Toad (Nintendo)

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Japonya'da Kinopio olarak bilinen Toad, esas olarak Nintendo'nun Mario serisinde görünen kurgusal bir karakterdir. Mantar benzeri kafaya sahip insansı Toad, Japon video oyun tasarımcısı Shigeru Miyamoto tarafından yaratıldı ve Mantar Krallığı'nın bir vatandaşı olarak tasvir ediliyor ve Prenses Peach'in sürekli onun adına çalışan en sadık görevlilerinden biri. Toad genellikle çoğu oyunda Mario ve arkadaşlarına yardım sağlayan oyuncu olmayan bir karakter olarak görülür, ancak Toad'ın merkez sahneye çıktığı ve bir karakter olarak göründüğü zamanlar vardır. Super Mario Bros. 2, Wario's Woods ve Super Mario 3D World'de görüldüğü gibi kahraman. Toad bir bireyin adı olsa da, aynı zamanda tüm ırklarını da ifade eder (Yoshi ve Birdo gibi). Bununla birlikte, ilk oyunlarda türler Mantar tutucular olarak adlandırılıyordu, Japonya'da bunlara Kinoko-zoku deniyordu, kelimenin tam anlamıyla "Mantar İnsanları" (bu, daha önceki yerleştirmelerde "Mantar Tutucular" ile birlikte kullanılan alternatif addır). Mario serisinde ayrıca başka bireysel Toad karakterleri de vardır (örn. Toadette, Toadsworth, Toadbert ve Captain Toad). Bir Toad'ın en göze çarpan özelliği, şekil ve renk olarak bir mantarı andıran büyük kafasıdır-tarihsel olarak, tasvir edildiği gibi mantar şapka taktıkları tahmin edilmektedir. Super Mario Bros. Super Şov!, ancak sonunda Super Mario Odyssey

yönetmeni Yoshiaki Koizumi tarafından reddedildi. Toad'ların çoğunun bir başka ortak noktası da geleneksel yelekleridir.

Toads, Super Mario Sunshine'da tanıtılan Toadsworth ve Super Mario Galaxy, Super Mario Galaxy 2 ve Super Mario Odyssey'deki Toad Brigade birliği gibi Mario serisinde ve aksiyon oyunlarında genellikle yardımcı roller oynar. Buna rağmen Toads, bazı oyunlarda kahraman rolünü de oynuyor. Böyle bir durum, New Super Mario Bros. Wii'de Mario ve Luigi ile birlikte oynanabilir karakter olarak gösterilen 2 Toads'ı (sarı ve mavi) içeriyordu. Daha sonra New Super Mario Bros. U'da oynanabilir karakterler olarak geri dönüyor. New Super Luigi U. Toad'ın kendisi (Super Mario Bros. 2'deki orijinal karakterine atıfta bulunarak mavi bir palette) Super Mario 3D World'de oynanabilir karakterlerden biri olarak geri dönüyor. Captain Toad: Treasure Tracker, Captain Toad'ı ilgi odağı haline getirdi ve böylece onu 20 yıldır (Wario's Woods'tan bu yana) bir oyunun yıldızı olarak bir Toad'a sahip olan ilk oyun ve aynı zamanda Toad'a sahip olan ilk oyun oldu. Karakter.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]