Kullanıcı mesaj:Kibele/geçmiş2

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

maddeleri, önce TELİF açısından gözden geçirip
sonra etiketleyelim, düzenleyelim, vikileyelim..
geçmişte yapılan tartışmalara bir göz atalım,
yeni gelenler aynı havanda aynı suyu dövmesinler boşuna...

Safranbolu sayfasındaki değişiklik için en uygun görsel olarak bu safran çiçeğini sana veriyorum --Ugur Basakmesaj 20:38, 9 Ağustos 2006 (UTC)

Merhaba Kibele, yeniden yazma, düzenleme vs. konuları sevdiğini ve iyi olduğunu biliyorum. Senden bir isteğim var, Safranbolu sayfasını benim için göz atabilirmisin, belki anlatımı güzelleştirebilir vs. daha iyi bir madde haline getirebilirsin. Ben elimden geldiği kadar geliştirdim ve güzel bir şekil vermeye çalıştım fakat her zaman diğer kullanıcıların değişiklikleri bir avantajdır. Elimde çekmiş olduğum resimlerde var kısa sürede onları da ekleyecem. Yapamasan bile şimdiden teşekkürler. --Ugur Basakmesaj 13:16, 9 Ağustos 2006 (UTC)

ben de tam dişime göre bir madde arıyodum. bakarım tabii ki. --kibele 13:18, 9 Ağustos 2006 (UTC)
Şimdiden teşekkürler o zaman, acelesi yok :) --Ugur Basakmesaj 13:21, 9 Ağustos 2006 (UTC)
Ellerine sağlık Kibele, Safranbolu sayfasında yaptığın değişiklik için teşekkür ederim.--Ugur Basakmesaj 20:38, 9 Ağustos 2006 (UTC)
pek birşey yapmamıştım ama bu çiçek çok güzel, içim açıldı. sağol. --kibele 20:42, 9 Ağustos 2006 (UTC)
Önemli olan yardımcı olman, bu arada bu çiçek zamanı geldiğinde bu sayfa için bir istekte daha bulunmama yardımcı olacaktır umarım:) iyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 20:46, 9 Ağustos 2006 (UTC)
  • dini konulardaki makaleler hep aynı siteden alınma. üzerinde çokça konuşulmuş, sam yapılmış maddeler de var. telifli olduklarının farkedilmemesi mümkün mü, yoksa ben yanlış bir şey mi yapıyorum? --kibele 14:25, 9 Ağustos 2006 (UTC)
Merhaba Kibele gözden kaçmış olabilir. Birde en çok rastladığımız konulardan bir tanesi sayfanın buraya eklendiği sırada bilginin ilgili sitelerde yeni olması ve google gibi arama motorlarının bulamaması ve yine benzer bir şekilde buraya yazılı bir kaynaktan eklenmesi ve daha sonra internet ortamına ulaşması olabiliyor. Ek olarak son telif şablonu eklediğin maddelerden bir tanesine baktım burada en altta almanca olarak yazıyor, sanırım Wikipedia'dan kopyalandığını belirtmiş. Fakat aynı maddenin başka bir kaynaktan vikipediye eklendiği çok bariz ortada fakat asıl kaynağı bulmamız gerekiyor:) --Ugur Basakmesaj 14:30, 9 Ağustos 2006 (UTC)
sözünü ettiğim site o. bence de bariz alıntı ama copyscape'de bu siteden başka adres yok. diğerleri birkaç cümlelik alıntılar. bu durumda telifleri kaldırmalı mıyım sence? --kibele 14:40, 9 Ağustos 2006 (UTC)
Maddenin şu anki halinde en altta kaynak belirtilmiş fakat internet kaynağı değil. Şu an için teliflerin çıkartılması daha uygun olabilir, fakat şimdi kontrol ettim ve bir önceki SAM'e nedense ilgi olmamış belki bir kez daha SAM yapılması daha uygun olabilir. --Ugur Basakmesaj 14:52, 9 Ağustos 2006 (UTC)
Maddenin durumuna göre kullanmak üzere üç farklı boyutta "Şak Şak" aleti. (Caponlar katana, vakizaşi, tanto da derler ve o zamanlar Vikipedi ile tanışmadıklarından yanlış amaçlarla kullanmışlardır.)
Âlemin en kral "bayan" "şâk şâk"çısına
Mskyrider tarafından 11 Ağustos 2006 tarihinde takdim edilmiştir.

Merhaba kibele, Tarantino'ya yeni bölümler çeviriyorum, bir ara ilgilenebilir misin? Teşekkürler. --07:46, 10 Ağustos 2006 (UTC)

Aslında değişiklikler bitmez ya, şu Tarantino'nun iyi bir katanaya ihtiyacı var. Şak şak yani :).

daha 11 gün var :( --Mskyrider 18:18, 10 Ağustos 2006 (UTC)

İnsanoğlu her zaman kendinde olmayana hasret çeker. Belki de sırf bu yüzden bir gün "Alpha Centauri"ye gideceğiz. Yani başımız göğe erecek... --Mskyrider 18:34, 10 Ağustos 2006 (UTC)

yine telif yine telif[kaynağı değiştir]

ama bu kez iyi haber :) telif şablonunu yeniledim. artık beş taneye kadar adres girilebiliyor. [1] buraya örneklerini de koydum. kolay gelsin. iyi çalışmalar. · fcn × mesaj · 22:23 · 10 Ağustos 2006

Teşekkür ederim Kibele. Bu arada boş bir zamanınızda Engelli maddesine bakabilir misiniz? Düzenle şablonunu görünce bir taslak yazayım dedim, sonra biraz uzadı. Pek bilgili olduğum bir konu değil, ekleme yapılmaya müsait bir iskelet oluşturmak istedim, eğer katmak istediğiniz bilgiler olursa çekinmeyin. --İnfoCan 10:15, 11 Ağustos 2006 (UTC)

Resim konusunda çekinecek bir şey yok, Commons'daki her şey serbest. --İnfoCan 12:41, 11 Ağustos 2006 (UTC)

Engelli maddesi için sağolun. --İnfoCan 22:54, 12 Ağustos 2006 (UTC)

Kullanıcı Fatalityonline da geldi, Uzay Yarışı'ndan "çalışma var" yaftasını indirip günün maddesi adayı yaptık. Heyecanlıyım. Artık bakabilirsiniz :) Filanca 13:22, 12 Ağustos 2006 (UTC)

birşey sorucam. -miştir zamanları -dir diye değiştiresim var. ama çok var, istemiyosan hiç başlamayayım. acele cevap :) --kibele 14:56, 12 Ağustos 2006

Sizce doğru olanı (zahmete de değecekse) yapın, size güveniyorum :) Maddeye dokunmuyorum. Teşekkürler! Filanca 15:27, 12 Ağustos 2006 (UTC)

Kırmızılara baktım, hepsi yerinde :) Üslubunu beğeniyorum, bu arada senden öğrendiğim şeyler de oldu. Ayrıca maddeyi yazan iki kişinin tarzlarını da biraz toparlamış da olduk. Bu arada dediğin oldu, Fatalityonline son bir gayretle sen düzeltme yaparken çalışmış. Onu çıktı sanıyordum. Neyse, yazdığı bölümü yine ekledim. Vikileştirmeye gelince: Ne demek tam bilmiyorum, araştırıp yapmaya çalışırım. Ama düzeltmeler bir yere kadar, sonrası cümleleri baştan yazmayı gerektiriyor. Hülasa, eline sağlık, güzel ve dağınık bir maddeydi, güzel ve düzgün bir madde oldu sayende :) Filanca 18:06, 12 Ağustos 2006 (UTC)

yeni telif şablonu[kaynağı değiştir]

telif şablonunun üzerindeki benim değişikliklerimin ardından cool cat telif şablonunu yeniledi ve artık telifli madde ve resimlerin takibinin kolay olması için telifli maddelerin bir listesi tutuluyor. maddelerin bu listeye nasıl ekleneceğine dair bilgi telif şablonunun sayfasında var. ayrıca telif kaynaklarının gösteriminde hatayla karşılaştım fakat şablonu incelediğimde sorunun kaynağını bulamadım :( {{telifihlal|http://kaynak1|http://kaynak2}} şeklinde denediğimde kaynak gösterilmemiş mesajı verdi. {{telifihlal|adres=http://kaynak1|adres2=http://kaynak2}} şeklinde yazınca çalıştı ancak. Bülent Ecevit maddesine de copyscape tarafından bulunan üç kaynağı da ekledim. ayrıca maddeyi Vikipedi:Telif sorunları sayfasına da ekledim. bu sayfadan yapılıyor telifli maddelerin takibi. umarım bu yeni sistem amacına ulaşır ve telifli maddelerin takibini kolaylaştırır. iyi çalışmalar. · fcn × mesaj · 22:42 · 12 Ağustos 2006

Littlefeather[kaynağı değiştir]

Merhaba. Kibele. Littlefeather'ın konuşma metnini çevirdiğinizi söylüyordunuz. Ben de Wounded Knee maddesinde (veya Littlefeather maddesinde) çok güzel durabileceğini düşünüyordum, çünkü Brando gerçekten çok esaslı şeyleri cesaretle dile getirmiş. Hem o kötü kızılderi masalını yıllarca izleyen bizim gibi kuşaklar için de çok öğretici bir metin. Bilmiyorum ben mi yanlış anladım yoksa çevirmeye devam mı ediyorsunuz. Merak ettim doğrusu.

....Öyle mi ben çeviri yaptığınızı zannetmiştim. Aslında ben de çeviri konusunda kendime güvenemiyorum ama metinin en azından girişinden birkaç cümle çevirmeye çalışıcam. Gerisini de İngilizce'ye vakıf olan arkadaşlar çevirirse sevinirim. Tabii çevirdiğim kadarını kontrol ederseniz sevinirim. Peregrinus

Ben bildiriyi çevirdim. Kontrol edip düzeltirseniz, Peregrinus istediği yerde kullanır:

200 yıl boyunca toprağı, ailesi, ve özgür olma hakkı için savaşan Yerli halka şöyle dedik: "İndir silahını arkadaş gel birlikte oturalım. İndirirsen eğer silahını arkadaş senle barıştan söz ederiz, senin hayrına anlaşırız birlikte."

Silahlarını indirdiklerinde onları katlettik biz. Onlara yalan söyledik. Onları topraklarından koparmak için kandırdık. Onları açlığa mahkum ettik ki antlaşma dediğimiz ama hiç bir zamanda andımıza sadık kalmadığımız o hileli anlaşmaları zorla imzalasınlar. Onları, yalnızca yaşamın anımsayacağı kadar uzun bir süredir yaşam vermiş bu kıtada dilencilere döndürdük. Ve tarihi istediği kadar çarpıtılmış dahi olsa nasıl yorumlarsanız yorumlayın: Biz doğru yapmadık. Ne adil davrandık ne de dürüst. Onlara karşı ne haklarını iade etmek zorundaydık ne de anlaşmalarımıza sadık kalmak, çünkü gücümüzün üstünlüğü bize diğerlerinin haklarına saldırma, mallarını gaspetme, yalnızca yaşamlarını ve özgürlüklerini savunmaya çalışırken onların yaşamlarını ellerinden alma hakkını sağlıyordu ki onların erdemleri suça dönüşürken bizim ahlâksızlıklarımız erdem oluyordu.

Fakat öyle bir şey var ki bu sapkınlığın ulaşamayacağı, o da tarihin büyük hükmü. Emin olun ki tarih bizi yargılayacaktır. Ama umurumuzda mı? O nasıl bir ahlâki şizofrenidir ki tüm dünyanın işitmesi için ulusumuzun en tepesindeki sesle ciğerlerimiz patlayana kadar bizim taahhütlerimizi tuttuğumuzu haykırırız da tarihin tüm sayfaları, Amerikan Yerlilerinin yaşamındaki son 100 yıl boyunca geçirdikleri tüm o aç, susuz günler ve geceler bu sesin dediklerinin tam zıttını söyler.

Görülen o ki bu bizim ülkede komşunu sev ilkesi ve bu ilkeye saygı artık işlemez hâle gelmiş ve tüm yaptıklarımız, gücümüzle yapmayı başarabildiklerimiz sadece dost da olsa düşman da, bu dünyada yeni doğan ülkelerin umutlarını yokederek onlara bizim insancıl, uygar olmadığımızı ve sözümüzü tutmadığımızı göstermek olmuştur.

Belki de şu anda kendinize hay aksi şimdi bunun Akademi Ödilleri ile ne ilgisi var canım diyorsunuz. Bu kadın burada ne arıyor, hem akşamımızı berbat etti hem de bizi ilgilendirmeyen konularla yaşamlarımıza girdi üstüne üstlük umurumuzda bile değil. Zamanımızı ve paramızı harcadığı gibi bir de evlerimize istenmeden girdi.

Sanırım bu sorulmamış soruların cevabı sinema dünyasının da en az diğerleri kadar Yerlileri küçük düşürmekle, onları vahşi, düşmanca ve kötü göstererek karakterleriyle alay etmekle sorumlu olmasıdır. Bu dünya çocukların büyümesi için zaten yeteri kadar zor. Yerli çocuğu televizyon izlerken film de izler, ve soyunu filmlerde anlatıldığı gibi görünce o zihinlerin nasıl zedelendiğini bilmemiz mümkün değildir.

Geçenlerde bu durumu düzeltecek bir kaç sendeleyen adım atıldı, ancak çok az ve çok aksak, öyle ki benim, bu mesleğin bir üyesi olarak, bir Birleşik Devletler yurttaşı olarak bu gece bu ödülü kabul etmek içimden gelsin. Öyle düşünüyorum ki bu ülkede şu anda ödül almak ya da vermek, Amerikan Yerlilerinin durumlarının oldukça önemli oranda düzeltilmediği sürece uygun değildir. Eğer kardeşimizden sorumlu olamıyorsak en azından cellâdı olmayalım. Bu gece doğrudan sizinle konuşuyor olabilirdim ancak Yaralı Diz'e gidip burada ırmaklar aktıkça ve otlar büyüdükçe onursuz kalmaya devam edebilecek bir barışın kurulmasını engelleyebilmek için elimden gelen yardımı yapmakla dah ayararlı olabileceğimi hissettim.

Ümit ederim ki şu anda dinleyenler bunu bir kabalık olarak nitelendirmez de sadece bu ülkede şu andan sonra, yaşayan hafızanın ötesinden beri yaşamlarını destekleyen bu toprakların üzerinde tüm insanların özgür ve bağımsız kalma hakları olduğuna inandığımızı söylemeye hakkımız olup olmadığı gibi önemli bir konuda dikkati çekmek için kararlı bir çaba olarak görürler.

Bayan Littlefeather'a gösterdiğiniz incelik ve nezâket için teşekkür ederim. Hepinize teşekkür ederim ve iyi geceler dilerim.

Bu bildiri Marlon Brando tarafından Oscar ödülünü almayı reddettiği Akademi Ödülleri töreni için yazılmıştır. 30 Mart 1973 günkü törende bu bildirinin yalnızca bir kısmını okuyabilen kişi Sacheen Littlefeather'dı.

--Mskyrider 13:31, 17 Ağustos 2006 (UTC)

Merhaba, rastlantı yapmışsınız teşekkür ederim, normalde böyle bir hata yapmazdım ama madde isteklerinde eski, yanlış haliyle duruyormuş, direk tıklayıp yazmaya başladığımdan bu şekilde yanlış oldu. Fark ettiyseniz madde içinde de doğru yazmışım hep :) . Teşekkürler. -- 16 22:49, 16 Ağustos 2006 (UTC)

Merhaba Kibele, zamanın olunca ve sıkılmazsan Kimono sayfasını elden geçirebilir misin? DAha fazla genişletir miyim bilmiyorum. Şu anda Baylan'ın isteği üzerine Buzul üzerinde çalışıyorum. O daha biraz sürecek. İyi çalışmalar. --Mskyrider 20:51, 24 Ağustos 2006 (UTC)

Buzul'da sıkışmıştım galiba :) --Mskyrider 20:57, 24 Ağustos 2006 (UTC)

  • Arkadaşlar Kimono maddesi gayet güzel bir madde de sayfayı açtığınızda karmakarışık bir görüntüyle karşılaşıyorsunuz. Resimler en başa birbirinin ardına rastgele yerleştirilmiş. Resimlerin bir kısmı aşırı sağa kaymış. Resimler güzel de sağa sola kaydırıp resimleri yazıyı ilk açılışta göstermek gerekiyor. Bu haliyle baştan savma görüntüsü var. Diğer vikilerde bu tarz bol resimli maddelerde resimler maddenin içine sağa ve sola dağıtılıyor. İngilizce vikipedideki kimono maddesi de çok resimli mesela. Ama resimler madde içine dağıtılmış. --Zeynepmsj 13:18, 25 Ağustos 2006 (UTC)
    • Sırf ingilizce değil tüm vikipedilerde belli bir format var ve bu formatın dışına çıkılması "düzenle" şablonunu gerektiriyor maalesef. Bizim vikipedimizde de hiçbir madde birbiri ardına dizilmiş üstelik sayfa dışına taşmış resimlerle başlamaz. Diğer tüm maddelere bakarsan örneğini görürsün. Düzenle şablonunu ondan koydum. Bu arada Kimono maddesindeki resimleri de yerleştirdim elimden geldiğince. Kolay gelsin--Zeynepmsj 13:55, 25 Ağustos 2006 (UTC)
    • Attım İngilizce Kimono'ya göz. Aynı bizdeki gibi sağda resimler. Neye kızdığını anlayamamış olmakla birlikte bana gönderdiğin kurallarda yazmasa da resimlerin sayfa dışına taşmaması gerekiyor. Ayrıca inernet ansiklopedileri ve matbu ansiklopedilerde maddeler resimle başlamaz. Resimler maddenin sağında ya da solunda yer alır. Resimler maddeyi hareketlendirici ve okumayı kolaylaştırıcı ek unsurlardır. Bunun da kural olarak illaki yazılmasına gerek yoktur diye düşünüyorum. Niyetim seninle dalaşmak ya da kırmak değil. Diğer vikipedilere veya bizim vikideki diğer maddelere bak derken genel formatımıza dikkat çekmek istedim. Kolay gelsin--Zeynepmsj 14:13, 25 Ağustos 2006 (UTC)

1.) ben de, düzenle şablonunu bugüne kadar yukarda yazılan kurallar çerçevesinde kullandım ve kullanıldığını gördüm. hepsini diyemem elbette ama çok fazla madde gördüm ve böyle bir kullanıma ilk kez rastladım: Yukarıdaki mesajda açıkladım. 2.) hem ingilizce vikipedi'de de öyle deyip referans göstermek, hem de 'evet bizdeki gibi, ne var ki bunda demek' sence problem değil mi? : Bunu tam anlamamakla birlikte: İngilizce vikipedideki bizim formatımızla aynı. 3.) resimlerin browser farkından öyle görünüyor olma ihtimalinin söylenmesine rağmen hala sağa sola kaçmış resimlerden bahsetmek diyaloğu zorlaştırıcı bir şey değil mi? : 3 ayrı browser kullanıyorum. Hepsinde özellikle de en yaygın olarak kullanılan explorer da problem vardı. 4:) madde resimle başlamıyor vesaire, vesaire..:Bundan da kastını anlamamış olmakla birlikte yine yukarıdaki mesajda açıkladım zannedersem. 5) Sıkıldığımdan dolayı bu tartışmadan iyi akşamlar diliyorum--Zeynepmsj 14:32, 25 Ağustos 2006 (UTC)

  • Yöneticilikten önce insan olduğum için izninle sıkılma hakkımı saklı tutuyorum. Cidden sıkıldım istersen yarın devam ederiz. Ama bugünlük pilim bitti. --Zeynepmsj 15:03, 25 Ağustos 2006 (UTC)
  • He he, sağol, ben başlıkları alışageldiğim gibi yapmışım. Farketmemişim bile. Kimono'ya bölüm mü ekleyeyim, Buzul'a devam mı edeyim kararsız kaldım. --Mskyrider 17:22, 25 Ağustos 2006 (UTC)

Kategori:Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin yerleşim bilimleri'ni bilimsiz olanına (yerleşim birimleri) yönlendirmek mümkün mü acaba. :) --kibele 18:43, 25 Ağustos 2006 (UTC)

Merhaba Kibele sorunu ilk başta başka bir yerde aradım fakat sorunu şu kadar bir işlemle çözdüm sorun şablonda imiş. Özel:Statistics bu sayfadaki işlem sayısı 0'a geldiğinde veya bir süre sonra tüm sayfalar kendiliğinden düzelecek:) Sanırım birkaç şablon üzerinde çok oynama yapılmış ve bu nedenle biraz yavaş olacak. Daha sonra kategoriyi silerim ben. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 18:59, 25 Ağustos 2006 (UTC)
  • ben de tam olarak anlayamamıştım meseleyi. sağol. kolay gelsin. --kibele 19:04, 25 Ağustos 2006 (UTC)
Ufak bir hataydı, gereksiz kategorileri de sayfalardan çıkarttım. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 19:18, 25 Ağustos 2006 (UTC)

Telif problemleri[kaynağı değiştir]

Merhaba CoolCat, telif sorunları sayfasıyla ilgilendiğini gördüm. bir yardım isteyebilir miyim? kaç gündür bir sürü maddeye telif etiketi yerleştirdim ama bunları bir türlü sayfaya taşıyamadım. madem yardımseversin, belki yaparsın diye düşündüm. teşekkürler. --kibele 10:51, 26 Ağustos 2006 (UTC)

Sanirim hata adres= yerine adres1= i kullanman. Ornek: [2].
Ben listelenmemis olanlari listeliyorum.
--Cat out 11:01, 26 Ağustos 2006 (UTC)
bu yeni telif etiketleriyle başım dertte zaten. sadece adres= yazdığım zaman da olmadı ve sayfanın dışına taştı. neyse, teşekkür ederim. --kibele 11:09, 26 Ağustos 2006 (UTC)
copyscape adresslerinin sayfa disina tasmasi normal. Sablon sana
* {{subst:makale-ti|madde adi}} kaynak: [{copyscape adressi]. ~~~~
Gibi bir sey verir. Senin bunu Vikipedi:Telif_sorunları/2024_Nisan_27/Maddeler'a (bu link sablondada var) kopyalaman yeterli oluyor.
Yeni sistemde sayfalarin ne kadar sure listelendigini takip etme imkanimiz oluyor. Eskiden sayfakar gunlerece isaretli olarak kaliyordu.
--Cat out 11:28, 26 Ağustos 2006 (UTC)
Bir de şu 'ihlalı' kelimelerini 'ihlali' olarak düzeltsen ne güzel olur. tekrar teşekkürler. --kibele 11:12, 26 Ağustos 2006 (UTC)
Yapıldı bile --Cat out 11:28, 26 Ağustos 2006 (UTC)

Merhaba Kibele,

Ufak bir hatırlatma yapayım dedim. İlkkurşun, İzmir maddesi telif ihlaline girmiyor. Tartışma sayfasına not düşmüştüm ama göremezdin tabi. Birincisi izin alınmış durumda, ikincisi metin de aynı değil, cümlelerin hemen hemen hepsi değiştirilmiş durumda formata uygun olması için.

Etiketi kaldırdım, maddeyi de listelerden çıkardım. Haber vereyim dedim. Telif deyyusuyla mücadelede başarılar!

Vito Genovese 11:29, 26 Ağustos 2006 (UTC)


Merhaba Kibele, once Makedonya maddesine degineyim. Madde gosterdigin uzere telifli icerige sahip yani IP'nin telif kaldirmasi yanlis olmus. Ancak telifli icerigi degistirmek icin ugrastigi goruluyor ama basarili olamamis. O yuzden yeni bir baglanti ile telifi duyurusunu yeniledim. Bu gibi durumlarda bazen etiketlemek yerine telifli paragraflari cikarmak da gecerli bir yol olabiliyor.
İlkkurşun, İzmir maddesini daha once gormustum, IRC'de Vito'yu gorup konusayim diyordum ancak sen benden hizli davranmissin. O konuda da hem fikiriz. Tartisma bolumunde fikrimi belirttim, Vito ile konusur bir karara variriz. Eklemen istedigin varsa cekinme. Tesekkur ederim, Citrat 04:49, 27 Ağustos 2006 (UTC)

aslı erdoğan[kaynağı değiştir]

merhaba, sayfayı bu şekilde düzenleyerek silinip tekrar açılma işlerinden kurtulmayı amaçlamıştım, böyle yaptığım başka sayfalar da var. niye böyle tercih ettiğini söylersen ben de ona göre devam ederim. kolay gelsin. --kibele 14:24, 27 Ağustos 2006 (UTC)

Tarihcedede telifli madde tutmamaya calismaliyiz. Tabi buna ufak telif ihlaller (buyuk bir yazinin ufak kismi gibi) girmz. --Cat out 14:31, 27 Ağustos 2006 (UTC)
ben sadece cevap bekliyordum, bir de yıldız geldi. sağol. sana da bu yıldızdan gerek bence, ama artık ben yollamayayım ayıp olur, başkaları düşünsün. :)
diğer konuya gelince. ben de şöyle düşünmüştüm. nasılsa yöneticiler silmeden önce duruma bakıyorlar, listeden çıkartırlar. ya da biz telifli durumdan çıkarttığımız zaman listeden de silebiliriz. hangisi minimum enerji gerektiriyorsa o olsun derim.
--kibele 14:58, 27 Ağustos 2006 (UTC)
Hmm, o dedigini yapmasi icin hepsini silmesi ve kurtarmak istetigi versyonlari tek tek secmesi gerek. Boyle daha rahat oluyor (arti hatalari engelliyor). --Cat out 15:00, 27 Ağustos 2006 (UTC)

Telif Barnstar[kaynağı değiştir]

Telif ihlallerini bulma ve yok etmedeki katkılarınızdan dolayı bu barnstarı size veriyorum --Cat out 14:49, 27 Ağustos 2006 (UTC)

Yatay çizgi[kaynağı değiştir]

İzin almadan küçük bir değişiklik yaptım. Yatay çizgi ile ayırmak istediğinde <hr> kullanabilirsin --Mskyrider 17:31, 28 Ağustos 2006 (UTC)

Yeteri kadar kapıma vurmadı daha Eric. Şööle sıkı bir vursun bakacağım. :) Hatırlattığın için teşekkürler. Bir türlü kafamı toparlayıp girişemedim çeviriye. Bitirir bitirmez senin ellerine vereceğim maddeyi. --Mskyrider 18:24, 28 Ağustos 2006 (UTC)

Merhaba kibele,
Mesajın için sağol. Açıkçası IPli kullanıcılarla ideolojik tartışmalara girmekten bende hoşlanmıyorum, ama bozulmuş plak gibi olamayn bir durumun olduğunu iddia etmesi ve kendince maddeyi değiştirmesine çok kızdım. İfadenin sorunlu olduğuna katılmıyorum ama artık birçok kullanıcı madde ile ilgilenmeye başladığından tartışma sayfasında ortak bir görüşe varılmadan ifadeyi eklemem.
Bence böyle bir ifadenin yer almasında bir sakınca yok. Çünkü köktendinci terörist ve benzeri yakıştırmalar yorum olamayacak tanım cümleleridir. Doğrulanabilirliği olan cümlelerdir. Zaten tartışma sayfasında da belirttiğim gibi bu köktendinci terörist tanımı çok açık ve tartışmaya zemin bırakan nitelikte değil. Alparslan Arslan sayfasının bu tür bir ifadeyle başlaması yanlış olabilir, ama ana konusu saldırıyı anlatmak olan bir maddede bu tür ifadeler gerekli. --DenizRC 12:00, 29 Ağustos 2006 (UTC)

Selam. Öncelikle RAF maddesi için yaptığınız kaliteli son okuma için elinize sağlık. Söz konusu karışıklık da çok karışık değildi zaten. Kolaylıklar... Tolstoyevski 16:47, 1 Eylül 2006 (UTC)

He he, kulaklarını çınlattık galiba. Baylan'la "Buzul" üzerine çalışıyorduk, ana sayfaya çıkmadan senin sihirli parmaklarına gerek duyacak. Ama eldiven giy istersen, parmakların donmasın sonra daha ihtiyacımız olacak o parmaklara... :)) --Mskyrider 18:27, 1 Eylül 2006 (UTC)

Acelesi yok, daha yeni aday olacak, çıkana kadar vaktimiz var daha. Zaten bir hafta kadar bir süredir üstündeydim maddenin. Haftasonu gelmiş bile farkına varmadan. Sen dinlenmene bak. --Mskyrider 18:34, 1 Eylül 2006 (UTC)

Sizden birşey rica ediceğim.Aramızdaki anlaşmazlıklara rağmen lütfen Afro-Türkler ve Peynirli Tombi maddesini düzenleyebilirmisiniz?Şimdiden teşekkürler.Saygılarımla--Simon Bolivar 09:44, 2 Eylül 2006 (UTC)

Çok teşekkürler.--Simon Bolivar 10:08, 2 Eylül 2006 (UTC)

Steve Irwin‎[kaynağı değiştir]

Selam Kibele şu maddeye bir el atar mısın zahmet olmazsa ?Steve Irwin. selamlar--Baylanileti 20:53, 4 Eylül 2006 (UTC)

Hadi bakalım:-)))--Baylanileti 20:58, 4 Eylül 2006 (UTC)

  • Teşekkürler ve iyi geceler--Baylanileti 21:48, 4 Eylül 2006 (UTC)

Madde üzerinde devam eden çalışmalarınız için şimdiden teşekkür ederim. Gözden kaçan imla ve ifade hatalarını düzeltmek için sizin gibi dikkatli bir göze ihtiyaç vardı. --Burçin SARIHAN mesaj 14:46, 5 Eylül 2006 (UTC)

"polislik yapmıyorum" demissin[kaynağı değiştir]

Telifli yazilari vikipediden kaldirmak polislik degil. Hicbirsey hizini kesmesin.

Godspeed alpha :)

--Cat out 03:20, 7 Eylül 2006 (UTC)

Teşekkürler cool cat. bazen gerçekten ava çıkıyorum belli listelerde, ama dün sadece biraz düzenleme yapmak istedim ve karşıma çıkan üç maddeden ikisi taslak bile olamayacak kadar kısa, biri de telifli olunca biraz canım sıkıldı. :( geçer, merak etme. kolay gelsin. --kibele 07:07, 7 Eylül 2006 (UTC)
Demek av ha? Al sana: Kategori:Olası telif ihlali. Bunlarin incelenmesi lazim. Ciddi bir kismi listelenmemis. --Cat out 07:12, 7 Eylül 2006 (UTC)

Canlı taksonlarına yönelik kategori adlandırmaları...[kaynağı değiştir]

...konulu tartışmaya şu ana dek çok az fikir belirtildi. Daha çok fikir belirtilmesi çok makbule geçecektir çünkü canlılarla ilgili kategorilendirmede kabul görmüş ve oturmuş bir standarda ulaşmak istiyoruz.

Kolay gelsin...

--Doruk Salancıileti 04:51, 7 Eylül 2006 (UTC)

Kadınlar Bayraktarlar Filozoflar[kaynağı değiştir]

Felsefe portalında olanlar baştan başa iyi niyetle dolu olsa da (kinaye yapmıyorum), bilginin ve iyi niyetin düzeyli birlikteliğine inandığımdan, salt iyi niyet ya da salt bilgiyle yapılan tüm hamlelerin bir süre sonra yalnız kalacağından ve mutsuz öleceğinden eminim. Bilinçaltına-üstüne-içine-dışına yerleşen hakim kültürden azade olduğunu kimse (kadınlar bile) söyleyemez. Dediğiniz gibi, insanlara kötü niyetli oldukları önyargısıyla yaklaşmak yanlış.

Diğer taraftan bu karmaşık ilişkiler düzenini tutarlı bir biçimde eleştirmenin ve yeni düzenler tasarlamanın da tek bir ideolojinin "bayraktarlığı" olduğunu düşünmemekteyim. Ortada bir ezen-ezilen ilişkisi olduğu ve ezenler bunu sürdürmeye devam ettikleri sürece, bu olguyu tekrar ve tekrar dillendirmenin sakıncası olmamalı. Tutarlı bir baskıya, tutarlı bir direniş gerekmekte.

Tartışma sonlandı mı bilmiyorum, ancak sanırım gerekli düzeltmeler artık yapılabilir. Not: Hopi kadınları için çok teşekkür ediyorum! :) Kolaylıklar... Tolstoyevski 09:30, 8 Eylül 2006 (UTC)

Teşekkürler.Ödülünüz sayfanızda duruyor ablacığım.--Simon Bolivar 16:42, 8 Eylül 2006 (UTC)

iyi geceler, bu yoğun gecenin (umarım) sonunda ben de bişey sorayım bari.. sayfanın tepesindeki tercihler neden ingilizce olmuş? kolay gelsin. --kibele 22:45, 9 Eylül 2006 (UTC)

Günaydın Kibele, kusura bakma senin mesajını görmeden uyumuşum :) Benim de dikkatimi çekti ve merak ediyordum, ama şimdi Türkçe olmuş yeniden. Bu mediawiki yazılımının işleri galiba, akıl sır ermez.. Kolay gelsin. Tembelejderha 07:13, 10 Eylül 2006 (UTC)

Sosyalizm Portalı[kaynağı değiştir]

Portal:Sosyalizm acıldı. PORTALIMIZIN ACILŞINDA EMEGİ GECENLER

FİKİR:--Chemsj 12:16, 10 Eylül 2006 (UTC)

PORTALIN ALT YAPISI:.peregrinus


PORTALIN TASARIM Kullanıcı:Absar

SİZİNDE PORTALIMIZA BEKLERİZ.

Selam kibele, ben de 2006 FIFA Dünya Kupası başlığını örnek alarak büyük harflere çevirdim. Aslında ben de lüzumsuz büyük harflerin kullanılmasına karşıyım (özellikle kategoriler de) ama dediğin gibi özel isim olduğu için büyük harfler kullanmak lazım. İyi çalışmalar --Pinar 12:50, 10 Eylül 2006 (UTC)

Mrb,

Rumuzunuzu Frigyalıların toprak ve bereket tanrıçasından aldığınızı farkettim. Güzel bir rumuz olmuş.

İyi çalışmalar.

--KIZILSUNGUR 13:09, 10 Eylül 2006 (UTC)

başkası adına atılan imza[kaynağı değiştir]

şuna bir bakabilir misin? başkası adına imza atılmış. kimin kimin adına atttığını söylememe gerek yok di mi? --kibele 13:09, 10 Eylül 2006 (UTC)

Gösterdiğin için teşekkürler Kibele, kullanıcı vandalizm sebebiyle engellendi. İyi çalışmalar. -Tembelejderha 14:38, 10 Eylül 2006 (UTC)

Bahar çiçekleri[kaynağı değiştir]

Merhabalar, iki gün önce sunduğunuz güzel bahar çiçekleri için çok teşekkürler ediyorum (daha yeni gördüm). Başlattığım sporcu maddelerine bir tek siz ve Zeynep adlı kullanıcı bakmış. Virgül ve nokta kullanımındaki uyarınızı dikkate alacağım. Yaptıklarımın farkedilir olması ve gerçek dünyadaki kişiliğimi buraya yansıtabilmiş olmak (ne de olsa burası sanal alem) çok güzel. İyi çalışmalar diliyorum. --Bahar 18:08, 10 Eylül 2006 (UTC)

ilginiz için teşekkürler[kaynağı değiştir]

Merhaba, wikipedia'da bir çok başlığın başlangıç aşamasında "taslak bile olamayacak birer cümleden" oluştuğunu biliyor muydunuz? Motosiklet değil de motorsiklet yazmamda ki sebep ingilizce motorcycle kelimesinden geldiği ve ruhsatlarda motorsiklet yazdığı içindir. Birinin yazdığı şeyleri eleştirirken biraz daha geniş açı kullanarak bakmanız dileğiyle... Gani 18:43, 11 Eylül 2006 (UTC)

Hayatta herşey gibi kelimeler de göreceli...[kaynağı değiştir]

Ben Türk Dil Kurumunu referans olarak almıyorum. Sonuçta motorsiklet bisikletin motor takılmış halidir. Motorsiklet demeyi tercih ediyorum. Kolay gelsin

Belki haberiniz vardır, bir zamanlar açmış olduğum madde silinmek veya silinmemek üzere oylamada. Görüşleriniz benim için önemli olacağından lütfen oylamaya katılınız. --Bahar 13:07, 12 Eylül 2006 (UTC)

  • Merhabalar, daha şimdi 100 Temel Eser maddesine girdim ki ne göreyim! Hararetli bir silinecek madde sayfası. En sonunda sizin bana teşekkürünüzü gördüm ve tatlı bir gülümsemeyle... Oylamaya katıldığınız için teşekkür ederim. Benim de amacım biraz da kullanıcıları bu tür oylamalara teşvik etmekti ve bunu kendi açtığım bir madde için yapmanın mutluluğunu yaşıyorum. Mesut kalınız. --Bahar 18:52, 12 Eylül 2006 (UTC)

Selam Kibele, Simyacı maddesinden telif etiketini kaldırdım. Kaynakça ekledim ama tekrar bi elden geçirmemiz gerekiyor. Maddeyi ben başlattığım için herhangi bir siteden alıntı yaptığımı hatırlamıyorum. Bizden alıntı yapılmış olabilir diye tahmin ediyorum. Bunu tespit etme durumun var mı? Yok biz yapmış gibi görünüyorsak o zaman durum fena. Baştan yazmak gerekecek maddeyi. Bi bakıp bana da haber verir misin? Kolay gelsin.--Zeynepmsj 13:17, 12 Eylül 2006 (UTC)

Tamamdır kibele sağolasın. Öyle yapayım. --Zeynepmsj 14:31, 12 Eylül 2006 (UTC)

imza, telif..[kaynağı değiştir]

meraba. bir kullanıcı, heryere imza atıyordu. sildim, bilmediğini farzedip bir de mesaj yolladım. ama Günter Grass maddesine imza atmakta kararlı. maddenin geçmişinde de problem var zaten. telif işareti çıkartılıp bu metin girilmiş, dili de sorunlu. herneyse, sanırım benim ikinci bir mesajım yerine bir 'yönetici'nin açıklaması daha iyi olacak. kolay gelsin. bu arada cidden çok güzel bir armağan aldın (ejderha dünyası), kıskanılmayacak gibi değil. kolay gelsin. --kibele 20:43, 12 Eylül 2006 (UTC)

Gösterdiğin için teşekkürler Kibele, uyardım kendisini. Evet mükemmel bir armağan aldım bugün, ağzım kulaklarımda :)) Tek derdim Bahar'a nasıl teşekkür edeceğimi bilememek, çok güzel birşeyler düşünmem lazım.. Tembelejderha 20:55, 12 Eylül 2006 (UTC)

eğer buralardaysan telif sorunları 12 eylül maddelere bir bakabilir misin.. anlamadığım bir durum var. --kibele 22:09, 12 Eylül 2006 (UTC)

vito halletti, gerek kalmadı... --kibele 07:30, 13 Eylül 2006 (UTC)
İki seferdir attığın mesajlara cevap vermeden uyuyakalıyorum Kibele, ve cevapsız bekleyen mesajların laneti işte beni böyle uyutmuyor, böyle güneşi bekliyorum huzursuz uykumda. :)) Kusura bakma.. Tembelejderha 08:06, 13 Eylül 2006 (UTC)

Selamlar Kibele,

Yanlışlıkla maddede görünür olmaya notların arasına yazıldığı "-->" kodunu silmişsin. Ondan olmuş.

Afiyetle yiyebilirsin :)

Sevgiler

Vito Genovese 07:20, 13 Eylül 2006 (UTC)

Türk İntikam Tugayı[kaynağı değiştir]

  • Bir ricam olacak Kibele. Türk İntikam Tugayı maddesinin telif durumuna bir bakabilir misin? Google'da aradım çıkmadı. Ama bir yerlerden koplaya-yapıştır gibi geldi bana. Copyscape'i kullanmayı bilmiyorum. Zahmet olmazsa bir bakıp telifliyse etiketler misin? Teşekkürler şimdiden. --Zeynepmsj 08:06, 14 Eylül 2006 (UTC)

Merhaba Kibele,

Vikimola'dan döndüğünde bir ara Portekiz ile ilgilenebilir misin? Sana iyi dinlenmeler. --Mskyrider 14:16, 15 Eylül 2006 (UTC)

İyi ki döndün Kibele, sabaha maddeyi tekrar okumak için sabırsızlanıyorum. İyi geceler. --Mskyrider 21:02, 17 Eylül 2006 (UTC)

Eline sağlık, yazı yazarken kullandığım program otomatik olarak yazım kontrolü yapıp yakaladığı kelimeleri düzeltiyor önce yerine once, popüler yerine popular. Uluslararası ise tamamen benim hatam çok fazla aynı harf yan yana geince gözüm karışmış, sadeleştirmişim :)). Portekiz vikisinde bir araştırma yapacağım sözettiğin konuda birşey bulabilir miyim diye. SAna iyi dinlenmeler. --Mskyrider 05:23, 18 Eylül 2006 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Hediyen için çok teşekkür ederim Kibele. Resmi ve hikayesini detaylı olarak inceleyeceğim. Umarım o ejder kardeşim adamla savaşını kazanmıştır :)) Tembelejderha 20:24, 17 Eylül 2006 (UTC)

Kullanıcı sayfası[kaynağı değiştir]

tembel, eski köye yeni âdet getirmeyeyim diye sesimi çıkarmıyordum ama madem sen yaptın ben de istiyorum! kullanıcı adımın baş harfini nasıl küçük yaparım? şöyle yani.. --kibele 21:49, 21 Eylül 2006 (UTC)


Haha, "Ben de isterim!" diyorsun öyle mi? :)

{| style="position:absolute; top:0; width:100%; background:#f8fcff; color:#000;" valign="middle"
 |-
 | <br />
 <span style="font-size:2.0em;">tembelejderha</span><br>
 <small>kullanıcı mesaj sayfası<small><br />
 |align="right"|[[resim:Ddraig.png|50px]]
 |}

Bu kodları -tabii ki kendine göre değiştirerek- sayfanın tepesine yapıştırırsan seninki de öyle olur. Kolay gelsin, bi sorun çıkarsa ben de yapabilirim. Tembelejderha 09:34, 22 Eylül 2006 (UTC)

  • Ben de o soruları konuşmak için vikimoladan dönmeni bekliyordum.
    • yak. 1465 - yak. 1536, buradaki yak. yaklaşık olarak anlamında. tam olarak bilinmeyen doğum tarihleri için c. circa kullanılır. Türkçe'de ne kullanıyorduk?
    • Portekiz'in kendi hazır yemek adaptasyonu, ya da uyarlaması . Demek istediğim Portekiz fast-food'u hamburger yerine Francesinha oluyor. Nasıl denir?
    • kuru beyaz pirinç biraz sallama olmuş herhalde. Beyaz pirinçten yaoılan , lapa olmayan diri pilav ile gibi falan mı desek?
    • bir tane uluslararasını doğru yazmışım. ben de Vinho Verde ihracatı arttı bilgisine doğrudur diyorsun sanmıştım.
    • Portekiz millî takım kaptanı doğrudur.

Ben bazılarını kaldırdım, diğerleri için cevabını bekliyorum. --Mskyrider 11:07, 22 Eylül 2006 (UTC)

Son okuma üstadına[kaynağı değiştir]

Merhabalar, Gerçi vikimoladasınız ama, yine de döndüğünüz zaman son yaptığımız çevirinin bir son okumasını yaparsanız ne güzel olur. Siz yorulmayın diye linkini de veriyorum hemen: Kara film :) Kolaylıklar...Tolstoyevski 21:03, 22 Eylül 2006 (UTC)

  • Merhaba. Yine elinize sağlık. Yine çok güzel oluyor. Film isimlerini çevirirken -Malaguena'yı bilmem ama- ben Türkçe'lerini araştırma zahmetine girmedim. Herhalde zamanla yapılacak eklemeler, düzeltmeler sırasında düzelir, düzeltilir. Kolaylıklar diliyoruz :) Tolstoyevski

Kara film makalesinde biçem ve üslup üzerine çok elzem bir tartışma sürdürüyoruz. Siz de katılıp bir şeyler söyler misiniz? Tolstoyevski

Selamlar Kibele, öncelikle telifli maddelerle savaşın sebebiyle candan kutluyorum, sağol, varol!! :) VP:HS gereği, geçmişinde telifsiz bir sürüm bulunmayan maddeleri siliyoruz. Bu yüzden böyle maddelere telif etiketi yerine sil etiketi koyarsan, açıklama olarak da adresi verirsen iş kolaylaşır. Geçmişinde telifsiz bir sürüm olanları da geri alabilirsin. Kolay gelsin! -Tembelejderha 19:25, 23 Eylül 2006 (UTC)

kontrol etmeye çalışıyorum, ama çoğu zaman dalıp gidiyorum galiba. bir de inşallah telifli değildir diye dua ederken unutuyorumdur. :) sana da kolay gelsin. --kibele 19:30, 23 Eylül 2006 (UTC)
mesela şu maddenin durumu nedir? başından beri aynı telifli metin. ama haritalar filan var, taslak bırakmak gerekmiyor mu?
Böyle olunca istersen yine de sil koy, ama benim az önce yaptığım gibi taslak haline getirmek en güzeli, böylece hiç olmazsa emeğin bir kısmını kurtarmış oluyoruz. -Tembelejderha 19:42, 23 Eylül 2006 (UTC)

Yazım, makyaj ve güzelleştirme[kaynağı değiştir]

Merhaba Kibele, ara sırada olsa birkaç madde düzenleme yardımı istememde sorun yoktur umarım:) Dingyuan maddesini hazırladım, ingilizcesi çok güzel yazılmış değildi zaten üstüne bende biraz komik yazdım sanırım:) Bir el atabilirsen çok sevinirim. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 15:35, 24 Eylül 2006 (UTC)

meraba uğur. hiç sorun olur mu? teliflemeye, devriyeliğe ara verince bakarım :) iyi çalışmalar. --kibele 15:40, 24 Eylül 2006 (UTC)
Çok sağol Kibele şimdiden teşekkürler, çok büyük bir acelesi yok yani benim isteğim için herhangi bir şeyi erteleme veya bırakma:) İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 15:44, 24 Eylül 2006 (UTC)
Dün halletmişsin Kibele çok sağol:) İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 21:14, 25 Eylül 2006 (UTC)
afiyet olsun :) bu arada senin şu ödüllü bot, bir ara Adem'lere şapka takabilir mi acaba? (Âdem).. iyi çalışmalar sana da..--kibele 21:21, 25 Eylül 2006 (UTC)
Keşke bu kadar zor bir iş istemeseydin:( Çünkü Adem isminin her yerde değişmesi sorunlara yol açabilir ek olarak bazı durumlarda özel isimlerde Adem kalmalı diye düşündüm ve değişikliklerin tümünü tek tek kontrol ediyorum bilesin:) İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 23:58, 25 Eylül 2006 (UTC)
== :( hay allah. ben de kolay bişey istedim sanmıştım. adem diye ayrı bir kelime yok tek başına, sorun da olmaz böylece diye. neyse başladıysan kolay gelsin, değilse rastladıkça düzeltiriz. bir de alttaki son mesajla ilgili birşey sıkıştırayım araya. sinirleri dışarda bırakıp geldiğinizi biliyorum, yine de böyle laflarla karşılaşmanıza canım sıkılıyor. zaten saygıya değer yer olmaz saygıya değer kişi olur. sevgiler. --kibele 07:13, 26 Eylül 2006 (UTC)
Aslında o kadar zor değil fakat ben dikkatli yapmak istedim, bazı Ademleri en azından korumak mantıklı geldi. Adem Dursun gibi isimler vardı:) Her ne kadar teknik anlamda şapkalısı doğru olsada hiç bir yerde şapkalısına rastlayamadım, bende sadece dini metinlerdeki Adem peygamber anlamına gelenleri değiştirdim fakat yine bir sorun dikkatimi çekti Kitabı Mukaddes'te Adem gibi bağlantıları madde içinde şapkalıya çeviriyor ama madde hâlâ şapkasız, o nedenle:) Ama güzel oldu, aşağıdaki mesaja gelince ben güzel olarak oyunun niye sayılmadığını anlattım fakat öyle mesajlar gelinci fazla yapacak bir şey yok, son mesaja cevap vermeye veya uzatmaya niyetim yok zaten. Bir sevgiler de benden sana:) --Ugur Basakmesaj 10:55, 26 Eylül 2006 (UTC)

Schopenhauer[kaynağı değiştir]

Selam Kibele,

Schopenhauer maddesini yeniden toparlamaya calistim.bir ara yine bi göz atin, önceki maddedenin icerisinden telifli olmayan cümleleri ayiklamaya calistim cünkü.kolay gelsin.--alibaz 10:38, 25 Eylül 2006 (UTC)

  • Merhaba Kibele,

Öncelikle telif konusundaki hassasiyet ve çalışmalarınız için tebrikler. Benim izleme listemde olan Geri dönüşüm maddesinden içeriğin bir kısmını telifli olduğu gerekçesi ile çıkartmışsınız. İçerik bu sitede var evet. [3] Fakat bu içeriğin büyük kısmını özellikle bu bölümleri [4] ben İngilizce Wikipedia'dan yararlanarak yazdım. Buradan En:Wiki'yi de kontrol edebilirsiniz. Benim kendi yazdığım metnin aynısını o sitede görünce bende şaşırdım. Fakat o siteyi detaylı incelerseniz, sitenin o yazıyı kendi yazma şansı olmadığını ve bizim çalışmamızı Vikipedi'den kopyaladığını farkedeceksiniz. Sizde inceleyin boş yere kendi bünyemizdeki bilgileri silmeyelim. Bu bilgiler ile daha çok yerde karşılaşabiliriz, çünkü bu konular hakkında internette Türkçe kaynak yok ve biz oluşturdukça bizden alıp kullanacaklar.Tşk. --renegademsj 10:05, 27 Eylül 2006 (UTC)

  • Tşk. İsterseniz ben düzelteyim, zaten kaynak şablonu da koyacağım. Eklemeleri yaparken kaynak belirtmediğim için aslında suç bende, fakat bu sayede kaynak belirtmenin önemini anlamış oldum.--renegademsj 14:26, 27 Eylül 2006 (UTC)

2001 Kategori ve Kriterleri (sürüm 2.3)...[kaynağı değiştir]

...sözünü/kalıbını/kavramını, bu unsura başvuruda bulunduğumuzu anlatmak için nasıl eklendiririz:
  • "2001 Kategori ve Kriterleri'ne (sürüm 2.3) göre..." diye mi;
  • "2001 Kategori ve Kriterleri (sürüm 2.3)'e göre..." diye mi ?

Yoksa, "2001 Categories and Criteria (v. 2.3)" sözünü/kalıbını/kavramını yukarıdaki gibi değil de "2001 (sürüm 2.3) Kategori ve Kriterleri" diye çevirmek daha uygundur da "...Kriterleri'ne göre..." denebilir mi ?

Tabii, bunların hepsi de yanlış olabilir...

Şimdiden teşekkürler...

--Doruk Salancıileti 20:13, 27 Eylül 2006 (UTC)

  • günaydın. Aksaray (il)'deki telifli içerik yeniden eklenmiş. şehir maddelerinde sık rastlanan bir şey. ben de yeniden çıkartabilirim ama bi zahmet sen bakıp doğruluğundan emin olur musun. bazen çuvallıyorum malum.. kolay gelsin. --kibele 08:04, 28 Eylül 2006 (UTC)
  • Günaydın Kibele, madde telifli yanılmamışsın. Geri alarak arkadaşa bir mesaj attım, sana da kolay gelsin. -Tembelejderha 08:12, 28 Eylül 2006 (UTC)

Ne diyeyim;...[kaynağı değiştir]

...sözlerimi, en iyisi, Mevlana'dan bir özdeyişle bağlayayım: "Anlattıkların karşındakinin anladığı kadardır..." ya da bu anlamda birşey demiş, kendisi. Hele de açıkça olumsuz ya da açıkça olumlu birşeyler anlatmaya çalışmıyor, nötr şeyler ifade etmeye çalışıyorsak, en "Buyur bur'dan yak !" misali durumların daha ne olduğunu bile anlayamadan peydah olması işten bile olmuyor.

Sağlık olsun...

Ben, en iyisi, birşey danışayım:

  • Bizim dilde aslında hangi yazılı ifade (daha) geçerlidir;
    • örneğin, Dünya Sağlık Örgütü (World Health Organisation) mı,
    • World Health Organisation (Dünya Sağlık Örgütü) mü ?

İtalik yazıları, esasen, yabancı ad ya da kelimeleri yazarken kullanmak daha iyi olur diye bildiğim için kullandım. Asıl sorduğum, özgün ad ve onun tercümesinin birlikte nasıl kullanılması gerektiği.

Kolay gelsin...

--Doruk Salancıileti 14:07, 28 Eylül 2006 (UTC)

Çıkar çıkar kolay gelsin. Geri alma nedenim bilgi silmesi ve başka maddeleri vandallaması zaten. --Zeynepmsj 10:28, 29 Eylül 2006 (UTC)

merhaba, bir kullanıcı yumurtalık sayfasındaki yönlendirmeyi kaldırıp yeni metin girdi. bir anlam ayrım sayfası yapmak gerekiyor, halleder misin? --kibele 15:58, 29 Eylül 2006 (UTC)

Tamamdır, (yumurtalık) -Tembelejderha 16:43, 29 Eylül 2006 (UTC)

iyi günler;

mesaj sayfanızın başında "yeni gelenler aynı havanda su dövmesin" demişsiniz ama ben heralde bunu yapacağım. Nusayriler sayfasına kaynaksız şablonu eklemişsiniz-ki haklısınız, bir kaynak yok. Fakat sorum şu: bir kaynaktan alınmadan, yani bir nusayri olan benim tarafından yazılmış maddeye ne yapmam gerekiyor? evde nusayrilik hakkında yeterince kitap var, isterseniz onlardan da birşeyler ekliyerek o kitapları kaynak olarak gösterebilirim. fakat oraya yazdıklarım herhangi bir kaynaktan alınma değildir. sorun o ise (yani telif ise) öyle bir sorun yok. ama eğer kaynağa başvurmadan böyle bir madde yazmak sakıncalıysa, ona uygun düzenlemeleri yapayım. yardımlarınızı bekliyorum. iyi çalışmalar. EnniS 20:23, 29 Eylül 2006 (UTC)

Şudur budur[kaynağı değiştir]

meraba. şu ve şu maddelere telif açısından bir bakabilir misin. ilkinde karışık bir durum var (dün baktıydım, şimdi hatırlamıyorum :)), ikincisi telifli ama maddede ilk kez karşılaştığım bir spam korumadan ötürü kaydedemiyorum. sağol. --kibele 08:37, 30 Eylül 2006 (UTC)

İkisi de telifliymiş Kibele, sildim. -Tembelejderha 08:44, 30 Eylül 2006 (UTC)
eyvallah..--kibele 08:46, 30 Eylül 2006 (UTC)
pardon ya, bir de bu vardı..--kibele 08:55, 30 Eylül 2006 (UTC)
Bunda telif sorunu yok galiba, çünkü manifestonun kendisiyle çıkaranların ortaya koyduğu kuram kopyalanmış. Aslında bunların kaynağa taşınması lazım, tartışma sayfasında da söyledim ama taşımamış arkadaş. -Tembelejderha 10:11, 30 Eylül 2006 (UTC)
peki çeviri konusunda bir telif meselesi yok mu? yani bu metni birisi çevirmiş, bir siteye koymuş, orada da Copyright var..? --kibele 10:20, 30 Eylül 2006 (UTC)
Valla orasını bilemiyorum. Şimdi bu bir bildiri ya da konuşma gibi bişey, elemanlar vermiş basına. Normalde kimse telif hakkını alamaz. Ama Türkçe'ye çeviren "çevirinin" hakkına sahip olur mu, zannetmiyorum ama emin değilim. İstersen Uğur Başak'a sor, böylece bu konu da sayende aydınlanmış olur Kibele. -Tembelejderha 10:28, 30 Eylül 2006 (UTC)
  • bugün artık seni rahat bırakayım diyordum ama, kader.. ben de tam latince maddesinin içinde boğulmak üzereydim. madde telifli, geçmişinde de bin türlü durum var. bakabilirsen ne ala, yoksa ben sonra ilgilenicem. ama kullanıcıyı çeviri yapmaktan alıkoymasak hazır madde var diye diyorum. --kibele 11:27, 30 Eylül 2006 (UTC)
  • Maddenin içini boşalttım, ama şablonlar ve başka birsürü şeyi hazırlamak uzun sürüyor, onarı bıraktım. Kopyalanan yerlerle sonradan eklenenler çok karışmış, en güzeli yeniden yazmak. Wiki'ye de mesaj attım seni bekliyor Latince diye. Kolay gelsin. -Tembelejderha 11:36, 30 Eylül 2006 (UTC)

Akyurt, Ankara[kaynağı değiştir]

Merhaba Kibele,

IP kullanıcının eklediği (zaten telifli olan) metin bozmuş her şeyi. Onu çıkartınca düzeldi.

Sevgiler

Vito Genovese 21:57, 30 Eylül 2006 (UTC)