Kullanıcı mesaj:𐰇𐱅𐰚𐰤/Arşiv 2

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Haydi iş birliğine!

Yeni yıl, yeni iş birliği projesi!


Bu haftaki projenin amacı spor veya yapı maddeleri açmak!


İş birliği projesi yeni yılda yenilendi! Yeni projede kullanıcılar daha kolay bir şekilde katkıda bulunabilecek, kazanan Vikipedi olacak! Haydi, 2 Ocak günü başlayacak projeye katılarak hemen siz de birlikte başarma heyecanına ortak olun! Mutlu yıllar...
seksen 17:06, 1 Ocak 2012 (UTC)
Bundan sonraki haftalar için mesaj almak istemiyorsanız lütfen bu sayfada bildirin.

Yanlış anlamayın

Ben sadece giriş ekranı olması için resmin alt tarafının da gösterilmesini savunuyorum. Bu haliyle logo olur. Yoksa emir vermek filan yok tabiki de. KarCetmektup!

Resim

Merhaba, adil kullanım resimleri kullanıcı sayfalarında kullanılamayacağı için deneme sayfanızdan resmi kaldırdım. Maddeyi oluşturduğunuzda resmi de ekleyebilirsiniz. İyi akşamlar. -- Güzelonlu (mesaj) 22:34, 14 Ocak 2012 (UTC)

Reality 23:27, 17 Ocak 2012 (UTC)

Anadolu()hisarı

Selamlar. Şöyle bir değişiklik yapmışsın fakat kulübün ismi Anadoluhisarı şeklinde geçiyor. Hem TFF'nin arşiv sayfasında, hem de logoda. --cobija 02:08, 19 Ocak 2012 (UTC)

O halde haklısın, gerekli değişikliği yaparsın artık... --вяí¢αи76ileti 08:26, 29 Ocak 2012 (UTC)

Mutlutopuz 12:36, 3 Şubat 2012 (UTC)

Fetih 1453

Bütçe ile ilgili tartışmamız bağlamında iki değişiklik daha yaptım ama henüz onaylanmadı. Dikkatine sunmak istedim...Bu imzasız yazı 95.183.208.1 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Tamamdır hocam. O bilgi de düzenlendi. --cobija 12:41, 13 Mart 2012 (UTC)

Dosya:19 Mayıs Stadı.jpg isimli maddeye, bekletmeli sil prosedürünün uygulanabileceğini ifade eden bekletmeli sil şablonu eklenmiştir. Her türlü katkı için minettar olsak da, bu madde Vikipedi'nin içerik politikalarıyla uyumsuz olabilir ve ilgili silme uyarısı tam olarak hangi açıdan uygunsuz olduğunu açıklamaktadır (ayrıca Vikipedi ne değildir? ve silme politikası sayfalarına bakarak daha fazla bilgi edinebilirsiniz). İlgili bekletmeli sil etiketini kaldırarak, silme önerisine itiraz edebilirsiniz; fakat lütfen niçin ilgili silme önerisine itiraz ettiğinizi ya değişiklik özetinizde ya da [[Tartışma:Dosya:19 Mayıs Stadı.jpg|maddenin tartışma sayfasında]] belirtiniz. Ek olarak, lütfen maddeyi belirtilen sorunlardan yola çıkarak geliştirmeye çalışınız. Her ne kadar bir bekletmeli sil etiketini kaldırmak, silme önerisini geçersiz kılsa da, madde yine de silinebilir
Eğer herhangi bir hızlı silme kriterini karşılıyorsa hızlı silme yoluyla, veya silinmeye aday gösterilerek, topluluğun silinmeyi fikir birliği ile onaylaması sonucu silinebilir.

--Reality (tartışma) 19:35, 26 Mart 2012 (UTC)

Fetih 1453

Selamlar. Filmin tartışma sayfasında sunduğunuz çeviriler için teşekkür ederim öncelikle fakat bir sorum olacaktı. Klaus Kreiser'ın yazısında geçen "Bu esnada 2012 yılında Konstantinopolis'i fetheden Osmanlıların, kendilerinden önce İstanbul'u fethetmiş olanlardan daha İslami bir düşünce yapısına sahip oldukları da gözlerden kaçmamaktadır." cümlesinde "daha önce" denilirken acaba 1951 yılında çekilen filmden mi bahsedilmiş yoksa II. Mehmed'ten mi? --cobija 23:45, 28 Mart 2012 (UTC)

Merhaba, kastedilenler aslında Fatih Sultan Mehmet ve ordusu değil. Haber küpüründe yazar 1951'den beri gelişen olayları ve Turgut Özal hükumetinin de özendiği Yeni Osmanlıcılık akımından bahsediyor ve bugünlere nasıl gelindiğini özetliyor. Bu nedenle alıntıda "..kendilerinden önce İstanbul'u fethetmiş olanlardan.." yerine daha iyi anlaşılabilmesi için"..kendilerden önceki gelenlerden daha İslami bir düşünce yapısına sahip oldukları.." şeklinde değiştirelim derim. Çünkü anlatılan genel bir tanım, sadece 1951 yılında yapılan filmi ve yapımcıları kapsamıyor. (Yapımcı Aydın Arakon'a ait 1951 tarihli bu filmin ismi; İstanbul'un Fethi (film), aynı zamanda bu film de kendi döneminde gişe rekorları kırmıştı) 1951'den bu yana Yeni Osmanlıcılık ideolojisine dahil olan tüm kişi veya olguları kast ediyor. Teşekkürler. --Agnostik Çeviri Grubu (tartışma) 23:56, 28 Mart 2012 (UTC)

Cevabınız için çok teşekkürler. "Ayrıca filmin, 1951'den bu yana Yeni Osmanlıcılık ideolojisine dahil olan tüm kişi veya olgulardan daha İslami bir düşünce yapısına sahip olduğu da yazılmıştır." şeklinde aktardım maddeye. --cobija 00:12, 29 Mart 2012 (UTC)

Rica ederim seve seve. Böyle iyi olmuş, eline sağlık. Ben de bu ara Der Tagesspiegel maddesini açarak bir kırmızılığı daha gidereyim.--Agnostik Çeviri Grubu (tartışma) 00:16, 29 Mart 2012 (UTC)

Samsunspor

Selamlar. Umarım kümede kalırsınız. Gerek kadro kalitesi, gerekse retro formalarınızla (bilinçli yahut bilinçsizce mi yapıldı bilmiyorum ama bana 90'ları hatırlatıyor :) Orduspor ile birlikte sempatimi kazandınız her nedense :) Karadeniz ile bir alakam da yok halbuki :) Uğur Boral neydi öyle bu maç. Kemal Tokak da iyiydi. Santrfor(lar)unuzdan da en kısa zamanda kurtulmanız lazım :) Tebrikler, yyi günler.--RapsarEfendim? 14:14, 1 Nisan 2012 (UTC)

Teşekkürler iyi dilek ve sözlerin için :) Kemal Tokak'ın bu performansına aşinayız onun her zamanki oyunu. Ama beni asıl şaşırtan Ertuğrul, özellikle de Uğur'un oyunu oldu. Hele Uğur bu gibi reklam yapacağı maçlarda çok iyi oynuyor, tam bir kiralık oyuncu kafası var adamda. Ah bir de Gekas sakat olmayaydı ah. Mesut Bakkal'ın geldiği ilk gün sözlediği gibi "bu takım ligde kalacak". --cobija 16:02, 1 Nisan 2012 (UTC)
Tokak gençmiş şimdi baktım. Seneye bir üst kademe takımda oynar gibi geliyor. Daha doğrusu bir üst seviye takım alır; ama kulübede kalır. Şöyle Anadolu takımlarının sembol oyuncuları olsa, takımda sivrilen ama ayrılmayan, uzun yıllar oynayan... Gekas zaten ne yapmış öyle :) Nasıl gelmiş Samsun'a, bizim takıma (GS) dahi gelse oynar, öyle bir adam. Haftaya maçı izlemeye çalışacağım, takipteyim :)--RapsarEfendim? 16:22, 1 Nisan 2012 (UTC)
Bu transfer döneminde Kemal'i BJK ciddi ciddi istiyordu ama kulüp bırakmadı. Zaten Kemal gitsem de olur gitmesem de diyordu. O yüzden sevilir bizim tribünlerde. Gekas'a diyecek bir şey ise yok. Ligde kalırsak buna Mesut Bakkal ve Gekas'ın katkısı %51, kadronun geri kalanının ise %49 :) --cobija 16:35, 1 Nisan 2012 (UTC)

Reality (mesaj) 22:28, 9 Nisan 2012 (UTC)

SDGGÖ

SDGGÖ koreografi.jpg dosyası ekran yakalama görüntüsüydü. Neden silindi? --cobija 22:28, 9 Nisan 2012 (UTC)

Orjinali yaratılabilecek görüntülerde telif hakkı saklı dosyalar kullanamıyoruz. Pekala birisi stada gidip o fotoğrafı çekebilir.--Reality (mesaj) 22:29, 9 Nisan 2012 (UTC)

Geçmişte kalmış bir olayın fotoğrafını nasıl çekebiliriz bilemiyorum. --cobija 22:34, 9 Nisan 2012 (UTC)

O zaman onun yerine kullanılabilecek benzer ve bilgilendirici fotoğraflar kullanılmalıdır. Vikipedi:Telif hakları sayfasını okursanız sadece çok kısıtlı bir alanda telif hakkı saklı olan dosyaların kullanılmasını öngürür.--Reality (mesaj) 22:37, 9 Nisan 2012 (UTC)

Büyük ihtimalle Balasagun tarafından çekilmiş bir alternatifi var imiş. Aynı fotoğraf kırpılmış haliyle kulübün resmî sitesinde de yer alıyor. Garanti olsun diye her iki yerden de izin almak gerek. --cobija 23:05, 9 Nisan 2012 (UTC)

Ekleme: Şu yeterli midir lisans konusunda? --cobija 20:20, 10 Nisan 2012 (UTC)

Eğer alternatifi varsa, ancak ekran yakalama görüntüsü olmayacak (orada gördüğüm kadarıyla o da ekran yakalama görüntüsü)
Kabul edilemez. Zira o fotoğraflar da ss yani ekran yakalama görüntüsü. Kabul edilebilen tek şey normal fotoğraf makinesiyle çekilen versiyonu olur varsa ancak o şekilde yükleyebilirsiniz.--Reality (mesaj) 19:42, 13 Nisan 2012 (UTC)

SS olduğu kanısında nereden vardığınızı bilmiyorum ama açıya bakılırsa basın tribünü yahut VIP-A'dan alt sıralarda çekilen bir fotoğraf. Lig TV logosu da yok fotoda. Reklamdan henüz yayına başlanmış olma ihtimalinde de logonun olmamasına rağmen en azından "canlı" ibaresinin yer alması gerekir sağ üstte. Photoshop ile düzenlenmiş gibi de görünmüyor. --cobija 20:25, 13 Nisan 2012 (UTC)

  • 1. kanıt: SDGGÖ koreografi.jpg dosyası ekran yakalama görüntüsüydü. Neden silindi? --cobija₰ 22:28, 9 Nisan 2012 (UTC)
  • 2. kanıt: http://img42.imageshack.us/img42/4343/balklsz1.png
  • 3. kanıt: Dosyanın MIME bilgisi yok. Eğer herhangibir makine ile bu fotoğraf çekilmiş olsaydı MIME bilgisi olurdu. Besbelli ki bilgisayarda üretilmiş.
  • 4. kanıt: Hiçbir fotoğraf makinesi bu en/boy oranında çekim yapmaz.
Kısacası size ait olmayan ve telif ihlali oluşturan dosyalar yüklemeyi denemeyiniz lütfen. Eğer Samsunspor'u tanıtmaya çalışıyorsanız bu fotoğrafın benzerini Samsunspor'dan Vikipedi'ye bağışlamasını isteyebilirsiniz.--Reality (mesaj) 20:33, 13 Nisan 2012 (UTC)

İlk iki maddenin nasıl kanıt olduğunu anlayamıyorum. Zira yüklenen ilk fotoğrafın ekran görüntüsü olduğu zaten belliydi. Fakat şu anda üzerinde tartıştığımız fotoğraf farklı. Onu geçelim, elbette fotoğraf orijinal boyutlarında değil. Fotoğrafın yüklendiği sitenin izin verdiği boyutlarda. Onu da geçelim, MIME bilgisi konusunda haklısınız. Bu durumda kendi makinemden çektiğim bu ve bu gibi fotoğraflar hakkında da bir işlem yapılması gerekiyor gibi görünüyor. En son olarak bahsedilen fotoğraf kulübün lisanslı ürünü değil, ki kulübün sitesinde bile bu fotoğrafın tam boyutlu hali bulunmuyor. Yayıncı kuruluşun internet sitesindeki maçın özet görüntülerinde de koreografi yer almıyor. Yine yayıncı kuruluşun internet sitesindeki şu videoda da (3.46'da başlıyor) koreografi Wikimedia'daki açıyla gösterilmemiş. (Ancak, ilk yüklediğim ve SS olduğunu belirttiğim açı ile aynı. İlk kanıtınızdaki bahsedilen fotoğraf yani.) Yine yayıncı kuruluşun internet sitesinde maçla ilgili altı farklı haberlerde de koreografi ile ilgili bir fotoğraf yer almıyor. Garanti olsun diye yerel medyadaki haberleri de taradım fakat sonuç aynı. Bu konu hakkında daha ne kadar kanıt sunabilirim bilmiyorum. --cobija 21:19, 13 Nisan 2012 (UTC)

Bakın, ben yüklediğiniz fotoğrafın ss olduğunu düşünüyorum açıkcası elimdeki kanıtlar da yeterli. Zira dosyanın telif ihlali olduğundan son derece eminim sizin nasıl kanıt olabilir dediğiniz 1. linkteni size gönderilen mesaj dosyanın apaçık ss olduğunu ortaya koyuyor. Diğerlerini saymıyorum bile. Daha ne diyebilirim bilmiyorum en iyisi başka bir hizmetliye danışın. Bu arada farklı olduğunu iddia ettiğiniz sürümü bir yere yükleyip linkini atabilirseniz arada fark var mı yok mu görmüş olurum. Kolay gelsin.--Reality (mesaj) 13:58, 14 Nisan 2012 (UTC)
Kastettiğiniz dosya eğer commons'taki ise o da telif ihlali [1]--Reality (mesaj) 14:00, 14 Nisan 2012 (UTC)

Üzerinde tartıştığımız fotoğraf daha önceden sildiğiniz dosya değil, ısrarla ve ısrarla hatırlatıyorum bunu. İkinci yazdığınız "Kastettiğiniz dosya eğer commons'taki ise o da telif ihlali" cümlesinden anlıyorum ki kanıtlarınız da tahmin ettiğim gibi ilk yüklediğim dosyaya yönelik. O dosya için bu kadar kanıt sunmanız gerekli değildi zaten ben söylemiştim SS olduğunu.

Şimdi dünden beri anlatmak için çırpındığım commonstaki dosyaya gelelim. Taraftarlar tarafından çekilen fotoğraflar SS.biz, Facebook taraftar sayfaları ve Tribün Dergi üzerinden yayınlanır. Medyaları oluşturanlar taraftar derneği üyesi olduğu için de medyalar derneğin malı sayılır vs. vs. Şimdi siz nasıl bir garanti istiyorsunuz onu yazın ben size sağlayayım bunu. Sayfanın sahibinden bir mesaj mı, dernekten bir mail mi? Bu da şu anda commonsta yüklü olan dosyanın izni için geçen bir mesajlaşma, özellikle belirtmek istedim. Tekrar ediyorum yazdıklarım ilk yüklediğim ve kanıt gerektirmeksizin SS olduğunu da belirttiğim dosya değil mevcut olarak commonsta yer alan fotoğraf ile ilgili, daha önceki mesajımda olduğu gibi. --cobija 14:39, 14 Nisan 2012 (UTC)

Onu anlatmaya çalışıyorum bir haftadır işte. Keşke size verdiğim telif politikasına bir kez olsun göz gezdirseydiniz. Yapılacak şey şu. Eğer bir dosya size ait değilse ancak sahibi yayınlamanıza izin veriyorsa VP:OTRS izni göndermelidir. Bu konuyla Kullanıcı:Taysin ilgileniyor. Onunla konuşursanız size dosya sahibinin nereye mail atması gerektiğini açıkca söyleyecektir.--Reality (mesaj) 18:15, 14 Nisan 2012 (UTC)

Guardian gazetesinde Fetih 1453

Merhaba Cobija, Guardian gazetesinde Fetih 1453 hakkında sanat eleştirisi yapılmış ve bu da BBC Türkçe'de konu edilmiş. Eğer ilginizi çeker ve maddeye eklemek isterseniz (tabiki sadece gerekli görüyorsanız) şuradaki adresten ulaşabilirsiniz. Bu haberden birkaç yorum:

“Türban ve testosteron dolu "Fetih 1453" milyonlarca Türk’ün kalbindeki milli gururu kabartıp tüm gişe rekorlarını kırdı. Film Türkiye'nin damarlarında hala dünyayı fethedecek kudrette kan dolaştığının teyidi olarak gösteriliyor. Filmdeki dini öğelerin Başbakan Erdoğan'ın ‘dindar nesil yetiştirme’ vizyonu ile de örtüştüğünü belirten Guardian, okullarda gösterilmesi çağrıları olsa da filmin bazı tarihi gerçekleri çarpıttığı eleştirisinde bulunuyor: "Sultan safında savaşan Rumlar, duvarları koruyanlardan fazlaydı; son taarruz sabahında askerler arasında Meryem'e dua edenlerin sayısı neredeyse Allah'a dua edenler kadardı. Gazete, surların altında tünel açarken tekbir getiren lağımcıların ise aslında Sırp gümüş madenlerinden toplanmış Ortodokslar olduğunu belirtiyor. Türkiye'de hiç bir şey milliyetçilik gibi satmıyor"

Guardian orijinal makelenin linki ise burada: http://www.guardian.co.uk/world/2012/apr/12/turkish-fetih-1453 --Agnostik Çeviri Grubu (mesaj) 01:01, 15 Nisan 2012 (UTC)

Teşekkürler uyarınız için. Bu içeriği de uygun biçimde ekledim maddeye. --cobija 17:33, 3 Mayıs 2012 (UTC)

Şablon:Footballbox collapsible hakkında

Merhaba Cobija, Footballbox collapsible şablonunda takım isimlerinin kalın yazı stili ile yazması için şablonu değiştirdin sanırım. Fakat orjinal şablona bakacak olursan sadece galip gelen takımlar kalın yazı stili ile yazılıyorlar. Benim şu anda güncellediğim 2011-12 Türkiye Kupası ve 2011-12 Süper Lig maddeleri bu yüzden garip bir görünümdeler. Bu yüzden şablonu orjinal haline alıyorum. Eğer senin maddelerinde bu konu yüzünden değiştirilecek bir konu varsa yardımcı olmaya çalışırım. --Kullanıcı:Starskyinn (mesaj) 22:32, 1 Mayıs 2012 (UTC)

şampiyonlar ligi şampiyonları

Selam Cobija.

Şampiyon Kulüpler Kupası ve UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonları listesi'nde ilk sütuna ısrarla Bayern Münih yazıyorsun ama ilk sütuna ev sahibi değil şampiyon yazılıyor.

İyi çalışmalar.--Emyilmesaj 01:39, 20 Mayıs 2012 (UTC)

Hatamı fark ettikten sonra düzeltmiştim. Şu an doğru. --cobija 01:45, 20 Mayıs 2012 (UTC)

Samsunspor kitabı

Kırmızı Beyaz Siyah: Samsunspor adlı kitabın maddesini Samsunspor: Kırmızı Beyaz Siyah'a yönlendirmişsin de yayımcının sitesinde kitabın adı Kırmızı Beyaz Siyah: Samsunspor. -- Supermæn (mesaj) 06:19, 18 Haziran 2012 (UTC)

Yayımcının sitesinde dediğin gibi geçiyor fakat kitabın hem üst lejantında hem yan tarafında başlıktaki gibi bir kullanım yer alıyor hem de kitabın içinde şimdiki kullanıma atıf yer alıyor. Kitabın kendisini referans alarak mevcut kullanımın doğru ve uygun olduğunu düşünsem de istersen tekrar geri alabilirsin başlığı. Önemli bir detay olduğunu sanmıyorum zira kitabın asıl ismi zaten Kırmızı Beyaz Siyah. Samsunspor adı silinip o şekilde dahi açılabilir başlık. --cobija 07:48, 18 Haziran 2012 (UTC)

Reality (mesaj) 17:15, 19 Haziran 2012 (UTC)

Reality 20:30, 30 Haziran 2012 (UTC)

Reality 06:40, 6 Temmuz 2012 (UTC)

Reality 06:55, 6 Temmuz 2012 (UTC)

Leyla ile Mecnun

Merhaba Cobija,

Rahatsız ediyorum. Bir konuda bilgi rica edeceğim sadece.

Şurada bir yanlışlık oldu diye düşünüyorum ama ne derece haklıyım? :)

Vito Genovese 13:44, 7 Temmuz 2012 (UTC)

Estağfurullah. Yanlışlık değil. Dizinin oyuncu listesi maddesinde zaten detaylı bilgi bulunduğundan dolayı ana maddede yalnızca ana karakterlerin/başrollerin bulunması adına geri almıştım. --cobija 14:50, 7 Temmuz 2012 (UTC)
Çok teşekkür ederim cevabın için.
Geri alma nedeninin bu olduğunu ben de tahmin edip ilgili değişikliğin sahibi olan Kerem'e bu tahminimi iletmiştim zaten. Değişikliğin geri alınması, sayfanın düzeni için daha hayırlıysa, elbette alınacak. Eline sağlık.
Yalnız başka bir sıkıntımız var ki, o da özet. Böyle bir değişikliğin standart SK özeti olan "Test veya vandalizm" ibaresiyle geri alınması, yeni kullanıcıların projeden soğutulması ve hatta ısırılması gibi sonuçlar doğurma tehlikesi taşıyor. O yüzden senden ricam, editörlük kapsamındaki ret işlemlerinde ilgili değişiklik "test veya vandalizm" değilse, standart özeti silerek gerekçeyi belirtmen. Kısaltma bile kullanılabilir; yeter ki "Herkesin değiştirilebileceği ansiklopedi olma" olarak ifade edilen, Jimbo tarafından dikte edilen o kutsal prensibimize halel getirecek yanlış anlamalara mahal vermeyelim.
Sevgiler
Vito Genovese 14:57, 7 Temmuz 2012 (UTC)

Şablon:Dts

Kusura bakmayin hemen geri aliyorum. Iyi calismalar.--JustForFun (mesaj) 09:33, 23 Temmuz 2012 (UTC)

Sanırım düzeldi. İyi çalışmalar. --JustForFun (mesaj) 09:42, 23 Temmuz 2012 (UTC)

Davet Edildiniz!

VikiProje Siyaset davetiyesi
İyi günler.
Siyaset ile ilgili maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı, geliştirmeyi ve düzenlemeyi hedefleyen Siyaset VikiProjesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Detaylı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz.--Cano58 (mesaj) 12:28, 25 Temmuz 2012 (UTC)

Leyla ile Mecnun

Leyla ile Mecnun da Mr.rebolation adlı kullanıcının yaptığı değişiklikler senarist ve resmi sitelerinden açıklanmış bilgi'nin geri alınmasını anlamış değilim. Rıdvan Merhaba 21:01, 9 Ağustos 2012 (UTC)

Dizi resmi sitesine ve sosyal medya profillerine baktım bir şey yok. Bir de Burak Aksak'ın hesabına baktım şimdi gidişler doğruymuş. Kaynak gösterince her şey çok daha kolay oluyor. --cobija 21:36, 9 Ağustos 2012 (UTC)
Mr.rebelation adlı kullanıcıya söylerseniz daha iyi olur.İyi çalışmalar. Rıdvan Merhaba 22:12, 9 Ağustos 2012 (UTC)

SMA

  • Merhaba. Şu SMA için belirtilen hususlarda (Rapsar'ın son maddeler halindeki görüşleri özellikle) görüş beyan edebilecek misiniz?--ahzaryamedileti 19:01, 10 Ağustos 2012 (UTC)
Selamlar. Bayağı geçmiş üzerinden. Cevapladım şimdi gerektiği gibi. --cobija 19:34, 10 Ağustos 2012 (UTC)

Total War

Değerli Wikipedia yazarı, acaba dış bağlantılara eklediğimiz Türkçe kaynağı neden siliyorsunuz. Gönüllü olarak kendilerine benim de destek olduğum Total War Türkiye topluluğu 2006'dan beri bu oyun hakkında bilgi vermektedir. Neden insanların Türkçe kaynağa ulaşmasını engelliyorsunuz? Aslında sizin bizzat benim gibi bir kişinin bunu yapmasına izin vermeden kendiniz eklemelisiniz. Rica ederim bunu yapmayın. Saygılar. Bu imzasız yazı 78.165.190.126 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Maddelere yalnızca resmî ya da resmî kaynaklarca onaylanmış siteleri ekliyoruz. Total War Türkiye resmî kaynaklarca onaylanmış bir topluluk mu? Eğer öyleyse kaynak gösterme şartıyla eklenebilir. --cobija 22:02, 20 Ağustos 2012 (UTC)

Basit bir örnek bir organizasyon linki, http://www.totalwar-turkiye.com/?p=2203 normalde totalwar.com community sayfasında totalwar-turkiye.com'un linki vardı, ama ROME2 duyurulunca site de değişti. Sadece Total War Türkiye değil en az bu sitenin 10 katı büyüklükteki yabancı twcenter.net'in url de silindi. Ama ben TWT yetkililerine ulaşıp daha fazla kanıt sunacağım size. Saygılar.

Sitenin değiştiğinden haberim var bu nedenle ve olumlu yaklaşımınızın da etkisiyle söylediklerinizin doğruluğunu sorgulamıyorum. Daha fazla kanıta da gerek yok bu fazlasıyla yeterli. Şu anda ekledim site bağlantısını ilgili maddelere. Kolay gelsin. --cobija 20:21, 21 Ağustos 2012 (UTC)

Geri alma özeti

Merhaba Cobija,

Hoşuna gitmediğini biliyorum ama bir kez daha hatırlatmak durumundayım ret işlemlerinde ya (test veya vandalizm varsa) "eski haline getir" düğmesini kullanma ya da (diğer her türlü durumda) özet yazma gerekliliğini.

Sevgiler

Vito Genovese 12:31, 28 Ağustos 2012 (UTC)

Ertuğrul Sağlam

Bursaspor maçına bilet
Ertuğrul Sağlam Bursasporludur, Fotoğrafında Beşiktaşın yer alması kendiside camiamızıda üzer. Byclicker (mesaj) 00:06, 30 Ağustos 2012 (UTC)
Yeni bir mesajınız var
Yeni bir mesajınız var
Merhaba, 𐰇𐱅𐰚𐰤. Yeni bir mesajınız var. Yardım tartışma:Kaynak Biçemi 1.
Bu bildiriyi dilediğiniz zaman {{mesajbildiri}} şablonunu kaldırarak silebilirsiniz.

Kontrol

http://tr.wikipedia.org/wiki/An%C4%B1l_Haydar sayfasını kontrol edebilecek birisi yok mu? Ben yeniyim de..Teşekkürler Bu imzasız yazı AnLov11 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Bu maddede kendini anlatmışsın galiba. Ama üzgünüm, amatör futbolcuların maddeleri Vikipedi'de yer alamıyor. Eğer bir gün profesyonel sözleşme imzalarsan Vikipedi'de maddeni açabilirsin ve biz de seve seve kontrol ederiz. --cobija 17:23, 10 Eylül 2012 (UTC)

Muhteşem Yüzyıl Maddesi Hakkında

Merhaba, "Muhteşem Yüzyıl" maddesindeki değişikliğimi geri almanızın sebebi nedir? Dizinin oyuncularının değişmesi sebebiyle oyuncularda yapılmış eski değişikliği kabul etmemişsiniz. Ayrıca gördüğüm kadarıyla maddedeki birçok haklı değişikliği de sebepsiz yere geri almışsınız. Yaptığınız geri almalarda mantıklı bir gerekçe yazarsanız daha uygun olacaktır. Tolga ☪ (mesaj) 19:02, 24 Eylül 2012 (UTC)

Cansu Dere dizinin jeneriğinde de gördüğümüz üzere geçici/konuk oyuncu olarak yer alıyor. Madde şablonunda yer alan oyuncular kısmı başrol oyuncuları için ayrılan bir kısımdır. Oyuncuların şöhreti ne olursa olsun başrol değiller ise orada yer alamazlar. Diğer yandan "maddedeki birçok haklı değişikliğin" ne olduğunu da merak ediyorum. --cobija 11:38, 25 Eylül 2012 (UTC)

SM adaylığı

Aday gösterdiğiniz madde, seçkin madde statüsü alamadı.

Fetih 1453, Vikipedi:Seçkin madde adayları sayfasında aday gösterildi, ancak yeterli desteği toplamadığı için seçkin madde olarak seçilemedi. Başka bir maddeyi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin madde adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Sİbot (mesaj) 22:05, 28 Eylül 2012 (UTC)

SM adaylığı

Aday gösterdiğiniz madde, seçkin madde statüsü alamadı.

Samsunspor 2011-12 sezonu, Vikipedi:Seçkin madde adayları sayfasında aday gösterildi, ancak yeterli desteği toplamadığı için seçkin madde olarak seçilemedi. Başka bir maddeyi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin madde adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Sİbot (mesaj) 18:05, 18 Ekim 2012 (UTC)

Basketbol

Merhabalar cobija, şu incelemede sanırım bir sorun oluştu.. Bir daha bakabilirsen iyi olur zannediyorum.. İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 22:55, 11 Kasım 2012 (UTC)

Yanlış denetim yapmışım şimdi düzelttim onu. Teşekkürler uyarın için, iyi geceler. --cobija 23:45, 11 Kasım 2012 (UTC)

Pargalı İbrahim Paşa ve Hatice Sultan'ın oğlu "osman" Şehzade olmaz...O Sultanzade oluyor.

Sultanzade: Sultanlar hanedana mensup olmayan bir erkekle evlendiğinde doğan erkek çocuklara “sultanzade” denir, Hanedanla anne tarafından gelen bağından ötürü bir “sultanzâde” idi ancak “prens” ünvanını kullanmıştır.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Sultanzade Bu imzasız yazı 217.248.149.26 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Konumuz gerçekte nasıl hitap edildiğinden ziyade dizide nasıl geçtiğiyle ilgili. Dizide şehzade dedikleri için biz de maddeye şehzade yazıyoruz.--cobija 10:52, 12 Kasım 2012 (UTC)


Yanlış, dizide Ibrahim'in çocuğu "Şehzade" dedikleri değildi.


tarafından yapılan değişiklikler geri alınarak, Sultanzade tarafından değiştirilmiş önceki sürüm geri getirildi.) (Geri al) [otomatik olarak kontrol edildi]

Yanlış,Yanlış,Yanlış, Bu dizide Hatice ile Ibrahim'in çocuğu "Şehzade" dedikleri değildi, hangi Bölü sen duydun? Kaynakca?

Sultanzade Osman gercek yok

Osman (Efe Mehmet Güneş) — Pargalı İbrahim Paşa ve Hatice Sultan'ın oğlu. 50. bölümde diziye katılmıştır.

Osmanlı Devleti’nde I. Selim’in kızı olan Hatice Sultan’ın Pargalı İbrahim Paşa ile olan evliliğinden biri erkek, ikisi kız 3 çocukları oluyor. İlk çocukları erkek ve 1525 doğumlu.. Adı Mehmet Şah.


http://tr.wikipedia.org/wiki/Hatice_Sultan_(I._Selim'in_k%C4%B1z%C4%B1)

Hiçbir zaman, Osmanlı prenseslerin oğulları, Şehzade adlandırılmıştır.

(fark | son) 19:06, 20 Kasım 2012‎ 88.231.108.232(Mesaj)‎ . . (18.388 bayt) (-2)‎ . .(→‎Diğer karakterler: O dönemde hanımsultan çocuklarına da şehzade denir. dizide de öyle geçiyor.) (Geri al) [Cobija tarafından kontrol edildi]

Kaynakca???


Dizinin hiçbir bölümünde bu Osman, Şehzade olarak adlandırılır.

Bunu nereden duydun?

Hangi bölümde?

Bakarmisin?

Kanunî Sultan Süleyman Han, 22 Eylül 1529'de Almanya sinirini geçti. Ertesi gün Bâli Bey'in kardesi Semendire sancakbeyi Sultanzâde Mehmed Bey, Alman öncü kuvvetlerinin büyük bir kismini Viyana'nin on bes kilometre güneydogusundaki Bruck kasabasi yakinlarinda imha etti. Esir edilen Alman kuvvetleri komutani Christophe Von Zedlitz ve alti general Sultan'a gönderildi. 27 Eylül'de Viyana önlerine gelen ordu-yi hümâyûn, hiristiyanligin en büyük devleti olan Alman imparatorlugu'nun baskentini muhasaraya basladi.

http://www.gbg.bonet.se/osmanli/savaslar/1.viyana.htm

Futbol sezonu maddeleri

Sayın Cobija, Öncelikle sizi Samsunspor 2012-13 sezonu sayfasının düzeni için tebrik etmek isterim. Bende mümkün olduğunca sezon maddeleri güncellemeye çalışıyorum. Öncelikli olarak Fenerbahçe ve Kocaelispor olmakla birlikte ilgilenilmeyen diğer takımlarında güncellemerini girmeye çalışıyorum. Sizinlede ortak çalışmalarda olmaktan büyük gurur duyarım. Saygılarımla, Fenerli1978 (mesaj) 22:15, 17 Ocak 2013 (UTC)

Övgünüz için teşekkür ederim. Geçen yıl bir abimizin yol göstermesiyle kullanıcılar arasında bir grup oluşturup Süper Lig ve 1. Lig'deki tüm takımların sezon maddelerini açmıştık ve güncellemiştik. Fakat bu yıl hem o abimizin Vikipedi'den elini çekmesi hem de bizlerin geçen yıla oranla daha yoğun olmamız sebebiyle geçen yılki çalışkanlığımızı yakalayamadık. Vikipedi'ye zaman ayıramadığım için taraftarı olduğum Samsunspor'un dahi maddesini ayda bir güncelleyebiliyorum. Vikipedi sizin gibi iyi niyetli insanlar sayesinde gelişiyor. İleriki zamanlarda sizin gibi hevesli biriyle çalışmayı ben de isterim. Kolaylıklar dilerim, iyi akşamlar. --cobija 15:22, 18 Ocak 2013 (UTC)

Bâb-ı Âli Baskını

Konu için şu yazı okunabilir, fena değil.--RapsarEfendim? 23:51, 16 Mart 2013 (UTC)

Birkaç yere kaynak olarak ekledim, havada kalan bilgilere de ekleme yaptım sağolasın. Ayrıca bu haliyle KM olabilir mi, ne dersin? --cobija 14:09, 18 Mart 2013 (UTC)
Biraz daha geliştirilebilir sanki. Etkileri eklenebilir maddeye, öncesi ve sonrası daha derin işlenebilir gibi geldi (okumadım, sadece uzunluk bazında değerlendiriyorum). Popüler kültüre etkileri başlığı eklenebilir.--RapsarEfendim? 15:34, 18 Mart 2013 (UTC)
Bir de emeğine sağlık, Vikipedi'nin bu tip tarih maddelerine ihtiyacı var.--RapsarEfendim? 15:34, 18 Mart 2013 (UTC)

Bir ay sonra tekrar merhaba :) Etkileri alt başlığını ekledim, bulabildiğim kadar da bilgi ekledim. Popüler kültüre etkileri alt başlığı için de araştırma yaptım fakat ekleyecek pek bir şey bulamadım. Baskın hakkında bir film çekilmemiş. Bulabildiğim TRT yapımı bir belgeselde incelenmiş onu da ekledim. Kitap, tez, akademiik makale vs. ekleyeyim dedim fakat kitaplar zaten kaynakça kısmında yer alıyor. Senin denk geldiğim bir belgesel var mı konuyu inceleyen?

Eline sağlık. Şahsen ben, bu tür tarih maddeleri için kaynakların titizlikle seçilmesi gerektiğini düşünüyorum. Mesela bura, hiçbir kaynak belirtmeden, yazar adının dahi yer almadığı bir metin. Güvenilir bir kaynak olamaz bu, bence. Keza burası da öyle. Tarih kitapları, akademik makalelerin ana kaynaklar olarak kullanılması çok daha güvenilir ve sağlam kılacaktır maddeyi, diye düşünüyorum. Mesela bunlar fikir verebilir, nette yer alan makaleler için. Bir de Takabeg, Makedon ve Ertly'nin fikrini alırsan çok daha iyi olur. Madde her halükarda eskisinden çok daha iyi, emeğine sağlık :)--RapsarEfendim? 20:20, 14 Nisan 2013 (UTC)

Şu "filetype:pdf" olayı iyi oldu. İtiraf etmek gerekirse bahsettiğin gibi bazı kaynaklar içime pek sinmemişti, şimdi verdiğin bağlantı sayesinde birkaçını yenileyeceğim. Teşekkür ederim görüşlerin için, iyi çalışmalar :) --cobija 20:29, 14 Nisan 2013 (UTC)

İzlemedim, belki faydası olur.--RapsarEfendim? 22:36, 14 Nisan 2013 (UTC)

Etkileri alt başlığı için çok iyi bir kaynak oldu, teşekkür ederim. --cobija 01:35, 15 Nisan 2013 (UTC)

Merhaba

Merhaba, ben arkeoloji çalışmaları yapıyorum, çok iyi olur bu yazı geliştirmemize yardımcı olabilir: Guatimac.--81.34.255.124 15:10, 24 Mart 2013 (UTC)

Reality 03:39, 12 Mayıs 2013 (UTC)

Reality 03:39, 12 Mayıs 2013 (UTC)

Reality 03:45, 12 Mayıs 2013 (UTC)

Tablo

Selamlar, Muhteşem Yüzyıl maddesinde değişikliklerini görüyorum arada. Sanırım madde ile en çok ilgilenenlerden birisisin. Dün bir tablo hazırladım maddeye. Tasarımı felan güzel oldu gibi (bana göre tabi :) ) ancak listede var olan tabloya ek olarak kaynaklı şekilde yayınlayan diğer eksik ülkeleri ekledim. Galibe Habertürk gazeteside sadece ülke isimleri vardı. Onları ekledim. Tek tek saydım 46dan fazla çıktı (46 ülkede yayınlanıyor diye biliyorum) 50 çıkıyor ülke olarak. Bir yanlışlık varsa bilgin dahilinde düzeltirsen sevinirim. :)--SAİT71 (mesaj) 20:16, 18 Haziran 2013 (UTC)

Selamlar. Tablo güzel fakat Vikipedi için abartılı olmuş. Üst kısımdaki ödüller altbaşlığındaki gibi sade bir tablo genelde kabul gören biçim. Ayrıca şablon olarak değerlendirirsek de Muhteşem Yüzyıl logosunun tablo içerisinde kullanılması yasak Vikipedi kurallarınca. Ricana gelirse maddenin zamanlarında ilgileniyordum ama şimdi vandalların değişikliklerini düzeltmek için takip ettiğim maddeler arasında duruyor sadece. Maalesef yardımcı olamayacağım sana bu konuda. --cobija 10:25, 19 Haziran 2013 (UTC)

Galatasaray

Selam Rapsar. NTV Tarih'in geçmiş aylardaki sayısında şöyle bir fotoğraf vardı. Aklıma geldin kullanırsın diye Commons'a yükledim. Google Görseller'de arattım ama bir şey çıkmadı, Vikipedi'de de yüklü değildi galiba. Bu da fotoğrafın açıklaması. Ayrıca Haziran 2013 sayısında da yine Melih Şabanoğlu iki sayfa yazmış. İşine yarar diyerek yükledim onları da.12 Kolay gelsin. --cobija 15:15, 28 Haziran 2013 (UTC)

Merhaba. Ben de görmüştüm onu, bende de var dergi :) Süper yapmışsın yüklemekle, eline sağlık. Şuradaki iki GS-FB maçı resmi var. Bunların büyük versiyonları keşke olsa nette, çok kıymetli gözüküyor ikisi de. O dönemde giyilen formaları biraz incelemeye çalıştım Commons'taki dosyalar aracılığıyla. Belirtildiği gibi 13-14 yılları gerçekten en muhtemel yıllar. Bu resmi birkaç maddeye ekliyorum hemen. İyi günler.--RapsarEfendim? 07:41, 29 Haziran 2013 (UTC)

VikiProje spor iş birliği projesi

Selamlar. Vikiproje:Spor'da iş birliği projesi olarak kriket, kriket kuralları ve oynanışıyla ilgili temel maddelerin açılması, düzenlenmesi ve geliştirilmesi konusu belirlenmiştir. 15 Temmuz 2013 günü başlayacak olan projeye katılımınız bekleriz.--RapsarEfendim? 23:23, 13 Temmuz 2013 (UTC)

Bâb-ı Âli Baskını

Selamlar. Bu KMA adaylığında kibele en altta bir karşı oy vermiş, buna ekleyeceğin bir şeyler var mıdır?--RapsarEfendim? 10:07, 24 Temmuz 2013 (UTC)

Selam. Yapabileceğim fazla bir yorum yoktu zaten. Bir iki cümle yazdım. --cobija 11:23, 24 Temmuz 2013 (UTC)

1896 Yaz Olimpiyatları'nda İsveç

Michael Jackson videografisi

Merhaba. Michael Jackson videografisi İngilizce'de Seçkin Liste (en:Michael Jackson videography). Eğer ilgilenirseniz çok az değişiklikle bizde de SL olabilir. İyi günler.--B.S.R.F. 💬 08:46, 4 Ağustos 2013 (UTC)

Maddeyi gerekli şekilde güncelledim fakat SL olmasına engel birçok kırmızı bağlantı var. Onlarla ilgilenecek motivasyonum yok maalesef. İyi çalışmalar. --cobija 14:25, 4 Ağustos 2013 (UTC)

Galatasaray Samsun

Sence bu kaç yıllarına aittir? :)Bu imzasız yazı Cobija (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Logoya bakarak tamamen sallama bir tahminle 1930-1960'lar arası bir döneme ait gibi :) Oyuncu falan da yok, bir yerden çıkarmam mümkün değil pek :)--RapsarEfendim? 11:44, 7 Ağustos 2013 (UTC)
Tekrardan selamlar ve iyi bayramlar. Çolak Sebahattin KD midir?--RapsarEfendim? 06:39, 8 Ağustos 2013 (UTC)
Selam Rapsar. Samsun Demirspor profesyonel liglerde yer almayan bir takım. Hayatının son dönemlerinde çalıştırdığı Ladikspor da amatördeydi. Samsun amatör futbolunun demirbaşlarından kendisi fakat KD değil. Yazılan Hürriyet gazetesi olayı da hikayeden fazlası değil. CENTO Kupası olayının da doğru olduğunu pek düşünmüyorum şahsen. Bu arada kendisi Şifo Mehmet'in de ilk hocalarından olsa gerek :) --cobija 07:46, 8 Ağustos 2013 (UTC)

Merhabalar, Ben bu yıl başlayacak futbol sezonu için daha önce Xbergerin şuradaki sayfasında esinlenerek bir sayfa hazırladım. Sizlerden ricam sayfaları güncel tutarak Türkçe wikipedia nın spor maddelerini biraz daha iyi hale getirmek ve futbol liglerimizin ve takımlarımızın arşivlerini daha iyi hale getirmektir. Şu ana kadar Süper Lig ve 1.Lig takımlarının tamamının sayfaları açılmıştır ve hepsi günceldir. Ben 2.ligtende birkaç takımın daha sayfasını yapacağım. Eğer dilerseniz başka takımların sayfalarını yapmakta da sizlere yardıcı olabilirim. Ayrıca oluşturduğum şablonlarıda farklı bir sayfa da paylaşacağım. Sizlerden bir ricam da cevap verirken benim mesaj sayfama değilde maddenin mesaj sayfasını kullanınız ki herkes düşünceleri ortak bi yerde okuyabilsin. Mesajın gönderildiği kişilerin listesinide sayfada bulabilir ve unutulan kişiler var ise sizlerinde ilgilenebilecek kişileri haberdar etmenizi rica ederim.

2013-14 sezonu spor maddeleri

Saygılar ve Teşekkürlerimle, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 08:46, 13 Ağustos 2013 (UTC)

Selamlar Cobija, Öncelikle geçmiş bayramın mübarek olsun. Ve yeni sezon hepimize hayırlı uğurlu olsun. Dün Samsun ilk maçına çıktı sen maçtamıydın bilmiyorum ama ben bugün fotoları gördüm ve giydiğiniz 3.formayı çok beğendim. Ben Ekim ayından Türkiye ye geleceğim. Bana o formadan yollaman mümkün olurmu? Birde yukarıdaki projede senin adını Samsunspor a yazabilirmiyim?? Saygılar ve Selamlar, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 09:34, 18 Ağustos 2013 (UTC)

Yollarım tabi ama formalar olması gerekenden biraz daha pahalı, 60 lira. Samsunspor'un maddesini geçmiş sezonlarda olduğu ben güncellerim, yazabilirsin tabii. İyi günler, iyi vikilemeler. --cobija 09:39, 18 Ağustos 2013 (UTC)

Ok süper ben tr ye geldiğimde sana yazarım. Başarılar bu sezon için. Selamlar Fenerli1978Buyrun beniiiim? 10:04, 18 Ağustos 2013 (UTC)

DP amblemi

İyi günler Rapsar. Şuradaki bayraktaki amblemi "olduğu sanılan/kurgusal amblem" dipnotuyla ekleyemez miyiz? Önceki amblemi çizen kişi de iç içe geçmiş d ve p harflerinden oluşuyor demiş ama sırasını tutturamamış. --cobija 13:44, 13 Ağustos 2013 (UTC)

İyi günler. Açıkçası ben, bu tip kendi yorumumuz olan olabilirlerle ekleme taraftarı değilim. İlla ki bir yerlerde geçiyordur bunun yazılı bir ifadesi, yahut mitinglerde falan sıkça kullanılan bir bayrak vardır. Hatta belki de budur amblemi :) Ama dediğim gibi bunlar yorumdan öteye geçemiyor şu an için.--RapsarEfendim? 14:02, 13 Ağustos 2013 (UTC)

Oy pusulalarına bir bakayım dedim ama üç seçime de ait bir şey yok. Cumhuriyet tarihinin en önemli partilerinden birinin amblemi bilinmiyor. Şaka gibi. --cobija 14:38, 13 Ağustos 2013 (UTC)

İlla ki vardır da, İnternetten erişilemiyordur. Milliyet arşivine bak diyeceğim (seçim sonrası); ama o dönemler uydurma logolar meşhurdu (GS ve FB logolarından biliyorum :) Seçimlerin olduğu ve sonraki günlere bir bak istersen.--RapsarEfendim? 14:52, 13 Ağustos 2013 (UTC)

Hiç aklıma gelmemişti bu. Akşam, Yeni İstanbul, Yeni Sabah ve Zafer gazetelerine baktım ama umudumu kesmişken 29 Ekim 1957 tarihli Milliyet'te şunu buldum. Cumhuriyetçi Millet Partisi'nin amblemi de teraziymiş. --cobija 16:33, 13 Ağustos 2013 (UTC)

Güzel :) Kullanıcı:İncelemeelemani SVG uzantılı yapabilir mesaj atarsan. Commons'a yüklenir sonra, güzel olur. Eline sağlık.--RapsarEfendim? 16:43, 13 Ağustos 2013 (UTC)

İncelemeelemani'na dediğin gibi danıştım. Gazete arşivinden bahsetmesen kırk yıl aklıma gelmezdi, teşekkürler. --cobija 17:07, 13 Ağustos 2013 (UTC)

KM adaylığı hakkında fikir...

Merhaba Cobija, konuşmama başlamadan önce Senli-benli konuşma tarzında yazacağımı belirtmek istiyorum. Rahatsız olduğunu belirtirsen bir daha tam tersi şekilde iletişim kuracağım..

2013 Türkiye Süper Kupası maddesini baya geliştirdim. KM adaylığı için son şeyler kaldı. Kafam çok karıştı. Fikrini almak istedim. Nereleri çıkarabiliriz, nereler gereksiz, nereler eksik ne gibi hatalar var. (Kırmızılara takılma)--SAİT71 (mesaj) 17:25, 13 Ağustos 2013 (UTC)

Selam SAİT71. Ben de bahsettiğin şekilde yazmayı tercih ediyorum, daha rahat oluyor. Güzel bir madde olmuş ellerine sağlık. Göremediğim birkaç şey var. Öncelikle giriş kısmına iki takımın da kupaya katılmalarındaki etken olan lig performansları, maçın televizyon hakları kısaca eklenebilir. Elbette daha birçok özet yazılabilir oraya, çok boş duruyor bence. Bunların haricinde bir alt başlıkta maçın yayınlandığı ülkeler, televizyonlar, reyting seviyeleri eklenebilir. Kısa bir cümleyle eklenmiş fakat genişletilebilir. Maç istatistikleri de yazılmalı, bu önemli bir eksik. Onun haricinde önemli olmasa da takımların dizilişleri eklenebilir 2005 İngiltere Lig Kupası Finali maddesindeki gibi. Bunların haricinde bir eksiklik olduğunu düşünmüyorum KM seviyesinde bir madde için. --cobija 18:07, 13 Ağustos 2013 (UTC)
Bende şimdi istatistikleri ekliyordum. Söylediğin değişiklikleri yapacağım. Bu diziliş grafiğini ie yapabiliyordu. Biraz zahmetli birşey galiba. Onuda halletmeye çalışacağım teşekkürler.--SAİT71 (mesaj) 18:24, 13 Ağustos 2013 (UTC)

DP amblemi

Selam İncelemeelemani. Şurada Demokrat Parti'nin amblemiyle ilgili konuşma geçmişi var. Partinin mevcut gerçek olmayan amblemi silindi. Milliyet arşivlerinden araştırdığım kadarıyla da gerçek amblemini buldum. Rapsar şurada SVG dosyası hazırlayabildiğini söyledi. Acaba meşgul değilsen Demokrat Parti ve Cumhuriyetçi Millet Partisi'nin amblemlerini hazırlayabilir misin? --cobija 17:05, 13 Ağustos 2013 (UTC) Ekleme: Yazmayı unutmuşum. Amblemler 29 Ekim 1957 tarihli Milliyet'in ilk sayfasında yer alıyor. --cobija 17:09, 13 Ağustos 2013 (UTC)

Merhaba, aslında yaptığım hiç içime sinmedi ama beğenmezsen sayfadan çıkartabilirsin. Aslında orjinalinden kopya yapacaktım fakat çözünürlük yeterli gelmiyor ve sorunlar çıkıyor. Bu nedenle Aldo karakteriyle önce powerpoint ve ardından photoshop'a aktarıp png yaptım.--i.e.msj 18:33, 13 Ağustos 2013 (UTC)
Gayet güzel olmuş çok teşekkürler. Yazı tipi birebir. Fakat renkler konusunda sıkıntı var ve bu da benden kaynaklanıyor. Daha önce şu fotoğrafa rastlamıştım. Sana göstermeyi unuttum. Zemin rengi #e20a17 türevi bir şey olsa gerek. Yazı da beyaz. Bu değişikliği de yapabilir misin? Seni zahmete sokuyorum ama... Bir de konudan bağımsız bir şey sormak istiyorum. Sana Samsunspor'un eski logolarını göstersem çizebilir misin? Ya da bunu yapabilecek birisi var mıdır? Kuruluş belgesinde ve eski fotoğrafta gördüğüm logoları eklemek bayağıdır aklımda nasıl yapıldığıyla ilgili hiçbir fikrim yok. --cobija 19:32, 13 Ağustos 2013 (UTC)
Bu svg formatına dış görsel ekleme ile ilgili sorunlarım var ve bir türlü çözemedim. Dikkatli bakacak olursan, beyazların kenarlarında siyahlık göreceksin. İşte o siyahlıklar svg dosyasının içine png atmaktan kaynaklanıyor. Sanırım katetmem gereken daha çok yol var. Bir şekilde kolayını bulup, yapmaya çalışıyorum ancak hala bilmediğim pek çok şey var. Neyse diğer resimleri mesaj gönderirsan bakmaya ve çizmeye çalışırım. Kolay gelsin.--i.e.msj 20:37, 13 Ağustos 2013 (UTC)

Real Madrid CF futbolcuları listesi

İyi akşamlar. Şöyle bir şey demişsiniz fakat neye göre demişsiniz anlayamadım. Tüm Vikipedi dillerinde listelere bu şekilde fotoğraf eklenmekte ve hatta seçkin listelerde dahi bu şekilde fotoğraflar yer almakta. Yani fotoğrafların nasıl düzenlenmesi gerekiyor? --cobija 18:13, 24 Ağustos 2013 (UTC)

Fotoğrafların sağ tarafta dizilmiş olması sol tarafın boylu boyuna boş olması düzensiz geldi. --hmtktrk ileti 18:15, 24 Ağustos 2013 (UTC)
Siz daha tecrübelisiniz, daha iyi bilirsiniz ama fotoğraflar galeri şeklinde konulsa daha iyi olmaz mı? Zaten ben tam emin olamadığım için değiştirmedim sadece etiket koydum. --hmtktrk ileti 18:19, 24 Ağustos 2013 (UTC)

Vikipedi'de kabul edilen biçim bu şekilde. Sayfayı üç kolona bölersek doğal olarak liste daha çok yer kapladığı için sol ve orta kolonları dolduruyor. Fotoğraflar da sağ kolona kalıyor. (Latin alfabesi soldan okunmaya başladığı için listenin soluna fotoğraf koymamak çok doğal.) Aslında fotoğraflar sağ tarafta olmalı diye bir standart yok ama dediğim gibi kabul edilen biçim bu. Galeri olarak koymaktansa hiç koymamak daha iyi çünkü çirkin bir görünüm oluyor. Son zamanlarda yaptığım listelerde ne sağ kolona ne de galeriye fotoğraf koymuyorum mesela. Her şekilde mümkün. --cobija 18:24, 24 Ağustos 2013 (UTC)

Peki, bu durumda etiketi kaldırıyorum. Teşekkürler, iyi akşamlar. --hmtktrk ileti 18:27, 24 Ağustos 2013 (UTC)

1. Lig gol kralları listesi

Merhaba,

senin olusturdugun listexe göre 1996-97 sezonunda Doğan Osmanlı ve Hamdi Aslan 19 golle golkrali olmuslar. Benim almanca vikipedide olusturdugum listede Nail Uğur Timurcioğlu 2 gol atmis. golkrali o olmali yani. tff profilinden bu kontrol edilebilir. ben bazi TFF 1. lig sezolari icin, özellikle bes ayakli oynanan sezonlat icin almanca vikipedide tüm golculari siralayip golkrali listesi olursturmustum. istersen o sezon maddeleriyle bir karsilastirma yap.


selamlar--BerlinKreuzberg36 (mesaj) 12:02, 5 Eylül 2013 (UTC)

Merhaba. Bir yanlışlık yapmışım golleri sayarken. Hatamı düzelttiğin için teşekkür ediyorum. Bu şekilde gözüne çarpan başka bir şey olursa lütfen uyarmaktan çekinme. --cobija 12:10, 16 Eylül 2013 (UTC)

Harmattan

Selam Sarv. Şöyle bir değişiklik yapıyorsun fakat operasyon Sarkozy'i bireysel olarak ilgilendirmediği, Fransa devletini ilgilendirdiği için devlet kategorilerinin eklenmesi daha uygun. "Fransız ordusunun 2011 yılındaki operasyonları" gibi. --cobija 13:04, 15 Eylül 2013 (UTC)

Selam Cobija.
Harmattan operasyonu başlığının altına Nicolas Sarkozy kategorisini ekledim, çünkü bu operasyon bizzat Nicolas Sarkozy'nin isteğiyle yapılmıştı ve komutan olarak da Sarkozy geçmektedir o maddede. Buna ek olarak Nicolas Sarkozy kategorisine kişi ve olaylardan ciddi şekilde ilişkilendirilebilen maddelerin de eklenebileceği kanısındayım örneğin 2005 Fransa azınlık başkaldırısı da eklenmiştir. Ayrıca Fransa kategorisi de dediğiniz gibi eklenebilir. --sarvmesaj 18:37, 15 Eylül 2013 (UTC)

Haklısın operasyonun komutanlarından biri de Sarkozy. Fakat operasyonu Sarkozy'nin kendi paralı askerleri değil Fransız ordusu yaptı. İlla Sarkozy geçsin denilecekse onun için de "Fransa Ordusu'nun Sarkozy döneminde gerçekleştirdiği operasyonlar" gibi bir kategori açmak gerekir ki bu da tartışılmalı. Bana kalsa o da gereksiz. Ayrıca örnek verilen 2005 Fransa azınlık başkaldırısı maddesine de Sarkozy kategorisinin eklenmesi yine hatalı. --cobija 18:07, 15 Eylül 2013 (UTC)
Ekleme: Sarkozy operasyonu devletin verdiği güç sayesinde devlet adına yaptı. Bugün "Beyler ben Suriye'ye saldırıyorum." diyemez mesela. Anlattığım şey devletin gücüyle ve devlet adına yapılan bir operasyon olduğu. --cobija 18:12, 15 Eylül 2013 (UTC)

Adil kullanım

Selam Cobja, etkin bir devriye olduğunu bildiğimden dolayı sana konu ile ilgili mesaj atmadan duramadım. Vikipedi'de adil kullanım görüntülerinin yasalar gereği kaldırılmasıyla ilgili büyük çaplı bir çalışma başlattık. Bu konuda gerçekten büyük çapta topluluk tartışmasına ihtiyacımız var. Rica etsem, kısa bir vaktini bu konudaki tartışmaya ayırabilir misin?--i.e.msj 23:00, 15 Eylül 2013 (UTC)

Merhaba i.e. Bahsettiğin tartışmayı okudum ve gözlerim kanıyor :) Tartışmanın zaten aslen tartışılacak bir yanı yokmuş. Her ne kadar kötü olsa da kaldırmak mecburiyetindeyiz dosyaları. Telif hakları müdürlüğüne e-posta attım demişsin. En iyisi gelecek cevabı beklemek şu an için. Sonrasında asıl tartışılması gereken dosyaları silerken izlenilecek yol ve hangi dosyaların silineceği. Örneğin İsrail'de üretilen bir eserin bizde kullanılıp kullanılamayacağı. Sadece adil kullanım hakkının olmadığı ülkelerde üretilen eserlerin mi sileneceği. Maalesef bu konularda tartışan kişilerden daha donanımlı değilim o yüzden bir katkım olmayacak tartışmaya. --cobija 11:57, 16 Eylül 2013 (UTC)

Onur Anıtı

Selam E4024. Onur Anıtı maddesinin adını Atatürk Anıtı (Samsun) olarak değiştirmişsin fakat anıtın resmî adı bahsettiğin gibi değil. Valiliğin sitesini kaynak olarak göstermene rağmen valiliğin sitesinde Onur Anıtı kullanımı da mevcut. Yine valiliğin tanıtım broşüründe Onur Anıtı olarak bahsedilmiştir heykelden. Samsun Büyükşehir Belediyesi de yine Onur Anıtı demekte. Samsun Kent Müzesi'nde de yine aynı kullanım mevcut. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı da Onur Anıtı demekte. Ancak her ne kadar resmî adı Onur Anıtı olsa da anlaşılabilir sebeplerden ötürü halk arasında daha çok Atatürk Anıtı/Heykeli isminin kullanımı yaygındır. Hatta çoğu Samsunlu dahi Onur Anıtı ismini bilmez. --cobija 19:30, 16 Aralık 2013 (UTC)

Teşekkür ediyorum bilgiler için. Selamlar. --E4024 (mesaj) 07:42, 17 Aralık 2013 (UTC)

Tekrar selamlar. Anıtın "resmî" adının Onur Anıtı olduğunun özellikle belirtilmemesi konusunu dile getirmenize rağmen "resmen" Atatürk Heykeli olduğuna dair bir ibare olmadığını da hatırlatmak isterim. Ayrıca bir nüans farkına da dikkatinizi çekeyim. Özellikle "...resmî adı Onur Anıtı olan heykel..." gibi bilgilendirme cümlesi olmasa da başlıkta Onur Anıtı ifadesi kullanılıyor ve cümle içerisinde de özel isimlerde olması gerektiği gibi Onur'un o'su ve Anıt'ın a'sı büyük yazılmış metinde. Fakat "Her 2 kaynakta da Atatürk Hykeli ibaresi yer alıyor." demenize rağmen yine nüans farkını gözden kaçırmışsınız. Orada anıtın ismi değil ithafı belirtiliyor. Zira "Atatürk heykeli" yazıyor, h harfi küçük. İlla bir isim ikilemine girilecekse Gazi Heykeli/Onur Anıtı ikilemine girilir ki orada da özel isim gibi Gazi Heykeli'ni g ve h harfleri büyük olarak yazmışlar. Hem valiliğe hem de belediyeye bu konuda bir e-posta attım. Cevap gelene dek bekleyelim.

Ayrıca dün yukarıda yazdıklarıma herhangi bir itiraz etmeyip mesaj yolu ile yazmanız gerekenleri maddede değişiklik yaparak özette belirtmeniz de hoş değil. İyi geceler. --cobija 19:39, 17 Aralık 2013 (UTC)

Önceki gün yazdıklarınızın hiç bir yerinde mutabakat sağlamadan o değişiklikleri yapacağınızı yazdığınızı görmemiştim. (Hala da göremiyorum.) Benim önceki mesajımda da sizinle mutabık olduğuma dair bir ibare yer almıyor. Selamlar. --E4024 (mesaj) 07:52, 18 Aralık 2013 (UTC)

Merhabalar. İlk yazdıklarımın amacı bilgilendirme yapmak varsa sizin de bilgilerinizi sunmanız ve ortak bir doğruya ulaşmamızdı. Yazdıklarıma karşılık bir cevap vermemeniz de (benim yazdıklarıma itiraz etmemeniz ve dolayısıyla da görüşlerinizi savunmamanız) söylediklerime ikna olduğunuz algısını yaratıyor. Ben de bu doğrultuda gerekli değişiklikleri yaptım. Bu yaptığım yanlışsa gelip beni mesaj yoluyla uyarabilirdiniz ama tekrar sayfa üzerinde değişiklik yapıp değişiklik savaşına gidebilecek bir tutum içine girdiğiniz. Fakat ben tekrar gelip size mesaj yazdım ve görüyorum ki tutumunuz aynı yolda devam ediyor. Suçlamanıza da cevap vereyim: "Yazdıklarım hakkında itirazınız varsa söyleyin tartışalım" dememe özellikle gerek yok zira sizinle iletişime geçmemdeki amaç zaten de bu. "Ben size paragraf yazıyorum ama siz cevap vermeyin 'tamam ya öyledir' deyip beni gönderin" diye düşünerek yazmadım yazdıklarımı. Bunu siz de gayet iyi biliyorsunuz. Ayrıca 17 Aralık günü yazdığım son cümleme cevap vermeniz ve yazdığım iki koca paragrafı görmezden gelip "seni ciddiye almıyorum, ben ne dediysem o" tavrınız sürdüğü sürece kusura bakmayın ama ben de sizi ciddiye alamayacağım. --cobija 22:45, 18 Aralık 2013 (UTC)

Samsun İl Kültür ve Turizm Müdürü Yüksel Bey'den cevap. İyi günler. --cobija 08:51, 20 Aralık 2013 (UTC)

Düzeltme işinde çok başarılısınız; şu aşağıdaki hatalara da bir göz atıverseniz

All pages of Ummayads in different languages should get linked!!

Except TWO of them: ONE is the Ummayad Family Tree in English, and the OTHER is Ummayad Family tree in Turkish, those TWO of them must remain connected with each other 68.100.160.250 (talk) 05:26, 24 December 2013 (UTC)

http://www.wikidata.org/wiki/Q45646 & http://www.wikidata.org/wiki/Q8575586#sitelinks-wikipedia

These pages should get MERGED!!! Because they are the SAME. I have had them CORRECTED twice but User talk:Maqivi reverted my CORRECTIONS!!! — Preceding unsigned comment added by 68.100.160.250 (talk) 06:45, 24 December 2013 (UTC)

http://www.wikidata.org/wiki/Q12536#sitelinks-wikipedia

You can see that in the case of Abbasid Caliphate, all articles in 70 different languages are linked

68.100.160.250 (talk) 03:58, 25 December 2013 (UTC) 68.100.160.250 19:43, 25 Aralık 2013 (UTC)

Vikiveri'ye pek hakim değilim. Yardımcı olamayacağım, üzgünüm. --cobija 21:01, 25 Aralık 2013 (UTC)

Hakim değilseniz özetleyim:

  1. Emeviler için 73 ayrı dilde yazı hazırlanmış
  2. ama bunların 23 emeviler başlığı
  3. 51 tanesi de emevi halifeliği başlığı altında idi
  • Bunların tamamını birleştirdim, Maqivi diye biri oturdu 2 saat onları ayırdı
  • Bir daha birleştirdim, bu sefer bana engelleme koydular ve yine ayırdılar
  • şimdi mesaj attım, bakın yanlış yapıyorsunuz, ben ingilizce sayfayı okurken fransız ya da almancaya nasıl gidecem diye sordum? Uyandılar, tabi ama hiç bir cevap gelmedi

68.100.160.250 00:51, 26 Aralık 2013 (UTC)

Sayfa geçmişlerine baktım da orası pazar yerine dönmüş. İşten anlayan birisine danışmak en iyisi. --cobija 08:41, 26 Aralık 2013 (UTC)

Emevî halifeler listesinin dönüşü

İyi akşamlar. Şu geri alma ile ilgili birkaç şey söylemek istiyorum. Geri aldığın değişikliklerin içinde maddeye hiçbir yararı olmayan yıl iç bağlantıları ve tekrar tekrar usanmadan verilen iç bağlantıların kaldırılması, düzeltme işaretleri düzeltmeleri gibi şeyler vardı. Ayrıca tablodaki bol bol bulunan iç bağlantı ile imla hataları da giderilmişti. Ek olarak I. Yezid bin Muaviye gibi uzun isimler de ana madde isimleriyle uyumlu olarak I. Yezid örneğindeki gibi kısaltılmıştı. Bu gibi uzun özel isimler bu gibi listelerde değil kişilerin kendi maddelerinde ek bilgi olarak yer almalı. Diğer türlü zaten kişilerin madde isimlerinde de halk arasında bilindiği isimle değil tam isimleriyle yer alırlardı zaten.

Allah aşkına "Abdullah bin Zübeyr'in Mısır ordusunun elemine edilmesi ve Mısır'ın Şam valiliğine bağlanması." cümlesini "Abdullah bin Üzeyr'in kardeşinin Mısır ordusunun elemine edilmesi ve Mısır'ın Şam merkezine bağlanması." cümlesiyle değiştirmek gibi, "25 Ekim 732'de İspanya'dan hücum için Fransa'ya gelen bir Arap ordusunun Puvatye Muharebesi'nde Frankların lideri Charles Martel tarafından yenilip püskürtülüşü." cümlesini "25 Ekim'de 732 İspanya'dan hücum için Fransa'ya gelen bir Arap ordusu Puvatye Muharebesinde Frank Kirallığı gerçek yöneticisi Charles Martel tarafından yenilip geri döndürülüşü." cümlesiyle değiştirmenin ne gibi bir açıklaması olabilir?

Daha öncede bu konuda size yazmıştım fakat bir cevap alamamıştım. Yine bir cevap alamazsam bu konuda üçüncü bir tartışmaya girmeyeceğim. --cobija 22:17, 25 Aralık 2013 (UTC)

elemine edilmesi

Böyle bir lâf türkçe metinlerde kullanılmamalı, bence!! 68.100.160.250 00:51, 26 Aralık 2013 (UTC)

Niye kullanılmasın canım, gayet de kullanılır. Fakat yazım hatası yapmışım. Doğrusu elimine imiş. --cobija 08:50, 26 Aralık 2013 (UTC)
  • Merhabalar. Degistirmeler yapildiginda eger tartisma varsa "Tartisma" adi verilen kisma konulmasini beklemekteyim. Bu yazinin daha onceki verziyonunu degistirmissiniz. Eger tartisma yapmak istemekteyseniz orada verebilirdiniz. Ben eski verziyonun daha fazla bilgi sagladigini kabul ederek yeterli gormedigim degistirmelerinizi geri dondurdum. Burada verdiginiz birkac ornegi neden geri degistirdigime hemen cevap vereyim.
  1. "Uzun özel isimler bu gibi listelerde değil kişilerin kendi maddelerinde ek bilgi olarak yer almalı": Bu sizin getirmek istediginiz yeni bir kaide ve ben bunun yeni kaide olmasina tamamiyle aleyhindarim. Boyle bir kaideye ne Turkce Vikipedya'da ne de yabanci dilde Wikipedia'larda uyulmakta. Bu kaideyi yeni cikartmak istiyorsaniz tartismaya konulmasini saglamaniz gerektigi fikrindeyim. Emevi Hukumdarlari Listesi hazirlanmadan once ve hazirlandiktan sona Turkce Vikipedya'da ve yabanci dilde Wikipeida'yalarda cok sayida hukumdar listesi hazirlanmistir ve sunu hemen soylemek isterim ki ben Turkce Vikipedya'dakilerin coguna katkilar yaptim. Bu diger listeleri hazirlayanlarla birlikte; listeler ne kadar fazla gercek detayli bilgi ihtiva ederlerde o kadar iyi olduklarina inanmaktayim. Bunda benimle hemfikir olup Turkce Vikipedya'daki diger hukumdar listelerini hazirlayanlar bulunmaktadir ve sizin yeni olarak koymak istediginiz bu kaideye onlarin da aleyhtar olacaklarindan eminim. Diger dillerde hazirlanan hukumdar listeleri de daima listede daha fazla bilgi saglama (ozellikle uzun isimlere yer verme) prensibine uymaktalar. Onlari da degistirmek istemektesiniz?
  2. "Abdullah bin Üzeyr'in kardeşinin Mısır ordusunun elemine edilmesi" Eger dikkatle okursaniz elimine edilen "Abdullah bin Zubeyr'in ordusu" degil "Abdullah bin Zubeyr'in kardesinin ordusu"; yani elemine edilen orduya Abdullah bin Zubeyr degil kardesi komuta etmekte. Boylece sizin verziyonunuz tam bilgi saglamamakta ve benim daha onceki ifadem daha fazla bilgi saglamakta.
  3. "Mısır'ın Şam merkezine bağlanması": Misir bir eyalet olarak Emevi halifeligi devletinin merkez idaresi bulunan baskent Sam'a baglanmakta; Sam valiligine degil. Sam devlet merkezi olduguna gore, ayri bir "Sam valiligi" bulundugunu gosteren hicbir kaynak gormedim. Eger Emevi Devleti kurumlari icinde ayri bir Sam valiligi bulundugu hakkinda bir kaynak gostermezseniz; bu demektir ki "Sam valiligine baglanmasi" aciklamasi gercegi aksettirmiyor.
  4. İspanya'dan hücum için Fransa'ya gelen Arap ordusu Kurtoba Emevi Halifesi'nin Endulus Valisi olan Abdurahman el Gafiki komutasinda. Tours ve Puvatye arasinda Puvatye'den 20 km kuzeybatida bulunan Moussais adli bir mevkide Frank ordusu komutani olan, unvani Fransizca "Duc d'Austrasie" ve "maire du palais" (yani Austrasie Duku ve Saray Mayordomosu) olan Charles Martel komutasinda bir Frank ordusu tarafindan bir baskina ugruyor; Arap ordusu yeniliyor; komutanlari olduruluyor ve geri kalan Arap ordusu Ispanya'ya geri donuyor. Charles Martel resmen Frank krali degil; de facto olarak "dux et princeps Francorum" (yani Franklarin Prensi ve Duku). Butun bu bilgi, benim verdigim Puvatye Muharebesinde Frank Krallığı gerçek yöneticisi Charles Martel tarafından yenilip geri döndürülüşü" ifadesinin "İspanya'dan hücum için Fransa'ya gelen bir Arap ordusunun Puvatye Muharebesi'nde Frankların lideri Charles Martel tarafından yenilip püskürtülüşü" ifadesinden daha fazla ve daha gercek detay verdigine inaniyorum. Daha uzunca aciklarsam, sizin ifadeniz Charles Martel'i benim ifademden daha az bilgi ile niteliyor; "puskurtulme" ifadesi de Arap ordusunun bir baskindan sonra Ispanya'ya geri dondugunu soylememekte. Bunun icin eskiden yazmis oldugum ifadeyi geri getirdim.

Eger degistirdiginiz ifadeler ve gercekler hakkinda tartisma yapmak isterseniz "tartisma" kismina koyabilirsiniz. Ben bu maddenin tartisma kisminda hicbir aciklama goremedigim icin eski verziyonu geri getirdim.

Ben 50 yili askin uzun yillardir Ingiltere'de yasadigim icin yazimi Ingiliz klaveli "Firebird browseri" ile yazarim ve "Turkish Deascifier" adli Turkce alfebesine donusturme "add-on" kullanirim. Ama bu "add-on" bazi hatalari duzeltemiyor ve ben de bu 73 yasimda hatalarin hepsini sahsen bulamiyorum. Duzeltmelerinize tesekkurler. Bu yazimi ise yeni verziyon Firebird ile yazdim. Bu verziyonda bu "add-on" islemiyor; edit edemedim; ozur dilerim.

İyi günler ve şenlik ve sağlık dolu yeni yıllar dileklerimle noyder (mesaj) 23:52, 26 Aralık 2013 (UTC)

İyi günler. Yapılan her değişiklik sonrası bütün değişikliklerin tartışma maddelerinde uzun uzadıya anlatılmasının bizim gibi binlerce değişiklik yapan Vikipedistler için çok zor ve meşakkatli olacağını kabul ediyorsunuzdur. Kullanıcıların özel bir tartışma sayfaları da iki kullanıcı arasındaki anlaşmazlıkların çözümü için var. Daha önce size bu konuda yazdığım gibi sizin de bana yazmanızı beklerdim. Bu tartışma kısmını açıklığa kavuşturduğumuza göre haklı iddialarınıza geleyim.
  1. "Mervan bin Hakim'in oğlu Abdülmelik bin Mervan, Abdullah bin Zübeyr'in üzerine El Haccac bin Yusuf komutanlığında bir ordu gönderdi." cümlesini mi tercih edersiniz yoksa "I. Mervan'ın oğlu Abdülmelik, Abdullah bin Zübeyr'in üzerine Haccac komutanlığında bir ordu gönderdi." cümlesini mi? Her ne kadar birinci cümleyi seçeceğinizi bilsem de bunun yorucu ve gereksiz şekilde uzun olduğunu da kabul etmelisiniz. Belki daha akademik geliyordur kulağınıza bilemiyorum ama Vikipedi'nin akademik bir dille yazılmadığı da ortada. Bu uzun isimlerin olduğu gibi yazılması şu şekilde mümkün olmalı: Eğer Yezid adında iki hükümdar varsa bunların karıştırılmaması amacıyla tam isimleri yazılabilir. Fakat bu kişileri de I. Yezid ve II. Yezid diye ayırdığımıza göre yine gereksiz oluyor uzun uzun tam isimlerini yazmak. Ayrıca bu benim koyduğum bir kaide değil zira kaide de değil. Ben sadece bu şekilde yazmanın daha sade olacağını ve genel kitleye hitap edeceğini düşünüyorum. Ayrıca kişilerin ana maddeleri nasıl isimlendirilmişse diğer maddelerde de isimlerinin o şekilde kullanılması taraftarıyım. Uzun uzun yazmanın bana göre hiçbir yararı yok maddeyi kalabalık göstermekten başka. Diğer Vikilerde de kısa yerine uzun isim tercih etmeniz ve buna bir itiraz gelmemesi (itiraz gelmediği gibi tam isimleri yazdığınız için tebrik edildiğinizi de sanmıyorum.) de bunun doğru ya da yanlış olduğunu göstermez. Tercih meselesi. Eğer örnek vermem gerekirse İngilizce Vikipedi'de seçkin liste olan List of French monarchs maddesinde de kısa isimler kullanılmış. (Bazı yerlerde soyluluk unvanları da kullanılmış. Fakat tablo geniş olduğu için göz yorucu olmamış bu da.) List of Caliphs maddesinde, Umayads.gif ve Abbasids.gif dosyalarında da halk arasında bilinen kısa isimler kullanılmış kafa karışıklılığına yer vermemek için. Ve bana kalsa maddelerde kişilerin karıştırılmama ihtimali olmadığı durumlarda kısa isimlerinin (yani kişilerin ana maddelerindeki isimlerin) kullanılmasını bir kaide haline getirmek isterdim. Fakat böyle bir şeye gerek de ihtiyaç da yok.
  2. Haklısınız düzenlerken gözümden kaçan ve hata yaptığım bir detay olmuş bu. Fakat "Üzeyr" değil "Zübeyr" olması gerektiğini de siz gözden kaçırmışsınız.
  3. Burada da haklısınız. Maddeyi düzenlediğim sırada Emevî-Ali çekişmeleri ile ilgili bir ödev üzerinde çalışıyor olmamdan dolayı kavramları oldukça karıştırmışım.
  4. Anlattığınız şeyleri maddede siz de kullanmamışsınız. İki cümle arasındaki tek fark "Frank Kirallığı" yerine "Frankların" ve "gerçek yöneticisi"(?) ifadesi yerine "lideri" ifadelerinin kullanılması. Ayrıca "püskürttü" ifadesi ordunun Fransa'ya giremeyip geldiği yere (bu maddede İspanya) geri döndüğünü olduğu gibi ifade ediyor. Zaten savaşları anlatılırken kullanılan püskürtme kelimesi bu manada kullanılıyor. Özellikle İspanya'ya geri döndüler demek yersiz.

Yazdıklarınıza bakarak iki yerde oldukça haklı olduğunuzu düşünüyorum. Fakat iki küçük detay için onca düzeltmeyi geri almanıza halen bir anlam verebilmiş değilim. Geri almak yerine düzenleye tıklayıp iki kelime değişikliği yaparak maddeyi iyileştirebilirdiniz. Yaptığım değişiklikleri geri aldığınız geri almayı geri alıyorum (Inception gibi oldu) ve haklı olduğunuz değişiklikleri de maddeye işliyorum. Gerisi için tartışma yolları açık. Ayrıca cevap verdiğiniz zaman metnin bir kopyasını benim tartışma sayfama da yapıştırırsanız memnun olurum. 11 saat önce verdiğiniz cevabı ancak görüyorum mesela. Özellikle buraya gelip kontrol etmesem görmeyeceğim bile. --cobija 12:13, 27 Aralık 2013 (UTC)

The Last of Us

Selamlar Cobija. Konu hakkında (b)ilgin varsa bu maddeyi ve adaylığını inceleyip, görüş belirtmen mümkün mü? İlgilenmiyorum dersen canın sağ olsun :) İyi geceler.--RapsarEfendim? 22:45, 25 Aralık 2013 (UTC)

Selam. Göz korkutan bir madde olmuş :) Oyunu oynamadığım için hikayesinde eksiklikler var mı bilemeyeceğim ama maddeyi okuyup değerlendireceğimden emin olabilirsin. Sana da iyi geceler. --cobija 23:30, 25 Aralık 2013 (UTC)

Vikiveri

Selam i.e. Şuna bir göz atabilir misin? --cobija 08:42, 26 Aralık 2013 (UTC)

Vallahi, aslında Türkçe'sini de yazmış anonim. Ama şuranın başında Şu şekilde de bilinir: diyerek, Emevi Halifeliği'de verilmiş. Yani ya benim kafam karıştı ya da bu intervikilerde bir sorun yok :)--i.e.msj 16:52, 26 Aralık 2013 (UTC)

Anonim katkıları

Selam Rapsar. 68.100.160.250 ve 72.192.214.163 anonimlerinin katkılarına bir göz atabilir misin? Onlarca gereksiz yönlendirme ve yanlış transkripsiyonla açılan madde var. Üçüncü Hâlife Ûthman ibn-i Affân diye başlık açıp yönlendirmiş adam yahu. Lütfen bu düzeltme işareti çılgınlığına bir son ver. Bir haftalığına kendi bilgisayarımdan uzakta olduğum/olacağım için ilgilenemiyorum. Mutlu yıllar. --cobija 15:58, 1 Ocak 2014 (UTC)

Selamlar. Benim de dikkatimi çekiyor bayağıdır. Düzeltme işaretini geçtim, bir ton işaret var kullandığı. Bu konuyla Kullanıcı:Esc2003 veya Kullanıcı:Abuk SABUK ilgilenebilir, onlar daha bilgili. Sana da mutlu yıllar :)--RapsarEfendim? 16:52, 1 Ocak 2014 (UTC)

Selam Esc2003. Şurada bahsettiğim konuya bir göz atabilir misin? --cobija 21:25, 1 Ocak 2014 (UTC)

Selam. ʿÂmine gibi "ayn"lı bir kullanım Google genel aramasında dahi yok. Yönlendirmeyi silmeden önce bu şekilde kullanılmış olan yerlerden kaldırmak gerekiyor. -esc2003 (mesaj) 07:30, 2 Ocak 2014 (UTC)
Tamamdır, Cobija. Mesaj alındı. Fakat, anonimin katkıları için bir hizmetliden kullanıcının katkılarının toplu olarak silinmesini isteyebilirsin. Yanlış hatırlamıyor isem; Kibele, bu anonim hakkında konuşmuştu, köy çeşmesinde. Kolay gelsin.--i.e.msj 12:19, 9 Ocak 2014 (UTC)

Benim anladığım kadarıyla

İngilizce wikipedi tamamen zırvalıklardan ibaret, hiç okumayalım biz bunları bari68.100.160.250 05:40, 10 Ocak 2014 (UTC) Siz tercüme işlerinde çok daha başarılısınız, kullanıcı sayfalarına bir listesini koysanız biz oradan okuyup öğrensek nasıl olur?

Katkılarım sayfamdan açtığım maddeleri tarayabilirsiniz. Öğrenmek isteyen için bulmak kolay. --cobija 08:33, 10 Ocak 2014 (UTC)

Laïcité en France

o sayfayı sileceğine içeriğini buraya tercüme et68.100.160.250 08:04, 10 Ocak 2014 (UTC)

Bu da italyanca AYIN'lı bir sayfa

http://it.wikipedia.org/wiki/%27A%27id_al-Qarni bu adamlar hep cahil anlaşılan, ayınlı sayfalar açıyorlar, ilgilenirsiniz diye düşündüm68.100.160.250 08:10, 10 Ocak 2014 (UTC)

İtalyanca ve Türkçenin dil kuralları farklı. İtalyanca'da ayn kullanmak doğruysa Türkçeyi ilgilendirmez zira Türkçe'de kullanılmıyor artık. Bu farkları anlamamakta direttiğiniz taktirde değişiklikleriniz geri alınmaya, düzeltilmeye devam edecek ve belki de engellenecek. Bu tartışmaya devam etmeyeceğim artık. --cobija 08:31, 10 Ocak 2014 (UTC)

silme işlemleri

Yeni sayfalar hazırlamak varken neden değerli vaktini sayfa silmeğe harcıyorsun, çok yazık 68.100.160.250 04:55, 10 Ocak 2014 (UTC)

Türkçe harflerin kullanılması

Mesajınızı okumakta zorlanıyoruz, Türkçe karekterleri uygun olarak kullanamazmısınız? Silme konusu neden bu kadar önemli sizce? Bu sayfalar açılırken gerkli denetim yapılmadı mı? Bakıyorum da berbat sayfalar var, bazıları 1 satır, kim açtı bunlar yönetici mi?68.100.160.250 05:35, 10 Ocak 2014 (UTC)

Baki Sarısakal

Selam Rapsar. Sence şu kişi kayda değer midir? Maddeyi birisi açmış kimse de ses etmemiş. --cobija 13:10, 10 Ocak 2014 (UTC)

Selam. Dış bağlantı olarak birkaç kaynak eklenmiş ama bazılarında sadece ismi geçiyor, bazıları ise çalışmıyor. Ben KD olduğunu sanmıyorum. Silinmeye aday gösterilmesi için ben birisiyle iletişime geçiyorum.--RapsarEfendim? 18:57, 10 Ocak 2014 (UTC)

Melikşah'ın Ölümü Hakkında

Merhabalar, Melikşah'ın ölümünü belirttim, neden silindi acaba ? [2] Bu imzasız yazı Dahakaz (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba. Maalesef Vikipedi politikaları gereği bir yerde yayımlanan bir yazıyı buraya aynen koyamıyoruz. Konuyla ilgili olarak Vikipedi:Telif hakları sayfasına göz atabilirsiniz. --cobija 00:17, 12 Ocak 2014 (UTC)

Anladım, doğrudan yayımlanan yazının bağlantısını çıkarıp sadece kitabı kaynak gösterdim, fakat şimdiki belirttiğiniz telif hakkı ihlali nedir ? Dahakaz (mesaj) 00:32, 12 Ocak 2014 (UTC)

Eklediğiniz ölümü hakkındaki bilgiler başkası tarafından yazılmış ve birçok internet sitesinde de yayımlanmış[3][4] bir yazı. Yani en başta Vikipedi:Telif hakları politikasını ihlal ediyor. (Linke tıklayıp bir göz atın.) Daha önce de dediğim gibi başka bir yerde yayımlanan yazıyı maalesef aynen Vikipedi'de kullanamıyoruz. Telif haklarını ihlal ediyor çünkü bu durum. --cobija 00:39, 12 Ocak 2014 (UTC)

Anladım, yazıyı özgün bir biçime dönüştürmüş bulunmaktayım. Teşekkürler ilginiz için. Bu imzasız yazı Dahakaz (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Rica ederim. Umarım kalıcı olursunuz Vikipedi'de, iyi geceler. --cobija 01:03, 12 Ocak 2014 (UTC)

Umarım, elimden geldiğince yardım etmeye çalışacağım, size de iyi geceler. Dahakaz (mesaj) 01:16, 12 Ocak 2014 (UTC)

Bir yıldız da sizin için!

Özgün Yıldız
Samsun ile ilgili çalışmalarının devamını diliyorum. SiLveRLeaD mesaj 16:28, 12 Ocak 2014 (UTC)

Türkiye

Samsunlu, o sehri ben de severim ama simdi Türkiye halkı maddesi üzerinde çalışmamız gerek- Atla Ulusoya, gel... Pesin teşekkürler. --E4024 (mesaj) 17:34, 18 Ocak 2014 (UTC)

  • İşte onlara Türk derler, pasaportta da böyle yazıyor..68.100.168.97 05:34, 7 Mart 2014 (UTC)

Trademark

Selamlar. Bunu herkes bilmez :) Bir incele istersen, yardımcı olacaktır.--RapsarEfendim? 09:09, 3 Şubat 2014 (UTC)

Okuyabildin mi burayı? Bir de buraya bakma şansın var mı?--RapsarEfendim? 16:12, 4 Şubat 2014 (UTC)

Okudum okumasına da neden okumamı istedin anlamadım. Madde taşıma isteğine istinaden galiba. Ayrıca gereksiz madde sınıflarının kalkması konusunda oldukça haklısın. --cobija 16:30, 4 Şubat 2014 (UTC)

Taşıma taleplerin doğru, onları burada yazanlara dayandırabilirsin. Hatta bu sayfanın benzerini buraya kazandırabilirsen ileride bir sayfaya ismini veririz "bu adam Türkçe Vikipedi'ye yeni bir politika sayfası kazandırdı" diye :)--RapsarEfendim? 16:40, 4 Şubat 2014 (UTC)

Kusura bakma geç cevap veriyorum, yemekhaneye indim. Şu Samsun çalışmasını tamamladıktan sonra sıraya alıyorum öyleyse. Samsun azap çektirdi bana bitmedi bir türlü. --cobija 17:27, 4 Şubat 2014 (UTC)

Taslak şablonları

Selam. Şablonda değişikliğe gitsek şu an bot işi ile ilgilenebilir misin? --cobija 16:14, 6 Şubat 2014 (UTC)

Bot oylaması o zamana kadar biterse tabiki ilgilenirim. --SiLveRLeaD mesaj 16:21, 6 Şubat 2014 (UTC)

Hazır konu sıcakken bir de Sadrettin'e başvurayım öyleyse. Bu arada botun oldukça sağlammış :) --cobija 16:55, 6 Şubat 2014 (UTC)

Samsunspor 2013-14 sezonu

Yaptığın düzenlemede sayılar yanlış yerlerde yer alıyor. Mesela maç ve gol sayısı 23 oldu Soner Şahin'in :) --cobija 10:45, 11 Şubat 2014 (UTC)

İlk 11 ve dakika istatistiklerini de eklemişsin, ondan öyle olmuş :)--RapsarEfendim? 12:11, 11 Şubat 2014 (UTC)

Evet. Geriye dönüp bakınca iyi olacak o istatistikler. Bir beş yıl geçsin de :) --cobija 12:22, 11 Şubat 2014 (UTC)

Samsun

Selam Rapsar, nasılsın? Bir ara şurayı eleştirebilirsen sevinirim. --cobija 21:19, 12 Şubat 2014 (UTC)

Merhaba. Arada bakıyordum zaten, çalışman bitince maddeye ekledikten sonra okusam?--RapsarEfendim? 21:27, 12 Şubat 2014 (UTC)

Şu an bana göre bitti zaten. Sağına soluna resim eklemek kaldı sadece. --cobija 22:15, 12 Şubat 2014 (UTC)

Ekleme: Eleştirir misin demişim ama neden böyle bir şeyi istediğimi söylememişim :) Seçkin madde yapmayı düşünüyorum bunu. Aday göstermeden önce eksiklerini mümkün olduğunca tamamlayıp adaylığın uzun sürmemesi için peşin olarak istedim eleştirmeni. Mümkün olduğunda göz at lütfen. --cobija 20:20, 14 Şubat 2014 (UTC)

Sen maddeye ekledikten sonra yapmayı tercih ederim :) Çalışma sayfalarına müdahale etmeyi sevmiyorum da pek. Eline, emeğine sağlık bu arada.--RapsarEfendim? 20:26, 14 Şubat 2014 (UTC)

Dokuza ayıranlara bir mesaj atıversen iyi olur

Şablon:Méta palette de navigationŞablon:Documentation palette Abbasides d'Irak Catégorie:Palette de navigation islam Bu imzasız yazı 68.100.168.97 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 23:24, 23 Şubat 2014‎

Diğer Vikipediler halifeleri idare kurdukları şehirlere göre ayırmışlar. Biz ise halifeleri bağlı bulunduğu devlete göre ayırıyoruz. Şehirlere ayırmak oldukça gereksiz fakat bağlı bulundukları devlete göre ayırmak elzem. Dilerseniz dokuza ayıranlara siz bir mesaj atıverebilirsiniz. --cobija 21:43, 23 Şubat 2014 (UTC)

Muhtarîyye

Zor bir sayfa olan Muhtarîyye sayfası da Türkçeleştirme bekliyor.. 68.100.168.97 02:12, 24 Şubat 2014 (UTC) 68.100.168.97 02:16, 24 Şubat 2014 (UTC)

Keşke Türkçeleştirmeye gerek duymasaydı. --cobija 05:39, 24 Şubat 2014 (UTC)

bu nasıl? 8'e ayırılmış

68.100.168.97 05:36, 25 Şubat 2014 (UTC)

Arkadaş sen şaka mısın? Devlet ve atabeyliklere göre ayrılmış işte başkentlere göre değil. İsterse seksen altıya ayrılsın. --cobija 06:36, 25 Şubat 2014 (UTC)

Amr & Umar

İkiside farklı isimler... Ömer (Türk) olarak dönüştürülemez..bir de amir var..68.100.168.97 05:44, 25 Şubat 2014 (UTC)

Arapça'da عمر ayın, mim ve ra ile yazılan kelime İngilizce transliterasyona göre Umar oluyor. Türkçe transliterasyonda ise عمر بن الخطاب örneğinde olduğu gibi Ömer bin Hattab şekline dönüşüyor. Ömer bin Abdülaziz gibi bir örneğimiz de var. Amr kelimesi ise عمرو şeklinde yazılır. Ömer kelimesi ile ilk üç harfi aynı olmasına rağmen sözcüğün sonunda vav harfi yer alır. Yani ikisini ayırmak oldukça kolay, birbirine karıştırmak olanaksız. İngilizcede Umar = Türkçede Ömer. İngilizcede Amr = Türkçede de Amr.
Amir ise أمير şeklinde yazılır. Bunu da karıştırmak olanaksız. --cobija 06:50, 25 Şubat 2014 (UTC)

(sonunda vav var ba, bu da Ömer olur, dediğine göre: Contradiction!!) (Burada dediğinize göre: Amr=Ömer olacak anlamı çıkıyor.. Umar'ı da Ömer olarak tercüme ettiniz yukarda.. Yine hepsi otomatik Ömer'e dönüşmedi mi?) Bu imzasız yazı 68.100.168.97 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 18:45, 25 Şubat 2014

Sonunda vav harfi olan (عمرو) Amr, vav harfi olmayan (عمر) Ömer olur diyorum. Bunu anlamanın nesi bu kadar zor? İyi okuyun sonra yorumlayın. Arapçanın İngilizceye transkripsiyonunda عمر kelimesi Umar, Türkçeye transliterasyonunda ise Ömer olur. عمرو kelimesi ise her iki dilde de Amr olur. Yani İngilizler Umar derken biz Ömer diyoruz zira iki dilin fonetiği farklı. Amr ise iki dilde de aynı biçimde yer alıyor. Herhalde anladınız durumu. Vikipedi'ye yapacağınız sonraki katkılarınızda Umar değil de Ömer olarak yazarsınız isimleri umarım. --cobija 19:29, 25 Şubat 2014 (UTC)

"Multiple to One Mapping"

anladim altogether hapsi Omar olacak diyorsun iyi de adamlarin tarihinde "Ö" diye bir ses yok iken siz resmen "Multiple to One Mapping" yapiyorsunuz deisik bahanelerle.. Onlar ne diyorlar buna acep?, ingilizce Amr ve Umar diye farkli yazim kullaniyor da Amr ise oyle yaz sende, Turk ise Ömer de herkez de anlasin Turk olduunu128.164.157.184 22:30, 25 Şubat 2014 (UTC)

Herkes her konuya hakim olacak diye bir şey yok. Türkçe kurallarını bilmiyorsanız da yorum yapmanıza gerek yok. Yüzyıllardır Ömer diye söylenegelmiş bir kelimeye gelmiş 2014 yılında İngilizcede öyle söyleniyor diye Umar demeye çalışıyorsunuz. Osman'a Uthman dersiniz siz. Bu tartışmayı sürdürmenin bir yararı yok. Google'da Türkçe transliterasyon kuralları diye arama yapıp biraz bilgi sahibi olun. Aynı hatayı ısrarla tekrarladığınız taktirde değişiklikleriniz düzeltilecek ve geri alınacak. İyi geceler. --cobija 22:39, 25 Şubat 2014 (UTC)

1..adami zorla turk yaptiniz, adam arap.. 2.. bilgi kaybina neden oluyorsun, diger dillerde abbasi halifelrri icin ayri liste var.. 3..her gordugun yere 100 tane halifernin listesini eklemenin ne luzumu var..tum listeyi emevi osmanli sayfalarina da eklemis oluyorsun.. ingiliz fransiz sayfalarina uyumsuz hale getirmissin.. 4..ben onlar ile siilik sablununu uyumlu hale koydum diyorsun BUNLAR TUTARSIZ!!! bye Bu imzasız yazı 128.164.157.184 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 00:46, 26 Şubat 2014‎

Tartışma:Ravendi

Sayfasına yazmama izin vermiyor, o nedenle buraya yazmak zorunda kaldım..

Muhammad al Warraq

  • İle olan çağdaşlığı, ölüm tarihinin 911 olmasını teyid eder gibi..
  • acaba bu ravendiler'den biden fazlası mı var?
  • Çünkü Memun ile nasıl tanışacaktı O zaman?

68.100.168.97 04:14, 26 Şubat 2014 (UTC)

BÜYÜK HATA

Onikiciler sayfasını silerek Caferiler ile birlştirerek Aleviler'in tamamını Caferi-fıkhına dahil ettiniz... 68.100.168.97 06:54, 26 Şubat 2014 (UTC)

Onikiciler sayfasında Onikicilerden ziyade Caferilik ve Onikiciliği anlatmışsınız. Birleştirme nedeni o. --cobija 07:35, 26 Şubat 2014 (UTC)

Bektaşi, Kızılbaş, Kalenderilik, Ni'metullahi meseleleri

  • Bu son yaptığın hata ile yukarıda saydğım grupların hepsini Câferî ilân ediyorsunuz!!!
  • İşte ONİKİCİLER sayfası bunların aralarındaki farklılıkları anlatmak için hazırlanmıştı, Onlar biz Câferî'yiz demiyorlar.

68.100.168.97 07:46, 26 Şubat 2014 (UTC)

Bu konuda haklısın o nedenle sil şablonunu geri aldım. Ama maddede Onikicilerden ziyade Onikicilik ve Caferilik anlatıldığı için diğer maddelere taşımıştım içeriği. Şimdi maddeyi sadeleştirerek taslak halinde bıraktım. Bu konuda olduğu gibi haklı olduğunda yardımcı olurum elbet. --cobija 07:51, 26 Şubat 2014 (UTC)
Ekleme: TDV şöyle diyor Onikicilik için: "İsnâaşeriyye mensupları, imamları benimsemeyi inanç konusu haline getirdikleri için İmâmiyye, fıkhî görüşlerini Ca‘fer es-Sâdık’a nisbet ettiklerinden Ca‘feriyye, on ikinci imamın gelişini beklemeleri sebebiyle Ashâbü’l-intizâr ve on ikinci imam için çokça kullanılan “kāim” (hayatta olan) unvanına nisbetle Kāimiyye diye de anılmaktadır."
Uzun lafın kısası İmamilik, Caferilik ve Kaimilik ile aynı olduğunu yazmışlar. Doğrusu nedir? --cobija 07:59, 26 Şubat 2014 (UTC)

Kaimler

Bilginerine...68.100.168.97 05:27, 7 Mart 2014 (UTC)

Şurada yukarıda bir soru sormuşsun galiba

  1. İmamilik: Hepsine verilen genel ad, imamiye filan diyorlar ya o. şiilerin hepsinde bir imamilik olayı var..Dünya hiç bir zaman imamsız kalamaz..Nizarilik te imam var, diğerlerinde taa eskiden ölmüş bir imam var ki onun gayba halinde oldunu söylerler, Mustalilik ise gayba halinde imamları var ama sürekli olarak bir Da'i el-Mutlak seçiliyor..68.100.168.97 02:53, 6 Mart 2014 (UTC)
  2. Zeydilik, sünniliğe en yakın olanı onlarda imam zeyd ölmüş..gayba halinde filan da değil..68.100.168.97 02:59, 6 Mart 2014 (UTC)
  3. Kâ'im - Meselesine gelince, hani halifeler arasında adı Ka'im olanlar vardı ya, işte o mehdi gibi birşey zannedersem.. Mehdi neyse KA'im de ayni olabilir..Biraz daha oku TDV...Şiiler'de olan şeyler bunlar..ama şiilik mezhebi değiller...Hepsi şiilik altındaki özel isimler..İşte eski Şablon:İsnâaşeriyye var dı ya sen sildin.. onun köşesinde sınıflandırma var idi, oradan bakıp hatırlıyorduk unuttukça...68.100.168.97 02:59, 6 Mart 2014 (UTC)

Twelver

en:Twelver sayfasına karşılık bir Türkçe sayfan olamaz o zaman..Ama 2ci ligde futbol oynayan herkesin sayfası var..Çok lazım da ondan68.100.168.97 05:19, 26 Şubat 2014 (UTC)

Imami Shīa Islam (Arabic: اثنا عشرية‎, Athnā'ashariyyah or Ithnā'ashariyyah

İslam Ansiklopedisinde bu başlık altına bakmak gerekirdi68.100.168.97 05:25, 26 Şubat 2014 (UTC)

İsnaaşeriyye

yani bu sayfa, ama caferilik değil...

Ja'fari jurisprudence

en:Ja'fari jurisprudence bu da sizin caferilik..68.100.168.97 05:22, 26 Şubat 2014 (UTC)

Netice

Bütün dillerdeki en:Twelver ile en:Ja'fari jurisprudence sayfaları birleştirdin. ama bunlar farklı kavramlar, dünya da seni takip etmiyor, bakalım bu durumda ne olacak68.100.168.97 05:29, 26 Şubat 2014 (UTC) Anlaşılan Umar ile Amr meselesi gibi yeni bir kavram oluşturacaksın, ama Araplar seni takip etmezler,gene bir başına kalacaksın... Sana bişey söyleyim, anlamadığın meseleleri basite indirgeme bak dünyada hiç bir takipçin kalmadı, kendi kurduğun hayal aleminde sayfaları minimize ediyorsun o kadar, ilk okulda okuyanlar için iyi bir hizmet, her halde bu yaptığına "çaktırmadan-vandalizm" demek doğru olur68.100.168.97 05:35, 26 Şubat 2014 (UTC)

Bloke edin de temelli kurtulalım

68.100.168.97 05:36, 26 Şubat 2014 (UTC) Şu birleştirmeleri bir an evvel bitir 3cü ve amatör kümede çoook futbolcu var onlara kim reklam sayfası hazırlayacak? :)

AFERİN

Şimdi en:Twelver & en:Ja'fari jurisprudence sayfalarını birleştirmek gerekecek, sonra da geri kalanları tüm dillerde birleştirin, sonra da kendi kendinize bir Altın Barn star filan verirsiniz. Dur İnceleme elamanına mesaj atayım altın starını hazırlasın...

TDK sözlüğü

Bunlar var mı orada: Athnā'ashariyyah or Ithnā'ashariyyah? O zaman millet TDK sözlüğü'nü okusun, bize fazla bile gelir, Vikipediada gerek kalmaz, Nevyork vaşington gibi tanımlar da var mı o sözlükte? Anlaşılan vaşington komuşlar, ama Nevyork ile Sanfransisko yok, hemen bir sayfa açmalı, nasıl yazacak millet bunları da tanımlamak gerek````

tartışma sayfası kabul etmiyor burata yazmak zorunda kaldım

İsimlerin doğruluğu

Şunları bir kerede doğru yazsanız isimlerini... İnsan kendi hazırladığı bir sayfaya nasıl oluyor dayanlış bağlantı veriyor anlamak mümkün değil?

Abbasi halifeler adları

Bizim TDK bunların adları hakkında bir karara varabilmiş mi? Kimse ne manaya gediklerini bilmiyor? Siz de yanlış-Yunluş yazıyorsunuz, hem de kendiniz hazırladığınız halde? Önce bir TDK sözlüğüne girsin, sonra oradan okuyup milletçe öğreniriz, bir türlü aramızda kesin karara varamıyoruz, hemen halifelerin adları nasıl yazılacak diye TDK ya bakalım? acaba isim tesbiti yaptılar mı? Codjibayınan abuksubuk türkiyeyi haberdar etsin benim ricam bu, çünkü sonra yine yanlış yazarım U ve A ların yerine Ö yazmayı öğrenememiş bir garip yolcuyum. ama dont vori aıbautit bradır zamanım çok türkçe viki okuya okuya birgün riemann steographic mappingi de tersten yapmayı vikipediden öğrenirim diye umut beslemekteyim, hele bir siz kesin karar verseniz şunlar tdk sözlüğüne konsa, dört gözle bekliyruz, yani Türkiye olarak hazır ve nazır bekliyoruz, yeterki şunların doğruları meşhur sözlüğe konsun. Böylece Abbasi adlarını öğrenmiş oluruz, caferiliği öğrniriz gene sözlülten, itnaaşeriyeyi hepsini, yardımlarınızı eksik etmeyiniz, 12cileri (Twelvers) filan sözlüğün yeni baskısı da vikipedi de yayınlanmalı ki millet rahatça referens olarak bakabilsin, böylece yalnış yazım problemleri de sona erecektir diye ümit ediyorum68.100.168.97 06:14, 26 Şubat 2014 (UTC)

İslam kişiliklerinin isimlerinde TDV İslam Ansiklopedisini kaynak alırsanız yavaş yavaş öğrenirsiniz. Aceleniz yok, herkesin öğrenme ve kavraması hızlı olmuyor. Türkçeniz İngilizce bilginiz kadar iyi olmadığından dolayı hoşgörülüyor hatalarınız ve hatada ısrarınız. --cobija 07:38, 26 Şubat 2014 (UTC)

Aceleciğin birçok bilginin ve diğer dillerdeki şablon bağlantılarının yok olmasına neden oluyor

68.100.168.97 07:46, 26 Şubat 2014 (UTC)

Sakafi'nin resmini neden kutudan çıkardın?

vesikalık değil diye mi?

Evet. --cobija 18:20, 26 Şubat 2014 (UTC)

Ravendi'nin portresini kim çizmiş öyleyse

Daha adamın yaşadığı tarihler kesilik kazanamışken, şahaser bir tablo, sanki fotosu çekilmiş, saçma değil mi sence de? 68.100.168.97 18:19, 26 Şubat 2014 (UTC)

Hayır. --cobija 18:20, 26 Şubat 2014 (UTC)

O resimin ona ait olduğunun delili nerede? 68.100.168.97 18:24, 26 Şubat 2014 (UTC)

Burada --cobija 18:26, 26 Şubat 2014 (UTC)

Bu ne :imam  ?

imam olmayan bir sayfa nedir bu?68.100.168.97 18:22, 26 Şubat 2014 (UTC)

Anlayamazsınız... --cobija 18:23, 26 Şubat 2014 (UTC)

İmam (İslâm) bunu koy o zaman, madem hazırlayamıyorsunuz, ne diye olmayan bir sayfanın adını yazıyorsunuz, 5-10 yıldır bekleyen olmayan sayfalar var, ama olan sayfaları silmekle meşgul olacağina, otur onu hazırla, insan bir bağ verince 2 günde sayfayı da hazırlar, 10 sene bekletmez, yok hazırlamayacaksan ne bağlantı veriyorsun 10 sene bu yahu, PES!!68.100.168.97 18:28, 26 Şubat 2014 (UTC)

ىاو.هه --cobija 18:34, 26 Şubat 2014 (UTC)

ASlı buYahweh!!

Neyse Şiilikte din adamlığı = imamet, zaten var68.100.168.97 18:38, 26 Şubat 2014 (UTC), neden onu komuyorsun

Şiilikte din adamlığı = imamet, bu şiilik değil mi?|68.100.168.97 18:39, 26 Şubat 2014 (UTC)

Arkadaş sen ne fantastik adam çıktın. Yahveh ne alaka? --cobija 18:42, 26 Şubat 2014 (UTC)

En yakın arkadaşın yahveh mi onay verdi?68.100.168.97 18:44, 26 Şubat 2014 (UTC)

Anlayamazsın. --cobija 18:46, 26 Şubat 2014 (UTC)

Yahu=Yaa!

Bana yaw dedin ya!! Onun en yakın arkadaşın olan Yahweh olduğundan haberin yok mu idi? Bu kadar Osmanlıca da biliyormuşsun!! :) 68.100.168.97 18:48, 26 Şubat 2014 (UTC)

İngilizce değil Türkçe düşün. "Yaw" nedir allahasen? Ayrıca her cümle için alt başlık açmaya devam edecek misin gerçekten? --cobija 18:50, 26 Şubat 2014 (UTC)

Mufaddal Saifuddin

Bizde yok68.100.168.97 20:22, 26 Şubat 2014 (UTC) silmezsen yapalım mı

Düzgün yapmazsan silinir. --cobija 20:40, 26 Şubat 2014 (UTC)

O zaman hataları düzelt..silmek yerine..Bu imzasız yazı 68.100.168.97 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 22:40, 26 Şubat 2014

Hatalarını onlarca kez söyledim, neleri düzelttiğimi de gördün. Hata yapma başkası ne de olsa düzeltir diyerek, sorun kalmasın. --cobija 20:52, 26 Şubat 2014 (UTC)

sorular

Yahu Onikiciler adıyla şablon açıp İngilizce şablona bağlantı verince aynısını mı yapmış oluyorsun? Template:Twelvers içeriği ayrı Şablon:Onikiciler içeriği ayrı. İkisi de farklı tellerde. Şablon:Şii'nin eski halini kopyalayıp yapıştırmışsın sonra adını Onikiciler yapmışsın. Öyle iş mi olur? Şablon silinmesin diyorsan İngilizce Vikipedi'deki şablonu Türkçeye çevir ki alakalı olsun. --cobija 20:52, 26 Şubat 2014 (UTC)

O şablon 12ciler 12 imamcılık karşılığı olan tek şablon idi, sen yeni şiilik şablonu hazırladın68.100.168.97 20:57, 26 Şubat 2014 (UTC)

  • O zaman bizim eski şablonda ayaramalar yapmak yerine, tüm içeriği çöpe atıyorsun68.100.168.97 20:59, 26 Şubat 2014 (UTC)
  • O, ingdeki en:Template:Twelvers karşılığı idi, onlar zaten bizden tercüme ediyorlar bozarak, sen geri alıyorsun, Onu tut yani Şablon:İsnâaşeriyye'i ..O, en:Template:Twelvers sayfasının karşılığı... üzerinde ayarlamalar yapabilirsin sonra..68.100.168.97 21:02, 26 Şubat 2014 (UTC)
  • Onların yaptığı her değişikliği anında ekleyeceğiz diye bir kural yok ki...Biz daha gelişmişini hazırladık...Şimdi Fransızlar bizden tercümeye başladı..SİLME!!!68.100.168.97 21:04, 26 Şubat 2014 (UTC)
Kopyala yapıştır ile seri şablonlar açıyorsun üstüne de bir marifetmiş gibi itiraz ediyorsun. Daha gelişmiş diyorsun ama alakalı alakasız her şey var şablonda. Örneğin tüm Şii mezhepleri yer alıyor şablonda. Ne gereği var? Bu tartışmaya devam etmeyeceğim artık. --cobija 21:09, 26 Şubat 2014 (UTC)

Koruma

Sayfanızı bir süre için yarı korumaya alıyorum. Sevgili anonimin, ilgili maddelerin tartışma sayfalarında sorunu çözmeye çalışmasını da bu doğrultuda rica ediyorum. İyi çalışmalar.. --Théoden ileti 21:07, 26 Şubat 2014 (UTC

Galata

Selam Rapsar. Kaliteli madde adayı gösterdiğin Galata Mevlevîhânesi maddesindeki mevlevîhane kelimelerini mevlevihane olarak değiştirebilir misin? Ayrıca yukarıdaki anonim konusunda da Allah kurtarsın. --cobija 07:42, 28 Şubat 2014 (UTC)

Tamamdır, hallettim :)--RapsarEfendim? 09:20, 28 Şubat 2014 (UTC)

Emniyet

Selamlar Cobija. Ben pek bilgi bulamadım da, sen bulursan Emniyet SK maddesini açabilir misin? Yıllarca İstanbul Ligi'nde oynayan takım hakkında nasıl bilgi olmaz anlamıyorum.--RapsarEfendim? 21:51, 2 Mart 2014 (UTC)

Selam. Geç cevap verdiğim için kusura bakma, bilgisayar başında değildim birkaç gün. Üniversite ve açık erişim kataloglarında bir bilgi bulamadım maalesef. Eğer denk gelirsem tabi yardımcı olurum. --cobija 20:57, 3 Mart 2014 (UTC)

II. Hasan (imam) ile II. Muhammed (Haşhaşin)

Hepsine imam yada haşhaşin demek daha uygun olmaz mı? Karışıklığa sebep olur ilerde 68.100.168.97 00:51, 4 Mart 2014 (UTC)

Doğru. Haşhaşin demek daha iyi İmam yerine herhalde. --cobija 00:52, 4 Mart 2014 (UTC)

Alâ’ed-Dîn Muhammed bin Hasan-ı Sâlis sayfasında bir yanlışlık yapmışsın sayfa boş gözüküyor, taşırken bozuldu her halde, bunu o zaman III. Muhammed (Haşhaşin) olarak adlandırmak lazım ve #yönlendirAlâ’ed-Dîn Muhammed bin Hasan-ı Sâlis gerekecek, orda bir yanlışlık var bakabilirmisin?68.100.168.97 01:12, 4 Mart 2014 (UTC)

Sayfaya bağlantılar taşındı, sil şablonu eklendi. Tamamdır. --cobija 01:20, 4 Mart 2014 (UTC)

Alâ’ed-Dîn Muhammed bin Hasan-ı Sâlis bu eski sayfanın içeriğine bağlantı vermiyor da o nereye gitti bulamadım68.100.168.97 01:30, 4 Mart 2014 (UTC)

Mevcut taşınan üç madde: II. Muhammed, III. Muhammed ve II. Hasan

Alâ’ed-Dîn Muhammed bin Hasan-ı Sâlis için #yönlendirIII. Muhammed (Haşhaşi) gerekli68.100.168.97 01:43, 4 Mart 2014 (UTC)

Sayfaya bağlantı olmadığı için gerek yok. Alâ’ed-Dîn Muhammed bin Hasan-ı Sâlis yerine III. Muhammed (Haşhaşi) sayfasına bağlantı verilmeli [[III. Muhammed (Haşhaşi)|III. Muhammed]] şeklinde. --cobija 01:45, 4 Mart 2014 (UTC)

eskiden o sayfaya yapıln bağlar ne olacak68.100.168.97 01:46, 4 Mart 2014 (UTC) Bunları isimleri çok karışık oldu

Eski bağlantılar yenisine taşındı. --cobija 01:50, 4 Mart 2014 (UTC)

El-Muhtadi bin el-Hadi nin adı da I. Muhammed (Haşhaşi) 68.100.168.97 01:51, 4 Mart 2014 (UTC) El-Kahir bin el-Muhammed in adı da I. Hasan (Haşhaşi) ismaili kayıtlarına göre68.100.168.97 01:53, 4 Mart 2014 (UTC) onları da taşı bari de tam kadro olsunlar

Taşındılar. --cobija 01:56, 4 Mart 2014 (UTC)

Alâ Muhammed/Nûr’ed-Dîn Muhammed şunlara da bari yönlendir II. Muhammed (Haşhaşi) desek, adamlar bu isimlerle çok anılıyor ismaili kaynaklarda, eskiden kullanmış olabiliriz bu isimleri bazı yerlerde..68.100.168.97 02:01, 4 Mart 2014 (UTC)

Şuraya bir bakarmısın?

ALA MUHAMMAD (561-607/1166-1210)

68.100.168.97 02:17, 4 Mart 2014 (UTC)adamların gerçek adları burada...

Tüm isimlere yönlendirme vermeye gerek yok. Madde başlığı nasılsa diğer maddelerde de öyle kullanılırsa sorun kalmaz. --cobija 02:34, 4 Mart 2014 (UTC)

Eskiden bunlar bazı yerlerde kullanıldıysa ne olacak? yönlendirme gerekmiyor mu?68.100.168.97 02:38, 4 Mart 2014 (UTC)

Eskiden verilen bağlantılar yenisine taşıdım dedim ya iki kere? --cobija 02:42, 4 Mart 2014 (UTC)

Bunları gittin Alâ Muhammed/Nûr’ed-Dîn Muhammed aları her nerede geçiyorsa II. Muhammed (Haşhaşi) yaptın üşenmeden 68.100.168.97 02:47, 4 Mart 2014 (UTC)

Evet. --cobija 02:50, 4 Mart 2014 (UTC)

Alâ Muhammed ya da Nûr’ed-Dîn Muhammedşeklinde bağ verebicek miyiz?

Verilebilir. --cobija 02:50, 4 Mart 2014 (UTC)
  • Hepsine baktım, bağlar doğru görünüyor..Ama fikren biraz daha geliştireceğim..Bu hali tamam sa senin için de?68.100.168.97 04:23, 4 Mart 2014 (UTC)Hafızılık olayını açmamız gerek..

hala olmadımı68.100.168.97 17:08, 4 Mart 2014 (UTC)

problem ne

ne eksik yanlış olan ne?68.100.168.97 17:39, 4 Mart 2014 (UTC)

Batınilik yazman gerekirken Bâtınîlik yazıyorsun. Alaaddin yazman gerekirken Âlâ ed-Dîn yazıyorsun. Bunun gibi onlarca şey. --cobija 17:42, 4 Mart 2014 (UTC)

Al bak senin hazırladıkların da da var:

ben yapmadım Davudî İsmailîlik bu sayfayı, kiminde Davudî İsmailîlik yazıyorsunuz sonra da böyle Davudi İsmaililik dâîleri listesi...ben hazırlamadım ki bu sayfaları68.100.168.97 17:49, 4 Mart 2014 (UTC)

  • Tek bir şekil kullanmamışsınız ki, eğer bu "Davudî İsmailîlik" doğru ise bu "Davudi İsmaililik dâîleri listesi" niye böyle?
  • sen de neden "Davudî İsmailîlik daileri listesi" şeklinde yazmadın?
  • Demek farklılıklar yapabliyorsunuz sizde68.100.168.97 17:54, 4 Mart 2014 (UTC)
  • ben sizi takip ettim, ve elimdeki kitaplarda yazarların kullandığı şekli

niye şöyle başlık atmıyorsun?

  • Davudî İsmailîlik yerine Davudi İsmaililik, ve
  • Davudi İsmaililik dâîleri listesi yerine Davudi İsmaililik daileri listesi

daha mı güzel olacak o zaman?68.100.168.97 17:57, 4 Mart 2014 (UTC)

68.100.168.97 18:02, 4 Mart 2014 (UTC)

"î" ve "â" ve "û"

  • Bunların rastgele kullanıldığını fark ettiniz her halde değil mi?
  • Benim kullandığım da ise en azından rastgeleli yoktu, her yerde aynısını yazmışımdır..

Şu form çok garip oluyor: Davudî İsmailîlik ile Davudi İsmaililik dâîleri listesi 68.100.168.97 18:14, 4 Mart 2014 (UTC)

  • "î" ve "â" ve "û" harflerini değişik zamanlarda vikipedide kullanmışlar, hem de rastgele olarak, bir bakıyorsun "î" ve "â" ve "û" sonra ise ayni isim "ı" ve "a" ve "u" haline dönüşüyor, eskiden yapılmış, hala da farklı kullanımlar tekrarlıyor.

68.100.168.97 18:20, 4 Mart 2014 (UTC)

Alaaddin hakkında

Bak ne çıkıyor? Bir sultan değil? Alaaddin yazınca 68.100.168.97 18:28, 4 Mart 2014 (UTC)

sayfanın başlığı bu:*Alâeddin Atâ Melik Cüveynî 68.100.168.97 18:32, 4 Mart 2014 (UTC)

"Kendi dillerinde Şeyh'e Din Ulusu anlamına gelen "Ala ad-Din" diyorlardı."

alamut kalesi

Öteki dillerde 2 ayrı sayfa var, onlar da birleştirecek mi?68.100.168.97 17:24, 4 Mart 2014 (UTC) Alaaddin68.100.168.97 20:24, 4 Mart 2014 (UTC)bu nedir Alaaddinbun bağ vriyorsun

Komutanların adlandırılması

İsim başlıklarını değiştirdin amma;

Bu özel baslıklar farklı şahıslar için kullanılıyor.. İşte ben o nedenle böyle başlık atmadım...Çünkü I. Muhammed (Haşhaşi) ile I. Hasan (Haşhaşi) nin kim olduğu kesin değil ama tartışmalı bir mesele, sen şimdi onları sabitlemiş oldun...68.100.168.97 04:01, 5 Mart 2014 (UTC)

    • El Hadi, El Mohtadi, El-Kahir bu 3ü gerçekte var mı?

I. Hasan (Haşhaşi)'nin Muhammed bin Kiya Buzrug'nin oğlu olduğu iddiası çok kuvvetli... 68.100.168.97 04:07, 5 Mart 2014 (UTC) Bize bir sorsaydın şimdi n olacak??? gene yeni bir çorba mı? İyicene oku demiştim sana yoksa karıştırırsın işte hep böyle... 68.100.168.97 04:07, 5 Mart 2014 (UTC) Bunlarla ilgili bir cevap almadım??68.100.168.97 22:03, 5 Mart 2014 (UTC)tartışma sayfaların da kapalı durumda..yani bize de açtırmıyor68.100.168.97 22:03, 5 Mart 2014 (UTC)

2 önemli nokta

Bu özel baslıklar farklı şahıslar için kullanılıyor.. 68.100.168.97 22:06, 5 Mart 2014 (UTC)

Tartışma

Muhammed bin Kiya Buzrug bazen *I. Muhammed (Haşhaşi); Hasan Sabbah da bazen *I. Hasan (Haşhaşi) olabiliyor..68.100.168.97 22:09, 5 Mart 2014 (UTC)

Alâeddin Atâ Melik Cüveynî bizzat kutuphaneyi incelemiş adam

O bilmiyor, roman yazarları bilecek oylemi?? 68.100.168.97 04:10, 5 Mart 2014 (UTC) referans eklendi, bi cevap alamadık çoktandır sizden Haşhaşiler ile68.100.168.97 21:55, 5 Mart 2014 (UTC)

Aya

Selam. Keşke kiliseleri taşırken Aya Triada Rum Ortodoks Kilisesi adıyla taşısaydın. Bir daha işlem yapacak mısın bilmiyorum ama işin bitmeden yetişmişimdir umarım. --cobija 16:14, 5 Mart 2014 (UTC)

geçmişleri ayırırken isim değişikliği yapmam gerekiyordu. o yüzden geçici olarak yaptım. yapabiliriz gerekli isim değişikliklerini yani. --kibele 16:17, 5 Mart 2014 (UTC)

Tamam o zaman. Eline sağlık. --cobija 16:23, 5 Mart 2014 (UTC)

"Tartışma:I. Hasan (Haşhaşi)" sayfası

sayfayı oluşturamıyorum ki oraya yazayım68.100.168.97 21:59, 5 Mart 2014 (UTC) otomatik bloke ediyor, hem de hakaret..sonra uyğün yere yazmıyorsun diyorsunuz...tartıma sayfalarını açın68.100.168.97 22:01, 5 Mart 2014 (UTC)

Nezaket hususu

Hani saygıdan bahsediyoruz ya, şu Nizariler'in adamların dinindeki imamlara haşhaşi adını takmak ne kadar nezaketli oldu.

  • Haşhaşi: Resmen "keş" anlamına geliyor..bence ayıp oluyor..68.100.168.97 22:44, 5 Mart 2014 (UTC)

Nizarilik imamları

  1. şu ayıbı bir düzeltiverseniz nasıl olur?68.100.168.97 03:07, 6 Mart 2014 (UTC)

hani saygıdan bahsediyoruz ya, şu adamların dinindeki imamlara haşhaşi adını takmak ne kadar nezaketli oldu.

  • Haşhaşi: Resmen "keş" anlamına geliyor..bence ayıp oluyor..68.100.168.97 22:42, 5 Mart 2014 (UTC)
  • Onları eski haline getirin, benim hazırladığım şekilde, bunlar Nizarilik dininin ULU'larıdır..68.100.168.97 23:59, 5 Mart 2014 (UTC)
  • Böylece İmamlara "Keş" deme ayıbından vikipediayı kurtarmış olursunuz..
  • IV. Ağa Han onların bugünkü temsilcileri ve imamıdır..(Dinen bu böyle) aksini zorla isbatlamak bize düşmez, 20 Milyon mensupları var..68.100.168.97 00:06, 6 Mart 2014 (UTC)
  • Teşekkür68.100.168.97 00:03, 6 Mart 2014 (UTC)
  • Not: Onlardan biri olduğumu sanma, farzet ki onlardanım, ama saygı ve nezaket kurallarınız vardı ya sizin, gereği bu işte.68.100.168.97 00:08, 6 Mart 2014 (UTC)

Alaaddin

  • Alaaddin nereye bağlantı veriyor gördün değil mi? İşte o nedenle "Ala el-Din" olarak yazmak gerekiyor.. Veyahutta bu adam kim ise sayfasını oluşturup anlatman gerekli..
  • Yukarda bahsettiğim konuyu iyice oku ve değerlendir:Nizarilik imamları68.100.168.97 05:20, 7 Mart 2014 (UTC)

Samsunspor teknik direktörleri listesi

Selamlar. Bu listedeki maddeleri açsak, istatistikleri ve tarihleri falan tamamlasak da SL yapsak? Hatta ondan sonra diğer kulüplere de geçeriz :)--RapsarEfendim? 14:32, 6 Mart 2014 (UTC)

Selam Rapsar. Maddeyi oluştururken Milliyet arşivinde titiz bir araştırma yapmıştım ancak bu kadarını bulabilmiştim tarihlerin. Gözden kaçırdığım bir iki tane olmuştur desek diğerlerinin tarihlerini ve daha önemlisi istatistiklerini nereden edineceğiz? Zamanında kulübe gidip bilgi istemeyi düşünmüştüm ama bizim kulübün insan ilişkileri anlayışı hacı bakkaldan daha iyi olmadığından vazgeçmiştim. --cobija 15:35, 6 Mart 2014 (UTC)
Başka gazete arşivleri var, bulunur illa ki :) En azından deneriz. Geldiği ve gittiği tarihleri netleştirirsek, resmî maçların istatistiğini çıkarmak kolay olacaktır. Kulübe bir posta yollayıp, bilgi talep etsen?--RapsarEfendim? 15:38, 6 Mart 2014 (UTC)
E-posta atmıştım tahminimce 2011'de, hâlâ beklemedeyim. Normal posta yollarsam bayağı beklememiz gerekebilir. Ayrıca şuradaki bazı gazete kaynaklarını da araştırmıştım zamanında. Detaylar nereden bulunabilir bilmiyorum. Bir fikrim var dersen tabi ki seve seve. --cobija 15:45, 6 Mart 2014 (UTC)
Yani e-postayı kastetmiştim tabi :) Bakalım biraz, olmazsa bırakırız.--RapsarEfendim? 15:47, 6 Mart 2014 (UTC)
Tarihler netleştirilebilirse istatistikler için şu sayfa yeterli. --cobija 15:49, 6 Mart 2014 (UTC)
Eski başkanlardan Yılmaz Ulusoy'a e-posta atabilirsin. Geri dönüş yapar herhalde :)--RapsarEfendim? 16:12, 6 Mart 2014 (UTC)
Umutlu olmamakla birlikte şansımı denedim. Umarım bir şey çıkar buradan. --cobija 16:17, 6 Mart 2014 (UTC)
Buradan Samsunspor diye aratıp, buradan da metnin tamamını okumaya çalıştım; ancak ilk yıllar için antrenör değişikliğiyle ilgili bir haber bulamadım ne yazık ki.--RapsarEfendim? 09:15, 7 Mart 2014 (UTC)
Samsunspor: Kırmızı, Beyaz, Siyah'ın yazarı olan Mehmet Yılmaz'a Facebook'tan mesaj attım. Bakacağız artık. --cobija 09:33, 7 Mart 2014 (UTC)
Mehmet Yılmaz sağolsun mesajıma cevap verdi. Onun da elinde tam tarihler olmamakla birlikte geçici teknik direktörler için yardım edebileceğini söyledi. Ayrıca şuradaki güncelliğini yitirmiş bazı bilgilerde de yardımcı olacak. --cobija 23:25, 7 Mart 2014 (UTC)
  • Merhaba tekrar. Tartışma sayfasına uğramıyorsun?--RapsarEfendim? 07:17, 13 Mart 2014 (UTC)

Benim ekleyebileceğim bir şey yok gibi görünüyor tarihler için. O konu netleşince istatistiklerde çalışabilirim ama. --cobija 09:31, 13 Mart 2014 (UTC)

Belki Muzaffer Gür konusunda diyeceklerin vardır :) Bir de Yücel Uyar'ın TFF sayfasında 2005 yılında "pro. takım teknik sorumlusu" old. yazılı. Şunları inceleyince teknik direktör değil, "genel menajer" denmiş kendisine (teknik direktör başkası). Bu ne anlama geliyor?--RapsarEfendim? 16:05, 13 Mart 2014 (UTC)

Gür ikinci sezonun ilk yarısında çalışmış gibi görünüyor. Yücel Uyar da saha dışı konularla ilgileniyormuş. Sezon kamplarının nerede yapılacağı, kimlerle hazırlık maçı oynanacağı, transferler vs. ile ilgiliymiş. İki sezon önce Adnan Sezgin de genel menajer adı altında çalışmıştı Samsunspor'da. Ayrıca e-posta attım bir kontrol et istersen. --cobija 16:29, 13 Mart 2014 (UTC)

Teşekkürler :) Ne Milliyet ne de Cumhuriyet arşivinde Muzaffer Gür'ün "adı dahi geçmiyor." Şu Cumhuriyet'te Samsunspor'un 8 yılda 15 antrenör değiştirdiği yazılı ve bunlar arasında Muzaffer Gür yok. 10.09.1966 tarihli Milliyet haberinde ise "takım antrenörü Nejat Tayman yönetiminde lige hazırlandığı" yazılmış. ve devamı için düşüncelerini öğrenmek istemiştim daha çok.--RapsarEfendim? 16:34, 13 Mart 2014 (UTC)

Samsunspor'un internet sitesinde Gür'ün 1966 yılında takımı çalıştırdığı yazıyor ve bu bizim birinci kaynağımız. İkincil kaynaklarda ise anılmadığını söylüyorsun. 10 Eylül 1966'daki haberi göze alırsak elimizde çok kısıtlı bir süre kalıyor. Sezon öncesi Muzaffer Gür göreve getirilmiş fakat henüz ilk haftayı dahi göremeden gönderilmiş olabilir. --cobija 16:44, 13 Mart 2014 (UTC)

Bu da ihtimal dahilinde tabi :) 1965-66 sezonu Şubat ayında bitmiş nedense :) Şubat-Eylül arası dönemde takımı çalıştırmış olma ihtimali var. Adını yazalım, istatistiklere 0 ekleyelim derim. Gidersen Samsun'a, bir ara bakarsın artık gazetelere :) Sonuçta bizim ilgimiz resmî maçlarla, resmî bir karşılaşmaya çıkmadığı da bariz bu durumda. Bir de Sami Özok meselesinden bahsetmiştim, oraya görüşlerini yazarsan iyi olur.--RapsarEfendim? 16:53, 13 Mart 2014 (UTC)

Bu durumda Gür için bir dipnot düşmemiz iyi olur. --cobija 17:47, 13 Mart 2014 (UTC)

  • Tekrar selamlar. Konuyu hortlattım ama listede 1982'de (ben 81 old. düşünüyorum aslında) Yusuf Şimşek'in gönderilme ve Fevzi Zemzem'in gelme tarihlerini bulursak liste tamamlanacak :) Onun yukarısı için istatistikler eklenebilir, eklemedim şu an yalnızca. Listede kalan kısımlar da eklenebilir tarihlere göre. Türkiye gazetesi arşivlerini 1980-81 sezonu sonundan 1981-82 sezonu sonuna kadar tarasak bir şeyler elde ederiz gibi geliyor.--RapsarEfendim? 22:39, 22 Mart 2014 (UTC)

hasan sabbah

  • Birinci Hasan Haşhaşi olarak ta tanınır...bilgine68.100.168.97 05:37, 7 Mart 2014 (UTC)

Giorgio Moroder

Sevgili Cobija; Giorgio Moroder maddesi başka bir dilden otomatik çeviricilerle çevrilmiş. Çok fazla hata var doğal olarak. Bu maddeyi ne yapmak gerekir? --Ayrıntılı Bilgimesaj 10:00, 7 Mart 2014 (UTC)

Adam resmen kamikaze yapmış Vikipediye. Maddenin üzerine düzenle şablonu ve intervikiler ekledim. Geniş ölçüde düzenlemek gerekiyor maddeyi. Pazartesi gününe kadar müsait değilim. Eğer zamanın varsa senden maddeyi düzenlemeni rica edeyim. Zamanın yoksa pazartesi günü ben ilgilenebilirim. --cobija 10:12, 7 Mart 2014 (UTC)
Tamam sen rahat ol ben maddeyi alacağım. Çeviri, araştırma yoluyla düzenlerim. Erken cevap için teşekkürler. --Ayrıntılı Bilgimesaj 10:15, 7 Mart 2014 (UTC)
Ben teşekkür ederim ilgin için. --cobija 10:18, 7 Mart 2014 (UTC)
Bitirdim. Bir göz at istersen. Giorgio Moroder . --Ayrıntılı Bilgimesaj 18:50, 9 Mart 2014 (UTC)
Eline sağlık çok iyi toparlamışsın maddeyi. --cobija 11:02, 10 Mart 2014 (UTC)

gayda

gayda bir enstruman, insan degil neden hep bu baglantiyi veriyorsun2002:80A4:9DB8:0:0:0:80A4:9DB8 22:14, 12 Mart 2014 (UTC)

Vay, IPv6. Haklısın dalgınlık sonucu gayba yerine gayda yazdım ve diğer yerlerde de kopyala yapıştır sonucu aynı bağlantıyı verdim. Düzeltir misin? --cobija 22:16, 12 Mart 2014 (UTC)

NOT:

  • Aslinda sadece "Gizlenen-İmâm" olarak kalsinlar, zira Gayba tarifine tam uymuyorlar.

2002:80A4:9DB8:0:0:0:80A4:9DB8 22:24, 12 Mart 2014 (UTC) Gaydalari "Gizlenen-İmâm" olarak deistirdik 3 maddede gordunuz mu? 128.164.157.184 23:42, 12 Mart 2014 (UTC)

Elinize sağlık. --cobija 06:33, 13 Mart 2014 (UTC)

Kılkış

Selam Bermanya. Bu aralar Samsun maddesi üzerinde seçkin madde olması için çalışıyorum ve kırmızı bağlantılara sıra geldi. Kılkış (zırhlı) maddesi de açılmayı bekleyen kırmızılardan. Senin bu konulara ilgin olduğunu bildiğimden bu maddeyi açmanı rica edebilir miyim? --cobija 20:21, 12 Mart 2014 (UTC)

Selam Cobija. Yapıldı; Kilkis (zırhlı). Kırmızılık işi hallolsun diye hemen açtım, devamını getiricem. Samsun maddesinde kolaylıklar dilerim. --bermanya 15:57, 13 Mart 2014 (UTC)

Çok teşekkür ederim yardımın için. --cobija 16:31, 13 Mart 2014 (UTC)

Hocam bu ne yah! ?

Buna nasil gecerli not verdiniz?

el-Evâmirü'l-Alâiyye fi'l-umûri'l-Alâiyye Bizimkiler On yIl arasa bulamazlar bunu!
Evâmirü'l-Alâiyye adinda bir sayfa baslattim: #YÖNLENDİRME el-Evâmirü'l-Alâiyye fi'l-umûri'l-Alâiyye

arayanlar boyle daha kolay bulurlar!! 128.164.157.184 21:34, 13 Mart 2014 (UTC)

Önemli olan arayanın bulması değil orijinal ada yer verilmesi. Zaten kategoriler bu yüzden var. Arayanın aradığını kısaca konularına göre bulabilmesi için. Oluşturduğunuz bağlantısız yönlendirmeyi siliyorum, tekrarlamayın. --cobija 21:36, 13 Mart 2014 (UTC)

Basinda "el-" olmasi aramada problem cikarir,, birte onun title basligi nenen egik yazili el-Evâmirü'l-Alâiyye fi'l-umûri'l-Alâiyye olmasi gerekmez mi? 128.164.157.184 21:43, 13 Mart 2014 (UTC)

Çıkarmaz. Gerekmez. --cobija 21:44, 13 Mart 2014 (UTC)

Evâmirü'l olarak arama yapsaniz, hic bisey yok gosteriyor, dikkatinize! 128.164.157.184 21:47, 13 Mart 2014 (UTC)

Tamam. --cobija 21:49, 13 Mart 2014 (UTC)

Haşhaşiler deki problem nedir? Baglar bozulmus128.164.157.184 21:59, 13 Mart 2014 (UTC)

Baştan aşağıya problem var zaten. Bin kere söyledim tekrar tekrar söylemekten de bıkmam: Alaeddin'i gidip Alāʾ ad-Dīn gibi saçma sapan bir şekilde yazıp üstelik neredeyse her kelimeye bağ verip onaylanmasını bekleme. Yaptığın olumlu değişiklikler de var. Bir ara inceleyip ekleyeceğim maddeye. --cobija 22:04, 13 Mart 2014 (UTC)

yok Alāʾ ad-Dīn filan nerden cikariyorsun hepsini duz yazdik komutanlar filan, o huccet gibi laflar bizden once var idi, yeni kale isimleri ve fotolar var o kadar, dun gece vbutun kalelere baglanti verdik, hepsi bu, bize yaz bir yalnis varsa, bunlari nasil kabul ettiniz hala anlamadim el-Evâmirü'l-Alâiyye fi'l-umûri'l-Alâiyye 128.164.157.184 22:09, 13 Mart 2014 (UTC)

Haklısın Alaeddin olarak aklımda kalmış fakat bu sefer de Raşit al-Din Hamadani çıktı karşıma bir de. Şu an senin değişikliklerini maddeye düzgünce aktarıyıroum. Bekle biraz. --cobija 22:12, 13 Mart 2014 (UTC)

Altaïr Ibn-La'Ahad

Sunu onayliyorsun ya bende bunu anlayamiyorum ï ? bizden once konmus bir baglanti 128.164.157.184 22:14, 13 Mart 2014 (UTC)

OLAMAZ ÖYLE ŞEY --cobija 22:15, 13 Mart 2014 (UTC)

Tamam hala neden orada duruyor onu kabul ediyorsun da bizimki daha da duzeltilmis baglar iceriyor diyorum..sen de onlari duzeltsen olmazmi tamamuini siliyorsun...128.164.157.184 22:17, 13 Mart 2014 (UTC)

Yahu güzel kardeşim sana düzelterek aktarıyorum maddeye, biraz bekle diyorum hala neden siliyorsun diyorsun. Bir sabret yahu, bir oku yahu. --cobija 22:19, 13 Mart 2014 (UTC)

Bizim yaptigimiz onca duzeltmeyi siliyorsun ve .....Oyun Üçüncü Haçlı Seferi yıllarında Altaïr Ibn-La'Ahad isimli suikastcinin öğretmeni Râşidüddin Sinan el-İsmâili'den aldığı görevlerle gerçekleştirdiği süikastleri konu alır....bunlari orada tutuyorsun, bari bizim duzeltmeler kalsaydi..128.164.157.184 22:21, 13 Mart 2014 (UTC)

Bu kadar cok seyi kafada tutamazsin ki, sonra gaybalar gayda oluyor, bu da bize dert oldu, iste128.164.157.184 22:24, 13 Mart 2014 (UTC)

bunu da El-Tahir ibn-i el Ehad yaptik128.164.157.184 23:03, 13 Mart 2014 (UTC) hepsini yaptik neye bozuyorsun gerisini de sonra kontrol edersin fazla duzeltme yaptim..bunu bile:El-Tahir ibn-i el Ehad 128.164.157.184 23:16, 13 Mart 2014 (UTC)Bu uygun mu sence Altaïr Ibn-La'Ahad128.164.157.184 23:33, 13 Mart 2014 (UTC)

Yeni Platonculuk

Yeni Platonculuk duzelttik128.164.157.184 23:19, 13 Mart 2014 (UTC)


128.164.157.184 23:34, 13 Mart 2014 (UTC)

Evet. --cobija 23:35, 13 Mart 2014 (UTC)
  • Alamut Kalesi'nin cok resmi var, yerrine bunu Ebu Kubeys Kalesi tutarmisin?128.164.157.184 23:38, 13 Mart 2014 (UTC)

Haşhaşilerin liderleri

Haşhaşiler sayfasında Haşhaşilerin liderleri şöyle veriliyor:

Soru

I. Hasan ile I. Muhammed

  • Neden yok listede unutuldular mı?

68.100.168.97 05:26, 14 Mart 2014 (UTC)

Cevap

Onlar da İmâm degiller, Ama Haşhaşiler'in ilk Üç lideri olarak aniliyorlar... Bilmem izah edici bir cevap oldu mu? 128.164.157.184 20:58, 14 Mart 2014 (UTC)

Yeni bir Soru

Ona cevap

Eger "isim (Haşhaşi)|isim" olarak adlandirirsak:

OLMASI gerekecekti de ondan!! 128.164.157.184 21:15, 14 Mart 2014 (UTC)

Müze bilgi kutusu

Selam i.e. Müze bilgi kutusu şablonunu İngilizce Vikipedi'den aktardım fakat başlık39'da ve veri40'ta bir sorunum var. Etikete göre kurum bilgisi eklendiğinde şablonun altında görünmesi gerekiyor ama bir türlü beceremedim. Bir el atabilir misin? --cobija 16:45, 14 Mart 2014 (UTC)

Şablonun önbelleğini temizleyince gördüm ki sorunu çözmüşüm. Allah bilir kaç saat boş yere uğraştım. --cobija 18:41, 14 Mart 2014 (UTC)
Ellerine sağlık. Bende, şablonu iki dilli hale getirmeye çalıştım ama gerek kalmamış. Teşekkürler. Kolay gelsin.--i.e.msj 18:46, 14 Mart 2014 (UTC)

Haşhaşilerin liderleri

bununla ilgili sorulari okudunuz mu 128.164.157.184 23:11, 14 Mart 2014 (UTC)

  • Siz Haşhaşiler'i "isim (Haşhaşi)|isim" olarak tanimladiginiza gore Diger 3 lider yani:

Haşhaşi liderleri

Demek ki (Haşhaşi) olarak isim vermek problem yapar128.164.157.184 23:18, 14 Mart 2014 (UTC)

  • Bunu da ekle: Rüstemdârlar imâmı Fahr-ûl İslâm Rûyânî

128.164.157.184 23:25, 14 Mart 2014 (UTC)

bu konuda bir gorus belirlediniz mi? karisiklik yaratmaz mi ilerde? Imam olarak degistirebilirsiniz... 128.164.157.184 23:54, 14 Mart 2014 (UTC)

Vasal

vasal maddesini oluşturdum eklemek üzereydim. Umarım yorumumu yanlış anlamadınız. Madde çok iyi. Sadece yardım etmeye çalışıyordum.--Ayrıntılı Bilgimesaj 19:10, 15 Mart 2014 (UTC)

Estağfurullah. Sözlüklerde olmadığını görünce çok şaşırdım doğrusu. Hiçbir sözlükte olmadığı için alternatifiyle değiştirdim vasal kelimesini. Ancak Vikisözlük bağlantısını oluşturduğuna göre bir sorun yok. Rica etsem sen yapar mısın gerekli değişikliği? --cobija 19:14, 15 Mart 2014 (UTC)
İstek yapıldı YapıldıHallediyorum--Ayrıntılı Bilgimesaj 19:18, 15 Mart 2014 (UTC)

Oy

Selam. Şu konuda şöyle bir şey var. Önce şu sonra bu. --cobija 14:10, 16 Mart 2014 (UTC)

selam, aslında tamamen kaldırmak gerekirdi herhangi bir yorum olmadığı için, atlamışım. --kibele 20:02, 16 Mart 2014 (UTC)

İzmir BB GSK

Selamlar. Acaba şunun sebebi nedir? --cobija 07:11, 17 Mart 2014 (UTC)

Selamlar, onun sebebi hatadır. Ancak bu üslûp nedir? Biraz beklemiş olsanız geri aldığımı da anlayacaksınız zaten.--Hobbit28ileti 15:46, 17 Mart 2014 (UTC)

Zaten görmüştüm geri alındığını. Soru şeklim biraz kaba gibi görünse de önce neyin yanlış olduğunu düşündüğünüzü sormuştum asıl olarak. Yanlış varsa yanlış olarak kalmasın. Dediğinize göre bir yanlışlık yokmuş, iyi günler. --cobija 15:54, 17 Mart 2014 (UTC)

goruntunuzde bozukluk var

On İki İmam: :

Neden "::" boyle? 128.164.157.184 19:43, 21 Mart 2014 (UTC) 1.yansima var sablonda Bektaşilik 2 kere yazili

okuyunca

Bektaşilik·  ·
Melamilik-Kalenderilik·  ·
Hurûfilik-Bektaşilik

yaziyor128.164.157.184 20:51, 21 Mart 2014 (UTC)

ve On İki İmam: :

NEDEN? : :

128.164.157.184 20:53, 21 Mart 2014 (UTC)

2 tane Bektaşilik· var

Bektaşilik·  ·
Melamilik-Kalenderilik·  ·
Hurûfilik-Bektaşilik128.164.157.184 21:56, 21 Mart 2014 (UTC)

SURAYI HALA GORMUYORMUSUNUZ??"? 2 TANE Bektaşilik· VAR

128.164.157.184 23:43, 21 Mart 2014 (UTC)

Alevî inancı

Alevî inancı ayrintili bilgi duzenlesin bunu ayrintilariyla UNUTULMUSS128.164.157.184 23:39, 21 Mart 2014 (UTC)

HATA

On İki İmam: :

2 TANE : VE :

TURKCELESTIR

Sahife-i Seccadiye· ·

el-Kafi·  ·
Men lâ Yahzuruh-ul Fakih·  ·
Tehzîbü'l-Ahkâm·  ·
el-İstibsar·  ·
Biharul-envar·  ·
Hakk-ul-Yakîn·  ·
Mefatihu'l-Cinan

Mesaj sayfası

Sevgili Cobija;

  • bir kullanıcı bunun gibi kendi mesaj sayfasını silebilir mi?
  • bir kullanıcı kendi sayfasını bunun gibi Vikipedi Yönergeler kategorisine ekleyebilir mi?
  • Eğer böyle değişiklikler yapıldıysa devriyeler geri alabilir mi? Teşekkürler --Ayrıntılı Bilgimesaj 09:42, 22 Mart 2014 (UTC)
Kullanıcı, mesaj sayfasını elbette boşaltabilir fakat bunun hoş karşılandığı söylenemez. Kullanıcıya mesaj atıp bu durumun hoş karşılanmadığını, arşivleme yapması söylenebilir. Ama illa silmek istiyorsa da denebilecek bir şey yok. İkinci kullanıcı da yanlış kullanmış kategorileri. Silinmesi gerekir. --cobija 10:15, 22 Mart 2014 (UTC)

CAFERİLİK - O nereye gitti kayıp mı oldu?

Onun için de ayrı bir şablon mu hazırlayacaksın yoksa bunun adı CAFERİLİK mi???

Onun için de ayrı bir şablon mu hazırlayacaksın yoksa bunun adı CAFERİLİK mi???

Onun için de ayrı bir şablon mu hazırlayacaksın yoksa bunun adı CAFERİLİK mi???68.100.175.63 10:08, 22 Mart 2014 (UTC)

Valilik

Selam Rapsar. Bu valiler aynı zamanda şehir merkezinde de söz sahibi değil mi? Değilse ona göre düzenlemeler de yapmam gerekir. --cobija 10:21, 22 Mart 2014 (UTC)

Selam. Şehir merkezi dörde bölünmüş. Bu dört ilçede dört ayrı belediye ve dört ayrı kaymakam görev yapıyor. Vali, ilin tamamından sorumlu dolayısıyla. İstanbul'da mesela il merkezi diye bir kavram yok (daha doğrusu sınırları, ilin sınırlarıyla ile eşit). Dolayısıyla hem büyükşehir belediye başkanı hem de vali, tüm ilden sorumlu (kaymakamlık diye bir konum de mevcut değil dikkat edersen).--RapsarEfendim? 10:26, 22 Mart 2014 (UTC)

CAFERİLİK

oNLAR 12ci değil mi?? Öyle oldukları anlaşılıyor da sizin değişikliklerden68.100.175.63 10:27, 22 Mart 2014 (UTC) Türkçeleştirecem derken tamaıyla rezil oldu..al sana türkçe: Altaïr Ibn-La'Ahad

68.100.175.63 10:33, 22 Mart 2014 (UTC)

* Gadir-i Hum

????????????????????? 68.100.175.63 10:55, 22 Mart 2014 (UTC)

hadis külliyatı

10 tane kitap var hazırlanacak, onlarla uğraşsak daha yararlı olur diye düşünüjorum AYRICA: Bu 3 tanesi

bu nedemle belirtmek gerkli68.100.175.63 11:13, 22 Mart 2014 (UTC)

THE TWELVE (12) IMAM'ın sonundaki S harfi

On İki İmâmlar demektir LAR olacak ÇOĞULu

68.100.175.63 11:16, 22 Mart 2014 (UTC)

Sayfayı okurmusun? 68.100.175.63 11:35, 22 Mart 2014 (UTC)

surada verdigin kaynakda Zeki Temizer 18 Golle sampiyon oldu diyorsunda, ben verdigin kaynakda öyle bir bilgiye rastlamadin.

Benim yaptigim arastirmaya göre (mackolik kaynak olarak alinirsa) Ülküspor'dan Kahraman İnan 20 golle gol krali olmus. Iste kaynagi.

Bunu arastirip aciklik getirirsek iyi olur. selamlar--EbenezerScrooge (mesaj) 15:17, 22 Mart 2014 (UTC)

Maçkolik bu bilgileri nereden ediniyor bilmiyorum ama dönemin gazetesindeki bilgiyi esas almak daha mantıklı. Maçkolik dijital ve hata payı daha yüksek olan taraf. Fakat basılı bir kaynağın üstelik dönem kaynağında hata olma payı çok düşük. --cobija 15:50, 22 Mart 2014 (UTC)
Dedigin dogruda senin verdigin milliyet gazeteli kaynakda ben Zeki Temizer golkrali olduguna dahil birsey göremedim.--EbenezerScrooge (mesaj) 20:40, 22 Mart 2014 (UTC)

Şurada yazıyor gol kralı olduğu. --cobija 22:04, 22 Mart 2014 (UTC)

milletin anlamasına yardımcı olun

kafa karışrırarak değil bir CAFERILIK adını görmesi mümkün değil arayanların yardımcı olmuyorsun konuyu öğreneceklere

68.100.175.63 20:53, 22 Mart 2014 (UTC)

12ci CAFERİLİK

Göze gözüken bir yerine CAFERİLİK diye yazabilirsin 2 defa BEKTAŞİLİK yazdığın gibi

68.100.175.63 21:03, 22 Mart 2014 (UTC)

Koruma

Selam Kibele. Rica etsem İsnâaşeriyye şablonunu bir süre yarı korumaya alabilir misin? Onikicilik özelinde olmayan maddeleri de ısrarla eklemeye çalışıyor sağolsun anonim kullanıcı. --cobija 21:55, 22 Mart 2014 (UTC)

tamamdır cobija, kolay gelsin. --kibele 22:05, 22 Mart 2014 (UTC)

Çok Şükür

Ama hala şu gerçek var ki:

  • Şiilik te 3 büyük kol vardır, BUNLAR:
  1. Onikiciler
  2. İsmaililer
  3. Zeydiler

Câferîlik, Alevîlik ve Nusayrîlik

BUNLAR İSE Onikiciler yani İsnaaşeriyye içerisinde yer alırlar.

  • Sizin yanılgınız şu:

Onikiciler'i Câferîlik'in altındaymış zannetmek!!

Onikiciler

  1. Câferîlik
  2. Alevîlik
  3. Nusayrîlik

olarak 3 kısma ayrılabilir..BUNU SAKIN UNUTMAYIN!!! Diğerleri de bunların içerisinde yer alan tarikat olarak tanımlanır. 68.100.175.63 22:10, 22 Mart 2014 (UTC)

Peki şunu söyler misin? Şiilik kaç ana kola ayrılır? --cobija 22:15, 22 Mart 2014 (UTC)

şiilik

Basitçe günümüzde 3 e ayrılır:

Çünkü fıkhî mezhepler'den olan Câferîlik, Onikiciler'in altında sınıflandırılır 68.100.175.63 22:22, 22 Mart 2014 (UTC)

Şiilik ve Onikicilik şablonlarını güncelleyeceğim. Bekle lütfen. --cobija 22:27, 22 Mart 2014 (UTC)
  • Teşekkür, şimdi düzeltmiş oldun, biraz maddeleri çalışsan iyi olur.

68.100.175.63 22:40, 22 Mart 2014 (UTC)

Ayrıca Onikiciler ve Onikicilik maddelerinin Onikicilik adı altında birleşmesi ve İsnâaşeriyye adına taşınması gerekiyor. Nasıl ki Zeydiler/Zeydilik ya da Caferiler/Caferilik diye çift başlık yoksa bunda da standartlaşmaya gitmek gerekiyor. İki maddeyi birleştirebilir misin hemen? Taşıma ve temizleme işlemini ben yaparım. --cobija 23:04, 22 Mart 2014 (UTC)

Onikiciler ile Onikicilik birleşemez sakın yapma

Bak ingilizce karşılıklarını verceğim beklermisin 68.100.175.63 23:31, 22 Mart 2014 (UTC)

Onikicilik

Onikiciler

68.100.175.63 23:35, 22 Mart 2014 (UTC)

İsnaaşeriyye

O sayfa zaten vardı, ve onun adını sonradan ONİKİCİLER olarak değiştirdiler. Zira İSNA=2 AŞER=10 demek İSNAAŞERİYYE=ONİKİCİLER demek oluyor... Zaten eskiden vardı anlatabildim mi? 68.100.175.63 23:39, 22 Mart 2014 (UTC)

Yararlı bir iş yapacaksan önce şu aşağıdakileri hallet ama birleştirme, çünkü bizim sayfalar daha ileri düzeyde

Nusayrî inancı

Bu eski Nusayrî inancı başlığını Nusayrilik olarak değiştirmişler, ama Nusayriler diye de ayrı bir sayfa var, ikisi birbirine çok benzer oldu.

Hepsinin aynı formatta olması için

  • Nusayriler başlığının Nusayrilik
  • Nusayrilik başlığının da yeniden Nusayrî inancı olarak konulmasında fayda var. Yani her üçü, ve bundan sonra da açılacak başlıklarınız için bu daha yararlı olacaktır, bence..

FORMAT

şeklinde olsa daha kolay anlaşılır ve hepsi de paralellik gösterir. 68.100.168.97 04:29, 14 Mart 2014 (UTC)

Nusayrî inancı yerine Nusayrilik diye yazınca, bu sefer de Bektaşi inancı yerine Bektaşilik yazmak gerekir, halbuki ikisi farklı şeyler, bilmem anlatabildim mi? 68.100.168.97 04:34, 14 Mart 2014 (UTC)

MADDE isimlerinin UYUMSUZLUKLARI

  • Burada yukarıda uzun uzadıya isimlerdeki uyumsuzlukları anlatmıştım, ama hiç birşey yapılmadığı gibi bunların daha da arttığını görmekteyiz, son olarak ta bu yalnışlar ONİKİCİLER adlı şablonda ortaya çıktı, ONİKİCİLER'in temelini teşkil eden CEFERİLİK şablonda adı bile geçmiyor, ayrıca tarikat-mezhep hepsi birbirine girmiş!!!
  • sana bırakıyorum ama sakın birleştirme bak Yedicilik diye bişey de var oda İsmaililikteki itikaddır, hepsi farklı şeylerdir...

68.100.175.63 23:47, 22 Mart 2014 (UTC)

İngilizce sayfalar

===Gerisini şu sayfayayı inceleyerek çıkarabilirsiniz:

Burada kim kimin altında, yani BÜTÜN İMAMET İTİKATlarının sınıflandırılmasını bulacaksınız.. 68.100.175.63 00:05, 23 Mart 2014 (UTC)

Türkçede Onikicilik diye bir kavram yok. Din konusunda kaynak alınması gereken iki kaynak olan hem TDV İslam Ansiklopedisi hem de diyanet İsnaâşeriyye şeklinde kullanıyor mezhebin adını. İngilizcede Onikiciler olan bizde İsnâaşeriyye, Imamah (Shia Twelver doctrine) olan ise İmamet (İsnaâşeriyye öğretisi) olmalı. Onikiciler/Onikicilik şeklinde iki başlık olamaz. İngilizcedeki Imamah (Shia Twelver doctrine)'in içeriği bizde Onikicilik maddesinde anlatıldıysa İmamet (İsnaâşeriyye öğretisi) adına taşınmalı. Sonra da Onikiciler İsnaâşeriyye'ye taşınmalı. İmamet (İsnaâşeriyye öğretisi)'e yönlenecek olan Onikicilik ise yine İsnaâşeriyye'ye yönlendirilmeli. --cobija 00:14, 23 Mart 2014 (UTC)

68.100.175.63 00:25, 23 Mart 2014 (UTC)

Theology ile Divinity

Bu ikisi aynı değiller

oluyor, benim başlattığım sayfayı silmissin 68.100.175.63 00:31, 23 Mart 2014 (UTC)

Önemli İş..Birde şunu halletseniz iyi olur

Nusayrî inancı

Bu eski Nusayrî inancı başlığını Nusayrilik olarak değiştirmişler, ama Nusayriler diye de ayrı bir sayfa var, ikisi birbirine çok benzer oldu.

Hepsinin aynı formatta olması için

  • Nusayriler başlığının Nusayrilik
  • Nusayrilik başlığının da yeniden Nusayrî inancı olarak konulmasında fayda var. Yani her üçü, ve bundan sonra da açılacak başlıklarınız için bu daha yararlı olacaktır, bence..

FORMAT

şeklinde olsa daha kolay anlaşılır ve hepsi de paralellik gösterir. 68.100.168.97 04:29, 14 Mart 2014 (UTC)

Nusayrî inancı yerine Nusayrilik diye yazınca, bu sefer de Bektaşi inancı yerine Bektaşilik yazmak gerekir, halbuki ikisi farklı şeyler, bilmem anlatabildim mi? 68.100.175.63 00:40, 23 Mart 2014 (UTC)

Taslak şablonları

Bu taslak şablonları için yeniden mi tartışma başlatsak, ne yapabilliriz? --cobija 09:27, 23 Mart 2014 (UTC)

Herhangi bir şey olacağına inanıyor musun?--RapsarEfendim? 10:24, 23 Mart 2014 (UTC)

Maalesef yeterli katılım olmuyor tartışmaya. Ama mevcut haliyle kalması yazık resmen. --cobija 10:26, 23 Mart 2014 (UTC)

Birkaç günde bir katılımcı çağırmak, belli bir süre sonra ise uygulamaya geçmekten başka bir çözüm yöntemi gelmiyor aklıma. Bir de Samsun teknik direktörleriyle ilgili mesajımı görmüş müydün?--RapsarEfendim? 10:28, 23 Mart 2014 (UTC)

Üzerinden biraz süre geçsin köy çeşmesine tekrar taşıyalım o halde. Yusuf Şimşek ve Fevzi Zemzem meselesi mi? --cobija 11:01, 23 Mart 2014 (UTC)

Evet.--RapsarEfendim? 11:04, 23 Mart 2014 (UTC)

Türkiye gazetesine baktın da bilgi mi bulamadın yoksa henüz bakmadın mı? Bakmadıysan ben bir tarayayım. --cobija 11:05, 23 Mart 2014 (UTC)

Önceki sezonu baktım da, Soykıray'ı buldum işte :) Sonra da yoruldum ve sıkıldım açıkçası.--RapsarEfendim? 11:07, 23 Mart 2014 (UTC)

Şimşek ve Zemzem için göz atıyorum şimdi. --cobija 11:12, 23 Mart 2014 (UTC)

Türkiye arşivinde birkaç ay geçirdim ama bir şey bulamadım. Kelime arama dahi yok, çok zahmetli. Bir de Milliyet'in 09.01.1968, Spor İlavesi, Sayfa 3'te Nejat Tayman teknik direktör olarak yer alıyor. --cobija 12:17, 23 Mart 2014 (UTC)

Divan

Selam Kibele. Şu Divânu Lügati't-Türk yönlendirmelerinin hiçbirine bağlantı yoktu. Arama sayfasında ve bağlantı oluşturma ekranında divanu yazdıktan sonra tüm benzerlerinin çıkmasının ne gibi bir yararı olabilir ki? Hele de Divanı Lügati Türk ve Divanı Lügatı Türk'ün. --cobija 18:35, 25 Mart 2014 (UTC)

selam cobija. bu yönlendirme konularında 'ne gibi bir zararı var'ın daha doğru bir yaklaşım olduğunu düşünüyorum. hele de herkesin başka başka yazdığı bu tip durumlarda. --kibele 19:36, 25 Mart 2014 (UTC)

Lig şablonları

Selamlar. Şurada görüş belirtebilir misin?--RapsarEfendim? 13:22, 30 Mart 2014 (UTC)

Keşif

Selamlar. Bak şimdi ne keşfettim :) Bunu sen yüklemişsin, tarihi bilinmiyor değil mi? 10 Ocak 1914 tarihli İdman gazetesinin 4. sayfasında aynı resim var. 4 Ocak 1914 tarihli maçın resmi o hâlde :) Vay be...--RapsarEfendim? 20:52, 31 Mart 2014 (UTC)

Aslında okulun kütüphanesinde daha eski bir derbi fotoğrafına rastlamıştım uzun zaman önce ama tarayıcı olmadığı için aktaramamıştım buraya. Tarih kesin madem dosya açıklamasını da düzenleyeyim. --cobija 09:52, 1 Nisan 2014 (UTC)
Ben de dosya adını değiştirdim :)--RapsarEfendim? 12:21, 1 Nisan 2014 (UTC)

Canik Belediyespor

Selam. Canik Belediyespor maddesi herhangi bir branş takımını değil kulübü anlattığından dolayı şu şekilde bir branş şablonu eklenmemeli. Eğer yalnızca kadın basketbol takımı KD olsaydı bu doğru olurdu ama boks ve uzakdoğu takımları da KD. Canik Belediyespor Kadın Basketbol Takımı ve Canik Belediyespor Boks Takımı gibi kendi branşlarını ilgilendiren maddeler açılıp bu şablonlar da oraya koyulmalı.--cobija 09:13, 2 Nisan 2014 (UTC)

Selamlar Cobija, Uyarı için öncelikel teşekkürler. Ama burda şöyle bir durum varki bu şubelerle ilgili maddeler herhalde önümüzdeki 20 yıllık kalkınma planında ancak açılır diye düşünüyorum. Bunun için kulüp hakkında bilgi paylaşmak için bence çok yanlış olmadığını düşünüyorum. Bu arada daha önceden senden forma isteyebileceğimi söylemiştim. Yakında eşim TR ye gelecek. Eğer sana zahmet olmazsa o sana para yollar sende benim için gri formadan alabilirsen çok sevinirim. Tabiki satıştaysa. Selamlar, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 10:21, 2 Nisan 2014 (UTC)

Maddelerin açılması hakkında bir şey söyleyemem ama Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş gibi birçok şubesi KD olan kulüplerde olduğu gibi diğer kulüplerde de ayrı ayrı işlemek elzem. Yakın zamanda branş maddeleri açılmaz dersek ve KD branş şablonlarını alt alta ekleyip bilgi kutusunda da farklı branşların antrenörlerini, liglerini, formalarını alt alta girersek çok karışık olur. Ayrıca forma satışta ama bahar yarıyılı içerisinde olduğumuzdan dolayı Samsun'da değilim maalesef. Mayıs başı gibi Samsun'a gitmeyi düşünüyorum. Kesin olmamakla birlikte en erken o zaman alabilirim formayı. Ama daha erken lazım dersen 0362 233 88 64 numaralı telefondan kapıda ödeme ile ya da EFT/havale ile sipariş verebilirsin. (İnternet sitesi hatalı, sipariş verilemiyor.) Daha geçen gün telefondan sipariş verdim bir sıkıntı olmuyor. --cobija 10:30, 2 Nisan 2014 (UTC)

Bilgi için çok teşekkürler sipariş versem bile seni bir rahatsız edebilirim. Selamlar, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 11:19, 2 Nisan 2014 (UTC)

Harita

Selam. Samsun'un SM adaylık sayfasında özel simgelerin yer almadığı haritaların kullanılabileceğini söylemiştin. Örneğin bu ya da bu kullanılabilir mi Vikipedi'de? Yok mu burada harita çizebilecek birisi? --cobija 18:32, 2 Nisan 2014 (UTC)

Selam. Bildiğim kadarıyla haritalar adil kullanım kapsamında değerlendirilmemekte. İncelemeelemani svg uzantılı dosyalarda yardımcı olmuştu. Kendisiyle iletişime geçerek Samsun'un tüm haritalarını güncelleyebilirsiniz. Bir de The Emirr var ama şu an aktif değil sanırım (belki Commons'ta aktiftir).--RapsarEfendim? 18:37, 2 Nisan 2014 (UTC)

İyi çalışmalar

Michael Jackson videografisi'ndeki hatalı olan 66. kaynak için sanırım benzer bir kaynak buldum. Gerekli düzenlemeler yapılarak verilebilir mi yoksa, konuyla ilgisiz midir? Teşekkürler. --Tottam100 07:05, 5 Nisan 2014 (UTC)

Billboard kayda değer bir kaynak fakat etiket içeren sonuçlardan ziyade satış bilgilerinin yer aldığı haberin kendisinin kaynak gösterilmesi lazım. Şu an pek zamanım yok, detaylı bakamadım ama göz gezdirdiğime göre MJ ile ilgili bir bilgi yok. --cobija 09:10, 5 Nisan 2014 (UTC)

Samsun belediye başkanları listesi

Selamlar. Samsun Büyükşehir Belediyesi maddesinde 1876 deniyor kuruluş yılı olarak fakat başkanlar listesindeki ilk başkan 1869 yılında atanmış görünüyor. Büyük ihtimalle belediye olmadan önce öncül bir kuruluş vardı ya da şehri yöneten kişinin unvanı belediye kurulduktan sonra belediye başkanı adını aldı. Kitapta muhtemelen açıklaması vardır. Acaba bu durumu bir dipnotla belirtebilir misin maddede? --cobija 09:39, 4 Nisan 2014 (UTC)

Selam Cobija. Kitaptan hatırladığım kadarıyla 1869'da tüm Türkiye'de belediye teşkilatları kuruluyor ama Samsun'a teşkilat kurulmayıp sadece başkan sıfatıyla Emrullah Efendi atanıyor. 1876'da ise belediye teşkilatı resmen kuruluyor. Tam emin değilim ama bunun gibi bir şeydi sanırım. Hemen hemen 3 yıldır o kitabın yüzünü bile açmadım. Tam olarak evde mi, depoda mı nerede olduğunu bile bilmiyorum. Kitap Samsun'da, ben İstanbul'dayım şu anda. O yüzden şimdilik ulaşmam mümkün değil. Eğer çok acilse bizimkilerden kitaba bakmasını isteyeyim?
Bu arada kitap pek beklediğim gibi çıkmamıştı. Cumhuriyet öncesi belediye ile ilgili çok az bilgi vardı.--Myrat ileti 21:19, 5 Nisan 2014 (UTC)

Senin maddeyi açtığın sıralarda ben de aynı şeyi yapmak için kitabı satın almıştım fakat senin erken davrandığını görmüştüm :) Ben de şu an farklı bir şehirde olduğumdan dolayı senden rica etmiştim, o kadar acelesi olan bir durum değil. Eve gittiğimde ben de ekleyebilirim notu. İyi geceler. --cobija 21:44, 5 Nisan 2014 (UTC)

Anladım. Aynı durumdayız anlaşılan. :) Kolay gelsin.--Myrat ileti 11:09, 6 Nisan 2014 (UTC)

Çaka Bey

İşine yarayabileceğini düşünerek. Ayrıca Mersin Deniz Müzesinde Refik Aziz'in şu tablosu da yer alıyordu. Kendisine ulaşırsan eserlerinin büyük ihtimalle Vikipedi'de kullanılmasına izin verir. --cobija 23:05, 9 Nisan 2014 (UTC)

Yaramaz mı hiç? Eline sağlık :) OTRS izni almak gerekir bildiğin gibi ve benim bu konuda hiçbir tecrübem yok. Taysin anlıyor bu işlerden.--RapsarEfendim? 08:04, 10 Nisan 2014 (UTC)

Yorum isteği

Merhaba Cobija. Burada sonlanamayan seninde katıldığın bir adlandırma tartışması var da, vaktin varsa maddenin tartışma sayfasında görüş bildirebilir misin? - Seyit mesaj 19:16, 13 Nisan 2014 (UTC)

FRANSIZCA Alamut'tan Bilgi

I. Muhammed (Haşhaşi) adini Kiya Buzrug Ummid yerine I. Hasan (Haşhaşi) adini da Hasan Sabbah olarak kullaniyorlar.. Alamut imam listesi 128.164.157.184 22:35, 18 Nisan 2014 (UTC)

Vehbi Gül

Kendisinin 2004 seçimlerindeki adaylığı hakkındaki bilgileri maddeden çıkarmayı bırakın. 1994'te aday olduğuna dair bir kaynağınız yoksa bu bilgiyi de eklemeye bir son verin lütfen? --cobija 14:29, 23 Nisan 2014 (UTC)

Vehbi Gül, 1994 Türkiye Yerel Seçimleri'nde Samsun Belediye Başkanlığı için Refah Partisi adayı olmuştur. Bilgi, Cumhuriyet Gazetesi'nden kaynak gösterilerek geçen seferde eklenmiştir. Gül'ün 1994 adaylığına dair http://gazetearsivi.milliyet.com.tr/Ara.aspx?&ilkTar=01.01.1990&sonTar=01.12.1997&ekYayin=&drpSayfaNo=&araKelime=&gelismisKelimeAynen=vehbi%20g%C3%BCl&gelismisKelimeHerhangi=&gelismisKelimeYakin=&gelismisKelimeHaric=&Siralama=RANK%20DESC&SayfaAdet=20&isAdv=true linkinden Milliyet Gazetesi arşivi kontrol edilebilir. Yine, Cumhuriyet Gazetesi arşivinde de benzeri çok sayıda Gül'ün adaylığını kanıtlayan haberler bulunmaktadır.
Ayrıca, Vehbi Gül'ün 2004 Türkiye Yerel Seçimleri'nde herhangi bir partiden aday olduğuna dair hiçbir delil bulunmamasına (aday olmadığı için) rağmen Cobija kullanıcısının hiçbir gerekçesi olmayan bir bilgiyi neye dayanarak eklediği meçhuldür. Vehbi Gül'ün 2004 yılında adaylığı söz konusu değildir. -- K.Tuna --

2004 yılında aday olduğu burada yazıyor. İyi günler. --cobija 14:04, 2 Mayıs 2014 (UTC)

Selamlar Cobija, Buna gerek kalmadı demişsin ama haftaya düşme ve 2.lik ikili averaja kalabilir. Bal-Kes berabere ordu galip olursa puanlar eşit oluyor ve ikili averaj işleyecek.Bolu berabere Fethiye yenersede aynı durum söz konusu ;) Selamlar ve Play-off ta bol şanslar. Fenerli1978Buyrun beniiiim? 09:51, 28 Nisan 2014 (UTC)

Selamlar Cobija, Lig bitti öncelikel size play-off ta başarılar dilerim. Sormak istediğim iki mevzuu var. 1: lig sıralamasında hiç bir etki etmemesine rağmen Buca ile Denizli 46 şar, Adana ile Adana Demirde 43 er puanla ligi tamamladılar. Hem Buca hemde adana genel averaj ve ikili averajda rakiplerinin üstündeler. Yinede ikili Averajı puan tablosunda göstermemiz gerekirmi? 2: Lig bittiği için puan tablosunu şablon kullanmak yerine direk sezon sayfasına taşıyıp takımları kendi sezon maddelerindeki puan tablosunda şöyle gösterelim mi? Senin fikrin ne olur bu konuda. Selamlar ve saygılar, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 04:26, 5 Mayıs 2014 (UTC)

Bizim ligde genel averaj uygulansa gerek kalmazdı ama diğer sistem uygulandığından ilgili bilginin verilmesi gerekiyor. Şablonun bu haliyle uygulanması da daha uygun. Tüm sezon maddelerinde farklı farklı tablolar olmasını engelliyor. Ayrıca maddeleri okurken vandalizm yapmak isteyen okurların çoğu da {{2013-14 1. Lig/puan durumu‎}} yazısını görünce afallıyor :) --cobija 08:54, 5 Mayıs 2014 (UTC)

Ok Ben puan tablosuna ikili averajları ekleyeceğim. Ama aslında şablonda nasıl eklendiğini bilmiyorum :) burada yaptım ama o şablon değil. Müsaitsen ikili averajları ekleyebilirmisin? :) Selamlar, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 09:39, 5 Mayıs 2014 (UTC)

Tamam ben muadillerine bakıp eklerim. --cobija 09:41, 5 Mayıs 2014 (UTC)

Samsunspor-Trabzonspor rekabeti

Selamlar. İlgili maddedeki değişikliklerinizi geri aldım. Şöyle ki footballbox collapsible genellikle sezon maddelerinde kullanılıyor. Ayrıca diğer istatistiklerin tabloda, TK maçlarının şablonda olması da bütünlüğü ve estetiği bozuyor. Bir de istatistikleri yazılı olarak yazmıştım zaten ayrıca tabloda belirtilmesi ikileme olmuş. --cobija 09:08, 29 Nisan 2014 (UTC)

Peki. Sorun yok. Ama sonuçları tablodan okumak ve tabloyu yorumlamak; düz yazıyı okumak ve yorumlamaktan daha kolaydır. Ben "footballbox" formatının görselliğinin daha güzel olduğunu düşünüyorum. Yine de siz bilirsiniz. Benimkisi sadece bir tavsiyeydi. Kolay gelsin. magawla 09:13, 29 Nisan 2014 (UTC)magawla

Bir de şunun hakkında bir şey diyeceğim. Bu futbolcuların hepsi kayda değer. Bağlantılar kırmızı renkli olduğu için kaldırılmamalı yani. Bağlantıların silinmesinden ziyade ilgili maddelerin açılması daha sağlıklı. --cobija 10:19, 29 Nisan 2014 (UTC)

Sizin yaklaşımınız da mantıklı olabilir. Ama ben bu şekilde tercih etmiyorum. Olmayan sayfaya bağlantı vermek aslında yanlış bir yönlendirme gibi geliyor bana. Tartışılabilir. magawla 10:28, 29 Nisan 2014 (UTC)magawla

1. Lig

Selamlar Cobija, 1. Lig sayfasında yaptığım değişiklik Uğurkent tarafından geri alınmış ve sizin tarafınızdanda kontrol edillmiş görülüyor. Bu değişikliklerin geri alınmasının sebebi nedir? TKİ Tavşanlı Linyitspor ve 1461 Trabzon matematiksel olarak ligten düşmüşerdir! Selam ve saygılarımla, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 11:24, 3 Mayıs 2014 (UTC)

Tavşanlı nasıl düşmüş? --cobija 11:28, 3 Mayıs 2014 (UTC)

Bolu ile ikili averajı kötü, ilk maçı Tavşanlı evinde 3-2 kazandı ikinci maç bolu 2-0 yani ikili averajdan tavşanlı bye bye! 3 averajda bu puan durumuna göre mümkün değil. Çünkü Fethiye ile bolu arasında 2 puan var.burada da haberiFenerli1978Buyrun beniiiim? 11:34, 3 Mayıs 2014 (UTC)

Son hafta Tavşanlı kazanır da Fethiye kaybederse aralarında bir puan fark olmasına rağmen yine Tavşanlı mı düşüyor? --cobija 11:38, 3 Mayıs 2014 (UTC)

Bu yıl 1. Lig'ten 4 takım düşecek. 19 takımlı olduğu için yani fethiyede düşecek tavşanlıda düşecek sizin söylediğiniz senaryoya göre :) Selamlar, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 11:43, 3 Mayıs 2014 (UTC)

Mesaj atarken de düşünüyorum bir yandan bu işte terslik var diye. Yazık olmuş. --cobija 11:52, 3 Mayıs 2014 (UTC)

Gidene güle güle gelene hoşgeldin demek lazım :) Bana kalırsa 1.lig 22 takımla oynanmalı 2 ve 3.ligte 20 şer takımlı olmalı gruplar ki orda yetişen çocuklar yukarı çıktıklarında yani süper lige çarşamba pazar maç etmeye alışmalılar. Ben alt ligleri takip etmeyi daha çok seviyorum süper lige kıyasla. O nedenle hemen hemen bütün detayları bilirim :) Selamlar ve iyi hafta sonları Fenerli1978Buyrun beniiiim? 11:56, 3 Mayıs 2014 (UTC)

Haklısınız Fenerli1978, son 4 takım düşeceğinden TKİ Tavşanlı Linyitspor ve 1461 Trabzon matematiksel olarak ligten düşmeleri garantilenmiştir. 1. Lig sayfasında yaptığınız değişikliği yanlışlıkla geri almış olabilirim. --Uğurkentileti 14:25, 3 Mayıs 2014 (UTC)

Hasan Hüseyin Akınay

Selam Théoden. Hasan Hüseyin Akınay maddesini geri getirebilir misin? Dün ilk 1. Lig karşılaşmasına çıkarak KD oldu. --cobija 09:54, 5 Mayıs 2014 (UTC)

Merhabalar, madde geri getirildi. İyi çalışmalar.. --Théoden ileti 12:12, 5 Mayıs 2014 (UTC)

Arşiv

Selam Superyetkin. Geçenlerde şuna rast gelmiştim. Rica etsem şu linkler için de aynısını yapar mısın? Bu imzasız yazı Cobija (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 5 Mayıs 2014

Liste

http://samsunspor.org.tr/haber_detay.asp?id=1056
http://www.fanatik.com.tr/samsunsporda--gundem-kongre_3_Detail_89_314660.htm
http://www.habergazetesi.com.tr/sondakika/11980/samsunspor-da-destek-yok-kongre-var-/
http://tr.eurosport.com/futbol/turkiye-1-ligi/2012-2013/ptt-1.-lig-samsunspor-da-genel-kurul_sto3765082/story.shtml
http://spor.internethaber.com/spor/1lig/samsunsporda-kongre-karari-162486.html
http://www.ajansspor.com/futbol/tff1lig/h/20130528/Emin_Kar_Destek_varsa_ben_de_varim.html
http://www.cihan.com.tr/news/Samsun-TSO-da-3-lu-Samsunspor-zirvesi-CHMTA0MDkyNy8y
http://www.ajansspor.com/futbol/tff1lig/h/20130603/Emin_Kar_yeniden_aday.html
http://www.habergazetesi.com.tr/spor/12346/sampiyon-kadroya-hazirlik/
http://www.habergazetesi.com.tr/spor/12274/tarihi-firsat-/
http://www.ntvspor.net/haber/samsunspor/88898/samsunsporda-kar-yeniden-aday
http://samsunspor.org.tr/haber_detay.asp?id=1061
http://www.trthaber.com/haber/spor/samsunspor-kongresi-ertelendi-73285.html
http://samsunspor.org.tr/haber_detay.asp?id=1063
http://www.ntvspor.net/haber/samsunspor/89309/samsunsporda-baskan-degismedi
http://www.ajansspor.com/futbol/tff1lig/h/20130613/Yeniden_Emin_Kar.html
http://tr.eurosport.com/futbol/turkiye-1-ligi/2012-2013/emin-kar-yeniden-baskan_sto3801037/story.shtml
http://www.habergazetesi.com.tr/spor/12980/parola-sampiyonluk/
http://amkspor.com/2013/06/06/saglam-harekati-basladi.html
http://www.samsungol.com/haber-duyuru-detay.asp?Id=156
http://www.hedefhalk.com/saglamdan-heyecanlandiran-aciklama-541645h.htm
http://www.ajansspor.com/futbol/superlig/h/20130606/Samsundan_Saglam_harekat.html
http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/23446280.asp
http://www.samanyoluhaber.com/spor/Ertugrul-Saglam-Samsun-yolunda/1016605/
http://www.ntvspor.net/haber/samsunspor/89066/saglam-ile-anlasma-olanagimiz-yuksek
http://www.cihan.com.tr/news/Samsunspor-un-teklifine-sicak-bakan-Ertugrul-Saglam-yonetimle-yuz-yuze-gorusecek-CHMTA1MzkxNi8y
http://www.samsunspor.org.tr/haber_detay.asp?id=1062
http://www.milliyet.com.tr/ertugrul-saglam-samsunspor-un---1721479-skorerhaber/
http://www.ntvspor.net/haber/samsunspor/89202/ertugrul-saglamla-anlasamadik
http://www.ntvspor.net/haber/samsunspor/89458/samsunspor-kalpara-emanet
http://www.ajansspor.com/futbol/tff1lig/h/20130616/Samsunda_Huseyin_Kalpar_donemi.html
http://www.habergazetesi.com.tr/spor/12900/kalpar-tamam/
http://samsunspor.org.tr/haber_detay.asp?id=1077
http://samsunspor.org.tr/haber_detay.asp?id=1079
http://www.sabah.com.tr/Spor/Futbol/2013/07/03/huseyin-kalpar-samsunsporda
http://www.habergazetesi.com.tr/spor/13425/transfere-7-milyon-butce-/
http://www.habergazetesi.com.tr/spor/13397/samsunspor-48-yasinda/
http://samsunspor.org.tr/haber_detay.asp?id=1080
http://www2.sporx.com/futbol/birincilig/samsunspor-transferde-hiz-kesmiyorSXHBQ335235SXQ
http://samsunspor.org.tr/haber_detay.asp?id=1083
http://www.habergazetesi.com.tr/spor/13618/samsunspor-topbasi-yapti/
http://www.habergazetesi.com.tr/spor/13915/bolu-da-gorusuruz-beyler/
http://samsunspor.org.tr/haber_detay.asp?id=1092
http://www.ntvspor.net/haber/futbol/90921/samsunspor-boluda-kampa-girdi
http://samsunspor.org.tr/haber_detay.asp?id=1114
http://samsunspor.org.tr/haber_detay.asp?id=1112
http://samsunspor.org.tr/haber_detay.asp?id=1117
http://www.habergazetesi.com.tr/spor/14504/samsunspor-un-bolu-kampi-sona-erdi/
http://samsunspor.org.tr/haber_detay.asp?id=1134
http://www.ligtv.com.tr/haber/belediye-visca-ile-guldu
http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/24530806.asp
http://www.ajansspor.com/futbol/tff1lig/h/20130825/samsunspordan_ilk_3luk.html
http://www.habergazetesi.com.tr/sondakika/15812/sonuna-kadar-mucadele-ettik/
http://spor.haberturk.com/futbol/haber/874079-samsun-evinde-guldu
http://samsunspor.org.tr/haber_detay.asp?id=1157
http://samsunspor.org.tr/haber_detay.asp?id=1160
http://www.habergazetesi.com.tr/spor/15862/adilovic-imzaya-geldi-/
http://www.habergazetesi.com.tr/spor/16112/2014-model-samsunspor/
http://www.habergazetesi.com.tr/spor/16024/samsunspor-da-2-imza/
http://www.dha.com.tr/en-son-haber-samsunsporda-adilovic-ve-arif-imzaliyor-son-dakika-haberleri_520694.html
http://www.fanatik.com.tr/nerede-kalmistik_3_Detail_89_334354.htm
http://samsunspor.org.tr/haber_detay.asp?id=1162
http://samsunspor.org.tr/haber_detay.asp?id=1163
http://www.habergazetesi.com.tr/spor/16068/skor-da-dostca/
http://www.tff.org/default.aspx?pageID=287&ftxtID=18957
http://www.tff.org/Default.aspx?pageId=29&macId=118796
http://www.habergazetesi.com.tr/spor/16527/-ikisi-de-yok/
http://www.tff.org/Default.aspx?pageID=29&macId=118807
http://www.tff.org/Default.aspx?pageId=29&macId=118816
http://www.habergazetesi.com.tr/spor/17001/-2364-gun-sonra/
http://www.habergazetesi.com.tr/spor/17134/-yedeklerle-tur-arayisi-/
http://www.tff.org/Default.aspx?pageID=29&macID=127665
http://www.habergazetesi.com.tr/spor/17144/kupaya-selam-lige-devam/
http://www.tff.org/Default.aspx?pageId=29&macId=118827
http://www.yarisaha.com/ptt-1-ligde-devre-arasi/
http://www.fotomac.com.tr/ptt_birinci_lig/2013/10/11/pfdkdan-samsuna-48-bin-tl-para-cezasi
http://www.habergazetesi.com.tr/spor/17563/samsunspor-a-ceza-yagdi/
http://www.gazetea24.com/yerel-basin-haber/milli-maclar-nedeniyle-liglere-ara_11461641.html
http://samsunspor.org.tr/haber_detay.asp?id=1214
http://www.habergazetesi.com.tr/spor/17636/-samsunspor-ter-atti-/
http://www.tff.org/Default.aspx?pageID=142&hafta=9
http://www.tff.org/Default.aspx?pageId=29&macId=118833
http://www.habergazetesi.com.tr/spor/17841/-44-yil-sonra-gelen-zafer-/
http://www.tff.org/Default.aspx?pageId=29&macId=118851
http://www.tff.org/Default.aspx?pageId=29&macId=118865
http://www.habergazetesi.com.tr/spor/18545/samsunspor-da-6-eksik/
http://www.tff.org/Default.aspx?pageId=29&macId=118870
http://www.tff.org/Default.aspx?pageId=29&macId=118883
http://www.habergazetesi.com.tr/spor/19326/-samsunspor-mersin-de-/
http://spor.bugun.com.tr/mersinde-unutulmaz-mac-haberi/880651
http://www.tff.org/Default.aspx?pageId=29&macId=118889
http://www.tff.org/Default.aspx?pageId=29&macId=118901
http://www.tff.org/Default.aspx?pageId=29&macId=118908
http://www.tff.org/Default.aspx?pageId=29&macId=118919
https://twitter.com/ErdemSen06/status/416510874291941376
http://www.tff.org/Default.aspx?pageId=29&macId=118927
http://www.eyupspor.org.tr/?Syf=18&Hbr=621339&/%C3%96nder-%C3%87engel-ve-Halil-%C4%B0brahim-Pek%C5%9Fen-Ey%C3%BCpsporda
http://skorer.milliyet.com.tr/samsun-da-hedef-en-az-1-puan/-/detay/1819115/default.htm
http://skorer.milliyet.com.tr/1-lig-de-ikinci-yarida-lider/-/detay/1821155/default.htm
http://spor.haberturk.com/futbol/haber/913918-samsundan-tek-kursun
https://twitter.com/samsunsporbiz/status/422366280364982272
http://www.ultras-tifo.net/photo-news/2189-samsunspor-tavsanli-linyitspor-19012014-.html
http://www.fotomac.com.tr/PTT_Birinci_Lig/2014/01/20/trajedi-unutulmadi
http://www.tff.org/Default.aspx?pageID=29&macID=118953
http://www.ajansspor.com/futbol/tff1lig/h/20140126/samsunsporun_gol_isyani.html
http://tr.eurosport.com/futbol/turkiye-1-ligi/2013-2014/samsunspor-da-hakeme-tepki_sto4110312/story.shtml
http://www.fanatik.com.tr/ne-fethiye-ne-samsun-0-0_3_Detail_89_353055.htm
http://gazetegercek.com.tr/haber-detay.asp?H=1474&Haber=markus-merk-samsunun-golu-nizamidir
http://www.tff.org/Default.aspx?pageID=29&macID=118967
http://www.tff.org/Default.aspx?pageId=29&macId=118970

Merhaba. WebCite'ın otomatik arşivleme hizmeti birkaç aydır sekteye uğramış görünüyor. Bunun yerine, Internet Archive'da kayıtlı bağlantıları şurada derledim. Eksikleri ise elle tamamlayabiliriz sanırım. İyi vikiler. --Superyetkinileti 17:47, 6 Mayıs 2014 (UTC)
Liste

http://web.archive.org/web/20131111074333/http://tr.eurosport.com/futbol/turkiye-1-ligi/2012-2013/ptt-1.-lig-samsunspor-da-genel-kurul_sto3765082/story.shtml
http://web.archive.org/web/20130608010341/http://www.ajansspor.com:80/futbol/tff1lig/h/20130528/emin_kar_destek_varsa_ben_de_varim.html
http://web.archive.org/web/20130624004359/http://www.ajansspor.com:80/futbol/tff1lig/h/20130603/emin_kar_yeniden_aday.html
http://web.archive.org/web/20130612001406/http://www.habergazetesi.com.tr:80/spor/12346/sampiyon-kadroya-hazirlik/
http://web.archive.org/web/20130612001607/http://www.habergazetesi.com.tr:80/spor/12274/tarihi-firsat-/
http://web.archive.org/web/20130616062156/http://www.samsunspor.org.tr:80/haber_detay.asp?id=1061
http://web.archive.org/web/20130618074532/http://www.samsunspor.org.tr:80/haber_detay.asp?id=1063
http://web.archive.org/web/20130618090032/http://www.ajansspor.com:80/futbol/tff1lig/h/20130613/yeniden_emin_kar.html
http://web.archive.org/web/20130624043219/http://habergazetesi.com.tr:80/spor/12980/parola-sampiyonluk
http://web.archive.org/web/20130917130039/http://amkspor.com:80/2013/06/06/saglam-harekati-basladi.html
http://web.archive.org/web/20140505223516/http://www.samsungol.com/haber-duyuru-detay.asp?Id=156
http://web.archive.org/web/20130609205842/http://www.ajansspor.com:80/futbol/superlig/h/20130606/samsundan_saglam_harekat.html
http://web.archive.org/web/20130625081739/http://www.hurriyet.com.tr:80/spor/futbol/23446280.asp
http://web.archive.org/web/20130608121326/http://www.samanyoluhaber.com:80/spor/Ertugrul-Saglam-Samsun-yolunda/1016605/
http://web.archive.org/web/20130613133957/http://www.samsunspor.org.tr:80/haber_detay.asp?id=1062
http://web.archive.org/web/20140505230449/http://www.ntvspor.net/haber/samsunspor/89202/ertugrul-saglamla-anlasamadik
http://web.archive.org/web/20140505214614/http://www.ntvspor.net/haber/samsunspor/89458/samsunspor-kalpara-emanet
http://web.archive.org/web/20140505214756/http://www.ajansspor.com/futbol/tff1lig/h/20130616/Samsunda_Huseyin_Kalpar_donemi.html
http://web.archive.org/web/20130625074429/http://www.habergazetesi.com.tr:80/spor/12900/kalpar-tamam/
http://web.archive.org/web/20140505212723/http://samsunspor.org.tr/haber_detay.asp?id=1077
http://web.archive.org/web/20140505230543/http://samsunspor.org.tr/haber_detay.asp?id=1079
http://web.archive.org/web/20130807014857/http://www.sabah.com.tr:80/Spor/Futbol/2013/07/03/huseyin-kalpar-samsunsporda
http://web.archive.org/web/20130707035015/http://www.habergazetesi.com.tr:80/spor/13425/transfere-7-milyon-butce-/
http://web.archive.org/web/20130729200905/http://www.habergazetesi.com.tr:80/spor/13397/samsunspor-48-yasinda/
http://web.archive.org/web/20130708224737/http://samsunspor.org.tr:80/haber_detay.asp?id=1080
http://web.archive.org/web/20130707152237/http://www2.sporx.com:80/futbol/birincilig/samsunspor-transferde-hiz-kesmiyorSXHBQ335235SXQ?
http://web.archive.org/web/20130710154910/http://samsunspor.org.tr:80/haber_detay.asp?id=1083
http://web.archive.org/web/20130708095412/http://www.habergazetesi.com.tr:80/spor/13618/samsunspor-topbasi-yapti
http://web.archive.org/web/20130721005751/http://www.habergazetesi.com.tr:80/spor/13915/bolu-da-gorusuruz-beyler/
http://web.archive.org/web/20130723124424/http://samsunspor.org.tr:80/haber_detay.asp?id=1092
http://web.archive.org/web/20130828004509/http://ntvspor.net/haber/futbol/90921/samsunspor-boluda-kampa-girdi
http://web.archive.org/web/20130823071557/http://samsunspor.org.tr/haber_detay.asp?id=1114
http://web.archive.org/web/20130823061342/http://samsunspor.org.tr/haber_detay.asp?id=1112
http://web.archive.org/web/20130823015149/http://samsunspor.org.tr/haber_detay.asp?id=1117
http://web.archive.org/web/20130801192956/http://www.habergazetesi.com.tr:80/spor/14504/samsunspor-un-bolu-kampi-sona-erdi/
http://web.archive.org/web/20130817000145/http://samsunspor.org.tr:80/haber_detay.asp?id=1134
http://web.archive.org/web/20131005001422/http://www.ligtv.com.tr/haber/belediye-visca-ile-guldu
http://web.archive.org/web/20131004231638/http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/24530806.asp
http://web.archive.org/web/20131005122803/http://www.ajansspor.com/futbol/tff1lig/h/20130825/samsunspordan_ilk_3luk.html
http://web.archive.org/web/20131005013721/http://www.habergazetesi.com.tr/sondakika/15812/sonuna-kadar-mucadele-ettik/
http://web.archive.org/web/20131005012429/http://spor.haberturk.com/futbol/haber/874079-samsun-evinde-guldu
http://web.archive.org/web/20140221080943/http://samsunspor.org.tr/haber_detay.asp?id=1160
http://web.archive.org/web/20131004220544/http://www.habergazetesi.com.tr/spor/15862/adilovic-imzaya-geldi-/
http://web.archive.org/web/20131004232232/http://www.habergazetesi.com.tr/spor/16112/2014-model-samsunspor/
http://web.archive.org/web/20131004235540/http://www.habergazetesi.com.tr/spor/16024/samsunspor-da-2-imza/
http://web.archive.org/web/20131004232605/http://www.dha.com.tr/en-son-haber-samsunsporda-adilovic-ve-arif-imzaliyor-son-dakika-haberleri_520694.html
http://web.archive.org/web/20131005020429/http://samsunspor.org.tr/haber_detay.asp?id=1162
http://web.archive.org/web/20130923062801/http://samsunspor.org.tr/haber_detay.asp?id=1163
http://web.archive.org/web/20131004215956/http://www.habergazetesi.com.tr/spor/16068/skor-da-dostca/
http://web.archive.org/web/20070515044306/http://www.tff.org/Default.aspx?pageId=29
http://web.archive.org/web/20131005011632/http://www.habergazetesi.com.tr/spor/16527/-ikisi-de-yok/
http://web.archive.org/web/20070515044306/http://www.tff.org/Default.aspx?pageId=29
http://web.archive.org/web/20070515044306/http://www.tff.org/Default.aspx?pageId=29
http://web.archive.org/web/20131002061857/http://www.habergazetesi.com.tr:80/spor/17001/-2364-gun-sonra/
http://web.archive.org/web/20140107230142/http://www.habergazetesi.com.tr/spor/17134/-yedeklerle-tur-arayisi-/
http://web.archive.org/web/20070515044306/http://www.tff.org/Default.aspx?pageId=29
http://web.archive.org/web/20140107225950/http://www.habergazetesi.com.tr/spor/17144/kupaya-selam-lige-devam/
http://web.archive.org/web/20070515044306/http://www.tff.org/Default.aspx?pageId=29
http://web.archive.org/web/20140107214916/http://www.yarisaha.com/ptt-1-ligde-devre-arasi/
http://web.archive.org/web/20140107223338/http://www.fotomac.com.tr/ptt_birinci_lig/2013/10/11/pfdkdan-samsuna-48-bin-tl-para-cezasi
http://web.archive.org/web/20131015015710/http://www.habergazetesi.com.tr:80/spor/17563/samsunspor-a-ceza-yagdi/
http://web.archive.org/web/20131017190016/http://samsunspor.org.tr/haber_detay.asp?id=1214
http://web.archive.org/web/20131029012747/http://www.tff.org:80/default.aspx?pageID=142
http://web.archive.org/web/20070515044306/http://www.tff.org/Default.aspx?pageId=29
http://web.archive.org/web/20131026155946/http://www.habergazetesi.com.tr:80/spor/17841/-44-yil-sonra-gelen-zafer-/
http://web.archive.org/web/20070515044306/http://www.tff.org/Default.aspx?pageId=29
http://web.archive.org/web/20070515044306/http://www.tff.org/Default.aspx?pageId=29
http://web.archive.org/web/20131230232442/http://www.habergazetesi.com.tr/spor/18545/samsunspor-da-6-eksik/
http://web.archive.org/web/20070515044306/http://www.tff.org/Default.aspx?pageId=29
http://web.archive.org/web/20070515044306/http://www.tff.org/Default.aspx?pageId=29
http://web.archive.org/web/20131230234246/http://www.habergazetesi.com.tr/spor/19326/-samsunspor-mersin-de-/
http://web.archive.org/web/20140419190610/http://spor.bugun.com.tr/mersinde-unutulmaz-mac-haberi/880651
http://web.archive.org/web/20070515044306/http://www.tff.org/Default.aspx?pageId=29
http://web.archive.org/web/20070515044306/http://www.tff.org/Default.aspx?pageId=29
http://web.archive.org/web/20070515044306/http://www.tff.org/Default.aspx?pageId=29
http://web.archive.org/web/20070515044306/http://www.tff.org/Default.aspx?pageId=29
http://web.archive.org/web/20140110041321/https://twitter.com/ErdemSen06/status/416510874291941376
http://web.archive.org/web/20070515044306/http://www.tff.org/Default.aspx?pageId=29
http://web.archive.org/web/20140203025550/http://skorer.milliyet.com.tr/samsun-da-hedef-en-az-1-puan/-/detay/1819115/default.htm
http://web.archive.org/web/20140201225615/http://spor.haberturk.com/futbol/haber/913918-samsundan-tek-kursun
http://web.archive.org/web/20140226163551/https://twitter.com/samsunsporbiz/status/422366280364982272
http://web.archive.org/web/20140201190820/http://www.ultras-tifo.net/photo-news/2189-samsunspor-tavsanli-linyitspor-19012014-.html
http://web.archive.org/web/20140122191603/http://www.fotomac.com.tr/ptt_birinci_lig/2014/01/20/trajedi-unutulmadi
http://web.archive.org/web/20070515044306/http://www.tff.org/Default.aspx?pageId=29
http://web.archive.org/web/20140202092912/http://www.ajansspor.com/futbol/tff1lig/h/20140126/samsunsporun_gol_isyani.html
http://web.archive.org/web/20140202105705/http://tr.eurosport.com/futbol/turkiye-1-ligi/2013-2014/samsunspor-da-hakeme-tepki_sto4110312/story.shtml
http://web.archive.org/web/20140202142954/http://www.fanatik.com.tr/ne-fethiye-ne-samsun-0-0_3_Detail_89_353055.htm
http://web.archive.org/web/20070515044306/http://www.tff.org/Default.aspx?pageId=29
http://web.archive.org/web/20070515044306/http://www.tff.org/Default.aspx?pageId=29

Bu kadarı dahi yeterli, teşekkürler. --cobija 19:58, 6 Mayıs 2014 (UTC)

2014 Türkiye yerel seçimleri

Selamlar. Seçimlerin resmî sonuçları açıklandı. Korumayı kaldırır mısın? --cobija 06:42, 7 Mayıs 2014 (UTC)

Koruma kaldırıldı. İyi çalışmalar.. --Théoden ileti 09:41, 7 Mayıs 2014 (UTC)

Şive

Merhaba cobija; hatırlarsan şive konusunda TDK kaynaklarından bahsetmiştim. Bir örneğe rastladım: Baskil#Şive --İyi Vikiler.Ayrıntılı Bilgi#ileti# 17:32, 7 Mayıs 2014 (UTC)

Samsun maddesinde Leyla Karahan'dan yararlanmıştım ben de. --cobija 17:56, 7 Mayıs 2014 (UTC)

Neden Değişikliğim Onaylanmıyor?

https://tr.wikipedia.org/wiki/%C5%9Eablon:Samsunspor Bu Şablon İçin Defalarca Değişiklik Yaptım Neden Onaylamıyorsunuz? Bu imzasız yazı MsYiLDiRiM (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 20:50, 12 Mayıs 2014

Çünkü KD değiller. --cobija 10:36, 14 Mayıs 2014 (UTC)

Spor iş birliği'ni canlandırma projesi

VikiProje Spor iş birliğine var mısınız?
İyi günler...
Vikipedi'deki spor maddelerini geliştirmek ve güncel tutmak adına oluşturulmuş, VikiProje Spor oluşumu bu sıralar çok durgun; Rapsar ve SAİT71 kullanıcılarının girişimleriyle VikiProje Spor yeniden canlandırılacaktır. Bu neticede bir çok spor maddesi güncellenecek ve yapılacak iş birliğiyle bir çok maddeye seçkin içerik kazandırılacaktır. İlk iş olarak Fenerbahçe-Galatasaray derbisi maddesini seçkin madde seviyesine çıkarmakla işe başlıyoruz. Sizde bu süreçte bizimle birlikte olmaya var mısınız? Eğer öyleyse lütfen iletişime geçiniz...
Sait71yaz 20:33, 23 Mayıs 2014 (UTC)

Samsun'da 2014 Türkiye yerel seçimleri

Selam. Şöyle hatalı bir değişiklik yapmışsınız. Eskiden ben de sizin gibi yapıyordum. Neden hatalı olduğunu da söyleyeyim. Örneğin şu kaynağın yayıncısını sabah.com.tr'den Sabah (gazete) şekline çevirmişsiniz. Gazete ve haber portalları farklı ekipler tarafından yönetilir. Muhabir gelir bilgi verir, ajans gelir bilgi verir o bilgi koordinatörler tarafından birimlere iletilir her birimde de kendi çalışanları tarafından içerik eklenir. Sabah'ı bilmiyorum ama örneğin Milliyet kendi portalına Milliyet İnternet, gazetesine ise Milliyet gazete der. Kaldı ki kaynak şablonunun adı da web kaynağı, haber kaynağı değil. Web kaynaklarında internet sitesinin adresi yazılır. --cobija 08:38, 1 Haziran 2014 (UTC)

Selam, uyarı için teşekkürler. Bu durumu biliyorum ancak ben çalışanların farklı olmasının bir hata ortaya çıkaracağını düşünmediğim için böyle bir şey yaptım. Ne de olsa Milliyet internet sitesi de, Milliyet gazetesi de iki aynı marka için çabalamıyor mu? Hem Milliyet internet sitesinde çıkan haberler (tamamı olmasa da) Milliyet gazetesinde de yayımlanmıyor mu? Web kaynağında internet sitesi adı yazılıp yazılmaması da kullanıcıya bırakılmış bir durum. Neyse, isterseniz eski haline getirebilirim. - Seyit mesaj 08:46, 1 Haziran 2014 (UTC)

Temelde çalışanlar farklı. Ayrıca şirket de ayırmış birisine farklı birisine farklı isim vermiş. Şimdi neye dayanarak aynı haberleri yayınlıyorlar diye ikisi de aynı diyelim. Portalda çıkan haber için gazeteyi, gazetede çıkan haber için portalı mesul tutamazsınız. Dolayısıyla farklı birimler bunlar. Zaten haberlerin çoğu ajanslardan geliyor ve aynı haber birçok sitede yayınlanıyor. Bu durumda ne olacak? Sabah'ta çıkan haber Milliyet'te de yayınlanıyor. --cobija 08:54, 1 Haziran 2014 (UTC)

Ferid Hasanov

Selamlar. Azerbaycan Türkçesindeki ə harf bizdeki a harfine tekabül eder. Doğrusu Farid'dir. --cobija 15:16, 3 Haziran 2014 (UTC)

Selamlar. Teşekkür ederim uyarınız için. Hemen düzelttim. İyi vikiler. akil13ileti 15:21, 3 Haziran 2014 (UTC)

Samsun'da 2014 Türkiye yerel seçimleri

Selam Emreculha. Sayfada yaptığın tablo arka plan rengi değişikliklerini geri aldım zira kazanan parti ve başkanlarını belirttiğim arka planlar spor başta olmak üzere birinciler için kullanılan altın sarısıydı parti renkleri değil. Renkler zaten yer alıyor. Ayrıca keşke sıralamaları yenilemeseydin zira isteğe göre sıralama opsiyonu ekleyince tekrar eski hale getirmek gereksiz iş gücü olacak. Türkçe kurallarına göre zaruri olan değişikliklerin haricindeki değişiklikleri maddenin adaylık sayfasına tartışıp eklemek gerekiyor. Sİ/KM adayı olan bir sayfada üzerinde uzlaşma sağlanmadan değişikliklere gidilmesi etik olmuyor. Harita ve dil kurallarına uygun düşen olumlu katkıların için ise çok teşekkürler. --cobija 19:09, 25 Haziran 2014 (UTC)

İyi günler Cobija.Öncelikle partilerin arkaplanlarını değiştirdiğini yeni farkettim.Emeğin için sağol.Ancak diğer maddeleri kontrol ettin mi bilmiyorum Samsun'daki maddeyi ben düzenlemediğim için dizaynına karışmadım ta ki Rapsar ufak bir yardım rica edene kadar.Eğer diğer maddelere bakarsan yaklaşık 20 maddede düzen böyleydi.Sıralamalar için ise tartışılıp mütabakata varıldıktan sonra bir karar alınabilir.Değişikliklerim tamamen estetik amaçlıydı(5-6 haneli sayıların altında tek haneli sayılar kaba duruyor).Samsun maddesindeki emeğinizi anlıyorum,seçkin madde yapmaya yönelik çalışmalarınızda da yardıma hazırım,sayfada kurallara zıt düşen değişiklikler yapmayacağım,uyardığın için saol ancak diğer maddeler benim haftalarımı aldı lütfen hayati değişiklikler yapmayın.İyi Vikiler---Emreculha (mesaj) 19:20, 25 Haziran 2014 (UTC)

Seçimlerden önce maddelerde kullanılacak olan ortak tabloyu köy çeşmesinde tartışmıştık, arşivden göz atabilirsin. Tablonun genel hatlarını ben düzenlemiştim, tartışmalarla ise nihai haline getirilmiş ve kabul görmüştü. O kabul gören halinde de altın sarısı kullanılıyordu parti rengi değil. Ancak nasıl olduysa diğer maddelerde arka plan partinin renklerine göre düzenlenmiş. Ne olduğunu ben de anlamış değilim açıkçası. Ortada bir yanlış varsa emin ol o yanlış bana ait değil çünkü üzerinde anlaşılan tabloda altın sarısı kullanılıyordu parti rengi değil.--cobija 19:30, 25 Haziran 2014 (UTC)

Evet köy çeşmesindeki dizaynını aldım zaten.Hatta baya tartışmıştık logolarla ilgili,benim arkaplan değiştirme sebebim bu maddeye dayanıyor.Burda kazanan partinin rengi kullanılmış.Daha hiçbir madde yazılmamışken bu maddenin dizaynına logolar eklenerek(sonra kurallara aykırı olduğundan kaldırıldı) maddeler yazıldı.Ortada bir yanlış yok olsa bile seninle ilgili olduğunu düşünmüyorum zaten.Emreculha (mesaj) 19:40, 25 Haziran 2014 (UTC)

Samsun'da 2014 Türkiye yerel seçimleri

Selam Rapsar. Sayfa üzerinde düzen adı altında birtakım değişiklikler yapmışsın fakat bu değişiklikler daha önce de zıtlaştığımız kip değişiklikleri olmuş. Yine daha önce herhangi bir Sİ/KM adayı maddenin aday olduğu sürümü üzerinde adaylık sayfasında uzlaşılmamış -kişisel beğenilere göre- değişikliklerin yapılmamasını rica etmiştim senden. Değişikliği görünce benim kullandığım kiplerin neden düzeni bozduğunu düşündüm sonra da değişikliğini biraz gereksiz buldum ve geri alacakken "sayfayı fazla mı sahipleniyorum" diye düşünüp vazgeçtim. Anladığım kadarıyla ikimiz de detaylara önem verdiğimizden "ha öyle ha böyle ne fark eder" demeyeceğimiz için bu konuda sürekli karşı karşıya geleceğiz. Vikipedi'de belli bir yazım dilinin kullanılması gerektiğine dair bir kaide var mı bilmiyorum. Eğer varsa ve ona ters düşüyorsam beni uyar lütfen hatamı düzelteyim. Eğer bir kaide yoksa ikimizde hatalı değiliz demektir ve bu durumda üzerinde uzlaşılmamış değişikliğini geri alacağım ve durumu adaylık sayfasında belirtmeni rica edeceğim.

Ayrıca adaylık sayfasında bahsettiğin bir konu var. Tüm tablo değil de yalnızca oy sayısı ve oy oranı sütununun nasıl sıralanabilir yapıldığını çözebildin mi? --cobija 19:37, 25 Haziran 2014 (UTC)

Selam. Türkçe Vikipedi'de yazılı bir yönerge olmasa da Türkçe kaynaklarda ve ansiklopedilerde, geçmiş zaman anlatılıyorsa doğal olarak geçmiş zaman kullanılır ağırlıklı olarak. Geçmişte yaşanan olayları geçmiş zaman ile yazmaktan daha normal bir şey göremiyorum ben. İngilizce Vikipedi bizi bağlamaz, ama orada var böyle bir uygulama (WP:TENSE diye aratırsan karşına çıkacaktır). Sıralanabilir tabloyu ben de denedim ama beceremedim. Şimdi bakmadım adına, her tablonun başında özel bir şablon kullanılmış ama bunun yerine klasik "wikitable" kullanılsa da oluyor. Herhangi bir fark göremedim aralarında ben.--RapsarEfendim? 16:50, 26 Haziran 2014 (UTC)

En yetkin Türkçe kaynaklardan olan TDV İslam Ansiklopedisinde benim kullandığım kip kullanılıyor. Kaynaktan kaynağa da değişiyor kullanım. Doğru olanı şu diye bir şey yok zira iki kullanım da yanlış değil, hatalı değil. Düzeltilmesine gerek yok yani. Eğer "bence böyle olmalı" diye düşünüyorsan da bir tartışma açıp topluluğun karar almasına aracılık edebilirsin.

Seçim tablosu şablonu kullanılıyor tüm maddelerde. Şablonda ufak bir düzenlemeyle sıralanma özelliği eklenebilir ama ben bir türlü çözemedim. Tabloların sıralanabilir olması için bir parametre var şablonda ama bir türlü uymuyor tabloya. Gözden bir şey kaçıyor ama çözemedim.--cobija 22:20, 26 Haziran 2014 (UTC) En yetkin Türkçe kaynaklardan olan TDV İslam Ansiklopedisinde benim kullandığım kip kullanılıyor. Kaynaktan kaynağa da değişiyor kullanım. Doğru olanı şu diye bir şey yok zira iki kullanım da yanlış değil, hatalı değil. Düzeltilmesine gerek yok yani. Eğer "bence böyle olmalı" diye düşünüyorsan da bir tartışma açıp topluluğun karar almasına aracılık edebilirsin.

Seçim tablosu şablonu kullanılıyor tüm maddelerde. Şablonda ufak bir düzenlemeyle sıralanma özelliği eklenebilir ama ben bir türlü çözemedim. Tabloların sıralanabilir olması için bir parametre var şablonda ama bir türlü uymuyor tabloya. Gözden bir şey kaçıyor ama çözemedim.--cobija 22:20, 26 Haziran 2014 (UTC)

İlgili bir yönergemiz olmadığından elbette ki bir şeye dayandıramıyoruz bu kullanımı. Ancak şimdiki zaman, geçmiş zaman ve gelecek zaman olarak üçe ayırırsak zamanları kabaca ve senin kullandığın gibi hepsi için -mıştır, -miştir kullanırsak bunlar hep iç içe geçecek. Neyse, böyle bir şey için vakit ayıramayacağım açıkçası, ister geri alırsın tek tek ister tartışma başlatırsın.--RapsarEfendim? 08:03, 27 Haziran 2014 (UTC)

Şimdiki zaman: olmaktadır. Geçmiş zaman: olmuştur. Gelecek zaman: olacaktır. Şimdiye kadar bir sorun yaşamadım, bundan sonra da neden iç içe geçsin onu da anlayamıyorum ki. --cobija 10:42, 27 Haziran 2014 (UTC)

Davet

Merhaba. Hizmetli seçimi için yapılmakta olan oylamaya katılmak ister misiniz? Teşekkürler! (Not: Bu mesaj birden fazla kullanıcıya gönderilmiştir.) --esc2003 (mesaj) 12:13, 28 Haziran 2014 (UTC)

Tablo.

Selam Ayrıntılı Bilgi. Bu konulara ilgili olduğun için soruyorum. Şu maddedeki tabloların tamamını değil de yalnızca oy sırası ve oy oranı sütunlarını sıralanabilir yapabilir miyiz? "wikitable sortable" ekledim ama yemedi. --cobija 20:00, 25 Haziran 2014 (UTC)

Java pluginler ile bir şey yapılabilabilir sanırım ama tatilde deneme zor olacak. Tatil dönüşü tekrar bakayım--İyi Vikiler.Ayrıntılı Bilgi#ileti 10:52, 30 Haziran 2014 (UTC)

Unutmazsan mutlu olurum. İyi tatiller. --cobija 11:05, 30 Haziran 2014 (UTC)

Leyla ile Mecnun karakterleri listesi

Merhaba, Şunu izlediniz mi? --Mavrikantmsj 01:30, 2 Temmuz 2014 (UTC)

Berkecan olduğundan çok emindim :/ Özür dileyerek düzeltiyorum hatamı. İyi geceler. --cobija 02:05, 2 Temmuz 2014 (UTC)

:) Şu değişikliği kontrol edebilir misiniz? Ben emin olamadım. --Mavrikantmsj 03:23, 3 Temmuz 2014 (UTC)

Tamamdır, doğru demiş arkadaş. --cobija 08:42, 3 Temmuz 2014 (UTC)

Hazine Kontrolörleri Kurulu

Merhaba Cobija

Ben Hazine Müsteşarlığında hazine kontrolörü olarak çalışmaktayım. Kurulumuz AB Katılım Öncesi Mali Yardımlarinin denetiminde T.C Ulusal Denetim Otoritesi'dir. Wiki de bulunan Hazine Müsteşarlığı nin sayfasındaki denetim birimlerinden biri olan Hazine Kontrolörleri Kurulu ilgili bilgi ekleyebilirseniz çok sevinirim.

Teşekkürler Bu imzasız yazı Gokhan.HKK (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 06:28, 6 Temmuz 2014

Samsunspor

Nasılsın Cobija, Samsunspor 2014-15 sezonu maddesi açılmış. Sen onu da bir güzel seçkin madde gibi yaparsın. Geçen hafta iş birliği projesi konusu anlam ayrımı sayfasına yönlendirilen bağlantıları düzeltmekti. Bir de ne bakayım hiç Samsun'la ilgili maddelerde yanlış bağlantılar yok. Diğer il maddelerinde yanlış bağlantı olup tek Samsun'da olmaması şaşırtmıştı. Samsun'un sana çok ihtiyacı var. --Uğurkentmesaj 08:35, 9 Temmuz 2014 (UTC)

Dikkatin ve iltifatların için teşekkür ederim Uğurkent. Açıkçası bu sezon maddeyle ilgilenmeyi düşünmüyorum zira çok yorucu oluyor. Vikipedi ile daha az ilgilenmeyi ve o sürede de tarih, arkeoloji gibi maddeleri geliştirmeyi düşünüyorum. --cobija 11:34, 9 Temmuz 2014 (UTC)

Farid Hasanov

Selam Esc2003. Farid Hasanov maddesini Ferid Hasanov'a taşımışsın ama Həsənov Hasanov oluyor. Google aramalarında da bayağı bir fark var. İyi vikiler. --cobija 11:48, 15 Temmuz 2014 (UTC)

Selam. Hasanov zaten yerli yerinde, değişen sadece ad. "ə" her durumda a olarak çevrilir diye bir kural yok. --esc2003 (mesaj) 16:17, 15 Temmuz 2014 (UTC)

Google aramasını onun için örnek gösterdim zaten. İlaveten TMB ve TRT gibi ilgili organizasyonun resmi kuruluşları da Farid şeklinde kullanmış. --cobija 17:38, 15 Temmuz 2014 (UTC)

Samsun'da 2014 Türkiye yerel seçimleri

Selam Emreculha. Hatırlarsan başlıktaki madde için bir harita hazırlamıştın. Fark ettim ki bu harita 2008 öncesinin haritası yani eski ve eksik. Yeni ilçeler yer almıyor. Yeni harita şöyle. Bulabildiğim tek yeni harita da bu ama kalitesi çok kötü. Bu haliyle yüklemektense hiç ellememek daha iyi. Bunun kalitesini yükseltip şuradaki gibi dilsiz haritaya çevirebilir misin? Ben beceremiyorum sana bir sorayım dedim. --cobija 21:07, 16 Temmuz 2014 (UTC)

İyi akşamlar Cobija.İlk önce harita için kusura bakma,madde için baya emek verdin.Samsun'lu olmadığım için bilemedim yeni ilçeler kurulduğunu yeni harita için ise elimden geleni yapıp sayfaya yüklerim---Emreculha (mesaj) 21:25, 16 Temmuz 2014 (UTC)

Estağfurullah, ne kadar zaman geçti ben de yeni fark ettim :) Büyükşehir belediyesine ve valiliğe de e-posta attım yüksek çözünürlüklü bir dilsiz harita göndermeleri için. Eğer cevap gelirse onun için de yardım isteyebilirim senden. İyi akşamlar. --cobija 21:31, 16 Temmuz 2014 (UTC)

Valilik veya belediyenin bizle uğraşacağını pek sanmıyorum ancak şöyle bir harita hazırladım eğer beğenirsen ilçelerini teker teker gösteren haritalar(istanbul ve izmir maddelerindeki gibi) ve seçimdeki durumu gösteren haritaları hazırlayabilirim.--Emreculha (mesaj) 22:23, 16 Temmuz 2014 (UTC)

Ben de bunun gibi bir şey yapmıştım ama diğer haritaların yanında çok kaba kaçıyor. Olmadı bir yerden haritayı bulup taratıp yükleyeceğim yapacak bir şey yok. Uğraştırdım seni de o kadar, sağolasın. --cobija 22:34, 16 Temmuz 2014 (UTC)

Önemli Değil :) --Emreculha (mesaj) 22:39, 16 Temmuz 2014 (UTC)

İç bağlantılar

Selamlar. Acaba maddelerdeki fakülte bağlantılarını neden kaldırıp üniversiteye verdiğinizi sorabilir miyim? Zaten maddesi olan fakülte maddelerinin dahi bağlantısını kaldırmışsınız. Onu yanlışlıkla yaptığınızı düşünüyorum fakat kırmızı olan bağlantıları neden kaldırdığınızı anlamadım. Kırmızı bağlantı görünmesin diye düşündüğünüzü tahmin ediyorum fakat kırmızı bağlantılar insanların madde açma isteğini dürtüyor. Eğer fakülte maddelerinin artık kapatılıp üniversitenin kendi ana maddelerine aktarılmasına dair bir karar alınmadıysa şayet yaptığınızın (kırmızı bağlantı görünmesin mantığıyla yapıldıysa şayet) yanlış olduğunu düşünüyorum. --cobija 13:46, 25 Temmuz 2014 (UTC)

Normalde mezun olduğu üniversite kategorisi ekledim. o arada kırmızı görüp fakülteyi dışarıda bırakıp üniversite bağlatısı kalacak şekilde düzettim. Çok ilgi alanım olmadığı için bu konuda belirli bir karar bilmiyor. Sonrası için değiştirmem. Yzkoc (mesaj) 14:12, 25 Temmuz 2014 (UTC)
 
Bu size! (İnşallah şeker hastası değilsinizdir )
Ramazan Bayramınız Kutlu Olsun!


Sevgili vikipedist arkadaşım,

Ramazan Bayramını kutlarım.


~~ İyi vikilemeler, sevgiler, saygılar ~~   --Uğurkentmesaj 10:11, 27 Temmuz 2014 (UTC)

cevap

.. istemişsiniz. kişisel yorumlarınızı kaldırmadığınız sürece cevap vermeyeceğimi söyledim. buradan da tekrarlayayım. --kibele 23:09, 28 Temmuz 2014 (UTC)

Öyleyse benim çocukça yorumlarımı mazur görüp konuya odaklanarak cevap vermenizi beklerdim. Israrla cevap istememin nedeni maddeye isim farklılığı hakkında bir cümle eklediğimde değişikliğimi geri alma ihtimaliniz. Sorularıma cevap vermeyip ve dolayısıyla tartışıp ortak doğruya ulaşmak için çaba sarf etmediğiniz için de bu sefer ben sizin değişikliğinizi haklı olarak geri alıp değişiklik savaşına girme ihtimalimiz var. Cevap vermediğiniz sürece ilgili maddedeki yorumlarınızın kendi adıma yok hükmünde olacağını belirtmek isterim. Çok saçma bir durum. --cobija 23:15, 28 Temmuz 2014 (UTC)
bir kullanıcıya durup dururken trol demek, ısrarla sürdürmek 'çocukça' diye geçiştirilecek bir şey değil.. sizinkiler de benim için yok hükmünde. --kibele 07:42, 29 Temmuz 2014 (UTC)

Hayırdır inşallah

Selam Rapsar. Uzun süredir köy çeşmesinde yahut adaylık sayfalarında eskisi kadar etkin görünmüyorsun sanki. Ya da algıda seçemezlik mi benimkisi. Sevgiler. --cobija 23:21, 28 Temmuz 2014 (UTC)

Selam. Ağustos ayında stajım var, o zamana kadar da çalışayım dedim. Bana kalan kısa süreyi de Vikipedi ile doldurmak istemedim pek fazla, o yüzden böyle oldu :) Ara ara uğruyorum yine de, ilgin için teşekkürler :)--RapsarEfendim? 08:31, 31 Temmuz 2014 (UTC)

Devrimci Halk Partisi (2011)

Selamlar. Var olan bir bilgiyi, üstelik kaynaklı bilgiyi çıkarmanız hoş bir durum değil. --cobija 13:43, 5 Ağustos 2014 (UTC)

-İstediğiniz kadar kaynak gösterin üyesi olmayan bir siyasi partinin yasal olarak faaliyet göstermesi imkânsızdır.
-Üyesi olmayan tek siyasi parti, çeşitli nedenlerle artık faaliyet göstermeyen siyasi partidir. -Kafkasyalı Hayalperest

Türkiye Cumhuriyeti Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının verdiği bilgilere göre partinin hiçbir üyesi yok, faal durumda ve imkansız değil gibi görünüyor. İddialarınızı dayandırdığınız daha yetkin bir kaynağınız var mı? --cobija 13:54, 5 Ağustos 2014 (UTC)

-Siyasi Partiler Kanunu'na göre (8. madde) siyasi partinin kurulması için en az 30 kişi gerekir.
- İkinci olarak her siyasi partinin Merkez Yönetim Kurulu bulunmaktadır. Siyasi Partiler Kanunu'na göre bu kurula sadece parti üyeleri getirilebilir ve bu kurulun oluşturulması zorunludur. Dolayısıyla yasal bir siyasi partinin her durumda üyesi olmak zorundadır. -Kafkasyalı Hayalperest

Cumhuriyet Başsavcılığı, yalnızca yönetim kurulu ve kurucular dışındaki üye sayısını veriyor şeklinde bir yorumda bulunabilirim ancak. Partinin kaç üyesinin olduğuna dair bir kaynağınız var mı? --cobija 14:06, 5 Ağustos 2014 (UTC)

-Üye sayısına dair kaynağım yok. Ancak tek bildiğim üye sayısı belirli bir sayıdan az olamayacağı.

Devrimci Halk Partisi (2011)

Selamlar. Şurada vandalizme kaçan bir değişikliği onaylamışsın. Acaba dalgınlığına mı geldi diye sormak istedim. --cobija 13:59, 5 Ağustos 2014 (UTC)

Selam. Verilen kaynaktaki link kırıktı, o çıkartılmıştı onun için onayladım. Ancak görünen o ki kaynakta verilen başka bir link daha varmış, o da çıkarılmış. Sanırım sorun başka anlaşılan. Bunun maddenin tartışma sayfasında tartışılması lazım. Yağmurlukörfez 14:14, 5 Ağustos 2014 (UTC)

Eğer o nedenden ötürüyse arşivli bağlantılar kırık olsa da bir zararı olmuyor. Kullanıcının değişiklik yapma gerekçesi de zaten ayrı bir konu. İyi günler. --cobija 14:31, 5 Ağustos 2014 (UTC)

Suudi Arabistan kralları listesi

Selamlar. Yukarıdaki madde adını birkaç ay evvel Suudi Arabistan Kralları listesi adına taşımışsınız fakat kral özel isim olmadığından dolayı değişikliğinizi geri aldım. İyi günler. --cobija 14:04, 5 Ağustos 2014 (UTC)

Aslında, "Suudi Arabistan kralları listesi" olarak açmıştım, neden taşıdığımı ben bile hatırlamıyorum açıkçası. İlgilendiğiniz için teşekkürler. Maurice Flesier msj 22:33, 5 Ağustos 2014 (UTC)

Astronot bilgi kutusu

Selamlar. Bilgi kutusuna alma_mater parametresi eklemişsin fakat keşke eğitimi şeklinde Türkçeleştirerek ekleseydin. Ben değiştireyim dedim ama hangi maddelerde kullandın bilmiyorum. Değiştirirsem o maddelerde görünmeyecek parametre. Rica etsem sen el atar mısın? --cobija 18:40, 7 Ağustos 2014 (UTC)

Çok sağol. Aslında bende senin gibi düşündüm ama diğer bilgi kutularında da hep alma mater diye bir parametre var bende öyle yaptım. Zaten sadece bir maddede kullandım. Şimdi düzeltirim. Teşekkürler. Ömer Berkaymesaj 19:58, 7 Ağustos 2014 (UTC)

Rica

Belki hoş karşılayamacayacaksınız fakat Vikipedi:Hizmetlilik başvurusu/Uğurkent sayfasında bolca görüşe ihtiyaç vardır. Herhangi bir görüş (oy, yorum, soru) belirtirseniz iyi olacaktır. İyi çalışmalar. --Uğurkentmesaj 19:19, 8 Ağustos 2014 (UTC)

2014 Türkiye cumhurbaşkanlığı seçimi

Selam Emre. Seçim için açtığın yerel maddelerde illerin sandık ve seçmen sayısını da vermişsin. Samsun için madde hazırlayacağım ama YSK'nun sitesinde bir bilgi bulamadım. Kaynağını paylaşır mısın? --cobija 20:50, 8 Ağustos 2014 (UTC)

Seçime sadece 1 gün kaldı ve neredeyse 2 aydır gün be gün ysk'nın resmi sitesinde bakmadığım yer kalmadı ancak herhangi bir veri yok.Yerel seçimlerin üzerinden fazla gün geçmemesi,şablonların bozulmaması ve estetik görünmesi için seçmen bilgilerini aynen aldım.Sonuçlar açıklandığı an güncelleyeceğim.Samsun'daki madde için ise herhangi bir yardımım(harita vb.) dokunursa haberim olsun--Emreculha (mesaj) 22:52, 8 Ağustos 2014 (UTC)

Yalnız bilgiler bu haliyle hatalı, birçok yeni seçmen ve vefat eden kişi var. Seçime bir günaz kalması dolayısıyla bir zararı dokunmaz bu saatten sonra ancak seçimden sonra bazı illerin seçmen sayısı haber sitelerinde dahi yer bulmazsa kaldırmak lazım olur. Hatırlatmak istedim sadece. İyi vikiler. --cobija 12:34, 9 Ağustos 2014 (UTC)

Lokomotiv Moskova Geri alinisi

Merhabalar

Lutfen benim cevirdigim yaziyi geri al. Son derece rahatsiz oldum benim cevirdigim yaziyi Robot cevirisi olarak degerlendirdin. lutfen geri al ben tarihce maddesinin devamini hazirlandim. Kullanıcı:Victorturkey

Merhaba. Kullanıcı sayfanızda anadil seviyesinde Türkçe bildiğiniz yazıyor ama yazı robot çeviriden hallice. Değişikliği geri aldım ama düzeltilmesi gerekiyor yazının. --cobija 21:51, 12 Ağustos 2014 (UTC)

U21 Ligi

Selamlar, değişikliklerimi geri alınca çok şaşırdım ama düzeltmişsin. Benden kaynaklanan bir sorun yoktur umarım. Kullanıcı:Musmus4444

Osmanlıspor

Selamlar Cobija, Osmanlıspor FK sayfasını Osmanlıspor a taşımışsın! Kulübün tam ismi Osmanlıspor Futbol Kulübü olarak geçiyor. sonunda FK olması daha doğru olmazmı? Selamlar, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 08:53, 19 Ağustos 2014 (UTC)

Samsunspor, Bursaspor ve nice kulübün ismi de "... Kulübü" şeklinde. Hatta örneğin atıyorum Şırnak Spor Kulübü tarzında olanlar bile var ama Şırnakspor yazıyoruz genele uyarak. Yani zaten kullanılan kalıp bu. Bir tek geçen yıllarda Körfez FK için bu şekilde madde açmıştım. O da Körfezspor diyemediğimiz içindi. --cobija 08:56, 19 Ağustos 2014 (UTC)
  • merhaba cobija, bu isim değişikliği ile ilgili kafama takılan bir iki mesele vardı. Mesela Ankaraspor Teknik Direktörleri şablonunu Osmanlıspor Teknik Direktörleri olarak taşımıssın. Şablonun içinde adı geçen teknik direktörlerin hiçbiri aslında Osmanlıspor teknik direktörlüğü yapmadı. Ankaraspor teknik direktörlüğü yaptılar. Takımın adı değişmiş olsa bile o kişiler için Osmanlıspor teknik direktörü denemez. Bu durumda o şablon yanlış olmayacak mı? Maddenin adının Ankaraspordan Osmanlıspora yönlendirilmesini anlayabiliyorum. Sonuçta madde içinde tarihçe bölümünde belirtilecek. Ama şablonlar için geçerli olmaz gibi geliyor bana. Ne dersin? --Mskyrider ileti 12:04, 19 Ağustos 2014 (UTC)
    • Merhaba. Bu söylediğine katılmıyorum zira yeni bir kulüp kurulmadı, kimlik değişimine gidildi. Manchester United da ilk kurulduğunda bu ismi taşımıyordu ama 1878 yılından bu yana tüm teknik direktörler şablonda yer alıyor. Çünkü kulüp aynı kulüp. Dediğin olay Ankaraspor kapatılıp Osmanlıspor diye farklı bir takım kurulsaydı geçerli olurdu. Gerçi yeni kulüp logosunda 2014 yazıyor. Saçma sapan işler. --cobija 12:15, 19 Ağustos 2014 (UTC)
  • sorun da biraz orada zaten. Maddedeki bağlantılar bile Ankarasporu gösteriyor. Vikipedideki tüm Ankaraspor Osmanlıspor ile değiştirilecekmiş gibi geldi bu gidişle. Halbuki, Ankaraspor teknik direktörlüğü yapmış bir kişinin özgeçmişine Osmanlıspor teknik direktörü denemez. Tartışma sayfasına da görüşümü belirttim. --Mskyrider ileti 12:17, 19 Ağustos 2014 (UTC)
    • O bağlantılar zaten güncellenecek. Eğer TFF'de Ankaraspor ve Osmanlıspor diye iki ayrı kulüp bilgisine yer verilirse o zaman kulüp kapatılıp yenisi açılmış demektir. O zaman gerekeni zaten yaparız. Ancak dediğim gibi kulüp aynı kulüp. TFF verileri güncellediğinde de tüm eski çalışanlar Osmanlıspor'da çalışmış gibi görünecek. Geçmişte onlarca farklı kulüp defalarca isim değişti, olan bu, olacak olan da bu. Senin anlattığını da anlıyorum 2000 öncesi maddelerce Türkiye 1. Futbol Ligi, 2000 sonrası maddelerde Süper Lig denmesi gibi bu olay da. O konuda aynı fikirdeyiz ama şablon, kategori vs. isimleri güncellenmeli. --cobija 12:28, 19 Ağustos 2014 (UTC)
    • Tekrar selam. Kulübün ismi TFF tarafından Osmanlıspor olarak güncellenmiş. Eski kulüp kapanıp yenisi kurulmamış. Ben de yeni fark ettim, bir haber vereyim dedim. İyi akşamlar. --cobija 17:07, 22 Ağustos 2014 (UTC)

İllere göre 2014 Türkiye cumhurbaşkanlığı seçimi

Selam Emre. Yerel seçim maddelerinde siyasi parti bilgi kutusu şablonunu kullanmıştık. Sandalye kısmında da ilçeleri kazanan partileri belirtmiştik. Cumhurbaşkanlığı seçiminde bunun kullanılmaması lazım zira il ve ilçelerdeki görevlere talip olan, seçilen ve göreve başlayacak birisi yok. Şuna bir bakabilirsin istersen. Bilmiyorum maddeleri güncelleyecek misin ama yine de yazayım dedim. --cobija 12:42, 19 Ağustos 2014 (UTC)

Tabiki yerel seçimlerle aynı olması imkansız,Samsun maddesindeki şablonlar da gayet iyi sadece parti konusunda kararsız kaldık,yani adayların bağlı olduğu partiler şablonda yer almalı mı?Ben görünümün zenginleşmesi açısından partilerinde şablonda yer alması taraftarıyım.Ama ortak mütabakat sağlanırsa tüm maddeler Samsun maddesindeki gibi değiştirilebilir--Emreculha (mesaj) 17:58, 19 Ağustos 2014 (UTC)

Parti adları yer almamalı tartışma maddesinde söylendiği gibi. Partiler aday gösterebiliyor ama resmen destekleyemiyor. Örneğin parti bütçesinden propaganda yapamadılar, bağış topladılar sırf bu yüzden. Haberlerde AK Parti adayı, HDP adayı gibi sıfatlar kullanılsa da bunlar resmen geçerliliği olan şeyler de değildi. Resmiyette "x sayıda milletvekilinin oyuyla aday gösterilen..." şeklinde geçiyor. Orada dahi parti adı kullanılmıyor. Bir de cevap verdikten sonra cevabını benim mesaj sayfama da iletirsen daha hızlı cevap verebilirim :) Gezinirken tesadüfen gördüm cevap verdiğini. --cobija 12:56, 20 Ağustos 2014 (UTC)

Kusura bakma dalgınlık işte :) Evet bu yönden bakınca baya mantıklı olur partilerin olmaması,artık sonuçları girerken düzeltirim--Emreculha (mesaj) 17:53, 20 Ağustos 2014 (UTC)

Sahte Bayrak

Merhaba, Keşke Ayrıca bakınız bölümünden Eylül 11 Saldırıları'nı neden kaldırdığınızı yazsanız. Daha profosyönel olur. -Yozer1 (mesaj) 12:14, 20 Ağustos 2014 (UTC)

Saldırıyı Birleşik Devletlerin organize ettiğine dair iddiaların ötesinde sarsılmaz kanıtlarınız var galiba ki iğneleyici şekilde mesaj atma cüretini kendinizde buluyorsunuz. --cobija 12:19, 20 Ağustos 2014 (UTC)

Dikkat ederseniz "Ayrıca bakınız"a ekledim. Öyle bir iddiada bulunmadım. Araştırmalarıma göre şahsi fikirlerim öyle olabilir de, olmayabilir de. Siz cüret edemediğiniz konuları fazla deşmemeyi seçebilirsiniz. Gece daha rahat uyursunuz. -Yozer1 (mesaj) 14:43, 20 Ağustos 2014 (UTC)

Ayrıca bakınıza eklenen olay bağlantıları konuyla doğruluğu çeşitli kaynaklarca ispatlanmışsa konulur, kişilerin kendi uzun yıllar süren engin "araştırmalarına" göre ulaştıkları subjektif verilere göre değil. Ansiklopedi böyle yazılmaz zira. Aklınızda bulunsun diye hatırlatıyorum. Her neyse, bu kadar altı boş iddiaların öne sürüldüğü ve en başından beri (maalesef başarılı da olan) provokatif bir dille süren laf salatası ile vakit kaybetmemi beklemezsindir herhalde?
Ek olarak cevap verdikten sonra benim de mesaj sayfama cevabını iletirseniz vur kaç yapmamış olursunuz. Tesadüfen gördüm cevap verdiğinizi. İyi uykular. --cobija 19:03, 20 Ağustos 2014 (UTC)

'74 Dünya Kupası

Merhabalar. Maddeyi şurada adaylığa çıkardım acaba maddeyi bir de siz kontrol edip, maddeye yorum yapmak ya da oy vermek ister misiniz? (Not: Bu mesaj birden fazla kullanıcıya gönderilmiştir.)--Śαвяí¢αи76ileti 12:05, 21 Ağustos 2014 (UTC)

Silme

Merhaba. Bu yönlendirmeler ilgili konuların özüyle bağlantılı durumda olduklarından kalmalılar. G8'i uygularken göz önüne aldığımız temel ölçüt, yönlendirmenin uygulamada bir yararı olup olmadığı. Ele aldığımız konuda da kullanıcıların Vikipedi'deki gezintilerini kolaylaştırıcı bir işlev görüyorum. İyi vikiler. --Superyetkinileti 16:24, 21 Ağustos 2014 (UTC)

Litvan

Selam Rapsar. Açtığın kategorileri gördüm de böyle bir kelime olduğundan emin misin? TDK'da da Dil Derneği'nde de karşılığı yok. Ekşi Sözlük'te birisi bahsetmiş sadece ama o da tahmin edebileceğin gibi kaynaksız. --cobija 12:18, 21 Ağustos 2014 (UTC)

Selamlar. Ben de esc2003'ün yalancısıyım :P--RapsarEfendim? 15:16, 22 Ağustos 2014 (UTC)

İD

"ad-Dawla al-Islāmiyya fi al-'Iraq wa-sh-Sham" İngilizceye göre transkripsiyondur. "Devlet'ül İslâmiyye fi'l Irak ve'ş Şam" ise Türkçeye göre transliterasyon. Türkçe Vikipedi'de olduğumuze göre İngiliz diline göre olan çeviriyi eklemeyiniz lütfen. --cobija 18:20, 21 Ağustos 2014 (UTC)

Selamlar. Dün yukarıdaki bilgiyi yazmıştım ama gözünüzden kaçırdınız sanırım. Ek olarak kaynak göstermeden askerî güç sayısını değişmeniz ve keyfi olarak içerik çıkartmanız da var. Bunlar onaylanabilecek değişiklikler değil ve hatta vandalizm şeklinde dahi değerlendirilebilir. Örneğin Türkiye ile sınır çatışmaları yaşanmasına rağmen bu bilgiyi çıkartmanızın mazur görülür bir gerekçesi var mı?--cobija 16:36, 22 Ağustos 2014 (UTC)
Neden böyle yapıyorsunuz? :( --cobija 17:40, 22 Ağustos 2014 (UTC)

Verilen bilgiler yanlış o yüzdenBu imzasız yazı ProleteryaVeKomunizm (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 21:21, 22 Ağustos 2014

Şablon içeriğine bakıyorum ve İngilizce Vikipedi'den çevrildiği belli oluyor. İngilizce Vikipedi'deki muadiline bakıyorum tüm bilgiler kaynaklı. Ayrıca 80.000 kişilik askerî gücü olduğu da oldukça abartı. BBC yaklaşık 10.000 diyor, Al Jazeera ise 15.000+.[5][6] Zaten en başta belirttiğim transkripsiyon konusunda da haklı değilsiniz. Eklediğiniz hiçbir bilgi doğru değil, bilgi eksiltmeniz ise zaten tamamen hata. Uzun lafı kısası vandalizm yapıyorsunuz. Vikipedi:Vandalizm sayfasına bir göz atarsanız konu hakkında Vikipedi'nin işleyişi hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz diye düşünüyorum. --cobija 18:31, 22 Ağustos 2014 (UTC)

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin IŞİD'le hiçbir sınır çatışması mevcut değildir. IŞİD'in Lübnan'da hiçbir faaliyeti mevcut değildir. Rakipler kısmında yazdığınız örgütler orada yazılan diğer örgütlere bağlı. Mesala PKK'nin silahlı kolu HPG gibi. BBC IŞİD alehinde provaganda yapan bir haber kaynağı. Arap kaynakların çoğu benim dediğim sayılara yakın.Bu imzasız yazı ProleteryaVeKomunizm (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 21:52, 22 Ağustos 2014‎

Türkiye-IŞİD çatışmasına dair kaynaklar: [7][8] Lübnan'daki IŞİD faaliyetine dair kaynaklar: [9][10] Bunlara ek olarak farklı haber kaynaklarıyla ilgili farklı düşünceleriniz olabilir ama bunlar subjektiftir ve Vikipedi içerisinde kabul görmez. Ele alınabilecek tüm kaynaklar değerlendirilir ve aralarında kıyaslama yapılarak en doğru bilgiye ulaşılır. Bir de Al Jazeera 15.000 askeri var diyor siz 80.000. Nasıl birbirine yakın? --cobija 19:17, 22 Ağustos 2014 (UTC)

Aydın

Haklısnız. BSRF bu konuyla ilgileniyordu ve şunun gibi birleştirme işlemleri gerçekleştirmişti. Taşıma isteğini de buna dayanarak geri çevirmişim. Geri alıyorum. --Superyetkinileti 19:09, 28 Ağustos 2014 (UTC)

Osmanlıspor

Resmi Twitter hesaplarına yazmışlardı ben de oradan gördüm. --Ultraslansi (mesaj) 21:55, 30 Ağustos 2014 (UTC)

süper lig sıralama kuralları

Teşekkür ederim değişikliği hemen görmüşsünüz. İkili averaj sezonun son demlerinde de kullanılabilir (gereksiz detay) demişsiniz ancak bu kuralı ben koymadım. TFF süper lig puan tablosu altındaki notta: "Not: Ligler statüsüne göre takımların birbiriyle oynadıkları tüm müsabakalar tamamlandıktan sonra, eş puana sahip takımlar kendi aralarındaki müsabaka sonuçlarına göre sıralanacaktır." yazıyor. Vikipedistler olarak en doğru bilgiyi vermemiz gerektiğini düşünüyorum. iyi çalışmalar. --Teacher0691 (mesaj) 22:04, 30 Ağustos 2014 (UTC)--Teacher0691 (mesaj) 22:33, 30 Ağustos 2014 (UTC)

1930 Bafraspor

Sayın Fenerli 1978,Öncelikle Bu Kulüp 1930 Bafraspor Adıyla 1930 Yılında Kurulmuş.Daha Sonra 1999 Yılında Bafra Belediyespor Olarak Ad Değiştirmiştir.Ondan Sonra Kulüp Tekrar Adını 1930 Yılındaki Gibi 1930 Bafraspor Olarak Değiştirmiştir.Yani Bu İki Kulüp Aynıdır.Sadece Birkaç Defa Ad değişikliği Olmuştur.Bundan Sonrada Olmaz Zaten.

Anl55400 (mesaj) 08:55, 1 Eylül 2014 (UTC)

Selamlar Cobija, Bir kullanıcı ile Bafraspor ile ilgili yazıştık. Kendisi bu takımın eski 1930 Bafraspor olduğunu ve bir kere adı değişerek bafra belediyespor oolduğunu sonra orjinal ismi olan 1930 Bafraspor olduğunu iddaa etmekte. Bir samsunlu olarak şu değişikliği onaylamadan birde sana sormak istedim. Senin bilgin vardır bu durumdan. Selamlar, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 13:00, 1 Eylül 2014 (UTC)
Selam Fenerli. Bafraspor adıyla kurulmuş kulüp. Daha sonra Bafra Belediyespor sonrasında da 1930 Bafraspor olarak isim değişimine gidilmiş. Doğru söylemiş arkadaş. --cobija 13:22, 1 Eylül 2014 (UTC)

Konser turnesi bilgi kutusu

Selam BSRF. Konser turnesi bilgi kutusunun albüm parametresine eğik yazı özelliği eklense daha iyi olmaz mı? Hem yeni maddelere bilgi kutusu eklemede kolaylık olur hem de bilgi kutusunu kullanırken albüm ismini eğik yazmak unutulursa da sorun olmamış olur. --cobija 09:45, 2 Eylül 2014 (UTC)

Selam Cobija. Bazen o parametrede birden fazla albüme yer veriliyor. Bu teknik konulardan çok anlamıyorum ama öyle bir durumda sorun yaşanmayacaksa dediğin çok mantıklı.--B.S.R.F. 💬 09:51, 2 Eylül 2014 (UTC)
Virgül kullanılırsa en fazla virgül de eğik çıkar, başka bir şey olmaz sanıyorum. Bir deneyeyim dedim ama düşündüğüm kadar basit değilmiş :/ --cobija 10:12, 2 Eylül 2014 (UTC)

Turkish Wikipedia Survey

Dear Cobija ,

Merhaba ve Selamlar. I am a dedicated Hindi Wikipedian and a regular contributor to many other projects of Wikimedia. In addition to this, I also study other language Wikipedians and their contributions. In this connection, I have authored the following blogs studying different projects of Wikimedia Foundation :

  1. Wikipedia for Schools Project (posted on Wikimedia Foundation blog)
  2. Samskrita Bharati and Sanskrit Wikipedia: The journey ahead (posted on Wikimedia Foundation blog)
  3. A Focused Approach for Maithili Wikipedia (posted on Wikimedia Foundation blog)
  4. Two Shades of Wikipedia in Punjabi (posted on Wikimedia Foundation blog)
  5. A Survey of Esperanto Wikipedians (posted on Wikimedia Foundation blog)
  6. Wikimedia Projects in Urdu: Unleashing the Latent Potential (posted on Wikimedia Foundation blog)
  7. Hindi Wikipedia - An Encyclopedia Bridging New Bonds of Friendship Across Borders


I have seen the fact that you have Turkish Wikipedia significantly. I will be glad if you could share your editing experience and observations by answering to the following questions, either here itself, or email me, if you have specified your own email address in the preferences of your Turkish Wikipedia account or post me a message (privately or on my wall) on Facebook with the responses to the questionnaire:

1. How did you reach Turkish Wikipedia?

2. Why did you decide you must contribute to Turkish wikipedia?


3. What is the primary difference you find in the editing cultures on Turkish and any other Wikipedia that you are aware of

4. How do you find fellow editors? Are there conflicts?

5. Indian Wikipedians joined hands for various editathons such as http://meta.wikimedia.org/wiki/Lilavati's_Daughters_Edit-a-thon. Has there been such other special editathons on Turkish Wikipedia?

6. Where are most of the Turkish Wikipedians located (the specific part of Turkey / TRNC / Bulgaria, etc)?

7. Have you attended or organized Turkish Wikipedia community meet-ups?

8. Are there any institutions that are either promoting or likely to promote Turkish Wikipedia?

9. What has been your experience in adding content on specific topics?

10. Can discuss any special experience which took most of your effort but resulted in immense happiness?

11. Can you share any experience of collaboration with a fellow Turkish Wikipedian?


12. How are the technical challenges/issues been for your language?

13. Now is it easy for a new user to start contributing on wikipedia easily?

14. How about interface translation (system messages) and other things?


15. Are there any non-native contributors (e.g. Arabs/ Kurds/ Armenians / Americans) on Turkish Wikipedia?


16. In addition to Turkish Wikipedia, do you plan to contribute to any other language Wikipedia?


17. What is your view about the stub class articles on Turkish Wikipedia?

18. Does Turkish Wikipedia in general adhere to the Neutral Point of View (NPOV) rule? Have you contributed to other Wikimedia projects such as Turkish Wiktionary, Wikibooks, Wikiquote and Wikisource? If so, what has been your experience?

19. Could you share any and all ideas - small or big, successful & not-so-successful - that you think can help drive Turkish and other language projects?

20. Could you give us a personal introduction of yourself (with username)? Also, can you provide the link of any notewothy article you’ve written as well as any user image you’ve uploaded on Wikimedia Commons? Teşekkür ederim. --Hindustanilanguage (mesaj) 18:43, 13 Eylül 2014 (UTC)

Resim yükleme

Selamlar Cobija, Beim sana bir sorum olacak. İzmit belediye başkanı için fotoğraf yüklemek istiyorum. Daha doğrusu sayfayı fotoğraflı hale getirmek istiyorum. İzmit Belediyesi ile gidip konuştum. Onlar kendi çektikleri bir telifsiz fotoyu Viki'yr yükleyecekler ama yeni üye olduklarından 10 değişiklik vs istiyor. Bunun için ne yapabiliriz? Senin fikrini almak istedim. Saygılar ve İyi Vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 12:18, 17 Eylül 2014 (UTC)

Samsun Canik Belediyespor

Selamlar. Canik Belediyespor maddesini Samsun Canik Belediyespor adına taşımanızın nedeni nedir acaba? --cobija 17:59, 27 Eylül 2014 (UTC)

Merhaba Selamlar, Canik Belediyespor yapmış olduğu son kongresinde ismini Samsun Canik Belediyespor olarak değiştirmiştir. Malum bu yıl kadın basketbolunda herkes fazlasıyla isim değişikliğine gitti ve yetişmemiz biraz zorlaştı :) Yani keyfe keder yapılmış bir değişiklik değildi iyi günler :)(Pipapo7 (mesaj) 05:59, 28 Eylül 2014 (UTC))

Kurban Bayramınız kutlu olsun!

  Kurban Bayramınız Kutlu Olsun!


Sevgili vikipedist arkadaşım,

Kurban Bayramını kutlarım.


~~ İyi vikilemeler, sevgiler, saygılar ~~   --Uğurkentmesaj 18:11, 3 Ekim 2014 (UTC)

Oy kullanımı

Merhabalar rahatsız ettiysem özür dilerim. Bir istirhamda bulunucaktım. Seçkin madde adaylığına gösterdiğim şu maddeye göz atıp oy kullanıp yada yorum yapmak istermisiniz ? İyi vikiler. Gençfenerbahçeli98 00,17, 11 Ekim 2014 (UTC)

Spor Toto Kupası

Selamlar. Şu maddeyi oluşturdum da, takıldığım bazı noktalar var. Birincisi, Ankara bölgesi elemeleri konusunda. İkinci grupta benim gördüğüm kadarıyla tek maç oynanmış. Spor Toto sonuçlarına rastladım daha sonradan. 3 ve 4 Ağustos tarihli Toto sonuçlarında iptal edilmiş Samsunspor-Eskişehirspor ve Samsunspor-Demirspor maçları var. Muhtemelen Samsunspor'un da katılması planlanmış; ancak bir nedenden dolayı katılmamış ve maçları iptal edilmiş. İkinci olarak, final grubuna Ankara'dan bir takım katılması gerekmekte. Normalde iki grup birincisi (PTT ile Eskişehirspor) arasında bir maç olmalı ve kazananın final grubuna gitmesi lazım. Ben böyle bir maça rastlamadım, ama Eskişehir'in gittiği yazıyor gazetelerde -ki daha sonradan çekilmiş o da. Bu konular hakkında bir bilgin var mı?--RapsarEfendim? 17:31, 11 Ekim 2014 (UTC)

Ağır bir grip geçiriyorum. Vikipedi'ye göz atma fırsatım olduğunda takip ettiğim maddelerdeki değişikliklere ve tartışmalara göz atıyorum. Bir bilgi sahibi değilim, daha iyi olduğumda konuya bakacağım. Bilmiyorum içerisinde haberdar olmadığın kaynaklar var mıdır ama şurada birkaç gazete kaynağı var, yön gösterebilir. --cobija 18:38, 11 Ekim 2014 (UTC)
Teşekkür ederim. Tahmin ettiğim gibi Samsunspor en başta katılmayı düşünüyor ancak iki maça da çıkmıyor veya bir süre öncesinden çekiliyor. Son dakika kararı olmadığı belli maçların oynanmamasının, çünkü "bugün şu şu Toto Kupası maçları var" haberlerinde Samsun'un adı geçmiyor. Oynaması gereken kupa maçları ise "Toto sonuçları" haberlerinde "iptal" olarak yazılmış (her ikisi de).--RapsarEfendim? 12:36, 18 Ekim 2014 (UTC)
Bu arada Samsunspor teknik direktörlerinde bilinmeyen tek bir nokta kaldı :)--RapsarEfendim? 12:37, 18 Ekim 2014 (UTC)--

Dosya:Bbl logo.png

Selamlar Cobija, Öncelikle biraz geçte olsa geçmiş bayramın kutlu olsun. Sen Basketbol liginin değişen logosunu sayfaya yenisini yükleyerek değiştirmişsin. Eski logoyuda ayrıca yüklesek ve eski logo açıklaması altında sayfaya koysak nasıl olur? Selamlar ve İyi Vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 12:03, 13 Ekim 2014 (UTC)

Selamlar. Çoğu Vikipedist yapsa da bir adil kullanım dosyası olarak içeriği birinci derecede ilgilendirmediği için doğru bulmuyorum bu şekilde yapılmasını. İncelemeelemanı ya da Kibele'ye danışabilirsin, daha bilgililer dosya kullanımı hakkında. --cobija 18:19, 13 Ekim 2014 (UTC)

Vikipedi:Sayfa taşıma talepleri

Selamlar. Vikipedi:Sayfa taşıma taleplerine Şablon:Kullanıcı menü sayfasını Şablon:Kullanıcı menüler adına taşımak için istek yapmışsınız. İsteğinizi geri aldım çünkü taşımak istediğiniz sayfa adı hizmetli müdahalesine gerek kalmadan yapılabilecek bir işlem ve yukarıdaki kullanıcının da yazdıklarını istemeden de olsa tahrip etmişsiniz. Ayrıca kişisel şablonlarınızı Kullanıcı:Sophokles/Kullanıcı menüler gibi bir alt sayfada oluşturmalısınız. Size örnek olması amacıyla bu sayfayı açtım. Umarım Vikipedi'ye ilginiz artarak devam eder. İyi günler.--cobija 18:18, 16 Ekim 2014 (UTC)

Selam, teşekkür ederim , dediğiniz gibi yapıcam. İyi çalışmalar

Sophokles ileti 16 Ekim 2014, 21:36. (UTC)

1970-71 Türkiye 2. Futbol Ligi

Merhaba. Şu değişikliğin kaynağı nedir acaba? Onu da ekleyelim maddeye. --cobija 08:10, 21 Ekim 2014 (UTC)

Kaynağı bilmiyorum. Biraz bakayım dedim ama bulamadım. Saygılar. Kullanıcı:Magawla61 magawla 08:23, 21 Ekim 2014 (UTC)

E iyi de o zaman bilgilerin doğru olduğundan nasıl emin olacağız? Üstelik sayfadaki kaynakta farklı bir futbolcunun gol kralı olduğu yazıyor. --cobija 09:24, 21 Ekim 2014 (UTC)

O zaman silinebilir diye düşünüyorum. Ya da bu satırları kim yazmışsa ona sorulabilir. Gelecek cevaba göre hareket edilebilir. Bilgi kutusundaki gol kralını yeni gördüm. Yanlış bilgi olması lazım. Faik (Aktar) diye bilinen kişinin sadece 9 golü varmış. Düzelteyim onu. Kullanıcı:Magawla61 magawla 09:57, 21 Ekim 2014 (UTC)
Oturdum mackolik.com'dan teker teker Aydınspor'un maçlarına baktım. ALtı maçın gol bilgisi yok. Geri kalan maçlara göre de Faik'in (Aktar) toplam dokuz golü var. Gol bilgisi olmayan altı maçın hepsinde gol atmış olsa da sayı yine 15 eder. Gol kralı olamaz. Sanırım referans verilen gazetedeki haber yanlış. (mackolik'in doğru olduğunu kabul edersek ki bence mackolik'teki bilgiler doğrudur.) Kullanıcı:Magawla61 magawla 10:09, 21 Ekim 2014 (UTC)

Maçkolik mi Milliyet mi daha güvenilir derseniz elbette Milliyet. Rapsar'la futbol maddeleri üzerinde çalışırken Maçkolik'te bilgi hatasına birçok kere rastladık. Gol krallığı sıralamasını hangi siteden aldınız acaba? --cobija 11:10, 21 Ekim 2014 (UTC)

Ben tam tersini düşünüyorum. Kumar sitelerinin haberleri normal medyadan daha güvenli geliyor bana. Hele ki 1970'li yıllardaki Milliyet'ten çok daha güvenilir bir kaynaktır bana göre. O günlerdeki bilgiye erişme zorluğunu ve ligin de 2. lig olduğunu hesaba katarsak bence Milliyet'teki bilgi yanlış. Mackolik'in de bilgilerini aldığı bir kaynak vardır muhakkak. (Bu kaynak da büyük ihtimalle TFF'dir diye düşünüyorum. TFF bunları uygun bir şekilde dijital ortama aktaramamış sadece.) Bilgileri aldığı kaynaktaki bilgiler yanlışsa sayfadaki bilgiler de dolayısıyla yanlış olur. ("mackolik'te yanlış bilgi yok." diyemem. Bilebildiğim kadarıyla rastlamadım.) TFF'de bile doğru dürüst olmayan bilgilere mackolik (ve benzeri) sitelerden çok daha güzel bir görsellikle erişebiliyorsunuz. Gol krallığı bilgisini mackolik sitesinden aldım. Faik'in (Aktar) gollerine de aynı siteden Aydınspor'un maçlarına teker teker bakarak saydım. Kullanıcı:Magawla61 magawla 11:36, 21 Ekim 2014 (UTC)
Adım geçti dahil olayım :) Mackolik'te hatalar oluyor ama çok çok nadir. Bu tip matematiksel hatalar olmuyor ama pek. O site arşivini hazırlayanlar da gazetelerden takip ediyor, ama böyle bizim gibi arama yaparak değil, tek tek maç raporlarını inceliyorlar. Bu yüzden sayısal bakımdan hata olma ihtimali "çok düşük". Geçenlerde Yıldırım İper maddesini hazırlarken ben de hataya denk geldim. Oyuncu gerçekte iki sezon boyunca askerlik yapmış ve futbol oynayamamış, şansa da o dönemde Galatasaray Yıldırım diye bir oyuncu almış :) Bu askerlik detayı gözden kaçınca "Galatasaray'a transfer oldu, sonra Beyoğlu'nda oynadı, tekrar eski kulübüne döndü" gibi bir kariyer işlemişler oyuncuya :) Mail atarak durumu bildirince sorunu düzelttiler. Buna karşın ben Milliyet arşivlerinde de birçok hataya denk geldim. Bu tarz istatiksel bir veride hata olma ihtimalini pek zayıf görüyorum.--RapsarEfendim? 13:18, 21 Ekim 2014 (UTC)
Pardon, Aydınspor'un tüm maçlarının Mackolik'e girilmediğini şimdi gördüm. Son altı maç değil, aradaki bazı maçlar girilmemiş. Takımın o sezon oynadığı maç sayısı 30, Faik'in ise 22. Bu maçlarda takım 8-10 gol atmış mesela. Kesin bir şey söylemek güç hakikaten.--RapsarEfendim? 13:30, 21 Ekim 2014 (UTC)
Hatta ve hatta Cumhuriyet'in 25 Mayıs 1971 tarihli sayısında gol krallığı verilmiş (sezon sona ermemiş henüz). Faik 13 golle zirvede. Bu tarihten sonra Aydın bir maç yapıyor ve onda da bir gol atıyor. Faik'in gol kralı olma şansı yok :) Milliyet'in haberde kastettiği ise "beyaz grup gol kralı" sanırım, bu çok mantıklı.--RapsarEfendim? 13:34, 21 Ekim 2014 (UTC)

Şimdiye kadar hiç Maçkolik'i birincil kaynak almadım ama madem öyle diyorsunuz. --cobija 13:00, 22 Ekim 2014 (UTC)

Eskişehir Basket ile ilgili

Selamlar Cobija, Eskişehir Basket'in sayfası ile ilgili şuradaki tartışma sayfasında görüşünü belirtirmisin. Selamlar ve İyi Vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 14:34, 30 Ekim 2014 (UTC)

hepar

merhabalar... hepar parti tüzüğünde Milliyetçiyiz,halkçıyız ve sosyal adaletçiliyiz yazmaktadır. Türk Milliyetçiği mi yoksa Türkçülük mü kast edildiği belirtilmemiştir. Fakat gerek partinin sosyal medya hesapları gerek partinin teşkilatlanmaları gerek partinin kurucusu Osman Pamukoğlu'nun Türkçü yönde söylemleri mevcuttur. Türkçülük'de milliyetçi bir ideoloji olmak ile birlikte Türk Milliyetçiliği Türkiye'deki Türkler'i kapsarken Türkçülük ise tüm dünya Türklerini kapsamaktadır. Türkçülük,Türk Milliyetçiğini de kapsamaktadır. Bu sebeple partinin ideolojisinde Türk Milliyetçiliği değil Türkçülük yazılmalıdır. 107.170.125.178 21:01, 4 Kasım 2014 (UTC)

Söylemlerinin ben de farkındayım ama Türkçüyüz demiyorlar milliyetçiyiz diyorlar. Yorumlamaya gerek yok gayet açık bir şekilde belirtmişler ne olduklarını. --cobija 21:34, 4 Kasım 2014 (UTC)

Türk Milliyetçiliği,Türkçülük,Turancılık hepsi milliyetçi ideolojilerin içerisine giriyor. MHP'de de bu üç görüşü savunanlar vardır,birini savunanlar vardıR,aynı şekilde Türk-İslam sentezi(ülkücülük) diye ayrı bir görüş savunan vardır. Ama hepsi Milliyetçi çatısında MHP partisinin altında siyaset yapmaktadır. Milliyetçi dediğiniz zaman hangisi olduğunu belirtmelisiniz.

Turancı biri aynı zamanda hem Türkçü hem de Türk Milliyetçisidir. Fakat Türk Milliyetçisi biri Türkçü ve ya Turancı olmayabilir. HEPAR'ın Türkçü söylem ve faaliyetleri vardır. Bu sebepten Türkçü olduğu belirtilmelidir.

107.170.125.178 21:46, 4 Kasım 2014 (UTC)

Binlerce üyesi olan bir siyasi yapının da bu ayrımı yapabileceğini düşünüyorum. Türkçü olsalar Türkçüyüz, Turancı olsalar da Turancıyız yazabileceklerini de düşünüyorum. Milliyetçiyiz yazdıklarına göre milliyetçi yazmak en uygunu. Bizim yorum yapma gibi bir lüksümüz yok, kaynakta ne yazıyorsa onu yazmak durumundayız. --cobija 22:13, 4 Kasım 2014 (UTC)

Türkçülük hem tüm Türkler'i birleştirme arzusu taşır hemde Türkiye'deki Türkler'in birlik ve beraberliğini kapsar. Siz sadece Türk Milliyetçisi yazdığınız zaman eksik yazmış olursunuz. Tabii sizin düşüncenizi de anlıyorum Türkçüyüz,Turancıyız diye parti tüzüğünde belirtmediklerine göre direk milliyetçidir şeklinde belirtilmesini istiyorsunuz. Fakat Türk Milliyetçiliği de milliyetçiliğin ayrı bir koludur. Rus Milliyetçiliği de ayrıdır,Pan-Slavism'de ayrıldır. Ya hem Türk Milliyetçisi hem Türkçülük (Pan-Turkism) diye belirteceksiniz yada Türkçülük; Türk Milliyetçiliğini de kapsadığından direk Türkçülük diye yazacaksınız.

Daha net bir örnek vermek istiyorum. Sosyalizm dediğiniz zaman Komüniszm,Marksizm,Milliyetçi Sosyalizm(Nasyonal sosyalizm),Sosyal Demokrasi gibi çok çeşitli gruplara ayrılır. Şimdi siz çok katı bir şekilde komünizm'e karşı olan Nosyonal sosyalist Nazi Partisi ile Alman Komünist Partisinin ideolojisine de Sosyalizm derseniz olur mu? Fakat ikisi de sosyalist?

Farklar ortada. Bu sebepten Hepar'ın ideoloji Türkçülük olarak belirtilmelidir. 107.170.125.178 22:38, 4 Kasım 2014 (UTC)

Rica

Belki hoş karşılayamacayacaksınız fakat Vikipedi:Hizmetlilik başvurusu/Uğurkent2 sayfasında bolca görüşe ihtiyaç vardır. Herhangi bir görüş (oy, yorum, soru) belirtirseniz iyi olacaktır. İyi çalışmalar. --Uğurkentmesaj 15:01, 5 Kasım 2014 (UTC)

SMA

Hatırlattığınız için teşekkür ederim, oyumu güncelledim. --cobija 11:29, 11 Kasım 2014 (UTC)


Burçlar

Merhaba, şu, şu ve şu maddelere eklediğiniz kaynakları bulamadım. İçerik Marcus Manilius'un kitabından bir çeviri midir, yoksa başka bir kaynaktan alıntı mıdır? İyi çalışmalar --taysin (mesaj) 21:52, 12 Kasım 2014 (UTC)

Madde içerisinde de yazdığım gibi Manilius'un Astronomica kitabından alınmış olan bilgiler bunlar. Her ay bir burcun özellikleri #tarih dergisinde şu şekilde yayımlanıyor. --cobija 08:36, 13 Kasım 2014 (UTC)

OTRS

Selam Rapsar. OTRS iznin vardı değil mi? --cobija 21:10, 19 Kasım 2014 (UTC)

Selam. Benim yok da Taysin'in vardı.--RapsarEfendim? 21:12, 19 Kasım 2014 (UTC)

Topkapı Sarayı

Selam. İlgili değişikliğinizde her padişahın önüne sultan sıfatını eklemenin haricinde elle tutulur tek değişiklik bir fotoğrafı sağdan sola almak olmuş. Fotoğraf değişikliği yararlı olduğu için ona dokunmuyorum ancak değişikliğinizi tekrar geri almak durumundayım. Ulu hakan sultan gibi bir sıfatı eklemenizden bahsetmiyorum dahi. --cobija 20:55, 19 Kasım 2014 (UTC)

Selam cobija, İnşallah sizi de abartılı Ermeni kırımına inananlar arasına kaybetmeyiz. Bendeniz Amerika'da Wikipedia'da mücadele vermişimdir, burada da usulunca devam ederim. -Yozer1 (mesaj) 15:27, 20 Kasım 2014 (UTC)

Gazi M. Kemal

Merhaba, "unvanları tarafsız bakış açısı uyarınca kullanmıyoruz" gerekçenize sadık kalmanız için Mustafa Kemal Atatürk'den bütün Atatürk unvanlarını kaldrımanız gerekir. Mustafa Kemal Paşa'da olmaz, değil mi? Paşa da bir unvan. Aksi takdirde samimiyetinize inanmam zor olur.
Gazi de bir unvan. Biraz mantıklı olalım lütfen. :) -Yozer1 (mesaj) 15:37, 20 Kasım 2014 (UTC)

Neden sanki "Atatürk'ün unvanlarını kullanabiliriz ama diğerlerine izin vermem" demişim gibi bir tavır takındınız? Öncelikle şu konuyu açıklığa kavuşturmak istiyorum: "Bu maddede değişikliğime karşı çıktın ama başka bir maddede aynı durum söz konusu" deme hakkınız yok. Vikipedi'nin hiçbir yerinde unvan kullanılmayana dek uyumadan, yemeden, içmeden hepsini teker teker kaldıracak değilim. Yalnızca denk geldiğimde düzeltme yapıyorum. Sizin istediğiniz gibi her padişah adının önüne unvanları yazmaya başlarsak Wikimedia Vakfı'nın yeni sunucular alması gerekir zira her bir padişahın Brezilyalıların isimleri gibi uzun uzun unvanları var. Örfi unvanlar var, hilafet unvanları var, diplomatik unvanları var. Hangi birini yazmak istersiniz? Ayrıca şu da var ki ilgili kişinin kendi maddesinde bilgi vermek amacıyla bir paragrafta kişinin unvanları yazabilirsiniz ancak başka maddelerde isminin önüne ekleyemezsiniz. Bu doğrultuda bana "başka maddelerde de unvan kullanılıyor" şeklinde itiraz etmeniz yerine örnek verdiğiniz maddedeki unvanları kaldırarak belirttiğiniz gibi Vikipedi adına mücadele verebilirsiniz. --cobija 17:35, 20 Kasım 2014 (UTC)

Tabiki teker teker maddeleri gezip unvanlari cikaracak degilsiniz. Zaten Topkapi Sarayi maddesinde de bununla ugrasmaniz gereksiz idi. Sadece o makalede sultanlara Sultan unvanini isimlerin basina ekledim. Ilerde belki hepsine eklerim. Gordumki meseleyi baska boyutlara goturdunuz. Brezilyalilar bugunku modern Turklerden daha asil olduklari icin uzun isimleri vardir. Gecmislerini bilirler, inkar etmezler. Is yapmamak icin her turlu bahaneyi de kullanmissiniz. Wikimedia Vakfi zaten yeteri basarili degil. Vikipedi miskin ve ilgisiz. Yeteri ilgi gormeyen yarim yamalak zor ayakta kalan bir ansiklopedi. Isinizie gelmeyince gosterdiginiz tavira da alistim. Bu sayfalar yazmakla bitmez. Ancak niyet anlasmak olmadiginda nafile. Munakasaya gerek yok. Iyi Vikiler. -Yozer1 (mesaj) 21:05, 20 Kasım 2014 (UTC)

Sürüm kontrolü

Selamlar Cobija, Padişahlarla ilgili bir kullanıcı değişiklikler yapıyor ve sen bir tanesine onay vermişsin. Bunların bu şekilde mi olması doğru? Eğer doğru ise ben geri aldığım değişikliklerini tekrar geri alıp onaylayayım. Selamlar ve iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 13:20, 23 Kasım 2014 (UTC)

Orada mezhepten değil de dinden bahsettiği için onayladım. Bilmiyorum ayrı bir parametre var mı mezheple ilgili. Yoksa da en fazla parantez içinde Sünnilik yazmak lazım. --cobija 14:13, 23 Kasım 2014 (UTC)
Yani o zaman ne yapalım bu durumda? İslam mı yapalım hepsini? Selamlar, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 14:16, 23 Kasım 2014 (UTC)
İslam (Sünnilik) en mantıklısı. --cobija 15:08, 23 Kasım 2014 (UTC)

İkincil AK dosyaları

Osmanlıspor maddesindeki Ankaraspor logosu ve zamanında FC Barcelona maddesine eklediğim görsel gibi madde içerisinde birincil öneme sahip olmayan AK dosyalarına karşı tutum ne yöndeydi? Bildiğim kadarıyla bunların ve benzer dosyaların silinmesi gerek. --cobija 23:57, 11 Aralık 2014 (UTC)

Merhaba. Kullanılabiliyor diye biliyorum, İngilizce Vikipedi'de de örneklerini gördüm.--RapsarEfendim? 08:33, 12 Aralık 2014 (UTC)

Yezîdîler

Merhaba, Yezidiler ile ilgili maddede yaptığım değişiklikleri geri almışsınız, bunun için herhangi bir neden bildirmeniz mümkün müdür? Teşekkürler. --Cem Yıldız (mesaj) 07:44, 25 Aralık 2014 (UTC)

İlgili maddenin tartışma sayfasını okudunuz mu? --cobija 09:48, 25 Aralık 2014 (UTC)