Kullanıcı mesaj:Beşiktaşlı48/Temmuz 2010-2015

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Projeye katılın!

Sıradaki proje için seçilen bölge; Vatikan.
  • Proje başlangıç: 5 Temmuz 2010
  • Proje bitiş: 12 Temmuz 2010

Selamlar beşiktaşlı, nasılsınız? Çok çok uzun zaman önce istediğiniz çeviri tamam nihayet :) [1]. Gecikme için lütfen kusuruma bakmayın, ancak zaman ayırabildim. Biraz da acele çevirdiğim için ufak tefek hatalar olabilir, kontrol edebilirseniz sevinirim. Tekrar gecikme için kusuruma bakmayınız. Sevgiler, iyi vikiler--Merube 89msj 17:31, 8 Temmuz 2010 (UTC)

  • Portal başvurunuz yeterli desteği görmüş ve açılmasına onay verilmiştir. Portalınızı oluşturabilirsiniz. Teşekkürler.--Reality 16:04, 20 Temmuz 2010 (UTC)
  • Selam, Bogdanci maddesinin adının Bogdantsi olması gerekmez mi?. Yada Strumica'nın da Strumitsa. Çünkü Makedonca Latin değil Kiril alfabesiyle yazılmaktadır. Bu durum Türkçe yazım kurallarıyla çelişmektedir. Birde Beyaz Rusça, Polonya'da latin alfabesiyle yazıldığından Beyaz Rusça ad, v.b şeylerde o latin alfabesine göre yazılmalı. İngilizce vikide öyle mesela.-- BeşiktaşlıM 15:54, 29 Temmuz 2010 (UTC)
Vikipedide bunlar hakkında tam kural olmadığı için ben de tereddütliyim açıkçası. Mesela Srebrenitza Katliamı, Srebrenitsa maddelerinde de tutarsızlık söz konusudur. Tartışma sayfalarında sorumuştum ama ... Bence önce kuralların pekiştirilmesi lazım. Takabeg ileti 16:01, 29 Temmuz 2010 (UTC)

Bogdantsi olsun. Srebreni--- napalım ?Takabeg ileti 01:18, 30 Temmuz 2010 (UTC)


Vikiproje:Konulu Ay[kaynağı değiştir]

  • Evet, katılıyorum. Vatikan proje sayfasının tartışmasına bir öneri vermiştim. Ama onun da süresi doldu. Yeniden bir hafta ayrılıp baştan yapılabilir. --82 ~145 ileti 17:36, 1 Ağustos 2010 (UTC)

Haftanın iş birliği için katılım çağrısı!

Haftanın iş birliği projesine katılın!
2010'un 31 ve 32. haftaları için proje olarak Vikiproje:Ana Sayfa/SM Oluşturma sayfasındaki bazı maddeleri, kırmızı bağlantılarını gidererek Seçkin Madde yapmak seçilmiştir.
Projeye katılmak için buraya tıklayın.
Bundan sonraki haftalar için bilgi mesajı almak istemiyorsanız lütfen bunu size mesajı atan kullanıcıya bildirin.

Proje 2 Ağustos Pazartesi günü başlıyor. Bu projede kendi alt sayfanızı sorumluyu beklemeden oluşturabilirsiniz. --82 ~145 ileti 18:11, 1 Ağustos 2010 (UTC)

kesme işareti[kaynağı değiştir]

Merhaba beşiktaşlı, İstanbul (il) maddesinde ısrarla kesme işareti kullanıyorsunuz ama bunun doğru olmadığını daha önce size TDK'dan kaynak göstererek söylemiştim. [Şuradaki bağlantıda 10'uncu maddenin 2'nci uyarısında yazanlara göre] sizin yaptığınız yanlış. Hatta daha önce Arnavutluk'un ilçeleri ile ilgili maddelerin adlarını değiştirmiştiniz. Has İlçesi vb gibi. İ harflerini küçük harfe dönüştürebilirseniz sevinirim. --Stambouliote ileti 08:16, 2 Ağustos 2010 (UTC)

Kullanıcı:Beşiktaşlı48/Şablon:Bilgi kutusu yerleşim/doc yaptığınızı gördüm. Belki ilginizi çeker Vikipedi:Vikiproje Bilgi Kutusu diye bir proje başlattım. Burada bilgi kutuları ile ilgili çalışmalar yapılabilir. Köy çeşmesinde ise bu şablonların standartlaştırılmasıyla ilgili bir tartışma var, kolay gelsin. --Boyalikus 11:54, 2 Ağustos 2010 (UTC)

Siz de görüşlerinizi belirtirseniz faydalı olur. --Boyalikus 12:22, 2 Ağustos 2010 (UTC)

Teşekkür ederim.[kaynağı değiştir]

Beşiktaşlı48, teşekkür ederim. Merube 89'a o IP'yi engellemesi için tam mesaj yazıyordum sen sildin o mesajı. Yeniden teşekkür ederim.

  • Galiba aynı takımı tutuyoruz :).
  • rica ederim, neden vandallık yaptığına gelince psikiyatrik sorunları olması muhtemel. --Mskyrider ileti 17:55, 2 Ağustos 2010 (UTC)
  • Çocuğun kafatasına yazık, koca kafatasında 1 gram beyin yok, kafatası boş kalıyor. -- Supermæn mesaj katkılar 18:01, 2 Ağustos 2010 (UTC)

Türkiye'nin idari yapılanması[kaynağı değiştir]

  • Düşünüyorumda tüm (il) ile biten il adlarını ili ile değiştirilse nasıl olur. Şu anki Türkiye'nin idari yapılanması şablonunu İngilizce vikideki ile değiştireceğim. Köy çeşmesindede tartışılmıştı zaten. Ayrıca şablonunun adını Türkiye'nin en üst düzey idari birimleri olarak değiştireceğim. Birde Ankara ili ve Ankara merkezi maddeleri ayrı. Acaba ilçe maddeleri içinde böyle bir şey uygulanabilirmi? Mesela Marmaris ilçesi ile Marmaris, Muğla. Çünkü ilçe merkezi tüm ilçeyi kaplamamakta. Birileri şehrin tüm ilçeyi içereceğini düşünebilir:) İyi vikiler..-- BeşiktaşlıM 17:42, 1 Ağustos 2010 (UTC)
Maddenin adı "Ankara (il)" mı "Ankara ili" mi olsun çok kuvvetli bir tercihim yok. İlin adı resmen "Ankara", "Ankara ili" değil. Öte yandan Vikipedi:Adlandırma kuralları sayfasında belirtildiği üzere madde başlıklarında maddenin konusu olan şey hakkında en yaygın kullanılan adı kullanma ilkemiz var. Gündelik dilde ilden bahsederken insanlar sehirden bahsetmediklerini anlaştırmak için "Ankara ili" dediklerini öne sürebiliriz. İkisi de olabilir bence. İlçe merkezi ve şehir kavramları hakkında ayrı maddeler olmamalı mı olmamalı mı konusunda ise "olmamalı" tarafına eğilimliyim. Bunların ayrı kavramlar oldupğunu kabul ediyorum ama ayrı maddeler yazılması halinde içerikleri büyük oranda örtüşecektir. Tartışma:İstanbul (il) sayfasında İstanbul ili ve şehri hakkında ayrı maddeler olup olmaması hakkında yazılanları okumanızı öneririm. Bence büyük çaplı değişiklik yapmadan bir konsensus aramalısınız. Köy Çeşmesi'nde veya Vikipedi tartışma:VikiProje Türkiye Yerleşim Birimleri sayfasında tartışılmalı. --İnfoCan 19:01, 2 Ağustos 2010 (UTC)
VikiProje Tarih Ayın işbirliği
İyi günler...
VikiProje Tarih bünyesinde Ağustos ayının iş birliği Osmanlı İmparatorluğu maddesinin SM olacak düzeye getrilmesi seçilmiştir.

Katılım için TIKLAYIN Âkhilleus mesaj 20:20, 2 Ağustos 2010 (UTC)

Kürtçe Viki[kaynağı değiştir]

Burda Kürtçe Vikide PKK propagandasının yapıldığı ileri sürdün. Tam olarak hangi maddelerde ? Bildiğim kadarıyla PKK propagandası geri çeviriliyordu. Mesela PKK'lıyım ikonu (babil) kullanılamaz yani silindi. Taraflılık konusunda Türkçe Vikiyle büyük bir fark yoktur aslında (nispeten Türkçe Viki biraz tarafsızdır bence). Ancak ku:Kategorî:Şehîd PKK, ku:Kategorî:Şehîd gibi kategoriler duruyorlar. Ermenice ve Azerice vikilerinin durumu cidden üzücü. Gerç İngilizce Vikide propagandanın hiç olmadığını söyleyemem. Orada da Azeri şebekesi var. Yani offline şebekesi. Bir konuda sorunu ileri sürüyorum. Oraya yığınak yapıyorlar :) Onlar öyle öğretiliyor o yüzden ikna etmemiz kolay değil. Yani sistemik önyargı. Fakat Azerice Viki kullanıcıların arasında daha önce hakkında asılsız eleştiri yapan fakat sonra tarafsızlıkla tanışan ve benimseyenler de var. Ben de ilgilenmeye çalıştım ama Ku-1 olduğum için derdimi güzelce anlatamıyorum. Sen de ilgilenir misin ? Şimdi sorunlu gördüğün başka maddeler varsa söyleyin. Vaktim olduğunda ilgilenmeye çalışacağım. Takabeg ileti 20:37, 2 Ağustos 2010 (UTC)

Birde Kullanıcı:Beşiktaşlı48/Turan'ın da TBA'ya uygun olduğunu düşünmüyorum. Ama hobi olarak yapıyorsan ve maddelere aktarmıyorsan sorun değildir :) Hoşça kalın. Takabeg ileti 20:39, 2 Ağustos 2010 (UTC)
  • Acaba bu yönlendirmeyi silebilirmisiniz.-- BeşiktaşlıM 08:30, 3 Ağustos 2010 (UTC)
  • Merhaba, yönlendirme silindi. İyi çalışmalar...Vikiçizer 08:41, 3 Ağustos 2010 (UTC)
  • Mrb. Hizmetlilik başvurusundaki yorumunuz için teşekkürler. Deneyimden kastınızı öğrenebilir miyim?--Rapsar 20:54, 4 Ağustos 2010 (UTC)

Olur mu hiç?[kaynağı değiştir]

haksızlık ediyorsunuz: konu iş yapan birini harcamaksa, kukla davaları, süresi dolduğu an sonuçlandırılıverir "bazılarınca". Gerisi teferruat, 'onlar' için. Zahmet olacak, şuraya bir bakıverin: nice verimli insan varsa, küstürülmüş, olmadı harcanmış: Metal Militia'lar, TOBB-ETÜ'ler, hele hele o güzelim insan Dünya Vatandaşı.. Hangi birini saymalı: geçmişten bugüne sırasız: Maderibeyza, Krkzn, Dsmurat, Math34, Noone, 2ulus, Absar, SAğlamcı, Captain Bradley ve daha niceleri.. Günaydın Beşiktaşlı. Çarşı günaydın! -  Levent İleti Katkılar  

- Not: hep burdayız. hiç bi yere gitmedik ki..

Kukla meselesi[kaynağı değiştir]

  • 2 ay oldu ancak şu tartışma halen sonuçlanamadı. Sonuçlandırabilirmiyiz artık. Ayrıca buda sonuçlansın.-- BeşiktaşlıM 19:28, 6 Ağustos 2010 (UTC)
  • Merhaba, bu tip tartışmaları sonuçlandırmak çok güçtür...Sonuçlandırabilmek için topluluğun fikir birliği ile bir yöne meyillenmesi gerekir. Zaten böyle olsa kendiliğinden iş yürür. Olmayınca; tartışmayı kimin/nasıl sonuçlandıracağı ayrı bir sorun, sonucu genelde sürünceme oluyor... İkinci meselenin topluluk iradesine rağmen sürüncemede kaldığı ortadadır. Bürokratların ilgilenmesi lazım. Yani bana söylediniz ama benim sizden bir farkım yok:) Ben de sadece sitem edebiliyorum...Hoşcakalın...Vikiçizer 19:40, 6 Ağustos 2010 (UTC)
  • Vikipedi tartışma:Kukla'da çoğu kullanıcı politikanın değişmesinden yana. Yalnız sorun şu. Ne kadar süreli bir engel verilecek? Bu konuda sizinde bir yorum yapmanız faydalı olacaktır. Bu iş yarım kalmamalıdır.-- BeşiktaşlıM 19:56, 6 Ağustos 2010 (UTC)
    • Uzak kaldım biraz tartışmalardan, ilk fırsatta okuyup gözden geçirebilirsem ben de görüşümü belirteyim. Kolay gelsin...Vikiçizer 19:59, 6 Ağustos 2010 (UTC)

Şablon:Kürtlerin önemli bir ölçüde var olduğu ülke ve bölgeler[kaynağı değiştir]

İran Halkları değil İranî halklar. Onu da bekliyoruz. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 11:54, 7 Ağustos 2010 (UTC)
  • Mrb. Şunu SAS gösterdim, gerekçesini de Takabeg'in mesaj sayfasında ve SAS sayfasında belirttim, bilginize...--Rapsar 12:38, 7 Ağustos 2010 (UTC)

Liste adaylığı[kaynağı değiştir]

Selam Beşiktaşlı, bu arada umarım tatiliniz iyi geçiyordur ve ayrıca tebrikler Beşiktaş futb. takımı UEFA Avr. liginde yoluna hızla devam ediyor. SL göstereceğiniz bu başlık üzerine gönderdiğiniz fikir ve görüş almak makasatlı nazik iletiniz için ayrıca teşekkürler. E nazik bir iletiye nazikçe cevap vermek gerek. Bu ve dahili yani benzer listelere hemen hemen hiç katkı sağlamadım. Ki gerçekten yazarken canım sıkılıyor. Hemen sokağa çıkıyorum ya da TV başına geçiyorum, ya da uyuyor, dostlarımla eğleniyorum. Arada sırada da buralardan uzaklaşıyorum. Ben böylyim işte özetle Vikipedi'ye canı gönülden katkı sağlamaya çalışıyorum lakin koc-caman başlık görünce sıkılıyorum. Ancak kesinlikle bu maddeyi SL olarak görmek bence kuşkusuz bir övünçtür ki bu başlık üzerine katkım hiç olmasa bile. :)) Lakin SLA olana dek kırmızı bağlantılar azaltılsa? Sevgilerle. - Omlet: Nebeviye 19:11, 8 Ağustos 2010 (UTC)

Avrupa ülkeleri listesi[kaynağı değiştir]

Merhabalar! Son iki haftadır tatildeyim, vikiyi kontrol edemedim; ancak bu sabah saat 5'te eve döndüm . Neyse, liste çok güzel oldu, ama listeyi SL olarak göstermeden önce bir takım şey yapmalısın:

  • Haritaları svg'ye değiştir...svg png'den daha iyi .
  • Birkaç kırmızı bağlantı var - bu maddeler açılmalı.
  • Özerk bölgeler bölümüne gelirse...açık söylemek gerekirse listenin asıl konusundan biraz sapıyor ve çıkarılmalı . Üzgünüm ama eğer bu özerk bölgeler "ülke" olarak sayılmıyorlarsa sayfada onlar için yer yok...

Bu sorunların dışında bence hazır . Hadi hayırlısı olsun! İyi çalışmalar! Oh BambiI cried so hard when those hunters shot your mommy 20:04, 8 Ağustos 2010 (UTC)

Ama İsrail ne coğrafi olarak Avrupa'da ne de Kıbrıs gibi Avrupa ülkesi olarak sayılır, o yüzden listede yeri yok bence. Oh BambiI cried so hard when those hunters shot your mommy 11:17, 9 Ağustos 2010 (UTC)
Hıımm...o konuda haklısın bence. Tamam, kalsın . Oh BambiI cried so hard when those hunters shot your mommy 11:23, 9 Ağustos 2010 (UTC)

Parish-bucak[kaynağı değiştir]

  • Mrb. Andorra'daki parish'in karşılığı cidden bucak mı? Peki onun alt birimlerinin adları nasıl olacak? Bu adlandırma için kaynağınız var mı?--Rapsar 14:38, 9 Ağustos 2010 (UTC)
Tamam da kaynak var mı Türkçe karşılığı için? Kray, ostan vb ifadeleri de çevirmek gerek o halde, değil mi? Ben 1-2 ansiklopedi karıştırayım en iyisi :)--Rapsar 14:50, 9 Ağustos 2010 (UTC)

Kukla sorunu[kaynağı değiştir]

  • 2 ay oldu ancak şu tartışma halen sonuçlanamadı. Sonuçlandırabilirmiyiz artık. Ayrıca buda sonuçlanmamış. Vikipedi tartışma:Kukla'da çoğu kullanıcı politikanın değişmesinden yana. Yalnız sorun şu. Ne kadar süreli bir engel verilecek? Bir an önce halletmek lazım. Bu işler yarım kalmamalıdır. Bu arada sizce bu karar doğrumudur?-- BeşiktaşlıM 18:05, 7 Ağustos 2010 (UTC)
Bu tartışmada oy kullananlar kukla engel süresinin ne sürede olması gerektiği hakkında oy kullanmışlar. Önce karar verilmesi gereken mevcut sistemin değişip değişmemesi. Tartışmanın sonuna doğru mevcut düzenin değişmemesi gibi bir seçenek eklenmiş ama o sırada tartışma sönmüş. Dolayısıyla oyların Vikipedi topluluğunun tamamını temsil ettiğini söyleyemeyiz. Süresiz engelin kaldırılması konusunda yeterli bir konsensus oluştuğunu düşünmüyorum. Katılımın artmasına topluluğun teşvik edilmesi gerek. Bu aceleye getirilmesi gereken bir konu değil. --İnfoCan 16:47, 9 Ağustos 2010 (UTC)

Tel Aviv Bölgesi[kaynağı değiştir]

  • Haklısınız, fakat bu tarz bir çeviriye sıranın gelmesi için birkaç ay geçmesi gerekiyor. Planladığım bir sürü çeviri var ama ne yazık ki pek azı tamamlanmış durumda. Sıraya alayım, gelince açarım. Hatırlattığınız için teşekkür ederim. İyi çalışmalar. --♪♫Berkay0652|ileti 20:26, 9 Ağustos 2010 (UTC)
    • Selamlar, göz misafiri oldum ve Tel Aviv Bölgesi maddesini yarattım. Değiştirmekten veya geliştirmekten çekinmeyin. İyi vikilemeler. -- Iggydarsamesaj 21:30, 9 Ağustos 2010 (UTC)

milan baros sayfası kilitli kilidi aç

yöneticiyi nerden bulucaz

İstanbul'daki hiçbir ilçenin beldesi yok ve sadece 10 ilçenin köyü var. O nedenle her ilçe için o bahsettiğiniz türden şabhlona gerekyok diye düşündüm. bahsettiğiniz türde bir şablobu mahalleler için yapacağım.
bence hiçbir il maddesinin adı xxxx ili şeklinde olmamalıdır. çünkü resmî olarak o ilin adı xxx ili değil sadece xxxx'tir. Örneğin, İstanbul. İstanbul'un adı, İstanbul ili değildir. Eğer öyle olsa, valiliğin adı İstanbul İli Valiliği olmaz mıydı? Ama dikkat edin yalnıza İstanbul Valiliği diyoruz. aynı şey ilçeler için de geçerli.
Semtlere gelince, semtlerin resmî bir dayanağı yoktur. Semtler, birkaç mahalleyi, ya da bir mahallenin bir bölümünü kapsar. sınırları değişkendir. Hatta belli değildir. Örneğin İstanbuul'daki Merter semti, Güngören, Zeytinburnu, Bahçelievler ve Bakırköy ilçelerine yayılmıştır. Dördünün kesişim noktasında olduğu için... --Stambouliote ileti 16:40, 10 Ağustos 2010 (UTC)
  • Evet ancak sonuçta biz onlara il diyoruz.-- BeşiktaşlıM 16:55, 10 Ağustos 2010 (UTC)
Hayır demiyoruz. Bildiğim kadarıyla Finlandiya'da yaşıyorsunuz. Ama biz Türkiye'de hiçbir zaman İstanbul iline gidiyorum, Bu kazağı Trabzon ilinde aldım' falan demiyoruz. Evet istanbul bir ildir. Ama elma da bir meyvedir. Çok klasik bir örnek bu. Siz elma yedim derken, elma meyvesi yedim mi diyorsunuz? ya da... candan erçetin şarkıcısının cd'sini aldım mı diyorsunuz? --Stambouliote ileti 17:06, 10 Ağustos 2010 (UTC)
  • Tamam, ile de normal il merkezindeki adla söylüyoruz ancak bunlar il tabi. Ayrıca bazen ilin adı il merkeziyle aynı olmayabiliyor. Yani şimdi (il) daha iyi mi olur düşünüyorsunuz? (il)-ili değişimi derken Ankara ili maddesinden yola çıktım.-- BeşiktaşlıM 17:16, 10 Ağustos 2010 (UTC)
Tabii ki il, bunu kabul ediyorum, herkes gibi. Ama resmî adında "ili" ibaresi geçmiyor. Dediğim gibi, eğer resmi adı İstanbul ili olsaydı, valiliğin adı İstanbul ili valiliği olurdu. bu söylediklerime dayanarak teekrar diyorum ki, Ankara ili bence yanlış bir adlandırmadır. daha önce gündeme gelmişti ama konu tıkanmıştı. bir karara varılamamıştı.--Stambouliote ileti 17:25, 10 Ağustos 2010 (UTC)

Madalya ve Nişan[kaynağı değiştir]

Kendisine nişan verilmiş ve kendisiyle ilgili bir belgeselde hazırlanmış. diyorsun. İstiklal Madalyası sahiplerin tamamı KD mi sence ? Hangi madalya veya nişan verildiğinde KD sayılabilir ? Yoksa madalya veya nişanın verilmesi kendi başına KD'nin gerekçesi oluşturulmuyor mu ? Bu konuda kriterleri bulamadım. Görüşün nedir ? Takabeg ileti 02:22, 11 Ağustos 2010 (UTC)

Kullanıcı:Son kahraman Malatya[kaynağı değiştir]

  • Kullanıcı:Son kahraman/Malatya'yı gördüm. Bir dahaki sefere kendinize ait bir alt sayfa yaratacaksanız / koymayı unutmayın. Yoksa hesaba kayıtlı olmayan kişilere ait sayfa açılıyor. Teşekkürler iyi çalışmalar.-- BeşiktaşlıM 15:11, 10 Ağustos 2010 (UTC)
özür dilerim ama dediğiniz anlayamadım -- Son kahraman ileti 08:22, 11 Ağustos 2010 (UTC)
Merhaba, güzel levent manzarası için teşekkürler. Arnavutluk maddesiyle uzun zamandır ilgilendiğinizi biliyorum. Ve denk geldikçe ne durumda olduğuna bakıyorum. Bir süre önce bütün katkılarımı İstanbul üzerine yapmaya karar verdim. O nedenle başka konulardan elimi çektim. Ama yine de bazen dayanamayıp el atıyorum. mesele SM adayı olduğunda maddenin kırmızılıklarının giderilmesine yardım ediyorum. Arnavutluk da o düzeye gelirse onun kırmızılıklarının giderilmesi konusunda belki yardımcı olabilirim. Avrupa maddesine gelince, onun daha çok işi var gibi görünüyor. ama sm olması gerçekten çok iyi olurdu. Avrupa ülkeleri listesi ise biraz karışık. biliyorum çok emek harcadınız ama ben SL olan diğer kıta listeleri gibi onun da aynı sade tasarıma sahip olmasının, vikipedi için daha iyi olacağını düşünüyorum. ama sonuçta benim kişisel görüşümdür. bağlacıyı bir yanı yoktur. kolay gelsin, görüşmek üzere.--Stambouliote ileti 20:26, 11 Ağustos 2010 (UTC)

Warszawianka (1831) (FransızcaLa Varsovienne) is widely considered the unofficial anthem of Warsaw. On 9 November 1940 the City of Warsaw was awarded the highest military decoration for courage in the face of the enemy - Order Virtuti Militari for the heroic defence in 1939.

Warsaw is also known as the "phoenix city", as it recovered from extensive damage during World War II (during which 80% of its buildings were destroyed), being rebuilt with the effort of Polish citizens, and the Soviet Union. Warsaw has given its name to the Warsaw Confederation, Warsaw Pact, the Duchy of Warsaw, Warsaw Convention, Treaty of Warsaw and the Warsaw Uprising.

    • Warsaw is a powiat (county), and is further divided into 18 boroughs, each one known as a dzielnica, each one with its own administrative body. Each of the boroughs includes several neighbourhoods which have no legal or administrative status. Warsaw has two historic districts, called Old Town (Stare Miasto) and New Town (Nowe Miasto) in the borough of Śródmieście.

BeşiktaşlıM 14:10, 12 Ağustos 2010 (UTC)

  • Eğer çeviremeyecekseniz o zaman başkasından yardım alabilirim. Zahmet olmasın yani.-- BeşiktaşlıM 15:31, 12 Ağustos 2010 (UTC)
Yardım edebilecek biri varsa gerçekten çok güzel olur. Çeviri dikkat ve zaman gerektiren bir şey ve onlar da şu aralar bende yok. İstanbul maddeleriyle uğraşıyorum biliyorsunuz. Kusura bakmayın. Böyle giderse uzun süre bekletmek zorunda kalabilirdim çünkü. --Stambouliote ileti 15:35, 12 Ağustos 2010 (UTC)
  • Selam. Acaba sonunda (il) yazan illeri ili olarak değiştirilebilir mi? Örneğin Adana (il) maddesini Adana ili olarak değiştirmek. ili olarak değiştirilmesi daha iyi duracak gibi. Siz ne düşünüyorsunuz?-- BeşiktaşlıM 15:33, 9 Ağustos 2010 (UTC)
Adana ili demek daha doğru geliyor...--вяí¢αи76ileti 07:18, 12 Ağustos 2010 (UTC)

Çeviri isteği[kaynağı değiştir]

  • Bunları çevirebilirseniz iyi olur ayrıca. Gerçi biraz fazla ama.

Warsaw (LehçeWarszawa Şablon:IPAc-pl; see also other names) is the capital and largest city of Polonya. It is located on the Vistula River roughly Şablon:Km to mi from the Baltic Sea and Şablon:Km to mi from the Carpathian Mountains. Its population as of June 2009 was estimated at 1,711,466, and the Warsaw metropolitan area at approximately 2,785,000. The city area is Şablon:Km2 to mi2, with an agglomeration of Şablon:Km2 to mi2 (Warsaw Metro Area- Obszar Metropolitalny Warszawy). Warsaw is the 9th largest city in the European Union by population.

Warszawianka (1831) (FransızcaLa Varsovienne) is widely considered the unofficial anthem of Warsaw. On 9 November 1940 the City of Warsaw was awarded the highest military decoration for courage in the face of the enemy - Order Virtuti Militari for the heroic defence in 1939.

Warsaw is also known as the "phoenix city", as it recovered from extensive damage during World War II (during which 80% of its buildings were destroyed), being rebuilt with the effort of Polish citizens, and the Soviet Union. Warsaw has given its name to the Warsaw Confederation, Warsaw Pact, the Duchy of Warsaw, Warsaw Convention, Treaty of Warsaw and the Warsaw Uprising.


Warsaw is a powiat (county), and is further divided into 18 boroughs, each one known as a dzielnica, each one with its own administrative body. Each of the boroughs includes several neighbourhoods which have no legal or administrative status. Warsaw has two historic districts, called Old Town (Stare Miasto) and New Town (Nowe Miasto) in the borough of Śródmieście.

BeşiktaşlıM 17:12, 12 Ağustos 2010 (UTC)

  • Aşağıda bunların çevirilerini göreceksin. Kolay gelsin.

Varşova (Lehçe:Warszawa) Polonya’nın başkenti olup, aynı zamanda bu ülkenin en büyük şehridir. Vistula Nehri üzerinde yer alan şehir Baltık Denizi’nden yaklaşık 360 kilometre; Karpatlar’dan ise 300 kilometre uzaklıktadır. Haziran 2009 tarihi itibari ile 1,711,466 kişilik bir nüfusa sahip olan şehirin Varşova Büyükşehir Belediye sınırları içindeki nüfusu ise yaklaşık 2,785,000’dir. Şehir 516.9 kilometrekarelik bir alana yayılmıştır. Varşova Metropolitan Bölgesi (Lehçe: Obszar Metropolitalny Warszawy) ise 6,100.43 kilometrekarelik bir alana yayılmıştır. Avrupa Birliği’ne üye ülkelerin şehirleri arasında Varşova nüfusu bağlamından en büyük 9. şehirdir.

Warszawianka (1831) Varşova şehrinin gayriresmi marşı olarak kabul görmektedir. 9 Kasım 1940 yılında şehir Varşova Kuşatması’daki kahramanca direnişi nedeniyle Polonya’daki en önemli askeri madalya olan Virtuti Militari ile onurlandırılmıştır.

Varşova aynı zamanda bir Feniks şehri olarak bilinmektedir. Mitoloji’delo feniks kuşunda olduğu gibi İkinci Dünya Savaşı’nda %80’i harap olan bu şehir de hem Polonyalıların hem de Sovyetler Birliği’nin yardımıyla yeniden inşa edilmiştir. Şehir ismini Varşova Konfederasyonu, Varşova Paktı, Varşova Düklüğü, Varşova Konvansiyonu, Varşova Anlaşması ve Varşova Ayaklanması gibi ünlü oluşumlara veya olaylara ismini vermiştir.

--

Varşova bir ilçedir (Lehçe: powiat) ve 18 bölgeye bölünmüştür. Lehçe’de dzielnica adı verilen bu bölgelerinin her birisini bir bölge yönetim oluşumu yönetir. Bu bölgelerin her birisi de kendi içlerinde mahalleler gruplarına ayrılmışlardır ama bu grupların yasala veya yönetimsel bir statüsü yoktur. Varşova’da iki tarihi bölge vardır; bunlar Śródmieście bölgesinde yer alan Eski Şehir (Lehçe: Stare Miasto) ve Yeni Şehir’dir (Lehçe: Nowe Miasto). Mimar77 18:03, 12 Ağustos 2010 (UTC)

Merhaba, genelde çoğunluk renksiz olmasını istedi. Eğer siz ve başkaları da renkli olmasını isterseniz belki bir oylama yapıp tartışabiliriz. Benim için çok fazla renk olmaması koşuluyla renk olabilir ancak renklerin kime ve neye göre ayarlanacağını bilemediğim için renksiz olmasını da mantıklı buldum. Dolayısıyla standartlaştırma yaptıktan sonra, siz dahi vikiproje bilgi kutusunun tartışmasına ya da uygun bulacağınız bir yere tartışma başlatabilirsiniz. Oylama yapabiliriz. Topluluktan genel olarak renksiz olması gibi bir fikir geldi. İyi çalışmalar. --Boyalikus 13:08, 13 Ağustos 2010 (UTC)

  • Evet daha öncede köy çeşmesinde gördüm yazdıklarınızı, dediğim gibi topluluğun karar vermesi daha iyi olur, bilgi kutuları herkesin kullanacağı şablonlar, bu nedenle genel olarak fikirleri bilmemiz lazım. İyi çalışmalar. --Boyalikus 13:43, 13 Ağustos 2010 (UTC)
  • Mrb. tekrardan. Andorra'nın "parish"leri için bucak çevirisini yapmıştınız ya. Şurada o parishlerin alt birimleri verilmiş. Yani sizin adlandırmanıza göre bucaklar, şehre ayrılmış oluyor :) Bilginize...--Rapsar 12:45, 16 Ağustos 2010 (UTC)
Sonuçta bazıları şehir. Yani bu durumda parish'in karşılığı bucak olamaz, değil mi?--Rapsar 13:50, 16 Ağustos 2010 (UTC)
Verdiğiniz link inceledim. Bu İngiltere için. Kavramlar ülkeden ülkeye farklılık gösterebiliyor. Örn. county, İngiltere, ABD ve İrlanda için tamamen farklı birimleri karşılamakta. Direk Andorra ile ilgili bir kaynağınız, ansiklopedi vs varsa mükemmel olur. Tabii güncel olması daha da mükemmel olur :)--Rapsar 17:35, 16 Ağustos 2010 (UTC)
  • Sözlüğe baktım, county'nin karşısında "ABD ilçesi" yazıyor. Tabii normalde eyaletin bir altı il. Birkaç ansiklopediye başktım (Büyük ve Meydan Larousse), onlar hiç çevirmemiş, county demişler. Vatikan'ı yeniden yapmak için bence oylamaya gerek var. --82 ~145 ileti 16:56, 16 Ağustos 2010 (UTC)
O siteye county yazdım, sonuç ilçe çıktı. Halbuki karşılığı ilçe mi? Değil. Ansiklopedilerde il olarak geçiyor. 82 ~145'e dediğim gibi sözlükleri değil de konu hakkındaki kitap, belge, ansiklopedi vb kaynakları kullanmak çok daha faydalıdır...--Rapsar 12:48, 17 Ağustos 2010 (UTC)

SAs'ta daha önce silinsin demişsiniz. Şimdi maddenin durumu bayağı değişti. Tekrar değerlendirmeniz rica ederim. İnkar tezleri bulamadığım için ekleyemedim. Aramaya devam ediyorum da. Şu anki haliyle KD olmadığına dair iddianın asılsız olduğu anlaşılıyordur. Teşekkür ederim. Takabeg ileti 15:06, 19 Ağustos 2010 (UTC)

TDK Kuralları[kaynağı değiştir]

Merhaba,

Doğru yaptığınızı yanlış yaptınız :) TDK kuralları ve dahası dil kurallarına göre "idari" sözü "idarî" olarak yazılır zira içinde nispet i'si vardır.

TDK kuralları da böyle der. Acaba nerede okuduğunuzu söyleyebilir misiniz? Şuraya bakabilirsiniz. Bu durumda, ilgili maddeyi eski haline getirmek lazım. İyi çalışmalar... taglıgalpileti 16:15, 19 Ağustos 2010 (UTC)

Vikipedi'de iddialı olamayacağım kısımlar olabilir ama Türkçede, bu nispet konusunda oldukça kesin konuşabilirim. İdare ve idarî, hukuk ve hukukî gibi... Özellikle Türk Dil Kurumu bu konuda hassastır çünkü bu nispet i'si kullanılmayınca hem karışma oluyor hem de gramer olarak sorun çıkıyor. taglıgalpileti 16:29, 19 Ağustos 2010 (UTC)

"İdare" sözünün sıfat hali olan "idari" sözünü, düzeltme imi olmadan kullanma konusunda Homonihilis'in belirttikleri, Türk Dil Kurumu'nun genel kullanım için belirttikleridir. Bu konuda Viki'de amaç imlayı tartışmak olmadığı için, o sözün imlasını "idari" olarak bırakalım. Benim fikrimi ve işin aslını hiç karıştırmayalım. İdari yapılanmayı bitirdim. Kosova şehirleri maddelerine de giriştim. İlk aşamada sadece maddelerdeki idari yapılanmaya dair kısımları standartlaştıracağım, sonrasında da hem harita kullanımı hem de madde standardının yükseltilmesine bakacağım. Bu maddeleri düzeltip başka işlere geçmek istiyorum, zamanım da az iken...

Balkanlar maddesinde de bir ara epey yol aldım ancak, başka işler ve zaman darlığı sebebiyle bitiremedim. O konuda devam etme niyetim var. taglıgalpileti 11:59, 24 Ağustos 2010 (UTC)

Vikiproje:Konulu Ay[kaynağı değiştir]

Merhaba. Gerçekten uygun olacaktır. Zaten kısa sürede başka molaya çıkmayı düşünmüyorum :) --82 ~145 ileti 13:02, 20 Ağustos 2010 (UTC)

  • Bildiğim kadarıyla Rusya, Yunanistan, Ukrayna, Azerbaycan ve Mısır gibi ülkelerde polis rütbeleri askeriyedeki gibidir. Acaba Sırbistan ve Bulgaristan içinde aynı şey geçerlimidir? Çünkü onlarında içişleri bakanlıklarının yapısı Rusya'ya benzemekte.-- BeşiktaşlıM 22:33, 21 Ağustos 2010 (UTC)
Kullanıcı:OsmanRus konuya hakimdir sanırım. Takabeg ileti 01:05, 23 Ağustos 2010 (UTC)
  • Bir de Kosova şehirleri maddelerinde bu ve bu haritalar kullanılsa daha iyi olacak.-- BeşiktaşlıM 17:52, 23 Ağustos 2010 (UTC)
Olabilir tabii. Daha kaliteli ve işe yarar iseler... Ben şu idari yapılanma işini toparladım, yakında son haline getiririm. Onlara da bakayım. Mevcut harita şekli için ben de yenilik fikrindeydim. Gerekli değişiklikler için. Kosova illeri şablonuyla ilgili de birkaç düzenleme için size başvuracağım ama önce şunları toparlayayım. Selamlar... taglıgalpileti 19:00, 23 Ağustos 2010 (UTC)

Merhaba ben şimdi kendi deneme sayfamda Portal:Japonya'nın tasarımını İngilizce'deki gibi tasarlamayı düşünüyorum.Eğer resim düzenlemeden anlıyorsanız bana yardım edebilir misiniz? Emperyan»»ileti 00:34, 24 Ağustos 2010 (UTC)

  • Benim kullanıcı sayfamda görebilirsiniz ben hazırladım.Şimdilik değiştirmeyi düşünüyorum sonra projeler düzenleyip seçkin portal adaylığına koyacağım ondan sonra eğer katılırsanız sizinlen bir şeyler tasarlayıp koyabiiriz. Bu sayfadan tasarımımı görebilirsiniz: Kullanıcı:Emperyan/Deneme Emperyan»»ileti 13:40, 24 Ağustos 2010 (UTC)

Çeviri isteği[kaynağı değiştir]

  • Bunlarıda çevirebilirseniz iyi olur ayrıca. Gerçi biraz fazla ama neyse:)

Kiev or Kyiv (UkraynacaКиїв Ukraynaca telaffuz: [ˈkɪjiw]; RusçaКиев); see also Cities' alternative names), is the capital and the largest city of Ukrayna, located in the north central part of the country on the Dnieper River. The population as of the 2001 census was 2,611,300. However, higher numbers have been cited in the press.

Kiev is an important industrial, scientific, educational and cultural centre of Eastern Europe. It is home to many high-tech industries, higher education institutions and world-famous historical landmarks. The city has an extensive infrastructure and highly developed system of public transport, including the Kiev Metro. Kiev was classified as a Beta global city as of 2004.

The name Kiev is said to derive from the name of Kyi, one of four legendary founders of the city (brothers Kyi, Shchek, Khoryv, and sister Lybid). During its history, Kiev, one of the oldest cities in Eastern Europe, passed through several stages of great prominence and relative obscurity. The city may have been founded in the 5th century as a trading post, perhaps part of the land of the early Slavs. It gradually acquired eminence as the centre of the East Slavic civilization, becoming in the tenth to twelfth centuries a political and cultural capital of Rus', a medieval East Slavic state. Completely destroyed during the Mongol invasion in 1240, the city lost most of its influence for the centuries to come. It was a provincial capital of marginal importance in the outskirts of the territories controlled by its powerful neighbours; first the Grand Duchy of Lithuania, followed by Poland and Russia.

The city prospered again during the Russian Empire's industrial revolution in the late 19th century. After the turbulent period following the Russian Revolution of 1917, from 1921 onwards Kiev was an important city of the Ukrainian Soviet Socialist Republic, and, from 1934, its capital. During World War II, the city again suffered significant damage, but quickly recovered in the post-war years remaining the third largest city of the Soviet Union. Following the collapse of the Soviet Union and the Ukrainian independence of 1991, Kiev remained the capital of Ukrayna.


The municipality of the city of Kiev has a special legal status within Ukraine compared to the other administrative subdivisions of the country. The most significant difference is that the city is subordinated directly to the national-level branches of the Government of Ukraine, skipping the regional level authorities of Kiev Oblast. Additionally, the Head of City Administration—the leading executive position is held by a directly elected, rather than appointed, figure, who is also the Head of City Council—the Mayor of Kiev, and municipal institutions have a higher level of self governance than elsewhere in Ukraine.

Subdivisions[kaynağı değiştir]

See also: Category:Neighborhoods and raions of Kiev

The first known formal subdivision of Kiev dates to 1810 when the city was subdivided into 4 parts: Pechersk, Starokyiv, and the first and the second parts of Podil. In 1833–1834 according to Tsar Nicholas I's decree, Kiev was subdivided into 6 police raions; later being increased to 10. As of 1917, there were 8 Raion Councils (Duma), which were reorganised by bolsheviks into 6 Party-Territory Raions.

Over the Soviet time, as city was expanding, the number of raions was gradually increasing. The raions has been also commonly named after Soviet party leaders, and as political situation was changing and some leaders were overturned by the other, so raion names were also changing.

The last raion reform took place in 2001 when the number of raions has been decreased from 14 to 10.

Under Oleksandr Omelchenko (mayor from 1999 to 2006), there were further plans for the merger of some raions and revision of their boundaries, and the total number of raions had been planned to be decreased from 10 to 7. With the election of the new mayor-elect (Leonid Chernovetsky) in 2006, these plans were conducted.

Formal subdivision[kaynağı değiştir]

Administratively, the city is divided into "raions" ("districts"), which have their own locally elected governments with jurisdiction over a limited scope of affairs. Presently, there are 10 raions.

Informal subdivision[kaynağı değiştir]

The Dnieper River naturally divides Kiev into the Right Bank and the Left Bank areas. Historically located on the western right bank of the river, the city expanded into the left bank only in the twentieth century. Most of the Kiev's attractions as well as the majority of business and governmental institutions are located at the right bank. The eastern Left Bank is predominantly residential. There are large industrial and green areas in both the Right Bank and the Left Bank.

Kiev is further informally divided into historical or territorial neighbourhoods, each housing from about 5,000 to 100,000 inhabitants. Raions in Kiev city includes:

BeşiktaşlıM 18:16, 25 Ağustos 2010 (UTC)

  • Vaktim yok, başkasına sorsan daha iyi olur. Bir de birisinden yardım istediğinde o kişi sana yardım ettiyse ilerde ona teşekkür etmeni öneriririm. Nezaketen yani. Mimar77 19:18, 25 Ağustos 2010 (UTC)

Bilmiyordum pardon o zaman bende hemen teklif sunayım ve açtırıyım.Uyarınız için teşşekkürler Emperyan»»ileti 20:25, 25 Ağustos 2010 (UTC)

Vikiproje:Konulu Ay/Proje Seçimi[kaynağı değiştir]

Bir-iki kişi daha katılmalı. Üyelere mesaj atılarak halledilebilir. Birkaç destek oyu daha aldığında da kapanır. oylamada sadece üç kişi var, biraz yetersiz bir sayı bana göre. --82 ~145 ileti 06:16, 26 Ağustos 2010 (UTC)


VikiProje Japonya Ayın işbirliği
İyi günler...
VikiProje Japonya bünyesinde 1 ay sürecek olan Temizlik projesi başlamıştır.Bu projeyle Japonya maddesinin telifli içeriklerine kaynak eklenecek , imla hatalarını düzeltilecek ve Kaliteli madde (KM) düzeyine getirmeye çalışılacaktır.
Sizi aramızda görmek isteriz.

Katılım için TIKLAYIN

Emperyan»»ileti 14:02, 26 Ağustos 2010 (UTC)


  • Merhaba Beşiktaşlı, çıkıyorum şimdi...Bugün bakmaya çalışırım. Kolay gelsin...Vikiçizer 13:42, 27 Ağustos 2010 (UTC)

Çeviri isteği[kaynağı değiştir]

  • Selam acaba bu yazıyı çevirebilirmisiniz.

Militsiya or militia is used as a short official name of the civilian police in several former communist states, despite its original military connotation (see militia).

The term was used in the Soviet Union, the Eastern Bloc and the Warsaw Pact countries (for example Milicja Obywatelska in the People's Republic of Poland), but also in the Socialist Federal Republic of Yugoslavia, a Non-Aligned country. It was inherited by some countries such as some former Soviet states, such as Russia, Ukrayna and Belarus, and also Soviet allies such as Bulgaria and the Federal Republic of Yugoslavia (milicija) although throughout the 1990s, the Yugoslav milicija was slowly phased out and replaced by policija (police). For example, in 2000, a standard Serbian police uniform may have either displayed the word Milicija (Милиција) or Policija (Полиција).-- BeşiktaşlıM 13:34, 27 Ağustos 2010 (UTC)

  • Merhaba Beşiktaşlı48,
  • Militsiya veya milis; bazı eski komünist devletlerde askeri çağrışımına rağmen sivil polisler için kullanılan kısa bir resmi addır. (Ayrıca bakınız:Milis)

Terim Sovyetler Birliği, Doğu Bloğu ve Varşova Paktı ülkeleri'nde (örneğin; Polonya Halk Cumhuriyeti'nde Milicja Obywatelska olarak) ve Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti gibi bağlantısız ülkelerde de kullanılmıştır. Eski Sovyet devletleri, Rusya, Ukrayna ve Beyaz Rusya, Sovyet müttefikleri Bulgaristan ve Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti (milicija) tarafından devralındı, ancak 1990'lar boyunca Yugoslav milicija kelimesi yavaş yavaş yerini policija (polis) kelimesine bıraktı. Örneğin; 2000 yılında standart bir Sırp polis üniformasında hem Milicija (Милиција) kelimesi hem de Policija (Полиција) kelimesi görülebilmekteydi.

  • Kolay gelsin...Vikiçizer 21:33, 27 Ağustos 2010 (UTC)

Yine çeviri[kaynağı değiştir]

  • The term Militsiya is used in the countries of the former Soviet Union, as well as those of the former Eastern Bloc. Its usage, for example, is maintained by the Ukrainian (UkraynacaМiлiцiя) and Belarusian (BelarusçaМiлíцыя) governments. In the latter, in addition to the Militsiya, law enforcement is also the responsibility of other agencies such as the Presidential Guard and the State Security Committee (KGB), all under the authority of the country's Ministry of Internal Affairs. The body of law enforcement in Polonya is still known as the Milicja Obywatelska.

The term was also used in countries friendly to the Soviet Union such as Bulgaristan (BulgarcaМилиция) and the Federal Republic of Yugoslavia, although throughout the 1990s, the Yugoslav milicija was slowly phased out and replaced by policija (police).

  • Teşekkürler iyi çalışmalar:)-- BeşiktaşlıM 11:31, 28 Ağustos 2010 (UTC)
  • Militsiya terimi eski Sovyet Birliği ülkelerinde ve eski Doğu bloğu ülkelerinde kullanıldı. Örneğin; Ukrayna (Ukrayna İçişleri Bakanlığı'nda) (Ukraynaca: Мiлiцiя) ile Belarus (Beyaz Rusya İçişleri Bakanlığı'nda) (Beyaz Rusça: Мiлíцыя) hükümetleri tarafından kullanımı tutuldu/benimsendi. Ayrıca Militsiya, kanun uygulama yetkisine sahip Devlet Başkanlığı Muhafızlığı ve Devlet Güvenlik Komitesi gibi diğer kurumlara da bağlı olabilir, bu durumda otorite ülkenin İçişleri Bakanlığı'nda olsa da sorumluluğu ilgili ajanstadır. Örneğin; Polonya'da kanun uygulayıcı kolluk kuvveti halen Milicja Obywatelska olarak bilinmektedir.

Terim Sovyetler Birliği ve Bulgaristan (Bulgarca: Милиция) ile Yugoslavya Federal Cumhuriyeti'nde 1990'lar boyunca kullanıldı. Yugoslav milicija kelimesi yavaş yavaş yerini policija (polis) kelimesine bıraktı.

  • Kolay gelsin...Vikiçizer 11:56, 28 Ağustos 2010 (UTC)


Tamam. Ben de birazdan size haber edecektim. Gerek kalmadıysa hiç girişmeyeyim. Kolay gelsin. taglıgalpileti 12:29, 28 Ağustos 2010 (UTC)

Valla, Kosova maddelerinini düzenlenmesine giriştim. Vikiçizer halledebiliyorsa hiç bulaşmayayım aslında :) Şu maddeleri aradan çıkarmak istiyorum, geliştirerek. Mümkünse bir süre hiç dönmeyelim. Kolaylıklar... taglıgalpileti 12:58, 28 Ağustos 2010 (UTC)


  • Merhaba. Hizmetli oylamasındaki desteğiniz için çok teşekkür ederim. Umarım desteğinizi hak edeceğim. Hürmetler.--[ahzaryamed]₪.ileti 20:01, 29 Ağustos 2010 (UTC)

Merhaba. Vikiproje:Konulu Ay/Avrupa'daki mikrodevletler için tarihleri 1-26 Eylül olarak belirledim. Uygun değilse değiştirilebilir. Katılımınızı da dilerim. --82 ~145 ileti 16:03, 31 Ağustos 2010 (UTC)

Uygundur. Şimdi bir şeyler karalamaya başlayacağım. Siz de açılacaklar/geliştirilecekler listesine madde ekleyerek yardımcı olabilirsiniz. --82 ~145 ileti 17:23, 31 Ağustos 2010 (UTC)

Merhaba. San Marino kolajına buradan ulaşabilirsiniz. Tiran kolajı da yolda. İyi günler.

 The Emirr İleti 12:50, 04 Eylül 2010 (UTC+2)

Merhaba. Almak istediğiniz bilgi idari birimler hakkında ise, Arnavutluk'un idari yapılanması maddesi mevcut. Eksik olan bir bilgi varsa, yardımcı olmaya çalışırım. --82 ~145 ileti 12:54, 5 Eylül 2010 (UTC)

Bu arada, Arnavutluk'un idar iyapılanması hakkında kullandığım başlıca kaynaklar olan Büyük Larousse, Meydan Larousse ve Büyük Dünya Atlası'nda bir karşılık bulamadım. Ana Britannica'nın sadece ilk iki cildi bende olduğundan onda da sağlıklı bir araştırma yapamadım. Rapsar belki size yardım edebilir, zamanında İrlanda için kaynak bulmuştu. --82 ~145 ileti 17:35, 6 Eylül 2010 (UTC)
  • Yanlız mevcut listede eksik olan beş husus var. Birincisi Bayrağın yanında Ülke ismi, ikincisi Mimar, üçüncüsü Kullanım Amacı, dördüncüsü No yani sıralama numarası (1, 2, 3, 4…), beşincisi resimlerin eklenmesi (maddede listeden başka resmin yer almasına gerek yok, tıpkı Pritzker Mimarlık Ödülü gibi)
  • Fazla ve gereksiz olan husus da yapının yüksekliğinin feet olarak verilmesi. Bunun pratikte bir faydası yok. İngilizcesi’nde olması mutlaka gerekli çünkü ABD’de feet kullanılıyor, metre/santimetre değil. Kolay gelsin. Mimar77 14:35, 8 Eylül 2010 (UTC)
  • Selamlar. Tam olarak sorununuzu anlamadım. Mesela Aladağ, Adana sayfasında raptiye harita var. Sorun nedir, birazcık daha açabilir misiniz?--Gökçє Yörük mesaj 13:34, 9 Eylül 2010 (UTC)
  • Tekrar selamlar. O Köy Çeşmesi'nde verilen karardan bana bahsetmeyin. Biraz sinir oluyorum afedersiniz . Ben ilçe-şehir konusunda geçen sene gecemi gündüzüme katıp bir proje oluşturdum. Köy Çeşmesi'nde diğer kullanıcılar ile fikir birliğine vardık. Ama nasıl oluyorsa sizin bahsettiğiniz tartışmada kullanıcı arkadaşlarım sağolsunlar şipşak projemi iptal ettiler. Nedir, ne değildir hiç yargılamadan. Neyse bu konuyu tartışmak istemiyorum.
  • Ben sizin sorununuza geleyim. Neden gözükmüyor? Şimdi "pushpin_map" kısmına bir isim yazıyoruz. Mesela "Algeria" yazdık. Orada bir harita gözükecek ve şablona girdiğiniz koordinat değerleri sayesinde nokta gözükecek. Göreceğiniz harita bu olacak. Herhalde anlamışsınızdır. Yani sizin de haritayı görmek için bu sayfayı açmanız gerekecek. Beni de bu durum önceden rahatsız etmişti. Vito'ya söylemiştim. İlgilenemeden gitti. Umarım açıklayıcı olmuştur. Anlayamadığınız nokta varsa tekrar sorabilirsiniz. Esenlikler dilerim, saygılar...--Gökçє Yörük mesaj 17:03, 9 Eylül 2010 (UTC)
  • Şablonda "raptiye_harita" kısmı var ama. Onu denerseniz belki olur. Denediniz mi?--Gökçє Yörük mesaj 17:58, 9 Eylül 2010 (UTC)
  • Sorunu kısaca izah edebilirseniz iyi olur.--Gökçє Yörük mesaj 13:09, 10 Eylül 2010 (UTC)
  • Gördüm çıkan yazıları. Şöyle bir öneride bulunayım. Şimdi siz "raptiye_harita" kısmına şehrin adını girin, atıyorum Kayseri. Şablon "Template:Location map Kayseri" isimli bir şablona yönlendirecek. Bunun de için buradaki gibi bir şablon açmanız lâzım. Bunlara ilaveten koordinat bilgilerini girmelisiniz. Hâlâ olmuyorsa tekrar bana bildirin. Şablonda "raptiye_etiket_konum" bölümü var, bir de onu deneriz. Siz şimdi bunları bir deneyin. Anlayamadığınız bir kısım olursa ben buradayım. İyi çalışmalar...--Gökçє Yörük mesaj 13:27, 10 Eylül 2010 (UTC)
  • Selamlar. Sizin yerleşim şablonu sorununuz n'oldu? Olmadı mı? Reaching military age annually ibaresi, her sene askerlik yaşına gelen vatandaş sayısıdır. Daha iyi nasıl anlatılabilir, bilemiyorum. Ama genel olarak anlamı bu, daha uygun bir şey de uydurabilirsiniz.--Gökçє Yörük mesaj 17:05, 11 Eylül 2010 (UTC)

Merhaba Beşiktaşlı, Bir süredir kent bilgi şablonlarını düzenlerken yeni bir şablonu fark ettim. Şimdi Viki'de genellikle var olan ve en üstünde {{Kent bilgi kutusu yazan şablonda bazı tuhaflıklar var gibi. Yani bazı kayıtları giremiyorsun vb. Ben de bu şablonun orijinalini, aslını ararken {{Bilgi kutusu yerleşim şablonunu buldum. {{Kent bilgi kutusu şablonu maddelerin bazılarında var ama kaynağını bulamadım. Bu son şablon sanki daha düzgün. Doğru mudur? Bu konuda durum nedir? Şehir, kasaba gibi yerleşim birimlerine uygulanacak Türkçe Viki'deki şablonlar bu ikisi midir ve bunlarla ilgili ne söylersiniz? İyi çalışmalar... taglıgalpileti 18:29, 11 Eylül 2010 (UTC)

Türkiye'nin en üst düzey idari birimleri[kaynağı değiştir]

  • Onay ne kelime, rica ederim. Vaktim olmadığı için çok kısaca bir iki öneri sıralayacağım. Bence şablon sadece illeri kapsasın. İlçe merkez gibi şeyler olmasın. Bölgelere göre ayrılmasın. Bölgeler için ayrı şablon olsun. Her ilin ilçeleri için "xxxx ilinin ilçeleri" diye yeni şablon; ilçelerin köy ve beldeleri içinse "xxxx!in belde ve köyleri" gibi bir şablon oluşturulsun. Çok zorunlu olmadıkça bayrak harita gibi resimler şablonlarda kullanılmasın. Çünkü dar ekranlı bilgisayarlarda çok sıkışık görünüyor şablonlar. Ve de mümkünse ağır basan görüşe uygun olarak tüm şablonlar vikipedi şablonlarının geleneksel rengi olan eflatun renkte olsun. görüş sorduğunuz için teşekkürler. bu görüşlerimi köy çeşmesinde tartışmaktan çekinmeyin. vaktim olmadığı için ben ilgilenemiyorum. hoşçakalın.--Stambouliote ileti 17:26, 13 Eylül 2010 (UTC)
  • Mrb. Başkent ili maddesinin adının Amman olması gerekmez mi? Başkent de nereden çıktı?--Rapsar 13:32, 15 Eylül 2010 (UTC)
  • Aslında resmi adı Başkent ilidir.-- BeşiktaşlıM 13:37, 15 Eylül 2010 (UTC)
Kaynak var mı? Türkçe de hangisi daha yaygın kullanılmaktadır?--Rapsar 13:44, 15 Eylül 2010 (UTC)
Cevap??--Rapsar 14:34, 15 Eylül 2010 (UTC)

Merhaba. Kusura bakmayın, biraz gecikti. Bayağı yoğundum. Saraybosna kolajına buradan ulaşabilirsiniz. İyi günler.

 The Emirr İleti 17:43, 17 Eylül 2010 (UTC+3)

  • Hmm, iyi gibi. Boş vaktim olunca etraflıca bakayım. O kodları çevirmek çok zor. Yapmak isteyen varsa engel olmam amma :D. İyi çalışmalar.--Gökçє Yörük mesaj 15:15, 17 Eylül 2010 (UTC)
  • Merhaba. Acaba Rusça'nız varmıdır?-- BeşiktaşlıM 21:18, 17 Eylül 2010 (UTC)
    • Merhaba, maalesef yok. Şurada Rusça konusunda size yardımcı olabişlecek vikipedistler var, gördüğüm kadarıyla aktifleri de var. İyi çalışmalar...Vikiçizer 21:21, 17 Eylül 2010 (UTC)

Bence Şablon:Karamay gereksiz. Zaten aynı bilgiler Sincan şablonunda mevcuttur. Sildirecek misin ? Yoksa SAS göstermemiz lazım mı ? Takabeg ileti 08:55, 19 Eylül 2010 (UTC)

  • Aslında Sincan şablonunu düzen amacıyla basitleştireceğim. Onun için bilgi kaybı olmasın diye bunu yapıyorum.-- BeşiktaşlıM 08:59, 19 Eylül 2010 (UTC)
Karşıyım. Ayrıca en:Template:Districts of Turkey'nin Türkçesi nereye gitti ? O çok güzel ve ansiklopedik bir şablon idi. Takabeg ileti 09:06, 19 Eylül 2010 (UTC)
  • Köy çeşmesinde tartışılmıştı. Basitleştirilmesi önerilmişti. Bende Stambouliote'ninde onayıyla basitleştirdim.-- BeşiktaşlıM 09:11, 19 Eylül 2010 (UTC)
Farkedemedim. Bağlantı verir misin ? Birde Sincan işin şimdilik çalışmalarını durdurursan sevineceğim. Takabeg ileti 09:20, 19 Eylül 2010 (UTC)

Merhaba. San Marino kolajıüzerinde çalışıyorum. Diğer haritalar da yolda. Arnavutluk haritası ise hazır. İyi günler.

 The Emirr İleti 18:12, 20 Eylül 2010 (UTC+3)

Yerleşim şablonu[kaynağı değiştir]

Merhaba Beşiktaşlı. Saraybosna, Zagreb ve birkaç şehir için uyarladığınız yeni yerleşim şablonu bence de çok güzel olmuş. Bunun standartize etmemiz isabetli olur. Ben de, üzerinde çalıştığım Kosova maddelerine uyarlanmasına başlayayım. O zaman size de danışmıştım. İyi çalışmalar... taglıgalpileti 21:11, 24 Eylül 2010 (UTC)

Trablus ili isimli maddeye, bekletmeli sil prosedürünün uygulanabileceğini ifade eden bekletmeli sil şablonu eklenmiştir. Her türlü katkı için minettar olsak da, bu madde Vikipedi'nin içerik politikalarıyla uyumsuz olabilir ve ilgili silme uyarısı tam olarak hangi açıdan uygunsuz olduğunu açıklamaktadır (ayrıca Vikipedi ne değildir? ve silme politikası sayfalarına bakarak daha fazla bilgi edinebilirsiniz). İlgili bekletmeli sil etiketini kaldırarak, silme önerisine itiraz edebilirsiniz; fakat lütfen niçin ilgili silme önerisine itiraz ettiğinizi ya değişiklik özetinizde ya da maddenin tartışma sayfasında belirtiniz. Ek olarak, lütfen maddeyi belirtilen sorunlardan yola çıkarak geliştirmeye çalışınız. Her ne kadar bir bekletmeli sil etiketini kaldırmak, silme önerisini geçersiz kılsa da, madde yine de silinebilir
Eğer herhangi bir hızlı silme kriterini karşılıyorsa hızlı silme yoluyla, veya silinmeye aday gösterilerek, topluluğun silinmeyi fikir birliği ile onaylaması sonucu silinebilir.

--Rapsar 09:20, 25 Eylül 2010 (UTC)

  • Rapsarla konuşmalarınıza göz misafiri oldum. Şablon:Portallar kısmını Spor portalında çıkartılmış. Halbuki diğer vikilerdede böyle ve şablonda oldukça iyi görünmekteydi.-- BeşiktaşlıM 09:39, 25 Eylül 2010 (UTC)
Selamlar. Daha önce de konuşmuştuk, görsel konular çok subjektiftir. Birine göre güzel olan bir başkasına göre güzel olmayabilir. O şablonun çıkarılmasının nedeni işlevsel. Konuyla ilgili tartışma için lütfen Vikipedi:Seçkin portal adayları/Portal:Tarih. Sevgi ve saygılarımla--Merube 89msj 19:06, 26 Eylül 2010 (UTC)
  • Selamlar. Belirttiğiniz şablona baktım. Genel olarak Rusça Viki'dekilere benziyor. Bu aralar çok yoğunum ilgilenebileceğimi sanmıyorum. İşlerim bitince uğraşabilirim. İyi çalışmalar...--Gökçє Yörük mesaj 18:50, 2 Ekim 2010 (UTC)
ru:Категория:Википедия:Шаблоны:Военные звания:СССР:Сухопутные войска aktaralım. Hava ve Deniz kuvvetleri şimdilik kullanılacak madde yoktur herhalde. Takabeg ileti 23:48, 2 Ekim 2010 (UTC)
Şablon:SSCB, Orgeneral/doc yanlış oldu. General armii orgeneral değildir. Takabeg ileti 08:29, 3 Ekim 2010 (UTC)
{{SSCB General-armii}} Takabeg ileti 08:29, 3 Ekim 2010 (UTC)

Sovyetskovo or Sovyetskogo[kaynağı değiştir]

Rus harflerinin ses değerlerini karşılayan Türk harfleri kullanılır diyorlar ya. Napalım sence ? Şahsen farketmez diyorum da. Takabeg ileti 09:14, 3 Ekim 2010 (UTC)

  • Aslında Sovyetskovo değil Sovyetskogo diye yazılmakta. O nedenle g yaptım.-- BeşiktaşlıM 09:18, 3 Ekim 2010 (UTC)
Evet ama Sovyetskovo Soyuzu diye okunur. Yani ses değeri Sovyetskogo değil Sovyetskovo. Bilmiyor muydun acaba ? Takabeg ileti 09:19, 3 Ekim 2010 (UTC)

{{SSCB Genelkurmay Başkanları}} oluşturuldu. Kontrol edip estetik açısından da güzelleştirirsen sevinecem. Birde Sovyetler Birliği Savunma Bakanı‎'nin şablonu oluşturabilir misin ? Takabeg ileti 03:57, 4 Ekim 2010 (UTC)

  • Birde AK-47 maddesini SM yapmak gibi bir planım var. Rusçası çok ayrıntılı ayrıca. SSCB Savunma Bakanı'nı da oluşturacağım.-- BeşiktaşlıM 11:55, 4 Ekim 2010 (UTC)
Eline sağlık. AK planını Kulllanıcı:Egemen'e de iletirsen faydalı olacağını düşünüyorum. Takabeg ileti 01:50, 5 Ekim 2010 (UTC)
{{SSCB Savunma Bakanları}} için eline sağlık. Donanma Bakanları napalım ? Savunma Bakanları şablonuna ilave edelim mi ? Yoksa ayreten {{SSCB Donanma Bakanları}} oluşturalım mı ? Görüşün nedir ? Takabeg ileti 12:08, 5 Ekim 2010 (UTC)
  • Yok ikiside Savunma bakanı şablonunda kalmalılar.-- BeşiktaşlıM 12:58, 5 Ekim 2010 (UTC)
OK. Birde Ustinov maddesi için asker bilgi kutusu yerine siyasetçi bilgi kutusu gibilerin kullanılması uygun değil mi ? Takabeg ileti 13:30, 5 Ekim 2010 (UTC)
Vaktin olduğunda {{SSCB, Admiral Flota Sovyetskogo Soyuza}} de halledersen sevinecem. Takabeg ileti 13:42, 5 Ekim 2010 (UTC)

Kurtlar Vadisi[kaynağı değiştir]

  • Selam Hedda. Düşünüyorumda Kurtlar Vadisi maddesini SM yapalım. Yada Kurtlar Vadisi (seri) maddesini açıpta SM yapalım. TV dizisi olduğundan sizin ilgi alanınızada girer:) Teşekkürler iyi vikiler.-- BeşiktaşlıM 18:04, 2 Ekim 2010 (UTC)
  • Merhaba, maalesef bu aralar pek vakit bulamıyorum artı K. Vadisi'ni izlemediğim için maddeyi oluşturabilmem söz konusu değil ve çok özen isteyen bir madde özellikle sosyolojik açıdan çok iyi bir şekilde kaynak taranmalı vs. Kolay gelsin. İyi günler -- hedda+gabler 13:12, 5 Ekim 2010 (UTC)

Makam bilgi kutusu[kaynağı değiştir]

Ustinov'ta da Hitler'de de aynı sorun yaşandı. Ödüller kısımına asker bilgi kutusu'ndaki sistem ile ilave edildiğinde düzgün çalışmıyor. İlgilenebilir misin ? Takabeg ileti 10:22, 6 Ekim 2010 (UTC)

Vikipedi:VikiProje Konulu Ay[kaynağı değiştir]

  • Konulu Ay projesinde hepsini tamamlayamadık ama olsun. Yinede iyi iş çıkardınız:) Projede deneyimli olabildiğimiz kanıtlandı. Tebrikler, ellerinize sağlık. Belki daha sonra ikinci defa yapılabilir. Ruslarda ikinci defa İtalya projesini yapmaktalar.-- BeşiktaşlıM 08:13, 9 Ekim 2010 (UTC)
Çıkardık :) Yine ufak devletlerden gidelim. Maldivler, Mauritius vs...--Rapsar 08:17, 9 Ekim 2010 (UTC)
  • Yeşil Burun Adaları, Faroe Adaları, Lüksemburg, Kıbrıs, Ermenistan veya Azerbaycan hatta Grönland'da olabilir.-- BeşiktaşlıM 10:05, 9 Ekim 2010 (UTC)
Azerbaycan ve Ermenistan için biraz erken. Kıbrıs ile ilgili maddeler konusunda ise aşmış durumdayız zaten :) Diğerleri uygundur. Oylamaya gerek yok sanırım...--Rapsar 10:15, 9 Ekim 2010 (UTC)
  • Kıbrıs'ta son bazı kalan temel şeyler var. Lefkoşa şehrinin semt veya mahalleleri lazım. Kıbrıs Cumhuriyeti konuları şablonunda kırmızıların mavileştirilmesi lazım. Ayrıca SM, SL veya KM'mizde yok.-- BeşiktaşlıM 12:24, 9 Ekim 2010 (UTC)
Hmm. Ben yine de derim ki Maldivler gibi maddece az olan ülkelere açılalım. Karayipler ya da Okyanusya'daki ufak ada devletleri de uygundur, bence. Yok illa Kıbrıs dersen oylama yaparız. Dediğim gibi yapacaksak oylamayla vakit kaybetmeden direk başlarız...--Rapsar 12:26, 9 Ekim 2010 (UTC)
  • Benim önerim aslında Maldivler veya Bhutan'ın yapılması. Yukarıdaki Rapsar'la mesajlaşmanıza da şahit oldum, Kıbrıs hakkında bir şeyler söyleyeyim. Lefkoşa'nın mahallelerine başlamıştım, yarım kaldı. Bunun sebebi, sınırlarının kesin olmaması ve bir kısmının eskiden köy olması. Yine de açılabilirler. Bunun dışında, KM'miz var ve yakında SMA olacak inşallah :) --82 ~145 ileti 17:33, 9 Ekim 2010 (UTC)
  • Bahreyn ve Kuveyt'in en üst düzey idari birimlerine Arapça muhafaza, İngilizce governorate deniliyor. Sözlükte governorateyi valilik olarak çevirdi. Siz ne düşünüyorsunuz? Birde Kuveyt, Manama ve Doha'da önemli yapılar var. Emporis yada Skyscraperpage'den yardım alabilirsiniz.-- BeşiktaşlıM 16:48, 10 Ekim 2010 (UTC)
Türkçe kaynaklara bakmak lazım onlar ne diyor diye. Biraz sonra, olmadı yarın bakarım, tabii sen de bakabilirsin :) Kuveyt'in giriş kısmını geliştirdim gördüğün gibi. Şimdilik ondan devam edeceğim. Belki ilerlerken ilgimi çeken kırmızılık olursa açarım. Kolay gelsin...--Rapsar 18:13, 10 Ekim 2010 (UTC)
  • El-Naşit El-Vatanî mi El-Naşid El-Vatanî mi? Bir de maddedeki Arapça terimleri Türkçeleştirebilir misin?--Rapsar 19:00, 11 Ekim 2010 (UTC)

Selamlar. Türkçe'de yazarken Zellanda gibi iki "L"li bir kullanım görmedim. Bu nedenle Şablon:Yeni Zellanda'nın en üst düzey idari birimleri şablonunu Şablon:Yeni Zelanda'nın en üst düzey idari birimleri şablonuna taşıdım. İyi çalışmalar...--вяí¢αи76ileti 21:03, 17 Ekim 2010 (UTC)

  • Mrb. Kuveyt emirleri listesi maddesindeki kategorileri düzenleyebilir misin acaba? Monarch, ruler falan derken işin içinden çıkamadım :)--Rapsar 07:05, 24 Ekim 2010 (UTC)

Kuveyt Emiri[kaynağı değiştir]

  • Kuveyt Emiri maddesinde Kuveyt Emiri'nin görevi v.b gibi bilgiler bulabilirseniz sevinirim.-- BeşiktaşlıM 10:01, 24 Ekim 2010 (UTC)
Öyle bir şey olmasa gerek. Ülkenin tek hakimi konumunda zira. Sadece bir meclis var ki meclisi de dağıtma yetkisi var, Osmanlı'daki gibi...--Rapsar 10:03, 24 Ekim 2010 (UTC)

Katar'ın idari birimleri[kaynağı değiştir]

Merhaba. Katar'ın idari birimleri konusunda bir önerim var: Başka hiçbir Vikide belediyeler ile şehirleri ayırma gibi bir uygulama söz konusu değil ve zaten belediyelerin sınırları çok küçük olduğundan bunları merkezden ayırmak zor olacaktır. Türkiye'nin ilçeleri veya KKTC'nin bucakları için alan küçük olduğundan ve tarihçe gibi kısımlar kolay ayrılamayacağından nasıl ayrı madde açmıyorsak, aynı şey bence Katar belediyeleri için de geçerlidir. Kaldı ki, El Vakra ile El Vakra, Katar maddeleri neredeyse aynı şeyi anlatıyorlar, mesela coğrafya hakkındaki cümle aynı. Eğer ayrı kalacaklarsa da El Vakra, Katar gibi bir adlandırma doğru değildir, El Vakra belediyesi de, şehri de Katar'dadır. "El Vakra (merkez)" gibi bir adlandırma daha doğru olacaktır. İyi çalışmalar. --82 ~145 ileti 11:34, 27 Ekim 2010 (UTC)

Hmm. Bence topluluktan başka görüşler almakta da yarar var. Aynı maddede olmaları bana daha mantıklı geliyor, isterseniz bir köy çeşmesinde dile getirelim konuyu, zira idari birim çok küçük olunca merkezden ayrılması zorlaşıyor. Adlandırma konusunda ise dediğiniz bence de en doğrusu. --82 ~145 ileti 11:51, 27 Ekim 2010 (UTC)

Министерство внутренних дел Российской Федерации (МВД России) — федеральное министерство, осуществляющее в пределах своих полномочий государственное управление в сфере защиты прав и свобод человека и гражданина, охраны правопорядка, обеспечения общественной безопасности и непосредственно реализующим основные направления деятельности органов внутренних дел Российской Федерации и внутренних войск Министерства внутренних дел Российской Федерации.

  • Rusya Federasyonu içişleri bakanlığı(MVD-Rusya içişleri bakanlığı).Yetkilerini doğrudan Hükümetten alan ,kendi yetkileri dahilinde insanların ve vatandaşların hak ve özgürlüklerini ve kamu güvenliğini korumakla görevli kolluk kuvvetlerini(Milis-polis) ve iç güvenlik teşkilatlarını yöneten bakanlık.

Eurovision şarkı yarışması[kaynağı değiştir]

Eurovision ilgi duyduğum bir konu. Elimden geldiğince size yardımcı olmaya çalışırım. Bu aralar Kıbrıs'la ilgili birkaç projem var, onların yanına bunu da ekleyeyim, vakit buldukça yardım ederim. Yalnız, iki-üç kullanıcı birlikte çalışacaksa iş bölümü yapılması daha doğru olur, sonra çakışma veya belli bir bölümün içerisinde tekrarlanan bilgiler vs. olabilir. --82 ~145 ileti 18:27, 27 Ekim 2010 (UTC)

Architecture of Kuwaiti[kaynağı değiştir]

  • Merhaba Mimar77. Acaba Architecture of Kuwaiti maddesini çevirebilirmisiniz. İyi vikiler.-- BeşiktaşlıM 16:06, 26 Ekim 2010 (UTC)
  • Şimdi çevirdim. Sana da zahmet olmazsa şunu çevirip o maddeye ekler misin? Sonrasında o şablondaki diğerlerini de teker teker çeviririz bir gün umarım. Mimar77 17:18, 29 Ekim 2010 (UTC)

Merhaba. San Marino kolajına buradan ulaşabilirsiniz. İyi günler.

 The Emirr İleti 15:30, 30 Ekim 2010 (UTC+3)

Merhaba. İstediğiniz haritalar aşağıda. İyi günler.

 The Emirr İleti 16:02, 30 Ekim 2010 (UTC+3)

Merhaba. AK-47 animasyonu ile ilgili yeterince kaynak belirtmediniz. Hareketli bir .gif animasyonu için hareketi açıkça gösteren bir görsel gerekiyor.

 The Emirr İleti 16:53, 31 Ekim 2010 (UTC+3)

Merhaba. Değişiklikler tamamlandı. Üstteki galeride de görebilirsiniz. İyi günler.

 The Emirr İleti 17:38, 31 Ekim 2010 (UTC+3)

  • Merhaba Beşiktaşlı. Şu yazını gördüm. Benim kendimce kafamda kurduğum KM ve SM projelerim var ama bunlardan birine başlarsan haber verirsen sana zaman zaman yardımcı olurum. Ben de tek tek şu maddeyi çevir demene de gerek yok, sadece üzerinde çalıştığın ve KM/SM yapacağın bir madde var ise haber ver, ben kafama göre kırmızıların bir kısmını zaman zaman hallederim. Kolay gelsin. Mimar77 18:36, 31 Ekim 2010 (UTC)

SM projeleri[kaynağı değiştir]

  • Mesela Arnavutluk ve SSCB. SSCB maddesinin giriş kısmı Rusça vikipediden çevirilecek. Tarih kısmı ise İngilizce'den. Yönetimi ise İngilizce, Rusça karışık olacak. Şu Arnavutluk'u da en geç Aralık'ta SM yapmayı planlamaktayım. O konudada yardımcı olabilirseniz sevinirim. Teşekkürler, iyi vikiler.-- BeşiktaşlıM 18:55, 31 Ekim 2010 (UTC)
  • Merhaba Beşiktaşlı. Dekonstrüktivizm maddesinin SM adayı yapıyorum birkaç gün içinde. O tamamlanır tamamlanmaz bahsettiğin maddedeki kırmızılar için yardımcı olacağım. Kolay gelsin. Mimar77 21:55, 3 Kasım 2010 (UTC)
  • Rumence vikideki dil ikonları çok hoşuma gitti. Mevcut ikonlarımız ise çok sıradan durmaktalar. Sizce nasıllar? Birde Arnavutluk maddesi SM yapacağım. Vaktiniz olursa yardım edebilirseniz sevinirim. Yeni bir SM gelecek vikimize:) Türkçe vikide SM sorunu var ayrıca. Teşekkürler iyi vikiler.-- BeşiktaşlıM 21:49, 2 Kasım 2010 (UTC)
  • Bu ikonun nasıl kullanılacağını tam anlamadım. Pek bildiğim bir konu değil de, rica etsem bana bir örnek gösterir misin? Mimar77 21:57, 3 Kasım 2010 (UTC)

Şablon:Dil göstericisi[kaynağı değiştir]

Mrb. Eline sağlık; fakat bence kullanışsız olmuş. Madde içinde yazım bütünlüğünü bozacağını düşünüyorum. Şu ankiler daha iyi. Hem ne demişler; Simple is the best :)--Rapsar 20:17, 4 Kasım 2010 (UTC)
  • Yazım bütünlüğünü nasıl bozabilirki? Hem tasarımı çağdaş ve güzel olsunki okuyucularda maddeden zevk alsınlar:).-- BeşiktaşlıM 21:08, 4 Kasım 2010 (UTC)
Vikipedi'de kullanılan belli bir yazı tipi vardır. Madde içine böyle değişik bir tipi eklemek ahengi bozacaktır. Bunun yanında maddeleri MS Word gibi ortamlara kopyalarken ve maddelerin çıktısını alırken belli problemler baş gösterecektir vs...--Rapsar 21:13, 4 Kasım 2010 (UTC)
  • Yazı tipi değiştirildi. Şimdi daha iyi okunabiliyor.-- BeşiktaşlıM 21:17, 4 Kasım 2010 (UTC)
Öyle demek istemedim. Kutu içine alınmış, ahengi bozuyor. Word'e kopyaladık diyelim, ne olacak? Hatta not defterine kopyaladık diyelim, nasıl görüntülenecek? en. gibi bir kısaltmaya da gerek yok, zaten İngilizce uzun bir kelime değil vs...--Rapsar 21:19, 4 Kasım 2010 (UTC)
  • O zaman Fransızcası'ndaki gibi yapayım.-- BeşiktaşlıM 10:55, 5 Kasım 2010 (UTC)
"Bence" bu hali en iyisi. Neden değiştirme ihtiyacı duyuyorsun ki hem? Zaten sistem oturmuş, kimsenin bir sıkıntısı yok bu konuda. İlla değişsin diyorsan köy çeşmesinde belirtip, diğer kullanıcıların da fikrini alman daha iyidir...--Rapsar 10:57, 5 Kasım 2010 (UTC)

Haftanın iş birliği için katılım çağrısı!


2010'un 43. haftası için proje olarak Halloween:Yabancı maddesindeki kırmızılıkların giderilmesi seçilmiştir.
Projeye katılmak

için buraya tıklayın.
Bundan sonraki haftalar için bilgi mesajı almak istemiyorsanız lütfen bunu size mesajı atan kullanıcıya bildirin.

--Berm@nyaİleti 12:41, 7 Kasım 2010 (UTC)

Vikiproje:Konulu Ay[kaynağı değiştir]

  • Selam. VikiProje Konulu Ay'da sıradaki projeye geçelim mi yoksa oylama mı yapalım?-- BeşiktaşlıM 13:48, 8 Kasım 2010 (UTC)
Mrb. Bu benim önerdiğimi yapabiliriz...--Rapsar 13:50, 8 Kasım 2010 (UTC)

  • Selam. VikiProje Balkanlar'da Arnavutluk maddesi SM yapılacak. Onun için proje gereği yardım edecekmisiniz?-- BeşiktaşlıM 17:58, 11 Kasım 2010 (UTC)
Slmlar, bayram tatilinde elimden geldiğince ilgilenirim. Ayrıca projeyi Topluluk Portalı'nda projeler bölümüne ekledim.--[ahzaryamed]₪.ileti 18:06, 11 Kasım 2010 (UTC)
  • Mrb. Konulu ay projesinin bu ayki iş birliği sayfasını düzenleyebilir misin? Ardından madde geliştirmeye/açmaya başlarız :)--Rapsar 19:32, 11 Kasım 2010 (UTC)

Location map[kaynağı değiştir]

Evet, dediklerinize tamamen katılıyorum. --82 ~145 ileti 14:36, 12 Kasım 2010 (UTC)

Wikimania 2012 davetiyesi[kaynağı değiştir]

Emperyanileti 13:28, 15 Kasım 2010 (UTC)

I. Süleyman maddesi bayağı bozuk ve kaynaksızdı. Biraz düzeltip, kaynaklar ekledim. Nasıl olmuş?--***Osmanlı98***İyi vikilemeler*** 15:28, 15 Kasım 2010 (UTC)

  • Merhaba. Acaba Orta Asya işbirliğine katılacakmısınız?-- BeşiktaşlıM 21:39, 15 Kasım 2010 (UTC)
Selamlar. Kesin birşey söyleyemiyorum ne yazık ki. Ayrıca maddenin SM olması için çok fazla katetmesi gereken yol olduğu kanaatindeyim. Ayrıca bundan sonraki işbirlikleri için naçizane bir görüşümü belirtmek isterim. Daha spesifik işbirlikleri -kırmızıların giderilmesi yahut bölümlendirme yapılarak isteyenin istediği bölümü üstlenmesi vs. gibi- katılımı arttıracaktır diye düşünüyorum naçizane. Sonuç olarak :) vakit darlığımdan ötürü katılabileceğimi sanmıyorum ama umarım zaman ayırabilip bir yerinden tutabilirim. Bol katılımlı bir işbirliği olması dileğiyle. Sevgi ve saygılarımla--Merube 89msj 21:49, 15 Kasım 2010 (UTC)
  • Öncelikle bayramınız kutlu olsun. Arnavutluk maddesinde vaktiniz varsa yardımcı olabilirmisiniz. Teşekkürler iyi çalışmalar.-- BeşiktaşlıM 15:32, 17 Kasım 2010 (UTC)
Teşekkürler, sizlerin de bayramı kutlu olsun :) Bazı katkılar yaptım daha da devam edeceğim inşallah. Hürmetler.--[ahzaryamed]₪.ileti 15:57, 17 Kasım 2010 (UTC)
  • Merhaba. Evet, yılardır kırmızı bağlantıları için bekliyor. Bu sorun halledilince madde isteğinden geçirilmesi faydalı olabilir, eğer katılan olursa. İyi bayramlar. --82 ~145 ileti 13:23, 19 Kasım 2010 (UTC)

Merhabalar Beşiktaşlı48."Şablon:Ulusal İstihbarat Teşkilatları" maddesinin adı doğru değildir.Çünkü ulusal istihbarat teşkilatları bir bölümdür.İsmini "İstihbarat Teşkilatları" olarak düzeltirseniz daha doğru olur. KazekageTR 23:58, 19 Kasım 2010 (UTC)

Çeviri isteği[kaynağı değiştir]

  • Merhaba, bir ara bir bakarım. Tamamını çeviremem, zira yeterli vaktim yok. KKTC'nin istihbarat teşkilatı yok, istihbarat zaten Türkiye kaynaklı sanırım. Gerçi Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı'nın bir birimi olabilir; ama hiç duymadım. --82 ~145 ileti 18:58, 29 Kasım 2010 (UTC)

Nükleer reaktörler listesi[kaynağı değiştir]

  • Selam Mimar77. Dünyadaki nükleer santraller listesi ve Nükleer reaktörler listesi maddeleri var. Bu maddelerin birleştirilmesi gerek. Birincisi zaten bu vikideki en uzun madde. O nedenle iş kolay. Almanca ve Rusça vikilerden örnek alınıp birde bir iki düzenlemeyle vikimize yeni bir SM kazanılmış olur. Konu mimarlıklada alakalı ayrıca. Teşekkürler iyi vikiler.-- BeşiktaşlıM 16:49, 28 Kasım 2010 (UTC)
  • Nükleer reaktörler listesinin pek mimarlıka alakalı olduğunu düşünmüyorum. Mimariye katkısı olan veya mimarinin gelişmesinde önemli değiller, olsa olsa enerji alanında faydalı bir listedir. Yine de yardım etmeyi çok isterdim ama şu aralar sadece Türkiye’de mimarlık maddesine yoğunlaşmış durumdayım. Ama bir süre sonra eğer kimse yapmazsa bu çalışmayı belki ben yardımcı olabilirim. Kolay gelsin. Mimar77 21:11, 4 Aralık 2010 (UTC)

Suriye'nin en üst düzey idari birimleri[kaynağı değiştir]

Biliyorum ancak, uzun uzun "Suriye'nin en üst düzey idari birimleri" yerine maddenin asıl adının, kısa ve cümleyi tam olarak karşılayan "Suriye'nin Valilikleri" yapmak istemiştim. Neyse sonuçta bir sakıncası yok :) İyi vikiler... 08 Aralık 2010, 19:01 (UTC +3) ~--Berkay-Mesaj--~

We need your help[kaynağı değiştir]

Hi. Can you please help us to complete the translation of this page ? It is about an international artistic movement with artists from Turkey too. Thanks a lot!--Alessandroga80 06:42, 15 Aralık 2010 (UTC)

çeviri isteği[kaynağı değiştir]

Kardeşim çevirini sonra yapsam olurmu şu an hiç keyfim yk ne vikiye ne de başka bir şeye.--Kamuran Ötükenli 09:43, 17 Aralık 2010 (UTC)

Merhaba size bir soru soracağım. Wikimania için Türkiye'ye gelecekler yabancılar hangi vizeyle gelebiliryorlar? ¨E M P E R Y A N¨ 12:56, 29 Aralık 2010 (UTC)

I need a favor[kaynağı değiştir]

Hello Beşiktaşlı48, I'm writing to see if you can help me with something. It turns out that I want to add this article to the list of requested articles of Wikipedia in Turkmen and the Wikipedia in Uzbek and I think that various speakers of those languages may interest the information provided by this article, but the problem is that I no know Turkmen or Uzbek languages and have not found a translator for those languages and I wonder if you would do that for me. From already thank you very much and sorry for the inconvenience.--190.30.202.173 06:45, 28 Şubat 2011 (UTC)


Oluşturduğunuz sayfa hızlı silinmeye aday![kaynağı değiştir]

Merhaba Beşiktaşlı48,

Oluşturmuş olduğunuz Şablon:Bilgi kutusu Kişi/Veri adlı sayfa, Vikipedi'nin hızlı silme kriterlerinden ş2 uyarınca silinmeye aday gösterilmiştir.

Sayfanın silinmeye neden aday gösterildiği ile ilgili daha fazla bilgi almak için, ilgili kriterde verilen açıklamaları okumanız önerilir.

Bu uyarıyı gördüğünüzde sayfa silinmiş olabilir. Eğer sayfanızı bulamıyorsanız silme kayıtlarını kontrol edebilir ve sayfayı silen hizmetli ile irtibata geçebilirsiniz.

Szoszvmesaj 20:06, 8 Mayıs 2011 (UTC)


İş birliği duyurusu![kaynağı değiştir]

Yeni İş Birliği Projesini Keşfedin!
  2011'in 31. hafta projesi 2009'un ilk 6 ayında etiketlenen maddeleri düzenleme olarak seçilmiştir. 


  Şimdi rekabete ortak olun. Çünkü, iş birliği takımı ile daha rahat, kolay ve hızlı katkıda bulunabilirsiniz.  
  Ayrıca özel önerilerinizle yeni iş birliği konuları aday gösterin ya da mevcut adaylıkları sonuca bağlayın.  
Teşekkürler! ------Duke ϡ»» ileti ^^ 17:20, 4 Ağustos 2011 (UTC)
Bundan sonraki haftalar için bilgi mesajı almak istemiyorsanız lütfen bu sayfaya imzanızı bırakın.
Beşiktaşlı48, Vikipedi sizi özledi!
Katkılarınızı ve Vikipedi'deki varlığınızı özledik.

Eski temponuz ile devam etmeniz dileğiyle...
Sizi Bekliyoruz!
Şubat 2011


Emperyan-ileti 19:52, 27 Eylül 2011 (UTC)

VikiProje Siyaset'e Davet Edildiniz ![kaynağı değiştir]

VikiProje Siyaset davetiyesi
İyi günler...
Siyaset ile ilgili maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı, geliştirmeyi ve düzenlemeyi hedefleyen Siyaset VikiProjesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Detaylı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz.

~--~ AtakanCanileti 10:32, 15 Haziran 2012 (UTC)

Şablon:Güney Federal Bölgesi belki bu şablonu Rusya Güney Federal Bölgesi yapabilirsin. Kolay gelsin. --Boyalikus (mesaj) 16:08, 4 Ağustos 2012 (UTC)

Şablon:VikiProje Yıllar/Oylama Vakti

Bir çikolatalı kekde size. Nedeni anlatımlar süper Bilimsel 44 (mesaj) 14:45, 13 Aralık 2013 (UTC)

{{subst:MFDWarning|1=Vikiproje:Orta Asya}} Mavrikantmsj 02:01, 11 Eylül 2015 (UTC)

Vikiproje:Orta Asya silinmeye aday gösterildi[kaynağı değiştir]

Değişiklik yaptığınız bir sayfa (Vikiproje:Orta Asya) Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Vikiproje:Orta Asya sayfasında silinmeye aday gösterildi. Bir fikir birliği oluşana dek tartışma sayfası açık kalacaktır. Tartışmaya herkesin katılımını bekliyoruz.

Maddede düzenlemeler yapabilirsiniz, ancak sayfanın üst kısmındaki silinmeye adaylık etiketini çıkarmayın. Teşekkürler.--Mavrikantmsj 02:02, 11 Eylül 2015 (UTC)