Doctor Who bölümleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Şuraya atla: kullan, ara

Doctor Who, BBC tarafından yapılan Britanya bilim kurgu televizyon dizisi. 19 Eylül 2015 tarihine kadar 814 bölüm yayınlanmıştır. 35 sezon boyunca 254 hikâye ve bir televizyon filmi gösterilmiştir. Ek olarak, dört adet yardım için yapılan özel bölüm ve iki animasyon bölümü yayınlanmıştır. 50 yıl ve 800 bölüm sonrasında dünyanın en uzun süren bilim kurgu televizyon dizisi olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girmiştir.[1]

1989 yılında yayını durdurulan dizi 2005 yılında yayına tekrar başlamıştır. Klasik seride (1963-89) hikâyeler, 1965 yılında bir kesit bölüm olan "Mission to the Unknown" ve 20. yıl dönümüne özel yapılan The Five Doctors bölümü dışında çoklu bölüm şeklinde yayınlanmıştır. Sezonu düzenlemek için prodüksiyon ekibi tarafından bölümler adlandırılıp prodüksiyon kodları kullanılmıştır. Aksi belirtilmedikçe, bölümler yaklaşık 25 dakika sürmüştür. 2005 yılında başlayan modern seride prodüksiyon ekibi geleneksel formatı terk edip diziyi tekli bölüm şeklinde yayınlamıştır. Zaman zaman iki veya üç parçalı bölümler de yayınlanmıştır. Gevşek hikâye arkları kullanılmıştır. Yeni seride bölümler aksi belirtilmedikçe 45 dakika uzunluğundadır.

BBC'nin 1970'lerdeki çöpe atma poliçesi nedeniyle 1960'lardaki bazı bölümler kaybolmuştur. Hepsinin ses kayıtları bulunmasına rağmen 26 hikâye tamamlanamamıştır. Birkaç hikâye yeniden yapılmıştır. İlk iki sezonda ve üçüncü sezonun çoğunda The Savages hikâyesine kadar her hikâyenin bölümlerine ayrı ayrı adlar verilmiştir. Sonraki hikâyelerin bölümlerine ad verilmemiştir. Hikâyelerin adları yaygın olarak Doctor Who Reference Guide ve BBC'nin klasik bölüm kılavuzundan kullanıldığı gibidir ve bunlar genellikle ticari sürüm için kullanılmıştır. Dizinin 2005'te yeniden yayınlanmasıyla ayrı ayrı adlandırılan bölümler ortaya çıkmıştır.

Üç basamaktan oluşan hikâye sıralamaları resmî bir belirtme değildir fakat dizinin gidişatı için bir rehber olmuştur. Bölümlerin sırasını belirlerken bazı tartışmalar da çıkmıştır. Örneğin, The Trial of a Time Lord adı verilen 23. sezonun bir bölüm veya dört bölüm sayılması[2] ve tamamlanmayan Shada bölümünün dahil edilip edilmemesi hakkında görüş ayrılıkları çıkmıştır.[3] Bu maddede resmi derginin 407. sayısında 200. hikâyenin "Planet of the Dead" (2009) olduğunu açıklayan sıralama düzeni kullanılmıştır.[4] Sıralamada 108. hikâye olan The Horns of Nimon (1979-1980) hikâyesinden sonra sapan 1. bölge Doctor Who klasik seri DVD'leri gibi kaynaklar da kullanılmıştır.

Genel bakış[değiştir | kaynağı değiştir]

Sezon Doktor Hikâye sayısı Bölüm sayısı İlk gösterim tarihi İzleyici (milyon)
İlk bölüm Son bölüm İlk bölüm Son bölüm Ortalama
1. sezon Birinci Doktor 8 42 23 Kasım 1963 12 Eylül 1964 4,4 6,4 7,96
2. sezon 9 39 31 Ekim 1964 24 Temmuz 1965 8,4 8,3 10,38
3. sezon 10 45 11 Eylül 1965 16 Temmuz 1966 9,0 5,5 7,38
4. sezon (d) Birinci/İkinci Doktor 9 43 10 Eylül 1966 1 Temmuz 1967 4,3 6,1 7,11
5. sezon İkinci Doktor 7 40 2 Eylül 1967 1 Haziran 1968 6,0 6,5 6,63
6. sezon 7 44 10 Ağustos 1968 21 Haziran 1969 6,1 5,0 6,57
7. sezon Üçüncü Doktor 4 25 3 Ocak 1970 20 Haziran 1970 8,4 5,5 7,18
8. sezon 5 25 2 Ocak 1971 19 Haziran 1971 7,3 8,3 7,96
9. sezon 5 26 1 Ocak 1972 24 Haziran 1972 9,8 7,6 8,48
10. sezon 5 26 30 Aralık 1972 23 Haziran 1973 9,6 7,0 8,98
11. sezon 5 26 15 Aralık 1973 8 Haziran 1974 8,7 8,9 8,78
12. sezon Dördüncü Doktor 5 20 28 Aralık 1974 10 Mayıs 1975 10,1 9,0 10,14
13. sezon 6 26 30 Ağustos 1975 6 Mart 1976 7,5 10,9 10,08
14. sezon 6 26 4 Eylül 1976 2 Nisan 1977 9,5 10,4 11,17
15. sezon 6 26 3 Eylül 1977 11 Mart 1978 8,4 10,5 8,91
16. sezon[not 1] 6 26 2 Eylül 1978 24 Şubat 1979 8,1 8,5 8,56
17. sezon 5[not 2] 20 1 Eylül 1979 12 Ocak 1980 13,5 8,8 11,22
18. sezon 7 28 30 Ağustos 1980 21 Mart 1981 5,1 6,7 5,81
19. sezon Beşinci Doktor 7 26 4 Ocak 1982 30 Mart 1982 9,6 8,9 9,30
20. sezon 6 22 4 Ocak 1983 16 Mart 1983 7,2 7,55 7,00
21. sezon (d) Beşinci/Altıncı Doktor 7 24 5 Ocak 1984 30 Mart 1984 7,25 7,1 8,37
22. sezon Altıncı Doktor 6 13 5 Ocak 1985 30 Mart 1985 8,05 7,55 7,17
23. sezon[not 3] 4 14 6 Eylül 1986 6 Aralık 1986 4,35 5,0 4,83
24. sezon Yedinci Doktor 4 14 7 Eylül 1987 7 Aralık 1987 4,63 5,07 4,98
25. sezon 4 14 5 Ekim 1988 4 Ocak 1989 5,35 5,45 5,35
26. sezon 4 14 6 Eylül 1989 6 Aralık 1989 3,65 4,9 4,19
TV filmi Sekizinci Doktor 1 1 27 Mayıs 1996 27 Mayıs 1996 9,08 9,08 9,08
1. sezon Dokuzuncu Doktor 10 13 26 Mart 2005 18 Haziran 2005 10,81 6,91 7,31
2. sezon Onuncu Doktor 10 13 15 Nisan 2006 8 Temmuz 2006 8,62 8,22 7,64
3. sezon 9 13 31 Mart 2007 30 Haziran 2007 8,71 8,61 7,54
4. sezon 10 13 5 Nisan 2008 5 Temmuz 2008 9,14 10,57 8,04
Özel bölümler 4 5 25 Aralık 2008 1 Ocak 2010 13,10 12,27 11,50
5. sezon On Birinci Doktor 10 13 3 Nisan 2010 26 Haziran 2010 10,09 6,70 7,73
6. sezon 11 13 23 Nisan 2011 1 Ekim 2011 8,86 7,67 7,51
7. sezon 13 13 1 Eylül 2012 18 Mayıs 2013 8,33 7,45 7,44
Özel bölümler 2 2 23 Kasım 2013 25 Aralık 2013 12,80 11,14 11,97
8. sezon On İkinci Doktor 11 12 23 Ağustos 2014 8 Kasım 2014 9,17 7,60 7,26
9. sezon 7 12 19 Eylül 2015 5 Aralık 2015 6,54 6,17 6,03

Klasik seri[değiştir | kaynağı değiştir]

Birinci Doktor[değiştir | kaynağı değiştir]

Doktor'un ilk yüzü William Hartnell tarafından canlandırılmıştır.

1. sezon (1963-64)[değiştir | kaynağı değiştir]

Bölüm Hikâye Yönetmen Senarist BK izleyicileri
(milyon)[5]
TE
(%)[5]
Orijinal Gösterim Prodüksiyon
kodu
001 1 An Unearthly Child
"An Unearthly Child"
"The Cave of Skulls"
"The Forest of Fear"
"The Firemaker"
Waris Hussein Anthony Coburn
4,4
5,9
6,9
6,4

63
59
56
55

23 Kasım 1963
30 Kasım 1963
7 Aralık 1963
14 Aralık 1963
A
002 2 The Daleks
"The Dead Planet"
"The Survivors"
"The Escape"
"The Ambush"
"The Expedition"
"The Ordeal"
"The Rescue"
Richard Martin ve Christopher Barry Terry Nation
6,9
6,4
8,9
9,9
9,9
10,4
10,4

59
58
63
63
63
63
65

21 Aralık 1963
28 Aralık 1963
4 Ocak 1964
11 Ocak 1964
18 Ocak 1964
25 Ocak 1964
1 Şubat 1964
B
003 3 The Edge of Destruction
"The Edge of Destruction"
"The Brink of Disaster"
Richard Martin ve Frank Cox David Whitaker
10,4
9,9

61
60

8 Şubat 1964
15 Şubat 1964
C
004 4 Marco Polo
"The Roof of the World"K
"The Singing Sands"K
"Five Hundred Eyes"K
"The Wall of Lies"K
"Rider from Shang-Tu"K
"Mighty Kublai Khan"K
"Assassin at Peking"K
Waris Hussein ve John Crockett John Lucarotti
9,4
9,4
9,4
9,9
9,4
8,4
10,4

63
62
62
60
59
59
59

22 Şubat 1964
29 Şubat 1964
7 Mart 1964
14 Mart 1964
21 Mart 1964
28 Mart 1964
4 Nisan 1964
D
005 5 The Keys of Marinus
"The Sea of Death"
"The Velvet Web"
"The Screaming Jungle"
"The Snows of Terror"
"Sentence of Death"
"The Keys of Marinus"
John Gorrie Terry Nation
9,9
9,4
9,9
10,4
7,9
6,9

62
60
61
60
61
63

11 Nisan 1964
18 Nisan 1964
25 Nisan 1964
2 Mayıs 1964
9 Mayıs 1964
16 Mayıs 1964
E
006 6 The Aztecs
"The Temple of Evil"
"The Warriors of Death"
"The Bride of Sacrifice"
"The Day of Darkness"
John Crockett John Lucarotti
7,4
7,4
7,9
7,4

62
62
57
58

23 Mayıs 1964
30 Mayıs 1964
6 Haziran 1964
13 Haziran 1964
F
007 7 "The Sensorites
"Strangers in Space"
"The Unwilling Warriors"
"Hidden Danger"
"A Race Against Death"
"Kidnap"
"A Desperate Venture""
Mervyn Pinfield ve Frank Cox Peter R. Newman
7,9
6,9
7,4
5,5
6,9
6,9

59
59
56
60
57
57

20 Haziran 1964
27 Haziran 1964
11 Temmuz 1964
18 Temmuz 1964
25 Temmuz 1964
1 Ağustos 1964
G
008 8 The Reign of Terror
"A Land of Fear"
"Guests of Madame Guillotine"
"A Change of Identity"
"The Tyrant of France"K
"A Bargain of Necessity"K
"Prisoners of Conciergerie"
Henric Hirsch ve John Gorrie Dennis Spooner
6,9
6,9
6,9
6,4
6,9
6,4

58
54
55
53
53
55

8 Ağustos 1964
15 Ağustos 1964
22 Ağustos 1964
29 Ağustos 1964
5 Eylül 1964
12 Eylül 1964
H

  Kayıp bölüm

2. sezon (1964-65)[değiştir | kaynağı değiştir]

Bölüm Hikâye Yönetmen Senarist BK izleyicileri
(milyon)[5]
TE
(%)[5]
Orijinal gösterim Prodüksiyon
kodu
009 1 Planet of Giants
"Planet of Giants"
"Dangerous Journey"
"Crisis"
Mervyn Pinfield ve Douglas Camfield Louis Marks
8,4
8,4
8,9

57
58
59

31 Ekim 1964
7 Kasım 1964
14 Kasım 1964
J
010 2 The Dalek Invasion of Earth
"World's End"
"The Daleks"
"Day of Reckoning"
"The End of Tomorrow"
"The Waking Ally"
"Flashpoint"
Richard Martin Terry Nation
11,4
12,4
11,9
11,9
11,4
12,4

63
59
59
59
58
63

21 Kasım 1964
28 Kasım 1964
5 Aralık 1964
12 Aralık 1964
19 Aralık 1964
26 Aralık 1964
K
011 3 The Rescue
"The Powerful Enemy"
"Desperate Measures"
Christopher Barry David Whitaker
12,0
13,0

57
59

2 Ocak 1965
9 Ocak 1965
L
012 4 The Romans
"The Slave Traders"
"All Roads Lead to Rome"
"Conspiracy"
"Inferno"
Christopher Barry Dennis Spooner
13,0
11,5
10,0
12,0

53
51
50
50

16 Ocak 1965
23 Ocak 1965
30 Ocak 1965
6 Şubat 1965
M
013 5 The Web Planet
"The Web Planet"
"The Zarbi"
"Escape to Danger"
"Crater of Needles"
"Invasion"
"The Centre"
Richard Martin Bill Strutton
13,5
12,5
12,5
13,0
12,0
11,5

56
53
53
49
48
42

13 Şubat 1965
20 Şubat 1965
27 Şubat 1965
6 Mart 1965
13 Mart 1965
20 Mart 1965
N
014 6 The Crusade
"The Lion"
"The Knight of Jaffa"K
"The Wheel of Fortune"
"The Warlords"K
Douglas Camfield David Whitaker
10,5
8,5
9,0
9,5

51
50
49
48

27 Mart 1965
3 Nisan 1965
10 Nisan 1965
17 Nisan 1965
P
015 7 The Space Museum
"The Space Museum"
"The Dimensions of Time"
"The Search"
"The Final Phase"
Mervyn Pinfield Glyn Jones
10,5
9,2
8,5
8,5

61
53
56
49

24 Nisan 1965
1 Mayıs 1965
8 Mayıs 1965
15 Mayıs 1965
Q
016 8 The Chase
"The Executioners"
"The Death of Time"
"Flight Through Eternity"
"Journey into Terror"
"The Death of Doctor Who"
"The Planet of Decision"
Richard Martin ve Douglas Camfield Terry Nation
10,0
9,5
9,0
9,5
9,0
9,5

57
56
55
54
56
57

22 Mayıs 1965
29 Mayıs 1965
5 Haziran 1965
12 Haziran 1965
19 Haziran 1965
26 Haziran 1965
R
017 9 The Time Meddler
"The Watcher"
"The Meddling Monk"
"A Battle of Wits"
"Checkmate"
Douglas Camfield Dennis Spooner
8,9
8,8
7,7
8,3

57
49
53
54

3 Temmuz 1965
10 Temmuz 1965
17 Temmuz 1965
24 Temmuz 1965
S

  Kayıp bölüm

3. sezon (1965-66)[değiştir | kaynağı değiştir]

Bölüm Hikâye Yönetmen Senarist BK izleyicileri
(milyon)[5]
TE
(%)[5]
Orijinal gösterim Prodüksiyon
kodu
018 1 Galaxy 4
"Four Hundred Dawns"K
"Trap of Steel"K
"Air Lock"
"The Exploding Planet"K
Derek Martinus ve Mervyn Pinfield William Emms
9,0
9,5
11,3
9,9

56
55
54
53

11 Eylül 1965
18 Eylül 1965
25 Eylül 1965
2 Ekim 1965
T
019 2 "Mission to the Unknown"K Derek Martinus Terry Nation 8,3 54 9 Ekim 1965 -
020 3 The Myth Makers
"Temple of Secrets"K
"Small Prophet, Quick Return"K
"Death of a Spy"K
"Horse of Destruction"K
Michael Leeston-Smith Donald Cotton
8,3
8,1
8,7
8,3

48
51
49
52

16 Ekim 1965
23 Ekim 1965
30 Ekim 1965
6 Kasım 1965
U
021 4 The Daleks' Master Plan
"The Nightmare Begins"K
"Day of Armageddon"
"Devil's Planet"K
"The Traitors"K
"Counter Plot"
"Coronas of the Sun"K
"The Feast of Steven"K
"Volcano"K
"Golden Death"K
"Escape Switch"
"The Abandoned Planet"K
"Destruction of Time"K
Douglas Camfield Terry Nation ve Dennis Spooner
9,1
9,8
10,3
9,5
9,9
9,1
7,9
9,6
9,2
9,5
9,8
8,6

54
52
52
51
53
56
39
49
52
50
49
57

13 Kasım 1965
20 Kasım 1965
27 Kasım 1965
4 Aralık 1965
11 Aralık 1965
18 Aralık 1965
25 Aralık 1965
1 Ocak 1966
8 Ocak 1966
15 Ocak 1966
22 Ocak 1966
29 Ocak 1966
V
022 5 The Massacre of St Bartholomew's Eve
"War of God"K
"The Sea Beggar"K
"Priest of Death"K
"Bell of Doom"K
Paddy Russell John Lucarotti ve Donald Tosh
8,0
6,0
5,9
5,8

52
52
49
53

5 Şubat 1966
12 Şubat 1966
19 Şubat 1966
26 Şubat 1966
W
023 6 The Ark
"The Steel Sky"
"The Plague"
"The Return"
"The Bomb"
Michael Imison Paul Erickson ve Lesley Scott
5,5
6,9
6,2
7,3

55
56
51
50

5 Mart 1966
12 Mart 1966
19 Mart 1966
26 Mart 1966
X
024 7 The Celestial Toymaker
"The Celestial Toyroom"K
"The Hall of Dolls"K
"The Dancing Floor"K
"The Final Test"
Bill Sellars Brian Hayles ve Donald Tosh
8,0
8,0
9,4
7,8

48
49
44
43

2 Nisan 1966
9 Nisan 1966
16 Nisan 1966
23 Nisan 1966
Y
025 8 The Gunfighters
"A Holiday for the Doctor"
"Don't Shoot the Pianist"
"Johnny Ringo"
"The OK Corral"
Rex Tucker Donald Cotton
6,5
6,6
6,2
5,7

45
39
36
30

30 Nisan 1966
7 Mayıs 1966
14 Mayıs 1966
21 Mayıs 1966
Z
026 9 The Savages
(tüm bölümler kayıp)
Christopher Barry Ian Stuart Black
4,8
5,6
5,0
4,5

48
49
48
48

28 Mayıs 1966
4 Haziran 1966
11 Haziran 1966
18 Haziran 1966
AA
027 10 The War Machines Michael Ferguson Ian Stuart Black ve Kit Pedler
5,4
4,7
5,3
5,5

49
45
44
39

25 Haziran 1966
2 Temmuz 1966
9 Temmuz 1966
16 Temmuz 1966
BB

  Kayıp bölüm

4. sezon (1966-67)[değiştir | kaynağı değiştir]

Bölüm Hikâye Yönetmen Senarist BK izleyicileri
(milyon)[5]
TE
(%)[5]
Orijinal gösterim Prodüksiyon
kodu
028 1 The Smugglers
(tüm bölümler kayıp)
Julia Smith Brian Hayles 4,3
4,9
4,2
4,5
47
45
43
43
10 Eylül 1966
17 Eylül 1966
24 Eylül 1966
1 Ekim 1966
CC
029 2 The Tenth Planet
(4. bölüm kayıp)
Derek Martinus Kit Pedler ve Gerry Davis 5,5
6,4
7,6
7,5
50
48
48
47
8 Ekim 1966
15 Ekim 1966
22 Ekim 1966
29 Ekim 1966
DD

İkinci Doktor[değiştir | kaynağı değiştir]

İkinci Doktoru Patrick Troughton canlandırmıştır.

4. sezon (1966-67) devamı[değiştir | kaynağı değiştir]

Bölüm Hikâye Yönetmen Senarist BK izleyicileri
(milyon)[5]
TE
(%)[5]
Orijinal gösterim Prodüksiyon
kodu
030 3 The Power of the Daleks
(tüm bölümler kayıp)
Christopher Barry David Whitaker ve Dennis Spooner 7,9
7,8
7,5
7,8
8,0
7,8
43
45
44
47
48
47
5 Kasım 1966
12 Kasım 1966
19 Kasım 1966
26 Kasım 1966
3 Aralık 1966
10 Aralık 1966
EE
031 4 The Highlanders
(tüm bölümler kayıp)
Hugh David Elwyn Jones ve Gerry Davis 6,7
6,8
7,4
7,3
47
46
47
47
17 Aralık 1966
24 Aralık 1966
31 Aralık 1966
7 Ocak 1967
FF
032 5 The Underwater Menace
(1 ve 4. bölümler kayıp)
Julia Smith Geoffrey Orme 8,3
7,5
7,1
7,0
48
46
45
47
14 Ocak 1967
21 Ocak 1967
28 Ocak 1967
4 Şubat 1967
GG
033 6 The Moonbase
(1 ve 3. bölümler kayıp)
Morris Barry Kit Pedler 8,1
8,9
8,2
8,1
50
49
53
58
11 Şubat 1967
18 Şubat 1967
25 Şubat 1967
4 Mart 1967
HH
034 7 The Macra Terror
(tüm bölümler kayıp)
John Davies Ian Stuart Black 8,0
7,9
8,5
8,4
50
48
52
49
11 Mart 1967
18 Mart 1967
25 Mart 1967
1 Nisan 1967
JJ
035 8 The Faceless Ones
(2, 4, 5 ve 6. bölümler kayıp)
Gerry Mill David Ellis ve Malcolm Hulke 8,0
6,4
7,9
6,9
7,1
8,0
51
50
53
55
55
52
8 Nisan 1967
15 Nisan 1967
22 Nisan 1967
29 Nisan 1967
6 Mayıs 1967
13 Mayıs 1967
KK
036 9 The Evil of the Daleks
(1, 3 - 7. bölümler kayıp)
Derek Martinus David Whitaker 8,1
7,5
6,1
5,3
5,1
6,8
6,1
51
51
52
51
53
49
56
20 Mayıs 1967
27 Mayıs 1967
3 Haziran 1967
10 Haziran 1967
17 Haziran 1967
24 Haziran 1967
1 Temmuz 1967
LL

5. sezon (1967-68)[değiştir | kaynağı değiştir]

Bölüm Hikâye Yönetmen Senarist BK izleyicileri
(milyon)[5]
TE
(%)[5]
Orijinal gösterim Prodüksiyon
kodu
037 1 The Tomb of the Cybermen Morris Barry Kit Pedler ve Gerry Davis 6,0
6,4
7,2
7,4
53
52
49
50
2 Eylül 1967
9 Eylül 1967
16 Eylül 1967
23 Eylül 1967
MM
038 2 The Abominable Snowmen
(1, 3, 4, 5 ve 6. bölümler kayıp)
Gerald Blake Mervyn Haisman ve Henry Lincoln 6,3
6,0
7,1
7,1
7,2
7,4
50
52
51
50
51
52
30 Eylül 1967
7 Ekim 1967
14 Ekim 1967
21 Ekim 1967
28 Ekim 1967
4 Kasım 1967
NN
039 3 The Ice Warriors
(2 ve 3. bölümler kayıp)
Derek Martinus Brian Hayles 6,7
7,1
7,4
7,3
8,0
7,5
52
52
51
51
50
51
11 Kasım 1967
18 Kasım 1967
25 Kasım 1967
2 Aralık 1967
9 Aralık 1967
16 Aralık 1967
OO
040 4 The Enemy of the World Barry Letts David Whitaker 6,8
7,6
7,1
7,8
6,9
8,3
50
49
48
49
49
52
23 Aralık 1967
30 Aralık 1967
6 Ocak 1968
13 Ocak 1968
20 Ocak 1968
27 Ocak 1968
PP
041 5 The Web of Fear
(3. bölüm kayıp)
Douglas Camfield Mervyn Haisman ve Henry Lincoln 7,2
6,8
7,0
8,4
8,0
8,3
54
53
51
53
55
55
3 Şubat 1968
10 Şubat 1968
17 Şubat 1968
24 Şubat 1968
2 Mart 1968
9 Mart 1968
QQ
042 6 Fury from the Deep
(Tüm bölümler kayıp)
Hugh David Victor Pemberton 8,2
7,9
7,7
6,6
5,9
6,9
55
55
56
56
56
57
16 Mart 1968
23 Mart 1968
30 Mart 1968
6 Nisan 1968
13 Nisan 1968
20 Nisan 1968
RR
043 7 The Wheel in Space
(1, 2, 4 ve 5. bölümler kayıp)
Tristan DeVere Cole David Whitaker ve Kit Pedler 7,2
6,9
7,5
8,6
6,8
6,5
57
60
55
56
57
62
27 Nisan 1968
4 Mayıs 1968
11 Mayıs 1968
18 Mayıs 1968
25 Mayıs 1968
1 Haziran 1968
SS


6. sezon (1968-69)[değiştir | kaynağı değiştir]

Bölüm Hikâye Yönetmen Senarist BK izleyicileri
(milyon)[5]
TE
(%)[5]
Orijinal gösterim Prodüksiyon
kodu
044 1 The Dominators Morris Barry Norman Ashby (Mervyn Haisman ve Henry Lincoln) 6,1
5,9
5,4
7,5
5,9
52
55
55
51
53
10 Ağustos 1968
17 Ağustos 1968
24 Ağustos 1968
31 Ağustos 1968
7 Eylül 1968
TT
045 2 The Mind Robber David Maloney Peter Ling ve Derrick Sherwin 6,6
6,5
7,2
7,3
6,7
51
49
53
56
49
14 Eylül 1968
21 Eylül 1968
28 Eylül 1968
5 Ekim 1968
12 Ekim 1968
UU
046 3 The Invasion
(1 ve 4. bölümler kayıp)
Douglas Camfield Derrick Sherwin ve Kit Pedler 7,3
7,1
7,1
6,4
6,7
6,5
7,2
7,0
55
53
54
51
52
56
55
53
2 Kasım 1968
9 Kasım 1968
16 Kasım 1968
23 Kasım 1968
30 Kasım 1968
7 Aralık 1968
14 Aralık 1968
21 Aralık 1968
VV
047 4 The Krotons David Maloney Robert Holmes 9,0
8,4
7,5
7,1
59
57
56
55
28 Aralık 1968
4 Ocak 1969
11 Ocak 1969
18 Ocak 1969
WW
048 5 The Seeds of Death Michael Ferguson Brian Hayles ve Terrance Dicks 6,6
6,8
7,5
7,1
7,6
7,7
57
59
55
55
57
59
25 Ocak 1969
1 Şubat 1969
8 Şubat 1969
15 Şubat 1969
22 Şubat 1969
1 Mart 1969
XX
049 6 The Space Pirates
(1, 3, 4, 5 ve 6. bölümler kayıp)
Michael Hart Robert Holmes 5,8
6,8
6,4
5,8
5,5
5,3
57
52
55
53
56
52
8 Mart 1969
15 Mart 1969
22 Mart 1969
29 Mart 1969
5 Nisan 1969
12 Nisan 1969
YY
050 7 The War Games David Maloney Malcolm Hulke ve Terrance Dicks 5,5
6,3
5,1
5,7
5,1
4,2
4,9
3,5
4,1
5,0
55
54
53
50
53
53
53
53
57
58
19 Nisan 1969
26 Nisan 1969
3 Mayıs 1969
10 Mayıs 1969
17 Mayıs 1969
24 Mayıs 1969
31 Mayıs 1969
7 Haziran 1969
14 Haziran 1969
21 Haziran 1969
ZZ

Üçüncü Doktor[değiştir | kaynağı değiştir]

Üçüncü Doktor, Jon Pertwee tarafından canlandırılmıştır.

7. sezon (1970)[değiştir | kaynağı değiştir]

Bölüm Hikâye Yönetmen Senarist BK izleyicileri
(milyon)[5]
TE
(%)[5]
Orijinal gösterim Prodüksiyon
kodu
051 1 Spearhead from Space Derek Martinus Robert Holmes 8,4
8,1
8,3
8,1
54


57
3 Ocak 1970
10 Ocak 1970
17 Ocak 1970
24 Ocak 1970
AAA
052 2 Doctor Who and the Silurians Timothy Combe Malcolm Hulke 8,8
7,3
7,5
8,2
7,5
7,2
7,5
58
58
57
60
58
57
58
31 Ocak 1970
7 Şubat 1970
14 Şubat 1970
21 Şubat 1970
28 Şubat 1970
7 Mart 1970
14 Mart 1970
BBB
053 3 The Ambassadors of Death Michael Ferguson David Whitaker, Trevor Ray
ve Malcolm Hulke
7,1
7,6
8,0
9,3
7,1
6,9
6,4
60
61
59
58

61
62
21 Mart 1970
28 Mart 1970
4 Nisan 1970
11 Nisan 1970
18 Nisan 1970
25 Nisan 1970
2 Mayıs 1970
CCC
054 4 Inferno Douglas Camfield ve
Barry Letts
Don Houghton 5,7
5,9
4,8
6,0
5,4
6,7
5,5
61
61
60
60

58
60
9 Mayıs 1970
16 Mayıs 1970
23 Mayıs 1970
30 Mayıs 1970
6 Haziran 1970
13 Haziran 1970
20 Haziran 1970
DDD

8. sezon (1971)[değiştir | kaynağı değiştir]

Bölüm Hikâye Yönetmen Senarist BK izleyicileri
(milyon)[5]
TE
(%)[5]
Orijinal gösterim Prodüksiyon
kodu
055 1 Terror of the Autons Barry Letts Robert Holmes 7,3
8,0
8,1
8,4
2 Ocak 1971
9 Ocak 1971
16 Ocak 1971
23 Ocak 1971
EEE
056 2 The Mind of Evil Timothy Combe Don Houghton 6,1
8,8
7,5
7,4
7,6
7,3
30 Ocak 1971
6 Şubat 1971
13 Şubat 1971
20 Şubat 1971
27 Şubat 1971
6 Mart 1971
FFF
057 3 The Claws of Axos Michael Ferguson Bob Baker ve Dave Martin 7,3
8,0
6,4
7,8
13 Mart 1971
20 Mart 1971
27 Mart 1971
3 Nisan 1971
GGG
058 4 Colony in Space Michael E. Briant Malcolm Hulke 7,6
8,5
9,5
8,1
8,8
8,7
10 Nisan 1971
17 Nisan 1971
24 Nisan 1971
1 Mayıs 1971
8 Mayıs 1971
15 Mayıs 1971
HHH
059 5 The Dæmons Christopher Barry Guy Leopold (Robert Sloman ve Barry Letts) 9,2
8,0
8,1
8,1
8,3
22 Mayıs 1971
29 Mayıs 1971
5 Haziran 1971
12 Haziran 1971
19 Haziran 1971
JJJ
Usta, Devil's End'deki arkeolojik bir kazıda yaşanmış bir olayda ona yardım etmesi için Azal'ı çağırır. 

9. sezon (1972)[değiştir | kaynağı değiştir]

Bölüm Hikâye Yönetmen Senarist BK izleyicileri
(milyon)[5]
TE
(%)[5]
Orijinal gösterim Prodüksiyon
kodu
060 1 Day of the Daleks Paul Bernard Louis Marks 9,8
10,4
9,1
9,1
1 Ocak 1972
8 Ocak 1972
15 Ocak 1972
22 Ocak 1972
KKK
061 2 The Curse of Peladon Lennie Mayne Brian Hayles 10,3
11,0
7,8
8,4
29 Ocak 1972
5 Ocak 1972
12 Ocak 1972
19 Şubat 1972
MMM
062 3 The Sea Devils Michael E. Briant Malcolm Hulke 6,4
9,7
8,3
7,8
8,3
8,5
26 Şubat 1972
4 Mart 1972
11 Mart 1972
18 Mart 1972
25 Mart 1972
1 Nisan 1972
LLL
063 4 The Mutants Christopher Barry Bob Baker ve Dave Martin 9,1
7,8
7,9
7,5
7,9
6,5
8 Nisan 1972
15 Nisan 1972
22 Nisan 1972
29 Nisan 1972
6 Mayıs 1972
13 Mayıs 1972
NNN
064 5 The Time Monster Paul Bernard Robert Sloman ve Barry Letts 7,6
7,4
8,1
7,6
6,0
7,6
20 Mayıs 1972
27 Mayıs 1972
3 Haziran 1972
10 Haziran 1972
17 Haziran 1972
24 Haziran 1972
OOO

10. sezon (1972-73)[değiştir | kaynağı değiştir]

Bölüm Hikâye Yönetmen Senarist BK izleyicileri
(milyon)[5]
TE
(%)[5]
Orijinal gösterim Prodüksiyon
kodu
065 1 The Three Doctors Lennie Mayne Bob Baker ve Dave Martin 9,6
10,8
8,8
11,9
30 Aralık 1972
6 Ocak 1973
13 Ocak 1973
20 Ocak 1973
RRR
066 2 Carnival of Monsters Barry Letts Robert Holmes 9,5
9,0
9,0
9,2
27 Ocak 1973
3 Şubat 1973
10 Şubat 1973
17 Şubat 1973
PPP
067 3 Frontier in Space Paul Bernard Malcolm Hulke 9,1
7,8
7,5
7,1
7,7
8,9
24 Şubat 1973
3 Mart 1973
10 Mart 1973
17 Mart 1973
24 Mart 1973
31 Mart 1973
QQQ
068 4 Planet of the Daleks David Maloney Terry Nation 11,0
10,7
10,1
8,3
9,7
8,5
7 Nisan 1973
14 Nisan 1973
21 Nisan 1973
28 Nisan 1973
5 Mayıs 1973
12 Mayıs 1973
SSS
069 5 The Green Death Michael E. Briant Robert Sloman ve Barry Letts 9,2
7,2
7,8
6,8
8,3
7,0
19 Mayıs 1973
26 Mayıs 1973
2 Haziran 1973
9 Haziran 1973
16 Haziran 1973
23 Haziran 1973
TTT

11. sezon (1973-74)[değiştir | kaynağı değiştir]

Bölüm Hikâye Yönetmen Senarist BK izleyicileri
(milyon)[5]
TE
(%)[5]
Orijinal gösterim Prodüksiyon
kodu
070 1 The Time Warrior Alan Bromly Robert Holmes 8,7
7,0
6,6
10,6
59


60
15 Aralık 1973
22 Aralık 1973
29 Aralık 1973
5 Ocak 1974
UUU
071 2 Invasion of the Dinosaurs Paddy Russell Malcolm Hulke 11,0
10,1
11,0
9,0
9,0
7,5
62

63


62
12 Ocak 1974
19 Ocak 1974
26 Ocak 1974
2 Şubat 1974
9 Şubat 1974
16 Şubat 1974
WWW
072 3 Death to the Daleks Michael E. Briant Terry Nation 8,1
9,5
10,5
9,5
61

61
62
23 Şubat 1974
2 Mart 1974
9 Mart 1974
16 Mart 1974
XXX
073 4 The Monster of Peladon Lennie Mayne Brian Hayles 9,2
6,8
7,4
7,2
7,5
8,1
23 Mart 1974
30 Mart 1974
6 Nisan 1974
13 Nisan 1974
20 Nisan 1974
27 Nisan 1974
YYY
074 5 Planet of the Spiders Barry Letts Robert Sloman ve Barry Letts 10,1
8,9
8,8
8,2
9,2
8,9
58
60
57


56
4 Mayıs 1974
11 Mayıs 1974
18 Mayıs 1974
25 Mayıs 1974
1 Haziran 1974
8 Haziran 1974
ZZZ

Dördüncü Doktor[değiştir | kaynağı değiştir]

Dördüncü Doktor, Tom Baker tarafından canlandırılmıştır.

12. sezon (1974-75)[değiştir | kaynağı değiştir]

Bölüm Hikâye Yönetmen Senarist BK izleyicileri
(milyon)[5]
TE
(%)[5]
Orijinal gösterim Prodüksiyon
kodu
075 1 Robot Christopher Barry Terrance Dicks 10,8
10,7
10,1
9,0
53
53

51
28 Aralık 1974
4 Ocak 1975
11 Ocak 1975
18 Ocak 1975
4A
076 2 The Ark in Space Rodney Bennett Robert Holmes 9,4
13,6
11,2
10,2
25 Ocak 1975
1 Şubat 1975
8 Şubat 1975
15 Şubat 1975
4C
077 3 The Sontaran Experiment Rodney Bennett Bob Baker ve Dave Martin 11,0
10,5

55
22 Şubat 1975
1 Mart 1975
4B
078 4 Genesis of the Daleks David Maloney Terry Nation 10,7
10,5
8,5
8,8
9,8
9,1

57

58
57
56
8 Mart 1975
15 Mart 1975
22 Mart 1975
29 Mart 1975
5 Nisan 1975
12 Nisan 1975
4E
079 5 Revenge of the Cybermen Michael E. Briant Gerry Davis 9,5
8,3
8,9
9,4
57


58
19 Nisan 1975
26 Nisan 1975
3 Mayıs 1975
10 Mayıs 1975
4D

13. sezon (1975-76)[değiştir | kaynağı değiştir]

Bölüm Hikâye Yönetmen Senarist BK izleyicileri
(milyon)[5]
TE
(%)[5]
Orijinal gösterim Prodüksiyon
kodu
080 1 Terror of the Zygons Douglas Camfield Robert Banks Stewart 8,4
6,1
8,2
7,2
59

54
30 Ağustos 1975
6 Eylül 1975
13 Eylül 1975
20 Eylül 1975
4F
081 2 Planet of Evil David Maloney Louis Marks 10,4
9,9
9,1
10,1

56
57
54
27 Eylül 1975
4 Ekim 1975
11 Ekim 1975
18 Ekim 1975
4H
082 3 Pyramids of Mars Paddy Russell Stephen Harris (Lewis Greifer ve Robert Holmes) 10,5
11,3
9,4
11,7



60
25 Ekim 1975
1 Kasım 1975
8 Kasım 1975
15 Kasım 1975
4G
083 4 The Android Invasion Barry Letts Terry Nation 11,9
11,3
12,1
11,4
58


22 Kasım 1975
29 Kasım 1975
6 Aralık 1975
13 Aralık 1975
4J
084 5 The Brain of Morbius Christopher Barry Robin Bland (Terrance Dicks ve Robert Holmes) 9,5
9,3
10,1
10,2


57
3 Ocak 1976
10 Ocak 1976
17 Ocak 1976
24 Ocak 1976
4K
085 6 The Seeds of Doom Douglas Camfield Robert Banks Stewart 11,4
11,4
10,3
11,1
9,9
11,5
59




31 Ocak 1976
7 Şubat 1976
14 Şubat 1976
21 Şubat 1976
28 Şubat 1976
6 Mart 1976
4L

14. sezon (1976-77)[değiştir | kaynağı değiştir]

Bölüm Hikâye Yönetmen Senarist BK izleyicileri
(milyon)[5]
TE
(%)[5]
Orijinal gösterim Prodüksiyon
kodu
086 1 The Masque of Mandragora Rodney Bennett Louis Marks 8,3
9,8
9,2
10,6
58
56

56
4 Eylül 1976
11 Eylül 1976
18 Eylül 1976
25 Eylül 1976
4M
087 2 The Hand of Fear Lennie Mayne Bob Baker ve Dave Martin 10,5
10,2
11,1
12,0


62
2 Ekim 1976
9 Ekim 1976
16 Ekim 1976
23 Ekim 1976
4N
088 3 The Deadly Assassin David Maloney Robert Holmes 11,8
12,1
13,0
11,8

59

61
30 Ekim 1976
6 Kasım 1976
13 Kasım 1976
20 Kasım 1976
4P
089 4 The Face of Evil Pennant Roberts Chris Boucher 10,7
11,1
11,3
11,7
61

59
60
1 Ocak 1977
8 Ocak 1977
15 Ocak 1977
22 Ocak 1977
4Q
090 5 The Robots of Death Michael E. Briant Chris Boucher 12,8
12,4
13,1
12,6
62


57
29 Ocak 1977
5 Şubat 1977
12 Şubat 1977
19 Şubat 1977
4R
091 6 The Talons of Weng-Chiang David Maloney Robert Holmes 11,3
9,8
10,2
11,4
10,1
9,3



60

58
26 Şubat 1977
5 Mart 1977
12 Mart 1977
19 Mart 1977
26 Mart 1977
2 Nisan 1977
4S

15. sezon (1977-78)[değiştir | kaynağı değiştir]

Bölüm Hikâye Yönetmen Senarist BK izleyicileri
(milyon)[5]
TE
(%)[5]
Orijinal gösterim Prodüksiyon
kodu
092 1 Horror of Fang Rock Paddy Russell Terrance Dicks 6,8
7,1
9,8
9,9
58

60
57
3 Eylül 1977
10 Eylül 1977
17 Eylül 1977
24 Eylül 1977
4V
093 2 The Invisible Enemy Derrick Goodwin Bob Baker ve Dave Martin 8,6
7,3
7,5
8,3



60
1 Ekim 1977
8 Ekim 1977
15 Ekim 1977
22 Ekim 1977
4T
094 3 Image of the Fendahl George Spenton-Foster Chris Boucher 6,7
7,5
7,9
9,1



61
29 Ekim 1977
5 Kasım 1977
12 Kasım 1977
19 Kasım 1977
4X
095 4 The Sun Makers Pennant Roberts Robert Holmes 8,5
9,5
8,9
8,4


68
59
26 Kasım 1977
3 Aralık 1977
10 Aralık 1977
17 Aralık 1977
4W
096 5 Underworld Norman Stewart Bob Baker ve Dave Martin 8,9
9,1
8,9
11,7
65


7 Ocak 1978
14 Ocak 1978
21 Ocak 1978
28 Ocak 1978
4Y
097 6 The Invasion of Time Gerald Blake David Agnew
(Graham Williams ve Anthony Read)
11,2
11,4
9,5
10,9
10,3
9,8
56




4 Şubat 1978
11 Şubat 1978
18 Şubat 1978
25 Şubat 1978
4 Mart 1978
11 Mart 1978
4Z

16. sezon (1978-79)[değiştir | kaynağı değiştir]

Bölüm Hikâye Yönetmen Senarist BK izleyicileri
(milyon)[5]
TE
(%)[5]
Orijinal gösterim Prodüksiyon
kodu
098 1 The Ribos Operation George Spenton-Foster Robert Holmes 8,3
8,1
7,9
8,2
59


67
2 Eylül 1978
9 Eylül 1978
16 Eylül 1978
23 Eylül 1978
5A
099 2 The Pirate Planet Pennant Roberts Douglas Adams 9,1
7,4
8,2
8,4
61

64
64
30 Eylül 1978
7 Ekim 1978
14 Ekim 1978
21 Ekim 1978
5B
100 3 The Stones of Blood Darrol Blake David Fisher 8,6
6,6
9,3
7,6



67
28 Ekim 1978
4 Kasım 1978
11 Kasım 1978
18 Kasım 1978
5C
101 4 The Androids of Tara Michael Hayes David Fisher 9,5
10,1
8,9
9,0

65

66
25 Kasım 1978
2 Aralık 1978
9 Aralık 1978
16 Aralık 1978
5D
102 5 The Power of Kroll Norman Stewart Robert Holmes 6,5
12,4
8,9
9,9



63
23 Aralık 1978
30 Aralık 1978
6 Ocak 1979
13 Ocak 1979
5E
103 6 The Armageddon Factor Michael Hayes Bob Baker ve Dave Martin 7,5
8,8
7,8
8,6
8,6
9,6
65




66
20 Ocak 1979
27 Ocak 1979
3 Şubat 1979
10 Şubat 1979
17 Şubat 1979
24 Şubat 1979
5F

17. sezon (1979-80)[değiştir | kaynağı değiştir]

Bölüm Hikâye Yönetmen Senarist BK izleyicileri
(milyon)[5]
TE
(%)[5]
Orijinal gösterim Prodüksiyon
kodu
104 1 Destiny of the Daleks Ken Grieve Terry Nation 13,0
12,7
13,8
14,4
67

63
64
1 Eylül 1979
8 Eylül 1979
15 Eylül 1979
22 Eylül 1979
5J
105 2 City of Death Michael Hayes David Agnew
(Douglas Adams, Graham Williams ve David Fisher)
12,4
14,1
15,4
16,1

64

64
29 Eylül 1979
6 Ekim 1979
13 Ekim 1979
20 Ekim 1979
5H
106 3 The Creature from the Pit Christopher Barry David Fisher 9,3
10,8
10,2
9,6

67

27 Ekim 1979
3 Kasım 1979
10 Kasım 1979
17 Kasım 1979
5G
107 4 Nightmare of Eden Alan Bromly Bob Baker 8,7
9,6
9,6
9,4



65
24 Kasım 1979
1 Aralık 1979
8 Aralık 1979
15 Aralık 1979
5K
108 5 The Horns of Nimon Kenny McBain Anthony Read 6,0
8,8
9,8
10,4



67
22 Aralık 1979
29 Aralık 1979
5 Ocak 1980
12 Ocak 1980
5L
6 Shada Pennant Roberts Douglas Adams Yayınlanmadı[not 2] 5M

18. sezon (1980-81)[değiştir | kaynağı değiştir]

Bölüm Hikâye Yönetmen Senarist BK izleyicileri
(milyon)[5]
TE
(%)[5]
Orijinal gösterim Prodüksiyon
kodu
109 1 The Leisure Hive Lovett Bickford David Fisher 5,9
5,0
5,0
4,5



65
30 Ağustos 1980
6 Eylül 1980
13 Eylül 1980
20 Eylül 1980
5N
110 2 Meglos Terence Dudley John Flanagan ve Andrew McCulloch 5,0
4,2
4,7
4,7
61
64

63
27 Eylül 1980
4 Ekim 1980
11 Ekim 1980
18 Ekim 1980
5Q
111 3 Full Circle Peter Grimwade Andrew Smith 5,9
3,7
5,9
5,4



65
25 Ekim 1980
1 Kasım 1980
8 Kasım 1980
15 Kasım 1980
5R
112 4 State of Decay Peter Moffatt Terrance Dicks 5,8
5,3
4,4
5,4



69
22 Kasım 1980
29 Kasım 1980
6 Aralık 1980
13 Aralık 1980
5P
113 5 Warriors' Gate Paul Joyce ve Graeme Harper Stephen Gallagher 7,1
6,7
8,3
7,8
59


59
3 Ocak 1981
10 Ocak 1981
17 Ocak 1981
24 Ocak 1981
5S
114 6 The Keeper of Traken John Black Johnny Byrne 7,6
6,1
5,2
6,1



63
31 Ocak 1981
7 Şubat 1981
14 Şubat 1981
21 Şubat 1981
5T
115 7 Logopolis Peter Grimwade Christopher H. Bidmead 7,7
7,7
5,8
6,1

61

65
28 Şubat
7 Mart 1981
14 Mart 1981
21 Mart 1981.
5V

Beşinci Doktor[değiştir | kaynağı değiştir]

Beşinci Doktor, Peter Davison tarafından canlandırılmıştır.

19. sezon (1982)[değiştir | kaynağı değiştir]

Bölüm Hikâye Yönetmen Senarist BK izleyicileri
(milyon)[5]
TE
(%)[5]
Orijinal gösterim Prodüksiyon
kodu
116 1 Castrovalva Fiona Cumming Christopher H. Bidmead 9,1
8,6
10,2
10,4
4 Ocak 1982
5 Ocak 1982
11 Ocak 1982
12 Ocak 1982
5Z
117 2 Four to Doomsday John Black Terence Dudley 8,4
8,8
8,9
9,4
18 Ocak 1982
19 Ocak 1982
25 Ocak 1982
26 Ocak 1982
5W
118 3 Kinda Peter Grimwade Christopher Bailey 8,4
9,4
8,5
8,9
1 Şubat 1982
2 Şubat 1982
8 Şubat 1982
9 Şubat 1982
5Y
119 4 The Visitation Peter Moffatt Eric Saward 9,1
9,3
9,9
10,1
15 Şubat 1982
16 Şubat 1982
22 Şubat 1982
23 Şubat 1982
5X
120 5 Black Orchid Ron Jones Terence Dudley 9,9
10,1
1 Mart 1982
2 Mart 1982
6A
121 6 Earthshock Peter Grimwade Eric Saward 9,1
8,8
9,8
9,6
8 Mart 1982
9 Mart 1982
15 Mart 1982
16 Mart 1982
6B
122 7 Time-Flight Ron Jones Peter Grimwade 10,0
8,5
8,9
8,1
22 Mart 1982
24 Mart 1982
30 Mart 1982
31 Mart 1982
6C

20. sezon (1983)[değiştir | kaynağı değiştir]

Bölüm Hikâye Yönetmen Senarist BK izleyicileri
(milyon)[5]
TE
(%)[5]
Orijinal gösterim Prodüksiyon
kodu
123 1 Arc of Infinity Ron Jones Johnny Byrne 7,2
7,3
6,9
7,2
69
70
67
66
3 Ocak 1983
5 Ocak 1983
11 Ocak 1983
12 Ocak 1983
6E
124 2 Snakedance Fiona Cumming Christopher Bailey 6,7
7,7
6,6
7,4
65
66
67
67
18 Ocak 1983
19 Ocak 1983
25 Ocak 1983
26 Ocak 1983
6D
125 3 Mawdryn Undead Peter Moffatt Peter Grimwade 6,5
7,5
7,4
7,7
67
70
67
68
1 Şubat 1983
2 Şubat 1983
8 Şubat 1983
9 Şubat 1983
6F
126 4 Terminus Mary Ridge Stephen Gallagher 6,8
7,5
6,5
7,4
65
67
64
67
15 Şubat 1983
16 Şubat 1983
22 Şubat 1983
23 Şubat 1983
6G
127 5 Enlightenment Fiona Cumming Barbara Clegg 6,6
7,2
6,2
7,3
67
65
68
70
1 Mart 1983
2 Mart 1983
8 Mart 1983
9 Mart 1983
6H
128 6 The King's Demons Tony Virgo Terence Dudley 5,8
7,2
65
63
15 Mart 1983
16 Mart 1983
6J
129 "The Five Doctors" Peter Moffatt Terrance Dicks 7,7 75 25 Kasım 1983[not 4] 6K

21. sezon (1984)[değiştir | kaynağı değiştir]

Bölüm Hikâye Yönetmen Senarist BK izleyicileri
(milyon)[5]
TE
(%)[5]
Orijinal gösterim Prodüksiyon
kodu
130 1 Warriors of the Deep Pennant Roberts Johnny Byrne 7,6
7,5
7,3
6,6
65
64
62
65
5 Ocak 1984
6 Ocak 1984
12 Ocak 1984
13 Ocak 1984
6L
131 2 The Awakening Michael Owen Morris Eric Pringle 7,9
6,6
65
63
19 Ocak 1984
20 Ocak 1984
6M
132 3 Frontios Ron Jones Christopher H. Bidmead 8,0
5,8
7,8
5,6
66
69
65
65
26 Ocak 1984
27 Ocak 1984
2 Şubat 1984
3 Şubat 1984
6N
133 4 Resurrection of the Daleks Matthew Robinson Eric Saward 7,3
8,0
69
65
8 Şubat 1984
15 Şubat 1984
6P
134 5 Planet of Fire Fiona Cumming Peter Grimwade 7,4
6,1
7,4
7,0
23 Şubat 1984
24 Şubat 1984
1 Mart 1984
2 Mart 1984
6Q
135 6 The Caves of Androzani Graeme Harper Robert Holmes 6,9
6,6
7,8
7,8
65

65
68
8 Mart 1984
9 Mart 1984
15 Mart 1984
16 Mart 1984
6R

Altıncı Doktor[değiştir | kaynağı değiştir]

Altıncı Doktor, Colin Baker tarafından canlandırılmıştır.

21. sezon (1984) devamı[değiştir | kaynağı değiştir]

Bölüm Hikâye Yönetmen Senarist BK izleyicileri
(milyon)[5]
TE
(%)[5]
Orijinal gösterim Prodüksiyon
kodu
136 7 The Twin Dilemma Peter Moffatt Anthony Steven 7,6
7,4
7,0
6,3
61
66
59
67
22 Mart 1984
23 Mart 1984
29 Mart 1984
30 Mart 1984
6S

22. sezon (1985)[değiştir | kaynağı değiştir]

Bölüm Hikâye Yönetmen Senarist BK izleyicileri
(milyon)[5]
TE
(%)[5]
Orijinal gösterim Prodüksiyon
kodu
137 1 Attack of the Cybermen Matthew Robinson Paula Moore 8,9
7,2
61
65
5 Ocak 1985
12 Ocak 1985
6T
138 2 Vengeance on Varos Ron Jones Philip Martin 7,2
7,0
63
65
19 Ocak 1985
26 Ocak 1985
6V
139 3 The Mark of the Rani Sarah Hellings Pip ve Jane Baker 6,3
7,3
64
64
2 Şubat 1985
9 Şubat 1985
6X
140 4 The Two Doctors Peter Moffatt Robert Holmes 6.6
6,0
6,9
65
62
65
16 Şubat 1985
23 Şubat 1985
2 Mart 1985
6W
141 5 Timelash Pennant Roberts Glen McCoy 6,7
7,4
66
64
9 Mart 1985
16 Mart 1985
6Y
142 6 Revelation of the Daleks Graeme Harper Eric Saward 7,4
7,7
67
65
23 Mart 1985
30 Mart 1985
6Z

23. sezon (1986)[değiştir | kaynağı değiştir]

Bölüm Hikâye Yönetmen Senarist BK izleyicileri
(milyon)[5]
TE
(%)[5]
Orijinal gösterim Prodüksiyon
kodu
143a 1 The Mysterious Planet Nicholas Mallett Robert Holmes 4,9
4,9
3,9
3,7
72
69
70
72
6 Eylül 1986
13 Eylül 1986
20 Eylül 1986
27 Eylül 1986
7A
143b 2 Mindwarp Ron Jones Philip Martin 4,8
4,6
5,1
5,0
71
69
66
72
4 Ekim 1986
11 Ekim 1986
18 Ekim 1986
25 Ekim 1986
7B
143c 3 Terror of the Vervoids Chris Clough Pip ve Jane Baker 5,2
4,6
5,3
5,3
66
69
69
69
1 Kasım 1986
8 Kasım 1986
15 Kasım 1986
22 Kasım 1986
7C
143d 4 The Ultimate Foe Chris Clough Robert Holmes
Pip and Jane Baker
4,4
5,6
69
69
29 Kasım 1986
6 Aralık 1986
7C

Yedinci Doktor[değiştir | kaynağı değiştir]

Yedinci Doktor, Sylvester McCoy tarafından canlandırılmıştır.

24. sezon (1987)[değiştir | kaynağı değiştir]

Bölüm Hikâye Yönetmen Senarist BK izleyicileri
(milyon)[5]
TE
(%)[5]
Orijinal gösterim Prodüksiyon
kodu
144 1 Time and the Rani Andrew Morgan Pip ve Jane Baker 5,1
4,2
4,3
4,9
58
63
57
59
7 Eylül 1987
14 Eylül 1987
21 Eylül 1987
28 Eylül 1987
7D
145 2 Paradise Towers Nicholas Mallett Stephen Wyatt 4,5
5,2
5,0
5,0
61
58
58
57
5 Ekim 1987
12 Ekim 1987
19 Ekim 1987
26 Ekim 1987
7E
146 3 Delta and the Bannermen Chris Clough Malcolm Kohll 5,3
5,1
5,4
63
60
60
2 Kasım 1987
9 Kasım 1987
16 Kasım 1987
7F
147 4 Dragonfire Chris Clough Ian Briggs 5,5
5,0
4,7
61
61
64
23 Kasım 1987
30 Kasım 1987
7 Aralık 1987
7G

25. sezon (1988-89)[değiştir | kaynağı değiştir]

Bölüm Hikâye Yönetmen Senarist BK izleyicileri
(milyon)[5][7]
TE
(%)[5]
Orijinal gösterim Prodüksiyon
kodu
148 1 Remembrance of the Daleks Andrew Morgan Ben Aaronovitch 5,5
5,8
5,1
5,0
68
69
70
72
5 Ekim 1988
12 Ekim 1988
19 Ekim 1988
26 Ekim 1988
7H
149 2 The Happiness Patrol Chris Clough Graeme Curry 5,3
4,6
5,3
67
65
65
2 Kasım 1988
9 Kasım 1988
16 Kasım 1988
7L
150 3 Silver Nemesis Chris Clough Kevin Clarke 6,1
5,2
5,2
71
70
70
23 Kasım 1988
30 Kasım 1988
7 Aralık 1988[not 5]
7K
151 4 The Greatest Show in the Galaxy Alan Wareing Stephen Wyatt 5,0
5,3
4,8
6,6
68
66
69
64
14 Aralık 1988
21 Aralık 1988
28 Aralık 1988
4 Ocak 1989
7J

26. sezon (1989)[değiştir | kaynağı değiştir]

Bölüm Hikâye Yönetmen Senarist BK izleyicileri
(milyon)[5]
TE
(%)[5]
Orijinal gösterim Prodüksiyon
kodu
152 1 Battlefield Michael Kerrigan Ben Aaronovitch 3,1
3,9
3,6
4,0
69
68
67
65
6 Eylül 1989
13 Eylül 1989
20 Eylül 1989
27 Eylül 1989
7N
153 2 Ghost Light Alan Wareing Marc Platt 4,2
4,0
4,0
68
68
64
4 Ekim 1989
11 Ekim 1989
18 Ekim 1989
7Q
154 3 The Curse of Fenric Nicholas Mallett Ian Briggs 4,3
4,0
4,0
4,2
67
68
68
68
25 Ekim 1989
1 Kasım 1989
8 Kasım 1989
15 Kasım 1989
7M
155 4 Survival Alan Wareing Rona Munro 5,0
4,8
5,0
69
69
71
22 Kasım 1989
29 Kasım 1989
6 Aralık 1989
7P

Sekizinci Doktor[değiştir | kaynağı değiştir]

Sekizinci Doktor, Paul McGann tarafından canlandırılmıştır.

Televizyon filmi (1996)[değiştir | kaynağı değiştir]

Bölüm Bölüm adı Yönetmen Senarist BK izleyicileri
(milyon)[5]
TE[5] Orijinal gösterim Prodüksiyon
kodu
156 Doctor Who Geoffrey Sax Matthew Jacobs 9,08 75 12 Mayıs 1996 (Kanada)
14 Mayıs 1996 (ABD)
27 Mayıs 1996 (BK)
TVM[not 6]

Modern seri[değiştir | kaynağı değiştir]

Dokuzuncu Doktor[değiştir | kaynağı değiştir]

1. sezon (2005)[değiştir | kaynağı değiştir]

Dokuzuncu Doktor Christopher Eccleston tarafından canlandırılmıştır.

2005 serisinde, Zaman Savaşı ve gizemli Kötü Kurt sonuçları ile ilgili teşkil eden gevşek bir hikâye vardır.

Bölüm Bölüm adı Yönetmen Senarist BK İzleyicileri
(milyon)[5]
TE[5] Orijinal gösterim Prodüksiyon
kodu
157 1 "Rose" Keith Boak Russell T Davies 10,81 81 26 Mart 2005 (2005-03-26) 1.1
158 2 "The End of the World" Euros Lyn Russell T Davies 7,97 79 2 Nisan 2005 (2005-04-02) 1.2
159 3 "The Unquiet Dead" Euros Lyn Mark Gatiss 8,86 80 9 Nisan 2005 (2005-04-09) 1.3
160a 4 "Aliens of London" Keith Boak Russell T Davies 7,63 81 16 Nisan 2005 (2005-04-16) 1.4
160b 5 "World War Three" Keith Boak Russell T Davies 7,98 82 23 Nisan 2005 (2005-04-23) 1.5
161 6 "Dalek" Joe Ahearne Robert Shearman 8,63 84 30 Nisan 2005 (2005-04-30) 1.6
162 7 "The Long Game" Brian Grant Russell T Davies 8,01 81 7 Mayıs 2005 (2005-05-07) 1.7
163 8 "Father's Day" Joe Ahearne Paul Cornell 8,06 83 14 Mayıs 2005 (2005-05-14) 1.8
164a 9 "The Empty Child" James Hawes Steven Moffat 7,11 84 21 Mayıs 2005 (2005-05-21) 1.9
164b 10 "The Doctor Dances" James Hawes Steven Moffat 6,86 85 28 Mayıs 2005 (2005-05-28) 1.10
165 11 "Boom Town" Joe Ahearne Russell T Davies 7,68 82 4 Haziran 2005 (2005-06-04) 1.11
166a 12 "Bad Wolf" Joe Ahearne Russell T Davies 6,81 85 11 Haziran 2005 (2005-06-11) 1.12
166b 13 "The Parting of the Ways" Joe Ahearne Russell T Davies 6,91 89 18 Haziran 2005 (2005-06-18) 1.13

Onuncu Doktor[değiştir | kaynağı değiştir]

Onuncu Doktor'u canlandıran David Tennant, ilk seri gösterilmeden önce ekipteydi.[11]

2. sezon (2005-06)[değiştir | kaynağı değiştir]

2006 serisinde çeşitli bölümlerde Torchwood yan ürün serisi için arka plan hikayesi olarak "görüldü". Her bir bölümün TARDISODE bölümleri adı altında önbölümü bulunmaktadır.

Bölüm Bölüm adı Yönetmen Senarist BK izleyicileri
(milyon)[5]
TE
(%)[5]
Orijinal gösterim Prodüksiyon
kodu
167 "The Christmas Invasion" James Hawes Russell T Davies 9,8 84 25 Aralık 2005 (2005-12-25) 2X
168 1 "New Earth" James Hawes Russell T Davies 8,6 85 15 Nisan 2006 (2006-04-15) 2.1
169 2 "Tooth and Claw" Euros Lyn Russell T Davies 9,2 83 22 Nisan 2006 (2006-04-22) 2.2
170 3 "School Reunion" James Hawes Toby Whithouse 8,3 85 29 Nisan 2006 (2006-04-29) 2.3
171 4 "The Girl in the Fireplace" Euros Lyn Steven Moffat 7,9 84 6 Mayıs 2006 (2006-05-06) 2.4
172a 5 "Rise of the Cybermen" Graeme Harper Tom MacRae 9,2 86 13 Mayıs 2006 (2006-05-13) 2.5
172b 6 "The Age of Steel" Graeme Harper Tom MacRae 9,0 86 20 Mayıs 2006 (2006-05-20) 2.6
173 7 "The Idiot's Lantern" Euros Lyn Mark Gatiss 6,8 84 27 Mayıs 2006 (2006-05-27) 2.7
174a 8 "The Impossible Planet" James Strong Matt Jones 6,32 85 3 Haziran 2006 (2006-06-03) 2.8
174b 9 "The Satan Pit" James Strong Matt Jones 6,08 86 10 Haziran 2006 (2006-06-10) 2.9
175 10 "Love & Monsters" Dan Zeff Russell T Davies 6,7 76 17 Haziran 2006 (2006-06-17) 2.10
176 11 "Fear Her" Euros Lyn Matthew Graham 7,1 83 24 Haziran 2006 (2006-06-24) 2.11
177a 12 "Army of Ghosts" Graeme Harper Russell T Davies 8,2 86 1 Temmuz 2006 (2006-07-01) 2.12
177b 13 "Doomsday" Graeme Harper Russell T Davies 8,2 89 8 Temmuz 2006 (2006-07-08) 2.13

3. sezon (2007)[değiştir | kaynağı değiştir]

Bu seride göze çarpanlar Martha Jones'un yol arkadaşı olması, Boe'nun Yüzü'nün final mesajı ile, gizemli Mr Saxon'ın gerçek yüzü ve Doktor'un Rose Tyler'ı kaybetmesidir. Susie Liggat, "Human Nature" ve "The Family of Blood" adlı bölümlerin yapımcılığını üstlenirken Phil Collinson yürütücü yapımcı oldu.

Bölüm Bölüm adı Yönetmen Senarist BK izleyicileri
(milyon)[5]
TE
(%)[5]
Orijinal gösterim Prodüksiyon
kodu
178 "The Runaway Bride" Euros Lyn Russell T Davies 9,3 84 25 Aralık 2006 (2006-12-25) 3.X
179 1 "Smith and Jones" Charles Palmer Russell T Davies 8,71 88 31 Mart 2007 (2007-03-31) 3.1
180 2 "The Shakespeare Code" Charles Palmer Gareth Roberts 7,23 87 7 Nisan 2007 (2007-04-07) 3.2
181 3 "Gridlock" Richard Clark Russell T Davies 8,4 85 14 Nisan 2007 (2007-04-14) 3.3
182a 4 "Daleks in Manhattan" James Strong Helen Raynor 6,69 86 21 Nisan 2007 (2007-04-21) 3.4
182b 5 "Evolution of the Daleks" James Strong Helen Raynor 6,97 85 28 Nisan 2007 (2007-04-28) 3.5
183 6 "The Lazarus Experiment" Richard Clark Stephen Greenhorn 7,19 86 5 Mayıs 2007 (2007-05-05) 3.6
184 7 "42" Graeme Harper Chris Chibnall 7,41 85 19 Mayıs 2007 (2007-05-19) 3.7
185a 8 "Human Nature" Charles Palmer Paul Cornell 7,74 86 26 Mayıs 2007 (2007-05-26) 3.8
185b 9 "The Family of Blood" Charles Palmer Paul Cornell 7,21 86 2 Haziran 2007 (2007-06-02) 3.9
186 10 "Blink" Hettie MacDonald Steven Moffat 6,62 87 9 Haziran 2007 (2007-06-09) 3.10
187a 11 "Utopia" Graeme Harper Russell T Davies 7,84 87 16 Haziran 2007 (2007-06-16) 3.11
187b 12 "The Sound of Drums" Colin Teague Russell T Davies 7,51 87 23 Haziran 2007 (2007-06-23) 3.12
187c 13 "Last of the Time Lords" Colin Teague Russell T Davies 8,61 88 30 Haziran 2007 (2007-06-30) 3.13

4. sezon (2008)[değiştir | kaynağı değiştir]

Susie Liggat, "Planet of the Ood", "The Sontaran Stratagem", "The Poison Sky", "The Unicorn and the Wasp" ve "Turn Left" bölümlerinde yapımcılığı üstlenirken Phil Collinson aynı bölümlerde yürütücü yapımcı oldu. Diğer bölümlerde Collinson yapımcıydı. Phil Collinson sezonun sonunda dizinin yapımcılığından ayrıldı.

Bölüm Bölüm adı Yönetmen Senarist BK izleyicileri
(milyon)[5]
TE[5] Orijinal gösterim Prodüksiyon
kodu
188 "Voyage of the Damned" James Strong Russell T Davies 13,31 86 25 Aralık 2007 (2007-12-25) 4.X
189 1 "Partners in Crime" James Strong Russell T Davies 9,14 88 5 Nisan 2008 (2008-04-05) 4.1
190 2 "The Fires of Pompeii" Colin Teague James Moran 9,04 87 12 Nisan 2008 (2008-04-12) 4.3
191 3 "Planet of the Ood" Graeme Harper Keith Temple 7,50 87 19 Nisan 2008 (2008-04-19) 4.2
192a 4 The Sontaran Stratagem Douglas Mackinnon Helen Raynor 7,06 87 26 Nisan 2008 (2008-04-26) 4.4
192b 5 The Poison Sky Douglas Mackinnon Helen Raynor 6,53 88 3 Mayıs 2008 (2008-05-03) 4.5
193 6 "The Doctor's Daughter" Alice Troughton Stephen Greenhorn 7,33 88 10 Mayıs 2008 (2008-05-10) 4.6
194 7 "The Unicorn and the Wasp" Graeme Harper Gareth Roberts 8,41 86 17 Mayıs 2008 (2008-05-17) 4.7
195a 8 "Silence in the Library" Euros Lyn Steven Moffat 6,27 89 31 Mayıs 2008 (2008-05-31) 4.9
195b 9 "Forest of the Dead" Euros Lyn Steven Moffat 7,84 89 7 Haziran 2008 (2008-06-07) 4.10
196 10 "Midnight" Alice Troughton Russell T Davies 8,05 86 14 Haziran 2008 (2008-06-14) 4.8
197 11 "Turn Left" Graeme Harper Russell T Davies 8,09 88 21 Haziran 2008 (2008-06-21) 4.11
198a 12 "The Stolen Earth" Graeme Harper Russell T Davies 8,78 91 28 Haziran 2008 (2008-06-28) 4.12
198b 13 "Journey's End" Graeme Harper Russell T Davies 10,57 91 5 Temmuz 2008 (2008-07-05) 4.13

Özel bölümler (2008-10)[değiştir | kaynağı değiştir]

"The Next Doctor" adlı bölüm dışında (SD çekildi) Doctor Who'nun bu bölümleri HD olarak çekildi.[12] Susie Liggat, "The Next Doctor"; Nikki Wilson, "The Waters of Mars" ve Tracie Simpson, "Planet of the Dead" ile The End of Time bölümlerinin yapımcılığını üstlendi. Pratik nedenlerden dolayı, bu özel bölümlerde 4. sezonun prodüksiyon kodları kullanılmaya devam etti.

Bölüm Bölüm adı Yönetmen Senarist BK izleyicileri
(milyon)[5]
TE[5] Orijinal gösterim Prodüksiyon
kodu
199 1 "The Next Doctor" Andy Goddard Russell T Davies 13,10 86 25 Aralık 2008 (2008-12-25) 4.14
200 2 "Planet of the Dead" James Strong Russell T Davies ve Gareth Roberts 9,75 88 11 Nisan 2009 (2009-04-11) 4.15
201 3 "The Waters of Mars" Graeme Harper Russell T Davies ve Phil Ford 10,32 88 15 Kasım 2009 (2009-11-15) 4.16
202a 4 "The End of Time"
"1. Bölüm"
Euros Lyn Russell T Davies 12,04 87 25 Aralık 2009 (2009-12-25) 4.17
202b 5 "The End of Time"
"2. bölüm"
Euros Lyn Russell T Davies
Steven Moffat (son sahne, adı geçmiyor)
12,27 89 1 Ocak 2010 (2010-01-01) 4.18

On Birinci Doktor[değiştir | kaynağı değiştir]

On Birinci Doktor, Matt Smith tarafından canlandırılmaktadır. Russel T Davies istifa edince Steven Moffat baş yazarlığı ve yapımcılığı devraldı. Julie Gardner also da yapımcılıktan istifa etti ve yerine Piers Wenger geldi.Beth Willis de gruba yapımcı olarak katıldı..

5. sezon (2010)[değiştir | kaynağı değiştir]

Tracie Simpson ve Peter Bennett sezon boyunca yapımcılığı üstlenirken Patrick Schweitzer, "The Vampires of Venice" ve "Vincent and the Doctor" bölümlerinde Simpson ile ortak yapımcı oldu.

Bölüm Bölüm adı Yönetmen Senarist BK izleyicileri[5]
(milyon)
TE[5] Orijinal gösterim Prodüksiyon
kodu
203 1 "The Eleventh Hour" Adam Smith Steven Moffat 10,085 86 3 Nisan 2010 (2010-04-03) 1.1
204 2 "The Beast Below" Andrew Gunn Steven Moffat 8,422 86 10 Nisan 2010 (2010-04-10) 1.2
205 3 "Victory of the Daleks" Andrew Gunn Mark Gatiss 8,205 84 17 Nisan 2010 (2010-04-17) 1.3
206a 4 "The Time of Angels" Adam Smith Steven Moffat 8,590 87 24 Nisan 2010 (2010-04-24) 1.4
206b 5 "Flesh and Stone" Adam Smith Steven Moffat 8,495 86 1 Mayıs 2010 (2010-05-01) 1.5
207 6 "The Vampires of Venice" Jonny Campbell Toby Whithouse 7,680 86 8 Mayıs 2010 (2010-05-08) 1.6
208 7 "Amy's Choice" Catherine Morshead Simon Nye 7,548 84 15 Mayıs 2010 (2010-05-15) 1.7
209a 8 "The Hungry Earth" Ashley Way Chris Chibnall 6,493 86 22 Mayıs 2010 (2010-05-22) 1.8
209b 9 "Cold Blood" Ashley Way Chris Chibnall 7,487 85 29 Mayıs 2010 (2010-05-29) 1.9
210 10 "Vincent and the Doctor" Jonny Campbell Richard Curtis 6,761 86 5 Haziran 2010 (2010-06-05) 1.10
211 11 "The Lodger" Catherine Morshead Gareth Roberts 6,441 87 12 Haziran 2010 (2010-06-12) 1.11
212a 12 "The Pandorica Opens" Toby Haynes Steven Moffat 7,574 88 19 Haziran 2010 (2010-06-19) 1.12
212b 13 "The Big Bang" Toby Haynes Steven Moffat 6,696 89 26 Haziran 2010 (2010-06-26) 1.13

6. sezon (2011)[değiştir | kaynağı değiştir]

İki parçaya ayrılan 6. sezonun ilk yedi bölümü Nisan'dan Haziran 2011'e kadar, son altı bölümü Ağustos'un sonunda Ekim 2011'e kadar yayınlandı. Sanne Wohlenberg "The Doctor's Wife" ve "Night Terrors" bölümlerinden oluşan ilk bloğun yapımcılığını üstlendi. Denise Paul "Closing Time" bölümünde yapımcılık yaparken kalan bölümlerde yapımcı Marcus Wilson oldu.

Bölüm Bölüm adı Yönetmen Senarist BK izleyicileri
(milyon)[5]
TE[5] Orijinal gösterim Prodüksiyon
kodu
213 "A Christmas Carol" Toby Haynes Steven Moffat 12,11 83 25 Aralık 2010 (2010-12-25) 2.X
214a 1 "The Impossible Astronaut" Toby Haynes Steven Moffat 8,86 88 23 Nisan 2011 (2011-04-23) 2.1
214b 2 "Day of the Moon" Toby Haynes Steven Moffat 7,30 87 30 Nisan 2011 (2011-04-30) 2.2
215 3 "The Curse of the Black Spot" Jeremy Webb Stephen Thompson 7,85 86 7 Mayıs 2011 (2011-05-07) 2.9
216 4 "The Doctor's Wife" Richard Clark Neil Gaiman 7,97 87 14 Mayıs 2011 (2011-05-14) 2.3
217a 5 "The Rebel Flesh" Julian Simpson Matthew Graham 7,35 85 21 Mayıs 2011 (2011-05-21) 2.5
217b 6 "The Almost People" Julian Simpson Matthew Graham 6,72 86 28 Mayıs 2011 (2011-05-28) 2.6
218 7 "A Good Man Goes to War" Peter Hoar Steven Moffat 7,51 88 4 Haziran 2011 (2011-06-04) 2.7
219 8 "Let's Kill Hitler" Richard Senior Steven Moffat 8,10 85 27 Ağustos 2011 (2011-08-27) 2.8
220 9 "Night Terrors" Richard Clark Mark Gatiss 7,07 86 3 Eylül 2011 (2011-09-03) 2.4
221 10 "The Girl Who Waited" Nick Hurran Tom MacRae 7,60 85 10 Eylül 2011 (2011-09-10) 2.10
222 11 "The God Complex" Nick Hurran Toby Whithouse 6,77 86 17 Eylül 2011 (2011-09-17) 2.11
223 12 "Closing Time" Steve Hughes Gareth Roberts 6,93 86 24 Eylül 2011 (2011-09-24) 2.12
224 13 "The Wedding of River Song" Jeremy Webb Steven Moffat 7,67 86 1 Ekim 2011 (2011-10-01) 2.13

7. sezon (2012-13)[değiştir | kaynağı değiştir]

7. sezonda 2012'nin sonlarına kadar beş bölüm yayınlandıktan sonra bir Noel Özel bölümü gösterildi ve 2013'te sekiz bölüm daha yayınlandı. Bu sezondan itibaren prodüksiyon kodu uygulaması kaldırıldı. Noel özel bölümünde Steven Moffat, Wenger ve Caroline Skinner yürütücü yapımcılığı üstlendiler.[13] 6. sezona kadar yürütücü yapımcı olan Beth Willis BBC'den ayrıldı.[14] Wenger Noel özel bölümünden sonra ayrıldı. Sezonun devamında Moffat ve Skinner görevlerine devam ettiler.[15]

Bölüm Bölüm adı Yönetmen Senarist BK izleyicileri[5]
(milyon)
TE[5] Orijinal gösterim Prodüksiyon
kodu
225 "The Doctor, the Widow and the Wardrobe" Farren Blackburn Steven Moffat 10,77 84 25 Aralık 2011 (2011-12-25) 7X
226 1 "Asylum of the Daleks" Nick Hurran Steven Moffat 8,33 89 1 Eylül 2012 (2012-09-01) 7.1
227 2 "Dinosaurs on a Spaceship" Saul Metzstein Chris Chibnall 7,57 87 8 Eylül 2012 (2012-09-08) 7.2
228 3 "A Town Called Mercy" Saul Metzstein Toby Whithouse 8,42 85 15 Eylül 2012 (2012-09-15) 7.3
229 4 "The Power of Three" Douglas Mackinnon Chris Chibnall 7,67 87 22 Eylül 2012 (2012-09-22) 7.4
230 5 "The Angels Take Manhattan" Nick Hurran Steven Moffat 7,82 88 29 Eylül 2012 (2012-09-29) 7.5
231 "The Snowmen" Saul Metzstein Steven Moffat 9,87 87 25 Aralık 2012 7X2
232 6 "The Bells of Saint John" Colm McCarthy Steven Moffat 8,44 87 30 Mart 2013 (2013-03-30) 7.6
233 7 "The Rings of Akhaten" Farren Blackburn Neil Cross 7,45 84 6 Nisan 2013 (2013-04-06) 7.7
234 8 "Cold War" Douglas Mackinnon Mark Gatiss 7,37 84 13 Nisan 2013 (2013-04-13) 7.8
235 9 "Hide" Jamie Payne Neil Cross 6,61 85 20 Nisan 2013 (2013-04-20) 7.9
236 10 "Journey to the Centre of the TARDIS" Mat King Stephen Thompson 6,50 85 27 Nisan 2013 (2013-04-27) 7.10
237 11 "The Crimson Horror" Saul Metzstein Mark Gatiss 6,47 85 4 Mayıs 2013 (2013-05-04) 7.11
238 12 "Nightmare in Silver" Stephen Woolfenden Neil Gaiman 6,64 84 11 Mayıs 2013 (2013-05-11) 7.12
239 13 "The Name of the Doctor" Saul Metzstein Steven Moffat 7,45 88 18 Mayıs 2013 (2013-05-18) 7.13

Özel bölümler (2013)[değiştir | kaynağı değiştir]

50. yıl özel bölümün 3D yayınlanması,[19]Onuncu Doktor ve Rose Tyler rolleriyle, David Tennant ve Billie Piper'ın dönmesi planlandı.[20]

Bölüm Bölüm adı Yönetmen Senarist BK izleyicileri
(milyon)[5]
TE[5] Orijinal gösterim
240 1 "The Day of the Doctor" Nick Hurran Steven Moffat 12,80 88 23 Kasım 2013 (2013-11-23)
241 2 "The Time of the Doctor" Jamie Payne Steven Moffat 11,14 83 25 Aralık 2013 (2013-12-25)

On İkinci Doktor[değiştir | kaynağı değiştir]

1 Haziran 2013 tarihinde, 2013 Noel özel bölümünde Matt Smith'in ayrılacağı ve Doktor'un rejenerasyon geçireceği açıklandı.[21] On ikinci Doktor konusu medyada birçok spekülasyona neden oldu.[22][23][24][25][26][27] 4 Ağustos 2013 tarihinde Doctor Who Live: The Next Doctor adlı programda On ikinci Doktor'un Peter Capaldi olduğu açıklandı.

8. sezon (2014)[değiştir | kaynağı değiştir]

Eylül 2013'te sekizinci sezonun çekimlerine başlama kararı verildi. Bu sezonda Doktor rolüyle Peter Capaldi ve Clara Oswald rolüyle Jenna-Louise Coleman oynadı.[28] BBC One yeni sezonun 2014 yılında olacağını resmî twitter hesabından doğrulamıştı. Ağustos 2014 tarihinden itibaren 12 bölüm olarak yayınlanacağı açıklanmıştı.[29] Ben Wheatley Capaldi'nin ilk iki bölümünü yönetti.[30] Paul Murphy üçüncü ve altıncı bölümlerin yönetmenliğini üstlendi.[31] Douglas Mackinnon ise iki bölüm yönetti.[32] Yapımcıların da Nikki Wilson ve Peter Bennett olduğu açıklandı.[33]

Bölüm Bölüm adı[34] Yönetmen[34] Senarist[34] BK izleyicileri
(milyon)[5]
TE
(%)[5]
Orijinal gösterim[35]
242 1 "Deep Breath" Ben Wheatley Steven Moffat 9,17 82 23 Ağustos 2014
243 2 "Into the Dalek" Ben Wheatley Phil Ford ve Steven Moffat 7,29 84 30 Ağustos 2014
244 3 "Robot of Sherwood" Paul Murphy Mark Gatiss 7,28 82 6 Eylül 2014
245 4 "Listen" Douglas Mackinnon Steven Moffat 7,01 82 13 Eylül 2014
246 5 "Time Heist" Douglas Mackinnon Stephen Thompson ve Steven Moffat 6,99 84 20 Eylül 2014
247 6 "The Caretaker" Paul Murphy Gareth Roberts ve Steven Moffat 6,82 83 27 Eylül 2014
248 7 "Kill the Moon" Paul Wilmshurst Peter Harness 6,91 82 4 Ekim 2014
249 8 "Mummy on the Orient Express" Paul Wilmshurst Jamie Mathieson 7,11 85 11 Ekim 2014
250 9 "Flatline" Douglas Mackinnon Jamie Mathieson 6,71 85 18 Ekim 2014
251 10 "In the Forest of the Night" Sheree Folkson Frank Cottrell Boyce 6,92 83 25 Ekim 2014
252a 11 "Dark Water" Rachel Talalay Steven Moffat 7,34 85 1 Kasım 2014
252b 12 "Death in Heaven" Rachel Talalay Steven Moffat 7,60 83 8 Kasım 2014

9. sezon (2015)[değiştir | kaynağı değiştir]

Peter Capaldi ve Jenna Coleman'ın 9. sezonda döndükleri kesinleşti.[36] Başlangıç bölümünü Moffat'ın yazacağı ve adının "The Magician's Apprentice" olacağı açıklandı. Catherine Tregenna'nın da bir bölümü yazacağı açıklandı.[37][38]

Bölüm Bölüm adı[39] Yönetmen[39] Senarist[39] BK izleyicileri
(milyon)[5]
TE
(%)[5]
Orijinal gösterim[40][41]
253 "Last Christmas" Paul Wilmshurst Steven Moffat 8,28 82 25 Aralık 2014 (2014-12-25)
254a 1 "The Magician's Apprentice" Hettie MacDonald Steven Moffat 6,54 84 19 Eylül 2015 (2015-09-19)
254b 2 "The Witch's Familiar" Hettie MacDonald Steven Moffat 5,71 83 26 Eylül 2015 (2015-09-26)
255a 3 "Under the Lake" Daniel O'Hara Toby Whithouse 5,63 84 3 Ekim 2015 (2015-10-03)
255b 4 "Before the Flood" Daniel O'Hara Toby Whithouse 6,05 83 10 Ekim 2015 (2015-10-10)
256a 5 "The Girl Who Died" Ed Bazalgette Jamie Mathieson ve Steven Moffat 6,56 82 17 Ekim 2015 (2015-10-17)
256b 6 "The Woman Who Lived" Ed Bazalgette Catherine Tregenna 6,11 81 24 Ekim 2015 (2015-10-24)
257a 7 "The Zygon Invasion" Daniel Nettheim Peter Harness 5,76 82 31 Ekim 2015 (2015-10-31)
257b 8 "The Zygon Inversion" Daniel Nettheim Peter Harness ve Steven Moffat 6,03 84 7 Kasım 2015 (2015-11-07)
258 9 "Sleep No More" Justin Molotnikov Mark Gatiss 5,61 78 14 Kasım 2015 (2015-11-14)
259a 10 "Face the Raven" Justin Molotnikov Sarah Dollard 6,05 84 21 Kasım 2015 (2015-11-21)
259b 11 "Heaven Sent" Rachel Talalay Steven Moffat 6,19 80 28 Kasım 2015 (2015-11-28)
259c 12 "Hell Bent" Rachel Talalay Steven Moffat 6,17 82 5 Aralık 2015 (2015-12-05)

Özel bölüm (2015)[değiştir | kaynağı değiştir]

Nikki Wilson'ın yapımcılığı üstlendiği 2015 Noel özel bölümünde Alex Kingston'ın River Song rolüyle geri döneceği açıklandı. Bölümün çekimleri 10 Eylül 2015 tarihinde başladı.[42][43]

Bölüm Bölüm adı Yönetmen Senarist BK izleyicileri
(milyon)
TE Orijinal gösterim
260 "The Husbands of River Song"[44] Douglas Mackinnon Steven Moffat 7,69[45] 82[46] 25 Aralık 2015 (2015-12-25)

10. sezon[değiştir | kaynağı değiştir]

14 Temmuz 2015 tarihinde BBC, onuncu sezonun yapılacağını açıkladı.[47] Steven Moffat, sezonun on iki bölüm ve bir Noel özel bölümünden oluşacağını söylemiştir.[48]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Dipnotlar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Sezonun diğer adı The Key to Time olarak bilinir.
  2. ^ a b Shada grev nedeniyle yarıda bırakılmıştır. Daha sonra hikâyenin tamamlanması için kaydedilen görüntülerle beraber Tom Baker'ın hikâyenin tamamını anlattığı kayıtlar DVD setinde yer almıştır. Bölüm ve hikâye sayılarına dahil edilmemiştir.
  3. ^ Sezonun diğer adı The Trial of a Time Lord olarak bilinir.
  4. ^ "The Five Doctors" bölümü ilk kez ABD'de dizinin 20. yıl dönümü olan 23 Kasım 1983'te yayınlanmıştır.
  5. ^ Silver Nemesis hikâyesinin 2 ve 3. bölümü 25 Kasım 1988'te BK'den önce Yeni Zelanda'da yayınlanmıştır.
  6. ^ "TVM", BBC'nin çevrimiçi bölüm rehberinde kullanılmıştır.[8] Asıl kod yapım sırasında kullanılan 50/LDX071Y/01X.[9] Doctor Who Dergisi'nin "Complete Eighth Doctor Special" setinde prodüksiyon kodu olarak #83705 kullanılmıştır.[10] Big Finish Productions 8A kodunu kullanmıştır ve Sekizinci Doktor öyküleri buna göre sıralanmıştır.

Kaynaklar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Dr Who 'longest-running sci-fi'". BBC. 28 Eylül 2006. http://news.bbc.co.uk/1/hi/entertainment/5390372.stm. Erişim tarihi: 15 Aralık 2007. 
  2. ^ Howe, David J.; Walker, Stephen James (2003) [1998]. "The Trial of a Time Lord: 1–4 : Details". Doctor Who: The Television Companion. BBC Doctor Who sitesi. http://www.bbc.co.uk/doctorwho/classic/episodeguide/trialtimelord1/detail.shtml. Erişim tarihi: 27 Ekim 2007. 
  3. ^ Cornell, Paul; Day, Martin; Topping, Keith (1995). "The Five Doctors: Details". Doctor Who: The Discontinuity Guide. BBC Doctor Who sitesi. http://www.bbc.co.uk/doctorwho/classic/episodeguide/fivedoctors/detail.shtml. Erişim tarihi: 27 Ekim 2007. 
  4. ^ Spilsbury, Tom (22 Nisan 2009). The Mighty 200! (407 bas.). Royal Tunbridge Wells, Kent: Panini Comics. s. 26-29. 
  5. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag ah ai aj ak al am an ao ap aq ar as at au av aw ax ay az ba bb bc bd be bf bg bh bi bj bk bl bm bn bo bp bq br bs bt bu bv bw bx by bz ca cb "Ratings Guide". 19 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151219155421/http://guide.doctorwhonews.net/info.php?detail=ratings&type=date. Erişim tarihi: 27 Aralık 2014. 
  6. ^ BBC - Doctor Who Classic Episode Guide - The Mark of the Rani - Index
  7. ^ Sullivan, Shannon (7 Ağustos 2007). "Silver Nemesis". A Brief History of Time Travel. 7 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150907080524/http://www.shannonsullivan.com/drwho/serials/7k.html. Erişim tarihi: 30 Ağustos 2008. 
  8. ^ Howe, David J.; Walker, Stephen James. "The TV Movie: Details". Doctor Who: The Television Companion. BBC Doctor Who website. 29 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151029152250/http://www.bbc.co.uk/doctorwho/classic/episodeguide/tvmovie/detail.shtml. Erişim tarihi: 26 Temmuz 2007. 
  9. ^ Segal, Philip; Russell, Gary (2000). Doctor Who: Regeneration. HarperCollinsEntertainment. ISBN 0-00-710591-6. 
  10. ^ "The DWM Archive: Doctor Who (1996) – In Production". Doctor Who Dergisi Özel Basım (5): s. 69. 3 Eylül 2003. ISSN 0957-9818 
  11. ^ Şablon:Brief 28 Kasım 2007 tarihinde erişilmiştir.
  12. ^ "Doctor Who to be filmed in HD". Doctor Who Online. 4 Şubat 2009. 6 Ekim 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20101006135048/http://www.drwho-online.co.uk:80/news/news-archive-newseries.aspx. Erişim tarihi: 22 Nisan 2010. 
  13. ^ "Steven Moffat on the New Exec". BBC. http://www.bbc.co.uk/doctorwho/dw/news/bulletin_110718_01/Steven_Moffat_on_the_New_Exec. Erişim tarihi: 21 Temmuz 2011. 
  14. ^ "BBC – Doctor Who – Beth Willis On Leaving Doctor Who – News & Features". Bbc.co.uk. http://www.bbc.co.uk/doctorwho/dw/news/bulletin_110707_01/Beth_Willis_On_Leaving_Doctor_Who. Erişim tarihi: 22 Ağustos 2012. 
  15. ^ "Doctor Who executive Piers Wenger leaves BBC for Film4". BBC News. 26 Mayıs 2011. http://www.bbc.co.uk/news/uk-wales-13564255. Erişim tarihi: 9 Haziran 2011. 
  16. ^ Lazarus, Susanna (22 Ekim 2012). "Ashley Walters on his Doctor Who role: you'll see more of the Tardis than ever before". Radio Times. 24 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151124033125/http://www.radiotimes.com/news/2012-10-22/ashley-walters-on-his-doctor-who-role-youll-see-more-of-the-tardis-than-ever-before. Erişim tarihi: 24 Ekim 2012. 
  17. ^ The Doctor Who Team (7 Kasım 2012). "Confirmed for 2013: Cybermen and Stellar Cast". BBC. 28 Nisan 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20130428183739/http://www.bbc.co.uk/blogs/doctorwho/articles/Confirmed-for-2013-Cybermen-and-Stellar-Cast. Erişim tarihi: 7 Kasım 2012. 
  18. ^ TJ Dietsch (7 Kasım 2012). "Neil Gaiman's Doctor Who Episode Will Feature Return of Cybermen". Spinoff Online. 7 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150907175706/http://spinoff.comicbookresources.com/2012/11/07/neil-gaimans-doctor-who-episode-will-feature-return-of-cybermen/. Erişim tarihi: 7 Kasım 2012. 
  19. ^ "BBC announces Doctor Who 3D special". BBC News Entertainment & arts (BK: BBC). 11 Şubat 2013. http://www.bbc.co.uk/news/entertainment-arts-21413511. 
  20. ^ "Doctor Who: David Tennant returns for anniversary show". BBC News. 30 Mart 2013. http://www.bbc.co.uk/news/entertainment-arts-21980892. Erişim tarihi: 30 Mart 2013. 
  21. ^ "Matt Smith announces he is to leave Doctor Who". BBC. 1 Haziran 2013. 16 Ekim 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20141016050251/http://www.bbc.co.uk:80/blogs/doctorwho/articles/Matt-Smith-to-leave-Doctor-Who. Erişim tarihi: 2 Haziran 2013. 
  22. ^ "Matt Smith to leave Doctor Who". BBC. 1 Haziran 2013. 25 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151125083347/http://www.bbc.co.uk/mediacentre/latestnews/2013/matt-smith-doctor-who.html. Erişim tarihi: 2 Haziran 2013. 
  23. ^ "BBC asks James Bond star to be its new Doctor Who". telegraph.co.uk. 14 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151014021034/http://www.telegraph.co.uk/news/celebritynews/10108234/BBC-asks-James-Bond-star-to-be-its-new-Doctor-Who.html. Erişim tarihi: 11 Haziran 2013. 
  24. ^ "Betting suspended as Rory Kinnear set for new Doctor Who role". http://metro.co.uk/.+5 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151105120934/http://metro.co.uk/2013/06/09/betting-suspended-as-rory-kinnear-set-for-new-doctor-who-role-3834085/. Erişim tarihi: 11 Haziran 2013. 
  25. ^ "Director insists that Rory Kinnear has not been approached to take over Doctor Who role". www.mirror.co.uk. 19 Aralık 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20141219113254/http://www.mirror.co.uk/tv/tv-news/doctor-who-rory-kinnear-has-1944490. Erişim tarihi: 11 Haziran 2013. 
  26. ^ http://www.walesonline.co.uk/whats-on/film-tv/odds-slashed-cutting-star-ben-4044757
  27. ^ "New Doctor Who rumour round up: Colin Baker endorses Jon Culshaw to be new Time Lord on Twitter". www.mirror.co.uk. http://www.mirror.co.uk/tv/tv-news/new-doctor-who-rumour-round-1932925. Erişim tarihi: 11 Haziran 2013. 
  28. ^ Lazarus, Susanna (12 Mart 2013). "Doctor Who: Jenna-Louise Coleman confirms her return for series eight". Radio Times. http://www.radiotimes.com/news/2013-03-12/doctor-who-jenna-louise-coleman-confirms-her-return-for-series-eight. Erişim tarihi: 13 Mart 2013. 
  29. ^ "'Doctor Who': 12th Doctor to be announced next month?". digital spy. http://www.digitalspy.co.uk/tv/s7/doctor-who/news/a486822/doctor-who-12th-doctor-to-be-announced-next-month.html?utm_source=twt&utm_medium=snets&utm_campaign=twitter. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2013. 
  30. ^ "Sightseers director Wheatley to take on Doctor Who episodes". BBC News. http://www.bbc.co.uk/news/entertainment-arts-24521790. Erişim tarihi: 19 Ekim 2013. 
  31. ^ "'Doctor Who' Series 8: Another director confirmed". Digital Spy. http://www.cultbox.co.uk/news/headlines/8573-doctor-who-series-8-another-director-confirmed. Erişim tarihi: 2 Aralık 2013. 
  32. ^ Dalglish, Sean. "Another Director for Series 8". http://www.doctorwhotv.co.uk/douglas-mackinnon-directing-series-8-56823.htm. 
  33. ^ Martin, William (9 January 2014). "'Doctor Who' Series 9 confirmed for 2015". CultBox. http://www.cultbox.co.uk/news/headlines/8879-doctor-who-series-9-confirmed-for-2015. Erişim tarihi: 10 January 2014. 
  34. ^ a b c The Doctor Who Team. "Blogs - New Series: All the Episode Titles and More". BBC. 24 Aralık 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20141224151537/http://www.bbc.co.uk:80/blogs/doctorwho/articles/New-Series-All-the-Episode-Titles-and-More. Erişim tarihi: 2014-08-18. 
  35. ^ "Doctor Who | Press Resources". BBC America. 24 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150524193637/http://www.bbcwpressroom.com:80/bbc-america/programs/doctor-who/. Erişim tarihi: 4 Eylül 2014. 
  36. ^ "'Doctor Who' Showrunner Confirms Peter Capaldi to Return for Season 9". The Hollywood Reporter. 2014-11-17. 4 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151104113845/http://www.hollywoodreporter.com/news/doctor-who-showrunner-confirms-peter-749557. Erişim tarihi: 2014-11-25. 
  37. ^ Hilton, Marcus (2014-11-12). "Moffat talks Series 8". Doctor Who News. 26 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150626131702/http://www.doctorwhonews.net/2014/11/moffat-talks-series-8.html. Erişim tarihi: 2014-11-25. 
  38. ^ "Torchwood’s Catherine Tregenna Penning Series 9 Story". Doctor Who TV. 2014-11-24. 6 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150906113402/http://www.doctorwhotv.co.uk/torchwoods-catherine-tregenna-penning-series-9-story-69191.htm. Erişim tarihi: 2014-11-25. 
  39. ^ a b c "Series 9: Everything You Need To Know". BBC. 8 Temmuz 2015. 7 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151107011019/http://www.bbc.co.uk/blogs/doctorwho/entries/fd3d5d2b-bb11-4e24-862e-7ce282413e1c. Erişim tarihi: 9 Temmuz 2015. 
  40. ^ "Every Saturday evening from 19 September!". Doctor Who Dergisi. 18 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151018011335/https://twitter.com/DWMtweets/status/633656485206196225. Erişim tarihi: 18 Ağustos 2015. 
  41. ^ Fullerton, Huw. "Doctor Who Christmas Special gets ominous Wham! title". Radio Times. 29 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150929044844/http://www.radiotimes.com/news/2014-11-24/doctor-who-christmas-special-gets-ominous-wham-title. Erişim tarihi: 25 Kasım 2014. 
  42. ^ "The Doctor and River Song Reunite For A Spectacular Christmas". The Doctor Who Team. 2 Eylül 2015. 4 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151104120033/http://www.bbc.co.uk/blogs/doctorwho/entries/32369834-a751-4dca-8829-b1a9ec3fb1cb. Erişim tarihi: 2 Eylül 2015. 
  43. ^ Mackinnon, Douglas (10 Eylül 2015). "Let it snow! #DoctorWho". 18 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151018011335/https://twitter.com/drmuig/status/641960623891423232/photo/1. Erişim tarihi: 10 Eylül 2015. 
  44. ^ Gee, Catherine (1 Aralık 2015). "Doctor Who Christmas special 2015: new photo and synopsis revealed". 10 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151210203314/http://www.telegraph.co.uk/culture/tvandradio/doctor-who/12026151/Doctor-Who-Christmas-special-2015-synopsis-photo.html. Erişim tarihi: 1 Aralık 2015. 
  45. ^ Marcus (4 Ocak 2016). "Christmas Official Ratings". 5 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160105172849/http://www.doctorwhonews.net/2016/01/christmas-official-ratings.html. 
  46. ^ Marcus (27 Aralık 2015). "The Husbands of River Song – AI:82". 3 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160103141320/http://www.doctorwhonews.net/2015/12/christmas-special-ai82.html. Erişim tarihi: 28 Aralık 2015. 
  47. ^ "Doctor Who Series 10 Confirmed". 14 Temmuz 2015. 18 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151018011335/http://www.doctorwhonews.net/2015/07/doctor-who-series-10-confirmed.html. Erişim tarihi: 15 Temmuz 2015. 
  48. ^ "Doctor Who series 10: Steven Moffat confirms there will be a full series of episodes in 2016". 6 Kasım 2015. 17 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151117031702/http://www.radiotimes.com/news/2015-11-06/steven-moffat-can-confirm-absolutely-that-there-will-be-a-full-series-of-doctor-who-next-year. Erişim tarihi: 11 Kasım 2015. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]