Nüfuslarına göre ABD şehirlerinin listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Nüfuslarına göre ABD şehirleri listesi sayfasından yönlendirildi)
Şuraya atla: kullan, ara

Amerika Birleşik Devletleri'nin en kalabalık tüzel kişilik kazanmış yerleşimlerinin listesi. Birleşik Devletler Nüfus Bürosu'nun yaptığı tanıma göre, bir "tüzel kişilik kazanmış yerleşim" şehir, kasaba, köy, borough, ve belediye gibi çeşitli adlandırmaları içerir.[1] Birkaç istisna sayım yeri de Nüfus Bürosu'nun tüzel kişilik kazanmış yerleşim yeri listesine dahil edilir.[2] Konsolide şehir-countyler bir county ya da county eşdeğerinin nüfusunun tümünü kapsayan farklı bir tip yönetim şeklini ifade eder. Fakat bazı konsolide şehir-countylere birden çok tüzel kişilik kazanmış yerleşimler dahildir. Bu liste sadece başka bir tüzel kişilik kazanmış yerleşimin parçası olmayan konsolide şehir-countylerini gösterir.

Bu liste sadece ayrı belediyelerin tanımlanan sınırlarındaki nüfuslarını belirtir. Diğer belediyeler ya da tüzel kişilik kazanmamış kentsel yığışımların içindeki varoş bölgeleri kapsamaz. ABD metropolitan alanlarının nüfuslarını göz önüne aldığımızda farklı bir sıralamanın olduğu aşikardır.

Birleşik Devletler[değiştir | kaynağı değiştir]


Aşağıdaki tablo Amerika Birleşik Devletlerinde 1 Temmuz 2014 itibari ile ABD Nüfus Bürosu tarafından tahmin edilen en az 100,000 bin nüfusa sahip 297 tüzel kişilik kazanmış yerleşimi listeler. Eğer bir şehir kalın gösteriliyor ise eyalet ya da federal başkent, eyaletin en kalabalık şehri ise italik olarak gösterilir. Beş eyalet—Delaware, Maine, Vermont, West Virginia and Wyoming—100,000 veya daha fazla nüfusa sahip bir şehire sahip değil. Aşağıdaki tablo bu bilgileri içerir:

  1. Şehir sıraları ABD Nüfus Bürosu tarafından tahmin edilen 1 Temmuz 2014 nüfusuna göredir[3]
  2. Şehir adı[3]
  3. Şehrin bulunduğu eyalet[3]
  4. ABD Nüfus Bürosu tarafından tahmin edilen 1 Temmuz 2014 nüfusu[3]
  5. 2010 ABD Nüfus Sayımına göre 1 Nisan 2010 nüfusu[3]
  6. 1 Nisan 2010'dan 1 Temmuz 2014'e şehrin nüfusunun değişimi
  7. 1 Ocak 2014 şehrin yüzölçümü[4]
  8. 1 Temmuz 2014 şehir nüfus yoğunluğu (Birim alana düşen kişi sayısı)[4]
  9. Şehrin enlem ve boylam koordinatları

2014 sırası Şehir Eyalet[5] 2014 tahmini 2010 sayımı Değişim 2014 arazi alanı 2010 nüfus yoğunluğu Yer
1 New York[6] New York 8.491.079 8.175.133 7013386471999905080+3,86% &0000000000000302.600000302,6 sq mi
783.8 km2
&0000000000027012.00000027.012 per sq mi
10,430 km−2
40°39′51″K 73°56′19″B / 40.6643°N 73.9385°W / 40.6643; -73.9385 (1 New York City)
2 Los Angeles Kaliforniya 3.928.864 3.792.621 7013359231781926010+3,59% &0000000000000468.700000468,7 sq mi
1,213.9 km2
&0000000000008092.0000008.092 per sq mi
3,124 km−2
34°01′10″K 118°24′39″B / 34.0194°N 118.4108°W / 34.0194; -118.4108 (2 Los Angeles)
3 Chicago Illinois 2.722.389 2.695.598 7013993879651194280+0,99% &0000000000000227.600000227,6 sq mi
589.6 km2
&0000000000011842.00000011.842 per sq mi
4,572 km−2
41°50′15″K 87°40′54″B / 41.8376°N 87.6818°W / 41.8376; -87.6818 (3 Chicago)
4 Houston[7] Teksas 2.239.558 2.100.263 7013663226462590640+6,63% &0000000000000599.600000599,6 sq mi
1,552.9 km2
&0000000000003501.0000003.501 per sq mi
1,352 km−2
29°46′50″K 95°23′11″B / 29.7805°N 95.3863°W / 29.7805; -95.3863 (4 Houston)
5 Philadelphia[8] Pennsylvania 1.560.297 1.526.006 7013224710780953680+2,25% &0000000000000134.100000134,1 sq mi
347.3 km2
&0000000000011379.00000011.379 per sq mi
4,394 km−2
40°00′34″K 75°08′00″B / 40.0094°N 75.1333°W / 40.0094; -75.1333 (5 Philadelphia)
6 Phoenix Arizona 1.537.058 1.445.632 7013632429276607050+6,32% &0000000000000516.700000516,7 sq mi
1,338.3 km2
&0000000000002798.0000002.798 per sq mi
1,080 km−2
33°34′20″K 112°05′17″B / 33.5722°N 112.0880°W / 33.5722; -112.0880 (6 Phoenix)
7 San Antonio Teksas 1.436.697 1.327.407 7013823334516090390+8,23% &0000000000000460.900000460,9 sq mi
1,193.8 km2
&0000000000002880.0000002.880 per sq mi
1,112 km−2
29°28′21″K 98°31′30″B / 29.4724°N 98.5251°W / 29.4724; -98.5251 (7 San Antonio)
8 San Diego Kaliforniya 1.381.069 1.307.402 7013563460970688430+5,63% &0000000000000325.200000325,2 sq mi
842.2 km2
&0000000000004020.0000004.020 per sq mi
1,552 km−2
32°48′55″K 117°08′06″B / 32.8153°N 117.1350°W / 32.8153; -117.1350 (8 San Diego)
9 Dallas Teksas 1.281.047 1.197.816 7013694856305142020+6,95% &0000000000000340.500000340,5 sq mi
881.9 km2
&0000000000003518.0000003.518 per sq mi
1,358 km−2
32°46′33″K 96°47′48″B / 32.7757°N 96.7967°W / 32.7757; -96.7967 (9 Dallas)
10 San Jose Kaliforniya 1.015.785 945.942 7012738343365660900+7,38% &0000000000000176.600000176,6 sq mi
457.3 km2
&0000000000005359.0000005.359 per sq mi
2,069 km−2
37°17′49″K 121°49′09″B / 37.2969°N 121.8193°W / 37.2969; -121.8193 (10 San Jose)
11 Austin Teksas 912.791 790.390 7013154861524057740+15,49% &0000000000000322.480000322,48 sq mi
835.2 km2
&0000000000002653.0000002.653 per sq mi
1,024 km−2
30°18′26″K 97°45′22″B / 30.3072°N 97.7560°W / 30.3072; -97.7560 (11 Austin)
12 Jacksonville[9] Florida 853.382 821.784 7013384504930736060+3,85% &0000000000000747.000000747,0 sq mi
1,934.7 km2
&0000000000001120.0000001.120 per sq mi
433 km−2
30°20′13″K 81°39′41″B / 30.3370°N 81.6613°W / 30.3370; -81.6613 (12 Jacksonville)
13 San Francisco[10] Kaliforniya 852.469 805.235 7013586586524430760+5,87% &0000000000000046.90000046,9 sq mi
121.4 km2
&0000000000017179.00000017.179 per sq mi
6,633 km−2
37°46′30″K 122°25′09″B / 37.7751°N 122.4193°W / 37.7751; -122.4193 (13 San Francisco)
14 Indianapolis[11] Indiana 848.788 820.445 7013345458866834460+3,45% &0000000000000361.400000361,4 sq mi
936.1 km2
&0000000000002270.0000002.270 per sq mi
876 km−2
39°46′36″K 86°08′45″B / 39.7767°N 86.1459°W / 39.7767; -86.1459 (14 Indianapolis)
15 Columbus Ohio 835.957 787.033 7013621625776809870+6,22% &0000000000000217.200000217,2 sq mi
562.5 km2
&0000000000003624.0000003.624 per sq mi
1,399 km−2
39°59′05″K 82°59′06″B / 39.9848°N 82.9850°W / 39.9848; -82.9850 (15 Columbus)
16 Fort Worth Teksas 812.238 741.206 7013958330072881220+9,58% &0000000000000339.800000339,8 sq mi
880.1 km2
&0000000000002181.0000002.181 per sq mi
842 km−2
32°46′46″K 97°20′47″B / 32.7795°N 97.3463°W / 32.7795; -97.3463 (16 Fort Worth)
17 Charlotte Kuzey Karolina 809.958 731.424 7013107371374196090+10,74% &0000000000000297.700000297,7 sq mi
771.0 km2
&0000000000002457.0000002.457 per sq mi
949 km−2
35°12′31″K 80°49′51″B / 35.2087°N 80.8307°W / 35.2087; -80.8307 (17 Charlotte)
18 Detroit Michigan 680.250 713.777 −4,70% &0000000000000138.800000138,8 sq mi
359.4 km2
&0000000000005144.0000005.144 per sq mi
1,986 km−2
42°22′59″K 83°06′08″B / 42.3830°N 83.1022°W / 42.3830; -83.1022 (18 Detroit)
19 El Paso Teksas 679.036 649.121 7013460853985620560+4,61% &0000000000000255.200000255,2 sq mi
661.1 km2
&0000000000002543.0000002.543 per sq mi
982 km−2
31°50′54″K 106°25′37″B / 31.8484°N 106.4270°W / 31.8484; -106.4270 (19 El Paso)
20 Seattle Washington 668.342 608.660 7013980547432063880+9,81% &0000000000000083.90000083,9 sq mi
217.4 km2
&0000000000007251.0000007.251 per sq mi
2,800 km−2
47°37′14″K 122°21′03″B / 47.6205°N 122.3509°W / 47.6205; -122.3509 (20 Seattle)
21 Denver[12] Colorado 663.862 600.158 7013106145381716150+10,61% &0000000000000153.000000153,0 sq mi
396.3 km2
&0000000000003923.0000003.923 per sq mi
1,515 km−2
39°45′42″K 104°52′50″B / 39.7618°N 104.8806°W / 39.7618; -104.8806 (Denver)
22 Washington[13] District of Columbia 658.893 601.723 7013950104948622540+9,50% &0000000000000061.00000061,0 sq mi
158.1 km2
&0000000000009856.0000009.856 per sq mi
3,806 km−2
38°54′15″K 77°01′02″B / 38.9041°N 77.0171°W / 38.9041; -77.0171 (Washington, D.C.)
23 Memphis Tennessee 656.861 646.889 7013154153185476950+1,54% &0000000000000315.100000315,1 sq mi
816.0 km2
&0000000000002053.0000002.053 per sq mi
793 km−2
35°06′13″K 89°58′43″B / 35.1035°N 89.9785°W / 35.1035; -89.9785 (Memphis)
24 Boston Massachusetts 655.884 617.594 7011619986593134000+6,20% &0000000000000048.30000048,3 sq mi
125.0 km2
&0000000000012793.00000012.793 per sq mi
4,939 km−2
42°19′55″K 71°01′13″B / 42.3320°N 71.0202°W / 42.3320; -71.0202 (Boston)
25 Nashville[14] Tennessee 644.014 601.222 7013711750401681910+7,12% &0000000000000475.100000475,1 sq mi
1,230.8 km2
&0000000000001265.0000001.265 per sq mi
489 km−2
36°10′18″K 86°47′06″B / 36.1718°N 86.7850°W / 36.1718; -86.7850 (Nashville)
26 Baltimore[15] Maryland 622.793 620.961 7012295026579769100+0,30% &0000000000000080.90000080,9 sq mi
209.6 km2
&0000000000007672.0000007.672 per sq mi
2,962 km−2
39°18′01″K 76°36′38″B / 39.3002°N 76.6105°W / 39.3002; -76.6105 (Baltimore)
27 Oklahoma City Oklahoma 620.602 579.999 7013700052931125740+7,00% &0000000000000606.400000606,4 sq mi
1,570.6 km2
&0000000000000956.000000956 per sq mi
369 km−2
35°28′02″K 97°30′49″B / 35.4671°N 97.5137°W / 35.4671; -97.5137 (Oklahoma City)
28 Portland Oregon 619.360 583.776 7013609548868058980+6,10% &0000000000000133.400000133,4 sq mi
345.6 km2
&0000000000004375.0000004.375 per sq mi
1,689 km−2
45°32′13″K 122°39′00″B / 45.5370°N 122.6500°W / 45.5370; -122.6500 (Portland)
29 Las Vegas Nevada 613.599 583.756 7013511223867506290+5,11% &0000000000000135.800000135,8 sq mi
351.8 km2
&0000000000004298.0000004.298 per sq mi
1,660 km−2
36°13′40″K 115°15′50″B / 36.2277°N 115.2640°W / 36.2277; -115.2640 (Las Vegas)
30 Louisville[16] Kentucky 612.780 597.337 7013258530779107940+2,59% &0000000000000325.200000325,2 sq mi
842.4 km2
&0000000000001837.0000001.837 per sq mi
709 km−2
38°10′41″K 85°40′00″B / 38.1781°N 85.6667°W / 38.1781; -85.6667 (Louisville)
31 Milwaukee Wisconsin 599.642 594.833 7013808462207039630+0,81% &0000000000000096.10000096,1 sq mi
249.0 km2
&0000000000006188.0000006.188 per sq mi
2,389 km−2
43°03′48″K 87°58′00″B / 43.0633°N 87.9667°W / 43.0633; -87.9667 (Milwaukee)
32 Albuquerque New Mexico 557.169 545.852 7013207327260869250+2,07% &0000000000000187.700000187,7 sq mi
486.2 km2
&0000000000002908.0000002.908 per sq mi
1,123 km−2
35°06′20″K 106°38′51″B / 35.1056°N 106.6474°W / 35.1056; -106.6474 (Albuquerque)
33 Tucson Arizona 527.972 520.116 7013151043228818190+1,51% &0000000000000226.700000226,7 sq mi
587.2 km2
&0000000000002294.0000002.294 per sq mi
886 km−2
32°09′15″K 110°52′16″B / 32.1543°N 110.8711°W / 32.1543; -110.8711 (Tucson)
34 Fresno Kaliforniya 515.986 494.665 7013431018972435890+4,31% &0000000000000113.200000113,2 sq mi
293.2 km2
&0000000000004418.0000004.418 per sq mi
1,706 km−2
36°46′58″K 119°47′40″B / 36.7827°N 119.7945°W / 36.7827; -119.7945 (Fresno)
35 Sacramento Kaliforniya 485.199 466.488 7013401103565365030+4,01% &0000000000000097.90000097,9 sq mi
253.6 km2
&0000000000004764.0000004.764 per sq mi
1,839 km−2
38°34′00″K 121°28′07″B / 38.5666°N 121.4686°W / 38.5666; -121.4686 (Sacramento)
36 Long Beach Kaliforniya 473.577 462.257 7013244885420880590+2,45% &0000000000000050.30000050,3 sq mi
130.3 km2
&0000000000009191.0000009.191 per sq mi
3,549 km−2
33°48′33″K 118°09′19″B / 33.8091°N 118.1553°W / 33.8091; -118.1553 (Long Beach)
37 Kansas City Missouri 470.800 459.787 7013239523953482810+2,40% &0000000000000315.000000315,0 sq mi
815.7 km2
&0000000000001460.0000001.460 per sq mi
564 km−2
39°07′31″K 94°33′04″B / 39.1252°N 94.5511°W / 39.1252; -94.5511 (Kansas City, MO)
38 Mesa Arizona 464.704 439.041 7013584523996619910+5,85% &0000000000000136.500000136,5 sq mi
353.4 km2
&0000000000003218.0000003.218 per sq mi
1,242 km−2
33°24′07″K 111°43′03″B / 33.4019°N 111.7174°W / 33.4019; -111.7174 (Mesa)
39 Atlanta Georgia 456.002 420.003 7013857112925383870+8,57% &0000000000000133.200000133,2 sq mi
344.9 km2
&0000000000003154.0000003.154 per sq mi
1,218 km−2
33°45′46″K 84°25′22″B / 33.7629°N 84.4227°W / 33.7629; -84.4227 (Atlanta)
40 Virginia Beach[15] Virginia 450.980 437.994 7013296488079745390+2,96% &0000000000000249.000000249,0 sq mi
644.9 km2
&0000000000001759.0000001.759 per sq mi
679 km−2
36°46′45″K 76°01′26″B / 36.7793°N 76.0240°W / 36.7793; -76.0240 (Virginia Beach)
41 Omaha Nebraska 446.599 408.958 7013920412365083940+9,20% &0000000000000127.100000127,1 sq mi
329.2 km2
&0000000000003218.0000003.218 per sq mi
1,242 km−2
41°15′53″K 96°02′31″B / 41.2647°N 96.0419°W / 41.2647; -96.0419 (Omaha)
42 Colorado Springs Colorado 445.830 416.427 7013706078136143910+7,06% &0000000000000194.500000194,5 sq mi
503.9 km2
&0000000000002141.0000002.141 per sq mi
826 km−2
38°52′02″K 104°45′39″B / 38.8673°N 104.7607°W / 38.8673; -104.7607 (Colorado Springs)
43 Raleigh Kuzey Karolina 439.896 403.892 7013891426420924410+8,91% &0000000000000142.900000142,9 sq mi
370.1 km2
&0000000000002826.0000002.826 per sq mi
1,091 km−2
35°49′49″K 78°38′29″B / 35.8302°N 78.6414°W / 35.8302; -78.6414 (Raleigh)
44 Miami Florida 430.332 399.457 7013772924244662130+7,73% &0000000000000035.90000035,9 sq mi
92.9 km2
&0000000000011539.00000011.539 per sq mi
4,455 km−2
25°46′31″K 80°12′31″B / 25.7752°N 80.2086°W / 25.7752; -80.2086 (Miami)
45 Oakland Kaliforniya 413.775 390.724 7012589956081530700+5,90% &0000000000000055.90000055,9 sq mi
144.8 km2
&0000000000007004.0000007.004 per sq mi
2,704 km−2
37°46′12″K 122°13′32″B / 37.7699°N 122.2256°W / 37.7699; -122.2256 (Oakland)
46 Minneapolis Minnesota 407.207 382.578 7013643764147441830+6,44% &0000000000000054.00000054,0 sq mi
139.8 km2
&0000000000007088.0000007.088 per sq mi
2,737 km−2
44°57′48″K 93°16′06″B / 44.9633°N 93.2683°W / 44.9633; -93.2683 (Minneapolis)
47 Tulsa Oklahoma 399.682 391.906 7013198414926028180+1,98% &0000000000000196.800000196,8 sq mi
509.6 km2
&0000000000001992.0000001.992 per sq mi
769 km−2
36°07′40″K 95°54′08″B / 36.1279°N 95.9023°W / 36.1279; -95.9023 (Tulsa)
48 Cleveland Ohio 389.521 396.815 −1,84% &0000000000000077.70000077,7 sq mi
201.2 km2
&0000000000005107.0000005.107 per sq mi
1,972 km−2
41°28′41″K 81°40′46″B / 41.4781°N 81.6795°W / 41.4781; -81.6795 (Cleveland)
49 Wichita Kansas 388.413 382.368 7013158093773537540+1,58% &0000000000000159.300000159,3 sq mi
412.6 km2
&0000000000002400.0000002.400 per sq mi
927 km−2
37°41′27″K 97°20′34″B / 37.6907°N 97.3427°W / 37.6907; -97.3427 (Wichita)
50 New Orleans[17] Louisiana 384.320 343.829 7013117764935476650+11,78% &0000000000000169.400000169,4 sq mi
438.8 km2
&0000000000002029.0000002.029 per sq mi
784 km−2
30°04′07″K 89°56′20″B / 30.0686°N 89.9390°W / 30.0686; -89.9390 (New Orleans)
51 Arlington Teksas 383.204 365.438 7013486156338421290+4,86% &0000000000000095.90000095,9 sq mi
248.3 km2
&0000000000003811.0000003.811 per sq mi
1,472 km−2
32°42′03″K 97°07′29″B / 32.7007°N 97.1247°W / 32.7007; -97.1247 (Arlington)
52 Bakersfield Kaliforniya 368.759 347.483 7013612288946509610+6,12% &0000000000000142.200000142,2 sq mi
368.2 km2
&0000000000002444.0000002.444 per sq mi
944 km−2
35°19′16″K 119°01′06″B / 35.3212°N 119.0183°W / 35.3212; -119.0183 (Bakersfield)
53 Tampa Florida 358.699 335.709 7013684819292899510+6,85% &0000000000000113.400000113,4 sq mi
293.7 km2
&0000000000003077.0000003.077 per sq mi
1,182 km−2
27°58′12″K 82°28′47″B / 27.9701°N 82.4797°W / 27.9701; -82.4797 (Tampa)
54 Aurora Colorado 353.108 325.078 7013862254597358170+8,62% &0000000000000154.100000154,1 sq mi
369.1 km2
&0000000000002110.0000002.110 per sq mi
881 km−2
39°42′30″K 104°49′25″B / 39.7082°N 104.8235°W / 39.7082; -104.8235 (Aurora)
55 Honolulu[2] Hawai'i 350.399 337.256 7013389703963754540+3,90% &0000000000000060.50000060,5 sq mi
156.7 km2
&0000000000005573.0000005.573 per sq mi
2,152 km−2
21°19′33″K 157°50′43″B / 21.3259°N 157.8453°W / 21.3259; -157.8453 (Honolulu)
56 Anaheim Kaliforniya 346.997 336.265 7013319153048934620+3,19% &0000000000000049.80000049,8 sq mi
129.1 km2
&0000000000006748.0000006.748 per sq mi
2,605 km−2
33°51′20″K 117°45′36″B / 33.8555°N 117.7601°W / 33.8555; -117.7601 (Anaheim)
57 Santa Ana Kaliforniya 334.909 324.528 7013319879948725530+3,20% &0000000000000027.30000027,3 sq mi
70.6 km2
&0000000000011901.00000011.901 per sq mi
4,595 km−2
33°44′11″K 117°52′57″B / 33.7365°N 117.8826°W / 33.7365; -117.8826 (Santa Ana)
58 Corpus Christi Teksas 320,434 305.215 −99,90% &0000000000000160.600000160,6 sq mi
416.0 km2
&0000000000001900.0000001.900 per sq mi
734 km−2
27°45′15″K 97°10′24″B / 27.7543°N 97.1734°W / 27.7543; -97.1734 (Corpus Christi)
59 Riverside Kaliforniya 319.504 303.871 7013514461728825720+5,14% &0000000000000081.10000081,1 sq mi
210.2 km2
&0000000000003745.0000003.745 per sq mi
1,446 km−2
33°56′17″K 117°23′36″B / 33.9381°N 117.3932°W / 33.9381; -117.3932 (Riverside)
60 St. Louis[15] Missouri 317.419 319.294 −0,59% &0000000000000061.90000061,9 sq mi
160.3 km2
&0000000000005157.0000005.157 per sq mi
1,991 km−2
38°38′09″K 90°14′41″B / 38.6357°N 90.2446°W / 38.6357; -90.2446 (St. Louis)
61 Lexington[18] Kentucky 310.797 295.803 7013506891410837620+5,07% &0000000000000283.600000283,6 sq mi
734.6 km2
&0000000000001043.0000001.043 per sq mi
403 km−2
38°02′25″K 84°27′30″B / 38.0402°N 84.4584°W / 38.0402; -84.4584 (Lexington)
62 Pittsburgh Pennsylvania 305.412 305.704 −0,10% &0000000000000055.40000055,4 sq mi
143.4 km2
&0000000000005521.0000005.521 per sq mi
2,132 km−2
40°26′23″K 79°58′36″B / 40.4398°N 79.9766°W / 40.4398; -79.9766 (Pittsburgh)
63 Stockton Kaliforniya 302.389 291.707 7013366189361242620+3,66% &0000000000000061.70000061,7 sq mi
159.7 km2
&0000000000004730.0000004.730 per sq mi
1,826 km−2
37°58′35″K 121°18′48″B / 37.9763°N 121.3133°W / 37.9763; -121.3133 (Stockton)
64 Anchorage[19] Alaska 301,010 291.826 −99,90% &0000000000001704.7000001.704,7 sq mi
4,415.1 km2
&0000000000000171.000000171 per sq mi
66 km−2
61°13′03″K 149°53′43″B / 61.2176°N 149.8953°W / 61.2176; -149.8953 (Anchorage)
65 Cincinnati Ohio 298.165 296.943 7013411526791337070+0,41% &0000000000000077.90000077,9 sq mi
201.9 km2
&0000000000003810.0000003.810 per sq mi
1,471 km−2
39°08′24″K 84°30′23″B / 39.1399°N 84.5064°W / 39.1399; -84.5064 (Cincinnati)
66 Saint Paul Minnesota 297.640 285.068 7013441017581769960+4,41% &0000000000000052.00000052,0 sq mi
134.6 km2
&0000000000005484.0000005.484 per sq mi
2,118 km−2
44°56′56″K 93°06′14″B / 44.9489°N 93.1039°W / 44.9489; -93.1039 (Saint Paul)
67 Greensboro Kuzey Karolina 282.586 269.666 7013479111196813840+4,79% &0000000000000126.500000126,5 sq mi
327.7 km2
&0000000000002131.0000002.131 per sq mi
823 km−2
36°05′47″K 79°49′38″B / 36.0965°N 79.8271°W / 36.0965; -79.8271 (Greensboro)
68 Toledo Ohio 281.031 287.208 −2,15% &0000000000000080.70000080,7 sq mi
209.0 km2
&0000000000003559.0000003.559 per sq mi
1,374 km−2
41°39′51″K 83°34′55″B / 41.6641°N 83.5819°W / 41.6641; -83.5819 (Toledo)
69 Newark New Jersey 280.579 277.140 7013124088908133070+1,24% &0000000000000024.20000024,2 sq mi
62.6 km2
&0000000000011458.00000011.458 per sq mi
4,424 km−2
40°43′27″K 74°10′21″B / 40.7242°N 74.1726°W / 40.7242; -74.1726 (Newark)
70 Plano Teksas 278.480 259.841 7013717323286163460+7,17% &0000000000000071.60000071,6 sq mi
185.4 km2
&0000000000003630.0000003.630 per sq mi
1,402 km−2
33°03′03″K 96°44′52″B / 33.0508°N 96.7479°W / 33.0508; -96.7479 (Plano)
71 Henderson Nevada 277.440 257.729 7013764795579853260+7,65% &0000000000000107.700000107,7 sq mi
279.0 km2
&0000000000002392.0000002.392 per sq mi
924 km−2
36°00′44″K 115°02′15″B / 36.0122°N 115.0375°W / 36.0122; -115.0375 (Henderson)
72 Lincoln Nebraska 272.996 258.379 7013565719350256790+5,66% &0000000000000089.10000089,1 sq mi
230.8 km2
&0000000000002899.0000002.899 per sq mi
1,119 km−2
40°48′32″K 96°40′49″B / 40.8090°N 96.6804°W / 40.8090; -96.6804 (Lincoln)
73 Orlando Florida 262.372 238.300 7013101015526647080+10,10% &0000000000000102.400000102,4 sq mi
265.2 km2
&0000000000002327.0000002.327 per sq mi
899 km−2
28°24′57″K 81°17′56″B / 28.4159°N 81.2988°W / 28.4159; -81.2988 (Orlando)
74 Jersey City New Jersey 262.146 247.597 7011587608088951000+5,88% &0000000000000014.80000014,8 sq mi
38.3 km2
&0000000000016737.00000016.737 per sq mi
6,462 km−2
40°42′41″K 74°03′53″B / 40.7114°N 74.0648°W / 40.7114; -74.0648 (Jersey City)
75 Chula Vista Kaliforniya 260.988 243.916 7013699913084832480+7,00% &0000000000000049.60000049,6 sq mi
128.5 km2
&0000000000004915.0000004.915 per sq mi
1,898 km−2
32°37′40″K 117°00′55″B / 32.6277°N 117.0152°W / 32.6277; -117.0152 (Chula Vista)
76 Buffalo New York 258.703 261.310 −1,00% &0000000000000040.40000040,4 sq mi
104.6 km2
&0000000000006471.0000006.471 per sq mi
2,498 km−2
42°53′33″K 78°51′35″B / 42.8925°N 78.8597°W / 42.8925; -78.8597 (Buffalo)
77 Fort Wayne Indiana 258.522 253.691 7013190428513427750+1,90% &0000000000000110.600000110,6 sq mi
286.5 km2
&0000000000002293.0000002.293 per sq mi
885 km−2
41°05′18″K 85°08′38″B / 41.0882°N 85.1439°W / 41.0882; -85.1439 (Fort Wayne)
78 Chandler Arizona 254.276 236.123 7013768794230125820+7,69% &0000000000000064.40000064,4 sq mi
166.8 km2
&0000000000003666.0000003.666 per sq mi
1,415 km−2
33°16′58″K 111°51′18″B / 33.2829°N 111.8549°W / 33.2829; -111.8549 (Chandler)
79 St. Petersburg Florida 253.693 244.769 7013364588652974850+3,65% &0000000000000061.70000061,7 sq mi
159.9 km2
&0000000000003964.0000003.964 per sq mi
1,531 km−2
27°45′43″K 82°38′39″B / 27.7620°N 82.6441°W / 27.7620; -82.6441 (St. Petersburg)
80 Laredo Teksas 252.309 236.091 7013686938510997880+6,87% &0000000000000088.90000088,9 sq mi
230.3 km2
&0000000000002655.0000002.655 per sq mi
1,025 km−2
27°32′52″K 99°29′13″B / 27.5477°N 99.4869°W / 27.5477; -99.4869 (Laredo)
81 Durham Kuzey Karolina 251.893 228.330 7013103197126965360+10,32% &0000000000000107.400000107,4 sq mi
278.1 km2
&0000000000002127.0000002.127 per sq mi
821 km−2
35°58′52″K 78°54′20″B / 35.9810°N 78.9056°W / 35.9810; -78.9056 (Durham)
82 Irvine Kaliforniya 248.531 212.375 7013170246027074750+17,02% &0000000000000066.10000066,1 sq mi
171.2 km2
&0000000000003213.0000003.213 per sq mi
1,240 km−2
33°40′42″K 117°46′17″B / 33.6784°N 117.7713°W / 33.6784; -117.7713 (Irvine)
83 Madison Wisconsin 245.691 233.209 7013535228057236210+5,35% &0000000000000076.80000076,8 sq mi
198.9 km2
&0000000000003037.0000003.037 per sq mi
1,173 km−2
43°05′16″K 89°25′48″B / 43.0878°N 89.4301°W / 43.0878; -89.4301 (Madison)
84 Norfolk[15] Virginia 245.428 242.803 7013108112337985940+1,08% &0000000000000054.10000054,1 sq mi
140.2 km2
&0000000000004486.0000004.486 per sq mi
1,732 km−2
36°55′23″K 76°14′41″B / 36.9230°N 76.2446°W / 36.9230; -76.2446 (Norfolk)
85 Lubbock Teksas 243.839 229.573 7013621414539166190+6,21% &0000000000000122.400000122,4 sq mi
317.0 km2
&0000000000001875.0000001.875 per sq mi
724 km−2
33°33′59″K 101°53′12″B / 33.5665°N 101.8867°W / 33.5665; -101.8867 (Lubbock)
86 Gilbert[20] Arizona 239.277 208.453 7013147870263320750+14,79% &0000000000000068.00000068,0 sq mi
176.0 km2
&0000000000003067.0000003.067 per sq mi
1,184 km−2
33°18′37″K 111°44′32″B / 33.3102°N 111.7422°W / 33.3102; -111.7422 (Gilbert)
87 Winston–Salem Kuzey Karolina 239.269 229.617 7012420352151626400+4,20% &0000000000000132.400000132,4 sq mi
343.0 km2
&0000000000001734.0000001.734 per sq mi
669 km−2
36°06′12″K 80°15′38″B / 36.1033°N 80.2606°W / 36.1033; -80.2606 (Winston-Salem)
88 Glendale Arizona 237.517 226.721 7013476179974506110+4,76% &0000000000000060.00000060,0 sq mi
155.3 km2
&0000000000003780.0000003.780 per sq mi
1,460 km−2
33°31′59″K 112°11′24″B / 33.5331°N 112.1899°W / 33.5331; -112.1899 (Glendale)
89 Reno Nevada 236.995 225.221 7013522775407266640+5,23% &0000000000000103.000000103,0 sq mi
266.8 km2
&0000000000002186.0000002.186 per sq mi
844 km−2
39°28′28″K 119°46′35″B / 39.4745°N 119.7765°W / 39.4745; -119.7765 (Reno)
90 Hialeah Florida 235.563 224.669 7013484891106472190+4,85% &0000000000000021.50000021,5 sq mi
55.6 km2
&0000000000010474.00000010.474 per sq mi
4,044 km−2
25°52′12″K 80°18′10″B / 25.8699°N 80.3029°W / 25.8699; -80.3029 (Hialeah)
91 Garland Teksas 235.501 226.876 7013380163613603910+3,80% &0000000000000057.10000057,1 sq mi
147.8 km2
&0000000000003974.0000003.974 per sq mi
1,535 km−2
32°54′35″K 96°37′49″B / 32.9098°N 96.6304°W / 32.9098; -96.6304 (Garland)
92 Chesapeake[15] Virginia 233.371 222.209 7013502319888033340+5,02% &0000000000000340.800000340,8 sq mi
882.7 km2
&0000000000000652.000000652 per sq mi
252 km−2
36°40′46″K 76°18′06″B / 36.6794°N 76.3018°W / 36.6794; -76.3018 (Chesapeake)
93 Irving Teksas 232.406 216.290 7013745110730963060+7,45% &0000000000000067.00000067,0 sq mi
173.6 km2
&0000000000003227.0000003.227 per sq mi
1,246 km−2
32°51′28″K 96°58′12″B / 32.8577°N 96.9700°W / 32.8577; -96.9700 (Irving)
94 North Las Vegas Nevada 230.788 216.961 7013637303478505350+6,37% &0000000000000101.300000101,3 sq mi
262.5 km2
&0000000000002141.0000002.141 per sq mi
827 km−2
36°16′59″K 115°05′21″B / 36.2830°N 115.0893°W / 36.2830; -115.0893 (North Las Vegas)
95 Scottsdale Arizona 230.512 217.385 7013603859511925850+6,04% &0000000000000183.900000183,9 sq mi
476.4 km2
&0000000000001182.0000001.182 per sq mi
456 km−2
33°40′07″K 111°49′25″B / 33.6687°N 111.8237°W / 33.6687; -111.8237 (Scottsdale)
96 Baton Rouge[21] Louisiana 228.895 229.493 −0,26% &0000000000000076.90000076,9 sq mi
199.3 km2
&0000000000002982.0000002.982 per sq mi
1,152 km−2
30°26′55″K 91°07′33″B / 30.4485°N 91.1259°W / 30.4485; -91.1259 (Baton Rouge)
97 Fremont Kaliforniya 228.758 214.089 7013685182330712930+6,85% &0000000000000077.50000077,5 sq mi
200.6 km2
&0000000000002764.0000002.764 per sq mi
1,067 km−2
37°29′40″K 121°56′28″B / 37.4944°N 121.9411°W / 37.4944; -121.9411 (Fremont)
98 Richmond[15] Virginia 217.853 204.214 7013667877814449550+6,68% &0000000000000059.80000059,8 sq mi
154.9 km2
&0000000000003415.0000003.415 per sq mi
1,318 km−2
37°31′53″K 77°28′34″B / 37.5314°N 77.4760°W / 37.5314; -77.4760 (Richmond)
99 Boise[22] Idaho 216.282 205.671 7013515921058389370+5,16% &0000000000000079.40000079,4 sq mi
205.56 km2
&0000000000002592.0000002.592 per sq mi
1,001 km−2
43°35′55″K 116°13′52″B / 43.5985°N 116.2311°W / 43.5985; -116.2311 (Boise)
100 San Bernardino Kaliforniya 215.213 209.924 7013251948324155410+2,52% &0000000000000059.20000059,2 sq mi
153.3 km2
&0000000000003546.0000003.546 per sq mi
1,369 km−2
34°08′21″K 117°17′43″B / 34.1393°N 117.2953°W / 34.1393; -117.2953 (San Bernardino)
101 Birmingham Alabama 212.247 212.237 0,00% &0000000000000146.100000146,1 sq mi
378.3 km2
&0000000000001453.0000001.453 per sq mi
561 km−2
33°31′39″K 86°47′56″B / 33.5274°N 86.7990°W / 33.5274; -86.7990 (Birmingham)
102 Spokane Washington 212.052 208.916 7013150108177449310+1,50% &0000000000000059.20000059,2 sq mi
153.4 km2
&0000000000003526.0000003.526 per sq mi
1,361 km−2
47°40′25″K 117°25′00″B / 47.6736°N 117.4166°W / 47.6736; -117.4166 (Spokane)
103 Rochester New York 209.983 210.565 −0,28% &0000000000000035.80000035,8 sq mi
92.7 km2
&0000000000005885.0000005.885 per sq mi
2,272 km−2
43°10′12″K 77°37′01″B / 43.1699°N 77.6169°W / 43.1699; -77.6169 (Rochester)
104 Modesto Kaliforniya 209.286 201.165 7013403698456490940+4,04% &0000000000000036.90000036,9 sq mi
95.5 km2
&0000000000005456.0000005.456 per sq mi
2,107 km−2
37°39′39″K 120°59′21″B / 37.6609°N 120.9891°W / 37.6609; -120.9891 (Modesto)
105 Des Moines Iowa 209.220 203.433 7013284467121853390+2,84% &0000000000000080.90000080,9 sq mi
209.5 km2
&0000000000002516.0000002.516 per sq mi
971 km−2
41°34′26″K 93°37′00″B / 41.5739°N 93.6167°W / 41.5739; -93.6167 (Des Moines)
106 Oxnard Kaliforniya 205.437 197.899 7013380901368880080+3,81% &0000000000000026.90000026,9 sq mi
69.7 km2
&0000000000007358.0000007.358 per sq mi
2,841 km−2
34°12′08″K 119°12′17″B / 34.2023°N 119.2046°W / 34.2023; -119.2046 (Oxnard)
107 Tacoma Washington 205.159 198.397 7013340831766609380+3,41% &0000000000000049.70000049,7 sq mi
128.8 km2
&0000000000003990.0000003.990 per sq mi
1,541 km−2
47°15′08″K 122°27′35″B / 47.2522°N 122.4598°W / 47.2522; -122.4598 (Tacoma)
108 Fontana Kaliforniya 204.950 196.069 7013452952787029060+4,53% &0000000000000042.40000042,4 sq mi
109.9 km2
&0000000000004621.0000004.621 per sq mi
1,784 km−2
34°06′32″K 117°27′46″B / 34.1088°N 117.4627°W / 34.1088; -117.4627 (Fontana)
109 Fayetteville Kuzey Karolina 203.948 200.564 7013168724197762310+1,69% &0000000000000145.800000145,8 sq mi
377.7 km2
&0000000000001375.0000001.375 per sq mi
531 km−2
35°05′06″K 78°58′49″B / 35.0851°N 78.9803°W / 35.0851; -78.9803 (Fayetteville)
110 Moreno Valley Kaliforniya 202.976 193.365 7013497039278049280+4,97% &0000000000000051.30000051,3 sq mi
132.8 km2
&0000000000003771.0000003.771 per sq mi
1,456 km−2
33°55′24″K 117°12′21″B / 33.9233°N 117.2057°W / 33.9233; -117.2057 (Moreno Valley)
111 Columbus[23] Georgia 200.887 189.885 7013579403323063960+5,79% &0000000000000216.400000216,4 sq mi
560.4 km2
&0000000000000878.000000878 per sq mi
339 km−2
32°30′37″K 84°52′30″B / 32.5102°N 84.8749°W / 32.5102; -84.8749 (Columbus)
112 Huntington Beach Kaliforniya 200.809 189.992 7013569339761674170+5,69% &0000000000000026.70000026,7 sq mi
69.3 km2
&0000000000007103.0000007.103 per sq mi
2,742 km−2
33°41′26″K 118°00′33″B / 33.6906°N 118.0093°W / 33.6906; -118.0093 (Huntington Beach)
113 Yonkers New York 200.667 195.976 7013239366044821820+2,39% &0000000000000018.00000018,0 sq mi
46.7 km2
&0000000000010880.00000010.880 per sq mi
4,201 km−2
40°56′45″K 73°52′03″B / 40.9459°N 73.8674°W / 40.9459; -73.8674 (Yonkers)
114 Montgomery Alabama 200.481 205.764 −2,57% &0000000000000159.600000159,6 sq mi
413.3 km2
&0000000000001290.0000001.290 per sq mi
498 km−2
32°20′47″K 86°16′07″B / 32.3463°N 86.2686°W / 32.3463; -86.2686 (Montgomery)
115 Aurora Illinois 200.456 197.899 7013129207322927350+1,29% &0000000000000044.90000044,9 sq mi
116.4 km2
&0000000000004404.0000004.404 per sq mi
1,700 km−2
41°45′49″K 88°17′24″B / 41.7635°N 88.2901°W / 41.7635; -88.2901 (Aurora)
116 Glendale Kaliforniya 200.167 191.719 7013440644902174540+4,41% &0000000000000030.50000030,5 sq mi
78.9 km2
&0000000000006295.0000006.295 per sq mi
2,431 km−2
34°10′53″K 118°14′45″B / 34.1814°N 118.2458°W / 34.1814; -118.2458 (Glendale)
117 Shreveport Louisiana 198.242 199.311 −0,54% &0000000000000105.400000105,4 sq mi
272.9 km2
&0000000000001891.0000001.891 per sq mi
730 km−2
32°28′01″K 93°47′34″B / 32.4670°N 93.7927°W / 32.4670; -93.7927 (Shreveport)
118 Akron Ohio 197.859 199.110 −0,63% &0000000000000062.00000062,0 sq mi
160.7 km2
&0000000000003210.0000003.210 per sq mi
1,239 km−2
41°04′50″K 81°31′17″B / 41.0805°N 81.5214°W / 41.0805; -81.5214 (Akron)
119 Little Rock Arkansas 197.706 193.524 7013216097228250760+2,16% &0000000000000119.200000119,2 sq mi
308.7 km2
&0000000000001624.0000001.624 per sq mi
627 km−2
34°43′31″K 92°21′31″B / 34.7254°N 92.3586°W / 34.7254; -92.3586 (Little Rock)
120 Amarillo Teksas 197.254 190.695 7013343952384698080+3,44% &0000000000000099.50000099,5 sq mi
257.6 km2
&0000000000001917.0000001.917 per sq mi
740 km−2
35°11′52″K 101°49′43″B / 35.1978°N 101.8287°W / 35.1978; -101.8287 (Amarillo)
121 Augusta[24] Georgia 196.741 195.844 7013458017605849560+0,46% &0000000000000302.500000302,5 sq mi
783.4 km2
&0000000000000647.000000647 per sq mi
250 km−2
33°21′56″K 82°04′24″B / 33.3655°N 82.0734°W / 33.3655; -82.0734 (Augusta)
122 Mobile Alabama 194.675 195.111 −0,22% &0000000000000139.100000139,1 sq mi
360.3 km2
&0000000000001403.0000001.403 per sq mi
542 km−2
30°40′06″K 88°06′01″B / 30.6684°N 88.1002°W / 30.6684; -88.1002 (Mobile)
123 Grand Rapids Michigan 193.792 188.040 7013305892363326950+3,06% &0000000000000044.40000044,4 sq mi
115.0 km2
&0000000000004236.0000004.236 per sq mi
1,635 km−2
42°57′40″K 85°39′20″B / 42.9612°N 85.6556°W / 42.9612; -85.6556 (Grand Rapids)
124 Salt Lake City Utah 190.884 186.440 7013238360866766790+2,38% &0000000000000111.100000111,1 sq mi
287.8 km2
&0000000000001678.0000001.678 per sq mi
648 km−2
40°46′43″K 111°55′53″B / 40.7785°N 111.9314°W / 40.7785; -111.9314 (Salt Lake City)
125 Huntsville Alabama 188.226 180.105 7012450903639543600+4,51% &0000000000000209.100000209,1 sq mi
541.4 km2
&0000000000000862.000000862 per sq mi
333 km−2
34°47′03″K 86°32′20″B / 34.7843°N 86.5390°W / 34.7843; -86.5390 (Huntsville)
126 Tallahassee Florida 188.107 181.376 7013371107533521520+3,71% &0000000000000100.200000100,2 sq mi
259.6 km2
&0000000000001809.0000001.809 per sq mi
699 km−2
30°27′18″K 84°15′12″B / 30.4551°N 84.2534°W / 30.4551; -84.2534 (Tallahassee)
127 Grand Prairie Teksas 185.453 175.396 7013573388218659490+5,73% &0000000000000072.10000072,1 sq mi
186.8 km2
&0000000000002433.0000002.433 per sq mi
939 km−2
32°41′03″K 97°01′16″B / 32.6842°N 97.0210°W / 32.6842; -97.0210 (Grand Prairie)
128 Overland Park Kansas 184.525 173.372 7013643298802574810+6,43% &0000000000000074.80000074,8 sq mi
193.8 km2
&0000000000002317.0000002.317 per sq mi
894 km−2
38°53′20″K 94°41′26″B / 38.8890°N 94.6906°W / 38.8890; -94.6906 (Overland Park)
129 Knoxville Tennessee 184.281 178.874 7013302279817077940+3,02% &0000000000000098.50000098,5 sq mi
255.2 km2
&0000000000001816.0000001.816 per sq mi
701 km−2
35°58′15″K 83°56′47″B / 35.9709°N 83.9465°W / 35.9709; -83.9465 (Knoxville)
130 Brownsville Teksas 183.046 175.023 7012458396896407900+4,58% &0000000000000132.300000132,3 sq mi
342.7 km2
&0000000000001323.0000001.323 per sq mi
511 km−2
26°01′06″K 97°27′14″B / 26.0183°N 97.4538°W / 26.0183; -97.4538 (Brownsville)
131 Worcester Massachusetts 183.016 181.045 7013108867961004170+1,09% &0000000000000037.40000037,4 sq mi
96.8 km2
&0000000000004845.0000004.845 per sq mi
1,870 km−2
42°16′10″K 71°48′28″B / 42.2695°N 71.8078°W / 42.2695; -71.8078 (Worcester)
132 Newport News[15] Virginia 182.965 180.719 7013124281342858250+1,24% &0000000000000068.70000068,7 sq mi
178.0 km2
&0000000000002630.0000002.630 per sq mi
1,015 km−2
37°04′34″K 76°31′18″B / 37.0760°N 76.5217°W / 37.0760; -76.5217 (Newport News)
133 Santa Clarita Kaliforniya 181.557 176.320 7012297016787658800+2,97% &0000000000000052.70000052,7 sq mi
136.5 km2
&0000000000003345.0000003.345 per sq mi
1,291 km−2
34°24′18″K 118°30′17″B / 34.4049°N 118.5047°W / 34.4049; -118.5047 (Santa Clarita)
134 Providence Rhode Island 179.154 178.042 7013624571730265890+0,62% &0000000000000018.40000018,4 sq mi
47.7 km2
&0000000000009676.0000009.676 per sq mi
3,736 km−2
41°49′23″K 71°25′08″B / 41.8231°N 71.4188°W / 41.8231; -71.4188 (Providence)
135 Fort Lauderdale Florida 176.013 165.521 7013633877272370270+6,34% &0000000000000034.80000034,8 sq mi
90.0 km2
&0000000000004761.0000004.761 per sq mi
1,838 km−2
26°08′29″K 80°08′38″B / 26.1413°N 80.1439°W / 26.1413; -80.1439 (Fort Lauderdale)
136 Garden Grove Kaliforniya 175.078 170.883 7013245489603998060+2,45% &0000000000000017.90000017,9 sq mi
46.5 km2
&0000000000009525.0000009.525 per sq mi
3,677 km−2
33°46′44″K 117°57′38″B / 33.7788°N 117.9605°W / 33.7788; -117.9605 (Garden Grove)
137 Oceanside Kaliforniya 174.558 167.086 7013447194857737930+4,47% &0000000000000041.20000041,2 sq mi
106.8 km2
&0000000000004052.0000004.052 per sq mi
1,565 km−2
33°13′29″K 117°18′22″B / 33.2246°N 117.3062°W / 33.2246; -117.3062 (Oceanside)
138 Rancho Cucamonga Kaliforniya 174.305 165.269 7013546745003600190+5,47% &0000000000000039.90000039,9 sq mi
103.2 km2
&0000000000004147.0000004.147 per sq mi
1,601 km−2
34°07′24″K 117°33′51″B / 34.1233°N 117.5642°W / 34.1233; -117.5642 (Rancho Cucamonga)
139 Santa Rosa Kaliforniya 174.170 167.815 7013378690820248490+3,79% &0000000000000041.30000041,3 sq mi
107.0 km2
&0000000000004064.0000004.064 per sq mi
1,569 km−2
38°26′48″K 122°42′22″B / 38.4468°N 122.7061°W / 38.4468; -122.7061 (Santa Rosa)
140 Port St. Lucie Florida 174.110 164.603 7013577571490191550+5,78% &0000000000000114.000000114,0 sq mi
295.1 km2
&0000000000001444.0000001.444 per sq mi
558 km−2
27°16′52″K 80°23′02″B / 27.2810°N 80.3838°W / 27.2810; -80.3838 (Port St. Lucie)
141 Chattanooga Tennessee 173.778 167.674 7013364039743788540+3,64% &0000000000000137.200000137,2 sq mi
355.2 km2
&0000000000001223.0000001.223 per sq mi
472 km−2
35°03′59″K 85°14′50″B / 35.0665°N 85.2471°W / 35.0665; -85.2471 (Chattanooga)
142 Tempe Arizona 172.816 161.719 7013686190243570640+6,86% &0000000000000039.90000039,9 sq mi
103.4 km2
&0000000000004050.0000004.050 per sq mi
1,564 km−2
33°23′18″K 111°55′54″B / 33.3884°N 111.9318°W / 33.3884; -111.9318 (Tempe)
143 Jackson Mississippi 171.155 173.514 −1,36% &0000000000000111.000000111,0 sq mi
287.6 km2
&0000000000001563.0000001.563 per sq mi
603 km−2
32°18′57″K 90°12′46″B / 32.3158°N 90.2128°W / 32.3158; -90.2128 (Jackson)
144 Cape Coral Florida 169.854 154.305 7013100767959560610+10,08% &0000000000000105.700000105,7 sq mi
273.7 km2
&0000000000001460.0000001.460 per sq mi
564 km−2
26°38′35″K 81°59′50″B / 26.6431°N 81.9973°W / 26.6431; -81.9973 (Cape Coral)
145 Vancouver Washington 169.294 161.791 7013463746438306210+4,64% &0000000000000046.50000046,5 sq mi
120.3 km2
&0000000000003483.0000003.483 per sq mi
1,345 km−2
45°38′14″K 122°35′47″B / 45.6372°N 122.5965°W / 45.6372; -122.5965 (Vancouver)
146 Ontario Kaliforniya 169,089 163.924 −99,90% &0000000000000049.90000049,9 sq mi
129.3 km2
&0000000000003282.0000003.282 per sq mi
1,267 km−2
34°02′22″K 117°36′32″B / 34.0395°N 117.6088°W / 34.0395; -117.6088 (Ontario)
147 Sioux Falls South Dakota 168.586 153.888 7013955110210022870+9,55% &0000000000000073.00000073,0 sq mi
189.0 km2
&0000000000002109.0000002.109 per sq mi
814 km−2
43°32′18″K 96°43′55″B / 43.5383°N 96.7320°W / 43.5383; -96.7320 (Sioux Falls)
148 Peoria Arizona 166.934 154.065 7013835296790315780+8,35% &0000000000000174.400000174,4 sq mi
451.7 km2
&0000000000000883.000000883 per sq mi
341 km−2
33°47′16″K 112°18′40″B / 33.7877°N 112.3111°W / 33.7877; -112.3111 (Peoria)
149 Springfield Missouri 165.378 159.498 7012368656660271600+3,69% &0000000000000081.70000081,7 sq mi
211.7 km2
&0000000000001952.0000001.952 per sq mi
754 km−2
37°11′39″K 93°17′29″B / 37.1942°N 93.2913°W / 37.1942; -93.2913 (Springfield)
150 Pembroke Pines Florida 164.626 154.019 7013688681266596980+6,89% &0000000000000033.10000033,1 sq mi
85.8 km2
&0000000000004672.0000004.672 per sq mi
1,804 km−2
26°01′16″K 80°20′25″B / 26.0212°N 80.3404°W / 26.0212; -80.3404 (Pembroke Pines)
151 Elk Grove Kaliforniya 163.553 153.015 7013688690651243340+6,89% &0000000000000042.20000042,2 sq mi
109.3 km2
&0000000000003627.0000003.627 per sq mi
1,400 km−2
38°24′52″K 121°23′06″B / 38.4144°N 121.3849°W / 38.4144; -121.3849 (Elk Grove)
152 Salem Oregon 161.637 154.637 7013452673034267350+4,53% &0000000000000047.90000047,9 sq mi
124.0 km2
&0000000000003229.0000003.229 per sq mi
1,247 km−2
44°55′25″K 123°01′23″B / 44.9237°N 123.0231°W / 44.9237; -123.0231 (Salem)
153 Corona Kaliforniya 161.486 152.374 7012598002283854200+5,98% &0000000000000038.80000038,8 sq mi
100.6 km2
&0000000000003925.0000003.925 per sq mi
1,515 km−2
33°51′45″K 117°33′50″B / 33.8624°N 117.5639°W / 33.8624; -117.5639 (Corona)
154 Lancaster Kaliforniya 161.043 156.633 7013281549864970980+2,82% &0000000000000094.30000094,3 sq mi
244.2 km2
&0000000000001661.0000001.661 per sq mi
641 km−2
34°41′37″K 118°10′31″B / 34.6936°N 118.1753°W / 34.6936; -118.1753 (Lancaster)
155 Eugene Oregon 160.561 156.185 7013280180555110930+2,80% &0000000000000043.70000043,7 sq mi
113.2 km2
&0000000000003572.0000003.572 per sq mi
1,379 km−2
44°03′24″K 123°06′58″B / 44.0567°N 123.1162°W / 44.0567; -123.1162 (Eugene)
156 Palmdale Kaliforniya 158.279 152.750 7013361963993453360+3,62% &0000000000000106.000000106,0 sq mi
274.4 km2
&0000000000001442.0000001.442 per sq mi
557 km−2
34°35′29″K 118°06′32″B / 34.5913°N 118.1090°W / 34.5913; -118.1090 (Palmdale)
157 McKinney Teksas 156.767 131.117 7013195626806592590+19,56% &0000000000000062.20000062,2 sq mi
161.1 km2
&0000000000002108.0000002.108 per sq mi
814 km−2
33°12′04″K 96°40′05″B / 33.2012°N 96.6680°W / 33.2012; -96.6680 (McKinney)
158 Salinas Kaliforniya 156.677 150.441 7013414514660232250+4,15% &0000000000000023.20000023,2 sq mi
60.0 km2
&0000000000006490.0000006.490 per sq mi
2,506 km−2
36°41′25″K 121°38′01″B / 36.6902°N 121.6337°W / 36.6902; -121.6337 (Salinas)
159 Fort Collins Colorado 156.480 143.986 7013867723250871610+8,68% &0000000000000054.30000054,3 sq mi
140.6 km2
&0000000000002653.0000002.653 per sq mi
1,024 km−2
40°32′54″K 105°03′53″B / 40.5482°N 105.0648°W / 40.5482; -105.0648 (Fort Collins)
160 Cary[25] Kuzey Karolina 155.227 135.234 7013147840040226570+14,78% &0000000000000054.30000054,3 sq mi
140.8 km2
&0000000000002488.0000002.488 per sq mi
961 km−2
35°46′56″K 78°48′51″B / 35.7821°N 78.8141°W / 35.7821; -78.8141 (Cary)
161 Hayward Kaliforniya 154.612 144.186 7013723093781643160+7,23% &0000000000000045.30000045,3 sq mi
117.4 km2
&0000000000003181.0000003.181 per sq mi
1,228 km−2
37°37′41″K 122°06′23″B / 37.6281°N 122.1063°W / 37.6281; -122.1063 (Hayward)
162 Springfield Massachusetts 153.991 153.060 7013608258199398940+0,61% &0000000000000031.90000031,9 sq mi
82.5 km2
&0000000000004803.0000004.803 per sq mi
1,855 km−2
42°06′56″K 72°32′24″B / 42.1155°N 72.5400°W / 42.1155; -72.5400 (Springfield)
163 Pasadena Teksas 153.887 149.043 7013325006877209930+3,25% &0000000000000042.80000042,8 sq mi
110.8 km2
&0000000000003485.0000003.485 per sq mi
1,346 km−2
29°39′30″K 95°09′02″B / 29.6583°N 95.1505°W / 29.6583; -95.1505 (Pasadena)
164 Macon[26] Georgia 153.691 91.351 7013682422743046050+68,24% &0000000000000255.100000255,1 sq mi
661 km2
&0000000000000614.000000614 per sq mi
237 km−2
32°30′18″K 83°23′46″B / 32.505°N 83.396°W / 32.505; -83.396 (Macon)
165 Pomona Kaliforniya 153.350 149.058 7013287941606622930+2,88% &0000000000000023.00000023,0 sq mi
59.4 km2
&0000000000006494.0000006.494 per sq mi
2,508 km−2
34°03′31″K 117°45′41″B / 34.0586°N 117.7613°W / 34.0586; -117.7613 (Pomona)
166 Alexandria[15] Virginia 150.575 139.966 7013757969792663930+7,58% &0000000000000015.00000015,0 sq mi
38.9 km2
&0000000000009314.0000009.314 per sq mi
3,596 km−2
38°49′06″K 77°04′55″B / 38.8183°N 77.0820°W / 38.8183; -77.0820 (Alexandria)
167 Escondido Kaliforniya 150.243 143.911 7013439994163059110+4,40% &0000000000000036.80000036,8 sq mi
95.3 km2
&0000000000003909.0000003.909 per sq mi
1,509 km−2
33°08′01″K 117°04′24″B / 33.1336°N 117.0732°W / 33.1336; -117.0732 (Escondido)
168 Sunnyvale Kaliforniya 149.980 140.081 7013706662573796590+7,07% &0000000000000022.00000022,0 sq mi
56.9 km2
&0000000000006371.0000006.371 per sq mi
2,460 km−2
37°23′09″K 122°01′35″B / 37.3858°N 122.0263°W / 37.3858; -122.0263 (Sunnyvale)
169 Lakewood Colorado 149.643 142.980 7013466009232060430+4,66% &0000000000000042.90000042,9 sq mi
111.1 km2
&0000000000003334.0000003.334 per sq mi
1,287 km−2
39°41′56″K 105°07′03″B / 39.6989°N 105.1176°W / 39.6989; -105.1176 (Lakewood)
170 Kansas City[27] Kansas 149.636 145.786 7013264085714677680+2,64% &0000000000000124.800000124,8 sq mi
323.3 km2
&0000000000001168.0000001.168 per sq mi
451 km−2
39°07′21″K 94°44′30″B / 39.1225°N 94.7418°W / 39.1225; -94.7418 (Kansas City)
171 Rockford Illinois 149.123 152.871 −2,45% &0000000000000061.10000061,1 sq mi
158.2 km2
&0000000000002503.0000002.503 per sq mi
966 km−2
42°15′48″K 89°03′46″B / 42.2634°N 89.0628°W / 42.2634; -89.0628 (Rockford)
172 Torrance Kaliforniya 148.495 145.438 7013210192659415010+2,10% &0000000000000020.50000020,5 sq mi
53.0 km2
&0000000000007102.0000007.102 per sq mi
2,742 km−2
33°50′06″K 118°20′29″B / 33.8350°N 118.3414°W / 33.8350; -118.3414 (Torrance)
173 Hollywood Florida 148.047 140.768 7013517091952716530+5,17% &0000000000000027.40000027,4 sq mi
70.9 km2
&0000000000005144.0000005.144 per sq mi
1,986 km−2
26°01′52″K 80°09′53″B / 26.0311°N 80.1646°W / 26.0311; -80.1646 (Hollywood)
174 Joliet Illinois 147.928 147.433 7013335745728568230+0,34% &0000000000000062.10000062,1 sq mi
160.9 km2
&0000000000002374.0000002.374 per sq mi
916 km−2
41°31′05″K 88°09′30″B / 41.5181°N 88.1584°W / 41.5181; -88.1584 (Joliet)
175 Bridgeport Connecticut 147.612 144.229 7013234557543905870+2,35% &0000000000000016.00000016,0 sq mi
41.4 km2
&0000000000009029.0000009.029 per sq mi
3,486 km−2
41°11′15″K 73°11′45″B / 41.1874°N 73.1957°W / 41.1874; -73.1957 (Bridgeport)
176 Clarksville Tennessee 146.806 132.929 7013104394075032540+10,44% &0000000000000097.60000097,6 sq mi
252.8 km2
&0000000000001362.0000001.362 per sq mi
526 km−2
36°33′59″K 87°20′43″B / 36.5664°N 87.3452°W / 36.5664; -87.3452 (Clarksville)
177 Paterson New Jersey 146.753 146.199 7013378935560434760+0,38% &0000000000000008.4000008,4 sq mi
21.8 km2
&0000000000017346.00000017.346 per sq mi
6,697 km−2
40°54′53″K 74°09′46″B / 40.9147°N 74.1628°W / 40.9147; -74.1628 (Paterson)
178 Naperville Illinois 146.128 141.853 7013301368317906570+3,01% &0000000000000038.80000038,8 sq mi
100.4 km2
&0000000000003659.0000003.659 per sq mi
1,413 km−2
41°44′57″K 88°09′43″B / 41.7492°N 88.1620°W / 41.7492; -88.1620 (Naperville)
179 Frisco Teksas 145.035 116.989 7012239731940609800+23,97% &0000000000000061.80000061,8 sq mi
160.1 km2
&0000000000001893.0000001.893 per sq mi
731 km−2
33°09′04″K 96°49′09″B / 33.1510°N 96.8193°W / 33.1510; -96.8193 (Frisco)
180 Mesquite Teksas 144.416 139.824 7013328412861883510+3,28% &0000000000000046.00000046,0 sq mi
119.2 km2
&0000000000003038.0000003.038 per sq mi
1,173 km−2
32°45′50″K 96°35′33″B / 32.7639°N 96.5924°W / 32.7639; -96.5924 (Mesquite)
181 Savannah Georgia 144.352 136.286 7013591843622969340+5,92% &0000000000000103.200000103,2 sq mi
267.2 km2
&0000000000001321.0000001.321 per sq mi
510 km−2
32°00′09″K 81°09′13″B / 32.0025°N 81.1536°W / 32.0025; -81.1536 (Savannah)
182 Syracuse New York 144.263 145.170 −0,62% &0000000000000025.00000025,0 sq mi
64.9 km2
&0000000000005797.0000005.797 per sq mi
2,238 km−2
43°02′28″K 76°08′37″B / 43.0410°N 76.1436°W / 43.0410; -76.1436 (Syracuse)
183 Dayton Ohio 141.003 141.527 −0,37% &0000000000000055.70000055,7 sq mi
144.1 km2
&0000000000002543.0000002.543 per sq mi
982 km−2
39°46′39″K 84°11′59″B / 39.7774°N 84.1996°W / 39.7774; -84.1996 (Dayton)
184 Pasadena Kaliforniya 140.881 137.122 7013274135441431720+2,74% &0000000000000023.00000023,0 sq mi
59.5 km2
&0000000000005970.0000005.970 per sq mi
2,305 km−2
34°09′38″K 118°08′23″B / 34.1606°N 118.1396°W / 34.1606; -118.1396 (Pasadena)
185 Orange Kaliforniya 139.812 136.416 7013248944405348350+2,49% &0000000000000024.80000024,8 sq mi
64.2 km2
&0000000000005501.0000005.501 per sq mi
2,124 km−2
33°48′17″K 117°49′30″B / 33.8048°N 117.8249°W / 33.8048; -117.8249 (Orange)
186 Fullerton Kaliforniya 139.677 135.161 7013334120049422540+3,34% &0000000000000022.40000022,4 sq mi
57.9 km2
&0000000000006047.0000006.047 per sq mi
2,335 km−2
33°53′09″K 117°55′41″B / 33.8857°N 117.9280°W / 33.8857; -117.9280 (Fullerton)
187 McAllen Teksas 138.596 129.877 7013671327486775950+6,71% &0000000000000048.30000048,3 sq mi
125.2 km2
&0000000000002687.0000002.687 per sq mi
1,037 km−2
26°13′07″K 98°14′46″B / 26.2185°N 98.2461°W / 26.2185; -98.2461 (McAllen)
188 Killeen Teksas 138.154 127.921 7013799946842191670+8,00% &0000000000000053.60000053,6 sq mi
138.8 km2
&0000000000002387.0000002.387 per sq mi
922 km−2
31°04′40″K 97°43′55″B / 31.0777°N 97.7320°W / 31.0777; -97.7320 (Killeen)
189 Hampton[15] Virginia 136.879 137.436 −0,41% &0000000000000051.40000051,4 sq mi
133.2 km2
&0000000000002673.0000002.673 per sq mi
1,032 km−2
37°02′53″K 76°17′50″B / 37.0480°N 76.2971°W / 37.0480; -76.2971 (Hampton)
190 Bellevue Washington 136.426 122.363 7013114928532317780+11,49% &0000000000000032.00000032,0 sq mi
82.8 km2
&0000000000003828.0000003.828 per sq mi
1,478 km−2
47°35′52″K 122°09′23″B / 47.5978°N 122.1565°W / 47.5978; -122.1565 (Bellevue)
191 Warren Michigan 135.099 134.056 7013778033060810410+0,78% &0000000000000034.40000034,4 sq mi
89.0 km2
&0000000000003899.0000003.899 per sq mi
1,505 km−2
42°29′34″K 83°01′30″B / 42.4929°N 83.0250°W / 42.4929; -83.0250 (Warren)
192 Miramar Florida 134.989 122.041 7013106095492498420+10,61% &0000000000000029.50000029,5 sq mi
76.5 km2
&0000000000004134.0000004.134 per sq mi
1,596 km−2
25°58′37″K 80°20′09″B / 25.9770°N 80.3358°W / 25.9770; -80.3358 (Miramar)
193 West Valley City Utah 134.495 129.480 7013387318504788390+3,87% &0000000000000035.60000035,6 sq mi
92.1 km2
&0000000000003642.0000003.642 per sq mi
1,406 km−2
40°41′19″K 112°00′42″B / 40.6885°N 112.0118°W / 40.6885; -112.0118 (West Valley City)
194 Olathe Kansas 133.062 125.872 7013571215202745650+5,71% &0000000000000059.70000059,7 sq mi
154.5 km2
&0000000000002110.0000002.110 per sq mi
815 km−2
38°53′03″K 94°49′08″B / 38.8843°N 94.8188°W / 38.8843; -94.8188 (Olathe)
195 Columbia South Carolina 132.067 129.272 7013216210780370070+2,16% &0000000000000132.200000132,2 sq mi
342.4 km2
&0000000000000978.000000978 per sq mi
378 km−2
34°01′47″K 80°53′48″B / 34.0298°N 80.8966°W / 34.0298; -80.8966 (Columbia)
196 Sterling Heights Michigan 131.741 129.699 7013157441460612650+1,57% &0000000000000036.50000036,5 sq mi
94.5 km2
&0000000000003553.0000003.553 per sq mi
1,372 km−2
42°34′52″K 83°01′49″B / 42.5812°N 83.0303°W / 42.5812; -83.0303 (Sterling Heights)
197 Thornton Colorado 130.307 118.772 7013971188495605020+9,71% &0000000000000034.80000034,8 sq mi
90.2 km2
&0000000000003409.0000003.409 per sq mi
1,316 km−2
39°55′05″K 104°56′43″B / 39.9180°N 104.9454°W / 39.9180; -104.9454 (Thornton)
198 New Haven Connecticut 130.282 129.779 7013387581966265740+0,39% &0000000000000018.70000018,7 sq mi
48.4 km2
&0000000000006948.0000006.948 per sq mi
2,683 km−2
41°18′39″K 72°55′30″B / 41.3108°N 72.9250°W / 41.3108; -72.9250 (New Haven)
199 Waco Teksas 130.194 124.805 7012431793598012900+4,32% &0000000000000089.00000089,0 sq mi
230.4 km2
&0000000000001403.0000001.403 per sq mi
542 km−2
31°33′36″K 97°11′10″B / 31.5601°N 97.1860°W / 31.5601; -97.1860 (Waco)
200 Charleston South Carolina 130.113 120.083 7013835255614866380+8,35% &0000000000000109.000000109,0 sq mi
282.3 km2
&0000000000001102.0000001.102 per sq mi
425 km−2
32°49′04″K 79°57′32″B / 32.8179°N 79.9589°W / 32.8179; -79.9589 (Charleston)
201 Thousand Oaks Kaliforniya 129.342 126.683 7013209893987354260+2,10% &0000000000000055.00000055,0 sq mi
142.5 km2
&0000000000002302.0000002.302 per sq mi
889 km−2
34°11′36″K 118°52′27″B / 34.1933°N 118.8742°W / 34.1933; -118.8742 (Thousand Oaks)
202 Visalia Kaliforniya 129.281 124.442 7013388855852525670+3,89% &0000000000000036.20000036,2 sq mi
93.9 km2
&0000000000003433.0000003.433 per sq mi
1,326 km−2
36°19′38″K 119°19′24″B / 36.3272°N 119.3234°W / 36.3272; -119.3234 (Visalia)
203 Cedar Rapids Iowa 129.195 126.326 7013227110808542980+2,27% &0000000000000070.80000070,8 sq mi
183.4 km2
&0000000000001784.0000001.784 per sq mi
689 km−2
41°58′01″K 91°40′40″B / 41.9670°N 91.6778°W / 41.9670; -91.6778 (Cedar Rapids)
204 Elizabeth New Jersey 128.705 124.969 7013298954140626870+2,99% &0000000000000012.30000012,3 sq mi
31.9 km2
&0000000000010144.00000010.144 per sq mi
3,917 km−2
40°39′59″K 74°11′37″B / 40.6663°N 74.1935°W / 40.6663; -74.1935 (Elizabeth)
205 Roseville Kaliforniya 128.615 118.788 7013827272115028450+8,27% &0000000000000036.20000036,2 sq mi
93.8 km2
&0000000000003279.0000003.279 per sq mi
1,266 km−2
38°45′57″K 121°18′12″B / 38.7657°N 121.3032°W / 38.7657; -121.3032 (Roseville)
206 Gainesville Florida 128.460 124.354 7013330186403332420+3,30% &0000000000000061.30000061,3 sq mi
158.8 km2
&0000000000002028.0000002.028 per sq mi
783 km−2
29°40′44″K 82°20′45″B / 29.6788°N 82.3459°W / 29.6788; -82.3459 (Gainesville)
207 Carrollton Teksas 128.353 119.097 7013777181625061920+7,77% &0000000000000036.30000036,3 sq mi
94.0 km2
&0000000000003281.0000003.281 per sq mi
1,267 km−2
32°59′18″K 96°53′59″B / 32.9884°N 96.8998°W / 32.9884; -96.8998 (Carrollton)
208 Stamford Connecticut 128.278 122.643 7013459463646518760+4,59% &0000000000000037.60000037,6 sq mi
97.5 km2
&0000000000003258.0000003.258 per sq mi
1,258 km−2
41°04′48″K 73°32′46″B / 41.0799°N 73.5460°W / 41.0799; -73.5460 (Stamford)
209 Denton Teksas 128.205 113.383 7013130725064604040+13,07% &0000000000000088.00000088,0 sq mi
227.8 km2
&0000000000001289.0000001.289 per sq mi
498 km−2
33°12′54″K 97°08′30″B / 33.2151°N 97.1417°W / 33.2151; -97.1417 (Denton)
210 Midland Teksas 128.037 111.147 7013151960916623930+15,20% &0000000000000072.10000072,1 sq mi
186.7 km2
&0000000000001542.0000001.542 per sq mi
595 km−2
32°01′48″K 102°06′35″B / 32.0299°N 102.1097°W / 32.0299; -102.1097 (Midland)
211 Coral Springs Florida 127.952 121.096 7013566162383563450+5,66% &0000000000000023.80000023,8 sq mi
61.6 km2
&0000000000005090.0000005.090 per sq mi
1,965 km−2
26°16′15″K 80°15′33″B / 26.2708°N 80.2593°W / 26.2708; -80.2593 (Coral Springs)
212 Concord Kaliforniya 127.522 122.067 7013446885726691080+4,47% &0000000000000030.50000030,5 sq mi
79.1 km2
&0000000000003996.0000003.996 per sq mi
1,543 km−2
37°58′20″K 122°00′06″B / 37.9722°N 122.0016°W / 37.9722; -122.0016 (Concord)
213 Topeka Kansas 127.215 127.473 −0,20% &0000000000000060.20000060,2 sq mi
155.8 km2
&0000000000002119.0000002.119 per sq mi
818 km−2
39°02′10″K 95°41′41″B / 39.0362°N 95.6948°W / 39.0362; -95.6948 (Topeka)
214 Simi Valley Kaliforniya 126.871 124.237 7013212014134275620+2,12% &0000000000000041.50000041,5 sq mi
107.4 km2
&0000000000002995.0000002.995 per sq mi
1,156 km−2
34°16′01″K 118°44′55″B / 34.2669°N 118.7485°W / 34.2669; -118.7485 (Simi Valley)
215 Surprise Arizona 126.275 117.517 7013745253878162310+7,45% &0000000000000105.700000105,7 sq mi
273.9 km2
&0000000000001111.0000001.111 per sq mi
429 km−2
33°40′14″K 112°27′10″B / 33.6706°N 112.4527°W / 33.6706; -112.4527 (Surprise)
216 Lafayette[28] Louisiana 126.066 120.623 7013451240642331890+4,51% &0000000000000049.20000049,2 sq mi
127.5 km2
&0000000000002450.0000002.450 per sq mi
946 km−2
30°12′42″K 92°01′53″B / 30.2116°N 92.0314°W / 30.2116; -92.0314 (Lafayette)
217 Kent Washington 125.560 92.411 7013358712707361680+35,87% &0000000000000028.60000028,6 sq mi
74.1 km2
&0000000000003228.0000003.228 per sq mi
1,246 km−2
47°23′07″K 122°13′01″B / 47.3853°N 122.2169°W / 47.3853; -122.2169 (Kent)
218 Hartford Connecticut 124.705 124.775 −0,06% &0000000000000017.40000017,4 sq mi
45.0 km2
&0000000000007179.0000007.179 per sq mi
2,772 km−2
41°45′58″K 72°41′00″B / 41.7660°N 72.6833°W / 41.7660; -72.6833 (Hartford)
219 Santa Clara Kaliforniya 122.192 116.468 7013491465466909370+4,91% &0000000000000018.40000018,4 sq mi
47.7 km2
&0000000000006327.0000006.327 per sq mi
2,443 km−2
37°21′53″K 121°58′04″B / 37.3646°N 121.9679°W / 37.3646; -121.9679 (Santa Clara)
220 Victorville Kaliforniya 121.901 115.903 7013517501704011110+5,18% &0000000000000073.20000073,2 sq mi
189.5 km2
&0000000000001584.0000001.584 per sq mi
612 km−2
34°31′40″K 117°21′13″B / 34.5277°N 117.3536°W / 34.5277; -117.3536 (Victorville)
221 Abilene Teksas 120.958 117.063 7013332726822309350+3,33% &0000000000000106.800000106,8 sq mi
276.6 km2
&0000000000001096.0000001.096 per sq mi
423 km−2
32°27′16″K 99°44′17″B / 32.4545°N 99.7381°W / 32.4545; -99.7381 (Abilene)
222 Murfreesboro Tennessee 120.954 108.755 7013112169555422740+11,22% &0000000000000055.30000055,3 sq mi
143.3 km2
&0000000000001965.0000001.965 per sq mi
759 km−2
35°51′08″K 86°24′58″B / 35.8522°N 86.4161°W / 35.8522; -86.4161 (Murfreesboro)
223 Evansville Indiana 120.346 117.429 7013248405419444940+2,48% &0000000000000044.20000044,2 sq mi
114.4 km2
&0000000000002660.0000002.660 per sq mi
1,027 km−2
37°59′16″K 87°32′05″B / 37.9877°N 87.5347°W / 37.9877; -87.5347 (Evansville)
224 Vallejo Kaliforniya 120.228 115.942 7012369667592416900+3,70% &0000000000000030.70000030,7 sq mi
79.4 km2
&0000000000003780.0000003.780 per sq mi
1,460 km−2
38°06′28″K 122°15′50″B / 38.1079°N 122.2639°W / 38.1079; -122.2639 (Vallejo)
225 Athens[29] Georgia 119.648 115.452 7013363441083740430+3,63% &0000000000000116.400000116,4 sq mi
301.4 km2
&0000000000000992.000000992 per sq mi
383 km−2
33°56′59″K 83°22′12″B / 33.9496°N 83.3701°W / 33.9496; -83.3701 (Athens)
226 Allentown Pennsylvania 119.104 118.032 7013908228277077390+0,91% &0000000000000017.50000017,5 sq mi
45.4 km2
&0000000000006727.0000006.727 per sq mi
2,597 km−2
40°35′38″K 75°28′42″B / 40.5940°N 75.4782°W / 40.5940; -75.4782 (Allentown)
227 Berkeley Kaliforniya 118.853 112.580 7013557203766210690+5,57% &0000000000000010.50000010,5 sq mi
27.1 km2
&0000000000010752.00000010.752 per sq mi
4,152 km−2
37°52′00″K 122°17′57″B / 37.8667°N 122.2991°W / 37.8667; -122.2991 (Berkeley)
228 Norman Oklahoma 118.040 110.925 7013641424385846290+6,41% &0000000000000178.800000178,8 sq mi
463.0 km2
&0000000000000621.000000621 per sq mi
240 km−2
35°13′K 97°26′B / 35.22°N 97.44°W / 35.22; -97.44 (Norman)
229 Ann Arbor Michigan 117.770 113.934 7013336686151631650+3,37% &0000000000000027.80000027,8 sq mi
72.1 km2
&0000000000004094.0000004.094 per sq mi
1,581 km−2
42°16′32″K 83°43′53″B / 42.2756°N 83.7313°W / 42.2756; -83.7313 (Ann Arbor)
230 Beaumont Teksas 117.585 118.296 −0,60% &0000000000000082.80000082,8 sq mi
214.5 km2
&0000000000001429.0000001.429 per sq mi
552 km−2
30°05′03″K 94°08′45″B / 30.0843°N 94.1458°W / 30.0843; -94.1458 (Beaumont)
231 Independence Missouri 117.494 116.830 7013568347171103320+0,57% &0000000000000077.60000077,6 sq mi
200.9 km2
&0000000000001506.0000001.506 per sq mi
582 km−2
39°05′07″K 94°21′05″B / 39.0853°N 94.3513°W / 39.0853; -94.3513 (Independence)
232 Columbia Missouri 116.906 108.500 7012774746543778800+7,75% &0000000000000063.10000063,1 sq mi
163.4 km2
&0000000000001720.0000001.720 per sq mi
664 km−2
38°56′52″K 92°19′34″B / 38.9479°N 92.3261°W / 38.9479; -92.3261 (Columbia)
233 Springfield Illinois 116.809 116.250 7013480860215053760+0,48% &0000000000000059.50000059,5 sq mi
154.1 km2
&0000000000001954.0000001.954 per sq mi
755 km−2
39°45′50″K 89°40′15″B / 39.7639°N 89.6708°W / 39.7639; -89.6708 (Springfield)
234 El Monte Kaliforniya 116.631 113.475 7013278122934567080+2,78% &0000000000000009.6000009,6 sq mi
24.8 km2
&0000000000011867.00000011.867 per sq mi
4,582 km−2
34°04′29″K 118°01′45″B / 34.0746°N 118.0291°W / 34.0746; -118.0291 (El Monte)
235 Fargo North Dakota 115.863 105.549 7013977176477275960+9,77% &0000000000000048.80000048,8 sq mi
126.4 km2
&0000000000002162.0000002.162 per sq mi
835 km−2
46°51′55″K 96°49′44″B / 46.8652°N 96.8290°W / 46.8652; -96.8290 (Fargo)
236 Peoria Illinois 115.828 115.007 7013713869590546670+0,71% &0000000000000048.00000048,0 sq mi
124.3 km2
&0000000000002396.0000002.396 per sq mi
925 km−2
40°45′08″K 89°37′02″B / 40.7523°N 89.6171°W / 40.7523; -89.6171 (Peoria)
237 Provo Utah 114.801 112.488 7013205621933006190+2,06% &0000000000000041.70000041,7 sq mi
107.9 km2
&0000000000002699.0000002.699 per sq mi
1,042 km−2
40°14′43″K 111°38′41″B / 40.2453°N 111.6448°W / 40.2453; -111.6448 (Provo)
238 Lansing Michigan 114.620 114.297 7013282597093537020+0,28% &0000000000000036.00000036,0 sq mi
93.4 km2
&0000000000003171.0000003.171 per sq mi
1,224 km−2
42°42′35″K 84°33′22″B / 42.7098°N 84.5562°W / 42.7098; -84.5562 (Lansing)
239 Odessa Teksas 114.597 99.940 7013146657994796880+14,67% &0000000000000042.00000042,0 sq mi
108.7 km2
&0000000000002382.0000002.382 per sq mi
920 km−2
31°52′49″K 102°20′36″B / 31.8804°N 102.3434°W / 31.8804; -102.3434 (Odessa)
240 Downey Kaliforniya 114.172 111.772 7013214722828615390+2,15% &0000000000000012.40000012,4 sq mi
32.1 km2
&0000000000009008.0000009.008 per sq mi
3,478 km−2
33°56′18″K 118°07′51″B / 33.9382°N 118.1309°W / 33.9382; -118.1309 (Downey)
241 Wilmington Kuzey Karolina 113.657 106.476 7013674424283406590+6,74% &0000000000000051.50000051,5 sq mi
133.4 km2
&0000000000002068.0000002.068 per sq mi
798 km−2
34°12′33″K 77°53′09″B / 34.2092°N 77.8858°W / 34.2092; -77.8858 (Wilmington)
242 Arvada Colorado 113.574 106.433 7013670938524705680+6,71% &0000000000000035.10000035,1 sq mi
91.0 km2
&0000000000003029.0000003.029 per sq mi
1,169 km−2
39°48′35″K 105°06′24″B / 39.8097°N 105.1066°W / 39.8097; -105.1066 (Arvada)
243 Costa Mesa Kaliforniya 112.784 109.960 7013256820662058930+2,57% &0000000000000015.70000015,7 sq mi
40.5 km2
&0000000000007025.0000007.025 per sq mi
2,712 km−2
33°39′57″K 117°54′44″B / 33.6659°N 117.9123°W / 33.6659; -117.9123 (Costa Mesa)
244 Round Rock Teksas 112.744 99.887 7013128715448456760+12,87% &0000000000000034.10000034,1 sq mi
88.4 km2
&0000000000002928.0000002.928 per sq mi
1,131 km−2
30°31′25″K 97°40′03″B / 30.5237°N 97.6674°W / 30.5237; -97.6674 (Round Rock)
245 Carlsbad Kaliforniya 112.299 105.328 7013661837308218140+6,62% &0000000000000037.70000037,7 sq mi
97.7 km2
&0000000000002792.0000002.792 per sq mi
1,078 km−2
33°07′26″K 117°16′58″B / 33.1239°N 117.2828°W / 33.1239; -117.2828 (Carlsbad)
246 Miami Gardens Florida 112.265 107.167 7013475706140882920+4,76% &0000000000000018.20000018,2 sq mi
47.2 km2
&0000000000005878.0000005.878 per sq mi
2,270 km−2
25°56′56″K 80°14′37″B / 25.9489°N 80.2436°W / 25.9489; -80.2436 (Miami Gardens)
247 Westminster Colorado 112.090 106.114 7013563167913753130+5,63% &0000000000000031.60000031,6 sq mi
81.7 km2
&0000000000003363.0000003.363 per sq mi
1,299 km−2
39°52′56″K 105°03′52″B / 39.8822°N 105.0644°W / 39.8822; -105.0644 (Westminster)
248 Inglewood Kaliforniya 111.905 109.673 7013203514082773340+2,04% &0000000000000009.1000009,1 sq mi
23.5 km2
&0000000000012095.00000012.095 per sq mi
4,670 km−2
33°57′22″K 118°20′39″B / 33.9561°N 118.3443°W / 33.9561; -118.3443 (Inglewood)
249 Rochester Minnesota 111.402 106.769 7013433927450851840+4,34% &0000000000000054.60000054,6 sq mi
141.4 km2
&0000000000001956.0000001.956 per sq mi
755 km−2
44°00′55″K 92°28′38″B / 44.0154°N 92.4772°W / 44.0154; -92.4772 (Rochester)
250 Fairfield Kaliforniya 111.125 105.321 7013551077183087890+5,51% &0000000000000037.40000037,4 sq mi
96.8 km2
&0000000000002817.0000002.817 per sq mi
1,088 km−2
38°15′24″K 122°02′23″B / 38.2568°N 122.0397°W / 38.2568; -122.0397 (Fairfield)
251 Elgin Illinois 111.117 108.188 7013270732428735170+2,71% &0000000000000037.20000037,2 sq mi
96.3 km2
&0000000000002911.0000002.911 per sq mi
1,124 km−2
42°02′23″K 88°19′18″B / 42.0396°N 88.3217°W / 42.0396; -88.3217 (Elgin)
252 West Jordan Utah 110.920 103.712 7013695001542733720+6,95% &0000000000000032.50000032,5 sq mi
84.1 km2
&0000000000003195.0000003.195 per sq mi
1,234 km−2
40°36′08″K 112°00′04″B / 40.6023°N 112.0010°W / 40.6023; -112.0010 (West Jordan)
253 Clearwater Florida 110.703 107.685 7013280261874912940+2,80% &0000000000000025.60000025,6 sq mi
66.2 km2
&0000000000004213.0000004.213 per sq mi
1,627 km−2
27°58′46″K 82°45′59″B / 27.9795°N 82.7663°W / 27.9795; -82.7663 (Clearwater)
254 Manchester New Hampshire 110.448 109.565 7013805914297449010+0,81% &0000000000000033.10000033,1 sq mi
85.7 km2
&0000000000003310.0000003.310 per sq mi
1,278 km−2
42°59′05″K 71°26′38″B / 42.9847°N 71.4439°W / 42.9847; -71.4439 (Manchester)
255 Lowell Massachusetts 109.945 106.519 7013321632760352610+3,22% &0000000000000013.60000013,6 sq mi
35.2 km2
&0000000000007842.0000007.842 per sq mi
3,028 km−2
42°38′20″K 71°19′20″B / 42.6389°N 71.3221°W / 42.6389; -71.3221 (Lowell)
256 Gresham Oregon 109.892 105.594 7013407030702502040+4,07% &0000000000000023.20000023,2 sq mi
60.1 km2
&0000000000004551.0000004.551 per sq mi
1,757 km−2
45°30′08″K 122°26′30″B / 45.5023°N 122.4416°W / 45.5023; -122.4416 (Gresham)
257 Cambridge Massachusetts 109.694 105.162 7013430954146935210+4,31% &0000000000000006.4000006,4 sq mi
16.5 km2
&0000000000016469.00000016.469 per sq mi
6,359 km−2
42°22′34″K 71°07′06″B / 42.3760°N 71.1183°W / 42.3760; -71.1183 (Cambridge)
258 Ventura[30] Kaliforniya 109.484 106.433 7013286659212838120+2,87% &0000000000000021.70000021,7 sq mi
56.1 km2
&0000000000004915.0000004.915 per sq mi
1,898 km−2
34°16′05″K 119°15′18″B / 34.2681°N 119.2550°W / 34.2681; -119.2550 (Ventura)
259 Temecula Kaliforniya 109.428 100.097 7011932195770103000+9,32% &0000000000000030.20000030,2 sq mi
78.1 km2
&0000000000003320.0000003.320 per sq mi
1,282 km−2
33°30′07″K 117°07′29″B / 33.5019°N 117.1246°W / 33.5019; -117.1246 (Temecula)
260 Waterbury Connecticut 109.307 110.366 −0,96% &0000000000000028.50000028,5 sq mi
73.9 km2
&0000000000003870.0000003.870 per sq mi
1,494 km−2
41°33′31″K 73°02′12″B / 41.5585°N 73.0367°W / 41.5585; -73.0367 (Waterbury)
261 Antioch Kaliforniya 108.930 102.372 7013640604852889460+6,41% &0000000000000028.30000028,3 sq mi
73.4 km2
&0000000000003611.0000003.611 per sq mi
1,394 km−2
37°58′39″K 121°47′51″B / 37.9775°N 121.7976°W / 37.9775; -121.7976 (Antioch)
262 Billings Montana 108.869 104.170 7013451089565133920+4,51% &0000000000000043.40000043,4 sq mi
112.4 km2
&0000000000002399.0000002.399 per sq mi
926 km−2
45°47′22″K 108°33′00″B / 45.7895°N 108.5499°W / 45.7895; -108.5499 (Billings)
263 High Point Kuzey Karolina 108.629 104.371 7013407967730499850+4,08% &0000000000000053.80000053,8 sq mi
139.3 km2
&0000000000001940.0000001.940 per sq mi
749 km−2
35°59′08″K 79°59′25″B / 35.9855°N 79.9902°W / 35.9855; -79.9902 (High Point)
264 Richardson Teksas 108.617 99.223 7013946756296423210+9,47% &0000000000000028.60000028,6 sq mi
74.0 km2
&0000000000003474.0000003.474 per sq mi
1,341 km−2
32°58′20″K 96°42′29″B / 32.9723°N 96.7081°W / 32.9723; -96.7081 (Richardson)
265 Richmond Kaliforniya 108.565 103.701 7013469040799992290+4,69% &0000000000000030.10000030,1 sq mi
77.9 km2
&0000000000003449.0000003.449 per sq mi
1,332 km−2
37°57′11″K 122°21′34″B / 37.9530°N 122.3594°W / 37.9530; -122.3594 (Richmond)
266 West Covina Kaliforniya 108.455 106.098 7013222153103734280+2,22% &0000000000000016.00000016,0 sq mi
41.5 km2
&0000000000006614.0000006.614 per sq mi
2,554 km−2
34°03′21″K 117°54′36″B / 34.0559°N 117.9099°W / 34.0559; -117.9099 (West Covina)
267 Pueblo Colorado 108.423 106.595 7013171490219991560+1,71% &0000000000000053.60000053,6 sq mi
138.9 km2
&0000000000001987.0000001.987 per sq mi
767 km−2
38°16′23″K 104°36′45″B / 38.2731°N 104.6124°W / 38.2731; -104.6124 (Pueblo)
268 Murrieta Kaliforniya 108.368 103.466 7012473778825894500+4,74% &0000000000000033.60000033,6 sq mi
87.0 km2
&0000000000003081.0000003.081 per sq mi
1,190 km−2
33°34′19″K 117°11′27″B / 33.5719°N 117.1907°W / 33.5719; -117.1907 (Murrieta)
269 Centennial Colorado 107.201 100.377 7012679837014455500+6,80% &0000000000000028.70000028,7 sq mi
74.4 km2
&0000000000003495.0000003.495 per sq mi
1,349 km−2
39°35′26″K 104°52′09″B / 39.5906°N 104.8691°W / 39.5906; -104.8691 (Centennial)
270 Norwalk Kaliforniya 107.096 105.549 7013146566997318780+1,47% &0000000000000009.7000009,7 sq mi
25.1 km2
&0000000000010873.00000010.873 per sq mi
4,198 km−2
33°54′25″K 118°05′00″B / 33.9069°N 118.0834°W / 33.9069; -118.0834 (Norwalk)
271 North Charleston South Carolina 106.749 97.471 7013951872864749510+9,52% &0000000000000076.60000076,6 sq mi
119.5 km2
&0000000000001393.0000001.393 per sq mi
538 km−2
32°53′07″K 80°01′01″B / 32.8853°N 80.0169°W / 32.8853; -80.0169 (North Charleston)
272 Everett Washington 106.736 103.019 7013360807229734320+3,61% &0000000000000033.40000033,4 sq mi
86.6 km2
&0000000000003080.0000003.080 per sq mi
1,189 km−2
48°00′12″K 122°10′27″B / 48.0033°N 122.1742°W / 48.0033; -122.1742 (Everett)
273 Pompano Beach Florida 106.105 99.845 7013626971806299770+6,27% &0000000000000024.00000024,0 sq mi
62.2 km2
&0000000000004160.0000004.160 per sq mi
1,606 km−2
26°14′33″K 80°07′44″B / 26.2426°N 80.1290°W / 26.2426; -80.1290 (Pompano Beach)
274 Daly City Kaliforniya 106.094 101.123 7013491579561524080+4,92% &0000000000000007.7000007,7 sq mi
19.8 km2
&0000000000013195.00000013.195 per sq mi
5,095 km−2
37°42′03″K 122°27′54″B / 37.7009°N 122.4650°W / 37.7009; -122.4650 (Daly City)
275 Palm Bay Florida 105.838 103.190 7013256614012985750+2,57% &0000000000000065.70000065,7 sq mi
170.2 km2
&0000000000001571.0000001.571 per sq mi
606 km−2
27°59′08″K 80°39′45″B / 27.9856°N 80.6626°W / 27.9856; -80.6626 (Palm Bay)
276 Burbank Kaliforniya 105.368 103.340 7013196245403522350+1,96% &0000000000000017.30000017,3 sq mi
44.9 km2
&0000000000005959.0000005.959 per sq mi
2,301 km−2
34°11′20″K 118°19′30″B / 34.1890°N 118.3249°W / 34.1890; -118.3249 (Burbank)
277 Wichita Falls Teksas 105.114 104.553 7013536569969297870+0,54% &0000000000000072.10000072,1 sq mi
186.8 km2
&0000000000001449.0000001.449 per sq mi
560 km−2
33°54′24″K 98°31′33″B / 33.9067°N 98.5259°W / 33.9067; -98.5259 (Wichita Falls)
278 Boulder Colorado 105.112 97.385 7013793448683062070+7,93% &0000000000000025.70000025,7 sq mi
66.5 km2
&0000000000003947.0000003.947 per sq mi
1,524 km−2
40°01′03″K 105°16′47″B / 40.0175°N 105.2797°W / 40.0175; -105.2797 (Boulder)
279 Green Bay Wisconsin 104.891 104.057 7013801483802146910+0,80% &0000000000000045.50000045,5 sq mi
117.8 km2
&0000000000002289.0000002.289 per sq mi
884 km−2
44°31′15″K 87°59′03″B / 44.5207°N 87.9842°W / 44.5207; -87.9842 (Green Bay)
280 Broken Arrow Oklahoma 104.726 98.850 7013594436014162870+5,94% &0000000000000061.60000061,6 sq mi
159.5 km2
&0000000000001605.0000001.605 per sq mi
620 km−2
36°02′11″K 95°46′52″B / 36.0365°N 95.7810°W / 36.0365; -95.7810 (Broken Arrow)
281 West Palm Beach Florida 104.031 99.919 7013411533342007030+4,12% &0000000000000055.30000055,3 sq mi
143.2 km2
&0000000000001807.0000001.807 per sq mi
698 km−2
26°44′54″K 80°07′36″B / 26.7483°N 80.1266°W / 26.7483; -80.1266 (West Palm Beach)
282 College Station Teksas 103.483 93.857 7013102560277869520+10,26% &0000000000000049.60000049,6 sq mi
128.5 km2
&0000000000001978.0000001.978 per sq mi
764 km−2
30°36′05″K 96°18′52″B / 30.6013°N 96.3144°W / 30.6013; -96.3144 (College Station)
283 Pearland Teksas 103.441 91.252 7013133575154517160+13,36% &0000000000000047.50000047,5 sq mi
122.9 km2
&0000000000001900.0000001.900 per sq mi
740 km−2
29°33′16″K 95°17′45″B / 29.5544°N 95.2958°W / 29.5544; -95.2958 (Pearland)
284 Santa Maria Kaliforniya 103.410 99.553 7013387431820236460+3,87% &0000000000000022.80000022,8 sq mi
58.9 km2
&0000000000004375.0000004.375 per sq mi
1,689 km−2
34°56′00″K 120°26′38″B / 34.9332°N 120.4438°W / 34.9332; -120.4438 (Santa Maria)
285 El Cajon Kaliforniya 103.091 99.478 7013363195882506680+3,63% &0000000000000014.40000014,4 sq mi
37.4 km2
&0000000000006892.0000006.892 per sq mi
2,661 km−2
32°48′06″K 116°57′38″B / 32.8017°N 116.9605°W / 32.8017; -116.9605 (El Cajon)
286 San Mateo Kaliforniya 102.893 97.207 7012584937298754200+5,85% &0000000000000015.90000015,9 sq mi
41.1 km2
&0000000000008014.0000008.014 per sq mi
3,094 km−2
37°33′15″K 122°18′47″B / 37.5542°N 122.3131°W / 37.5542; -122.3131 (San Mateo)
287 Lewisville Teksas 102.889 95.290 7013797460384090670+7,97% &0000000000000042.50000042,5 sq mi
110.0 km2
&0000000000002618.0000002.618 per sq mi
1,011 km−2
33°02′18″K 97°00′22″B / 33.0383°N 97.0061°W / 33.0383; -97.0061 (Lewisville)
288 Rialto Kaliforniya 102.741 99.171 7013359984269594940+3,60% &0000000000000022.40000022,4 sq mi
57.9 km2
&0000000000004437.0000004.437 per sq mi
1,713 km−2
34°06′42″K 117°23′18″B / 34.1118°N 117.3883°W / 34.1118; -117.3883 (Rialto)
289 Davenport Iowa 102.448 99.685 7013277173095250040+2,77% &0000000000000062.90000062,9 sq mi
163.0 km2
&0000000000001584.0000001.584 per sq mi
611 km−2
41°33′15″K 90°36′14″B / 41.5541°N 90.6040°W / 41.5541; -90.6040 (Davenport)
290 Lakeland Florida 102.346 97.422 7013505429985013650+5,05% &0000000000000074.40000074,4 sq mi
193.0 km2
&0000000000001711.0000001.711 per sq mi
661 km−2
28°02′28″K 81°57′32″B / 28.0411°N 81.9589°W / 28.0411; -81.9589 (Lakeland)
291 Clovis Kaliforniya 102.189 95.631 7013685760893434140+6,86% &0000000000000023.30000023,3 sq mi
60.3 km2
&0000000000004386.0000004.386 per sq mi
1,695 km−2
36°29′35″K 119°25′16″B / 36.4931°N 119.4211°W / 36.4931; -119.4211 (Clovis)
292 Edison[31] New Jersey 101.970 99.967 7013200366120819870+2,00% &0000000000000030.60000030,6 sq mi
79.4 km2
&0000000000003339.0000003.339,0 per sq mi
1289 km−2
40°30′14″K 74°20′58″B / 40.5040°N 74.3494°W / 40.5040; -74.3494 (Edison)
293 Sandy Springs Georgia 101.908 93.853 7013858257061575020+8,58% &0000000000000039.00000039,0 sq mi
101.0 km2
&0000000000002613.0000002.613,0 per sq mi
1009 km−2
33°33′41″K 84°13′37″B / 33.5615°N 84.227°W / 33.5615; -84.227 (Sandy Springs)
294 Tyler Teksas 101.421 96.900 7013466563467492260+4,67% &0000000000000054.40000054,4 sq mi
140.8 km2
&0000000000001782.0000001.782 per sq mi
688 km−2
32°21′K 95°18′B / 32.35°N 95.30°W / 32.35; -95.30 (Tyler)
295 Las Cruces New Mexico 101.408 97.618 7013388248069003670+3,88% &0000000000000076.30000076,3 sq mi
197.6 km2
&0000000000001279.0000001.279 per sq mi
494 km−2
32°19′11″K 106°45′55″B / 32.3197°N 106.7653°W / 32.3197; -106.7653 (Las Cruces)
296 South Bend Indiana 101.190 101.168 7012217460066424200+0,02% &0000000000000041.50000041,5 sq mi
107.4 km2
&0000000000002440.0000002.440 per sq mi
942 km−2
41°40′37″K 86°16′08″B / 41.6769°N 86.2690°W / 41.6769; -86.2690 (South Bend)
297 Woodbridge[31] New Jersey 100.824 99.585 7012124416327760200+1,24% &0000000000000024.50000024,5 sq mi
63.5 km2
&0000000000004290.0000004.290,0 per sq mi
1656 km−2
40°33′39″K 74°17′33″B / 40.5608°N 74.2926°W / 40.5608; -74.2926 (Woodbridge)


Yayılım[değiştir | kaynağı değiştir]

100,000 ve daha fazla nüfusa sahip şehirler aşağıdaki şekildeki gibi yayılım gösterir. Küçük tüzel kişilik kazanmış yerleşimler dahil değildir.[kaynak belirtilmeli]Densityhisto.jpg

Ortalama yoğunluk 1,593.91/km2.[kaynak belirtilmeli]

Medyan 1,220.41/km2.[kaynak belirtilmeli]

Nüfus Belediye yönetimi sayısı[32]
1,000,000+ 10
300,000–999,999 54
200,000–299,999 52
100,000–199,999 179
Toplam 295
Eyalet Şehir sayısı
CA 70
TX 36
FL 21
CO 11
AZ 10
NC 9
IL 8
VA, WA 7
MI, NJ, OH, TN 6
CT, GA, KS, MA, MO, NY 5
AL, IN, LA, NV, OK, OR, PA, UT 4
IA, MN, SC, WI 3
KY, NE, NM 2
AK, AR, DC, HI, ID, MD, MS, MT, ND, NH, RI, SD 1
DE, ME, VT, WV, WY 0

Galeri[değiştir | kaynağı değiştir]


Porto Riko[değiştir | kaynağı değiştir]

Aşağıdaki tablo Porto Riko'nun 1 Temmuz 2014'te ABD Nüfus Bürosu tarafından tahmin edilen 100,000 ve üzeri nüfusa sahip beş belediyesini (municipios) listeler.

Aşağıdaki tablo bu bilgileri içerir:

  1. Municipio sırası ABD Nüfus Bürosu tarafından tahmin edilen 1 Temmuz 2014 nüfusuna göredir[33]
  2. Municipio[33]
  3. Municipio'nun ABD Nüfus Bürosu tarafından tahmin edilen 1 Temmuz 2014 nüfusu[33]
  4. 2010 ABD Nüfus Sayımına göre 1 Nisan 2010 nüfusu [33]
  5. 1 Nisan 2010'dan 1 Temmuz 2014'e şehrin nüfusunun değişimi
  6. 1 Ocak 2010 municipio yüzölçümü[4]
  7. 1 Nisan 2010 municipio nüfus yoğunluğu (Birim alana düşen kişi sayısı)[4]
  8. Municipio'nun enlem ve boylam koordinatları
2014 sırası Municipio 2014 tahmini 2010 Sayımı Değişim 2010 arazi alanı 2010 nüfus yoğunluğu Yer
1 San Juan 365.575 395.326 −7,53% &0000000000000039.50000039,5 sq mi
102.3 km2
&0000000000010008.00000010.008 per sq mi
3,864 km−2
18°24′23″K 66°03′50″B / 18.4064°N 66.0640°W / 18.4064; -66.0640 (San Juan)
2 Bayamón 194.210 208.116 −6,68% &0000000000000027.00000027,0 sq mi
69.9 km2
&0000000000007716.0000007.716 per sq mi
2,979 km−2
18°22′48″K 66°09′48″B / 18.3801°N 66.1633°W / 18.3801; -66.1633 (Bayamón)
3 Carolina 165.820 176.762 −6,19% &0000000000000020.70000020,7 sq mi
53.5 km2
&0000000000008559.0000008.559 per sq mi
3,305 km−2
18°24′44″K 65°58′47″B / 18.4121°N 65.9798°W / 18.4121; -65.9798 (Carolina)
4 Ponce 153.540 166.327 −7,69% &0000000000000030.60000030,6 sq mi
79.3 km2
&0000000000005434.0000005.434 per sq mi
2,098 km−2
17°59′15″K 66°36′35″B / 17.9874°N 66.6097°W / 17.9874; -66.6097 (Ponce)
5 Caguas 137.032 142.893 −4,10% &0000000000000010.90000010,9 sq mi
28.3 km2
&0000000000013090.00000013.090 per sq mi
5,054 km−2
18°13′57″K 66°02′20″B / 18.2324°N 66.0390°W / 18.2324; -66.0390 (Caguas)


Sayım yerleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Aşağıdaki tablo ABD'nin 2010 sayımına göre nüfusu en az 100,000 olan sayım yerlerini listeler. Sayım yeri ABD Nüfus Bürosu tarafından istatistiksel amaçlar için belirlenen nüfus yoğunluklarıdır. Sayım yerleri her on sayımda bir şehir, kasaba ve köyler gibi tüzel kişilik kazanmış yerleşimlerin karşılığı olarak belirlenir. Sayım yerleri ayrı bir belediyeye sahip olmayan nüfuslu bölgelerdir. Ancak fiziki olarak tüzel kişilik kazanmış yerleşimlere benzer. Ana listedeki tüzel kişilik kazanmış şehirlerin aksine, ABD Nüfus Bürosu sayım yerleri için yıllık nüfus tahminleri yayınlamaz.

Aşağıdaki tablo bu bilgileri içerir:

  1. Şehir
  2. Eyalet
  3. 2010 ABD Nüfus Sayımına göre şehrin 1 Nisan 2010 nüfusu
  4. 2000 ABD Nüfus Sayımına göre şehrin 1 Nisan 2000 nüfusu
  5. 1 Nisan 2000'den 1 Nisan 2010'a kadar şehrin nüfusunun yüzdelik değişimi
  6. 1 Ocak 2010 şehir yüzölçümü[4]
  7. 1 Nisan 2010 şehrin nüfus yoğunluğu (birim alana düşen kişi sayısı)[4]
  8. Şehir ANSI INCITS 446–2008 coğrafik kodu
  9. Şehrin enlem ve boylam koordinatları
Şehir Eyalet 2010 Sayımı 2000 Sayımı Değişim 2010 yüzölçüm 2010 nüfus yoğunluğu ANSI Yer
Paradise Nevada 223.167 186.070 7013199371204385450+19,94% &0000000000000046.71700046,717 sq mi
120.997 km2
&İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ",".İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","4.777 per sq mi
1,844 km−2
02409023 36°04′51″K 115°08′12″B / 36.08073°N 115.1368°W / 36.08073; -115.1368 (Paradise)
Arlington Virginia 207.627 189.453 7013959288055612740+9,59% &0000000000000025.98000025,98 sq mi
3085 km2
&0000000000007992.0000007.992 per sq mi
3100 km−2
38°52′48″K 77°10′59″B / 38.880°N 77.183°W / 38.880; -77.183 (Arlington)
Sunrise Manor Nevada 189.372 156.120 7012212990007686400+21,30% &0000000000000033.35200033,352 sq mi
86.382 km2
&0000000000005678.0000005.678 per sq mi
2,192 km−2
02410035 36°10′43″K 115°02′56″B / 36.1785°N 115.0490°W / 36.1785; -115.0490 (Sunrise Manor)
Spring Valley Nevada 178.395 117.390 7013519677996422180+51,97% &0000000000000033.22600033,226 sq mi
86.056 km2
&0000000000005369.0000005.369 per sq mi
2,073 km−2
02408797 36°05′55″K 115°15′43″B / 36.0987°N 115.2619°W / 36.0987; -115.2619 (Spring Valley)
Metairie Louisiana 138.481 146.136 −5,24% &0000000000000023.22200023,222 sq mi
60.144 km2
&0000000000005963.0000005.963 per sq mi
2,302 km−2
02403282 29°59′52″K 90°10′40″B / 29.9978°N 90.1779°W / 29.9978; -90.1779 (Metairie)
East Los Angeles Kaliforniya 126.496 124.283 7013178061359960740+1,78% &0000000000000007.4480007,448 sq mi
19.291 km2
&0000000000016984.00000016.984 per sq mi
6,557 km−2
02408711 34°01′53″K 118°10′07″B / 34.0315°N 118.1686°W / 34.0315; -118.1686 (East Los Angeles)
Enterprise Nevada 108.481 14.676 7013639172799127830+639,17% &0000000000000046.51300046,513 sq mi
120.467 km2
&0000000000002332.0000002.332 per sq mi
901 km−2
02408084 36°01′06″K 115°12′55″B / 36.0182°N 115.2154°W / 36.0182; -115.2154 (Enterprise)
Brandon Florida 103.483 77.895 7013328493484819310+32,85% &0000000000000033.10100033,101 sq mi
85.731 km2
&0000000000003126.0000003.126 per sq mi
1,207 km−2
02402711 27°56′10″K 82°17′57″B / 27.9360°N 82.2993°W / 27.9360; -82.2993 (Brandon)

Önceden 100,000'in üzerinde nüfusa sahip şehirler[değiştir | kaynağı değiştir]

Aşağıdaki tablo daha önceki sayımlarda en az 100,000 nüfusa sahip ancak daha sonra nüfusu azalan ya da başka bir şehirle birleştirilmiş ya da komşu şehire eklenmiş ABD şehirlerini listeler.

Aşağıdaki tablo bu bilgileri içerir:

  1. Şehrin adı
  2. Eyaletin adı
  3. ABD Nüfus Bürosu tarafından tahmin edilen 1 Temmuz 2014 nüfusu[3]
  4. Daha önceki sayımlara göre şehrin zirve nüfusu (ve sayım yılı)
  5. Zirve nüfustan 2014 sayımına nüfusun sayısal düşüşü.
  6. Zirve nüfustan 2014 sayımına nüfusun yüzdelik düşüşü.
  7. Öneme sahip ek notlar.
Şehir Eyalet 2014 tahmini nüfus Zirve nüfus (yıl) Zirve nüfustan
sayısal düşüş
Zirve nüfustan
yüzdelik düşüş
Notlar
Albany New York &0000000000098566.00000098.566 &0000000000134995.000000134.995 (1950) azalış-36,429 azalış-26.99% artış2.30% 2000'den 2010'a
Allegheny Pennsylvania N/A &0000000000129896.000000129.896 (1900) 1907'de Pittsburgh'a eklendi
Brooklyn New York N/A[34] &İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ",".İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","806.343 (1890) 1898'de New York City ile birleşti
Camden New Jersey &0000000000077332.00000077.332 &0000000000124555.000000124.555 (1950) azalış-47,223 azalış-37.91%
Canton Ohio &0000000000072297.00000072.297 &0000000000116912.000000116.912 (1950) azalış-44,615 azalış-38.16%
Dearborn Michigan &0000000000095535.00000095.535 &0000000000112007.000000112.007 (1960) azalış-16,472 azalış-14.71% artış9.93% 1990'dan 2010'a
Duluth Minnesota &0000000000086238.00000086.238 &0000000000107312.000000107.312 (1960) azalış-21,074 azalış-19.64%
Erie Pennsylvania &0000000000099452.00000099.452 &0000000000138440.000000138.440 (1960) azalış-38,988 azalış-28.16%
Fall River Massachusetts &0000000000088712.00000088.712 &0000000000120485.000000120.485 (1920) azalış-31,773 azalış-26.37%
Flint Michigan &0000000000099002.00000099.002 &0000000000196940.000000196.940 (1960) azalış-97,938 azalış-49.73%
Gary Indiana &0000000000077909.00000077.909 &0000000000178320.000000178.320 (1960) azalış-100,411 azalış-56.31%
Hammond Indiana &0000000000078384.00000078.384 &0000000000111698.000000111.698 (1960) azalış-33,314 azalış-29.83%
Kenosha Wisconsin &0000000000099894.00000099.894 &0000000000100150.000000100.150 (2012 est)* azalış-256 azalış-0.26% *100,000'i aştığı tek kayıtlı örnek 1 Temmuz 2012 tahmini
Livonia Michigan &0000000000094958.00000094.958 &0000000000110109.000000110.109 (1970) azalış-15,151 azalış-13.76%
Lynn Massachusetts &0000000000092137.00000092.137 &0000000000102320.000000102.320 (1930) azalış-10,183 azalış-9.95% artış15.11% 1980'den 2010'a
New Bedford Massachusetts &0000000000094845.00000094.845 &0000000000121217.000000121.217 (1920) azalış-26,372 azalış-21.76% artış1.39% 2000'den 2010'a
Niagara Falls New York &0000000000049219.00000049.219 &0000000000102394.000000102.394 (1960) azalış-53,175 azalış-51.93%
Parma Ohio &0000000000080015.00000080.015 &0000000000100216.000000100.216 (1970) azalış-20,201 azalış-20.16%
Portsmouth Virginia &0000000000096004.00000096.004 &0000000000114773.000000114.773 (1960) azalış-18,769 azalış-16.35%
Reading Pennsylvania &0000000000087812.00000087.812 &0000000000111171.000000111.171 (1930) azalış-23,359 azalış-21.01% artış12.38% 1990'dan 2010'a
Roanoke Virginia &0000000000099428.00000099.428 &0000000000100220.000000100.220 (1980) azalış-792 azalış-0.79% artış2.23% 2000'den 2010'a
Scranton Pennsylvania &0000000000075281.00000075.281 &0000000000143333.000000143.333 (1930) azalış-68,052 azalış-47.48%
Somerville Massachusetts &0000000000078901.00000078.901 &0000000000103908.000000103.908 (1930) azalış-25,007 azalış-24.07%
St. Joseph Missouri &0000000000076967.00000076.967 &0000000000102979.000000102.979 (1900) azalış-26,012 azalış-25.26% artış6.86% 1990'dan 2010'a
Trenton New Jersey &0000000000084034.00000084.034 &0000000000128009.000000128.009 (1950) azalış-43,975 azalış-34.35%
Utica New York &0000000000061332.00000061.332 &0000000000101740.000000101.740 (1930) azalış-40,408 azalış-39.72% artış2.61% 2000'den 2010'a
Wilmington Delaware &0000000000071817.00000071.817 &0000000000112504.000000112.504 (1940) azalış-40,687 azalış-36.16%
Youngstown Ohio &0000000000065062.00000065.062 &0000000000170002.000000170.002 (1930) azalış-104,940 azalış-61.73%

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynaklar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ New England'daki kasabalar, diğer eyaletlerdeki şehirlere benzer tüzel kişilik kazanmışlardır. Nüfus bürosu tarafından küçük sivil bölünmeler olarak göz önüne alınırlar ve tüzel kişilik kazanmış yerleşim listesinde yer almazlar.
  2. ^ a b Hawaiʻi eyaleti tüm Oʻahu adasını kapsayan Honolulu şehir ve kontluğu dışında tüzel kişilik kazanmış bir belediyeye sahip değil. Hawaii yasalarına uygun olarak, ABD Nüfus Bürosu eyaletin "şehirlerini" ve "kasabalarını" sayım yeri (CDPs) olarak tanımlar. Nüfus Bürosu Urban Honolulu CDP'yi Honolulu şehir ve kontluğunun bir parçası olarak tanımlıyor. Bu Honolulu yargı bölgesi ile aynı sınırlara sahip. Urban Honolulu CDP Honolulu "şehri" olarak düşünülür, ve nüfusu burda ve diğer nüfus karşılaştırmalarında kullanılır. Urban Honolulu CDP şu an ABD'deki en yüksek nüfusa sahip sayım yeri. Honolulu, HI Metropolitan Statistical Area tüm şehri ve Honolulu Kontluğunu kapsar.
  3. ^ a b c d e f "American FactFinder – Results". United States Census Bureau, Population Division. http://factfinder.census.gov/bkmk/table/1.0/en/PEP/2014/PEPANNRSIP.US12A. Erişim tarihi: May 21, 2015. 
  4. ^ a b c d e f "2014 U.S. Gazetteer Files". U.S. Gazetteer Files. United States Census Bureau. https://www.census.gov/geo/maps-data/data/gazetteer2014.html. Erişim tarihi: May 22, 2015. 
  5. ^ Veya Washington, D.C. olduğunda Federal Bölge
  6. ^ Since 1898, the City of New York, New York, has comprised five boroughs with consolidated borough–county governments:
       The Borough of Manhattan and New York County
       The Borough of Brooklyn and Kings County
       The Borough of Queens and Queens County
       The Borough of the Bronx and Bronx County
       The Borough of Staten Island and Richmond County
  7. ^ City wins census appeal; count adjusted – Houston Chronicle. Chron.com (December 3, 2012). Retrieved on July 12, 2013.
  8. ^ The City of Philadelphia and Philadelphia County, are separate but coterminous entities with a single consolidated city–county government.
  9. ^ The City of Jacksonville, Florida, and Duval County, Florida, are separate entities with a single consolidated city–county government. The City of Jacksonville comprises all of Duval County except the other incorporated municipalities within the county.
  10. ^ The City and County of San Francisco, Kaliforniya has a consolidated city and county government.
  11. ^ The City of Indianapolis, Indiana, and Marion County, Indiana, are separate entities with a single consolidated city–county government. The City of Indianapolis comprises all of Marion County except the other incorporated municipalities within the county. See Indianapolis (balance).
  12. ^ The City and County of Denver, Colorado, has a consolidated city and county government.
  13. ^ The City of Washington was consolidated with the District of Columbia in 1871.
  14. ^ Nashville is a consolidated city-county. The population given is for the entire city-county, excluding other incorporated places lying within the city-county limits. (See Nashville-Davidson (balance), Tennessee). As of 2010, the population of the city-county including other incorporated places was 626,681.
  15. ^ a b c d e f g h i This is an independent city that is not part of any county.
  16. ^ The City of Louisville, Kentucky, and Jefferson County, Kentucky, are separate entities with a single consolidated city–county government. The City of Louisville comprises all of Jefferson County except the other incorporated municipalities within the county. See Louisville/Jefferson County metro government (balance), Kentucky.
  17. ^ The City of New Orleans, Louisiana, and Orleans Parish, Louisiana, are separate but coterminous entities with a single consolidated city–parish government.
  18. ^ The City of Lexington, Kentucky, and Fayette County, Kentucky, are separate but coterminous entities with a single consolidated city–county government.
  19. ^ The Municipality of Anchorage, Alaska, is a unified home rule municipality that functions as both a city and a borough.
  20. ^ The Town of Gilbert, Arizona, is currently the most populous incorporated town in the United States.
  21. ^ The City of Baton Rouge, Louisiana, and East Baton Rouge Parish, Louisiana, are separate entities with a single consolidated city–parish government. The City of Baton Rouge has retained its own city limits within East Baton Rouge Parish.
  22. ^ Officially listed in US Census Bureau records as Boise City
  23. ^ The City of Columbus, Georgia, and Muscogee County, Georgia, are separate but coterminous entities with a single consolidated city–county government.
  24. ^ The City of Augusta, Georgia, and Richmond County, Georgia, are separate entities with a single consolidated city–county government. The City of Augusta comprises all of Richmond County except the two other incorporated municipalities within the county.
  25. ^ The Town of Cary, Kuzey Karolina, is currently the second most populous incorporated town in the United States.
  26. ^ The city of Macon merged with most of unincorporated Bibb County on January 1, 2014. The new consolidated government is officially "Macon-Bibb County."
  27. ^ Kansas City, Kansas, and Wyandotte County, Kansas, are separate entities with a single consolidated city–county government. Kansas City comprises all of Wyandotte County except the other incorporated municipalities within the county.
  28. ^ The City of Lafayette, Louisiana, and Lafayette Parish, Louisiana, are separate entities with a single consolidated city–parish government. The City of Lafayette comprises all of Lafayette Parish except the other incorporated municipalities within the parish.
  29. ^ The City of Athens, Georgia, and Clarke County, Georgia, are separate entities with a single consolidated city–county government. The City of Athens comprises all of Clarke County except the other incorporated municipalities within the county.
  30. ^ Official name is San Buenaventura
  31. ^ a b In the state of New Jersey, townships are full-fledged municipalities on par with any town, city, borough, or village.
    "Annual Estimates of the Resident Population for Minor Civil Divisions, by County: April 1, 2010 to July 1, 2014". 2014 Census Population Estimates. U.S. Census Bureau, Population Division. May 2015. http://factfinder2.census.gov/bkmk/table/1.0/en/PEP/2014/PEPANNRES/0400000US34.06100. Erişim tarihi: May 22, 2015. 
  32. ^ "Census of Governments". Government Organization. U.S. Census Bureau. December 2002. http://www.census.gov/prod/2003pubs/gc021x1.pdf. Erişim tarihi: December 30, 2010. 
  33. ^ a b c d "Annual Estimates of the Resident Population: April 1, 2010 to July 1, 2014". 2014 Census Population Estimates. U.S. Census Bureau, Population Division. May 2015. 31 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160531192833/http://factfinder.census.gov/faces/tableservices/jsf/pages/productview.xhtml?src=bkmk. Erişim tarihi: May 22, 2015. 
  34. ^ 2010 Sayımına göre Brooklyn'in nüfusu 2,504,700. Ancak, Brooklyn New York şehrinin bir borough'u olduğu için artık ayrı bir şehir olarak sayılmıyor, bu tablonun amacı için, bugünkü nüfusu ihmal edilebilir kabul edilebilir.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Daha fazla bilgi için Vikipedi'nin kardeş projelerinde ara
Vikisözlük bu maddeyi Vikisözlük'te ara
Vikikitap bu maddeyi Vikikitap'ta ara
Vikisöz bu maddeyi Vikisöz'de ara
Vikikaynak bu maddeyi Vikikaynak'ta ara
Wikimedia Commons bu maddeyi Commons'da ara
Vikihaber bu maddeyi Vikihaber'de ara
Vikiversite bu maddeyi Vikiversite'de ara