Super Mario RPG: Legend of the Seven Stars

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Super Mario RPG: Legend of the Seven Stars
Super Mario RPG: Legend of the Seven Stars logosu
GeliştiriciSquare
YayımcıNintendo
Yönetmen
YapımcıShigeru Miyamoto
Senaristler
BesteciYoko Shimomura
SeriMario
PlatformlarSuper Nintendo
Entertainment System
Çıkış
  • JP: 9 Mart 1996
  • KA: 13 Mayıs 1996
TürRol yapma
ModTek oyunculu oyun Bunu Vikiveri'de düzenleyin

Super Mario RPG: Legend of the Seven Stars (JaponcaスーパーマリオRPG Sūpā Mario Āru Pī Jī), 1996 yılında Square tarafından geliştirilen ve Nintendo tarafından yayınlanan bir rol yapma video oyunudur. Oyun, Mario serisindeki ilk rol yapma oyunu olup 9 Mart 1996 tarihinde Japonya ve 13 Mayıs 1996 tarihinde Kuzey Amerika'da Super Nintendo Entertainment System için piyasaya sürüldü.

Oyun, Star Star'ın yedi yıldızını çalmış olan Smithy'yi durdurmay çalışan Mario ve grubuna odaklanmaktadır. Oyun beş oynanabilir karakter içermektedir.

Super Mario RPG: Legend of the Seven Stars, eleştirmenler tarafından mizahı ve 3D grafikleri övgüyle karşılandı ve tüm zamanların en iyi video oyunları listelerinde görünür.[1] Ardından, bazı oyun öğelerini yeniden kullanan spiritüel devam oyunları Paper Mario ve Mario & Luigi serileri takip etti. Nintendo, oyunu 2008'de Wii ve 2016'da Wii U Virtual Console servisine yayımladı. 2017'de Super NES Classic Edition kapsamında yeniden piyasaya sürüldü.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Dan Owsen & Scott Pelland (Mart 1997). "1996 Nintendo Power Award Nominations". Nintendo Power, 94. ss. 76, 77, 79-82.