Kullanıcı mesaj:Düşünenadam/Arşiv6

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

nerelerdesin sen[kaynağı değiştir]

özlettiniz kendinizi yaw. ben mi göremedim yoksa sesin soluğun çıkmıyormuydu uzun zaman. hoşgeldin seni de görmek çok hoş oldu artık. eski günlerdeki gibi :)Delamorenamesaj 14:36, 20 Ocak 2008 (UTC)

İyiyim hocam sen nasılsın? Molayı bitirip dönmüşsündür aramıza umarım.?--Machiavelli' msj 01:58, 22 Ocak 2008 (UTC)

Öneri değilde hocam ilgilenirsen diye söyleyeceğim bir konu var. Ana sayfanın yenilenmesi için uğraşıyoruz ama eksiklerimiz var ve desteğe ihtiyacımız var. Konunun özeti Vikipedi:Köy çeşmesi (ilginize)#Ana sayfa-proje sayfasında var. Bir bak istersen :)--Machiavelli' msj 02:06, 22 Ocak 2008 (UTC)

Vikiproje Ana sayfa[kaynağı değiştir]

Merhabalar destekte bulunduğunuz Vikiproje:Ana Sayfa açılmıştır, ilginize.--Machiavelli' msj 20:52, 22 Ocak 2008 (UTC)

Hocam selamlar Tarihte Bugün sayfalarında kırmızı bağlantı olmaması gerekiyor, ana sayfaya çıkacağı için. Projede birkaç örnek vermiştim. Vikipedi:Tarihte bugün/11 Mart, işe yarar umarım. Kolaylıklar.--Machiavelli' msj 03:44, 23 Ocak 2008 (UTC)

Kırmızı bağlantılar, tarihte bugün vs.[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Tarihte bugün için çalıştığınızı görmek ne hoş! Ben de sizden özenip bir tane hazırladım. Dikkatimi bir şey çekti, belirtmek istedim, umarım mazur görürsünüz. Sanırım kırmızı bağlantıların gözükmemesi gerektiği için kırmızı olan iç bağlantıları kaldırıyorsunuz. Bunu yapmak yerine, kırmızı bağlantısı olmayan olayları/kişileri koysanız? Zira bazılarında, mesela doğan kişinin kendisi kırmızıysa bundaki iç bağlantıyı kaldırmak kırmızı kalması kadar işlevsiz olabilir. Zira konu kişinin ta kendisi. Ama mesela kırmızı bağlantı bir şehrinse ve şehrin maddesi yoksa, şehir yerine yer olarak ülkeyi belirtip, şehri parantez içinde belirtirsek şehre illâ ki bağlantı koymamız gerekmeyebilir. Bu tip ufak oyunlar oynarsak daha güzel tarihte bugün sayfaları çıkarabileceğimiz gibi bir fikir var içimde; size de belirtmek istedim ^_^ Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 04:26, 23 Ocak 2008 (UTC)

ben de senin beni hatırlıyor olmana memnun oldum, "hoşgeldin mesajımı" atan adam:)tıpkı yaklaşık bir sene önce olduğu gibi teşvik edicisin. çok saol ama kastın vikipedide aktiflikse gecesini gündüzünü burada geçiren pek çok arkadaşa ayıp etmiş oluruz:P ve fakat doğrudur hala buralardayım, arada bir şöyle kalem oynatıyorum diyelim:)) Sana da tekrar hoşgeldin demek lazım sanırım:)--Suelnurmesaj 19:40, 24 Ocak 2008 (UTC)

Süleymaniye Camii[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Elbette öyle bir düzeltme uygun olacaktır. Tekrar aday göstermeye gerek yok, başlıklarda değişime gitmemiz yeterli olur. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 02:58, 25 Ocak 2008 (UTC)
  • Miraç maddesine katkınızdan dolayı tebrik eder,iyi çalışmalar dilerim--Düşünenadam 06:39, 26 Ocak 2008 (UTC)
Selam. Teşekkür ederim. Bunun gibi maddeler çok vardır. İyi çalışmalar ve iyi haftasonları. Takabeg 07:14, 26 Ocak 2008 (UTC)

Selamlar. Vikipedi:Bekletmeli sil politikamız gereği, uygulamada biri şablonu kaldırırsa bu silinmeye itirazı olan biri var anlamına gelir ve bir daha beklemeli sil şablonu konmaz. Maddenin silinmesi için yapılabilecek şey VP:SAM 'dır. Saygılar.Sağlamcıileti 10:20, 26 Ocak 2008 (UTC)

Merhaba, mesajım sizin kaldırdığınız bir şablonla ilgili değildi, geri koyduğunuz bir şablonla ilgili idi. Şu değişikliğiniz dolayısıyla göndermiştim. Belirtmediğim için kusura bakmayın. İyi çalışmalar.Sağlamcıileti 22:53, 26 Ocak 2008 (UTC)
Estağfurullah, hata yok. Bu şablonu kaldırmak vandalizm değil. Birinin itirazı varsa, kullanıcı ve ya anonim, bu şablonu kaldıra bilir. Vikipedi:Bekletmeli sil şablonu biir kere kaldırıldıysa bir daha politika gereği maddeye konulamıyor, silmek için başka yolları denemek gerekiyor. Bunu söylemeye çalıştım. Sanırım tam anlatamadım bir kerede, kusuruma bakmayın. :) Sağlamcıileti 23:05, 26 Ocak 2008 (UTC)
Bu durum sadece bu tür şablonda geçerli. Hızlı sil, VP:SAM hala var sonuçta. Dediğim gibi bunlar kullanılabilir, bekletmeli sile itiraz edildiğinde. Ancak sistematik ve iyi niyetli olmayan bir şablon kaldırma durumu da vandalizm olur ve gereği yapılır. Vakit almak ne demek, saygılar.Sağlamcıileti 23:14, 26 Ocak 2008 (UTC)

Merhaba. Bu otomatik g.g. mi yoksa yaptığım açıklama yeterli gelmedi mi?--Gonzo diye biri 21:56, 27 Ocak 2008 (UTC)

Anladım; açıklama için teşekkürler.--Gonzo diye biri 22:04, 27 Ocak 2008 (UTC)

Gürcü alfabesi[kaynağı değiştir]

Selamlar. Gürcü alfabesi maddesinin tartışma sayfasına yazdıklarınızı okudum. Anladığım kadarıyla Gürcüler ve Acarlar ile alakalı hemen hemen bütün maddelerde Gürcistan merkeziyetçiliği ile Acaristan bölgeciliği arasında siyasi oyunu devam ediyor. Yer isimleri bile buna dahil. Sizce nasıl halledilebilir? İyi çalışmalar.Takabeg 22:52, 27 Ocak 2008 (UTC)

Tekrar selam. İşte bu. Demek başkası adınızı kullanarak yazmış:)) Bu maddelerde en az iki taraflı görüş mevcuttur. Cümlelerinden anlaşılan adınızı kullanan Gürcistan merkeziyetçilerindendir. Öteki de Acaristan bölgecisi. Geçmiş olsun. Yine okuyucuları şaşmamak için fikrinizi alabilir miyim? İyi çalışmalar. Takabeg 23:02, 27 Ocak 2008 (UTC)
Teşekkür ederim. Şimdi çıkmak zorundayım. Görüşmek üzere. Takabeg 23:19, 27 Ocak 2008 (UTC)
Eve geldim. Acarcılık eğilimli maddelere bakacağım. Bölgeciliği yapan kullanıcı beni Gürcüstan'ın adamı pozisyonuna sokumak istiyor da yine Türkçe vikinin tarafsızlığı için mecburen bu maddelerle uğraşacağım. İyi çalışmalar. Saygılarımla. Takabeg 00:36, 28 Ocak 2008 (UTC)
Evet şimdi onu yapmaya çalışıyorum. Geçen gün açtığım Aslan Abaşidze maddesini (henüz taslak) okursanız, belki bu işin köklerin bir kısmını anlarsınız. İyi çalışmalar. Takabeg 01:54, 28 Ocak 2008 (UTC)
  • merhaba, şikayeti yönetici şikayet sayfasına yaptığınız için kaldırdım. siz değişiklikleri geri alıp uyarı yollamışsınız. kullanıcı durmuş. yinelerse ilgilenirim. teşekkürler. --kibelemesaj 20:23, 28 Ocak 2008 (UTC)

hoşbuldum :) teşekkürler

Merhabalar, az önce baktım. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --Metal Militia ileti 22:36, 28 Ocak 2008 (UTC)

Gürcü mü olsam:))[kaynağı değiştir]

Selam. Bu gece de Acaracı çıktı ve ortalığı mahvetti. Arkadaşımız sağ olsun bazı maddeler korumaya alındı. Fakat dün yaptığım düzeltme (terim hataları, iç bağlantıları, tarafsızlaştırma vs) içine alınmadı. Şimdi dokunamıyoruz ya. Örneğin, 1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşı doğruyken "1878-1879" olarak kaldı. Bunun dışında Gürcistan merkeziyetçi tarafından bölgecilere bir tane saldırı gördüm Macahel maddesinde. Bu gece çıkan vandal da beni Gürcü yapmak istiyor:)) İyi çalışmalar. Takabeg 01:34, 29 Ocak 2008 (UTC)

  • Ona şunu da önerebilirsin diye düşünüyorum. Madem ki bu Kart olgusu Gürcü olgusunun kapsamında ve alt bir kategoriyi oluşturuyor, o halde maddeler ikiye ayrılsın, Kart kültürü ile Gürcü kültürü ayrı ayrı verilsin, ikisini tek bir madde altında toplamak yerine? Hangisinin hangisini içerdişği de açıklansın.Bu, kafaları karıştırır mı acaba? Yanlış mı düşünüyorum?--Düşünenadam 01:39, 29 Ocak 2008 (UTC)
Evet. Anladığım kadarıyla zaten öyle yapılmış. Gürcüce, Kartça, Acarca maddeleri mevcut. Acara diyalekti maddesi bile var. Aslında Kartça denilen Kart lehçesi, Acarca da Acar lehçesidir. Demek teklifinizle Gürcüce maddesi kurtulamıyor. Türkiye Türkçesini düşün mesela Dadaş veya Gakkoş, Denizlili, Kütahyalı (herhangi şivesini konuşan demek istedim) çıkıp Türkçe dediğiniz aslında İstanbulca (veya Ankaraca) Bu İstanbulcaya "Türkiye Türkçesi" diyen T.C'nin adamıdır demesi gibi bir şeydir. Sadece Gürcüce'nin şive listesini yapıştırıp Gürcüce maddedir diyor. İdeolojik eğitim yoluyla aşlanmış "Milliyetçilik" duyguları korkunçtur ki maddeler bölse de halledileceğini sanmıyorum. Kendinize iyi bakın. İyi çalışmalar. Takabeg 01:54, 29 Ocak 2008 (UTC)
Sevgili Takabeg, sana hak veriyor ve demek istediğini anlıyorum, benim sana teklifim şuydu: İleride bu tür vandalizm baskın gelirse veya değişiklik savaşı yaşanıyor şeklinde bir algılama olursa, bu bir fikir olarak aklında kalsın istedim. Ayrıca bu tür bir ayrım olduğunda Gürcü kültürüne katkılarını vandalizmden uzak olarak yapabilirsin diye düşünmüştüm, neyse iyi geceler, kolay gelsin.--Düşünenadam 02:00, 29 Ocak 2008 (UTC)
Evet haklısınız. Aklında kalmıştır ve kalacaktır. Benim Gürcü kültürüne katkıda bulunma isteğim yoktur:)) Sadece bilgiye ulaşmak için Türkçe kullananların kandırılmamalarını istiyorum. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar - İyi uykular. Takabeg 02:05, 29 Ocak 2008 (UTC)

Ağabey neden sildin yazdığımı.Kötü bi şey yazmadım kihayriyıldırım 19:43, 29 Ocak 2008 (UTC)

bu arkadaşa da ayıp etmişiz o zaman. Lakap doğru ve kullanmışız değil mi? Jack'e neden karındeşen diyebiliyoruz da servete madde de bile değil tartışmada lakabını yazamıyoruz? hayriyıldırım 19:49, 29 Ocak 2008 (UTC) Düşün abi düşün.İngilizce adı Jack the ripper yani yırtan jack iken biz karındeşen lakabını acımadan adama kullanmışız ama servete sümüklü lakabından dolayı acımışız. Cimbomlusun galiba.hayriyıldırım 19:53, 29 Ocak 2008 (UTC)

Hayriyıldırım hakkında...[kaynağı değiştir]

hayriyıldırım hakkında artık VP:İNOV'u düşünemez oldum. İlk geldiği günden beri izliyorum; hep böyle. Kolay gelsin... -- Dsmuratileti 19:54, 29 Ocak 2008 (UTC)

Rica ederim, iyi çalışmalar! -- Dsmuratileti 20:02, 29 Ocak 2008 (UTC)

Anladım.Ozaman karındeşeni değiştiriyom.görüşürüz.hayriyıldırım 19:59, 29 Ocak 2008 (UTC)

Merhaba bana bir itham var galiba kullanıcı Hayriyıldırım tarafından, sözkonusu kullanıcı, mesaj sayfamdan da görülebileceği gibi bana değiştirmesi için bir şey sormuş değildir, aksine... sadece bilginize sunayım dedim,iyi çalışmalar.--Düşünenadam 20:12, 29 Ocak 2008 (UTC)

Merhabalar, konuyu izledim, farkettim. Teşekkürler, kolay gelsin. --Metal Militia ileti 20:18, 29 Ocak 2008 (UTC)
  • Merhaba sesli sohbet maddesindeki bağlantıyı kendim silmemek için o şablonu koymuştum, tartşmanın --Düşünenadam 21:25, 29 Ocak 2008 (UTC)geri getirilmesi gerekir galiba?
Ne demek istediğinizi sanırım anlamadım.. Hem sil şablonu koydunuz, hem de geri mi getireyim istiyorsunuz ? --Metal Militia ileti 21:33, 29 Ocak 2008 (UTC)
Şimdi sorun kalmadı sanırım :) --Metal Militia ileti 21:41, 29 Ocak 2008 (UTC)

teşekkür,son bir nokta[kaynağı değiştir]

  • Tamam teşekkür ederim,iyi çalışmalar, bu arada, tartışma sayfasına şablon mu koymak gerek, Dreamer'ın dediği gibi, çıkarılması gereken bir şey varsa yani, yoksa kendimiz mi....?--Düşünenadam 21:44, 29 Ocak 2008 (UTC)
İçerik küfür vs içeriyorsa silinmesi gerekiyor. Silinince de boş kalmaması açısından tartışma şablonu eklemekte fayda olabilir tabii, ama bu bir zorunluluk değil. Eğer G1 veya G2 türü bir içerikse, silip yerine tartışma şablonu ekleyebilirsiniz. İyi çalışmalar, kolay gelsin. --Metal Militia ileti 21:53, 29 Ocak 2008 (UTC)

Merhabalar, bazen Siz uğramadınız, bazen de ben 'sıvıştım'.. Derken, uzun zamandır görüşemedik.. Nasılsınız?--Hasan Sami 17:49, 30 Ocak 2008 (UTC)

bot olmak için hangi şartlar gerekiyor.O sayfada tam anlayamadım.Açıklarsanız sevinirim.İyi çalışmalar--$elim Hoca 18:35, 30 Ocak 2008 (UTC)

  • Merhabalar! Teşekkür ederim, her şey yolunda. Dersler de iyi. Yarıyıl tatilini conjugaison yapmakla geçiriyorum. Maalesef Viikipedi'ye çok giremiyorum. Umarım siz de hayatınızdan memnunsunuzdur. Kendinize iyi bakın, --Bahar (yine ben!) 22:34, 30 Ocak 2008 (UTC)

Selçuklular[kaynağı değiştir]

  • Merhaba, az önce Selçuklular maddesine yazacağıma Büyük Selçuklu maddesine yazmışım o yorumu yanlışlıkla, kolay gelsin--Düşünenadam 20:42, 30 Ocak 2008 (UTC)
Selam. Oturum açıktı fakat yoktum. Dolayısıyla farkedemedim. İyi çalışmalar. Görüşmek üzere. Takabeg 04:03, 31 Ocak 2008 (UTC)
selam Takabeg, sana bunu haber vermenin nedeni, baktim ki, o maddede bayağı emeğin geçmiş, o yüzzdan haber vereyim dedim, yanlış bir anlaşılma olmasın diye de denilebilebilir, neyse dostum gecenin bu saatinde ikimiz de yorgunuzdur sanıyorum ve sana iyi geceler diliyorum--Düşünenadam 04:08, 31 Ocak 2008 (UTC)
Çok ince düşüncelisiniz. Vikipedide kişiye değil konuya göre davranmalıyız. Fakat itiraf etmem gerekirse, sıkça giren bazı kullanıcıların yaptıkları değişikliklere güvenip kontrol bile etmiyorum. (Belki de yanlış davranışım.) İyi geceler ve iyi uykular. Takabeg 04:16, 31 Ocak 2008 (UTC)
Sevgili Düşünenadam, Kolomb-öncesi Amerika portalı fikriniz gerçekten güzel. Önemli bir altyapı hazırlamışsınız, elinize sağlık. Şu anda bazı portalları güncelliyorum bu portala da elimden geldiğince seve seve katkı yapmaya çalışırım. Portalın şekli güzel ancak Ayın maddesi ve Ayın resmi kısımları klasik portallardaki gibi olup, geri kalan kısım aynı olsa nasıl olur. Böylece ayın maddesi güncellemek daha kolay olabilir, ayrıca ayın maddesine arşiv yapılabilir, bu sayede önceden yayınlananlar mükerrer olmaz. Bir de ayın resimleri değil de tek bir ayın resmi olsa, her ay çıkacak resmi heyecanla beklesek nasıl olur?? İyi çalışmalar--88.239.151.203 18:03, 1 Şubat 2008 (UTC)
Bu değişiklle bir prova yaptım ama (tabi sizin kullanıcı tablonuz kullanıldığı için bu sayfaları siz açmalısınız, ne derece başarılı olur tahmin edemiyorum. İyi çalışmalar--88.239.151.203 19:03, 1 Şubat 2008 (UTC)
Ya da bana izin verin Kullanıcı:Düşünenadam/Tablolar sayfasının tartışma sayfasında deneme yapayım. ? Kendim az önce oturum açmış olsam da bunu tercih etmiyorum, az öncede zaten izleme listeme göz atarken dalgınlığıma gelmiş:-)--88.239.151.203 19:25, 1 Şubat 2008 (UTC)
Tamamdır, siz bir deneyin önce, olmazsa bir de ben bakarım. Güzel bir portal olacak. Teşekkürler--88.239.151.203 23:08, 1 Şubat 2008 (UTC)
Aslında çok çirkin de olabilir öyle . Ben o dediğim tartışma sayfasında bir deneyeyim şimdi , beğenmezsek sizin sistemi uygulayalım. En azından altı kaval üstü şişhane olmaz:-) --88.239.151.203 23:15, 1 Şubat 2008 (UTC)

Ben yapıyorum sonra düzeltiriz.--88.239.151.203 23:24, 1 Şubat 2008 (UTC)

Tekrar merhaba, portalın şekli oluştu. Ama renkleri de aynı yapmak lazım. Benim açmış olduğum renk yeşil ama burada rengi ayarlayabilirsiniz. Daha sonra portala izin çıkığında buradan kopyalayarak açarız. Ama önce renkleri ayarlarsanız iyi olur. --88.239.151.203 23:52, 1 Şubat 2008 (UTC)

rengi seçeyim de kodları bilmiyorum. Bence siz uyguladığınız rengi benim verdiğim linkte uygulayın. Ya da hepsini siyah-beyaz yapın. Belki uğur gelir Kartalmız şampiyon olur:-))--88.239.151.203 23:59, 1 Şubat 2008 (UTC)
  • peki, kolay gelsin.
Ben kaçıyorum. Son durum tartışma sayfasındaki deneme gibidir. Gerçi biliyorsunuzdur ama söyleyeyim yine de portalı açarken Kullanıcı:Düşünenadam/Tablolar yerine Portal:Kolomb öncesi Amerika kullanacaksınız. İyi geceler--88.239.151.203 00:13, 2 Şubat 2008 (UTC)

Selam. Türk Hava Yolları maddesine ilave edilen daha önce THY'nin kullanmış olduğu uçaklar ile yeni bir madde açılabilir mi sizce? İyi çalışmalar. Takabeg 08:08, 2 Şubat 2008 (UTC)

Teşekkür ederim. Yeni maddeye aktaracağım. Az sonra, iyi uykular. Takabeg 08:24, 2 Şubat 2008 (UTC)
Elimden geldiğince düzenlemeye çalıştım.Teşekkürler kolay gelsin.--Eldarionileti 23:02, 2 Şubat 2008 (UTC)

Selam. Bu BU İŞLERİ BIRAKIN SONRA ÜZÜLÜRSÜNÜZ ile biten cümle sürekli ilave ediliyor ve çıkarılıyordu. Bir arkadaşımız geldiğinde yine çıkaracak ve çıkarıldığında tekrar ilave edirecek. Ve aynı kişi bunu yapıştırırken maddeye de bir şeyleri ilave ediyor ve o da her zaman aynıdır. İyi çalışmalar. Takabeg 01:24, 3 Şubat 2008 (UTC)

Ve aynı onu yapıştırmaya ısrarlı eden arkadaş latin alfabesi olmayan harfleri çıkaratarak ??? koyar. Aynı değişikliklerde sürekli yapıştırılan cümle şunlardır:

Ve şunu vurgulayalım laz halkı gerçekten vardır ve türk degilidr yaklaşık 2 000 yıl önce bugünkü karadenizde yaşamış (rum gürcü) karışımı bir halktır lazlar bugünkü laz olarak tasnif edilen insanlardan farklıdır.Bugün karadenizdeki halksa laz degildir bölgenin son 2 000 yıldır ismi lazistan olmasından dolayı ve bu isim bölgeye egemen olan tüm yönetimler tarafından kullanılmasından dolayı laz olarak adlandırılmaktadır.Yani lazlık lakaptır zaten bölgede laz şivelerine bakıcak olursanız hemşindeki lehçe bölgede cumhuriyet dönemin den önce yogun ermeni nüfusu yaşamasından dolayı ermenice ve gürcüce agırlıklıdır hopada gürcüce agırlıklıdır tırabzonda ise rumca ve türkce agırlıklıdır zaten şuanda karadenizde tırabzon laz aksanıyla konuşulmaktadır.bu vikipedide hem gerçek lalar hakkında bilgi verilmektedir hemde bugünki laz denen insanlara neden laz denildigini açıklamaktadır.

Eğer teker teker tartışma açarak fikirlerini sürürse (ve doğal olarak terbiyeli bir şekilde) tartışılacaktır elbette. İyi çalışmalar. Takabeg 01:32, 3 Şubat 2008 (UTC)

Niçin geri aldım[kaynağı değiştir]

  • Ben aslında müdahale etmiyecektim ama "sizi güzellikle uyarıyorum" lafı bana çok garip geldi. Bu lafı Hizmetli'lere şikayet etmeyi düşünmedim değil.Ne yani güzellikle olmazsa ne yapacak? Önce vikipedideki saygılı konuşmayı öğrensin. Bir son değişiklik devriyesini tartışma sayfalarını yerine getirdiği için "güzellikle uyarıyor" bu arkadaş. Burada bir gariplik gördüğüm için tekrar eski haline aldım. Gerekirse şikayette bulunacağım. Neyse Takabeg, kolay gelsin.--Düşünenadam 01:31, 3 Şubat 2008 (UTC)
Evet haklısınız. Bir süre dursun arkadaşlarımız da görsün. Tamamdır. Bunu çıkarmak isteyen arkadaşımızı da sebebini izah ederek ikna etmeye çalışacağım. İyi çalışmalar. Takabeg 01:35, 3 Şubat 2008 (UTC)

Tekrar Selam. Macahel maddesini önce daha zengin içerikli olanı geliştirmeye çalıştım ve alıntılları çok fazla olduğunu için kısmen çıkardım ve sadece iş bağlantıları geliştirebildim. Hala Osmanlı ağırlıklı görünüm vardı (şu an gördüğümüz sürüm). Bir arkadaş girdi biraz Gürcülük ağırlıklı (öyle hissettim) olsa da geliştirmeye çalıştı. Kısaca hangisi sürümü getirilse şimdilik "taraf"lıdır. Metinlerde çok büyük fark yoktur. Biri Gürcü harfi istemiyor. Diğeri ise istiyor. Osmanlı kısmını birinin hoşuna gitmiyor. Diğeri Osmanlı'da yoğunlaştırmak istiyor. Anladığım 78.176.231.73 arkadaşımızın yaptağı değişikliklerine Osmanlı dönemine ait bilgileri ilave ederek halledilecek. Vaktim olduğunda iki sürümdeki bilgileri birleştirmeyi düşünüyorum. Ancak şimdilik Kür Şad ile Kürşad üzerinde duruyorum. İlginiz için teşekkür ederim. İyi çalışmalar ve iyi tatiller (?) Takabeg 01:55, 3 Şubat 2008 (UTC)

Kusura bakmayın, tam anlatamamışım. Haftasonlarında "tatil" yapıp yapmayacağınıza emin değildim:)) Ondan yazdım. İyi çalışmalar. Takabeg 02:04, 3 Şubat 2008 (UTC)

colour names in different languages[kaynağı değiştir]

Dear wikipedist, I would be grateful, if you would participate in the study of the perception of colours in connection to colour names in different languages and/or to invite your colleagues to do so. I would need at least 10 more Turkish speaking participants. You can participate in a study via a web page [1] and the whole cooperation takes approximately 4 minutes. Samo Kreft, 4th February 2008

Selamlar düşünen adam[kaynağı değiştir]

Sezen ünal sayfasını boşaltmışsın.Yanlışlık yaptın herhalde:D.Sayfayı tekrar yapılandıracaksan yardım ederim sorun değil.İyi çalışmalar--$elim Hoca 19:35, 4 Şubat 2008 (UTC)

Zaman Bulursam Ayırırım.Bende Aziz Nesin maddesinde çalşmaktayım.Hedefim bitirmek.İyi çalışmalar.--$elim Hoca 19:40, 4 Şubat 2008 (UTC)

Selam. Nazka'ya İspanyolca'da "Naska" diye telafüz ediyorlar. Yerlisinin 'Indigena'nın dilinde Nazka mıdır orasını bilmiyorum. Bir de bu maddenin başlığı "Nazka kültürü" daha uygun değil mi? İyi çalışmalar. Takabeg 22:15, 4 Şubat 2008 (UTC)

İspanyolca'da z harfi "z" olarak okunur, fakat a,o,u seslilerinden önce yine "z" okunmakla birlikte telaffuzu biraz değiştirilir, Latin Amerkia İspanyolcasında ise "s"ye yakın telafuz edilir, bu durumda her ikisi de olabilir. Ama İspanyolca bildiğim için İspanya İspanyolcasında "z" okunduğunu iyi biliyorum. Neyse o kadar önemli bir konu değil benim için, nasıl istersen öyle kalsın.Bu arada eklediğin enwikiler için teşekkürler.İyi çalışmalar--Düşünenadam 22:25, 4 Şubat 2008 (UTC)
Tekrar selam. Aslında bence de çok önemli değil. Okuyucular oraya gidip 'Nazka' olarak telaffüz ederlerse de sorun yaşamayacaklar. Bahsettiğiniz nokta (Latin Amerika ve Endülüs şiveleri) için Seseo maddesini okursanız daha ayrıntı bilgileri alabilirsiniz. İyi çalışmalar. Görüşürüz. Takabeg 22:48, 4 Şubat 2008 (UTC)

Kürdistan maddesinin arşivi[kaynağı değiştir]

Selam. Kusura bakmayın. Önce size danışsaydım. Gerçekten maddeyi geliştirecek tartışma yapılmmıştı. İyi çalışmalar. Takabeg 00:09, 7 Şubat 2008 (UTC)

  • Buna gerek yoktu.Benim o maddede de herhangi bir katkım yok zaten. Ben yarımsaat kadar önce bir anonim vandal bu tartışma sayfalarını silmek istediği için onun o hareketini yinelediğini sanarak, yani bir vandalist hareket sandığımdan geri aldım, sonra da değiştirdim zaten,iyi çalışmalar--Düşünenadam 00:16, 7 Şubat 2008 (UTC)
Teşekkür ederim. Çok dikkatlisiniz. İyi çalışmalar. Takabeg 00:29, 7 Şubat 2008 (UTC)
Engellendi.Teşekkürler.--Eldarionileti 21:30, 7 Şubat 2008 (UTC)

Selam. Size de soracağım. Romeika maddesin uygun Türkçe başlığı nedir acaba? Takabeg 22:35, 7 Şubat 2008 (UTC)

Teşekkür ederim. Bağlığını Pontus Rumcası yapsak mı? Yapacağım:)) İyi çalışmalar. Takabeg 22:47, 7 Şubat 2008 (UTC)


Müzik portali deneme amaçlı açıldı. Katkılarınızı bekliyoruz. --joseph msj 15:00, 8 Şubat 2008 (UTC)

  • selam Takabeg, anonim kullanıcılara kayıtlı kullanıcılar için koyduğumuz şablon yerine hoşgeldin|anonim şablonu koyuluyor, haber vereyim dedim,kolay gelsin--Düşünenadam 17:45, 8 Şubat 2008 (UTC)
Teşekkür ederim. Ama tam olarak anlayamadım. Örneklerini bana atar mısınız? Şunları biliyorum (sorna silelim:)

Kullanıcı:Takabeg/monobook.js buraya mı ilave etsem? Monobook işini pek bilmiyorum aslında. Yardımcı olursanız sevineceğim. 18:01, 8 Şubat 2008 (UTC) Takabeg 18:03, 8 Şubat 2008 (UTC)

Teşekkür ederim. Anladım. Kendi monobook'a Eldarion'unkini kopyaladım. Fakat Hoşgeldin anonim yoktu. Nasıl şablonları teker teker monobook'a eklenebilir? Bilginiz varsa öğrenmek istiyorum. İyi çalışmalar. Takabeg

Kürtlerin tartışma sayfası[kaynağı değiştir]

Elinize sağlık. Teşekkür ederim. Bakacağım. İyi çalışmalar. Görüşmek üzere. Takabeg 04:22, 9 Şubat 2008 (UTC)

son bir nokta[kaynağı değiştir]

Selam Takabeg, senden bugün , son bir ricam daha olacak,88.245.74.103 kullanıcının Anadolu Aleviliği konusunda iyi bildiğim konuda bir vandalizmini yakaladım, bu kullanıcı farkettim ki, Kürtler ve Çerkes Ethem ve başka maddelerde de değişiklikler yapmış,adam sanki bi ajan gibi Türkiyeyi bölebilmek için hangi madde varsa ona elini atmış, neyse, bunlara da bir göz atabilirsen çok memnun olurum, benden bugünlük bu kadar, iyi sabahlar.--Düşünenadam 05:58, 9 Şubat 2008 (UTC)

Baş üstüne. İyi sabahlar. Takabeg 06:01, 9 Şubat 2008 (UTC)

Selam. Şablon:Kur'an'da adı geçen peygamberler ve Batı Trakya Türk Cumhuriyeti maddesinde benim geri alma hakkım bitti. İslam peygamberleri şablonunda Muhammed'in İngilizce karşılığını kasten boş bırakmıştım ve bunu ısrarla değiştiren arkadaşa da ilettim. Batı Trakya Türk Cumhuriyeti adı sonradan uydurma olup gerçek adı Batı Trakya Bağımsız Hükûmeti'ni kullanılması konusunda tartışma sayfasında konuşuldu ve konsensus bu yöndedir. Yine ısrarla Dicle Üniversite Türk kelimesi kullanıyor Batı Trakya dernekler vs. Onların siyasi biasların olduğunu da açıkladım. Yine anlamak istemiyor yaa. Yardımcı olursanız sevineceğim. İyi çalışmalar. Takabeg 20:26, 9 Şubat 2008 (UTC)

Selam. Tekekkür ederim. Evet Peygamber şablonunda sorun kalmadı. Batı Trakya Bağımsız Hükûmeti için daha çok sayıda arkadaşlarımızın fikirlerini almaya çalışacağım. Aslında konsensusumuz bu istikamettedir. İnterwiki'ye tabi ki baktım. Onlardan da 'Batı Trakya Türk Cumhuriyeti' adlandırmanın Türkçe vikiye uymadığı anlaşıldı. Son günlerde Türk asıllı Çin hanedanların üzerinde duruyorum. İlgi alanınıza giriyor mu? İyi çalışmalar. Görüşürüz. Takabeg 22:15, 9 Şubat 2008 (UTC)

Bir sayfada "Coğrafya bilim dalına katkıda bulunmak ve insanların kendi ülkesinden başka ülkelerin de olduğunu unutmamasını anımsatmak veya başka ülkelerin de olduğunu öğrenmesine katkıda bulunmak ve sonuçta egosantrizme karşı çıkmak için" demişsiniz. Yorumunuz tam da benim düşüncelerimin yansıması olmuş, buna sadece başka dünyaların da var olduğunun farkına varılması hususunu ekleyebilirim teşekkürler :-) --88.239.149.156 11:29, 10 Şubat 2008 (UTC)


Sevgili Düşünenadam ilgin ve uyarın için sana çok teşekkür ederim. Sadece o imaj değil açtığım diğer bazı maddelerdeki imajlar da görünmüyor çünkü maddelere koyduğum imajlar yöneticilerce adil kullanım kapsamında olmadıkları gerekçesiyle kaldırılıyor. Konuyla ilgili herhangi bir kitabın kapağının bile sadece sözkonusu kitapla ilgili bir maddede kullanılabileceğini henüz yeni öğrenmiş bulunuyorum. İyi çalışmalar. Peregrinus

Batı Trakya[kaynağı değiştir]

Selam. Defalarca gerçek adının Batı Trakya Bağımsız Hükûmeti olduğunu anlatıyorum. Ve Batı Trakya Türk Cumhuriyeti adlandırmasındaki Türk kelimesinin belli maksadıyla Batı Trakya dernekleriyle milliyetçi akademik çevreler tarafından uydurarak ilave edildiğini Esnosentrizm'in ansiklopediye ciddi zarar vermekte olduğunu ve verebileceğini anlatmaya çalışıyorum. Fakat arkadaşımız hiç anlamak istemiyor. Nasıl ikna edebiliriz? İyi çalışmalar. Takabeg 18:45, 11 Şubat 2008 (UTC)

Latin Amerika[kaynağı değiştir]

Selam. Her zamanki gibi tarafsız müdahaleleriniz için teşekkür ederim. Latin Amerika'nın özellikle hangi yöre ve ülkeler ile ilgileniyorsunuz? Brezilya, Arjantin, Uruguay, Paraguay, Bolivya ve Chile (İla de Pascua dahil: Chile şivesiyle İla de Pacca:))'de bulunmuştum. Belki katkıda bulunabilirim. İyi çalışmalar. Takabeg 20:54, 11 Şubat 2008 (UTC)

Selam. Nasılsın? Buralarda mısın? Görüşmek üzere. Takabeg 05:45, 14 Şubat 2008 (UTC)

Sorun değil. Size de kolay gelsin --60.240.112.112 04:29, 15 Şubat 2008 (UTC)

Siz yaparsanız sevinirim. Unutulmuş sanırım o. Khutuckmsj 20:41, 16 Şubat 2008 (UTC)

Dağlık Karabağ[kaynağı değiştir]

Selam. Nasılsın? Dağlık Karabağ maddesine daha önce yapıştırdığım tarafsız şablonu çıkardım. Fakat hemen ardından taraflılık havasını veren değişiklik yapıldığı için emin olamıyorum. Bir göz atarsan sevineceğim. İki saat kadar yokum. Görüşmek üzere. Takabeg 21:53, 16 Şubat 2008 (UTC)

SRA Prosedürü[kaynağı değiştir]

Selamlar Seçkin resimlere aday gösterirken prosedürdeki son bir aşamanın atlandığını gördüm. Resmi aday gösterirken son olarak yapılması gereken {{Vikipedi:Seçkin resim adayları/Teonate.JPG}} şeklinde Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki adaylıklar başlığının en üstüne yazılması gerekiyor. Bu sayede diğer Vikipedistler görüp oy kullanabilir. Teşekkürler.--Machiavelli' msj 12:04, 17 Şubat 2008 (UTC)

Çalışkanlık[kaynağı değiştir]

Selam. Normalde de çalışkansın. Ama bugün çok çalışkansınız. Farsça maddesine baktın mı acaba? Ben şimdiye kadar hiç dikkat etmedim. İyi çalışmalar. Takabeg 15:37, 17 Şubat 2008 (UTC)

Selam, açıkçası şaşırdım. Nasıl yorulmadan devam edebiliyorsun? Elinize sağlık. Tarihte bugün maddelerinde yaptığınız düzenlemeler için teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg 06:14, 18 Şubat 2008 (UTC)

Merhaba ve Bir Soru[kaynağı değiştir]

Merhaba Düşünenadam. VİKİPEDİ' ne henüz üye olmuş birisiyim. Söylediğini yaptım. Maddelerden kullanıcı adımı çıkardım. Bir şey sormak istiyorum fakat en ufak bir art niyetim yok. :) Madde eklerken kullanıcı adı neden eklememek gerekiyor? Teşekkürler...--Vistrel 15:55, 17 Şubat 2008 (UTC)

Uygunsuzdur, engellendi. teşekkürler.--Machiavelli' msj 19:35, 18 Şubat 2008 (UTC)
3. uyarısını aldı, ilk vandalizmde engellenecek. Khutuckmsj 13:50, 19 Şubat 2008 (UTC)
Uygunsuz görünüyor.Engellendi.Teşekkürler.--Eldarionileti 14:54, 19 Şubat 2008 (UTC)

Arap abecesi[kaynağı değiştir]

Selam. Arap abecesi diye başlık olur mu? Bir arkadaş tartışma sayfasında Arap harefleri olsun diyor. Ben Arap alfabesi de olabileceğini düşünüyorum. Bu konuda fikrini almak istiyorum. Teşekkür ederim. Takabeg 15:18, 19 Şubat 2008 (UTC)

Teşekkür ederim. Daha önce de konuştuk şimdi hatırladım. Abece de alfabe de yabancı dili:)) Metne bakarsak alfabesi olarak yazılıyor. Arap alfabesi olsun. İyi çalışmalar. Takabeg 15:23, 19 Şubat 2008 (UTC)

Kusura bakma. Çakışma oldu. Spybot'unki de sonraki IP'li'ninki de olabilir. Sana bırakıyorum. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg 15:34, 19 Şubat 2008 (UTC)

Thank you :-) --Davide21 19:07, 19 Şubat 2008 (UTC)

tartışma ana sayfa kosova altında[kaynağı değiştir]

... kosova altında devam eden tartışmada belirttiğim görüşlerimi neden geri aldınız acaba. umarım ki bu bir yanlışlıktır. orası tartışma sayfası tartışıyoruz.--78.169.166.44 19:26, 19 Şubat 2008 (UTC)

Bakın ikinci defa sildiniz. Neden yapıyorsunuz? Lütfen bir daha yapmayın. Haklarımı arayacağım.--78.169.166.44 19:29, 19 Şubat 2008 (UTC)

SAYIN DÜŞÜNENADAM HAKLISIN AMA BENCE BENİM GÖRÜŞÜME GÖRE BU PARTİLERİN İSİMLERİ TC TARİHİNDE GEÇMEKTEDİR.BUNLARIN SİLİNMESİNİN BİR LÜZÜMU YOKTUR.İYİ ÇALIŞMALAR

Latin alfabesi[kaynağı değiştir]

Selam. Eline sağlık. Eklediğin tabloda gamma harfinin olmadığını gördüm. F ile H arasında konulduğunu okumuştum da belki ben yanılıyorumdur. En azından o tablodaki sıralamanın kaçıncı y.y.ye ait olduğunu araştıralım, elbette faydalı olacaktır. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg 20:56, 23 Şubat 2008 (UTC)

Selamlar.Aslında asker genel bir adlandırma.Er ise rütbesiz asker.Bir taslak madde yazmak en iyisi sanırım.İlgileneceğim bildirdiğiniz için teşekkürler.--Eldarionileti 23:13, 23 Şubat 2008 (UTC)
Selamlar Düşünenadam, {{SR}} olması için önerdiğin Mona Lisa.jpg ve Teonate.JPG resimleri Vikipedi topluluğunca bir konsensusa varılamadığı için SR olamamışlardır.

Saygılar, iyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 19:59, 24 Şubat 2008 (UTC)

jerena jankovic çeviri ingilizce acil

İstenen Madde: suudi arabistan futbol ligi ve elene dementieva lütfen yapin[kaynağı değiştir]

İstenen Madde: suudi arabistan futbol ligi ve elene dementieva lütfen yapin

Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:DSC 0088 Sphinx01.JPG, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 19:00, 25 Şubat 2008 (UTC)

İyi niyetli iyi dileklerine teşekkürler, sevgiler. Levent Abi ileti 21:35, 25 Şubat 2008 (UTC)

Merhaba. Wiki dilinde şablon ve infobox oluşturma hakkında nerden bilgi alabilirim, açıklayan bir sayfa veya site var mı acaba? Türkçe veya başka bir dil olabilir. Teşekkürler.--metrekaremesaj 18:42, 26 Şubat 2008 (UTC)

Ermeni soykırımı[kaynağı değiştir]

Selam. 1915-1918 Osmanlı'da Ermeni olayları maddesindeki tartışma konusunda fikiriniz var mı? Bence tarafsızlık ilkemiz tehlikededir. Tarafsızlaştırmaya çalıştığımız zaman Ermeni taraftarı yapılıyoruz. Eğer fikiriniz varsa belirtmenizi istiyorum. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg 20:59, 28 Şubat 2008 (UTC)

Türkiye Buz Hokeyi Super Ligi[kaynağı değiştir]

Merhaba, TBHSL oynanmakta olan bir ligdir. Lig ile ilgili detaylı bilgilere www.tbhf.org.tr adresinden ulaşabilirsin.--85.105.6.109 18:38, 2 Mart 2008 (UTC)

Düşünenadam, Vikiproje:Ana Sayfa/Yapılacaklar sayfasındaki maddelerin neredeyse tamamını Rhn ile beraber açtınız, sizi tebrik ederim. Arka plansa, sessiz ama derinden katkı yapan tüm Vikipedistlere hayranlık duyuyorum, bu kadar işi ben yapsam saatlerce reklam etmeden rahatlayamazdım :) Khutuckmsj 20:43, 2 Mart 2008 (UTC)

Temmuz 2004'te 1000, Kasım 2005'de 10.000, Haziran 2006'da 25.000, Şubat 2007'de 50.000, Şubat 2008'de 100.000 maddeye gelmişiz. Belki bu sene bile bitmeden 200.000'i görebiliriz :) Khutuckmsj 20:53, 2 Mart 2008 (UTC)

THKO, DevGenç[kaynağı değiştir]

Selam sayın Düşünen Adam, Türkiye Halk Kurtuluş Ordusu ve Dev Genç maddeleri kontrol eder misin? Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg 06:36, 3 Mart 2008 (UTC)

VikiProje Barnstarı
VikiProje Ana Sayfada gösterdiğiniz yoğun ve kaliteli çalışmalarınızdan dolayı teşekkürler.--Machiavelli' msj 22:51, 3 Mart 2008 (UTC)

Istanbul Lisesi[kaynağı değiştir]

Yaptigim degistirmeyi neden geri cevirdiniz anlayamadim. Sebebini yazabilir misiniz? 131.227.210.82 03:11, 4 Mart 2008 (UTC)

Bir zahmet cevap yazabilir misiniz? 131.227.210.137 20:21, 4 Mart 2008 (UTC)
Cevap ve degisiklik icin tesekkur ederim.
Ben IEL 2001 mezunuyum. IEL tartisma sayfasindan alinti olacak ama, listeden sildigim iki kisi benimle ayni donemden, yani onlar da 2001 mezunu. Digeri ise 2002 mezunu. Google'da yaptigim bir arama sonucu bu arkadaslarin isimlerini IEL sayfasinda, unlu mezunlar listesinde, bilim adami grubunda gordum. 2001 mezunlarindan bir tanesi doktora, digeri de master yapiyor. 2002 mezunu olan arkadas ise zaman itibariyle olsa olsa master'in son yilindadir. Bu durumda bu arkadaslari sirf master veya doktora yapiyor diye bilim adami olarak adlandirmali miyiz? Hadi doktora yapan arkadas (emin olmasam da) akademik kariyer yapiyor diyelim ve onu bilim adami olarak adlandiralim. Hatta bu uc arkadasin hepsini bilim adami olarak adlandirlarim. Oyle bir durumda bile bu arkadaslarin "unlu" mezun olarak bu listede yer almalari dogru degil. Listede yer alacaklarsa eger, diger mezunlara kiyasla once cikan, ozel bir durum olmasi gerekir. Ornegin akademik cevrelerde, alanlarina yaptiklari kayda deger katkilardan dolayi taniniyor olmalari gibi... Aksi halde listeye master veye doktora yapiyor diye baska kisilerin de eklenmesi gerekir.
Umarim aciklayici olmustur. Selamlar. 131.227.210.137 22:59, 4 Mart 2008 (UTC)
Peki bu isimler dini kaynaklarda "Allah'ın 99 İsmi" diye mi geçer, yoksa "Allah'ın Güzel isimleri" diye mi? Bu sorunu çözemedim, yeterli bilgim yok. Khutuckmsj 14:33, 4 Mart 2008 (UTC)
Bildirdiğiniz için teşekkürler.İyi çalışmalar.--Eldarionileti 22:31, 6 Mart 2008 (UTC)

Sayın arkadaşım sana birşey söylemek istiyorum ama bunu sakın uyarı olarak algılama. 88.242.76.165 kullanıcısı Samet albayrak diye madde açmış, samet albayrak 93 dogumlu ve cok progrAM LISESINE GIDIYOR diye yazmış, sende bunu vandalizm olarak değerlendirmişsin. Bence kullanıcıları sadece böyle birşey yaptıkları için Vandal olarak değerlendirmememiz gerekiyor. Bir hata yaptılar diye onları ürkütüp Vikipedi'den uzaklaştırmamalıyız. Saygılar, iyi çalışmalar... MrXenaquatenmsj 16:49, 9 Mart 2008 (UTC)

  • Sanırım haklısınız, İyi çalışmalar... MrXenaquatenmsj 16:54, 9 Mart 2008 (UTC)

VikiProje Ana Sayfa tasarım çalışması[kaynağı değiştir]

Vikiproje:Ana Sayfa/Tasarımlar bölümünde hangi tasarımın kullanılacağına, hangi bölümlerin Ana sayfada olacağına dair bir çalışma başlamıştır. Tasarımlarınız, fikirleriniz, eleştirileriniz, yorumlarınız ile bu çalışmaya katkıda bulunmanızı dilerim. Saygılar Machiavelli' msj 22:45, 11 Mart 2008 (UTC)

Selamlar daha önce seçkin statüsü için tartışmasına katıldığınız Cengiz Han maddesi Vikipedi:Seçkin madde incelemesi sayfasındadır. İlgilenirseniz sevinirim. Saygılar.--Machiavelli' msj 00:47, 15 Mart 2008 (UTC)

Spiritüalizm[kaynağı değiştir]

Merhaba. Konuyla ilgilendiğiniz için sormak istedim, Spiritüalizm maddesini ana sayfaya önermiştim. Yalnız, Resim:WIKIMONAIE.png'den başka maddeye eşlik edebilecek resim göremedim. Acaba ana sayfaya çıkarken kullanılması için önerebileceğiniz daha güzel bir resim var mı? Katkılarınız için teşekkürler, kolay gelsin. --Yabancımsj 12:03, 18 Mart 2008 (UTC)

sayin düsüneneadam Ivan Ljubibic maddesini ne yapacaksaniz kaynağiğida yazdimda --Shia 18:54, 19 Mart 2008 (UTC)

yaa ben daha önce nadia petrova yi sporxden kopyaladim telifin yasakli olduğunu bilmiyordum sonrada değiğim maddyide kopyaladim ama bu kez kaynağinida yazdim şimdi silinecek mi? --Shia 18:58, 19 Mart 2008 (UTC)

Sincan ? Şincan?[kaynağı değiştir]

Selam. Uzun zamandır görüşemedik. Umarım iyisindir. Bir şeyi sormak istiyorum. Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nin "Sincan"ı aslında Şincan'dır. Bu hata ne zamanda beri kullanıldığını ve ne kadar Türkçe'ye yerleşerek oturduğunu biliyor musun? Eğer hatalı olarak tam yerleşmediyse değiştirmemiz lazım. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg 19:29, 19 Mart 2008 (UTC)

Tamam. Anladım. Teşekkür ederim. Seçkin madde için iyi çalışmalar. Takabeg 19:39, 19 Mart 2008 (UTC)
Rica ederim, görevimiz... -- Dsmuratileti 02:04, 22 Mart 2008 (UTC)

Maddenin adı Anatoli Lunaçarski olmalı, Türkçe`de böyle kullanılıyor.

  • Kullanıcı sayfamda yaptığınız değişiklik için teşekkürler, bol seçkin maddeler,iyi çalışmalar, sevgiler.--Düşünenadam 19:31, 23 Mart 2008 (UTC)
rica ederim, teşekkürler, kolay gelsin.--Mskyrider ileti 19:32, 23 Mart 2008 (UTC)

Selam. Bulgaristan'ın illeri maddesine ilave edilen haksızca çıkarılan Dışişleri Bakanlığının sitesini tekrar getirebilir misini? Ben müdahale edersem sanki meseleyi kişiselleştirmiş gibi imajı verilecektir. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg 21:47, 25 Mart 2008 (UTC)

  • selam, Takabege benim kullanıcı adımdan söz eden bir mesaj iletmişsiniz, iddianızın kanıtlarını vikipedi topluluğunun önünde sunmanızı DİLİYORUM--Düşünenadam 22:49, 25 Mart 2008 (UTC)
burası değil mi? Bence sorun yoktur. Eğer üçüncü şahıs senin hesabından girip yazmış olsaydı sorun olurdu. Acaba öyle midir? Bi kontrol edersen iyi olur. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg 00:09, 26 Mart 2008 (UTC)
Tekrar selam. Abi şu sayfa'ya mesajı bıraktın mı? Yoksa başkası senin hesabından girip mi yazdı acaba? Takabeg 00:20, 26 Mart 2008 (UTC)
  • Selam,dün gece Mızrağın "imzasız bir yorum"u Ahmed-i Hani maddesine yapmış olduğumu ima ettiğini sanmıştım.Bu hatam biraz uykusuzluktan biraz da hızlı okumaktan kaynaklanmış olsa gerek. Vikipediye başarılı katkılarınızın devamını diliyorum--Düşünenadam 10:59, 26 Mart 2008 (UTC)
Abi önemli değil. Cidden başka birinin hesabını kullandığını düşünmüştüm:)) Messengerlerde arada bi yaşanıyor ya. Şimdi rahatladım. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg 11:04, 26 Mart 2008 (UTC)
  • Selam,dün gece "imzasız bir yorum"u Ahmed-i Hani maddesine yapmış olduğumu ima ettiğinizi sanmıştım.Bu hatam biraz uykusuzluktan biraz da hızlı okumaktan kaynaklanmış olsa gerek. Sizden özür diliyor ve başarılı katkılarınızın devamını diliyorum.--Düşünenadam 10:56, 26 Mart 2008 (UTC)
Rica ederim. Hepimiz yanlış hatalar yapabiliriz. Sadece ilk mesajınıza şaşırmıştım. Bende sizin başarılı katkılarınızı diliyorum. Teşekkürler ve iyi çalışmalar. Mızrakmsj 18:51, 27 Mart 2008 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Hediyenize çok sevindim. Üstelik sarı kırmızı :)) Dediğim gibi yanlış anlamalar herkesin başına gelebilir. Benimde başıma az gelmedi yani. Size tekrar teşekkür eder ve iyi çalışmalar dilerim. Mızrakmsj 19:21, 27 Mart 2008 (UTC)

Vikipedi'den ayrılmak istiyorum. Hesabımı nerden kapatabileceğimi bulamadım. Kendi çapımda bişeyler yapmaya çalıştım. Yardımcı olursan sevinirim...
İyi bir uyku faydalı olabilir. Yarın görüşürüz...

görüşmek üzere[kaynağı değiştir]

Sevgi ve saygılar, görüşmek üzere, teşekkürler iyi çalışmalar--Düşünenadam 23:02, 27 Mart 2008 (UTC)

bazı şeyler oligopedia çerçevesinde bakmak lazım. yani senin engellenmenden başka bir sonuca ulaşmıyor yaptığın itirazlar. görmezden gelinen birçok şeye şahit olmuşluğum vardır. kişilere takılmamak ve polemiğe girmeden tartışmayı konu çerçevesinde tutmaya çalışmak lazım. iyi çalışmalar--Qwl ye yaz 23:35, 27 Mart 2008 (UTC)

Kolay gelsin. Üzerinde uğraştığım bir sayfa var(Uyuşmazlık Mahkemesi). Ancak bi kaç saat ara vermek istiyorum. Çalıma var şablonu eklersem silen olmaz değil mi--Xyzblood 18:15, 28 Mart 2008 (UTC)


  • Slm, Hasan Sami Bey, nasılsınız?--Düşünenadam 22:41, 30 Mart 2008 (UTC)
  • Valla, Vikipedi Türkçe Bunalım Tarihçesine yazdığım gibiyim! Yahu, burada kendimi robot gibi hissetmeye başladım.. Hep yazı, hep yazı.. Hiç duygusal tarafımız olmayacak mı bizim? Siz nasılsınız?--Hasan Sami 22:49, 30 Mart 2008 (UTC)

Kullanıcı:Düşünenadam/deneme adlı sayfada hazırlamakta olduğunuz bir maddeyi gördüm. Yeni olduğumdan hayli kullanışlı bir yöntem gibi geldi. Bende bunun gibi bana özel bir deneme sayfası açabilir miyim? Yardımcı olursanız sevinirim. --Xyzblood 22:27, 31 Mart 2008 (UTC)

Eksik olmasın, size de teşekkürler...--Xyzblood 22:41, 31 Mart 2008 (UTC)


Kapatılma ihtimali[kaynağı değiştir]

  • Sevgili Düşünen Adam uyarın için çok teşekkür ederim. Portala kesinlikle ekleme yapabilirsin hatta bunu yapmandan çok memnun olurum. Ama eğer bu portalın illa da bir sorumlusu olması gerekiyorsa -ki ben böyle bir sorumluluğu kabul etmem bunu saçma buluyorum çünkü- ve bir süre ekleme yapılmadığında kapatılacaksa bu portala son verelim olsun bitsin. Buradaki katkılarımızda gönüllülüğün esas olduğunu sanıyordum yoksa bu bir görev mi ki katkı yapılmadığında ceza verilir gibi kapatılıyor portallar? Bir önerin varsa duymayı isterim doğrusu.Peregrinus 10:21, 2 Nisan 2008 (UTC)
    • Vikipedi yasasına göre son 2 ay içinde güncellenmesi gerekmekteymiş portalların, ayrıca kullanıcısı da az olmamalıymış. Mistisizm portalının kullanıcı çok az benim dışımda konuyla katkı boyutunda ilgilenen bir sen varsın. Böylesi bir kural da olduğuna göre eğer başka bir önerin yoksa portalı silmeyi düşünüyorum çünkü en azından birileri sildiğinde daha sıkıntı verici oluyor. Felsefe gibi önemli bir portalın bile silinmesi teklif edildiğine göre söyleyecek başka bir söz bulamıyorum.Peregrinus 10:28, 2 Nisan 2008 (UTC)

Ciao da Roma![kaynağı değiştir]

Sono un'utente della Wikipedia italiana (Mtiovinelli, dove collaboro al Progetto Teatro, e sto cercando qualcuno che mi aiuti a tradurre le voci relative al teatro e allo spettacolo in Turchia. Non so il turco, ma ho visto che tu capisci l'italiano. Forse potremmo aiutarci a vicenda. Ciao e a risentirci--Maryter 20:06, 2 Nisan 2008 (UTC)

  • Aday gösterdiğiniz Sirius maddesinin adaylık prosedüründe eksik kalan adımları tamamladım. Emeğiniz için teşekkürler.-- Arjety ileti 20:48, 3 Nisan 2008 (UTC)

Teşekkürler. Bu gidişle bütün köy maddelerinde Ertüsk'e döneceğiz :). Kolay gelsin, iyi geceler--Gökhan 23:48, 3 Nisan 2008 (UTC)

Teşekküre teşekkür[kaynağı değiştir]

Yaptığım sadece ufak bir detayı yerleştirmek idi. Ben size teşekkür eder ve bir şey hatırlatmak isterim: İligli maddenin hala bir kategorisi yok sanırım bunun farkındasınızdır. Kolay gelsin. --Manco Capac 07:50, 4 Nisan 2008 (UTC)


Teşekkür ederim[kaynağı değiştir]

Sevgili Düşünenadam teşekkür ederim hem desteğin hem motive edici sözlerin için. Yalnız bu 2 aylık portal süresi hala can sıkıcı ya o kadar sürede güncelleme yapamazsam? O zaman sanırım senin katkıda bulunacağını düşünüp kendimi rahatlatabilirim di mi? :-) Sevgilerimle Peregrinus 09:08, 4 Nisan 2008 (UTC)

Matematik dergisi md. hk.[kaynağı değiştir]

Matematik dergisi maddesine "silme şablonu koymuşsunuz. Benim görüşüme göre ilginç bir madde. Ansiklopedik hale getirilebilir. Bence maddedeki "silme şablonu" yerine "Düzenle" şablonu koysanız daha iyi olur. Her yerde rastlanamayacak ciddi bilgiler içeriyor ve kişi maddeyi henüz hazırladı. Saygılarımla. -- M. Yalçın Yalhı ileti 12:59, 4 Nisan 2008 (UTC)

  • İlginize teşekkür ederim. Müsadenizle "sil" şablonunu kaldırıyorum. Tekrar teşekkür ederim. -- M. Yalçın Yalhı ileti 13:04, 4 Nisan 2008 (UTC)
  • Selam yorumunuzu Kullanıcı mesaj:Mach/Ortak tasarım bölümüne yazmışsınız da, acaba bir yanlışlık mı oldu diye merak ettim. Bölümün tartışma sayfasının pek aktif olacağını sanmıyorum, Oylama bölümünde yorum olarak eklerseniz daha iyi olacaktır :). Saygılar.--Machiavelli' msj 00:04, 6 Nisan 2008 (UTC)

Ana sayfa tasarımı[kaynağı değiştir]

  • Selam Düşünenadam,
    Ana sayfa tasarımları oylamasındaki yorumunuzu okudum. Sayfada da belirttiğim gibi bu, "zorlu ve uğraştırıcı bir süreç". Eminim diğer arkadaşlar da en az benim kadar uğraşmışlardır tasarımları için, neticede herşey Vikipedi'miz için. Oyunuz için teşekkür ediyor, iyi Vikilemeler diyorum ... -- Dsmuratileti 00:10, 6 Nisan 2008 (UTC)
  • sagol DsMurat, tam yatmak üzereydim, mesajınla yine vikiye döndüm. HER ŞEY VİKİPEDİMİZ İÇİN... Sevgiler ve saygılar, katkılarınız için. İyi geceler,iyi çalışmalar--Düşünenadam 00:16, 6 Nisan 2008 (UTC)
  • İyi uykular... Hep düşünüyorsun Düşünenadam, zihnin de biraz dinlenmeye ihtiyacı var ... -- Dsmuratileti 00:33, 6 Nisan 2008 (UTC)
Size de, sağolun... -- Dsmuratileti 00:37, 6 Nisan 2008 (UTC)
  • Birşeyler yapabildiysem ne mutlu bana elimden geldiğince siz değerli kullanıcıların çalışmalarına katkı sağlamaya çalışıyorum inşallah madde SM statüsü alır.İyi çalışmalar. bora006ileti 10:33, 6 Nisan 2008 (UTC)

Hizmetli adaylığım[kaynağı değiştir]

  • Selam Düşünenadam,
    Verdiğin destek oyu için çok teşekkür ederim; fakat ben adaylığı adaylık sayfasında belirttiğim sebeplerden ötürü kabul etmedim. Adaylığı kabul etmediğimden dolayı, adaylık resmen kapanacak. Verdiğin destek oyu, Vikipedi'mizdeki katkılarım için beni biraz daha motive etti. Tekrar çok teşekkür ettiğimi belirtir, iyi çalışmalar dilerim... -- Dsmuratileti 02:40, 7 Nisan 2008 (UTC)

Evet değişikliği yaptıktan sonra farkettim ancak şu var ki ben yönlendirmeyi Gnostisizm'e değil. Gnostisizim'e yapmış bulundum(Yanlış yönledirme). Ancak bir zararı yoktur. Gnostisizm diye aratılınca doğru madde çıkmaktadır. Teşekkürler-- Md....55 17:06, 11 Nisan 2008 (UTC)

Dediğim gibi izim olmaz ama "i" harfine fazla basınca oldu Umarım bu harf farkı önemli değildir.-- Md....55 17:12, 11 Nisan 2008 (UTC)


Felsefe Portalı Kaldırılmış[kaynağı değiştir]

  • Merhaba. Sevgili Düşünenadam Felsefe portalına göz attığımda kaldırıldığını gördüm. Eğer güncellenmediği gerekçesiyle kaldırıldıysa Mistisizm portalını kapatmayı ve uzunca bir süre hiçbir katkıda bulunmamayı düşünüyorum. Bunun gerekçesini öğrenme imkanımız olabilir mi? Peregrinus 17:12, 15 Nisan 2008 (UTC)
    • Hazırlamakta olduğun Parapsikoloji maddesi bence çoktan hazır olmuş. Hatta seçkin madde listesine bile bence aday gösterilmeli. Tebrik ederim. Portallarla ilgili açıklamana aynen katılıyorum. Benim sorunum veya endişem kendi açtığım portalın kapatılma ihtimalinden daha çok ki zaten senin katkınla 2 ay geçmeyeceğini bilmek güzel, emeği hiçe sayan ve bireysel sorumluluğu fazlasıyla ön plana çıkaran bakış açısı. Eğer portal fazlasıyla spesifik bir alanında olsa yine de bir ihtimal diyeceğim ama durum hiç de öyle değil. Böyle bir kural olmuş olabilir ama vikipedi kuralların değiştirilemez vahiy ürünü olduğunu kimse düşünmüyor herhalde. Konuyu tartışmaya bile açsan bile bir yığın gerekçeler üretilecektir kapatılması için. Hemen hemen her konuda gerekçe üretilebilir (vikipedide onlarcasını gördüm), sağduyuya en doğru gelen şeyin aksi için bile bu söylenebilir. Ben onca emekle hazırlanan bir sayfanın bir kaç tuşa basılarak yok edilmesine anlam veremiyorum sadece. O yüzden gerekçesini öğrendikten sonra kapatmayı düşünüyorum. Peregrinus 18:00, 15 Nisan 2008 (UTC)
      • Mistisizm portalı olmasa da olur diye düşünüyorum çünkü portal senin açtığın ezoterizm, okültizm, spiritualizm portallarından birine dahil olabilecek içerikteki maddelerden oluşuyordu. Eğer mesajında dediğin gibi yeni okuyucuların bu maddelere daha rahat ulaşmasını arzu edersen onları kendi açtığın portallardan birine dahil edebilirsin. İnsanın kendi yaptığı bir şeyi yıkması kolay değil ama vikipedi'de bu, başka insanların maddeleri ile ilgili olarak çok rahat yapılabiliyor varsın benim açtığım portal da olmayıversin. Aksine felsefe portalından sonra bu portal hala açık kalsaydı rahatsız olacaktım. Böylesi daha iyi. Sana kolaylıklar diliyorum dostum. Peregrinus 19:08, 15 Nisan 2008 (UTC)

Rica ederim.Kolay gelsin. bora006ileti 19:19, 17 Nisan 2008 (UTC)

  • Teşekkür ederim. Sen nasılsın? Gözükmüyorsun epeydir?? --maderibeyzaileti 20:56, 20 Nisan 2008 (UTC)
  • Teşekkürler Takabeg, nasılsın?--Düşünenadam 23:27, 21 Nisan 2008 (UTC)
Biz de teşekkür ediyoruz. Reenkarnasyon maddesi güzel olmuş. Eline sağlık. Takabeg ileti 23:30, 21 Nisan 2008 (UTC)

Sirius için teşekkürler Düşünenadam.--Boyalikus 18:29, 23 Nisan 2008 (UTC)

Selamlar Düşünenadam, yoğunda olsam en azından bir saat girer gereklileri yapardım, bilirsin :) ama bilgisayarımla ilgili bazı problemlerle de boğuşmak durumunda kalınca aksadı. Saygılar, sevgiler.--Machiavelli' msj 12:45, 27 Nisan 2008 (UTC)

Kullanıcı sayfası[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar. İyiyim teşekkür ederim. Evet, görünür ve önemli bir sebebi yok. Geçmişinde çok küçük bir ayrıntı var rahatsız olduğum. Bu yüzden silinmesini istedim. Aslında küçük şeyler için hizmetlilerin vaktini almak hoş değil ama, silinirse daha mutlu olacağım. Eğer kurallara aykırı veya hoş karşılanmayacak bir durumsa lütfen bildirin. Teşekkürler.--Burak ileti 01:15, 28 Nisan 2008 (UTC)
  • Tekrar selam. Peki, anlıyorum. Teşekkür ederim, kolay gelsin, iyi geceler. --Burak ileti 01:21, 28 Nisan 2008 (UTC)
  • selam Takabeg, az önce bir anonim katkı "kurtuluş" sözcüğünü "işgal" diye değiştirdi, ben de orta yolu bulayım diye "alınmasını" yaptım, sence "kurtuluşunu" mu daha uygun, "alınmasını" mı? iyi çalışmalar--Düşünenadam 02:10, 28 Nisan 2008 (UTC)
Eline sağlık. Evet düşüncen çok güzel. "Kurtuluş" yaparsak Azeri taraftarı gibi, "işgal" yaparsak Ermeni taraftarı gibi düşünülebiliriz. "Alınması" ise gayet tarafsız gibi (bence). Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 02:17, 28 Nisan 2008 (UTC)
Ek: Fotoğraftakiler o şehri aldıklarına göre Türkçe olarak biraz tuhaf gibi... ama olsun yeter ki değişiklik savaşı yaşanmasın:) Teşekkür ederim. Görüşürüz. Takabeg ileti 02:27, 28 Nisan 2008 (UTC)

Selam. Akışkan (Anlam Ayrım) ile Akışkan (Spiritüalizm,Metapsişik) maddesinin intervikilerini tekrar kontrol edersen sevineceğim. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 06:56, 29 Nisan 2008 (UTC)

  • Selam Takabeg. Sanırım vaktiyle anlam ayrımı yaptığımda, ileride interwikilerde sorun yaşanabileceğini, acemiliğimden olsa gerek, göz önünde bulundurmamışım. Metapsişikteki akışkan kavramı da aynı terimle (Fr.fluide) karşılanıyor, fakat diğer vikilerde bu anlamda da kullanılmakla birlikte, terimin Türkçe vikide açtığım gibi “Fluide (Métapsychique)” şeklinde henüz farklı bir madde olarak açılmamış olduğunu gördüm.Bu durumda nasıl bir çözüm bulunabilir, bilmiyorum ama, benim aklıma iki çözüm geliyor:
  • Ya anlam ayrımı kaldırılıp iki madde birleştirilir ve terimin farklı kullanumları tek maddede ayrı ayrı alt başlıklar altında toplanabilir, örneğin Termodinamik ve mühendislikte akışkan, Okültizmde akışkan, Metapsişite akışkan vs. gibi….
  • Ya da iki madde birleştirilmez ve terimin diğer vikilerde metapsişik veya okültizmdeki anlamı farklı bir madde olarak açılana kadar beklenebilir. Beklenmesi durumunda interwikilerdeki karışıklığın önlenmesi için “Akışkan (Spiritüalizm,Metapsişik)” maddemizdeki interwikiler kaldırılabilir.

Bana birinci şık daha makul görünüyor. Senin bir fikrin varsa bu konuda, uygulayabilirsin, benim için bir sakıncası yok. Kolay gelsin,iyi çalışmalar…--Düşünenadam 13:47, 29 Nisan 2008 (UTC)

Abi, interwikileri düzelteceğim. Gerisi sana bırakacağım:) Ama vikimola yapacaksın... Takabeg ileti 22:59, 29 Nisan 2008 (UTC)

Ümit Ilgın Yiğit[kaynağı değiştir]

düşünenadam yazar hakkında araştırmayaı yapan benim zaten o, telif söz konusu değil bence illede başka türlü yazmak gerekiyorsa yazbilirim... o zaman sizce sorun çözülür mü?