Doctor Who bölümleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

Doctor Who, BBC tarafından yapılan Britanya bilim kurgu televizyon dizisi. 19 Eylül 2015 tarihine kadar 814 bölüm yayınlanmıştır. 35 sezon boyunca 254 hikâye ve bir televizyon filmi gösterilmiştir. Ek olarak, dört adet yardım için yapılan özel bölüm ve iki animasyon bölümü yayınlanmıştır. 50 yıl ve 800 bölüm sonrasında dünyanın en uzun süren bilim kurgu televizyon dizisi olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girmiştir.[1]

1989 yılında yayını durdurulan dizi 2005 yılında yayına tekrar başlamıştır. Klasik seride (1963-89) hikâyeler, 1965 yılında bir kesit bölüm olan "Mission to the Unknown" ve 20. yıl dönümüne özel yapılan The Five Doctors bölümü dışında çoklu bölüm şeklinde yayınlanmıştır. Sezonu düzenlemek için prodüksiyon ekibi tarafından bölümler adlandırılıp prodüksiyon kodları kullanılmıştır. Aksi belirtilmedikçe, bölümler yaklaşık 25 dakika sürmüştür. 2005 yılında başlayan modern seride prodüksiyon ekibi geleneksel formatı terk edip diziyi tekli bölüm şeklinde yayınlamıştır. Zaman zaman iki veya üç parçalı bölümler de yayınlanmıştır. Gevşek hikâye arkları kullanılmıştır. Yeni seride bölümler aksi belirtilmedikçe 45 dakika uzunluğundadır.

BBC'nin 1970'lerdeki çöpe atma poliçesi nedeniyle 1960'lardaki bazı bölümler kaybolmuştur. Hepsinin ses kayıtları bulunmasına rağmen 26 hikâye tamamlanamamıştır. Birkaç hikâye yeniden yapılmıştır. İlk iki sezonda ve üçüncü sezonun çoğunda The Savages hikâyesine kadar her hikâyenin bölümlerine ayrı ayrı adlar verilmiştir. Sonraki hikâyelerin bölümlerine ad verilmemiştir. Hikâyelerin adları yaygın olarak Doctor Who Reference Guide ve BBC'nin klasik bölüm kılavuzundan kullanıldığı gibidir ve bunlar genellikle ticari sürüm için kullanılmıştır. Dizinin 2005'te yeniden yayınlanmasıyla ayrı ayrı adlandırılan bölümler ortaya çıkmıştır.

Üç basamaktan oluşan hikâye sıralamaları resmî bir belirtme değildir fakat dizinin gidişatı için bir rehber olmuştur. Bölümlerin sırasını belirlerken bazı tartışmalar da çıkmıştır. Örneğin, The Trial of a Time Lord adı verilen 23. sezonun bir bölüm veya dört bölüm sayılması[2] ve tamamlanmayan Shada bölümünün dahil edilip edilmemesi hakkında görüş ayrılıkları çıkmıştır.[3] Bu maddede resmi derginin 407. sayısında 200. hikâyenin "Planet of the Dead" (2009) olduğunu açıklayan sıralama düzeni kullanılmıştır.[4] Sıralamada 108. hikâye olan The Horns of Nimon (1979-1980) hikâyesinden sonra sapan 1. bölge Doctor Who klasik seri DVD'leri gibi kaynaklar da kullanılmıştır.

Genel bakış[değiştir | kaynağı değiştir]

SezonDoktorHikayeBölümOrijinal yayın tarihiİzleyici (milyon)
Başlangıç tarihiBitiş tarihiİlk bölümSon bölümOrtalama
1. sezonBirinci Doktor84223 Kasım 1963 (1963-11-23)12 Eylül 1964 (1964-09-12)4.46.47.96
2. sezon93931 Ekim 1964 (1964-10-31)24 Temmuz 1965 (1965-07-24)8.48.310.38
3. sezon104511 Eylül 1965 (1965-09-11)16 Temmuz 1966 (1966-07-16)9.05.57.38
4. sezon243810 Eylül 1966 (1966-09-10)29 Ekim 1966 (1966-10-29)4.36.17.11
İkinci Doktor7355 Kasım 1966 (1966-11-05)1 Temmuz 1967 (1967-07-01)
5. sezon7402 Eylül 1967 (1967-09-02)1 Haziran 1968 (1968-06-01)6.06.56.63
6. sezon74410 Ağustos 1968 (1968-08-10)21 Haziran 1969 (1969-06-21)6.15.06.57
7. sezonÜçüncü Doktor4253 Ocak 1970 (1970-01-03)20 Haziran 1970 (1970-06-20)8.45.57.18
8. sezon5252 Ocak 1971 (1971-01-02)19 Haziran 1971 (1971-06-19)7.38.37.96
9. sezon5261 Ocak 1972 (1972-01-01)24 Haziran 1972 (1972-06-24)9.87.68.48
10. sezon52630 Aralık 1972 (1972-12-30)23 Haziran 1973 (1973-06-23)9.67.08.98
11. sezon52615 Aralık 1973 (1973-12-15)8 Haziran 1974 (1974-06-08)8.78.98.78
12. sezonDördüncü Doktor52028 Aralık 1974 (1974-12-28)10 Mayıs 1975 (1975-05-10)10.19.010.14
13. sezon62630 Ağustos 1975 (1975-08-30)6 Mart 1976 (1976-03-06)7.510.910.08
14. sezon6264 Eylül 1976 (1976-09-04)2 Nisan 1977 (1977-04-02)9.510.411.17
15. sezon6263 Eylül 1977 (1977-09-03)11 Mart 1978 (1978-03-11)8.410.58.91
16. sezon
The Key to Time
6262 Eylül 1978 (1978-09-02)24 Şubat 1979 (1979-02-24)8.18.58.56
17. sezon5[not 1]201 Eylül 1979 (1979-09-01)12 Ocak 1980 (1980-01-12)13.58.811.22
18. sezon72830 Ağustos 1980 (1980-08-30)21 Mart 1981 (1981-03-21)5.16.75.81
19. sezonBeşinci Doktor7264 Ocak 1982 (1982-01-04)30 Mart 1982 (1982-03-30)9.68.99.30
20. sezon6224 Ocak 1983 (1983-01-04)16 Mart 1983 (1983-03-16)7.27.557.00
21. sezon624205 Ocak 1984 (1984-01-05)22 Mart 1984 (1984-03-22)7.257.18.37
Altıncı Doktor1416 Mart 1984 (1984-03-16)30 Mart 1984 (1984-03-30)
22. sezon6135 Ocak 1985 (1985-01-05)30 Mart 1985 (1985-03-30)8.057.557.17
23. sezon
The Trial of a Time Lord
4146 Eylül 1986 (1986-09-06)6 Aralık 1986 (1986-12-06)4.355.04.83
24. sezonYedinci Doktor4147 Eylül 1987 (1987-09-07)7 Aralık 1987 (1987-12-07)4.635.074.98
25. sezon4145 Ekim 1988 (1988-10-05)4 Ocak 1989 (1989-01-04)5.355.455.35
26. sezon4146 Eylül 1989 (1989-09-06)6 Aralık 1989 (1989-12-06)3.654.94.19
TV filmiSekizinci Doktor1127 Mayıs 1996 (1996-05-27)9.089.089.08
1. seriDokuzuncu Doktor101326 Mart 2005 (2005-03-26)18 Haziran 2005 (2005-06-18)10.816.917.31
2. seriOnuncu Doktor101315 Nisan 2006 (2006-04-15)8 Temmuz 2006 (2006-07-08)8.628.227.64
3. seri91331 Mart 2007 (2007-03-31)30 Haziran 2007 (2007-06-30)8.718.617.54
4. seri10135 Nisan 2008 (2008-04-05)5 Temmuz 2008 (2008-07-05)9.1410.578.04
Özel4525 Aralık 2008 (2008-12-25)1 Ocak 2010 (2010-01-01)13.1012.2711.50
5. seriOn Birinci Doktor10133 Nisan 2010 (2010-04-03)26 Haziran 2010 (2010-06-26)10.096.707.73
6. seri111323 Nisan 2011 (2011-04-23)1 Ekim 2011 (2011-10-01)8.867.677.51
7. seri13131 Eylül 2012 (2012-09-01)18 Mayıs 2013 (2013-05-18)8.337.457.44
Özel2223 Kasım 2013 (2013-11-23)25 Aralık 2013 (2013-12-25)12.8011.1411.97
8. seriOn İkinci Doktor111223 Ağustos 2014 (2014-08-23)8 Kasım 2014 (2014-11-08)9.177.607.26
9. seri71219 Ağustos 2015 (2015-08-19)5 Aralık 2015 (2015-12-05)6.546.176.03
10. seri111215 Nisan 2017 (2017-04-15)1 Temmuz 2017 (2017-07-01)6.685.295.45
11. seriOn Üçüncü Doktor-102018 (2018)[5]----

Birinci Doktor[değiştir | kaynağı değiştir]

Doktor'un ilk yüzü William Hartnell tarafından canlandırılmıştır.

1. sezon (1963-64)[değiştir | kaynağı değiştir]

Serideki
No.
Sezondaki
No.
HikâyeYönetmenYazarOrijinal yayın tarihiÜrün koduBK izleyicisi
(milyon)[6]
TE
(%)[6]
0011An Unearthly Child
"An Unearthly Child"
"The Cave of Skulls"
"The Forest of Fear"
"The Firemaker"
Waris HusseinAnthony Coburn
23 Kasım 1963
30 Kasım 1963
7 Aralık 1963
14 Aralık 1963
A
4,4
5,9
6,9
6,4

63
59
56
55
0022The Daleks
"The Dead Planet"
"The Survivors"
"The Escape"
"The Ambush"
"The Expedition"
"The Ordeal"
"The Rescue"
Richard Martin ve Christopher BarryTerry Nation
21 Aralık 1963
28 Aralık 1963
4 Ocak 1964
11 Ocak 1964
18 Ocak 1964
25 Ocak 1964
1 Şubat 1964
B
6,9
6,4
8,9
9,9
9,9
10,4
10,4

59
58
63
63
63
63
65
0033The Edge of Destruction
"The Edge of Destruction"
"The Brink of Disaster"
Richard Martin ve Frank CoxDavid Whitaker
8 Şubat 1964
15 Şubat 1964
C
10,4
9,9

61
60
0044Marco Polo
"The Roof of the World"K
"The Singing Sands"K
"Five Hundred Eyes"K
"The Wall of Lies"K
"Rider from Shang-Tu"K
"Mighty Kublai Khan"K
"Assassin at Peking"K
Waris Hussein ve John CrockettJohn Lucarotti
22 Şubat 1964
29 Şubat 1964
7 Mart 1964
14 Mart 1964
21 Mart 1964
28 Mart 1964
4 Nisan 1964
D
9,4
9,4
9,4
9,9
9,4
8,4
10,4

63
62
62
60
59
59
59
0055The Keys of Marinus
"The Sea of Death"
"The Velvet Web"
"The Screaming Jungle"
"The Snows of Terror"
"Sentence of Death"
"The Keys of Marinus"
John GorrieTerry Nation
11 Nisan 1964
18 Nisan 1964
25 Nisan 1964
2 Mayıs 1964
9 Mayıs 1964
16 Mayıs 1964
E
9,9
9,4
9,9
10,4
7,9
6,9

62
60
61
60
61
63
0066The Aztecs
"The Temple of Evil"
"The Warriors of Death"
"The Bride of Sacrifice"
"The Day of Darkness"
John CrockettJohn Lucarotti
23 Mayıs 1964
30 Mayıs 1964
6 Haziran 1964
13 Haziran 1964
F
7,4
7,4
7,9
7,4

62
62
57
58
0077"The Sensorites
"Strangers in Space"
"The Unwilling Warriors"
"Hidden Danger"
"A Race Against Death"
"Kidnap"
"A Desperate Venture""
Mervyn Pinfield ve Frank CoxPeter R. Newman
20 Haziran 1964
27 Haziran 1964
11 Temmuz 1964
18 Temmuz 1964
25 Temmuz 1964
1 Ağustos 1964
G
7,9
6,9
7,4
5,5
6,9
6,9

59
59
56
60
57
57
0088The Reign of Terror
"A Land of Fear"
"Guests of Madame Guillotine"
"A Change of Identity"
"The Tyrant of France"K
"A Bargain of Necessity"K
"Prisoners of Conciergerie"
Henric Hirsch ve John GorrieDennis Spooner
8 Ağustos 1964
15 Ağustos 1964
22 Ağustos 1964
29 Ağustos 1964
5 Eylül 1964
12 Eylül 1964
H
6,9
6,9
6,9
6,4
6,9
6,4

58
54
55
53
53
55

  Kayıp bölüm

2. sezon (1964-65)[değiştir | kaynağı değiştir]

Serideki
No.
Sezondaki
No.
HikâyeYönetmenYazarOrijinal yayın tarihiÜrün koduBK izleyicisi
(milyon)[6]
TE
(%)[6]
0091Planet of Giants
"Planet of Giants"
"Dangerous Journey"
"Crisis"
Mervyn Pinfield ve Douglas CamfieldLouis Marks
31 Ekim 1964
7 Kasım 1964
14 Kasım 1964
J
8,4
8,4
8,9

57
58
59
0102The Dalek Invasion of Earth
"World's End"
"The Daleks"
"Day of Reckoning"
"The End of Tomorrow"
"The Waking Ally"
"Flashpoint"
Richard MartinTerry Nation
21 Kasım 1964
28 Kasım 1964
5 Aralık 1964
12 Aralık 1964
19 Aralık 1964
26 Aralık 1964
K
11,4
12,4
11,9
11,9
11,4
12,4

63
59
59
59
58
63
0113The Rescue
"The Powerful Enemy"
"Desperate Measures"
Christopher BarryDavid Whitaker
2 Ocak 1965
9 Ocak 1965
L
12,0
13,0

57
59
0124The Romans
"The Slave Traders"
"All Roads Lead to Rome"
"Conspiracy"
"Inferno"
Christopher BarryDennis Spooner
16 Ocak 1965
23 Ocak 1965
30 Ocak 1965
6 Şubat 1965
M
13,0
11,5
10,0
12,0

53
51
50
50
0135The Web Planet
"The Web Planet"
"The Zarbi"
"Escape to Danger"
"Crater of Needles"
"Invasion"
"The Centre"
Richard MartinBill Strutton
13 Şubat 1965
20 Şubat 1965
27 Şubat 1965
6 Mart 1965
13 Mart 1965
20 Mart 1965
N
13,5
12,5
12,5
13,0
12,0
11,5

56
53
53
49
48
42
0146The Crusade
"The Lion"
"The Knight of Jaffa"K
"The Wheel of Fortune"
"The Warlords"K
Douglas CamfieldDavid Whitaker
27 Mart 1965
3 Nisan 1965
10 Nisan 1965
17 Nisan 1965
P
10,5
8,5
9,0
9,5

51
50
49
48
0157The Space Museum
"The Space Museum"
"The Dimensions of Time"
"The Search"
"The Final Phase"
Mervyn PinfieldGlyn Jones
24 Nisan 1965
1 Mayıs 1965
8 Mayıs 1965
15 Mayıs 1965
Q
10,5
9,2
8,5
8,5

61
53
56
49
0168The Chase
"The Executioners"
"The Death of Time"
"Flight Through Eternity"
"Journey into Terror"
"The Death of Doctor Who"
"The Planet of Decision"
Richard Martin ve Douglas CamfieldTerry Nation
22 Mayıs 1965
29 Mayıs 1965
5 Haziran 1965
12 Haziran 1965
19 Haziran 1965
26 Haziran 1965
R
10,0
9,5
9,0
9,5
9,0
9,5

57
56
55
54
56
57
0179The Time Meddler
"The Watcher"
"The Meddling Monk"
"A Battle of Wits"
"Checkmate"
Douglas CamfieldDennis Spooner
3 Temmuz 1965
10 Temmuz 1965
17 Temmuz 1965
24 Temmuz 1965
S
8,9
8,8
7,7
8,3

57
49
53
54

  Kayıp bölüm

3. sezon (1965-66)[değiştir | kaynağı değiştir]

Serideki
No.
Sezondaki
No.
HikâyeYönetmenYazarOrijinal yayın tarihiÜrün koduBK izleyicisi
(milyon)[6]
TE
(%)[6]
0181Galaxy 4
"Four Hundred Dawns"K
"Trap of Steel"K
"Air Lock"
"The Exploding Planet"K
Derek Martinus ve Mervyn PinfieldWilliam Emms
11 Eylül 1965
18 Eylül 1965
25 Eylül 1965
2 Ekim 1965
T
9,0
9,5
11,3
9,9

56
55
54
53
0192"Mission to the Unknown"KDerek MartinusTerry Nation9 Ekim 1965-8,354
0203The Myth Makers
"Temple of Secrets"K
"Small Prophet, Quick Return"K
"Death of a Spy"K
"Horse of Destruction"K
Michael Leeston-SmithDonald Cotton
16 Ekim 1965
23 Ekim 1965
30 Ekim 1965
6 Kasım 1965
U
8,3
8,1
8,7
8,3

48
51
49
52
0214The Daleks' Master Plan
"The Nightmare Begins"K
"Day of Armageddon"
"Devil's Planet"K
"The Traitors"K
"Counter Plot"
"Coronas of the Sun"K
"The Feast of Steven"K
"Volcano"K
"Golden Death"K
"Escape Switch"
"The Abandoned Planet"K
"Destruction of Time"K
Douglas CamfieldTerry Nation ve Dennis Spooner
13 Kasım 1965
20 Kasım 1965
27 Kasım 1965
4 Aralık 1965
11 Aralık 1965
18 Aralık 1965
25 Aralık 1965
1 Ocak 1966
8 Ocak 1966
15 Ocak 1966
22 Ocak 1966
29 Ocak 1966
V
9,1
9,8
10,3
9,5
9,9
9,1
7,9
9,6
9,2
9,5
9,8
8,6

54
52
52
51
53
56
39
49
52
50
49
57
0225The Massacre of St Bartholomew's Eve
"War of God"K
"The Sea Beggar"K
"Priest of Death"K
"Bell of Doom"K
Paddy RussellJohn Lucarotti ve Donald Tosh
5 Şubat 1966
12 Şubat 1966
19 Şubat 1966
26 Şubat 1966
W
8,0
6,0
5,9
5,8

52
52
49
53
0236The Ark
"The Steel Sky"
"The Plague"
"The Return"
"The Bomb"
Michael ImisonPaul Erickson ve Lesley Scott
5 Mart 1966
12 Mart 1966
19 Mart 1966
26 Mart 1966
X
5,5
6,9
6,2
7,3

55
56
51
50
0247The Celestial Toymaker
"The Celestial Toyroom"K
"The Hall of Dolls"K
"The Dancing Floor"K
"The Final Test"
Bill SellarsBrian Hayles ve Donald Tosh
2 Nisan 1966
9 Nisan 1966
16 Nisan 1966
23 Nisan 1966
Y
8,0
8,0
9,4
7,8

48
49
44
43
0258The Gunfighters
"A Holiday for the Doctor"
"Don't Shoot the Pianist"
"Johnny Ringo"
"The OK Corral"
Rex TuckerDonald Cotton
30 Nisan 1966
7 Mayıs 1966
14 Mayıs 1966
21 Mayıs 1966
Z
6,5
6,6
6,2
5,7

45
39
36
30
0269The Savages
(tüm bölümler kayıp)
Christopher BarryIan Stuart Black
28 Mayıs 1966
4 Haziran 1966
11 Haziran 1966
18 Haziran 1966
AA
4,8
5,6
5,0
4,5

48
49
48
48
02710The War MachinesMichael FergusonIan Stuart Black ve Kit Pedler
25 Haziran 1966
2 Temmuz 1966
9 Temmuz 1966
16 Temmuz 1966
BB
5,4
4,7
5,3
5,5

49
45
44
39

  Kayıp bölüm

4. sezon (1966-67)[değiştir | kaynağı değiştir]

Dizideki
numara
Sezondaki
numara
Hikâye Yönetmen Senarist Orijinal yayın tarihi Ürün kodu BK izleyicileri
(milyon)[6]
TE
(%)[6]
0281The Smugglers
(tüm bölümler kayıp)
Julia SmithBrian Hayles10 Eylül 1966
17 Eylül 1966
24 Eylül 1966
1 Ekim 1966
CC4,3
4,9
4,2
4,5
47
45
43
43
0292The Tenth Planet
(4. bölüm kayıp)
Derek MartinusKit Pedler ve Gerry Davis8 Ekim 1966
15 Ekim 1966
22 Ekim 1966
29 Ekim 1966
DD5,5
6,4
7,6
7,5
50
48
48
47

İkinci Doktor[değiştir | kaynağı değiştir]

İkinci Doktoru Patrick Troughton canlandırmıştır.

4. sezon (1966-67) devamı[değiştir | kaynağı değiştir]

Dizideki
numara
Sezondaki
numara
Hikâye Yönetmen Senarist Orijinal yayın tarihi Ürün kodu BK izleyicileri
(milyon)[6]
TE
(%)[6]
0303The Power of the Daleks
(tüm bölümler kayıp)
Christopher BarryDavid Whitaker ve Dennis Spooner5 Kasım 1966
12 Kasım 1966
19 Kasım 1966
26 Kasım 1966
3 Aralık 1966
10 Aralık 1966
EE7,9
7,8
7,5
7,8
8,0
7,8
43
45
44
47
48
47
0314The Highlanders
(tüm bölümler kayıp)
Hugh DavidElwyn Jones ve Gerry Davis17 Aralık 1966
24 Aralık 1966
31 Aralık 1966
7 Ocak 1967
FF6,7
6,8
7,4
7,3
47
46
47
47
0325The Underwater Menace
(1 ve 4. bölümler kayıp)
Julia SmithGeoffrey Orme14 Ocak 1967
21 Ocak 1967
28 Ocak 1967
4 Şubat 1967
GG8,3
7,5
7,1
7,0
48
46
45
47
0336The Moonbase
(1 ve 3. bölümler kayıp)
Morris BarryKit Pedler11 Şubat 1967
18 Şubat 1967
25 Şubat 1967
4 Mart 1967
HH8,1
8,9
8,2
8,1
50
49
53
58
0347The Macra Terror
(tüm bölümler kayıp)
John DaviesIan Stuart Black11 Mart 1967
18 Mart 1967
25 Mart 1967
1 Nisan 1967
JJ8,0
7,9
8,5
8,4
50
48
52
49
0358The Faceless Ones
(2, 4, 5 ve 6. bölümler kayıp)
Gerry MillDavid Ellis ve Malcolm Hulke8 Nisan 1967
15 Nisan 1967
22 Nisan 1967
29 Nisan 1967
6 Mayıs 1967
13 Mayıs 1967
KK8,0
6,4
7,9
6,9
7,1
8,0
51
50
53
55
55
52
0369The Evil of the Daleks
(1, 3 - 7. bölümler kayıp)
Derek MartinusDavid Whitaker20 Mayıs 1967
27 Mayıs 1967
3 Haziran 1967
10 Haziran 1967
17 Haziran 1967
24 Haziran 1967
1 Temmuz 1967
LL8,1
7,5
6,1
5,3
5,1
6,8
6,1
51
51
52
51
53
49
56

5. sezon (1967-68)[değiştir | kaynağı değiştir]

Serideki
No.
Sezondaki
No.
HikâyeYönetmenYazarOrijinal yayın tarihiÜrün koduBK izleyicisi
(milyon)[6]
TE
(%)[6]
0371The Tomb of the CybermenMorris BarryKit Pedler ve Gerry Davis2 Eylül 1967
9 Eylül 1967
16 Eylül 1967
23 Eylül 1967
MM6,0
6,4
7,2
7,4
53
52
49
50
0382The Abominable Snowmen
(1, 3, 4, 5 ve 6. bölümler kayıp)
Gerald BlakeMervyn Haisman ve Henry Lincoln30 Eylül 1967
7 Ekim 1967
14 Ekim 1967
21 Ekim 1967
28 Ekim 1967
4 Kasım 1967
NN6,3
6,0
7,1
7,1
7,2
7,4
50
52
51
50
51
52
0393The Ice Warriors
(2 ve 3. bölümler kayıp)
Derek MartinusBrian Hayles11 Kasım 1967
18 Kasım 1967
25 Kasım 1967
2 Aralık 1967
9 Aralık 1967
16 Aralık 1967
OO6,7
7,1
7,4
7,3
8,0
7,5
52
52
51
51
50
51
0404The Enemy of the WorldBarry LettsDavid Whitaker23 Aralık 1967
30 Aralık 1967
6 Ocak 1968
13 Ocak 1968
20 Ocak 1968
27 Ocak 1968
PP6,8
7,6
7,1
7,8
6,9
8,3
50
49
48
49
49
52
0415The Web of Fear
(3. bölüm kayıp)
Douglas CamfieldMervyn Haisman ve Henry Lincoln3 Şubat 1968
10 Şubat 1968
17 Şubat 1968
24 Şubat 1968
2 Mart 1968
9 Mart 1968
QQ7,2
6,8
7,0
8,4
8,0
8,3
54
53
51
53
55
55
0426Fury from the Deep
(Tüm bölümler kayıp)
Hugh DavidVictor Pemberton16 Mart 1968
23 Mart 1968
30 Mart 1968
6 Nisan 1968
13 Nisan 1968
20 Nisan 1968
RR8,2
7,9
7,7
6,6
5,9
6,9
55
55
56
56
56
57
0437The Wheel in Space
(1, 2, 4 ve 5. bölümler kayıp)
Tristan DeVere ColeDavid Whitaker ve Kit Pedler27 Nisan 1968
4 Mayıs 1968
11 Mayıs 1968
18 Mayıs 1968
25 Mayıs 1968
1 Haziran 1968
SS7,2
6,9
7,5
8,6
6,8
6,5
57
60
55
56
57
62


6. sezon (1968-69)[değiştir | kaynağı değiştir]

Serideki
No.
Sezondaki
No.
HikâyeYönetmenYazarOrijinal yayın tarihiÜrün koduBK izleyicisi
(milyon)[6]
TE
(%)[6]
0441The DominatorsMorris BarryNorman Ashby (Mervyn Haisman ve Henry Lincoln)10 Ağustos 1968
17 Ağustos 1968
24 Ağustos 1968
31 Ağustos 1968
7 Eylül 1968
TT6,1
5,9
5,4
7,5
5,9
52
55
55
51
53
0452The Mind RobberDavid MaloneyPeter Ling ve Derrick Sherwin14 Eylül 1968
21 Eylül 1968
28 Eylül 1968
5 Ekim 1968
12 Ekim 1968
UU6,6
6,5
7,2
7,3
6,7
51
49
53
56
49
0463The Invasion
(1 ve 4. bölümler kayıp)
Douglas CamfieldDerrick Sherwin ve Kit Pedler2 Kasım 1968
9 Kasım 1968
16 Kasım 1968
23 Kasım 1968
30 Kasım 1968
7 Aralık 1968
14 Aralık 1968
21 Aralık 1968
VV7,3
7,1
7,1
6,4
6,7
6,5
7,2
7,0
55
53
54
51
52
56
55
53
0474The KrotonsDavid MaloneyRobert Holmes28 Aralık 1968
4 Ocak 1969
11 Ocak 1969
18 Ocak 1969
WW9,0
8,4
7,5
7,1
59
57
56
55
0485The Seeds of DeathMichael FergusonBrian Hayles ve Terrance Dicks25 Ocak 1969
1 Şubat 1969
8 Şubat 1969
15 Şubat 1969
22 Şubat 1969
1 Mart 1969
XX6,6
6,8
7,5
7,1
7,6
7,7
57
59
55
55
57
59
0496The Space Pirates
(1, 3, 4, 5 ve 6. bölümler kayıp)
Michael HartRobert Holmes8 Mart 1969
15 Mart 1969
22 Mart 1969
29 Mart 1969
5 Nisan 1969
12 Nisan 1969
YY5,8
6,8
6,4
5,8
5,5
5,3
57
52
55
53
56
52
0507The War GamesDavid MaloneyMalcolm Hulke ve Terrance Dicks19 Nisan 1969
26 Nisan 1969
3 Mayıs 1969
10 Mayıs 1969
17 Mayıs 1969
24 Mayıs 1969
31 Mayıs 1969
7 Haziran 1969
14 Haziran 1969
21 Haziran 1969
ZZ5,5
6,3
5,1
5,7
5,1
4,2
4,9
3,5
4,1
5,0
55
54
53
50
53
53
53
53
57
58

Üçüncü Doktor[değiştir | kaynağı değiştir]

Üçüncü Doktor, Jon Pertwee tarafından canlandırılmıştır.

7. sezon (1970)[değiştir | kaynağı değiştir]

Serideki
No.
Sezondaki
No.
HikâyeYönetmenYazarOrijinal yayın tarihiÜrün koduBK izleyicisi
(milyon)[6]
TE
(%)[6]
0511Spearhead from SpaceDerek MartinusRobert Holmes3 Ocak 1970
10 Ocak 1970
17 Ocak 1970
24 Ocak 1970
AAA8,4
8,1
8,3
8,1
54


57
0522Doctor Who and the SiluriansTimothy CombeMalcolm Hulke31 Ocak 1970
7 Şubat 1970
14 Şubat 1970
21 Şubat 1970
28 Şubat 1970
7 Mart 1970
14 Mart 1970
BBB8,8
7,3
7,5
8,2
7,5
7,2
7,5
58
58
57
60
58
57
58
0533The Ambassadors of DeathMichael FergusonDavid Whitaker, Trevor Ray
ve Malcolm Hulke
21 Mart 1970
28 Mart 1970
4 Nisan 1970
11 Nisan 1970
18 Nisan 1970
25 Nisan 1970
2 Mayıs 1970
CCC7,1
7,6
8,0
9,3
7,1
6,9
6,4
60
61
59
58

61
62
0544InfernoDouglas Camfield ve
Barry Letts
Don Houghton9 Mayıs 1970
16 Mayıs 1970
23 Mayıs 1970
30 Mayıs 1970
6 Haziran 1970
13 Haziran 1970
20 Haziran 1970
DDD5,7
5,9
4,8
6,0
5,4
6,7
5,5
61
61
60
60

58
60

8. sezon (1971)[değiştir | kaynağı değiştir]

Serideki
No.
Sezondaki
No.
HikâyeYönetmenYazarOrijinal yayın tarihiÜrün koduBK izleyicisi
(milyon)[6]
TE
(%)[6]
0551Terror of the AutonsBarry LettsRobert Holmes2 Ocak 1971
9 Ocak 1971
16 Ocak 1971
23 Ocak 1971
EEE7,3
8,0
8,1
8,4
0562The Mind of EvilTimothy CombeDon Houghton30 Ocak 1971
6 Şubat 1971
13 Şubat 1971
20 Şubat 1971
27 Şubat 1971
6 Mart 1971
FFF6,1
8,8
7,5
7,4
7,6
7,3
0573The Claws of AxosMichael FergusonBob Baker ve Dave Martin13 Mart 1971
20 Mart 1971
27 Mart 1971
3 Nisan 1971
GGG7,3
8,0
6,4
7,8
0584Colony in SpaceMichael E. BriantMalcolm Hulke10 Nisan 1971
17 Nisan 1971
24 Nisan 1971
1 Mayıs 1971
8 Mayıs 1971
15 Mayıs 1971
HHH7,6
8,5
9,5
8,1
8,8
8,7
0595The DæmonsChristopher BarryGuy Leopold (Robert Sloman ve Barry Letts)22 Mayıs 1971
29 Mayıs 1971
5 Haziran 1971
12 Haziran 1971
19 Haziran 1971
JJJ9,2
8,0
8,1
8,1
8,3

9. sezon (1972)[değiştir | kaynağı değiştir]

Serideki
No.
Sezondaki
No.
HikâyeYönetmenYazarOrijinal yayın tarihiÜrün koduBK izleyicisi
(milyon)[6]
TE
(%)[6]
0601Day of the DaleksPaul BernardLouis Marks1 Ocak 1972
8 Ocak 1972
15 Ocak 1972
22 Ocak 1972
KKK9,8
10,4
9,1
9,1
0612The Curse of PeladonLennie MayneBrian Hayles29 Ocak 1972
5 Ocak 1972
12 Ocak 1972
19 Şubat 1972
MMM10,3
11,0
7,8
8,4
0623The Sea DevilsMichael E. BriantMalcolm Hulke26 Şubat 1972
4 Mart 1972
11 Mart 1972
18 Mart 1972
25 Mart 1972
1 Nisan 1972
LLL6,4
9,7
8,3
7,8
8,3
8,5
0634The MutantsChristopher BarryBob Baker ve Dave Martin8 Nisan 1972
15 Nisan 1972
22 Nisan 1972
29 Nisan 1972
6 Mayıs 1972
13 Mayıs 1972
NNN9,1
7,8
7,9
7,5
7,9
6,5
0645The Time MonsterPaul BernardRobert Sloman ve Barry Letts20 Mayıs 1972
27 Mayıs 1972
3 Haziran 1972
10 Haziran 1972
17 Haziran 1972
24 Haziran 1972
OOO7,6
7,4
8,1
7,6
6,0
7,6

10. sezon (1972-73)[değiştir | kaynağı değiştir]

Serideki
No.
Sezondaki
No.
HikâyeYönetmenYazarOrijinal yayın tarihiÜrün koduBK izleyicisi
(milyon)[6]
TE
(%)[6]
0651The Three DoctorsLennie MayneBob Baker ve Dave Martin30 Aralık 1972
6 Ocak 1973
13 Ocak 1973
20 Ocak 1973
RRR9,6
10,8
8,8
11,9
0662Carnival of MonstersBarry LettsRobert Holmes27 Ocak 1973
3 Şubat 1973
10 Şubat 1973
17 Şubat 1973
PPP9,5
9,0
9,0
9,2
0673Frontier in SpacePaul BernardMalcolm Hulke24 Şubat 1973
3 Mart 1973
10 Mart 1973
17 Mart 1973
24 Mart 1973
31 Mart 1973
QQQ9,1
7,8
7,5
7,1
7,7
8,9
0684Planet of the DaleksDavid MaloneyTerry Nation7 Nisan 1973
14 Nisan 1973
21 Nisan 1973
28 Nisan 1973
5 Mayıs 1973
12 Mayıs 1973
SSS11,0
10,7
10,1
8,3
9,7
8,5
0695The Green DeathMichael E. BriantRobert Sloman ve Barry Letts19 Mayıs 1973
26 Mayıs 1973
2 Haziran 1973
9 Haziran 1973
16 Haziran 1973
23 Haziran 1973
TTT9,2
7,2
7,8
6,8
8,3
7,0

11. sezon (1973-74)[değiştir | kaynağı değiştir]

Serideki
No.
Sezondaki
No.
HikâyeYönetmenYazarOrijinal yayın tarihiÜrün koduBK izleyicisi
(milyon)[6]
TE
(%)[6]
0701The Time WarriorAlan BromlyRobert Holmes15 Aralık 1973
22 Aralık 1973
29 Aralık 1973
5 Ocak 1974
UUU8,7
7,0
6,6
10,6
59


60
0712Invasion of the DinosaursPaddy RussellMalcolm Hulke12 Ocak 1974
19 Ocak 1974
26 Ocak 1974
2 Şubat 1974
9 Şubat 1974
16 Şubat 1974
WWW11,0
10,1
11,0
9,0
9,0
7,5
62

63


62
0723Death to the DaleksMichael E. BriantTerry Nation23 Şubat 1974
2 Mart 1974
9 Mart 1974
16 Mart 1974
XXX8,1
9,5
10,5
9,5
61

61
62
0734The Monster of PeladonLennie MayneBrian Hayles23 Mart 1974
30 Mart 1974
6 Nisan 1974
13 Nisan 1974
20 Nisan 1974
27 Nisan 1974
YYY9,2
6,8
7,4
7,2
7,5
8,1
0745Planet of the SpidersBarry LettsRobert Sloman ve Barry Letts4 Mayıs 1974
11 Mayıs 1974
18 Mayıs 1974
25 Mayıs 1974
1 Haziran 1974
8 Haziran 1974
ZZZ10,1
8,9
8,8
8,2
9,2
8,9
58
60
57


56

Dördüncü Doktor[değiştir | kaynağı değiştir]

Dördüncü Doktor, Tom Baker tarafından canlandırılmıştır.

12. sezon (1974-75)[değiştir | kaynağı değiştir]

Serideki
No.
Sezondaki
No.
HikâyeYönetmenYazarOrijinal yayın tarihiÜrün koduBK izleyicisi
(milyon)[6]
TE
(%)[6]
0751RobotChristopher BarryTerrance Dicks28 Aralık 1974
4 Ocak 1975
11 Ocak 1975
18 Ocak 1975
4A10,8
10,7
10,1
9,0
53
53

51
0762The Ark in SpaceRodney BennettRobert Holmes25 Ocak 1975
1 Şubat 1975
8 Şubat 1975
15 Şubat 1975
4C9,4
13,6
11,2
10,2
0773The Sontaran ExperimentRodney BennettBob Baker ve Dave Martin22 Şubat 1975
1 Mart 1975
4B11,0
10,5

55
0784Genesis of the DaleksDavid MaloneyTerry Nation8 Mart 1975
15 Mart 1975
22 Mart 1975
29 Mart 1975
5 Nisan 1975
12 Nisan 1975
4E10,7
10,5
8,5
8,8
9,8
9,1

57

58
57
56
0795Revenge of the CybermenMichael E. BriantGerry Davis19 Nisan 1975
26 Nisan 1975
3 Mayıs 1975
10 Mayıs 1975
4D9,5
8,3
8,9
9,4
57


58

13. sezon (1975-76)[değiştir | kaynağı değiştir]

Serideki
No.
Sezondaki
No.
HikâyeYönetmenYazarOrijinal yayın tarihiÜrün koduBK izleyicisi
(milyon)[6]
TE
(%)[6]
0801Terror of the ZygonsDouglas CamfieldRobert Banks Stewart30 Ağustos 1975
6 Eylül 1975
13 Eylül 1975
20 Eylül 1975
4F8,4
6,1
8,2
7,2
59

54
0812Planet of EvilDavid MaloneyLouis Marks27 Eylül 1975
4 Ekim 1975
11 Ekim 1975
18 Ekim 1975
4H10,4
9,9
9,1
10,1

56
57
54
0823Pyramids of MarsPaddy RussellStephen Harris (Lewis Greifer ve Robert Holmes)25 Ekim 1975
1 Kasım 1975
8 Kasım 1975
15 Kasım 1975
4G10,5
11,3
9,4
11,7



60
0834The Android InvasionBarry LettsTerry Nation22 Kasım 1975
29 Kasım 1975
6 Aralık 1975
13 Aralık 1975
4J11,9
11,3
12,1
11,4
58


0845The Brain of MorbiusChristopher BarryRobin Bland (Terrance Dicks ve Robert Holmes)3 Ocak 1976
10 Ocak 1976
17 Ocak 1976
24 Ocak 1976
4K9,5
9,3
10,1
10,2


57
0856The Seeds of DoomDouglas CamfieldRobert Banks Stewart31 Ocak 1976
7 Şubat 1976
14 Şubat 1976
21 Şubat 1976
28 Şubat 1976
6 Mart 1976
4L11,4
11,4
10,3
11,1
9,9
11,5
59




14. sezon (1976-77)[değiştir | kaynağı değiştir]

Serideki
No.
Sezondaki
No.
HikâyeYönetmenYazarOrijinal yayın tarihiÜrün koduBK izleyicisi
(milyon)[6]
TE
(%)[6]
0861The Masque of MandragoraRodney BennettLouis Marks4 Eylül 1976
11 Eylül 1976
18 Eylül 1976
25 Eylül 1976
4M8,3
9,8
9,2
10,6
58
56

56
0872The Hand of FearLennie MayneBob Baker ve Dave Martin2 Ekim 1976
9 Ekim 1976
16 Ekim 1976
23 Ekim 1976
4N10,5
10,2
11,1
12,0


62
0883The Deadly AssassinDavid MaloneyRobert Holmes30 Ekim 1976
6 Kasım 1976
13 Kasım 1976
20 Kasım 1976
4P11,8
12,1
13,0
11,8

59

61
0894The Face of EvilPennant RobertsChris Boucher1 Ocak 1977
8 Ocak 1977
15 Ocak 1977
22 Ocak 1977
4Q10,7
11,1
11,3
11,7
61

59
60
0905The Robots of DeathMichael E. BriantChris Boucher29 Ocak 1977
5 Şubat 1977
12 Şubat 1977
19 Şubat 1977
4R12,8
12,4
13,1
12,6
62


57
0916The Talons of Weng-ChiangDavid MaloneyRobert Holmes26 Şubat 1977
5 Mart 1977
12 Mart 1977
19 Mart 1977
26 Mart 1977
2 Nisan 1977
4S11,3
9,8
10,2
11,4
10,1
9,3



60

58

15. sezon (1977-78)[değiştir | kaynağı değiştir]

Serideki
No.
Sezondaki
No.
HikâyeYönetmenYazarOrijinal yayın tarihiÜrün koduBK izleyicisi
(milyon)[6]
TE
(%)[6]
0921Horror of Fang RockPaddy RussellTerrance Dicks3 Eylül 1977
10 Eylül 1977
17 Eylül 1977
24 Eylül 1977
4V6,8
7,1
9,8
9,9
58

60
57
0932The Invisible EnemyDerrick GoodwinBob Baker ve Dave Martin1 Ekim 1977
8 Ekim 1977
15 Ekim 1977
22 Ekim 1977
4T8,6
7,3
7,5
8,3



60
0943Image of the FendahlGeorge Spenton-FosterChris Boucher29 Ekim 1977
5 Kasım 1977
12 Kasım 1977
19 Kasım 1977
4X6,7
7,5
7,9
9,1



61
0954The Sun MakersPennant RobertsRobert Holmes26 Kasım 1977
3 Aralık 1977
10 Aralık 1977
17 Aralık 1977
4W8,5
9,5
8,9
8,4


68
59
0965UnderworldNorman StewartBob Baker ve Dave Martin7 Ocak 1978
14 Ocak 1978
21 Ocak 1978
28 Ocak 1978
4Y8,9
9,1
8,9
11,7
65


0976The Invasion of TimeGerald BlakeDavid Agnew
(Graham Williams ve Anthony Read)
4 Şubat 1978
11 Şubat 1978
18 Şubat 1978
25 Şubat 1978
4 Mart 1978
11 Mart 1978
4Z11,2
11,4
9,5
10,9
10,3
9,8
56




16. sezon (1978-79)[değiştir | kaynağı değiştir]

Serideki
No.
Sezondaki
No.
HikâyeYönetmenYazarOrijinal yayın tarihiÜrün koduBK izleyicisi
(milyon)[6]
TE
(%)[6]
0981The Ribos OperationGeorge Spenton-FosterRobert Holmes2 Eylül 1978
9 Eylül 1978
16 Eylül 1978
23 Eylül 1978
5A8,3
8,1
7,9
8,2
59


67
0992The Pirate PlanetPennant RobertsDouglas Adams30 Eylül 1978
7 Ekim 1978
14 Ekim 1978
21 Ekim 1978
5B9,1
7,4
8,2
8,4
61

64
64
1003The Stones of BloodDarrol BlakeDavid Fisher28 Ekim 1978
4 Kasım 1978
11 Kasım 1978
18 Kasım 1978
5C8,6
6,6
9,3
7,6



67
1014The Androids of TaraMichael HayesDavid Fisher25 Kasım 1978
2 Aralık 1978
9 Aralık 1978
16 Aralık 1978
5D9,5
10,1
8,9
9,0

65

66
1025The Power of KrollNorman StewartRobert Holmes23 Aralık 1978
30 Aralık 1978
6 Ocak 1979
13 Ocak 1979
5E6,5
12,4
8,9
9,9



63
1036The Armageddon FactorMichael HayesBob Baker ve Dave Martin20 Ocak 1979
27 Ocak 1979
3 Şubat 1979
10 Şubat 1979
17 Şubat 1979
24 Şubat 1979
5F7,5
8,8
7,8
8,6
8,6
9,6
65




66

17. sezon (1979-80)[değiştir | kaynağı değiştir]

Serideki
No.
Sezondaki
No.
HikâyeYönetmenYazarOrijinal yayın tarihiÜrün koduBK izleyicisi
(milyon)[6]
TE
(%)[6]
1041Destiny of the DaleksKen GrieveTerry Nation1 Eylül 1979
8 Eylül 1979
15 Eylül 1979
22 Eylül 1979
5J13,0
12,7
13,8
14,4
67

63
64
1052City of DeathMichael HayesDavid Agnew
(Douglas Adams, Graham Williams ve David Fisher)
29 Eylül 1979
6 Ekim 1979
13 Ekim 1979
20 Ekim 1979
5H12,4
14,1
15,4
16,1

64

64
1063The Creature from the PitChristopher BarryDavid Fisher27 Ekim 1979
3 Kasım 1979
10 Kasım 1979
17 Kasım 1979
5G9,3
10,8
10,2
9,6

67

1074Nightmare of EdenAlan BromlyBob Baker24 Kasım 1979
1 Aralık 1979
8 Aralık 1979
15 Aralık 1979
5K8,7
9,6
9,6
9,4



65
1085The Horns of NimonKenny McBainAnthony Read22 Aralık 1979
29 Aralık 1979
5 Ocak 1980
12 Ocak 1980
5L6,0
8,8
9,8
10,4



67
6ShadaPennant RobertsDouglas AdamsYayınlanmadı[not 1]5M

18. sezon (1980-81)[değiştir | kaynağı değiştir]

Serideki
No.
Sezondaki
No.
HikâyeYönetmenYazarOrijinal yayın tarihiÜrün koduBK izleyicisi
(milyon)[6]
TE
(%)[6]
1091The Leisure HiveLovett BickfordDavid Fisher30 Ağustos 1980
6 Eylül 1980
13 Eylül 1980
20 Eylül 1980
5N5,9
5,0
5,0
4,5



65
1102MeglosTerence DudleyJohn Flanagan ve Andrew McCulloch27 Eylül 1980
4 Ekim 1980
11 Ekim 1980
18 Ekim 1980
5Q5,0
4,2
4,7
4,7
61
64

63
1113Full CirclePeter GrimwadeAndrew Smith25 Ekim 1980
1 Kasım 1980
8 Kasım 1980
15 Kasım 1980
5R5,9
3,7
5,9
5,4



65
1124State of DecayPeter MoffattTerrance Dicks22 Kasım 1980
29 Kasım 1980
6 Aralık 1980
13 Aralık 1980
5P5,8
5,3
4,4
5,4



69
1135Warriors' GatePaul Joyce ve Graeme HarperStephen Gallagher3 Ocak 1981
10 Ocak 1981
17 Ocak 1981
24 Ocak 1981
5S7,1
6,7
8,3
7,8
59


59
1146The Keeper of TrakenJohn BlackJohnny Byrne31 Ocak 1981
7 Şubat 1981
14 Şubat 1981
21 Şubat 1981
5T7,6
6,1
5,2
6,1



63
1157LogopolisPeter GrimwadeChristopher H. Bidmead28 Şubat
7 Mart 1981
14 Mart 1981
21 Mart 1981.
5V7,7
7,7
5,8
6,1

61

65

Beşinci Doktor[değiştir | kaynağı değiştir]

Beşinci Doktor, Peter Davison tarafından canlandırılmıştır.

19. sezon (1982)[değiştir | kaynağı değiştir]

Serideki
No.
Sezondaki
No.
HikâyeYönetmenYazarOrijinal yayın tarihiÜrün koduBK izleyicisi
(milyon)[6]
TE
(%)[6]
1161CastrovalvaFiona CummingChristopher H. Bidmead4 Ocak 1982
5 Ocak 1982
11 Ocak 1982
12 Ocak 1982
5Z9,1
8,6
10,2
10,4
1172Four to DoomsdayJohn BlackTerence Dudley18 Ocak 1982
19 Ocak 1982
25 Ocak 1982
26 Ocak 1982
5W8,4
8,8
8,9
9,4
1183KindaPeter GrimwadeChristopher Bailey1 Şubat 1982
2 Şubat 1982
8 Şubat 1982
9 Şubat 1982
5Y8,4
9,4
8,5
8,9
1194The VisitationPeter MoffattEric Saward15 Şubat 1982
16 Şubat 1982
22 Şubat 1982
23 Şubat 1982
5X9,1
9,3
9,9
10,1
1205Black OrchidRon JonesTerence Dudley1 Mart 1982
2 Mart 1982
6A9,9
10,1
1216EarthshockPeter GrimwadeEric Saward8 Mart 1982
9 Mart 1982
15 Mart 1982
16 Mart 1982
6B9,1
8,8
9,8
9,6
1227Time-FlightRon JonesPeter Grimwade22 Mart 1982
24 Mart 1982
30 Mart 1982
31 Mart 1982
6C10,0
8,5
8,9
8,1

20. sezon (1983)[değiştir | kaynağı değiştir]

Serideki
No.
Sezondaki
No.
HikâyeYönetmenYazarOrijinal yayın tarihiÜrün koduBK izleyicisi
(milyon)[6]
TE
(%)[6]
1231Arc of InfinityRon JonesJohnny Byrne3 Ocak 1983
5 Ocak 1983
11 Ocak 1983
12 Ocak 1983
6E7,2
7,3
6,9
7,2
69
70
67
66
1242SnakedanceFiona CummingChristopher Bailey18 Ocak 1983
19 Ocak 1983
25 Ocak 1983
26 Ocak 1983
6D6,7
7,7
6,6
7,4
65
66
67
67
1253Mawdryn UndeadPeter MoffattPeter Grimwade1 Şubat 1983
2 Şubat 1983
8 Şubat 1983
9 Şubat 1983
6F6,5
7,5
7,4
7,7
67
70
67
68
1264TerminusMary RidgeStephen Gallagher15 Şubat 1983
16 Şubat 1983
22 Şubat 1983
23 Şubat 1983
6G6,8
7,5
6,5
7,4
65
67
64
67
1275EnlightenmentFiona CummingBarbara Clegg1 Mart 1983
2 Mart 1983
8 Mart 1983
9 Mart 1983
6H6,6
7,2
6,2
7,3
67
65
68
70
1286The King's DemonsTony VirgoTerence Dudley15 Mart 1983
16 Mart 1983
6J5,8
7,2
65
63
129"The Five Doctors"Peter MoffattTerrance Dicks25 Kasım 1983[not 2]6K7,775

21. sezon (1984)[değiştir | kaynağı değiştir]

Dizideki
numara
Sezondaki
numara
Hikâye Yönetmen Senarist Orijinal yayın tarihi Ürün kodu BK izleyicileri
(milyon)[6]
TE
(%)[6]
1301Warriors of the DeepPennant RobertsJohnny Byrne5 Ocak 1984
6 Ocak 1984
12 Ocak 1984
13 Ocak 1984
6L7,6
7,5
7,3
6,6
65
64
62
65
1312The AwakeningMichael Owen MorrisEric Pringle19 Ocak 1984
20 Ocak 1984
6M7,9
6,6
65
63
1323FrontiosRon JonesChristopher H. Bidmead26 Ocak 1984
27 Ocak 1984
2 Şubat 1984
3 Şubat 1984
6N8,0
5,8
7,8
5,6
66
69
65
65
1334Resurrection of the DaleksMatthew RobinsonEric Saward8 Şubat 1984
15 Şubat 1984
6P7,3
8,0
69
65
1345Planet of FireFiona CummingPeter Grimwade23 Şubat 1984
24 Şubat 1984
1 Mart 1984
2 Mart 1984
6Q7,4
6,1
7,4
7,0
1356The Caves of AndrozaniGraeme HarperRobert Holmes8 Mart 1984
9 Mart 1984
15 Mart 1984
16 Mart 1984
6R6,9
6,6
7,8
7,8
65

65
68

Altıncı Doktor[değiştir | kaynağı değiştir]

Altıncı Doktor, Colin Baker tarafından canlandırılmıştır.

21. sezon (1984) devamı[değiştir | kaynağı değiştir]

Dizideki
numara
Sezondaki
numara
Hikâye Yönetmen Senarist Orijinal yayın tarihi Ürün kodu BK izleyicileri
(milyon)[6]
TE
(%)[6]
1367The Twin DilemmaPeter MoffattAnthony Steven22 Mart 1984
23 Mart 1984
29 Mart 1984
30 Mart 1984
6S7,6
7,4
7,0
6,3
61
66
59
67

22. sezon (1985)[değiştir | kaynağı değiştir]

Serideki
No.
Sezondaki
No.
HikâyeYönetmenYazarOrijinal yayın tarihiÜrün koduBK izleyicisi
(milyon)[6]
TE
(%)[6]
1371Attack of the CybermenMatthew RobinsonPaula Moore5 Ocak 1985
12 Ocak 1985
6T8,9
7,2
61
65
1382Vengeance on VarosRon JonesPhilip Martin19 Ocak 1985
26 Ocak 1985
6V7,2
7,0
63
65
1393The Mark of the RaniSarah HellingsPip ve Jane Baker2 Şubat 1985
9 Şubat 1985
6X6,3
7,3
64
64
1404The Two DoctorsPeter MoffattRobert Holmes16 Şubat 1985
23 Şubat 1985
2 Mart 1985
6W6.6
6,0
6,9
65
62
65
1415TimelashPennant RobertsGlen McCoy9 Mart 1985
16 Mart 1985
6Y6,7
7,4
66
64
1426Revelation of the DaleksGraeme HarperEric Saward23 Mart 1985
30 Mart 1985
6Z7,4
7,7
67
65

23. sezon (1986)[değiştir | kaynağı değiştir]

Serideki
No.
Sezondaki
No.
HikâyeYönetmenYazarOrijinal yayın tarihiÜrün koduBK izleyicisi
(milyon)[6]
TE
(%)[6]
143a1The Mysterious PlanetNicholas MallettRobert Holmes6 Eylül 1986
13 Eylül 1986
20 Eylül 1986
27 Eylül 1986
7A4,9
4,9
3,9
3,7
72
69
70
72
143b2MindwarpRon JonesPhilip Martin4 Ekim 1986
11 Ekim 1986
18 Ekim 1986
25 Ekim 1986
7B4,8
4,6
5,1
5,0
71
69
66
72
143c3Terror of the VervoidsChris CloughPip ve Jane Baker1 Kasım 1986
8 Kasım 1986
15 Kasım 1986
22 Kasım 1986
7C5,2
4,6
5,3
5,3
66
69
69
69
143d4The Ultimate FoeChris CloughRobert Holmes
Pip and Jane Baker
29 Kasım 1986
6 Aralık 1986
7C4,4
5,6
69
69

Yedinci Doktor[değiştir | kaynağı değiştir]

Yedinci Doktor, Sylvester McCoy tarafından canlandırılmıştır.

24. sezon (1987)[değiştir | kaynağı değiştir]

Serideki
No.
Sezondaki
No.
HikâyeYönetmenYazarOrijinal yayın tarihiÜrün koduBK izleyicisi
(milyon)[6]
TE
(%)[6]
1441Time and the RaniAndrew MorganPip ve Jane Baker7 Eylül 1987
14 Eylül 1987
21 Eylül 1987
28 Eylül 1987
7D5,1
4,2
4,3
4,9
58
63
57
59
1452Paradise TowersNicholas MallettStephen Wyatt5 Ekim 1987
12 Ekim 1987
19 Ekim 1987
26 Ekim 1987
7E4,5
5,2
5,0
5,0
61
58
58
57
1463Delta and the BannermenChris CloughMalcolm Kohll2 Kasım 1987
9 Kasım 1987
16 Kasım 1987
7F5,3
5,1
5,4
63
60
60
1474DragonfireChris CloughIan Briggs23 Kasım 1987
30 Kasım 1987
7 Aralık 1987
7G5,5
5,0
4,7
61
61
64

25. sezon (1988-89)[değiştir | kaynağı değiştir]

Serideki
No.
Sezondaki
No.
HikâyeYönetmenYazarOrijinal yayın tarihiÜrün koduBK izleyicisi
(milyon)[6][7]
TE
(%)[6]
1481Remembrance of the DaleksAndrew MorganBen Aaronovitch5 Ekim 1988
12 Ekim 1988
19 Ekim 1988
26 Ekim 1988
7H5,5
5,8
5,1
5,0
68
69
70
72
1492The Happiness PatrolChris CloughGraeme Curry2 Kasım 1988
9 Kasım 1988
16 Kasım 1988
7L5,3
4,6
5,3
67
65
65
1503Silver NemesisChris CloughKevin Clarke23 Kasım 1988
30 Kasım 1988
7 Aralık 1988[not 3]
7K6,1
5,2
5,2
71
70
70
1514The Greatest Show in the GalaxyAlan WareingStephen Wyatt14 Aralık 1988
21 Aralık 1988
28 Aralık 1988
4 Ocak 1989
7J5,0
5,3
4,8
6,6
68
66
69
64

26. sezon (1989)[değiştir | kaynağı değiştir]

Serideki
No.
Sezondaki
No.
HikâyeYönetmenYazarOrijinal yayın tarihiÜrün koduBK izleyicisi
(milyon)[6]
TE
(%)[6]
1521BattlefieldMichael KerriganBen Aaronovitch6 Eylül 1989
13 Eylül 1989
20 Eylül 1989
27 Eylül 1989
7N3,1
3,9
3,6
4,0
69
68
67
65
1532Ghost LightAlan WareingMarc Platt4 Ekim 1989
11 Ekim 1989
18 Ekim 1989
7Q4,2
4,0
4,0
68
68
64
1543The Curse of FenricNicholas MallettIan Briggs25 Ekim 1989
1 Kasım 1989
8 Kasım 1989
15 Kasım 1989
7M4,3
4,0
4,0
4,2
67
68
68
68
1554SurvivalAlan WareingRona Munro22 Kasım 1989
29 Kasım 1989
6 Aralık 1989
7P5,0
4,8
5,0
69
69
71

Sekizinci Doktor[değiştir | kaynağı değiştir]

Sekizinci Doktor, Paul McGann tarafından canlandırılmıştır.

Televizyon filmi (1996)[değiştir | kaynağı değiştir]

Serideki
No.
Sezondaki
No.
HikâyeYönetmenYazarOrijinal yayın tarihiÜrün koduBK izleyicisi
(milyon)[6]
TE
(%)[6]
156Doctor WhoGeoffrey SaxMatthew Jacobs12 Mayıs 1996 (Kanada)
14 Mayıs 1996 (ABD)
27 Mayıs 1996 (BK)
TVM[not 4]9,0875

Dokuzuncu Doktor[değiştir | kaynağı değiştir]

1. seri (2005)[değiştir | kaynağı değiştir]

Dokuzuncu Doktor Christopher Eccleston tarafından canlandırılmıştır.

2005 serisinde, Zaman Savaşı ve gizemli Kötü Kurt sonuçları ile ilgili teşkil eden gevşek bir hikâye vardır.

Serideki
No.
Sezondaki
No.
BaşlıkYönetmenYazarOrijinal yayın tarihiÜrün koduBK izleyicisi
(milyon)[6]
TE
(%)[6]
1571"Rose"Keith BoakRussell T Davies26 Mart 2005 (2005-03-26)1.110,8181
1582"The End of the World"Euros LynRussell T Davies2 Nisan 2005 (2005-04-02)1.27,9779
1593"The Unquiet Dead"Euros LynMark Gatiss9 Nisan 2005 (2005-04-09)1.38,8680
160a4"Aliens of London"Keith BoakRussell T Davies16 Nisan 2005 (2005-04-16)1.47,6381
160b5"World War Three"Keith BoakRussell T Davies23 Nisan 2005 (2005-04-23)1.57,9882
1616"Dalek"Joe AhearneRobert Shearman30 Nisan 2005 (2005-04-30)1.68,6384
1627"The Long Game"Brian GrantRussell T Davies7 Mayıs 2005 (2005-05-07)1.78,0181
1638"Father's Day"Joe AhearnePaul Cornell14 Mayıs 2005 (2005-05-14)1.88,0683
164a9"The Empty Child"James HawesSteven Moffat21 Mayıs 2005 (2005-05-21)1.97,1184
164b10"The Doctor Dances"James HawesSteven Moffat28 Mayıs 2005 (2005-05-28)1.106,8685
16511"Boom Town"Joe AhearneRussell T Davies4 Haziran 2005 (2005-06-04)1.117,6882
166a12"Bad Wolf"Joe AhearneRussell T Davies11 Haziran 2005 (2005-06-11)1.126,8185
166b13"The Parting of the Ways"Joe AhearneRussell T Davies18 Haziran 2005 (2005-06-18)1.136,9189

Onuncu Doktor[değiştir | kaynağı değiştir]

Onuncu Doktor'u canlandıran David Tennant, ilk seri gösterilmeden önce ekipteydi.[11]

2. seri (2005-06)[değiştir | kaynağı değiştir]

2006 serisinde çeşitli bölümlerde Torchwood yan ürün serisi için arka plan hikayesi olarak "görüldü". Her bir bölümün TARDISODE bölümleri adı altında önbölümü bulunmaktadır.

Serideki
No.
Sezondaki
No.
BaşlıkYönetmenYazarOrijinal yayın tarihiÜrün koduBK izleyicisi
(milyon)[6]
TE
(%)[6]
Özel bölüm (2005)
167"The Christmas Invasion"James HawesRussell T Davies25 Aralık 2005 (2005-12-25)2X9,884
Bölümler
1681"New Earth"James HawesRussell T Davies15 Nisan 2006 (2006-04-15)2.18,685
1692"Tooth and Claw"Euros LynRussell T Davies22 Nisan 2006 (2006-04-22)2.29,283
1703"School Reunion"James HawesToby Whithouse29 Nisan 2006 (2006-04-29)2.38,385
1714"The Girl in the Fireplace"Euros LynSteven Moffat6 Mayıs 2006 (2006-05-06)2.47,984
172a5"Rise of the Cybermen"Graeme HarperTom MacRae13 Mayıs 2006 (2006-05-13)2.59,286
172b6"The Age of Steel"Graeme HarperTom MacRae20 Mayıs 2006 (2006-05-20)2.69,086
1737"The Idiot's Lantern"Euros LynMark Gatiss27 Mayıs 2006 (2006-05-27)2.76,884
174a8"The Impossible Planet"James StrongMatt Jones3 Haziran 2006 (2006-06-03)2.86,3285
174b9"The Satan Pit"James StrongMatt Jones10 Haziran 2006 (2006-06-10)2.96,0886
17510"Love & Monsters"Dan ZeffRussell T Davies17 Haziran 2006 (2006-06-17)2.106,776
17611"Fear Her"Euros LynMatthew Graham24 Haziran 2006 (2006-06-24)2.117,183
177a12"Army of Ghosts"Graeme HarperRussell T Davies1 Temmuz 2006 (2006-07-01)2.128,286
177b13"Doomsday"Graeme HarperRussell T Davies8 Temmuz 2006 (2006-07-08)2.138,289

3. seri (2007)[değiştir | kaynağı değiştir]

Bu seride göze çarpanlar Martha Jones'un yol arkadaşı olması, Boe'nun Yüzü'nün final mesajı ile, gizemli Mr Saxon'ın gerçek yüzü ve Doktor'un Rose Tyler'ı kaybetmesidir. Susie Liggat, "Human Nature" ve "The Family of Blood" adlı bölümlerin yapımcılığını üstlenirken Phil Collinson yürütücü yapımcı oldu.

Serideki
No.
Sezondaki
No.
BaşlıkYönetmenYazarOrijinal yayın tarihiÜrün koduBK izleyicisi
(milyon)[6]
TE
(%)[6]
Özel bölüm (2006)
178"The Runaway Bride"Euros LynRussell T Davies25 Aralık 2006 (2006-12-25)3.X9,384
Bölümler
1791"Smith and Jones"Charles PalmerRussell T Davies31 Mart 2007 (2007-03-31)3.18,7188
1802"The Shakespeare Code"Charles PalmerGareth Roberts7 Nisan 2007 (2007-04-07)3.27,2387
1813"Gridlock"Richard ClarkRussell T Davies14 Nisan 2007 (2007-04-14)3.38,485
182a4"Daleks in Manhattan"James StrongHelen Raynor21 Nisan 2007 (2007-04-21)3.46,6986
182b5"Evolution of the Daleks"James StrongHelen Raynor28 Nisan 2007 (2007-04-28)3.56,9785
1836"The Lazarus Experiment"Richard ClarkStephen Greenhorn5 Mayıs 2007 (2007-05-05)3.67,1986
1847"42"Graeme HarperChris Chibnall19 Mayıs 2007 (2007-05-19)3.77,4185
185a8"Human Nature"Charles PalmerPaul Cornell26 Mayıs 2007 (2007-05-26)3.87,7486
185b9"The Family of Blood"Charles PalmerPaul Cornell2 Haziran 2007 (2007-06-02)3.97,2186
18610"Blink"Hettie MacDonaldSteven Moffat9 Haziran 2007 (2007-06-09)3.106,6287
187a11"Utopia"Graeme HarperRussell T Davies16 Haziran 2007 (2007-06-16)3.117,8487
187b12"The Sound of Drums"Colin TeagueRussell T Davies23 Haziran 2007 (2007-06-23)3.127,5187
187c13"Last of the Time Lords"Colin TeagueRussell T Davies30 Haziran 2007 (2007-06-30)3.138,6188

4. seri (2008)[değiştir | kaynağı değiştir]

Susie Liggat, "Planet of the Ood", "The Sontaran Stratagem", "The Poison Sky", "The Unicorn and the Wasp" ve "Turn Left" bölümlerinde yapımcılığı üstlenirken Phil Collinson aynı bölümlerde yürütücü yapımcı oldu. Diğer bölümlerde Collinson yapımcıydı. Phil Collinson sezonun sonunda dizinin yapımcılığından ayrıldı.

Serideki
No.
Sezondaki
No.
BaşlıkYönetmenYazarOrijinal yayın tarihiÜrün koduBK izleyicisi
(milyon)[6]
TE
(%)[6]
Özel bölüm (2007)
188"Voyage of the Damned"James StrongRussell T Davies25 Aralık 2007 (2007-12-25)4.X13,3186
Bölümler
1891"Partners in Crime"James StrongRussell T Davies5 Nisan 2008 (2008-04-05)4.19,1488
1902"The Fires of Pompeii"Colin TeagueJames Moran12 Nisan 2008 (2008-04-12)4.39,0487
1913"Planet of the Ood"Graeme HarperKeith Temple19 Nisan 2008 (2008-04-19)4.27,5087
192a4The Sontaran StratagemDouglas MackinnonHelen Raynor26 Nisan 2008 (2008-04-26)4.47,0687
192b5The Poison SkyDouglas MackinnonHelen Raynor3 Mayıs 2008 (2008-05-03)4.56,5388
1936"The Doctor's Daughter"Alice TroughtonStephen Greenhorn10 Mayıs 2008 (2008-05-10)4.67,3388
1947"The Unicorn and the Wasp"Graeme HarperGareth Roberts17 Mayıs 2008 (2008-05-17)4.78,4186
195a8"Silence in the Library"Euros LynSteven Moffat31 Mayıs 2008 (2008-05-31)4.96,2789
195b9"Forest of the Dead"Euros LynSteven Moffat7 Haziran 2008 (2008-06-07)4.107,8489
19610"Midnight"Alice TroughtonRussell T Davies14 Haziran 2008 (2008-06-14)4.88,0586
19711"Turn Left"Graeme HarperRussell T Davies21 Haziran 2008 (2008-06-21)4.118,0988
198a12"The Stolen Earth"Graeme HarperRussell T Davies28 Haziran 2008 (2008-06-28)4.128,7891
198b13"Journey's End"Graeme HarperRussell T Davies5 Temmuz 2008 (2008-07-05)4.1310,5791

Özel bölümler (2008-10)[değiştir | kaynağı değiştir]

"The Next Doctor" adlı bölüm dışında (SD çekildi) Doctor Who'nun bu bölümleri HD olarak çekildi.[12] Susie Liggat, "The Next Doctor"; Nikki Wilson, "The Waters of Mars" ve Tracie Simpson, "Planet of the Dead" ile The End of Time bölümlerinin yapımcılığını üstlendi. Pratik nedenlerden dolayı, bu özel bölümlerde 4. sezonun prodüksiyon kodları kullanılmaya devam etti.

Serideki
No.
Sezondaki
No.
BaşlıkYönetmenYazarOrijinal yayın tarihiÜrün koduBK izleyicisi
(milyon)[6]
TE
(%)[6]
1991"The Next Doctor"Andy GoddardRussell T Davies25 Aralık 2008 (2008-12-25)4.1413,1086
2002"Planet of the Dead"James StrongRussell T Davies ve Gareth Roberts11 Nisan 2009 (2009-04-11)4.159,7588
2013"The Waters of Mars"Graeme HarperRussell T Davies ve Phil Ford15 Kasım 2009 (2009-11-15)4.1610,3288
202a4"The End of Time"
"1. Bölüm"
Euros LynRussell T Davies25 Aralık 2009 (2009-12-25)4.1712,0487
202b5"The End of Time"
"2. bölüm"
Euros LynRussell T Davies
Steven Moffat (son sahne, adı geçmiyor)
1 Ocak 2010 (2010-01-01)4.1812,2789

On Birinci Doktor[değiştir | kaynağı değiştir]

On Birinci Doktor, Matt Smith tarafından canlandırılmaktadır. Russel T Davies istifa edince Steven Moffat baş yazarlığı ve yapımcılığı devraldı. Julie Gardner also da yapımcılıktan istifa etti ve yerine Piers Wenger geldi.Beth Willis de gruba yapımcı olarak katıldı..

5. seri (2010)[değiştir | kaynağı değiştir]

Tracie Simpson ve Peter Bennett sezon boyunca yapımcılığı üstlenirken Patrick Schweitzer, "The Vampires of Venice" ve "Vincent and the Doctor" bölümlerinde Simpson ile ortak yapımcı oldu.

Serideki
No.
Sezondaki
No.
BaşlıkYönetmenYazarOrijinal yayın tarihiÜrün koduBK izleyicisi
(milyon)[6]
TE
(%)[6]
2031"The Eleventh Hour"Adam SmithSteven Moffat3 Nisan 2010 (2010-04-03)1.110,08586
2042"The Beast Below"Andrew GunnSteven Moffat10 Nisan 2010 (2010-04-10)1.28,42286
2053"Victory of the Daleks"Andrew GunnMark Gatiss17 Nisan 2010 (2010-04-17)1.38,20584
206a4"The Time of Angels"Adam SmithSteven Moffat24 Nisan 2010 (2010-04-24)1.48,59087
206b5"Flesh and Stone"Adam SmithSteven Moffat1 Mayıs 2010 (2010-05-01)1.58,49586
2076"The Vampires of Venice"Jonny CampbellToby Whithouse8 Mayıs 2010 (2010-05-08)1.67,68086
2087"Amy's Choice"Catherine MorsheadSimon Nye15 Mayıs 2010 (2010-05-15)1.77,54884
209a8"The Hungry Earth"Ashley WayChris Chibnall22 Mayıs 2010 (2010-05-22)1.86,49386
209b9"Cold Blood"Ashley WayChris Chibnall29 Mayıs 2010 (2010-05-29)1.97,48785
21010"Vincent and the Doctor"Jonny CampbellRichard Curtis5 Haziran 2010 (2010-06-05)1.106,76186
21111"The Lodger"Catherine MorsheadGareth Roberts12 Haziran 2010 (2010-06-12)1.116,44187
212a12"The Pandorica Opens"Toby HaynesSteven Moffat19 Haziran 2010 (2010-06-19)1.127,57488
212b13"The Big Bang"Toby HaynesSteven Moffat26 Haziran 2010 (2010-06-26)1.136,69689

6. seri (2011)[değiştir | kaynağı değiştir]

İki parçaya ayrılan 6. sezonun ilk yedi bölümü Nisan'dan Haziran 2011'e kadar, son altı bölümü Ağustos'un sonunda Ekim 2011'e kadar yayınlandı. Sanne Wohlenberg "The Doctor's Wife" ve "Night Terrors" bölümlerinden oluşan ilk bloğun yapımcılığını üstlendi. Denise Paul "Closing Time" bölümünde yapımcılık yaparken kalan bölümlerde yapımcı Marcus Wilson oldu.

Serideki
No.
Sezondaki
No.
BaşlıkYönetmenYazarOrijinal yayın tarihiÜrün koduBK izleyicisi
(milyon)[6]
TE
(%)[6]
Özel bölüm (2010)
213"A Christmas Carol"Toby HaynesSteven Moffat25 Aralık 2010 (2010-12-25)2.X12,1183
Kısım 1
214a1"The Impossible Astronaut"Toby HaynesSteven Moffat23 Nisan 2011 (2011-04-23)2.18,8688
214b2"Day of the Moon"Toby HaynesSteven Moffat30 Nisan 2011 (2011-04-30)2.27,3087
2153"The Curse of the Black Spot"Jeremy WebbStephen Thompson7 Mayıs 2011 (2011-05-07)2.97,8586
2164"The Doctor's Wife"Richard ClarkNeil Gaiman14 Mayıs 2011 (2011-05-14)2.37,9787
217a5"The Rebel Flesh"Julian SimpsonMatthew Graham21 Mayıs 2011 (2011-05-21)2.57,3585
217b6"The Almost People"Julian SimpsonMatthew Graham28 Mayıs 2011 (2011-05-28)2.66,7286
2187"A Good Man Goes to War"Peter HoarSteven Moffat4 Haziran 2011 (2011-06-04)2.77,5188
Kısım 2
2198"Let's Kill Hitler"Richard SeniorSteven Moffat27 Ağustos 2011 (2011-08-27)2.88,1085
2209"Night Terrors"Richard ClarkMark Gatiss3 Eylül 2011 (2011-09-03)2.47,0786
22110"The Girl Who Waited"Nick HurranTom MacRae10 Eylül 2011 (2011-09-10)2.107,6085
22211"The God Complex"Nick HurranToby Whithouse17 Eylül 2011 (2011-09-17)2.116,7786
22312"Closing Time"Steve HughesGareth Roberts24 Eylül 2011 (2011-09-24)2.126,9386
22413"The Wedding of River Song"Jeremy WebbSteven Moffat1 Ekim 2011 (2011-10-01)2.137,6786

7. seri (2012-13)[değiştir | kaynağı değiştir]

7. sezonda 2012'nin sonlarına kadar beş bölüm yayınlandıktan sonra bir Noel Özel bölümü gösterildi ve 2013'te sekiz bölüm daha yayınlandı. Bu sezondan itibaren prodüksiyon kodu uygulaması kaldırıldı. Noel özel bölümünde Steven Moffat, Wenger ve Caroline Skinner yürütücü yapımcılığı üstlendiler.[13] 6. sezona kadar yürütücü yapımcı olan Beth Willis BBC'den ayrıldı.[14] Wenger Noel özel bölümünden sonra ayrıldı. Sezonun devamında Moffat ve Skinner görevlerine devam ettiler.[15]

Serideki
No.
Sezondaki
No.
BaşlıkYönetmenYazarOrijinal yayın tarihiÜrün koduBK izleyicisi
(milyon)[6]
TE
(%)[6]
Özel bölüm (2011)
225"The Doctor, the Widow and the Wardrobe"Farren BlackburnSteven Moffat25 Aralık 2011 (2011-12-25)7X10,7784
Kısım 1
2261"Asylum of the Daleks"Nick HurranSteven Moffat1 Eylül 2012 (2012-09-01)7.18,3389
2272"Dinosaurs on a Spaceship"Saul MetzsteinChris Chibnall8 Eylül 2012 (2012-09-08)7.27,5787
2283"A Town Called Mercy"Saul MetzsteinToby Whithouse15 Eylül 2012 (2012-09-15)7.38,4285
2294"The Power of Three"Douglas MackinnonChris Chibnall22 Eylül 2012 (2012-09-22)7.47,6787
2305"The Angels Take Manhattan"Nick HurranSteven Moffat29 Eylül 2012 (2012-09-29)7.57,8288
Özel bölüm (2012)
231"The Snowmen"Saul MetzsteinSteven Moffat25 Aralık 20127X29,8787
Kısım 2
2326"The Bells of Saint John"Colm McCarthySteven Moffat30 Mart 2013 (2013-03-30)7.68,4487
2337"The Rings of Akhaten"Farren BlackburnNeil Cross6 Nisan 2013 (2013-04-06)7.77,4584
2348"Cold War"Douglas MackinnonMark Gatiss13 Nisan 2013 (2013-04-13)7.87,3784
2359"Hide"Jamie PayneNeil Cross20 Nisan 2013 (2013-04-20)7.96,6185
23610"Journey to the Centre of the TARDIS"Mat KingStephen Thompson27 Nisan 2013 (2013-04-27)7.106,5085
23711"The Crimson Horror"Saul MetzsteinMark Gatiss4 Mayıs 2013 (2013-05-04)7.116,4785
23812"Nightmare in Silver"Stephen WoolfendenNeil Gaiman11 Mayıs 2013 (2013-05-11)7.126,6484
23913"The Name of the Doctor"Saul MetzsteinSteven Moffat18 Mayıs 2013 (2013-05-18)7.137,4588

Özel bölümler (2013)[değiştir | kaynağı değiştir]

50. yıl özel bölümün 3D yayınlanması,[16]Onuncu Doktor ve Rose Tyler rolleriyle, David Tennant ve Billie Piper'ın dönmesi planlandı.[17]

Serideki
No.
Sezondaki
No.
BaşlıkYönetmenYazarOrijinal yayın tarihiBK izleyicisi
(milyon)[6]
TE
(%)[6]
2401"The Day of the Doctor"Nick HurranSteven Moffat23 Kasım 2013 (2013-11-23)12,8088
2412"The Time of the Doctor"Jamie PayneSteven Moffat25 Aralık 2013 (2013-12-25)11,1483

On İkinci Doktor[değiştir | kaynağı değiştir]

1 Haziran 2013 tarihinde, 2013 Noel özel bölümünde Matt Smith'in ayrılacağı ve Doktor'un rejenerasyon geçireceği açıklandı.[18] On ikinci Doktor konusu medyada birçok spekülasyona neden oldu.[19][20][21][22][23][24] 4 Ağustos 2013 tarihinde Doctor Who Live: The Next Doctor adlı programda On ikinci Doktor'un Peter Capaldi olduğu açıklandı.

8. seri (2014)[değiştir | kaynağı değiştir]

Eylül 2013'te sekizinci sezonun çekimlerine başlama kararı verildi. Bu sezonda Doktor rolüyle Peter Capaldi ve Clara Oswald rolüyle Jenna-Louise Coleman oynadı.[25] BBC One yeni sezonun 2014 yılında olacağını resmî twitter hesabından doğrulamıştı. Ağustos 2014 tarihinden itibaren 12 bölüm olarak yayınlanacağı açıklanmıştı.[26] Ben Wheatley Capaldi'nin ilk iki bölümünü yönetti.[27] Paul Murphy üçüncü ve altıncı bölümlerin yönetmenliğini üstlendi.[28] Douglas Mackinnon ise iki bölüm yönetti.[29] Yapımcıların da Nikki Wilson ve Peter Bennett olduğu açıklandı.[30]

Serideki
No.
Sezondaki
No.
Başlık[31]Yönetmen[31]Yazar[31]Orijinal yayın tarihi[32]BK izleyicisi
(milyon)[6]
TE
(%)[6]
2421"Deep Breath"Ben WheatleySteven Moffat23 Ağustos 20149,1782
2432"Into the Dalek"Ben WheatleyPhil Ford ve Steven Moffat30 Ağustos 20147,2984
2443"Robot of Sherwood"Paul MurphyMark Gatiss6 Eylül 20147,2882
2454"Listen"Douglas MackinnonSteven Moffat13 Eylül 20147,0182
2465"Time Heist"Douglas MackinnonStephen Thompson ve Steven Moffat20 Eylül 20146,9984
2476"The Caretaker"Paul MurphyGareth Roberts ve Steven Moffat27 Eylül 20146,8283
2487"Kill the Moon"Paul WilmshurstPeter Harness4 Ekim 20146,9182
2498"Mummy on the Orient Express"Paul WilmshurstJamie Mathieson11 Ekim 20147,1185
2509"Flatline"Douglas MackinnonJamie Mathieson18 Ekim 20146,7185
25110"In the Forest of the Night"Sheree FolksonFrank Cottrell Boyce25 Ekim 20146,9283
252a11"Dark Water"Rachel TalalaySteven Moffat1 Kasım 20147,3485
252b12"Death in Heaven"Rachel TalalaySteven Moffat8 Kasım 20147,6083

9. seri (2015)[değiştir | kaynağı değiştir]

Peter Capaldi ve Jenna Coleman'ın 9. sezonda döndükleri kesinleşti.[33] Başlangıç bölümünü Moffat'ın yazacağı ve adının "The Magician's Apprentice" olacağı açıklandı. Catherine Tregenna'nın da bir bölümü yazacağı açıklandı.[34][35]

Serideki
No.
Sezondaki
No.
Başlık[36]Yönetmen[36]Yazar[36]Orijinal yayın tarihi[37][38]BK izleyicisi
(milyon)[6]
TE
(%)[6]
Özel bölüm (2014)
253"Last Christmas"Paul WilmshurstSteven Moffat25 Aralık 2014 (2014-12-25)8,2882
Bölümler
254a1"The Magician's Apprentice"Hettie MacDonaldSteven Moffat19 Eylül 2015 (2015-09-19)6,5484
254b2"The Witch's Familiar"Hettie MacDonaldSteven Moffat26 Eylül 2015 (2015-09-26)5,7183
255a3"Under the Lake"Daniel O'HaraToby Whithouse3 Ekim 2015 (2015-10-03)5,6384
255b4"Before the Flood"Daniel O'HaraToby Whithouse10 Ekim 2015 (2015-10-10)6,0583
2565"The Girl Who Died"Ed BazalgetteJamie Mathieson ve Steven Moffat17 Ekim 2015 (2015-10-17)6,5682
2576"The Woman Who Lived"Ed BazalgetteCatherine Tregenna24 Ekim 2015 (2015-10-24)6,1181
258a7"The Zygon Invasion"Daniel NettheimPeter Harness31 Ekim 2015 (2015-10-31)5,7682
258b8"The Zygon Inversion"Daniel NettheimPeter Harness ve Steven Moffat7 Kasım 2015 (2015-11-07)6,0384
2599"Sleep No More"Justin MolotnikovMark Gatiss14 Kasım 2015 (2015-11-14)5,6178
26010"Face the Raven"Justin MolotnikovSarah Dollard21 Kasım 2015 (2015-11-21)6,0584
26111"Heaven Sent"Rachel TalalaySteven Moffat28 Kasım 2015 (2015-11-28)6,1980
26212"Hell Bent"Rachel TalalaySteven Moffat5 Aralık 2015 (2015-12-05)6,1782
Özel bölüm (2015)
263"The Husbands of River Song"Douglas MackinnonSteven Moffat25 Aralık 2015 (2015-12-25)7,6982

10. seri[değiştir | kaynağı değiştir]

14 Temmuz 2015 tarihinde BBC, onuncu sezonun yapılacağını açıkladı.[39] Steven Moffat, sezonun on iki bölüm ve bir Noel özel bölümünden oluşacağını söylemiştir.[40] Sezonun 2016 Noel özel bölümünden sonra 2017 başında başlaması planlanmaktadır.[41] Çekimlerin Mayıs 2016'da başlayacağı açıklanmıştır.[41] Henüz sezon başlamadan Peter Capaldi bu sezon son kez doktor rolünü canlandıracağını açıkladı.[42]

Serideki
No.
Sezondaki
No.
Başlık[43][44]Yönetmen[45]Yazar[45]Orijinal yayın tarihi[46]BK izleyicisi
(milyon)[6]
TE
(%)[6]
Özel bölüm (2016)
264"The Return of Doctor Mysterio"Ed Bazalgette[47][48]Steven Moffat25 Aralık 2016 (2016-12-25)7,8382
Bölümler
2651"The Pilot"Lawrence GoughSteven Moffat15 Nisan 2017 (2017-04-15)6,6883
2662"Smile"Lawrence GoughFrank Cottrell-Boyce22 Nisan 2017 (2017-04-22)5,9783
2673"Thin Ice"Bill AndersonSarah Dollard29 Nisan 2017 (2017-04-29)5,6184
2684"Knock Knock"Bill AndersonMike Bartlett6 Mayıs 2017 (2017-05-06)5,7383
2695"Oxygen"Charles PalmerJamie Mathieson13 Mayıs 2017 (2017-05-13)5,2783
2706"Extremis"Daniel NettheimSteven Moffat20 Mayıs 2017 (2017-05-20)5,5382
2717"The Pyramid at the End of the World"Daniel NettheimPeter Harness27 Mayıs 2017 (2017-05-27)5,7982
2728"The Lie of the Land"Wayne YipToby Whithouse3 Haziran 2017 (2017-06-03)4,8282
2739"Empress of Mars"Wayne YipMark Gatiss10 Haziran 2017 (2017-06-10)5,0283
27410"The Eaters of Light"Charles PalmerRona Munro17 Haziran 2017 (2017-06-17)4,7381
275a11"World Enough and Time"Rachel TalalaySteven Moffat24 Haziran 2017 (2017-06-24)5,0085
275b12"The Doctor Falls"Rachel TalalaySteven Moffat1 Temmuz 2017 (2017-07-01)5,2983
Özel bölüm (2017)
276"Twice Upon a Time"[49]Rachel Talalay[50]Steven Moffat[45]25 Aralık 2017 (2017-12-25)??

On Üçüncü Doktor[değiştir | kaynağı değiştir]

On Üçüncü Doktor rolünü Jodie Whittaker oynayacaktır.[51]

11. seri[değiştir | kaynağı değiştir]

Serideki
No.
Sezondaki
No.
BaşlıkYönetmenYazarOrijinal yayın tarihiBK izleyicisi
(milyon)[6]
TE
(%)[6]
2771?Jamie Childs[52]?Ekim 2018 (2018-10)[53]??

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Dipnotlar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b Shada grev nedeniyle yarıda bırakılmıştır. Daha sonra hikâyenin tamamlanması için kaydedilen görüntülerle beraber Tom Baker'ın hikâyenin tamamını anlattığı kayıtlar DVD setinde yer almıştır. Bölüm ve hikâye sayılarına dahil edilmemiştir.
  2. ^ "The Five Doctors" bölümü ilk kez ABD'de dizinin 20. yıl dönümü olan 23 Kasım 1983'te yayınlanmıştır.
  3. ^ Silver Nemesis hikâyesinin 2 ve 3. bölümü 25 Kasım 1988'te BK'den önce Yeni Zelanda'da yayınlanmıştır.
  4. ^ "TVM", BBC'nin çevrimiçi bölüm rehberinde kullanılmıştır.[8] Asıl kod yapım sırasında kullanılan 50/LDX071Y/01X.[9] Doctor Who Dergisi'nin "Complete Eighth Doctor Special" setinde prodüksiyon kodu olarak #83705 kullanılmıştır.[10] Big Finish Productions 8A kodunu kullanmıştır ve Sekizinci Doktor öyküleri buna göre sıralanmıştır.

Kaynaklar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Dr Who 'longest-running sci-fi'". BBC. 28 Eylül 2006. Erişim tarihi: 15 Aralık 2007. 
  2. ^ Howe, David J.; Walker, Stephen James (2003) [1998]. "The Trial of a Time Lord: 1–4 : Details". Doctor Who: The Television Companion. BBC Doctor Who sitesi. Erişim tarihi: 27 Ekim 2007. 
  3. ^ Cornell, Paul; Day, Martin; Topping, Keith (1995). "The Five Doctors: Details". Doctor Who: The Discontinuity Guide. BBC Doctor Who sitesi. Erişim tarihi: 27 Ekim 2007. 
  4. ^ Spilsbury, Tom (22 Nisan 2009). "The Mighty 200!" (407 bas.). Royal Tunbridge Wells, Kent: Panini Comics, 26-29.  Bilinmeyen parametre |mecmua= görmezden gelindi (yardım); Bilinmeyen parametre |yazarlinki= görmezden gelindi (yardım)
  5. ^ "Everything we know so far about 'Doctor Who' Season 11". CultBox. 8 Şubat 2017. 21 Mayıs 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Şubat 2017. 
  6. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag ah ai aj ak al am an ao ap aq ar as at au av aw ax ay az ba bb bc bd be bf bg bh bi bj bk bl bm bn bo bp bq br bs bt bu bv bw bx by bz ca cb cc cd ce cf "Ratings Guide". Doctor Who News. 11 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Aralık 2014. 
  7. ^ Sullivan, Shannon (7 Ağustos 2007). "Silver Nemesis". A Brief History of Time Travel. 7 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ağustos 2008. 
  8. ^ Howe, David J.; Walker, Stephen James. "The TV Movie: Details". Doctor Who: The Television Companion. BBC Doctor Who website. 29 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Temmuz 2007. 
  9. ^ Segal, Philip; Russell, Gary (2000). Doctor Who: Regeneration. HarperCollinsEntertainment. ISBN 0-00-710591-6. 
  10. ^ "The DWM Archive: Doctor Who (1996) – In Production". Doctor Who Dergisi Özel Basım (5). 3 Eylül 2003. s. 69. ISSN 0957-9818. 
  11. ^ Şablon:Brief 28 Kasım 2007 tarihinde erişilmiştir.
  12. ^ "Doctor Who to be filmed in HD". Doctor Who Online. 4 Şubat 2009. 6 Ekim 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Nisan 2010. 
  13. ^ "Steven Moffat on the New Exec". BBC. Erişim tarihi: 21 Temmuz 2011. 
  14. ^ "BBC – Doctor Who – Beth Willis On Leaving Doctor Who – News & Features". Bbc.co.uk. Erişim tarihi: 22 Ağustos 2012. 
  15. ^ "Doctor Who executive Piers Wenger leaves BBC for Film4". BBC News. 26 Mayıs 2011. Erişim tarihi: 9 Haziran 2011. 
  16. ^ "BBC announces Doctor Who 3D special". BBC News Entertainment & arts. BK: BBC. 11 Şubat 2013. 
  17. ^ "Doctor Who: David Tennant returns for anniversary show". BBC News. 30 Mart 2013. Erişim tarihi: 30 Mart 2013. 
  18. ^ "Matt Smith announces he is to leave Doctor Who". BBC. 1 Haziran 2013. 16 Ekim 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Haziran 2013. 
  19. ^ "Matt Smith to leave Doctor Who". BBC. 1 Haziran 2013. 25 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Haziran 2013. 
  20. ^ "BBC asks James Bond star to be its new Doctor Who". telegraph.co.uk. 14 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Haziran 2013. 
  21. ^ "Betting suspended as Rory Kinnear set for new Doctor Who role". http://metro.co.uk/. 5 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Haziran 2013.  |yayımcı= dış bağlantı (yardım)
  22. ^ "Director insists that Rory Kinnear has not been approached to take over Doctor Who role". www.mirror.co.uk. 19 Aralık 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Haziran 2013. 
  23. ^ http://www.walesonline.co.uk/whats-on/film-tv/odds-slashed-cutting-star-ben-4044757
  24. ^ "New Doctor Who rumour round up: Colin Baker endorses Jon Culshaw to be new Time Lord on Twitter". www.mirror.co.uk. Erişim tarihi: 11 Haziran 2013. 
  25. ^ Lazarus, Susanna (12 Mart 2013). "Doctor Who: Jenna-Louise Coleman confirms her return for series eight". Radio Times. Erişim tarihi: 13 Mart 2013. 
  26. ^ "'Doctor Who': 12th Doctor to be announced next month?". digital spy. Erişim tarihi: 4 Ağustos 2013. 
  27. ^ "Sightseers director Wheatley to take on Doctor Who episodes". BBC News. Erişim tarihi: 19 Ekim 2013. 
  28. ^ "'Doctor Who' Series 8: Another director confirmed". Digital Spy. Erişim tarihi: 2 Aralık 2013. 
  29. ^ Dalglish, Sean. "Another Director for Series 8". 
  30. ^ Martin, William (9 January 2014). "'Doctor Who' Series 9 confirmed for 2015". CultBox. Erişim tarihi: 10 January 2014. 
  31. ^ a b c The Doctor Who Team. "Blogs - New Series: All the Episode Titles and More". BBC. 24 Aralık 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2014-08-18. 
  32. ^ "Doctor Who | Press Resources". BBC America Press Room. BBC America. 24 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Eylül 2014. 
  33. ^ "'Doctor Who' Showrunner Confirms Peter Capaldi to Return for Season 9". The Hollywood Reporter. 2014-11-17. 4 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2014-11-25. 
  34. ^ Hilton, Marcus (2014-11-12). "Moffat talks Series 8". Doctor Who News. 26 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2014-11-25. 
  35. ^ "Torchwood's Catherine Tregenna Penning Series 9 Story". Doctor Who TV. 2014-11-24. 6 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2014-11-25. 
  36. ^ a b c "Series 9: Everything You Need To Know". BBC. 8 Temmuz 2015. 7 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Temmuz 2015. 
  37. ^ "Every Saturday evening from 19 September!". Twitter. Doctor Who Dergisi. 18 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Ağustos 2015. 
  38. ^ Fullerton, Huw. "Doctor Who Christmas Special gets ominous Wham! title". Radio Times. 29 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Kasım 2014. 
  39. ^ "Doctor Who Series 10 Confirmed". Doctor Who News. 14 Temmuz 2015. 18 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Temmuz 2015. 
  40. ^ "Doctor Who series 10: Steven Moffat confirms there will be a full series of episodes in 2016". RadioTimes. 6 Kasım 2015. 17 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Kasım 2015. 
  41. ^ a b "Doctor Who series 10 to start filming in May - but new companion is yet to audition". RadioTimes. 8 Şubat 2016. 21 Şubat 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Şubat 2016. 
  42. ^ http://www.bbc.com/news/entertainment-arts-38805151
  43. ^ "2016 Christmas Special: The Return of Doctor Mysterio | Doctor Who TV". www.doctorwhotv.co.uk. Erişim tarihi: 7 Ekim 2016. 
  44. ^ "Every Series 10 Episode Title, Writer & Director So Far". Doctor Who TV. 6 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Nisan 2017. 
  45. ^ a b c "Everything we know so far about 'Doctor Who' Season 10". CultBox. 20 Ağustos 2016. 26 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ağustos 2016. 
  46. ^ "Back on TV!". Doctor Who Magazine, 511, 5, 20, 22, 48, 49. 6 Nisan 2017. 
  47. ^ "'Poldark' director joins 'Doctor Who' Christmas special". CultBox. 22 Eylül 2016. 23 Eylül 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Eylül 2016. 
  48. ^ "BBC - Doctor Who superhero adventure for Christmas Day - Media Centre". 18 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  49. ^ Marcus (10 Temmuz 2017). "Doctor Who at San Diego Comic-Con". Doctor Who News. 11 Temmuz 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Temmuz 2017. 
  50. ^ Marcus (10 Temmuz 2017). "Doctor Who at San Diego Comic-Con". Doctor Who News. 6 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Temmuz 2017. 
  51. ^ "Doctor Who: Jodie Whittaker is to replace Peter Capaldi in the Time Lord regeneration game". The Telegraph. 16 Temmuz 2017. 5 Aralık 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Temmuz 2017. 
  52. ^ "Sarah Davies 1st Assistant Director" (PDF). 10 Kasım 2017 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Ekim 2017. 
  53. ^ "New Doctor Who logo revealed for upcoming 11th series". BBC. 21 Şubat 2018. 6 Mart 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Şubat 2018. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]