Arnavut yapımı filmlerin listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

Bu liste; kronolojik sıralamaya göre düzenlenmiş olup, 1950'li yıllardan günümüze kadar olan Arnavut yapımı filmleri göstermektedir.

Yıllara göre Arnavut yapımı filmler[değiştir | kaynağı değiştir]

1950'ler[1][2][değiştir | kaynağı değiştir]

  • Skënderbeu (1953)
  • Fëmijët e saj (1957)
  • Tana (1958)
  • Furtuna (1959)

1960'lar[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Debatik (1961)
  • Detyrë e posaçme (1963)
  • Toka jonë (1964)
  • Vitet e para (1965)
  • Komisari i dritës (1966)
  • Oshëtimë në bregdet (1966)
  • Dueli i heshtur (1967)
  • Ngadhnim mbi vdekjen (1967)
  • Estrada në ekran (1968)
  • Horizonte të hapura (1968)
  • Prita (1968)
  • Këngë dhe valle nga gurra popullore (1969)
  • Njësiti guerril (1969)
  • Përse bie kjo daulle? (1969)
  • Plagë të vjetra (1969)

1970'ler[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Gjurma (1970)
  • Guximtarët (1970)
  • I teti në bronx (1970)
  • Lugina e pushkatarëve (1970)
  • Mësim për Lindën (1970)
  • Montatorja (1970)
  • A, B, C... Zh (1971)
  • Kur zbardhi një ditë (1971)
  • Mëngjeze lufte (1971)
  • Malet me blerim mbuluar (1971)
  • Kapedani (1972)
  • Kryengritje në pallat (1972)
  • Ndërgjegjia (1972)
  • Odisea e tifozave (1972)
  • Yjet e netëve të gjata (1972)
  • Brazdat (1973)
  • Krevati i perandorit (1973)
  • Mimoza Llastica (1973)
  • Operacioni Zjarri (1973)
  • Cuca e maleve (1974)
  • Duke kërkuar 5 orëshin (1974)
  • Qyteti më i ri në botë (1974)
  • Rrugë të bardha (1974)
  • Shpërthimi (1974)
  • Shtigje lufte (1974)
  • Çifti i lumtur (1975)
  • Beni ecën vetë (1975)
  • Kur hiqen maskat (1975)
  • Lumë drite (1975)
  • Në fillim të verës (1975)
  • Rrugicat që kërkonin diell (1975)
  • Udhëtim në pranverë (1975)
  • Dimri i fundit (1976)
  • Fijet që priten (1976)
  • Ilegalët (1976)
  • Lulëkuqet mbi mure (1976)
  • Përballimi (1976)
  • Pylli i lirisë (1976)
  • Thirrja (1976)
  • Tingujt e luftës (1976)
  • Tokë e përgjakur (1976)
  • Zonja nga qyteti (1976)
  • Ata ishin katër (1977)
  • Cirku në fshat (1977)
  • Gunat përmbi tela (1977)
  • Monumenti (1977)
  • Një udhëtim i vështirë (1977)
  • Njeriu me top (1977)
  • Shembja e idhujve (1977)
  • Streha e re (1977)
  • Tomka dhe shokët e tij (1977)
  • Zemra që nuk plaken (1977)
  • Dollia e dasmës sime (1978)
  • Gjeneral Gramafoni (1978)
  • Koncert në vitin 1936 (1978)
  • Në pyjet me borë ka jetë (1978)
  • Nga mesi i errësirës (1978)
  • Nusja dhe shtetrrethimi (1978)
  • Pas gjurmeve (1978)
  • Pranverë në Gjirokastër (1978)
  • Vajzat me kordele të kuqe (1978)
  • Yje mbi Drin (1978)
  • Çeta e vogël (1979)
  • Ballë për ballë (1979)
  • Balonat (1979)
  • Këshilltarët (1979)
  • Liri a vdekje (1979)
  • Mëdonjëtorja (1979)
  • Mysafiri (1979)
  • Në shtëpinë tonë (1979)
  • Ne vinim nga lufta (1979)
  • Përtej mureve të gurta (1979)
  • Radiostacioni (1979)

1980'ler[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Dëshmorët e Monumenteve (1980)
  • Gëzhoja e vjetër (1980)
  • Intendenti (1980)
  • Karnavalet (1980)
  • Mëngjese të reja (1980)
  • Në çdo stinë (1980)
  • Në kufi të dy legjendave (1980)
  • Një gjeneral kapet rob (1980)
  • Një shoqe nga fshati (1980)
  • Nusja (1980)
  • Partizani i vogël Velo (1980)
  • Pas vdekjes (1980)
  • Skëterrë '43 (1980)
  • Dita e parë e emërimit (1981)
  • Gjurmë në kaltërsi (1981)
  • Kërcënimi (1981)
  • Kur xhirohej një film (1981)
  • Në prag të lirisë (1981)
  • Një natë pa dritë (1981)
  • Një ndodhi në port (1981)
  • Plaku dhe hasmi (1981)
  • Qortimet e vjeshtës (1981)
  • Shoku ynë Tili (1981)
  • Shtëpia jonë e përbashkët (1981)
  • Si gjithë të tjerët (1981)
  • Thesari (1981)
  • Vëdhezër dhe shokë (1981)
  • Besa e kuqe (1982)
  • Në ditët e pushimeve (1982)
  • Nëntori i dytë (1982)
  • Një vonesë e vogël (1982)
  • Njeriu i mirë (1982)
  • Rruga e lirisë (1982)
  • Shokët (1982)
  • Apasionata (1983)
  • Dora e ngrohtë (1983)
  • Dritat e qytezës (1983)
  • Fraktura (1983)
  • Fundi i një gjakmarrje (1983)
  • Gracka (1983)
  • Kohë e largët (1983)
  • Një emër midis njerëzve (1983)
  • Duaje emrin tënd (1984)
  • Ëndërr për një karrige (1984)
  • Fejesa e Blertës (1984)
  • Fushë e blertë, fushë e kuqe (1984)
  • Gjurmë në dëborë (1984)
  • Kush vdes në këmbë (1984)
  • Lundrimi i parë (1984)
  • Militanti (1984)
  • Nata e parë e lirisë (1984)
  • Nxënësit e klasës sime (1984)
  • Shirat e vjeshtës (1984)
  • Taulanti kërkon një motër (1984)
  • Vendimi (1984)
  • Asgjë nuk harrohet (1985)
  • Dasma e shtyrë (1985)
  • Enveri ynë (1985)
  • Gurët e shtëpisë sime (1985)
  • Hijet që mbeten pas (1985)
  • Melodi e pandërprerë (1985)
  • Mondi dhe Diana (1985)
  • Në prag të jetës (1985)
  • Pranverë e hidhur (1985)
  • Të mos heshtësh (1985)
  • Të paftuarit (1985)
  • Tre njerëz me guna (1985)
  • Ura dhe kështjella (1985)
  • Vjeshtë e nxehtë e '41 (1985)
  • Bardhësi (1986)
  • Dasëm e çuditshme (1986)
  • Dhe vjen një ditë (1986)
  • Dy herë mat (1986)
  • Fillim i vështirë (1986)
  • Fjalë pa fund (1986)
  • Gabimi (1986)
  • Guri i besës (1986)
  • Kur hapen dyert e jetës (1986)
  • Kur ndahesh shokët (1986)
  • Një jetë më shumë (1986)
  • Rrethimi i vogël (1986)
  • Tre ditë nga një jetë (1986)
  • Binarët (1987)
  • Botë e padukshme (1987)
  • Eja (1987)
  • Familja ime (1987)
  • Hetimi vazhdon (1987)
  • Këmishët me dyllë (1987)
  • Në emër të lirisë (1987)
  • Një vit i gjatë (1987)
  • Përrallë nga e kaluara (1987)
  • Përsëri pranverë (1987)
  • Rrethi i kujtesës (1987)
  • Tela për violinë (1987)
  • Telefoni i një mënjezi (1987)
  • Vrasje në gjueti (1987)
  • Zëvëndësi i grave (1987)
  • Babai i studentit (1988)
  • Bregu i ashpër (1988)
  • Flutura në kabinën time (1988)
  • Historiani dhe kamelonët (1988)
  • Misioni përtej detit (1988)
  • Një i tretë (1988)
  • Pesha e kohës (1988)
  • Pranvera s'erdhi vetëm (1988)
  • Shkëlqim i përkohshëm (1988)
  • Shpresa (1988)
  • Stola në park (1988)
  • Tre vetë kapërcejnë malin (1988)
  • Treni niset në 7 pa 5 (1988)
  • Arjana (1989)
  • Balada e Kurbinit (1989)
  • Djali elastik (1989)
  • Edhe kështu, edhe ashtu (1989)
  • Kthimi i ushtrisë së vdekur (1989)
  • Kush është vrasësi (1989)
  • Lumi që nuk shteron (1989)
  • Muri i gjallë (1989)
  • Njerëz në rrymë (1989)
  • Pas takimit të fundit (1989)
  • Sinjali i dashurisë (1989)
  • Vitet e pritjes (1989)

1990'lar[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Bardhë e zi (1990)
  • Jeta në duart e tjetrit (1990)
  • Kronikë e një nate vere (1990)
  • Ngjyrat e moshës (1990)
  • Një djalë dhe një vajzë (1990)
  • Shpella e piratëve (1990)
  • Vdekja e burrit (1990)
  • Vetmi (1990)
  • Kush e solli Doruntinën? (1991)
  • E djela e fundit (1992)
  • Pas fasadës (1992)
  • Vdekja e kalit (1992)
  • Nekrologji (1993)
  • Njëqind për qind (1993)
  • Zemra e nënës (1993)
  • Dashuria e fundit (1994)
  • Një ditë nga një jetë (1994)
  • Përdhunuesi (1994)
  • Plumbi prej plasteline (1994)
  • Vazhdojmë me Bethovenin (1994)
  • Kolonel Bunker (1996)
  • Nata (1996)
  • Bolero (1997)
  • Porta Eva (1997)
  • Dasma e Sakos (1998)
  • Funeral Business (1999)

2000'ler[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Parrullat (2001)
  • Tirana Viti Zero (2001)
  • Zefi (2001)
  • Edeni i braktisur (2002)
  • Lule të kuqe, lule të zeza (2003)
  • Nata pa hënë (2003)
  • Një ditë e mrekullueshme (2003)
  • Yllka (2003)
  • I dashur armik (2004)
  • Vals (2004)
  • Luleborë (2005)
  • Gjoleka, djali i Abazit (2006)
  • Syri magjik (2006)
  • Busulla (2007)
  • Mao Ce Dun (2007)
  • Koha e Kometës (2008)
  • Ne dhe Lenini (2008)
  • Sekretet (2008)
  • Shënjtorja (2008)
  • Të gjithë qajnë (2008)
  • Trishtimi i Zonjës Shnajder (2008)
  • Gjallë! (2009)
  • Kronikë provinciale (2009)
  • Lindje Perëndim Lindje (2009)
  • Muaj Mjalti (2009)

2010'lar[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Maya (2010)
  • Shqiptari (2010)
  • Agon (2011)
  • Amnistia (2011)
  • Ballkan Pazar (2011)
  • Farmakon (2012)
  • The Ship (2012)
  • Amsterdam Express (2013)
  • Ada (2013)
  • Bota (2014)
  • Chromium (2015)
  • Drejt fundit (2016)
  • Të thyer (2017)

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]