Kullanıcı mesaj:Cem Altınel

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Son yorum: MediaWiki message delivery tarafından 13 gün önce Sevgili Cem Altınel, yardımına ihtiyacımız var! başlığına

Vikipedi'ye Hoş Geldiniz![kaynağı değiştir]

Vikipedi'ye hoş geldiniz
Vikipedi'ye hoş geldiniz

Merhaba Cem Altınel. Herkesin katkıda bulunabildiği Özgür Ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz!

  • Aklınıza takılan sorular varsa ve danışma gereği duyuyorsanız yardım ve sıkça sorulan sorular sayfalarına bakabilirsiniz. Ayrıca sorularınızı Danışma masası ve Köy çeşmesinde de belirtebilirsiniz. Maddelerde değişiklik yapmak için bu sayfaya ve bu sayfaya bakmanızda yarar var. Ses, animasyon, fotoğraf, vb. dosyaları Vikipedi'ye yüklemek için önce mutlaka bu sayfayı okumalısınız. Vikipedistlerle mesajlaşmak isterseniz size her konuda yardımcı olmak isteyeceklerdir. Mesaj atmak istediğiniz kullanıcının mesaj sayfasına girip, üstteki "+" butonuna tıklayıp, çıkan değişiklik sayfasında konuyu, mesajı yazıp sonunda da 4 tilde ile (~~~~) imza atmayı lütfen unutmayınız!
  • Telif politikalarımız sebebiyle Vikipedi'ye telif hakkı saklı başka bir kaynakta var olan metinleri eklemiyoruz. Bunların içerdiği bilgileri ancak kendi cümlelerimizle buraya yazabilir ve onları kaynak gösterebiliriz. Lütfen başka site, kitap veya dergilerden Vikipedi'ye bilgi kopyalamayınız.

Unutmayın![kaynağı değiştir]

  • Maddelere imza atmayınız, maddelerde reklam yapmayınız, e-posta ve telefon numarası gibi özel bilgilerinizi paylaşmayınız. Kendinizi tanıtabilmek için kullanıcı sayfanızda Babil şablonlarını kullanabilirsiniz.
  • Aynı kişiye ait birden fazla hesabın ya da farklı kişilere ait olsa bile birden fazla hesabın tartışmalarda avantaj sağlamak amacıyla birlikte hareket etmesinin kuklacılık olarak değerlendirileceğini ve bunun yasak olduğunu unutmayın. Politika ve yönergeleri okuduysanız, değişiklik yapmayı ve Vikipedi'de neler yapabileceğinizi artık biliyorsanız cesur olun ve değişiklik yapmaya başlayın!...
Haydi kolay gelsin!

KumulBot (mesaj) 19:38, 22 Mart 2015 (UTC)

CEE Bahar Uluslararası VikiProjesi Sizsiz Olmaz![kaynağı değiştir]

CEE Bahar 2015 Uluslararası VikiProjesi davetiyesi
Merhaba, Cem Altınel
Orta ve Doğu Avrupa ile ilgili maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı, geliştirmeyi ve düzenlemeyi hedefleyen Uluslararası VikiProjesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Ayrıntılı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz. Projede değerli katkılarınızı görmek dileğiyle şimdiden teşekkürler, iyi çalışmalar. --~~~~

ArnavutlukAvusturyaAzerbaycanBelarusBosna-HersekBulgaristanÇekyaErmenistanEstonyaGürcistanHırvatistanKaradağKazakistanKıbrıs CumhuriyetiLetonyaLitvanyaMacaristanKuzey MakedonyaMoldovaPolonyaRomanyaRusyaSırbistanSlovakyaSlovenyaTürkiyeUkraynaYunanistan

Uyarı
Uyarı
Lütfen sadece ansiklopedik içerik ekleyiniz.
Vikipedi'ye hoş geldiniz. Büyük olasılıkla yaptığınız değişiklik silindi, silinmek üzere işaretlendi ya da geri alındı. Lütfen sadece ansiklopedik bilgi / içerik eklemeye özen gösteriniz (bakınız: Vikipedi ne değildir?). Bu konuda kayda değerlik ölçütleri sayfamızdan bilgi edinebilirsiniz. Ansiklopedik bilgi içermeyen sayfalar eklemeyi tekrarlamanız durumunda katkılarınız silinecek ya da geri alınacaktır. Bilgi edinmeniz rica olunur. Teşekkürler, iyi değişiklikler!
Eldarion 10:22, 15 Ekim 2015 (UTC)


Edirne Belediye Başkanları şablon[kaynağı değiştir]

Sayın Yetkili,

Edirne Belediye Başkanları şablonunda ismi geçen "Yolageldili Kasım Bey" ile ilgili sayfayı Kasım Bey'in torunu yine aynı isimdeki Kasım Yolageldili'nin isteği üzerine kendisinin bana verdiği bilgilerle Kasım Yolageldili ismi adı altında oluşturdum. Şablondaki Yolageldili Kasım Bey ile Kasım Yolageldili aynı şahıslardır. Edirne Belediye Başkanları şablonundan Kasım Yolageldili'ye yönlendirme yapılırsa Şablon'a katkı olacaktır. Hatta isterseniz hazırlanan Kasım Yolageldili sayfasını da denetleyebilirsiniz. Konu ile ilgili yardımlarınıza sevinirim. İyi çalışmalar, Cem Altınel (mesaj) 11:47, 21 Ekim 2015 (UTC)

Sayın Cem Altınel, gerekli düzeltme ve yönlendirmeler yapılmıştır. Uyarınız için teşekkürler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 12:42, 21 Ekim 2015 (UTC)
Kasım Yolageldili sayfasına yaptığınız katkılardan dolayı teşekkürler.

Bir fotoğrafını nasıl koyabiliriz? Cem Altınel (mesaj) 14:05, 21 Ekim 2015 (UTC)

Kişinin ölümünden 70 yıldan fazla geçtiği için fotoğrafı özgür lisansla yükleyebilirsiniz. Yani Commons'a yüklenebilir. Lisanslama ile ilgili sorun yaşarsanız ben yardımcı olmaya çalışırım. Selamlar, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 14:10, 21 Ekim 2015 (UTC)

Ratip Kazancıgil[kaynağı değiştir]

Ratıp Kazancıgil maddesini oluşturduğunuz için teşekkürler. Ben de size yazıyordum. Maddeyi düzenledim, "Kaynaksız" şablonunu kaldırdım. Kategori ekledim. Kaynak göstermek ve tarafsız bakış açısı ile yazmak yani bir tanıtım broşürü vb. havasında değil de "ansiklopedik" bir dille yazmak Vikipedi'de çok önemli. O yüzden metinde bazı değişiklikler de yaptım. Kazancıgil maddesini Edirne'ye katkıları dışında da geliştirmeye yardımcı olabilir misiniz? Örneğin akademik hayatı hakkında sorular aklıma geliyor: doktorasını nerede, kaç yılında yapmış; doçent ünvanını ne zaman almış, akademik yayınları nelerdir? Bir de Çeviriler başlığı altındaki kitaplar kafamı kurcaladı. Hangi yazarlaın eseri, hangi dilden çeviri bu kitaplar? Yoksa çeviri değil de Osmanlı Türkçesinden Latin harflerine transkripsiyon mu bu eserler acaba?

Kazancıgil ve Rıfat Osman için fotoğraf eklemek çok çok iyi olur. Fotoğrafları Vikipedi'ye değil de Commons'a yüklemeyi deneyebilirsiniz. Bu şekilde tüm dünyadaki Wikipedia projelerinde kullanılabilir. Burada da Telif hakları konusu önemli. Fotoğrafçının resmin yayımlanmasına izni varsa sorun yok. İsterseniz commons'a yüklemeyi deneyin, sorun yaşarsanız mesaj gönderin ben yükleyeyim...--Başak (mesaj) 14:21, 21 Ekim 2015 (UTC)

Yıldız için teşekkürler, iyi Viki'ler--Başak (mesaj) 16:10, 21 Ekim 2015 (UTC)

Şevket Dağdeviren güncelleme[kaynağı değiştir]

Oluşturduğum Şevket Dağdeviren sayfası için daha önceden katkılarınız olmuştu. Bulduğum yeni kaynaklar nedeni ile yaptığım ilaveler 30 Ağustos'tan beri denetlenmedi.Bu sayfanın denetlenerek güncellenmesi için yardımcı olur musunuz lütfen.

Teşekkürler, Cem Altınel Özel:Katkılar/Cem Altınel 09:34, 18 Ekim 2015 (UTC)

Maddeyi gözden geçirdim ve denetledim. Bildirdiğiniz ve katkılarınız için teşekkürler. Bu arada yıldızınız için de teşekkür ederim. Elimden geldiğince katkıda bulunmaya çalışıyorum. İyi vikiler... Vikibilim mesaj / katkılar 14:43, 21 Ekim 2015 (UTC)


Merhaba Kediçobanı,[kaynağı değiştir]

Anladığım kadarıyla Süheyl Ünver sayfasını siz denetliyorsunuz. Süheyl Hoca ile ilgili bir dizi yapıtın hazırlayanı / yazarı da Dr. Ratip Kazancıgil'dir. Kazancıgil'in sayfasında yer alan bazı yapıtları Ünver'in sayfasında göremiyorum. Bu sayfadaki yapıtların da Ünver'in sayfasında yer alması ve iki sayfa arasında bağlantı oluşturulması fotoğrafı netleştirecektir. Katkılarınızın yaralı olabileceği görüşündeyim. iyi çalışmalar. Cem Altınel (mesaj) 05:29, 22 Ekim 2015 (UTC)

Merhaba Cem Altınel, aslında devriye görevindeyken baktığım maddelerden biri. Mevzubahis kişiler hakkında pek bilgim yok. İlgili yapıtların hangileri olduğunu da bilmiyorum ancak Süheyl Ünver maddesinde, Ratip Kazancıgil maddesine iç bağlantı verdim. Kolay gelsin. --KediÇobanı🐈 06:27, 22 Ekim 2015 (UTC)

Şükrü Paşa ile ilgili katkılarınızda kaynaklarınızı göremedim. Sayfa baştan sona kaynak sorunu yaşıyor. Verilen 4 kaynaktan 3'üne ulaşılamıyor; 4. ise Şükrü Paşa ile ilintili değil de anıtlarla ilintili. Denetçileri göreve davet ediyorum. Cem Altınel (mesaj) 18:32, 31 Ekim 2015 (UTC)

Merhaba Cem Altınel,
2015'teki tek değişiklik kaydım olan, Erzurum'lu olmalarına rağmen Edirne soyadını almalarını kasdetmiş olamayacağınıza göre, 2012 değişikliğimden bahsediyor olmalısınız. Değişiklik açıklamasında da belirttiğim üzere o sırada izlediğim Taha Akyol'un "Rumeliye Elveda" belgeselindeki belgelere dayanarak yazmıştım. Maddenin pek iyi durumda olmadığı doğru. Siz de kaynak bularak maddeyi geliştirebilirsiniz.
İyi çalışmalar.iazak (mesaj) 18:47, 31 Ekim 2015 (UTC)

Şükrü Paşa kaynak[kaynağı değiştir]

Merhaba İazak,

Şükrü Paşa sayfasına bir dizi kaynağı dipnot olarak ekledim. Bu bilgileri aldığım yeri de kaynak olarak sundum. İsterseniz bunları metin içine yerleştirebilir, isterseniz de olduğu gibi bırakabilirsiniz. İyi çalışmalar. Cem Altınel (mesaj) 07:36, 6 Kasım 2015 (UTC)

Merhaba Cem,
Eline sağlık. Daha sonra göz atacağım.iazak (mesaj) 10:05, 6 Kasım 2015 (UTC)

Merhaba Saygıner, Salname başlıklı maddeye 16 Temmuz 2014'de yapılan katkıları kopyala/yapıştır gerekçesi ile silmişsiniz. Ancak son şekli ile Salname maddesi oldukça yetersiz görünüyor. Acaba 88.246.148.122 IP numaralı kullanıcının eklediği bu bilgilerden yararlanıp sayfa daha çok bilgi içeren bir şekle getirilemez mi? İyi çalışmalar. Cem Altınel (mesaj) 05:35, 5 Mayıs 2016 (UTC)

Merhaba. Tabi ki getirebilir, her madde gibi bahsi geçen madde de geliştirilmeye açık. Ancak kopyala/yapıştır (telif) olmaması gerekiyor.--Sayginerv-posta

Edirne valileri şablon[kaynağı değiştir]

Merhaba Yzkoc,

Edirne valileri şablonunu sanırım siz oluşturmuşsunuz. Elinize sağlık. Şablon genel isim altında olmakla birlikte yalnızca Cumhuriyet dönemini kapsıyor ve ilk Cumhuriyet Valisi olan Şakir Kesbir'den başlamıyor.. Osman Nuri Peremeci'nin 1939 basımı "Edirne Tarihi" isimli yapıtının 338. sayfasından başlayan bölümünde bu liste 1817 tarihine kadar gidiyor. Bu dönemdeki valileri de şablona nasıl katabiliriz? Bana iletişim adresi verirseniz size tam listeyi gönderebilirim.

İyi çalışmalar. Cem Cem Altınel (mesaj) 10:48, 26 Eylül 2016 (UTC)

Merhaba, aynı şablon içinde değil ama Trabzon Vilayeti valileri şablonu gibi ayrı bir şablonda oluşturulmalı. İsimleri ve görev tarihlerini buraya yazarsanız bende oluşturabilirim. İyi çalışmalar.Yzkoc (mesaj) 13:44, 26 Eylül 2016 (UTC)

Edirne Vilayeti valileri[kaynağı değiştir]

Merhaba İncelemeelemanı,

Bir süre önce Osman Nuri Peremeci'nin Edirne Tarihi kitabından Osmanlı Edirne Vilayeti Valilerinin listesini Yzkoc'a vermiştim ve o da şablonu oluşturmuştu. Sayfa önce 185.9.19.67 no'lu kullanıcı tarafından değiştirilmek istendi fakat II. Niveles tarafından bu yanlışlar geri alındı. Sonra da 78.174.164.232 no'lu kullanıcı tarafından aynı yanlış bilgiler şablona eklendi ancak bu defa tarafınızdan onaylandı. Oysa benim Yzkoc'a verdiğim bilgiler ansiklopedik bilgilerdir ve Peremeci'nin kitabının 338-342 sayfalarından bire bir alınmıştır. Son girilen bilgilerde inatla isim sonlarındaki t harfleri d harfine çevrilmiş, şablonla ilgisi olmayan işgal tarihleri eklenmiş ve hepsinden öte yapılan değişikliklerle ilgili hiç bir kaynak gösterilmemiştir. Doğru bilgi Peremeci'nin kitabındadır. Düzeltmeniz dileği ile. Cem Altınel (mesaj) 07:38, 23 Kasım 2016 (UTC)

Bahsettiğiniz şablonda yapılan değişikliği geriye aldım. Kolay gelsin. --İnceleme Elemanı (mesaj) 08:00, 23 Kasım 2016 (UTC)
Ayrıca bilmelisiniz ki, bu yapıcı bir değişiklikti. Sizden ricam IP kullanıcısının bulduğu bağlantılar gerçekten bu kişiler ise bağlantı vermenizdir. --İnceleme Elemanı (mesaj) 08:02, 23 Kasım 2016 (UTC)
78.174.164.232 no'lu kullanıcı tarafından yapılan Rus İşgali (1878-1880), Bulgar İşgali (1913), Yunan İşgali (1920-1922) eklemeleri tarihsel gerçekler ile uyumlu, verdiğiniz kaynak yalnızca valileri listelemişse, bu bilgiler eklenebilir. Mustafa Nuri Paşa maddesine göre ilk defa 1843 yılında vali olmuş, şablonda ise 1835 gözüküyor, onun için isim benzerliği geldi, Rauf Paşa içinde bağlantı göremedimYzkoc (mesaj) 18:53, 29 Kasım 2016 (UTC)

SakhalinioBuyrun beniiiim? 14:41, 22 Ağustos 2017 (UTC)

Ekrem Demiray portre[kaynağı değiştir]

Merhaba Sakhalinio,

Uyarın için teşekkürler. Eski Edirne Belediye başkanlarından Ekrem Demiray ve Şerif Bilgen'in portrelerini ben yükledim. Bir IP sorunu yaşadığım için Wikicomman'a yükleyemedim ve onun yerine yerli Viipedi'ye yükledim. Her 2 fotoğraf'da benim koleksiyonumda ve Nisan 2017'de Edirne Belediyesi Yayınları tarafından basılan "1863-1931 Şevket Dağdevirn ve Edirne'si" başlıklı kitabımda yer aldı. Her 2 fotoğraf da 1930 yılında çekilmiş, Ekrem Demiray'ın olduğu fotoğraf ise kağıt olmadığından cama basılı durumda.

Kısaca ikisi de 87 yıl öncesinin ve benim koleksiyonumda olması nedeni lisans sorunu yok. Büyük olasılıkla ben yükleme yaparken bir şeyi eksik ya da yanlış girdim. Her ne ise bu yanlışı düzelterek görsellerin Vikipedi'de kalmasını sağlayabilir misin. İyi Vikiler, Cem Cem Altınel (mesaj) 15:09, 22 Ağustos 2017 (UTC)

Merhaba sayın Cem Altınel, {{GÖBL-kişisel}} şablonunu kullanabilirsiniz. Selamlarımla, iyi vikiler, SakhalinioBuyrun beniiiim? 17:59, 22 Ağustos 2017 (UTC)

Trakya Paşaeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti[kaynağı değiştir]

Merhaba Cobija,

Trakya Paşaeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti sayfasını siz oluşturmuşsunuz. Elinize sağlık. Ben de katkılar yapmaya çalışıyorum. Aşağıdaki cümle; "İşgallere karşı yaptıkları mücadele döneminde kısa süreli de olsa bölgesel bir hükûmet kurarak direnişleri güçlendirmeye çalışmışlardır." bence fazla kesinlik içeren bir ifade. Çünkü Trakya Paşaeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti Hükümeti diye bir kavramı belgelerde bulamıyorum. Cemiyetin bir hükümet gibi algılandığı / kabul gördüğü tartışılmaz ama kurulmuş bir hükümet yok. Dolayısı ile bu ifade bana yanıltıcı geliyor. Benim bu gün eklediğim; "Trakya Paşaeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti’nin etkinliği Trakya’nın her tarafında tanınıyordu. Trakya’nın Türklüğü’nü savunmayı görev edinmiş bu oluşum, I. Kolordu’ya savaş için gerekli unsurları da sağlıyor ve bir hükümet gibi algılanıyordu." ifadesi daha gerçekçi ve açıklayıcı. Uygun görürseniz "İşgallere karşı yaptıkları mücadele döneminde kısa süreli de olsa bölgesel bir hükûmet kurarak direnişleri güçlendirmeye çalışmışlardır." ifadesinin çıkarılmasını öneriyorum. İyi vikiler. Cem Cem Altınel (mesaj) 17:53, 2 Eylül 2017 (UTC)

Maddeye sağladığınız katkılar için teşekkür ederim öncelikle. Maddeyi yazarken sizin kadar ince eleyip sık dokumamıştım açıkçası. Söylediğinizde haklısınız, ilgili cümleyi çıkardım maddeden. --Cobija (mesaj) 19:23, 2 Eylül 2017 (UTC)

Çok teşekkür ederim Cobija. Bazı eklemeler yaptım. Bir konuyu da gündeme getirmek istiyorum. Yeni Edirne gazetesi daha sonra Trakya Paşaeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti'nde kurucu olarak yer alacak olan Şevket Dağdeviren ve Şeref Aykut tarafından çıkarıldı ama 1906 - 1913 tarihleri arasında yayınlandı. Yani TPMHC'nin kuruluşundan 5 yıl önce kapanmıştı. Bir konuda da görüşünüzü almak istiyorum. Cemiyetin önde gelenlerinin isimlerini bir liste olarak bu maddeye koymamız uygun olur mu? Görüş ve katkılarınız memnumiyetle karşılanacaktır. İyi Vikiler. Cem Altınel (mesaj) 08:04, 3 Eylül 2017 (UTC)

Cemiyetin önemli isimlerinin listelenmesi elbette yararlı olur. Madde her türlü katkıya aç, umarım geliştirmeye devam edersiniz. Böylesine önemli bir maddenin bu kadar kısa olması insanın içine sinmiyor. --Cobija (mesaj) 19:17, 6 Eylül 2017 (UTC)

Avukat Şeref Aykut[kaynağı değiştir]

Merhaba Yzkoc, Avukat Şeref Aykut ile ilgili maddeyi siz hazırlamışsınız. Elinize sağlık. Ben de bazı katkılar yaptım. Elimdeki çeşitli kaynaklara baktığımda sizin hazırladığınız taslakla ilgili 3 çelişki buluyorum. 1) İsim kesinlikle Avukat Şeref Aykut. Hiç bir yerde Şerafettin ismi geçmiyor. Benim baktığım TBMM kayıtlarında da (https://www.tbmm.gov.tr/develop/owa/milletvekillerimiz_eski.sonuc?adi=&soyadi=&il=&meclis=1-1&kelime=) Şeref Aykut olarak geçiyor. 2) Tüm Kaynaklarda doğum yeri Edirne. Bağdat yalnızca sizin hazırladığınız metinde var. 3) Doğum tarihi tüm kaynaklarda 1874 yani 1873 değil. Hafta sonu Şeref Aykut'un torunu olan Prof. Dr. Hasan Dilan ile görüştüm. Birçok kitap verdi ve bu kitapların hepsinde de benim görüşlerimi teyit ediyor. Eğer sayfa düzeltilirse elimdeki kaynaklar doğrultusunda geliştirmek istiyorum. Nasıl ilerlemek isterseniz? İyi çalışmalar. Cem Altınel (mesaj) 15:34, 17 Kasım 2017 (UTC)

Elinizde ki kaynaklar çerçevesinde geliştirebilirsiniz, gayet güzel olur. Ben maddeyi (https://www.tbmm.gov.tr/TBMM_Album.htm) adresinde yer alan pdf dosyalarından ilkine (Birinci cilt 1920-1950) bakarak yazmıştım.
Seref Bey (108) (Mehmet Serafettin AYKUT) Bagdat - 1874, Arif - Fethiye (Fatma) - Istanbul Hukuk Mektebi -Fransızca, Arapça, Farsça - Türk Dili ve Tarihi - Dava Vekili - Tercüman-ı Hakikat Gazetesi, Maârif, Mektep ve Terakki Dergileri Yazarı, Izmir’de Hizmet Edirne’de Yeni Edirne Trakya Gazeteleri yayıncısı, Trakya ve Pasaeli Müdâfaa-i Hukuk Cemiyeti Kurucusu - Osmanlı Meclis-i Meb'ûsân IV. Dönem Edirne Mebusu (Tutuklanarak Malta Adasına sürgüne gönderildi.) – I. Dönem Edirne Millet vekili - Büyük Millet Meclisi 1. Şube Baskanı - Evli, 2 Çocuk. Ölüm Tar#h#: 17.05.1939

Adının yanında yazan 108 bir dipnot. Aynı ciltte bu dipnotta:

108 Mazbatası ve Isim Defter# “Mehmet Seref” adına düzenlenmis, I. ve IV. Dönem tutanaklarında “Seref”, V. ve VI. Dönem tutanaklarında ise “Seref Aykut” olarak kayıtlara geçmistir.

İyi çalışmalar.--Yzkoc (mesaj) 11:09, 18 Kasım 2017 (UTC)

Yanıtınız için teşekkürler. Torunu ile yaptığımız telefon konuşmasında kişinin adının Şeref Aykut olduğu teyit edildi. Kitaplarındaki ismi de (örn. "Aykut, Mehmet Şeref, Trakya Millî Mücadele Tarihi Malta Hatıratı ve Malta'da Türkler, Alfa Yayınları, 2010 İstanbul) Mehmet Şeref Aykut olarak geçiyor. Edirne'nin yerel kahramanlarından. Doğumu Edirne ve mezarı da Edirne'de. Başlıktaki Şerafettin ismi kafa karışıklığı yaratıyor çünkü herkes Şeref Aykut olarak search ediyor ve sayfaya ulaşamıyor. Burada benim geliştireceğim metini Trakya Paşaeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti'nin hazırlanmakta olan kitabında da kaynak olarak kullanacağız. Yani ismin Mehmet Şeref Aykut olarak düzeltilmesi çok doğru olacak. Ayrıca sizin gönderdiğiniz linkte ben PDF'e ulaşamıyorum. TBMM sayfasında yalnızca benim size gönderdiğim linkte ismi geçiyor ve o da Şeref Aykut. İlginiz ve yardımlarınız için teşekkür ederim.

Ayrıca ilişikteki bu linkte de Mehmet Şeref Aykut, 1874 Edirne olarak geçiyor. İyi çalışmalar.

http://www.biyografya.com/biyografi/7567 Cem Altınel (mesaj) 13:29, 18 Kasım 2017 (UTC)

Bahsettiğim biyografi için doğru link: (https://www.tbmm.gov.tr/TBMM_Album/Cilt1/index.html) linki dener misin? Ancak senin kaynaklar da gayet güvenilir. İyi çalışmalar.--Yzkoc (mesaj) 17:53, 18 Kasım 2017 (UTC)

Vikipedi:Hafriyat Grubu[kaynağı değiştir]

Merhaba Rapsar,

Vikipedi: Hafriyat Grubu yanlış bir yönlendirme oldu. Geri alamadım. Hafriyat Grubu maddesine dokunmadan sözü geçen yönlendirme sayfasını silerseniz sevinirim. İyi çalışmalar. Cem Altınel (mesaj) 17.02, 16 Nisan 2018 (UTC)Yanıtla

Tekrar Merhaba Rapsar,

Kullanıcı:Cem Altınel/Antonio Cosentino sayfanızı silmenizi anlayamadım. Yalın bir açıklama mümkün mü? Cem Altınel (mesaj) 16.37, 17 Nisan 2018 (UTC)Yanıtla

Merhaba. Farklı sayfa alanları arasındaki yönlendirmeler silinmeli. "Vikipedi:..." sayfasını "Kategori:..." sayfasına yönlendirmiyoruz mesela. Bunun gibi başka yönlendirmeler de varsa silinmesi lazım.--RapsarEfendim? 19.53, 17 Nisan 2018 (UTC)Yanıtla

Saim Erken[kaynağı değiştir]

Selamlar Cem Altınel. Nasılsınız? Oluşturmuş olduğunuz Saim Erken maddesine hızlıca bir göz attım. Maddeyi yeni oluşturduğunuz için geliştireceğinizi düşünüyorum ama yine de kayda değerlik kriterlerini sağlayıp, sağlamadığından şüpheliyim. Lütfen hangi kriteri sağladığını değerlendirerek maddeyi oluşturmuşsanız, tekrar kontrol edebilir misiniz? Aktif kullanıcılarımızın oluşturduğu maddelere aniden müdehale etmeyi emeğe saygısızlık olarak gördüğümden öncelikle sizinle iletişime geçmek istedim. Madde bu haliyle kalacaksa, öncelikle KD etiketlenebilir ve ilerleyen aşamalarda silinebilir. Bilgilerinize önemle sunarım. İyi günler. chanseyMesajYaz 11.21, 31 Mayıs 2018 (UTC)Yanıtla

Tekrar selamlar, cevap için teşekkürler. Düşüncenize saygı duyuyorum ama kaynaklandırılabilir eğitim ve sanat hayatını içerek öğeler maddede eksik duruyor. Maddeye harcanan emek çok bariz, ama kaynak eksikliği var. Samimiyetimle söylüyorum, maddeyi gördükten sonra kaynaklandırmak için araştırma yaptım ve sonucu sizinle paylaştım. Bahsettiğiniz nitelikler elbette bir sanatçı için çok önemli ve değerli kriterler ama ne yazık ki halen Vikipedi’nin kriterlerini karşılamadığını düşünüyorum... chanseyMesajYaz 12.27, 31 Mayıs 2018 (UTC)Yanıtla

Teşekkürler Chansey, Kaya Özsezgin'in Türk Plastik Sanatçılar Ansiklopedisi en kabul gören kaynaktır. Bu yapıtın 1994 baskısının 143. sayfasında da Erken yer alıyor. Bu kaynağı da maddeye ekledim. Sanatçının sanatı hakkında Sezer Tansuğ'un da yorumu var ki kendisi Türkiye'nin tüm zamanlar en önemlisanat eleştirmenidir. Ben ilke olarak abartısız yalın maddeleri tercih ediyorum. İsterseniz bu yorumları da ekleyebilirim. İyi çalışmalar. Cem Altınel (mesaj) 12.40, 31 Mayıs 2018 (UTC)Yanıtla

İyi akşamlar. Mesaj sayfamdaki ve buradaki mesajınızı okudum. “Su-i misal, misal değildir” sözünden yola çıkarak diyebilirim ki, diğer ressam maddelerinin yetersizliği veya Kayda değersizliği bu maddeyi bağlamamaktadır. Demek ki toplulukça bir eksikliğimi var ve Kayda değer olmayan maddeler ansiklopedide yer alıyor... İu an mobildeyim PC geçince tekrar ilgilenip size yazacağım. Teşekkür ederim. chanseyMesajYaz 18.07, 31 Mayıs 2018 (UTC)Yanıtla

Yanıtınız için teşekkür ederim. "Deveye sormuşlar boynun neden eğridir diye? O da nerem düzgün ki? demiş" 20 yıldır çağdaş figür resmi koleksiyonu yapıyorum. Türkiye'nin kayda değer 500 resim koleksiyonerinden biriyim. Bu konuda 1 kitabım var. Resim ve ressam konusunda kolay yanılmam. Vikipedi konusunda sizin kadar deneyimli değilim ama bir şeyi düzelteceksek baştan başlayalım lütfen. Benim emek verdiğim Saim Erken maddesi onlarca Vikipedi sayfasından çok daha disipliner ve metodolojik. Doğal olarak yanlışları ve eksikleri vardır. Bunları düzeltmeye / geliştirmeye açığım ancak bir madde "kayda değer" bulunmayacaksa Saim Erken'e kadar yalnızca Türk Ressamları kategorisinde onlarca madde var. Beni yönlendirirseniz deneyiminiz konusunda düzeltmeleri memnuniyetle yaparım. Bu konuda da kullanıcı Başak ve Okanfan ile birlikte epeyce çalıştım. İşbirliğine açığım. Sevgiler. Cem Altınel (mesaj) 18.44, 31 Mayıs 2018 (UTC)Yanıtla

Koleksiyonunuz ve bilgi birikiminize saygım sonsuz, ayrıca sizi çalışmalarınızdan dolayı tebrik ediyorum. Benim bu konu hakkında bilgi birikimim yok. Yalnızca ve yalnızca kayda değerlik kriterlerine, maddenin şu andaki haline bakarak yorumda bulunuyorum. yaratıcı meslek erbabları için kayda değerlik kriterleri burada bulunuyor. Gelin tek tek inceleyelim.
1. Madde konusu ressamımıza meslektaşları veya sonrasında gelenlerce bir atıf var mı? Ben tespit edemedim. Lütfen varsa belirtiniz.
2.Ressamımız yeni bir kavram, teknik veya teori geliştirmiş mi? Bu konuda da bir bilgiye rastlayamadım.
3.Kişi başkası veya başkalarıyla ortak olarak önemli veya iyi bilinen bir eseri yaratmış veya yaratılmasında önemli bir rol oynamış, bu eser bağımsız bir kitap veya sinema filminin, veya birden çok dergi makalesinin konusu olmuş mu? Bu konuda eminim sizin birikiminiz benden kat be kat üstün. Eğer bu maddeye uyan bir kaynak varsa bunu eklemeniz zaman kaybımızın önüne geçecektir.
4.Kişinin eseri ya (a) önemli bir sergide sunulmuş ya da ondan bir abide yapılmış, veya (b) eleştirmenlerin önemli derecede dikkatini çekmiş veya (c) önemli (sadece mahalli sayılmayan) bir müze veya galerinin daimi koleksiyonunda yer almakta mı? Kaynaklarda (maddeye ekli olmayanlar dahil) bu çeşit bir bilgi yoktu. Bu konuda da kaynaklandırma yapabilirsek şüpheler tamamen kalkmış olur.

Genel kayda değerlik kriterlerine göz gezdirecek olursak;

1.Kişiden bağımsız olarak kendisi hakkında birden çok birbirinden bağımsız kaynak varsa,
2.Kişinin kendinden bağımsız yazılmış bir biyografisi mevcutsa,
3.Kişi önemli bir ödül kazanmışsa,
4.Kişinin adı kanıtlanabilir şekilde yaygınca tanınmışsa,
5.Katkıları tarihin kalıcı bir parçası haline gelmişse ve
6.Kişi kayda değerliği kanıtlanmış ürün ve fikirlerin savunuculuğunu yapmışsa kayda değer sayılır.
Buradaki kriterlere uygun bir kaynak eklendiği takdirde zaten tartışmamızın anlamı kalmayacaktır. Cehaletimi maruz görün, cevabınızı bekliyorum. chanseyMesajYaz 19.00, 31 Mayıs 2018 (UTC)Yanıtla
Mazur görün ama sayın Cem Altınel mesajıma cevabınızı okurken epey yoruldum :) Doğrudan buraya yazar beni pinglerseniz veya pinglemeseniz de ben görürüm :) Buradaki soruların öznel veya nesnel oluşu veya Türk ressamlarının çoğunun bu kritere uyup uymadığı maddenin kayda değerliğini etkilemiyor çünkü biz maddeleri tek tek, ayrı ayrı değerlendiriyor ve ona göre çıkarımlarda bulunuyoruz. Gerekirse ansiklopedimizde hiç Türk ressam olmaz, bu önemli değil.
Maddeye olacak katkılarınızı takip ederek, kendim de geliştirmeye çalışacağım. Bu süre zarfında herhangi bir gelişme yolu bulamazsam maddeyi topluluğumuzun görüşlerine sunmak üzere SAS'a taşıyacağım. Ayrıca madde açısından değerlendirmelerde bulunulabilmesi amacıyla bu mesajları da maddenin tartışma sayfasına taşıyorum, orada bulunması daha yararlı olacaktır... chanseyMesajYaz

Kategori: 21. Yüzyıl Türk Ressamları[kaynağı değiştir]

Merhaba. Söz konusu ulam, Türk ressamları etkin oldukları dönemlere göre sınıflandırmak amacıyla oluşturulmuştur. Taşıma işlemlerini zaman içinde (hep birlikte) yapabiliriz. İyi çalışmalar. --Superyetkinileti 18.02, 4 Haziran 2018 (UTC)Yanıtla

Yardım[kaynağı değiştir]

Merhaba @Chansey, Saim Erken sayfasını hazırlarken bir dizi yapıcı eleştiriniz olmuştu. Şimdi benzeri bir katkı için yardımınıza/görüşünüze gereksinim duyuyorum. Türk ressamlar kategorisinin yalnızca "A" harfine baktığımda "Adnan Yalım", "Abdullah Meriçdalı", "Ahmet Saral", "Ahmet Özol", "Aslı Deniz Helvacıoğlu" bana göre sorunlu maddeler. İlke olarak ressam kendisini yaptığı resim ile ifade eder ve yaşamını resim yaparak sürdürür/kazanır. Bu şahıslara bir şekilde sanatçı, akademisyen vs diyebiliriz ama ressam kesinlikle hayır. Bu kategoride sap ile saman birbirine girmiş durumda. Kayda değerlik açısından bu kategoriyi nasıl geliştirebiliriz? Kaynak, kriter, bilinirlik, ortaya çıkarılan resim sayısı kalitesi vs konularında kategoriyi daha nitelikli yapabilir miyiz? İyi çalışmalar.Cem Altınel (mesaj) 04.33, 5 Haziran 2018 (UTC)

Merhaba. Öncelikle belirtmeliyim ki Vikipedi'de maddelerin bulunup bulunmaması, kayda değer olup olmayacakları, herhangi bir sıfatı verip veremeyeceğimiz bizlere göre değil; kaynaklardaki içeriğe göre belirlenir. Bahsettiğiniz şahıslar kaynaklarda ressam diye geçiyorsa, onlar ressamdır. Size genel kayda değerlik ve kişiler için kayda değerlik kriterleri bölümündeki yaratıcı meslekler bölümünü incelemenizi tavsiye ediyorum. chanseyMesajYaz 16.10, 5 Haziran 2018 (UTC)Yanıtla

Tebrikler[kaynağı değiştir]

Selam Cem Altınel, Yeni devriyelik görevinizde başarılar. Başlamadan önce birkaç hatırlatma yapmak istiyorum. Öncelikle aşağıdaki yönerge ve politikaları yeniden okumanız sizin için faydalı olabilir:

Bunlarla ilgili anlamadığınız herhangi bir yer varsa bana, herhangi bir devriyeye ya da hizmetli arkadaşlarımdan birine sorabilirsiniz. Size yardım etmekten zevk duyarız.

Şimdi buraya kadar her şeyi anladıysanız okuyucuya gösterilmeden önce devriyeler tarafından incelenmeyi bekleyen değişiklikleri Özel:BekleyenDeğişiklikler sayfasından incelemeye başlayabilirsiniz. Özel:Doğrulamaİstatistikleri sayfasından çalışkan devriye arkadaşlarımızı görebilirsiniz. Her değişikliği kabul etmek ya da reddetmek zorunda değilsiniz. Anlamadığınız veya emin olamadığınız değişikliği pas geçiniz. Böylece konunun uzmanı bir arkadaşımız ilgilenebilir. Özel:Tercihler#mw-prefsection-gadgets sayfasında işinizi kolaylaştırabilecek bazı küçük programlar var. Gerekçe yardımcısı bunların olmazsa olmazı diyebiliriz.

Eskiden beri bekleyen değişiklikleri incelemek dışında yeni eklenen katkıları da canlı olarak takip edebilir ve kontrol edebilirsiniz. Vikipedi:Huggle programı bunu yapmanızın en kolay yolu. Program bir değişikliği geri aldığınızda kullanıcıya uygun bir uyarı mesajı da gönderiyor. Ayrıca programda diğer çevrim içi Huggle kullanıcıları ile fikir alışverişi yapabileceğiniz bir chat penceresi de var.

Çok konuştum biliyorum. Haydi kolay gelsin. ----Uğurkentmesaj 09.29, 10 Aralık 2018 (UTC)Yanıtla

Devriyelik[kaynağı değiştir]

Merhaba Uğurkent,

Devriyelik başvuruma olumlu bakarak bana devriyelik haklarını verdiğiniz için teşekkür ederim. Vikipedi'ye ve doğru bilgiye ulaşmak isteyenlere katkı verebilmek için elimden geleni yapacağım. İyi çalışmalar, Sevgiler, Cem Altınel (mesaj) 12.43, 10 Aralık 2018 (UTC)Yanıtla

Benim yaptığım sadece sizin yeterli olduğunuz bir kullanıcı hakkını tanımlamak oldu. İyi vikiler. --Uğurkentmesaj 09.47, 11 Aralık 2018 (UTC)Yanıtla

Osmanlı maden sanatı[kaynağı değiştir]

Merhaba 𐰇𐱅𐰚𐰤, Sanırım yukarıdaki maddeyi denetliyorsunuz. İçerik - kaynak vs. için yorum yapmayacağım ama kullanılan dil sanki başka bir sürümün dili gibi. Vikipedi'de uzun yıllar görmeye alışık olmadığım bir dil tercih edilmiş. İnanın anlamak için çaba harcamak gerekiyor. Cem Altınel (mesaj) 16.45, 4 Şubat 2020 (UTC)Yanıtla

Selamlar. Dilin ağır olduğunun farkındayım. İngilizce Vikipedi'de standart bir yazım dili oturtmak ve İngiliz-Amerikan ağızları arasında denge kurmak için bir yönerge var, bizde bu yok. Herhangi bir yaptırım uygulayamayacağımızdan dolayı da yapabileceğimiz iki şey var. Ya yazarından günlük dil kullanmasını rica edeceğiz ya da kendimiz elden geçireceğiz. SAS adayı olmuş zaten, gidişatı göreceğiz --𐰇𐱅𐰚𐰤 (mesaj) 16.58, 4 Şubat 2020 (UTC)Yanıtla

Sizi özledik Cem Altınel![kaynağı değiştir]

Cem Altınel, Vikipedi sizi özledi!
Katkılarınızı ve Vikipedi'deki varlığınızı özledik!

Eski temponuzla, aramıza yeniden dönmeniz dileğiyle,
Sizi Bekliyoruz!


En samimi ve içten sevgilerle, Sakhalinio (mesaj - e-posta) 22.24, 13 Mayıs 2020 (UTC)Yanıtla
















Vikiproje Evrimsel Biyoloji İş Birliği Daveti[kaynağı değiştir]

VikiProje Evrimsel biyoloji davetiyesi

Merhaba Cem Altınel, evrimsel biyoloji ile ilgili maddeleri düzenleyip geliştiren Evrimsel biyoloji Vikiprojesi'ne katılmanızı bekliyoruz. Amaçlarımız ve yapacaklarımız için proje sayfasına bakabilirsiniz. İyi çalışmalar. --Brcan (mesaj) 16.20, 7 Haziran 2020 (UTC)
Yanıtla


Kullanıcı sayfanız hk.[kaynağı değiştir]

Merhaba, Sn. Cem Altınel. Öncelikle Vikipedi'ye katkıda bulunduğunuz için teşekkürler! Kullanıcı sayfanızdaki alıntıladığınız sözde biraz fazla boşluk duruyor da, en iyi hâle getirmek için düzenleme yapabilir miyim? Saygılarımla. İyi çalışmalar! --aniladiguzel (mesaj) 14.31, 25 Haziran 2020 (UTC)Yanıtla

Lütfen emailinizi kontrol edin[kaynağı değiştir]

Merhaba Cem Altınel: Lütfen emailinizi kontrol edin! Konu: "The Community Insights survey is coming!" Herhangi bir sorunuz varsa, lütfen surveys@wikimedia.org adresine e-posta gönderin.

(English: Please check your email and spam! Subject is "The Community Insights survey is coming!" If you have questions, email surveys@wikimedia.org.)

Sorry for the inconvenience, see my explanation here.

MediaWiki message delivery (mesaj) 19.39, 24 Eylül 2020 (UTC)Yanıtla

VPR:TRY Vikiprojesi maddelerinin toplanması.[kaynağı değiştir]

Selam, Vikiproje Türkiye Yangınları kapsamında proje ile ilgili maddelerin tartışma sayfalarına vikiproje şablonu ekleyebilirsiniz. Ayrıca projeye katılımda bulunmak için bu listeye kullanıcı ismini ekleyebilirsiniz. İletişim için Kullanıcı_mesaj:Mustafa_MVC, iyi günler.

Hep birlikte sürüm kontrollerini eritelim![kaynağı değiştir]

Selam sevgili devriye, şu anda, özgür ansiklopedimiz Vikipedi'de sürüm kontrolü bekleyen tam olarak 1.880 değişiklik bulunmakta; bu oldukça yüksek bir değer. Bu sayıyı 2 haneli sayıların altına düşürmek için iş birliği yapmaya ihtiyacımız var.. Okurların doğru bilgilere hızlı ve düzgün şekilde erişebilmesi için haydi hep birlikte bekleyen değişiklikleri eritelim!

(Bu toplu mesaj olduğu için lütfen yanıtınızı ya bu mesaja beni etiketleyerek ya da mesaj sayfama belirterek cevap veriniz.) YG1’mensaje❓ MediaWiki message delivery (mesaj) 19.31, 12 Mart 2024 (UTC)Yanıtla

Bilgilendirme Hk.[kaynağı değiştir]

MediaWiki message delivery (mesaj) 19.06, 15 Mart 2024 (UTC)Yanıtla

Bilgilendirme[kaynağı değiştir]

Merhaba sevgili kullanıcı, 20 Mart tarihinde yani bu gün 14:00 UTC (TSİ:17:00) saatlerinde yapılacak olan sunucu değişikiliğinden dolayı Tüm Vikileri kısa bir süreliğine sadece okuyabiliceksiniz, değişiklik yapamayacaksınız. Detaylı bilgi için bkz.: Test duyuru.
MediaWiki message delivery (mesaj) 13.40, 20 Mart 2024 (UTC) YG1’Je t'écoute❓ Yanıtla

Sevgili Cem Altınel, yardımına ihtiyacımız var![kaynağı değiştir]

Selam sevgili Cem Altınel, şu anda, özgür ansiklopedimiz Vikipedi'de sürüm kontrolü bekleyen tam olarak 4.743 değişiklik bulunmakta; ne yazık ki bu çok yüksek bir değer. Bu sayıyı hızlıca eriterek okurlara sunmak için hep birlikte iş birliği yapmaya ihtiyacımız var.. Okurların doğru bilgilere hızlı ve düzgün şekilde erişebilmesi için haydi hep birlikte bekleyen değişiklikleri eritelim!

(Bu bir toplu mesajdır.) ~ YG1¡Hola❗️ MediaWiki message delivery (mesaj) 19.32, 20 Nisan 2024 (UTC)Yanıtla