Kullanıcı mesaj:Esc2003/Nisan 2010-Nisan 2011

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Esc2003 16:25, 30 Nisan 2011 (UTC)

Hoş geldin![kaynağı değiştir]

Gönüllü katılımcıların çabalarıyla 250 dilde oluşturulmaya çalışılan ansiklopedinin Türkçe bölümü olan Vikipedi'ye hoş geldiniz

Katkıda bulunurken cesur olun! Kolay gelsin.

ki bl 17:39, 24 Nisan 2010 (UTC)



Vandal olmayın..[kaynağı değiştir]

Vikipedi'ye hoşgeldiniz. Herkesi ansiklopedimizin gelişmesine katkıda bulunmaya davet ediyoruz. Katkıda bulunma hakkında daha fazla bilgi almak için hoşgeldiniz sayfasına göz atabilirsiniz. Bununla birlikte, gelişmeye katkıda bulunmayan, boş, hakaret vb. değişiklikler vandalizm olarak tanımlanır ve eğer bu tavrınızı sürdürürseniz daha fazla uyarılmadan engellenebilirsiniz. Lütfen, diğerlerinin emeklerine zarar vermek yerine ansiklopedimizin gelişmesine yardımcı olun. Teşekkürler. yabancım 19:47, 27 Nisan 2010 (UTC)

Lütfen mesajlarınızı çıkarmayınız.[kaynağı değiştir]

Kendi mesaj(laşma) sayfanızdaki içeriği değiştirmekte özgür olmakla birlikte, size gönderilen mesajları silmeniz Vikipedi'de hoş karşılanmayan bir tutumdur. Takdir edersiniz ki, diğer kullanıcılarla olan yazışmalarınızı, hem sizin hem de diğer kullanıcıların kolaylıkla takip edebilmesi açısından mesaj sayfanızdaki içeriğin silinmemesi gerekir. Aslında yaptığınız, tam olarak bir silme de olmayıp, sayfayı boşaltmaktan ibarettir. Zira, silme işlemini sadece hizmetliler gerçekleştirebilir. İsterseniz, mesaj sayfanızı burada anlatıldığı şekilde arşivleyebilirsiniz. Maddeleri taşıma ve yeniden adlandırma hakkında daha fazla şey öğrenmek için bu yardım sayfasına da bir göz atabilirsiniz.
yabancım 21:11, 27 Nisan 2010 (UTC)


  • Bunları söyleyebilmek için yaptım dediğiniz şeyin, bunları söyleyebilmek ile ilgisi yok. Vikipedide tartışmalar maddelerin tartışma sayfalarında yapılır. Lütfen başka kullanıcıların kullanıcı sayfalarına, önemli bir kural ihlali olmadıkça müdahale etmeyiniz. --yabancım 21:11, 27 Nisan 2010 (UTC)

Resim telif uyarısı[kaynağı değiştir]

Vikipedi'ye katkıda bulunduğunuz için teşekkürler. Yüklediğiniz resim telif hakları saklı veya "sadece ticari olmayan kullanıma açık", "izne tabii" veya "resmin değiştirilmesi sınırlandırılmış" olması ve adil kullanım politikaları dahilinde kullanılamayacak olması sebebiyle silinmiştir. Telif hakları hakkında daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. Yardım:Resim yükleme, Vikipedi:Resim kullanım politikası ve Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfaları da size yardımcı olabilir. Sorularınız için Vikipedi:Medya telif soruları sayfasını kullanabilirsiniz. Teşekkürler --Eldarion 11:26, 30 Nisan 2010 (UTC)


Uyarıları dikkate alın[kaynağı değiştir]

Lütfen uyarıları dikkate alınız. Vikipedi işleyişini aksatmanıza yönelik davranışlarınız için size yapılan uyarıları önemsememeniz, vandalizm olarak değerlendirilebilir ve engellenebilirsiniz. Eldarion 11:30, 1 Mayıs 2010 (UTC)


Gerekli bilgiyi bu sayfada bulabilirsiniz. --Eldarion 06:49, 3 Mayıs 2010 (UTC)

Lütfen sayfaları boşaltmayınız.[kaynağı değiştir]

Lütfen Vikipedi sayfalarını boş içeriklerle değiştirmeyin. Vikipedi'de boş sayfalar yeni kullanıcılar için yanıltıcı olabileceğinden zararlıdır.

Şayet çift madde durumundaysa, lütfen uygun olan sayfaya yönlendirme yapınız. Eğer sayfa vandalizme uğramışsa, lütfen uygun haline geri döndürünüz. Eğer sayfanın içeriğinin uygun olmadığını düşünüyorsanız, uygun bir içerikle değiştiriniz.

Eğer sayfa için umut olmadığını düşünüyorsanız, işleyiş için silme politikasına göz atabilirsiniz. Vikipedi'ye katkı sağladığınız için teşekkürler.
a[.]med»»ileti 08:23, 4 Temmuz 2010 (UTC)

"Ermeni Soykırımı'nın olduğuna dair iddiaları reddedenler" adlı sayfa ısrarla geri yükleniyor. Ancak kabul edenlerin olduğu sayfa boşaltıldı ve hâlâ da yok. Sizce bu tarafsızlığa aykırı değil mi? Yoksa yönetici kadrodaki Wikipedistler "Ermeni Soykırımı bir gerçekliktir" anlayışıyla mı hareket ediyor? --esc2003 14:32, 04 Temmuz 2010 (UTC)

Vikipedi işleyişi öncelikle tartışma sayfasının kullanımı ile yürümektedir. Sayfayı boşaltmak gerekmemekte. Kategori ya da madde içeriğine ilişkin argümanlar ortaya konulmalıdır. Kategori'nin şuanda içi boş ve boş kategori olduğu için silinebilir ama soykırım reddedildi veya kabul edildi gibi nedenle kategorinin gereksizliği üzerine konuşamayız. Hiçbir kategorinin adı, Vikipedi'nin ya da hizmetlilerin siyasi görüşü vardır denilmesinin kaynağı olamaz. Ben hizmetli değilim, lütfen hoşgeldin kriterlerinde yer alan VP:BTT inceleyiniz. İyi çalışmalar.--a[.]med»»ileti 11:54, 4 Temmuz 2010 (UTC)

Ermeni Soykırımı'nın olduğuna dair iddiaları reddedenler[kaynağı değiştir]

  • Bu iddianın karşıt görüşlüsünün olduğu sayfa bir zamanlar vardı. Ama galiba "-kabul edenler" hedef göstermek gibi algılandığından kaldırılmıştı. Mesela ben Murat Belge, Orhan Pamuk vs... gibi kişileri "-kabul edenler" olarak eklediğimde silinmişti. Bence bu yüzden "Ermeni Soykırımı'nın olduğuna dair iddiaları reddedenler" sayfası tarafsızlık ilkesine uymuyor ve silinmelidir. (Ya da "Ermeni Soykırımı'nın olduğuna dair iddiaları kabul edenler" sayfası oluşturulmalıdır.) Tartışma sayfasında da belirtmiştim zaten bunu.--esc2003 07:37, 05 Temmuz 2010 (UTC)
Merhaba Esc2003. İki konuyu ayrı ayrı değerlendirmek gerekiyor. Her iki kategorinin de bir ansiklopedide mutlaka olması gerekmiyor olabilir. Ama tercihen her ikisinin de kalmasını yeğlerim. Fakat bu tür ilişkili madde veya kategorilerde, biri kaldırıldığında veya vandalizme uğradığında diğerinin de mağdur olmasını anlamlı bulmuyorum. Bu konu özelinde ise "hedef gösterilmesi" gibi bir nedenle "...kabul edenler"in kaldırılmasına da itiraz etmem etik olarak olanaksız. Özellikle yabancı tarihçilerin "...reddedenler" listesinde yer almasının ise yararlı ve ansiklopedik olduğu ise çok açık. --iazak 10:36, 9 Temmuz 2010 (UTC)

Hocalı Katliamı[kaynağı değiştir]

Hocalı Katliamı maddesindeki Azerice çevirisi bölümünde olayların Azerbaycan'da nasıl tanımlandığı değil Azerice karşılığı yer almalıdır.. Bu konuda daha önce gerekli açıklamalar yapılmıştı.. | TheTimeileti 15:44, 5 Temmuz 2010 (UTC)

Madde 6 - Kayda değer olmayan kişi, grup veya sayfa[kaynağı değiştir]

Ali Can Ertuğ'un "kayda değer olmayan kişi" olduğuna nasıl karar verdiniz? Esc2003 11:51, 4 Ekim 2010 (UTC)

  • Merhaba. Txikibot bir robottur, otomatik olarak çalışır, dolayısıyla hata olması normaldir. Üstelik sahibi Türkçe bilmiyor, dolayısyla mesajınızı mümkünse ngilizce yazmanın daha doğru olacaktır. İyi çalışmalar. --82 ~145 ileti 19:16, 24 Kasım 2010 (UTC)
Metnin çevirisi özetle şöyle:

Hello. The word "Finlandiyalılar" is wrong and "Finliler" should be used instead. I have been changing those. Please do not add the word "Finlandiyalılar". Thanks.

Bu arada, kategorileri normal olarak yönlendirmek yazılım gereği mümkün değildir. Bunun yerine ilgili kategoriyi boşaltıp Şablon:Kategori yönlendirme'yi kullanıyoruz. Kullanım açıklaması şablon sayfasında mevcut. İyi çalışmalar. --82 ~145 ileti 19:36, 24 Kasım 2010 (UTC)

İş birliği vakti![kaynağı değiştir]

İş birliği projesi için katılım çağrısı!

2011'in 7. haftasının projesi Robbie Williams sayfasındaki kırmızıları gidermek (SM çalışması) olarak seçilmiştir.
Projeye katılmak için buraya tıklayın.
Bundan sonraki haftalar için bilgi mesajı almak istemiyorsanız lütfen bunu size mesajı atan kullanıcıya bildirin.

Azerbaycanca'nın konuşulduğu ülkeler[kaynağı değiştir]

Ne yapmaya çalıştığınızı anlamadım! En ayrıntılı işlendiği yerden siliyorsunuz. Durmaması gereken sayfaya geri getiriyorsunuz.

Esc2003 08:33, 5 Mart 2011 (UTC)

O, ülkelerde Azerbaycanca konuşan çok insan var. --Cekli829 10:14, 5 Mart 2011 (UTC)

Bunu ben de biliyorum, benim annem de Gürcistan'daki Azerbaycan Türkleri'nden. Azerice'den ben sildim (ki dil sayfalarında yoktur genellikle, o dilin ayrıntılarının olduğu kategoride vardır), siz geri aldınız. Kategori:Azerice'ye dün ben eklemiştim, bugün siz Azr. ve İran'daki... dışındaki kategorileri sildiniz. Anlam veremediğim şey bu işte.

Esc2003 15:03, 5 Mart 2011 (UTC)

Evet. Şimdi anladım. Neden öyle yapdığınızı ve neden öyle yapdığımı. Tüm dil kategorilerinde öyleyse, problem yok. --Cekli829 06:03, 7 Mart 2011 (UTC)

Kategorilendirme??[kaynağı değiştir]

Selamlar. Şu değişikliğinizi farkettim, ilgili bir şablon olduğu halde neden çıkardığınzı anlayamadım açıkçası. Benzer bir değişikliğinizi de gördüm. Nedenini öğrenebilir miyim bu değişikliğin acaba? --Merube 89msj 18:02, 7 Mart 2011 (UTC)

"Ülkelerine göre sporcu taslakları" kategorisi zaten ihtiyacı karşılıyor. "Milletlerine göre kişi taslakları" kategorisinde yalnızca İngiliz, Britanyalı ve ABD'li sporcu taslakları bulunuyordu zaten.--Esc2003 18:32, 7 Mart 2011 (UTC)

Angolalı, Kosovalı, Hollandalı gibi adlar özel addır. Buradan öğrenebilirsiniz: http://www.tdk.org.tr/TR/Genel/SozBul.aspx?F6E10F8892433CFFAAF6AA849816B2EF4376734BED947CDE&Kelime=Angolal%C4%B1

Esc2003 13:46, 8 Mart 2011 (UTC)

Bunların özelliği Angola özel ad olduğu ve bunlar da ondan türetildiği için cümle içinde de büyük harfle yazılmaları gerekliliğidir. Ancak Angolalı bir kişi değil binlerce insan olduğundan bunlar tam manasıyla özel ad değillerdir yani kesme işaretiyle ayrılmazlar. Ayrıca şu mesajlarıma cevap alamadım. Onlara da bakabilir misiniz lütfen?--Merube 89msj 13:53, 8 Mart 2011 (UTC)

Dünyada milyonlarca da Türk var ama kesme işareti kullanıyoruz. b. Millet, boy, oymak adları: ÖRNEKLER : Türk’üm, Alman’sınız, İngiliz’den, Rus’muş, Oğuz’un, Kazak’a, Kırgız’ım, Özbek’e, Karakeçili’nin, Hacımusalı’ya. Bahsedilenlerin şablon olduğunu görebiliyorum. Cevap yazarken dikkatsizlik yapılabilir. Kategori:Milletlerine göre kişi taslağı şablonları'ndan Şablon:İngiliz-biyo-taslak'ı seçtiğimizde İngilizler'le ilgili bir çok ayrıntıya ulaşabiliyoruz. Gereksiz yere eklenmişti ve diğer milletlerle ilgili bu tür ayrıntılar orada yer almıyordu.

Esc2003 14:49, 8 Mart 2011 (UTC)

Merhaba Esc2003,

Yukarıdaki uyarı şablonlarından birinde de belirtildiği üzere; sayfaların boşaltılması yerine silinmesi isteniyorsa {{Sil}}şablonunun yerleştirilmesi gerekiyor. Az önceki iki Fin kategorisinden dikkatimi çekti. Bunların silinmesini istiyorsan rica etsem şablonu yerleştirebilir misin sayfaya gerekçenle birlikte.

Sevgiler

Vito Genovese 10:46, 19 Mart 2011 (UTC)

Yaşayan İnsanlar[kaynağı değiştir]

Bu kategoriler belli bir amaca göre eklendiklerinden çıkarılmaması gerekiyor, lütfen dikkat ediniz. İyi çalışmalar. --Stultiwikiabana yaz 19:12, 22 Mart 2011 (UTC)

"Yaşayan insanlar" kategorisini zaten silmemiştim, onu en başa koymuştum, göremediniz sanırım. Ayrıca ana sayfada yaptığım değişiklikleri sildikten sonra alt kategoride bulunmayaları ekleyebilirdiniz.

Esc2003 19:43, 22 Mart 2011 (UTC)

Kusura bakmayın gerçekten dikkatimden kaçmış, bu arada diğer kategorileri silmemiştim, hata yapmışım bir şekilde. Bir de 'günümüze' değil de 'günümüz' daha doğru geliyor bana; ama farketmez, siz bilirsiniz. Affola.. --Stultiwikiabana yaz 19:52, 22 Mart 2011 (UTC)

"kategori yönlendirmelerini silmiyoruz"[kaynağı değiştir]

Şimdiye dek "Finlandiyalılar" adı altındaki tüm yönlendirmeler silindi. Neden böyle söylediniz? Esc2003 09:17, 31 Mart 2011 (UTC)


Merhaba Esc,

Bu tür kategorilerde yazım yanlışı söz konusu olmadığı müddetçe iki kategoriyi de koruyor, kullanılmayacak olan kategoriye kategori yönlendirme şablonu koyuyor ve sonrasında üst kategoriden takip ediyoruz. Bu şekilde daha etkili bir sonuç elde ediliyor.

Sevgiler

Vito Genovese 09:29, 31 Mart 2011 (UTC)

Angolalı vs. Angolalı' konusuna devam[kaynağı değiştir]

Dünyada milyonlarca da Türk var ama kesme işareti kullanıyoruz. b. Millet, boy, oymak adları: ÖRNEKLER : Türk’üm, Alman’sınız, İngiliz’den, Rus’muş, Oğuz’un, Kazak’a, Kırgız’ım, Özbek’e, Karakeçili’nin, Hacımusalı’ya. Bahsedilenlerin şablon olduğunu görebiliyorum. Cevap yazarken dikkatsizlik yapılabilir. Kategori:Milletlerine göre kişi taslağı şablonları'ndan Şablon:İngiliz-biyo-taslak'ı seçtiğimizde İngilizler'le ilgili bir çok ayrıntıya ulaşabiliyoruz. Gereksiz yere eklenmişti ve diğer milletlerle ilgili bu tür ayrıntılar orada yer almıyordu.

Esc2003 14:49, 8 Mart 2011 (UTC)

Selamlar tekrardan. Çok uzun zamandır vikiden uzaktım ondan geç cevap verebiliyorum kusura bakmayın. Sizin de örnek gösterdiğiniz TDK sayfasından kuralları kaynak gösteriyorum, çok önemli bir nüans var zira. TDK sayfasında şu önemli uyarı bulunmakta: UYARI : Özel adlara getirilen yapım ekleri, çokluk eki ve bunlardan sonra gelen diğer ekler kesmeyle ayrılmaz: Türklük, Türkleşmek, Türkçü, Türkçülük, Türkçe, Müslümanlık, Hristiyanlık, Avrupalı, Avrupalılaşmak, Aydınlı, Konyalı, Bursalı, Ahmetler, Mehmetler, Yakup Kadriler, Türklerin, Türklüğün, Türkleşmekte, Türkçenin, Müslümanlıkta, Hollandalıdan, Hristiyanlıktan, Atatürkçülüğün. Bilhassa Hollandalıdan örneğini koyu yazarak belirtme ihtiyacı duydum zira konu direkt bununla alakadar. Sizin örnek verdiğiniz ise eğer cümle içinde millet, boy veya oymağın kendisinden bahsediliyorsa geçerlidir. Yani aşağıda sıralanan özel adlara getirilen iyelik, durum ve bildirme ekleri kesme işaretiyle ayrılır bölümünün altında yer alan Millet, boy, oymak adları: Türk’üm, Alman’sınız, İngiliz’den, Rus’muş, Oğuz’un, Kazak’a, Kırgız’ım, Özbek’e, Karakeçili’nin, Hacımusalı’ya. örneklerle verilen durumda olduğu üzere. Çok ufak fakat önemli bir fark var sonuç olarak. Şablon:İngiliz-biyo-taslak'ta yer aldığı için buradan ulaşılabildiği için İngiliz sporcu-taslak şablonuna bu kategorileri eklememek sadace İngiliz sporcu şablonunun yeterli kategorilendirilmemesi anlamı gelir, yoksa Şablon:İngiliz-biyo-taslak'ta var diye o şablon için de ulaşılabilir diyemeyiz. Başka benzeri şablonlara eklenmemesi ise bir eksiklik, başkalarında da eksik diye hepsini kaldırmamız uygun değil kanaatindeyim. Velhasıl kategori:millet ve mesleklerine göre kişi taslağı şablonları kategorisi oluşturulup bu tarz şablonların buraya eklenmesi daha iyi olacaktır. İlk seferinde üşendiğim için biraz da bu tarz bir kategorilendirmeye gitmiştim. Neyse sonuç olarak böyle bir kategori oluşturuyorum, siz de benzeri şablonları farkettikçe bu kategoriye eklerseniz sevinirim. Saygılarımla--Merube 89msj 20:41, 31 Mart 2011 (UTC)

Bu arada, bunlar büyük harfle başlıyor tabi, (bakınız: kural 17) ancak buna rağmen bunları ayrımıyoruz yani.--Merube 89msj 20:42, 31 Mart 2011 (UTC)

Merhaba. KKTC bayrağından önce Kıbrıs Türklerinin ulusal bayrağı, dolayısıyla Kıbrıs Türk Geçici Yönetimi gibi yönetimlerin bayrağı Türk bayrağıydı. Kendilerini özgü bir bayrakları olmaması, bilgi kutularında bayrak olmayacağı ve bir soru işareti sergileneceği anlamına gelmez - bunu vurgulamaya da gerek yok, zaten giren Türk bayrağı olduğunu anlayacaktır. Bu nedenle değişikliklerinizi geri alıyorum. --82 ~145 ileti 11:05, 2 Nisan 2011 (UTC)

  • Bu sizin kişisel görüşleriniz

Kıbrıs Türklerinin "ulusal bayrağı" da ne demek? Adı üzerinde geçici bir yönetim bu. Burada amaç ayrı bir devlet kurmak değil, Rumların sürdürdüğü saldırgan tutumu terk edene kadar Kıbrıs Türklerinin güvenliğini sağlamaktı. Esc2003 11:29, 2 Nisan 2011 (UTC)

Kıbrıslı Türklerinin ulusal bayrağı elbette ki. Türk bayrağı olmadığını iddia etmeyeceksiniz herhalde? Amacın ayrı devlet olmadığını biliyorum (bu amaç KKRC'nin kuruluşunda vardı sadece); ancak Kıbrıs Türk halkının bayrağı bu olduğundan yönetimin bayrağı da budur. Bu kaynaktan da görülebilir. Yönetimin bayrağı olmadığını söyleyemeyiz (sonuçta liderlik vs. gibi makamlar var, bunlar da elbette ki Kıbrıs Cumhuriyeti bayrağı kullanmıyordu), kendine özgü bayrağı olmadığını söyleyerek bayrağı çıkarmak yanlıştır. --82 ~145 ileti 12:18, 2 Nisan 2011 (UTC)
  • Ayrıca şu, KKTC'nin 1983 yılında kullanılmış ilk bayrağıdır. Dosyanın adına bile bakmanız yeter bunun için. --82 ~145 ileti 12:32, 2 Nisan 2011 (UTC)

Yaptığınız gereksiz değişiklikler hakkında[kaynağı değiştir]

"Sanatçının kendi ismi dışındaki farklı bir isimle ünlü olması dışında, sanatçı maddelerindeki ilk cümlede (tanım cümlesinde) sanatçı adı tam yazılır." Böyle bir kural olduğunu daha önce hiç duymamıştım. Doğum adını da yazmayıverin o zaman. Ne de olsa bilgi kutusunda yazıyor değil mi? Esc2003 14:23, 9 Nisan 2011 (UTC)

Sanırım yanlış anlaşıldım; benim söylemek istediğim bilgi kutusunda yazmasıyla ilgili değildi. Aynı zamanda Vikipedi'de çoğunlukla kullanılan standartlardan birine uygun olarak değiştirilmesiydi. Bilginin bilgi kutusunda var olması değildi. Eğer kişisel bir yaklaşım olarak anlaşıldıysa özür dilerim. İyi çalışmalar...--ÖzgüRFikiR 15:11, 9 Nisan 2011 (UTC)

Reşid Behbudov[kaynağı değiştir]

Türkçe karakterleri sildiğim doğru değildir. Siz bu nedenle geri almayı seçiyorsunuz ama neden kontrol edilen bir önceki sürümü geri almıyorsunuz. Halbuki güncellediğiniz iki önceki sürüm yanlışlarla doluydu. Esc2003 05:18, 11 Nisan 2011 (UTC)

Kategoriler hk.[kaynağı değiştir]

Selamlar. Bazı kategorileri, tartışmadan taşıdığınızı gördüm. Önce burada tartışıp, topluluğun fikrine göre hareket etmek daha uygundur. İyi çalışmalar...--Rapsar 11:00, 11 Nisan 2011 (UTC)

  • Önerim hakkında sizin bir düşünceniz var mı?

Esc2003 15:33, 11 Nisan 2011 (UTC)

İlgili sayfada görüşümü bildiriyorum şimdi...--Rapsar 15:34, 11 Nisan 2011 (UTC)
Görüşümü belirttim. Bu arada tartışmaların yapıldığı yerin ana sayfasını okuyabilir misiniz? Bu şekilde yeni bir tartışma başlatmıyoruz, çeşitli adımları var. Teşekkürler...--Rapsar 15:46, 11 Nisan 2011 (UTC)

Halk müziği ses sanatçısına şarkıcı diyemeyiz çünkü şarkı apayrı bir edebiyat türüdür. Türkü yerine şarkı demek gibi bir şey bu. Esc2003 15:52, 11 Nisan 2011 (UTC)

Halk müziğini sadece Türk halk müziği olarak düşünmeyin. Pop, rock, arabesk gibi halk müziği de bir müzik türüdür. Sanat; resim, edebiyat, heykel gibi birçok dal barındıran bir kavramdır. Sanatçı yanlış bir kullanım oluyor bu durumda. İngilizceden gidersek, sing şarkı söylemek demek bildiğiniz üzere. Singer da şarkı söyleyen oluyor dolayısıyla, yani şarkıcı.--Rapsar 15:55, 11 Nisan 2011 (UTC)
Ben sanatçı demiyorum ses sanatçısı diyorum. Esc2003 16:05, 11 Nisan 2011 (UTC)
Şarkı söyleyene şarkıcı denir, neden başka bir tanım arıyorsunuz ki? Dediğim gibi halk müziği de bir müzik türüdür. Neyse, diğer fikirleri dinleyelim isterseniz...--Rapsar 16:07, 11 Nisan 2011 (UTC)

Merhaba. Ulam daha önce silinmeye aday gösterilmiş ve bu öneri haklı bulunmuş. Gerekçe ise bu tür bir adlandırmanın (anti-...) taraflı bir bakış açısına dönüşme potansiyeli. Ulamın kullanıldığı maddelere bakarsak öznel değerlendirmelerle sık karşılaşıldığı ve yaşayan insanların bu yolla hedef gösterildiği görülecektir. İyi çalışmalar. --Superyetkinileti 17:04, 16 Nisan 2011 (UTC)

Tarafsızlık[kaynağı değiştir]

"Ermeni Soykırımı'nın inkârı" Ermeni karşıtlığı olarak sayılıyorsa, "Ermeni Soykırımı'nın inkârını cezalandıran yasa tasarısı" da Türk karşıtlığı olarak sayılmalıdır. Esc2003 12:05, 16 Nisan 2011 (UTC)

'ermeni karşıtlığı' kategorisinin farkında değildim. her ikisinin de VP:TBA ihlali olduğunu düşünüyorum. yakın zamanda ilgilenicem. --ki bl 17:10, 16 Nisan 2011 (UTC)

  • Merhaba. İlgili sayfada görüşümü belirttim. Şöyle ki, eğer bu kategori tüm Osmanlı karşıtı araştırmacıların vs. toplandığı toplama bir kategori olacaksa tutmanın bir manası yok. Ancak eğer sadece EOKA-B veya Türk karşıtı söylemleri ciddi bir şekilde dile getirenlerin toplanacağı bir kategori olacaksa kalmalı. Geçen tartışmadaki kategoriyi görmemiştim; ama farklı olduğunu görebiliyorum. Böyle bir durumda normalde tekrar tartışılması gerekir, en azından Türkçe Vikide yaptığımız uygulama bu. Bunu orada dile getirdim. En azından hızlı silinmemesi gerekir kanımca. --82 ~145 ileti 17:19, 16 Nisan 2011 (UTC)

Anti-Turkism[kaynağı değiştir]

Merhaba Esc,

Bahsi geçen kategorinin kavramlar için değil de kişi ve oluşumlar için kullanımının tarafsızlık ihlali olduğu düşüncesindeyim. Geçtiğimiz günlerde eşzamanlı değişiklik yapmamıza olanak sağlayan terörizm kategorisinde olduğu gibi.

Yani kategoriyle ilgili düşüncelerimi anlayabildiğim kadarıyla paylaşmıyorum; ancak Voltaire misali, düşüncelerini en iyi şekilde ifade edebilmene olanak sağlamak için elimden geleni yaparım. Her ne kadar İngilizcesi iyi olan Seksen de konuyla ilgilenmiş ve mesaj bırakmış kategorinin tartışma sayfasına ama senin de konuyla ilgili söylemek istediklerin olursa çeviririm seve seve.

Sevgiler

Vito Genovese 19:39, 16 Nisan 2011 (UTC)

Katkılarınız oldukça iyi ve yerinde. Sizi tebrik ediyor ve katkılarınızın devamını diliyorum. Size bir hediyem. Kolay gelsin!!

Evet Esc2003; bu senin, başarılı değişiklerin ile bunu hak ettin.

----GôkTR001 19:17, 17 Nisan 2011 (UTC)

Yunanca adı okuduğumuz gibi Türkçe Latin alfabesine çevirmemiz gerek. Diyelim ki bir Yunan ABD vatandaşı o zaman bunu yapmamamız gerekir tabii ki. Esc2003 08:50, 18 Nisan 2011 (UTC)

Okuduğumuz gibi değil tam olarak. Yunancasındaki tarfleri direk Türk alfabesindeki harflere çevirmek gerekiyor sanırım. Σολωμός Σολωμού'nun sonunda bir "ύ" var. Benzer şekilde Χρήστος Σαρτζετάκης'teki "Χ" harfi bizde "h"ye karşılık geliyor ki madde adımız da zaten Hristos Sartzetakis. Rusçadaki Анжи Махачкала'ya benzetebiliriz sanırım. İngiliz alfabesinde j harfi olmasına rağmen ж'ye "zh" karşılığını bulmuşlar. Türk alfabesindeki karşılığı ise "j". Yanlış bir şey yazdıysam uyarınız :)--Rapsar 08:58, 18 Nisan 2011 (UTC)

Oscarlı yönetmenler[kaynağı değiştir]

"Kategori yönlendir" i ben kimseye sormadan eklemiştim. Aslında bunu kategori tartışmalarında dile getirmem gerekiyordu. Daha sonra buna benzer başka sayfalarda yine kimselere danışmadan boşaltma işlemi yaptım ve sonucunda uyarıldım. Daha sonra bu uyarılma ile birlikte Oscar ile ilgili kategorilerin Akademi ödülleri ile birleştirilmesi yönünde istekte bulundum ve kabul edildi. Kategorileri birleştirdim. Şimdi ise önceden yaptığım bu hatalı yönlendirme yerine kategori sili ekliyorum. Yani kategori yönlendirmeyi varsaymamanızı istiyorum. Esc2003 05:41, 21 Nisan 2011 (UTC)

Merhaba. Silme işlemini gerçekleştirdim, ancak yönlendirme şablonu eklenmiş olan ulamları genellikle silmiyoruz. Bu konuda standart bir kuralımız yok ne yazık ki. İyi çalışmalar. --Superyetkinileti 16:09, 21 Nisan 2011 (UTC)

İlham Aliyev[kaynağı değiştir]

İlham Aliyev maddesinde daha önce yaptığınız isim değişikliği geri alınmışken, tartışma sayfasını kullanmadan maddeyi taşımasaydınız keşke. Tartışma sayfaları bunları konuşmak için var : ). SD'de görünce belirtmek istedim. İyi çalışmalar --Sayginer 07:25, 22 Nisan 2011 (UTC)

Bunun için tartışmaya gerek yok çünkü Azerbaycan Latin'indeki o harfin karşılığı "E" 'dir. İsimlerin okunuşuna sadık kalmalıyız. Öyle değil mi? Esc2003 07:29, 22 Nisan 2011 (UTC)
Maddenin tartışma sayfasına ilgili bir mesaj yazılmış ve isim değişikliğinin geri alınmış olması tartışmaya gerek olduğunu çok açık olarak göstermez mi? Azerbaycanca'dan transliterasyon konusunda fikrim yok ama şunu söyleyebilirim ki Türkçe kaynaklarda "İlham Eliyev" diye bir kullanıma rastlamadım. --Sayginer 07:36, 22 Nisan 2011 (UTC)

Merhaba Cekli829[kaynağı değiştir]

Size bir şey sormak istiyorum. "Əliyev"'i Türkiye'nin kullandığı Latin'de Eliyev olarak mı yoksa Aliyev olarak mı yazmak daha doğru olur? Esc2003 15:50, 22 Nisan 2011 (UTC)

Uyarı
Uyarı
Maddelerin isimlerini, Vikipedi’de mevcut eğilim ve standartların aksine olacak şekilde değiştirmeyiniz ve/veya yönlendirmeyiniz. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --ki bl 08:22, 23 Nisan 2011 (UTC)

Türkiye'de yaygın kullanım[kaynağı değiştir]

Ülkemizde yaygın olarak kullanılan o kadar çok yanlış şey var ki... Esc2003 08:32, 23 Nisan 2011 (UTC)

Falancaya filancaya şarkıcı dediğimizde de "siz ona şarkıcı mı diyorsunuz onda ses bile yok!" gibi şeyler diyebilirler. Ayrıca keşke tartışma kapanmadan bunları belirtseydiniz. Esc2003 09:24, 23 Nisan 2011 (UTC)

Ne yaparsınız, dikkatsizlik ;) --Stambouliote ileti 09:36, 23 Nisan 2011 (UTC)

Merhaba Esc2003. Vikipedi genelinde şarkıcı, müzisyen maddelerinde bayrak kullanılmıyor. Bütünde bir standartın olması için değişikliği geri alsım sadece. Bu konuda bir topluluk kararı yok sanırım ama genel kullanım bu yönde. Şablon:Müzik sanatçısı bilgi kutusu'nda da bayraksız kullanım örnek gösterilmiş. İyi çalışmalar. --Szoszvmesaj 19:59, 23 Nisan 2011 (UTC)

Merhaba Cekli829[kaynağı değiştir]

Size bir şey sormak istiyorum. "Əliyev"'i Türkiye'nin kullandığı Latin'de Eliyev olarak mı yoksa Aliyev olarak mı yazmak daha doğru olur? Esc2003 15:49, 22 Nisan 2011 (UTC)

Hiç birisi doğru diyildir. Yalnızca, Əliyev doğrudur. Ama Vikide T.C. Resmî Gazetesinde olduğu gibi yazmakda sorun yok: Aliyev. ----Cek Li Taranmesaj 04:45, 25 Nisan 2011 (UTC)

Azerbaycan Türkçesindeki "Ə" harfi[kaynağı değiştir]

Bu harf Türkiye Türkçesindeki "açık e" sesine denk gelmektedir. Her zaman bu şekilde -"e"- çevrilmelidir. Ancak Türkiye'de bazı Azerbaycanlı kişi adları medyadaki yaygın kullanım nedeniyle "a" harfiyle yazılmaktadır. Bunun tek nedeni bu. Esc2003 08:19, 25 Nisan 2011 (UTC)

  • Əli - Ali
  • Əhməd - Ahmet
  • Əziz(ə) - Aziz(e)
  • Heydər - Haydar
  • dəfə - defa
  • əsgər -asker
  • fəaliyyət - faaliyet
  • məqalə - makale
  • səhifə - sayfa
  • şərq - şark
  • müharibə - muharebe

Selam! :) Burada verdiğim özel ad ve cins adlardan da görülebileceği üzere Azerbaycan Türkçesinden Türkiye Türkçesine transliterasyon yaparken her sözcüğe ayrı muamele yapılması gerekir. Örneğin Heydər'i Heydar diye çevirmek yanlış, Haydar olduğu barizdir. Yani ə harfi her zaman e veya her zaman a'ya tekabül etmiyor. Yeri gelmişken yazayım, aynı hassasiyet q-k, e-i ve yy-y için de gereklidir. George Bush'u da Corc Buş diye yazmamız gerekir sırf nasıl işittiğimize göre madde açarsak. Bana kalsa orijinal halde bırakırım (İlham Əliyev) ama Vikipedi'deki düzene göre hareket etmek gerekiyor. İyi vikilemeler :), --Bahar (yine ben!) 08:25, 25 Nisan 2011 (UTC)

Evet, ben de yazıldığı gibi bırakılması yanlısıyım Bunu İlham Aliyev tartışma sayfasında belirtmiştim. Sizin söylediklerinizden katılmadığım bir nokta var. O da "Heydər isim bariz Haydar'dır" dediniz. Bu bence yanlış, Joseph'i Yusuf diye çevirmek gibi bir şey. Çünkü adların her millet için farklı şekillerde kullanımı olabilir. Esc2003 08:35, 25 Nisan 2011 (UTC)
Doğru, adı Joseph olan birinin makalesini Yusuf diye çevirmeyiz ama benim verdiğim örnek Azerbaycan Türkçesi ile Türkiye Türkçesi arasındaydı, aynı dil ama birbirine yakın iki lehçe, nitekim her dilin makalesi için farklı muamele yapılıyor Vikipedi'de. Ama umarım evvelki mesajımda ə'nin her zaman e ya da her zaman a olmadığı açıktır. Yönlendirme sayfaları da zaten bu yüzden var. Eğer farklı kaynaklarda isim farklı geçiyorsa bu madde içinde belirtilebilir (bakınız:Kaddafi) ama bu Haydar Aliyev adına olan Türkçe kaynaklar için söz konusu değil. --Bahar (yine ben!) 08:51, 25 Nisan 2011 (UTC)

Ad değişikliği[kaynağı değiştir]

Googoosh adlı şarkıcının adını Guguş olarak değiştirmek istedim ancak olmadı. Yardımcı olabilir misiniz? Esc2003 06:03, 26 Nisan 2011 (UTC)

Yapılan değişiklikler hakkında[kaynağı değiştir]

O sorun çözüldü ve arkadaşların vardığı genel sonuca göre hareket ediyorum. İyi takip edememişsiniz. Mümkünse işleminizi geri alınız. Esc2003 09:40, 28 Nisan 2011 (UTC)

Anladığım kadarıyla kelimeden kelimeye değişiyor. Rusça'daki o-a harflerinin okunuşu gibi. Elizade kullanımı, bakıldığında daha yaygın. Azerice biliyor musunuz? Bilmiyorsanız kesin bir değişiklik yapmamanızı öneririm...--Rapsar 09:47, 28 Nisan 2011 (UTC)
Bunu bana anlatmamalısınız. "Ə" harfi "açık e" olduğu için ve de Türkçe'de her iki e için de aynı harf kullanıldığı için e olmalıdır. Ama arkadaşların beni uyardığı "yaygın kullanım" meselesi var ve de sizin dediğiniz "Elizade kullanımı, bakıldığında daha yaygın." doğru değil Türkiye'de Ali-... olarak kullanılıyor. Merak etmeyin Azerbaycan Türkçesini biliyorum ayrıca, annem onlardan. Esc2003 09:56, 28 Nisan 2011 (UTC)
Nerede daha yaygın? Eurovision'da Azerbaycan'ı Sefure Alizade temsil edecek tarzı bir haber çıkmış, haberin aynısı çeşitli sitelerde kullanılmış. Bu mu yaygınlık? Anlamadığım iş Haydar Aliyev'i Heyder Eliyev olarak değiştiriyorsunuz, bunu da tam aksi şekilde...--Rapsar 10:00, 28 Nisan 2011 (UTC)
O sayfalara bir bakın yeniden, hala öyleler mi? Size açıklıyorum neyi anlamıyorsunuz hala? Esc2003 10:08, 28 Nisan 2011 (UTC)
Azerbaycan Türkçesini biliyorum dediniz az önce. Bu taşımaları birkaç gün önce yaptınız (Aliyev'i söylüyorum). Bu konuda da bayağı ısrarcıydınız. Birkaç gün sonrasında ise tamamen aksi yönde bir taşıma yaptınız. Acaba Azerbaycan Türkçesi'ni birkaç günde mi öğrendiniz? Bunu anlamaya çalışıyorum. Teşekkürler...--Rapsar 10:10, 28 Nisan 2011 (UTC)
Uslubunuza dikkat edin. Başkalarının haklılığını kabul ettiysem ne olmuş yani! Esc2003 10:17, 28 Nisan 2011 (UTC)
Üslubum? Nerede bir üslup bozukluğu gördünüz ki? Sadece birkaç gün içinde ne değişti onu anlamaya çalışıyorum...--Rapsar 10:19, 28 Nisan 2011 (UTC)
Başkalarıyla olan mesajlaşmalarımı okuyun. İlham Aliyev'in tartışma sayfasına bakın. İsterseniz o kişilerle tartışın yeniden. Ayrıca size hala Eliyev vs.'nin yazımının doğru olacağına ancak diğer vikipedistlerin buna karşı çıktığından söz ettim. Neden zamanından tartışmaya girmediniz? Sefure Elizade olarak değiştiren kişi bendim ve yeniden değiştirdim çünkü Türkiye Türkçesinde bunun yanlış olduğu söylendi yaygın kullanım olmadığını söylediler ve de bu adları eski haline döndürmeye başladılar. Ben de ikililik olmasın diye onların göremediği sayfaları eski haline döndürüyorum. Uslubumda ne var diyorsunuz ama Azerbaycan Türkçesini birkaç günde mi öğrendiniz diyorsunuz. Bu alenen hakarettir. Esc2003 10:32, 28 Nisan 2011 (UTC)
Hakaret değildir efendim bu bir sorudur. Sonuna ünlem işareti koysam sonuna kadar haklı olurdunuz. Ancak sadece soru işareti koydum. Bu Azerice'deki ters e harfi (Azerice bilmiyorum. Sadece çıkarım yapıyorum) Rusça'daki o harfine benziyor sanırım. Rusça'daki o harfi, kullanıldığı yere göre o veya a olarak okunur. Türkçe transliterasyonlar da bu şekilde yapılır. "Muhtemelen" o ters e tarfi de bu mantıkla okunan bir harf. Bunun bir kuralı vardır mutlaka (harfin okunuşundan çok yazılı bir kural). Rusça'da önüne sessiz harf gelirse şöyle, iki sesli harf arasındaysa şöyle okunur gibisinden bir kural var. Benzer bir kural Azerice dil bilgisinde de vardır, emin olun. Ona göre transliterasyonu yapmak daha mantıklı olacaktır, öyle değil mi? Azerice bildiğinizi söylediniz. Böyle bir kural hakkında bilginiz olmalı o vakit. Şimdi, bu kural neyin nesidir? Nasıldır?--Rapsar 10:38, 28 Nisan 2011 (UTC)
Onu yapmıyorum bunu yapmıyorum. Kimse bir kaç günde bir şiveyi öğrenemez efendim. Ünlem koymadım şunu koydum, ne kadar çocukça laflar bunlar. Dilbilgisi kurallarında Azerbaycanlı arkadaşlara danışın. Sizin tüm bunları sataşma amaçlı yaptığınıza eminim ve artık size cevap vermek istemiyorum. Esc2003 10:51, 28 Nisan 2011 (UTC)
Karşınızdaki kişinin kim olduğu, yaşının ne olduğu, neyle uğraştığı hakkında "en ufak bir fikriniz" olmamasına rağmen onun hakkında yorum yapmak ne kadar kolay, öyle değil mi? Ne kadar çocukça laflar demek ne kadar kolay. Azericeyi bildiğinizi söylediniz. Ben de yazılı bir metni okumak için gerekli temel bir bilgiyi, bir kuralı sordum; cevap vermediniz. Daha doğrusu bilmediğinizi söylemeye diliniz varmadı. Vay efendim çocukça bir dille konuşuyormuşum. Vay efendim sataşma amacıyla tüm bu konuşmayı yapıyormuşum. Neden sataşayım ki size? Bundan ne gibi bir faydam olabilir? Ne gibi bir haz alabilirim?--Rapsar 10:56, 28 Nisan 2011 (UTC)

Daha doğrusu bilmediğinizi söylemeye diliniz varmadı. Ne kadar eminler kendilerinden. Halbuki açsalar vikipedide Azerbaycan Türkçesi ile ilgili sayfayı ya da elinin altında internet var arasanız, iş hallolacak. Maksat karşındakini yormak, üzmek olunca daha ne yapılabilir ki. Bu devirde hala yaşı nedeniyle saygı bekleyenler varmış. Ne kadar acı. İnsan karşısındakine verdiği değer kadar saygı görür. Açtığı kategori tartışmasında karşıt oy kullanıdığım için mi bunca şey.


Evdekilere sordum onlar da aktivizmden yana. Ama açtık bir kere tartışmayı kabul görmez kapanır dedim. Ama saçma bir örnekle yorum yapana laf anlatmaktan doldu taştı sayfa. Esc2003

İnternetteki her şeye güvenmeyiniz. Yaşım nedeniyle saygı beklemiyorum. Bakın hala beni tanımadan hakkımda yorum yapıyorsunuz. Yaşım 19. Karşımdakini yormak değil amacım, sadece bildiğiniz bir dil hakkında sizden bir kuralı açıklamanızı istedim, hepsi bu. Kategori tartışmasında karşı oy kullandığımdan mı yapıyorum ben? Birkaç önce bir kullanıcı tarafından hizmetliliğe aday gösterildim. Kendilerine oldukça saygı gösterdiğim, çok sık iletişimde olduğum kullanıcılar karşı oldular. Ben onlara kırıldım mı? Hayır. Burası benim malım değil. Babamın malı da değil. Topluluk uygun görmezse olmam. Ben zaten alacağımı aldım, teşekkürler...--Rapsar 11:30, 28 Nisan 2011 (UTC)
Neyi alacağınızı aldınız? Siz internetten öğrendiğimi nereden çıkardınız? Benim söylediklerime madem inanmıyorsunuz, size adres gösterdim, bunlardan ilki de Vikipedi ve Azerbaycanlı Vikipediciler. Sizin bana dediğiniz gibi "diliniz varmıyor söylemeye" bu konudaki haklılığım ve sizin haksızlılığınız. Esc2003 11:48, 28 Nisan 2011 (UTC)
Ne aldığım bende kalsın müsaadenizle. İnternetten öğrendiğinizi söylemedim ben. Siz bana internetten öğrenebileceğinizi söylediğinize karşılık ben o lafı söyledim. Yani internet her zaman güvenilir değildir demek istedim...--Rapsar 12:19, 28 Nisan 2011 (UTC)

Cem Özdemir adlı sayfayı korumaya alabilir misiniz? Esc2003 03:54, 29 Nisan 2011 (UTC)

Hızlı Silme[kaynağı değiştir]

Hızlı silinmesi gereken sayfalar var ...ses sanatçıları ile başlayan. Bunlar bir an önce silinse iyi olur. Çünkü bot'lar değişiklikleri geri almaya başlıyor. Esc2003 16:10, 29 Nisan 2011 (UTC)

Merhaba. Silme işlemini gerçekleştirdim. İyi çalışmalar. --Superyetkinileti 16:17, 29 Nisan 2011 (UTC)
Teşekkürler :) Esc2003 16:19, 29 Nisan 2011 (UTC)

Selam Esc20., Şurada farkettim. Değişiklik özetine böyle bir ifadeyi yazmak ne kadar doğru acaba? Özensizce yapılan bir geri alma işlemi ve Ahmet Kaya'nın kendine ait bir kategorisi var zaten, her şey orada kategorize edilmiş halde Vikipedi değişiklik yapan herkes Vikipedi'ye katkı sağlar ve Vikipedi politikalarını ihlal etmediği sürece asla kim olursa olsun herhangi bir kullanıcının değişikliği yani katkısı Özensizce gibi terim ve ifadelerle yargılanamaz, küçük duruma düşürülemez. Bilginize. TBA'yı gözden geçirmenizi tavsiye ediyorum. - Nebeviye 07:14, 30 Nisan 2011 (UTC)

Özensizlikten kastım, yapılan değişikliğin nedenlerini araştırmadan işlem yapmalarıdır. Bunu derken kesinlikle aşağılama gibi bir niyetim yoktu. Esc2003 07:20, 30 Nisan 2011 (UTC)
Kastınızda belki haklı olabilirisiniz. Ancak bu haklılık sizin ruh halinizde haklı paya sahip olacaktır. Çünkü kimse sizin ruh halinizi bilemez. Bu yüzden şahsen benim ve diğer kullanıcıların üzerinde durduğum ifadeyi genelleme yapacak olursam yanlış anlayacağı kuşkusuz. Her bu tür ifadenize parentez açıp yanlış anlamayın sakın diye ekstra bir ifade yazmıyacaksanız; ifadeniz yahut bu türden varsa ifadeleriniz yanlıştır. Uzun uzadıya şikayet konusu dahi olabilir. En azından bu konuda kendimde cefalar çektiğim için size hatırlatmak istedim. Kolay gelsin. - Nebeviye 07:26, 30 Nisan 2011 (UTC)~
Öncelikle ifadeden rahatsız olmadığımı belirterek, özensiz değişikliğimi açıklayayım. Şu an Türkçesini bulamadığım (var mı emin de değilim) şuradaki ifadenin koyu yazıyla vurguladığı gibi, maddeyle aynı isimdeki kategoriler, madde ve kategorinin aynı üst kategoride yer almasını gerektirir. Değişikliklerinizden örnek vermek gerekirse, Ahmet Kaya kategorisinin "Türk şarkıcılar" ın alt kategorisi olması Ahmet Kaya maddesinden bu kategoriyi kaldırmayı gerektirmez. Ya da Beşiktaş JK diye bir kategorinin bulunması Beşiktaş JK maddesini "1903'te kurulan spor kulüpleri" kategorisinden çıkarmaz. Hatta yukarıdaki en.wiki bağlantısının da belirttiği üzere asıl olan maddenin uygun kategorilerde yer bulmasıdır, aynı isimdeki kategorinin üst kategorilere bağlanması ikincil durumdur. Umarım özenli bir açıklama olmuştur diyerek değişikliği başka bir editörün değerlendirmesine bırakıyorum. --Sayginer 07:40, 30 Nisan 2011 (UTC)

Kategori:İngiliz erkek şarkıcılar[kaynağı değiştir]

Bu kategoriyi neden sildiniz. Esc2003 07:23, 30 Nisan 2011 (UTC)

VP:HS#Kategoriler hususu gözetilerek Kibele tarafından silinmiş. - Nebeviye 07:27, 30 Nisan 2011 (UTC)
Kategorilerin boş olmasının sebebi Kibele, çünkü İngiliz erkek şarkıcılar ile ekli olanları İngiliz şarkıcılar olarak değiştirmiş. Esc2003 08:02, 30 Nisan 2011 (UTC)

Kategoriler hk.[kaynağı değiştir]

  • Selam. Şu değişikliğinizi gördüm de. Cem Karaca kategorisi sadece Türk şarkıcılar kategorisinde yer almalı. Maddesi ise hem Cem Karaca kategorisinde hem de bu çıkarttığınız kategorilerde yer almalı. Bizde henüz böyle bir politika olmasa da şurada neden o şekilde olması gerektiği yazılı. Teşekkürler...--Rapsar 08:54, 30 Nisan 2011 (UTC)

Kategori:İngiliz erkek şarkıcılar[kaynağı değiştir]

Bu kategoriyi neden sildiniz. Esc2003 07:23, 30 Nisan 2011 (UTC)

cevabım şurada.. --ki bl 10:23, 30 Nisan 2011 (UTC)
Bu kategori tartışmalarında tartışılmadı ki. Ayrıca üçüncü cinsler için konuşuyorum, mesela cinsiyetini erkeklikten kadınlığa çevirenler için kadın şarkıcı demeliyiz. Sonuçta ödül verileceği zaman bu kişiler kadın sanatçı dalında ödül alıyorlar (Eşcinsel toplulukların eşcinsellik konusuna dikkat çekmek için düzenlediği ödül törenleri, yarışmalar vs. hariç).

Koruma isteği[kaynağı değiştir]

Cem Özdemir sayfası sürekli olarak aynı kişilerce ve aynı şekillerde saldırıya uğruyor. Bu sayfayı koruma altına alabilir misiniz? Esc2003 13:20, 30 Nisan 2011 (UTC)

Sayfa Koruma[kaynağı değiştir]

Cem Özdemir adlı Alman politikacının sayfasını koruma altına alabilir misiniz? Esc2003 15:53, 30 Nisan 2011 (UTC)