Vikipedi:Köy çeşmesi/2014/Eylül

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Teklifler[kaynağı değiştir]

Güzellik kraliçeleri[kaynağı değiştir]

Bu hanımlar taçlandıktan sonra genellikle mankenlik ya da başka "göz önünde" bir meslekte (oyunculuk, şarkıcılık vb) etkinlik yürütüyorlar ve "ün"lerini koruyorlar. Bazıları ise ya gözden uzak bir mesleğe yöneliyor ya da evlenip kamuoyu önünde yaşamaktan vazgeçiyorlar. Şu anda anladığım kadarıyla sadece bir güzellik yarışmasını kazanmış olmak KD olmak için yeterli gibi. (Öyle mi?) Benim kanımca, güzellik kraliçesi olduktan sonra ününü başka bir alanda (Tuğçe Kazaz gibi sık sık din değiştirmekten değil mesleki-sanatsal bir performanstan söz ediyorum) sürdür(e)meyenleri KD saymayalım. Ne dersiniz? Not: Lütfen "bu tartışmanın yeri burası değil" türünden cevaplar vermeyin; içeriğe değinin. --E4024 (mesaj) 07:25, 1 Eylül 2014 (UTC)

Bana göre buna özel kriterler belirlenmeli. Mesela futbolcu kriterleri oylaması var. Orada belirlediğimiz gibi kriterlere göre tartışma yapılması daha doğru.Sait71 08:10, 1 Eylül 2014 (UTC)
Ne kraliçesi olduğuna bağlı. Miss Turkey başka Domates Güzeli başka.--RapsarEfendim? 13:05, 1 Eylül 2014 (UTC)
aslında o daha kayda değer.. : ) [1] --kibele 13:13, 10 Eylül 2014 (UTC)

Sonraki Sayfa Sekmesi[kaynağı değiştir]

Önceki sayfa sekmesi var diğer sayfalara ilerlenemiyor dizinde. Düzeltirseniz çok sevinirim. Iyi çalışmalar.

Önemli maddelerin sürekli yarı korumaya alınması[kaynağı değiştir]

Google ve diğer saldırıya açık önemli maddelerin sürekli tam korumaya yarı korumaya alınması yönünde daha önce defalarca yaptığım teklifi yineliyorum. Durum ciddidir, durum önemlidir ve durum acildir. Sağ taraftaki tanıma bakınız. [2] --Alperen (mesaj) 13:58, 27 Eylül 2014 (UTC)

Tam mı? Tam koruma en son çare, karşıyım. Yarı koruma diyorsan katılıyorum -ki zaten bildiğim kadarıyla bazı maddelerde uygulanmakta.--RapsarEfendim? 14:02, 27 Eylül 2014 (UTC)
Düzelttim sağol, bi anlık gazla oldu :)--Alperen (mesaj) 14:04, 27 Eylül 2014 (UTC)

kısa süreliğine almıştım yarı korumaya ve hatta bazılarını tam korumaya. burada listelerseniz diğerlerine de bakarım. şu google'a da söyleyelim de yavaş çalışsın azıcık. --kibele 16:28, 27 Eylül 2014 (UTC)

Veee medya müthiş fırsatı kaçırmaz: [3]--Alperen (mesaj) 17:53, 27 Eylül 2014 (UTC)

Ben de fazla ziyaret alan maddelerin sürekli yarı korumaya alınması fikrine olumlu bakıyorum. Örneğin günde 500 ve üzeri görülmeye sahip sayfalar korumaya alınabilir. Buna çok sık vandalizme uğrayan Hadise ve benzeri sayfalarla başlanabilir.--B.S.R.F. 💬 18:32, 27 Eylül 2014 (UTC)

  • Rekor Kurtlar Vadisi Pusu'da sanıyorum ki :) Bu madde mutlak korunmalı.--RapsarEfendim? 18:54, 27 Eylül 2014 (UTC)
  • Bana görede yarı koruma da kalmalı bu tür maddeler. Yalnız o resimdeki olay tarayıcıdan düzenlenerek yapılmadı mı? O resim paylaşıldığı anda bakmıştım ben öyle bir tanım yoktu. Zaten öyle bir tanımın google da çıkması için bizim öyle bir değişikliği onaylamamız ve aradan bir süre geçip Google'ın Vikipedi'deki girişi güncellemesi lazım. Ben onu yapanın kişisel tarayıcısından kaynak kodundan yaptığına inanıyorum. Eğer gerçekten de olduysa gözümden kaçmış o zaman bu değişiklik :) Sait71 15:47, 1 Ekim 2014 (UTC)

Teknik[kaynağı değiştir]

Bilgi kutusu modülü[kaynağı değiştir]

Merhaba. Eskiyen bilgi kutularının yenilenmesinde kullanılabilecek İngilizce Vikipedi'deki en:Template:Infobox şablonunun Türkçe Vikipedi'ye uyarlanması için teknik donanımı olan var mıdır acaba. Durum benim boyumu aşacak gibi göründüğünden yardımı dokunabilecek biri varsa en azından bilgilendirebilirsiniz. Teşekkürler.--Veryaz bana 22:34, 5 Eylül 2014 (UTC)

Az önce bir yanıt yazmıştım ama siz zaten modül olayını başlıkta belirtmişsiniz. Ben yanlış anlamışım. en:Module:Infobox kısayolunu versek daha iyi olur sanırım. Bu modül zaten 17 Ağustos tarihinde Kullanıcı:Sadrettin tarafından Türkçeleştirilmiş. Fakat Şablon:Infobox'a eklenmemiş. Bu konuda ben cesaret edemediğim için, Kullanıcı:Superyetkin'den rica edeceğim.--i.e.msj 11:22, 6 Eylül 2014 (UTC)
Yardımınız için teşekkürler. Yapı bilgi kutusu gibi eskimiş bilgi kutularının yenilenmesinde kullanılabilecek Şablon:Bilgi kutusu'nun kullanımı oldukça karmaşık Şuradan görülebileceği üzere bazı parametreler bilgi kutusu şablonunda mevcut değil. İngilizce Vikideki bilgi kutusu şablonların büyük bölümü bu şablonla düzenlendiğinden yeni bilgi kutuları yapmak ve eski bilgi kutularını güncellemek için bu bilgi kutusunun güncellenmesi ya da en azından kolaylaştırmak adına İngilizce parametrelerle kullanılabilmesi gerekmekte. Bu işten anlayan ve boş vakti olan biri varsa bilgi kutularının güncellenmesi adına büyük bir iş başarmış olur. Teşekkürler. --Veryaz bana 17:43, 6 Eylül 2014 (UTC)

Bilgi kutusu ile ilgili yardıma ihtiyacım var. Charlie Hebdo saldırısı başlığı Şüpheliler bölümünde Saïd Kouachi isimli kutuda bulunan fotoğrafın fotoğraf boyutuna 150px deniyorum ama boyutu değişmiyor. Bu haliyle çok büyük görünüyor. Ԙobserve 16:31, 10 Ocak 2015 (UTC)

Parametrede hata varmış. Şimdi düzeldi. --cobija 19:53, 10 Ocak 2015 (UTC)

Meta- Dil Ekleme- An unexpected error occurred: $1. Details Invalid token[kaynağı değiştir]

Maddelere meta bağlantısı eklediğimde "An unexpected error occurred: $1. Details Invalid token" hatası alıyorum. Sadece Türkçeden eklerken sorun oluyor. Bu sorunu 4. defadır yaşıyorum. İki haftadır böyle. İngilizceden ekleyince problem olmuyor. Türkçede wiki ve madde adı yazıp ileri aşamaya geçince çıkıyor. Tüm dilleri çektiği zamanki onay ekranında. Neden olabilir?--Kafkasmurat- 18:59, 7 Eylül 2014 (UTC)

Çözülmüş. --Superyetkinileti 16:10, 9 Eylül 2014 (UTC)
  • Merhabalar...... Vikipedi'de nasıl bot yapıldığını öğrenmek istiyorum. Yardımcı olabilecek birisi varsa memnuniyet duyarım. Teşekkürler. 78.179.9.50 09:28, 19 Eylül 2014 (UTC)
Bir kullanıcı adı alarak başlarsanız, çok daha ve hep birlikte mutlu oluruz. Sevgiler.--i.e.msj 12:12, 19 Eylül 2014 (UTC)

Türkçeleştirme[kaynağı değiştir]

Mobil Vikipedi'de bazı yazıların Türkçeleştirilmesi gerekiyor. Örneğin: Düzenleye basınca "Editing" yazıyor. Değişiklik özeti kısmında da "Summary yazıyor. --Turgut46 (mesaj) 14:02, 27 Eylül 2014 (UTC)

I think this can be easily fixed by completing translations for this group of messages. Hope this helps, --Elitre (WMF) (mesaj) 10:14, 29 Eylül 2014 (UTC)
Ben çeviri yapacaktım ama mobil sürüm kullanmadığım için nasıl çevireceğim konusunda emin değilim. "Editing" için "değişiklik yapma" de olur "değişiklik yapılıyor" da olur mesela, kullanımına bakmak lazım.--RapsarEfendim? 14:04, 29 Eylül 2014 (UTC)
Bir de bir kullanıcıya yeni mesaj yazarken en alta başlık açması gerekirken en üste başlık açıyor. Onu düzeltebilir misin peki?--Turgut46 (mesaj) 20:46, 29 Eylül 2014 (UTC)
(Please make sure you ping me and write in English if you need further information about this, thank you! :) --Elitre (WMF) (mesaj) 15:23, 30 Eylül 2014 (UTC)

Politika[kaynağı değiştir]

İBP Tüzüğü (Puanlama Sistemi)[kaynağı değiştir]

Sorumlu arkadaşım Ayrıntılı Bilgi'nin belirttiği gibi tüzükte sorumlu, maddenin gelişmişliğine göre puan verir diye bir cümle var. Elbet elimizden geldiğince adil davranmaya çalıştık. Fakat bunu sorumlular olarak daha nesnel yapmanın vakti geldiğini düşünüyoruz. Bunları ben yazıyorum, çünkü diğer 4 arkadaşımız aktif değil. Bu teklifi Vikipedi topluluğunun oylaması ve görüşlerine bırakıyorum. Herhangi bir hata görürseniz veya eklemek istediğini şeyler varsa söylemeye çekinmeyin. İyi Vikiler. --Uğurkentmesaj 21:52, 8 Eylül 2014 (UTC)

== Proje seçimi ==
  • Yedekte daha önceden hazırlanmış 2 haftalık proje bulundurulmalıdır. Bu sayede sorumlular olmasa bile projeler devam edebilir.

Puanlama

  • 5 anlamlı satıra [1] 1 puan verilir.
  • Bilgi kutusu: Bilgi girilmiş her 2 alt başlık 1 puandır. Eğer girilen bilgi görüntülenmiyorsa puan verilmez. Dışarıdan alınmış ve tamamen uyarlanmış kutular iç, uyarlanması eksik kutular dış içerik olarak puanlanır. Dış içerik olan bilgi kutuları her 4 alt başlık için 1 puan alır.
  • Kodla yazılmış görseller:
    • "Math" için her 1 işlem satırı 0.5 puan. (gerekirse artık puan ya da a puanına çevrilebilir)
    • Takım üniformaları için 1 puan.
  • Kategoriler (Ulamlar):
    • Kategorilere eklenen Commons, "ana madde", alt kategori gibi eklentiler için özel puanlama verilebilir. a puanı oluşturulabilir.
    • Yeni oluşturulan kategoriler için:
      • En az 2 maddeye sahip olması önerilir. Bir maddesi varsa yarım puan verilir.
  • İnceleme projelerinde inceleme yapamayacak kullanıcılar (devriye olmayanlar) için ayrı bir sıralama yapılmalıdır.
  • "Taslak" şablonu özelse örneğin "mitoloji-taslak" ise 2 kaynak olarak değerlendirilir. (Hatırlatma:5 kaynak 1 puan)
  • Silinmesi gereken sayfaları {{sil|...}} ile etiketlemek ya da silmek 1 puan. (Bu durumun oluşabileceği projelerde, proje sayfasında belirtilmelidir.)

Artan puanlar

Eğer puanlama sırasında bilgiler arttıysa örneğin "20 karakter" yazı arttıysa daha sonra toplanmak için artık puan sistemi uygulanır.

Belirtilmeyen puanlama

  • Proje için yapılan ve tüzükte bulunmayan bir puanlama için sorumlu proje sonrasında bir puan kararlaştırır ve bu puanlamayı tüzükte uygun bölüme ekler. Eğer bu olay proje sürecinde olursa durum projeye katılan kullanıcılara bildirilmelidir.

Hata

İBP sorumluları hata yapmamak için çalışırlar fakat çok fazla değişkeni olan durumlarda hata yapılması olasıdır. Eğer isterseniz hatayı sorumluya bildirebilirsiniz. Unutmayın önemli olan ödül değil Vikipedi'ye katkı yapma çabasıdır.

Beraberlik

Beraberlik durumunda aynı ödül 2 farklı kişiye verilebilir. Eğer tek kişi belirlenecekse maddelere eklenmiş bağlantı sayısı karşılaştırılır. Eşitlik devam ederse dil bağlantılarına bakılır.

Maddenin gelişmişliği

Maddenin gelişmişliğini tespit etmek için k yöntemi uygulanır. Bu yöntem öznel karar taşıyabilecek durumlarda da kullanılabilir. Kullanıcılara verilen gelişmişlik teşvik puanını karşılaştırma yolu ile adil bir biçimde inceler. k yöntemi :

  • Kullanıcının karakter sayısından aldığı (iç ve dış dahil) puanı 150 ile çarp
  • Her görsel için 200 birim ekle
  • Her şablon için 200 birim ekle
  • Bilgi kutusunun dolu her başlığı için 100 birim ekle
  • Her Viki proje bağlantıları için 100 birim ekle
  • Her Tablo anlamlı satırı[1] için 50 birim ekle

Toplam birim sayısını 1000'e böl çıkan değer k değeridir. Aşağıda belirtildiği gibi puanla.

Puanlama
  • 0.0 k - 1.0 k -> 2 puan (Min. puan)
  • 1.0 k - 2.0 k -> 3 puan
  • 2.0 k - 3.0 k -> 4 puan
  • 3.0 k - 4.0 k -> 5 puan
  • 4.0 k - 5.0 k -> 6 puan
  • 5.0 k - 6.0 k -> 7 puan
  • 6.0 k - 7.0 k -> 8 puan
  • 7.0 k - 8.0 k -> 9 puan
  • 8.0 k - 9.0 k -> 10 puan

Küçük değişiklik için puanlama

Düzenleme temelli olan projelerde yapılan küçük değişikleri puanlamak için bu sistem kullanılmalıdır. Bu sistem için öncelikle geçmiş tablosundan uygun sürüm farkı seçilmelidir. Seçilen sürüm farkında üzeri sarı ve mavi renkle boyalı karakter sayıları tespit edilir. Toplam sonucu çıkan sayı 10 a bölünür. Bu sayıya d sayısı denir. d sayısı puanlamanın en sonunda ilgili kullanıcının tüm katkı maddelerindeki d sayıları ile toplanır. Çıkan sayı 10 a bölünür. En az 1 olmak üzere çıkan sonuç puan olarak eklenir. Dikkat edilmesi gereken nokta: bu kural sadece küçük değişikler için geçerlidir.

Sorumlular

Eğer sorumlular 6 ay süreden fazla katkı yapmadıysa sorumluluk yetkisi alınır.

Dipnotlar

  1. ^ a b Anlamlı satır: Bir tabloda tüm sütunların hizasında her bir sütun için bilgi girilmiş olan satır.(Bilgi girmek için uygun değilse ilgili hücre dolu sayılır.)
  • Bu kadar karmaşık sisteme ne gerek var ki? Yok ben vakit ayırırım buna diyorsanız buyurun elbette ama gönüllülük esasına dayanan bu projede yapılacak o kadar iş varken bunun gibi sonunda projeye kazanç katmayacak işlerle uğraşmak bana vakit kaybı gibi geliyor. Bu süreçte daha verimli işlerde bulunabilirsin bence :) Yanlış anlaşılsın istemem, kolay gelsin :)--RapsarEfendim? 07:35, 9 Eylül 2014 (UTC)
İlk önce bana tuhaf gelmişti, halen de geliyor. Yine de bir topluluğun fikrini alalım da. Örneğin 5 dakikadaki iş 15 dakikada olacak.--Uğurkentmesaj 16:15, 9 Eylül 2014 (UTC)
  • Bu hesaplar elle yapılacaksa gereksiz uğraş. Bir botla yapılacaksa uygulanabilir.--95.6.67.100 14:14, 3 Kasım 2014 (UTC)
  • Okurken yoruldum, uygularken nasıl oluruz acaba? Bence bu tür puanlamalara gerek yok. Seçkin madde vs. nitelemelere, şampiyon kullanıcı vs ünvanlara da gerek yok. Rapsar'ın dediği gibi, gönüllülük esasına dayalı bir imece oluşumuz. Kaç katkı yaptığımızın bile bir önemi yok. Önemli olan elinden geleni yapmak.--Kafkasmurat- 16:02, 3 Kasım 2014 (UTC)
  • Merhabalar. Yoğun işlerimden dolayı uzun süredir çevrim içi olamıyorum ama bu konuda söylemek istediğim birkaç nokta var. İş birliği projeleri yeni üyeler için iyi bir "pişme" mekânı olmuştur. Yeri gelmiş, burada birinci olmak için kıyasıya mücadeleler yaşanmış ve kişi Viki'nin aslında anonim bir gönüllülük istediği fikrine alışana dek bir pekiştireç görevi üstlenmiştir. Bunun için eski kullanıcılar hatırlar sürekli puanlamanın adil olup olmadığı konusunda tartışmalar yaşanmıştır. Bunun sonucu olarak, bizler puanlamanın daha kolay ve nesnel olması için Word dosyasına sayfaları yapıştırıp çıkan karakter sayısı üzerinden puanlama yapmayı seçmiştik. Bu da tartışmaları durdurmayınca, aklımıza gelebilecek tüm olasılıkları içeren ve matematiksel olarak gösterge hâline getirilebilecek bu tüzüğü hazırlamıştık. O günler için tartışmaları önleyen anlamlı bir puanlama idi. Projenin bugünkü konjonktürünün ne olduğu konusuna tam olarak vâkıf değilim. Ama değişen koşullara ayak uydurulmalıdır. Saygılarımla...--Çalıştayileti 11:30, 9 Kasım 2014 (UTC)


İlginize[kaynağı değiştir]

Uygun olmayan kullanıcı adı / Ticari marka[kaynağı değiştir]

"Ticari marka isimleri: Ticari markalar ve özellikle spor kulüplerinin isimleri, kullanıcı adı olarak kullanılamaz." Burada kastedilen ticaret ünvanı mı, işletme adı mı, yoksa marka mı? Üçünü de kapsaması gerekir mantıken bu yasağın.--coolland 08:33, 1 Eylül 2014 (UTC)

Grants to improve your project[kaynağı değiştir]

Apologies for English. Please help translate this message.

Greetings! The Individual Engagement Grants program is accepting proposals for funding new experiments from September 1st to 30th. Your idea could improve Wikimedia projects with a new tool or gadget, a better process to support community-building on your wiki, research on an important issue, or something else we haven't thought of yet. Whether you need $200 or $30,000 USD, Individual Engagement Grants can cover your own project development time in addition to hiring others to help you.

İdari bölümler ve yerleşim birimleri[kaynağı değiştir]

Selam olsun herkese. Birkaç gündür, fırsat buldukça yerleşim yerleri ve idari bölümler ile ilgili kategori ve maddeleri düzenlemeye çalışıyorum. Kategori:Ülkelerine göre idari bölümler kategorisi mesela çok karmaşıktı, her kategori farklı adlandırılmıştı ve yanlış kategorilendirmeler mevcuttu. Bunları bir düzene soktum, şu an eskisine göre çok daha toplu ve düzenli görünüyor. Neyse, yaptıklarımı anlatmak için gelmedim :) Birçoğumuzun bildiği, birçoğumuzun ise bilmediği gibi bizim ve İngilizce Vikipedi'nin idari bölüm maddelerini adlandırma sistemimiz "farklı". Şöyle ki, biz Türkiye'nin bir şehri için "Kırşehir" tarzı adlandırma yaparken, aynı isimli il için "Kırşehir (il)" tarzı adlandırma yapıyoruz. İlk adlandırma her iki Vikipedi için ortak olsa da ikinci kısımda işler farklılaşıyor. Onlar "Kırşehir Province" (Kırşehir İli) gibi bir adlandırma yapıyor. Bu uygulama, onların genel adlandırma kurallarına dair bir istisna. Aynı isme sahip albüm ve şarkı için "xxx albümü" gibi bir adlandırma yapmıyorlar, ama iş idari bölümlere gelince böyle bir istisnaya gitmişler. Bu noktada biz, yani Türkçe Vikipedi, İngilizceden daha derli toplu biz düzene sahibiz, gibi gözükse de öyle değil. Bizdeki bu adlandırma sistemini bilmeyen veya farkında olmayan arkadaşlar yeni madde yazarken İngilizce Vikipedi'deki sistemi uygulamış. Bilenler ise parantezli kullanımı tercih ettiğinden, maddelerin yarısı o şekilde yarısı da bu şekilde kalmış. Türkçe Vikipedi'nin genel düzeni olan parantezli kullanımlara (yeri geliyor paranteze de gerek kalmıyor ve sade bırakıyoruz) geçiş yapıyorum yavaş yavaş. Kısa bir bilgilendirmeden sonra danışmak istediğim konuya geliyorum. Kategorileri ne yapmalıyız? Madde adlarındaki iki farklı durum kategorilerde de mevcut. Ancak burada biraz daha farklı bir durum söz konusu. Üstteki Kırşehir örneğinden devam edersek, Kırşehir ilindeki yapıların toplandığı bir kategoriyi nasıl adlandıracağız? Şu an bu durum "Kırşehir'deki yapılar" olarak geçiyor. Ancak Kırşehir adını biz şehir için kullanıyoruz öncelikli olarak. Kırşehir'in ilçesindeki bir yapı da "yanlış bir biçimde" Kırşehir şehrinde (merkez ilçe diyelim) imiş gibi gözüküyor mevcut düzende. Bu yanlışlığı gidermek için iki yol var:

  1. Kırşehir (il)'deki yapılar
  2. Kırşehir ilindeki yapılar

Bu iki addan birini kullanarak olayı açıklığa kavuştururuz. Bu noktada da bir topluluk kararının gerektiğini düşünüyorum. Hemen belirteyim, benim tercihim ikincisidir. Umarım kısa sürede açıklığa kavuştururuz bu mevzuyu.--RapsarEfendim? 09:36, 3 Eylül 2014 (UTC)

Kategoriler için ikincisi daha uygun gözüküyor fakat maddeler için biz de istisnaya gidemez miyiz? --SiLveRLeaD mesaj 10:09, 3 Eylül 2014 (UTC)
Gidebiliriz elbette ki ama sen hepsinde parantez kullanırken bunlarda neden böyle yapıyorsun sorusunun cevabı olmuyor :) O zaman albümler için de yapalım mesela. Yahut nehirler için de kullanalım vs.--RapsarEfendim? 10:23, 3 Eylül 2014 (UTC)
  • kategorilerde mümkün olduğunca parantezlerden kaçınmak gerek. ikinci öneri daha uygun. --Mskyrider ileti 10:18, 3 Eylül 2014 (UTC)
  • Ben de ikincisinin uygun olduğunu düşünüyorum.--B.S.R.F. 💬 10:27, 3 Eylül 2014 (UTC)
  • Vikipedi ve diğer kardeş projelerde kategorilerle uğraşan birisi olarak ikinci ismin daha doğru olduğunu düşünmekteyim. --Uğurkentmesaj 16:36, 3 Eylül 2014 (UTC)

Köylerin tüzel kişiliği ortadan kalkmış; idari birim olarak da mahalleye dönüşmüşler. Dönüşsünler. Bizim toplumumuz kırsal kökenlidir ve ülkemizde hemen herkes kendini tanımlarken atalarının geldiği köye kadar geriye gider. Ben de, o köy son düzenlemelerden çok daha önce mahalle olduğu ve adı da değiştiği halde "Kurudere" denilince heyecanlanırım. (Sakız'da da var bir Kurudere ama bizimki o değil.) Neyse, bunları anlatmamın sebebi, semt de idari bir birim değil, aslında -başında muhtarı olsa da- mahalle bile. Ama bizim yine de semt ve mahalle maddelerimiz var, zira bunlar yaygın kullanımı olan, geçerli kavramlar. Köy de en az onlar kadar yaygın ve geçerli. Sorun vatandaşa, diyecek ki "bizim köy mahalle oldu ama yine bildiğin köy". Nereden mi biliyorum, denedim de ondan (yani "özgün araştırma" :-). Sakın ha köylere dokunmayın. Onlar olmazsa "köy çeşmesi" de olmaz. "Maalle kaavesi" ise o çeşmenin yerini hiç tutmaz. --E4024 (mesaj) 12:26, 4 Eylül 2014 (UTC)

Büyükşehirlerde kalktı, diğer illerde mevcut.--RapsarEfendim? 16:27, 4 Eylül 2014 (UTC)
Vikipedide kalkmaz; İstanbul'un bile balıkçı köyleri var. --E4024 (mesaj) 07:09, 5 Eylül 2014 (UTC)

Change in renaming process[kaynağı değiştir]

Part or all of this message may be in English. Please help translate if possible.

-- User:Keegan (WMF) (talk) 16:23, 9 Eylül 2014 (UTC)

Tek Kullanıcı Adı (SUL)'nın amacı, her Wikimedia editörünün bir kullanıcı adıyla, onaylanmış bir küresel hesaba sahip olmasını sağlamaktır. Bilebileceğiniz üzere, uzun bir tehirden sonra bu, bürokratlar, kâhyalar ve Wikimedia Vakfı mühendisleri arasında bir çaba olarak yapım aşamasındadır. Bu ayrıca küresel bildirimler ve izleme listeleri gibi vikiler arası araçların gelişimine de imkân tanıyacaktır. Şu anda tek kullanıcı girişini sonuçlandırma projesinin belirlenmiş bir bitiş tarihi yoktur.

Süreç bütün yeniden adlandırma işlemlerini tek bir küresel yeniden adlandırma işlemine döndürmeyi de ihtiva etmektedir. Yerel bürokratların vikideki kullanıcıları yeniden adlandırma yetkisi, 15 Eylül 2014 Pazartesi günü son bulacaktır. Küresel yeniden adlandırıcılar, projelerin ve dillerin bu meydana gelene kadar temsil edilmesini temin etmek için yaratılan bu sürecin içerisindedir. Ben, bize katılmaları için üç hafta önce her bürokrata, bu süreçle ilgili bir mesaj gönderdim ve bir çoğu, grubun bir parçası olmak için başvurularda bulunmaya başladılar. Kâhyalarla birlikte, küresel yeniden adlandırıcılar sık sık küresel bir ad almanın zorlu süreci boyunca çalışan editörlere yardım etmeye yetkili olacaklar.

Son olarak, eğer daha önce yapmadıysanız hesabınızı birleştirmek için şu sayfayı ziyaret edin. Eğer yeniden adlandırmayla ilgili yerel sayfalarınız hâlâ güncellenmeyi bekliyorsa, lütfen bunu yapın ve kullanıcıları ilerideki yeniden adlandırma başvuruları için bu sayfaya yönlendirin. Eğer herhangi bir sorunuz varsa, Meta'daki yardım sayfasını okuyabilirsiniz. Ayrıca, mediawiki.org adresinden teknik süreci takip edebilirsiniz. Ek olarak, Meta'dan benimle iletişime geçebilirsiniz. Zamanınızı ayırdığınız için teşekkür ederiz.

-- User:Keegan (WMF) (talk) 16:23, 9 Eylül 2014 (UTC)

VisualEditor available on Internet Explorer 11[kaynağı değiştir]

VisualEditor will become available to users of Microsoft Internet Explorer 11 during today's regular software update. Support for some earlier versions of Internet Explorer is being worked on. If you encounter problems with VisualEditor on Internet Explorer, please contact the Editing team by leaving a message at VisualEditor/Feedback on Mediawiki.org. Happy editing, Elitre (WMF) 07:29, 11 Eylül 2014 (UTC).

PS. Please subscribe to the global monthly newsletter to receive further news about VisualEditor.

Hakem kurulu[kaynağı değiştir]

Bilindiği üzere büyük anlaşmazlıkların sorunu için yerel vikilerde hakem kurulu oluyor. Vikipedi'mizde hakemlik politikasının altyapısı oluşturulmuş. Diğer büyük vikilerde hakem kurulları var. Şimdiye kadar uygulamaya geçememesinin nedeni hiç kimsenin adaylığını koymaması mı? Bazen çok ciddi anlaşmazlıkların yaşandığı oluyor. Hakem kuruluna ihtiyaç var mı? Sadece merak ettim. Herkese iyi çalışmalar. --Uğurkentmesaj 18:58, 12 Eylül 2014 (UTC)

Uğurkent bizde hakem kurulu filan olmaz burda hizmetli arkadaşlar kendileri karar alır uygular. Geçen gün 30 tane dizide filmde oynamış aktörün sayfasını rica üzerine oluşturdum. Ağanın paşanın biri geldi cart diye kayda değerlilik yok diye sildi sayfayı. Burda hakem kurulunu filan istemezler yani Mutlutopuz 17:56, 13 Eylül 2014 (UTC)
Hakem Kurulu oluşturulması ve çalıştırılmasını destekliyorum. --Tacci2023 (mesaj) 15:15, 25 Eylül 2014 (UTC)
  • Olsun. Ama sonra kayda değerlik, kaynaksız madde yazılmaması gibi ilkeler bu kurul tarafından göz ardı edilmesin. Daha doğrusu kurul, Vikipedinin evrensel yol ve yöntemlerinden taviz verip alaturka işler yapmanın meşruiyetini sağlama aracı olmasın; kurallar herkes için aynı kalsın. --E4024 (mesaj) 15:31, 25 Eylül 2014 (UTC)
  • Bir de hakem kurulu olan vikilerde, hakem kurulu tarafından denetçilik yetkisi veriliyormuş. --Uğurkentmesaj 08:25, 28 Eylül 2014 (UTC)

Turkish Wikipedia Survey[kaynağı değiştir]

Dear all,

Merhaba ve Selamlar. I am a dedicated Hindi Wikipedian and a regular contributor to many other projects of Wikimedia. In addition to this, I also study other language Wikipedians and their contributions. In this connection, I have authored the following blogs studying different projects of Wikimedia Foundation :

  1. Wikipedia for Schools Project (posted on Wikimedia Foundation blog)
  2. Samskrita Bharati and Sanskrit Wikipedia: The journey ahead (posted on Wikimedia Foundation blog)
  3. A Focused Approach for Maithili Wikipedia (posted on Wikimedia Foundation blog)
  4. Two Shades of Wikipedia in Punjabi (posted on Wikimedia Foundation blog)
  5. A Survey of Esperanto Wikipedians (posted on Wikimedia Foundation blog)
  6. Wikimedia Projects in Urdu: Unleashing the Latent Potential (posted on Wikimedia Foundation blog)
  7. Hindi Wikipedia - An Encyclopedia Bridging New Bonds of Friendship Across Borders


I have seen the fact that you have Turkish Wikipedia significantly. I will be glad if you could share your editing experience and observations by answering to the following questions, either here itself, or email me, if you have specified your own email address in the preferences of your Turkish Wikipedia account or post me a message (privately or on my wall) on Facebook with the responses to the questionnaire:

  1. How did you reach Turkish Wikipedia?
  2. Why did you decide you must contribute to Turkish wikipedia?
  3. What is the primary difference you find in the editing cultures on Turkish and any other Wikipedia that you are aware of
  4. How do you find fellow editors? Are there conflicts?
  5. Indian Wikipedians joined hands for various editathons such as http://meta.wikimedia.org/wiki/Lilavati's_Daughters_Edit-a-thon. Has there been such other special editathons on Turkish Wikipedia?
  6. Where are most of the Turkish Wikipedians located (the specific part of Turkey / TRNC / Bulgaria, etc)?
  7. Have you attended or organized Turkish Wikipedia community meet-ups?
  8. Are there any institutions that are either promoting or likely to promote Turkish Wikipedia?
  9. What has been your experience in adding content on specific topics?
  10. Can discuss any special experience which took most of your effort but resulted in immense happiness?
  11. Can you share any experience of collaboration with a fellow Turkish Wikipedian?
  12. How are the technical challenges/issues been for your language?
  13. Now is it easy for a new user to start contributing on wikipedia easily?
  14. How about interface translation (system messages) and other things?
  15. Are there any non-native contributors (e.g. Arabs/ Kurds/ Armenians / Americans) on Turkish Wikipedia?
  16. In addition to Turkish Wikipedia, do you plan to contribute to any other language Wikipedia?
  17. What is your view about the stub class articles on Turkish Wikipedia?
  18. Does Turkish Wikipedia in general adhere to the Neutral Point of View (NPOV) rule? Have you contributed to other Wikimedia projects such as Turkish Wiktionary, Wikibooks, Wikiquote and Wikisource? If so, what has been your experience?
  19. Could you share any and all ideas - small or big, successful & not-so-successful - that you think can help drive Turkish and other language projects?
  20. Could you give us a personal introduction of yourself (with username)? Also, can you provide the link of any notewothy article you’ve written as well as any user image you’ve uploaded on Wikimedia Commons?

Teşekkür ederim. --Hindustanilanguage (mesaj) 18:43, 13 Eylül 2014 (UTC)

Seçkin İçerik[kaynağı değiştir]

Vikipedi için fotoğraf[kaynağı değiştir]

2013 yazında, Polonya Vikipedisinden 11 gönüllü 10 gün boyunca 3000km lik bir geziyle ansiklopediye eklenebilecek 8000 fotograf elde etmişler. Bu sene de benzer bir etkinlik organize ederek 3700 makaleye 23000 adet fotograf eklemişler. Bu etkinlik için Polonya Wikimedia Vakfı'ndan maddi destek almışlar. Daha fazla bilgi için: http://zatrzymujeczas.pl/blog/item/171-wikiekspedycja-2013

Böyle bir gezinin vakit ve nakide ihtiyacı olduğu düşünüldüğünde, bu denli çaplı bir organizasyon yapmadan, her kullanıcıdan kendi yaşadığı veya gezdiği yerlerden (tarihi turistik yerler, üniversite, mahalle ya da kültürel kıyafet, etkinlik, yemek, vb.) kendi çektiği fotoğrafları wikimedia commons sayfasına yüklemesi için bir kampanya düzenlesek nasıl olur. Eminim bir çoğumuzun halihazırda facebook, instagram vb. yerlerde paylaştığı ve vikipediye katkısı olabilecek bir çok fotoğrafı vardır. İyi vikiler| ɾɐsǝɯ zoɯɐʞɐʎ | 08:05, 16 Eylül 2014 (UTC)
Dediklerin olabilir, katılıyorum. Yakamoz bir yerde yanlışını düzelteyim. Facebook, instagram, twitter gibi sosyal ağ sayfalarındaki fotoğraflarınızı yükleyebilirsiniz diye cümle kurmuşsun. Fakat ne yazık ki telif hakkı ihlaline girer. İnceleyici olduğumdan yanlışını düzelteyim. Bir hizmetliye bir fotoğrafı gösterdim. Hem Vikipedi'ye hem de Google Plus+'a aynı gün yüklenmiş. Saatler belli değil. Telif hakkı belirsiz olduğundan silinmişti. İlk önce Vikipedi'ye yükleyip sonra sosyal ağlara yükleyebiliriz. --Uğurkentmesaj 14:11, 16 Eylül 2014 (UTC)
Bu çaplı bir organizasyonun gelecek 50 sene boyunca yapılabileceğini sanmıyorum bizim adımıza, bunun yerine herkesin iyi kötü birer telefon kamerası var. Gittiğimiz yerlerde bir kaç tarihi cami, saat kulesi vb yer çekip commons'a yüklesek bile kafidir. Herifler 23.000 foto yüklemiş çok büyük bir başarı bu. Bizde bir çok tarihi caminin, köprünün, çeşmenin fotoğrafları eksik. Mesela ben Merzifon Saat Kulesi'nin fotoğrafını çekip yüklemiştim. Madde taslak seviyesinde bile olsa bu tip bir fotoğraf çok ama çok artı katıyor. Hele birde özgün olunca başka bir yerde olmaması sebebiyle daha anlamlı :)Sait71 18:30, 16 Eylül 2014 (UTC)
  • Böyle heyecanlı projelerin bahsi açılınca hatırladım; bi ara Wikimania'ya heveslenmiştim artık buralarda olmayan bir iki arkadaşla. Kamyonlarla aktif kullanıcı transfer etmediğimiz sürece 10-20 yıl büyük bir projenin altından kalkabileceğimize inanmıyorum artık. --bermanya 01:59, 17 Eylül 2014 (UTC)
  • Şöyle bir şeyden veya veya şunun gibi bir şeyden bahsediyoruz ve emin olun insanın yalnızca bir saatini filan alıyor. Birisini yükledikten sonra, diğerleri peşpeşe geliyor zaten :).--i.e.msj 19:51, 18 Eylül 2014 (UTC)

Wikimedia Projeler[kaynağı değiştir]

Yukarıda bahsettiğim etkinlikten sonra aklıma Türkiye Wikimedia'nın yaptığı projeler nedir acaba diye bir soru geldi. Daha çok yapılması planlanan projelerden konsept olarak bahsediyor: TR Projeler. Ardından bir de Polonya vikimedia'ya bakayım dedim. (İngilizce vikimedia ile karşılaştırmak yanlış olurdu, Polonya nüfusu Türkiye nüfusunun yarısı kadar ve gelişmişlik düzeyi yakın) Orada ise her bir projenin sayfası oluşturulmuş, tanımı, güncel tamamlanma durumu ve kimlerin sorumlu olduğu yazılmış Polonya Projeler . Sanırım düzen ve program başarıyı getiriyor. Son olarak, bu durumdan bir vikipedist olarak ben de sorumluyum bu yüzden kimseye taş atmadığımı belirteyim. Saygılarımla |ɾɐsǝɯ zoɯɐʞɐʎ | 08:51, 16 Eylül 2014 (UTC)

Sayfa inceleme istatistikleri[kaynağı değiştir]

Sayfa inceleme istatistikleri uçuşa geçmiş. Özellikle 81 şablonun kısa süre içerisinde gözden geçirilmesi, diğer sayfalara yaptığı etkiler açısından önem taşımaktadır. Bu konuda, bir bilgilendirme yapayım istedim. --i.e.msj 20:07, 18 Eylül 2014 (UTC)

An itibarıyla tamamladım şablonları. Sen ve diğer devriyeler devreye girmeden sayfaların tamamını eritmek ise çok zor.--RapsarEfendim? 07:04, 19 Eylül 2014 (UTC)
Şu aralar çok yoğunum ancak 1000 veya üzerine kadarına vakit ayırabilirim. Rapsar, sen var ya... iyi ki bu Vikipedi'de varsın. Allah senden razı olsun. Yarın epey bir eritirim diye düşünüyorum. Sağlıcakla.--i.e.msj 12:10, 19 Eylül 2014 (UTC)

Bazı dillerin yanında olan yıldız.[kaynağı değiştir]

Selam, aşağıdaki maddede bazı dillerin(English, Español, Français, Slovenščina ,Tiếng Việt) yanında yıldız var. Bunların ve renklerinin anlamı nedir? http://tr.wikipedia.org/wiki/John_Lennon 88.226.7.243 18:42, 19 Eylül 2014 (UTC)

O görünen gümüş renkteki yıldızın anlamı, ilgili maddenin o dil sürümünde kaliteli madde statüsünde olduğunu, altın renkli (sarı) yıldız ise ilgili maddenin o dil sürümünde seçkin madde statüsünde olduğunu gösterir.Sait71 19:10, 19 Eylül 2014 (UTC)
Teşekkürler, merak işte :) 88.228.114.170 11:35, 21 Eylül 2014 (UTC)
Önemli değil, Vikipedi kocaman bir umman işte, ucu bucağı yok. Çok eğlenceli bir ortam aslında. Merak etmekte iyidir. Mesela linkini verdiğiniz madde İngilizce'de seçkin maddeymiş. Dolayısı ile diğer dillerde bunu belirtmek için dil sütununda o küçük yıldız kullanılır. İngilizce'deki madde de ise sağ üst köşede yıldızı görebilirsiniz. Mesela bizde de seçkin madde veya kaliteli maddelerde (Almanya veya Hande Yener) sağ üst köşede bu yıldızları görürsünüz. Bunu gördüğünüz zaman anlayınki bu madde üzerinde birileri emek harcayıp çeşitli güvenilir kaynaklarla uğraşmış ve maddeyi Vikipedi'nin en özel maddeleri arasına sokmuştur. Diğer maddelere kıyasla daha gelişmiş maddelerdir. Saygılar Sait71 18:07, 22 Eylül 2014 (UTC)
Vikipedistlerin her "emeği yıldızlık" bence, ki biz meraklıların isimleri olsa da isimsiz kahramanlarıdır onlar, Saygılar. Ve tekrar teşekkürler :) 88.252.211.147 20:32, 22 Eylül 2014 (UTC)

Çeviri Yardımı: Research:Global South User Survey 2014[kaynağı değiştir]

Merhaba arkadaşlar.

https://meta.wikimedia.org/w/index.php?title=Special:Translate&language=tr&group=page-Research%3AGlobal+South+User+Survey+2014%2FQuestions&filter=&action=translate adresinde Wikimedia'nın Global Güney 2014 Kullanıcı Anketi (Global South User Survey 2014) yer alıyor. Anketin amacı Wikipedia kullanıcılarını ve editörlerini Vakıf'ın daha yakından tanıması. Bu anketin tercümesi için yardımcı olabilir misiniz?

Herkese teşekkürler. --Khutuckmsj 13:39, 23 Eylül 2014 (UTC)

Çeviri sonunda bitti. Emeği geçen Sayginer, Ravages, Yakamoz51, İncelemeelemani'na teşekkür ediyorum. --Uğurkentmesaj 19:30, 26 Eylül 2014 (UTC)
Emeği geçen herkese teşekkürler. --Khutuckmsj 10:45, 27 Eylül 2014 (UTC)

Bilgi talebi[kaynağı değiştir]

Viki projelerinde kullanmak üzere bot yapımı hakkında bilgi verebilecek birisi varsa memnun olurum. Teşekkürler. Kızıl Günler (mesaj) 13:32, 25 Eylül 2014 (UTC)

İlginiz için teşekkür ederim. Bot politikası ve Bot sayfası size yardımcı olabilir. Ya da bot operatörlerinden de yardım alabilirsiniz. Superyetkin adlı kullanıcı arkadaşımız size yardımcı olabilir. Benim bilgimle pek fazla bir şey öğrenemezsiniz de. --Uğurkentmesaj 13:45, 25 Eylül 2014 (UTC)

Cevabınıza teşekkür eederim. Nasıl yapılacağına dair bilgiyi Süperyetkin'e soracağım. Kızıl Günler (mesaj) 15:56, 25 Eylül 2014 (UTC)

bilgi mi, kaynak mı, reklam mı?[kaynağı değiştir]

başka nerede konuşulur bilemediğim için buraya getirdim. şurada göreceğiniz 'şive' başlıklı içerik ve tablo onlarca maddeye eklenmiş durumda. önemli bir çalışma olduğuna kuşku yok. ancak neredeyse her yerleşim maddesine eklenmesi, hatırladığım kadarıyla eklenirken de sorun olmuştu. bu ve altındaki konuşmalara bakılabilir rastladıklarımı çıkarttım ancak 'bilgi kaybı yaşanıyor' diye geri alınıyor. bu yaklaşımı kabul edersek buna benzer tabloların ilgili oldukları bütün maddelere girmelerinin de önünü açmış oluruz. düşünceleri alabilir miyiz? teşekkürler. --kibele 08:40, 29 Eylül 2014 (UTC)

ek olarak: Türkiye Türkçesi ağızları maddesi de bu kitap kaynak verilerek hazırlanmış. tartışma sayfasına bakılabilir bilgi için. --kibele 08:46, 29 Eylül 2014 (UTC)
bir ek daha Şablon:Batı Grubu Anadolu ağızları listesi (Karahan) ve bir tartışma .. --kibele 08:53, 29 Eylül 2014 (UTC)
ve buyrun bir tane daha.. --kibele 08:57, 29 Eylül 2014 (UTC)
  • Verilen tartışmalara bakmadım henüz ama "yalnızca yer aldığı kısım verilsin, tüm tabloya gerek yok" tarzı bir konuda uzlaşılmıştı diye hatırlıyorum.--RapsarEfendim? 09:25, 29 Eylül 2014 (UTC)
benim gördüğüm kadarıyla bir uzlaşma yok. kaldı ki, yeniden değerlendirilmeli. hem madem uzlaşma var neden tabloları yeniden ekliyorsun sevgili rapsar.. :) --kibele 09:36, 29 Eylül 2014 (UTC)
Israrla ekleyen kullanıcı bu öneriye sıcak bakmıştı diye hatırlıyorum. Topyekun çıkarma yerine fazla bilginin kalması daha uygun. İlgili birisi gereken temizliği yapar ya da temizlik şablonu ekleyebilir. Toptan kaldırınca o bilgi de komple kalkmış oluyor.--RapsarEfendim? 14:02, 29 Eylül 2014 (UTC)

mesela ben ilgiliyim ve temizliyorum, neden doğruluğu/yanlışlığı ve bütün bu sakıncalar düşünülmeden geri alınıyor? ve mesele şu esasen: bir kitabın bir tablosunu il/ilçe demeden bütün yerleşim birimlerine eklemek doğru mudur? bu tablo o yerleşim birimine ilişkin bize ne tür bir bilgi vermektedir ve bu bilgi için o tabloya mı ihtiyacımız vardır yoksa kaynaklı bir cümleye mi? ve o kaynaklı cümle neden vikipedi'nin bütün yerleşim maddelerinde aynı kitaptan kaynaklandırılmaktadır? memlekette başka kitap/kaynak vb. yok mudur bu konu hakkında? VP:ÖAY nereye gitmiştir? --kibele 15:51, 29 Eylül 2014 (UTC)

Tersten başlarsak, özgün araştırma değildir bu kesinlikle. Özgün araştırma tabirinin sık sık yanlış anlaşıldığı ve bu sebeple adın değişmesi gerektiğini belirtilmişti hatta. Kendi dediklerimden alıntı yaparsam "Bir kaynağa dayandırılan bilgi özgün araştırma değildir. Değişikliği yapan kullanıcının 'o kaynakta böyle yazıyorsa böyle olmalı' şeklinde 'fikir/mantık yürütmesi' özgün araştırmadır.". Bizdeki özgün araştırma politikasının özü "çıkarım yapmayın" ("Vikipedi sizin kendi düşünce ve kanılarınızı, deneyimlerinizi, akıl yürütme sonucu çıkardığınız sonuçları yayımlama yeri değildir." denerek tam da bu kastediliyor politikada). Genel olarak bu şekilde. Bu konuya dönersek, dillerin kategorizasyonu konusu çoğu zaman tartışmalı olmuştur ve uzmandan uzmana da farklılık gösterebilir (bunu Zazaca maddesiyle ilgili bir tartışma sırasında öğrenmiştim). Buradan yola çıkarak, bahsedilen verilerin uzmandan uzmana farklılık gösterebileceği çıkarımı yapılabilir. Başka uzmanlar varsa onların da görüşlerine yer verilebilir, verilmeli de. Üstte dediğim gibi büyük bir tablo gereksizken (yerleşim yerleri için) ancak bir veya birkaç cümlelik özet gayet güzel ve ansiklopedik değerde bilgi sunmakta.--RapsarEfendim? 16:21, 29 Eylül 2014 (UTC)
özgün araştırma konusunda söylediklerin bu meseleyle ilgili değil. burada kullanılış biçimi sıkıntılı. biz bir konuda bir uzmanın söylediklerini ve yaptığı tabloyu bütün maddelere ekleyerek bu bilgiyi mutlaklaştırıyoruz. ne yapacağız? bu konudaki bütün tabloları mı ekleyeceğiz il/ilçe dinlemeden? tablonun gereksiz olduğunda mutabık olduğumuza göre geri eklediğin tabloları çıkartabilirsin sanırım. kalan cümlenin tek bir kaynaktan bütün yerleşim birimlerinde olması konusunda diğer kullanıcıların fikirlerini de alalım. bu şekilde, 'vikipedi kim daha çok çalışırsa onun bilgisini yayar' şeklindeki şehir efsanesi gerçeklik kazanıyor. --kibele 16:37, 29 Eylül 2014 (UTC)
  • Tablo gerçekten ilgili ilgisiz her yerleşim maddesine eklenmiş. Tablo gereksiz, ancak bana göre gerekli kaynaklar sağlanırsa ağız, şive vb. gibi bir başlık yerleşim yerine göre KD bir bilgi olarak saklanabilir/eklenebilir.Sait71 18:15, 29 Eylül 2014 (UTC)

rapsar yukarıda ""yalnızca yer aldığı kısım verilsin, tüm tabloya gerek yok" tarzı bir konuda uzlaşılmıştı" demiş, "Israrla ekleyen kullanıcı bu öneriye sıcak bakmıştı " demiş, "Üstte dediğim gibi büyük bir tablo gereksizken (yerleşim yerleri için)" demiş ve az önce şöyle bir değişiklik yaparak hem o uzlaşmanın hem ekleyen kullanıcının hem de kendisinin tersine bir eylem gerçekleştirmiş. vardır elbette bir gerekçesi di mi? --kibele 08:36, 30 Eylül 2014 (UTC)

Bu konuyu uzun süre tartışmıştık. Bütün ansiklopedi politikalarını bir yana bırakalım. Araştırmanın tutarlılık derecesi ya da yanlışlanabilir olduğunu da. Madde sayısına baktığımızda yüzlerce il ve ilçe olduğunu düşünelim. Peki hangi yerleşim birimi konuştuğu ağzın 1,2,9 gibi bir kategoriye ayrıldığını biliyor? Oldu ki öğrendi. Neye yarayacak? Bu Marmara, Ege gibi bir bölge ya da plaka gibi devlet tarafından belirlenmiş bir kategorizasyon mudur ki? Kime ve neye yarar? Bu nedenle bu ansiklopedik bir bilgi olamaz. Sadece bir akademisyenimizim emek verdiği çok güzel bir çalışmadır. Bu nedenle bu bilgi yerleşim yeri maddesinde "İlgili linkler" altında eklenecek bir Anadolu Ağızları madde linkinden öteye gitmemelidir. Konu neden tekrar gündeme geldi anlayamadım. --foPen bana ileti gönder 22:21, 2 Aralık 2014 (UTC)