Hide (Doctor Who)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
235 – "Hide"
Doctor Who bölümü
Ekip
Diğerleri
Prodüksiyon
SenaristNeil Cross
YönetmenJamie Payne
YapımcıMarcus Wilson
Yürütücü yapımcı(lar)Steven Moffat
Caroline Skinner
Seri7. sezon
Süre45 dakika
Tarih20 Nisan 2013
Kronoloji
← Önceki
Sonraki →
"Cold War"
"Journey to the Centre of the TARDIS"

Hide, Britanya bilimkurgu dizisi Doctor Who'nun yedinci serisinin onuncu bölümüdür. Bu bölüm Neil Cross tarafından yazılmıştır.

Konu[değiştir | kaynağı değiştir]

Empatik bir pisişik olan Emma Grayling'in Clara üzerinde biraz ışık tutacağı düşüncesiyle Doktor, Emma ve Prof. Alec Palmer ile beraber Caliburn konağındaki Well Cadısı olarak bilinen hayalet soruşturması için 1974 yılına gider. Ev gittikçe soğur ve "bana yardım et" mesajı görünür. Doktor, Alec'in kamerasını ödünç alır ve TARDIS'le aynı yerin farklı zamanlarına giderek fotoğraflar çeker. Bu sayede, Doktor fotoğraftakilerin hayalet olmadığını ama Hila Tukurian adında bir zaman yolcusunun cep bir evrende sıkışıp oradaki bir yaratıktan kaçtığını öğrenir. Doktor hızla cep evrene bir portal oluşturması için Emma'nın pisişik yeteneklerini kullanarak bir cihaz oluşturur. Ancak, Emma yeterince dayanamaz ve Hila kurtulsa da Doktor orada kalır. Clara oraya gitmesi için TARDIS'i ikna eder ve oraya TARDIS'le uçar. Doktor'u gerçekliğe geri gönderir. Emma, Hila ile garip bir bağ hisseder. Doktor, onun Emma ve Alec'in soyundan olduğunu açıklar. Doktor, daha sonra cep evrendeki yaratığın türünden başka bir yaratığın konağın içinde olduğunu ve onların birbirine âşık olduğunu öğrenir. Doktor, yaratığı kurtarmak için cep evrene geri döner.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Doctor Who Series 7 - 10. Hide". Radio Times. 9 Ağustos 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Nisan 2013. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]