Kullanıcı mesaj:Kibele/geçmiş3

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
  • merhaba, kolay gelsin. şu maddede telif var, ama sitelere ulaşamıyorum, bir bakabilir misiniz.. teşekkürler. --kibele 12:35, 1 Ekim 2006 (UTC)
Copyscape.com ile kiyasladin herhalde, bende de sayfalar bos aciliyor ancak madde icinden cumlelere Google ile bakilarak aranabilir. Ilk telifli baglantiyi ekledim; alt paragraflara da birde sen bak istersen. Tesekkur ederim, Citrat 12:50, 1 Ekim 2006 (UTC)
Hic cekinme karismaktan; genel egilim degisikligin guzel olmadigi yonunde. Tartsima sayfasinda destek var. Sorun cikarsa ilgilenilir. Citrat 13:34, 1 Ekim 2006 (UTC)

Telif sorunu[kaynağı değiştir]

merhaba. bugün tembel ejderha ile yaptığımız telif konuşmalarına bir göz atar mısın. belki sen bize birşeyler söylersin. --kibele 21:28, 30 Eylül 2006 (UTC)

Merhaba Kibele, benim fikrimce çeviren kişinin çevirilmiş metinde emeği olduğu için telif sorunu oluşturacağıdır:) İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 14:56, 1 Ekim 2006 (UTC)

Selam Kibele,

Roman maddesini edebiyat türk isimli siteden almıştım. Edebiyat türk bize sitedeki metinleri kullanma izni vermiş olan bir site. Öyle birkaç site daha vardı yanılmıyorsam. Başka sitelerde çıkıyorsa ya bizden ya edebiyat türkten alımışlardır. Edebiyat türkle ilgili son durumu bilmiyorum. Özgür'le bir konuşayım. İlgin için teşekkürler. --Zeynepmsj 07:07, 2 Ekim 2006 (UTC)

tekrar selam, özgüre mail attım. Ben baya bi edebiyat türkten madde geçirmiştim buraya. Umarım sorun olmaz. Edebiyatta baya bi eksik kalırız. Ney se baştan yazarız gerekirse. İzinli siteler konusu ne oldu ben bilmiyorum. Copyscape'i kullanmayı öğretirsen sevinirim. Ben copyscapei açtığımda kayıt olma şartı ve buna bağlı olarak kredi kartı nosu istiyor benden. --Zeynepmsj 08:38, 2 Ekim 2006 (UTC)
Teşekkürlr, teşekkürler, teşekkürler :)--Zeynepmsj 06:43, 3 Ekim 2006 (UTC)

Özgün araştırma[kaynağı değiştir]

)
  • merhaba. yeni açılan bir madde.. IP ile girmiş ama başka bir maddeden ve bütün yöneticilere yazdığı mesajdan kim olduğunu görmek mümkün. özgün yazı diye bir şablon yok. bu yüzden sana havale ediyorum. afiyet olsun. --kibele 09:05, 2 Ekim 2006 (UTC)
Merhaba Kibele, {{Özgün araştırma}} şablonu hazırladım. İstersen şimdi bunu kullanabilirsin veya çok karışık bir maddeyse SAM'i kullanabilirsin. Ben şimdi birkaç gerekli şablonu daha hazırlıyorum. Az sonra burdayım. --Ugur Basakmesaj 09:25, 2 Ekim 2006 (UTC)

Gökyüzünde At Süren'den selam ![kaynağı değiştir]

Vikikaynak'a sayende üye oldum. Soru işareti koyduğun ve de koymadığın bazı yerlerde değişiklikler yaptım. Genelde kelimelerin aynı anlamını kullandım ancak hakikaten cümleler çok uzun olduğu için konuşma yapılırken aynı etkiyi uyandırması için devrik cümleler kurmak durumunda kaldım. Tekrar bir gözden geçirirsen iyi olur aslında. Orijinali ile karşılaştırabilir misin? Sana iyi çalışmalar. --Mskyrider 16:25, 2 Ekim 2006 (UTC)

Artık hayatın MUCİZELERİ karşısında gülümseyerek kafa sallamayı tercih ediyorum. Böyle bir TEPKİNİN geleceğinin de farkındaydım. İlgilendiğin için teşekkür ederim. Arada olan fizik hocalarıma oldu. Kulakları ÇIN lasın hepsinin. :) --Mskyrider 21:15, 2 Ekim 2006 (UTC)
He he, korkmana gerek yok canım yakıt bitince durur bu makine. --Mskyrider 21:25, 2 Ekim 2006 (UTC)

kibele, Lizbon ellerinden öper :) (Clapton'u sorma, o orada biraz daha tozlansın bakalım , hehe) ... Mskyrider 12:26, 3 Ekim 2006 (UTC)

Farkettim başladığını, acelesi yok. Benim de başlayıp bitiremediğim çok şey var. Buranın güzelliği de bu aslında, sen bitirmesen de birisi bitiriyor arkandan. Dert etme yani :) --Mskyrider 20:22, 4 Ekim 2006 (UTC)

reşat nuri ve biyografiler[kaynağı değiştir]

merhaba uğur. şu telifli metinler bu kadar sık karşımıza çıkmayana kadar bize huzur yok sanırım. :) özellikle önemli şahsiyetler ve tamamı telifli metinler çıkınca karşıma, sil koyarken üzülüyorum, taslak bırakmaya çalışıyorum filan. ama aklıma zeynep'in Vikipedi tartışma:Telif hakları sayfasının sonundaki mesajı takılıyor. eğer biyografilerle ilgili böyle bir tereddüt varsa, bir an önce öğrenmekte fayda var. eğer yoksa böyle bir tereddüt ben de bileyim de rahat edeyim. selamlar. --kibele 13:08, 3 Ekim 2006 (UTC)

Sorumluluk kısmından bahsediyorsan bence bu çok büyük bir risk. Ya telifli olan maddeler böyle uzun bir süre durduktan sonra bir kararla silinmeye başlarsa ne olur. Benim fikrimce en azından silinsinler ki telifsiz sürümlere yazılma yolu açılsın:) Teliflileri sil sil bitmiyor ama azaldıklarını düşünüyorum her geçen gün. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 13:19, 3 Ekim 2006 (UTC)
ben de öyle düşünüyorum da, arada bir şeytan dürtüyor işte. zaten hukuksal konuları bir tarafa bırak, internette onca yerde dolaşan metinlerin bir de burda olması gereksiz. ben de azaldığını ve yenilerin girilmemesi konusunda bir bilinç oluştuğunu düşünüyorum. tamam, bundan sonra böyle bir tereddütle gelmiycem. teşekkür ederim. iyi çalışmalar sana da. --kibele 13:34, 3 Ekim 2006 (UTC)
Sanırım internette bulunan Türkçe kaynaklarla (popüler olan konular) ilgili maddeler eklendikten sonra telif konusu zaten kendiliğinden yavaşlayacaktır. Şu anki kolay telifli madde ekleme modasının en büyük nedeni önemli maddelerin çok kısa veya hiç olmaması:) Fakat Türkiye gibi yüzlerce ilçesi olan bir ülkenin tüm şehirlerinin bile iyi şekilde yazılması çok uzun bir süreç alacak:) İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 13:48, 3 Ekim 2006 (UTC)

Durumu belirsiz resimler[kaynağı değiştir]

Merhaba Kibele,

Durumu belirsiz olan resimleri kullanmamak en iyisi. Çünkü çok büyük bir yüzdeyle siliniyorlar. Bir daha maddeden çıkartmak için uğraşılıyor sonra. En temizi netleştirilene kadar beklemek.

Durumu net olsa da kullanılmayan 1000'den fazla resim var zaten. Yap yap bitmez :)

Sevgiler

Vito Genovese 19:33, 3 Ekim 2006 (UTC)

Merhaba Kibele,

Valla, hani "madde kurtarmak" diyorlar ya, o yüzden 7 günlük o opsiyonun sağlıklı olduğunu düşünüyorum ben. İnsanları da teşvik edebilirsek bu telif konusuna, çok daha sağlıklı sonuçlar alıcaz bu temizlikten.

Yeni girilenleri de hızlı sil yapabiliyoruz zaten. Devriyelerle telifçiler iyi çalışırsa gerek bile kalmıycak bu karışıklıklara.

Ahah yazdıklarım da karışık oldu gerçi ama neyse. Özetle; senin yaptığın da yanlış değil. Silinsin de kurtulalım şu yüklerden gerçekten de.

Sevgiler

Vito Genovese 22:07, 3 Ekim 2006 (UTC)


Valla Google'a inandım, Google'a sığındım Kibele.

Vito Genovese 15:38, 19 Ekim 2006 (UTC)

SS Kurtuluş[kaynağı değiştir]

Merhaba Kibele, "SS Kurtuluş" ismindeki SS geminin türünü ifade eder. SS burada steamship, yani buharlı geminin kısaltılmışıdır. Gemiler, tabiatları icabı, uluslararası alanda seyrettiklerinden, isminden önce prefix'i geçer, ki herkes ne tür bir gemi olduğunu anlayabilsin. Filmin internet sitesinin adresinin de www.sskurtulus.com olduğuna dikkat! Daha ayrıntılı bilgiyi İngilizce wikipedia'da "ship prefix" maddesinde okuyabilirsin. Selamlar. Cretanforever

Ben de size birşey sormak istiyorum. İngilizce wikipedia'da, aşağıdaki sayfada, fotoğrafın arka planında (üst kısımda) ne yazıldığını seçebiliyor musunuz? Te, nun, vav görüyorum, ama kelimenin tamamını okuyamadım. Türkçe olup olmadığı konusunda bile tereddüte düştüm. Saygılar ve iyi çalışmalar. http://en.wikipedia.org/wiki/Image:Pitsakoy.jpg Cretanforever

Israrlı telif ihlaline işaret ettiğin için teşekkürler. Kurallar gereği gereken işlemleri yaptım. Önceden uyarılmış zaten. --Özgür 17:47, 6 Ekim 2006 (UTC)

  • uğur merhaba. şu kullanıcının mesaj sayfasına bir göz atar mısın. uyarılmış ama, yönetici notu duruyor. selamlar. --kibele 10:21, 8 Ekim 2006 (UTC)
bu arada copyscape su koyverdi, bilmem farkında mısınız.. kibele
The maximum of 20 searches per month has been reached for this site., böyle bir uyarıyı kastediyorsan işimiz gerçekten çok kötü:) Bir ara benzer bir sorun oluşmuştu sanırım fakat düzelmişti daha sonra umarım yeniden eski haline gelir çünkü telif konusunda çok kolaylıklar sağlıyordu. Kullanıcının sayfasına mecburi müdahalede bulundum, daha önce uyarılmış fakat uyarıyı görmemiş sanırım. İyi çalışmalar --[[Kullanıcı:U

kibele, uygun olduğunda Alexander von Humboldt maddesine bir göz atabilir misin. Baylan'ın isteği üzerine çevirdim. Ben daha önceden tanımıyordum, hakikaten ilginç bir kişilikmiş. Baylan'dan da Almanca kısımlarına bir bakmasını rica ettim. Sana iyi çalışmalar dilerim. Teşekkürler. --Mskyrider 15:04, 9 Ekim 2006 (UTC)

  • Teşekkürler kibele. Soru işaretlerinin tamamına bakacağım ancak ilk dikkatimi çeken folio, quarto ve octavo oldu. Aslında octavo , Latince sekiz demek olsa da anlamı biraz farklı. Türkçesini bilemediğim için öyle bıraktım. Bir sayfayı üç kere yarıya katlarsan sekiz sayfa oluşur. O nedenle bu baskının adı octavo, genel olarak da günümüzdeki trade paperback dediğimiz kitap büyüklüğünde olur. Quarto ise bir sayfanın iki kere yarıya katlanması ile oluşan dört sayfalık baskıdır. Dergi boyutundadır. Meydan Larousse gibi ansiklopediler quarto olarak fasikül fasikül basılmıştı. Folio bir sayfayı yarıya katlayınca oluşan iki sayfalık baskılar. Shakespeare'in eserleri özgün olarak folio baskıydı. Ana Britannica'da folio olarak dağıtılmıştı galiba. Yani adet değil baskı türü ve de büyüklüğü belirtmek için kullanılıyor bu sözcükler. 8vo kısaltması da octavio için kullanılır. Bilgine. Bu arada ellerine sağlık düzeltmeler için :) --Mskyrider 18:36, 10 Ekim 2006 (UTC)

Diğer Vikipedi[kaynağı değiştir]

Merhaba. Neden kaynakçada "İngilizce Vikipedi" yazmak yerine "İngilizce Wikipedia" tercih ediyorsun? Bu durumda "Estonyaca Vikipeedia"dan da bahsedebiliriz. Filanca 22:13, 10 Ekim 2006 (UTC) Benim tercihim İngilizce ve Estonyaca Vikipedi demekten yana, öylesi hem doğru hem de kulağa daha sevimli geliyor.. Madde Komarov'du, senin yaptığın gibi bırakıyorum yine de, belki sen haklısındır, ayrıca diğer düzeltmeler için de teşekkür :) Yalnız aynı maddedeki "iki madalyayı ikişer kez aldı" mealindeki laf kulağa hata gibi gelse de, İngilizcesinden anladığım kadarıyla durum tam da öyle, dört madalya söz konusu, onu eski haline aldım yine. Selamlar Filanca 16:32, 11 Ekim 2006 (UTC)

bir sürü karışıklık oldu sanırım, bir de ben isim değiştirdim ve şu anda biri Bâb-ı Âli, diğeri Babıâli iki madde var. bir bakabilir misin? teşekkürler. --kibele 15:45, 11 Ekim 2006 (UTC)
bu arada, sözlüklere türkçeleşerek Babıâli diye girdiğine göre başlığı böyle yapıp diğerlerini yönlendirmek daha mantıklı olur sanırım. --kibele 15:46, 11 Ekim 2006 (UTC)
Kibele aklım karıştı şimdi, maddeleri tek çatı altında toplarım o sorun değilde:) Babıâli 16,300, Bâb-ı Âli 548 ve Babıali 370,000 sonuç veriyor. Ayrıca tdk'da babıali kelimesini destekliyor. Fikrin nedir?--Ugur Basakmesaj 20:19, 11 Ekim 2006 (UTC)
tdk kendisiyle çelişiyor. aynı yazılıp anlamları farklı olan kelimelere şapka uyguluyorsa bu durumda ali ile âli farklı kelimeler olduğuna göre doğrusu babıâli. ama ille de tdk'ya uyucaz diyosan onu bilemem. google aramalarının şapkasız çıkması çok doğal. kolay gelsin. --kibele 07:22, 12 Ekim 2006 (UTC)
Google aramalarında şapkasız çıkması dediğin gibi normal bir şey. Ne de olsa bu, normal kelimesini de kalın "A" ile okumoyormuyuz:) Kibele söylediğim gibi benim bir fikrim yok, kitaplarda vs. kaynaklarda nasıl geçiyor araştırmadım. Beklemeyediyim şu anda. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 07:26, 12 Ekim 2006 (UTC)
tarih kitaplarında filan Bâb-ı Âli yazıyor. onun dışında osmanlıca kökenli, şapkalı, tireli birçok kelimede olduğu gibi allah ne verdiyse... sadeleşmiş ve türkçeleşmiş hâlini kullanmayı tercih edebiliriz. benim de net bir tercihim yok doğrusu. ama babıali yazınca, duymamış birinin bunu nasıl okuyacağını var sen tahmin et. normâl diyorsan bilemem. :) --kibele 07:35, 12 Ekim 2006 (UTC)
Tartışmayı buraya taşıdım, en mantıklısı genel fikri beklemek olacak. Kibele bu Fransızcadan fln geçen keliemeler komik geliyor bana "normalde" diyoruz. Bunu benim duyduğum çoğu kişi a'yı yumuşatarak okuyor:) Öyle değil mi? İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 07:50, 12 Ekim 2006 (UTC)
İncelterek okuyorum ama tüm Türkçe kurallarımızı altüst ediyor, ekler telaffuz vs. TDK'nın kendi içerisinde çelişmesine ve fazla etkisi olmamasına bir örnek. Madem aynen kullanıyoruz nörmel diye bir kelimemiz olsa ne güzel türkçenin kurallarına uyardı diyorum:) İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 08:03, 12 Ekim 2006 (UTC)

Peki maddeler?[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,

Haklısın, beş temel taşı açısından kesinlikle uygun değil maddeler, kullanıcının daha önce de benzer başka hataları olmuş. Şimdilik uyardım, umalım ki devamı gelmesin. Gösterdiğin maddeler sorunlu, aslında diğer birçok katkısı da sorunlu... asıl önemli nokta da bu, o maddeleri nasıl düzelteceğiz/düzenleyeceğiz? Eğer kişisel olarak ilgilenebileceksen silinebilir olacaklara sil gerisine uygun şekilde boşaltıp&taslaklaştırma veya uygun bir şablonla işaretleme işlemleri uygula... yoksa bir ara topluluğa duyurur hep birlikte elden geçirebiliriz (ama bu yıpranmaya sebep olabilir, ne kadar hoş bir davranış olur emin değilim). Kullanıcının tüm katkılarına bakmadım, tam olarak ne kadar eklemede bulundu bilmiyorum. İmam nikâhını ben uygun şekilde düzeltirim ama gerisi için bir çözüm gerek. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 16:20, 12 Ekim 2006 (UTC)

Beslan ve Monobook.js[kaynağı değiştir]

Merhaba Kibele,

Bir kaç geri almıştım zaten de şu an başka bir sayfayla uğraştığım için görmedim doğal olarak. Tekrar geri aldım, uyardım bir yandan da, tekrarlarsa geri alabilir ve bir yöneticinin kapısını çalabilirsin (ve hatta çalmalısın eheh).

Sevgiler

Vito Genovese 16:52, 12 Ekim 2006 (UTC)


Bir tane şüpheli gözüne kestirdiğin zaman katkılar sayfasını açıp daha rahat neler karıştırmış görebilirsin genelde. Bu arada sende kolay geri dönüş için javascript zamazingosu var mı? Yoksa ister misin?

Vito Genovese 16:58, 12 Ekim 2006 (UTC)


O zaman Kullanıcı:Kibele/monobook.js sayfasına işbu mesajın altına görünmez olarak yazdığım kodu kopyalarsan ve tarayıcıcın IE ise Ctrl+F5 ile, Firefox ise Ctrl+Shift+R ile önbelleğini temizlersen çalışmaya başlayacak. Kod karışık gözükebilir biraz, daha doğrusu yazdığım kısa açıklama göz yorabilir. Buradan tekrar edeyim. // ile başlayan yerden </pre>'ye kadar. İşine yarayacağını umarım.

Sevgiler

Vito Genovese 17:13, 12 Ekim 2006 (UTC)


Sürekli takip ediyorum ne yaptığını ama yönetici olmadığım için hatayı düzeltemiyorum. Mesaj attım Noumenon'a, halleder o şimdi. Bu arada kodu bu sayfadan siliyorum. Aşağıya yazılanların gözükmesine engel oluyor zira.

Vito Genovese 17:36, 12 Ekim 2006 (UTC)


Özgür düzeltti, şimdi IE'de Ctrl+F5, Firefox'ta Ctrl+Shift+R çekersen çalışacak.

Vito Genovese 17:44, 12 Ekim 2006 (UTC)


Afiyet olsun! :)

Vito Genovese 17:46, 12 Ekim 2006 (UTC)

Geleceğe dönüş![kaynağı değiştir]

Ahahah yemezler sevgili Kibele,

İlki burada, tarih 22 Eylül; benimki ise burada, tarih 9 Eylül.

diyorum ve sözlerimi şu şarkıyla noktalıyorum.

Gerçekleriiii tarih yazar, Tarihiyseee Vitoooosaray!

Sevgiler :)

Vito Genovese 16:35, 13 Ekim 2006 (UTC)


:) Yok be, olur mu öyle şey. Tepe tepe kullanabilirsin. Sil gitsin'i de Mskyrider bıraktı zaten Tembel'in ricasıyla. Gel sen gel, kürkçü dükkanına gel :)

Vito Genovese 21:35, 13 Ekim 2006 (UTC)

:( üzgün dansçılar[kaynağı değiştir]

Kibele, çok saçma bir yanlışlık yaptım. Yüklemiş olup resimlerimin listelendiği bir sayfaya bakıyordum, bazılarının yanında kullanılmadığı anlamında "orphan" (öksüz) yazıyordu, bunlar benim daha sonradan daha iyisini yüklemiş olduğum resimlerdi, ben de temizlik olsun diye hepsine "sil" şablonu koymaya giriştim. Meğer "orphan" sadece maddelere bağlantısı olmayanlar için kullanılıyormuş, kullanıcı sayfalarında kullanılmalarına bakılmıyormuş. Senin Rodin resmini iki kere yüklediğimi hatırlıyordum, kullanılmayanın o ikisinden biri olduğunu zannettim herhalde, ona da "sil" koydum. Tabii bu matığa göre iki Rodin resmi olmalıydı listede, demek dikkatsizlik yapmışım, özür diliyorum. Salaklığımdan başka bir özrüm yok, daha derin bir anlam arama lütfen. --İnfoCan 16:32, 15 Ekim 2006 (UTC)

Bahsettiğim sayfanın bağlantısı [1], eğer ilgini çekerse.--İnfoCan 15:21, 18 Ekim 2006 (UTC)

Merhaba Kibele,

Sadece son değişikliği geriye aldığım için aradaki telifli eklenti kaynamış, gitmiş. Uyarınla düzelttim şimdi. Sağolasın.

Sevgiler

Vito Genovese 18:24, 15 Ekim 2006 (UTC)

merhaba ejderha. kukla konusundaki çağrını yapmadan önce bu 'hoşgelmeden hoşgeldin mesajları ve diyaloğa girmeyen profiller' dikkatimi çekiyordu. sonra çağrı geldiğinde bunun geniş bir katılımla konuşulacağını düşündüm nedense ve hemen lafa karışmayayım dedim. sonra gözümden kaçtı. yani erken davranmayayım derken geç kaldım ve şimdi bu konunun sanki sadece senin meselenmiş gibi kalmış olmasından üzgünüm. tersini savunsak da hepimiz birilerinin biryerlerde birşeyleri halletmesini beklemekle özürlüyüz. senin yazdıklarının dışında da, ifadeleri, mesajları, kanıtlarla dolu bence de. nereye ne yazacağımı bilemedim bu aşamada, ama sana bunları söylemek istedim. bu ilk çıkıştı, gerisi daha kolay gelecek ve katılım bulacaktır diye umuyorum. kolay gelsin. --kibele 21:38, 17 Ekim 2006 (UTC)

Çok teşekkürler Kibele, desteğin için sağol. Özür dilemene gerek yok, sonuçta er ya da geç tepki gösteren birkaç kullanıcıdan birisin. (Olumsuz anlamdakileri bile katsak tepki veren kullanıcı sayısının miktarına baksana :)) Maalesef genellikle insanların birşeylerin yapılması için sadece beklediği konusunda haklısın, bu çok üzücü. Desteğin için tekrar teşekkürler. -Tembelejderha 22:12, 17 Ekim 2006 (UTC)

Telif Polisi - Sürrealizm[kaynağı değiştir]

Sürrealizm makalesine baktım, bir de ne göreyim! Passeron, Rene. Sürrealizm, çev:Sezer Tansuğ (İstanbul: Remzi Kitabevi, 1996), s. 75'teki Sürrealist Resimde: Erotizm, Politika ve Mantık maddesi kopyala yapıştır denilerek konulmuş. Bilmem ne yapmak gerekir? Haberdar edeyim dedim.. Kolaylıklar.. Tolstoyevski 21:10, 18 Ekim 2006 (UTC)

uğur iyi geceler. şu maddeye bir bakar mısın. benim bazen nutkum tutuluyor bu kadar övgü karşısında, ne diyeceğimi bilemiyorum. eserleri hakkında bölümünün tümüyle çıkması gerek, ancak yazarın kendisi giriyor maddeyi ve doğrudan bir müdahale yapmak istemedim. sağol. --kibele 20:55, 19 Ekim 2006 (UTC)

Merhaba Kibele okudum ve ne yapacağımı ben de bilemedim. En mantıklısı kullanıcıya Vikipedi:Otobiyografi sayfasının bağlantısını vermek olacak, fakat ondan sonra bu sayfayı kim düzenler-düzeltir bilemiyorum, sen yapabilirmisin bu işi:) Temizlerim diyosan ben az sonra bilgilendirici bir mesaj yollarım. İyi geceler --Ugur Basakmesaj 21:32, 19 Ekim 2006 (UTC)
Kibele maddenin tartışma sayfasıa yorumlar gelmeye başlamış bile, ben kullanıcıya otobiyo bağlantısını göstererek bilgilendirdim. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 12:54, 20 Ekim 2006 (UTC)

Maddeye (Ella Fitzgerald) yaptığınız katkı için teşekkürler. Açtığım diğer maddeler de benzer şekilde dilde sadeleştirme istiyor, deneyeceğim; tabi vaktiniz olursa onlara da beklerim :) (not: bir tek şu var: TDK'da "hristiyan" doğru yazım olarak görünüyor.) Saygılarımla... kolay gelsin.)

Tabii ki kullanabilirsin. Aslında "Dolaşım" şablonunu yarattıktan sonra dolaşım şablonu yapmak kolay oldu. İstersen benim yaptıklarımdan birisini kopyalayarak kullanabilirsin, istersen ben senin için bir tane yapayım onu kopyalayarak kullan. Nasıl bir şey istiyorsun? --Mskyrider 18:58, 21 Ekim 2006 (UTC)

Bir bakayım, ben altyapıyı hazırlayabilirim, sen de maddeleri girebilirsin. --Mskyrider 19:13, 21 Ekim 2006 (UTC)
İtalya için yapı şöyle : 20 regione (bölge), 110 provincia (il), 8.101 commune (belde ya da belediye). Roma aslında bir commune ama aynı zamanda bir provincia di Roma da var, Lazio regionesine bağlı. Eğer üç tane basit bilgi kutusu yaparsam olay çözülür sanırım. Aslında karmaşık bir bilgi kutusu yapıp içeriği olmayan kısımlarının görünmesi de sağlanıyor ama becerebilir miyim bilmiyorum. --Mskyrider 19:30, 21 Ekim 2006 (UTC)

Evet, bölge için bilgi kutusu olarak Şablon:İtalya Bölge Bilgikutusu'nu hazırladım. İlk denemeyi de Lazio'da yaptım. İl ve belde için de şimdi çalışmaya başlıyorum. --Mskyrider 20:26, 21 Ekim 2006 (UTC)

İller için Şablon:İtalya İl Bilgikutusu. Örnek:Roma ili. --Mskyrider 21:10, 21 Ekim 2006 (UTC)
Teşekkür ederim. Beldeler için Şablon:İtalya Belde Bilgikutusu. Örnek:Roma. Bir de en altta kullanılan dolaşım şablonları var. İstersen onları da bir ara hallediveririm. Sana kolay gelsin. --Mskyrider 22:00, 21 Ekim 2006 (UTC)

Aslında bilgikutuları bir kere yapıldıktan sonra kullanımı kolay. Sen yeter ki şehirleri girmek iste, gerekirse bilgikutularını ben de girebilirim. İçeriği yazmak daha zor. Sana da iyi geceler. --Mskyrider 22:06, 21 Ekim 2006 (UTC)

iyi tatiller[kaynağı değiştir]

iyi tatiller kibele:) --Ugur Basakmesaj 10:18, 22 Ekim 2006 (UTC)

İade-i ziyaret[kaynağı değiştir]

Çok teşekkürler Kibele,

Sevgiler

Vito Genovese 15:48, 29 Ekim 2006 (UTC)

Küfredenleri engelleyip maddeyi korumaya aldım, gösterdiğin için teşekkürler Kibele. -Tembelejderha 23:55, 29 Ekim 2006 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Çok teşekkür ederim Kibele :-) --Pinar 04:50, 30 Ekim 2006 (UTC)

Değişiklik[kaynağı değiştir]

Merhaba yapmış olduğum değişikliği geri aldığınızı gördüm. Neden, neye istinaden, hangi gerekçeye göre geri aldığınızı bilirsem bundan sonra aynı hayatı yapmamış olurum. Saygılar --Parmenides 15:16, 31 Ekim 2006 (UTC)


Evet!.. biraz önce farkettim. Klavyenizden olsa gerek minik hatalar vardı düzelttim. Teşekkür ederim... --Parmenides 15:48, 31 Ekim 2006 (UTC)

farklı bir kişi mi?[kaynağı değiştir]

Merhaba Kibele değişikliklerini takip ediyorumda. Sanki farklı bir kişi değişiklik yapıyor gibi geldi bana:) Yani ismini görmesem kim bu derim. Sakın mesajımı yanlış anlama, sadece dikkatimi çekti. İyi geceler --Ugur Basakmesaj 22:34, 2 Kasım 2006 (UTC)

haklisin ugur, bana da oyle geliyor. bilgisayarim bozuk. turkce karakterleri olmayan, ustelik q klavye bir laptop ile basbasa kaldim. uzak kalamadim, tek tusluk isler yapiyorum. umarim fazla problem yaratmiyorumdur. selamlar. --kibele 22:40, 2 Kasım 2006 (UTC)
Yok ne sorunu, yinede kontrol ve ufak eklemeler yapıyorsun:)Vikiyi bırakmak zor geliyor insana. Kısa sürede düzelmesi dileğiyle, iyi geceler. Cevap yazmak için uğraşma, cevabını aldım sayarım:) daha sonra haberleşiriz tekrar. --Ugur Basakmesaj 22:44, 2 Kasım 2006 (UTC)

Merhaba Kibele,

Link FA, seçkin madde (featured article) sahibi Viki'yi intervikiler arasında işaretleme şablonu. Maddenin son haline bakarsan sol sütunda "Français"'in yanında bir yıldız göreceksin. Bu, fr.wiki'nin bu konuda seçkin bir maddeye sahip olduğunu gösteriyor.

Sevgiler

Vito Genovese 12:30, 3 Kasım 2006 (UTC)

yöneticilik[kaynağı değiştir]

Sizi yöneticiliğe aday gösterdim. Buradan bakabilirsiniz--Bahar (yine ben!) 14:23, 5 Kasım 2006 (UTC)

Merhaba Kibele,

Yöneticiliğe aday gösterildiği sayfayı sevgili Bahar'ın gösterdiği yerde göremeyebilirsin. Söz konusu sayfa şu an için Vikipedi:Yöneticilik başvurusu/Kibele adresinde. Oylama sen adaylığı kabul ettiğin an başlayacak. Adaylığı kabul ettikten sonra ana yöneticilik başvuru sayfasına da alt sayfayı eklemen gerekiyor.

Başarılar dilerim şimdiden.

Sevgiler

Vito Genovese 14:37, 5 Kasım 2006 (UTC)


İşlem tamamdır Kibele. Seçimde başarılı olmanı canı gönülden dilerim.

Sevgiler

Vito Genovese 13:52, 6 Kasım 2006 (UTC)

Site haritası[kaynağı değiştir]

Merhaba Kibele,

Gösterdiğin sayfaya baktım.

Fethiye merkezde demiş, denize 200 metre olduğuna göre fiyatları çok uçuk değildir diye tahmin ediyorum. Odalarda sıcak su olması şüphesiz ki avantaj, yemek olayını da netliğe kavuşturduktan sonra gelecek sezon iyi iş yapar bu pansiyon diyorum, sevgilerimi sunuyorum.

Vito Genovese 10:20, 7 Kasım 2006 (UTC)


Yok valla...

en.wiki'nin yardım sayfalarını uyarlarken onu da almıştım yardım ana sayfasında duruyor diye ama linki var sadece Yardım:İçindekiler'den. Şimdilik yok içerik.

Vito Genovese 10:25, 7 Kasım 2006 (UTC)

Merhaba Kibele klavyen ile aran nasıl:) Şayet aran iyi ise, bu projeye göz atmanı isteyecektim, burada da boyut sırasına göre bir liste var. Sadece düzenleme işlerini sevdiğin için bildirmek istedim. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 20:04, 7 Kasım 2006 (UTC)

klavyenin durumu iyidir.. ama benim durumum biraz dağınık. :) projeden haberim var ama nedense yoğunlaşamadım. dur bi bakayım.. selamlar. --kibele 20:40, 7 Kasım 2006 (UTC)
Neyse kalan sağlar bizimdir:) Gerçi bu telifli maddelerin kurtulmasına daha iyi gider ama. Az-çok demeyelim dedikten sonra birkaç maddeye katkın olmuş bu da yeter. İyi geceler --Ugur Basakmesaj 22:45, 7 Kasım 2006 (UTC)
bir de şu vardı. başlık ne diyo, içerik ne diyo.. silmek gerek bence.. iyi geceler. --kibele 23:03, 7 Kasım 2006 (UTC)
Kibele ben de tam olarak ne anlattığını anlayamadım. Silmeden SAM uygulamasına sokmak, ve bilen birisinin olup olmadığını beklemek daha iyi olacaktır. İyi geceler --Ugur Basakmesaj 23:16, 7 Kasım 2006 (UTC)
Bu mesajı sana yazdım ama IRC'de Vito bana maddenin telifli olduğunu gösterdi ve silindi:) Hayırlı olsun:) --Ugur Basakmesaj 23:18, 7 Kasım 2006 (UTC)

Keşke kullanıcı adın varken ip ile yorum yapmasaydın. Ya da keşke bana sorsaydın neden o ip yorumu sildiğimi? Neyse....--Cansız 23:40, 7 Kasım 2006 (UTC)

Yöneticilik oylamalarında IP kullanıcıların yorumları[kaynağı değiştir]

Merhaba Kibele,

Oylama alt sayfalarında şablon tarafından eklenen ancak gizli olan uyarıda da belirtildiği gibi, oturum açmamış kullanıcılar sadece "Yorum" kısmında görüş belirtebiliyorlar. Başka kısımlara yazılan görüşlerin "Yorum" bölümüne taşınması gerekiyor yani.

Ancak bu durumda sana yapılan kişisel bir saldırıya verilmiş bir cevap olduğu ve söz konusu kişisel saldırı silindiği için, söz konusu yorumu herhangi bir yere taşımanın yararını görmüyorum açıkçası. Bu tatsız olay kapansın ve asıl konuya; yani senin Vikipedi için iyi bir yönetici olup olamayacağına odaklanılsın istiyorum ve olumlu seyreden oylama için tebrik ediyorum.

Sevgiler

Vito Genovese 03:15, 8 Kasım 2006 (UTC)

Merhaba kibele, zamanın olduğunda Lenin ile ilgilenebilirsen sevinirim. Oylamada başarılar. --Mskyrider 13:02, 10 Kasım 2006 (UTC)

cvp: telif mi?[kaynağı değiştir]

- uğur meraba. şu maddede telif mi var, yoksa bizden mi alınmış, bilemedim. bir bakabilir misin? --kibele 10:50, 10 Kasım 2006 (UTC)

Merhaba Kibele, ben üst kısmı ile ilgili telif buldum fakat alt taraftan sonradan eklenmiş kısım ile ilgili bulamadım fakat yine de olabilir. Bulursan sen eklersin:) İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 21:29, 10 Kasım 2006 (UTC)

merhaba, değişiklikler çakıştı, sizinkine zarar verdim mi bilemiyorum. varsa eklemek istediğiniz bir şey, buyrun :) --kibele 12:23, 11 Kasım 2006 (UTC)

Biraz önce küçük bir iki değişiklik yapmıştım, o kadar. Silindiyse bile önemli olmazdı :) Bir sorun görünmüyor. Saolun.. -- tema 12:32, 11 Kasım 2006 (UTC)


Rotterdam'la ilgili resim[kaynağı değiştir]

Merhabalar sayın Kibele, "Hollanda" maddesine yüklediğim resim konusundaki uyarınıza teşekkür ediyorum.. Etiketi tam değiştiremedim. Resmi yeniden isimlendirip yüklemek istedim ama olmadı bir türlü. Ama açıklama kısmını değiştirdim. Bu yaz İtalya ve Hollanda'nın muhtelif yerlerinde bin civarında resim çekmiştim. Gazetedeki Sekreterya hepsini de Hollanda-İtalya ismi altında detay vermeden kolay yoldan CD haline getirmiş. Dolayısı ile bazı resimlerin çekim yerleri karışmış. İnşallah diğer resimlerde de ayni karmaşa olmamıştır. Maddede yaptığınız düzeltmeyi de gördüm. Onun için de sağolun..--Hasan Sami 21:04, 11 Kasım 2006 (UTC)

Kurt ve diger hayvanatlar[kaynağı değiştir]

Merhaba Kibele, Kurt maddesini elden geçirdiğin için teşekkürler. Senin Türkçene hayranım:-) Türkiye faunası maddesini ve içindeki Türler Listelerini tamamladığım zaman onuda bir elden geçirebilsen sevinirim. Türkiyenin hayvan alemi hakkında, tüm internetde eşi bulunmayan bir bilgi kaynağı olacağına inanıyorum. Bundan hatta eminim, çünkü kendim aylardır Internetde Türkiyenin hayvanları hakkında bilgi toplamaya çalışıyorum.. çok zor iş. Selamlar --Erdall 06:28, 12 Kasım 2006 (UTC)

Düzenle şablonu[kaynağı değiştir]

Merhaba, Laomedon maddesindeki gibi hem düzenle hem de taslak şablonu koymanıza gerek yok. Eğer taslaksa zaten düzenleme yapılacaktır. --Alt-x 21:53, 12 Kasım 2006 (UTC)

Merhaba Kibele,

Rize'yle ilgili maddelere eklenen forum linklerini geri aldım. İçeriğinde bilgi sunmayan ve sadece forumdan ibaret olan siteleri düşünmeden geri alabilirsin.

Sevgiler

Vito Genovese 23:44, 12 Kasım 2006 (UTC)

viki hanedanlığı[kaynağı değiştir]

link tokusturmayacağım, hocama Hakkı devrime soracağım mail yazıyordum ona, o nederse o olur :), kullanıcıya boşuna uğraşıyorsun derken, hanedan da hanedanlıkta aynı sayfaya gidiyor gereksiz bir değişiklik yapıyorsun zaman kaybetme babında demiştim, umarım o da yanlış anlamamıştır, hemen düzelteyim bari durumu, hakkıdevrimden gelen maili sana da forwardlarım ;) handeanlık konusunda haklısın, hepimiz aynı hanedanlıktayız tabii Delamorena 12:43, 13 Kasım 2006 (UTC)

Louis Agassiz[kaynağı değiştir]

kibele, fırından taze çıktı, dumanı üstünde: Louis Agassiz. Lenin için de teşekkürler. --Mskyrider 12:43, 13 Kasım 2006 (UTC)

  • veysel batmaz'ın sayfasını düzelnediğin için teşekkür edrim. sana ne güzel teşekkür etmişler, ben henüz böyle numaraları bilmiyorum, o yüzden de vasatın altındaki bir teşekkür oldu bu :( cat_on_board

tamam çevirilerde de atmayacaz o zaman tamam hadi görüşürüz

Ekledim Kibele trabzonlu ünlüleri. VP:SAM'ı biraz kolaylaştırmak gerekiyor bence. Üç ayrı işlemle kayıt oluyor bir madde. Bana bile zor geliyor ki yeni bir kullanıcının anlamasını beklemiyorum bile. Teknik bir konu ve ben anlamam hiç teknik konulardan. Belki iyi anlayan biri işlemi biraz daha basitleştirebilir işlemi. --Zeynepmsj 15:56, 14 Kasım 2006 (UTC)

bu konudan sana kurtuluş yok. diyorum ki, bir de otobiyografi uyarısı yollasan mı acaba? hani istersen :) --kibele 15:13, 14 Kasım 2006 (UTC)
Kibele şu günlerde biraz işlerim var, çok ilgilenemiyorum fakat google araması az çok birşeyler buluyor, maddeyi okumadım ama kitap isimleri de geçiyor. Aynı kişi olup olmadıklarından da emin değilim:) Maddeye ve kullanıcıya sen bir el at istersen:) İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 21:43, 14 Kasım 2006 (UTC)

Merhaba Kibele, Indiaca maddesine hemen el atmışsın ve düzenlemişsin:) Çok sağol, biraz aceleye geldi ama anlatımın bozuk olduğunun farkındaydım:) Bu arada bu maddenin ismine ulaşmışsan, yazdığım bir yorumu da görmüş oluyorsun:) İyi geceler --Ugur Basakmesaj 22:48, 14 Kasım 2006 (UTC)

Merhaba kibele, kısa bir madde : Dacia Maraini --Mskyrider 09:09, 15 Kasım 2006 (UTC)

Marie Antoinette[kaynağı değiştir]

Çevirimi toparladığın için teşekkürler. Yer yer utandım gerçekten :) --Abuk78 23:01, 15 Kasım 2006 (UTC)

  • Selamlar, rica etsem şu madde ana sayfaya çıkmadan elden geçirir misin?--Atacameñoileti 10:08, 17 Kasım 2006 (UTC)

nereye gidiyosun uğur, daha karpuz kesecektik.. --kibele 13:52, 17 Kasım 2006 (UTC)

Karpuz kesme zamanınız hâlâ bulunuyor:)--Ugur Basakmesaj 17:31, 17 Kasım 2006 (UTC)
ne bileyim öyle fazla zaman kalmadı deyince.. iyi o zaman. :) --kibele 17:36, 17 Kasım 2006 (UTC)
Neyse karpuz zor bulunur şu sıralarda sanırım, bana yetişmez:) Düşündüğün için sağol:)--Ugur Basakmesaj 17:37, 17 Kasım 2006 (UTC)

Selam Kibele, Türkiye faunası maddesi şimdilik tamam. Çoktan fark edip elden geçirmeye başlamişsin gördüğüm kadarıyla, teşekkürler şimdiden. Biraz fazla imla hataları var galiba, gerçekten hataları azaltmaya çalışıyorum, ama şu büyük küçük yazılımı bir türlü anlıyamadım. Almancada bütün isimler büyük yazilir, Türkçede özel isimler büyük yazılır, gerisi küçük yazılır deniliyor ama neyin özel isim olup neyin olmadığıda genel olarak belirlenmiş değil galiba. Artık herşeyi küçük yazıcam, böyle daha az hata olur belki :-) selamlar --Erdall 18:43, 17 Kasım 2006 (UTC)

Türkeli ve Türk maddeleri[kaynağı değiştir]

Merhabalar,

Bu mesaj Türkeli maddesinin silinme oylamasına katılan herkese otomatik olarak gönderilmiştir.

Oylama için normal kabul edilen süre dolmasına rağmen, oylar başabaş durumda ve net bir karar alınabilmiş değil. Ek olarak da sevgili Erdall da benzer bir konuyu ele alan Türk maddesini silinmeye aday göstermiş. Gerekçeleri arasında da Türk (anlam ayrım) sayfasında listelenen maddelerin Türk maddesinin içeriğini kapsaması var.

Bu noktada benim bir önerim olacak. "Türk" kavramının diğer kavramlarının önüne geçişini ve Türkeli maddesinin sadece Türklerin yaşadığı toprakları anlatmayı amaçlamasını da göz önüne alarak, Türkeli, Türk ve Türk kelimesi maddelerinin Türk maddesi altında birleştirilmelerini öneriyorum. Türk kelimesi maddesi girişteki alt başlıklardan biri olabilecek durumda, Türk maddesinin metni de tashih edilir ve Türkeli'yle birleştirilirse derli toplu bir madde elde edilir sanıyorum.

Bu nedenle sizden önceden vermiş olduğunuz oyları, Türk maddesinin de oylanıyor olmasından yola çıkarak, gözden geçirmenizi rica ediyorum. Hem Türkeli tartışması tıkandığı, hem de aynı konu için birden çok madde açıldığı için.

Teşekkürler şimdiden.

Vito Genovese 05:33, 18 Kasım 2006 (UTC)

Büyük harfler[kaynağı değiştir]

Sagol Kibele, gösterdigin TDK sayfasi cok faydali, ama biraz fazla kural var bence. Bunlari yillarca okulda yazip tekrarliyarak insanin aklina yerlesmesi baska olur herhalde. Umarim benimde üc bes kural aklinda kalir artik. Tesekkürler --Erdall 07:29, 18 Kasım 2006 (UTC)

Sabır küpü[kaynağı değiştir]

kibele, yeni madde : Sabır küpü. Yalnız, "kübü" mü "küpü" karıştırıp durdum. Düzeltmeye çalışırken sana sabır dilerim.:) --Mskyrider 09:51, 20 Kasım 2006 (UTC)

Türkçeye çeviririken ortaya çıkan saçma cümleleri çeviren kişinin fark etmesi zor oluyor. Boeing 747 maddesinde yapmış olduğunuz düzeltmeler için teşekkürler.--Burçin SARIHAN mesaj 13:34, 20 Kasım 2006 (UTC)

İlk tebrik benden[kaynağı değiştir]

Sayın Kibele,
Yöneticiliğinizi şimdiden tebrik ediyorum. Geçmişteki bazı oylamalar sırasında yapılan tartışmalara ve iki-üç arkadaşımızın kılpayı yöneticiliği kaçırmalarına çok üzülmüş ve kendi kendime, bir daha oy kullanmaya tövbe, demiştim. "El içinde söz verdik, ölmezsek olmaz" misâli, sofraya gel çağrısında mızıkçılık edip "Gelmiyomm işte" demiş bulunduk .. Mide aç ama, ı-ıh dedik bir kere.. Daha önce Sn.Pınar ve sn. Vito'nun oylamalarında da %75'i takip ettim ve oh- be yırttılar da kurtuldum dedim kendi kendime.. Siz bu işi daha da garantilediniz. Tekrar tebrik ediyorum.--Hasan Sami 07:51, 20 Kasım 2006 (UTC)
  • Tebrik ederim. Hayırlı ossun :)--Zeynepmsj 08:18, 20 Kasım 2006 (UTC)
  • tebrikler kibele,hayırlı olsun-kolay gelsin-bol şans vs vs vs ;) Delamorena 08:24, 20 Kasım 2006 (UTC)
  • Kolay gelsin kibele ! --Mskyrider 09:52, 20 Kasım 2006 (UTC)
  • :) Oylamayı kapatamayız, zira 54 dakika var sürenin dolmasına. Daha kahveden topladığım arkadaşlar gelicek, eksi oya boğucaklar seni, dur bakalım :) Ben resmi sonuçlarla tebrik etmeye gelecektim ama artık farketmiyor. Vikipedi için süper bir adım oldu yönetici seçilmen. Umarım senin bu görevi hakettiğin gibi Vikipedi de seni haketmeyi başarır.--Vito Genovese 12:50, 20 Kasım 2006 (UTC)
    Aha da bitti. Yönetici fonksiyonlarını daha rahat kullanabilmen için bir iki şey ekliyorum monobook'una. Yukarıda buton fazlalığı göreceksin ilk etapta ama alışırsın sanıyorum. O butonları sol alta almak için çalışmalarım sürmekte. Tekrar tebrikler!--Vito Genovese 13:48, 20 Kasım 2006 (UTC)
    Bir karmaşa daha ekledim hayatına. Değiştir veya sil'e bastığın zaman interwikilerin olduğu yerde de fazlalıklar göreceksin artık. Blok ve koruma için olanları da eli kulağında.--Vito Genovese 13:37, 21 Kasım 2006 (UTC)
  • Tebrikler, yeni görevinde başarılar diliyorum.--renegademsj 14:20, 20 Kasım 2006 (UTC)
  • Ben de. Artık küçük çirkin şeylere tılsımlı sopanı sallayacaksın, onlar da "puf" olup yok olacaklar! Herkes arkanda, merak etme. Çok sevindim. --İnfoCan 15:25, 20 Kasım 2006 (UTC)

Merhabalar Kibele/geçmiş3, yeni görevin sebebiyle seni kutlar, tebrik ederiz. Bozuk yönlendirmelerde kaybolmaman, inatçı trollerle cesurca savaşman, sakar vandalların geride bıraktıklarını usanmadan toplaman ve ne olursa olsun soğuk kanlılığını koruyup güler yüzle yardım isteyenlerin yardımına koşman dileğiyle ;-) !

Görevini doğru bir şekilde yerine getirebilmen için okuman gereken bazı sayfalar:

Vikipedi topluluğu sana güveniyor, güvenlerini boşa çıkarma! Yeni görevinde başarılar.


Biraz gecikmiş de olsa; hoşgeldin. :) - Noumenon mesajkatkılar 14:17, 20 Kasım 2006 (UTC)

  • Tebrikler Kibele! Uzun süredir yoktum buralarda, bir de baktım ki yönetici oluyorsun :) Neyse yetişip son anda oy kullanabildim. Yönetici sayımız azdı ve aslında sen bir süredir aklımdaydın, bana güzel bir sürpriz oldu ve kanımca çok iyi oldu Vikipedi için. Başarılar dilerim. -Tembelejderha 14:54, 20 Kasım 2006 (UTC)
  • Tebrikler Kibele. :) Oylama sonuçlarına göre atama işlemini yaptım. Yöneticilik ile ilgili takıldığın yerler olursa bana ya da diğer herhangi bir yöneticiye danışabilirsin. Kolay gelsin. --Dbl2010 15:00, 20 Kasım 2006 (UTC)
    O sözden bahsederken, eleştri olarak getirmediğimi belirtmek isterim. O durumda bir kullanıcı olarak yapılacak en doğru şeylerden biriydi senin yaptığın. Yanlış anlaşılma olamsın. Ama yönetici olunca öncelikler biraz değişiyor, onu sadece vurgulamak istedim. Bu arada yeni bir e-postan var :) --Dbl2010 16:33, 20 Kasım 2006 (UTC)
    Vikipedi'de kayı sayfanda belirttiğin eposta adresine bir email gelmiş olması lazım. Onu kastediyorum. --Dbl2010 16:54, 20 Kasım 2006 (UTC)
  • Tebrikler Kibele, ayni Tembelejderhanin dedigi gibi seni bir süredir yönetici adayi olarak görüyordum zaten coktan. Böyle cok güzel oldu. Kolay gelsin --Erdall 15:11, 20 Kasım 2006 (UTC)
  • Ben de tebrik ve basarilar! Soracagin bisi olursa cekinme; IRC'ye de arasira ugrayabilirsen seviniriz. Kolay gelsin, Citrat 16:50, 20 Kasım 2006 (UTC)
  • Yöneticilik görevin hayırlı olsun Kibele. Vikipedi'ye olan katkılarının katlanarak artması dileğiyle.--Dreamer 17:11, 20 Kasım 2006 (UTC)
  • Tebrikler Kibele. Vikipedi iyi bir yönetici daha kazandı :-)--Atacameñoileti 23:40, 20 Kasım 2006 (UTC)
  • kutlarım.--alibazmesaj 23:44, 20 Kasım 2006 (UTC)
  • Tebrikler Kibele, iyi çalışmalar:)--Ugur Basakmesaj 11:57, 21 Kasım 2006 (UTC)
  • Hayırlı uğurlu olsun Kibele. Başarılar dilerim :-) --Pinar 13:39, 21 Kasım 2006 (UTC)
  • Kutlarım Kibele, hayırlı olsun. --Makedon 14:24, 21 Kasım 2006 (UTC)

yerleşim birimleri[kaynağı değiştir]

  • merhaba uğur, bu konuda epey mızırdanmış biri olarak katılmak istiyorum doğrusu, ama hem şu günlerin yeni hallerini bir atlatayım diyorum, hem de listelere adımı yazamamak gibi bir problemim var, sonra birşey yapamazsam diye.. yani buralardayım.. --kibele 22:58, 21 Kasım 2006 (UTC)
Kibele 1-2 gece içerisinde aklımda olan tüm konuları vs. tartışma sayfasında belirtmek istiyorum. Daha sonrasında Türkiye yerleşim yerleri ile daha sağlıklı bir gelişim olabilir umarım. 1-2 gün sonra mesajla kapını çalabilirim. İyi geceler:)--Ugur Basakmesaj 23:11, 21 Kasım 2006 (UTC)

E bebeğim yeah yeah yeah[kaynağı değiştir]

Valla içeriğine bakmadım bile. Haklısın aslında. SAM edelim biz onu, vuralım gözüne gözüne.

Vito Genovese 09:19, 22 Kasım 2006 (UTC)

Valla dilim tutuldu, bişey diyemiyorum.

Viki için yazılmadığı pek bir belli olsa da, Google ve Yahoo çaresiz kaldı. Şimdilik düzenle koyarız, daha sonra yeni bir arama yapar, bir iki gün önce bir foruma eklenmiş mi eklenmemiş mi ona bakarız artık.

Vito Genovese 09:53, 22 Kasım 2006 (UTC)

Merhaba Kibele, Bizans İmparatorluğu zamanında bir kullanıcı tarafından çok güzel bir madde olarak eklenmişti. Ben ufak düzenlemeler yaptım, sen de göz atabilir misin:) İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 14:39, 22 Kasım 2006 (UTC)

Afiyet olsun. İyi çalışmalar --Abuk SABUK 19:56, 22 Kasım 2006 (UTC)

  • Sağol ! --Mskyrider 20:02, 22 Kasım 2006 (UTC)


  • Hoop kardeşim yağdığım yazıyı niye siliyorsunuz be

Günaydın Kibele,

Maddenin ismi aklı selim bir isimse, çoğu zaman metnin içinde M8'den kurtarmaya yetecek az da olsa metin bulunabiliyor. Eğer maddenin ismi "Bayramlarda büyüklerimizin elini öpmeliyiz" gibi bir şey yerine bu durumda da olduğu gibi bir yerleşim yeriyse, metnin içine göz atıyoruz. Bilvanis maddesinde olduğu gibi köyle alakasız bilgileri inceleyip, cidden köyden hiç bahsedilmemişse M8 yapabiliriz, köyle ilgili tanım cümlesi varsa yine iyi kötü, M1 + M8 yapabilirsin. Telif varsa bana haber verirsin, ben tutarım maddeyi ekleyeni, sen de vurursun, bu da işlevsel bir çözüm.

M1 + M8 uygundu yani bu maddeye.

Sevgiler

Vito Genovese 07:47, 23 Kasım 2006 (UTC)


Atalım tabi. Nerde?

Vito Genovese 08:07, 23 Kasım 2006 (UTC)


Haa anladım. Tamam o zaman, sen Türkçe'yi büyük harfle yazar ve kesme işaretiyle ayırırsan ben de onu yaparım hemen (Sen kötüsün de ya ben neyim? Çat çat çat, kel Behzat!)

Vito Genovese 08:12, 23 Kasım 2006 (UTC)


Tamam muhaTTabım değilsin zaten, koş derhal, gözüm görmesin!

Vito Genovese 08:17, 23 Kasım 2006 (UTC)

erke dönergeci[kaynağı değiştir]

erke dönergecinin tam olarak ne olduğu hakkında kimse bir şey bilmiyor. ileryleyen günlerde eğer firma ürünü daha detaylı tanıtmaya yanaşırsa, bu konuda başlık hazır bulunsun diye açmıştım. silinmesinde bir sakınca yok.
--Doma 11:08, 23 Kasım 2006 (UTC)

81.214.119.87[kaynağı değiştir]

[2] bakılarak 81.214.119.87 nolu ip nin engellenmesini talep ediyorum. OnurRC

selam kibele, restorasyonu düzeltmissin farkinda bile degildim, tesekkürler.felsefe maddelerinden ilgini ve sevgini esirgeme!iyilikler.--alibazmesaj 14:39, 23 Kasım 2006 (UTC)

  • He he :) vikipedi ıssı gelmeden üzüm yemeye beklerim. --Mskyrider 09:51, 24 Kasım 2006 (UTC)

Yarışmacımızı İzmir marşıyla yerine uğurladım, başka besten varsa onu da çalabiliriz, hatır geçmesin.

Vito Genovese 21:52, 24 Kasım 2006 (UTC)


Yok, doğal gayet. Geçmişte farklı sürümleri olmuş maddenin, telifsiz gözüken ama M1'e takılan metinler var arada. Çetrefilli işler yani, kırmızı hapı sen içtin valla, çıkış yok artık! :)

Vito Genovese 21:57, 24 Kasım 2006 (UTC)


Tamamdır, ne zaman istersen.

Vito Genovese 22:07, 24 Kasım 2006 (UTC)

selam kibele, Skolastik seni cok ugrastirmis anlasilan, kirmizilari görünce mahcup oldum zatiniza.rahmetli edebiyat hocam anlamisti daha o zamandan durumu demekki, hic iyi notunu hatirlamam.neyse, tesekkürler.iyi calismalar.--alibazmesaj 00:55, 25 Kasım 2006 (UTC) imzayi unuttuk.--alibazmesaj 00:55, 25 Kasım 2006 (UTC)

Merhaba Kibele, e-posta'na bakma şansın oldu mu acaba? E-postam geldi mi emin değilim. --Dbl2010 04:45, 25 Kasım 2006 (UTC)

  • uğur meraba, şu maddeye biri dadandı, IP'ini değiştirip değiştirip geliyor. bir ilgilenebilir misin. koruma yapılabilir belki, bilemedim.. --kibele 10:18, 25 Kasım 2006 (UTC)
Kibele maddeyi yarı korumaya aldım. Bu şekilde IP ağırlıklı vandalimz olduğunda yarı-koruma en makul çözüm. Görüşmek üzere --Ugur Basakmesaj 10:24, 25 Kasım 2006 (UTC)
aslında mesele şu ki, dün birkaç kez tekrarlanınca yapmaya çalıştım, ama beceremedim :( tam da emin olmayıp bıraktım. teşekkür ederim. --kibele 10:27, 25 Kasım 2006 (UTC)
korumaya al dedikten sonra oradan yarı koruma için ortadaki seçeneği seçmen yeterli ve daha sonra maddeye {{koruma-yarı}} şablonunu ekleyerek sorunu çözebilirsin. --Ugur Basakmesaj 10:32, 25 Kasım 2006 (UTC)

Kırmızı dev[kaynağı değiştir]

  • kibele kırmızı dev gibi bir madde: Yıldız. Aman elin yanmasın daha fırından yeni çıktı. --Mskyrider 12:25, 25 Kasım 2006 (UTC)

Daha önce açılış olan Vikipedi:VikiProje Türkiye Yerleşim Birimleri projesi uzun süredir ilgisiz duruyordu. Türkiye'nin yerleşim yerlerinin oluşturulması, düzenlenmesi, standartlarının tartışılması ve geliştirilmesi için önemli bir proje. Şu ana kadar adlandırma ile ilgili tartışmalar bile farklı yerlerde yapıldı veya benzer yerleşim birimleri için farklı şablonlar kullanılmakta. Tüm bu konuların koordineli olarak düzenlenmesi ve güncelleştirilmesi için bu konuda bir projeye ihtiyacımız var. Aklımda olan projelerden bir tanesi de, VikiProje Türkiye Yerleşim Birimleri projesinin altında haftanın projesi şeklinde, her hafta bir ilin, il ve ilçe maddelerinin; yoksa açılması, olanların şablonlarının düzenlenmesi ve güncellenmesi, proje sayfasında bulunan taslak şablona göre en azından gerekli bilgilerin kısa olarak girilmesi, telifli kısımların çıkarılması bir proje var. Bu proje en mantıklı plaka kodu sırasına göre yapılabilir. Bu da 81 il için projeye aktif katılım sağlandıktan sonra 1.5 senelik bir süreç demek.

Daha önce ufak bir davet mesajı köy çeşmesine yazdım fakat bu önemli projeye son değişikliklerde şu sıralarda aktif olduğunu düşündüğüm her kullanıcıya doğrudan atmanın daha mantıklı olduğunu düşünüyorum. Şayet bu mesajın ulaşmadığı kullanıcılar varsa, onların da dikkatini çekebilirsiniz.

Bu mesajı alan her kullanıcının projeye katılması veya fikirlerini belirtmesi gerekmiyor. Şayet proje ile ciddi anlamda ilgileniyorsanız, Vikipedi:VikiProje Türkiye Yerleşim Birimleri/Üyeler sayfasına isminizi ekleyebilirsiniz. Bu sayede proje ile ilgili yardım isteyecek kullanıcılar iletişim kuracakları kullanıcıları daha rahat ulaşabilirler. Daha sonra Vikipedi:VikiProje Türkiye Yerleşim Birimleri sayfasını izleme listenize alabilirseniz, sayfada olan değişiklikleri ve aktif tartışmaları izleme listeniz sayenizde ulaşabilirsiniz.

Katılan ve katılmayan herkese şimdiden teşekkürler. --Ugur Basakmesaj 13:51, 25 Kasım 2006 (UTC)

motoRsikletler[kaynağı değiştir]

merhaba tembel, motoRsikletlerin R'lerinin ahı tuttu, kategori kurbanı oldum, kattım karıştırdım.. aslında yönlendirmeyle halletmem gerekirken tek tek isim değiştirmeye kalktım. her neyse, eğer el atarsan sevinirim, yoksa sonra ben toplarım.. --kibele 20:40, 22 Kasım 2006 (UTC)

Selam Kibele, motorsiklet sorununu hallettim ama az önce mesajlara bakarken sana bir cevap yazmayı unuttuğumu farkettim, kusura bakma. Kolay gelsin. -Tembelejderha 16:48, 25 Kasım 2006 (UTC)

unutan unutana[kaynağı değiştir]

  • gördüm, gördüm.. sağol. cevaba gerek yoktu zaten.. --kibele 16:50, 25 Kasım 2006 (UTC)
  • yeni bir kullanıcı şu kategoride birşeyler yapıyor, bir ilgilenebilir misin rica etsem.. --kibele 17:06, 25 Kasım 2006 (UTC)
  • Değişikliği geri aldım ve ilgileniyorum, sanırım birşeyler oluşturmaya çalışıyor ama biraz acemilik ve acelecilik var.. -Tembelejderha 17:31, 25 Kasım 2006 (UTC)
  • Teker'de bayağı uğraşırsın anlatımı düzeltme açısından ama... --Mskyrider 20:52, 25 Kasım 2006 (UTC)
  • Yıldız'da yeni bir şey denedim. TDK'nın Gökbilim Terimleri ve diğer terim sözlüklerindeki Türkçeleştirilmiş terimleri ilk olarak kullanırken parantez içinde yanına kullandığımız yaygın ama yabancı kaynaklı terimleri kullandım. En alta da bir terim karşılaştırması verdim. Bir şekilde Türkçe terimlerin kullanılmasını desteklemek için bir yöntem olarak kullandım. İlk başta okurken insan anlamakta zorluk çekiyor, sen bir de diğer terimleri gör. --Mskyrider 21:16, 25 Kasım 2006 (UTC)
  • Müneccimler=Astronomlar=Gökbilimciler bir necm=yıldızın tayfına=spektrumuna=izgesine bakarak o yıldız hakkında bilgi sahibi olurlarmış, kütlesini, yaşını falan bulurlarmış. İhtilâf-ı manzar=parallaks=ıraklık açısı ya da kudret=enerji=erke gibi kelime=sözcüklerin hangisini tercih ettiği=seçtiğine göre bir ademin=insanın kuşağını=jenerasyonunu=neslini=soyunu tahmin etmek=kestirmek mümkün=olası olacaktır. --Mskyrider 21:47, 25 Kasım 2006 (UTC)

Merhaba Kibele,

Eklenen metnin kaynağı metnin en altında, kaynaklardan hemen önce parantez içinde yazılmış. Geri alıp telif mesajı attım kullanıcıya. Bundan sonraki tutumuna göre gerekli müdahaleyi yaparsın sen, aslansın!

Sevgiler

Vito Genovese 10:43, 26 Kasım 2006 (UTC)

  • kibele al bir tane daha : Jaguar. Hadi kolay gelsin! --Mskyrider 14:56, 26 Kasım 2006 (UTC)

cüveyriye bint haris[kaynağı değiştir]

Ansiklopedinin ön kısmında "yazı ve fotoğraflar kaynak gösterilmeden kullanılamaz" yazısına uyarak kaynak belirttim. bu telif işini halletmez mi?

Kadın-Erkek Eşitliği[kaynağı değiştir]

Merhaba, size cevabımı yanlışlıkla buraya yazmışım. Tartışma:Kadın-Erkek Eşitliği sayfasında cevabımı bulabilirsiniz. İyi çalışmlar... --BullsEye 23:03, 26 Kasım 2006 (UTC)

selam, şu sayfayı : Tartışma:Sagopa Kajmer Biyografisi , şu sayfaya Tartışma:Sagopa Kajmer taşırmısın, bi an kendimi yönetici sanıp sil mil yaptım ama olmadı tabii :) Delamorena 15:09, 27 Kasım 2006 (UTC)

hehe baktım sen yoksun, renegade'e mesaj attım, baktim o da yok IRC'a girdim citrat sen yap dedi, sonra dellendim bi an nevrim döndü kopyala yapıştır biraz uğraştım, biraz daha uğraşsam yöneticilik scripti falan çıkartacaktım kendi kendime :), evet değiştirilme mantığı çok ilginç,kraldan fazla kralcı mı desem yoksa "bu kadar da ilkeler benimsenmez özümsenmez ki" mi desem bilemedim :)Delamorena 07:08, 28 Kasım 2006 (UTC)

geri getirme[kaynağı değiştir]

  • uğur merhaba. tam yönlendirmeyi yaparken silmişsin, ben de geri getirdim. problem yok değil mi? --kibele 10:59, 28 Kasım 2006 (UTC)
Hızlı davranmışım sanırım, bir sorun yok. Pope indi Türkiye'ye:) İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 11:03, 28 Kasım 2006 (UTC)

sayın Kibele Mu kıtası maddesindeki eklediğim kısmı siliş nedenini bana söylerseniz, sakıncalı kısımları çıkarak veya biçem konusuna dikkat ederek yeniden yazabilirim. Fikrinizi benimle paylaşırsanız sevinirim. Vikipedist yöneticilerin açık fikirli olduklarına, tutucu olmadıklarına inanıyorum....teşekkürler.--Düşünenadam 18:32, 28 Kasım 2006 (UTC)

ben yeniyim ve bu çok belli oluyor.peki nasıl kendi sayfamı ayarlarım?vikipedide yapabileceklerim nelerdir?TK 20:42, 28 Kasım 2006 (UTC)

merhaba açıklamanız için teşekkürler ... fakat bir yanlışlık var... çünkü benim eklediğim kısım Tahsin Mayatepekle ilgili kısım değildi, Mu'luların uygurlarla ve Atlantis ile ilgili en alttaki kısımdı.... kolay gelsin.--Düşünenadam 20:46, 28 Kasım 2006 (UTC)

merhaba çok pardon... yazı silinmemiş, yazının yeri değişmiş ondan bulamamışım... kolay gelsin--Düşünenadam 20:57, 28 Kasım 2006 (UTC)

tembel merhaba. reklam içeriği saldırısı altında mıyız, bana mı öyle geliyor? kullanıcı sayfalarına giriyorlar maddeler siliniyor diye. onları ne yapıyoruz? mesela şunu? --kibele 21:01, 28 Kasım 2006 (UTC)

Selam Kibele, ben de anlamadım, bir anda çulladılar sanki :) Sanırım şimdilik savuşturduk..

VP:HS sayfasında, "genel" başlığı altındaki maddeler tüm vikipedi sayfaları için geçerli. (Kullanıcı, şablon, madde, kategori vs.....) Gösterdiğin sayfa genel 9 ve genel 11 gereği silinebilir.

Bunun dışında, VP:HS kriterlerinde tam olarak tarif edilmemiş ancak Vikipedi ilke ve kurallarını açıkça hiçe saydığını düşündüğün sayfaları oluşturmak büyük ihtimalle vandalizm olarak tanımlanıyordur (Bak: Vikipedi:Vandalizm), ve VP:HS madde 3 gereği vandalizm yapılmış sayfalar silinebilir. Yani vandalizm sayfasında sıralanan eylemler ile yapılan her değişikliği bu gerekçe ile geri alabilir ya da silebilirsin.

Bu tip durumlarda özet kutusuna VP:Vnd sayfasına bir bağlantı da eklersen, yapan kullanıcı buraya tıklayıp neden böyle olduğunu anlayabilir, böylece gereksiz şikayetler ile karşılaşmazsın.

Kafa karışıklığı olduğu yerde hiç çekinme sor, karşına bin türlü olay çıkıyor ve tecrübe kazanana kadar zorlanman çok normal. İnsanlar ne kadar değişik türde vandalizm yapıyorlar değil mi? Tanımlayana kadar onlarca sayfa yazı yazmak gerekiyor. :))

Kolay gelsin Kibele! -Tembelejderha 21:23, 28 Kasım 2006 (UTC)

Selamlar...

Bu maddeyi Renegade başlatmış ve tamamlamıştı; ben de tercümesiyle ilgili bazı düzeltmelere soyunmuştum. Yazı, son birkaç bölümdeki düzeltmeleri yapamadan, beklemediğim kadar erken bir şekilde ana sayfaya taşınıverdi.

Gün içinde eksik kalan kontrolleri yapacağım ama senin de genel ifadeler, Türkçe kullanımı filan için bir gözden geçirmen iyi olabilir.

--Doruk Salancıileti 08:58, 29 Kasım 2006 (UTC)

Re: reenkarnasyon[kaynağı değiştir]

ortalık yeterince karışmış, bir de ben karışmayayım dedim, ancak doğru isim reenkarnasyon.. :) --kibele 11:19, 29 Kasım 2006 (UTC)

Ok Kibele, sen tam söylerken farkettim. İkinci madde diğerinin aynısı olduğundan yönlendirme yapıverdim. -Tembelejderha 11:26, 29 Kasım 2006 (UTC)

reenkarnasyon[kaynağı değiştir]

reenkarnasyon hakkında yazdıklarımın kendi düşüncelerim olduğu doğrudur. çünkü reenkarnasyonu tanımlayabilen mevcut değildir. olsaydı onları kaynak gösterirdim.sadece benim fikirlerime yakın ve destekleyen zihnin kudreti adlı bir kaynak var tabi o kaynakta reenkarnasyondan bahsedilmiyor sadece insan beynin algılama hataları yapabileceğinden bahsediyor not:yazdıklarım kendi fikirlerim insan kendi fikirlerim ve gözlemlerim yazdıklarımın bu işin uzmanlarınca değerlendirileceği kanaatindeyi bilgi paylaşarak çoğalır illa bir yerden kopyalanarak değil.ilginiz için simdiden teşekkürler

özgün şablonu[kaynağı değiştir]

  • uğur merhaba. sen bir ara özgün çalışma şablonu hazırlamıştın di mi, yanlış hatırlamıyorum? nerede o? --kibele 12:35, 29 Kasım 2006 (UTC)
Merhaba Kibele, şablon {{Özgün araştırma}} burada. Bu şablonlara gün geçtikçe daha çok ihtiyacımız olmaya başladı. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 12:37, 29 Kasım 2006 (UTC)
teşekkür ederim... herkes harıl harıl yazıyor, biz de harıl harıl siliyoruz. :) sonumuz hayrola... --kibele 12:40, 29 Kasım 2006 (UTC)
Rica ederim. İlginç bir istatistik olacak ama son 7 günde madde sayımız 24 tane azalmış. Bilgi kaybımız yok ama, içeriği boş olanların silinmesi, benim kısa ve ilgili maddeleri birleştirmem buna sebep oldu sanırım. Sende kısa, uzun süre dokunulmamış, ilgili maddeler görürsen daha ana başlık altında toplayabilirsin. Hem bu sayede daha güzel maddeler olur, hem içerikler daha doyurucu olur. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 12:45, 29 Kasım 2006 (UTC)
bugün farkettim yaptığını, gayet yararlı bir hareket. aklımda olacak. bu arada, bu yeni kullanıcı durumunun bir nedeni var mı? vikiler arasında kullanıcı rekoru geliyor galiba.. --kibele 12:48, 29 Kasım 2006 (UTC)
önceki durumları da bilen biri olarak sana sorayım. bu ve bu başlıklar altında iki madde var. üstelik her isme açılmış ayrı maddeler vardı yanılmıyorsam. ne yapsak? --kibele 13:31, 29 Kasım 2006 (UTC)
Yeni kullanıcı durumu sanırım, anonim kullanıcıların bir sayfade değiştir tuşuna bastıklarında üye olun gibi bir yazıyı görmeleri. Aslında bu konu beni de rahatsız ediyor, o uyarıyı kaldırmamız gereksiz üye olan kullanıcıların sayısını azaltacaktır. Sen de benim gibi düşünüyorsa köy çeşmesinde ufak bir fikir belirterek başlayabiliriz. Kısa maddelerin birleştirilmesi en uygun hareket, Allah'ın adları ve {{Allah'ın 99 ismi}} bu şablondaki bilgiler de birleştirilebilir. Hatta çok daha iyi olur. Diğerleri Allah'ın 99 ismi sayfasına yönlendirilir. Şu birkaç gün içerisinde sadece 200-250 sayfa arasında birleştirme yaptım. Allah'ın isimleri sayfası zaten biraz karışmış isim ile uyumsuzluk yaşıyor. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 13:40, 29 Kasım 2006 (UTC)
sen git çeşmeye, ben de hemen geliyorum :) diğeriyle ilgilenmeye çalışıcam. --kibele 13:43, 29 Kasım 2006 (UTC)
Köy çeşmesine yazdım. İsimlerle ilgili olarak basit bir şablon ile adı geçen ayetleri diyanetin sitesine yönlendirebiliriz. Referans gibi, akşam ona göz atmaya çalışırım.--Ugur Basakmesaj 13:58, 29 Kasım 2006 (UTC)

Okudum kullanıcıya attığı mesajı Kibele. Yanlışlık yapmışım. Şimdi sildiğim için güzelkent, etimesgut sayfasını bulamadım. Bir düzeltebilir misin? --Zeynepmsj 17:26, 29 Kasım 2006 (UTC)

Hazin bir olay[kaynağı değiştir]

Ekip çalışması[kaynağı değiştir]

kibele ve Baylan'a ekip çalışmasına verdikleri öneme teşekkür etmek için Mskyrider tarafından...29 Kasım 2006

Merhaba Kibele

Mesaj ve katkı eklemek istersen, ayarlarındaki "İmzalarda gözükmesini istediğiniz isim" kısmına aşağıdaki kodu yazıp altındaki "Ham imza" kutucuğunu da tıklatıp kaydedebilirsin tercihlerini:

[[Kullanıcı:Kibele|'''kibele''']][[Kullanıcı mesaj:Kibele|<sup>''mesaj''</sup>]][[Özel:Contributions/Kibele|<sub>''katkılar''</sub>]]

Bu durumda imzan şöyle gözükecek (Mesaj sayfana olan bağlantı şu an mesaj sayfanda olduğumuz için gözükmüyor):

kibelemesajkatkılar

Tabi renkli yazman da mümkün bunları. Örnek renk olarak bordoyu seçip ona göre bir metin ekliyorum aşağıya. Web renkleri sayfasında hoşuna giden bir renk bulursan aşağıdaki üç tane renk değerini değiştirmen yeterli.

[[Kullanıcı:Kibele|<font color="#800000">'''kibele'''</font>]][[Kullanıcı mesaj:Kibele|<sup><font color="#800000">''mesaj''</font></sup>]][[Özel:Contributions/Kibele|<sub><font color="#800000">''katkılar''</font></sub>]]

Bu durumda da şöyle gözükecek imzan:

kibelemesajkatkılar

Katkı kısmını istemezsen de o kısmı çıkartabilirsin, belli oluyor zaten neresi olduğu.

İşine yarar umarım.

Sevgiler

Vito Genovese 10:27, 30 Kasım 2006 (UTC)

merhaba skarabe diye bir madde hazırladım birazdan kaydedeceğim şimdi ona bir resim eklemem lazım. resimlerin eklenme kısmına nereden erişiyordum yardımcı olabilirmisin teşekkürler.kolay gelsin...--Düşünenadam 14:26, 30 Kasım 2006 (UTC)

merhaba ince bir nokta var....ben skarabe maddesinde onu bir sembol olarak ele aldım ve sembolik açıklamasını yapıyorum. oysa bok böceği maddesi böceği zooloji kapsamında ele alıyorve zoolojik açıklıyor nasıl yapalım?--Düşünenadam 15:09, 30 Kasım 2006 (UTC)

merhaba, şu ve şu kullanıcıların katkılarına ve tartışma sayfalarına bir bakabilir misin? --kibelemesaj 18:53, 30 Kasım 2006 (UTC)

Baktim Kibele, vandalizm ve deneme yapmis. Engellemen dogru olmus; uyarilara cevap vermemis. Ozellikle dikkat etmem gereken bir nokta var mi? Citrat 19:00, 30 Kasım 2006 (UTC)
Eger vandalizm devam ediyorsa engelleyebilirsin uyari yapmadan. Engellerken ilk kullanciya referans verirsen sorun olmaz. Citrat 19:03, 30 Kasım 2006 (UTC)

Kalın yazı