Aslan (astroloji)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aslan
Zodyak SembolüAslan
Doğum Tarihleri22 Temmuz - 23 Ağustos
TakımyıldızıLeo
Zodyak ElementiAteş
Zodyak DörtlüsüSabit
GezegeniGüneş
Zararlı KonumUranüs
Etkili GezegeniPlüton

Aslan, (LatinceLeo, simge: ♌), zodyakta yer alan bir burç. Aslan takım yıldızının 22 Temmuz-23 Ağustos arasında doğan insanları etkilediğine inanılır.

Eserlerde Aslan[değiştir | kaynağı değiştir]

Marcus Manilius'un astrolojinin esaslarını kaleme aldığı beş ciltlik Astronomica adlı eserde Aslan burcunun özellikleri şu şekilde yer almaktadır:[1]

Kim bir Aslan'ın vahşi doğasından şüphe edebilir ki? Onlar her gün yeni bir kavgaya atılarak ganimetlerini elde ederler. Taşrada yaşayan Aslan burcu mensupları evlerini dekore ederken avladıkları hayvanların postlarını kullanmayı severler. Böylece bulundukları ortama, yolu vahşetten geçen bir barış getirdiklerini düşünürler. Yalnız doğanın kucağında değil şehirlerin göbeğinde de lüks için yaşamayı hak ettiklerini düşünür ve bu yolda acımasız bir mücadele vermekten çekinmezler. Öldürmek onlar için emellerine ulaşma noktasında sıradan bir eylemdir. Çabuk öfkelenir, çabuk sakinleşirler. Dolambaçlı yollara girmekten uzak, dosdoğru çalışan bir zekaya sahiptirler. Bu burçta doğanlar genellikle kasap ya da avcı olurlar.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Kantoğlu, Alp Ejder (Ağustos 2014). "Aslan burcu ya kasap olur ya avcı". #tarih, 3. s. 111.