Lando Calrissian

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Lando Calrissian, Yıldız Savaşları kurgusal evrenindeki hayali karakter. Tarihsel sıraya göre Yıldız Savaşları: Bölüm V - İmparator, Yıldız Savaşları: Bölüm VI - Jedi'ın Dönüşü ve Yıldız Savaşları: Bölüm IX - Skywalker'ın Yükselişi filmlerinde yer alır. Lando karakterini canlandıran Billy Dee Williams'tır.[1]

Lando Calrissian Han Solo'nun bir arkadaşı olup Millenium Falcon'un eski sahibidir. Önceleri Solo ile birlikte kaçakçılık yapan bir kumarbazken daha sonraları Bespin gezegeninde Bulut Şehri'nin ve Tibanna gazı işletmesinin yöneticisi olmuştur. Yıllar sonra tekrar buluştuklarında arkadaşı Solo'yu İmparatorluk güçlerine satmak zorunda kalmıştır. Ödül avcısı Boba Fett, Han Solo'yu karbon dondurucuyla dondurur ve baron Jabba the Hutt'a teslim eder. Lando onu Jabba the Hutt'un evinden kurtarmak için Luke, Chewbacca ve Prenses Leia ile birlikte kurtarmaya gitmiştir. Cumhuriyet direniş ordusuna General rütbesiyle katılmıştır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Lando Calrissian". StarWars.com (İngilizce). 3 Temmuz 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Nisan 2024.