Kullanıcı mesaj:Basak/Arsiv2

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Devlet Tiyatroları[kaynağı değiştir]

Merhaba Başak, Devlet Tiyatrolarının içindeki Devlet Tiyatroları kategorisini çıkarmamız daha doğru olmaz mı ? Kategori içinde yine kendisi çıkıyor. tema 11:59, 17 Ekim 2006 (UTC)== yukledigin bir resim ==

merhaba Basak, Resim:Ecevit.jpg resmini sen çektiğine göre, örneğin {{self2|GÖBL|cc-a-bp-2.5,2.0,1.0}} olarak etiketleyebilirsin. şu an lisanssız olarak etiketli ve silinecek. iyi çalışmalar. fcn Ø 14:45 3 Aralık 2006

Fethiyeden Merhaba[kaynağı değiştir]

Merhaba Başak,

Ben Hattaya, Alim SÜR'ün eşiyim. Bizim sayfayı detaylı bilgiler eklemişsiniz. sağolun.

Bana burdan email ile irtibat kurabilırmısınız.

Sevgiler,

Hattaya SÜR

Selamlar Başak, Adıyaman Müzesi maddesinde yaptığın gibi serbest olmayan başka bir kaynaktan Vikipedi'ye içerik kopyalamak maalesef mümkün değil ve telif hakkı ihlaline yol açıyor. Her ne kadar girdiğin bilgiler somut, yorumsuz şeyler olsa da metnin tıpatıp aynı olması kanunlar önünde bizi suçlu kılar. Müze hakkında okuduklarını kendi cümlelerinle özetleyebilirsen güzel olur, kolay gelsin.

Ayrıca bknz: Vikipedi:Telif hakları/SSS -Tembelejderha 08:50, 25 Eylül 2007 (UTC)

Zorunlu açıklama[kaynağı değiştir]

  • Sayın Basak; Bugünlerde Özgür ansiklopedi Vikipedi; üretmekten aciz, tüketip yakmayı, yıkmayı marifet sayan acınası insanların saldırılarına maruz kalmaktadır. Korumak için hepimiz elbirliğiyle çabalıyoruz. Yİne de gözümüzden kaçan vandalizme karşı; Mesaj sayfanıza Kibele, Mach, Levent Abi, Noumenon gibi imzalarla bırakılacak mesajlara, gerçekliğinden emin olmadan inanmamanızı, bu tür saldırıları hemen hizmetlilerden birine bildirmenizi rica eder, iyi çalışmalar dilerim. Levent Abi İleti 12:38, 5 Haziran 2008 (UTC)

Resim lisansı[kaynağı değiştir]

Merhaba,
Eklediğiniz Resim:Pierre Auguste Renoir, Piyano Başındaki Genç Kızlar, 1892.JPG resmi için herhangi bir lisans etiketi seçmemişsiniz. Bu sizin kişisel çalışmanızsa VP:RTE sayfasındaki lisans etiketlerinden birini resme eklemelisiniz. Şu anda resim lisansız olarak işaretlendi ve 7 gün içinde lisans bilgisi girilmezse silinecek. Bilginize... İyivikiler... İyivikiler... homonihilis // ileti 19:07, 1 Ağustos 2008 (UTC)

Merhaba, Masumiyet Müzesi'ndeki Yazar, romanı kızı Rüya'ya ithaf etmiştir. ifadesini çıkardım ama kaynak göstererek bu ifadeyi tekrar ekleyebilirsiniz. Çıkarmamın nedeni ise çoğu haberi, röportajı okudum böyle bir ifade ile karşılaşmadım ama dediğim gibi kaynak göstererk tekrar ekleyebilirsiniz. Kolay gelsin.--c3mâL 12:32, 2 Eylül 2008 (UTC)


Çok şanslısıız çünkü ben kitabı henüz alamadım malûm fiyatı yüksek! Celâl'in kitapta yer almasına çok sevindim Kara Kitap'ı severek okumuştum. Bu arada kaynaklardan farklı bigliler bulursanız karakterler olsun diğer bilgiler olsun maddeye ekleyebilirsiniz. Ayrıca mesaj sayfanızı arşivlerseniz şahane olacak! Sayfanın geç açılmasına sebep oluyor bu yoğunluk.Kolay gelsin, iyi okumalar.--c3mâL 12:56, 2 Eylül 2008 (UTC)

Yüklediğiniz resim[kaynağı değiştir]

Merhaba, yüklemiş olduğunuz bu resmi acaba siz mi çektiniz yoksa biryerden mi aldınız. Lütfen kaynağını girebilir misiniz? Aksi taktirde silinecek. --Manco Capac 09:00, 26 Aralık 2008 (UTC)

  • Merhaba, resime kaynak bilgisi eklediğiniz için teşekkürler. Kendi çektiğiniz resimleriniz için bu şekilde bir bilgi eklemeniz yeterlidir. Kolay gelsin, --Manco Capac 09:15, 29 Aralık 2008 (UTC)
  • Merhaba; eklediğiniz oyun için teşekkürler. Mümkünse, Oyun karakterleri bölümünü büyük-küçük harf düzeninde yazabilir misiniz?  Levent İleti Katkılar   07:23, 30 Mart 2009 (UTC)

Kullanılmayan Resim[kaynağı değiştir]

Onur Kayabaşı Sms 13:06, 11 Nisan 2009 (UTC)

Telif uyarısı[kaynağı değiştir]

Lütfen telif hakkı sahibinin izni ve onayı olmaksızın Vikipedi'ye telif hakkı saklı içerik eklemeyiniz!
Daha fazla bilgi için Vikipedi:Telif hakkı ile ilgili SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarına bakabilirsiniz. Telif hakkı ihlalleri kabul edilemez ve ısrarla ihlal edenler engellenirler. --- noumenon Θ mesaj 18:53, 15 Haziran 2009 (UTC)

Sanat projesi[kaynağı değiştir]

VikiProje Sanat davetiyesi
İyi günler...
Sanat alanına ilişkin maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı ve geliştirmeyi hedefleyen Sanat Projesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Detaylı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz.

--Merube 89msj 14:17, 3 Temmuz 2009 (UTC)

  • Sanat projesine hoşgeldiniz! İyi vikiler, iyi çalışmalar--Merube 89msj 16:33, 4 Temmuz 2009 (UTC)
  • Aslında maddelerin sınıflandırılması konusunda çok yardıma ihtiyacımız var. Çalışılan maddeler kısmında görebileceğiniz üzere, çok az madde sınıflandırıldı henüz. Ayrıca tüm sınıflandırılmış maddeleri çalışılan maddelere de taşımak gerekiyor. Sınıflandırma için Şablon:Sınıflandırma sistemini kullanıyoruz. Ayın işbirliği vs. konuları söylemiyorum bile :)). Çok işimiz var çok . İyi çalışmalar, kolay gelsin--Merube 89msj 16:42, 4 Temmuz 2009 (UTC)
Selamlar.Vivaldi maddesi için açmış olduğunuz yorum sayfasını tartışma sayfasına taşıdım. Bu şekilde daha kolay görünebilir olacaktır.İyi çalışmalar.--Eldarion 11:48, 10 Temmuz 2009 (UTC)

Elif Şafak sayfasını kaynaklandırıp düzenlemişşiniz. Ben de yapmak istiyordum. Sayfaya kaynaksız şablonu koyup çirkinleştirmek de istemiyordum. Güzel olmuş İyi çalışmalar Altaz 10:49, 15 Temmuz 2009 (UTC)

Geri dönüş[kaynağı değiştir]

  • Sizi uzun zaman sonra böyle aktif görmek güzel Göz kırpma... İyi çalışmalar dilerim. --.dsm. 20:41, 22 Ekim 2009 (UTC)

teşekkürler[kaynağı değiştir]

Teşekkürler...Bu aralar vikipedi'ye hiç vaktim kalmıyor ama dün gazete okuma imkanım olunca (!!), okuduklarım hakkında vikipediye katkıda bulunmadan edemedim... --Başak 08:40, 23 Ekim 2009 (UTC)

Telifli içerik girmeyiniz[kaynağı değiştir]

MErhaba geri dönemnize sevindik ama telifli bilgi yani kopyala yapıştırmalı içerik girmeyiniz. Daha önce de bu konuda uyarılmışsınız. Tekrar etmesi durumunda engellenebilirsiniz. Teşekkürler, --Manco Capac 14:34, 23 Ekim 2009 (UTC) Merhaba Manco Capac, Hasan Özkılıç ile ilgili maddeyi yayına almakta acele ettim; metin üstünde eklenecek ve düzenlenecek çok şey vardı; düzenlemeleri yapmadan önce yayına almamalıydım haklısın. Haldun Taner Ödülü almış tüm yazarlar hakkında birer madde açmak için acele etmekten oldu. Ne var ki engelleme tehdidi ile karşılanmak hiç hoşuma gitmedi. Vikipedi'ye katkılarıma baktığımda ne kadar çok orijinal bilgiyi derleyip eklemiş olduğumla gurur duyuyorum. Kesinlikle kopyala-yapıştırcı bir vikipedist değilim ben; bu şekilde suçlanmaktan hiç hoşlanmadım.

  • Merhaba, lütfen olayı kişisel olarak algılamayın. Kurallar var ve o kurallara telifli içerik girenlerin uyarılmasını söylemektedir. Daha önce de aynı konuda uyarıldığınız ve tutumunuzu değiştirmediğiniz için tabiki bu şekilde uyardım. umarım beni anlamışsınızdır. Lütfen bir daha telifli içerik girmeyiniz. Telif konusunda biligileri VP:Telif sayfasından alabilirsiniz. Ayrıca özellikle gazete haberlerinin içeriklerini Vikipedi yerine Vikihabere girmeniz de daha uygun olacaktır. Ancak oarada da talifli olacak biçimde kopyala yapıştırlı içerik kullanılmayacağını biliniz. Saygılarımla, --Manco Capac 18:57, 25 Ekim 2009 (UTC)
    • Merhaba, yanıt için teşekkürler. Elbette ki kişisel olarak algımıyorum. Kuralları çiğnemek de istemiyorum, sadece anlamak istiyorum. [[VP:Telif] sayfasındaki bilgilerin de bana yardım olmadı. Örnek üzerinden giderek yardım alabilir miyim? Sayfanıza bıraktığım notta da Ayna Çarpması örneği üzerinden gitmek istemiştim. Ödül almış bir kitap olduğu bilgisine ilave olarak bu ödüle kim tarafından hangi nedenlerle layık görüldüğü bilgisini eklemek istiyorum, bunun maddeyi zenginleştireceğine inanıyorum. Bu konuda bir basın açıklaması var, tüm gazetelerde de yer alıyor. Ben bunu aynen aynen alındığı zaman da kimin telif hakkının çiğnediğini anlamıyorum. Basın açıklamasını yapanların mı? Tam tersine, açıklamayı cümlelerde değişiklik vs. yapmanın açıklamayı yapanlar açısından yanlış olacağını düşünüyorum. Kaynak belirterek aynen almak doğru değil mi? --Başak 23:11, 25 Ekim 2009 (UTC)

Bu ayki işbirliğine katılın!

Ekim 2009 ayının iş birliği; Portal:Sanat/Sanatta bugün/Arşiv sayfasındaki bütün iç bağlantıları mavileştirmek seçilmiştir.
  • Proje başlangıç: 1 Ekim 2009
  • Proje bitiş: 31 Aralık 2009
  • Katılırsanız sevinirim; mavilleştirilecek bir sürü kırmızı var:). Yardımlarınıza ihtiyaç var. Sevgiler-- Serhan+tr 18:31, 25 Ekim 2009 (UTC)

Nazan Bekiroğlu[kaynağı değiştir]

Merhaba Başak,

Sayfa geçmişinden de görebileceğin üzere sayfaya ufak çaplı bir saldırı düzenlenmişti, hatta yanında 10 kadar ek madde açılıp karalama kampanyası geniş kapsamlı tutulmuştu, dalgınlığıma gelmiş, tüm maddeleri yeni açılmış kabul edip silmişim. Geri getirdim şimdi, çok teşekkür ederim hatırlatma için.

Sevgiler

Vito Genovese 12:24, 1 Aralık 2009 (UTC)

Pınar [m] 06:50, 1 Ocak 2010 (UTC)

Nail Çakırhan[kaynağı değiştir]

Merhaba Başak. (Seni hep Kullanıcı: Ugur Basak ile karıştırıyorum. Vikipedi'de aynı zamanlarda başlamıştık ama o artık küçük tashihatlardan başka birşey yapmıyor.) Nail Çakırhan maddesinin oluşturulması esnasında Can Dündar'ın bir makalesi ekseninde katkıların olmuştu. [1] Makaleyi o zaman biraz fazla edebi bulmuş ve çıkarmıştım ama şimdi İngilizce en:Nail Çakırhan maddesinde biraz yıllanmış da olsa o bağlantıyı kullandım. Bunu belirtmek istedim. Kişinin sadece Muğla'nın bir değeri olmadığını vurgulamak açısından da yararlı oldu. Saygı ve selamlarımla. cretanforever 08:31, 6 Şubat 2010 (UTC)

Haftanın iş birliği için katılım çağrısı!

Haftanın iş birliği projesine katılarak 100 TL'lik kitap hediye çeki kazanma şansını yakalayın!
2010'un 9. haftası için proje olarak Seçkin madde üretimi seçilmiştir.
Projeye katılmak için buraya tıklayın.
Bundan sonraki haftalar için bilgi mesajı almak istemiyorsanız lütfen bunu size mesajı atan kullanıcıya bildirin.

--CnkALTDSmesaj/message 03:08, 2 Mart 2010 (UTC)

Türk Eğitim Bilimciler[kaynağı değiştir]

Merhaba Başak. Kategori:Türk Eğitim Bilimciler sayfasını niye boşalttığını özet bölümünde açıklarsan sevinirim. --Böcürt 07:58, 20 Mayıs 2010 (UTC)

  • Açıkladığınız için teşekkür ederim. Bir değişiklik yaptığınızda özet bölümüne nedenini yazarsanız böyle karışıklıklar bir daha yaşanmaz. İyi çalışmalar... --Böcürt 08:07, 20 Mayıs 2010 (UTC)

Sanat projesi işbirliği[kaynağı değiştir]

Selamlar. Ağustos-Ekim ayı işbirliği olarak Yaşayan Ölülerin Gecesi, Henry Moore ve John Mayer maddelerindeki bütün iç bağlantıları mavileştirmek seçilmişti. Proje kapsamında John Mayer maddesinin kırmızılıkları tamamlandı. Ancak ne yazık ki bundan sonra projeye ilgi azaldı ve neredeyse tamamen ilgisiz duruma geldi. Yine proje kapsamında bulunan Yaşayan Ölülerin Gecesi ve Henry Moore maddelerinin kırmızılıklarının giderilmesi için işbirliğine katılmanızı ümit ve rica ediyorum. İlgisiz kalan işbirliği projemizin tekrar canlanması için bu çağrı mesajını tüm sanat projesi üyelerine yolluyorum. Saygılarımla--Merube 89msj 20:31, 26 Eylül 2010 (UTC)

"Biliyor muydunuz?" adaylığı[kaynağı değiştir]

Merhaba. Üzerinde çalışmış olduğunuz Ignacy Jan Paderewski maddesini, Ana Sayfa'da, Vikipedi:Biliyor muydunuz bölümünde çıkması için aday gösterdim. Maddeye bağlantı veren bilgi cümlesini şurada görebilirsiniz, arzu ederseniz onu dilediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. İnfoCan 18:51, 10 Aralık 2010 (UTC)

"Biliyor muydunuz?" adaylığı[kaynağı değiştir]

Merhaba. Üzerinde çalışmış olduğunuz Mihri Müşfik Hanım maddesini, Ana Sayfa'da, Vikipedi:Biliyor muydunuz bölümünde çıkması için aday gösterdim. Maddeye bağlantı veren bilgi cümlesini şurada görebilirsiniz, arzu ederseniz onu dilediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. İnfoCan 16:45, 7 Ocak 2011 (UTC)

"Biliyor muydunuz?" adaylığı[kaynağı değiştir]

Merhaba. Üzerinde çalışmış olduğunuz Veled Çelebi İzbudak maddesini, Ana Sayfa'da, Vikipedi:Biliyor muydunuz bölümünde çıkması için aday gösterdim. Maddeye bağlantı veren bilgi cümlesini şurada görebilirsiniz, arzu ederseniz onu dilediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. İnfoCan 12:06, 8 Ocak 2011 (UTC)

Merhaba. Deneyimli kullanıcılarımızdan olduğunuz için kullanıcı haklarınıza "editörlük" özelliğini ekledim. Böylece yaptığınız değişiklikler otomatik olarak "kontrol edilmiş" olacak, bir başkasının o değişikliği ayrıca onaylamasına gerek kalmıyacak. Bu arada, izleyici listenizde bazı maddelerin yanında bir "i" (incelenmedi) harfi belirmiş olduğunu göreceksiniz. Bunlar henüz güvenilir bir sürümü onaylanmamış olan maddelerdir. O maddelerin sayfasının dibinde "Bu revizyonu gözden geçir" diye bir kutu göreceksiniz, sayfada bir bozukluk yoksa lütfen oradaki "Revizyonu kabul et" düğmesine basarak onu onaylayabilir misiniz? Eğer vandallanmış bir sayfa ise ve madde geçmişinde iyi olduğunu bildiğiniz bir sürüm varsa bu işlemi doğrudan o sayfada da yapabilirsiniz. Bu konu Köy Çeşmesi'nde son günlerde Vito tarafından epey açıklandı ama eğer açık olmayan bir şey varsa bana yazabilirsiniz. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. --İnfoCan 16:06, 7 Şubat 2011 (UTC)

Madde başlığı /Abdülkadir Töre[kaynağı değiştir]

Merhaba, Abdülkadir Töre maddesini yanlış başlık altına yazmışım, nasıl değiştireceğime bakarken halletmişsiniz, teşekkür ederim. "Adını değiştir" etiketini neden göremiyorum acaba? --Başak 11:44, 12 Mart 2011 (UTC)

Merhaba. En üstte, geçmiş butonunun yanında "taşı" var. Oradan değiştirebilirsiniz...--Rapsar 11:49, 12 Mart 2011 (UTC)

helen keller[kaynağı değiştir]

merhaba,

"1953 yıllında Helen Keller'in hayatı hakkında bir belgesel film yapıldı ve bir Oscar ödülü kazandı."

maddenin ingilizcesini ve oscar ödüllerini kontrol ettim. kaçırmış olabilirim, lakin böyle bir bilgiye ulaşamadım. bu bilginin kaynağı nereye ait acaba? eğer kaynağı doğrulayabiliyorsak film adını da belirtebilir miyiz?

Merhaba, filmin adı "Helen Keller in Her Story"; aldığı ödül, en iyi uzun metrajlı belgesel film ödülü. Bilginin kaynağı Amerikan Görme Özürlüler Vakfı'nın web sitesindeki biyografi idi. Oscar ödülleri resmi sitesinde 28. Akademi Ödülleri arasında geçiyor. Bu durumda 1955 Oscarları arasında mı sayılmalı, 1956 mı emin değilim.--Başak 07:36, 11 Nisan 2011 (UTC)

Merhabalar. Eğer araştırmalarım doğruyla Vikipedimizin 168.000. maddesini siz açmışsınız :) Bu sebeple tüm Vikipedistler adına tebrik etmek ve kutlamak istedim. İyi çalışmalar, kolay gelsin... n a z i f i l b e k 11:32, 31 Mayıs 2011 (UTC)

Meşrepzade Mehmet Arif Efendi, fakat şu an tekrar sayınca bu çıkmıyor, çünkü silinen ve silinenlerin yerine açılan yeni maddeler var. Ben baktığımda ana sayfada 168.000 yazıyordu ve sd listesinde en son yeni madde size aitti, o yüzden bu mesajı atmıştım. n a z i f i l b e k 13:27, 31 Mayıs 2011 (UTC)

Kadın yazarlar[kaynağı değiştir]

Merhaba,

Kadın yazarlarımızı "Türk yazarlar" altından "Türk kadın yazarlar" kategorisine taşıdığınızı görüyorum. Aynı şey erkek yazarlar içinde "Türk erkek yazarlar" altına taşınma şeklinde yapılacak mı? Aksi takdirde ortaya garip, rahatsız edici bir durum ortaya çıkıyor bence. "Türk yazarlar" kategorisi, sadece cinsiyeti erkek olan Türk yazarların sayfalarının listelendiği bir yer haline geliyor ve erkekler cinsiyeti beirtilmeden sadece Türk ve yazar kimlikleri ile varolabiliyor ama kadınlar olamıyor gibi bir durum oluyor... Tabi erkekler de Türk yazarlar arasından çıkıp bir alt kategoriye taşınacaksa bir itirazım yok :) ama şu son haliyle kategoride listelenen isimlere bakıp da kadınların isimlerinin eksildiğini görünce hakkikaten çok yadırgatıcı geldi. --Başak 08:40, 21 Haziran 2011 (UTC)

Ahmed Tevfik Okday Maddesi - Tebrik[kaynağı değiştir]

Merhaba başak, 24 Haziran 2011 tarihinde Ahmed Tevfik Okday maddesine kaynakça eksik şablonu ekledim ve aynı gün maddeye hem kaynakça koymuşsunuz hem de genişletmişsiniz. Önceki haline göre güzel de olmuş. Aynı çalışmayı biliyorum ki diğer maddelere de yapıyorsunuz ancak vikipedi’de kaynakça eksikliğine üzülen ve ilk kez şablon eklediğim bir maddeye bu kadar hızlı müdahale edildiğini gören biri olarak sizi tebrik etmek istedim. İyi çalışmalar, saygılarımla… Meden agan 00:49, 25 Haziran 2011 (UTC)

  • Teşekkürler.. Eski bir vikipedist sayılırım ve geçmişte benim de oluşturduğum, katkı yaptığım ama kaynakça eklemediğim bir sürü madde var; şimdi eksik kaynakçaları tamamlama peşinde koşuyorum ve evet ben de kaynakça eksikliiklerine çok üzülüyorum...--Başak 06:53, 25 Haziran 2011 (UTC)

Biliyor musunuz?[kaynağı değiştir]

Açtığınız güzel maddeler için elinize sağlık, ilgiyle okuyorum. Bugün Şablon tartışma:Biliyor muydunuz sayfasında maddelerinizden birkaç tanesini aday gösterdim. Bu cümleleri yakında Ana Sayfa yeniden düzenlendikten sonra orada belirmesini planlıyoruz. Maddeleri siz de aday gösterebilirsiniz, adaylık şartlarını sağladığına dikkat edin yeter. Teşekkürler. --İnfoCan 18:43, 14 Temmuz 2011 (UTC)

Merhaba. Kullanızı sayfanızda Bursa'da oturduğunuzu yazdığınız için sizden bir yardım rica edeceğim. En-wiki'den Girih maddesini çevirdim, maddeyi geliştirmek için Yeşil Cami'ye ait şu [2] resmi Commons'a yükledim. Resmin kamu malı sayılabileceğinden emin değilim; resimdeki şekiller 15. yüzyıldan yaratılmış olsa dahi resmi çeken fotoğrafçının bir yaratıcı sanat icra etmiş olduğu iddia edilebilir. Acaba aynı resmi siz çekip Commons'a yükleyebilir misiniz? --İnfoCan 20:07, 16 Ağustos 2011 (UTC)

Selamlar,
Bursa'da yaşıyorum. Yeşil Camii'nden girişinde sözünü ettiğiniz fotoğrafı haftasonu çekip yükleyebiliyorum sanırım.

--Başak 12:29, 17 Ağustos 2011 (UTC)

  • Restorasyondan yeni çıkan Yeşil Camii henüz ziyarete açılmamış. Şimdilik bakamıyorum. :( --Başak 13:18, 18 Ağustos 2011 (UTC)
İlgilendiğiniz için çok teşekkürler. Lütfen aklınızın bir köşesinde tutun, uygun olunca tekrar deneyin. Muhtemelen o resim yakında Commons'tan silinecektir. --İnfoCan 13:34, 18 Ağustos 2011 (UTC)
  • Selamlar, Sanat tarihçisi bir arkadaşım elindeki dialardan Yeşil Camii zeminindeki şu karoların fotoğrafını temin edebildi (şu anda üzerine halı döşenmiş olduğunu tahmin ediyoruz). Girih maddesi içinde kullanılabilir mi bilmem. http://commons.wikimedia.org/wiki/File:YesilCamiiZemini.jpg
  • Teşekkürler, resmi biraz düzeltip yeniden yükledim [3]. Girih maddesindeki karolarla bu desenin üretilmesi mümkün görünmüyor, çünkü içinde 8 köşeli bir yıldız var. Girih karolarının açılarına uymuyor. Science dergisindeki makalenin konusu olan karolu girih yapma yöntemi 12. yy'da geliştirilmeden önce cetvel ve pergelle yapılıyormuş desenler, bu yöntemle çeşitli desenler çizilebiliyormuş ama sonuçta ne kadar karmaşık olurla olsunlar, beşli veya onlu simetriye sahip olamıyorlarmış. Maddede bahsi geçen o beş karonun icadıyla beşgen ve ongen içeren şekiller yapmak mümkün olmuş. Ama o karolar kullanarak da sekiz köşeli yıldız yapılamıyor (denedim), bu eski usulu gerektiriyor olmalı. Maddede bunun daha iyi açıklanması lazım, çünkü hali hazırda tüm girih desenlerinin bu karo yöntemi ile yapıldığı izlenimi verilmiş. Uzun lafın kısası, resmi yüklediğiniz için çok teşekkür ederim, ama maalesef arzu ettiğim amaç için kullanamıyorum. Öte yandan emeğiniz boşa gitmiş değil, eski yöntemle girih desenine bir örnek olarak kullanılabilir bu resim. Hoşça kalın. --İnfoCan 18:15, 25 Ağustos 2011 (UTC)

Emyilmesaj 13:07, 14 Eylül 2011 (UTC)

Kaynaklı bilgi[kaynağı değiştir]

Selamlar. Kaynaklı bir bilgi anonim bir IP tarafından maddeden silinmiş ve sizde bu değişikliği onaylamışsınız. [4] Kaynak mı yanlış ? Bilgi mi hatalı ? Tam olarak bu sürümü onaylama sebebiniz nedir ? --Eldarion 06:51, 29 Eylül 2011 (UTC)

Notre Dame'ın Kamburu[kaynağı değiştir]

Günaydın. Dün akşam izledim bu baleyi ve çok heyecanlandım. Çok güzeldi. Vikipedi'ye yazmak istedim; fakat siz maddeyi başlatmışsınız. Ben biraz geliştirdim. Lütfen bir göz atar mısınız. Kontrol edilmesi gerekiyor. Bir de sizden Nazım Hikmet'in "Memleketimden İnsan Manzaraları"ndan Onbir Tablo maddesine de bakıp kontrol etmenizi istesem, çok mu olur? Bu maddeyi de ben oyundan çıktıktan sonra yazmıştım. Kalıcı olmasını istedim. Sevgiler--Gemalmazmsj 08:30, 13 Kasım 2011 (UTC)

BM:+Abdullah Cevdet[kaynağı değiştir]

--Emperyan-ileti 20:31, 21 Ocak 2012 (UTC)

Çeşmidil'nin Ailesi[kaynağı değiştir]

  • Prens Yüksel Efendi, (d. 1963, Türkiye - ö. 1985, Türkiye)
  • Prens Yücel Salih II. Efendi, (d. 1970, Türkiye)
  • Prens Zafer Efendi, (d. 1977, Türkiye),
  • Prens Timur Can Efendi,(d. 1978, Almanya)
  • Prens Kerem Efendi, (d. 2006, Türkiye), Prens Yücel Salih'in II oğlunu.

Çeşmidil ve Meyyale ile birlikte Pertevniyal Valide sultan tarafıdan alınan ailesi Rus baskısndan kaçan kafkas kökenli bir göçmendir.

  • "Kafkas kökenli bir göçmen ailenin kızı olan Çeşmidil ve Meyyale Pertevniyal Valide Sultan tarafından saraya alındı. Çeşmidil, Abdülaziz'in gözdesi oldu, haznedarlığa kadar yükseldi." Bunları Hıfzı Topuz'un, Pertevniyal Valide Sultan'ın anılarından yola çıkarak yazılmış Meyyale adlı kitabında anlatılıyor. Ama çeşmidil'in daha sonra Namık Kemal ile evlendiği, Ali Ekrem Bolayır'ın annesi olduğu bilgisi nereden geliyor? Ve tüm bunların Prens Sabahaddin ile ilgisi nedir? Bu konularda hiç bir kaynak belirtmiyorsunuz; bu yüzden ilgili maddeden kaldırıyorum. Bulabildiğim kaynaklara göre Namık Kemal'in tek eşi vardı: Nesime Hanım. Ali Ekrem de bu çiftin çocukları idi. Namık Kemal'in bulabildiğim soy kütüğünde bu şekilde yazıyor; sizin yazdığınız bilgileri doğrulayacak hiç bir kaynak var mı? Varsa lütfen belirtin.

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Özgün Yıldız
tebrikler!!! Mutlutopuz 00:59, 15 Ağustos 2012 (UTC)
2005 yılından bu güne kendine has çalışmalarınız takdire değer. Yıldızın nedeni açık ortada.Mutlutopuz 23:45, 21 Eylül 2012 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Özen Yıldızı
vikipediye yaptığınız özenli katkılardan dolayı sizi takdir ediyorum Colorfast (mesaj) 09:39, 18 Ağustos 2012 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Özel Yıldız
Merhabalar... Ben yeni bir kullanıcıyım. aklımdan var olan sorular ıcın sızınle konusmak tartısmak ısterım bazı konularda, şimdiden teşekkurler... mesajınızı beklıyorum. *Kuva-yi Milliye* HAKİM24 (mesaj) 15:04, 29 Eylül 2012 (UTC)


Mesajıma cevap verdiğiniz için teşekkürler.. Yeni giriş yaptım bende, yeni bir kullanıcıyım öğrenmek ıstedıgım sey, yetkılı olarak kıme ulaşabilirim, ve burada ekledıgımız bılgıler doğrultusunda bır yukselme gıbı durum oluyor mu yanı daha fazla yetkı mesela ? Hukuk fakultesı son sınıftayım tarıh alanında guvenırım kendıme ve cok daha fazla yararlı olmak ıstıyorum ve bır baska sorum ıse , herhangı bır sayfada yaptıgımız eklentının ardından orada kaynakca olarak adımız ya da rumuzumz geçebılme ımkanı var mı örneğin ben sehzade mustafa ya bırtakım eklentılerde bulundum bunların 2 sıde kabul edıldı birde bu imza durumu nedir ? .Cevaplarınızı beklıyorum. şimdiden teşekkurler. ≥KUVA-Yİ Milliye≥

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Nezaket Yıldızı
Mesajıma cevap verdiğiniz için teşekkürler.. Yeni giriş yaptım bende, yeni bir kullanıcıyım öğrenmek ıstedıgım sey, yetkılı olarak kıme ulaşabilirim, ve burada ekledıgımız bılgıler doğrultusunda bır yukselme gıbı durum oluyor mu yanı daha fazla yetkı mesela ? Hukuk fakultesı son sınıftayım tarıh alanında guvenırım kendıme ve cok daha fazla yararlı olmak ıstıyorum ve bır baska sorum ıse , herhangı bır sayfada yaptıgımız eklentının ardından orada kaynakca olarak adımız ya da rumuzumz geçebılme ımkanı var mı örneğin ben sehzade mustafa ya bırtakım eklentılerde bulundum bunların 2 sıde kabul edıldı birde bu imza durumu nedir ? .Cevaplarınızı beklıyorum. şimdiden teşekkurler. ≥KUVA-Yİ Milliye≥ HAKİM24 (mesaj) 12:39, 2 Ekim 2012 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Yazar Yıldızı
Göstermiş oldugunuz ilginiz için evvela ziyadesiyle memnun oldugumu bılmenızı ısterım yalnız su var kı yazdıgım yazılar hakkında değişiklik yapmak bu kadar kolay olmasa gerek , benım yazdıgım bır yazıyı değiştirmek deneyımden zıyade bılgıyle olmalı, ki sizinle tarıhı anlamda konusmak bana mutluluk verir... benımle de konusmak zınhar kolay değildir. cunku tarıh deneyım den değil anlamaktan bilmek ve cok fazla okumak tan ılerı gelır. tekrar teşekkürler alakanız ıcın. Belırttıgınız hususlarla alakadarım ve bunların ardından tekrar görusmek uzere, hoşçakalın... Kuva-yi Milliye... HAKİM24 (mesaj) 08:40, 4 Ekim 2012 (UTC)

madde kontrol[kaynağı değiştir]

Merhaba müsait olunca http://tr.wikipedia.org/wiki/Sinan_%C4%B0%C5%9Fler maddesini kontrol ederseniz sevinirim. 46.197.134.169

hürrem sultan maddesi[kaynağı değiştir]

iyi günler yaptığınız çıkarma vikipedi kurallarına uymuyor sonuçta o alt başlıkta bir madde. hürrem sultan'ın etkisini tartıştığımız için yerinde bir kaynak. ayrıca tuğra bilgisini ben eklemedim fakat rüstem paşa ve hürrem sultan etkisini göstermek için son derece yerinde. diğer vikipediciler aynı fikirdeki onaylamışlar.

aynı hassasiyeti şehzade mehmed maddesine eklenen ve hiçbir tarihi kaynağı olmayan yorum için gösterseniz iyi olurdu. o maddelerle özel olarak ilgileniyorum, şehzade mehmed sayfasında kaynaksız ve tarihi karşılığı olmayan yorum içeren bilgileri onayladığınıza şahitim.

lütfen elinizdeki yetkileri kötüye kullanmayın. vikipedi tarafsız bir bakış açısını hedefler. Gungunseli (mesaj) 13:22, 7 Aralık 2012 (UTC)

  • son olarak "hakaret, saldırı, vandalizm" diye geri aldığım değişiklik size ait değil. geri aldığım değişiklikte bir başka kullanıcı "hürrem bir yılan herşeyi mahvetti" yazmış. Gungunseli (mesaj) 13:22, 7 Aralık 2012 (UTC)

Sehzade ile Osmanli Hanedani Madde[kaynağı değiştir]

yine bu Errcan ile bu IP 78.94.51.9, sehzade ve osmanli hanedani madde vandalizm yapti.

Siz gördünüz, Osmanli hanedani mensuplari artik cok rahatsiz oldu, yani Muhtesem yüzyil gibi, bu dizi en büyük problem yapti, türkiye ve dünya da.

Maalesef o yüzden en cok Insanlar, internet de yanlis yazdi.

Muhtesem yüzyil artik yasak, tayyip erdogan söz verdi, biz osmanli hanednai mensuplari.

Burasi vikipedia, yine yanlis ismi yazdi, bu Errcan ile 78.94.51.9 IP Numera.

simdi, biz ne yaptin?

Bu Problem nezaman bitti?

Gülcan Tunççekiç maddesi[kaynağı değiştir]

Merhaba, Gülcan Tunççekiç maddesine eklediğiniz "Bazı kaynaklara göre......." eklemesini ısrarla kaldırmama rağmen geri alıyorsunuz. İnternette kaynak gösterdiğiniz yerde ise o kaynaklar açıklanmamış. İşin doğrusu 3 yıldır araştırıyorum, böyle bir kaynak bulamadım. Bulamıyorum, çünkü bilgi yanlış. İlk Türk Prima Balerini Binay Okurer'dir. İlk balerin ise ilk resmi bale okuluna kabul edilen kişi olan Gülen Almışlar (Tekebaş)'dır. İnternette bulduğunuz her kaynak doğru değildir. Araştırmadan maddelere ekliyorsanız, işin doğruluk payı Wikipedia için önemli değilse, o başka. En azından birisi neden inatla bu bilgiyi siliyor diye merak edip sorabilirdiniz. Gülcan Tunççekiç Türkiye'ye gelmiş en büyük bale sanatçılarından biri ama asla ilk balerin olma iddiası olmadı. Bu saçma inadınızı sürdürecekseniz, açtığım başlığı silmek için başvurumu yapacağım. Bu şekilde insanları yanlış yönlendiriyorsunuz ve kişinin hatırasına saygısızlık ediyorsunuz. Bu yanlış bilgiyi eklemenin yanında kiminle evlendiği gibi gayet magazinel bir bilgiyi de eklemeyi unutmamışsınız, sizin elinizle Wikipedia'nın ne kadar "ciddi" bir kaynak olduğunu buradan gözlemlemek mümkün. --A. Selen Selçuk (mesaj) 23:57, 28 Mart 2013 (UTC)Selenselcuk

  • Merhaba Selenselçuk, mesajınız için teşekkür ederim. Öncelikle şunu belirteyim ben "wikipedia" değilim, Türk vikipedisine katkıda bulunanlardan birisiyim. Son 3 yıl içinde yazılmış diğer Gülcan Tunççekiç maddeleri hakkında bilgim yok, onları ben yazmadım; sildiğiniz bir maddeyi tekrar yazarak inat ediyor değilim.

Benim yazdığım maddeye getirdiğiniz eleştiri için teşekkür ederim. Maddeyi yazarken internetten derlediğim bilgileri kullandığım doğrudur İnternetteki her bilgiye güvenilmeyeceği konusunda yüzde yüz haklısınız. İşte tam da bu nedenden ötürü yazıda Gülcan Tunççekiç'in ilk Türk balerini olduğunu yazmamış, sizin de farkettiğiniz gibi "kimi kaynaklarda ilk balerin diye bahsedildiği" ifadesini kullanarak kaynakça bölümünde de bağlantı vermiştim. Görüyorum ki bunu bile rahatsız edici bulmuşsunuz, mesaj sayfama gelip suçlayıcı ve öfkeli bir mesaj bırakmak ihtiyacı hissetmişsiniz.

Maddede geçen "ilk balerin" ifadesini tamamen sildim, içiniz rahat olsun. Zaten bir alanda kimin "ilk" olduğunu tayin etmeye çalışmann polemik yaratmaktan başka bir şey yaramadığını düşünürüm. Her alanda bir takım insanlar öncüdür; kimin "ilk" olduğu farklı kriterlere göre değişir, aynı kriter kullanılsa bile ay, gün, saat, dakika farkı belirleyip ilki belirlemek gereksiz bir çaba kanımca. Yine de eğer bir kişiden "ilk" diye bahsediliyorsa bunu maddede kaynak gösterek belirtmiş olmakta zarar görmüyorum açıkçası.

Eşinin adı-soyadını yazmanın magazinel olduğu yorumunuza katılmıyorum. Yazdığım maddelerde bir insanın hayatını anlatırken ister günümüzde yaşayan birisi olsun, ister geçmiş yüzyıllardan bir isim; eğer biliyorsam anne-babasının adını, kardeşleri olup olmadığını; evlenip evlenmediğini, çocukları olup olmadığını eklerim. Kişinin sanatsal, bilimsel çalışmaları, başarıları yanında aileleri ile ilgili bilgi vermenin o sanatçının/bilimadamının hayatını araştıranlar için niçin değerli olduğu konuusunu isterseniz ayrıca tartışabilirim. Yalnız özellikle kadınlarla ilgili bilgi verirken eşlerinin soyadını yazmak, bir kat daha önemli diye düşünüyorum zira kadın kocasının soyadını alıyor; bazen edebiyat/sanat/bilim dünyasında kızlık soyadını kulanmaya devam edereken başka yerde kocasının soyadını kullanıyorsa karışıklık, tanınmama vs.'ye yol açıyor. Birinin eşinin soyadını yazmayı ciddiyetsizlik olarak değerlendirmenizi şaşırtıcı buldum.

Herşeye rağmen yorumunuzla katkıda bulunuğunuz ve hassasiyetiniz için teşekkür ederim. Size bir öneride bulunmama izin verin lütfen. Eğer vikipedide yanlış, taraflı, ciddiyetsiz vs. bir bilgi görürseniz lütfen silmeyin, düzeltin! Doğru olanı kaynak gösterek yazın, paylaşın. Kırıcı ve suçlayıcı olmadan tartışma sayfasında görüşlerini tartışın. Bu şekilde bir katkı daha güzel olmaz mı? Belki vikipedi sizin gibi hassas kişilerin katkısı ile daha "ciddi" bir kaynak olur.

- Merhaba, Maddeyi yazmakla var olan metni derlemek arasında fark var. Öncelikle, açtığım Gülcan Tunççekiç maddesi altında yazdığım metni wikipedia (vikipedi'nin tüm dünyada bilinen ismi) diline çevirip maddeye katkıda bulunduğunuz için teşekkürler. Fakat internette yaptığım araştırma dediğiniz şey google'a kişinin adını yazıp ilk çıkan maddeyi buraya koymaksa, kusura bakmayın bu davranış 3 yılı aşkın süredir Gülcan hanımın hayatını oğluyla birlikte araştıran benim için fazlasıyla baştan savma ve "ben yaptım oldu"cu bir davranış oluyor ve bizim 3 yıllık emeğimize de yazık ediyorsunuz.

Benim yazdığım metne eklediğiniz iki bilgi var. Bunlardan biri yanlış, diğeri de kocasının ismi. Yani Türkiye'nin en önemli sanatçılarından birinin kariyerini anlatmak için "ansiklopedik" bir kaynak yaratmak, araştırmacıların (özellikle master ve doktora tezleri) için sanatçı hakkındaki doğru bilgiye ve resimlere kolay ulaşabilmesini sağlamak için açtığımız bu madde, yaptığınız yanlış ekleme yüzünden amacına hizmet edemez hale geldi. Çünkü bu bilgi yanlış olduğu için diğer tüm bilgilerin sorgulanabilir olduğu gibi bir durum çıkıyor ortaya.

Eğer Gülcan hanımın ilk Türk balerini olduğuna dair bir belge olsaydı bunu oğlu ve ben bilir, bu bilgiyi kimseye bırakmadan en başa yazardık. Dahası öyle olmadığını Devlet Balesi'nin resmi yayınları kanıtlıyor. Tepki gösterdiğim şey eşinin soyadını eklemeniz değil tabii ki, yazdıklarımı iyi okursanız daha iyi anlayacağınızı düşünüyorum. Gülcan hanımın eşinin isminin burada geçmesinin bir sakıncası elbette yok. Ama "katkı yaptım" denebilecek bir bilgi değil. Kaynak olarak verdiğiniz linkin için boş. "Bazı kaynaklar" diye yapılmış bir açıklama için metnin bir yerinde bu yerlere referans verilmeli. Ama öyle bir şey yok. Olsaydı, tekrar ediyorum, biz koyardık zaten. Sildim dediğiniz link hala duruyor. Gerekli düzeltmeyi yaparsanız sevinirim. --A. Selen Selçuk (mesaj) 18:52, 31 Mart 2013 (UTC)Selenselcuk

İkinci bir konu ise, (düzeltmiştim ama yine geri almışsınız) madde içinde geçen "Öğrencilik yıllarında özelikle Todd Bolender'in “The Still Point ve Creation of the World”isimli modern baleleriyle öne çıkmış ..." cümlesinde tırnak içine alarak tek esermiş gibi sunduğunuz "The Still Point ve Creation of the World", iki ayrı baledir. Ben ayrı ayrı yazmıştım, bunun da doğru şekline döndürülmesini rica ederim. --A. Selen Selçuk (mesaj) 19:17, 31 Mart 2013 (UTC)Selenselcuk

Sevgili Selenselçuk,

Maddede belirttiğiniz iki noktada değişiklik yaptım. Daha önceki geri alma işlemlerini ben yapmamıştım (madde geçmişinde bu tür bilgileri görebilirsiniz); madde üzerinde uygun gördüğünüz başka bir değişiklik olursa lütfen bana mesaj yazmayın, doğrudan kendiniz yapabilirsiniz.

Yazışmalarımıza tekrar baktım; “yazdığım madde” ifadesi için size bir özür borçluyum; “düzenlediğim madde” doğru olurdu; kimsenin emeğini kendime mal etmek gibi bir niyet yok burada; madde sizin açtığınız madde, içindeki bilgiler de sizin eklediğiniz bilgilerdir; ben sadece daha önce yazılanları düzenledim; düzenlemeden sonra eklenen bilgi notunda da o şekilde belirtmişim zaten.

Bu maddeyi vikipediye kazandırdığınız için tekrar teşekkür ediyorum (ben, daha çok hoşuma gittiği için "vikipedi" demeyi tercih ediyorum, umarım sakıncası yoktur.) Sözü edilmişken, Vikipedinin master ve doktora tezi yapan araştırmacılar için geçerli bir akademik kaynak olmadığı konusunda bir uyarı yapmama izin verin lütfen. Araştırmalarınızda bir başlangıç noktası olarak vikipedideki bilgilerden yararlanabilirsiniz elbette ki ama buranın “hiçbir zaman tamamlanmayacağı varsayılan bir internet projesi” olduğunu, yoğun olarak vandalizme maruz kaldığını, maddelerin kalitesinin eşit olmayacağını unutmayın ve çalışmalarınızda bir akademik kaynak olarak değerlendirmeyin lütfen.

Bu arada düzenlemenin dışında kendi eklediğim cümle için verdiğim kaynak, Hürriyet Gazetesi’nden Kadir Zengin’in yazısı idi (link çalışıyor), yazıda yer alan “ansiklopedilere ‘‘İlk Türk Balerini’’ olarak girmiştir” ifadesi nedeniyle maddeye Tunççekiç'ten “Kimi kaynaklarda ilk Türk balerini olarak bahsedildiğine” dair bir cümle yazmıştım. Yani maddede Gülcan Hanım’ın “ilk balerin” olduğu iddia edilmiyordu zaten; bu eklemeyi yapmakla bu kadar öfkeli bir tepkiyi hak edecek, çok çok hatalı bir iş yaptığımı düşünmüyorum ama siz bilirsiniz:) Şunu da söylememe izin verin, Vikipedide bir imla hatasını düzeltmek, maddeye bir kategori eklemek gibi her türlü işlemden bir “katkı” olarak bahsedilir; ben de bu yüzden “katkı yapmak” ifadesini kullanıyorum. Yaptığım basit bir işi abartmak gibi bir amacım yok; anladığım kadarıyla bu ifade de size itici gelmiş, üzüldüm.

Sizden bir ricam olacak, Pamir Kıraner’in hazırladığı Gülcan Tunççekiç Facebook sayfasındaki bazı fotoğrafları Wikimedia Commons’a yüklemiş olduğunuzu görüyorum. Vaktiniz olduğunda Türkçe vikipedi sayfasına bu fotoğraflardan seçip yerleştirebillir misiniz? Kaynakçadaki linkten erişilebiliyor ama maddenin içine de bir iki fotoğraf eklenmesi, çok iyi olacaktır. --Başak (mesaj) 08:39, 1 Nisan 2013 (UTC)

Prens sabahaddin nin büyük torunu[kaynağı değiştir]

Bu iGENEA DNA Test ...Almanca Dil

http://www.igenea.com/de/geschichten/nachkomme-eines-turkischen-prinzen/100

Hep böyle sessiz kalmaya devam edecek misiniz? Arada bir tartışmalara katılmanızı gerçekten istiyorum. Canınızı sıkmakta istemiyorum ama hizmetli olmamam için (Yanlış hatırlamıyorsam öyle bir görüşünüz vardı :)) gerekli oylamaya katılmanızı da çok isterdim :).--i.e.msj 15:17, 23 Mayıs 2013 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Özel Yıldız
Geçmişten günümüze katkılarınız için... Tanyel (mesaj) 13:35, 25 Haziran 2013 (UTC)

Bilgiye Karşı Anlamsız Direniş ?[kaynağı değiştir]

Başak merhaba http://tr.wikipedia.org/wiki/Tart%C4%B1%C5%9Fma:Sultanahmet_End%C3%BCstri_Meslek_Lisesi sayfasında sebebini anlayamadığım bir ünlü bir ünsüz tartışması var. Koskoca Ayşegül Aldinçten bahsediyoruz. Tartışma hanesine de konu açtım. İlginç gerekçelerle aşağıda özetni verdiği güncelleme Rapsar adlı kullanıcı tarafından kabul edilmiyor. Aynı maddede katkınız olduğundan size yazıyorum. Wiki nin Türkiye deki daha üst dizey içerikçileri varsa konuyu onlara da arz edebilirim. Olmazsa Jimmy Wales a kadar olay gidecek. Bilgiye karşı korkunç akılalmaz bir direniş var. Bilgi doğru olmasına karşın bu direniş devam ediyor. Belge mi istiyorsunuz belge var. Uyduruk bilgiler de değil bunlar. http://tr.wikipedia.org/wiki/Tart%C4%B1%C5%9Fma:Sultanahmet_End%C3%BCstri_Meslek_Lisesi DEĞİŞİKLİKLER: Tanınmış Mezunlar

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Özgün Yıldız
merhaba Ans.selam (mesaj) 17:55, 17 Ağustos 2013 (UTC)

Öyle zannediyorum ki Vikipedi bir yazar olarak yazılması en zor başlık henüz ömrünün baharında polis kurşunuyla hayattan koparılan bir çocuğun hayat öyküsüdür. 15 yaşında birer kanatsız melek; Aleksandros Grigoropulos ve Berkin Elvan gibi. Emeğin için gönülden teşekkürler. - şebmesaj 12:30, 29 Mart 2014 (UTC)

Gerçekten de o kısacık maddeyi yazmak çok zordu! Başka dillerdeki vikipedilerde de yararlanacağım madde bulamayınca nasıl yazılması, neye yer verilmesi gerektiğine karar vermek çok zorladı. Takdiriniz için teşekkürler.--Başak (mesaj) 14:31, 29 Mart 2014 (UTC)

Gülen hareketi maddesindeki değişiklikler[kaynağı değiştir]

Merhaba Yakamoz51,

Gülen hareketi maddesinde yaptığım bazı düzenlemeleri, kaynaklı bilgileri değiştirdiğinizi gördüm, nedenini açıklayabilir misiniz?

  • Gülen hareketini tanımlarken bu hareketin ne zaman ortaya çıktığını, hangi liderin etrafında örgütlendiği gibi temel bilgileri belirtmezsek maddenin çok yetersiz kalacağını düşünüyorum, neden 1960’ların sonunda ortaya çıktığını Fettullah Gülen etrafında şekillenen bir yapılanma olduğuna dair ifadeleri kaldırma gereği duydunuz? “Başta Türkiye olmak üzere çeşitli ülkelerde faaliyet gösteren bir sivil toplum hareketi” ifadesi çok yetersiz değil mi? Neden 1960’ların sonunda ortaya çıktığı belirtilmesin? Hareketin adını aldığı Fettullah Gülen’in ismi neden en başta belirtilmesin?
  • Hareket, kendisini “sivil toplum hareketi” olarak tanımlamayı tercih ediyor ama onu dini bir toplumsal hareket olarak değerlendirenler de çok ve nasıl tanımlanacağı bir tartışma konusu; bu nedenle “İslami bir hareket mi yoksa bir sivil toplum hareketi olarak mı tanımlanacağı tartışma konusudur” ifadesinin kaynakları ile beraber kalması uygun değil mi? Siz niçin bu ifadeyi ve kaynaklarını kaldırıp “sivil toplum hareketidir” şeklinde değiştirmeyi uygun buldunuz?
  • Hareket, başlangıçta Nur cemaati içinde ortaya çıkmış bir hareket. Bu bilginin kaynakları ile birlikte vikipedide yer almasını ne açıdan sakıncalı/eksik/yanlış buldunuz da maddeden kaldırılmasını gerekli gördünüz?
  • Hareketin “Formal bir yapısı, resmi bir üyelik sistemi mevcut değildir”; bu ifade yanlış mı, yanlı mı, kaynağı mı eksik, neden maddeden kaldırıyorsunuz?
  • Ya da şu cümle yanlı mı, yanlış mı, kaynaksız mı, gereksiz mi: “Türkiye’de bir kısmı polis teşkilatından yargı teşkilatına kadar ülkenin önemli kademelerinde yer alan milyonlarca üyesi olduğu; üyelerin gelirlerinin %5-%20’sini harekete bağışladıkları iddia edilmektedir” Ne gerekçe ile maddeden kaldırıyorsunuz?
  • Tarihçe bölümünü neden kaldırdınız?

Bir gerekçe olmaksızın kaynaklı bilgileri değiştirdiğiniz için ben yaptığınız değişiklikleri geri almayı uygun buldum. Ancak size de bildiermek istedim çünkü yaptığınız müdahelelerin nedenini samimi olarak merak ettim. Eğer varsa lütfen makul gerekçeleri belirtiniz, isterseniz önce Tartışma sayfasında tartışılsın? --Başak (mesaj) 07:04, 25 Nisan 2014 (UTC)

Samimi olarak cevap veriyorum:
Sizin oluşturduğunuz giriş kısmı ve benim geri getirdiğim, uzun bir zaman içinde oluşmuş giriş kısmı genel olarak benzer konulardan bahsetmekle beraber yeni oluşturulan kısımda bazı öznel/kaynaksız ifadeler var. Mesela,
  • "İsmini aldığı Fethullah Gülen’in fikirleri, hareketleri etrafında şekillenen lider odaklı bir yapılanmadır. "
  • "Başlangıçta Nur cemaati içinde ortaya çıkan hareket"
Hatta 2. misal kaynaklı görünmesine rağmen, kaynakta böyle bir şeyden bahsetmemektedir.
Tarihçe bölümünde kaynaksız ve özgün ifadeler daha fazla. Mesela:
  • Kuran kurslarında ücretsiz ders vererek öğrencilerine ahlaki ve ideolojik telkinler veren Gülen
  • düşüncelerini kitlelere aktarmak için pek çok ilde vaaz vermiş
  • bu yıllarda Gülen’in vaazlerini dinleyen gençler hareketin çekirdeğini oluşturmuştur
  • düşük gelirli ailelerin çocukları için başlattığı “Nur kampları” adlı yaz kampları
  • ve kopyalamadığım pek çok diğerleri.
Birde "Legalite" adıyla yazılan tamamen kaynaksız kısmı silmek yerine "eleştiriler" kısmına almıştım. Ama şimdi silmek daha doğru göründü, gözüme.
Kısacası, sorunlu, özgün ve kaynaksız olmasındansa eski hali bana daha tarafsız ve doğru görünmüştü.
İyi çalışmalar dilerim. | ɾɐsǝɯ zoɯɐʞɐʎ | 13:45, 28 Nisan 2014 (UTC)

Telifli onay[kaynağı değiştir]

Merhaba Basak/Arsiv2; Lütfen sayfa değişikliklerini onaylarken eklenen resimlerin telif ihlali içermediklerine emin olun.(Bu geçmiş --İyi Vikiler.Ayrıntılı Bilgi#ileti# 17:28, 10 Mayıs 2014 (UTC)

Merhaba. Hizmetli seçimi için yapılmakta olan oylamaya katılmak ister misiniz? Teşekkürler! (Not: Bu mesaj birden fazla kullanıcıya gönderilmiştir.) --esc2003 (mesaj) 15:08, 12 Haziran 2014 (UTC)

Madde silme : Gülen hareketi[kaynağı değiştir]

Merhaba. Madde 10 Şubat 2010 tarihinde ilgili SAS kararı uyarınca silinmiş, ancak Temmuz 2012'de daha derli toplu bir biçimde yeniden açılmış. İçeriğin silinmesine yol açan nedenler bugün itibariyle mevcut olmadığından yeni bir SAS tartışması başlatmaya gerek olmadığını düşünüyorum. İyi vikiler. --Superyetkinileti 09:26, 30 Haziran 2014 (UTC)

Ata Anam Cemile Sultan[kaynağı değiştir]

Cemile Sultanin cocuklari bu kitap yazdi


Sen neden yine degistir?

Bu cocuklari , cemile sultan yok mu? bu kitap kendine Osmanli Sehzadesi yazdi...O yalanci mi?

ne tuhaf.

Kaynak verdim ama sen sinildi...

Ben cemile sultan soyundan gelyiorum...

  • Dear user 217.248.135.172. Do you speak English? If so please write your message here in English, because it's clear that we have difficulty in communicating in Turkish. I change back your updates simply because they are written in broken Turkish and they are incomprehensible. It has nothing to do with blaming you or your source as "liar"! If you write them down here in English, i could translate your contributions and help you to contribute to wikipedia. Do you say that Cemile Sultan had 6 children not 5? The 6th children you want to add is İbrahim Sakıb is that right? And he was born the same day with Mahmud Celaldedin (January 4, 1864). Therefore they were twin brothers, is that correct? You have not properly provided a reference to your changes but I recognize now that you have wrote a link to the "Edit summary" section. I will review it try to make changes by referencing to that. By the way, what happened when Cemile Sultan was giving birth to her 6th child? You wrote this : "Mahmut Paşa ile evliğinden 6 çocuğunu doğururken. " and not complete the sentence! Please understand that it's not possible to let anonym users to add incomplete sentences with broken English to wikipedia articles.
  • Sizi ya da kaynaklarınızı yalancı olmakla itham etmiyorum. Bozuk bir Türkçe ile ekleme-silme yaptığınız için yaptığınız değişiklikleri geri alıyorum. Vikipediye katkı vermek istediğinizi anlıyorum. Ama anlaşılmaz bir Türkçe ile yazılmış; yarıda bırakılmış cümlelerle ifade ettiğiniz sürece faydası olmuyor. Yapmak istediğiniz değişiklikleri ve kaynakçaları anlayabilirsem düzgün bir şekilde vikipediye eklemekte yardımcı olmak isterim.

--Başak (mesaj) 08:48, 17 Ekim 2014 (UTC)

Global account[kaynağı değiştir]

Hi Basak! As a Steward I'm involved in the upcoming unification of all accounts organized by the Wikimedia Foundation (see m:Single User Login finalisation announcement). By looking at your account, I realized that you don't have a global account yet. In order to secure your name, I recommend you to create such account on your own by submitting your password on Special:MergeAccount and unifying your local accounts. If you have any problems with doing that or further questions, please don't hesitate to contact me on my talk page. Cheers, DerHexer (mesaj) 11:37, 17 Ocak 2015 (UTC)

Genç Kalemler maddesi[kaynağı değiştir]

Merhaba Başak. Dün "Genç Kalemler" maddesinde yaptığım "kaynak" değişikliğini geri aldığını gördüm. Nedenini merak ettim.Rasim Haşmet (mesaj) 21:35, 11 Şubat 2015 (UTC)

Barış güvercini[kaynağı değiştir]

CEE Bahar Uluslararası VikiProjesi Sizsiz Olmaz![kaynağı değiştir]

CEE Bahar 2015 Uluslararası VikiProjesi davetiyesi
Merhaba, Basak
Orta ve Doğu Avrupa ile ilgili maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı, geliştirmeyi ve düzenlemeyi hedefleyen Uluslararası VikiProjesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Ayrıntılı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz. Projede değerli katkılarınızı görmek dileğiyle şimdiden teşekkürler, iyi çalışmalar. --Mavrikantmsj 00:59, 15 Mart 2015 (UTC)

ArnavutlukAvusturyaAzerbaycanBelarusBosna-HersekBulgaristanÇekyaErmenistanEstonyaGürcistanHırvatistanKaradağKazakistanKıbrıs CumhuriyetiLetonyaLitvanyaMacaristanKuzey MakedonyaMoldovaPolonyaRomanyaRusyaSırbistanSlovakyaSlovenyaTürkiyeUkraynaYunanistan

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Yorulmaz Katılımcı Yıldızı
Tüm katkılarınız için -- Diyapazon(Mesaj) 08:12, 16 Mart 2015 (UTC)

I. Petro (Rusya) sayfasına yaptığınız değişiklikten dolayı teşekkür ederim, Kolay gelsin. OmerFarukDemir ileti 21 Nisan 2015, 15:18. (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Ekip Çalışması Yıldızı
Vikipedi CEE Spring 2015 Projesi'nde yaptığınız çalışmalar ve oluşturduğunuz maddeler için size gerçekten çok teşekkür ederim.Bu projedeki herkese destek oldunuz. Çalışmalarınızın ve Vikipedi'ye olan katkılarınızın devamını diliyorum. Murat Güneş Altuntaşoğlu 12:59, 1 Haziran 2015 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Ekip Çalışması Yıldızı
Vikipedi:CEE Spring 2015 kapsamında oluşturduğunuz maddeler için teşekkürler. --Uğurkentmesaj 15:10, 1 Haziran 2015 (UTC)
Yazar Yıldızı
Merhabalar Basak, CEE Spring 2015 projenizdeki katkılarınızdan dolayı şahsım adına çok teşekkür ederim. Selamlarımla, iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 17:39, 3 Haziran 2015 (UTC)


CEE Spring Camp[kaynağı değiştir]

Selamlar Basak, şu değişikliği gördünüzmü? Görmedi iseniz bilgilendirmek istedim. Saygı ve selamlarımla, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 10:33, 15 Temmuz 2015 (UTC)

Merhaba Basak, Wikimedia CEE'nin Türkçe Vikipedi'deki kazananı sensin. 3 gün boyunca Makedonya'da Wikimedia Vakfı kamp yapacakmış. Kazananlara burs veriyorlar. Bu sayfa işine yarayacaktır. --Uğurkentmesaj 12:11, 15 Temmuz 2015 (UTC)
Teşekkürler; oldukça kısa süre var, katılmayı organize edebilir miyim bilmiyorum; süreç hakkında bilgi için bir mail gönderdim. İlginize teşekkürler.--Başak (mesaj) 12:52, 15 Temmuz 2015 (UTC)
  • Merhaba Basak. Burada not aldım, Makedonca Wİki'den Корисник:Виолетова ile irtibata geçebilirsiniz. Kendisine ulaşmakta zorluk yaşarsanız bana haber verin, yardımcı olmaya çalışayım. Tebrikler :) --Khutuckmsj 18:27, 15 Temmuz 2015 (UTC)
Teşekkürler;bugün Корисник:Виолетова'da görünen adrese mail göndermiştim; şimdi Facebook grubuna da üye olup mesaj gönderdim..
  • Selam Basak. Kampa gittin mi, başkası mı gitti? Gittiysen nasıldı oralar, bize de anlatabilir misin :) --Khutuckmsj 21:09, 3 Ağustos 2015 (UTC)

Merhaba, Üsküp'teki CEE kampa gittim; çok güzel bir deneyimdi. Kamp izlenimlerini diğer Türk vikipedistlere nerede anlatmak uygun olur bilemedim. Köy çeşmesi sayfası herhalde?--Başak (mesaj) 06:04, 4 Ağustos 2015 (UTC)

  • Köy Çeşmesi olur tabii :) --Khutuckmsj 07:41, 4 Ağustos 2015 (UTC)

Merhaba Basak, öncelikle Hunad Hatun maddesindeki değişiklikleriniz için size teşekkür ediyorum. Değişiklikleriniz sonrasında bazı kaynaklı bilgiler eklenirken eklediğim bazı kaynaklı bilgilerin de silindiğini farkettim. İlgili bilgiler sizin eklediklerinizle çakışmıyor aslında. Bilgileri maddeye işledim. İyi Vikiler.--DemirciMehmedİleti 13:41, 29 Temmuz 2015 (UTC)

Teşekkürler--Başak (mesaj) 14:00, 29 Temmuz 2015 (UTC)

Makedonya Ulusal Arkeoloji Müzesi[kaynağı değiştir]

Başak, Türkçe'yi katletmişsin. Şaka şaka yazım hatalarını düzelttim. Madde için teşekkürler. --Uğurkentmesaj 10:04, 6 Ağustos 2015 (UTC)

Hakkeden katletmişim ! ama galiba müze hakkında makaleyi Makedonlar'dan önce oluşturmayı başarmışım...Başka dildeki maddelere link vereceğim, bulamıyorum...--Başak (mesaj) 10:22, 6 Ağustos 2015 (UTC)
Makedonca Vikipedi'den müzelere baktım göremedim. Herhalde öyle oldu. --Uğurkentmesaj 10:28, 6 Ağustos 2015 (UTC)

Eğitim programı[kaynağı değiştir]

Selamlar Başak. Meta'daki sayfaların çevirisini sen hallediyordun en son, tamamlandı mı? Tamamlanmadıysa yardım edeyim, tamamlandıysa bir gözden geçirelim ve burayla orası arasında bir bağlantı kuralım.--RapsarEfendim? 18:17, 21 Eylül 2015 (UTC)

Merhaba Rapsar, Eğitim programı içeriklerinden |"Öğrenciler için ders"'in çevirisini yapmaktayım. Çoğu gitti azı kaldı. "Welcome/Hoşgeldiniz", "The Core/Ana Konular", "Editing/Düzenleme" başlıkları altındaki sayfalar çevrildi; gözden geçirilmeye ihtiyaçlar var. "Advanced" ve "Background" başlıkları henüz çevrilmedi. Sayfaları manuel olarak oluşturup çevirmek çok zorlu oldu. Ancak anladığım kadarıyla başladığımız bölümleri bu şekilde tamamlayacağız ve Translation Extension üzerinde eşleştirme yapacağız(?) Eğer öyleyse ben devam edeyim, sen de yapılmış sayfaları kontrol edip düzelt istersen. Özellikle Editing bölümünde ne yapılması gerektiğini bilemedim. "My Sandbox" kullanarak sayfa oluşturmak, düzenlemek anlatılmış. Türkçe vikipedide kullanıcıya özgü "Deneme Tahtası" yok, budurumda o bölümler geçersiz oluyor, eğitimdem kaldırılmaları gerekiypr değil mi? Bayağı bir kafam karıştı... Bayram bayram bu işe bulaşmak ister misin? :)--Başak (mesaj) 13:43, 22 Eylül 2015 (UTC)
Köy çeşmesinde WikiBronze'un dediği gibi çeviri aracıyla yapmak lazım(mış) çevirileri. Cümle cümle eşleştirme yapacağız yani. "My sandbox" olayı bizde yok tam olarak. İngilizce Vikipedi'de, bizim kendi çabamızla oluşturduğumuz çalışma sayfalarımız gibi her kullanıcının kendine ait bir çalışma sayfası var. Biz de uyarlayabiliriz aslında, zor olmasa gerek.--RapsarEfendim? 15:02, 22 Eylül 2015 (UTC)
Selamlar. Çeviride arzuladığım katkıyı yapamadım. Size çok yük binmiş. Elinize sağlık. O konunun tartışma sayfası çok karmaşık, takip edemiyorum. :) Bir ihtiyacınız olursa ya "mention" atın ya da benim sayfamdan mesaj yazın, her tür kontrol vs. yardımı yapabilirim. Bir görev bölüşümü yapmamız gerekli. İyi vikiler. Sultan Galiyev (mesaj) 18:42, 9 Ekim 2015 (UTC)

Rifat Osman ve Ratip Kazancıgil[kaynağı değiştir]

Başak Hanım,

Dr. Rifat Osman ile ilgili en kapsamlı çalışmaları kendisi gibi Edirne hayranı olan Dr. Ratip Kazancıgil yapmıştır. Kazancıgil, 1920 doğumlu (95 yaşında) ama halen oldukça aktiftir. Oluşturduğum Ratip Kazacıgil sayfasını denetleyip kalıcı hale getirebilirseniz Ratip Bey'e olduğu kadar Rifat Osman'a da katkıda bulunmuş olursunuz. Hatta her 2 şahsa da birer görsel koymak istiyorum. Nasıl ilerleyebilirim?

İyi çalışmalar, Cem Altınel (mesaj) 11:54, 21 Ekim 2015 (UTC)

Başak Hanım,

Elinize sağlık, birkaç harf hatası dışında Kazancıgil sayfası çok güzel olmuş. Size bir Edirne Trakya Üniversitesi Kütüphane Arşiv bölümünden fotoğrafçı Enver Şengül'ün çektiği bir Ratip Kazancıgil portresi göndersem Ratip Bey'in sayfasına koyabilir miyiz. Benim e-mail adresim caltinel@gmail.com Cem Altınel (mesaj) 14:10, 21 Ekim 2015 (UTC)

Ratıp Kazancıgil maddesini oluşturduğunuz için teşekkürler. Ben de size yazıyordum. Maddeyi düzenledim, "Kaynaksız" şablonunu kaldırdım. Kategori ekledim. Kaynak göstermek ve tarafsız bakış açısı ile yazmak yani bir tanıtım broşürü vb. havasında değil de "ansiklopedik" bir dille yazmak Vikipedi'de çok önemli. O yüzden metinde bazı değişiklikler de yaptım. Kazancıgil maddesini Edirne'ye katkıları dışında da geliştirmeye yardımcı olabilir misiniz? Örneğin akademik hayatı hakkında sorular aklıma geliyor: doktorasını nerede, kaç yılında yapmış; doçent ünvanını ne zaman almış, akademik yayınları nelerdir? Bir de Çeviriler başlığı altındaki kitaplar kafamı kurcaladı. Hangi yazarlaın eseri, hangi dilden çeviri bu kitaplar? Yoksa çeviri değil de Osmanlı Türkçesinden Latin harflerine transkripsiyon mu bu eserler acaba?

Kazancıgil ve Rıfat Osman için fotoğraf eklemek çok çok iyi olur. Fotoğrafları Vikipedi'ye değil de Commons'a yüklemeyi deneyebilirsiniz. Bu şekilde tüm dünyadaki Wikipedia projelerinde kullanılabilir. Burada da Telif hakları konusu önemli. Fotoğrafçının resmin yayımlanmasına izni varsa sorun yok. İsterseniz commons'a yüklemeyi deneyin, sorun yaşarsanız mesaj gönderin ben yükleyeyim...--Başak (mesaj) 14:21, 21 Ekim 2015 (UTC)

Tüm revizyonlar için tekrar teşekkürler. Ratip Bey yardımcı doçent olarak emekliye ayrıldı, yani doçent değil. Ben bilgileri Ratip Bey'in asistanı Nilüfer Gökçe'den aldım. Nilüfer Hanım'da Lokman Hekim isimli web sayfasına beni yönlendirdi. Çeviriler ise Osmanlıca'dan ancak Ratip Hoca Osmanlıca'ya çok hakim, bu metinlerin büyük çoğunluğu ağır bir Tanzimat Türkçesi ile yazılmış oldukları için "çeviri" sözcüğünü kullandım. Yani yapılan iş basit bir Latinize etme değil. Daha önceden yazdığım gibi portresini Enver Şengül çekti. Ben Commans'a koyma prosedürünü bilmiyorum. Resmi vereceğiniz bir mail adresine gönderebilirim.

İyi çalışmalar,

Cem

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Ekip Çalışması Yıldızı
Hızınız ve sonuç odaklı oluşunuz çok etkileyici.

Tüm katkılarınız için teşekkürler. Cem Cem Altınel (mesaj) 15:43, 21 Ekim 2015 (UTC)

Sözlükçe'yi açtım bilginize. --WikiBronze [M] 23:03, 25 Ekim 2015 (UTC)

Çevirmen Yıldızı[kaynağı değiştir]

Çevirmen Yıldızı
Türkçe Vikipedi'nin bugüne kadar gördüğü en hızlı çevirmen olduğunuz ve WMTR kapsamında metadaki eğitim sayfalarının çevrilmesinde göstermiş olduğunuz üstün performans nedeniyle, bu çevirmen yıldızı İncelemeelemani tarafından size hediye edilmiştir. Başarılarınız, gururumuzdur. Teşekkürler. i.e.msj 22:01, 26 Ekim 2015 (UTC)

Hi Basak, I hope this finds you well! My name is María, I am communications coordinator of the Learning and Evaluation team at Wikimedia Foundation. As we come to a close of the Community Health learning campaign, I need to contact you on email. Could you please write me an email to mcruz@wikimedia · org ?
Looking forward to your email! Thanks, 216.9.108.44 17:40, 10 Kasım 2015 (UTC) MCruz (WMF) (mesaj) 17:44, 10 Kasım 2015 (UTC)

Merhaba Başak, Bir çeviri yaptım, küçük bir kısmı karışık geldi yanlış tercüme etmeyeyim diye dokunmadım. Bana yardım edebilirmisiniz. Burası --KediÇobanı🐈 09:34, 17 Kasım 2015 (UTC)

ooo..Bayağı karışıkmış :) İlgileniyorum. --Başak (mesaj) 09:52, 17 Kasım 2015 (UTC)
Çok teşekkür ederim Başak, Psikoloji bilimi insanlarının sözlerinin Türkçesini anlamak için bile kafa yormak gerkiyor. :) --KediÇobanı🐈 11:25, 17 Kasım 2015 (UTC)
Evet, psikoloji bölümü hem anlaşılması zor hem de yetersiz yazılmış sanki. Psikolojinin o kadar çok alt dalı var ki tembelliği bir ruh sağlığı sorunu olarak ele almayan yaklaşımlar da vardır mutlaka...Bir soruşturayım :) --Başak (mesaj) 11:35, 17 Kasım 2015 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Yorulmaz Katılımcı Yıldızı
Vikipedi'yi daha da ileriye taşımanız dileğiyle... Emresulun93 (mesaj) 22:03, 22 Kasım 2015 (UTC)

Kaynak gösterme şablonları[kaynağı değiştir]

Merhaba, öncelikle yaptığınız katkılar için sonsuz kere teşekkür etmek istiyorum. Müthişsiniz . Aklıma takılan bir konuyu paylaşmak istiyorum: Maddelere eklediğiniz kaynaklarda gördüğüm kadarıyla hiçbir şekilde Kaynak gösterme şablonu kullanmıyorsunuz. Bağlantı adresini yazıp, yanına açıklamasını ekleyip kaynağı oluşturuyorsunuz. Bu şekilde düz bir biçimde kaynak eklemenin hiçbir zararı yok. Fakat ilgili şablonların kullanılmasıyla (özellikle web kaynakları için) ne gibi fayda sağlanır biraz ondan bahsetmek istiyorum. Bildiğimiz gibi internet durağan bir yapıya sahip değil. Bağlantılar zaman içinde taşınıyor veya ölüyor, web siteleri kapanıyor vs. oldukça hareketli bir durumda. Çoğu zaman eklenen bağlantılar birkaç yıl sonra erişilemez durumda oluyor. Bu durumda arşivleme yapmak hayati bir öneme sahip. Dijitalleşmeye son sürat devam edildiği için de web kaynakları önemli bir konumda bulunuyor. Lafı fazla uzatmadan (inşallah) şunu belirtmek istedim: Kaynakları ilgili şablonları kullanarak gösterirsek, şunun gibi kategorileri de otomatik olarak oluşturabiliyoruz. Daha sonra bir bot ile bu kategorideki bağlantılar arşivlenip saklanabiliyor. Bağlantıların arşivlenmesi, arşivlenebilmesi için de (eğer kendimiz arşivleyip eklemiyorsak) bu şablonların kullanılması bence önemli. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Belki farklı bir yönteminiz de olabilir. --Diyapazon, 09:21, 25 Kasım 2015 (UTC)

Merhaba Diyapazon, mesaj için teşekkürler. Kaynak gösterme şablonunu kullanınca bağlantıların arşivlendiğini bilmiyordum. Ben 10 sene önce falan madde oluşturmaya başladığımdan, ta o zaman nasıl alıştıysam o şekilde devam edip durmuşum sanırım... İyice dinazor gibi hissettim şimdi :) --Başak (mesaj) 14:56, 25 Kasım 2015 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Rosetta Yıldızı
Çevirilerin -özellikle de gizlilik politikası- için --Zaitsév 23:31, 30 Aralık 2015 (UTC)

Bir çizburger de sizin için![kaynağı değiştir]

hi Niloy1488 (mesaj) 10:10, 9 Ocak 2016 (UTC)

Fikir danışma[kaynağı değiştir]

Merhaba Basak,

Çeviri katkılarınızla sıklıkla karşılaşan bir kullanıcıyım. Ben de çevirilerle katkı sağlamak, maddeleri zenginleştirmek istiyorum ancak İngilizcem şimdilik buna el vermiyor. İngilizcemi geliştirmek, maddeleri çevirebilmek ve zenginleştirebilmek adına neler yapabilirim, ne önerirsiniz? Bdscvr (mesaj) 19:02, 22 Ocak 2016 (UTC)

Merhaba Bdscvr,
Ziyaretiniz ve mesajınız için teşekkürler. Ben aslında Vikipedi'de madde çevirisi pek yapmıyorum, çevirilerime Köy Çeşmesi'nde rastlamış olabilirsiniz; oraya bırakılan İngilizce mesajları çeviriyorum; onun dışında eğitim materyali, yardım, politika vs. de çeviririm ama maddeye gelince konuyu araştırıp, varsa İngilizce vikipedi'deki maddeyi de okuyup oradakinden daha iyisini yazmak için uğraşmayı tercih ederim :)
İngilizceniz ne seviyede bilmiyorum, o yüzden ne tavsiye edeceğimi bilmedim. İngilizce maddeyi anlayabiliyor ama Türkçe'ye çevirmekte zorlanıyorsanız o alanda Türkçe materyalleri okuyup ifadelere aşinalık kazanmak gerekiyor (örneğin ben hukuki bir sözleşme çevrilecekse İngilizcesinde ne demek istediğini anlamış bile olsam çeviremiyorum; önce benzer Türkçe sözleşme örneklerini bulup oradaki ne nasıl ifade edilmiş bakmam gerek, hukuk dilini bilmiyorum çünkü). Fakat anladığım kadarıyla siz, İngilizce’yi anlayabilme konusunda kendini geliştirmeden söz ediyorsunuz. O zaman yazmak/çevirmek istediğiniz konularda mümkün olduğunca İngilizce okuyun derim; online yayınlar, forumlarda gezinme vs. olabilir. Her şeyi anlamak şart değil, dile ne kadar çok maruz kalırsanız o kadar iyi. O zaman baştan anlaşılmaz gelen ifadeler zamanla aşina gelecektir, bir süre sonra da İngilizce okuduklarını daha iyi anladığını hissetmeye başlıyor insan... Mesela şurada çeşitli konularda ücretsiz İngilizce kurslar var: https://www.futurelearn.com. Eğer temeliniz varsa bana İngilizce’yi geliştirmek için doğru yaklaşım buymuş gibi geliyor, İngilizce çalışmak değil de, herhangi bir konuyu İngilizce olarak öğrenmeye çalışmak. Bu yüzden ilginize çeken konularda bu tür etkinlikler bulabilirsiniz.
Bir de şimdi düşündükçe aklıma geldi; bize İngilizce öğretirken anlamadığımız şeyleri sözlüğe bakmadan anlamaya çalışmamız konusunda ısrar ederlerdi; evet anlamak için sözlük taşımak şart değil ama amaç çeviri ise tersine sözlüğe bakmaya asla ve asla üşenmemek, sözlüklerle dost olmak gerek diye düşünüyorum --Başak (mesaj) 11:56, 23 Ocak 2016 (UTC)
Merhaba,
Ingilizce seviyesi olarak şöyle diyeyim; okumada kısmen anlıyorum, yazmada da kısmen anlıyorum. Maddelerin giriş kısımlarını çevirebiliyorum yani. Önerileriniz için teşekkürler, iyi günler! Bdscvr (mesaj) 12:41, 23 Ocak 2016 (UTC)

Çocuk koruma politikası teklifi[kaynağı değiştir]

Merhaba Basak/Arsiv2, müsait bir zamanınızda, bu konu bağlamında giderek artan suç oranları ve internetin bu suça aracılığı göz önünde bulundurularak oluşturulmuş çocuk koruma politikası teklifine göz atarak yorumlarınızı paylaşabilir misiniz? İyi çalışmalar ve güzel bir hafta dilerim. Dr. Coalmesaj 06:34, 25 Ocak 2016 (UTC)

Merhaba Başak. şu maddeyi genişletirken İngilizce vikiden çeviriler yaptım. Lakin, maddede yer alan Yorumlar başlığındaki en son metni çevirmedim. Zira kullanılan ifadelerin Türkçe tam karşılığını bulamadım. Rica etsem çevirebilir misin? Bir el atarsan çok güzel olur. Kolay gelsin - OkanfanEvet benim? 09:51, 11 Şubat 2016 (UTC)

Zor işe girişmişsiniz! Yorum bölümünde çeviri ve düzenleme yaptım, resim sanatından pek anlamıyorum umarım doğru olmuştur. İyi viki'ler. --Başak (mesaj) 13:29, 11 Şubat 2016 (UTC)
Başak, elinize sağlık. Çok güzel olmuş. Eksikleri tamamlamışsınız. Yanlış da yok. Teşekkür ederim. İyi geceler. - OkanfanEvet benim? 19:34, 11 Şubat 2016 (UTC)

 

Doruk455 14:49, 17 Şubat 2016 (UTC)

Doruk455 11:38, 18 Şubat 2016 (UTC)

hay allah 10 yıl önce tecrübesice eklemişim, kaynağını bulamıyorum şimdi ?! özellikle 1910 tarihli tablonun, herhalükarda kamu malı olması gerek ama kaynak olarak ne yazmam gerek bilemedim şimdi?--Başak (mesaj) 16:18, 18 Şubat 2016 (UTC)

Merhaba Başak. Orhan Veli maddesinin onayladığınız versiyonunda kaynaklı bazı bilgiler silinmiş. O bilgilerin silinmemesi ve yeni kaynaklı bilgilerin eklenerek maddenin büyütülmesi için değişiklik yapan kullanıcıya işbirliği çağrısı mesajı yazdım. Bu bağlamda onayladığınız versiyonun bir önceki versiyonuna geri alıp yeni bilgileri ekleyerek ilerleyeceğim. Sizin de bilginiz olsun. İyi günler, kolay gelsin. -- Güzelonlu (mesaj) 13:16, 23 Şubat 2016 (UTC)

gene eğitim materyalleri çevirisi[kaynağı değiştir]

Selamlar, çevrilen eğitim materyallerinde bakıyordum; aylar sonra metada eğitim materyalleri ile ilgili sorum var gene! Galaksidekiotosopçu yok galiba, yardımcı olabilir misiniz? Bazı sayfalarda (örneğin Doğrulanabilirlik başlıklı eğitim sayfasında) başlıktan ("Doğrulanabilirlik" yazısından), konu hakkındaki İngilizce politika sayfasına link verilmiş. Türkçe çevirisinde değişiklik yapıp Türkçe vikipedideki politika sayfasına) link vermek istiyorum ama başlıktaki bağlantıyı değiştirebileceğim bir yer yok (ya da ben bulamıyorum).--Başak (mesaj) 02:31, 24 Şubat 2016 (UTC)

Merhaba Başak, söz konusu değişikliğin yapılabilmesi için, bağlantı linkinin de çeviriye dahil edilmesi gerekir. Ben bu sayfada gerekli değişiklikleri yaptım. Buna benzer problemli başka sayfalar bulduğunda haberdar edersen yine yardımcı olurum. İyi çalışmalar. --WikiBronze [M] 20:04, 25 Şubat 2016 (UTC)
Teşekkürler. Bağlantı linkleri çeviriye dahil edilecek üç sayfa daha bildireyim o zaman hemen: #Notability, #Notability Guideline,*#No original research --Başak (mesaj) 23:11, 25 Şubat 2016 (UTC)
Rica ederim. Bildirdiğiniz sayfalarda çeviri etiketlerini düzenledim. Türkçe çeviriye bağlantıları ekleyebilirsiniz. --WikiBronze [M] 02:17, 26 Şubat 2016 (UTC)

This Month in Education: [March 2016][kaynağı değiştir]

By Walaa Abdel Manaem (Wikipedia Education Program Egypt) & (Egypt Wikimedians user group)

Walaa with Mr. Rashid El Telwaty and Ms. Suad Alhalwachi
Walaa with Dr. Sherifa Atallah
Walaa with Mr. Rashid El Telwaty, Ms. Bonnie Chiu, Mr. Jake and Ms. Naadiya Moosajee.

Snippet: Education Leaders at WISE Doha 2015 introducing Wikipedia Education Program in Egypt to WISE Conference attendees, as an example of a program in the Arab World, to share their experience to inspire other universities and institutions starting new programs in the area.

WISE 2015 Sessions and Plenaries were designed around three main pillars such as the UN Sustainable Development Goals; education and the economy; fostering innovation in education systems. Each pillar examined a variety of key topics including: the linkages between education, employment, and entrepreneurship; education reform and innovation in the MENA region and Qatar; emerging models of education financing, attracting, rewarding and retaining quality teachers; and the importance of investing in early childhood development.

Representatives of Wikipedia Education Program Walaa Abdel Manaem and Reem Al-Kashif participated in WISE Doha 2015 in Qatar, the annual World Innovation Summit for Education is the premier international platform dedicated to innovation and creative action in education where top decision-makers share insights with on-the-ground practitioners and collaborate to rethink education. Also, WISE 2015 was the first global education conference following the ratification of the UN Sustainable Development Goals (SDGs) in September 2015. Contributions ranged from Arabic Brochure of Editing Wikipedia for students in WEP in Egypt and everybody who would like to edit Wikipedia without ‎problems, The Arabic version of Welcome to Wikipedia reference guideline, PDF of brochure handed out during Arabic Wikipedia Convening, Doha, Qatar, 2011 and Introduction to Wikipedia. These contributions are related to show a case study of Wikipedia Education program in Egypt and how it worked since February 2012 till the November 2015, as the seventh edition ended last October. All discussions were about the program's mechanism and what were the motivations keeping it going. The program helped increasing gender diversity and supported the featured content on Arabic Wikipedia. Wikipedia Education Program, like any other initiative, has achievements and dark sides, for that reason, the representatives had to locate both of them and how they influence the Arabic community and how the community interact with this phenomenon.


Read more about the Wikipedia Education Program in Egypt here.

Read more about the Wikipedia Education program in the Arab World here (in Arabic).

By Shani Evenstein (WMIL)

Amir explains about the new translation tool to students

Snippet: A first-of-its-kind, for-credit, elective course that focuses on contributing to Wikipedia has opened at Tel Aviv University and is now available to all B.A. students on campus

On October 19th a new for-credit elective course called "Wikipedia: Skills for producing and consuming knowledge"[1] has opened at Tel Aviv University (TAU). The semester-long course (13 weeks) is available to all B.A. students on campus and this semester about 50 students from various disciplines are taking part in this first-of-its-kind course in Israel.

Working in small groups to correct copyrights and Non-NPOV violations

The course draws from "flipped classroom" concepts and uses "blended learning" methods, which practically means combining in-class lectures, workshops and small-group activities, as well as online individual learning. Both the Moodle learning management system (LMS) and the Wikipedia Education Extension are used to monitor the students' work and progress throughout the course.

The course has 2 main assignments - expanding an existing stub, as well as writing a new article, in the hopes that the content added during the course will assist not only the students themselves, but also future generations of learners as well as the general public. Though the course focuses on adding quality content to Wikipedia, it also aims to help students sharpen their academic skills and their 21st century skills, highlighting collaborative learning, joint online research and interdisciplinary collaborations in the process of constructing knowledge.

This course was initiated and is led by Shani Evenstein, an educator, Wikimedian and member of the Wikipedia Education Collaborative, in collaboration with the Orange Institute for Internet Studies, as well as the School of Education at TAU. The syllabus for the new course builds on the success of Wiki-Med, a for-credit elective course, which was designed in 2013 and is led by Evenstein at the Sackler school of Medicine for the third consecutive year. While Wiki-med is focused on contributing medical content to Wikipedia and is only available to Medical Students on campus, the new course is designed to accommodate students from different academic disciplines and varying backgrounds.

The course was chosen to be part of TAU's cross-discipline elective courses system ("Kelim Shluvim") and was approved by the Vice-Rector, who heads the program. In that, the course marks an important precedent in the collaboration between Academia and the Wikipedia Education Program, as it is the first time a higher institution acknowledges the importance of a course focusing on Wikipedia on a university level, offering it to all students, rather than a faculty level or individual lecturers as mostly practiced. It is our hope that other higher education institutions will follow this example and offer similar courses to students both in Israel and around the world.

Read more about the Wikipedia Education Program in Israel here.

By Melina Masnatta, Wikimedia Argentina

Snippet: University professors become Wikipedians in an online course during just a week.

How to be a Wikipedian in a week (educactional MOOC for university professors)

Educators with different profiles and from different latin america countries, but most of them professors at the University of Buenos Aires (UBA) from different faculties, have just participated in the online training and free course "Educational scenarios with technology. Among the real and the possible" organized by the Center for Innovation in Technology and Pedagogy (CITEP) of this university.

Different educational activities were carried out simultaneously. During the week and under the topic “Open movement”, Wikimedia Argentina participated with three different proposals: starting with an interview of Patricio Lorente accompanied with a short text to know more about the movement. To make an immersive experience we designed " Knowing Wikipedia by first-hand or Wikipedia in the first person" to work directly on the platform translating articles from english to spanish from a list created especially for that purpose. Along with this specific proposal, educators participated in a videoconference with Galileo Vidoni (available in Spanish), where participants could talk and learn more about how are the first steps to become a Wikipedian and the importance of the movement at the local and regional level.

A professor´s educational experience with Wikipedia explained with a tweet. He said: "I´m translating, enjoying and learning with Wikipedia". Know more experiences on Storify.

With only seven days and without being mandatory, different educators discovered how to edit on Wikipedia, indeed many of them mentioned that they had it as a pending to learn and participate on the free encyclopedia, but never had the time or the real chance. The enthusiasm was also present on social networks, where they shared the experience with the hashtag #escenariostec.

The result

More than 100 educators got involved and exchanged their experience in an online forum with more of 280 messages that reflected their learning process while experiencing with the activity. 80 of them were new users, and they created 61 new articles in spanish. An important fact: 78 of them were women, which means that working with educators is a key issue to continue closing the digital gender gap.

Finally from CITEP, they shared the following insights regarding the question that ran through all the activities that took place during the week dedicated to the open movement. Some thoughts can be sum up as follows:

The collaborative production in open environments: chaos or construction? (...) For the teacher also means accepting new challenges: encourage students to produce knowledge in an environment of divergent nature, it requires permanent operations and convergence. In a space that fosters interventions unmarked, the teacher needs to frame depending on the purpose of education and teaching purposes. (…) Wikipedia is the best example of the challenges posed by the digital era in the educational field, it forces us to rethink the relationship between technology and the production of knowledge and allows us to confirm that the collaborative work does not lead to chaos, if not to the construction. (. ..) [Authors: Angeles Solectic and Miri Latorre]

We share some of the voices of the protagonists in social networks with storify (available in Spanish). Read more about the Wikipedia Education Program in Argentina here.

By Vojtěch Dostál (Wikimedia Czech Republic)

Masaryk University employees are being trained in using and editing Wikipedia
Marek Blahuš, Wikipedian in residence at Masaryk University

Snippet: The second largest university in the Czech Republic has employed a Wikipedian in residence, leading to a boom of Wikimedia activities in the city of Brno.

Collaboration between Wikipedia and Czech institutions has always been a priority for Wikimedia Czech Republic, but the year 2015 has taken this to another level. First, an official memorandum of collaboration with the National Heritage Institute (NPÚ) was signed in May 2015, to be followed by official collaboration with Masaryk University in Brno (the second largest city and university in the Czech Republic), which was contracted in November 2015. In fact, Wikimedia activities in Brno have been blooming for several years now, mainly as a result of the community's own development, but aided substantially by the external interest in Wikipedia by Masaryk University alumni society, demonstrated as early as March 2013.

In February 2015, the university employed one of the most experienced Czech Wikipedians – Marek Blahuš (Blahma) – who was appointed to become the university's first "Wikipedian in residence". Marek Blahuš has been in the center of the Wikimedia community in Brno for about two years, organizing regular Wikipedia meetups, the 2014 edition of the annual WikiConference (more in English here) and creating the Czech-Slovak Wikipedia translation tool, which has famously led to the creation of >9000 articles on Czech and Slovak Wikipedias (more in English here). His current work as Wikipedian in residence is funded by Masaryk University and runs under the patronage of Wikimedia Czech Republic as well as Masaryk University's rector Mikuláš Bek.

Since February, Wikipedia has taken a prominent role within Masaryk University. Marek Blahuš started a "Masaryk University Wikipedians team", gathering local Wikipedians and facilitating contacts with the university, aided by his status of a graduate and current employee in its language center. Articles about Masaryk University alumni and faculties have been identified and improved after consultations with Masaryk University archives and libraries which provided helpful resources. Wikipedia citation templates can now be directly generated from the university's on-line archive of theses. In September, a public conference called "Masaryk University Is Getting High on Wikipedia" took place on university grounds, featuring the experienced Wikipedian Jan Sokol (Sokoljan), who is a philosopher, university teacher and a former presidential candidate. The talks focused on the use of Wikipedia in university education, in line with the successful Czech "Students Write Wikipedia" program. One of the teachers, Jiří Rambousek, expressed his desire to organize a Wikipedia Club as a regular meetup where articles would be improved in a collaborative effort and new editors introduced to Wikipedia.

The program is actively preparing for 2016 when we expect Wikimedia Czech Republic to take a more active role in overseeing the initiatives as well as the creation of a position of a "Wikipedian in Brno" – person officially in charge of the wide array of Wikimedia activities happening in the city. The chapter's annual plan includes initiatives to increase the number of university courses which incorporate Wikipedia into the curriculum, public presentations of Wikipedia at various events, scanning and uploading of images from institutional and personal archives, and much more. Let's wish that our plans come true!

Read more about the Wikipedia Education Program in the Czech Republic here.

By Leigh Thelmadatter (Wiki Learning-Tec de Monterrey)

Group photo of Reto Wikimedia participants at Tec de Monterrey, Mexico City Campus

Snippet: Student participation is more than just text!

For the Fall 2015 Wiki Learning-Tec de Monterrey held two wiki expeditions in Mexico City and began a collaboration with the Museo de Arte Popular. We also received our first grant!

Wiki expeditions[kaynağı değiştir]

The 32-campus Tec de Monterrey system has each semester an event called "Semana i" (i Week), when students forego normal classes for an entire week to work on challenging projects called "retos." For the Mexico City and Santa Fe campuses, one option for students was to work with Wikimedia, with the aptly named projects "Reto Wikimedia." Both campuses opted to do wiki-expeditions to different parts of Mexico City. The Mexico City campus had the larger group with almost 90 students registered, who covered the two southern boroughs of Xochimilco and Tlalpan. The Santa Fe group had 35 participants, and covered the San Ángel neighborhood found not far from this campus.

Both campus took photos of landmarks with the Mexico City campus also focusing on photos of everyday life in the south of the city. The Mexico City campus tallied 5264 photos, 8 videos and 36 articles, including articles related to the area into French, Swedish and Danish. The Santa Fe group tallied 605 photos, and ten articles in Spanish on landmarks in San Ángel.

In addition, the Mexico City campus had a special speaker the borough chronicler of Xochmilco, Sebastián Flores Farfán. A short montage video of the event is in the works.

Some student photos:

Some video clips of the event:

Animation clips with the Museo de Arte Popular[kaynağı değiştir]

Animation about alebrijes

Wikiservicio, students working with Wikimedia for their community service requirement, added a new component. To attract more students and encourage more students to do all of their community service hours with Wikimedia, a collaboration was set up with the Museo de Arte Popular (MAP)... the first of many we hope! Six students from the digital art and animation major (see last newsletter) have continued working with Wikimedia, but focusing their efforts in creating short animation clips in relation to the mission of promoting and preserving Mexican folk art. One clip has been completed and can be see to the right of this text. So far, the video has subtitles in English, German, French and Punjabi. A second clip is nearing completion at the time of this writing.

Classes and Wikimetrics[kaynağı değiştir]

Fifteen students completed work with Wikiservicio doing translations, writing new articles and doing photography projects. As of this date, 7 have indicated interest in working with Wikiservicio on campus and another six with MAP.

Five university level classes and one high school class on the Mexico City (South) campus have had projects, all in writing and translation, with some video work.

Wikimetrics for the semester are:

According to Wikimetrics tool....

  • 9,589,918 bytes to Spanish Wikipedia
  • 3,098 edits to the mainspace of Spanish Wikipedia
  • 367 pages created in the mainspace of Spanish Wikipedia

Manual count

  • 302 student and teacher participants
  • 281 Spanish Wikipedia articles created or expanded
  • 6,057 photographs
  • 10 videos
  • 9 articles in English Wikipedia
  • 2 articles in French Wikipedia
  • 1 article in Swedish Wikipedia
  • 1 article in Danish Wikipedia

First grant Wiki Learning received its first grant from the Wikimedia Foundation. The long-term goal of this grant is to establish a system for financing Wiki Learning. The grant, which totals a modest 12,500 Mexican pesos, will be used for swag, such as t shirts, stickers, buttons, etc, especially for Semana i activities and promotion of wiki activities to other campus. The money will also be used for incidental travel expenses, especially for projects needing to move expensive camera equipment.

Read more about the Wikipedia Education Program in Mexico here.

By Christian Cariño (Wikimedia México) and Melina Masnatta (Wikimedia Argentina)

Wikipedia Education Program in Argentina

Snippet: Aprender para Educar writes about Wikipedia Education Program in Argentina.

The digital free magazine Aprender para Educar (Learning to educate) of the National Technological University (UTN) is recognized in the community of education and technology in Argentina to write about innovation issues in Spanish, which is not common in the academic dissemination and teacher training field.

Cristina Velazquez, general editor of the magazine invited Wikimedia Argentina to write an article that generally describes their activities in the Education Program, after reading the proposal she decided to publish it as the main article of the 12th edition.

To describe the education program, WMAR wrote two notes completing one another, as doing a zoom: from the local to the global and from the global to the local, showing how a movement of this magnitude does not stand alone, it is part of a huge network.

Melina Masnatta, education manager in WMAR and Patricio Lorente, chair of the Wikimedia Foundation Board of Trustees wrote those two notes.The first one focuses on the Education Program, implementation, challenges and obstacles that they had at the beginning, plans to integrate it into the classrooms in Argentina and how different Wikimedia Projects are also relevant in education. The most important thing, Melina adds, is to strengthen the values that inspire them, show how the free culture give meaning to education in general and digital culture in particular.

Meanwhile in the second part, Lorente focuses on the global movement, the community pillars, the agenda of today's challenges and the effort of their volunteers as protagonists. It is not easy show the world what drives us and why we work as volunteers in different countries. In education very few people understand the value of building free knowledge. There is still a great prejudice or negative perceptions of Wikipedia in the classroom because teachers ignore how Wikipedia is built.

Everybody reads Wikipedia, but few people edit it. We can change this fact by spreading in spaces such as the Journal of the UTN and inviting more people to collaborate and be the protagonist of this huge collective work for humanity.

Read more about the Wikipedia Education Program in Argentina here.

By Walaa Abdel Manaem (Wikipedia Education Program Egypt) & (Egypt Wikimedians user group)

Bassem Fleifel

Snippet: Online ambassador helped spanish students course in Cairo University to nominate their articles, scoring an exceptional record of WEP excellent content.

Bassem Fleifel, an online ambassador of Cairo university spanish course, played a prominent role to help all students to encourage them to nominate their excellent content to be a featured and good articles in Arabic Wikipedia. Those articles are History of bread (Featured article); Walt Disney; Daniel Radcliffe; Al-Andalus; Poet in New York; and Popol Vuh.

The seventh term, the program started in Cairo University with promoting posts on Wikipedia and social media websites to help new participants understand the general idea of the program as well as holding meetings with professors from the departments of History, chinese, English language and Spanish language. Walaa Abdel Manaem (program leader in Cairo University) and Bassem Fleifel (online ambassador) have held some workshops in campus and online for the whole students to teach them "How to edit Wikipedia". On the other hand, Prof. Abeer Abdel-Hafiz has exerted great efforts with her students in addition to introducing Walaa to new classes of senior students for whom she has organized general seminars about Wikipedia and the education program. At the same time Walaa was assigning her Spanish department students of the first and second year to edit Wikipedia.

This term, Prof. Abeer let the chance to her students to choose any articles they would like to translate from the Spanish Wikipedia to the Arabic Wikipedia or working on articles about history. They already have chosen some articles to translate with the target of nominating them to be a featured and good articles.

Most of students worked on articles about different topics like history, writers, actors, history of food and drink, mayan literature, islam and politics, etc. This course itself achieved an exceptional record of Wikipedia Education program excellent content and the best term ever in the history of WEP in Egypt in general and in the Faculty of Arts, Cairo University in specific. Walaa has held 2 online webinars to follow up with her students in addition to the workshops held at the campus. Regarding numbers, 38 students joined this course, of which 35 are female and 3 are male students. They worked on 1748 articles adding more than 12,282,943 million bytes to the article namespace on the Arabic Wikipedia, with the help of the online ambassador, who also participated as a student.

See the course page of this group on the Arabic Wikipedia here.

Full statistics of WEP in Egypt the first term in 2012 till the seventh term in 2015 which include numbers of created articles, featured and good articles, featured portals and lists.

Read more about the Wikipedia Education Program in Egypt here.

By Jorid Martinsen (Wikimedia Norge)

Jorid Martinsen teaching students at the University of Oslo about Wikipedia.

Snippet: This fall masters students in History and Archeology at the University of Oslo take on the task of Wikipedia editing as one of the main parts in a subject on communication of History.

The University of Oslo is Norway’s largest higher education institution, and it is the first time Wikimedia Norway collaborates with this University in forming and using Wikipedia editing as a integrated part of higher education. The collaboration started by Wikimedia Norway contacting assistant professor John McNicol, who already had gotten some media attention on his eagerness to make students skilled in knowledge sharing.

Starting off with a two hour lecture on the secret world of Wikipedia and a two hour editing workshop in mid-September, and in October the students will evaluate the life of their articles. Has there been many additional edits on their articles? Discussions? Request to delete everything? For Wikimedia Norge it is fun to see the students both engaging in Wikipedia editing and using the ways of Wikipedia to discuss how knowledge is formed.

Read more about the Wikipedia Education Program in Norway here.

MediaWiki message delivery (mesaj) 08:26, 1 Mart 2016 (UTC).

If this message is not on your home wiki's talk page, update your subscription.

This Month in Education: [March 2016][kaynağı değiştir]





We apologize for an earlier distribution that mistakenly took on the older content. We hope you enjoy the newest issue of the newsletter we are sharing now.--Sailesh Patnaik (Distribution leader) using MediaWiki message delivery (mesaj) 18:44, 2 Mart 2016 (UTC)

          Hoşbuldum --Feminist1982 (mesaj) 13:15, 5 Mart 2016 (UTC)
  1. ^ Link to the course page at the TAU website (in Hebrew) - http://www2.tau.ac.il/yedion/syllabus.asp?course=1880180101&year=2015