Vikipedi:Günün seçkin resmi/Eylül 2013

Vikipedi, özgür ansiklopedi


Vikipedi:Günün seçkin resmi arşivi

2008: Ocak - Şubat - Mart - Nisan - Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim - Kasım - Aralık
2009: Ocak - Şubat - Mart - Nisan - Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim - Kasım - Aralık
2010: Ocak - Şubat - Mart - Nisan - Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim - Kasım - Aralık
2011: Ocak - Şubat - Mart - Nisan - Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim - Kasım - Aralık
2012: Ocak - Şubat - Mart - Nisan - Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim - Kasım - Aralık
2013: Ocak - Şubat - Mart - Nisan - Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim - Kasım - Aralık
2014: Ocak - Şubat - Mart - Nisan - Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim - Kasım - Aralık
2015: Ocak - Şubat - Mart - Nisan - Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim - Kasım - Aralık
2016: Ocak - Şubat - Mart - Nisan - Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim - Kasım - Aralık
2017: Ocak - Şubat - Mart - Nisan - Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim - Kasım - Aralık
2018: Ocak - Şubat - Mart - Nisan - Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim - Kasım - Aralık
2019: Ocak - Şubat - Mart - Nisan - Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim - Kasım - Aralık
2020: Ocak - Şubat - Mart - Nisan - Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim - Kasım - Aralık
2021: Ocak - Şubat - Mart - Nisan - Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim - Kasım - Aralık
2022: Ocak - Şubat - Mart - Nisan - Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim - Kasım - Aralık
2023: Ocak - Şubat - Mart - Nisan - Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim - Kasım - Aralık
2024: Ocak - Şubat - Mart - Nisan - Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim - Kasım - Aralık


Bu sayfada ana sayfaya çıkmış veya çıkacak olan seçkin resimler gösterilmektedir.

Günün seçkin resmini kullanıcı veya kullanıcı tartışma sayfalarınızda {{GSR}} şablonunu kullanarak çıkartabilirsiniz. Çıkacak olan resimlerle ilgili teklif, öneri düzeltme gibi istekleri Vikipedi tartışma:Günün seçkin resmi sayfasında belirtebilirsiniz. GSR şablonunun kullanılması ve oluşturulması hakkında bilgiyi Vikipedi:Günün seçkin resmi/Yönerge sayfasında bulabilirsiniz.





Şimşek ve yıldırım
Şimşek ve yıldırım
Unna'da olan bir fırtınada, gök gürültüsü ve şimşekle görülen, gökyüzü ile yer arasındaki elektrik boşalmasından meydana gelen bir şimşek.


Berlin Olimpiyat Stadı
Berlin Olimpiyat Stadı
Berlin Olimpiyat Stadyumu'nın 2009 Dünya Atletizm Şampiyonası sırasında 19 Ağustos 2009 günü çekilen panoramik fotoğrafı. 1936 yılında açılan stadyum, Almanya'da "Berliner Olympiastadion" olarak anılır.

Üreten: Tobi 87


Holokost
Holokost
Tahminlere göre toplam 56.545[1] kişinin hayatını kaybettiği Buchenwald Toplama Kampı, 8 Nisan 1945'te Almanlar tarafından kısmen boşaltıldı. Tutsaklar arasında bulunan Polonyalı bir mühendisin yaptığı gizli radyo vericisi sayesinde Müttefik güçleri durumdan haberdar edildi ve ABD ordusuna ait ilk birlik 11 Nisan 1945'te kampa girdi. 16 Nisan'da çekilen bu fotoğraf, kamptan kurtarılan savaş tutsaklarının durumunu ve yaşama koşullarını göstermektedir. İkinci sırada soldan yedinci tutsak, Nobel Barış Ödülü sahibi edebiyatçı Elie Wiesel'dir.
  1. ^ Podcast with one of 2,000 Danish policemen in Buchenwald. 6. bölüm, Buchenwald'deki ölüm istatistikleri hakkındadır.

Üreten: Er H. Miller (ABD Ordusu)


Les Baux-de-Provence
Les Baux-de-Provence
Fransa'nın Provence-Alpes-Côte d'Azur bölgesine bağlı Bouches-du-Rhône département (il)'ında yer alan Les Baux-de-Provence 'nın yukarı köyünün kuzeybatı istikametinden panoramik görünümü. 1822 yılında burda bulunmuş boksitin adı Les Baux'dan alınmıştır. Günümüzde Fransa'nın en güzel köyleri (Les Plus Beaux Villages de France)nden biri olup en önemli gelir kaynağı turizmdir.

Üreten ve yükleyen: Benh


Belle of Nelson
Belle of Nelson
ABD'nin Kentucky eyaletinde bulunan Belle of Nelson Distillery Co. firmasının ürettiği viski Belle of Nelson 'un reklam posteri (Wells & Hope Co., 1883). Firma tam veya yarı çıplak kadın motifini reklamlarda kullanmakla tanınmaktaydı. Bu posterde Jean-Léon Gérôme'nın haremi konu alan tablosunu tercih etti.

Üreten: Wells & Hope Co. (yükleyen: Trialsanderrors -> Coffee -> Durova)


Ölüler Adası
Ölüler Adası
Arnold Böcklin tarafından yapılmış Ölüler Adası (özgün ismi: Die Toteninsel) tablosunun, 1883 yılında çizilmiş üçüncü sürümü. 1933'te Adolf Hitler tarafından satın alınan bu versiyon önce Hitler'in özel konutu olan Berghof'a, 1940'tan sonra ise Berlin'deki yeni şansölye ofisine asıldı. Resim şu anda aynı kentteki Alte Nationalgalerie'de bulunmaktadır.

Üreten: Andreagrossmann


Estádio da Luz
Estádio da Luz
Portekiz'in başkenti Lizbon'da bulunan futbol stadyumu Işık Stadyumu'nun bir panoraması. Lizbon takımı Benfica, iç saha maçlarını bu stadyumda yapmaktadır. Stadyum, Benfica taraftarları tarafından "A Catedral" olarak anılmaktadır.


Gerald Ford
Gerald Ford
ABD'nin 38. Devlet Başkanı Gerald Ford, kendisinin Watergate sanıklarından Richard Nixon'a uyguladığı 8 Eylül 1974 tarihli af kararı ile ilgili olarak Meclis Yargı Alt Komitesi'nin açtığı soruşturmada (17 Ekim 1974)

Üreten: Thomas J. O'Halloran (yükleyen: Durova)


Ege Denizi
Ege Denizi
Ege Denizi'indeki adaların Türkçe ve Yunanca adları. 19. yüzyıla kadar Osmanlıların elinde olan Ege adalarınin çoğu, Yunan Bağımsızlık Savaşı, Balkan Savaşı, Trablusgarp Savaşı ve Paris Antlaşması (1947) sonucu Yunanistan'a geçmiştir. Türk adaları arasında Gökçeada, Bozcaada ve Türkiye'nin batı kıyılarındaki çeşitli küçük adalar vardır. Türk egemenliği altındayken bu adalara Türkçe adlar verilmiş, bu adaların adları sonradan Yunancaya (ve Oniki Adalardan bazıları bir dönem İtalyancaya da) değişmiştir. Haritada bu adaların uluslararası bilinen adları ve parantez içinde tarihî adları verilmiştir.

Üreten: Sting


Telgraf
Telgraf
Samuel Morse tarafından yollanan ilk telgraf.

Üreten: Belirsiz


11 Eylül 2001 Saldırıları
11 Eylül 2001 Saldırıları
Pentagon'un 11 Eylül 2001'de hasarlanan 14. bölümü. Hasarın kaynağı ile ilgili Amerika Birleşik Devletleri resmî kaynakları bir uçağın çarptığını belirtmektedir; ancak bu konuyu şüpheli bulan ve bu hasarın bir uçak çarpması neticesinde oluşmadığını öne süren çeşitli iddialar da bulunmaktadır.

Üreten: U.S. government


Bir Köpek
Bir Köpek
Bir Köpek İspanyol sanatçı Francisco Goya tarafından yapılmış ve Madrid'deki Prado Müzesi'nde bulunan tablodur. Sanatçının Kara Resimlerinden birisi olan tablo, 1819 ile 1823 tarihleri arasında aldığı evin duvarlarına dekorasyon amaçlı çizilmiş ve 1873 yılında Frédéric Émile d’Erlanger emriyle, Salvador Martínez Cubells tarafından tuvale aktarılmıştır.


Mangan
Mangan
Elektrolizle saflaştırılmış (%99,99) mangan parçaları ve karşılaştırma için yine %99,99 saflıkta 1 cm3 hacminde bir mangan küp.

Üreten: Alchemist-hp


Radyan
Radyan
Radyanın görsel tanımı. Bir çemberin yarıçapı uzunluğundaki yayı gören açının derecesi 1 radyandır. Bütün çemberi gören açı radyana denk gelir.

Üreten: Lucas V. Barbosa


Gemsbok
Gemsbok
Resimde erkeği görülen gemsbok (Oryx gazella), oryx cinsinden iri bir antilop türüdür. Adı Afrikaner dilinde "çengel boynuzlu keçi" anlamına gelir. Bir erkeğin yönettiği 10 ilâ 40 hayvandan oluşan sürüler halinde gezen gemsboklar genelde zebra, ceylan ve başka antilop türleriyle karışık sürüler oluştururlar.

Üreten: Alchemist-hp


Dolmabahçe Camii
Dolmabahçe Camii
Asıl adı Bezmialem Valide Sultan Camii olan Dolmabahçe Camii, Osmanlı padişahı Abdülmecid'in annesi Bezmialem Valide Sultan tarafından başlatılıp onun ölümü üzerine oğlu tarafından tamamlandı ve 1885 yılında ibadete açıldı. Tasarımı Garabet Balyan'a aittir. (İstanbul, Mart 2013)

Üreten: Arild Vågen


Rutherford B. Hayes
Rutherford B. Hayes
19. Amerika Birleşik Devletleri başkanı Rutherford B. Hayes. Bir cumhuriyetçi olan Hayes, sekiz yıl süren Ulysses Grant döneminden sonra, 1877-1881 tarihleri arasında görev yaptı ve görev süresinin bitiminde tekrar aday olmadı.

Üreten: Mathew Brady, restore eden: UpstateNYer


Şimşek ve yıldırım
Şimşek ve yıldırım
Şimşek bir bulut kümesi aşırı miktarda pozitif (+) veya negatif (-) elektrik yükü ile yüklendiğinde meydana gelen boşalma (şimşek çakması) sırasında gözlenen kırık çizgi biçimindeki ışıktır. Elektrik boşalmasının gerçekleşmesi için elektrik yükünün hava direncini kıracak kadar yüksek olması gerekir (Belfort, Fransa, Ağustos 2013).

Üreten: Thomas Bresson


Chichén Itzá
Chichén Itzá
Chichén Itzá’da "El Caracol" (Salyangoz) adıyla tanınan rasathane, Mayalılar güneş yılını 365,2420 gün olarak hesaplamıştır (Yucatán, Meksika)

Üreten: Fcb981


Thomas More
Thomas More
İngiliz devlet adamı, yazar ve hukukçu Thomas More'un (1478-1535); Alman ressam Hans Holbein tarafından 1527 yılında, 74,2 cm x 59 cm (29,2 in x 23 in) ölçülerinde yapılan yağlı boya portesi.

Portre: Hans Holbein


Şah-ı Cihan
Şah-ı Cihan
Babür İmparatoru Şah Cihan'ın, doğum sırasında ölen eşi Mümtaz Mahal'in anısına Agra'da yaptırdığı Tac Mahal anıt mezarının 1863-1869 yılları arasında Samuel Bourne tarafından çekilen fotoğrafı.

Üreten: Samuel Bourne (Yükleyen: Madmax32)


Dreyfus Davası
Dreyfus Davası
L'Aurore'nin Émile Zola'nın Fransa Başkanı Félix Faure'a yazdığı "İtham ediyorum!" başlıklı açık mektubunu içeren 13 Ocak 1898 tarihli baş sayfası.

Yükleyen: Schutz


Vahşi Batı
Vahşi Batı
Amerika Birleşik Devletleri'nin "Vahşi Batı" denilen bölgesinde çift lokomotif tarafından çekilen tren vagonları bir demir yolu köprüsü geçerken (1860'lı yıllarda çekilmiştir).

Üreten: Bilinmemektedir


Avrupa tarihi
Avrupa tarihi
1923 yılındaki ülke sınırlarını gösteren Avrupa haritası (George Washington Bacon).

Üreten: George Washington Bacon (1830-1921) (yükleyen: Alex:D)


[[Dosya:|300px|Times Square|center]]
Times Square 'da Broadway ile West 47. Caddesi'nin kesiştiği kavşak. Broadway tiyatroları'nın reklam panoları görülmektedir. Times Square, New York'un Manhattan semtinde West 42. Cadde'nin Broadway ve Seventh Avenue ile kesiştiği kavşağın etrafında aşağı yukarı batıda Eighth Avenue (bazen de Ninth Avenue de dahil edilir), güneyde 40. Cadde ve kuzeyde 53. Cadde'ye kadar uzanan bir alandır (16 Ekim 2009).

Üreten: UpstateNYer


Sina ve Filistin Cephesi
Sina ve Filistin Cephesi
İtilaf kuvvetlerinin eline geçen Osmanlı siperinin yanında oturan Britanyalı asker (Lut Gölü sahilinde, 1917).

Üreten: American Colony Jerusalem


Na Li
Na Li
Çinli tenisçi Na Li, Sidney'de düzenlenen 2007 Medibank International turnuvasında. Tenisçi bu turnuvada yarı finale kadar yükseldi ancak Kim Clijsters'a elendi. Yine de turnuva sonrasında, kariyerindeki en yüksek sıralama olan dünya klasmanı on altıncılığına yükseldi.

Üreten: Glenn Thomas / Windsok


Napolyon Bonapart
Napolyon Bonapart
Napolyon'un Elba Adasına sürgüne gönderilişini anlatan Modern kahramanın yolculuğu başlıklı resim. Elba ile Fontainebleau istikametlerini gösteren yön tabelasının önünde eşeğin sırtında oturan Napolyon, bir eliyle kırık bir kılıcı, diğer eliyle eşeğin kuyruğunu tutmakta. Marş çalan iki davulcu onu takip etmekte (J. Phhilips, Londra, Mayıs 1814).

Üreten: Bilinmiyor


Wilhelm Keitel
Wilhelm Keitel
OKW Başkanı Generalfeldmarschall Wilhelm Keitel Almanya'nın kayıtsız şartsız teslim olduğu anlaşmayı imzalarken (Karlshorst, Lichtenberg, Berlin, 8 Mayıs 1945, Moskova Zaman Dilimi'ne göre 9 Mayıs 1945).

Üreten: Lt. Moore (US Army) (Teğmen Moore, ABD Ordusu)


Gravür
Gravür
İspanyol ressam Francisco Goya'nın 1790'larda bakır levhayı kezzapla işleyerek hazırladığı kalıplarla yaptığı gravür serisi olan Los Caprichos'un 43. resmi: El sueño de la razón produce monstruos - Aklın uyuması canavarlar yaratır.

Üreten: Francisco Goya



Vikipedi:Günün seçkin resmi arşivi
2008: Ocak - Şubat - Mart - Nisan - Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim - Kasım - Aralık
2009: Ocak - Şubat - Mart - Nisan - Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim - Kasım - Aralık
2010: Ocak - Şubat - Mart - Nisan - Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim - Kasım - Aralık
2011: Ocak - Şubat - Mart - Nisan - Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim - Kasım - Aralık
2012: Ocak - Şubat - Mart - Nisan - Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim - Kasım - Aralık
2013: Ocak - Şubat - Mart - Nisan - Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim - Kasım - Aralık
2014: Ocak - Şubat - Mart - Nisan - Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim - Kasım - Aralık
2015: Ocak - Şubat - Mart - Nisan - Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim - Kasım - Aralık
2016: Ocak - Şubat - Mart - Nisan - Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim - Kasım - Aralık
2017: Ocak - Şubat - Mart - Nisan - Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim - Kasım - Aralık
2018: Ocak - Şubat - Mart - Nisan - Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim - Kasım - Aralık
2019: Ocak - Şubat - Mart - Nisan - Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim - Kasım - Aralık
2020: Ocak - Şubat - Mart - Nisan - Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim - Kasım - Aralık
2021: Ocak - Şubat - Mart - Nisan - Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim - Kasım - Aralık
2022: Ocak - Şubat - Mart - Nisan - Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim - Kasım - Aralık
2023: Ocak - Şubat - Mart - Nisan - Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim - Kasım - Aralık
2024: Ocak - Şubat - Mart - Nisan - Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim - Kasım - Aralık



Bugün 27 Nisan 2024, Cumartesi ; saat 08.29 UTC