Kullanıcı mesaj:kibele/geçmiş11

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

geçmiş
haziran-temmuz 2006
ağustos-eylül 2006
ekim-kasım 2006
aralık 2006-ocak 2007
şubat-mart 2007
nisan-mayıs 2007
haziran-temmuz 2007
ağustos 2007
eylül 2007
ekim-kasım-aralık 2007
























Merhaba Kibele. Gördüğüm kadarıyla temizlik yaparak başlamışsın yıla :) Umarım 2008 sana mutluluk getirir. Senden bir ricam olacak. Hirodes maddesinin geçmişinde göreceğin çeviri hataları üzerine bir rehber hazırlamaya karar verdim: Vikipedi:Üslup rehberi (Musevilik ve Hıristiyanlık) Şu anda teklif durumunda. Mümkün olduğunca ilan ettim ama pek ilgilenen olmadı. Ben de "acaba fuzuli işlerle uğraşıp bürokrasi mi yaratıyorum" şüphesine düştüm. Bakıp tenkit eder veya düzeltirsen sevinirim. "Buna gerek yok" demen bile şimdiki halden iyidir. Gönül rahatlığıyla silerim o zaman. Hoşçakal, Filanca 10:54, 1 Ocak 2008 (UTC)

  • BEN METAL MİLİTİA ADLI YÖNETİCİYEDE MESAJ YOLLADIM USLÜBÜMDA HERHANGİ BİR SRUN OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM VE REZALET KELİMESİNİN KİMSEYE ARGO GELDİĞİNİ DÜŞÜNMÜYORUM.HER LAFA ARKADAŞIM DİYE KİMSE BAŞLAMIYOR BEN BAŞLIYORUM LÜTFEN BENİM ÜSLUBUMDA BİRŞEY YOK ARGO KONUŞAN ADAMA TABİKİ YOLLAYACAKSINIZ AMA BEN KONUŞMUYORUM BERBAT DESEYDİM HAKLISINIZ ARGO VE GAYRİRESMİ OLURDUAMA REZALET SADECE.SİZ DİYORSUNUZ BURDA ANSİKLOPEDİ YAPIYORUZ DİYE O ZAMAN KÖTÜ KONUŞANLARA BÖYLE UYARI YOLLAYIN MESAJ BEKLİYORUM... Toolga

İyi geceler..[kaynağı değiştir]

Vandala karşı sayfamı geri getirdiğin için teşekkür ederim. İyi çalışmalar iyi yıllar. Levent Abi ileti 21:50, 1 Ocak 2008 (UTC)

benim bildiğim uzlaşma işleyişi aşağıdaki gibidir.[kaynağı değiştir]

benim bildiğim uzlaşma işleyişi bağlantıdaki gibidir.ana sayfanın tartışılmadan değişmeyeceği ile ilgili maddeyi gösterirseni bende bilirim.[1] iyi çalışmalar--Qwl mesaj at 08:46, 2 Ocak 2008 (UTC)

Teşekkürler kibele, önemli değil gönülden destekte yeterli Kolaylıklar.--Machiavelli' msj 13:40, 2 Ocak 2008 (UTC)

Reklamlı dış bağlantı[kaynağı değiştir]

Selam. Vikipedi tartışma:Dış bağlantılar'nda konu açıldı. Vaktiniz olduğunda bakarsanız sevineceğim. Ancak benim de net önerim yok. Yeter ki eşit olsun turarlı olsun diyorum. İyi çalışmalar. Takabeg 17:37, 2 Ocak 2008 (UTC)

Tabikide telif hakkı ihlalinden dolayı aslında maddenin tamemen silinmesi lazım ancak ben ilk cümleyi bırakıyorum madde cümlesi cümlesine ansiklopediden alıntı.--Kadirmesaj sayfam 11:30, 6 Ocak 2008 (UTC)

Bunu bilmiyordum maddeyle ilgilenen olmayınca bende yapılması gerekeni yaptım.--Kadirmesaj sayfam 11:33, 6 Ocak 2008 (UTC)

88.67.30.119[kaynağı değiştir]

Selam. Bu IP'den giren Mersin (şehir)Mersin (il) başta olmak üzere Mersin ve ilçeleri ile ilgili maddelere mail adresini yapıştırmaya devam ediyor. Dün de aynı olay yaşanmıştı. Dikkat ederseniz sevinecezğim. İyi çalışmlar. Takabeg 14:09, 7 Ocak 2008 (UTC)

Merhaba Kibele. Şu vandalı engeller misin? Az vandallı, mutlu bir yıl dilerim bu arada :) --Yabancımsj 15:24, 7 Ocak 2008 (UTC)

Merhaba. Birkaç madde yazdım. Ne kadar kalabileceğim bilmiyorum... --İnfoCan 20:51, 7 Ocak 2008 (UTC)

  • Merhabalar,
  • Hiç önemli değil, bürokrasinin Vikipedi'deki adı olan zatım ne güne duruyor ^_^ Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 22:50, 7 Ocak 2008 (UTC)

{{tartışma}}[kaynağı değiştir]

{{tartışma}} şablonunu yerleştirmenin bir zararı varsa bunu yapmayayım. Ancak her zaman sayfa düzenleyemiyorum, arada böyle mekanik işleri de yapıyorum. Çünkü hep aynı şeyi yaparsam sıkılırım ben.--Müştehi 07:56, 10 Ocak 2008 (UTC)

Tamam şu sayfayı: Şablon:Tartışma sağolsun bir anonim kullanıcı gönderdi. Haberim yoktu bu kuraldan. Vazcaydım.--Müştehi 08:01, 10 Ocak 2008 (UTC)

Mevlana maddesi için ilginize ben teşekkür ederim. Bu kişinin IP'si belli. Niyeti de... Bu kişi engellenmemeli mi veya engellenemez mi? İyi çalışmalar. --M. Yalçın Yalhı 17:24, 10 Ocak 2008 (UTC)

  • İlginiz ve verdiğiniz bilgi için teşekür ederim. İyi çalışmalar. --M. Yalçın Yalhı 21:03, 10 Ocak 2008 (UTC)

KAYITLI BİR KULLANICIYIM SORUNLAR VAR!!!!!![kaynağı değiştir]

Siz yöneticisiniz belki yardımcı olablilirsiniz öncelikle ben oturum açamıyorum açma linkine basıyorum girişi yapıyorum wikimedia error diye bir yazı çıkıyo bundan oldkça rahatsızım.Benim gerekli gördüğüm değişiklikleri yapmamı engelliyor...

-Ve ikinci değişiklik isteğim:iyi çalışmalar fakat ben ingilizce wikiyede üyeyim.İngilizce wikpedia da da herkes kendi ülkesinin çıkarları doğurltusunda üfredebiliyor.Yanlış anlamayın ben küfredelim demiyorum temiz dille fakat kendi çıkarlarımızı da kollmalıyız diye düşünüyorum evet ciddi bir iş fakat tarih boyunca yabancıların elinde olan tarih bilimini bir yabancı sitesini türkçeye çevirdiniz.Ulu önder atatürk hakkında apansız gereksiz kötü ifadeler kullanılıyor ingilizce wikipedide.Kürdistanın kurulması tartışılıyor hemde ilgisiz bir maddede ayrıca ermeni soykırımının sözde yapıldığı hakkında çok ama çok propoganda içerikli site çıkıyor.Onlar milli değerlerini çaktırmadan koruyor.Neden bizde böyle birşey yapmayalım?en azından küfretmeyelim nezaket kurallarına uyalım ama bir devletin hatta bu kendi ulusumuzun devletiyse istediğimizi yapabilmeliyiz...İngilizler ingiltere sayfasını överken biz geliştirmek yerine köreltiyoruz yazım hataları üzerinde duruyoruz.Eğer bu dediğimi yapmazsanız gerçeklen bağıntısı olan bu sitenin türkçe bölümünün gerileyeceğini düşünüyorum.Şuan siz beni boş konuşuyor gibi görüyorsunuz ancak ingilizce wikipedia yı açıp türkiye,ermeni soykırımı,kurtuluş savaşı,osmanlı imparatorluğu gibi maddeleri açarsanız...Bizlere mongollar dendiğini barbarlar dendiğini konuyla alakasız şeyler dendiğini görebilirsiniz...Biz eğer konuyla alakasız birşey yazınca kaldırılıyor.Onlar eğer bizim gibi türkler bir yazı yazarsa kaldırdıklarını göreceksiniz...Ancak ben düşman belleyelimde demiyorum yanlızca milli değerlerimize sahip çıkalım türkiye yanlış tanıtılıyor bunun üzerine ağırlık verin yalvarırım...Kendimizin iyi yönleriyle kötü yönlerini yazalım kendimize olan hakaretleri sayfalardan kaldıralım.Eğer biri bizi öven bir söz söylerse tartışmaya açalım,böylece aktif bir site olur.İlgi çeken bir konu olur.Sayın yönetici kibele bu mesajı lütfen diğer ilgili yöneticilere ulaştırırsanız ve ingilizce wikipediadan kurtuluş savaşı(turkish independent war),mustaa kemal atatürk,ermeni soykırımı(Armenian Genocide),Turkiye gibi bölümlere bakarswanız bu dediklerimi anlayacağınızı düşünüyorum bir takım türkler çabalıyor ancak türklerin kötü tanıtıldığını görüyoruz...Diğer dildeki wikipedialarda aynı şekilde...Neden biz,kendinize sorarmısınız... Bilginize... toolga veya Magyar biri akrabamın ikisinede mesaj atarsanız sevinirim belki biri açılmayabilir.... mesajlarınızı bekliyorum... İyi çalışmalar... Bu imzasız yazı 85.100.242.52 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • Görüş: Düzgün ve doğru ifadeler kullanmak kaydıyla, bu bakış açısının bana sıcak geldiğini ifade etmek isterim. --M. Yalçın Yalhı 21:10, 10 Ocak 2008 (UTC)
  • vikipedi bir ansiklopedidir, üstelik daha önemlisi bir ulusun, ülkenin, dilin ya da dinin ansiklopedisi değildir. bu tür politik yaklaşımların ya da kısasa kısasların yeri ya da bir forum alanı da değildir. bu yüzden de burada 'kendimiz', 'ülkemiz' gibi söylemlerin yeri yoktur. bizim üstümüze düşen her konuya aynı hassasiyetle yaklaşmak ve olabildiğince doğru ve gerçek bilgiyi sunabilmektir. --kibelemesaj 21:16, 10 Ocak 2008 (UTC)
  • Tşekkürler; iyi çalışmalar. --M. Yalçın Yalhı 21:21, 10 Ocak 2008 (UTC)
  • Yanlız ben gerçekten haklı olduğumu düşünüyorum lütfen ingilizce wikipedia da atatürk hakkında çıkan gay yazılarına bakın kaldırılmıyorlar ben neden belirterek kaldırdım benim o sayfaya dokunmamı engellediler.Lütfen kibele bu olaya çözüm lazım.Bir önerim var:Bana izin verin türklerle ilgili bildireceğim birkaç sayfayı değiştireyim eğer beğenmezseniz tekliflere açık bir sayfa olacak ve elerştirilere açık olacak...Bu çok önemli...Taraflı yapmayacağım ancak gerçekten ingilizce wikipedideki 3-4 tür arkadaşın çalışmalarıyla olmaz.Bilgilendirme için teklif ettiğim gibi bir şey lazım.Türk tarihi gerçeklerle aydınlatılmalı ardından tartışmalarla düzen sağlanmalı ardından yabancılar buralara bakarak bilgilenebilirler.Onların en güvendiği yol wikipeda ayrıcalığı ile tarafsız bir metin okuyup doğuruyu öğrenmek.Sİze söz tamamen kaynak göstererek yapacağım ve tamamen türk tarihine ışık tutacağım.Uzun bir proje olacak ama yapabileceğime inanıyorum.İZİN VAR MI??? Magyar Bu imzasız yazı Magyar (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
  • ne için ve neden izin istediğinizi anlamadım, anlamam da gerekmiyor. çünkü burada belli kurallar dahilinde bir ansiklopedi oluşturuluyor. taraflı ifadelere ve davranışlara yer vermeyen, kural dışı olmayan istediğiniz katkıyı yapabilirsiniz. --kibelemesaj 21:07, 11 Ocak 2008 (UTC)
  • Sayın Kibele; anladığım kadarıyla İngilizce sitelerde düzeltme yapması engelleniyor. Bu bakımdan yardım istiyor olabilir bu arkadaş. Talebini anlamaya gayret sarfeder ve yardımcı olursanız, sanırım tüm vikipedistleri daha cesaretlendirir ve büyük bir hizmet yapmış olursunuz. En azından, tarafınızdan bir ilgi bekliyor ve bulamıyor. Bu ilgiyi esirgemeyeceğinizden eminim. Desteğinizi bekler, saygılarımı sunarım. --M. Yalçın Yalhı 22:19, 11 Ocak 2008 (UTC)
  • Baktım ama bende tam olarak bulamadım derdi nedir.Ama takipteyim tamamdır amirim :) --Eldarionileti 22:21, 11 Ocak 2008 (UTC)
  • Sayın Eldarion; sıcak ilginizin Vikipedi adına beni ne kadar mutlu ettiğini anlatamam. Yöneticilerden işte böyle destek bekliyoruz. O zaman daha faydalı olabilir, daha şevkle hizmet verebiliriz. Sıcak ilginiz için tekrar teşekkür ederim. Saygılarımla. --M. Yalçın Yalhı 23:09, 11 Ocak 2008 (UTC)

Selamlar. Antik Roma maddesinde "centuria komisi-komite olmasın bu?-" şeklinde bir ifade de bulunmuşsunuz. "centuria komisi" ifadesini maddeyi yazarken Türkçe Meydan Larrousse'dan almıştım. Yanlış anlaşılmasın sadece kaynağını belirtmek için yazıyorum. Eğer topluluk değişmesi için fikir birliğine varırsa bir itirazım olmaz. Bunun dışında maddedeki diğer düzeltmeler için teşekkürler. İyi çalışmalar.--2ulus 15:31, 13 Ocak 2008 (UTC)

Mehmet Yücel maddesi hk.[kaynağı değiştir]

Silinme önerisi verdiğiniz maddenin günahı nedir? Sadece dergi ve gazete olarak birçok kaynak verebilirim ki okuyun.Maddede de yazar. Madde silmeye değil de madde eklemeye meyillenseniz memnun olurum.--KafkasMurat 22:39, 13 Ocak 2008 (UTC)

Ben de bir insanın ansiklopedik kişilikleri tanıyıp taıyamama becerisinden söz ediyorum.Siz binlerce sayfalık ansiklopedideki kaç insanı tanıyabilirsiniz. Ya da orada yazan insanların kaçına internette rastlayabilirsiniz.Bu maddenin uğraşma miktarını çoktan aştık. İyi çalışmalar.--KafkasMurat 11:19, 14 Ocak 2008 (UTC)

EBİM - Ege Bölgesi İlaç Mümessileri Derneği[kaynağı değiştir]

Bu konuda açtığım başlığı, Madde:6 Ansiklopedik olmayan kişi veya kurum tanımlaması yaparak silmişsiniz. Bir meslek grubunun 10. yıldan fazla geçmişi bulunan derneği aynı zamanda bir meslek kuruluşu olan bir kurumu neden ansiklopedik! (tabii ki bu sözcükle anlatılmak istenen nedir o da ayrı konu) olmayan madde olarak değerlendirdiğinizi merak ediyorum...

  1. İzmir Folklor Gençlik ve Spor Kulübü Derneği
  2. Edebiyatçılar Derneği
  3. Mersin Fotograf Derneği
  4. Linux Kullanıcıları Derneği
  5. Komünizmle Mücadele Derneği
  6. Ankara Ekslibris Derneği
  7. Sağlık Memurları Derneği
  8. Bilişim Muhabirleri Derneği
  9. Bakırköylü Sanatçılar Derneği
  10. Bornova Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği

Sizce bunlar ve bunlar gibi 100lerce konu ansiklopedik ancak Ege Bölgesi İlaç Mümessileri Derneği değil. Bence bir şeyi silmeden önce benzerlerinin varlığını daha iyi araştırın ve insanların emeğine biraz daha saygı gösterin. Bir de şunu eklemek istiyorum söz konusu kuruluş Sağlık Bakanlığı tarafından tanınan bir kuruluştur. Öyle ki Ege Bölgesindeki tüm Tıbbi Mümessiller derneğe üye olmak ve derneğin sağladığı Tıbbı Mümessil Tanıtım kartını almak zorundadırlar aksi taktirde Üniversite ve Devlet Hastanelerine giriş yapmaları mümkün değildir. Sadece Ege Bölgesinde 2000 nin üzerinde üyesi olan bir meslek kuruluşunu bu şekilde kendi kafanızdan yargılarla ansiklopedik değil diyerek geçiştiremezsiniz. Öncelikle yukarıdaki maddeleri ve benzerlerini oturup bir incelemeniz gerekir. Bu nedenle maddeyi tekrar yazacağım bu sefer değerlendirme yaparken umarım daha makul(benzerlerini göz önünde bulundurarak) kriterler içerisinde değerlendirsiniz.--Devlen 13:11, 14 Ocak 2008 (UTC)

Valla farklı familyalardan oldukları için ben hiç aynı gibi algılamamıştım, ama o açıdan bakarsak doğrudur. :) Keselisıçan maddesini yazmayı düşünyordum bende tam olarak, resim yarın saat 11-12 gibi değişecek bildiğim kadarıyla, o süreye kadar keselisıçan yerine opposum olarak resim alt yazısının adını değiştirebiliriz, ama o da Türkçe değil? Bilmiyorum, gerek var mı aslında, uzun zamandır biyoloji maddesi de çıkmadı, gerçekten gerek varsa değiştireyim? Cat msj 22:40, 14 Ocak 2008 (UTC)

Yarın akşama kalmayacak zaten resim öğlene kalmadan değişiyor, ben yine de farklı olduklarını belirtmek için keselisıçan maddesini açayım, ama gerçekten rahatsız edeceğini düşünüyorsanız, problem değil, biliyorsunuz... Sevgiler. Cat msj 22:46, 14 Ocak 2008 (UTC)

Kemalizm üzerine eleştiriler kısmında yaptığınız silme[kaynağı değiştir]

eleştiriler başlığı altındaki aşırı yorum dolu ve taraflı girişleri kaldırdım. alıntılar bu girişleri desteklemek amacıyla seçilmiş olduğuna göre onları da kaldırmak gerekebilir. maddeyle ilgilenenlerin dikkatine. --kibelemesaj 22:12, 14 Ocak 2008 (UTC)

Sevgili Kibele "eleştiri" dediğin içerisinde eleştiri olduğundan varlık nedeni taraftır. Zaten wikimedia vakfının kurucusu da taraflı girişleri ancak eleşririler başlığında vermeyi kabul etmektedir. "eleştirideki aşırı yorum dolu ve taraflı girişleri" kaldırdım demeniz eleştirileri yok saymak olur ki bu da hiç nesnel değildir. Vikipedi sadece ve sadece hoşumuza gitmesede nesnel bilgileri barındırır. Taraflı eleştiri olsada nesnel olmak zorundadır. Ben de o yazarları beğenmiyorum . Ama bu onları yok saymam anlamına gelmiyor. Saldırgan ve provekatif bir uslupları var. Hatta maddeyi yazarken "aşırı eleştiri olduğunu ve fikir kaynağını" falan da belirtiyorum. Eleştiri gibi olayı her cepheden ortaya koyacak yardımcı ansiklopedik kısımları yok saymayalım. O zaman ansiklopediye değil de ADD sitesine bakmış oluruz. --Babababa 23:42, 14 Ocak 2008 (UTC)
  • öncelikle, mesaj sayfalarındaki kendi mesaj sayfanız dahil uyarıları kaldırmanın pek hoş karşılanmadığını biliyorsunuz. tekrarlamayın.
yorumlar, "güya", "abartılı anlamsız", "Garip bir mantıkla sevgi insanı olan kemalistleri sevgisizlikle suçlamaktadır.", "koroya dahil olmak üzere alaycı uslupla akıllarınca" gibi hiç bir tartışmaya yer bırakmayacak cümlelerle, "yerli", "yabancı", '"sağcı", "solcu" gibi nesnel olmayan tanımlamalar'la dolu. yazarların eleştirilerinin burada yer almasında bence bir sakınca yok, yazarlardan yapılan alıntıları da bu yüzden bıraktım, ancak sizin bu alıntılara yaptığınız yorumların sizin hoşunuza gitse de gitmese de burada kalmasına imkan yok. --kibelemesaj 08:44, 15 Ocak 2008 (UTC)
Anlayamıyorum "sağcı solcu gibi nesnel olmayan yorumlamalar" diyorsunuz. Ülkede sağcı solcu yazar yok mu? Zülfü Livale solcu bir yazar değil mi? CHP den Milletvekili olmadı mı kendisini solcu diye tanımlamadı mı? Başkaları onu öyle tanımlamadı mı? Tanımladı. O zaman sorun ne? Solcu bir yazar olarak Solcu yazar Zülfü Livaneli'nin kemalizm üzerine abartılı kritiğine abartılı demekten bence rahatsızlık duymamak lazım. Değerlendirme bölümünde bu kritikleri yorumlamayacaksak nerde yorumlayacağız. Yazarın alaycı uslubunu yazmayacak mıyız? Yorumda kritikte yazmazsak nerde yazacağız? Sadece alıntı yazıp bırakacak mıyız? Ne yani kendimizde kritik yaparak katkı sağlamayacak mıyız? Hoşumuza gitsede gitmesede sosyal bilimler matematik gibi sadece alıntı yapılarak yazılamaz , ancak kritiklerle ve karşıtlıkların arka planı konarak ve yorumlanarak konu anlatılır. Kritik zaten yorum demektir. Yorumda yazarın uslubunu tavrını nesnel olarak belirtmek, yani yazarın alaycı uslubu varsa alaycı uslubunu ortaya koymak nesnellik gereğidir ve alaycı uslubla belirtilerek yazmak, nesnelik gereği gerekecektir. Yoksa o alıntılar Vikisözlük maddesi olur. Vikipedi maddesi değil. belki o cümlelelrde güya aklınca kısmı çıkarılabir o da tartışmalıdır. Ama uyrı yazılacak kadar da vahim kelime değildir. Sanırım Vikipedi yönetiminde en büyük sorun sosyal bilimci olmaması. Vikipedi yönetinin en eksik yanı her şeyi matemetik gibi net sanıyor olmaları. Oysa sosyal olaylarda 2 kere 2 bazen 4 bazen 5 eder. Sonra sosyal bilimlerde iki hiç bir zaman aynı olmaz. Kontekste Zülfü Livaneli Kemalisttir, ama kemalistlere en aşırı eleştiriyi de o getirmektedir. .yani sosyal bilimlerde olaylar duruma göre değişir. En önemli unsur yorumdur. Sosyal Bilimler dinamiktir. Matematik gibi oturmuş yapısı yoktur . Yorumlarla ancak sosyal bilim olur. Labaratuvara koyamazsınız olayları. Alaycı uslubunu teste tabi tutamayız. Ben sosyal bilimler konusunda Vikipedistlere yardımcı olabilirim. Sanırım hiç sosyal bilimciniz yok. Kolay gelsin --Babababa 17:13, 15 Ocak 2008 (UTC)
  • vikipedinin tarafsız bakış açısı sayfasına hiç uğramamışsınız anlaşılan. sizin söylenmeli dediğiniz şeylerin tümü bir başkası tarafından söylenemez diye çıkartılabilecek öznel tanımlar.. kişinin kendini nasıl tanımladığı ya da birilerinin onu nasıl tanımladığı bizim konumuz değil. bu ancak sokağın, dost ya da parti meclislerinin dili olabilir.. sosyal bilimlerin ya da bir ansiklopedinin değil. örnek vermek gerekirse, birinin kendisini şu ya da bu konuda uzman ilan etmesinin onun uzman olduğu anlamına gelmemesi gibi. vikipedideki sosyal bilimci eksiği konusundaki sözlerinize gelince, tanımadığınız kişiler hakkında varsayımlarda ve yargılarda bulunmamak, sadece bir vikipedi yasağı değil bir hayat pratiğidir de.. --kibelemesaj 09:14, 16 Ocak 2008 (UTC)

bazı içerikleri silmem degil onlara katkı yapman lazım kibela unutma, her gördüğünü bence silme


Merhabalar, Azerice Vikipedi'de bir anonim sizin imzanızı kullanarak bana ve bazı kullanıcılara 'Yaşasın Böyük Ermənistan! Böyük rəhbər və müəllim Ümit Alkuş!' mesajını yollamış, haberiniz olsun istedim. Sevgiler, --Bahar (yine ben!) 15:51, 20 Ocak 2008 (UTC)

Merak etmeyin her şey kontrol altında, sayfaları geri aldım. --Bahar (yine ben!) 17:00, 20 Ocak 2008 (UTC)

Rusça isimlerin yazımı[kaynağı değiştir]

Sevgili Kibele, bu tür tartışmalara girdiğim için nasıl eleştirildiğimi biliyorsun değil mi? :) Yine de ilgileniyorum ama bari beni destekleyin. Filanca 19:41, 24 Ocak 2008 (UTC)


Hoş Bulduk Sağolun , Telif hakları konusunda gösterdiğiniz hassasiyeti anlıyorum fakat sildiğiniz metin ile ilgili yapmak istediğim bir açıklama var o da metnin orjinalininde tarafımızdan yazılmış olduğudur.Siz kullanıcı bilgilerini ne kadar görebiliyorsunuz bilmiyorum ama mail adresim ve metin ile ilgili güncellemeyide bugün yapıcam. Kolay Gelsin Bkotaman Bkotaman


yo, m6'ya uymadığını düşünüyorum gerçekten.. khutuck ile de konuştum, o da olabilir diyor. program sunmak dışında ansiklopedik bir özelliği yok gibi. her program sunucusunu da otomatik olarak kayda değer kabul edemeyiz bence. ama sen öyle düşünmüyorsan geri almana da itirazım yok. iyi çalışmalar, Filanca 22:25, 26 Ocak 2008 (UTC)

Yönetici isim oylaması[kaynağı değiştir]

İyi günler Kibele, lütfen şu sayfaya bakabilir misiniz. Mevcut oylama sanırım unutulmuş ya da başka bir nedenle bırakılmış gibi görünüyor. Ne yapmalıyım?--Martianmister 15:03, 28 Ocak 2008 (UTC)

Yardım için teşekkürler.

kurucumeclis.net[kaynağı değiştir]

merhaba Kibele, yazdigim kurucumeclis.net maddesini silmissiniz, ama ben madde 6 ya baktigimda ve bildirgec, eksi sozluk gibi sitelerin de vikipediye eklenmis oldugunu goz onunde bulundurarak bu silme islemine anlam veremiyorum. itiraz etmek icin ne yapmaliyim? sevgiler,latife Bu imzasız yazı Latife (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

seçkin resim[kaynağı değiştir]

* (e-posta yoluyla gelen mesaj ve cevabı)

  • merhaba Kibele....Adana Taşköprü ve Adana Gar Binası fotoğraflarımı,seçkin fotoğraflar listesine almış olmanızdan büyük mutluluk duydum.İnanın bu panoramik fotoğraflar benim iki aylık bir tecrübe ile ortaya çıkardığım eserlerdir.Sizlerin bu desteği sayesinde güzel fotoğraflar ve bilgiler derleyip Wikipedia'ya yakışır eserler çıkarmak için daha fazla enerji harcayacağım.Sizin yönetici olduğunuzu yeni öğrendim.Sanırım size bu türlü ulaşılıyor.İlginiz için çok teşekkür ederim.Mustafa Tor
  • merhaba, e-posta adresime yolladığınız mesajı buradan cevaplamak istedim.. vikipedideki mesaj sayfalarından ulaşırsanız iletişmek daha kolay olur. seçkin resimler değişik kullanıcılar tarafından aday gösteriliyor ve topluluk tarafından seçiliyor ya da seçilemiyor. noumenon tarafından aday gösterilen taşköprü resmi sayesinde farkına vardığım gar resmini de ben aday gösterdim. siz de kendi resimlerinizi kriterleri karşıladığını düşünüyorsanız aday gösterebilirsiniz. vikipedi topluluğundan böyle kaliteli resimler çıkması hepimizi sevindirir. elinize sağlık, hoş geldiniz. --kibelemesaj 16:54, 28 Ocak 2008 (UTC)

Bekletmeli sil[kaynağı değiştir]

Selam Kibele; Vikipedi:Bekletmeli sil şöyle diyor;

''=== Silme öncesi === *Eğer ilgili maddenin tartışma olmaksızın silinmesine karşıysanız aşağıda belirtilen şeyleri yapabilirsiniz: *#Maddeye eklenmiş bekletmeli sil etiketini kaldırınız, etiketi kaldırdığınızı özet değişikliğinde belirtiniz. Sizden bekletmeli sile niçin karşı çıktığınızı açıklayabilecek durumda olmanız beklenmektedir; bunu göz ardı etmeyin. *#Zaten maddeye katkıda bulunuyorsanız, lütfen onu geliştirmeyi deneyin; özellikle de silme önerisinde yer verilen nedenleri göz önünde bulundurun. *#Eğer maddenin silinmesi gerektiğini, fakat bunun tartışmadan yapılmaması gerektiğini düşünüyorsanız, maddeyi silinmeye aday gösterin; böylece maddenin silinebilirliği detaylıca tartışılacaktır.

buna göre çıkarılmış bekletmeli sil şablonlarını geri almıyoruz diye biliyorum, yanlış mı acaba???Sağlamcıileti 12:55, 29 Ocak 2008 (UTC)

Hayır acaba dedim, anonimlerin sildiklerini mi geri alabiliyoruz, bir ibare göremeyince sorayım dedim. :D Teşekkürler. Sağlamcıileti 13:02, 29 Ocak 2008 (UTC)
  • Acaba sizce tarafsızlaştırabilmek için neler yapılabilir? bu konuda yardım eden çok az... Ayrıca kitaplarda yazan bilgiler doğrudur diye biliyorum...--Sαвяι¢αи76ileti 19:18, 29 Ocak 2008 (UTC)

Merhaba Kibele, nasılsın?

"bir yanlış anlama olmaması için eklemekte yarar görüyorum. esas meselemiz fesin türk olup olmaması değil.. herhangi bir milliyetçi sembol kullanmamalıyız esas olarak."

Vikipedi'de olman çok güzel.. Kendine iyi bak.. -Tembelejderha 20:54, 30 Ocak 2008 (UTC)

  • Seçkin resim adayları sayfasındaki değişik resimlere yorum eklemek için destek karşı veya çekimser gibi ifadeleri nasıl ekleyeceğimi bulamadım. Bir destek mesajını herhangi bir fotoğrafa nasıl ekleyebilirim? Yardımcı olursanız sevinirim Teşekkürler. --mustafa01 13:16, 31 Ocak 2008 (UTC)
  • merhaba, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday maddeler ve tartışmalar yer alıyor. her resmin yanındaki değiştir tuşuna basarak yorumunuzu yapabilirsiniz. oy vermek için iki aylık üye olmak gerekli. ancak bu sayfalar daha çok fikir birliği sağlanmasına yönelik olduğu için, yorumlarınızı yazmanız ve bilginizi paylaşmanız oy verecek kişiler için de faydalı olabilir. bu arada fotoğraflarınızın devamının gelmesini diliyorum. kolay gelsin. --kibelemesaj 16:56, 31 Ocak 2008 (UTC)
  • Merhabalar,
  • Çok teşekkürler ^_^ İşin garibi fikir ilk ortaya atıldığında karşı çıkmıştım, boşuna zaman kaybetmeyelim demiştim de tüm topluluk bana kızmıştı ^_^ Dile kolay 2.5 sene oldu bu fikir ilk ortaya atılıp, herkes onaylayalı... düşünebiliyor musun 2.5 senedir bu kadar basit bir şey için uğraşıyoruz. Eğer birisi çıkıp da "isim değiştirelim" derse ben hiç karışmamayı planlıyorum; isteyenler bir 2.5 sene daha uğraşabilirler ^_^ Şablonda dün bir sorun vardı, yenilememe rağmen çalışmıyordu, onu da halledersek geçiş tamamen tamamlanmış olacak. Bir de yönerge ve politikalardaki yönetici ibareleri var; onları da gördüğümüzde düzeltelim... Tekrar teşekkürler, iyi çalışmalar... ^_^ - - noumenon ʘ mesaj 13:37, 31 Ocak 2008 (UTC)

Bir bakar mısınız...[kaynağı değiştir]

Bayağı değişiklik oldu da acaba madde tarafsız olabildi mi?--Sαвяι¢αи76ileti 17:18, 31 Ocak 2008 (UTC)

  • merhaba metal, bu isim meselesine kulak misafiri oldum da.. hergele, sözcük anlamı olarak da rahatsızlık yaratıcı bir isim değil bence. Vikipedi tartışma:Kullanıcı adı sayfasında da bir itiraz var. topluluktan bir tepki gelmedikçe kullanıcı isimlerinde daha esnek olma taraftarıyım. belki gözden geçirmek ya da ilgili sayfada diğer kullanıcılarla konuşmak iyi olabilir. kolay gelsin. --kibelemesaj 19:19, 1 Şubat 2008 (UTC)
Merhaba Kibele, kelimenin sözlük anlamı sizce rahatsız edici olmayabilir belki, ama TDK'nun şu sayfasındaki açıklamalarını, ben şahsen, bir Vikipedi kullanıcısı olarak rahatsız edici buluyorum. Çünkü TDK'na göre hergele: "1. Binmeye veya yük taşımaya alıştırılmamış at veya eşek sürüsü. 2. sıfat, teklifsiz konuşmada terbiyesiz, görgüsüz (kimse)" anlamlarına geliyor. Dolayısıyla, eğer "gözden geçirmek"ten kasdınız VP:KA sayfasında bahsi geçen kriterleri esnetmekse, buyrun esnetin tabii, bence hiç mahsuru yok. Kişileri, adı özgür olan bir ansiklopedi'ye giriş yapmaktan alıkoyan bir pozisyonda olmaktan hoşnut değilim ben de. Tek marifetim, kuraldışı olarak gördüğüm kullanıcı adlarını, topluluğun tartışarak vakit kaybetmesine meydan vermeden önlemek. Ha, "yok hayır, hele biz önce bir tartışalım" diyorsanız ona da âmenna, buyrun tartışın. Size de kolay gelsin. --Metal Militia ileti 19:07, 1 Şubat 2008 (UTC)
Selam, Noumenon şu sayfada yazdığı gibi VP:TBA ihlallerinin çözüme kavuştuğunu söylüyor, sizce nasıl oldu? bu arada bir tane de Ermeni iddiası ekledim...--Sαвяι¢αи76ileti 16:07, 2 Şubat 2008 (UTC)


Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Adana Garı(Gece).jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 22:15, 3 Şubat 2008 (UTC)


colour names in different languages[kaynağı değiştir]

Dear wikipedist, I would be grateful, if you would participate in the study of the perception of colours in connection to colour names in different languages and/or to invite your colleagues to do so. I would need at least 10 more Turkish speaking participants. You can participate in a study via a web page [2] and the whole cooperation takes approximately 4 minutes. Samo Kreft, 4th February 2008

şapkalı a sorunsalı!!![kaynağı değiştir]

Kullandığım a harfinin kaybolmuş olan şapkasını bulduğun için teşekkürler. :)) --Manco Capac 08:53, 5 Şubat 2008 (UTC)

Yöneticiliğe yeni Geçen Arkadaşlar[kaynağı değiştir]

  • Son zamanlarda yönetici arkadaşlar Garip işler yapmaya başladı Bunu ben Yeni olmalarına bağlıyorum Örneğin Çalışma Var şablonu eklediğim halde Şimşek YÜKSEK Maddesi Hızlı Sil ile daha konunun açıldığı gün silindi. Fifa 08 isimli maddeye tartışma ekledim ama hiç kontrol edilmeden ve tartışma sayfası silinmeden silindi. Elbet insanız ve hata yapma hakkımız var ama yönetici arkadaşlara daha dikkatli olmaları konusunda bir ileti yollasanız iyi olur gibime geliyor. İyi günler, iyi çalışmalar. Bu imzasız yazı Linuxman (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
  • önce sözünü ettiğiniz maddelere bir bakalım: Şimşek Yüksek maddesini, çalışma var etiketine rağmen ben silmişim. çünkü kişi ansiklopedik değil ve madde yazılsa da silinecekti. FIFA 08 ise bir başka hizmetli tarafından ansiklopedik olmama gerekçesiyle silinmiş, kaldı ki, aynı zamanda telifli.. tartışma etiketi maddenin silinmesine engel değildir. madde silinirken temizlenmesinde yarar var, ama unutulabilir, bir ara silinir, zarar vermez kimseye. bu durumda sizin garip işler dediğiniz rutin hizmetli işleri ve herkes işini yapıyor. dikkat konusuna gelince, bu hepimizin görevi, sadece hizmetlilerin değil. --kibelemesaj 16:36, 5 Şubat 2008 (UTC)
  • Bilgilendirme için teşekkürler--Linuxman 09:04, 6 Şubat 2008 (UTC)

Öyle değil işte[kaynağı değiştir]

  • Öyle değil işte, dediğin gibi devam etmiyor, ikinci nakaratta old diye devam ediyor. Bu akşam bize bu fotoğrafçıyı tanıttığın için İçimdeki Deniz filminin görüntüleri eşliğinde o kitsch ama nostaljik şarkıyı hediye edeyim de bir daha şaşırmayasın:-) İyi geceler--88.239.56.113 22:38, 5 Şubat 2008 (UTC)

sayın kibele, savaş hileleri listesi adlı maddeyi silmişsiniz ben hazırlamıştım.Şuanda üzerinde çalışıyordum.Oraya sadece başlıkları koymuştur.Belki yardım eden edebilir diyerekten.İyi niyetim boşaymış.Ben şuan o konu üzerinde araştırma yapıyordum ve oraya aktaracaktım.Şimdi mecburen oraya tekrar sildiklerinizi yazacağım ben bu konuyu bazı yöneticilerlede konuştum.Lütfen silerken dikkat edin.Lütfen...--Türkişi 15:21, 6 Şubat 2008 (UTC)

  • sildiğim sadece kırmızı şablon bağlantılarından ibaret bir sayfaydı. önce araştırmanızı yapıp, hazırlayıp daha sonra maddeyi açmanızda yarar var. bu, her an okunmakta olan bir ansiklopedi ve içeriği boş maddeleri barındıramayız. --kibelemesaj 18:35, 6 Şubat 2008 (UTC)

Silme İşlemi[kaynağı değiştir]

sayın kibele dc entertainment adlı maddeyi neye dayanarak kayda değer olmadığına karar verdiniz _? şu anda aktif olan ve piyasada birçok işe imza atmış ve başarıları ortada bir şirketi bu şekilde araştırmadan, hızlı silme prosedürüne sokmanız çok yanlış.bu konuyu yönetici arkadaşlar ile konuştum.lütfen silmeden önce araştırmanızı yapın. teşekkürler Bu imzasız yazı Onuralia (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

vikipedi'nin kayda değerlik sayfalarına göre elbette.. hiçbir maddeyi araştırma yapmadan silmiyoruz, merak etmeyin. 2008 yılında kurulan şirketin, henüz yapım aşamasında olan kendi sitesi dışında bir yerde ismine rastlanmıyor. lütfen Vikipedi:Kayda değerlik (organizasyonlar ve şirketler)sayfasına bir göz atın. --kibelemesaj 20:42, 6 Şubat 2008 (UTC)
*açıklama için teşekkür ediyorum.iyi çalışmalar.

siz daha maddelerin içeriğini oluşturmadan yok adieyorsunuz. O zaman nasıl maddeler geliştirilecek? çok merak ettim doğrusu.Adem Durdu 09:08, 7 Şubat 2008 (UTC)

  • maddelerin içeriğini teker teker oluşturup açarsanız problem kalmaz. içeriksiz, üstelik seri halinde madde açmak doğru değil. --kibelemesaj 10:05, 7 Şubat 2008 (UTC)
  • bir ara ilgilenirim. Almancası biraz geniş, İngilizcesinde de bir miktar bilgi var. Diğer dillerde ise malum konu ön planda olan sığ taslaklar var. seçkin madde arayışına girersen iyi olur, hâlâ bir isteğini çeviremedim, terimsel açıdan biraz zorladı. Şu anda Güneş Sistemi ile uğraşıyorum. Ellerinden öper. Fazla sorun çıkarmasın diye kırmızı bırakmadan ilerlemeye çalışıyorum bu nedenle de normale göre uzadı biraz. kolay gelsin. --Mskyrider ileti 21:04, 7 Şubat 2008 (UTC)
  • teşekkürler.. ben unuttum hangi madde olduğunu, hiç sorun değil. sadece seçkin resim fırtınasının ardından maddelere de el atmak gerektiğini düşünüyordum. benimse adım hıdır..:) senin maddelerin bir iki küçük dokunuştan gayrısını istemiyor artık ne yazık ki ama seve seve.. bu arada bir kaç saat önce kırmızı görüp hale bopp arayıp bulamayınca şaşırmıştım, periler sana söylemiş sanırım, açmışsın eline sağlık. --kibelemesaj 21:10, 7 Şubat 2008 (UTC)
  • tamam sipariş listesine ekledim. resmi aday gösteriyorsun sanırım. --Mskyrider ileti 22:17, 7 Şubat 2008 (UTC)
  • Güneş Sistemi ellerinden öper, ben üstünde çalışmamı tamamladım. Aday göstereceğim. Kolay gelsin. --Mskyrider ileti 13:18, 8 Şubat 2008 (UTC)

slm öncelikle uyarı almıştım senden baya belkide bunu telafi etmek için oyunlar hakkında yogunluk olmak üzere düzgün maddeler yazmaya çalışıyorum en son yaptıgım vandalizm içinde çok özür diliyorum neyse machievelli(sanırım böyleydi)ye mesaj attım

"benim kullanıcı sayfam varmı mesja sayfası ile kullanıcı sayfası aynı şeymidir kullanıcı sayfalarında neler olur ? --eGoMaNYaK 15:38, 8 Şubat 2008 (UTC) kullanıcı sayfasına bastım ve şöyle birşey gördüm: 21:11, 28 Ocak 2008 Mach (Tartışma | Katkılar) "Kullanıcı:Egomanyak" silindi ‎(Genel 8 - Temizlik amaçlı) ben daha önce kullanıcı sayfası yarattıgımı hatırlamıyorumki

silinsin? kullanıcı hesabımı aktifleştirmek için email aldım yeni 5 dk olmadı daha http://tr.wikipedia.org/wiki/�zel:Confirmemail/319*d5b*4706*35*31*d4*240b*d94c tarzında bir adrese baglandım Geçersiz başlık Vikipedi, özgür ansiklopedi Girilen sayfa ismi ya hatalı ya boş ya da diller arası bağlantı veya vikiler arası bağlantı içerdiğinden geçerli değil. Başlıklarda kullanılması yasak olan bir ya da daha çok karakter içeriyor olabilir. Ana Sayfa. dedi nası aktifleştirebilirim?"

diye ve cvp alamadım henüz bu nedenle başka bir yöneticiye başvurmanın iyi olucağını düşündüm üstteki sorulara ayrıyetten bir kullanıcı sayfasında neler olur?°°°--eGoMaNYaK 21:06, 9 Şubat 2008 (UTC)

ve son olarakda birinin imzasında resim ve renk görmüştüm onlar nasıl eklenir?

sayfaya dikkatli bakınca aslında okumanın zor oldugunu gördüm bu yüzden ufak basit okunmayı kolaylaştırcagını umdugum cümleler arası boşluklar bıraktım , vs. koyamadığım için özür dilerim pek okunulabilir bir yazı değil fakat göz atabilirseniz sevinirim --eGoMaNYaK 21:08, 9 Şubat 2008 (UTC)

kullanıcı sayfası[kaynağı değiştir]

  • Merhaba! Gamzes kendi kullanıcı sayfasını ve mesaj sayfasını Kullanıcı:Gamzeaslan sayfasına yönlendirmiş. Ben bunları asıl sayfalara taşıdım. Sanırım siliniyor bu sayfalar. Aktif gördüğüm için size bildireyim dedim. Kolay gelsin!
    burak ileti 15:54, 10 Şubat 2008 (UTC)
  • tamamdır.. böyle durumlarda silinmesini istediğiniz sayfaya {{sil}} etiketi yerleştirirseniz bir gören siler.. teşekkürler, kolay gelsin. --kibelemesaj 15:59, 10 Şubat 2008 (UTC)
  • Haklısnız, pardon. Emin olamadım, koysam mı?, koymasam mı?, diye. Kusura bakmayın. İyi akşamlar!
    burak ileti 16:02, 10 Şubat 2008 (UTC)
  • rica ederim, bu yüzden söylemedim, daha sonrası için bir küçük kolaylık sadece.. sevgiler. --kibelemesaj 16:04, 10 Şubat 2008 (UTC)
  • Teşekkür ederim. Rica etmenize gerek yok. O "Kusura bakmayın" özür niteliğinde değildi. Meşgul ettiğimi düşünerekten yazmıştım. Gerçi şimdi de meşgul ediyorum. Neyse, iyi akşamlar! Saygılar...
    burak ileti 16:25, 10 Şubat 2008 (UTC)

Cenk Sanatı[kaynağı değiştir]

Kibele merhaba Cenk sanatı ile yapılan eklemeler telif hakları nedeniyle kaldırılmaya devam ediyor.ancak © Cenk Sanatı. Bu sitedeki bütün logolar ve yazılar ilgili kişi ve şirketlere aittir.Bilgiler site referans gösterilmek suretiyle yayınlanabilir. olarak www.turkcenksanati.com adresindeki sitede değiştirilmiştir.Göz önünde bulundurulmasını rica ediyorum .Teşekkürler ileti 20:55, 10 Şubat 2008

Açıkcası bu işe özel bir ilgi göstererek girişmişliğimiz yok. %80'e yakın YİB şablonlu madde varken diğerlerinde neden olmasın, yararsız bir şey ise bu doluluk nedir, açıklarsanız sevinirim. YİB şablonu eklerken maddeleri de gözden geçirip, kimilerini izlemeye almak kendi adımıza faydalı bir işti. İsteğiniz üzere YİB şablonu eklemiyorum ve vakit buldukça tartışması yapılmamış şablonları çıkartmaya çalışacağım, atabi ki boş bir sayfa olacak sizin silmenizi bekleyen. Konuya ilişkin vikipedi kurallarını okumadım, araştırmadım değil YİB şablonu koyarken, YİB şablonu koyan tüm vikipedistlere de hatırlatma yapınız ki gereksiz şablon kullanmasınlar...Teşekkürler, iyi çalışmalarLaw&Order 13:17, 11 Şubat 2008 (UTC)

  • merhaba, çıkrığı elimden geldiğimce döndürmeye çalıştım ama pek başarılı olduğum sayılmaz. Terimleri anlamadım, özgün metin çok iyi değildi, konuya da yabancı olunca pek anlaşılmaz bir yazı ortaya çıktı. Eğer sen de yazılanlardan bir şey anlamazsan geri alalım da bari bilen birileri belki daha iyisini yazar. Kusura bakma. --Mskyrider ileti 20:14, 12 Şubat 2008 (UTC)


Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Orson Welles 1937.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 12:20, 13 Şubat 2008 (UTC)
Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Benares (Varanasi, India) - 1922.jpg , Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 12:20, 13 Şubat 2008 (UTC)
Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Elderlyspinnera.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 17:45, 15 Şubat 2008 (UTC)


  • merhaba, Engelleme konusuna gelince bazılar meseleyi tam algılayamadılar. Belki de meseleye dokunmak istemiyorlar. kişisel bir yorumdur, bildiğiniz gibi de bu tür yorumlar yasaktır. üstelik, hiçbir hizmetlinin maddeler üzerinde doğrudan müdahil olmak gibi bir yükümlülüğü yok. engelleme için ne olup bittiğinin farkında olmak yeterli. madde üzerinde, bariz bir vandallık olmadığı sürece bu tür savaşlar hoş görülmez ve maddeyle ilgilenenlerin konuyu halletmeleri beklenir. bir başka yorumunuzda da 3 geri dönüş kuralını ihlal etmediğinizi söylemişsiniz. engellemenin birkaç madde üzerinde açıkça bir savaş yapılması üzerine verildiğini biliyorsunuz. bu tür eleştirileriniz varsa konunun doğrudan muhatabı olanlarla konuşmanızda yarar var. kolay gelsin. --kibelemesaj 18:51, 15 Şubat 2008 (UTC)
  • Selam. Öncellikle sizin uyguladığınız engelleme hakkında şikayetçi değilim. 3 kez geri dönüş yapmadığımı yazdıktan sonra değişiklik savaşı imajı vermiş olmamdan ifade etmiştim. Yani 3 kezin şartı olmadığını anlattım. Sizin uygulamanızda sorun yoktur bunu size attığım şahısi mailde de ifade etmiştim ya. Kural kuraldır. Yükümlülüğünüz ve sorumluluğunuz konusunda merak etmeyin. Cesur hareketinizin devamını diliyorum. Yine size karşı eleştiri olarak algılandıysa ve rahatsız ettiysem özür dilerim. Ancak şuna dikkat etmenizi rica ederim ki o maddeler üzerine yapılan vandallik vardı. Taraflı şablonu kaldırırsa vandal sayılıyor değil mi? Şahısen IP'lilerin sürümü daha az taraflı olup taraflı şablonları kaldırmadığını görüyorum. Dün de Acaristan ve Acara (özerk cumhuriyet) maddesinin çift madde oluşu ile ilgili olarak konuştuk. Ben bir aydır ilgili maddeleri inceledim ve olayın yüzeysel mahiyetini algılaşımdır fakat olayın kaynağını ve sebebini algılamış değilim. Kolay işi değildir. Açımdan vikipedi'de çok nadir görünen zor meselelerindendir. Gürcülerin görüşünü temsil ettiğini düşündüğüm konapedia inceliyoruz. Vaktiniz olursa göz atarsanız olayın bir kısmını anlayabileceğimizi düşünüyorum. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg 19:59, 15 Şubat 2008 (UTC)
  • teşekkür ederim. bana gönderdiğiniz e-postayı görmeyen ama bu mesajları okuyanların da meseleyi bilmeleri için açıklamakta fayda gördüm. meselenin kolay olmadığı açık, ama bu tür geri dönüşlerle değil, maddeleri birlikte ve bütün bakış açılarını kapsayacak biçimde geliştirerek çözülebilir ancak. vandalizm tanımını daha dikkatli kullanmak gerektiğini düşünüyorum, size de bunu tavsiye ederim. etiketi kaldırmak, maddenin tarafsız olduğunu düşünen biri için vandalizm değildir, o bakış açısından, etiket yerleştirmek vandalizm sayılabilir. tarafsız ve soğukkanlı kalmak, maddenin hemen kendi istediği biçimde değişmesini değil, uzun vadede tarafsızlaşmasını amaçlamak daha iyi sonuç verir diye düşünüyorum. kolay gelsin. --kibelemesaj 20:10, 15 Şubat 2008 (UTC)
Mesejınız için teşekkür ederim. O tür maddelerde iki taraf mevcut olduğuna göre her iki tarafının öne sürdüğü sürüm taraflıdır. Biri ne kadar maddenin tarafsız olduğunu düşürürse düşünsün karşı tarafının varlığını bildikten sonra taraflı etiketi kaldırmak vandalizm sayılıyordur. Önemli olan okuyucularımızın dikkatini çekmektir. Taraflı etiketi gören okuyucu en azından söz konusu maddede sorunun olduğu ve doğrudan inanmaması gerektiğini anlayacaktır. Okuyucularımızdan bu tür durumunu gizlemek te vandalizm sayılıyordur. Ne düşünüyorsunuz? Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg 20:23, 15 Şubat 2008 (UTC)

* Mesajınıza ve yukarıdaki mesajlara cevabım: Yukarıdaki mesajları, mesaj sayfama bıraktığınız mesaj üzerine okudum. Görüyorum ki takabeg efendi oyun oynamaya, insanları yanıltmaya devam ediyor. Bu kişi önüne gelen (daha doğrusu rol gereği sakladığı kartvelist görüşlerine aykırı olan) tüm maddelere gerekçesiz biçimde taraflı şablonu koyuyor, kaldırınca da şablon kaldırılmaz vs. diye yönetici edasıyla, tahrik vari ifadelerle değişiklik savaşı başlatıyor. Mesaj sayfamı görmüşsünüzdür, değişiklik savaşı başlatıp, sonra pişkin bir şekilde (sanki savaşın tarafı değilmiş gibi) engellenebilirsiniz şablonunu sayfama koyuyor, aslında öncelikle beni tahrik ediyor, kendisine hakaret etmemi istiyor ve bunu engelleme yolunda kullanmayı amaçlıyor. İkinci olarak ise siz yöneticileri ve diğer kullanıcıları aldatmak amacıyla bunu yapıyor. Ancak gördüğüm kadarıyla şahsınızı aldatamamış ve engellenmiş. Hala kendinden menkul bir şekilde koyduğu taraflı şablonlarını savunuyor ya pes doğrusu!

Acaristan maddesi varken, Acara (Özerk Cumhuriyet) ve Acara (Tarihsel bölge) diye yeni maddeler üretiyorlar. Amaç, kartvelist görüşlerine aykırı olan Acaristan maddesini bu şekilde devre dışı bırakmak. Acaristan maddesinin geçmişine bakılırsa, "Acara" mı yoksa "Acaristan" şeklinde mi yazılacağı daha önce tartışılmıştır ve Acaristan sonucuna ulaşılmıştır. Bu zevat aynı tartışmaları tekrar gündeme getirme istiyor. O nedenle (Özerk cumhuriyet), (tarihsel bölge) ayrımları maksatlıdır, yanıltıcıdır. Acaristan maddesinde hem özerk cumhuriyet hem de bölgenin tarihi anlatılmaktadır. Tarihsel bölge diye ayrı madde yapmalarının sebebi, bölgeyi sadece Kartvellere (Ortodoks Hıristiyan Gürcüler) ait tarihi bir bölge gibi sunma çabasıdır. Oysa bölge 1500 lerden itibaren Osmanlı-Türk hakimiyetinde kalmıştır. Acaristan maddesinde ayrıntılı açıklama mevcuttur. Bundan öte tüm çabalar, tek taraflı kartvelist görüşü hakim kılmaya, onun propagandasını vikipedi aracılığıyla yapmaya yöneliktir.

Taka efendi, hala rol yapıp, bir aydır maddeleri incelediğinden dem vuruyor. Oysa bir aydır sadece rol yapıyor. Hangi maddenin hangi kısmı kartvel görüşlerine aykırıdır, çok iyi biliyor! Son olarak kartvel görüşlerini yansıtmak amacıyla kurulmuş bir siteyi kaynak gösteriyor, muhtemelen de kendisinin de katkıda bulunduğu bir site. Adeta tarafsız bir site gibi sunuyor, aklınca. Aslında bu şekilde asıl kimliğini açığa vuruyor.

Mesajınıza gelince ilgili maddelerin tartışma sayfasında gerekli açıklamaları yapıyorum. Buna göre değişiklik yapıyorum. Ancak takabeg efendi ve kuklası olan IP ler gerekçesiz eski versiyonları geri getiriyor. Bunun üzerine daha yapılabilecek ne var, bilmiyorum. Aynı davranışı gösterince engelleniyoruz...--Macahel 21:51, 18 Şubat 2008 (UTC)

Yukarıdaki mesajıma ek: Tartışma sayfasını boşaltmaya gelince, taka efendi sırf vandalizm amacıyla ilgisiz tartışmaları ilgisiz maddelere ekliyor. Benim yaptığım bunu düzeltmek sadece. Örneğin geri aldığınız şu maddeye bakın: http://tr.wikipedia.org/wiki/Tart%C4%B1%C5%9Fma:Camili%2C_Bor%C3%A7ka Lütfen inceleyin, eklenen hususlardan hangisi camili maddesiyle ilgili? --Macahel 21:55, 18 Şubat 2008 (UTC)

Taraflı şablonu[kaynağı değiştir]

  • yukardaki mesajdan bir bölümü yeniden vurgulamak istiyorum. "tarafsız ve soğukkanlı kalmak, maddenin hemen kendi istediği biçimde değişmesini değil, uzun vadede tarafsızlaşmasını amaçlamak daha iyi sonuç verir diye düşünüyorum." lütfen maddeler üzerinde değişiklik yapmakta aceleci ve ısrarcı olmayın. teşekkürler. --kibelemesaj 09:11, 16 Şubat 2008 (UTC)
Selam. Uyar için teşekkür ederim. Benim acelem yoktur. Yapmamız gereken tek şey sorun çözülmeden önce taraflı şablonunun çıkarılmasına müsaade etmemektir. İyi çalışmalar. Takabeg 09:17, 16 Şubat 2008 (UTC)
Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Mostar in 1933.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 19:25, 17 Şubat 2008 (UTC)

Erol Budan Hakkında[kaynağı değiştir]

Arkadaşım Ne Zorun Var Ben Yapıyorum .Sen Bozuyosun.Ayıp Ediyosun.Yazdıklarımın Hiçbiride Yalan Yada Uydurma Değildir.Ben Vikipediye Ve Erol Budana Saygı Duyuyorum.Vikipedi Düzeni Dediğin Erol Budan Sayfası Çok Eksik Ve Yanlış Bilgilerle Doluydu.Bende Kişisel Gayretlerimle Kendisi İle Dahi Görüşerek Düzelttim.Ansiklopedik Bir Hale Getirdim.Bana Çok Şeye Malolan Zahmetli Çalışmamın Ödülü Bumu....Silmeden Önce Bi daha Düşün lütfen...Sadece Sayfayı Değil Emeklerimide Siliyorsun...Erolbudanhastası 09:42, 18 Şubat 2008 (UTC)

Kaynaksız bir ifade diye silmişsiniz ama internetten bulabilirseniz bu beldenin belediye başkanı hep CHP'lidir.Ve CHP bu köyden hep iyi oy almıştır.Esenlikler.İyi çalışmalar.--Sultan Galiyev 20:57, 18 Şubat 2008 (UTC)

Yıldızlı Gece[kaynağı değiştir]

Merhaba Kibele. Ben pek anlamıyorum galiba bu çözünürlük meselesinden. Daha yüksek çözünürlüklü zannederek, senin gösterdiğin versiyonu maddeden çıkarıp bunu eklemiştim. Peki söz ettiğin aday resmi değiştirme işlemi adaylık sayfasında "ad değiştir" işlemiyle mi yapılıyor? --Yabancımsj 10:32, 19 Şubat 2008 (UTC)

Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Semizotu.JPG, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 12:05, 19 Şubat 2008 (UTC)

sayın arkadaşım. Şu an için hatırlamıyorum ama sanırım ben Kullanıcı:Erolbudanhastası kullanıcısının yazılarını kendi Not Defteri programıma koymuştum. Ufak değişiklikler yapmak istedim. Ayrıca senin bu sayfadaki yazılarını ilk kez gördüm. Yani sayfanın böyle bi şekilde olduğunu bilseydim kesinlikle ellemezdim. Niye maddeyi kötü düzene sokuyimki? 2. bir ihtimalde hani Internet tarayıcısında "Geri" falan diyoruz ya "POSTDATA" bilgileri maddeye tekrardan yollanmış olabilir. Kötü bir niyetim yoktu. İyi Çalışmalar... MrXenaquatenmsj 10:33, 23 Şubat 2008 (UTC)

Selam. Bisiklet maddesine bakar mısınız? Vandal durmuyor. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar.Takabeg 13:54, 23 Şubat 2008 (UTC)

Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:GBA8.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 22:40, 23 Şubat 2008 (UTC)
Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Handbike 05.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 22:40, 23 Şubat 2008 (UTC)

"idebiyat" başlığı[kaynağı değiştir]

Merhabalar. bugun dolfurmuş olduğum "idebiyat" başlığının neden silindiğini öğrenebilir miyim. Bu imzasız yazı oll (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • derginin vikipedinin kayda değerlik kriterlerini karşılamadığını düşünüyorum. eğer tersi yönde kaynaklara yer verilemiyorsa sadece tanınmış olduğunu düşünmek yetmeyecektir. kolay gelsin. --kibelemesaj 21:50, 24 Şubat 2008 (UTC)

yıldızlı gece[kaynağı değiştir]

  • Hatamı düzeltip "Yıldızlı Gece" sorununu hallettiğin için çok sağol. Tuhaf olan en.wikipedia'da düşük çözünürlüklü versiyonu SR seçmiş olmaları. Ben de ona kandım. --Yabancımsj 07:13, 26 Şubat 2008 (UTC)

Batı Trakya Türk Cumhuriyeti[kaynağı değiştir]

Selam. Batı Trakya Türk Cumhuriyeti (gerçek adı Batı Trakya Bağımsız Hükûmeti)maddesinin birleştirme (başlık değişikliği) konusunda tartışma sayfasında topluluğumuuzn fikirleri yeterince açıklandığını düşünüyorum. Fakat bir arkadaş kabulenemeyerek direniyor. Bunu nasıl çözebiliriz? Ben geri dönüş mücadelesine girmek istemiyorum. Geçen günde az kalsın engellenecektim. Maddenin tartışma sayfasında fikirlerini açıklarsanız sevineceğim. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg 16:56, 26 Şubat 2008 (UTC)

  • maddeyle ilgilenicem. ama hazır gelmişken aklıma takılan bir iki şeyi tekrar vurgulamak istiyorum. vikipedinin düzen kazanması ve tarafsızlaşması yönündeki düşüncelerinizi anlıyorum. ancak zaman zaman ısrarınız, kişisel mesajları tartışma sayfalarına taşımanız ve özellikle de kullanıcılara otomatik vandal mesajları göndermekteki aceleciliğiniz sıkıntı yaratıyor gördüğüm kadarıyla. hele de bir konu üzerinde tartışılırken bu otomatik 'vandal' ve 'engelleme' kelimelerinin geçtiği mesajlar iletişimi tıkayan unsurlar bence. mesele konudaki haklılığınız/haksızlığınız değil, iletişimde seçtiğiniz yöntemler/kelimeler ve üslup gibi görünüyor. bence de değişiklik savaşlarına girmekten uzak durun. bunları bir tavsiye olarak değerlendireceğinizi umuyorum. kolay gelsin. --kibelemesaj 17:06, 26 Şubat 2008 (UTC)
Vandal etiketi konusunda evet öyle oluyor bazen. Normalde karşı tarafı yanlış olduğunu ve ya taraflı olduğunu kabulenemeden ısrarla değiştirdikleri takdirde ve etrafında danışacak arkadaşlarım olmadığı zaman öyle davranıyorumdur. Bi de size de danışacağım. Hankendi, Dağlık Karabağ maddesindeki slogan yazısı hakkında ne dersiniz? Teşekkür ederim. İyi hizmetler ve çalışmalar. Takabeg 17:19, 26 Şubat 2008 (UTC)
Pardon Hankendi, M.Beyza arkadaşımız halletti. Teşekkür ederim. Takabeg 17:20, 26 Şubat 2008 (UTC)

yetkiler, inisiyatifler, hak ve özgürlükler[kaynağı değiştir]

  • Selamlar. Bu terimlerin tümünün anlamını bildiğinden şüphem yok. Nerde neye karşı ne yönde inisiyatif kullanılacağından da haberdar olduğunu düşünüyorum. Son yaptığın engellemeye bi göz at istersen. Bariz yasal tehdit karşısında bu kadar rahat bi inisiyatif ve Kibele... Buna benzer bir tehdit aynı konuda aynı yönde aynı tarzda bir tehdit çok eski bir kullanıcının süresiz engellenmesine neden olmuştu hatırlıyor musun? Ya da sorumu şu şekilde sorayım: Ben böylesi bir teklifin %50'sini yapsam bana da böyle şık bir inisiyatif kullanır mıydın? İstersen politikaları tekrar gözden geçir ve zaten tükenmekte olan vikipedinin ayağının altına muz kabuğu koymaya çalışanlara inisiyatif kullanıp kullanmama noktasında bir kez daha düşün. Kolay gele... --maderibeyzaileti 18:13, 26 Şubat 2008 (UTC)
  • ben bu terimlerden haberdarım elbette, ama yeni kullanıcıların 'tehdit' deyince ne anladıklarından ciddi kuşkum var. (bu arada kullanıcının kayıt tarihi eski, ama arada bir gelip birkaç maddeyle ilgilenmesinden yola çıkarak yeni olarak değerlendiriyorum.) onlar hukuk kurallarını hatırlattıklarını ve aslında birilerini tehlikelere karşı uyardıklarını sanıyorlar. (ki, bu yönde bir savunma da olmuştu bir zamanlar, ismi lazım olmayan bir kullanıcıdan.) oysa eski kullanıcılar, hele de sözünü ettiğin kişi bu kuralları, tehditin ne demek olduğunu sular seller gibi bildiği halde ve sonuna kadar giderek vikipediyi tehlikeye düşürmekten çekinmemişti. o zaman da söylemiştim eski kullanıcı olmanın bu durumda kişiye koruma sağlamaması gerektiğini, şimdi de söylüyorum. inisiyatifleri kişilere değil, böyle daha soğuk bir kategoriye göre göstermek gerektiğini düşünüyorum ve öyle yapıyorum. ne o kişiyle, ne seninle, ne de bu kullanıcıyla ilgili başka nasıl bir kişisel değerlendirme yaptığımı, yapabileceğimi düşündüğünü merak ediyorum doğrusu. bu, kullanıcıya vikipedi kuralını hatırlatan bir uyarıdır, anlaşılmaması benim ya da başka herhangi bir hizmetlinin devamını getirmesi için yeterli olacaktır. selamlar. --kibelemesaj 21:30, 26 Şubat 2008 (UTC)

Vikipedi:Şikâyet#Kullanıcı:Volki16 göz atmanızı rica ederim. İyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 22:40, 26 Şubat 2008 (UTC)


Sayın Hizmetli Lütfen Okuyunuz[kaynağı değiştir]

Sayın Hizmetli Kibele,

Hukukun evrensel kurallarından biri de "ölçülülük ilkesi"dir. Diğer bir ifadeyle, ölçülü olmaktır. Balıkesir yöresi halkoyunları, Bursa yöresi halkoyunları, Burdur yöresi halkoyunları ve Ankara yöresi halkoyunları sayfalarını hiçbir sayfadan kopyalamadım, Kültür Bakanlığı Türk Halk Oyunları Başvuru Kataloğu 3. ciltlik kitabından yazdım ve henüz tamamlanmamıştı. Başta halkoyunları siteleri ve bazı bloklar ve resmi devlet kurum siteleri de bu kaynaktan yararlanmış olabilir. Amacım başta halk oyunları olmak üzere halk kültürü ile ilgili katkılar yapmaktır. Başlangıçta özellikle resim yüklemeyle ilgili hatalar yapmış olabilirim ama kopyala yapıştır bir sayfa üretmedim. Başka sitelerde de var diye oradan aldın diyemezsin ve beni suçlayamazsınız. Zira pek çok siteye buradan maddeler alınıyor. Buna örnek ayrıca köy çeşmesinde "Bandırmayla ilgili sayfaları" örnek göstermiştim. Bakabilirsiniz: [[3]]

Sizden halkoyunları ile ilgili sildiğiniz sayfaları geri getirmenizi rica ediyorum. Eğer böyle bir imkanınız yoksa tekrar baştan yazmayı düşünüyorum. Ancak yaptıklarımı silmekle eğer inancınız varsa kul hakkını ihlal ettiniz. Kullanıcı adınız Kibele yani Anadolu tanrıçası; Anadolunun kültürel özelliklerini yansıtmaya sizi de davet ediyorum. Umarım kültürel zenginliklere ve yerel özellikler gösteren maddelere karşı değilsinizdir.

Sizin elinizde her zaman "sil" butonu var ve bunu güç olarak algılamayın. Eğer kötüniyetliyseniz sizin karşınızda ağzımla kuş tutsam her zaman yenileceğimi zaten biliyorum. Siz bana karşı elinizdeki gücü ölçüsüz kullandınız. Bu durum havada uçan serçeleri atom bombasıyla yok etmeye, sineği çekiçle ezmeye benziyor. Size ölçülülüğün tanımını da vereyim: amaçlar ile araç arasında makul ölçüyü tutturabilmektir.

Sizden halk kültürü ile ilgili maddelerde katkıya davet ediyorum.

Okuduğunuz için teşekkür ederim. Saygılarımla...

--kürşat altınordu... 07:55, 27 Şubat 2008 (UTC)

  • silinen maddeler, aynen kültür bakanlığının sitesinde mevcut. bu da vikipedinin telif kurallarına aykırı bir durum. sayfalar, eğer böyle bir ihlal yoksa geri getirilebilir, böyle bir teknik imkana sahibiz elbette. ancak telif konusunda yanılmıyor isem, sayfaları aynen yeniden yazmanız fayda getirmez, herhangi bir hizmetli telif nedeniyle silecektir. mesajınızın geri kalan kısmı, kullanıcı adı bahane edilerek yapılan kişisel yorumlardır ve de vikipedide bu tür yorumlar da yasaktır. maddeleri incelemelerini diğer hizmetlilerden isteyebilirsiniz. --kibelemesaj 08:05, 27 Şubat 2008 (UTC)

Dikkate aldığınız ve ilgilendiğiniz için teşekkür ederim. --kürşat altınordu... 08:14, 27 Şubat 2008 (UTC)

  • Bir daha rahatsız ediyorum kusura bakmayınız. Rica etsem hangi sitelerden telif hakkı olduğunu belirtebilir misiniz? --kürşat altınordu... 08:22, 27 Şubat 2008 (UTC)

ufak bir not[kaynağı değiştir]

Meraba, belki hiç üstüme vazife değil ama az önce rastladığım ve kendimce garip bulduğum bir şeyi sormak istiyorum. Bir kullanıcının şurada olduğu gibi bir başka kullanıcının adını/imzasını bırakarak değişiklik yapması normal midir?--Suelnurmesaj 22:33, 28 Şubat 2008 (UTC)

  • bir başkasının imzasıyla yapılmış bir değişiklik yok gördüğüm kadarıyla. bir format düzenlemesi yapılmış sadece. ancak bir başkasının imzasını kopyalamak vandalizmdir elbette. kolay gelsin. --kibelemesaj 22:40, 28 Şubat 2008 (UTC)
kusura bakma, ben o sayfada white cat'in koruma kalktıktan sonra sayfa içinde pınar'ın imzasını kullanarak bir değişiklik yapmış olduğunu gördüm sandım ama yanılmışım. Size de kolay gelsin...--Suelnurmesaj 22:48, 28 Şubat 2008 (UTC)
Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:The Graf Zeppelin's rendezvous with pyraminds of Gizeh, Egypt.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 19:53, 29 Şubat 2008 (UTC)