Mario Kart 8

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Mario Kart 8
GeliştiriciNintendo
YayımcıNintendo
YönetmenKosuke Yabuki
Yapımcılar
ProgramcıYusuke Shiraiwa
SanatçıMasaaki Ishikawa
Besteciler
  • Shiho Fujii
  • Atsuko Asahi
  • Ryo Nagamatsu
  • Yasuaki Iwata
SeriMario Kart
Platformlar
Çıkış
  • Wii U
    • JP: 29 Mayıs 2014
    • KA: 30 Mayıs 2014
    • AVR: 30 Mayıs 2014
    • AU: 31 Mayıs 2014
  • Nintendo Switch
    • : 28 Nisan 2017
TürYarış
ModTek oyunculu oyun
Çok oyunculu oyun Bunu Vikiveri'de düzenleyin

Mario Kart 8 (Japoncaマリオカート8 Mario Kāto Eito), 2014 yılında Nintendo tarafından geliştirilen karting yarış video oyunudur. Oyun, Mario Kart serisinin sekizinci oyunu olup Mayıs 2014 tarihinde Wii U için piyasaya sürüldü.

Serideki diğer oyunlarda olduğu gibi, Mario Kart 8 'de de oyuncular Mario serisindeki karakterleri kontrol edebilmekte ve çeşitli yarış pistlerinde kart yarışına katılmaktadırlar. Oyuncular, rakipleri engellemek veya yarışta avantajlar elde etmek için çeşitli eşyalar kullanırlar. Başlangıçta Mario Kart oyunlarında yer alan oyun mekaniklerini birleştirirken, Mario Kart 8, oyuncuların duvarlarda veya tavanlarda sürmelerine izin veren ve kısa bir destek için birbirlerine çarpmalarına izin veren anti-yer çekimi bölümleri sunmaktadır.[1] Oyun, Nintendo Network üzerinden çevrimiçi olarak dahil olmak üzere tek oyunculu ve çok oyunculu oyunlar içeriyor.

Mario Kart 8, piyasaya sürüldüğünde büyük bir başarı elde ederek ve dünya genelinde sekiz milyondan fazla kopya ile en çok satan Wii U oyunu olma unvanına sahiptir. Oyun, ilave karakterler, araçlar ve izler dahil olmak üzere yayın öncesi yamalar ve indirilebilir içerikler almaya ve Nintendo'nun Amiibo figürinler dizisine destek vermeye devam etti.

Mario Kart 8 Deluxe adlı Nintendo Switch için geliştirilmiş bir port, 28 Nisan 2017 tarihinde dünya çapında piyasaya sürüldü.[2] Haziran 2019'a kadar dünya genelinde 17 milyondan fazla kopya satarak sistemin en çok satan oyunu olma unvanına sahiptir. 18 Mart 2022'de oyuna “Booster Course Pass” isimli indirilebilir içerik (DLC) yayınlandı. DLC kapsamında Super Mario Kart, Mario Kart 64, Mario Kart:Super Circuit, Mario Kart: Double Dash, Mario Kart DS, Mario Kart Wii, Mario Kart 7 ve Mario Kart Tour oyunlarının efsaneleşmiş bölümleri ve yayınlandıktan sonra Mario Kart Tour’a da eklenen 3 bölüm (Sky-High Sundae, Yoshi’s Island, Squeaky Clean Sprint) eklenmiştir. DLC, 9 Kasım 2023’te yayınlanan 3.0.0 güncellemesiyle tamamlanmıştır. DLC; ayrıca Mario Kart: Double Dash‘ten (9 farklı renkle Birdo, Petey Piranha, Diddy Kong) ve Mario Kart Tour‘dan (Kamek, Pauline, Peachette) üçer, Mario Kart Wii‘den (Funky Kong) ve Mario Kart 7‘den (Wiggler) birer tane olmak üzere toplam 8 adet önceki Mario Kart oyunlarından karakter ve 17 adet Mario Kart Tour‘dan ”Mii Yarış Kostümü” de eklemektedir. 3.0.0 güncellemesiyle ”Jukebox” özelliği ve herkesin ”Amiibo’sunu okutunca kullanabilmesi için Daisy Mii Yarış Kostümü” de eklenmiştir. Son güncelleme 3.0.1’de ise 3.0.0’daki hatalar giderilmiştir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Rigg, Jamie (18 Kasım 2012). "Mario Kart 8 launching on Wii U in spring 2014 (video)". Engadget. 20 Mayıs 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Eylül 2019. 
  2. ^ Gartenberg, Chaim (13 Ocak 2017). "Mario Kart 8 Deluxe is coming to the Nintendo Switch". The Verge. 21 Eylül 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Eylül 2019. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]