Kullanıcı mesaj:Krkzn

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

ölçünleştirme[kaynağı değiştir]

Ek olarak, ölçünleştirme benim sözcük seçimim olması ile birlikte yapılan işe tamamıyla uymakta. Standardizasyon yazılması için İsviçre'deki banka hesabıma çok yüklü bir meblağ yatırman gerekir :) Sözünü ettiğin kalibrasyonun Türkçesi ölçümlemedir. Sık kullanılmaması da herhalde artık kullanmamalıyız anlamına gelecek değil. Gerçi kategorilerin portalların fraksiyonların mesajların uçuştuğu ve Türkiye Türkçesi deyip dil yozlaşmasının "ama yaygın olan bu ekikiki" diye teşvik edildiği bir ortamda bu tür sözcüklerin yadırganması gayet doğal. TDK'den denetleyebilirsin. Kolay gelsin. - Erhan 10:24, 22 Mart 2007 (UTC)

Erhan konustuk bunu daha once, Vikipedi Turkce'yi kurtarma yeri degil. Dilersen yazisirken kullan ama maddelerde kullanicalacak kelimeler, anlasilabilirligi artirmak icin gunluk kullanilan kelimelerden seciliyor. Ama dusunce seklini taktir etmiyor degilim; dikkatimizi hem Turkcesi hem ingilizcesi olan yaygin kullanilan kelimlerin uzerine yogunlastiralim. Bu arada bilimsel terimlerin cogunun kalmasindan yanayim (ornegin medikal terimler -alyuvar tartismasini oku istersen); o da ayri bir konu... Citrat 00:20, 23 Mart 2007 (UTC)
Citrat, bu artık kaçıncı Türkçe'yi kurtarmaktan söz edişiniz hatırlamıyorum. Anlışabilirlik tabii ki önemlidir. Ancak kimin için? Benim gördüğüm burada yazanlar kişisel anlışabilirliklerini en önde tutuyorlar. Ve sürekli, altını çiziyorum, sürekli devşirme ingilizce fransızca sözcükler Türkçe karşılıkları var olmalarına rağmen kullanılıyorlar, ve bu da "ama yaygın kullanımı bu" bahanesi ile yapılıyor. Kimsenin bilmediği sözcüğü her halde kullanacak değiliz, ancak bu da biz yazarlar olarak ingilizce ve/veya fransızca bildiğimizden bize tanıdık gelen sözcükleri kullanmalıyız anlamına gelmiyor. Bu konuda dengeden ne kadar uzaklaşmış olunduğunun farkında değil misiniz yoksa görmek mi istemiyorsunuz anlamış değilim. Sadece arayüze bakmak bile yeterli. Bu konudaki tutum bu ortamdan soğumamın ve başlamlara katkıda bulunmak istemeyişim başlıca nedeni. Yazarların umursamazlığı zaten Türkçenin gençler arasında artık ne düzeye geldiğinin çok güzel bir göstergesi, ve viki de bu rezalete katkıda bulunmaya devam ediyor. Bir insan evlâdı yabancı dilde eğitimden gelmişse bu olağandır, ancak en korkutucu olan, kendi anadiline yabancılaşmayı başkalarına olağan olarak göstermesi.
Kaldı ki bir sözcüğün yaygınlığını kim belirler? Basın-yayın mı? Daha geçen gün gazetede yazıyordu halka göre daha fazla yabancı kökenli sözcük kullanıyorlar diye. Eğer bir sözcüğe karşılık önerilmiş ise, o sözcük kullanıldığı için önerilir. Ve onu benimsemek o dili konuşanlara kalmıştır. Karşılık önerildiğinde yabancı sürümü doğal olarak öndedir kullanım açısından, ne yazık ki sözcüklere daha kullanıma girmeden karşılık üretme hızında değil yetkililer. Bu durumda bizim, "aa bak yabancısını kullanan varmış, boşver karşılığı" mı diyeceğiz? Buradaki mantıksızlığı anlatabiliyor muyum? - Erhan 21:32, 23 Mart 2007 (UTC)
Erhan, dedigini cok iyi anliyorum ve kisisel olarak da katiliyorum. Daha once de onerdim; bunun icin tek tek, kelime kelime ugrasmamiz gerek yoksa ne kadar sikayet etsek bosuna. Ancak ölçünleştirme ve uçunum gibi kelimeleri zorlamanin anlami yok bence. Gordugum buyuk yanlislari, diger vikipedistlerle de tartisabilirsin. Bildigin uzere Vikipedi'yi ben yonetmiyorum :) duyarliligin icin tesekkurler. Citrat 04:14, 24 Mart 2007 (UTC)
Anlayıp anlamadığını bilemem Citrat, ama bu konudaki tutumunun tersini gösterdiği gayet açık. Her sözcük için uğraşılması gerekiyorsa uğraşılır. Ölçünleştirme ile uçunuma gelince, bırak "standartlaşmayı" kullanıcılar standardizasyon kullanıyor, ve sen bana zorlamadan mı söz ediyorsun? Sözcükler kullanıldıkları kadar yaşarlar, ve biz el birliği ile öldürüyoruz Türkçelerini. Olay bundan ibaret. Bu konudaki görüşüm, eğer ki bir sözcük yabancı karşılığına oranla, yüzde onluk bir kullanıma bile sahip olsa kullanılması gerektiğidir. Hele ki bir de söz konusu alanın uzmanları tarafından kullanılıyorsa. Şu anda gerçekleşen, içler acısı. İşlerine geldi mi TDK kuralları deniliyor, yabancı adlar söz konusu oldu mu, ancak kuralın kalan yarısı olan Türkçe okunuşları yazmayı herkes unutuyor. Dil konusunda yanlılığımız korkutucu düzeyde. Kullanıcıların böyle veya şöyle düşünmesi kendi işleridir beni ilgilendirmez. Ama eğer burada kitlelerin okuyacağı bir şey yazıyorsan buna çok daha fazla dikkat etmelisin. Hadi biz süblimleşme, standartlaşma diye ezberledik (öğrendik değil, ezberledik), burada onların tanıtımını yapıp gençlere de bunları mı zorlayacağız? Eğer kendimiz bu hataların farkındaysak neden devamı için el birliği yapalım? Sen yönetmiyor olabilirsin, ancak yönetici kesimi bu konuda en azından belli bir kural çerçevesi oturtabilir. Şu anda kadar tek gördüğüm Türkçe karşılıkların yadırganması; sadece Vito bir kez karşı çıktı, ki o da geleneği tradisyon olarak yazmaya çalışan bir arkadaştı. O durumda dahi genel bir tepki yoktu. - Erhan 08:05, 24 Mart 2007 (UTC)
Dedigim gibi, ne dedigini anliyorum ama dediklerinin yolu benden gecmiyor. Tradisyon-Gelenek ornegini pek tartismaya gerek yok; bu tur kelime secimleri oturdu. Dil oldukca dinamiktir, yozlasir, sapar, doner, uydurulur ama degisir. Bundan 50-100 yil once kullanilan Turkce de cok farkliydi. Akintiya karsi kurek cekerken saglam bir desteginin olmasi gerek. Bunun uzerine ciddi calisma yapacak isen, ilgili sayfada somut girdiler yap, eminim topluluk ilgilenecektir. Saygilar, Citrat 14:42, 24 Mart 2007 (UTC)

Vandalizmi geri alayım dedim senin bottan azar işittim --Pinar 15:11, 23 Mart 2007 (UTC)

Kusura bakma Pinar, vandal kuralları ile oynuyordum, ve boşluk bırakmayı unutmuşum. Sorunun kaynağı 'taşıyarak' sözcüğümüş. Çözüldü. - Erhan 15:31, 23 Mart 2007 (UTC)
İlgine ben teşekkür ederim. Çok faydalı bir bot olmuş bu arada. Tebrikler--Atacameñoileti 18:41, 23 Mart 2007 (UTC)

Selam, ip adresim belirtilerek bir vandalizm uyarısı gelmiş. Bu olayla benim bir alakam yok. Ne yapabilirim acaba? Yoksa bir yanlışlık mı var? sympetrum 11:34, 24 Mart 2007 (UTC)

Doğru anladıysam şu anda sana ait olan adresin vandal uyarısı var diyorsun. Bu durumda, o sayfayı sil derim, çünkü büyük olasılıkla o adresin senden önce sahibi yaramazlık yapmıştır. Nasılsın bu arada? - Erhan 11:37, 24 Mart 2007 (UTC)

Neredeyse bir aydır giremiyorum, şimdi bir bakayım dedim, mesajı görünce şaşırdım. İyiyim, tezle uğraşıyorum, Yaza yetiştirmeye çalışacağım. "Sayfayı dilmek" ne demek? Sen nasılsın? Nasıl gidiyor çalışmalar? Fransa'dasın herhalde. sympetrum 11:40, 24 Mart 2007 (UTC)

Kusura bakma silmek olacaktı o. Burada da uğraşmaya devam ediyoruz. İnşallah yaz sonuna doğru Türkiye'ye gelmeyi başarırım. - Erhan 11:42, 24 Mart 2007 (UTC)

Sil, anladım. sympetrum 11:41, 24 Mart 2007 (UTC)

Biraz beynim sulanmış galiba :)))

İyi çalışmalar, kolay gelsin. sympetrum 11:44, 24 Mart 2007 (UTC)

Erhan bey, bir kaç gündür wikipedianın ne olduğunu anlamaya çalışıyordum. Bir Balıkesirli olarak maddeleri açmak istedim. Elime yeterli bilgiler geldikçede içlerini doldurmayı düşünüyordum. Uyarınız için teşekkür ederim.Umarım yanlış birşey yapmıyorumdur.Selimcan 12:23, 24 Mart 2007 (UTC)

Maddeleri başlatmak istemeniz en doğal hakkınızdır. Ancak köylerin toplu girişi son birkaç haftadır buradaki topluluğu meşgul eden bir konu olup, üzerinde henüz anlaşmaya varılmadığından, yeni köy maddesi girişini daha az ölçüde, veya olası ise hiç yapmamanızı rica edeceğim. Bu durum Türkiye köylerine özel olup, onların taslak biçemini ve bilgi düzeyini ilgilendirmektedir. Gayet tabii, ilçeler, beldeler, kentler, vb yerleşim birimlerine katkılarınızı yapabilir, veya girmiş olduğunuz köylerin silinmesini engellenmek için onları zenginleştirebilirsiniz. Yazdıklarımın yeni bir kullanıcıyı korkutmaması ve yanlış anlaşılmamasını diliyorum. Kolay gelsin. - Erhan 12:28, 24 Mart 2007 (UTC)


Dostum iyi niyetli uyarın için tekrar teşekkür ederim. Ancak doğduğu şehrin köylerini en azından madde olarak açayım ki birileri daha zengin bilgilerle donatır. zaten pazartesi ilk iş olarak Balıkesir valiliğine gidilip yeterli bilgileri alacağıma emin olabilirsin.--Selimcan 12:33, 24 Mart 2007 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Merhaba, telif tartışmasındaki seviyeli üslubun için teşekkür ederim, malesef diğer arkadaşlar aynı üslubu koruyamadıkları gibi konudan uzaklaşıp benim gelir vergime kadar uzandılar. Tabii bir Viki klasiği olarak trol damgası yiyerek engellendim, halbuki bana saçmalama diyen kullanıcının uyarılması, gelir vergimi soran arkadaşın da kişisel saldırıdan uyarılması gerekiyordu. Vikipedinin IP'li kullanıcılara karşı bakışı bu kadar malesef. Sanırım sorunumu mahkeme yoluyla halledeceğim, Google arama sorguları herşeyi çok bariz gösteriyor. Kayyodaki kayıtlarım da siteyi ne zaman hangi verilerle açtığımı bariz gösteriyor. --200.21.168.44 13:53, 24 Mart 2007 (UTC)

Diğer arkadaşların davranışları hakkında yorum yapmak istemiyorum. Konuya gelince, her iki taraf da sanırım görüşlerini yeterince açık bir biçimde ifade etti. Haklı olduğunuza inanıyorsanız, sizi kimse hakkınızı aramaktan alıkoyamaz. Kolay gelsin. - Erhan 13:56, 24 Mart 2007 (UTC)

Erhan, henüz botluk statüsü onaylanmadığı için Karabot'un tüm değişiklikleri son değişikliklerde gözüküyor. Tartışma sayfalarının eklenmesi ile ilgili bir tartışma da şu anda sürmekte olduğundan Karabot'un tartışma eklemesiyle ilgili kısmının etkinliğini durdurabilir misin lütfen. Teşekkürler. --Mskyrider ileti 10:17, 25 Mart 2007 (UTC)

Durdururum, ancak tekrar başlamamak için geçerli bir neden görmek istiyorum. "Ama kırmızı değil" gibi bir savı kabul edemem. - Erhan 10:33, 25 Mart 2007 (UTC)

Şu anda bu konuda bazı kullanıcılar rahatsız olduklarını belirtmiş, bir tartışma açılmış, topluluk olarak belli bir görüşe varılmamış. Bunlar yeterli neden olarak düşünüyorum. Zaten bot statüsü almadan botların da çalıştırılmaması gerekiyor. --Mskyrider ileti 10:41, 25 Mart 2007 (UTC)

Duraklatmak için evet yeterli neden. Katılmasam zaten durdurmazdım. Benim sorum "ancak tekrar başlamamak için"di. Bot sıfatı evet yok, ancak oylama süresi tamamlandı, ve deneme yapma hakkımı kullanıyorum. Bot sd ile uğraşırken bu açıdan tepki gelmememsi de ilginç. - Erhan 10:44, 25 Mart 2007 (UTC)

Tekrar başlamak ya da başlamamak için tartışmanın sonucunda topluluğun görüşü yeterli olur sanırım. Oylama süresinin tamamlandığının farkındayım, olumlu oy kullanmıştım. Bot'un zarar verdiğine inansam ilk andan itibaren engellerdim zaten. Geçerli neden aramakta olduğun için hatırlatma yaptım. --Mskyrider ileti 10:52, 25 Mart 2007 (UTC)


Köy girişi[kaynağı değiştir]

Arkadaşım ne yapalım şimdi bu maddeleri açmayalım mı? İçim elvermedi bende açayım dedim. eksiklerim varsa söyleyin düzeltirim. bak gardaş ben suç işlemek istemem.lütfen yanlış falan yaparsam özellikle yasalar açısından beni uyar.--Caner ayvalık 13:21, 25 Mart 2007 (UTC)

Köylerin toplu girişi uzun süredir bu ortamda tartışma konusu ve henüz bir karara varılmış değil. Dolayısı ile geçici olarak durdurulmuş durumda. Sizden de ricam yeni köy girmemeniz veya girecekseniz eksiksiz girmeniz. İlçeler, beldeler, iller var, memleketinizi o biçimde de tanıtabilirsiniz. Kolay gelsin. - Erhan 13:24, 25 Mart 2007 (UTC)


eksiksiz girmeye çalışacağım. geri dönüp ekdiklerin ne onlarıda anlamaya çalışacağım. önerin için sağol. ne yaparsın gurbette olunca bide Beypazarı köylerini kırmızı kızmızı açılmamış görünce dayanamadım.--Caner ayvalık 13:28, 25 Mart 2007 (UTC)

  • Merhabalar,

"Kullanıcı ve IP adreslerinin kişisel sebeplerden, Engelleme Politikasında belirtilmeyen bir sebepten veya keyfi olarak kendilerinin engellenmesini hiçbir yöneticiden talep etmemeleri rica olunur." Bu sebeple engellenmese daha iyi olur; engellenmesi gerçekten gerekli mi? Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 22:48, 26 Mart 2007 (UTC)

Bak istek üzerine engellenmenin kurallara aykırı olduğunu bilmiyordum..kuralların tuhaflığı önünde söyleyecek söz bulamıyorum. Gerekli mi?...valla engellenmez ise, bu gece "ileri derecede" kullanıcıya hoşgeldin iletisi gidecek. Bunun zararı yoksa kalsın, yarın sabah 9 gibi, ben durdururum. Aksi takdirde uçur derim. - Erhan 22:51, 26 Mart 2007 (UTC)

Aslında farkındayım ama şimdilik bir toparlama yapayım dedim. Aslında hızlı yanma , yavaş yanma deyip kimyasal yanmayı ayırmam gerekiyordu paslanma yavaş yanma içine olması gerekiyordu diğer nükleer olan kısım yine ayrılması gerekiyordu ama iş güç işte makale yazmaya yeterince zaman ayıramıyorum belki ileride şablonu birileri düzenler (zaman bulabilirsem belki de ben düzenlerim) şimdilik meraklı birilerini beklemekten başka şansımız yok--Nosferatu 13:39, 28 Mart 2007 (UTC)

Gunaydin. Madde adi Gokbiiim olarak kabul gormusken, gokbilimciler neden astronoma donusuyor? - Erhan 07:39, 29 Mart 2007 (UTC)

Günaydın Erhan. Öncelikle TDK "gök bilimi" diyor, bu biraz kafamı karıştırdı. Bir de ben de senin gibi bunların Türkçelerinin kullanılmasını savunsam da (bkz: Haftanın işbirliği sayfasına bu tip kategorilerin bulunup işaretlenmesini önerdim), milletlerine göre astronomlar kategorileri hazır açılmıştı, gökbilimciler ise kırmızıydı. Ben de hiç değilse bir arada dursunlar diye oraya taşıdım birkaç maddeyi. denisutku *:!? 07:48, 29 Mart 2007
TDK genel olarak ad ile bilimi ayırmaktadır. Ancak dil derneği bileşik yazmaktadır. Ve ikisi arasında kaldığımda hiç kuşkusuz ikincisini tercih ederim güvenilirlik açısından. Olağan şartlar altında sana iş çıkarmamak için oturur tümünü kendim taşırdım gökbilimci ulamlarına. Ama ne yazık Metal'e olan yıldız başlamı ile ilgili sözümü tutup uzaklaşıyorum. Kolay gelsin. - Erhan 07:55, 29 Mart 2007 (UTC)

yarım elma...[kaynağı değiştir]

Vikipedi'ye yaptığı olağanüstü güzel katkılarından ötürü, bu Orion Bulutsusu, KaraKızan'a 29 Mart 2007 tarihinde takdim edilmiştir. Kabul etmesi dileğiyle... (Metal Militia)
Yıldızın bağlantılarını Orion Bulutsusu'nun renklerinden Yedi Kız Kardeş'in renklerine bürüdüğü için Erhan'a Mskyrider tarafından sunulmuştur.


Selamlar üstad.Kategori:Yarı koruma altındaki sayfalar bir göz atar mısın? kullanıcı mesaj sayfalarında senin çekirge yanlış adım atmış.Hoss!--Machiavelli' msj 22:46, 29 Mart 2007 (UTC)

İyi geceler. Bu tür bir hatayı botun yapması mümkün değil..yani kendi kendine orada olmaması gereken hiç bir şey ekleyecek yetiye sahip değil..ben de eklemediğimi biliyorum. Dolayısı ile bu yanlış adım başka çekirgenin. Sorun gayet açıkça kullanılan memleketini tanıt şablonunda. Citrat'ın verdiği örneğe bakalım : [1]. 22:36 3 Mart tarihinden. Buraya baktık mı görüyoruz ki birileri koruma altına almaya çalışmış ancak, henüz bilinmeyen nedenlerden sadece sayfaya koruma var eklemenin yeterli olduğunu sanmış. Söz konusu kişi sayfaya ekleyince de, olaydan habersiz bot, tabii ki kalıbı dağıtmaya devam etmiş. Sorunun çözülmesi ise 6 Mart'ı bulmuş. Sonuç itibari ile, bot suçsuzdur. Kolay gelsin. - Erhan 22:54, 29 Mart 2007 (UTC)

VikiHayat Ocak-Şubat-Mart 2007

VikiHayat Ocak-Şubat-Mart 2007 sayısı





VikiHayat




Üç Aylık VikiGazete



Yıl 2, Sayı 2 Ocak-Şubat-Mart 2007 Vikipedi:VikiHayat

VikiHayat'ın ikinci sayısı herkese merhaba.
VikiHayat başta Vikipedi olmak üzere tüm kardeş projelerde olan gelişmeleri anlatan VikiGazete'dir. İlk sayısında 2006 yılı bazında çıkan VikiHayat bu sayısında 2007'nin ilk üç ayı yani Ocak-Şubat-Mart ayları ile karşınızda. Gazete aboneliği için isminizi bu bölümüne yazdırmanız yeterli. Ayrıca tüm tenkit, görüş ve övgülerinizi Vikipedi tartışma:VikiHayat sayfasında belirtebilirsiniz. Bu arada Nevruz Bayramı'nızı ve Mevlid Kandili'nizi kutlar hayırlara vesile olasını temenni ederiz. Gelecek sayıda görüşmek üzere.


VikiHaberler

Vikipedi
Portallar


VikiProjeler


Diğer

  • 12 Ocak - Seçkin içerik Vito Genovese tarafından hazırlandı.
  • 22 Ocak - Seçkin maddeler devreye girdi.
  • 22 Ocak - Seçkin resimler devreye girdi.
  • 22 Ocak - Seçkin listeler devreye girdi.
  • 22 Ocak - Vikipedi, Altın Örümcek 2006 "En İyi İçerik" ödülünün sahibi oldu.
  • 4 Şubat - Vikipedi 45,000 maddeye ulaştı. (45,000. madde Celal Atik)
  • 9 Mart - Vikipedi 50,000 maddeye ulaştı. (50,000. madde Bonifacius)
  • 14 Mart - Vikipedi tüm Vikipediler arasında 24.lüğe yükseldi.
  • 19 Mart - Vikipedi 55,000 maddeye ulaştı ve vikipediler arasında ilk 20 arasına girdi.
  • 31 Mart - Vikipedi 60,000 maddeye ulaştı. (60,000. madde Karanfil Devrimi)


Seçkin İçerik


Haftanın İşbirliği


Kardeş Projeler



Başvurular

Yöneticilik

Kendilerini yeni görevleri sebebiyle kutlar, tebrik ederiz. Bozuk yönlendirmelerde kaybolmamaları, inatçı trollerle cesurca savaşmaları, sakar vandalların geride bıraktıklarını usanmadan toplamaları ve ne olursa olsun soğuk kanlılığını koruyup güler yüzle yardım isteyenlerin yardımına koşmaları dileklerimizle!

Maalesef gerekli olan yüzde sağlanamadı. Fakat müthiş katkılarına kullanıcı olarak da devam etmeleri dileklerimizle!
Absar tarafından hazırlanmıştır.

-sel, -el, -î[kaynağı değiştir]

Erhan merhaba,

Bu ekler hakkında bir araştırma yaptım. Aslında ikimizde kısmen haklıymışız. Fakat ortada iki farklı ek var. Yani -sel, -sal eki aslen gerçekten Öztürkçe. Cumhuriyetin ilk yıllarında başlayan sadeleştirme çalışmalarda önceden faal bir ek olmayan -sel, -sal eki Türkçe'ye kazandırılmış. Öztürkçe yazıtlarda kullanılan bu ek, o günlerde ve daha önce Osmanlıca zamanında bu ek sadece iki sözcükte kullanılıyormuş. Biri kum-sal, diğeri kut-sal. Yani Türkçe'de böyle bir ek varmış ama sadece iki kelimede kullanılıyormuş. Bu iki örnekten yola çıkan Türk Dil Kurumu bu eki çoğu kelimede uygulamaya başlamış ve bugün kullandığımız fiziksel, kimyasal, onursal gibi sözcükler oluşturulmuş. Lakin bu -el, -al eki ise dilimize Fransızca'dan girmiş bir ek. Türkçe bir sözcük olan Ulus'a gelen -al eki ile ulus-al bu ek ile meydana geliyor. Yani buradan hareketle dediğin askersel, tarihsel kelimelerinde Türkçe açısından bir sorun bulundurmuyor. Ama benim demek istediğim bu sözcükler günlük konuşma dilinde pek hatta hiç kullanılmıyor. Bu nedenle bunları yine î ile kullanalım derim. Ama mezhepsel, fiziksel, kimyasal gibi kullanılan kelimeleri bu hâli ile kullanabilriz. Kolay gelsin. İyi çalışmalar.--Absarileti 16:21, 30 Mart 2007 (UTC)

Merhaba Absar, çeşmede de belirttiğim gibi, bu tür bir durumda yaygın kullanıma karşı gidilmesini ben de doğru bulmuyorum. Ancak aynı zamanda, işlevselliği "-sel -sal"'a göre çok daha kısıtlı olan uzun "i"'lerden sakınılmalı diyorum. Bu arada gazete için teşekkür ederim, sadece Denisutku'nun oylamasına rastlayamadım? - Erhan 17:07, 30 Mart 2007 (UTC)

Denisutku'nun ki gözümden kaçmış. Teşekkürler. İyi çalışmalar.--Absarileti 17:15, 30 Mart 2007 (UTC)

Pardon bu ne demek? Citrat 19:35, 30 Mart 2007 (UTC)

Bu Citrat elektromıknatıssal dalgaların, dalgaboylarına (veya bakış açına göre titreşim sayılarına) göre takımlara ayrıştırılmış hâlleridir. En kısa dalgaboylarında gama ışınlarını, ve en uzun dalgaboylarında radyo dalgalarını içerir. Diğer adları: elektromıknatıssal tayf (arapça), elektromıknatıssal spektrum (tarzanca). Erhan bir tarafından sözcük uydurma diyenler yıldız teknik üniversitesi ders kitaplarına bakabilirler. Bu akşam nasılsın bakalım Citrat?- Erhan 20:05, 30 Mart 2007 (UTC)
Sagol Erhan, umarim sen de iyisindir. Evet, bu kelime uydurma gozuktu gozume. Acikcasi bayagi bir zorlama olmus; eminim kitaplarda vardir ama turkcelestirme icin ugrasalim dergen bu tur kelimeleri kastetmemistim. Toplulugun da fikrini alalim ama ben diger iki secenegin birinden yanayim. Citrat 20:17, 30 Mart 2007 (UTC)
İdare ediyoruz diyelim..sözde tatildeyim, ama arada bakıyorum yine de ne var ne yok diye. Sözcüklere gelince, diğerlerinden yana olabilirsin, kişisel seçimindir. Tayf kullanan fizikçiler de var. Ancak spektrum diyenler sadece yabancı dilde eğiitim veren üniversitelerin hocaları.."spectrum"'a bulaşmışlar toparlanamıyorlar. Piyasadaki fizik terimleri sözlüklerinde ise (ki yıldız üniversitesi tarafından da desteklenmektedirler) izge karşılığı benimsenmiştir. Olay bundan ibaret. Viki topluluğa fizik terimlerinin karşılığını sormak ne derece sağlıklı bilemiyorum. Günlük dilde kullanılan bir sözcükten söz etmiyoruz. İzgeye karşı veya diğerlerine yakın olmanı sağlayan neden nedir? - Erhan 20:30, 30 Mart 2007 (UTC)
Samimi olarak soyleyim, bu terimi ilk okudugumda 'sen aciklayincaya kadar' ne oldugunu anlamadim ki bu konuda maddeyi ilk acan kisilerden biriyim. Hani diyebilirsin senin teknik terimin yetmiyor ama amac halka ulasmak. Kelimenin ne oldugunu anlamak icin interneti de hizlica aradim ama gene sonuca ulasamadim. Bilmem benim durumum baskasi icin ornek olabilir mi ama herkesce bilinen bir kelime olmadigi asikar (sahsi dusuncem). Citrat 20:38, 30 Mart 2007 (UTC)
Herkesçe bilinmediği konusunda sana kesinlikle katılıyorum. Zaten tayf olsun, spektrum olsun, izge olsun tümü 100 kişi seçsen bir avuç kişi tarafından bilinen kavramlar. Ancak, amacın halka ulaşmak olduğu konusunda katılmıyorum. Veya şöyle diyeyim, amacın sadece halka ulaşmak olduğuna katılmıyorum. Öyle olsaydı, doğrudan "halkın dili" kullanılırdı. Ki bu zaten kendi içinde uyumu olmayan bir dil, biri birşeye a diyorsa, diğeri b diyor, daha da diğeri ise "oha yaneee" tarzında konuşuyor. Tabii bu, sadece bir avuç insanın anladığı dili de konuşup okurdan uzaklaşmamız anlamına da gelmez, o çekincenin farkındayım ve paylaşıyorum. Bence (bu da benim şahsi düşüncem), ki bunu bu tarz tartışmalarda sürekli dile getirdim, amaç denge olmalı. Ne "öztürkçe ansiklopedi", ne de "halkın" anlaması uğruna dilin yozlaşmasına yardımcı olmak. Bu açıdan bakınca, spektrum bir defa kafadan saf dışı kalıyor, seçim tayf-izge arasında. Tayf "geleneksel" adı (daha uzun süredir kullanımda), izge ise 90'lardan bu yana kullanılan adı. Viki olarak arapça geleneğin ağır basmasına mı yardımcı oluruz yoksa bilimde türkçeleştirme çalışmalarına mı destek oluruz, o da artık yazarların seçimleri ile oluşan bir sonuç. Viki yazarlarının aynası diyordu birisi bir aralar. - Erhan 20:56, 30 Mart 2007 (UTC)

Kandiliniz kutlu olsun[kaynağı değiştir]

kandiliniz kutlu olsun...--Alperx 21:26, 30 Mart 2007 (UTC)

Teşekkür ederim, sizlerin de kutlu olsun. - Erhan 21:28, 30 Mart 2007 (UTC)


isim girildiğinde boşluktan öte bir şeyler görülmesi daha yeğdir. Silmektense içini doldurmaya çalışalım.

Ne yazık ki yeni açılan maddelerin de taslak olabilmeleri için bazı ölçütleri yerine getirmeleri gerekiyor. Ve 3-4 sözcük bu ölçütleri yerine getirmemekte. - Erhan 22:19, 30 Mart 2007 (UTC)

Bırk! kendimden utandım yahu, kusura bakma.

Nakşi Cihan Meydanı[kaynağı değiştir]

Merhaba, mesaj için teşekkürler.

Bir sorum olacak ana sayfadaki resmin elt yazısı yanlış nasıl düzeltebilirim.

Merhaba. Ana sayfa korunduğundan sadece yönetici sıfatı olan kullanıcılar değişiklik yapabiliyorlar. Gördüğüm kadarıyla şu anda hiç biri ortalıkta yok. Yine de buradan her hangi birine yanılgıyı iletip düzeltme isteğinde bulunabilirsin. Kolay gelsin. - Erhan 14:40, 31 Mart 2007 (UTC)

Belki beni hatırlamamışsındır ama hala kullanıcı sayfası oluşturma veya bir kişiye mesaj iletme gibi bir yetenğim yok.--King-Benji QwEr 10:53, 1 Nisan 2007 (UTC)

Üstadım son yüklediğin resmin lisansını KM olarak değiştirdim.Haberin ola.--Machiavelli' msj 21:13, 1 Nisan 2007 (UTC)

Kusura bakma, gecenin bu saati gözden kaçabiliyor. - Erhan 21:18, 1 Nisan 2007 (UTC)
  • Merhaba Erhan, SAM için yorumundan sonra acaba yalnızca kategorinin mi silinmesi isteniyor diye düşünerek oradaki 19 maddenin tamamının da silinmeye aday olduğunu belirtme ihtiyacı hissettim. Bilgine. --Mskyrider ileti 19:43, 2 Nisan 2007 (UTC)
Bildirdiğin için teşekkür ederim. Aslında evet, sadece kategorinin silinmeye aday olduğunu düşünmüştüm. Bu konu uzayacak gibi geliyor bana, bir ağelini ansiklopediye girmeye değer kılan nedir ? nasıl ölçülür? kalma eşiği kaçtır?..mısırımı patlatıp yerime oturuyorum :) - Erhan 19:48, 2 Nisan 2007 (UTC)
Kalın kalın harflerle toplu silme olayını açıklamaya çalıştım, umarım yeterli olur. Ağelin ne karşılığında kullanılıyor? Web sitesi mi? Aslında amaçlanan da basitçe bu 19 maddenin silinmesi değil bu ölçütleri belirlemek. Umarım birkaç aylık mısır stoğu yapmışsındır. --Mskyrider ileti 19:51, 2 Nisan 2007 (UTC)
"Ağeli", site (web sitesi) anlamında kullanılıyor dil derneği sözlüklerinde. "Rumeli" gibi. Bence gayet başarılı bir karşılık. Yazdıklarının tamamını okumuş olsaydım zaten anlamam gerekirdi. Yeterince açık. Bildiğim kadarıyla topluluk içerisinde bayağı ekşisözlük yazarı var, artık içlerini dökerler. Vito'nun yanıtını merak ediyorum :) - Erhan 19:58, 2 Nisan 2007 (UTC)

Yıldızların altında :)[kaynağı değiştir]

Sevgili KaraKızan, yıldız'ın maşallah'ı var, parıldadı sayende. Eksik gedik var mı hala? +3 dk daha olsa bir gol daha atardım diyor musun? --Metal Militia ileti 16:25, 3 Nisan 2007 (UTC)

İyi akşamlar hocam. Yıldızda beni rahatsız eden bir resimlerin henüz türkçeleştirilmemesi var bir de arada geçen birkaç sözcük..ancak onları değiştirirsem büyük olasılıkla üzerime çullanırlar biz bu sözcükleri bilmiyoruz=>yoklar diye. Bu aralar işler yoğun olduğundan gol atmam oldukça güç, zaten bizim takımda kendi kalemize bunca gol atan oyuncumuz varken karşı kaleye oynamak ancak akıntıya karşı kürek çekmeye benziyor. Neyse, zaman bulunca türkçeleştiririm çizimleri, belki bu akşam. Kolay gelsin. - Erhan 17:31, 3 Nisan 2007 (UTC)

Kitabı Mukaddes'te Tanrı'nın Krallığı göz at bölümünden dolayı yöneticiler silmeyebilir.SAM'e çıkartıyorum.Ne dersin?--Machiavelli' msj 18:48, 3 Nisan 2007 (UTC)

Tartışma sayfasında, Yehova şehitlerine göre yazdığını ileri sürüyor, ancak başlamda bir kez olsun adları geçmiyor, yani bir defa yanlı..ya yehova şehitlerine göre diye yazar başlıkta ya da tüm hristiyanlara göre başlamda yazar. Desen ki adam oturmuş incil tefsiri yazıyor, bunun kaynağı nerede?..kaynaksız. Ayrıca burnuma telif kokusu geliyor. SAM'e giderse ne olur bilemiyorum, bir defa benim üzerinde harcayacak zamanım yok. - Erhan 19:34, 3 Nisan 2007 (UTC)
Bende telifli diye bir sürü cümle arattım ancak bulamadım.Üşenmemiş tek tek yazmış heralde.Taraflı olduğu aşikar.Neyse notlarıma ekliyim silinmezse TBA'dan SAM'den gider.Bu arada anlamadığım birşey var Karabot kesin olarak red mi edildi yoksa bir karar için bizim yorumlarımız mı bekleniyor? --Machiavelli' msj 19:41, 3 Nisan 2007 (UTC)
Valla Özgür'in yazdığına bakılırsa, şu anda onaylamıyorum ve bu kararı yalnız vermek istemiyorum diyor. Yorum, ek bilgi ve katılım bekliyorum diyor. Ben yanıtımı kendisine yazdım, bu adımdan sonra artık karar topluluğun. - Erhan 19:56, 3 Nisan 2007 (UTC)
Tebrikler, senin botun hakikaten maaşallahı var--Atacameñoileti 14:21, 5 Nisan 2007 (UTC)
Onun adına teşekkür ederim. Ne yazık ki bu aralar uzun süre gözetimimde tutacak kadar zamanım yok. O yüzden ancak günde 1 veya en fazla 2 saat çalıştırabilirim. N'apalım..olduğu kadar. - Erhan 14:28, 5 Nisan 2007 (UTC)

Karabota güvenim tam.Anlayışsız anonimlerle karşılaşmamasını diliyor ve yolu açık olsun diyorum .Saygılar.--Machiavelli' msj 22:49, 5 Nisan 2007 (UTC)

Eyvallah Mach. Keşke ben de senin kadar güvenebilsem. Denemeler konusunda çözülmesi gereken birkaç pürüz dışında gayet iyi başarımı, ancak vandallarla ilgili olarak daha sayısız fırın ekmek yemesi gerekiyor. Zaman buldukça çalıştırmaya çalışırım. Kolay gelsin. - Erhan 06:16, 6 Nisan 2007 (UTC)

Karabot'un adı karaMurat olabilir mi acaba?--Etrüskileti 22:51, 5 Nisan 2007 (UTC)

Adını seçerken aklıma gelmedi değil, ancak gel görelim, "bot" soneki gelenekselleşmiş durumda. Özgür zaten az daha bot sıfatı vermiyordu, şimdi adamı bir de ad değişikliği ile rahatsız etmeyelim. Çalıştıracak zaman bulursam, önce işe yaradığını göstereyim de sonra bakarız adına da. Kolay gelsin. - Erhan 06:16, 6 Nisan 2007 (UTC)
  • isim stokolm idi farkettiysen. zaten sen halletmişsin. bu arada karabot isim gayet güzel ve 'yerli', değiştirme derim. --kibelemesaj 09:21, 6 Nisan 2007 (UTC)
  • Erhan uyarın için teşekkürler ama ben yeniyim ;) OepidusJoKeR

Lostsever kullanıcı kutusu[kaynağı değiştir]

Merhaba. Lostsever bir kullanıcı kutusu yapmaya çalışıyordum, pek başarılı olamadım. Kullanıcı kutusu üzerinde değişiklik yaptığınızı farkettim, ama ben böyle birşey yapmaya çalışmamıştım. İlk kez kullanıcı kutusu yapmayı deniyorum da :) Elimdeki Lost resmini bu kutucukta kullanmak istiyorum fakat vikipediye resim eklemeyi bilmiyorum. Yardımcı olabilir misiniz? --LostMyMind 12:34, 9 Nisan 2007 (UTC)

Bu mesajı bıraktıktan sonra kendim buldum deneme yanılma yoluyla :) Sanırım sormak için biraz acele etmişim, rahatsız ettim, kusura bakmayın. --LostMyMind 12:44, 9 Nisan 2007 (UTC)

Merhaba. Yanıt vermekte gecitkiğim için kusura bakmayın, bu aralar vikide eskisi gibi bulanamıyorum. Sorunu çözmeyi başardığınız için kutlarım. Yeni kullanıcılar genelde en çok şablon yaratımında zorlanıyorlar. Resim ile ilgili ancak izin bilgisi girdiğinizi göremedim. Nereden bulduğunuzu ve resmin izin bilgilerini girmenizde yarar var. Yoksa er geç birisi silecektir. İzin türlerini resmi yükleme sayfasının en altında bulabilirsiniz. Kolay gelsin. - Erhan 12:53, 9 Nisan 2007 (UTC)
Merhaba. İzin bilgisini nasıl girebilirim? Resmi http://www.yuzsekiz.com/lost-ve-yuz-sekiz-simgeleri/ sitesinden aldım, lostsever arkadaslar sagolsun hazirlayip kullanalim diye koymuslar oraya. izin alirim, almak sorun degil de, izin bilgisini nasil girecegim, onu bilmiyorum. ben hemen yuzsekiz'in site sahibinden izin istiyorum. --LostMyMind 13:01, 9 Nisan 2007 (UTC)
Telif konusunda uzman olmamakla birlikte, bildiğim, eğer resmi edindiğiniz ağelinde (sitede) telif ile ilgili yazı yoksa, veya var olup da kamu izni değilse, burada kullanamıyoruz. Ama tabii yanılıyor da olabilirim. Telif konuları ile yakından ilgili kullanıcı şu anda buralarda değil. Kendisine rastlarsam sorarım. Silinse bile dert etmeyin, en kötü olasılıkla olay çözümlendiğinde tekrar yüklenir. Kolay gelsin. - Erhan 14:29, 9 Nisan 2007 (UTC)
Teşekkür ederim. Aslında resmi aldığım sitede şöyle bir yazı var : "Lost hayranları ve www.yuzsekiz.com‘a destek vermek isteyen site sahipleri için üç farklı boyutta (100×100 piksel, 50×50 piksel, 150×50 piksel) simgeler hazırladık. MSN Messenger gibi anında mesajlaşma uygulamaları ve internet sitelerinde kullanabileceğiniz avatarlar ve minik destek banner’larından oluşan simgelere yeni eklenenleri bu başlık altından takip edebilirsiniz." Burada internet sitelerinde kullanabileceğiniz demiş sonuçta, o yüzden herhalde sorun olmayacak diye tahmin ediyorum. Kolay gelsin. İyi günler. --LostMyMind 14:39, 9 Nisan 2007 (UTC)
Gunaydin. Telif konusunda daha bilgili olan arkadasa durumu sordum, ve soyledigine gore, agelinde her hangi bir izin bilgisi bulunmadigindan, resimlerin bu ortamda kullanilabilmesi icin,info-tr@wikimedia.org e-posta adresine, bu resimleri hangi izin turu (gobl, cc, vb) ile yayimladiklarini belirten bir yazi gondermeleri gerekiyormus. Ardindan resimler kullanilabilirmis. Kolay gelsin. - Erhan 08:18, 10 Nisan 2007 (UTC)
Selam. Ne kadar da zormuş resim kullanmak. Her resim icin böyle ugraşıyor mu herkes? Neyse, ben yuzsekiz'e not bırakıp izin istedim, daha cevap vermediler gerçi ama o arada resim silinirse de napıyım artık, kullanmayiveririm :) --LostMyMind 10:42, 10 Nisan 2007 (UTC)
Resmin kaynagi ve kullanim kosullari belirsiz oldu mu baska yol kalmiyor. O yuzden ileride bilgisunarda (internet) aramadan once diger vikilerin resimlerine goz atmanda yarar var. Orada yer aliyorsa buyuk olasilikla gerekli kosullari yerine getiriyordur, ve boylece sen de rahat rahat kullanabilirsin. Kolay gelsin. - Erhan 11:59, 10 Nisan 2007 (UTC)

Merhaba. Birşey sormak istiyorum. İngilizce Wikipedia'dan bazı maddeleri kopyalayıp elimden geldiğince Türkçeye çevirmeye çalışıyorum. Tabii bu arada o sayfada olan resimleri de Vikipedi'ye eklediğim maddeye eklemek istiyorum. Bu durumda resmi eklerken lisans türü olarak ne seçmem gerekiyor, biliyor musunuz? Ben GNU seçtim fakat emin olamadım, seçeneklerde Wikipedia.org vardı fakat yanında parantez içinde Diğer Wikilerden alınanlar için değil şeklinde bir ifade vardı, o yüzden onu seçmedim. Ne yapmalıyım? Teşekkürler, iyi günler. --LostMyMind 07:46, 11 Nisan 2007 (UTC)

Merhaba. Kullanmak istediginiz resme gore iki seceneginiz var. Once soz konusu resmin ingilizce vikipedideki sayfasina girin. Ornegin bu resim. Hemen altinda commons yaziyorsa, o zaman resmi eklemenize gerek yoktur, cunku ortak kullanima acilmistir. Yani tum vikilerde kullanilabilir. Resim:Resimadi yazmaniz yeterlidir. Eger ortak kullanima acilmamis ise, o zaman burada kullanmak icin ayrica yuklemeniz gerekir, ve dolayisiyla izin bilgilerini ve kaynagini girmeniz zorunludur. Yani 1) once resmi kendi bilgisayariniza indirin 2)"dosya" (belge) yukle sayfasina girin. Kaynak olarak resmin diger vikide bulundugu sayfasinin bulunagini (adresini) verin 3) izin turu olarak da kaynak sayfadaki izin turunu kullanin. Tabi kucuk bir fark ile. Ornegin CC izin turu ise ayni kalir. Ama ornegin birisinin kisisel eseri ise, siz de herhalde kisisel eserim diye izin turu belirtmessiniz. Cunku sizin eseriniz degildir. Onun yerine sahibi tarafindan kamuya bagislanmistir denir. Durum gore farklilik olusabiliyor. Ama genelde ayni izin turunu tutarsaniz VE kaynagini belirtirseniz, en kotu olasilikla yanlis olsa bile biri duzeltir. Siz de zamanla ogrenirsiniz. Sahsen resim izinlerini hala tam cozmus degilim. Kolay gelsin. - Erhan 08:59, 11 Nisan 2007 (UTC)
Çok teşekkürler. Aynen öyle yapıyorum artık, silinir mi diye kabuslar görmüyorum. Sağolun varolun. --LostMyMind 11:35, 11 Nisan 2007 (UTC)

Tablo yardımı[kaynağı değiştir]

Çanakkale Savaşları maddesine toplam kayıplar kutusu koydum (en.wiki'den arakladım :P) ama düzgün olmadı, tablolama konusunda da pek başarılıd eğilim. Bir el atar mısın? Khutuck msj 15:10, 10 Nisan 2007 (UTC)

Karaladım birşeyler. Çevresine yeterince metin yerleşirse <br>'lere de gerek kalmaz. - Erhan 15:18, 10 Nisan 2007 (UTC)
Teşekkürler. Khutuck msj 15:45, 10 Nisan 2007 (UTC)

Merhabalar, beni Kullanıcı:Metal Militia size yönlendirdi. Sorum Commons'a televizyondan görüntülerin, elimizdeki bir kitabın veya CD'nin kapağının resmi çekilip yüklenmesinin mümkün olup olmadığı. Şimdiden çok teşekkürler, --Bahar (yine ben!) 18:12, 12 Nisan 2007 (UTC) Merhaba Bahar. Bildiğim kadarıyla wikiye olağan koşullar altında yükleyebildiğimiz her belge türünü "commons"'a da yükleyebiliyoruz. Ancak ekran görüntüleri ve cd/kitap kapakları telif haklarının genelde üretici/yapımcı/dağıtımıcılarına ait olduğundan sorunu yanıtlamakta zorlanıyorum. Commons'a bir bakayım bakalım, bu tür belge var mı, varsa da ona göre yanıtlarım sorunu. - Erhan 18:22, 12 Nisan 2007 (UTC)

Resim:Bornovahalkoyunlarigskdernegi.jpg selam birisi yukardaki resmi oluşturmuş ve bir çok maddede border şablonları şaşmış durumda...resme gidip kullanıldığı sayfalara bakarsanız anlayacaksınız...acil çözüm lütfen...MULAZIMOGLU 07:34, 13 Nisan 2007 (UTC)

Günaydın. Sorun sanırım çözüldü. Haber verdiğiniz için teşekkür ederim. Kolay gelsin. - Erhan 07:46, 13 Nisan 2007 (UTC)

Bir wiki sitesi kurdum yardimci olabilirmisiniz? MSN:oguzhan620@yahoo.com

Merhabalar hocam nerelerdesin, göremiyorum uzun zamandır SD'de? Bir sorum olacaktı Didim, Aydın maddesine coğrafya portalıyla ilgili birşeyler yapacaktım ki Türk Tarihi portalının şablonunu gördüm ama anlayamadım.Aydınlatırsan sevinirim.Saygılar--Machiavelli' msj 09:50, 21 Nisan 2007 (UTC)

Merhaba. Bir laboratuarin 2. katindayim..sersefilim, terliyorum, calisiyorum. Ve gorunen o ki bu yogunluk daha bayagi bir sure devam edecek. Dolayisiyla gec yanit icin kusura bakma. Sablon olayi hala cozumlenmediyse, tam sorunu ilet, zaman bulursam bakmaya calisirim. Kolay gelsin. - Erhan 09:09, 26 Nisan 2007 (UTC)

Temizlik Takımı'na katılımın yoğun olduğu bu günlerde takım üyelerine belirli hatırlatmalar yapmak ve takım için yeni oluşturulan şablonların kullanımında dikkat edilmesi gereken konuların açığa kavuşması için bu mesajı dikkatli okuyunuz.

  • Temizlik takımının genel amacı Vikipedi'nin temizlenip düzenlenmesi, politikaların gerektiği gibi uygulanması ve genel olarak projenin dengeli ilerlemesidir.
  • Takım üyeleriyle koordineli olarak çalışarak, belirlenecek projelerin zamanında ve temizlik takımı politikalarına uygun şekilde halledilmesidir.
  • Şablonların kullanımı hakkında kategorilerde gösterilen şekilde hareket edilmesi ve bu şablonların konulması gereken maddelere yerleştirilmeleri.
  • Düzenlenmesi gereken maddelere buradan ulaşabilirsiniz.
  • Ayrıca standartları inceleyerek Vikipedi'de uyulması gereken kuralları öğrenebilirsiniz.
  • Temizlik takımı sayfasını sürekli takip ediniz.
  • Görüşleriniz ve önerileriniz için portalın tartışma sayfasına lütfen mesaj bırakınız.

Bu mesaj yalnızca bilgilendirme amaçlıdır. Bahsi geçen konular hakkında zaten bilgi sahibiyseniz takımın geliştirilmesi adına bilgilerinizi güncel tutmanızda yarar var. İyi çalışmalar. --Elmacenderesi E=mc2 12:26, 25 Nisan 2007 (UTC)

Temizlik takımı logomuz yenilendi hepimize hayırlı olsun. Kullanıcı sayfanızdaki eski logolu şablon otomatik olarak değişmiştir. Bu mesaj sadece bilgilendirme amaçlıdır. İyi çalışmalar ve sevgiler. --Elmacenderesi E=mc2 16:41, 26 Nisan 2007 (UTC)

Sevgili TeTa üyeleri; takım için yeni bir kullanıcı kutusu oluşturulmuş durumdadır!! Dileyen üyeler babil kısmına Çöpçü sözcüğünü ekleyerek yeni kullanıcı kutusunu sayfalarına yapıştırabilirler!! Şablonu görmek için lütfen tıklayın. Bu mesaj bilgilendirme amaçlıdır. İyi çalışmalar!! --Elmacenderesi E=mc2 16:36, 27 Nisan 2007 (UTC)

Selamlar Krkzn.Şablon konusu hallolmadı hala.Ancak rahatsız etmemin sebebi 1958 sayfasındaki gibi "Türkiye'de olup bitenler" ile "Dünya'da olup bitenler" bölümleri birleştirilmesi gerek.Senin bot İçeriği tarihlere göre sıralayarak birleştirebilir mi.Ya da yazabilir misin böyle birşey?Vaktin pek yok biliyorum şimdi olmasada en azından aklımızda bulunsun.--Machiavelli' msj 15:45, 28 Nisan 2007 (UTC)

Günaydın. Yazdıklarının yapılamaz her hangi bir yanı yok. Ancak yazması zaman alır, ve bu aralar inan fırsatım yok. Söz vermiyorum. Uygun bir aralık bulursam bakmaya çalışırım. Kolay gelsin. - Erhan 09:08, 30 Nisan 2007 (UTC)

Değerli TeTa üyeleri takım sayfamız güncellenmiştir. Bu mesaj bilgilendirme amaçlıdır. İyi çalışmalar. --Elmacenderesi E=mc2 23:24, 30 Nisan 2007 (UTC)

Portal templates[kaynağı değiştir]

I noticed that there exist many nice templates with the same purpose. For example in philosophy, you have the Şablon:Felsefe portalı. Taking that example, I made the Şablon:Astronomi portalı, not knowing then that the Şablon:Astronomi Portalı already existed. It probably generated a lot of reaction from the length of this. (I have no clue what they say.) I do prefer the last format, because it can be easily be placed on top of categories and at the bottom of articles without screwing up the layout. Actually, I'd probably make one in the same format for philosophy and place it the category headers. But it all depends on how it will be accepted here. What is your opinion on this ?

Regard. -- Robin des Bois ♘ 23:03, 2 Mayıs 2007 (UTC)

Astronomical objects[kaynağı değiştir]

I think we should create a category for Astronomical objects, as it is done in most WP. Because soon enough, the category Gökbilim will be overcrowded. How should I name such a category ?

Salutations. -- Robin des Bois ♘ 23:03, 2 Mayıs 2007 (UTC)

Selamlar.. Lütfen, TeTa tartışma sayfasındaki TeTa lideri başlıklı mesajımı okuyup fikir beyan ediniz. Sevgiler.. --maderibeyzamsj 15:41, 3 Mayıs 2007 (UTC)

Hakemlik politikası[kaynağı değiştir]

Arkadaşlar bir çok kullanıcı bu tür bir kuruma ihtiyaç olduğundan bahsediyor. İnsanlardan ziyade buradaki yaşam da bu tür bir ihtiyaca işaret ediyor. Zaman kaybetmeden bu tartışmanın başlatılması gerektiğini düşünüyorum. Bu konuda açılan tartışmaya katılmak isterseniz sevinirim. İyi çalışmalar. Vikipedi tartışma:Hakemlik politikası ----devrimdptmesaj 14:49, 8 Mayıs 2007 (UTC)

Haftanın işbirliği[kaynağı değiştir]

Bu haftanın işbirliği projesi için katılım çağrısıdır.

Vikipedi'de yapılacak düzenlemeler için insan gücüne ihtiyacımız var. Lütfen bu projeye katılarak bize yardımcı olun.

TOBB ETÜ 17:27, 14 Mayıs 2007 (UTC)

Nutuk (eser) i Söylev, Mikroçipi tümleşik devreye yönlendirmişsiniz. Mikroçip tamamen yokolmuş.Madde adlarını değiştirirken biraz daha dikkat.--Boyalikus 15:02, 17 Mayıs 2007 (UTC)

Haftanın işbirliği[kaynağı değiştir]

Bu haftanın işbirliği projesi için katılım çağrısıdır.

Vikipedi'de yapılacak düzenlemeler için insan gücüne ihtiyacımız var. Lütfen bu projeye katılarak bize yardımcı olun.

--TOBB ETÜ 08:05, 21 Mayıs 2007 (UTC)

Bu haftanın işbirliği projesi için katılım çağrısıdır.

Vikipedi'de yapılacak düzenlemeler için insan gücüne ihtiyacımız var. Lütfen bu projeye katılarak bize yardımcı olun.

TOBB ETÜ 09:14, 28 Mayıs 2007 (UTC)

Merhaba Krkzn. KaraBot, burada olduğu gibi botlara da Hoş geldin! ve Memleketini tanıt! çağrısında bulunuyor. Dikkatine :) --Dreamer 18:18, 7 Haziran 2007 (UTC)

Merhaba. Bot özelliği hesabın açılmasından bayağı sonra alındığından (malum oylama süresi) önceden hangi hesabın bota ait olup olmadığını anlamak bildiğim kadarıyla mümkün değil. Yine de yazdım kenara, kolay gelsin. - Erhan 12:34, 11 Haziran 2007 (UTC)

Memleketini tanit projesi[kaynağı değiştir]

Selam Erhan, koy cesmesinde bu konu ile ilgili bir tartisma var [2]; Bot'tan "memleketini tanit" sablonunu cikar istersen. Sahsen Gelismis hosgeldin sablonunu kulanmasini tercih ederim. Kolay gelsin, Citrat 14:11, 29 Temmuz 2007 (UTC)

henüz dönmedin sanırım. bu şablonu kaldırsak gerçekten de pek hayırlı bir iş olacak. teşekkürler. --kibelemesaj 12:19, 6 Ağustos 2007 (UTC)

karabot'a engel[kaynağı değiştir]

  • erhan selam, karabot'un yolladığı memleketini tanıt şablonunu kaldırmak yolunda düşünceler var. çıkartman için mesaj bırakıldı ama sanırım yoksun. gerekirse kellesini uçurun dediğin için botu engelliyorum. döndüğünde hoşgeldin mesajını yollamak üzere yeniden ayarlayabilirsin, engellemeyi de o zaman kaldırırız. teşekkürler. --kibelemesaj 10:47, 7 Ağustos 2007 (UTC)
Günaydın, eğer o düşünceler toplumun düşüncüleri ise doğru yapmışsınız. Şu anda betiğin işlediği bilgisayara erişimim ne yazık ki yok, sanırım ekimden sonra tekrar çalıştırabilirim.kolay gelsin. - Erhan 07:04, 21 Ağustos 2007 (UTC)
gerekçeli bir itiraz gelmediğine ve rahatsızlıklar dile getirildiğine göre topluluğun düşüncesidir demekte bir sakınca yok. bir kampanya olarak başlamıştı, işlevini, şöyle ya da böyle yerine getirdi, her kampanya gibi bir sonu olmalı. yeniden gerekli görülürse, başka şekillerde gündeme gelir. teşekkürler, kolay gelsin. --kibelemesaj 08:07, 21 Ağustos 2007 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Geç oldu biliyorum ama Vikipedi'ye üye olmayan bir kullanıcının bana yaptığı vandalizmleri engellediğiniz için teşekkür ediyorum ve size bu sitede iyi çalışmalar diliyorum.

Saygılar, Sallapattias 7 Ağustos 2007 17:52 (UTC)

Seçkin madde oylaması[kaynağı değiştir]

Kondansatör maddesi seçkin madde adayı olmuştur. Teknik maddelerin kapsamlı olması gerektiği düşüncesiyle başlayıp sona erdirdiğim çalışmamda, oylamaya katılmanız beni sevindirecektir. flaWless - furKanileti 23:26, 31 Ağustos 2007 (UTC)
  • salut, j'ai vu que tu parlais français. Peux-tu s'il te plait traduire cet article qui est un article de qualité en français merci Aymeric78 14:00, 1 Ekim 2007 (UTC)
  • Eski dostum nasılsın,anlaşmazlıklar yaşadıksa da seni takdir ediyor ve iyi durumda olmanı diliyorum Erhan,bu arada vikiye yine eskigünlerdeki gibi aktif olarak katılmanda yarar görüyorum, dolaylı hemşerim, sevgi ve saygılarımla--Düşünenadam 05:08, 25 Ocak 2008 (UTC)

Selahaddin Eyyubi'nin etnik kökeni[kaynağı değiştir]

Tartışma:Selahaddin Eyyubi'nin etnik kökeni sayfasındaki tartışmaya dikkatinizi çekmek istedim. Kolay gelsin. ---Vikiyazar 13:48, 10 Mart 2008 (UTC)

nası bir Kullanıcı:Karabot satın aldınız?--Kapandi 14:11, 10 Nisan 2008 (UTC)

Haftanın iş birliği için katılım çağrısı!

Haftanın iş birliği projesine katılarak 100 TL'lik kitap hediye çeki kazanma şansını yakalayın!
2010'un 9. haftası için proje olarak Seçkin madde üretimi seçilmiştir.
Projeye katılmak için buraya tıklayın.
Bundan sonraki haftalar için bilgi mesajı almak istemiyorsanız lütfen bunu size mesajı atan kullanıcıya bildirin.

--CnkALTDSmesaj/message 01:59, 2 Mart 2010 (UTC)

kuzennn dönünce haber ver

Vikipedi sizi özledi!
Katkılarınızı ve Vikipedi'deki varlığınızı özledik.

Eski temponuz ile devam etmeniz dileğiyle...
Sizi Bekliyoruz!
Şubat 2011

TeTa Bilgilendirmesi[kaynağı değiştir]

Vikipedi:Temizlik Takımı yeniden yapılandırılma sürecine girdiğinden üyelik sistemi bir müddet askıya alınmıştır, hala aktifseniz ve temizlik takımı ile çalışmak isterseniz gelişmeleri takip ederek oluşum içerisinde yer alabilirsiniz, sevgilerimle... --e.c. 11:17, 15 Nisan 2011 (UTC)


Oluşturduğunuz sayfa hızlı silinmeye aday![kaynağı değiştir]

Merhaba Krkzn,

Oluşturmuş olduğunuz Dosya:Baf kalesi.jpg adlı sayfa, Vikipedi'nin hızlı silme kriterlerinden d1 uyarınca silinmeye aday gösterilmiştir.

Sayfanın silinmeye neden aday gösterildiği ile ilgili daha fazla bilgi almak için, ilgili kriterde verilen açıklamaları okumanız önerilir.

Bu uyarıyı gördüğünüzde sayfa silinmiş olabilir. Eğer sayfanızı bulamıyorsanız silme kayıtlarını kontrol edebilir ve sayfayı silen hizmetli ile irtibata geçebilirsiniz.

Pınar (mesaj) 12:41, 16 Nisan 2011 (UTC)


Oluşturduğunuz sayfa hızlı silinmeye aday![kaynağı değiştir]

Merhaba Krkzn,

Oluşturmuş olduğunuz Dosya:NGC40.jpg adlı sayfa, Vikipedi'nin hızlı silme kriterlerinden d1 uyarınca silinmeye aday gösterilmiştir.

Sayfanın silinmeye neden aday gösterildiği ile ilgili daha fazla bilgi almak için, ilgili kriterde verilen açıklamaları okumanız önerilir.

Bu uyarıyı gördüğünüzde sayfa silinmiş olabilir. Eğer sayfanızı bulamıyorsanız silme kayıtlarını kontrol edebilir ve sayfayı silen hizmetli ile irtibata geçebilirsiniz.

--GôkTR001 16:59, 16 Nisan 2011 (UTC)


Oluşturduğunuz sayfa hızlı silinmeye aday![kaynağı değiştir]

Merhaba Krkzn,

Oluşturmuş olduğunuz Şablon:AltÇubuk adlı sayfa, Vikipedi'nin hızlı silme kriterlerinden ş2 uyarınca silinmeye aday gösterilmiştir.

Sayfanın silinmeye neden aday gösterildiği ile ilgili daha fazla bilgi almak için, ilgili kriterde verilen açıklamaları okumanız önerilir.

Bu uyarıyı gördüğünüzde sayfa silinmiş olabilir. Eğer sayfanızı bulamıyorsanız silme kayıtlarını kontrol edebilir ve sayfayı silen hizmetli ile irtibata geçebilirsiniz.

Szoszvmesaj 15:32, 30 Haziran 2011 (UTC)

Reality (mesaj) 13:36, 10 Mayıs 2012 (UTC)

Siyaset VikiProjesi'ne Davet Edildiniz![kaynağı değiştir]

Siyaset VikiProjesi Sizi Çağırıyor![kaynağı değiştir]

VikiProje Siyaset davetiyesi
İyi günler.
Siyaset ile ilgili maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı, geliştirmeyi ve düzenlemeyi hedefleyen Siyaset VikiProjesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Detaylı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz.--~~~~

CEE Bahar Uluslararası VikiProjesi Sizsiz Olmaz![kaynağı değiştir]

CEE Bahar 2015 Uluslararası VikiProjesi davetiyesi
Merhaba, VikiProje Siyaset
Orta ve Doğu Avrupa ile ilgili maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı, geliştirmeyi ve düzenlemeyi hedefleyen Uluslararası VikiProjesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Ayrıntılı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz. Projede değerli katkılarınızı görmek dileğiyle şimdiden teşekkürler, iyi çalışmalar. --Fenerli1978Buyrun beniiiim? 03:47, 20 Mart 2015 (UTC)

ArnavutlukAvusturyaAzerbaycanBelarusBosna-HersekBulgaristanÇekyaErmenistanEstonyaGürcistanHırvatistanKaradağKazakistanKıbrıs CumhuriyetiLetonyaLitvanyaMacaristanKuzey MakedonyaMoldovaPolonyaRomanyaRusyaSırbistanSlovakyaSlovenyaTürkiyeUkraynaYunanistan

~--~ Cano58ileti 08:00, 7 Temmuz 2012

Mıknatıslık silinmeye aday gösterildi[kaynağı değiştir]

Değişiklik yaptığınız bir sayfa (Mıknatıslık) Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Mıknatıslık sayfasında silinmeye aday gösterildi. Bir fikir birliği oluşana dek tartışma sayfası açık kalacaktır. Tartışmaya herkesin katılımını bekliyoruz.

Maddede düzenlemeler yapabilirsiniz, ancak sayfanın üst kısmındaki silinmeye adaylık etiketini çıkarmayın. Teşekkürler.--Kevinselfmail 20.59, 29 Mart 2020 (UTC)[yanıtla]

Sizi özledik Krkzn![kaynağı değiştir]

Krkzn, Vikipedi sizi özledi!
Katkılarınızı ve Vikipedi'deki varlığınızı özledik!

Eski temponuzla, aramıza yeniden dönmeniz dileğiyle,
Sizi Bekliyoruz!


En samimi ve içten sevgilerle, Cedreon (mesaj) 17.24, 7 Ocak 2021 (UTC)[yanıtla]

Hadi gelin topluluğun ortak aklına güvenin, ansiklopedi yazmaya devam edelim, tatil bitmedi mi? --Stultiwikiabana yaz 12.35, 10 Temmuz 2023 (UTC)[yanıtla]