Yıldız Savaşları karakterleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Bu liste Yıldız Savaşları serisindeki karakterleri içermektedir.

Darth Maul[değiştir | kaynağı değiştir]

Darth Sidious'un ilk çırağı olan ve gerçek ismi Khameir Sarin olan Darth Maul iki taraflı ışın kılıcı kullanan, vücudunun her tarafı dövmelerle kaplı ve konuşmamayı tercih eden bir karakterdir. Kibrinin kurbanı olarak Obi-Wan-Kenobi tarafından öldürülmüştür.

Darth Vader[değiştir | kaynağı değiştir]

Shmi Skywalker’ın oğlu olan ve jedi eğitimi alan Anakin Skywalker, Darth Sidious tarafından karanlık tarafa geçirilmiş, İmparatorluğun gerçek yüzünü yansıtan ve yarı mekanik yarı insan olan Sith Lordu Darth Vader seride gücün kötü yüzünü yansıtan bir karakterdir.

Obi-Wan Kenobi[değiştir | kaynağı değiştir]

Eğitimini Yoda ve Qui-Gon Jinn ustalardan almış, Güç'ün yollarını Anakin ve Luke Skywalker'ın her ikisine de öğretmiştir. Bu yüzden Yeni Jedi Düzeni'nin temel taşlarının oturtulmasına dolaylı yoldan katkıda bulunmuştur.

Savage Opress[değiştir | kaynağı değiştir]

Darth Maul'un sith kardeşidir. Darth Maul'un aksine sarı yüzlüdür. Maul Obi Wan tarafından mağlup edildiğinde bir yere düşmüştür ve kardeşi Savage onu bulup Mother Talzin adında bir kadına götürmüştür. Mother Talzin, akli dengesi bozuk olan Maul'u iyileştirmiştir. Savage sonradan Darth Sidious tarafından öldürülmüştür.

Luke Skywalker[değiştir | kaynağı değiştir]

Anakin Skywalker'ın oğludur.Ayrıca İmparator'un ölümünde payı vardır.Obi-Wan Kenobi ve Yoda'nın öğrencisi ve Leia Skywalker Solo'nun kardeşidir.

Palpathine[değiştir | kaynağı değiştir]

Güçle olan bağlantısını Jedi'lardan önce sezen Muunlist Sith Lordu Darth Plagueis tarafından eğitilmiştir. Ustası ona Darth Sidious adını verir. Fakat Güç'ün karanlık tarafı onu fazlasıyla etkisi altına almıştır ve ustasını uykusunda öldürmüştür. Böylece Darth Sidious, Sith Düzenin başına geçmiş ve Galaktik Cumhuriyet'i ele geçirinceye kadar onun bir Sith Lordu olduğunu kimse öğrenememiştir.

Owen Lars[değiştir | kaynağı değiştir]

Cliegg Lars'ın oğlu. Anakin Skywalker'ın üvey kardeşi, Luke Skywalker'ın üvey amcasıdır. Luke'un Akademiye gitmesini geciktirmektedir. Luke, amcasının sadece işleri zorlaştırdığını düşünmektedir, ancak Owen, Luke için en iyisini yaptığını düşünüyor ve onun babasının yolundan gitmesini istemiyordu.

Owen Lars ve karısı Beru Whitesun, Yıldızkolordusu saldırısı sonucu yaşamlarını yitirirler.

Yeni Bir Umut'ta, Phil Brown tarafından oynanmıştır. Klonların Saldırısı ve Sith'in İntikamı'nda ise Joel Edgerton tarafından oynanmıştır.

Kumandan Odd Ball[değiştir | kaynağı değiştir]

Tüm klon kumandanlar arasında yüzü gözüken tek kumandandır.Bu kumandan Plo Koon'a bağlıydı.Klon Savaşları sona erdiğinde gemisiyle Plo Koon'u takip ederken,Palpatine,Coruscant'tan Emir 66'yı yayımlayınca Odd Ball Koon'un arkasına geçip,zavallı Jedi Üstadı'nın gemisini vurunca Koon,çarpıp yok oldu.Bundan sonra bir daha görülmedi.

Anakin Skywalker[değiştir | kaynağı değiştir]

Tatooine gezegeninde doğan Anakin, köle olan Shmi Skywalker’ın tek oğludur. Babası yoktur. Şans eseri Qui-Gon-Jin bu gezegende Anakin’i keşfeder ve bir pod yarışı hakkında iddiaya girerek Anakin’i kölelikten kurtarır. Burada Padme’ye aşık olan Anakin büyüyünce Padme ile evlenir ve 2 çocuğu olur. Bunlar Leia ve Luke Skywalker’dır. Jedi eğitimi almak için Jedi Tapınağına gider fakat Jedi Konseyi ona güvenmez. Bu yüzden Darth Sidious onu yavaş yavaş karanlık tarafa çeker.

Moff Jerjjerod[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıldız Savaşları: Bölüm VI - Jedi'ın Dönüşü'nde yer alan İmparatorluk karakteridir. Moff Jerjjerod, İkinci Ölüm Yıldızı'nın komutanı olan Moff'tur. Lando Calrissian, Wedge Antilles ve iki asi pilotu, Ölüm Yıldızı'nı yok ettiklerinde Moff Jerjjerod da yok oldu.