İşsizlik oranlarının ülkelere göre listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Şuraya atla: kullan, ara
World map of countries by rate of unemployment.svg
Ülke / Bölge İşsizlik oranı (%) Kaynak / Güncelleme
 Afganistan 36.0 2008[1]
 Arnavutluk 13.23 2011 (Q4)[2]
 Cezayir 10.0 2010 (Eylül)[3]
 Amerikan Samoası (ABD) 23.8 2010[1]
 Andorra 2.9 2009
 Anguilla (Birleşik Krallık) 7.8 2002 (Temmuz)[4]
 Antigua ve Barbuda 11.0 2001[1]
 Arjantin 7.1 2012 (Q1)[5]
 Ermenistan 7.0 2010 (Aralık)[6]
 Aruba (Hollanda) 5.7 2007[7]
 Avustralya 5.4 2013 (Ocak)[8]
 Avusturya 3.9 (Sadece daha önce çalışan bireyler) 2012 (Nisan)[9]
 Azerbaycan 6.0 2009[10]
 Bahreyn 15 2005[11]
 Bangladeş 5.0 2009[12]
 Barbados 9.4 2010 (Q3)[13]
 Beyaz Rusya 0.7 2010[14]
 Belçika 7.5 2012 (Ekim)[9]
 Belize 23.2 2010[15]
 Bermuda 4.5 2009 (Mayıs)[16]
 Bhutan 4.0 2009[17]
 Bolivya 6.0 2010 (Q2)[18]
 Bosna-Hersek 27.6 2011[19]
 Botsvana 7.5 2007[1]
 Brezilya 4.7 2011 (Aralık)[20]
 Britanya Virjin Adaları (Birleşik Krallık) 3.1 2007[21]
 Brunei 3.7 2008[1]
 Bulgaristan 12.6 2012 (Ekim)[9]
 Burma 4.9 2009[1]
 Kamboçya 1.68 2008[22]
 Kamerun 4.4 (eksik - 75.8) 30.0[1](CIA tahmini) 2005[23]
 Kanada 7.4 2012 (Ekim)[24]
 Yeşil Burun Adaları 13.1 2010 (Mayıs)[25]
 Cayman Adaları (Birleşik Krallık) 4.0 (5.5 - 2010 tahmini)[26] 2008[27]
 Orta Afrika Cumhuriyeti 8.0 2001[1]
 Şili 6.2 2012 (Kasım)[28]
 Çin 4.1 2010 (Eylül)[29]
 Cocos Adaları (Avustralya) 11.3 2006[30]
 Kolombiya 9.7 2011 (Eylül)[31]
 Komorlar 20.0 1996[1]
 Cook Adaları 13.1 2001[32]
 Kosta Rika 7.8 2009 (Ekim)[33]
 Hırvatistan 15.9 2012 (Ekim)[9]
 Küba 1.6 2009[1]
 Kıbrıs Cumhuriyeti 12.9 2012 (Ekim)[9]
 Çek Cumhuriyeti 7.3 2012 (Ekim)[9]
 Danimarka 7.7 2012 (Ekim)[9]
 Cibuti 59.0 2007[1]
 Dominika 23.0 2000[1]
 Dominik Cumhuriyeti 14.4 2010 (Nisan)[34]
 Doğu Timor 20.0 2006
 Ekvador 7.7 2010 (Q2)[18]
 Mısır 9.4 2009 (Q4)[18][35]
 El Salvador 7.2 2009[1]
 Ekvator Ginesi 30.0 1998[1]
 Estonya 10.8 2012 (Mart)[36]
 Avrupa Birliği 11.1 2012 (Temmuz)[37]
 Faroe Adaları (Danimarka) 5.9 2010 (Mayıs)[38]
 Fiji 8.6 2007[39][40]
 Finlandiya 7.9 2012 (Kasım)[9]
 Fransa 10.7 2012 (Ekim)[9]
 Fransız Polinezyası (Fransa) 11.7 2007[41]
 Gabon 21.0 2006[1]
 Gazze Şeridi 37.8 2010[42]
 Gürcistan 16.3 2010[43]
 Almanya 5.4 2012 (Ekim)[9]
 Gana 3.6 2008 (Eylül)[44]
 Cebelitarık (Birleşik Krallık) 1.8 2011[45]
 Yunanistan 27.0 2012 (Kasım)[46]
 Grönland (Danimarka) 7.8 2009[47]
 Grenada 24.5 2009 (Haziran)[48]
 Guam (ABD) 11.8 2012 (Ağustos)[49]
 Guatemala 3.2 2005[1]
 Guernsey (Birleşik Krallık) 1.5 2010 (Q2)[50]
 Guyana 9.0 2009 (Temmuz)[51]
 Honduras 27.8 2007
 Hong Kong (Çin) 3.3 2012 (Temmuz-Eylül)[52]
 Macaristan 10.9 2012 (Eylül)[9]
 İzlanda 5.7 2012 (Ekim)[9]
 Hindistan 3.8 2011 tah.[53]
 Endonezya 6.56 2011 (Ağustos)[54]
 İran 11.5 2011 (Q3)[55]
 Irak 18.0 2009 (Şubat)[56]
 İrlanda 14.7 2012 (Ekim)[9]
 Man Adası 1.8 2010 (Ağustos)[57]
 İsrail 6.7 2012 (Kasım)[58]
 İtalya 11.1 2012 (Ekim)[9]
 Jamaika 11.3 2009 (Temmuz)[59]
 Japonya 4.2 2012 (Eylül)[9]
 Jersey (Birleşik Krallık) 2.7 2009 (Temmuz)[60]
 Ürdün 11.9 2010 (Q4)[61]
 Kazakistan 6.1 2010 (Mayıs)[62]
 Kenya 42.0 2009[63]
 Kiribati 38.2 2006[64]
 Kosova[a] 40.0 2010[65]
 Kuveyt 1.5 2008 (Mart)[66]
 Kırgızistan 8.2 2008[67][68]
 Laos 2.5 2009[1]
 Letonya 14.2 2012 (Eylül)[9]
 Lübnan 10.0 2009 (Temmuz)[69]
 Lesotho 22.7 2008[70]
 Libya 13.0 2005 (Mayıs)[71]
 Lihtenştayn 1.5 2007 (Aralık)[1]
 Litvanya 12.4 2012 (Ekim)[9]
 Lüksemburg 5.1 2012 (Ekim)[9]
 Makao (Çin) 3.0 2010 (Nisan)[72]
 Makedonya 30.6 2012[73]
 Malezya 3.0 2011 (Ekim)[74]
 Mali 30.0 2004[1]
 Malta 6.6 2012 (Ekim)[9]
Marshall Adaları 30.9 1999[75]
 Moritanya 30.0 2008[1]
 Mauritius 8.4 2010 (Q1)[76]
 Mayotte (Fransa) 25.4 2005[1]
 Meksika 5.12 2012 (Kasım) [77][78][79]
 Mikronezya Federal Devletleri 22.0 2000[80]
 Moldova 9.1 2010 (Q1)[81]
 Monako 0.0 2011[1]
 Moğolistan 12.2 2010 (Q1)[82]
 Karadağ 13.24 2012 (Kasım)[83]
 Montserrat (Birleşik Krallık) 6.0 1998[1]
 Fas 10.0 2010 (Q1)[84][85]
 Mozambik 60.0 2009
 Namibya 51.2 2008[1]
 Nauru 90.0 2004[1]
 Nepal 46.0 2008[1]
 Hollanda 7.2 2012 (Aralık)[86]
 Hollanda Antilleri (Hollanda) 10.0 2008[87]
 Yeni Kaledonya (Fransa) 17.1 2004[1]
 Yeni Zelanda 7.3 2013 (Ocak)[88]
 Nikaragua 5.9 2009[1]
 Nijerya 23.9 2009 (Mart)[89]
 Kuzey Kore N/A 2012 (Nisan)[1]
 Norveç 3.0 2012 (Eylül)[9]
 Niue 10.7 2006[90]
 Pakistan 5.7 2010[91]
 Palau 4.2 2005[1]
 Panama 5.6 2011[92]
 Papua Yeni Gine 1.8 2004[1]
 Paraguay 7.9 2009[1]
 Peru 7.8 2012 (Ocak)[93]
 Filipinler 7.0 2012 (Temmuz)[94]
 Polonya 14.2 2013 (Ocak)
 Portekiz 15.8 2012 (Kasım)
 Porto Riko (ABD) 13.5 2012 (Ağustos)[95]
 Katar 0.5 2009[1]
 Çin Cumhuriyeti (Tayvan) 5.14 2010 (Mayıs)[96]
 Romanya 6.9 2012 (Ekim)[9]
 Rusya 6.4 2012 (Ocak)[97]
 Saint Helena (Birleşik Krallık) 14.0 1998[1]
 Saint Kitts ve Nevis 5.1 2006[98]
 Saint Lucia 15.7 2006[99]
 Saint Pierre ve Miquelon (Fransa) 10.3 1999[1]
 Saint Vincent ve Grenadinler 18.0 2009 (Haziran)[48]
 San Marino 3.1 2008[1]
 Suudi Arabistan 10.8 (sadece erkekler) 2010[100]
 Senegal 48.0; %30'u 24 yaş arası yetişkinler arasında ve altında[101] 2007
 Sırbistan 22.4 2012 (Ekim)[102]
 Singapur 1.9 2011 (Mart)[103]
 Slovakya 14.0 2012 (Ekim)[9]
 Slovenya 8.6 2012 (Ekim)[9]
 Güney Afrika 25.5 2012 (Q3)[104]
 Güney Kore 2.9 2012 (Ekim)
 İspanya 26.2 2012 (Kasım)
 Sri Lanka 4.2 2012 (Q1)[105]
 Sudan 18.7 2002[1]
 Surinam 9.5 2004[1]
 Svaziland 40.6 2007[106]
 İsveç 8.1 2012 (Kasım)[9]
 İsviçre 3.1 2012 (Nisan)[107]
 Suriye 9.2 2009[1]
 Tacikistan 60.0 2008 (Ağustos)[108]
 Tayland 0.56 2013 (Ocak)[109]
 Bahamalar 12.6 2009 (Eylül)[110]
 Tonga 1.1 2006[111]
 Trinidad ve Tobago 5.8 2009 (Q3)[18]
 Tunus 13.3 2009[112]
 Türkiye 8.1 2012 (Ağustos)[9]
 Türkmenistan 70.0 2008 (Kasım)[113]
 Turks ve Caicos Adaları 5.4 2007[114]
 Ukrayna 9.2 2009 (Aralık)[18]
 Birleşik Arap Emirlikleri 4.3 2010[115]
 Birleşik Krallık 7.7 2013 (Ocak)[116]
 ABD 7.7 2012 (Kasım)[117]
 Uruguay 5.3 2012 (Ocak)[118]
 Özbekistan 8.0 2008 (Aralık)[119]
 Vanuatu 78.21 1999[120]
 Venezuela 8.3 2011 (Eylül)[121]
 Vietnam 2.9 2009 (Nisan)[1]
 ABD Virjin Adaları (ABD) 13.2 2012 (Ağustos)[122]
 Wallis ve Futuna (Fransa) 12.2 2008[123]
 Batı Şeria 17.2 2010[42]
 Yemen 35.0 2009 (Haziran)[124]
 Zambiya 16.0 2005[125]
 Zimbabve 70 2011[126]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. 1,00 1,01 1,02 1,03 1,04 1,05 1,06 1,07 1,08 1,09 1,10 1,11 1,12 1,13 1,14 1,15 1,16 1,17 1,18 1,19 1,20 1,21 1,22 1,23 1,24 1,25 1,26 1,27 1,28 1,29 1,30 1,31 1,32 1,33 1,34 1,35 1,36 1,37 1,38 1,39 "CIA The World Factbook". CIA. 21 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160821073349/https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/fields/2129.html. Erişim tarihi: 2010-06-24. 
  2. ^ [1] Institute of Statistics - Albania
  3. ^ [2] Office National des Statistiques (ONS) - Algeria
  4. ^ [3] Statistics Department - Anguilla
  5. ^ "Rate of unemployment in Argentina" (Spanish). National Statistics and Censuses Institute. 30 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160830184017/http://www.indec.mecon.ar/. Erişim tarihi: 2012-06-20. 
  6. ^ [4] National Statistical Service of the Republic of Armenia
  7. ^ http://[www.cbs.aw/cbs/manageDocument.do?dispatch=view&id=22] CBS Aruba The Central Bureau of Statistics
  8. ^ [5] Australian Bureau of Statistics
  9. 9,00 9,01 9,02 9,03 9,04 9,05 9,06 9,07 9,08 9,09 9,10 9,11 9,12 9,13 9,14 9,15 9,16 9,17 9,18 9,19 9,20 9,21 9,22 9,23 9,24 "Harmonised unemployment rate by gender". Eurostat. 1 Kasım 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20141101202312/http://epp.eurostat.ec.europa.eu:80/tgm/table.do?tab=table&language=en&pcode=teilm020&tableSelection=1&plugin=1. Erişim tarihi: 2011-05-31. 
  10. ^ [6] The State Statistical Committee of the Republic of Azerbaijan
  11. ^ [7] The World Factbook
  12. ^ [8] Bangladesh Bureau of Statistics
  13. ^ [9] Barbados Statistical Service
  14. ^ [10] National Statistical Committee of the Republic of Belarus
  15. ^ [11] Statistical Institute of Belize (SIB)
  16. ^ [12] Bermuda Government, Department of Statistics
  17. ^ [13] The National Statistics Bureau (NSB) - Bhutan
  18. 18,0 18,1 18,2 18,3 18,4 "Monthly Bulletin of Statistics Online". UN. 29 Temmuz 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160729190925/http://unstats.un.org/unsd/mbs/app/DataSearchTable.aspx. Erişim tarihi: 2010-06-24. 
  19. ^ [14] Agency for Statistics of Bosnia and Herzegovina
  20. ^ [15] MSN
  21. ^ [16] Development Planning Unit (DPU) - Virgin Islands (UK)
  22. ^ [17] The National Institute of Statistics (NIS) - Cambodia
  23. ^ [18] Institut National de la Statistique du Cameroun
  24. ^ Latest release from the Labour Force Survey. Statistics Canada. Accessed 2012-11-13.
  25. ^ CAPE VERDE: THE UNEMPLOYMENT RATE REACHES 13.1 PERCENT
  26. ^ [19] Cayman News Service
  27. ^ [20] Economics and Statistics Office - Cayman Islands
  28. ^ [21] Instituto Nacional de Estadisticas de Chile (INE)
  29. ^ http://news.xinhuanet.com/english2010/china/2010-10/22/c_13570193.htm
  30. ^ [22] Australian Bureau of Statistics 2006 Census
  31. ^ [23] The National Administrative Department of Statistics (DANE) - Colombia
  32. ^ [24] Cook Islands Statistics Office (CISO)
  33. ^ http://en.centralamericadata.com/en/article/home/Record_High_Unemployment_in_Costa_Rica
  34. ^ Dominican Republic’s 7.5% growth births 0.5% more jobs Dominicantoday
  35. ^ [25] Central Agency for Public Mobilization And Statistics - Arab Republic of Egypt
  36. ^ [26] Eurostat
  37. ^ Harmonised unemployment rate by gender Totals Eurostat
  38. ^ [27] Statistics Faroe Islands
  39. ^ [28] Fiji Islands Bureau of Statistics (FIBOS)
  40. ^ Fiji targets 4.2 percent unemployment rate Fijilive
  41. ^ [29] Institut de la statistique de la Polynésie française
  42. 42,0 42,1 [30] Palestinian Central Bureau of Statistics Labour Force Survey 2010 (p.59) Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi: "pcbs.gov.ps" adı farklı içerikte birden fazla tanımlanmış. (Bkz: Kaynak gösterme)
  43. ^ [31] National Statistics Service of Georgia
  44. ^ GHANA LIVING STANDARDS SURVEY (GLSS 5) Ghana Statistical Service
  45. ^ [32] Gibraltar Recruitment Agency
  46. ^ [33]
  47. ^ [34] Statistics Greenland
  48. 48,0 48,1 pm: T&T reaching out Trinidad and Tobago Express
  49. ^ [35]
  50. ^ [36] The Official Guernsey Government Website
  51. ^ Rupturing an old friend Stabroek News
  52. ^ [37]
  53. ^ Press Note on the second Annual Employment & Unemployment Survey (2011-12) Labour Bureau, Government of India
  54. ^ KEADAAN KETENAGAKERJAAN AGUSTUS 2011: TINGKAT PENGANGGURAN TERBUKA SEBESAR 6,56 PERSEN Badan Pusat Statistik, Central Statistics Agency
  55. ^ 'Iran's unemployment rate 11.5%'
  56. ^ IRAQ: Growing unemployment threatens stability, UN says Global Security
  57. ^ [38] Economic Affairs Division - Isle of Man
  58. ^ [39] The Central Bureau of Statistics Israel
  59. ^ [40] Statistical Institute of Jamaica (STATIN)
  60. ^ http://[www.gov.je/Government/JerseyWorld/StatisticsUnit/EmploymentEarnings/Pages/RegisteredUnemployment.aspx] States of Jersey Statistics Unit
  61. ^ [41] The Hashemite Kingdom of Jordan - Department of Statistics (DOS)
  62. ^ [42] The Agency of Statistics of the Republic of kazakhstan
  63. ^ Krishnamurthy Sriramesh and Dejan Verčič. The Global Public Relations Handbook Revised Edition, 331. (Taylor & Francis: 2009).
  64. ^ [43] Kiribati National Statistics Office
  65. ^ [44]
  66. ^ Kuwait has low unemployment rates compared with Arab countries -- economists Kuwait News Agency (KUNA)
  67. ^ [45] National Statistical Committee of Kyrgyz Republic (In russian)
  68. ^ [46] National Statistical Committee of Kyrgyz Republic (In russian)
  69. ^ Major reforms needed to reduce Lebanon’s unemployment The Daily Star
  70. ^ [47] Lesotho Bureau of Statistics
  71. ^ Libya grapples with unemployment BBC News
  72. ^ [48] Statistics and Census Service Macao SAR Government
  73. ^ [49] State Statistical Office - Republic of Macedonia
  74. ^ [50] Department of Statistics Malaysia
  75. ^ [51] Planning and Statistics Office - Marshall Islands
  76. ^ [52] The Central Statistics Office (CSO) - Republic of Mauritius
  77. ^ [53] OECD Unemployment Statistics
  78. ^ [54] Hungarian Central Statistical Office
  79. ^ [55] CNN Expansion
  80. ^ [56] Federated States of Micronesia Division of Statistics
  81. ^ [57] National Bureau of Statistics - Moldova
  82. ^ [58] National Statistical Office of Mongolia
  83. ^ [59] Statistical Office of Montenegro
  84. ^ [60] MENAFN
  85. ^ [61] HCP Morocco Statistics
  86. ^ [62] Nu.nl
  87. ^ [63] Central Bureau of Statistics Netherlands Antilles
  88. ^ [64] Statistics New Zealand
  89. ^ [65] Business Day
  90. ^ [66] Niue Census 2006
  91. ^ https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/pk.html
  92. ^ http://www.critica.com.pa/hoy/nacional-interna-20111213-martinelli_se_libro_de_aliados_y_mantiene_una_economia_pujante.html
  93. ^ http://www.larepublica.pe/infografias/tasa-de-desempleo-2007-2012-17-02-2012
  94. ^ [67] NSO National Statistics Office of the Philippines
  95. ^ [68] U.S. Bureau of Labor Statistics
  96. ^ [69] National Statistics - Republic of China(Taiwan)
  97. ^ [70] Federal State Statistics Service - Rosstat
  98. ^ [71] U.S. Department of State
  99. ^ [72] Saint Lucia's Official Statistics
  100. ^ "Country Comparison to the World: unemployment rate". CIA World Factbook. CIA. 21 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160821073349/https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/fields/2129.html. Erişim tarihi: 2011-04-01. 
  101. ^ Multinational Companies Tackle Youth Unemployment in West Africa VOA News
  102. ^ [73] Statistical Office of Serbia
  103. ^ [74]
  104. ^ [75] Statistics South Africa
  105. ^ [76] Department of Census and Statistics Sri Lanka
  106. ^ [77] Swaziland Government - The Central Statistical Office
  107. ^ http://www.seco.admin.ch/aktuell/00277/01164/01980/index.html?lang=en&msg-id=39505
  108. ^ PONARS Eurasia Policy Memo No. 28 Georgetown University Eurasian Strategy Project
  109. ^ [78] TNSO The National Statistical Office of Thailand
  110. ^ [79] Bahamas Department of Statistics
  111. ^ [80] Tonga Department of Statistics
  112. ^ [81] NATIONAL INSTITUTE OF STATISTICS - TUNISIA
  113. ^ Background Note: Turkmenistan U.S. Department of State
  114. ^ [82] Department of Economic Planning and Statistics - Turks and Caicos
  115. ^ http://jobs.spotpages.com/category/unemployment/
  116. ^ http://www.ons.gov.uk/ons/rel/lms/labour-market-statistics/january-2013/index.html
  117. ^ http://www.bls.gov/news.release/empsit.nr0.htm
  118. ^ [83] National Institute of Statistics (INE) - Uruguay
  119. ^ Background Note: Uzbekistan U.S. Department of State
  120. ^ [84] The Vanuatu National Statistics Office (VNSO)
  121. ^ [ne.gov.ve/hogares/hogares2.asp?Periodo=M&Ano=2011&R_Desde=Ene&R_Hasta=Oct] National Institute of Statistics (INE) - Venezuela
  122. ^ [85] The Virgin Islands Department of Labor
  123. ^ [86] Service Territorial de la Statistique et des Etudes Economiques (STSEE)
  124. ^ Microcredit and microfinance the solution to Yemen's employment problem Zawya
  125. ^ [87] Central Statistical Office, Zambia
  126. ^ [88] Daily News