Kullanıcı mesaj:Kibele/geçmiş6

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

bir süre buralarda yokum. kendinize ve vikipediye gözkulak olun.. görüşmek üzere..



geçmiş
haziran-temmuz 2006
ağustos-eylül 2006
ekim-kasım 2006
aralık 2006-ocak 2007
şubat-mart 2007


Olağan şeyler[kaynağı değiştir]

Bu densizler benim mesajımın üstüne mesaj yazabileceklerini düşünüyor olabilirler, ancak bu elbette ki buna izin vereceğim, onları dayak komasına sokmayacağım ve bu maçı almayacağım anlamına gelmiyor.

Mübarek iki ayların kutlu olsun!

Vito Genovese 13:02, 2 Nisan 2007 (UTC)

Telif sorunu[kaynağı değiştir]

Tartışma:Özlem Tekin burada telif ile ilgili bir sorun var.İlgilenirseniz sevinirim.İyi çalışmalar--Machiavelli' msj 16:14, 1 Nisan 2007 (UTC)

Hocam yukarıdaki bağlantıyla ilgilenmiycek misin.Birde son zamanlarda sana yolladığım iletilere bir cevap alamıyorum.Bir kusur mu işledik acep?--Machiavelli' msj 18:31, 1 Nisan 2007 (UTC)

Haklısınız[kaynağı değiştir]

Haklısınız.. Fakat mademki u kadar iyi iliniyor bu politikalar, mademki bu kadar iyi ezberlenmiş, türkiyedeki viki ile amerikadaki viki arasında nasıl farklılıklar oluyor? [1] akı adamlar nasıl tarafsız..Hagi politika şimdi doğru? ana bunu açıklarsaız bende sizi tebrik ederim. Ayrıca kimseye kişisel saldırıda bulunmuyor, kimsenin adını vermiyorum.----Ddenkelmesaj 17:24, 1 Nisan 2007 (UTC)

klavye eksiltilmiş? Açık konuşunda ne dediğinizi açık bi şekilde anlayalım. Ayrıca tekrar oylanması yönünde nereye başvurabiliriz? Ayrıca sizdeki politikalar ile ingiliz vikisindeki kurallar aynı ise nasıl usama maddesinde islami teröristler kategorisi bulunabiliyor? ----Ddenkelmesaj 17:36, 1 Nisan 2007 (UTC)
tamamdır. iletşimde bazen kopukluklar olabiliyor. bende biraz gergindim. tepkim amacımı aştı sanırım. kolay gelsin..----Ddenkelmesaj 21:01, 1 Nisan 2007 (UTC)

Tamam o zaman.Dedim acaba geçen gün verdiğim ödülden mi böyle davranıyor. Neyse bir sorum olacak Resim:Gölköy Haritası.jpg bu resimi yükleyen kullanıcıya Yardım:Resim yükleme bölümündeki aranan özellikler kısmı gereğince gri kutucuğu çıkartıp yenisini yüklemesini rica etmiştim.Ne yapmalıyım bu resim için acaba.Hangi şablonu kullanacağımı bilemedim.--Machiavelli' msj 20:49, 1 Nisan 2007 (UTC)

biraz dikkat![kaynağı değiştir]

  • merhaba, bu başlık altındaki mesajınızdaki Klavye eskiltenlerinde kısmen yandaşı oldukları da şüphe götürmez bir bakıma sözüyle, son derece hassas olduğundan kimsenin kuşkusu olmayan bu konuya kışkırtıcı biçimde yaklaştığınızı düşünüyorum. fikirlerinizi kişilere ilişkin ithamlar yapmadan savunabilecek donanıma sahip olduğunuz açık. size vikipedi kuralları demiyorum, ancak iyi iletişimin hepimize sadece fayda getireceğini hatırlatıyorum. --kibelemesaj 20:41, 1 Nisan 2007 (UTC)
Sizi hedeflemeyen bir konuda duyarlılık göstermenize öncelikle sevindiğimi belirtmek isterim. Yalnız konuyu eğer üstünüze alıyorsanız yada öyle algılanıyorsa o tartışmların olduğu tarihte en azından sizin wikipedia da üye olmadığınızı da bilmekteyim. Geçmişte olan bir konuya genç olduğunu kullanıcı sayfasından bildiğim ve düzenli katkılar veren bir kullanıcıyı sakinleştirmek amacıyla olduğu da ortadadır. Ama lütfen alınganlık yaptıysanız şahsınızdan ayrıca özür de dilerim, tekrar ediyorum o tartışmaların olduğu tarihte Kibele wikipedia türkçede üye bile değildiniz. Kastedilen klavye eskiltenlerin bir kısmı da şu an ortalıkta yok yada kürtçe wikide... Her türlü radikalizme karşı olan bir insan olarak amaç dışı konuyu ele almayalım lütfen. Kişisel saldırı olacak diye jenna jameson'a porno yıldızıda mı diyemeyecek insanlar. Lütfen olaya gereğinden fazla duyarlılık göstermeyelim. Amaç sadece genç bir vikipedisti sakinleştirmektir. :))) İyi çalışmalar.--Etrüskileti 20:52, 1 Nisan 2007 (UTC)

Size madammı demeliyim matmazelmi bilemiyorum ama bu gece nasılsınız?? Umarım tüm iyilik perileri omuzlarınızda dolaşıyorlardır.. --Elmacenderesi E=mc2 20:56, 1 Nisan 2007 (UTC)

Evet resmin içindekini kastediyordum sonuçta resmin içinde kaynak gösterilmemeli diyor.Valla birinin Vito'nun yanına çırak olarak girmesi lazım.Onun işi çıkıp gittiğinde bakabilecek biri :)--Machiavelli' msj 21:16, 1 Nisan 2007 (UTC)

Wikipedia İngilizce'den çeviri yapmayı planlıyorum fakat bir şablon konusunda yardıma ihtiyacım var. Jean Grey maddesini eklerken yazının orjinalinde Superherobox adında bir şablon kullanıldığını farkettim. Bu şablonun aynısını yapmaya çalıştım fakat başaramadım. Bu konuda yardım ederseniz sevinirim. http://en.wikipedia.org/wiki/Jean_Grey http://en.wikipedia.org/wiki/Template:Superherobox --vioLence 15:37, 2 Nisan 2007 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

İlginiz için teşekkürler...--vioLence 15:49, 2 Nisan 2007 (UTC)

  • merhaba mskyrider, şu toplu sAM'ı açayım dedim katılımcı sözlüklerle ilgili ama nasıl yapıcam bilemedim hepsini birden. sen x takımını tutanlar diye yapmıştın, bir el atar mısın.. bir de bir kullanıcının şablon yardım isteği var mesaj sayfamda, o da vaktin varsa ellerinden öper.. selamlar. --kibelemesaj 16:12, 2 Nisan 2007 (UTC)
merhaba kibele, şablon işi tamam. Toplu SAM Vikipedi:Silinmeye aday maddeler/Katılımcı sözlükler sayfasında. Köy çeşmesinde çağrıda bulundum. Umarım tasarladığın gibi olmuştur. --Mskyrider ileti 19:47, 2 Nisan 2007 (UTC)
  • El at deyince ben de yapıverdim. Aslında öğretmek her zaman bana zor gelmiştir ama Çin atasözünü de unutmamak lâzım. SAM şablonunu ilk eklediğin maddenin içine girerek eklediğin şablonun içinde burada diye yazan kısmını istediğin ortak bir ada çevirerek, sonra da bu değişikliği diğer SAM'a girecek maddelere yapıştırarak toplu SAM olayını yapabilirsin. Sonrası benzer şekilde sayfanın adını değiştirdiğin gibi tutarak bilgileri girmeye kalıyor. Bu saatte bu kadar anlatabildim. Açık olmazsa eğer tekrar bir toplu SAM olayında yardımcı olabilirim. Kolay gelsin. --Mskyrider ileti 21:03, 2 Nisan 2007 (UTC)
  • Yakında madde soykırımından sorumlu tutulacağız gibi geliyor bana :) --Mskyrider ileti 21:09, 2 Nisan 2007 (UTC)
  • Bu toplu SAM umarım yapıcı bir sonuca ulaşır. Açması benden kapatması senden --Mskyrider ileti 21:20, 2 Nisan 2007 (UTC)
  • Aslında bunun yapılacağı belirli bir yol yok. İstersen bunlara örnek olan bir tanesini SAM yap, içerisine bu hazırladığın metni ekle ve bunun tüm benzeri sözlükler için olduğunun altını çiz. Fakat daha genel bir şey istersen, tüm yanlış anlamaları gidermek için: bunun gibi bir şey de yapabilirsin. Sana kalmış, her halükarda genel bir sil için karar alınırsa, bu SAM sonucunu kaynak göstererek silme işlemi yapabiliriz. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 20:40, 2 Nisan 2007 (UTC)

Mezun dernekleri[kaynağı değiştir]

google wikipedia bağlantısında ilknur bozkurta hakaret içeren bir bölüm var bunu iptal edrseniz seviniriz Telif nedeniyle bir tane de ben sildim. Üç tane kaldı. Aslında katılımcı sözlüklerinden biraz farklı bir durum. Dernekler ya da özel olarak mezun dernekleri diye tartışmak gerekir. Dernek olarak eğer günlük hayatta, ya da geçmişte, gündemde yer etmiş olanları var ise dikkate değer diye düşünüyorum. Ötesinde ise okulların sayfalarında alt başlık olarak geçebilir. Sonuçta derneğin ne olduğu adından belli oluyor ve ancak belli bir zümreyi ilgilendiriyor. Ansiklopediye girecek bir etkileri yoksa tepki olarak HS:M6 diyorum. --Mskyrider ileti 21:32, 2 Nisan 2007 (UTC)

balıkesir foto[kaynağı değiştir]

doğrusunu uygun olanını sen yap. ben koydum ama karıştırmış olabilirm. çünkü çok foto ekledim. balıkesirden slm.--kürşat altınordu... 17:06, 3 Nisan 2007 (UTC)

bir resmin her hakkı saklı olduğunu nerden anlıyorsun?--kürşat altınordu... 17:23, 3 Nisan 2007 (UTC)

bandırmalımısın yoksa bütün balıkesir fotolarını durmadan siliyorsun halbuki hepsi balıkesirin her yerinde kolaylıkla bulabileceğin fotolar. bir telif ihlali filan yok...--kürşat altınordu... 17:28, 3 Nisan 2007 (UTC)

pardon bişey sorcaktım. ben Hz.Muhammed'in özellikleri diye başlık açmıştım. niye silindiğini öğrenebilir miyim?saygılarımla...--Orijinnal 18:27, 3 Nisan 2007 (UTC)--Orijinnal 18:27, 3 Nisan 2007 (UTC)

Sayın bandırmalı Kırgan maddesini siler misiniz.Dün yarım saat civarında sil şablonunun kaldırılmasıyla uğraştım.Mskyrider'e haber verip yattım silmişti.Gene eklenmiş.Tamamıyla silinmesini arz ederim efem.Zira Kırganlı maddesi var.--Machiavelli' msj 21:13, 3 Nisan 2007 (UTC)

Bence silip yönlendirmek daha iyi olurdu.Geri almalarla uğraşmasak.--Machiavelli' msj 21:19, 3 Nisan 2007 (UTC)

Tanrım bugün yine çok güzelsiniz... :) kitapçıda çalışırken uzakdoğulu bir yazarın yazdığı bir kitapta kadınları görmeseniz dahi onlara iltifat edin diyordu!! Masamdan kalktım dolma kalemimi bıraktım bilimsel makalem yarında devam edebilir!! Son değişikliklerde ilk sizi görünce iltifat edeyim dedim umarım kızmadınız?? Mavi mürekkepler hep sürüklenecekler!! Metal bir uç bulmasalar dahi... --Elmacenderesi E=mc2 22:27, 3 Nisan 2007 (UTC)

  • Demek kandırıldım :) İltifatlar boşuna mı gitti? --Elmacenderesi E=mc2 22:32, 3 Nisan 2007 (UTC)

Site ekleme konusunda...[kaynağı değiştir]

Benim şahsî sitemi eklemedeki misyonum reklâm içerikli değil,sadece ve sadece;Vikipedi'nin içerik bakımından terakki etmesidir.Bilgilerinize ricâ ederim.Misyon bundan mütevellit. Bu imzasız yazı Ferhâd.Mamuk (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Nedim Günsür başlığı hakkında[kaynağı değiştir]

Eklenen yazı konusunda Sayın Emine Günsür'ün bilgisi vardır, telif hakkı konusunda uygulanacak başka bir prosedür varsa, bilgilendirmenizi rica ediyorum. Saygılar Bu imzasız yazı Tuncaucer (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Silinen Başlık[kaynağı değiştir]

Edebiyat İle İlgili İnternet Siteleri başlığı altına eklemiş olduğum elyazmasi.org başlığı, diğer incelemiş olduğum internet sayfaları başlıklarından farklı olmamasına rağmen neden silinmiştir? O başlığın verkac.org başlığından farkı nedir?

Tuncaucer

buraya eklediğim resimlerin niye birer birer silindiğini acaba açıklayabilirmisin kibele buna örnek olarak sait maddesine bakabilirsin yani resimleri neye göre sildiğinizi eğer geçerli sebebiniz yoksa geri getirmenizi talep ediyorum--Graywolf 12:51, 5 Nisan 2007 (UTC)

Resim:Asidik.JPG,Resim:Alkalik.jpg, şimdilik bunlar aklıma geliyor ancak neredeyse şimdiye kadar yüklediğim resimlerin hemen hemen hepsi silindi diyebilirim.--Graywolf 13:51, 5 Nisan 2007 (UTC)

Telif hakkının saklı olduğunu nereden biliyorsunuz kanıtlayabilir misinin?--Graywolf 19:01, 5 Nisan 2007 (UTC)

ne demek kanıtlamanıza gerek yok özgür lisanslı olmadığını nereden biliyorsunuz size bunu kanıtlamam için kaynakları kargo yapıp göndermem mi lazım resme bir bakışla telifli olduğunu anlıyorsunuz yani...--Graywolf 19:13, 5 Nisan 2007 (UTC)

biz zamanımızı harcayıp çok eski tarih kitaplarından eski "TURKİC" devletleri arayalım. Listeyi tamamlamaya çalışalım. siz silin bir zahmet. --Orijinnal 19:38, 5 Nisan 2007 (UTC)

Merhaba. İsveç büyükelçiliği kentin adına Stokholm demekte. İsim değişikliği için gerekli silmeyi yapabilir misin? Teşekkürler. - Erhan 09:02, 6 Nisan 2007 (UTC)

3R, koruma ve VP:Bot[kaynağı değiştir]

Apandis ve Körelmiş Yapılar maddesinde değişiklik savaşı:

Kullanıcı:Kodoman ve Kullanıcı:Korelmis maddeler üzerine anlaşmazlık sonucu Vikipedi:Üç geri-dönüş kuralı ihalali sonucu maddelerin Vikipedi:Koruma politikası gereği korunmaya alınmasını ve ve kullancıların engellenmesini ayrıca Kullanıcı:Kodoman'ın tartışma sayfamda açıkca söylediği gibi izinsiz bot kullanımı sebebiyle enegelleme süresinin uzun tutulmasını rica ederim.--Machiavelli' msj 11:58, 6 Nisan 2007 (UTC)

Bot kullanımını görmezden mi geleceğiz acaba?--Machiavelli' msj 12:04, 6 Nisan 2007 (UTC)
Korelmis 24 saat engellendi yoğun geri dönüş kodoman 24 saat engellendi yoğun geri dönüş+izinsiz bot kullanımı.Bir adaletsizlik yok mu?--Machiavelli' msj 12:07, 6 Nisan 2007 (UTC)

Yoğun geri dönüş yöneticilerin bile yapabileceği birşey izinsiz bot kullanımı benim için daha büyük bir suç.Özellikle bu bot Vikipedi:Maddelerin mülkiyeti'nin ihlali için kullanılıyorsa.--Machiavelli' msj 12:12, 6 Nisan 2007 (UTC)

pekala insiyatif sende ben genede aynı süreyi uygulamazdım.Neyse kolay gelsin.--Machiavelli' msj 16:31, 6 Nisan 2007 (UTC)

zavallı şapkalar[kaynağı değiştir]

  • merhaba, latince ve de olur olmaz şapka takılan diğer kelimelerle ilgili yerden göğe kadar haklısınız, ancak Arrow'un İmkânsızlık Kuramı'nda benim de gözüm o şapkayı arıyor ve de yazım sözlüklerinde de öyle görünüyor. ama size havale ediyorum, bildiğiniz gibi yapın. selamlar. --kibelemesaj 20:31, 6 Nisan 2007 (UTC)
teşekkürler.. --kibelemesaj 20:40, 6 Nisan 2007 (UTC)
Merhabalar, kullanıcının biraz müstehzi bir ifadeyle maddelerin adını değiştirmesinden rahatsız oldum açıkcası ve yaptığı değişiklikleri geri aldım. Ancak, "imkânsız" konusunda haklısınız. O öyle kalmalıydı. Hatırlattığınız için teşekkürler, iyi çalışmalar. --Metal Militia ileti 20:46, 6 Nisan 2007 (UTC)

Nezaketiniz İçin Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Nezaketiniz için teşekkür ederim. Benim amacım bu gereksiz tartışmayı körüklemek değil aksine söndürmek. Elbetteki Türkçemiz kimsenin tekelinde değil. Gönül ister ki her kullanıcı gerçek bir dil bilgini duyarlılığında bu dili kullansın ama malesef mümkün olmadığı için de didişip duruluyor. Yanlış anlamalar veya yorumlar vesaire. Sonuçta atı alan Üsküdarı geçiyor. Her neyse, Wikipedia daha güzele nasıl ulaşır için kafa yormak gerektiğine inanıyorum. Saygılar sunarım.--Alperx 10:50, 7 Nisan 2007 (UTC)

sen beni süresiz olrak engellemişsin ne yapmaya çalışıyorsun ne kuklası açıkla lütfen.--85.108.104.81 13:54, 7 Nisan 2007 (UTC)

Kategori:Kaynağı belirsiz resimler ve Kategori:Durumu belirsiz resimler Mart ayındaki resimleri artıkkaldırsak.Vaktin varsa ve yeni bir ödül istemiyorsanTeşekkürler.--Machiavelli' msj 01:18, 8 Nisan 2007 (UTC)

Beni uyardığınız için teşekkürler :]. OepidusJoKeR 21:35, 8 Nisan 2007 (UTC)

İsim değişikliği ile ilgilenir misin?Teşekkürler. Kürdistan İşçi Partisi (pkk terör örgütü olarak ta bilinir)

--Machiavelli' msj 22:58, 8 Nisan 2007 (UTC)

Tabiki öğreterek gitmekte güzel.Aslında etiketler kaldırılmasa sorun değil benim için istediğin zaman sil.mart ayının tüm resimlerini kontrol ettim tekrar kaldırılan etiketleri geri koydum ve inan yorucu bir iş.tekrar etiket kaldırmalarla uğraşmıyım diye4 acele ediyorum.--Machiavelli' msj 15:49, 9 Nisan 2007 (UTC)

İyi bir vikipedist için küçük bitr eğlencelik[kaynağı değiştir]

Sevgili Kibele, düzeyli bir vikipedi için gösterdiğin çabalar için Inti-Illimani'nin bu en güzel parçalarından olanMi chiquita el carnaval adlı parçayı kabul et, çam sakızı çoban armağanı:-)--Atacameñoileti 22:06, 9 Nisan 2007 (UTC)
Umarım beğenmişsindir. O halde bir tanede bonus.. Bayan Chichera 'ya da bir kulak ver. Gerçi kayıt kötü ama güzel bir melodidir.--Atacameñoileti 22:27, 9 Nisan 2007 (UTC)

Merhaba Arkadaşlar[kaynağı değiştir]

Kullanıcı adımla ilgili bir sorun hakkında msj atmışsın. Adımı daha önce değiştirmeye çalıştım acak başaramadım. Şu anda da ilk ismim olan Demoklesin satırı'nı kullanıyorum. Bir sorun mu görünüyor yoksa. Sisteme yeni girdim pek bir şey de bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Bu arada yeni açtığım sayfalarda neden; Bu sayfanın vikipedi stand. ulaşması için düzenlenmesi gereklidir diyor mesela çamlıhemşin evleri, bu benim sorunum mu benim ise bunu nasıl çözmem gerekir, yoksa birilerinin bu sayfayı denetlemesinden sonra mı bu yazı ortadan kalkar. Bir de eklediğim sayfaları google'da arıyorum ama hiç biri çıkmıyor sebep nedir, ben sayfayı yarattıktan en azından 1 gün sonra sayfayı googledan bulunur hale getiririm sanmıştım. mesela google'da çamlıhemşin evleri diye arıyorum ama hiç bir yerde görünmüyor. Son olarak bir de kullanıcı adım olarak gerçek adımı kullanmak istiyorum bu değişikliği nası yaparım SAOLUN Bu imzasız yazı Demoklesinsatırı (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Ansiklopediye girmesi uygunmudur?[kaynağı değiştir]

Merhaba Kibele, acaba Astrorehber adında bir başlığın açılıp kendi sitelerinin bu şekilde reklamının yaılması ne kadar doğrudur bilemiyorum. Benim Hazırlamış olduğum Astroloji başlığında ve diğer bu konuyla ilgili başlıklara girilip reklam amaçlı kullanılmaya çalışılmaktadır. Bu konuyla ilgilenirseniz memnun olurum. Onca vakit harcayıp hazırladığım sayfalardan devamlı kendi sitelerine reklam amaçlı linkler eklenmektedir.

bana cevap vermek zorundasın beni niçin engellediğini söyle silinen resimlerle uğraşmak zor geldiği içinmi engelledin ve nerden kukla olduğumu çıkardığını anlayamadım mesajımıda kimse silmesin bu IP numarasına mejaqj yollayarak anlatabilirsin ıp numaramlşa giricem mesajına bakmak için--88.240.176.123 15:47, 11 Nisan 2007 (UTC)

Ermeni/Ermeniler maddeleri[kaynağı değiştir]

Nerede hata yaptım? Değişiklik yaparken hata yaptığımın farkında bile değilim. "Ermeni" sayfasındaki tüm maddeyi olduğu gibi "Ermeniler" sayfasının başına yapıştırıp "Ermeni" sayfasını silip #REDIRECT "Ermeniler" sayfasına aktardım. Bana (gelecektede) hata yaparken hatalarımı gösterip yardımcı olabilirmisiniz lütfen.

Sağ olun ve Saygılar Kevork Avakiyan

Ermeni/Ermeniler maddelerinin birleşmesi[kaynağı değiştir]

Ermeni ve Ermeniler sayfaları nasıl birleştirilir? Bana doğru yolu gösteribilimisiniz lütfen.

Sağ olun Kevork Avakiyan

a ve inceltilmesi[kaynağı değiştir]

Kibele, oncelikle merhaba, ben bu a ile diger a tartismasina girmek istemiyorum. Ancak ben maddeyi bu sekilde actim. Yanlis oldugunu da sanmiyorum. Ayrica Vikipedide amac bulunabilirliktir. Bir kisi google uzerinden ya da baska bir motor uzerinden aradiginda klavyesinde inceltilmis isareti olan a harfi bulunmadigi icin ruzgar tüneli diyerek bulmasi daha kolaydir. Ayrica yonlendirmeyi de yaptim. Yani vikipedi icinde iki turlusu de var. Ben kisisel olarak vikipedideki yazim hakkimi bu sekilde kullaniyorum. Egitim hayatim botyunca da hic bir zaman hic bir dil dersinde şapkali harfleri ogrenmedim. Ayrica burasinin bir yazim klavuzu tatbikat yeri oldugunu da sanmiyorum. Sapkali harfleri kullanmamamdaki bir diger neden de bu tip harfleri kullanmayi tercih edenlerin (bir kisminin) özellikle bunu politik bir amac dahilinde ve belli bir hayat felsefesi altinda yapmak istemelerini dusunmemdir. (Size demiyorum). Ama en basinda da kendimi dilbilgisi sinavinda hissetmek istemiyorum, cunku vikipediye boyle bir bakis acisiyla faydali olabilecegimi sanmiyorum. Saygilarimla,--Erkan 10:32, 12 Nisan 2007 (UTC)

daha önce gundeme getiren bendim bu konuyu ve ordaki tartismanin da bir sonuca ulasmayacagini anlayarak kendi kararimi aldigimi ve ozgur irademle bu harfleri bu sekilde kullanmayacagimi belirtmistim. Ayrica bilgisayar basinda o harfleri yazmak icin ayiracak zamanim da yok. Ama dediginizde haklisiniz maddeyi bu sekilde actim demem yanlisti bunu izninizle geri aliyorum. Ayrica dil dernekleri ve TDK sanayi bakanligina baskida bulunarak klavyelerimizi bir satandarda getirmek icin baski yapsalar daha iyi olur kanisindayim. Birakin sapkalari daha @ isareti icin bile tek bir tus yok. Yani halimiz nicesine.? Tabi bu buranin konusu degil. Ama dedigim gibi ben bu sekilde yazmaya devam edecegim. Ayrica bu sapka meselesinin cok buyutulecek bir konu oldugunu da sabnmiyorum. Cunku kisisel gorusum bir dilin o dildeki tum sesleri simgelestirmesinin gerekliligilin olmadigi yonunde. Mesela Arapca ve İbraniceyi dusunun adamlarin hic sesli harfi yok. Ama gayet guzel yaziyorlar ve okuyorlar. Neyse sorun surda devam ediyor, haklisiniz once sormak danismak gerekirdi tabi ama bu olayi ben baslatmadim bunu da belirtmek isterim. Lutfen bu konudaki uyarinizi Absar kullaniciya yapiniz. iyi calismalar. Sevgiler,--Erkan 11:04, 12 Nisan 2007 (UTC)

şu arkadasşı engelleytebilir misin? Surekli maddeyi boşaltıyro --Erkan 13:56, 12 Nisan 2007 (UTC)

Telif etiketi doğrulaması[kaynağı değiştir]

Merhaba Kibele, şurada geçen konu üzerine fikirlerini almak isterim. Ben bişeyler karıştırdım, ama doğru mu yaptım bilemiyorum. Vito da kepenkleri indirmiş vaziyette olduğundan kime sorayım bilemedim. Sen de vakıfsın bu telif etiketi konularına diye kalmış aklımda. Yanıltma beni ;) Sevgiler. (Olumlu oyun ve yorumun için de ayrıca teşekkürler bu arada). --Metal Militia ileti 14:07, 12 Nisan 2007 (UTC)

Merhaba, Çamlıhemşin evleri adlı sayafadaki ev resmi benim bilgisayarımdan gönderildi, fotoğrafı çeken kişi de benim. Ancak fotonun 7 gün sonra silineceği hakkında bir ileti aldım, anladığım kadarıyla kaynak probleminden bahsediliyor. Söylediğim gibi fotoğrafı Çamlıhemşin yöresinde çekmiş olan kişi zaten benim, ve ilk ve tek olarak Vikipedi de yayınlandı buna rağmen kaynak için yerine getirmem gereken başka bir prosedür var mı, var ise neler yapmam gerekli? Teşekkürler:) oakguntekin 16:07, 12 Nisan 2007 (UTC)

Yaprak (ama yaprağın üreme organını bulamadım) ben önceden bu isim değişikliklerini geri alabiliyordum yahu.--Machiavelli' msj 16:44, 12 Nisan 2007 (UTC)

Arşive baktım şimdi araya kaynamış gerçekten kusura bakma.Aktif gördüğüm yöneticilere mesaj attım.Nou bu aralar olamayacağı için arada bir bakmasını önerdim.Mskyrider'e de bir mesaj bırakmıştım ama ondan sonra görmedim hiç vikide.Citrat'ta silinecek sayfalar kategorisine gönderdiklerimle ilgileniyor denk geldikçe.Vitoda içinden çıkamadığım konularda ırcde karşılaştıkça soruyorum.Kullanıcılarada soranlara ayrıntıları bulacakları mesajlar gönderiyorum.En azından bundan sonraki resimlerde dikkat edilmesi için.Ahmetan arada sırada bakarım resimlere demişti.Resim etiketlemede bir sorun yok.Silinmesinde ve kullanıcıların uyarılmasında bir eksiklik var sadece.--Machiavelli' msj 16:56, 12 Nisan 2007 (UTC)

Merhaba Kibele, su tartismaya katilirsan sevinirim. SAM'e gitmeye gerek var mi sence? Citrat 18:46, 12 Nisan 2007 (UTC)


[2] [3]

şu sürümlerde citratın ve benim konuşmam var.Bence sözlüğe bile gitmez telif ihlali.Hayır benim kitabımdam diyorsa telif çakışması.--Machiavelli' msj 21:09, 12 Nisan 2007 (UTC)

Bu kullanıcının katkılarına bakar mısın?[kaynağı değiştir]

şuna bakacak olursak bu kullanıcının buraya uyum sağlamamakta ısrar ettiği sonucu çıkıyor. Sildiğim maddelerinin ucu bucağı yok. Dilbilimci maddesi ile tavan yaptı. Engellenmesi konusunda ne dersin?--Atacameñoileti 22:03, 12 Nisan 2007 (UTC)

-)) Que??--Atacameñoileti 22:21, 12 Nisan 2007 (UTC)

Kullaniciyi defalarca uyarmisiz, 2 hafta once yaptiklarini tekrarlamis ve hala ayni soylemmi kullaniyor. Direk engellenmesi uygun bence ve Baylan da yapmis. Kitabi kendini ilgilendirir ama yazim dili troll gibi. Ilk uyarilarin onemi burada on plana cikiyor. Ayni seyi tekrarlarsa daha uzun bir sure engellebilir. Citrat 02:52, 13 Nisan 2007 (UTC)


Resim Sorunu[kaynağı değiştir]

Kibele sanırım bu resimler konusunda biraz problemim var, altına kişisel kaynak yazdığım resimleri belediyenin sitesinden kendi bilg. indirdin. Kendi b.lg'den de Vikipediye aktardığım için kişisel kaynak notunu düşmüştüm, demek ki yanlış düşün müşüm aslında amacım sitenin adresini vermekle birlikte resmin ayrıca benim bilg.dan siteye geldiğini ifade etmekti, ama az önce bu sorunu çözdüm artık orada sadece sitenin adresi var. Diğer bir sorun da serender isimli sayfaya eklediğim resim ile ilgili bu resmi aldığım adresi ekledim ancak bunda da lisans sorunu var bu resim için telif hakkı olup olmadığını nasıl anlayabilirim? Site yabancı aynı zamanda. Mesela bir siteden foto aldım diyelim sitenin altında tüm hakları saklıdır diyor bu durumda bu fotoyu alamaz mıyım yoksa alırım ama etikette bunu belritmem mi gerekir. Fotoğrafların lisans türlerini nasıl belirteceğimi uğraşmama rağmen halen çözemedim bir yol gösterirsen.. Teşekkür ederim... oakguntekin 07:41, 13 Nisan 2007 (UTC)

Kullanıcı şikayeti[kaynağı değiştir]

Merhaba. Msener adlı kullanıcı sayfalara kendi web sitesinin reklamını eklemektedir. Bilginize... Zamanusta 10:45, 13 Nisan 2007 (UTC)

Tamam düzelttim tabloyu.Köy çeşmesinde en sonda verdiğim bağalantıların (yönerge teklifleri) biraz üstüne düşsek yarım kalan tartışmaları tamamlasak.biraz ağırlığını koyar mısın --Machiavelli' msj 11:03, 13 Nisan 2007 (UTC)

Merhaba, Romanyalılar kategorisindekileri Rumenler kategorisine taşımaya çalışıyorum ama Romen-biyo-taslakları kısmında sorun çıktı, yardım edebilir misiniz? Şimdiden çok teşekkürler, --Bahar (yine ben!) 16:27, 13 Nisan 2007 (UTC)

Merhaba, Kategori:Romen taslakları sayfası silinmiş, böylece sorun da kalmadı. Zaten kategoride 1 madde vardı. --Bahar (yine ben!) 17:22, 13 Nisan 2007 (UTC)

Selam,

Tekstil ve alt başlıklarını geliştiriyorum. Lütfen silmeyin.


  • Merhaba, Noumenon'un yorumunu yanlış anlamışım. Oylama güzel giderken böyle ifadelere ne gerek var diye düşünmüş ama yanlış anlamanın nereye kadar varacağını düşünememişim demek ki. Kendisinden beklenmeyen bir üslubu neden kullandı, aklım almıyor demek istiyordum. Metall'den, sizden ve arkadaşımızdan özür diliyorum. Şimdi kendisine de yazacağım. Hemen farkına varıldı, nerde ise bir çuval incir berbat edilecekti. Uyarınıza teşekkürler.--Hasan Sami 08:18, 14 Nisan 2007 (UTC)

İyi günler. Hallfreðr Vandræðaskáld maddesinin adını, Etrüsk'ün dediği gibi gerçekten değiştirmeli miyim? Kişi isimlerinin değiştirilmesine tamamen karşı olsam da eğer Vikipedi kurallarında böyle bir şey varsa, yani bilmiyorum ben de size danışmak uygun olur diye düşündüm ... Morphosis 09:39, 14 Nisan 2007 (UTC)

Selam sevgili Kibele, Kullanıcı:Martipansiyon gibi sayfalar Google aramasında çıkıyorlar. Bunlar için bir kuralımız var mı? Bir nevi reklam amacıyla Vikipedi kullanılmış oluyor da. --Atacameñoileti 17:04, 14 Nisan 2007 (UTC)

Aslında ben kullanıcı adını kast etmemiş şu sürümü kastetmiştim. Yani sen daha bakamadan sayfa değişmiş. Ben aslında sayfayı silmek maddeddeki reklam maddelerini silmek gibi mümkün mü demek istedim. Kullanıcı adı Martıpansiyon tam da uygunsuz mu bilemiyorm aslında. Kullanıcı:Hilton Otel olsa neyse ama eminim Türkiye'de yüzlerce martı pansiyon vardır. Adamın adı Martı soyadı da Pansiyon olabilir :-) zira ördek diye bayan adı duymuştum. Neyse konudan uzaklaşmayalım. Bu sayfa şu an zaten silinmiş gibi ama acaba açıldıklarında direk silsek mi? --Atacameñoileti 19:07, 14 Nisan 2007 (UTC)
:-) Olgun ismi Akdeniz'de çok var şaşırmadım ama Ördeği ilk duyduğumda çok gülmüş, insan "Ördek gel oğlum!" diye mi seslenir diye dalga geçtiğimde "saçmalama, ördek kız ismi biz de Ördek teyze vardır mesela" demişlerdi. Bir de karpuz abi duymuştum. Neyse, konuya dönecek olursak bu sayfayı tamamen silmek en iyisi herhalde. Ama şimdilik karduelisin sürümüyle kalsın, izlemeye alacağım tekrarlanırsa siler uyarı atarım. Kolay gelsin--Atacameñoileti 19:21, 14 Nisan 2007 (UTC)
Teşekkürler. Metal düzeltiyor galiba--Atacameñoileti 20:04, 14 Nisan 2007 (UTC)

  • dil konusunda elinizde bulunan kaynaklara bir kez daha bakmanızda fayda var. bendekilerde, isimler orijinaliyle korunur, türkçeleşenler ve o haliyle sözlüklere girenler dışındaki isimler orijinalleriyle yazılır diye yazıyor. bu tutumunuza son vermeniz için sizi uyarıyorum. kanunlara muhalefet lafınızı da ciddi bir tehdit olarak algılıyorum. sürdürmeyin. --kibelemesaj 09:40, 14 Nisan 2007 (UTC)
Merhaba, dün birşeyler yazmıştım ama sonra göndermekten gösteriyi izlemeye gideceğim için vazgeçtim. Bu konuda isterseniz kullanıcı sayfam üzerinde yer alan mail adresime ileti yazarsanız orada konuşabiliriz, konu birinci elden wikipedia devletinizi ilgilendirmiyor. :))) Hiç kusura bakmayın ama kamuya açık bir alanda türk yasalarıyla başımın derde girmesini istemem yazdıklarınıza yanıt vermekle bile bu konuda yasal sorun yaşama olasılığım olabilir. Eğer düzeyli, kapsamlı ve nitelikli bir tartışma yapacaksanız ileti gönderin varsa yanlış anlaşılanlar oradan karşılıklı düzeltelim ve Türkçe konusunda orta yol bulalım. İyi çalışmalar.--Etrüskileti 11:04, 15 Nisan 2007 (UTC)
  • özel yazışacak bir durum olduğunu sanmıyorum. söyleyeceklerimi buradan da söyleyebilirim. en az sizin kadar yasalardan ve uygulamalardan haberdarım. ortada vahim bir durum yok, dil kurumlarının özel isimlerin yazılışına ilişkin önerileri var. orada da açıkça latin alfabesi kullanan dillerdeki isimlerin, eğer türkçeleşerek sözlüklere girmemişlerse orijinal halleriyle yazılmalarından sözediliyor. kürtçe bir örnek vererek konunun yönünü değiştirmeyin. w (çiftve) latin alfabesinin bir harfidir ve bizim için washington'da kullanılması ile newroz'da kullanılması arasında bir fark yoktur, olmamalıdır. kürtçe, latin alfabesi kullanan onlarca dilden biridir.
her türlü değişikliğin konuşularak yapılmasından sözederken, sadece bu türkçe karakter nedeniyle maddelere sil etiketi yerleştirmeniz, böyle bir silme kriteri olmadığı söylendiği halde yeniden eklemeniz, değişiklik özetlerine yasalardan sözederek tehdit olarak algılanabilecek böyle mesajlar bırakmanız, maddeyi açan kullanıcıya, bunlar her halükarda silinecekler şeklinde mesajlar yollamanız ve son olarak da bu w meselesini işin içine katmanız pek onaylanacak davranışlar değil kanımca. ayrıca, şu ya da bu nedenle vikipedi'de bir ayrımcılık yaratılmasına yol açan her türlü davranıştan kaçınmamız gerektiğini, bunun hepimiz için gerekli olduğunu da bir kez daha hatırlatmak isterim. birilerinin türkçenin savunucusu, diğerlerinin türkçe düşmanı olarak etiketlenmesine şiddetle itiraz ediyorum ve etmeyi sürdüreceğim. daha önce de söyledim, etimoloji bilmediğimi iddia ettiğiniz halde tekrarlayacağım. türkçe sözlüklere giren her kelime türkçedir, köken olarak öyle olmasa da. bütün dillerde başka köklerden kelimeler vardır, her dilde özleştirme çalışmaları vardır, ama kimse eski, ya da yabancı kökenli kelimeleri yoksaymaz. --kibelemesaj 11:40, 15 Nisan 2007 (UTC)
Yorumsuz. Kusura bakmayın; sizin kadar özgür değilim, Ankara'da yaşıyorum. Size sadece adı geçen yasaları onlarla bağıntılı uygulamaları (tüzük, yönetmelik, yönerge, genelge..) bulup okumanızı öneririm eğer burası Türkçe bir ansiklopedi ise Türkçe'nin varlık nedeni ve dayanağı olan o iki yasa herşeyin üzerinde olmak zorundadır. Falanın filanın yada x kurumunun türkçe kuralları yürürlükte olan Türkçe yasasından üstün sayılmıyor mahkemeye çıktığımda... O yasalar olmasa bugün türkçe denilen dil değilde yan tarafta açılması için uğraşılan Osmanlıca adına yazıyor olabilirdiniz. O nedenle yukarıda da o yasaya aykırı bir açıklamada bulunmuşsunuz, bu kadar rahat yazmanızdan türkiyede yaşamayan bir türkçe kullanıcısı olduğunuz ortaya çıkmakta. Kusura bakmayın ama türkiyeden katılan insanlarında yasalarla başının derde girmesini tavsiye edecek yüce gönüllü bir makamınız yok. İleti yazıp tartışmaktan kaçınmanızda bu rahatlığınıza bağlı. Kimse türkçe düşmanı yada dostu gibi bir durumdan söz edilmedi iması da edilmedi. Sadece o yasaları bilmiyorsanız Türkçe adına iddialı konuşmamanızı öneririm, ben kendi adıma sevsem de sevmesem de yasalara saygı duymak zorundayım. İleti yazmadığınız sürece size bu ortamdan yanıt vermeyeceğimi - yasalarla sorun yaşamamak adına - bilginize sunar, iyi çalışmalar dilerim.--Etrüskileti 12:17, 15 Nisan 2007 (UTC)

:) Faydalı tehditler[kaynağı değiştir]

  • Bence faydalı oluyor... ama yine de üstad sensin... Zamanusta 12:06, 15 Nisan 2007 (UTC) (Haftanın projesine "Vikipediyi yıkmak" yazan arkadaşı affedemedim ama. Bilgin olsun)
Peki dostum, haklısın... Fakat vandalist saldırıları düzeltmekten kendi işime gücüme bakamaz oldum. İnsan çığırdan çıkabiliyor tabi. Bundan sonra standart uyarı mesajları göndermeye çalışırım. Standart uyarı mesaj taslaklarını nerede bulabileceğimi söyler misin? Kolay gelsin. Zamanusta 12:18, 15 Nisan 2007 (UTC)

Kılınç Arslan[kaynağı değiştir]

Selamlar,

Kullanıcı:Qeremy 6 Nisan 2007'de Kılınç Arslan adı altında bir madde açmış ve siz de gayet mantıklı bir şekilde bunu I. Kılıçarslan maddesine yönlendirmişsiniz. Fakat bu kullanıcı aynı maddeyi ısrarla geri getirmeye devam etti. Ben tekrar tekrar etiketledim. En sonunda da bir tartışma sayfası (Tartışma:Kılınç Arslan) açıp nazik bir şekilde kendisine etiketlerin sebebini ve ilgili Vikipedi kurallarını anlattım. Kendisi cevaben bana hakaret etti. Bu duruma ne dersiniz? Ne yapabiliriz. Selamlar. Teşekkürler. ---Vikiyazar 18:57, 15 Nisan 2007 (UTC)

Yardımınız için çok teşekkür ederim. ---Vikiyazar 03:30, 16 Nisan 2007 (UTC)

Telif ihlalleri hakkında soru[kaynağı değiştir]

Selam Kibele. Bir sorum var. Bazı maddelerin içeriğine bakınca bir yerden kopyalanmış olduğu izlenimine kapılıp google'da aratıyorum ve ve aynı içeriği başka sitede buluyorum. Böyle durumlarda telifihlal etiketi koymam mı daha mantıklı olur, yoksa sil etiketi koyup |'dan sonraki açıklama kısmına telif ihlali yazmam mı daha mantıklı olur, emin olamadım ben. Fikrini belirtirsen sevinirim. İyi günler. --LostMyMind 07:56, 16 Nisan 2007 (UTC)

Merhaba. Açıklama için teşekkür ederim. Artık daha tereddütsüz müdahale edebilirim. --LostMyMind 09:57, 16 Nisan 2007 (UTC)

Yok bır karışıklık. Son günlerde madde geliştirilmiş, o kadar [4] --İnfoCan 17:48, 16 Nisan 2007 (UTC)

Selamlar Portal Türk Devletleri diye bir bir portal açılmış.Ben Portal:Türk Devletleri şeklinde isim değişikliği yaptım, düzenledim.ama ilk sayfayı yönlendirmek gerekiyor mu gerekmiyor mu bilemedim.bir bakar mısın.--Machiavelli' msj 22:57, 16 Nisan 2007 (UTC)

Portal Türk Devletleri madde statüsünde, diğeri bildiğin portal.Madde statüsünde olanlar portallara yönlendirilebiliyor mu yani.Hani kategoriden kategoriye yönlendirme yapmıyoruz ya onun gibi birşey var mı acep?--Machiavelli' msj 23:02, 16 Nisan 2007 (UTC)

işte derdim o.biliyorum açılmaz ama açmışlar işte.Tamam dur anlatacağım derdimi.Portal Türk Devletleri bunu Portal:Türk Devletleri buraya yönlendirelim mi silelim mi?--Machiavelli' msj 23:09, 16 Nisan 2007 (UTC)

Ful(l) Lisans=)[kaynağı değiştir]

Selam:) Resim:Ful_Çiçeği.jpg resmini 19 Şubat tarihinde yüklemiş, lisanslardan hiçbir başlığı da bu resme uygun görmemiştim. Aynı gün, resmin (yani almostedenplants.com sitesinin) sahibine de lisans konusunda mail gönderdim.
Şu an 16 Nisan 2007, saat 21.13 ve hala bir cevap gelmedi! Resmi tekrar yüklemeden size danışmak istedim. Durumu belirsiz olduğu için (cc-a-bp-2.5) etiketiyle yüklemek istedim. Lisans etiketine ne yazmalıyım? --Nerevarine 18:21, 17 Nisan 2007 (UTC)


Harikasın! Teşekkür ederim:) --Nerevarine 18:43, 17 Nisan 2007 (UTC)

Selam Kibele.(Yeni Meksika) bu isim değişikliği normal midir?Ben bir tartışma sayfası bulamadım.--Machiavelli' msj 18:47, 17 Nisan 2007 (UTC)

Özel isimleri çevirmiyoruz. Geri alınmalı. --İnfoCan 19:22, 17 Nisan 2007 (UTC)

Deneme tahtasında bot kullanılıyor sanırım.--Machiavelli' msj 19:59, 17 Nisan 2007 (UTC)

Merhaba Kibele, telgraf-vari notum hoş olmamış gerçekten. Genelde daha bir düşünerek yazarım ama bugün kısaca görüşümü belirtip kaçmak istemişim sanırım, ve sonuçta kendimi epey kötü ifade etmişim. Çok özür dilerim, ikâzın için de teşekkür ederim. --İnfoCan 20:42, 17 Nisan 2007 (UTC)
Seni mesajlarımla fazla rahatsız ediyorum biliyorum ama VP:Sam deki Egemen Bağış oylamasını sen kapattığın için sana yazmam gereti.Maddedeki silinmeye aday şablonunu kaldırmamışsın da.--Machiavelli' msj 21:10, 17 Nisan 2007 (UTC)

Şablon:Son uyarı?[kaynağı değiştir]

Merhaba Kibele. 213.161.129.50 IP'li kullanıcı israrla Türkelli, Beşikdüzü maddesini boşaltıp içine bir şiir yerleştirmekte. Daha evvel Zeynep tarafından bir ay engellenmiş, statik IP gibi gözüküyor. Şablon:Son uyarı'yı koymak bana mı düşer, bir yöneticiye mi, emin olamadım, iyisi mi durumu dikkatine çekeyim. --İnfoCan 13:14, 18 Nisan 2007 (UTC)

İçimden geldi vermeden edemiyorum:

2+2'nin 4 ettiğini bilen ender insanlardan biri olan Kibele'ye Erkan tarafından verilen bu armağanı kabul etmesi dileğiyle 19/04/2007 tarihinde verilmiştir.

--Erkan 08:01, 19 Nisan 2007 (UTC)

teşekkürler

Harikasınız. Teşekkürler... Özgür ERÇELİK 12:23, 19 Nisan 2007 (UTC)

Merhaba Kibele, şu kullanıcı adı ve şu madde uygun mudur Vikipedi kuralları açısından? Bir sorayım dedim. Kolay gelsin. --Metal Militia ileti 19:01, 19 Nisan 2007 (UTC)

Merhabalar 21 Nisan'dayız ancak hala Mart ayından kalan resimleri temizleyemedik.İlgilenir misiniz lütfen.Teşekkürler.

Kategori:Kaynağı belirsiz resimler Kategori:Durumu belirsiz resimler

--Machiavelli' msj 02:33, 21 Nisan 2007 (UTC)

Mesajınız üzerine..[kaynağı değiştir]

selam Kibele..Kullanıcı sayfamın geçmişteki şu haline bakarsanız adınızın ne şekilde geçtiğini dikkate alırsanız size duyduğum saygı ve sempatinin boyutunu anlarsınız umarım. Ama evet üzüldüm. Üzüldüğüme üzülmenize de üzüldüm. Umarım bir daha böyle yanlış anlaşılmalar tekrarlanmaz. Kolay gele..--maderibeyzamsj 13:30, 21 Nisan 2007 (UTC)

  • Merhabalar,

Vikipedi:Yöneticilik başvurusu sayfasındaki oylamalara bir göz at istersen; deneyimli Vikipedistlerin oylamalara katılmaları bildiğin gibi çok önemli... ne kadar çok oy, o kadar çok fikir birliği demek... Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 04:36, 1 Mayıs 2007 (UTC)

Politikalarla ilgili çeviri yardım[kaynağı değiştir]

Selam Kibele, rabuluculuk, Hakemler Kurulu ve Yöneticiliğin düşürülmesi talepleri sayfalarının çevrilmesinde yardımlarınızı esirgemeyeceğiniz için şimdiden teşekkür ederim.--Erdem Şenol 23:06, 5 Mayıs 2007 (UTC)

"Erməni" adlı məqalə açıb cürlü cürlü küfretmişsen Türkə. Sizin mesajlarınızı oxumaqtan bıqtık. Bizim vikipediyaya qirib vandalizm ilə məşğul olma.

az:İstifadəçi:Baki66

Kibeleceğim bunu da ben yazmıştım, diğer garip mesajları almana sebep olan yazıları da. Özür dilerim, ve söz veriyorum ki bir daha bu ansiklopediye bir daha zarar vermeyeceğim. Kısa zamanda çok şey öğrendim. kullanıcı: saidferid

Tüm yöneticilere[kaynağı değiştir]

Size kısa ve öz bir biçimde belirtiyorum ki Erdemsenol,Uannis Landscape ve Etrüsk'ün yanındayım.Eğer Uannis'i doğru davrandığı için engellediyseniz beni hemen engelleyin.Etrüsk suçsuz.Kımıl Zararlısı zaten kukla değil.Kımıl Zararlısı kukla olamaz.Landscape belki tehdit yasasını çiğnemiş olabilir,ama kuklacı değil.Checkuser talep dilmeli.En doğrusu bu.--Çarşıhastası 18:13, 7 Mayıs 2007 (UTC) Selam

Nerden çıktı bu özür şaşırdım gerçekten. Rica ederim, gerek yok özüre böyle gereksiz meselelerden. ----devrimdptmesaj 17:08, 9 Mayıs 2007 (UTC)

anlamadım sen bana küfür mü ettin?--Uannismsj 17:27, 9 Mayıs 2007 (UTC)

birisi senin adınla bana msj attıda pardon.az vikide ermenistanlı kullanıcılar msjlar atıyorlarda kusura bakmayın.--Uannismsj 17:29, 9 Mayıs 2007 (UTC)
Bir vandal senin imzanı atarak etrafa mesaj bırakarak akıl karıştırmakta. az-wiki'de de sana kötü bir şöhret vermiş [5]. Haberin ola. --İnfoCan 17:35, 9 Mayıs 2007 (UTC)

Lütfen Vikipedi tartışma:Yöneticilik başvurusu/İnfoCan sayfasına göz atın. Ortada büyük bir adaletsizlik var.--Martianmister 20:15, 9 Mayıs 2007 (UTC)

Ben Füruğ Ferruhzad tartışma sayfasına yazdım ama buraya da geçmek istedim. Maddeye şairin fotoğrafını ekledim, elimde daha bir sürü fotoğrafı var, eğer elinde yoksa ve istersen e-posta ile gönderebilirim. Ben Füruğ aşığı olduğum için küçük bir arşiv oluşturuyorum. Ya da senin elinde olan dosyalar vardır, bana yollayabilirsin ;). Sevgiler. --Arinna'l 16:38, 18 Mayıs 2007 (UTC)

Gerçekten özür dilerim.[kaynağı değiştir]

Kibeleceğim bunu da ben yazmıştım, diğer garip mesajları almana sebep olan yazıları da. Özür dilerim, ve söz veriyorum ki bir daha bu ansiklopediye bir daha zarar vermeyeceğim. Kısa zamanda çok şey öğrendim. Bir de içinde Ermeni kelimesi geçen son kuklamı hiç bir yere eklemeden silerseniz çok sevineceğim. Şimdi düşündüm de saçma sapan utanç verici şeyler bu yaptıklarım. Haydi kolay gelsin. kullanıcı: saidferid

Vikisöz'e gelen mesaj[kaynağı değiştir]

Merhaba Kibele , kendini eski bir vandal olarak tanıtan bir kullanıcıdan vikisöz'deki kullanıcı sayfama bir mesaj geldi bir göz atarsan iyi olur Vikisöz Kullanıcı mesaj:Nosferatü --Nosferatu 05:52, 22 Mayıs 2007 (UTC)

Oku oku bitmiyor. Bir de vandallık yaptık, yazdıklarınızı sildik, üstüne küfrettik. Ama bürükratınızı hala sevmiyorum.

Saidferid'den son söz[kaynağı değiştir]

Artık İngilizce wikideyim. Size güle güle. Burada kalsam da eskisi gibi olmaz, o kadar pislik yaptık. Tekrar tekrar hepinizden özür diliyorum. http://en.wikipedia.org/wiki/User:Alican_Kutlu

  • Merhabalar

Vikipedi:Kukla şüphelileri/Erdemsenol sayfasındaki davada verilen karara itiraz edilmiştir. Konuya dair, karara karşı olumlu veya olumsuz argümanlarınızı belirtmeniz yararlıdır, gereklidir. Lütfen kararlara karşı kişisel duygu ve fikirlerinizin değil, argümanlarınızın politikalar dahilinde geçerli olduğunu unutmayınız. Ayrıca konunun kişiselleştirilmemesi için her türlü kişisel yorumdan kaçınılmasını ve tartışmanın argümanlar üzerinde yürümesini bir Vikipedist olarak başta sizden ve sonra taraflardan rica ediyorum. Umarım çağrıya yanıt verirsiniz. En doğru kararlar farklı argümanların çarpışmasıyla, argüman, kaynak zenginliği ile geliştirilir. Teşekkürler, iyi çalışmalar… - Noumenon mesajkatkılar 08:39, 25 Mayıs 2007 (UTC)

Vikipedi:Kukla şüphelileri/Erdemsenol/Ek açıklama[kaynağı değiştir]

Ek Açıklama[kaynağı değiştir]

Sevgili Vikiarkadaşlarım

Bu ithamları kabul etmediğimi, tüm bu ithamları da Argumentum ad nauseam, argumentum ad hominem çerçevesinde değerlendirdiğimi belirterek sözlerime başlıyorum

Sunulan iddiaların savunulacak bir tarafı olduğunu düşünmüyorum. İşlemediğim bir suç için savunamam kendimi ama elim kolum bağlı duramayacağıma göre açıklama yapmak ihtiyacı hissettim.

Ben hayatım boyunca asla ama asla hukuk dışı, kural dışı bir iş yapmadım ve yapmayacağım.

Sevgili Noumenon demişki Karar kısmında,

Öncelikle Vikipedi'de kararları kişilerin değil, topluluğun fikirlerini de hesaba katarak politikaların aldığını belirtmek isterim.Bu cümle bir Circulus in demonstrando'dur.

Sevgili Vikiarkadaşlarım, ortak bir karar alındığına dair bir belirti varsa bu tartışma neden bitmedi hala?

Size DSP'li olduğum için ordan bir örnek vererek başlayacağım satırlarıma ve açıklamama;

DSP'de İl kongreleri delege seçimi yapılıp delege ağalığı oluşmaması için 149 sistemi ile yapılır. Yani yasaların delege seçimi sınırı olan 150 sayısından 1 eksik üye kaydı yapılır ve bu üyeler içinden seçilen İl Kurultay delegeleri İl Kurultayında il milletvekili sayısının 2 katı Büyük Kurultay delegelerini seçer.

1990'lı yıllarda (tam tarihi hangi kurultay olduğu ortaya çıkmasın diye vermiyorum) il başkanının bana 149 adet üye formunu uzatıp Bunların yarısı kadar üye yaz ve getir demesine rağmen ben sadece ilçe delegesi olmasını istediğim 5 kişi için form aldım ve şunu söyledim:

Başkan, biz eskileri de üye yapalım, rakipleri de, doğru olanın ve uygulamanın bu olduğunu bunun görev sırası verilen herkes tarafından böyle yapıldığını o yüzden kimsenin kimseye gücenmemesi gerektiğini anlatarak seçimi alırız dedim ve geri kalan formları iade ettim. (Seçimi aldık)

Yanınızda yönünüzde bir DSP'li varsa bu hareketin anlam ve mahiyetini sanırım en iyi o anlatır, bi zahmet soruverin.

Bu Sayın Ecevit'e Büyük Kurultayda oy verecek delegeleri seçmekten öte ilerde milletvekili adayı, belediye başkan adayı, meclis üye adayları ve il genel meclisi adaylarını belirlemek demektir.

Ben hayatım boyunca sadece konuştum, anlattım ikna etmeye çalıştım. Anlattığın karşıdakinin anladığıdır sözünden hareketle hep hatayı kendimde aradım. Şimdi de öyle yapmaya çalışıyorum açıkçası.

Şiddet uygulamadım, hilekarlık yapmadım. Hayat felsefemin bir parçası olan; babamın ta küçük bir çocukken söylediği Bu eve dayak yiyip gelme, sen başlatma ama başlayınca ilk yumruğu sen at sözü beynimin ve sinirlerimin bekçisi olmuştur.

Şimdi burada ne oldu. Savunduğum fikirlerin doğru olduğu ortaya çıktı ama Vito Genevose tarafından Kuklacı olmakla itham edilerek ve Noumenon tarafından en baştaki sözleri ile çelişen bir karar alıp süresiz engellenerek. Ben kukla oynatma ihtiyacı hissetmedim ve oynatmadım. Bu kullanıcılar ile benim aramdaki tek özellik sadece ama sadece bir şekilde bazılarını savunmuş olmam ya da benim ile bazı konulara ilgi duymuş olmaları.

Şuan kendimi arkadan yumruk yemiş gibi hissediyorum!

Sevgili arkadaşlar,

Burası defalarca belirttiğim gibi politik bir arena değil, bazılarının hırslarının tatmin kaynağı hiç değil; bir Ansiklopedi. Bu sözlerimi geçmişte kavga ettiğim ama yeri geldiğinde savunduğum insanların mesaj sayfalarını inceleyerek bulabilirsiniz.

Çok katkı yapmak her hakkı verir felsefesi zihinlerin derinliğine yerleşmiş vaziyette. Katkının ve iyi bir Vikipedist olmanın ölçüsü nedir? Sadece Vikipedi'nin başına oturup katkı yapmak mı? Gününüzden ayırdığınız zaman ile yapılan katkı mı? sorumluluklarınızı yerine getirdiğiniz zaman ile arta kalan zamandan zaman ayırıp yapılan katkı oranı mı? Yoksa her zaman katkı mı?

Bakınız burası bir ansiklopedi ve buraya bildiğiniz üzere sürekli katkı yapanlar yani _kolikler buranın temel felsefesini anlayıp buraya katkı sağlıyorlar. Anlayamayanlar (RGülerdem gibi, Saidferid gibi) ise gidiyor.

Sorarım size kendi ismi ile hesap açmış biri olarak; durduk yere atılmayı göze alıp kuklamı oynatmak mı akıllıca, yoksa görüşlerinizi anlatıp sizle aynı görüşü paylaşanlar ile politikalar dahilinde müdahil olmak mı? Ben akıllı bir adamım!

Son Söz: Ben buradayım ve hiçbir güç beni buradan kendi isteğim haricinde gönderemez

İddialara karşı açıklamalar[kaynağı değiştir]

Sanırım bu kez safsata yaftası yemeden açıklamamız kabul görür.

NOT:Siz siz olun hiçbir düşünce ve sözü Görüşleriniz benim için muhteremdir ancak muteber değildir çizgisinden ayrılmadan değerlendirin. Bu kriz eşiğinden dönülmesinin ve gerginliklerin yumuşatılmasının yegane çözümüdür. En aşağılık yaratık dahi yeri geldiğinde varsa taşıdığı zerre kadar değeri için aslan kesilir.

Vito Genevose kullanıcısının sundukları[kaynağı değiştir]

Başlangıçta bu kullanıcı tarafından yapılan bu ithamları kabul etmediğimi, tüm bu ithamları da Argumentum ad nauseam, argumentum ad hominem çerçevesinde değerlendirdiğimi belirterek sözlerime başlıyorum

İmla hataları[kaynağı değiştir]

İmla hataları geçmişte oldu halen yapıyorum ve bundan sonra da olacak. Neden mi? Yazarım yazıyı ve anında şutlarım.(Bu yazıya özellikle dikkat etmedim, sadece tekrar okuduğum için yanlışları düzelttim)

Katkılarımdan görüleceği üzere bu konu ile ilgili pekçok değişiklik yapmışımdır. Başkalarının hatası ise Hukuk ilkeleri gereği beni bağlamaz.

Metal Milittia'nın tlerinin çift yazımında benim hata yapmamın sebebi gayet basit; harfler çift gitmiş yanlış gitmiş farketmiyor, asıl olan o an derdimi anlatmak.

Ayrıca;Erdemsenol Metal Militia'ya attığı mesajlarda bu yazım yanlışını yapmıyor, sadece Metal Militia adının tepede dev puntoyla yazmadığı sayfalarda bu hataya düşüyor diyor ama unutuyor ki Alp Er Tunga tepede gördüğünde dahi hata yapıyor.

bu önerme bir Argumentum ad logicam'dır.

Alper Tunga bağlantısı[kaynağı değiştir]

İddia özeti:Aynı maddelere katkı yapmak, Zeynep'in mesleğini bilmek, imla hatası

  • Birinci safsata şu:Kullanıcı benimle aynı fikirleri paylaşıp bazı maddelere katkı yapmışsa bu bir kanıttır.

bu maddede ortak katkı mevcut, bunda yok

  • İkinci safsata:Zeynep Hanım'ın mesleğini öğrenmek için kahin olmaya gerek yok. Merak ettiğiniz bir insanın kullanıcı sayfasını tararsanız onunla ilgili her bilgiye yazılı olan kadar erişirsiniz. Sadece Tembelejderha ve Vito Genovese meraklı değil. Herkes herkesi merak ediyor. (Örneğin ben merak ettiğim Hasan Beyi ve Katpatuka'yı ziyarete gittim. Gerçi Katpa o sırada Ürgüp'e gitmişti görüşemedik. Bu yaz Boston'a gidersem Özgür'ün yanına da uğrayacağım.)

Burada görüleceği üzere Zeynep Hanım'ın sayfasının 03:18, 11 Ocak 2006 tarihindeki hali; mesleği yazıyor. Yani adı geçen kullanıcı merak etmiş ve incelemiş ise bu bilgiye rahatlıkla ulaşır.

  • Üçüncü safsata:Ayrıca;Erdemsenol Metal Militia'ya attığı mesajlarda bu yazım yanlışını yapmıyor, sadece Metal Militia adının tepede dev puntoyla yazmadığı sayfalarda bu hataya düşüyor diyor ama unutuyor ki Alp Er Tunga tepede gördüğünde dahi hata yapıyor.

bu önerme de bir Argumentum ad logicam'dır.

Erdemsenol & Metalfırtına bağlantısı[kaynağı değiştir]

İddia:Metalfırtına bir dönem Adana'yla ilgili değişiklikler yapmıştır (Bkz: Değişiklik 1, Değişiklik 2, Değişiklik 3, Değişiklik 4, Değişiklik 5, Değişiklik 6, Değişiklik 7, Değişiklik 8, Değişiklik 9, Değişiklik 10, Değişiklik 11 ve Değişiklik 12. Değişikliklerin çoğunu oluşturan Kategori:Kurtuluş Savaşı'nda Adana, Erdemsenol tarafından açılmıştır). Erdemsenol'un Adanalı oluşu gerek kullanıcı sayfasında, gerekse attığı mesajlarda duyrulmuş bir husustur.

Cevap:

* (fark) (son) 19:54, 3 Temmuz 2006 Erdemsenol (Tartışma | Katkılar) (kategori)

Metalfırtına ise

# (fark) (son)  19:26, 9 Eylül 2006 Metalfırtına (Tartışma | Katkılar)

Maddeleri 9 Eylül'de kategorilendirmeye başlamış. 9 Eylül İzmir'in Kurtuluşu acaba Metal İzmirli olabilir mi?

  • Bu bağlantı (10 numaralı) konu ile ilgisizdir. Kongreler kategorisini ben açmadım. Metelfırtına adlı kullanıcı kendisi açmış.
  • Adanalı olmak suç mudur? Ya da Kategoriyi benim açıp birilerinin doldurması suç mudur? Kullanıcının fikirleri ile benzediğimiz kanısı kanıdan ibarettir ve yanlıştır.
Salem Cadı Olayları[kaynağı değiştir]

İddia:Erdemsenol da Kubra ve DesertStorm'un engellenişini protesto eden mesajının başlığı için aynı maddeye bağlantı vermiştir.

Cevap:

Sevgili arkadaşlar bu tamamen o zaman spontane gelişen bir olay. Nedeni de gayet basit. Değerli Vikipedistler birçoğunuz takma isim kullanıyorsunuz şu ya da bu sebeple. Ben de kendim ile ilgili bilgileri gün gibi ortaya koydum geçmişte. Ancak bunu savunmaya ailesel bir bilgi olması nedeni ile eklememiştim.

Yukarıda belirttim Bu yaz Boston'a gidersem Özgür'ün yanına da uğrayacağım.

Benim bir ufak (ben en büyüğüm) Devletin müfettişi ve Boston'da master yapmakta yani Salem Kasabasının bağlı olduğu şehirde. Salem Cadısı benim yengem ve kardeşimle aramdaki bir espri kaynağıdır. Affınıza sığınarak; yengeme bana Boston'dan bi kız ayarlasana (aha ayvayı yedik bizimki okursa) diye takıldığımda bana Salem'de çektikleri bi cadının fotoğrafını göndermişti (gerçekten çok çirkindi). Bu bağlantı oradan ilham almıştır.

Kardeşimin varlığına inanmayan olursa açar Başbakanlığa soyadımdan sorar.

Erdemsenol & Humbaracı bağlantısı[kaynağı değiştir]

İddia:Arkadaşlar burada bir iddia yok görüleceği üzere;

Bu bağlantı konusunda yeterli veri bulunmamaktadır. Ancak kişinin diğer şüphelilerle aynı konularda katkı sağlaması, son katkısının Metal Militia'nın oylamasına olumlu oy verdiği günde oluşu ve hoş geldin mesajlarının yoğunluğu şüphe uyandıran unsurlar arasındadır.

Kullanıcının katkılarında yine çakışma bulunamamıştır, ancak veri yetersizliği nedeniyle denetçi kontrolü yerinde olacaktır. 2007 içinde yaptığı katkılardan bir netice alınması mümkündür.

Cevap:

Allah aşkına, Noumenon'un sevdiği ve burada yazdığı ad hominem yani saçmalık, bu bağlantı için doğru bir mantık yürütmesidir bence. Ortada bir iddia bile yokken nasıl savunma yapılır ve işin garibi Noumenon tarafından nasıl kuklam ilan edilir. Bu iddia bir Argumentum ad ignorantiam'dır.

Argumentum ad ignorantiam:ispatlama mecburiyeti safsatası

Erdemsenol & BeterBöcek bağlantısı[kaynağı değiştir]

İddia: Yapılan şu anonim yorumun altına eklediği yorum; Erdemsenol, Metalfırtına ve Realnoumenon'la aynı yönde kullandığı oy sayılabilir.

Cevap Bu bağlantıda görüleceği üzere

Portakal olayı[kaynağı değiştir]

İddia:Aynı anda oturum açmak

Cevap:

İnsanları saf mı zannediyorsunuz bunu anlayamadım hala. Eğer bunlar benim kuklam ise ve aynı anda oturum açabiliyorsam neden sadece bir defa oturum açayım? Başka zamanlarda neden birleşik oturum açmayayım? Bu iddiadaki mantık yürütmesine yine Noumenon ve hukukçu arkadaşımız Pinar'ın da bilecekleri bir mantık yürütmesi ile cevap vereyim, çünkü o sınıfa giriyor.

Bu iddia bir Circulus in demonstrando, Argumentum ad ignorantiam ve Petitio principii'dir.

Circulus in demonstrando:Ulaşılmak istenen sonuç dayanak noktası olarak ileri sürüldüğünde oluşan safsata olarak tanımlanır.

Argumentum ad ignorantiam:ispatlama mecburiyeti safsatası

Bayanların zekası:Nihan'a atfen[kaynağı değiştir]

İddialar: Kukala oldukları iddia edilen kullanıcılar ile çakışmama

Cevap:

Bayanların daima üstün yaratıklar olduklarına inanmışımdır, erkeklerin ise onlara hizmet için yaratıldığına. Çünkü dünyayı yönetenler onlardır, devamını sağlayan da...

Dikkat etmedim ilk açıklamayı yaparken, ya da işin açıkçası bunun kötü bir şaka olduğu duygusu ağır bastığı için.

Neye dikkat etmedim? Nihan'ın dile getirdiği Yani bir insan kendisine 8 kukla yaratacak ve kendi kendine mesaj atıcak çakışmayan zaman dilimlerine bakarak aynı kullanıcı yani Erdem 24 saat wikide duruyor. Kendi kendine elma göndericem sana portakal göndericem diyor.

Ben sabah 8:00'den akşamları genelde 7:30-8:00'e kadar çalışan biriyim işim gereği. Arkadaşlar benim patronum salak mı? Mesaisini Viki için bilgisayar başında harcayan birisine para verecek, böyle bi patron tanıyan varsa söyleyin bi CV gönderim bari.

Ben, kusura bakmayın birçoğunuz gibi öğrenci ya da masa başı iş yapan biri değil özel sektörde çalışan bir Ziraat Mühendisiyim. Kuklacısı olduğumu iddia ettikleri kullanıcıları bir daha inceleyin hangi saatlerde katkı yapmışlar? Sizlere o tarihlerde ve zaman dilimlerinde köyünde Hayvan Yetiştirme Semineri verdiğimi dile getirecek birçok Muhtarın telefonunu verebilirim.

İnanmayan Hasan Abiye sorsun bir dakika telefon sustu mu ziyaretine gittiğimde.

  • Ben hiç mi dinlenmiyorum?
  • Benim kız arkadaşım yok mu?
  • Ben asosyal bi adam mıyım?

Bu kullanıcıların katkı yaptığı zaman dilimlerinde sevgili arkadaşlar ben ya çalışıyor veya yol katediyor durumdayım. 10 gün ortada yokmuşum. Evet yokum. Tatil hakkımı kullanamaz mıyım? Veya girmek zorunda mıyım hergün? Veya parasızlıktan ADSL kesilmiş olamaz mı?

Kullanıcı Dbl2010'un yorumu ve Erdemsenol'un açıklaması[kaynağı değiştir]

Sevgili Vikipedistler

Yöneticimiz, Bürokratımız, Elçimiz ve Steward Kullanıcı Dbl2010'un kişisel tesbitim Erdemsenol'un ihtiyaç duyduğunda kukla kullanmaktan çekinmeyeceğidir ve 'Erdemsenol siyasi görüşü doğrultusunda Vikipedi'de yapmak istedikleri şeyler, Vikipedi'nin tarafsız bakış açısı, doğrulanabilirlik ilkeleri ile pek uyuşmuyor cümleleri ile devam etmek istiyorum burada çektiğim tüm mesajları ve burada da tüm madde editlerimi görebilirsiniz. Bunların içerisinden siyasal görüşümü buraya aktardığımı kanıtlayan bir tane örnek bulursanız Vikipediyi kendi isteğimle terk edeceğim!!! Bürokratlık mertebesine getirilmiş birisinin ilkelerin savunulması ile politikalara uyulmaması arasındaki ince çizgiyi ayırt edememesi Vikipediye geçmişte, şimdi katkı sağlayan ve de gelecekte katkı sağlamaya devam edecek olan beni gerçekten üzdü.

Açıklamasınındaki söylemi Ad hominemdir; Bir argümana cevap verirken argümanı eleştirmekten ziyade argümanı yapan kişiye saldırmak olarak tanımlanır

Hangi siyasi görüşler? ve hangi ajanda?[kaynağı değiştir]

Benim tek ajandam var, orada yazanlar da belli. Türkiye Cumhuriyeti. İnsanın fikri ne ise zikri de odur. Sizlerin olduğu için böyle düşünüyorsanız, orası beni ilgilendirmez.

Bana burada siyasi görüşlerimi Vikitopluluğa dikte ettirmeye çalıştığım bir örnek verebilir misiniz? Veremezsiniz.

Buraya siyasi görüşlerimi taşıyarak o doğrultuda düşünenlerle birlikte hareket ettiğime dair bir örnek verebilir misiniz? Yine veremezsiniz. Ama ben tam tersini ispatlarım. Hasan Sami Abi MHP eski il başkanı olduğuna göre demek ki böyle bir problemim de kompleksimde yok.

Siyaset ile ilgili maddeler[kaynağı değiştir]

Kastettiğiniz Büyük Ortadoğu Projesi maddesi ise ne yapılması gerekiyorsa yapılmadı mı? Referans bolluğu olan 3-5 maddeden birisi değil mi şuan? (Gelecekte Seçkin madde olacağına da inanıyorum) Tartışmaya katılan oldu da ben vandallık mı yaptım? Hani omurgandan çıkarıyordun sinirlerini Özgür. Madem bu maddenin taraflı olduğu düşüncesindesin neden tartışma sayfasında görüşlerin yok.

Ne demişim tartışma sayfasında?

Hoşunuza gitmeyen kısımları belirtin eğer haklı iseniz düzenleyelim hep beraber.--Erdem Şenol 17:31, 20 Nisan 2007 (UTC) arkasından eklemişim,

Görüşlerimi belirttim. Kaynak da ekledim. Ayrıca şablonları koymak istiyorsan ilgili yerlere koyabilirsin ki bu sayede nereler kaynaksız, taraflı yada özgün içerik o kısımları da anlayabilsin okuyucu yada ilgilenenler.--Erdem Şenol 21:43, 23 Nisan 2007 (UTC)

Bu maddede toplam 47 adet dipnot, 32 adet web sitesi bağlantısı ve 3 adet yazılı kaynak mevcut. Beğenmeyen mantıklı açıklamalar yaparak silebilir, ekleme yapabilir, değiştirebilir neden yapılmıyor?

Bu söylediklerine kendin inanıyorsan söyleyecek lafım yok. Ben hiçbir zaman burada siyasi propaganda yapmadım. Artı yapanlara da engel olmaya çalıştım. Kaldı ki yönetimle uzlaşamadığımız konuların başında da bu geldi. Zamanında müdahale edilmemesi.

Uzlaşı ve ortak irade[kaynağı değiştir]

Siyasi görüşlerimi nasıl buraya taşıyorum bunu anlamadım. Burada, zaman zaman gerginlik yaşadığımız Sero ile olan mesajlar incelenirse([6] ,[7], [8], [9]) tam tersini size ispatlayabilirim.

Uzlaşmacı tavrıma kanıt istiyorsanız buyurun;Sero'nun mesajı
Ayrıca Sero'ya yazdığım bu mesajı lütfen okuyun. Gerektiğinde tartıştığım ya da fikirlerine karşı çıktığım birisini dahi nasıl koruyabileceğimi anlamış olursunuz.
Burada da Citrat'ın bana attığı mesaj var, bu mesajı aldım ve gereğini yaptım
Merhaba Erdemsenol, maddelere {{Anakaynaklar}} ya da {{kaynaksız}} eklemeden once tartisma sayfasina detayli bir aciklama yazmani rica etsem? (Ornek [10]). . Hatta mumkunse bu yazilari ekleyenlerden kaynak gostermeni rica etmeni... Taktir edersin ki, kaynaksiz sablonunu bu sekilde koymaya baslarsak ne isin icinden cikabiliriz ne de tartismalarin onune gecebiliriz. Bilmem ne dersin? Citrat 15:35, 12 Mayıs 2007 (UTC)
Bu da benim ona attığım mesaj;.
Buradaki uzlaşmacı tavrı sanırım fark ediyorsunuz.

Bu şablon konusu nedir?

(Bazı kullanıcıları ve Noumenon'u; Noumenon'un sık sık insanları uyardığı ancak kendisinin unutmuş olduğu kaynak konusunda uyarmam.)

lütfen bu yazıyı okuyunuz.[kaynağı değiştir]

Türkiye'de yaşayan etnik gruplar başlıklı sayfa ilk açıldığında rakamsal analizlere yer verilmişti. Daha sonra yapılan yönetici ikazları sonucu ve yöneticilerin ortak görüşüyle rakamsal ve sayısal ifadeler yazılmaması konusunda görüş belirtilmişti. Bu doğrultuda söz konusu sayfadaki rakamsal analizler silinmiş sadece etnik grupların isimlerinin verilmesi ve etnik gruplara örnek verilebilecek kişilerin kalması söylenmişti. Fakat son günlerde milliyet tarafından yapılan etnik köken araştırması sonuçları sayfaya eklenmiştir. Tarafsız olması için ben bu rakamsal verileri sildim. Bunun karşılığında siteye girmem yasaklandı. Bu sayfayı ilk ben yaptığım için bazen kontrol etmekte ve politik eklentileri ve yorumları çıkarmaktaydım.

Rakamsal analizlere yer verilmemesi hususunda alınan ortak görüşle milliyet anketini sildim. Fakat anlamadığım bir tepkiyle karşılaştım VE YASAKLANDIM.

İnternette en çok değer verdiğim ve sahiplendiğim sitelerin başında gelen Wikipedi'den hiçbir zaman böyle birşey hak etmemiştim. Bildiğim konularda yarar sağlamak amacındaydım. Fakat araştırmadan ve ortak karar alınmadan yapılan yasaklama gibi uygulamalar üyelerin azmini zedelemekte ve üyeleri incitmektedir. Bu gibi uygulamalar sonucu yüzlerce değerli kişiyi kaybettiniz. Kaybetmeye devam ediyorsunuz. Wikipedi sitesi 50 kişinin etrafında dönmeye başladı. Böyle uygulamalarla herkesi soğutuyorsunuz. Bana yapılan bu davranış sebebiyle wikipediden soğudum ama tabiki bırakmayacağım. Çünkü bu siteyi seviyorum.

Saygılarımla...

Yasaklandığım için imza atamıyorum. Kullanıcı:orijinnal

Teşekkür ederim.