Doctor Who bölümleri listesi (2005-günümüz)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

Doctor Who, BBC tarafından yapılan Büyük Britanya bilimkurgu televizyon dizisi. 19 Eylül 2015 tarihine kadar 814 bölüm yayınlanmıştır. 35 sezon boyunca 254 hikâye ve bir televizyon filmi gösterilmiştir. Ek olarak, dört adet yardım için yapılan özel bölüm ve iki animasyon bölümü yayınlanmıştır. 50 yıl ve 800 bölüm sonrasında dünyanın en uzun süren bilimkurgu televizyon dizisi olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girmiştir.[1]

Genel bakış[değiştir | kaynağı değiştir]

SezonDoktorHikâyeBölüm
sayısı
Orijinal yayın tarihiİzleyici (milyon)
Başlangıç tarihiBitiş tarihiİlk bölümSon bölümOrtalama
1. sezonBirinci Doktor84223 Kasım 1963 (1963-11-23)12 Eylül 1964 (1964-09-12)4.46.47.96
2. sezon93931 Ekim 1964 (1964-10-31)24 Temmuz 1965 (1965-07-24)8.48.310.38
3. sezon104511 Eylül 1965 (1965-09-11)16 Temmuz 1966 (1966-07-16)9.05.57.38
4. sezon243810 Eylül 1966 (1966-09-10)29 Ekim 1966 (1966-10-29)4.36.17.11
İkinci Doktor7355 Kasım 1966 (1966-11-05)1 Temmuz 1967 (1967-07-01)
5. sezon7402 Eylül 1967 (1967-09-02)1 Haziran 1968 (1968-06-01)6.06.56.63
6. sezon74410 Ağustos 1968 (1968-08-10)21 Haziran 1969 (1969-06-21)6.15.06.57
7. sezonÜçüncü Doktor4253 Ocak 1970 (1970-01-03)20 Haziran 1970 (1970-06-20)8.45.57.18
8. sezon5252 Ocak 1971 (1971-01-02)19 Haziran 1971 (1971-06-19)7.38.37.96
9. sezon5261 Ocak 1972 (1972-01-01)24 Haziran 1972 (1972-06-24)9.87.68.48
10. sezon52630 Aralık 1972 (1972-12-30)23 Haziran 1973 (1973-06-23)9.67.08.98
11. sezon52615 Aralık 1973 (1973-12-15)8 Haziran 1974 (1974-06-08)8.78.98.78
12. sezonDördüncü Doktor52028 Aralık 1974 (1974-12-28)10 Mayıs 1975 (1975-05-10)10.19.010.14
13. sezon62630 Ağustos 1975 (1975-08-30)6 Mart 1976 (1976-03-06)7.510.910.08
14. sezon6264 Eylül 1976 (1976-09-04)2 Nisan 1977 (1977-04-02)9.510.411.17
15. sezon6263 Eylül 1977 (1977-09-03)11 Mart 1978 (1978-03-11)8.410.58.91
16. sezon[a]6262 Eylül 1978 (1978-09-02)24 Şubat 1979 (1979-02-24)8.18.58.56
17. sezon5[b]201 Eylül 1979 (1979-09-01)12 Ocak 1980 (1980-01-12)13.58.811.22
18. sezon72830 Ağustos 1980 (1980-08-30)21 Mart 1981 (1981-03-21)5.16.75.81
19. sezonBeşinci Doktor7264 Ocak 1982 (1982-01-04)30 Mart 1982 (1982-03-30)9.68.99.30
20. sezon6224 Ocak 1983 (1983-01-04)16 Mart 1983 (1983-03-16)7.27.557.00
21. sezon624205 Ocak 1984 (1984-01-05)22 Mart 1984 (1984-03-22)7.257.18.37
Altıncı Doktor1416 Mart 1984 (1984-03-16)30 Mart 1984 (1984-03-30)
22. sezon6135 Ocak 1985 (1985-01-05)30 Mart 1985 (1985-03-30)8.057.557.17
23. sezon[c]4146 Eylül 1986 (1986-09-06)6 Aralık 1986 (1986-12-06)4.355.04.83
24. sezonYedinci Doktor4147 Eylül 1987 (1987-09-07)7 Aralık 1987 (1987-12-07)4.635.074.98
25. sezon4145 Ekim 1988 (1988-10-05)4 Ocak 1989 (1989-01-04)5.355.455.35
26. sezon4146 Eylül 1989 (1989-09-06)6 Aralık 1989 (1989-12-06)3.654.94.19
TV filmiSekizinci Doktor1127 Mayıs 1996 (1996-05-27)9.089.089.08
1. seriDokuzuncu Doktor101326 Mart 2005 (2005-03-26)18 Haziran 2005 (2005-06-18)10.816.917.31
2. seriOnuncu Doktor101315 Nisan 2006 (2006-04-15)8 Temmuz 2006 (2006-07-08)8.628.227.64
3. seri91331 Mart 2007 (2007-03-31)30 Haziran 2007 (2007-06-30)8.718.617.54
4. seri10135 Nisan 2008 (2008-04-05)5 Temmuz 2008 (2008-07-05)9.1410.578.04
Özel4525 Aralık 2008 (2008-12-25)1 Ocak 2010 (2010-01-01)13.1012.2711.50
5. seriOn Birinci Doktor10133 Nisan 2010 (2010-04-03)26 Haziran 2010 (2010-06-26)10.096.707.73
6. seri111323 Nisan 2011 (2011-04-23)1 Ekim 2011 (2011-10-01)8.867.677.51
7. seri13131 Eylül 2012 (2012-09-01)18 Mayıs 2013 (2013-05-18)8.337.457.44
Özel2223 Kasım 2013 (2013-11-23)25 Aralık 2013 (2013-12-25)12.8011.1411.97
8. seriOn İkinci Doktor111223 Ağustos 2014 (2014-08-23)8 Kasım 2014 (2014-11-08)9.177.607.26
9. seri71219 Eylül 2015 (2015-09-19)5 Aralık 2015 (2015-12-05)6.546.176.03
10. seri111215 Nisan 2017 (2017-04-15)1 Temmuz 2017 (2017-07-01)6.685.295.45
11. seriOn Üçüncü Doktor10107 Ekim 2018 (2018-10-07)9 Aralık 2018 (2018-12-09)10.966.657.96
12. seri8101 Ocak 2020 (2020-01-01)1 Mart 2020 (2020-03-01)6.894.695.40
13. seri8[2]TBA2021 (2021)[3]TBATBATBATBA
  1. ^ Ayrıca The Key to Time alt başlığı ile de bilinir.
  2. ^ Shada grev nedeniyle yarıda bırakılmıştır. Daha sonra hikâyenin tamamlanması için kaydedilen görüntülerle beraber Tom Baker'ın hikâyenin tamamını anlattığı kayıtlar DVD setinde yer almıştır. Bölüm ve hikâye sayılarına dahil edilmemiştir.
  3. ^ Ayrıca The Trial of a Time Lord alt başlığı ile de bilinir.

Bölümler[değiştir | kaynağı değiştir]

Dokuzuncu Doktor[değiştir | kaynağı değiştir]

1. seri (2005)[değiştir | kaynağı değiştir]

Dokuzuncu Doktor Christopher Eccleston tarafından canlandırılmıştır.

2005 serisinde, Zaman Savaşı ve gizemli Kötü Kurt sonuçları ile ilgili teşkil eden gevşek bir hikâye vardır.


genel

sezon
Bölüm adıYönetmenSenaristYayın tarihiYapım koduBK seyircisi
(milyon)
1571"Rose"Keith BoakRussell T Davies26 Mart 2005 (2005-03-26)1.110,8181
1582"The End of the World"Euros LynRussell T Davies2 Nisan 2005 (2005-04-02)1.27,9779
1593"The Unquiet Dead"Euros LynMark Gatiss9 Nisan 2005 (2005-04-09)1.38,8680
160a4"Aliens of London"Keith BoakRussell T Davies16 Nisan 2005 (2005-04-16)1.47,6381
160b5"World War Three"Keith BoakRussell T Davies23 Nisan 2005 (2005-04-23)1.57,9882
1616"Dalek"Joe AhearneRobert Shearman30 Nisan 2005 (2005-04-30)1.68,6384
1627"The Long Game"Brian GrantRussell T Davies7 Mayıs 2005 (2005-05-07)1.78,0181
1638"Father's Day"Joe AhearnePaul Cornell14 Mayıs 2005 (2005-05-14)1.88,0683
164a9"The Empty Child"James HawesSteven Moffat21 Mayıs 2005 (2005-05-21)1.97,1184
164b10"The Doctor Dances"James HawesSteven Moffat28 Mayıs 2005 (2005-05-28)1.106,8685
16511"Boom Town"Joe AhearneRussell T Davies4 Haziran 2005 (2005-06-04)1.117,6882
166a12"Bad Wolf"Joe AhearneRussell T Davies11 Haziran 2005 (2005-06-11)1.126,8185
166b13"The Parting of the Ways"Joe AhearneRussell T Davies18 Haziran 2005 (2005-06-18)1.136,9189

Onuncu Doktor[değiştir | kaynağı değiştir]

Onuncu Doktor'u canlandıran David Tennant, ilk seri gösterilmeden önce ekipteydi.[5]

2. seri (2005-06)[değiştir | kaynağı değiştir]

2006 serisinde çeşitli bölümlerde Torchwood yan ürün serisi için arka plan hikâyesi olarak "görüldü". Her bir bölümün TARDISODE bölümleri adı altında önbölümü bulunmaktadır.


genel

sezon
Bölüm adıYönetmenSenaristYayın tarihiYapım koduBK seyircisi
(milyon)
Özel bölüm (2005)
167"The Christmas Invasion"James HawesRussell T Davies25 Aralık 2005 (2005-12-25)2X9,884
Bölümler
1681"New Earth"James HawesRussell T Davies15 Nisan 2006 (2006-04-15)2.18,685
1692"Tooth and Claw"Euros LynRussell T Davies22 Nisan 2006 (2006-04-22)2.29,283
1703"School Reunion"James HawesToby Whithouse29 Nisan 2006 (2006-04-29)2.38,385
1714"The Girl in the Fireplace"Euros LynSteven Moffat6 Mayıs 2006 (2006-05-06)2.47,984
172a5"Rise of the Cybermen"Graeme HarperTom MacRae13 Mayıs 2006 (2006-05-13)2.59,286
172b6"The Age of Steel"Graeme HarperTom MacRae20 Mayıs 2006 (2006-05-20)2.69,086
1737"The Idiot's Lantern"Euros LynMark Gatiss27 Mayıs 2006 (2006-05-27)2.76,884
174a8"The Impossible Planet"James StrongMatt Jones3 Haziran 2006 (2006-06-03)2.86,3285
174b9"The Satan Pit"James StrongMatt Jones10 Haziran 2006 (2006-06-10)2.96,0886
17510"Love & Monsters"Dan ZeffRussell T Davies17 Haziran 2006 (2006-06-17)2.106,776
17611"Fear Her"Euros LynMatthew Graham24 Haziran 2006 (2006-06-24)2.117,183
177a12"Army of Ghosts"Graeme HarperRussell T Davies1 Temmuz 2006 (2006-07-01)2.128,286
177b13"Doomsday"Graeme HarperRussell T Davies8 Temmuz 2006 (2006-07-08)2.138,289

3. seri (2007)[değiştir | kaynağı değiştir]

Bu seride göze çarpanlar Martha Jones'un yol arkadaşı olması, Boe'nun Yüzü'nün final mesajı ile, gizemli Mr Saxon'ın gerçek yüzü ve Doktor'un Rose Tyler'ı kaybetmesidir. Susie Liggat, "Human Nature" ve "The Family of Blood" adlı bölümlerin yapımcılığını üstlenirken Phil Collinson yürütücü yapımcı oldu.


genel

sezon
Bölüm adıYönetmenSenaristYayın tarihiYapım koduBK seyircisi
(milyon)
Özel bölüm (2006)
178"The Runaway Bride"Euros LynRussell T Davies25 Aralık 2006 (2006-12-25)3.X9,384
Bölümler
1791"Smith and Jones"Charles PalmerRussell T Davies31 Mart 2007 (2007-03-31)3.18,7188
1802"The Shakespeare Code"Charles PalmerGareth Roberts7 Nisan 2007 (2007-04-07)3.27,2387
1813"Gridlock"Richard ClarkRussell T Davies14 Nisan 2007 (2007-04-14)3.38,485
182a4"Daleks in Manhattan"James StrongHelen Raynor21 Nisan 2007 (2007-04-21)3.46,6986
182b5"Evolution of the Daleks"James StrongHelen Raynor28 Nisan 2007 (2007-04-28)3.56,9785
1836"The Lazarus Experiment"Richard ClarkStephen Greenhorn5 Mayıs 2007 (2007-05-05)3.67,1986
1847"42"Graeme HarperChris Chibnall19 Mayıs 2007 (2007-05-19)3.77,4185
185a8"Human Nature"Charles PalmerPaul Cornell26 Mayıs 2007 (2007-05-26)3.87,7486
185b9"The Family of Blood"Charles PalmerPaul Cornell2 Haziran 2007 (2007-06-02)3.97,2186
18610"Blink"Hettie MacDonaldSteven Moffat9 Haziran 2007 (2007-06-09)3.106,6287
187a11"Utopia"Graeme HarperRussell T Davies16 Haziran 2007 (2007-06-16)3.117,8487
187b12"The Sound of Drums"Colin TeagueRussell T Davies23 Haziran 2007 (2007-06-23)3.127,5187
187c13"Last of the Time Lords"Colin TeagueRussell T Davies30 Haziran 2007 (2007-06-30)3.138,6188

4. seri (2008)[değiştir | kaynağı değiştir]

Susie Liggat, "Planet of the Ood", "The Sontaran Stratagem", "The Poison Sky", "The Unicorn and the Wasp" ve "Turn Left" bölümlerinde yapımcılığı üstlenirken Phil Collinson aynı bölümlerde yürütücü yapımcı oldu. Diğer bölümlerde Collinson yapımcıydı. Phil Collinson sezonun sonunda dizinin yapımcılığından ayrıldı.


genel

sezon
Bölüm adıYönetmenSenaristYayın tarihiYapım koduBK seyircisi
(milyon)
Özel bölüm (2007)
188"Voyage of the Damned"James StrongRussell T Davies25 Aralık 2007 (2007-12-25)4X13,3186
Bölümler
1891"Partners in Crime"James StrongRussell T Davies5 Nisan 2008 (2008-04-05)4.19,1488
1902"The Fires of Pompeii"Colin TeagueJames Moran12 Nisan 2008 (2008-04-12)4.39,0487
1913"Planet of the Ood"Graeme HarperKeith Temple19 Nisan 2008 (2008-04-19)4.27,5087
192a4The Sontaran StratagemDouglas MackinnonHelen Raynor26 Nisan 2008 (2008-04-26)4.47,0687
192b5The Poison SkyDouglas MackinnonHelen Raynor3 Mayıs 2008 (2008-05-03)4.56,5388
1936"The Doctor's Daughter"Alice TroughtonStephen Greenhorn10 Mayıs 2008 (2008-05-10)4.67,3388
1947"The Unicorn and the Wasp"Graeme HarperGareth Roberts17 Mayıs 2008 (2008-05-17)4.78,4186
195a8"Silence in the Library"Euros LynSteven Moffat31 Mayıs 2008 (2008-05-31)4.96,2789
195b9"Forest of the Dead"Euros LynSteven Moffat7 Haziran 2008 (2008-06-07)4.107,8489
19610"Midnight"Alice TroughtonRussell T Davies14 Haziran 2008 (2008-06-14)4.88,0586
19711"Turn Left"Graeme HarperRussell T Davies21 Haziran 2008 (2008-06-21)4.118,0988
198a12"The Stolen Earth"Graeme HarperRussell T Davies28 Haziran 2008 (2008-06-28)4.128,7891
198b13"Journey's End"Graeme HarperRussell T Davies5 Temmuz 2008 (2008-07-05)4.1310,5791

Özel bölümler (2008-10)[değiştir | kaynağı değiştir]

"The Next Doctor" adlı bölüm dışında (SD çekildi) Doctor Who'nun bu bölümleri HD olarak çekildi.[6] Susie Liggat, "The Next Doctor"; Nikki Wilson, "The Waters of Mars" ve Tracie Simpson, "Planet of the Dead" ile The End of Time bölümlerinin yapımcılığını üstlendi. Pratik nedenlerden dolayı, bu özel bölümlerde 4. sezonun prodüksiyon kodları kullanılmaya devam etti.


genel

sezon
Bölüm adıYönetmenSenaristYayın tarihiYapım koduBK seyircisi
(milyon)
1991"The Next Doctor"Andy GoddardRussell T Davies25 Aralık 2008 (2008-12-25)4.1413,1086
2002"Planet of the Dead"James StrongRussell T Davies ve Gareth Roberts11 Nisan 2009 (2009-04-11)4.159,7588
2013"The Waters of Mars"Graeme HarperRussell T Davies ve Phil Ford15 Kasım 2009 (2009-11-15)4.1610,3288
202a4"The End of Time"Euros LynRussell T Davies25 Aralık 2009 (2009-12-25)4.1712,0487
202b5"The End of Time"Euros LynRussell T Davies
Steven Moffat (son sahne, adı geçmiyor)
1 Ocak 2010 (2010-01-01)4.1812,2789

On Birinci Doktor[değiştir | kaynağı değiştir]

On Birinci Doktor, Matt Smith tarafından canlandırılmaktadır. Russel T Davies istifa edince Steven Moffat baş yazarlığı ve yapımcılığı devraldı. Julie Gardner also da yapımcılıktan istifa etti ve yerine Piers Wenger geldi.Beth Willis de gruba yapımcı olarak katıldı..

5. seri (2010)[değiştir | kaynağı değiştir]

Tracie Simpson ve Peter Bennett sezon boyunca yapımcılığı üstlenirken Patrick Schweitzer, "The Vampires of Venice" ve "Vincent and the Doctor" bölümlerinde Simpson ile ortak yapımcı oldu.


genel

sezon
Bölüm adıYönetmenSenaristYayın tarihiYapım koduBK seyircisi
(milyon)
2031"The Eleventh Hour"Adam SmithSteven Moffat3 Nisan 2010 (2010-04-03)1.110,08586
2042"The Beast Below"Andrew GunnSteven Moffat10 Nisan 2010 (2010-04-10)1.28,42286
2053"Victory of the Daleks"Andrew GunnMark Gatiss17 Nisan 2010 (2010-04-17)1.38,20584
206a4"The Time of Angels"Adam SmithSteven Moffat24 Nisan 2010 (2010-04-24)1.48,59087
206b5"Flesh and Stone"Adam SmithSteven Moffat1 Mayıs 2010 (2010-05-01)1.58,49586
2076"The Vampires of Venice"Jonny CampbellToby Whithouse8 Mayıs 2010 (2010-05-08)1.67,68086
2087"Amy's Choice"Catherine MorsheadSimon Nye15 Mayıs 2010 (2010-05-15)1.77,54884
209a8"The Hungry Earth"Ashley WayChris Chibnall22 Mayıs 2010 (2010-05-22)1.86,49386
209b9"Cold Blood"Ashley WayChris Chibnall29 Mayıs 2010 (2010-05-29)1.97,48785
21010"Vincent and the Doctor"Jonny CampbellRichard Curtis5 Haziran 2010 (2010-06-05)1.106,76186
21111"The Lodger"Catherine MorsheadGareth Roberts12 Haziran 2010 (2010-06-12)1.116,44187
212a12"The Pandorica Opens"Toby HaynesSteven Moffat19 Haziran 2010 (2010-06-19)1.127,57488
212b13"The Big Bang"Toby HaynesSteven Moffat26 Haziran 2010 (2010-06-26)1.136,69689

6. seri (2011)[değiştir | kaynağı değiştir]

İki parçaya ayrılan 6. sezonun ilk yedi bölümü Nisan'dan Haziran 2011'e kadar, son altı bölümü Ağustos'un sonunda Ekim 2011'e kadar yayınlandı. Sanne Wohlenberg "The Doctor's Wife" ve "Night Terrors" bölümlerinden oluşan ilk bloğun yapımcılığını üstlendi. Denise Paul "Closing Time" bölümünde yapımcılık yaparken kalan bölümlerde yapımcı Marcus Wilson oldu.


genel

sezon
Bölüm adıYönetmenSenaristYayın tarihiYapım koduBK seyircisi
(milyon) [4]
TE
(%)[4]
Özel bölüm (2010)
213"A Christmas Carol"Toby HaynesSteven Moffat25 Aralık 2010 (2010-12-25)2.X12,1183
1. kısım
214a1"The Impossible Astronaut"Toby HaynesSteven Moffat23 Nisan 2011 (2011-04-23)2.18,8688
214b2"Day of the Moon"Toby HaynesSteven Moffat30 Nisan 2011 (2011-04-30)2.27,3087
2153"The Curse of the Black Spot"Jeremy WebbStephen Thompson7 Mayıs 2011 (2011-05-07)2.97,8586
2164"The Doctor's Wife"Richard ClarkNeil Gaiman14 Mayıs 2011 (2011-05-14)2.37,9787
217a5"The Rebel Flesh"Julian SimpsonMatthew Graham21 Mayıs 2011 (2011-05-21)2.57,3585
217b6"The Almost People"Julian SimpsonMatthew Graham28 Mayıs 2011 (2011-05-28)2.66,7286
2187"A Good Man Goes to War"Peter HoarSteven Moffat4 Haziran 2011 (2011-06-04)2.77,5188
2. kısım
2198"Let's Kill Hitler"Richard SeniorSteven Moffat27 Ağustos 2011 (2011-08-27)2.88,1085
2209"Night Terrors"Richard ClarkMark Gatiss3 Eylül 2011 (2011-09-03)2.47,0786
22110"The Girl Who Waited"Nick HurranTom MacRae10 Eylül 2011 (2011-09-10)2.107,6085
22211"The God Complex"Nick HurranToby Whithouse17 Eylül 2011 (2011-09-17)2.116,7786
22312"Closing Time"Steve HughesGareth Roberts24 Eylül 2011 (2011-09-24)2.126,9386
22413"The Wedding of River Song"Jeremy WebbSteven Moffat1 Ekim 2011 (2011-10-01)2.137,6786

7. seri (2012-13)[değiştir | kaynağı değiştir]

7. sezonda 2012'nin sonlarına kadar beş bölüm yayınlandıktan sonra bir Noel Özel bölümü gösterildi ve 2013'te sekiz bölüm daha yayınlandı. Bu sezondan itibaren prodüksiyon kodu uygulaması kaldırıldı. Noel özel bölümünde Steven Moffat, Wenger ve Caroline Skinner yürütücü yapımcılığı üstlendiler.[7] 6. sezona kadar yürütücü yapımcı olan Beth Willis BBC'den ayrıldı.[8] Wenger Noel özel bölümünden sonra ayrıldı. Sezonun devamında Moffat ve Skinner görevlerine devam ettiler.[9]


genel

sezon
Bölüm adıYönetmenSenaristYayın tarihiYapım koduBK seyircisi
(milyon) [4]
TE
(%)[4]
Özel bölüm (2011)
225"The Doctor, the Widow and the Wardrobe"Farren BlackburnSteven Moffat25 Aralık 2011 (2011-12-25)7X10,7784
1. kısım
2261"Asylum of the Daleks"Nick HurranSteven Moffat1 Eylül 2012 (2012-09-01)7.18,3389
2272"Dinosaurs on a Spaceship"Saul MetzsteinChris Chibnall8 Eylül 2012 (2012-09-08)7.27,5787
2283"A Town Called Mercy"Saul MetzsteinToby Whithouse15 Eylül 2012 (2012-09-15)7.38,4285
2294"The Power of Three"Douglas MackinnonChris Chibnall22 Eylül 2012 (2012-09-22)7.47,6787
2305"The Angels Take Manhattan"Nick HurranSteven Moffat29 Eylül 2012 (2012-09-29)7.57,8288
Özel bölüm (2012)
231"The Snowmen"Saul MetzsteinSteven Moffat25 Aralık 20127X29,8787
2. kısım
2326"The Bells of Saint John"Colm McCarthySteven Moffat30 Mart 2013 (2013-03-30)7.68,4487
2337"The Rings of Akhaten"Farren BlackburnNeil Cross6 Nisan 2013 (2013-04-06)7.77,4584
2348"Cold War"Douglas MackinnonMark Gatiss13 Nisan 2013 (2013-04-13)7.87,3784
2359"Hide"Jamie PayneNeil Cross20 Nisan 2013 (2013-04-20)7.96,6185
23610"Journey to the Centre of the TARDIS"Mat KingStephen Thompson27 Nisan 2013 (2013-04-27)7.106,5085
23711"The Crimson Horror"Saul MetzsteinMark Gatiss4 Mayıs 2013 (2013-05-04)7.116,4785
23812"Nightmare in Silver"Stephen WoolfendenNeil Gaiman11 Mayıs 2013 (2013-05-11)7.126,6484
23913"The Name of the Doctor"Saul MetzsteinSteven Moffat18 Mayıs 2013 (2013-05-18)7.137,4588

Özel bölümler (2013)[değiştir | kaynağı değiştir]

50. yıl özel bölümün 3D yayınlanması,[10]Onuncu Doktor ve Rose Tyler rolleriyle, David Tennant ve Billie Piper'ın dönmesi planlandı.[11]


genel

sezon
Bölüm adıYönetmenSenaristYayın tarihiBK seyircisi
(milyon) [4]
TE
(%)[4]
2401"The Day of the Doctor"Nick HurranSteven Moffat23 Kasım 2013 (2013-11-23)12,8088
2412"The Time of the Doctor"Jamie PayneSteven Moffat25 Aralık 2013 (2013-12-25)11,1483

On İkinci Doktor[değiştir | kaynağı değiştir]

1 Haziran 2013 tarihinde, 2013 Noel özel bölümünde Matt Smith'in ayrılacağı ve Doktor'un rejenerasyon geçireceği açıklandı.[12] On ikinci Doktor konusu medyada birçok spekülasyona neden oldu.[13][14][15][16][17][18] 4 Ağustos 2013 tarihinde Doctor Who Live: The Next Doctor adlı programda On ikinci Doktor'un Peter Capaldi olduğu açıklandı.

8. seri (2014)[değiştir | kaynağı değiştir]

Eylül 2013'te sekizinci sezonun çekimlerine başlama kararı verildi. Bu sezonda Doktor rolüyle Peter Capaldi ve Clara Oswald rolüyle Jenna-Louise Coleman oynadı.[19] BBC One yeni sezonun 2014 yılında olacağını resmî twitter hesabından doğrulamıştı. Ağustos 2014 tarihinden itibaren 12 bölüm olarak yayınlanacağı açıklanmıştı.[20] Ben Wheatley Capaldi'nin ilk iki bölümünü yönetti.[21] Paul Murphy üçüncü ve altıncı bölümlerin yönetmenliğini üstlendi.[22] Douglas Mackinnon ise iki bölüm yönetti.[23] Yapımcıların da Nikki Wilson ve Peter Bennett olduğu açıklandı.[24]


genel

sezon
Bölüm adı [25]Yönetmen [25]Senarist [25]Yayın tarihi [26]BK seyircisi
(milyon) [4]
TE
(%)[4]
2421"Deep Breath"Ben WheatleySteven Moffat23 Ağustos 20149,1782
2432"Into the Dalek"Ben WheatleyPhil Ford ve Steven Moffat30 Ağustos 20147,2984
2443"Robot of Sherwood"Paul MurphyMark Gatiss6 Eylül 20147,2882
2454"Listen"Douglas MackinnonSteven Moffat13 Eylül 20147,0182
2465"Time Heist"Douglas MackinnonStephen Thompson ve Steven Moffat20 Eylül 20146,9984
2476"The Caretaker"Paul MurphyGareth Roberts ve Steven Moffat27 Eylül 20146,8283
2487"Kill the Moon"Paul WilmshurstPeter Harness4 Ekim 20146,9182
2498"Mummy on the Orient Express"Paul WilmshurstJamie Mathieson11 Ekim 20147,1185
2509"Flatline"Douglas MackinnonJamie Mathieson18 Ekim 20146,7185
25110"In the Forest of the Night"Sheree FolksonFrank Cottrell Boyce25 Ekim 20146,9283
252a11"Dark Water"Rachel TalalaySteven Moffat1 Kasım 20147,3485
252b12"Death in Heaven"Rachel TalalaySteven Moffat8 Kasım 20147,6083

9. seri (2015)[değiştir | kaynağı değiştir]

Peter Capaldi ve Jenna Coleman'ın 9. sezonda döndükleri kesinleşti.[27] Başlangıç bölümünü Moffat'ın yazacağı ve adının "The Magician's Apprentice" olacağı açıklandı. Catherine Tregenna'nın da bir bölümü yazacağı açıklandı.[28][29]


genel

sezon
Bölüm adı [30]Yönetmen [30]Senarist [30]Yayın tarihi [31][32]BK seyircisi
(milyon) [4]
TE
(%)[4]
Özel bölüm (2014)
253"Last Christmas"Paul WilmshurstSteven Moffat25 Aralık 2014 (2014-12-25)8,2882
Bölümler
254a1"The Magician's Apprentice"Hettie MacDonaldSteven Moffat19 Eylül 2015 (2015-09-19)6,5484
254b2"The Witch's Familiar"Hettie MacDonaldSteven Moffat26 Eylül 2015 (2015-09-26)5,7183
255a3"Under the Lake"Daniel O'HaraToby Whithouse3 Ekim 2015 (2015-10-03)5,6384
255b4"Before the Flood"Daniel O'HaraToby Whithouse10 Ekim 2015 (2015-10-10)6,0583
2565"The Girl Who Died"Ed BazalgetteJamie Mathieson ve Steven Moffat17 Ekim 2015 (2015-10-17)6,5682
2576"The Woman Who Lived"Ed BazalgetteCatherine Tregenna24 Ekim 2015 (2015-10-24)6,1181
258a7"The Zygon Invasion"Daniel NettheimPeter Harness31 Ekim 2015 (2015-10-31)5,7682
258b8"The Zygon Inversion"Daniel NettheimPeter Harness ve Steven Moffat7 Kasım 2015 (2015-11-07)6,0384
2599"Sleep No More"Justin MolotnikovMark Gatiss14 Kasım 2015 (2015-11-14)5,6178
26010"Face the Raven"Justin MolotnikovSarah Dollard21 Kasım 2015 (2015-11-21)6,0584
26111"Heaven Sent"Rachel TalalaySteven Moffat28 Kasım 2015 (2015-11-28)6,1980
26212"Hell Bent"Rachel TalalaySteven Moffat5 Aralık 2015 (2015-12-05)6,1782

10. seri[değiştir | kaynağı değiştir]

14 Temmuz 2015 tarihinde BBC, onuncu sezonun yapılacağını açıkladı.[33] Steven Moffat, sezonun on iki bölüm ve bir Noel özel bölümünden oluşacağını söylemiştir.[34] Sezonun 2016 Noel özel bölümünden sonra 2017 başında başlaması planlanmaktadır.[35] Çekimlerin Mayıs 2016'da başlayacağı açıklanmıştır.[35] Henüz sezon başlamadan Peter Capaldi bu sezon son kez doktor rolünü canlandıracağını açıkladı.[36]


genel

sezon
Bölüm adı [37][38]Yönetmen [39]Senarist [39]Yayın tarihi [40]BK seyircisi
(milyon) [4]
TE
(%)[4]
Özel bölüm (2016)
264"The Return of Doctor Mysterio"Ed Bazalgette[41][42]Steven Moffat25 Aralık 2016 (2016-12-25)7,8382
Bölümler
2651"The Pilot"Lawrence GoughSteven Moffat15 Nisan 2017 (2017-04-15)6,6883
2662"Smile"Lawrence GoughFrank Cottrell-Boyce22 Nisan 2017 (2017-04-22)5,9783
2673"Thin Ice"Bill AndersonSarah Dollard29 Nisan 2017 (2017-04-29)5,6184
2684"Knock Knock"Bill AndersonMike Bartlett6 Mayıs 2017 (2017-05-06)5,7383
2695"Oxygen"Charles PalmerJamie Mathieson13 Mayıs 2017 (2017-05-13)5,2783
2706"Extremis"Daniel NettheimSteven Moffat20 Mayıs 2017 (2017-05-20)5,5382
2717"The Pyramid at the End of the World"Daniel NettheimPeter Harness27 Mayıs 2017 (2017-05-27)5,7982
2728"The Lie of the Land"Wayne YipToby Whithouse3 Haziran 2017 (2017-06-03)4,8282
2739"Empress of Mars"Wayne YipMark Gatiss10 Haziran 2017 (2017-06-10)5,0283
27410"The Eaters of Light"Charles PalmerRona Munro17 Haziran 2017 (2017-06-17)4,7381
275a11"World Enough and Time"Rachel TalalaySteven Moffat24 Haziran 2017 (2017-06-24)5,0085
275b12"The Doctor Falls"Rachel TalalaySteven Moffat1 Temmuz 2017 (2017-07-01)5,2983

On Üçüncü Doktor[değiştir | kaynağı değiştir]

On Üçüncü Doktor rolünü Jodie Whittaker oynayacaktır.[43]

11. seri[değiştir | kaynağı değiştir]


genel

sezon
Bölüm adıYönetmen [44]Senarist [45]Yayın tarihi [46]BK seyircisi
(milyon) [4]
TE
(%)[4]
2771"The Woman Who Fell to Earth"Jamie ChildsChris Chibnall7 Ekim 2018 (2018-10-07)10,9083
2782"The Ghost Monument"Mark TonderaiChris Chibnall14 Ekim 2018 (2018-10-14)9,0082
2793"Rosa"Mark TonderaiMalorie Blackman ve Chris Chibnall21 Ekim 2018 (2018-10-21)8,4183
2804"Arachnids in the UK"Sallie AprahamianChris Chibnall28 Ekim 2018 (2018-10-28)8,2283
2815"The Tsuranga Conundrum"Jennifer PerrottChris Chibnall4 Kasım 2018 (2018-11-04)7,7679
2826"Demons of the Punjab"Jamie ChildsVinay Patel11 Kasım 2018 (2018-11-11)7,4880
2837"Kerblam!"Jennifer PerrottPete McTighe18 Kasım 2018 (2018-11-18)7,4681
2848"The Witchfinders"Sallie AprahamianJoy Wilkinson25 Kasım 2018 (2018-11-25)7,2181
2859"It Takes You Away"Jamie ChildsEd Hime2 Aralık 2018 (2018-12-02)6,4280
28610"The Battle of Ranskoor Av Kolos"[47]Jamie ChildsChris Chibnall9 Aralık 2018 (2018-12-09)6,6579
Özel bölüm[48]
287-"Resolution"Wayne YipChris Chibnall1 Ocak 2019 (2019-01-01)7,1380

12. seri[değiştir | kaynağı değiştir]

Uyarı: "<i>Doctor Who bölümleri listesi</i> (2005-günümüz)" şeklindeki yeni başlık "<i>Doctor Who</i> bölümleri listesi (2005-günümüz)" şeklindeki eski başlığın üzerine yazılacak.

Doctor Who bölümleri listesi
2005-günümüz, . sezon
Doctor Who 12. sezon.png
DVD kutu kapağı
Başrol
Ülke Birleşik Krallık
Bölüm sayısı 10
Yayın
Kanal BBC One
Orijinal yayın tarihi 1 Ocak 2020 (2020-01-01)1 Mart 2020 (2020-03-01)

İngiliz bilimkurgu dizisi Doctor Who'nun modern serisinin on ikinci sezonu. 1 Ocak 2020 tarihinde başlayan sezonun Mart 2020'de sona ermesi planlanmaktadır. Sezonun yürütücü yapımcılığını Matt Strevens ile beraber ikinci kez baş yazar Chris Chibnall üstlenmiştir. Sezon; 2005 yılında modern serinin başlangıcından itibaren on ikinci, klasik seriden itibaren otuz sekizinci sezondur. On ikinci sezon, modern seri başladığından beri Cumartesi günleri yayınlanan dizinin on birinci sezonda Pazar gününe alındığı gibi yine Pazar günleri yayınlanmıştır.

Sezon, dışarıdan mavi bir İngiliz polis kulübesine benzeyen TARDIS'le uzay ve zamanda seyahat eden bir Zaman Lordu olan Doktor'un on üçüncü yüzünü oynayan Jodie Whittaker'ın ikinci sezonudur. Sezonda ayrıca Doktor'un yol arkadaşları Graham O'Brien'ı oynayan Bradley Walsh, Ryan Sinclair'ı oynayan Tosin Cole ve Yasmin Khan'ı oynayan Mandip Gill yer almıştır. Sezon sırayla On Üçüncü Doktor ve onun yol arkadaşlarının Usta'nın yeni yüzü ile tanışmasını, Jack Harkness'ın dönüşünü, Doktor'un Zaman Savaşı'ndan önceki bilinmeyen bir rejenerasyonunun görünmesini, siberlerin dönüşünü işlemektedir. Ayrıca Gallifrey'nin yıkılışı ve Zamansız Çocuğun sırrı işlenmiştir.

On bölümden oluşan sezonun yönetmenliğini Jamie Magnus Stone, Lee Haven Jones, Nida Manzoor ve Emma Sullivan üstlenmiştir. Chibnall ile beraber Ed Hime, Pete McTighe ve Vinay Patel'in aralarında bulunduğu dört senarist geçen sezonda olduğu gibi senaristliğe devam ederken; Nina Métivier, Maxine Alderton ve Charlene James de sezon için bölüm yazmıştır. Sezonun çekim Ocak 2019'da başlamış ve aynı yılın Kasım ayında sona ermiştir. Sezonun ardından "Revolution of the Daleks" adlı özel bölüm gelmektedir.

Bölüm listesi[değiştir | kaynağı değiştir]

On ikinci sezon, onuncu sezondan beri iki bölümlü hikâye içeren ve dokuzuncu sezondan beri birden fazla iki bölümlü hikâye içeren ilk sezondur.[49] Nida Manzoor yönetmenlerden biri olarak açıklanırken; Chris Chibnall, Ed Hime, Pete McTighe, Vinay Patel, Nina Métivier, Maxine Alderton ve Charlene James sezonun senaristleri olmuştur.[50]

<onlyinclude>


genel

sezon
Bölüm adıYönetmenSenaristYayın tarihi [51]BK seyircisi
(milyon) [4]
TE
(%) [4]
288a1"Spyfall, Part 1"Jamie Magnus StoneChris Chibnall1 Ocak 2020 (2020-01-01)6,8982
288b2"Spyfall, Part 2"Lee Haven JonesChris Chibnall5 Ocak 2020 (2020-01-05)6,0782
2893"Orphan 55"Lee Haven JonesEd Hime12 Ocak 2020 (2020-01-12)5,3877
2904"Nikola Tesla's Night of Terror"Nida ManzoorNina Metivier19 Ocak 2020 (2020-01-19)5,2079
2915"Fugitive of the Judoon"Nida ManzoorVinay Patel ve Chris Chibnall26 Ocak 2020 (2020-01-26)5,5783
2926"Praxeus"Jamie Magnus StonePete McTighe ve Chris Chibnall2 Şubat 2020 (2020-02-02)5,2278
2937"Can You Hear Me?"Emma SullivanCharlene James ve Chris Chibnall9 Şubat 2020 (2020-02-09)4,9078
2948"The Haunting of Villa Diodati"Emma SullivanMaxine Alderton16 Şubat 2020 (2020-02-16)5,0780
295a9"Ascension of the Cybermen"Jamie Magnus StoneChris Chibnall23 Şubat 2020 (2020-02-23)4,9981
295b10"The Timeless Children"Jamie Magnus StoneChris Chibnall1 Mart 2020 (2020-03-01)4,6982
Özel bölüm[52]
296-"Revolution of the Daleks"[53]Lee Haven Jones[54]Chris Chibnall[55]2020 (2020)TBDTBA

Ekip[değiştir | kaynağı değiştir]

Bu sezon, On Üçüncü Doktor rolüyle Jodie Whittaker'ın ikinci sezonudur.[56] Ayrıca Doktor'un yol arkadaşları olarak yine Graham O'Brien'ı Bradley Walsh'ın, Ryan Sinclair'ı Tosin Cole'un ve Yasmin Khan'ı Mandip Gill'in oynayacağı açıklanmıştır.[57][58]

Stephen Fry, iki parçalı "Spyfall" bölümünün ilk parçasında; Lenny Henry, ikisinde de görünmüştür.[59] "Spyfall, Part 1" bölümünde Dominique Maher, Ajan Browning'i ve Darron Meyer, Seesay'i canlandırmıştır.[60] Sacha Dhawan, "Spyfall, Part 1" bölümünde daha önce açıklanmadan görünmüş ve bölümün sonunda Usta olduğu belli olmuştur.[61] Aurora Marion, "Spyfall, Part 2" bölümünde Noor Inayat Khan'ı oynamıştır.[62][63] James Buckley, "Orphan 55" bölümünde Nevi adlı bir karakteri oynarken görünmüştür.[64] "Orphan 55" bölümünde ayrıca Laura Fraser, Kane rolünde;[65][66] Julia Foster, Vilma adlı bir karakter rolünde oynamıştır.[67][68] Ayrıca Robert Glenister, Thomas Edison rolünde ve Goran Višnjić, Nikola Tesla rolünde ekipte yer almıştır.[69][70] İkisi de "Nikola Tesla's Night of Terror" bölümünde görünmüştür.[67] Daha önce Doctor Who yan dizisi The Sarah Jane Adventures'ta Rani Chandra rolünü oynayan Anjli Mohindra, "Nikola Tesla's Night of Terror" bölümünde kraliçe Skithra rolünde oynamıştır.[67][68]

John Barrowman, "Fugitive of the Judoon" bölümünde Jack Harkness rolüyle geri dönmüştür. Bu bölüm, Barrowman'ın 2010 yılındaki "The End of Time - Part Two" bölümünden sonraki ilk kez görünümüdür.[71] Jo Martin, "Ruth Clayton" adını kullanan Doktor'un bilinmeyen önceki bir rejenerasyonu rolüyle "Fugitive of the Judoon" bölümünde yer alan diğer bir oyuncudur..[67][72] Ayrıca Neil Stuke, yine "Fugitive of the Judoon" bölümünde sezon içinde geri dönen Judoon rolünü oynamıştır.[67][73] Molly Harris,"Praxeus" bölümünde Suki Cheng adlı bir karakteri canlandırırken görünmüştür.[67][74] Ayrıca Warren Brown, bölümün ekibinde yer almıştır.[75]

Maxim Baldry, Dr John Polidori rolüyle "The Haunting of Villa Diodati" bölümünde görünmüştür.[76][77][78] Ayrıca bu bölümde Jacob Collins-Levy de Lord Byron rolünde oynamıştır.[77][79] Julie Graham, Ian McElhinney ve Steve Toussaint, iki bölümlük "Ascension of the Cybermen" / "The Timeless Children" sezon finaline açıklanan konuk oyunculardır.[80]

Yapım[değiştir | kaynağı değiştir]

Senaryo ve gelişmeler[değiştir | kaynağı değiştir]

Nisan 2015'te Steven Moffat, Doctor Who dizisinin en az beş yıl daha 2020'ye kadar olabileceğini söylemişti.[81] Mayıs 2017'de, BBC Worldwide ve Çin'deki SMG Pictures arasındaki anlaşma şartları nedeniyle, gelecek sezonlarda 15. sezonun sonuna kadar Çin pazarına yönelik alımında şirketin ilk reddetme hakkı olduğu açıklandı.[82][83]

Ocak 2016'da onuncu sezonda Steven Moffat, yürütücü yapımcı ve baş yazarlık görevinden ayrıldıktan sonra onun yerini 2018 yılında Chris Chibnall almıştı.[84] Matt Strevens, Chibnall ile beraber yürütücü yapımcılık hizmetine döndü.[85] Önceki sezonda "It Takes You Away" bölümünü yazan Ed Hime, sezon için bir bölüm yazdı.[86] Önceki sezonda dramaturg görevini ütslenen Nina Métivier, bu sezon için bölüm yazan senaristlerden biri oldu.[87]

Kasım 2019'da Doctor Who Magazine, on ikinci sezonun yazarlarında Hime, Métivier ve Chibnall'ın yanında Vinay Patel, Pete McTighe, Maxine Alderton ve Charlene James'i de açıkladı. Chibnall, sezonun dört bölümünü yazdı.[50] Bu sezonun çekimlerinde Siberler göründü.[88] Radio Times makalesinde Chibnall, 12. sezonda iki bölümlük hikâyelere döndüklerini açıkladı.[49]

Çekimler[değiştir | kaynağı değiştir]

Kostüm tasarımcısı Ray Holman, on ikinci diziyi Kasım 2018'de ön prodüksiyon olarak sıraladı.[89] 17 Kasım itibarıyla BBC, Whittaker'ın ikinci sezonunun yapımının başlandığını duyurdu.[56] Daha önce dizinin ellinci yıl dönümüne özel "The Last Day" kısa bölümünü yöneten Jamie Stone, birinci bloktaki birinci ve beşinci bölümü yönetti.[74][90] Lee Haven Jones, ikinci bloktaki ikinci ve üçüncü bölümü yönetirken; Nida Manzoor, üçüncü blokta yer alan dördüncü ve altıncı bölümün yönetmenliğini üstlendi.[91] Emma Sullivan, yedinci ve sekizinci bölümden oluşan dördüncü blokta yönetmenlik yaptı.[92] Stone, beşinci bloğun dokuzuncu ve onuncu bölümünü yönetti.[93] "Revolution of the Daleks" adlı özel bölüm, Lee Haven Jones tarafından yönetildi.[53][54][52] Nisan 2020'de Chibnall, COVID-19 pandemisi sebebiyle "Revolution of the Daleks" bölümünün yapım sonrası aşamasının uzaktan devam ettiğini doğruladı.[94]

Çekimler, 23 Ocak 2019 tarihinde başladı.[95] Cape Town, Güney Afrika'da başlayan çekimler,[96][97] 7 Şubat 2019 tarihinde Western Cape, Hopefield,[98] Table Mountain ve Taal Monument'ta gerçekleştirilen çekimlerle sona erdi.[99][100] Şubat ve Ekim 2019 arasındaki çekimler Cardiff ve Galler'de gerçekleştirildi.[62][101][102][103][104][105][106][107][108][109][110] Çekimler ayrıca Tenerife,[111] Gloucester ve Merthyr Mawr'da da yapıldı.[76][112] Çekimlerin tamamı 19 Kasım 2019 tarihinde sona erdi.[113] Nisan 2020'de Chibnall, COVID-19 pandemisi boyunca "Revolution of the Daleks" bölümünün üretim sonrasının uzaktan devam ettiğini doğruladı.[94]

Çekim blokları aşağıdaki gibi düzenlenmiştir:

Blok Bölüm(ler) Yönetmen Senarist(ler) Yapımcı Kaynak
1 "Spyfall, Part 1" Jamie Magnus Stone Chris Chibnall Nikki Wilson [67][114]
"Praxeus" Pete McTighe ve Chris Chibnall
2 "Spyfall, Part 2" Lee Haven Jones Chris Chibnall Alex Mercer
"Orphan 55" Ed Hime
3 "Nikola Tesla's Night of Terror" Nida Manzoor Nina Metivier Nikki Wilson
"Fugitive of the Judoon" Vinay Patel ve Chris Chibnall
4 "Can You Hear Me?" Emma Sullivan Charlene James ve Chris Chibnall Alex Mercer [77][92][93][115][116]
"The Haunting of Villa Diodati" Maxine Alderton
5 "Ascension of the Cybermen" Jamie Magnus Stone Chris Chibnall Nikki Wilson [78][93][117]
"The Timeless Children"
X "Revolution of the Daleks" Lee Haven Jones Chris Chibnall Alex Mercer [52][54]

Tasarım değişiklikleri[değiştir | kaynağı değiştir]

On ikinci sezonda TARDIS'in tasarımı değişmiş ve bu değişim; zaman rotorunun üzerine modifiye edilmiş sütun, TARDIS'in kapıları, merdivenleri ve orta konsoldaki değişikliklerle gösterilmiştir. Bu değişiklikler yapım tasarımcısı Dafydd Shurmer tarafından tanıtılmıştır.[118][119] On birinci sezonda kaldırılan "soğuk açılış" (jenerikten önceki ön gösterim), on ikinci sezonun birkaç bölümünde geri dönmüştür.[120]

Müzik[değiştir | kaynağı değiştir]

On ikinci sezonun müziklerini Segun Akinola bestelemiştir.[121][122]

Çıkış tarihi[değiştir | kaynağı değiştir]

Yayın[değiştir | kaynağı değiştir]

BBC, on birinci sezonun son bölümünden sonra sezonun prömiyerinin "en erken" 2020 yılında gerçekleşebileceğini açıklamıştır.[51][57][58] 2 Aralık 2019 tarihinde BBC, sezonun ilk bölümünün 1 Ocak 2020 tarihinde yayınlanacağını duyurmuştur.[123] On ikinci sezon, ilk bölümden sonraki bölümlerin on birinci sezonda Cumartesi'den Pazar'a alındığı gibi Pazar günü yayınlanmaya devam edecektir.[123] Sezonun ardından bir özel bölüm yayınlanacağı açıklanmıştır.[52]

"Spyfall" iki parçalı bölümü, 5 Ocak 2020 tarihinde Amerika Birleşik Devletleri'nde sinemalarda gösterime girmiştir.[124]

Tanıtım[değiştir | kaynağı değiştir]

On ikinci sezonun ilk afişi 21 Kasım 2019 tarihinde çıkmıştır.[125] Sezonun ilk treyleri ise, dizinin elli altıncı yıl dönümüne denk gelen 23 Kasım 2019 tarihinde gösterilmiştir.[88][126] 2 Aralık 2019 tarihinde gösterilen ikinci treylerde sezonun başlangıç tarihi açıklanmıştır.[123] Forbidden Planet, 12. sezonun her hafta yayınlanan bölümüne karşılık gelen temalarla haftalık olarak tişört çıkarmıştır.[127] 20 Ocak ve 7 Şubat 2020 tarihlerinde sezon ortasıyla alakalı iki treyler daha çıkmıştır.[128][129]

DVD ve Blu-ray sürümü[değiştir | kaynağı değiştir]

On ikinci sezon DVD ve blue-ray sürümünün 4 Mayıs 2020 tarihinde 2. bölgede 2019 özel bölümü "Resolution"u da içerecek şekilde çıkmıştır.[130]

Sezon Bölüm adı Bölümlerin sayısı
ve süresi
R2/B çıkış tarihi R4/B çıkış tarihi R1/A çıkış tarihi
12 Doctor Who: The Complete Twelfth Series
(2 ve 4. bölgede "Resolution" bölümünü içerir)
7 × 50 dk.
3 × 60 dk.
1 × 65 dk.
4 Mayıs 2020
(D,B) [130]
6 Mayıs 2020
(D,B) [131]
5 Mayıs 2020
(D,B) [132]
Doctor Who: "Revolution of the Daleks" 1 × 60 dk. ?
(D,B) [133]
? ?

Soundtrack[değiştir | kaynağı değiştir]

Segun Akinola tarafından bu sezon için bestelenenlerden seçilen 48 parçanın yer aldığı soundtrack, 2 CD şeklinde 3 Nisan 2020 tarihinde Silva Screen Records tarafından çıkarılması beklenmektedir.[134]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Dr Who 'longest-running sci-fi'". BBC. 28 Eylül 2006. 27 Ağustos 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Aralık 2007. 
  2. ^ "Doctor Who showrunner Chris Chibnall confirms three episodes cut from next series". Radio Times (İngilizce). 11 Kasım 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Kasım 2020. 
  3. ^ Jeffery, Morgan (16 Şubat 2020). "Doctor Who series 13 to begin filming in autumn 2020". Radio Times. 16 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Şubat 2020. 
  4. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u "Ratings Guide". Doctor Who News. 6 Nisan 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Aralık 2018. 
  5. ^ Şablon:Brief 28 Kasım 2007 tarihinde erişilmiştir.
  6. ^ "Doctor Who to be filmed in HD". Doctor Who Online. 4 Şubat 2009. 6 Ekim 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Nisan 2010. 
  7. ^ "Steven Moffat on the New Exec". BBC. Erişim tarihi: 21 Temmuz 2011. 
  8. ^ "BBC – Doctor Who – Beth Willis On Leaving Doctor Who – News & Features". Bbc.co.uk. Erişim tarihi: 22 Ağustos 2012. 
  9. ^ "Doctor Who executive Piers Wenger leaves BBC for Film4". BBC News. 26 Mayıs 2011. 10 Eylül 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Haziran 2011. 
  10. ^ "BBC announces Doctor Who 3D special". BBC News Entertainment & arts. BK: BBC. 11 Şubat 2013. 8 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Ağustos 2013. 
  11. ^ "Doctor Who: David Tennant returns for anniversary show". BBC News. 30 Mart 2013. 29 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Mart 2013. 
  12. ^ "Matt Smith announces he is to leave Doctor Who". BBC. 1 Haziran 2013. 16 Ekim 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Haziran 2013. 
  13. ^ "Matt Smith to leave Doctor Who". BBC. 1 Haziran 2013. 25 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Haziran 2013. 
  14. ^ "BBC asks James Bond star to be its new Doctor Who". telegraph.co.uk. 14 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Haziran 2013. 
  15. ^ "Betting suspended as Rory Kinnear set for new Doctor Who role". http://metro.co.uk/. 5 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Haziran 2013.  |yayımcı= dış bağlantı (yardım)
  16. ^ "Director insists that Rory Kinnear has not been approached to take over Doctor Who role". www.mirror.co.uk. 19 Aralık 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Haziran 2013. 
  17. ^ http://www.walesonline.co.uk/whats-on/film-tv/odds-slashed-cutting-star-ben-4044757
  18. ^ "New Doctor Who rumour round up: Colin Baker endorses Jon Culshaw to be new Time Lord on Twitter". www.mirror.co.uk. 2 Eylül 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Haziran 2013. 
  19. ^ Lazarus, Susanna (12 Mart 2013). "Doctor Who: Jenna-Louise Coleman confirms her return for series eight". Radio Times. 30 Nisan 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Mart 2013. 
  20. ^ "'Doctor Who': 12th Doctor to be announced next month?". digital spy. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2013. 
  21. ^ "Sightseers director Wheatley to take on Doctor Who episodes". BBC News. Erişim tarihi: 19 Ekim 2013. 
  22. ^ "'Doctor Who' Series 8: Another director confirmed". Digital Spy. 30 Kasım 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Aralık 2013. 
  23. ^ Dalglish, Sean. "Another Director for Series 8". 20 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Şubat 2014. 
  24. ^ Martin, William (9 Ocak 2014). "'Doctor Who' Series 9 confirmed for 2015". CultBox. 12 Ocak 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Ocak 2014. 
  25. ^ a b c The Doctor Who Team. "Blogs - New Series: All the Episode Titles and More". BBC. 24 Aralık 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Ağustos 2014. 
  26. ^ "Doctor Who | Press Resources". BBC America Press Room. BBC America. 24 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Eylül 2014. 
  27. ^ "'Doctor Who' Showrunner Confirms Peter Capaldi to Return for Season 9". The Hollywood Reporter. 17 Kasım 2014. 4 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Kasım 2014. 
  28. ^ Hilton, Marcus (12 Kasım 2014). "Moffat talks Series 8". Doctor Who News. 26 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Kasım 2014. 
  29. ^ "Torchwood's Catherine Tregenna Penning Series 9 Story". Doctor Who TV. 24 Kasım 2014. 6 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Kasım 2014. 
  30. ^ a b c "Series 9: Everything You Need To Know". BBC. 8 Temmuz 2015. 7 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Temmuz 2015. 
  31. ^ "Every Saturday evening from 19 September!". Twitter. Doctor Who Dergisi. 18 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Ağustos 2015. 
  32. ^ Fullerton, Huw. "Doctor Who Christmas Special gets ominous Wham! title". Radio Times. 29 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Kasım 2014. 
  33. ^ "Doctor Who Series 10 Confirmed". Doctor Who News. 14 Temmuz 2015. 18 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Temmuz 2015. 
  34. ^ "Doctor Who series 10: Steven Moffat confirms there will be a full series of episodes in 2016". RadioTimes. 6 Kasım 2015. 17 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Kasım 2015. 
  35. ^ a b "Doctor Who series 10 to start filming in May - but new companion is yet to audition". RadioTimes. 8 Şubat 2016. 21 Şubat 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Şubat 2016. 
  36. ^ http://www.bbc.com/news/entertainment-arts-38805151
  37. ^ "2016 Christmas Special: The Return of Doctor Mysterio | Doctor Who TV". www.doctorwhotv.co.uk. 11 Kasım 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ekim 2016. 
  38. ^ "Every Series 10 Episode Title, Writer & Director So Far". Doctor Who TV. 6 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Nisan 2017. 
  39. ^ a b "Everything we know so far about 'Doctor Who' Season 10". CultBox. 20 Ağustos 2016. 26 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ağustos 2016. 
  40. ^ "Back on TV!". Doctor Who Magazine, 511. 6 Nisan 2017. s. 5, 20, 22, 48, 49. 
  41. ^ "'Poldark' director joins 'Doctor Who' Christmas special". CultBox. 22 Eylül 2016. 23 Eylül 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Eylül 2016. 
  42. ^ "BBC - Doctor Who superhero adventure for Christmas Day - Media Centre". 18 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ekim 2016. 
  43. ^ "Doctor Who: Jodie Whittaker is to replace Peter Capaldi in the Time Lord regeneration game". The Telegraph. 16 Temmuz 2017. 5 Aralık 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Temmuz 2017. 
  44. ^ "Every Doctor Who Series 11 Writer & Director Confirmed". Doctor Who TV. 18 Eylül 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Eylül 2018. 
  45. ^ Laford, Andrea. "Doctor Who Series 11: new information from Doctor Who Magazine 531". Cultbox. 28 Ekim 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Ekim 2018. 
  46. ^ "Doctor Who: Bradley Walsh among new cast members". BBC News. 22 Ekim 2017. 17 Ağustos 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Ekim 2017. 
  47. ^ Marcus. "Doctor Who Episodes Nine and Ten". Doctor Who News. 14 Kasım 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Kasım 2018. 
  48. ^ Dee, Christel (14 Kasım 2018). "Doctor Who festive special to air on New Year's Day". Doctor Who TV. 15 Kasım 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Kasım 2018. 
  49. ^ a b Fullerton, Huw (30 Kasım 2019). "Doctor Who to bring back multi-part episodes for new series". Radio Times. 12 Aralık 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Kasım 2019. 
  50. ^ a b "Doctor Who Series 12: writers announced". CultBox. 13 Kasım 2019. 13 Kasım 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Kasım 2019. 
  51. ^ a b Jeffrey, Morgan (31 Aralık 2018). "Doctor Who series 12 will air on BBC One in "very early" 2020". DigitalSpy. 12 Ocak 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Aralık 2018. 
  52. ^ a b c d Fullerton, Huw (22 Kasım 2019). "Doctor Who will have a festive special… but not until later next year, says series boss". RadioTimes. 22 Aralık 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Kasım 2019. 
  53. ^ a b Fullerton, Huw (1 Mart 2020). "Doctor Who: Jodie Whittaker to return for festive episode Revolution of the Daleks". Radio Times. 1 Mart 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mart 2020. 
  54. ^ a b c "Doctor Who Series 12: news on a special". CultBox. 9 Ekim 2019. 12 Ekim 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Ekim 2019. 
  55. ^ Lanford, Andrea (2 Mart 2020). "Doctor Who will return with festive special". CultBox. 2 Mart 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Mart 2020. 
  56. ^ a b Royce, Jordan (17 Kasım 2018). "DOCTOR WHO: BBC Confirm Series 12 to Broadcast in 2019". Starburst Magazine. Starburst Publishing Limited. 28 Haziran 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Kasım 2018. 
  57. ^ a b "Doctor Who: Jodie Whittaker won't return for a new series until 2020". BBC. 9 Aralık 2018. 11 Aralık 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Aralık 2018. 
  58. ^ a b Fullerton, Huw (9 Aralık 2018). "Doctor Who series 12 WILL be delayed to 2020". Radio Times. 10 Aralık 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Aralık 2018. 
  59. ^ "Stephen Fry and Sir Lenny Henry CBE to appear in series 12!". BBC. 20 Kasım 2019. 21 Kasım 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Kasım 2019. 
  60. ^ "Doctor Who Series 12: Episode 1 casting news". CultBox. 13 Eylül 2019. 15 Aralık 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Kasım 2019. 
  61. ^ "Doctor Who sees the shock return of a classic foe in opening episode". BBC. 1 Ocak 2020. 2 Ocak 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Ocak 2020. 
  62. ^ a b "Doctor Who Series 12: Block 2 actress discovered". CultBox. 19 Haziran 2019. 19 Haziran 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Ağustos 2019. 
  63. ^ "Doctor Who Series 12: Episode 2 features French Resistance heroine". CultBox. 20 Haziran 2019. 20 Haziran 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Ağustos 2019. 
  64. ^ "Doctor Who Series 12: James Buckley to star in Block 2 episode". CultBox. 27 Haziran 2019. 30 Haziran 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Haziran 2019. 
  65. ^ "Anjli Mohindra and Laura Fraser to guest star in Series 12!". BBC. 13 Aralık 2019. 14 Aralık 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Aralık 2019. 
  66. ^ "Series 12 - Episode 3 Orphan 55". Radio Times. 3 Ocak 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Ocak 2019. 
  67. ^ a b c d e f g Laford, Andrea (9 Ocak 2020). "Doctor Who Series 12: new episode titles, writers and descriptions". Cult Box. 11 Ocak 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Ocak 2020. 
  68. ^ a b Laford, Andrea (10 Haziran 2019). "Doctor Who Series 12: new director, actor, character discovered". Cultbox. 19 Haziran 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Haziran 2019. 
  69. ^ "Goran Višnjić and Robert Glenister to appear in series 12!". BBC. 22 Kasım 2019. 2 Aralık 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Kasım 2019. 
  70. ^ "Doctor Who series 12 confirms who will play Thomas Edison and Nikola Tesla". Digital Spy. 7 Aralık 2019. 25 Aralık 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Ocak 2020. 
  71. ^ "Exclusive: John Barrowman on his shock Doctor Who TV return – "It's about time"". Radio Times (İngilizce). 26 Ocak 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Ocak 2020. 
  72. ^ "Doctor Who films scenes in Gloucester". BBC News. 24 Mayıs 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Haziran 2019. 
  73. ^ "The Judoon return in Series 12". DWTV. 21 Mayıs 2019. 26 Haziran 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Mayıs 2019. 
  74. ^ a b Laford, Andrea (20 Mart 2019). "Doctor Who Series 12: Block 1 actress discovered". Cultbox. 18 Temmuz 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2019. 
  75. ^ Laford, Andrea (10 Ocak 2020). "Warren Brown and Matthew McNulty to guest star in Doctor Who, Praxeus". CultBox. 11 Ocak 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Ocak 2020. 
  76. ^ a b "Doctor Who Series 12: Maxim Baldry to star in historical episode". CultBox. 3 Temmuz 2019. 28 Aralık 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Temmuz 2019. 
  77. ^ a b c "Doctor Who Series 12 Episode 8". BBC. 5 Şubat 2020. 13 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Şubat 2020. 
  78. ^ a b Laford, Andrew (6 Şubat 2020). "Doctor Who Magazine reveals titles of two-part series finale". Cultbox. 6 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Şubat 2020. 
  79. ^ "Jacob Collins-Levy". 6 Mayıs 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Ağustos 2019. 
  80. ^ "Doctor Who Series 12: Ian McElhinney and Steve Toussaint to star in Doctor Who". CultBox. 6 Şubat 2020. 22 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Şubat 2020. 
  81. ^ "Doctor Who 'to remain on-screen until at least 2020'". BBC. 7 Nisan 2015. 24 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Nisan 2015. 
  82. ^ Fullerton, Huw (3 Haziran 2017). "The BBC is already preparing for at least FIVE more series of Doctor Who". RadioTimes. Immediate Media Company. 30 Haziran 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Haziran 2017. 
  83. ^ "Doctor Who Gets Brand Boost in China" (Basın açıklaması). BBC. 25 Mayıs 2017. Erişim tarihi: 19 Haziran 2017. 
  84. ^ Dowell, Ben (22 Ocak 2016). "Doctor Who showrunner Steven Moffat quits to be replaced by Broadchurch creator Chris Chibnall". Radio Times. 6 Aralık 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Ocak 2016. 
  85. ^ Nolan, Peter (24 Ocak 2019). "Doctor Who Series 12: Team TARDIS Back in Action!". Blogtor Who. 3 Aralık 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Kasım 2019. 
  86. ^ "Ed Hime". United Agents. 10 Aralık 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Aralık 2018. 
  87. ^ "Berlin Associates » Nina Metivier". 20 Ekim 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Kasım 2019. 
  88. ^ a b Mirko Parlevliet, Mirko (23 Kasım 2019). "Make Space for the Doctor Who Series 12 Trailer and Art!". vitalthrills.com. 27 Kasım 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Kasım 2019. 
  89. ^ Christian, Bone (12 Kasım 2018). "Doctor Who Season 12 Has Already Begun Pre-Production". WeGotThisCovered.com. 18 Kasım 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Kasım 2018. 
  90. ^ "CV". Darryl Hammer (İngilizce). 9 Ağustos 2017. 5 Nisan 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Şubat 2019. 
  91. ^ Laford, Andrea (22 Kasım 2019). "Goran Višnjić and Robert Glenister to appear in Doctor Who series 12 episode". Cultbox. 27 Kasım 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Kasım 2019. 
  92. ^ a b "Guy Murray-Brown". Gems Agency. 1 Kasım 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2019. 
  93. ^ a b c "Doctor Who Series 12: new directors discovered". CultBox. 20 Mayıs 2019. 25 Mayıs 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Haziran 2019. 
  94. ^ a b Cremona, Patrick (30 Nisan 2020). "Doctor Who boss gives an update on Christmas special and series 13 filming". RadioTimes. 2 Mayıs 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2020. 
  95. ^ Harp, Justin (24 Ocak 2019). "Doctor Who kicks off series 12 filming with first-look at Jodie Whittaker and cast". Digital Spy. 3 Şubat 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Ocak 2019. 
  96. ^ 24 January 2019 (24 Ocak 2019). "Doctor Who series 12 has officially started filming". RadioTimes. 22 Mart 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2019. 
  97. ^ "Doctor Who Series 12: Jodie Whittaker and companion actors headed abroad". CultBox. 20 Ocak 2019. 22 Mart 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2019. 
  98. ^ "Doctor Who filming wraps in South Africa". CultBox. 7 Şubat 2019. 22 Mayıs 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2019. 
  99. ^ "Doctor Who Series 12: Tosin Cole posts playful video from South Africa location filming". CultBox. 19 Temmuz 2019. 27 Temmuz 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ocak 2020. 
  100. ^ "Doctor Who Series 12: new photos of Jodie Whittaker and the TARDIS in South Africa". CultBox. 26 Temmuz 2019. 27 Temmuz 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ocak 2020. 
  101. ^ "Doctor Who filming in Cardiff". CultBox. 12 Şubat 2019. 13 Kasım 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2019. 
  102. ^ "Doctor Who filming at Swansea Guildhall, Wales". CultBox. 19 Şubat 2019. 15 Aralık 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2019. 
  103. ^ "Doctor Who Series 12: back to "Sheffield"". CultBox. 11 Mart 2019. 22 Mart 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2019. 
  104. ^ "Doctor Who Series 12: Jodie Whittaker confronts the Judoon in Cardiff". CultBox. 30 Mayıs 2019. 4 Haziran 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Mayıs 2019. 
  105. ^ "Doctor Who Series 12: companion actors filming in Cardiff". CultBox. 3 Ekim 2019. 12 Ekim 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ocak 2020. 
  106. ^ "Doctor Who Series 12: more filming with the companion actors in Cardiff". CultBox. 11 Ekim 2019. 12 Ekim 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ocak 2020. 
  107. ^ "Doctor Who Series 12: filming with new Dalek design in Bristol". CultBox. 23 Ekim 2019. 20 Aralık 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ocak 2020. 
  108. ^ "Doctor Who Series 12: Mandip Gill filming in Cardiff". CultBox. 23 Temmuz 2019. 23 Temmuz 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Ağustos 2019. 
  109. ^ "Doctor Who Series 12: filming with aliens in Cardiff". CultBox. 6 Ağustos 2019. 28 Kasım 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ocak 2020. 
  110. ^ "Doctor Who Series 12: filming at Nash Point". CultBox. 21 Ağustos 2019. 21 Ağustos 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ocak 2020. 
  111. ^ "Doctor Who filming in Tenerife". CultBox. 6 Nisan 2019. 27 Haziran 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Nisan 2019. 
  112. ^ "Doctor Who: Judoon to return as Gloucester hosts filming". BBC. 21 Mayıs 2019. 16 Haziran 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Mayıs 2019. 
  113. ^ Laford, Andrea (19 Kasım 2019). "Doctor Who Series 12: glimpses of filming from new video release". Cultbox. 22 Aralık 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Kasım 2019. 
  114. ^ "Spyfall – Part One & Two Official Synopses, Pics". Doctor Who TV. 27 Aralık 2019. 2 Ocak 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Ocak 2020. 
  115. ^ "BBC Doctor Who Episode 7". BBC. 29 Ocak 2020. 29 Ocak 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Ocak 2020. 
  116. ^ "The Doctor Who Team Talks Season 12, Character Development, And Upcoming Surprises". CTV Sci-Fi Channel. 10 Aralık 2019. 28 Aralık 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Aralık 2019. 
  117. ^ "Doctor Who Series 12 will start and end with two-parters". Denofgeek. 27 Aralık 2019. 28 Aralık 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Aralık 2019. 
  118. ^ "Doctor Who Series 12: new TARDIS images emerge". CultBox. 15 Aralık 2019. 18 Aralık 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Aralık 2019. 
  119. ^ "Doctor Who's TARDIS: an exclusive guide to the new changes". Radio Times. 18 Aralık 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Aralık 2019. 
  120. ^ "Doctor Who to bring back the iconic "cold open" for Jodie Whittaker's second series". Radio Times. 18 Aralık 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Aralık 2019. 
  121. ^ "Doctor Who Series 12 begins New Year's Day 2020". www.segunakinola.com. 18 Aralık 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Aralık 2019. 
  122. ^ Nolan, Peter (9 Mayıs 2019). "LISTEN: Doctor Who composer Segun Akinola on This Classical Life". 18 Aralık 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Aralık 2019. 
  123. ^ a b c "Doctor Who lands on Who Year's Day in Spyfall". BBC. 2 Aralık 2019. 9 Aralık 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Aralık 2019. 
  124. ^ Joest, Mick (2 Aralık 2019). "Doctor Who Season 12 Premiere Date Reveal Makes The Wait Less Agonizing". CinemaBlend. 3 Aralık 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Aralık 2019. 
  125. ^ "Space. For all. Coming soon". Facebook. 21 Kasım 2019. 22 Aralık 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Kasım 2019. 
  126. ^ Jeffery, Morgan (22 Kasım 2019). "Doctor Who series 12 trailer is confirmed for Saturday, 23rd November – watch first-look teaser". RadioTimes. 22 Aralık 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Kasım 2019. 
  127. ^ Marcus (30 Aralık 2019). "Doctor Who Series 12 T-Shirts". DoctorWhoNews. 22 Ocak 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Ocak 2020. 
  128. ^ Fullerton, Huw (20 Ocak 2020). "Darkness, despair and deadly monsters in brand-new Doctor Who trailer". Radio Times. 22 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ocak 2020. 
  129. ^ Fullerton, Huw (7 Şubat 2020). "Darkness, despair and deadly monsters in brand-new Doctor Who". Radio Times. 14 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Şubat 2020. 
  130. ^ a b "Doctor Who - Complete Series 12 [Blu-ray] [2020]". 22 Temmuz 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Mart 2020 – Amazon vasıtasıyla. 
  131. ^ "Doctor Who - Series 12". Sanity. 6 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Şubat 2020. 
  132. ^ "Doctor Who: Series 12". 6 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Şubat 2020 – BBC vasıtasıyla. 
  133. ^ "Doctor Who Revolution of the Daleks (2020/2021 Special)". Erişim tarihi: 11 Eylül 2020 – Amazon vasıtasıyla. 
  134. ^ Foster, Chris (5 Mart 2020). "Doctor Who Series 12 - Official Soundtrack". Doctor Who News. 22 Mart 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Mart 2020. 

13. seri[değiştir | kaynağı değiştir]


genel

sezon
Bölüm adıYönetmenSenaristYayın tarihiBK seyircisi
(milyon) [1]
TE
(%) [1]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi; AllRatings isimli refler için metin temin edilmemiş (Bkz: Kaynak gösterme)

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]