Pond Life (Doctor Who)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Pond Life
Doctor Who bölümü
Ekip
Diğerleri
Prodüksiyon
SenaristChris Chibnall
YönetmenSaul Metzstein
YapımcıDenise Paul
Yürütücü yapımcı(lar)Steven Moffat
Caroline Skinner
SeriÖzel bölümler (2011-2012)
Süre5 dakika 22 saniye
Tarih27-31 Ağustos 2012 (çevrimiçi)
1 Eylül 2012 (BBC Red Button Servisi)
Kronoloji
← Önceki
Sonraki →
"The Doctor, the Widow and the Wardrobe" (özel bölüm)
"Good as Gold" (özel mini-bölüm)
"Asylum of the Daleks"

Pond Life, Büyük Britanya bilimkurgu dizisi Doctor Who 'nun yedinci serisinin mini bölümüdür. Bölüm Chris Chibnall tarafından yazılmıştır. 27 Ağustos 2012 ve 31 Ağustos 2012 tarihlerinde Doctor Who'nun websitesinde yayınlanmıştır.[1]

Konu[değiştir | kaynağı değiştir]

Bölüm Bir – Nisan[değiştir | kaynağı değiştir]

Doktor, Pond'lara yaptığı şeylerden bahseder. Önce Sontaran'lar tarafından sıkıştırılır ve elindeki sörf tahtası ile ateşe atlar, ateş sörfü yapar. Daha sonra Paris'te bir otel odasında Mata Hari ile tanışır. Sonra bir stüdyoda geri vokallik yapar. Bu ses kaydını Amy ve Rory dinledikten sonra içkilerini içmeye devam ederler.

Bölüm İki – Mayıs[değiştir | kaynağı değiştir]

Gecenin bir vakti, Doktor, Amy ve Rory'nin evine gelir. Amy ve Rory yatak odalarında uyumaktayken Doktor onları uyandırır ve Dünya'nın tehlikede olduğunu söyler. Ama Amy ve Rory hiçbir şey anlamaz çünkü Doktor yanlışlıkla biraz geçmişe gelmiştir ve gitmeden önce Amy ile Rory'ye geleceğin kesinlikle güvende olduğunu söyler. Daha sonra 7. Seriye dair spoiler'ları ekranda görürüz.

Bölüm Üç – Haziran[değiştir | kaynağı değiştir]

Rory, sabah uyanır ve lavaboya gider. Lakin karşısında hiç de normal olmayan bir şey bulur. Bir anda kendisini lavabodan dışarı atar. Daha sonra Amy yanına gelir ve Rory, Amy'nin içeri girmesine engel olur. Ama Amy yine girer ve tuvaletlerinde bir Ood olduğunu görür ki bu çok uygunsuz bir durumdur.

Bölüm Dört – Temmuz[değiştir | kaynağı değiştir]

Doktor, Amy ve Rory ile telefonda konuşur. "June" bölümünde Amy ve Rory'nin evlerinde buldukları Ood'un TARDIS'den kaçtığını söyler onlara. Ama Amy ve Rory hallerinden memnundurlar; çünkü Ood onlara hizmet etmektedir. Hayatlarını kolaylaştırır. Ama bu yaptıklarından dolayı Rory biraz suçlu hissetmektedir. Yine de Doktor ona, Ood'un hizmet etmesine devam etmesi gerektiğini söyler.

Bölüm Beş – Ağustos[değiştir | kaynağı değiştir]

Doktor yine Amy ve Rory'ye sesli mesaj bırakır. Geçenlerde onları ziyaret ettiğini ama evde olmadıklarını söyler. Bu sırada Amy ve Rory kavga etmektedirler, ama Doktor'un bundan haberi yoktur. Onlara Pond'ların daima iyi olacaklarını söyler. Ama sesli mesajı gönderdikten sonra sonik tornavidası ile siler. Böylelikle Amy veya Rory bu mesajı dinleyemez.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "BBC One - Doctor Who, Pond Life". 2 Nisan 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Mart 2013.