Kullanıcı mesaj:Dahakaz

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş geldin![kaynağı değiştir]

Hoş geldiniz Dahakaz!

Merhaba, tamamen gönüllü katılımcıların çabalarıyla 285 dilde oluşturulmaya çalışılan ansiklopedinin Türkçe bölümü Vikipedi'ye hoş geldiniz!

  • Bu ansiklopedi beş temel taş üzerinde şekillenir, katkıda bulunmadan önce okumanızda yarar vardır.
  • Katkıda bulunmaktan lütfen çekinmeyin.
  • Denemelerinizi deneme tahtasında yapabilirsiniz.
  • Vikipedi'nin yazım kuralları oldukça basittir ve ansiklopedik bir madde yaratmanın altın kuralları biçem el kitabında ayrıntılı olarak açıklanmaktadır.
  • Yeni bir madde yaratmanızda madde sihirbazı büyük kolaylık sağlayacaktır.
  • Vikipedi'ye başka bir site ya da yazılı materyalde daha önce yayınlanmış herhangi bir içeriğin eklenmesinin, telif politikası ihlali doğurduğu ve bu eklemelerin farkedildiğinde geri alındığı ve/veya silindiğini unutmayın.
  • Deneyimli kullanıcılardan yardım istemekten çekinmeyin; yeni bir katılımcıya yardım etmekten mutluluk duyacaklardır.
  • Tartışma ve kullanıcı mesaj sayfalarında iletilerinizin sonuna, imza atmayı "~~~~" ihmal etmeyin.
  • 18 yaşından küçükseniz çocuk koruma politikasını okumanız tavsiye edilir.
Bizi daha yakından tanımak istiyorsanız
Hakkımızda
Danışmak için
Danışma masası
İletişim için
Köy çeşmesi
Herhangi bir sorunda
Yardım sayfası
İş birliğinde bulunmak istiyorsanız
İş Birliği Projesi
Vikipedi'de neler mi var?
Göz at
En çok sorulanlar Burada
Bulmak istediğim konuya nasıl erişirim? Gezinti
Bir madde için ekleme yapacağım ama telif hakları sorunu ne olacak? Kaynaklar
Madde hakkında nasıl tartışırım? Tartışma sayfasını kullanın
Bir madde için yapıcı eleştiri nasıl yapılır? Tavsiye
Bir kullanıcı ile sorunum var. Ne yapmalıyım? Nezaket (yorum yaparken katılımcıya değil konuya odaklanın) ve Sorun çözümü

Kolay gelsin.

Melikşah'ın Ölümü Hakkında[kaynağı değiştir]

Merhabalar, Melikşah'ın ölümünü belirttim, neden silindi acaba ? [1] Bu imzasız yazı Dahakaz (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba. Maalesef Vikipedi politikaları gereği bir yerde yayımlanan bir yazıyı buraya aynen koyamıyoruz. Konuyla ilgili olarak Vikipedi:Telif hakları sayfasına göz atabilirsiniz. --cobija 00:17, 12 Ocak 2014 (UTC)

Anladım, doğrudan yayımlanan yazının bağlantısını çıkarıp sadece kitabı kaynak gösterdim, fakat şimdiki belirttiğiniz telif hakkı ihlali nedir ? Dahakaz (mesaj) 00:32, 12 Ocak 2014 (UTC)

Eklediğiniz ölümü hakkındaki bilgiler başkası tarafından yazılmış ve birçok internet sitesinde de yayımlanmış[2][3] bir yazı. Yani en başta Vikipedi:Telif hakları politikasını ihlal ediyor. (Linke tıklayıp bir göz atın.) Daha önce de dediğim gibi başka bir yerde yayımlanan yazıyı maalesef aynen Vikipedi'de kullanamıyoruz. Telif haklarını ihlal ediyor çünkü bu durum. --cobija 00:39, 12 Ocak 2014 (UTC)

Anladım, yazıyı özgün bir biçime dönüştürmüş bulunmaktayım. Teşekkürler ilginiz için. Bu imzasız yazı Dahakaz (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Rica ederim. Umarım kalıcı olursunuz Vikipedi'de, iyi geceler. --cobija 01:03, 12 Ocak 2014 (UTC)

Umarım, elimden geldiğince yardım etmeye çalışacağım, size de iyi geceler. Dahakaz (mesaj) 01:16, 12 Ocak 2014 (UTC)

nizamülmülk ölümü hak.[kaynağı değiştir]

güvenilir olmayan kaynak demişsiniz ama mevcut kaynakta yazılanla sayfada yazılanlar tam tersi, bu nasıl güvenilir oluyor ? ingilizceniz varsa kaynağın sonundaki bölümleri incelemenizi öneririm.Bu imzasız yazı Dahakaz (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba. Bu kaynakta zaten 14 Ekim diyor ölüm tarihi için. Maddede de aynı bilgi mevcut.--RapsarEfendim? 10:15, 8 Şubat 2014 (UTC)
Ben ölüm tarihine değil ölüm şekline vurgu yapıyorum, sayfada yanlış bilgilendirme var kaynaktaki e-kitabın sonuna geldiğinizde nizamülmülk için :" ..and they assassinated him (Nizamülmülk) in the 12th of Ramadan, year 485AH, and after that they assassinated Malikshah Saljuqi (Malikshah I)." şimdi burdan Nizamülmülkü Melikşahın öldürdüğü nerden anlaşılıyor? + ben kaynak olarak aynı kitabın Türkçesini yayınladım daha anlaşılır olması için ama onu da kabul etmediniz, vikipedi, doğrusu varken neden yanlışı kabul ediyor ? Dahakaz (mesaj) 10:05, 13 Şubat 2014 (UTC)
Sizin eklemelerinizden sonra bir anonim tarafından kaynaksız ve mesnetsiz değişimler yapılmış, sizinki de bu sırada reddedilmiş sanıyorum ki. Kaynaklara göre tekrardan düzenleme yapabilir misiniz?--RapsarEfendim? 11:40, 13 Şubat 2014 (UTC)