Amy Pond

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Doctor Who karakteri
Amy Pond
BağlılıkOn Birinci Doktor
Türüİnsan
İlk görünüm"The Eleventh Hour"
Son görünüm"The Time of the Doctor"
CanlandıranKaren Gillan
Caitlin Blackwood (küçük Amelia)

Amelia Jessica "Amy" Pond,[1] Birleşik Krallık yapımı kült bilimkurgu dizisi Doctor Who'da Karen Gillan tarafından canlandırılan kurgusal bir karakterdir. On birinci Doktor'un yol arkadaşı[2][3] ve 2011 sezonu itibarıyla Doktor'un kayınvalidesidir.[4] Amy Pond, Rory Williams ile evlenir ve Melody adında daha sonra River Song olduğu ortaya çıkacak olan kızları dünyaya gelir.

İngiltere'nin Leadworth kasabasında yaşayan İskoç Amy Pond, Doktor ile küçük bir çocukken tanışmış, onu bir daha görebilmek için 12 yıl beklemiştir. O günden beri Doktor'un sadık bir yoldaşı olan Amy; cesur, kararlı ve sorunlarla yüzleşmekten korkmayan biri olmuştur. Zaman Lordu'nu en çok şaşırtan özelliği, olan biteni bazen ondan bile daha önce anlayabilmesidir. Doktor, Amy için Bekleyen Kız olarak bahseder. 7. sezonun "The Angels Take Manhattan" bölümünde Rory Williams'ı canlandıran Arthur Darvill ile birlikte diziden ayrılmışlardır. Dizide son olarak "The Time of the Doctor" bölümünde 11. Doktor rejenerasyon geçirmeden önce halüsinasyon görür ve Amy ona son kez veda eder.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "The Beast Below". Doctor Who. BBC. 10 Nisan 2010. BBC One. 
  2. ^ Mzimba, Lizo (20 Temmuz 2009). "New Doctor Who costume revealed". BBC News. BBC. 16 Ağustos 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Temmuz 2009. 
  3. ^ Holmwood, Leigh (29 Mayıs 2009). "Doctor Who's new companion unveiled as 21-year-old Karen Gillan". The Guardian. Guardian News and Media Limited. 14 Aralık 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Aralık 2009. 
  4. ^ Doktor ve River Song, "The Wedding of River Song" adlı bölümde evlenirler. A visually disturbed Amy remarks to River and Rory, "I'm his mother-in-law."

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]