Kullanıcı mesaj:Hasanbay

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş geldin![kaynağı değiştir]

Gönüllü katılımcıların çabalarıyla 250 dilde oluşturulmaya çalışılan ansiklopedinin Türkçe bölümü olan Vikipedi'ye hoş geldin!

Katkıda bulunurken cesur ol! Hadi kolay gelsin. - Yardım gönüllüleri.





VikiÇağrı: Memleketini tanıt![kaynağı değiştir]

Vikipedi'de doğduğun veya oturduğun il, ilçe kasaba ya da köy hakkında bir sayfa var mı diye bir ara... Buldun mu? Bu hâli ile senin memleketine yakışıyor mu, kendine bir sor! Daha anlatılması gereken ne kadar çok şey var değil mi? Eklenmesi gereken nice resim...

Eğer "bu hâli ile benim memleketime yakışmaz" veya "koskoca ansiklopedide nasıl olur da memleketim hakkında madde bulunmaz" diyorsan kolları sıva ve onu sen tanıt! Zannettiğin kadar zor değil. Sadece birkaç biçem kuralına dikkat etmen ve tarafsız, ansiklopedik bir dil kullanman gerek. Safranbolulu arkadaşlar ne güzel derlemişler, sen neden yapamayasın?

İlk adımlar[kaynağı değiştir]

İlk önce bir miktar bilgi topla: Tam olarak nerededir? Nüfusu kaçtır? Tarihi nasıldır, bu yerleşim yerini kim kurmuştur? Ne üretilir? Görülmesi gereken yerleri nerelerdir, niye ziyaret etmek gerekir? Tarihi eserler ya da doğa güzellikleri var mıdır? Ne yenir, ne içilir, türküleri, öyküleri ve hatta efsaneleri nelerdir? Yaşlılarla konuşup, sözlü tarihe de yer verebilirsin.

Bu bilgileri İnternette de bulabilirsin, ama kesinlikle bulduğun bilgileri kopyalayıp yapıştırma, bilgileri kendi sözlerinle aktar! Yoksa telif hakkı ihlâli olarak silinir.

Biz de görelim![kaynağı değiştir]

Çektiğin resimler varsa bunları Vikipedi'ye yükle, yüklerken bu resmi kamuya bağışladığını açıklayan şablonu ekle: {{KM-Kişisel}} (bunu kopyala yapıştır). "Hakkını helal etmediğin" resimler, telif ihlalinden silinebilir.

Vikiproje:Türkiye yerleşim birimleri[kaynağı değiştir]

Türkiye'nin yerleşim birimleri hakkında nasıl katkıda bulunabileceğini buradan daha ayrıntılı öğrenebilirsin. Örneğin; maddede kullanabileceğin şablonlar, sayfanın daha düzgün görünmesini sağlayacaktır, doğru kategoriye eklersen arayanlar daha kolay bulacaktır vb.

Kolay gelsin!


Koordinatlar[kaynağı değiştir]

Merhaba Hasanbay. New York maddesinde değiştirdiğiniz koordinatları geri aldım, çünkü yönler İngilizce olarak N, W vs. gözüküyordu. Yalnız sonra fark ettim: Eski sürümdeki koordinatlarla sizin girdikleriniz farklı. Acaba hangisi doğru, eğer sizinki ise, rakamları yeniden girmek gerekecek. Saygılar, Filanca 16:33, 23 Eylül 2007 (UTC)

Şeker Bayramı'nızı en içten dileklerimle kutlarım. Sevgilerimle, --Bahar (yine ben, Vikikardeşiniz!) 15:14, 11 Ekim 2007 (UTC)
Yöresel yemeğimiz, bayrama uygun olmasa da elimden gelen bu

İyi Bayramlar[kaynağı değiştir]

Ben sizden önce davranayım dedim :-). Size tatlı ikram edemiyorum ama Iğdır yöresinin yemeği olan Kuymağı armağan ediyorum.--Sabri76mesaj 17:27, 11 Ekim 2007 (UTC)

Bu jelibonlar sizin için! Bayramınız kutlu olsun. Wiki'de nice yeni bayramlara!--Mehmet Baran 17:02, 11 Ekim 2007 (UTC)

Olimpiyad==>Olimpiyat[kaynağı değiştir]

Merhabalar. Buradan ve görebileceğiniz gibi "olimpiyad" diye bir kelime yoktur.Doğrusu olimpiyattır. Maddenin adını ve içinde geçen diğer "olimpiyad" sözcüklerini bu yönde dğiştirmemiz yerinde olacaktır. Saygılar.Sağlamcıileti 08:36, 1 Kasım 2007 (UTC)

Allah razı olsun[kaynağı değiştir]

Kardeş, euro 2008 stadyumlarında falan yardımcı olmuşsun. çok saolda çeviriler falan biraz dağınık. neyse wankdorf harikaydı. çok saol. varol. SBM 00:14 1 Aralık 2007

Maddeyi duzenleyip, toparladiginiz icin elinize saglik. Biyoloji maddeleri ile ilgilenen vikipedistler gormek mutluluk verici. Iyi calismalar. neskafefincanındatürkkahvesi 10:50, 6 Aralık 2007 (UTC)

Java Serçesi maddesini açtığınızı gördüm, teşekkürler. Biliyorsunuz ki biyoloji ile ilgilenen kullanıcımız gerçekten çok az. Bu konuda yapabileceğimiz bütün katkılarınız bu yüzden çok değerli. Ben ve Kullanıcı:Noctiluca fırsat buldukça Türkiye Türler Listesi/Kuşlar (Aves) yazıyoruz ve liste bitmek üzere. Belki siz de fırsatınız oldukça Kategori:Türkiye türler listesine ait herhangi bir madde için katkı da bulunabilirsiniz. Yalnız sizden ricam madde açarken bazı küçük ayrıntılara dikkat etmeniz. Örneğin açtığınız maddede yaptığım düzenlemeler ve taksokutu renkleri buna dahil. Bu konularda herhangi bir sorunuz olursa lütfen çekinmeyin. Şimdiden yapmanız olası bütün katkılarınız için iyi çalışmalar ve teşekkürler. Cat 10:46, 7 Aralık 2007 (UTC)

Cezayir'de islamcı ihtilal[kaynağı değiştir]

Merhaba. Bu konuyu birden fazla maddeye böldüğünüzü gördüm. Bu Vikipedi üslubuna aykırı, tek maddede toplayabilir miyiz? Ancak eğer bir maddenin boyutu çok fazla büyürse alt maddelere bölüyoruz. Saygılar, Filanca 21:30, 13 Aralık 2007 (UTC)

Maddenin adını Cezayir'de İslamcı ihtilal (2002-Günümüz) yaptım, iyi bir çalışma, eğer tamamlarsanız çok güzel olacak. İyi çalışmalar. Khutuckmsj 21:39, 13 Aralık 2007 (UTC)

Giuseppe Verdi[kaynağı değiştir]

Merhaba, Resim:Gıuseppe Verdi.jpg resmini eklemişsiniz; fakat eklerken yanına bir de lisans bilgisi koymalısınız. Yoksa resminiz silinir. Mesela şu örneklerden birini, resmin sayfasında "değiştir"e girerek, koyabilirsiniz:
Kategori:Creative Commons etiketleri
Şablon:KM-Kişisel
Şablon:GÖBL-Kişisel
-- Dsmuratileti 14:24, 29 Ocak 2008 (UTC)


uzun/yüksek[kaynağı değiştir]

  • merhaba, açtığınız gökdelen maddelerini rastladıkça düzeltiyorum ama size de, binalar için 'uzun' değil 'yüksek' sıfatını kullanmak gerektiğini hatırlatmak istedim. kolay gelsin. --kibelemesaj 22:39, 26 Şubat 2008 (UTC)

Lütfen yabanci dilde metinleri kelimeleri çikartiniz yoksa silinecektir. Teşekkürler --Shia 17:30, 19 Mart 2008 (UTC)

Teşekkürler..[kaynağı değiştir]

Bu çalışkan adam barnstarı 30 Nisan 2008 tarihinde, Vikipedi'ye bir çok "liste" ekleyip güzel katkılarda bulunduğu için Levent Abi tarafından Hasanbay'a verilmiştir.

Mimarlık tarihi[kaynağı değiştir]

Merhaba, yapmış olduğunuz Şablon:Mimarlıktarihi'ni biraz inceleme şansım oldu ve şablondaki sıralamayı neye göre yaptığınızı anlayamadım. Acaba bir sıralama gerekçeniz var mı? Yoksa Alfabetik yapabilir miyiz? Bir sorumda Selçuklu mimarisini şablon içine koymadığınızı farkettim, acaba un utulmuş bir durum mu? Yanıt için şimdiden teşekkürler. --Manco Capac 14:44, 14 Mayıs 2008 (UTC)

Elbette yardımcı olurum, bildiğim ne varsa paylaşmaya hazırım. İsterseniz önce imzadan başlayalım: İletilerinizi yazdıktan sonra dört adet ~ "tilde" adlı işaretten eklerseniz, mesajın sonunda imzanız çıkar. Klavyenizdeki Alt Gr ve Ü harfi tuşlarına birlikte 4 kez basmanız ya da üstteki mavi/gri kutucuklardan 11.sine tıklamanız yeterli. Bunun dışında kafanıza takılan ne varsa, gerek bana, gerek "Son değişiklikler" kısmında ilk başlarda aktif göreceğiniz bir arkadaşımıza sroabilirsiniz. Vikipedistler birbirlerine yardım etmekten zevk duyar. Sorularınıza belki anında değil ama en geç 24 saat içinde yanıt veririm. Lütfen çekinmeyin. Değerli katkılarınızın çoğalması dileğiyle, iyi çalışmalar. Levent Abi İleti 13:25, 8 Haziran 2008 (UTC)

Merhaba. Eklediğiniz güzel maddeler için teşekküler. Yalnız, madde yazarken yazım kurallarına dikkat ederseniz çok iyi olur. Örneğin her noktalama işaretinden sonra bir boşluk bırakmak gerekiyor. Açtığınız 1978 Fransa Bisiklet Turu‎ maddesinde gerekli değişiklikleri ben yapmıştım. Tekrar teşekkürler, iyi çalışmalar. --Yabancımsj 07:15, 12 Haziran 2008 (UTC)

Şablon:Osmanlı İmparatorluğu Organizasyonu[kaynağı değiştir]

Size yazdığım mesaja tekrar baktım. Sizin şahsınıza karşı en küçük bir eleştiri dahi yapmamışım. Gerçi mesajımı silmişsiniz ama Mesajımı okuyan herkes bunu görebilir.Sadece ve sadece şablondaki hataları ve eksikleri belirtmişim. Zaten siz bile bu hataları kabul ediyorsunuz. Oysa siz cevabınızda "Kendini dev aynasında görme" diyerek benim size yapmadığım bir hareketi yaparak şahsıma karşı eleştiri yönelttiniz. Amacım size bu hataları düzeltme fırsatı vermekti. Yoksa sadece Şablon:yanlış veya Şablon:Türkçe değil etiketi koyar size haber bile vermezdim. Ne yazık ki siz benim bu nezaketimi yanlış yorumladınız. Amacım sizi kırmak değil, hataları işaret etmekti. İyi günler. ---Vikiyazar 13:59, 25 Haziran 2008 (UTC)

Küçük Bir Ödül[kaynağı değiştir]

Bisiklet Turlarıyla İlgili YazdığıEşsiz Maddelerden Dolayı Bu Kullanıcı, Selimbey34 tarafından, bir adet Bisiklet ile ödüllendirilmiştir. --Selim Hoca 06:59, 15 Temmuz 2008 (UTC) !

Giau Geçidi[kaynağı değiştir]

Selam Hasanbay. Passo di Giau maddesi açıldı. Hem Giro hem de geçidin kendisi hakkındaki bilgileri eklerseniz sevineceğim. Takabeg ileti 12:38, 5 Ağustos 2008 (UTC)

1936 Fansa Bisiklet Turu başlıklı madde sanırım 1936 Fransa Bisiklet Turu olacaktı --60.240.246.147 13:07, 5 Ağustos 2008 (UTC)

Giro d'Italia[kaynağı değiştir]

Selam. Giro d'Italia maddesi açıldı. İtalya Bisiklet Turu yapacaktım ama Fransa Bisiklet Turunun ana maddesinin başlığının Tour de France olduğunu gördüğüm için belki bir sebebin olduğunu düşünerek başlığı Giro d'Italia seçtim. Türkçesinin İtalya Bisiklet Turu olduğuna dair gazeteler ve bisiklet organizasyonların yazıları mevcuttur. Size bırakıyorum. Takabeg ileti 06:14, 6 Ağustos 2008 (UTC)

Giro d'Italia[kaynağı değiştir]

Sayın Takabeg

Giro D'Italia Maddesini ben yazmadım. Ben bu Maddeden sonraki tarihli İtalya Bisiklet Tur larını yazdım. Yani ana şablonu hazırladıktan sonra, tarihli tüm turları yazdım. Bunu yaparken örnek: 1909 İtalya Bisiklet Turu diye yaptım. 1930 Giro d'Italia demedim. Giro d'Italia maddesini, "İtalya Bisiklet Turu" diye değiştirirsen ben bir şey diyemem. Bunu size bırakıyorum. Kolay gelsin.

İmzamı atarken bir sorunum var onu çözemedim. Onun için adımı yazıyorum.kullanıcı:Hasanbay --hasan 05:35, 7 Ağustos 2008 (UTC)

Selam. Anladım. İtalya Bisiklet Turu yapalım. Birde Tour de France maddesini de Fransa Bisiklet Turu yapabilir miyiz? Yani sakıncası var mı? Bir de imaza ve tarih için dört tane ~ eklerseniz tamamdır. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 05:41, 7 Ağustos 2008 (UTC)
+ Şuna biniyorum. Campagnolo donanımlıdır. Ama fren Modolo. Görüşürüz. Takabeg ileti 05:49, 7 Ağustos 2008 (UTC)

İmza ve tarih[kaynağı değiştir]

Selam. Pinar arkadaşımızın yanıtını doğrudan aktarıyorum: Takabeg ileti 06:38, 7 Ağustos 2008 (UTC)

Merhaba. Yukarı sağ köşede "tercihlerim" sayfasında "İmzalarda gözükmesini istediğiniz isim" kısmını eksik doldurup "Ham imza" yazan yerdeki kutunun seçilmiş olmasından kaynaklanabilir. Her iki kutuyu da boş bırakıp bir deneyebilir. --Pinar 06:29, 7 Ağustos 2008 (UTC)

Rica ederim, iyi çalışmalar --Pinar 07:08, 7 Ağustos 2008 (UTC)

Passo di Giau[kaynağı değiştir]

Elinize sağlık. Çok teşekkür ederim. Şimdi bu resim seçkin resim aday gösteriliyor. Resim güzeldir de ilgili maddeler zayıf olunca seçkin seçilmesinin anlamı azalacağını düşündüğüm için rica etmiştim. İyi çalışmalar. Görüşmek üzere. Takabeg ileti 08:30, 8 Ağustos 2008 (UTC)


Mola istiyorum[kaynağı değiştir]

Sayın Hasanbay, bir süredir yorulmadan girdiğiniz bisiklet turu maddeleri gözüme değiyorlar. Bu azminizle Armstrongu bile çatlatabileceğinizi söylemek isterim. Biraz sizi gülümsetmek biraz da mola almanızı sağlamak isterim. Yok siz ben mola falan alamam daha çok gideceğim etap var diyorsanız ben mola alayım olur mu? Başım döndü valla bu turlardan. Kolay gelsin. --Manco Capac 13:58, 10 Eylül 2008 (UTC)

Anonim değişiklikler[kaynağı değiştir]

Merhabalar. Bu konuyu Vikipedi:Köy çeşmesi (ilginize) sayfasında dün dile getirmiştim. Son anonim editleri kontrol etmeden madde üzerinde değişiklik yaptığınızda madde sizin bıraktığınız hali ile mühürlenmiş oluyor zira birçok vikipedist güvenilir bir vikipedistten sonra kontrol etme gereği duymuyor. Aynı şeyi Fıkıh, Şiilik, Allah gibi birçok maddede yaptığınız dikkatimi çekti. Değişiklik yapmadan ömce sizden önceki değişiklikleri kontrol ederseniz maddeleri vandallardan kurtarmış oluruz :) Teşekkürler, iyi çalışmalar.

Sevgili Hasanbay, büyük bir yanlış anlaşılma olmuş kusura bakmayın, benim şablonla bir alıp veremediğim yok :) Vandalizmleri geri alırken sizin değişikliğiniz de ara da kaynamış. Fıkıh maddesinde sizden önce anonim bit yazar vandalizm yapmıştı. Siz bu değişiklikleri geri almadan maddeye şablon eklemişsiniz. En son değişikliklerde sizin adınızı gören diğer vikipedistler de maddeyi kontrol etme gereği duymuyor. Yani bi nevi maddeyi "yanlış (vandallanmış) hali ile" mühürlemiş oluyorsunuz. Madde geçmişlerinde iki farklı tarihi karşılaştırma imkanı var. Yani sizden önceki kişinin ne yaptığını kontrol edebilirsiniz. İyi çalışmalar.--Abuk SABUK♫ ♫ 13:37, 15 Eylül 2008 (UTC)

Güneydoğu Amerika Devleti[kaynağı değiştir]

Selamlar. Acaba Güneydoğu Amerika Devleti madde adı yerine Güneydoğu ABD, Güneydoğu Birleşik Devletler ya da Güneydoğu Amerika Birleşik Devletler adlarından birini seçebilir miyiz? Bence bunlardan en uygun ve en kısa olanı Güneydoğu ABD. Şimdiye kadar ABD'yle ilgili bütün diğer maddelerde de bu standartı kullandık. Kolay gelsin. ---Vikiyazar 14:20, 18 Eylül 2008 (UTC)

Şablon:Kutsal Roma İmparatorları[kaynağı değiştir]

Selamlar. Şablon:Kutsal Roma İmparatorları hazırladığınız için teşekkürler. Çok gerekli bir şablondu. Ben o şablona bazı değişiklikler yaptım. Size yaptığım değişikliklerin nedenini anlatarak fikrinizi almak istiyorum.

  • İmparatorların adlarını Almanca olan haline dönüştürdüm. Bu imparatorlarla ilgili diğer dillerdeki maddelere bakarsak her dilde o dildeki hali kullanılıyor. Örneğin, Henry, Heinrich, Enrique, Enrico gibi. Bu diller Hristiyan ülkelerin dilleri. O yüzden her ülkede bu adların kendine özgü halleri mevcut. Oysa Türkçede bu adların Türkçe hali mevcut değil. O yüzden Vikipedi'de krallar için kendi ülkelerinin anadillerindeki adların kullanılmasına karar verildi. Örneğin Papalığın dili Latince olduğu için Papaların adları Latince yazılıyor (Bakınız: Tartışma:XVI. Benedictus). Bence de bu en makul kullanım tarzı. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?
  • Kralların adlarının yanına ülkesinin adı yazıldığında Türkçe Vikipedide virgül yerine parantez kullanılması geleneği yerleşti. Örneğin Osmanlı padişahı İbrahim (padişah), II. Konstantin (Yunanistan), Anne (Büyük Britanya), I. François (Fransa) gibi. Bu durumda Kutsal Roma İmparatorları için de I. Maximilian (Kutsal Roma İmparatoru) madde adı kullanılabilir. Ne dersiniz?

Selamlar. Kolay gelsin. ---Vikiyazar 14:28, 25 Eylül 2008 (UTC)

Başta Kutsal Roma İmparatorlarının özgeçmişleri olmak üzere birçok tarihi konular, kişiler, kentler ve diğer konulardaki katkılarından ötürü bu "Yorulmayan Vikipedist" ödülü Hasanbay'a Vikiyazar tarafından verilmiştir. Değer biçilemeyecek bu katkılarınızın devamını diliyorum. ---Vikiyazar 19:31, 8 Kasım 2008 (UTC)

İlginize teşekkür ederim Hasan bey. Ama neden ayrılmak ve artık katkı yapmak istemediğim biliniyor. Ben bu alanda o kadar katkı yapmış olmama rağmen, hiç faydalı olamadığımı ve sürekli kırıcı olduğumu gördüm.

Artık burada sık katkı, aslına bakılırsa hiç katkı yapmak istemiyorum. Ortam şu an için bana göre çok elverişsiz. Ne zaman düzelirse, ancak o zaman geri dönebilirim. Saygılar, iyi çalışmalar... SBM ileti 15:23, 5 Aralık 2008 (UTC)


Bunca emeğin karşılığı solup gidecek çiçekler değil elbet. Vikipedi adına konuşamam ama yararlananlar adına: teşekkürler bütün yaptıklarınız için.  Levent İleti Katkılar   09:50, 3 Nisan 2009 (UTC)


Çalışkan Barnstarı
Vikipedi'de durmadan açtığınız halter maddeleri için Captain Bradley tarafından Hasanbay'a takdim edilmiştir. Captain BradleyMesaj Sayfam 08:17, 15 Aralık 2009 (UTC)
  • Bende teşekkür ederim. Hem kendinizi aşağılamayın. (diyene bak !) Bence sizin katkılarınız da değerli. Ben SDD ile daha çok zaman geçiyorum ama bence Madde yazmak daha değerli oluyor. --Captain BradleyMesaj Sayfam 18:27, 15 Aralık 2009 (UTC)
Sporla ilgili eşsiz katkılarınızdan dolayı bir kez daha teşekkürler.  Levent İleti Katkılar   11:20, 27 Aralık 2009 (UTC)

Özgün Yıldız[kaynağı değiştir]

Özgün Yıldız
Vikipedi'nin gelişmesine yaptığı katkılar nedeniyle Hasanbay kullanıcısına bu ödül takdim edilmiştir. Katkılarınızın devamını diler, takipçiniz olduğumu belirtirim. :) İyi çalışmalar. --Muratsahinileti 17:46, 20 Şubat 2010 (UTC)

Elinize sağlık.

A, B, C

Hangisi daha güzel ? İnceledikten sonra VP:SRA gösterirseniz sevineceğiz. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 10:10, 20 Temmuz 2010 (UTC)

[[{{{bağlantı}}}|   ]]
[[Dosya:{{{resim}}}|{{{en}}}|{{{boy}}}]]
Robot çeviri eklemeyin.
Lütfen, çeşitli programlar ya da web sayfaları aracılığıyla Türkçe dışında bir dilden çevirisi yapılmış sayfaları Vikipedi'ye eklemeyiniz. Bu tür sayfalar, ifade ve anlam bozuklukları içerdiğinden, Hızlı silme kuralları, madde:8 gereği silinecektir. Eğer dil bilginiz yeterli değilse, çeviri grubumuzdan yardım isteyebilirsiniz. Vikipedi'ye farklı alanlarda katkıda bulunmak istiyorsanız, neler yapabileceğiniz hakkında daha fazla bilgi edinmek için hoşgeldin sayfasına bir göz atın. Teşekkürler.
Merube 89msj 16:05, 31 Temmuz 2010 (UTC)


Haftanın iş birliği için katılım çağrısı!

Haftanın iş birliği projesine katılın!
2010'un 31 ve 32. haftaları için proje olarak Vikiproje:Ana Sayfa/SM Oluşturma sayfasındaki bazı maddeleri, kırmızı bağlantılarını gidererek Seçkin Madde yapmak seçilmiştir.
Projeye katılmak için buraya tıklayın.
Bundan sonraki haftalar için bilgi mesajı almak istemiyorsanız lütfen bunu size mesajı atan kullanıcıya bildirin.

--82 ~145 ileti 08:19, 2 Ağustos 2010 (UTC)

uyarı Merhabalar;
Bildiğiniz gibi Vikipedi'nin amacı kullanıcıları sayesinde tarafsız bir ansiklopedi oluşturmaktır. Bu sebeple kullanıcı sayfalarımızda ve kullanıcı mesaj sayfalarımızda ideolojik, siyasi, kişisel (özgeçmiş, vs. gibi), reklam içeren, telifli veya herhangi başka bir Vikipedi politikaları'na aykırı hiçbir içeriği bulundurmamamız gerekiyor. Aslına bakarsanız, kullanıcı sayfalarında Vikipedi'de yaptıklarımız, Vikipedi'deki projelerimiz gibi konuları ve Vikipedi:Babil yoluyla da bildiğimiz dilleri koyuyoruz. Kullanıcı mesaj sayfalarında ise, yaptığımız değişiklikleri diğer Vikipedistlerle tartışıyoruz. Vikipedi:Kullanıcı sayfası maddemizi inceleyip, kullanıcı sayfanızı ve/veya kullanıcı mesaj sayfanızı burada yazılanlara uygun şekilde düzenlerseniz çok seviniriz. Teşekkürler. Vikiçizer 08:38, 2 Ağustos 2010 (UTC)

Robot çeviri[kaynağı değiştir]

  • Sayın vikiçizer bazı maddelerimi robot çeviri diye silmişsiniz. Size kolay gelsin derim.

İsterseniz tüm maddelerimi de silin. Wikipedia'da geçirdiğim yıllarıma yazıklar olsun diyen Kişileri şimdi daha iyi anlıyorum. Evet Bazı maddelerde robot çeviriye baktım fakat asla bir robot çeviriyi ana maddeye koymadım. Bilginize sunar kolay gelsin derim. Madde 8 de hızlı silinmede sayfayı hazırlayana bilgi verilir de diyor. Size kolay gelsin derim. Silmek kolaydır ama. Bir şeyi yaratmak zordur. Hele Merube89'un Dil bilginiz yeterli değilse tercümanlarımızdan blgi alın demesi de canımı çok sıktı. Sizlerle pek uğraşmayacağım. Tüm hazırladığım maddeleri de lütfen silin...Kolay gelsin..Hasanbay 08:34, 2 Ağustos 2010 (UTC)

  • Merhaba Hasanbay, Madde 8'den silinenlere kullanıcıya silme işleminden önce veya sonra haber verilir. Silinmiş maddeye verilen silme nedeni bağlantısı; silme işleminden sonra verilen bir bildiridir. Kurallara uygun silinmiştir. İtirazınız varsa teknik olarak itirazda bulunmanızı rica ederim, yoksa bu tavır ve sinirle bir yere varamayız. Hoşcakalın...Vikiçizer 14:10, 2 Ağustos 2010 (UTC)
  • Sayın vikiçizer yine söylüyorum sildiğiniz Kore çömlekçiliği ve porseleni ve Nevers fabrikası robot çeviri değildir. Bu bana teknik olarak sizin kanıtlamanız gerekir. Sizi inceliyorum.Herkesle gereksiz silme yapmalarınız nedeniyle problemlisiniz. Sizin de maddeleriniz silinmiş ama ben haklıyım diyorsunuz. Lütfen sildiğiniz maddelerimi nasıl geri getirecekseniz getirin. Son söz : Bana o maddelerin robot çeviri olduğunu kanıtlarsanız bir daha wikipedia da yazı yazmayacağım. Değil se siz de ayrılacakmısınız? Hasanbay 08:01, 4 Ağustos 2010 (UTC)
    • Merhba Hasanbay, basit bir talep geri getirme için yeterli olurdu. VP:N dışına çıkan ilk ve son mesajlarınızı yine görmezden geliyorum, ama üçüncüsünü görmezden gelemeyeceğimi söylemeliyim. Sabri'ye söylediğim gibi maddeleri en kısa sürede inceleyip gerekirse geri getireceğiz, Merube'nin de sildiği maddeye bakmasını bekliyorum. Hatta robot çeviri olması halinde bile düzeltmeniz için geri getirmek sorun olmaz. Nitekim ilk mesajınızda robot çeviriye baktığınızı söylüyorsunuz. Tavrınız üzücü ve hayret verici...Hoşcakalın...Vikiçizer 08:15, 4 Ağustos 2010 (UTC)
    • Sayın Vikiçizer son yaklaşımınız için teşekkür ederim. Robot çeviri geogle'un tek tıklamayla sayfayı Türkçe'ye çevirdiği bir kolaylık. Fakat ben asla robot bir çeviriyi kopyala yapıştır yapmadım. Açık sözlü olmam da bunun bir kanıtıdır. Benim amacım wikipedia'da madde sayısını fazlalaştırmak ve de yardım edebilirsen düzenlenmesi gereken sayfalara yardım etmektir. Anlayışınız için teşekkür ederim. Kolay gelsin.Hasanbay 08:25, 4 Ağustos 2010 (UTC)
      • Tekrar merhaba Hasanbay, en başından yaklaşımımızda size karşı bir negatiflik yok, aksine üzmemeye çalışıyorum. Madde silinmesi yüzünden herhangi bir kullanıcıyla problemimiz yok, farkında olmadığımız varsa bildirmenizi rica ederim. İtirazları her zaman olumlu karşılıyor ve maddeyi hemen geri getiriyoruz, düzeltilmesini takip ediyoruz sadece. Siz bendenize maddeleri geri getirelim, tekrar bakayım demiş olsa idiniz sorun yoktu. Biraz sitemkar olmanızı anlıyorum ama sinirli tavırlar hiç yardımcı olmuyor. Bendeniz kendi sildiklerimi incelemeniz ve düzeltmeniz için geri getiriyorum, bozuk bir Türkçe barındırmasın... Merube de umarım inceleyecektir. Hoşcakalın...Vikiçizer 08:33, 4 Ağustos 2010 (UTC)
  • Selamlar. Merube'nin attığı mesaj geneldir. Size özel bir tabir kullanmamıştır. Sizin gibi değerli katkılar yapan bir vikipedistin şevkini kırmayı elbette istemeyiz... İyi çalışmalar...--вяí¢αи76ileti 18:19, 2 Ağustos 2010 (UTC)
  • merhaba, mesajlar üzerine silinen maddelere baktım. üzerinde çalışmışsınız. ancak bu, maddelerin yeniden yazıma ihtiyacı olduğu gerçeğini değiştirmiyor. robot çeviriden yararlanarak kendi yazdığınız bir iki cümle ile taslak madde açarsanız daha yararlı olur. kolay gelsin. --ki bl 09:05, 4 Ağustos 2010 (UTC)
  • sayın Merube89 robot çeviri eklemeyiniz diyorsunuz. Hazırladığım hangi maddeye robot çeviri eklemişim lütfen söyleyiniz. İngilizce'den Türkçe'ye çevirisini yaptığım metinler, bire bir yapılan çeviridir. Türkçe yazılmış metinler de bile bu metni yazanın ne demek istediği bazen anlaşılamaz. Hal böyle iken Benim hazırladığım maddelere siz nasıl Robot çeviri dersiniz. Lütfen bunu bana açıklayınız..Hasanbay 08:02, 2 Ağustos 2010 (UTC)
Selamlar Hasanbay. Öncelikle geç cevabım için kusura bakmayın lütfen, bir süre vikiye vakit ayıramadım. Yukarıdaki mesajlara da öz misafiri oldum. Öncelikle size yollamış olduğum şablon -Sabri de belirtmiş zaten genel bir şablon olduğunu-, robot çeviri konusunda yollanan bir şablondur. Yani size özel olarak yazılmış bir durum yok, kırılmanızı kesinlikle istemem. Çizer de gayet güzel belirtmiş, ufak bir isteğiniz maddelerin geri gelmesi için yeterli olurdu. Sonuçta hepimiz buradaki gönüllüleriz ve amacımız ortak vikiyi geliştirmek. Rouen fabrikası maddesini geri getirdim. Bir yanlış anlama durumu olduysa lütfen kusura bakmayınız, emin olun hiçbir art niyet yok ki olamaz da. Maddelerdeki Türkçe'nin biraz düzeltilmesi gerektiğini de naçizane belirtmek isterim -ki gördüğüm kadarıyla Kibele de aynı yorumu yapmış. İyi vikiler dilerim--Merube 89msj 19:05, 4 Ağustos 2010 (UTC)
  • sayın Merube 89 Maddelerdeki "Türkçe'nin biraz düzeltilmesi gerektiğini de naçizane belirtmek isterim -ki gördüğüm kadarıyla Kibele de aynı yorumu yapmış. İyi vikiler dilerim--Merube 89msj 19:05, 4 Ağustos 2010 (UTC)" görüşlerinize katılıyorum. Bir maddeyi silmek yerine onu düzeltmenin daha iyi olduğunu vurgulamak istedim. İlk defa bu kadar uzun yazıyorum. Samimiyetiniz için teşekkür ederim. Tüm wikiyazarlara kolay gelsin.Hasanbay 07:25, 5 Ağustos 2010 (UTC)
Tekrar selamlar. Kusura bakmayın bu aralar vikiye girme sıklığım biraz az, ondan mesajlarım gecikiyor. Bu arada son mesajınızı benim mesaj sayfama değil de arşiv sayfama yazmışsınız, şans eseri farkettim. Emin olun düzeltilebilir olduğuna inanılan içerikler HS ile silinmez hiçbir zaman, bunun için düzenle, türkçe değil tarzı şablonlarımız var zaten. Ancak "robot çeviri" gibi düzeltilmesi çok büyük zaman ve emek harcanmasını gerektirecek, ufak düzeltmelerle halledilemeyecek maddeler HS ile siliniyor. Zaten VP:HS kriterlerimiz de gayet açık ve net. Maddeleri silmeyi emin olun hiçbir vikipedist istemez, ancak bazı durumlarda siz de takdir edersiniz ki bu elzem oluyor. Şöyle ki açtığınız maddelerde robot çeviri olduğu düşünülecek durumda olduklarından, düzeltilmeleri gerektiğini belirtmek istedim. Maddeleri yazan da siz olduğunuzdan sizin için bunun çok büyük bir iş olmadığını düşündüğümü vurgulamak için "biraz" demiştim. Yoksa robot çeviriyi düşündüren bu içeriklerin düzeltilmesi gerektiğini tekrar vurgulamak isterim. Ki zaten sizin üzerinde çalışma yapacağınız -türkçesinin düzeltilmesini kastediyorum- yolundaki mesajlarınız üzerine maddeler derhal geri getirildi. Yanlış bir anlaşılmaya mahal vermemek için -anlayışınıza sığınarak- bu uzun mesajı yazma gereksinimi duydum. Saygılarımla--Merube 89msj 19:59, 7 Ağustos 2010 (UTC)

Gecikme için özür[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Sanırım robot çeviri sorununuzu halletmişsiniz, buna sevindim ^_^ Zamanında yanıt veremediğim için özür dilemek isterim; Vikipedi'ye sık sık uğrayamadığım oluyor... bu sebeple sorunuza zamanında yanıt veremedim. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon א mesaj 07:48, 22 Ağustos 2010 (UTC)

2007 Dünya Halter Şampiyonası-Bayanlar +75 kg isimli maddeye, bekletmeli sil prosedürünün uygulanabileceğini ifade eden bekletmeli sil şablonu eklenmiştir. Her türlü katkı için minettar olsak da, bu madde Vikipedi'nin içerik politikalarıyla uyumsuz olabilir ve ilgili silme uyarısı tam olarak hangi açıdan uygunsuz olduğunu açıklamaktadır (ayrıca Vikipedi ne değildir? ve silme politikası sayfalarına bakarak daha fazla bilgi edinebilirsiniz). İlgili bekletmeli sil etiketini kaldırarak, silme önerisine itiraz edebilirsiniz; fakat lütfen niçin ilgili silme önerisine itiraz ettiğinizi ya değişiklik özetinizde ya da maddenin tartışma sayfasında belirtiniz. Ek olarak, lütfen maddeyi belirtilen sorunlardan yola çıkarak geliştirmeye çalışınız. Her ne kadar bir bekletmeli sil etiketini kaldırmak, silme önerisini geçersiz kılsa da, madde yine de silinebilir
Eğer herhangi bir hızlı silme kriterini karşılıyorsa hızlı silme yoluyla, veya silinmeye aday gösterilerek, topluluğun silinmeyi fikir birliği ile onaylaması sonucu silinebilir.

--Reality 16:19, 11 Ekim 2011 (UTC)

VikiProje Siyaset'e Davet Edildiniz![kaynağı değiştir]

VikiProje Siyaset davetiyesi
İyi günler...
Siyaset ile ilgili maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı, geliştirmeyi ve düzenlemeyi hedefleyen Siyaset VikiProjesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Detaylı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz.

~--~AtakanCanileti 13:41, 18 Haziran 2012 (UTC)

İlk Düzenleme Gününüz Mutlu Olsun[kaynağı değiştir]

Hasanbay, ilk düzenleme gününüzü VikiBarış olarak kutluyoruz. Mutlu Günler! Deniz (mesaj) 08:15, 27 Nisan 2017 (UTC)

2007 Ağrı depremi silinmeye aday gösterildi[kaynağı değiştir]

Değişiklik yaptığınız bir sayfa (2007 Ağrı depremi) Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/2007 Ağrı depremi sayfasında silinmeye aday gösterildi. Bir fikir birliği oluşana dek tartışma sayfası açık kalacaktır. Tartışmaya herkesin katılımını bekliyoruz.

Maddede düzenlemeler yapabilirsiniz, ancak sayfanın üst kısmındaki silinmeye adaylık etiketini çıkarmayın. Teşekkürler.----Maurice Flesier message 11:42, 27 Temmuz 2017 (UTC)

Geri dönmeyi düşünmez miydiniz? :) --Stultiwikiabana yaz 14.15, 10 Temmuz 2023 (UTC)[yanıtla]