Vikipedi:Günün seçkin resmi/Mart 2012

Vikipedi, özgür ansiklopedi


Vikipedi:Günün seçkin resmi arşivi

2008: Ocak - Şubat - Mart - Nisan - Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim - Kasım - Aralık
2009: Ocak - Şubat - Mart - Nisan - Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim - Kasım - Aralık
2010: Ocak - Şubat - Mart - Nisan - Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim - Kasım - Aralık
2011: Ocak - Şubat - Mart - Nisan - Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim - Kasım - Aralık
2012: Ocak - Şubat - Mart - Nisan - Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim - Kasım - Aralık
2013: Ocak - Şubat - Mart - Nisan - Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim - Kasım - Aralık
2014: Ocak - Şubat - Mart - Nisan - Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim - Kasım - Aralık
2015: Ocak - Şubat - Mart - Nisan - Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim - Kasım - Aralık
2016: Ocak - Şubat - Mart - Nisan - Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim - Kasım - Aralık
2017: Ocak - Şubat - Mart - Nisan - Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim - Kasım - Aralık
2018: Ocak - Şubat - Mart - Nisan - Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim - Kasım - Aralık
2019: Ocak - Şubat - Mart - Nisan - Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim - Kasım - Aralık
2020: Ocak - Şubat - Mart - Nisan - Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim - Kasım - Aralık
2021: Ocak - Şubat - Mart - Nisan - Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim - Kasım - Aralık
2022: Ocak - Şubat - Mart - Nisan - Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim - Kasım - Aralık
2023: Ocak - Şubat - Mart - Nisan - Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim - Kasım - Aralık
2024: Ocak - Şubat - Mart - Nisan - Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim - Kasım - Aralık


Bu sayfada ana sayfaya çıkmış veya çıkacak olan seçkin resimler gösterilmektedir.

Günün seçkin resmini kullanıcı veya kullanıcı tartışma sayfalarınızda {{GSR}} şablonunu kullanarak çıkartabilirsiniz. Çıkacak olan resimlerle ilgili teklif, öneri düzeltme gibi istekleri Vikipedi tartışma:Günün seçkin resmi sayfasında belirtebilirsiniz. GSR şablonunun kullanılması ve oluşturulması hakkında bilgiyi Vikipedi:Günün seçkin resmi/Yönerge sayfasında bulabilirsiniz.





Yellowstone Millî Parkı
Yellowstone Millî Parkı
ABD'nin ilk millî parkı Yellowstone Millî Parkı'nın kuruluşu için ABD Kongresi'ni ikna etmek amacıyla Amerikalı jeolog Ferdinand Vandeveer Hayden'in hazırladığı harita (1871). William Henry Jackson'un fotoğrafları ve Thomas Moran'ın resimleriyle birlikte Kongreye sunulan Hayden'in raporu, Kongrenin Yellowstone bölgesini kamu müzayede yoluyla satmaktan vazgeçmesini ve Başkan Ulysses S. Grant'ın millî parkın kuruluşuna dair tahsis yasasını imzalamasına büyük bir ölçüde etkiledi.


Karasinek
Karasinek
Genellikle koyu gri veya siyah renkte olan Karasinek, sahip olduğu kırmızı birleşik göz ya da petek göz (oculi compositi) yapısı ile dikkat çeker. Gözler yaklaşık olarak 4000 ommatidiumdan (bir çeşit nokta göz) oluşmaktadır.

Üreten: Noodle snacks


Angut
Angut
Ördekgillerden angut (Tadorna ferruginea) kuşlarının çifti (Almanya, 8 Kasım 2009). Angut kuşu Slav mitolojisi, Tibet ve Moğolistan'da kutsal kuş olarak kabul edilmektedir.

Üreten: Michael Gäbler


Şikago
Şikago
Michigan Gölü'nün güneybatı kıyısında ve Illinois eyaletinde yer alan Chicago (Chicago) şehir merkezinin şafak vaktinde panoramik görünümü (18 Nisan 2009).

Üreten: Dschwen


Airbus A380
Airbus A380
Airbus A380. Engine Alliance GP7000 serisi motoru donanımlı ilk A380 olan MSN009 (Üretim seri numarası 9: F-WWEA), Getafe'de bulunan Airbus fabrikasını ziyaret etmek için iniş yaparken (Madrid, İspanya, 7 Mayıs 2007)

Üreten: Keta


2010 Avrupa Erkekler Hentbol Şampiyonası
2010 Avrupa Erkekler Hentbol Şampiyonası
Çek Cumhuriyeti ile Fransa'nın karşılaştığı ve 20-21 biten 2010 Avrupa Erkekler Hentbol Şampiyonası B grubu maçında, Fransız oyuncu Bertrand Gille, üç Çek oyuncu tarafından bloklanırken.

Üreten: Steindy


Eden Projesi
Eden Projesi
Eden Project, Birleşik Krallık'ta Cornwall kontluğunda bulunan çevre kompleksidir. ETFE (Etilen-tetrafluoroetilen) ile yapılan biome adlı yarımküre şeklindeki seraların birinde Yağmur ormanları, diğerinde ise Akdeniz iklimlerine ait ortamlar yaratılmaktadır.

Üreten: JürgenMatern


Pi
Pi
Pi sayısı

Üreten: John Reid


Deep Purple
Deep Purple
Deep Purple grubunun bas gitaristi Roger Glover ve aynı grubun elektro gitaristi Steve Morse, Highway Star parçasını çalarken (Molson Amfitiyatrosu, Toronto, Ontario, Kanada).

Üreten: Nick Soveiko


Toni Frissell
Toni Frissell
Toni Frissell, moda fotoğrafçılığı yıllarında kadını bir moda parçasından daha çok gündelik yaşam koşulları içerisinde mücadele eden aktif kadın olarak betimlemiş ve bunu gecelik türü uzun, tek parça ve gündelik elbiselerle desteklemiştir. Frissell'in bu fotoğrafı daha sonra Bill Evans ve Jim Hall'a ait Undercurrent, This Ascension grubunun Tears in Rain, Osvaldo Golijov'a ait Oceana, the Beauvilles grubunun Whispering Sin albümlerinin kapak fotoğrafı olmuştur. Weeki Wachee Nehri'nin kaynağında uzun geceliğiyle bir kadın, Florida (İlk yayınlanma Harper's Bazaar dergisi) (Aralık 1947).

Üreten: Toni Frissell


Bonn eski belediye binası
Bonn eski belediye binası
Bonn eski belediye binası (Altes Rathaus). Temeli 1737 yılında atılan bina 1738 yılından 1978 yılına kadar belediye binası olarak hizmet vermiştir. Theodor Heuss'un ilk başkanlık konuşması, De Gaulle, Kennedy ve Gorbaçov'un Bonn sakinlerine seslenişleri belediye binasının merdivenlerinde gerçekleşmiştir.

Üreten: Der Wolf im Wald


Kanberra
Kanberra
Avustralya'nin başkenti ve Avustralya Başkent Bölgesi'nde yer alan Kanberra'nın, şehrin sembollerinden olan Telstra Kulesi'nden çekilmiş panoramik fotoğrafı.


Borodino Tren İstasyonu
Borodino Tren İstasyonu
Borodino Tren İstasyonu 1869 yılında 1812 Vatanseverlik Savaşı sırasında gerçekleştirilen Borodino Muharebesi'nin savaş alanında kurulmuştur. Bu renkli fotoğraf 1911 yılında Sergey Prokudin-Gorski tarafından çekilmiştir. (Mojaysk Uyezdi, Moskova Guberniyası, Rusya İmparatorluğu).

Üreten: Sergey Prokudin-Gorski (yükleyen: Trialsanderrors)


Yengeç bulutsusu
Yengeç bulutsusu
Yengeç bulutsusu, Boğa takımyıldızında yer alan bir süpernova kalıntısıdır. 1731 yılında keşfedilmiştir, ancak 1054 yılında Çinli astro fizikçiler tarafından gözlenmiştir. Dünya'dan yaklaşık 7000 ışık yılı uzaklıktadır ve çapı da 11 ışık yılıdır. Hızla genişlemektedir.

Üreten: Tryphon


Kaynakçı
Kaynakçı
Gemi brülörü imalatında bir kaynakçı. Kaynakçı, madeni parçaların birleştirilecek yerlerini ergiterek birbirine kaynaştırır. Bu iş için hamlaç alevinden, elektrik kaynağından ya da kimyevi usullerden yararlanır.

Üreten: Alfred T. Palmer (edit: Durova)


Gordon Barajı
Gordon Barajı
Kemer baraj türünde yapılmış olan Gordon Barajı, Gordon Nehri üzerinde kurulmuştur ve Avustralya'daki 5. en yüksek baraj olma özelliğine sahiptir. Sahip olduğu rezervuar ile Southwest National Park bünyesindeki Gordon Gölü oluşmaktadır. Tazmanya, Avustralya.

Üreten: Noodle snacks


Sindirim sistemi
Sindirim sistemi
İnsanın sindirim sistemi diyagramı

Üreten: LadyofHats (Türkçe versiyonu: Homonihilis)


Pire
Pire
Pire, Siphonaptera takımını oluşturan kanatsız, küçük, kan emici 1.600 dolayında böcek türüne verilen genel bir addır. Resim elektron mikroskobunda çekilmiş bir pire resminin renklendirilmiş hâlidir.

Üreten: CDC/Janice Haney Carr ve Raeky


Kızılbacak - Tringa totanus
Kızılbacak - Tringa totanus
Kızılbacak (Tringa totanus) Çullukgiller familyasından bir kuş türü.

Üreten: Norbert Potensky


Büyük Britanya Adası
Büyük Britanya Adası
Büyük Britanya, Manş Denizi ve Kuzey Buz Denizi ile Kıta Avrupası'ndan ayrılmaktadır. Ancak Manş Tüneli ile kıtaya fiziksel bağı sağlanmıştır. Nüfus bakımından dünya üzerinde Java ve Honshū adalarından sonra en fazla nüfus barındıran 3. adadır(NASA, Nisan 2002).

Üreten: Jacques Descloitres, MODIS Land Rapid Response Team, NASA/GSFC


Kanō Masanobu
Kanō Masanobu
Shū Moshuku Airen Zu (周茂叔愛蓮図), Kuzey Song döneminin Konfüçyüsçülük felsefecisi olup Neokonfüçyüsçülüğün babalarından biri sayılan Çov Tun-i (Çov Maoşu) 'nın kaleme aldığı Hint lotusu Sevgisi adlı eserini konu alan resim. Resimde Güney Song resminin etkisi görülmektedir. (Kanō Masanobu, Kyūshu Devlet Müzesi)

Üreten: Kanō Masanobu


Schoppernau Kış
Schoppernau Kış
Aralık ayında Schoppernau'nun paoramik görünümü (Karşıda kendine has şekli ile Kanisfluh dağı, önde Göfis belediyesine bağlı yerleşim ve bölge kilisesi)

Üreten: Böhringer


Deniz samuru
Deniz samuru
Deniz samuru (Enhydra lutris) yüzerken

Üreten: Mike Baird


Claudia Schiffer, 2009
Claudia Schiffer, 2009
Claudia Schiffer Paris'te Chanel defilesinden ayrılırken. 17 yaşında modelliğe başlayan Schiffer, The New York Times, Rolling Stone ve People dergilerinin kapağında yer almayı başarabilen ilk modeldir.(2009)

Üreten: Nicholas Genin


São Jorge Kalesi
São Jorge Kalesi
Lizbon'nun en yüksek tepesinde bulunan ve ortaçağdan kalan istihkâm mevkii São Jorge Kalesi'nin görünümü. Kaleden Lizbon şehri ve Tejo Nehri'nin 360 derece panoramik manzarası görülebilir.


Malta haçı
Malta haçı
Malta haçı ya da Cenova haçı kesikli hareket elde etmek için kullanılan yaygın bir mekanizmadır. Dönen bir pim üç veya daha fazla kanalı olan haç biçiminde bir mekanik parçaya girip çıkarak bu parçanın bağlı olduğu mekanik sisteme kesikli bir hareket verir.

Üreten: Mike1024


Andromeda Gökadası
Andromeda Gökadası
Andromeda Gökadası, Andromeda Takımyıldızı'nda bulunan, çıplak göz ile Yer'den görülebilen en uzak gök cismi. Samanyolu ile arası yaklaşık olarak 2,2 milyon ışık yılıdır. Bir sarmal gökada olan Andromeda, yaklaşık bir trilyon yıldıza evsahipliği yapar. (18 Eylül 2010)

Üreten: Adam Evans


Cathédrale Saint-Étienne de Bourges
Cathédrale Saint-Étienne de Bourges
Bourges Katedrali'nin gece görünümü, Fransa.

Üreten: Wladyslaw Sojka


Büyük karabatak
Büyük karabatak
Pelikan takımının karabatakgiller familyasına ait büyük karabatak (Phalacrocorax carbo). Ortalama ağırlığı 2.6 ve 3.7 kg arasında olan bu deniz kuşunun uzunluğu 70 ve 102 cm arasında, kanat açıklığı ise 121 ve 160 cm arasında değişebilir. Bu fotoğraf Avustralya'nın Victoria eyaletinde çekilmiştir.


Fujiwhara etkisi (Parma ve Melor kasırgaları)
Fujiwhara etkisi (Parma ve Melor kasırgaları)
Filipinlerin Luzon Adası açıklarında Parma (sol) ve Melor (sağ) kasırgaları arasında yaşanan Fujiwhara etkisinin görüntüsü. Fujiwhara etkisiyle, ikiden fazla kasırga arasındaki mesafenin yaklaşık 1.000 kilometreden daha yakın olduğunda, her biri normal rotasından saparak saat ibresinin ters yönüne dönerek yaklaşmaya devam eder. Bu etki özellikle Kuzeybatı Büyük Okyanus'ta yoğun olarak görülür (3 Ekim 2009).

Üreten: NASA GSFC.'deki NASA image courtesy the MODIS Rapid Response Team çalışanı Holli Riebeek tarafından çekilmiştir. (yükleyen:Tryphon)


Kavga eden kutup ayıları
Numaradan kavga eden kutup ayıları (Churchill , Kanada). Bu tür kavgalar, erkek kutup ayılarının sosyal davranışları arasında önemli bir yere sahiptir. Kavga esnasında birbirleriyle vücut teması içinde olan erkek kutup ayıları, kavga sırasında kesinlikle birbirlerine zarar vermezler.

Üreten: Mbz1



Vikipedi:Günün seçkin resmi arşivi
2008: Ocak - Şubat - Mart - Nisan - Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim - Kasım - Aralık
2009: Ocak - Şubat - Mart - Nisan - Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim - Kasım - Aralık
2010: Ocak - Şubat - Mart - Nisan - Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim - Kasım - Aralık
2011: Ocak - Şubat - Mart - Nisan - Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim - Kasım - Aralık
2012: Ocak - Şubat - Mart - Nisan - Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim - Kasım - Aralık
2013: Ocak - Şubat - Mart - Nisan - Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim - Kasım - Aralık
2014: Ocak - Şubat - Mart - Nisan - Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim - Kasım - Aralık
2015: Ocak - Şubat - Mart - Nisan - Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim - Kasım - Aralık
2016: Ocak - Şubat - Mart - Nisan - Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim - Kasım - Aralık
2017: Ocak - Şubat - Mart - Nisan - Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim - Kasım - Aralık
2018: Ocak - Şubat - Mart - Nisan - Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim - Kasım - Aralık
2019: Ocak - Şubat - Mart - Nisan - Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim - Kasım - Aralık
2020: Ocak - Şubat - Mart - Nisan - Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim - Kasım - Aralık
2021: Ocak - Şubat - Mart - Nisan - Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim - Kasım - Aralık
2022: Ocak - Şubat - Mart - Nisan - Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim - Kasım - Aralık
2023: Ocak - Şubat - Mart - Nisan - Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim - Kasım - Aralık
2024: Ocak - Şubat - Mart - Nisan - Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim - Kasım - Aralık



Bugün 27 Nisan 2024, Cumartesi ; saat 06.41 UTC