Nüfuslarına göre Amerika Birleşik Devletleri şehirleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Nüfuslarına göre ABD şehirleri listesi sayfasından yönlendirildi)
Şuraya atla: kullan, ara

Amerika Birleşik Devletleri'nin en kalabalık yerleşim yerlerinin listesi. ABD Nüfus Sayım Bürosu'nun yaptığı tanıma göre, bir "tüzel kişilik kazanmış yerleşim" şehir, kasaba, köy, borough, ve belediye gibi çeşitli adlandırmaları içerir.[1] Birkaç istisna sayım yeri de Nüfus Sayım Bürosu'nun tüzel kişilik kazanmış yerleşim yeri listesine dahil edilir.[2] Birleşik şehir-kontluklar bir kontluk ya da kontluk eşdeğerinin nüfusunun tümünü kapsayan farklı bir tip yönetim şeklini ifade eder. Fakat bazı birleşik şehir-kontluklara birden çok tüzel kişilik kazanmış yerleşimler dahildir. Bu liste sadece başka bir tüzel kişilik kazanmış yerleşimin parçası olmayan birleşik şehir-kontluklarını gösterir.

Bu liste sadece birbirinden ayrı belediyelerin tanımlanan sınırlarındaki nüfuslarını belirtir. Diğer belediyeler ya da tüzel kişilik kazanmamış kentsel yığışımların içindeki varoş bölgeleri kapsamaz. ABD metropolitan alanlarının nüfuslarını göz önüne aldığımızda farklı bir sıralamanın olduğu aşikardır.

Birleşik Devletler[değiştir | kaynağı değiştir]


Aşağıdaki tablo Amerika Birleşik Devletlerinde 1 Temmuz 2015 itibari ile ABD Nüfus Sayım Bürosu tarafından tahmin edilen en az 100,000 bin nüfusa sahip 297 tüzel kişilik kazanmış yerleşimi listeler. Eğer bir şehir kalın gösteriliyor ise eyalet merkezi ya da federal başkenttir. Eyaletlerin en kalabalık şehri ise italik olarak gösterilir. Beş eyalet—Delaware, Maine, Vermont, Batı Virginia ve Wyoming—100,000 veya daha fazla nüfusa sahip bir şehire sahip değildir. Aşağıdaki tablo bu bilgileri içerir:

  1. Şehir sıraları ABD Nüfus Sayım Bürosu tarafından tahmin edilen 1 Temmuz 2015 nüfusuna göredir[3]
  2. Şehir adı[3]
  3. Şehrin bulunduğu eyalet[3]
  4. ABD Nüfus Sayım Bürosu tarafından tahmin edilen 1 Temmuz 2015 nüfusu[3]
  5. 2010 ABD Nüfus Sayımına göre 1 Nisan 2010 nüfusu[3]
  6. 1 Nisan 2010'dan 1 Temmuz 2015'e şehrin nüfusunun değişimi
  7. 1 Ocak 2014 şehrin yüzölçümü[4]
  8. 1 Temmuz 2015 şehir nüfus yoğunluğu (Birim kara alanına düşen kişi sayısı)[4]
  9. Şehrin enlem ve boylam koordinatları

2015 sırası Şehir Eyalet[5] 2015 tahmini 2010 sayımı Değişim 2014 kara alanı 2010 nüfus yoğunluğu Yer
1 New York[6] New York 8.550.405 8.175.133 7013459040849855290+4,59% &0000000000000783.800000783,8 km2 &0000000000010430.00000010.430 km−2

40°39′51″K 73°56′19″B / 40.6643°N 73.9385°W / 40.6643; -73.9385 (1 New York City)

2 Los Angeles Kaliforniya 3.971.883 3.792.621 7012472659936228800+4,73% &0000000000001213.9000001.213,9 km2 &0000000000003124.0000003.124 km−2

34°01′10″K 118°24′39″B / 34.0194°N 118.4108°W / 34.0194; -118.4108 (2 Los Angeles)

3 Chicago Illinois 2.720.546 2.695.598 7013925508922324480+0,93% &0000000000000589.600000589,6 km2 &0000000000004572.0000004.572 km−2

41°50′15″K 87°40′54″B / 41.8376°N 87.6818°W / 41.8376; -87.6818 (3 Chicago)

4 Houston[7] Teksas 2.296.224 2.100.263 7013933030768051430+9,33% &0000000000001552.9000001.552,9 km2 &0000000000001352.0000001.352 km−2

29°46′50″K 95°23′11″B / 29.7805°N 95.3863°W / 29.7805; -95.3863 (4 Houston)

5 Philadelphia[8] Pensilvanya 1.567.442 1.526.006 7012271532353083800+2,72% &0000000000000347.300000347,3 km2 &0000000000004394.0000004.394 km−2

40°00′34″K 75°08′00″B / 40.0094°N 75.1333°W / 40.0094; -75.1333 (5 Philadelphia)

6 Phoenix Arizona 1.563.025 1.445.632 7013812053136621220+8,12% &0000000000001338.3000001.338,3 km2 &0000000000001080.0000001.080 km−2

33°34′20″K 112°05′17″B / 33.5722°N 112.0880°W / 33.5722; -112.0880 (6 Phoenix)

7 San Antonio Teksas 1.469.845 1.327.407 7013107305445880580+10,73% &0000000000001193.8000001.193,8 km2 &0000000000001112.0000001.112 km−2

29°28′21″K 98°31′30″B / 29.4724°N 98.5251°W / 29.4724; -98.5251 (7 San Antonio)

8 San Diego Kaliforniya 1.394.928 1.307.402 7013669465091838620+6,69% &0000000000000842.200000842,2 km2 &0000000000001552.0000001.552 km−2

32°48′55″K 117°08′06″B / 32.8153°N 117.1350°W / 32.8153; -117.1350 (8 San Diego)

9 Dallas Teksas 1.300.092 1.197.816 7013853854014306040+8,54% &0000000000000881.900000881,9 km2 &0000000000001358.0000001.358 km−2

32°46′33″K 96°47′48″B / 32.7757°N 96.7967°W / 32.7757; -96.7967 (9 Dallas)

10 San Jose Kaliforniya 1.026.908 945.942 7013855929856164540+8,56% &0000000000000457.300000457,3 km2 &0000000000002069.0000002.069 km−2

37°17′49″K 121°49′09″B / 37.2969°N 121.8193°W / 37.2969; -121.8193 (10 San Jose)

11 Austin Teksas 931.830 790.390 7013178949632459920+17,89% &0000000000000835.200000835,2 km2 &0000000000001024.0000001.024 km−2

30°18′26″K 97°45′22″B / 30.3072°N 97.7560°W / 30.3072; -97.7560 (11 Austin)

12 Jacksonville[9] Florida 868.031 821.784 7013562763451223190+5,63% &0000000000001934.7000001.934,7 km2 &0000000000000433.000000433 km−2

30°20′13″K 81°39′41″B / 30.3370°N 81.6613°W / 30.3370; -81.6613 (12 Jacksonville)

13 San Francisco[10] Kaliforniya 864.816 805.235 7013739920644283970+7,40% &0000000000000121.400000121,4 km2 &İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ",".İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","6.633 km−2

37°46′30″K 122°25′09″B / 37.7751°N 122.4193°W / 37.7751; -122.4193 (13 San Francisco)

14 Indianapolis[11] Indiana 853.173 820.445 7013398905472030420+3,99% &0000000000000936.100000936,1 km2 &0000000000000876.000000876 km−2

39°46′36″K 86°08′45″B / 39.7767°N 86.1459°W / 39.7767; -86.1459 (14 Indianapolis)

15 Columbus Ohio 850.106 787.033 7013801402228369080+8,01% &0000000000000562.500000562,5 km2 &0000000000001399.0000001.399 km−2

39°59′05″K 82°59′06″B / 39.9848°N 82.9850°W / 39.9848; -82.9850 (15 Columbus)

16 Fort Worth Teksas 833.319 741.206 7013124274493190830+12,43% &0000000000000880.100000880,1 km2 &0000000000000842.000000842 km−2

32°46′46″K 97°20′47″B / 32.7795°N 97.3463°W / 32.7795; -97.3463 (16 Fort Worth)

17 Charlotte Kuzey Karolina 827.097 731.424 7013130803747210920+13,08% &0000000000000771.000000771,0 km2 &0000000000000949.000000949 km−2

35°12′31″K 80°49′51″B / 35.2087°N 80.8307°W / 35.2087; -80.8307 (17 Charlotte)

18 Seattle Washington 684.451 608.660 7013124521079091780+12,45% &0000000000000217.400000217,4 km2 &0000000000002800.0000002.800 km−2

47°37′14″K 122°21′03″B / 47.6205°N 122.3509°W / 47.6205; -122.3509 (20 Seattle)

19 Denver[12] Colorado 682.545 600.158 7013137275517447070+13,73% &0000000000000396.300000396,3 km2 &0000000000001515.0000001.515 km−2

39°45′42″K 104°52′50″B / 39.7618°N 104.8806°W / 39.7618; -104.8806 (Denver)

20 El Paso Teksas 681.124 649.121 7013493020561651830+4,93% &0000000000000661.100000661,1 km2 &0000000000000982.000000982 km−2

31°50′54″K 106°25′37″B / 31.8484°N 106.4270°W / 31.8484; -106.4270 (19 El Paso)

21 Detroit Michigan 677.116 713.777 −5,14% &0000000000000359.400000359,4 km2 &0000000000001986.0000001.986 km−2

42°22′59″K 83°06′08″B / 42.3830°N 83.1022°W / 42.3830; -83.1022 (18 Detroit)

22 Washington[13] District of Columbia 672.228 601.723 7013117171854823560+11,72% &0000000000000158.100000158,1 km2 &0000000000003806.0000003.806 km−2

38°54′15″K 77°01′02″B / 38.9041°N 77.0171°W / 38.9041; -77.0171 (Washington, D.C.)

23 Boston Massachusetts 667.137 617.594 7013802193674161340+8,02% &0000000000000125.000000125,0 km2 &0000000000004939.0000004.939 km−2

42°19′55″K 71°01′13″B / 42.3320°N 71.0202°W / 42.3320; -71.0202 (Boston)

24 Memphis Tennessee 655.770 646.889 7013137287850002090+1,37% &0000000000000816.000000816,0 km2 &0000000000000793.000000793 km−2

35°06′13″K 89°58′43″B / 35.1035°N 89.9785°W / 35.1035; -89.9785 (Memphis)

25 Nashville[14] Tennessee 654.610 601.222 7013887991457398430+8,88% &0000000000001230.8000001.230,8 km2 &0000000000000489.000000489 km−2

36°10′18″K 86°47′06″B / 36.1718°N 86.7850°W / 36.1718; -86.7850 (Nashville)

26 Portland Oregon 632.309 583.776 7013831363399660140+8,31% &0000000000000345.600000345,6 km2 &0000000000001689.0000001.689 km−2

45°32′13″K 122°39′00″B / 45.5370°N 122.6500°W / 45.5370; -122.6500 (Portland)

27 Oklahoma City Oklahoma 631.346 579.999 7013885294629818330+8,85% &0000000000001570.6000001.570,6 km2 &0000000000000369.000000369 km−2

35°28′02″K 97°30′49″B / 35.4671°N 97.5137°W / 35.4671; -97.5137 (Oklahoma City)

28 Las Vegas Nevada 623.747 583.756 7012685063622472400+6,85% &0000000000000351.800000351,8 km2 &0000000000001660.0000001.660 km−2

36°13′40″K 115°15′50″B / 36.2277°N 115.2640°W / 36.2277; -115.2640 (Las Vegas)

29 Baltimore[15] Maryland 621.849 620.961 7013143004150019090+0,14% &0000000000000209.600000209,6 km2 &0000000000002962.0000002.962 km−2

39°18′01″K 76°36′38″B / 39.3002°N 76.6105°W / 39.3002; -76.6105 (Baltimore)

30 Louisville[16] Kentucky 615.366 597.337 7013301822924078030+3,02% &0000000000000842.400000842,4 km2 &0000000000000709.000000709 km−2

38°10′41″K 85°40′00″B / 38.1781°N 85.6667°W / 38.1781; -85.6667 (Louisville)

31 Milwaukee Wisconsin 600.155 594.833 7013894704900366980+0,89% &0000000000000249.000000249,0 km2 &0000000000002389.0000002.389 km−2

43°03′48″K 87°58′00″B / 43.0633°N 87.9667°W / 43.0633; -87.9667 (Milwaukee)

32 Albuquerque New Mexico 559.121 545.852 7013243087869972080+2,43% &0000000000000486.200000486,2 km2 &0000000000001123.0000001.123 km−2

35°06′20″K 106°38′51″B / 35.1056°N 106.6474°W / 35.1056; -106.6474 (Albuquerque)

33 Tucson Arizona 531.641 520.116 7013221585184843380+2,22% &0000000000000587.200000587,2 km2 &0000000000000886.000000886 km−2

32°09′15″K 110°52′16″B / 32.1543°N 110.8711°W / 32.1543; -110.8711 (Tucson)

34 Fresno Kaliforniya 520.052 494.665 7013513216014878760+5,13% &0000000000000293.200000293,2 km2 &0000000000001706.0000001.706 km−2

36°46′58″K 119°47′40″B / 36.7827°N 119.7945°W / 36.7827; -119.7945 (Fresno)

35 Sacramento Kaliforniya 490.712 466.488 7012519284526075700+5,19% &0000000000000253.600000253,6 km2 &0000000000001839.0000001.839 km−2

38°34′00″K 121°28′07″B / 38.5666°N 121.4686°W / 38.5666; -121.4686 (Sacramento)

36 Kansas City Missouri 475.378 459.787 7013339091796853760+3,39% &0000000000000815.700000815,7 km2 &0000000000000564.000000564 km−2

39°07′31″K 94°33′04″B / 39.1252°N 94.5511°W / 39.1252; -94.5511 (Kansas City, MO)

37 Long Beach Kaliforniya 474.140 462.257 7013257064792961490+2,57% &0000000000000130.300000130,3 km2 &0000000000003549.0000003.549 km−2

33°48′33″K 118°09′19″B / 33.8091°N 118.1553°W / 33.8091; -118.1553 (Long Beach)

38 Mesa Arizona 471.825 439.041 7013746718415819940+7,47% &0000000000000353.400000353,4 km2 &0000000000001242.0000001.242 km−2

33°24′07″K 111°43′03″B / 33.4019°N 111.7174°W / 33.4019; -111.7174 (Mesa)

39 Atlanta Georgia 463.878 420.003 7013104463539546150+10,45% &0000000000000344.900000344,9 km2 &0000000000001218.0000001.218 km−2

33°45′46″K 84°25′22″B / 33.7629°N 84.4227°W / 33.7629; -84.4227 (Atlanta)

40 Colorado Springs Colorado 456.568 416.427 7012963938457400700+9,64% &0000000000000503.900000503,9 km2 &0000000000000826.000000826 km−2

38°52′02″K 104°45′39″B / 38.8673°N 104.7607°W / 38.8673; -104.7607 (Colorado Springs)

41 Virginia Beach[15] Virginia 452.745 437.994 7013336785435416920+3,37% &0000000000000644.900000644,9 km2 &0000000000000679.000000679 km−2

36°46′45″K 76°01′26″B / 36.7793°N 76.0240°W / 36.7793; -76.0240 (Virginia Beach)

42 Raleigh Kuzey Karolina 451.066 403.892 7013116798550107450+11,68% &0000000000000370.100000370,1 km2 &0000000000001091.0000001.091 km−2

35°49′49″K 78°38′29″B / 35.8302°N 78.6414°W / 35.8302; -78.6414 (Raleigh)

43 Omaha Nebraska 443.885 408.958 7013854048582005980+8,54% &0000000000000329.200000329,2 km2 &0000000000001242.0000001.242 km−2

41°15′53″K 96°02′31″B / 41.2647°N 96.0419°W / 41.2647; -96.0419 (Omaha)

44 Miami Florida 441.003 399.457 7013104006188400750+10,40% &0000000000000092.90000092,9 km2 &0000000000004455.0000004.455 km−2

25°46′31″K 80°12′31″B / 25.7752°N 80.2086°W / 25.7752; -80.2086 (Miami)

45 Oakland Kaliforniya 419.267 390.724 7013730515658111610+7,31% &0000000000000144.800000144,8 km2 &0000000000002704.0000002.704 km−2

37°46′12″K 122°13′32″B / 37.7699°N 122.2256°W / 37.7699; -122.2256 (Oakland)

46 Minneapolis Minnesota 410.939 382.578 7013741312882601720+7,41% &0000000000000139.800000139,8 km2 &0000000000002737.0000002.737 km−2

44°57′48″K 93°16′06″B / 44.9633°N 93.2683°W / 44.9633; -93.2683 (Minneapolis)

47 Tulsa Oklahoma 403.505 391.906 7013295963828060810+2,96% &0000000000000509.600000509,6 km2 &0000000000000769.000000769 km−2

36°07′40″K 95°54′08″B / 36.1279°N 95.9023°W / 36.1279; -95.9023 (Tulsa)

48 Wichita Kansas 389.965 382.368 7013198682944179430+1,99% &0000000000000412.600000412,6 km2 &0000000000000927.000000927 km−2

37°41′27″K 97°20′34″B / 37.6907°N 97.3427°W / 37.6907; -97.3427 (Wichita)

49 New Orleans[17] Louisiana 389.617 343.829 7013133170849462960+13,32% &0000000000000438.800000438,8 km2 &0000000000000784.000000784 km−2

30°04′07″K 89°56′20″B / 30.0686°N 89.9390°W / 30.0686; -89.9390 (New Orleans)

50 Arlington Teksas 388.125 365.438 7013620816663839010+6,21% &0000000000000248.300000248,3 km2 &0000000000001472.0000001.472 km−2

32°42′03″K 97°07′29″B / 32.7007°N 97.1247°W / 32.7007; -97.1247 (Arlington)

51 Cleveland Ohio 388.072 396.815 −2,20% &0000000000000201.200000201,2 km2 &0000000000001972.0000001.972 km−2

41°28′41″K 81°40′46″B / 41.4781°N 81.6795°W / 41.4781; -81.6795 (Cleveland)

52 Bakersfield Kaliforniya 373.640 347.483 7013752756249946040+7,53% &0000000000000368.200000368,2 km2 &0000000000000944.000000944 km−2

35°19′16″K 119°01′06″B / 35.3212°N 119.0183°W / 35.3212; -119.0183 (Bakersfield)

53 Tampa Florida 369.075 335.709 7013993896499647020+9,94% &0000000000000293.700000293,7 km2 &0000000000001182.0000001.182 km−2

27°58′12″K 82°28′47″B / 27.9701°N 82.4797°W / 27.9701; -82.4797 (Tampa)

54 Aurora Colorado 359.407 325.078 7013105602347744230+10,56% &0000000000000369.100000369,1 km2 &0000000000000881.000000881 km−2

39°42′30″K 104°49′25″B / 39.7082°N 104.8235°W / 39.7082; -104.8235 (Aurora)

55 Honolulu[2] Hawai'i 352.769 337.256 7013459976990772590+4,60% &0000000000000156.700000156,7 km2 &0000000000002152.0000002.152 km−2

21°19′33″K 157°50′43″B / 21.3259°N 157.8453°W / 21.3259; -157.8453 (Honolulu)

56 Anaheim Kaliforniya 350.742 336.265 7013430523545418050+4,31% &0000000000000129.100000129,1 km2 &0000000000002605.0000002.605 km−2

33°51′20″K 117°45′36″B / 33.8555°N 117.7601°W / 33.8555; -117.7601 (Anaheim)

57 Santa Ana Kaliforniya 335.400 324.528 7013335009613962430+3,35% &0000000000000070.60000070,6 km2 &0000000000004595.0000004.595 km−2

33°44′11″K 117°52′57″B / 33.7365°N 117.8826°W / 33.7365; -117.8826 (Santa Ana)

58 Corpus Christi Teksas 324.074 305.215 7013617892305424050+6,18% &0000000000000416.000000416,0 km2 &0000000000000734.000000734 km−2

27°45′15″K 97°10′24″B / 27.7543°N 97.1734°W / 27.7543; -97.1734 (Corpus Christi)

59 Riverside Kaliforniya 322.424 303.871 7013610555136883740+6,11% &0000000000000210.200000210,2 km2 &0000000000001446.0000001.446 km−2

33°56′17″K 117°23′36″B / 33.9381°N 117.3932°W / 33.9381; -117.3932 (Riverside)

60 St. Louis[15] Missouri 315.685 319.294 −1,13% &0000000000000160.300000160,3 km2 &0000000000001991.0000001.991 km−2

38°38′09″K 90°14′41″B / 38.6357°N 90.2446°W / 38.6357; -90.2446 (St. Louis)

61 Lexington[18] Kentucky 314.488 295.803 7013631670402260960+6,32% &0000000000000734.600000734,6 km2 &0000000000000403.000000403 km−2

38°02′25″K 84°27′30″B / 38.0402°N 84.4584°W / 38.0402; -84.4584 (Lexington)

62 Stockton Kaliforniya 305.658 291.707 7013478253864322760+4,78% &0000000000000159.700000159,7 km2 &0000000000001826.0000001.826 km−2

37°58′35″K 121°18′48″B / 37.9763°N 121.3133°W / 37.9763; -121.3133 (Stockton)

63 Pittsburgh Pensilvanya 304.391 305.704 −0,43% &0000000000000143.400000143,4 km2 &0000000000002132.0000002.132 km−2

40°26′23″K 79°58′36″B / 40.4398°N 79.9766°W / 40.4398; -79.9766 (Pittsburgh)

64 Saint Paul Minnesota 300.851 285.068 7013553657372977680+5,54% &0000000000000134.600000134,6 km2 &0000000000002118.0000002.118 km−2

44°56′56″K 93°06′14″B / 44.9489°N 93.1039°W / 44.9489; -93.1039 (Saint Paul)

65 Anchorage[19] Alaska 298.695 291.826 7013235379986704410+2,35% &0000000000004415.1000004.415,1 km2 &0000000000000066.00000066 km−2

61°13′03″K 149°53′43″B / 61.2176°N 149.8953°W / 61.2176; -149.8953 (Anchorage)

66 Cincinnati Ohio 298.550 296.943 7013541181304156010+0,54% &0000000000000201.900000201,9 km2 &0000000000001471.0000001.471 km−2

39°08′24″K 84°30′23″B / 39.1399°N 84.5064°W / 39.1399; -84.5064 (Cincinnati)

67 Henderson Nevada 285.667 257.729 7013108400684439860+10,84% &0000000000000279.000000279,0 km2 &0000000000000924.000000924 km−2

36°00′44″K 115°02′15″B / 36.0122°N 115.0375°W / 36.0122; -115.0375 (Henderson)

68 Greensboro Kuzey Karolina 285.342 269.666 7013581311696691460+5,81% &0000000000000327.700000327,7 km2 &0000000000000823.000000823 km−2

36°05′47″K 79°49′38″B / 36.0965°N 79.8271°W / 36.0965; -79.8271 (Greensboro)

69 Plano Teksas 283.558 259.841 7013912750489722560+9,13% &0000000000000185.400000185,4 km2 &0000000000001402.0000001.402 km−2

33°03′03″K 96°44′52″B / 33.0508°N 96.7479°W / 33.0508; -96.7479 (Plano)

70 Newark New Jersey 281.944 277.140 7013173341993216420+1,73% &0000000000000062.60000062,6 km2 &0000000000004424.0000004.424 km−2

40°43′27″K 74°10′21″B / 40.7242°N 74.1726°W / 40.7242; -74.1726 (Newark)

71 Toledo Ohio 279.789 287.208 −2,58% &0000000000000209.000000209,0 km2 &0000000000001374.0000001.374 km−2

41°39′51″K 83°34′55″B / 41.6641°N 83.5819°W / 41.6641; -83.5819 (Toledo)

72 Lincoln Nebraska 277.348 258.379 7013734154091470280+7,34% &0000000000000230.800000230,8 km2 &0000000000001119.0000001.119 km−2

40°48′32″K 96°40′49″B / 40.8090°N 96.6804°W / 40.8090; -96.6804 (Lincoln)

73 Orlando Florida 270.934 238.300 7013136945027276540+13,69% &0000000000000265.200000265,2 km2 &0000000000000899.000000899 km−2

28°24′57″K 81°17′56″B / 28.4159°N 81.2988°W / 28.4159; -81.2988 (Orlando)

74 Chula Vista Kaliforniya 265.757 243.916 7012895431214024500+8,95% &0000000000000128.500000128,5 km2 &0000000000001898.0000001.898 km−2

32°37′40″K 117°00′55″B / 32.6277°N 117.0152°W / 32.6277; -117.0152 (Chula Vista)

75 Jersey City New Jersey 264.290 247.597 7013674200414383050+6,74% &0000000000000038.30000038,3 km2 &0000000000006462.0000006.462 km−2

40°42′41″K 74°03′53″B / 40.7114°N 74.0648°W / 40.7114; -74.0648 (Jersey City)

76 Chandler Arizona 260.828 236.123 7013104627672865410+10,46% &0000000000000166.800000166,8 km2 &0000000000001415.0000001.415 km−2

33°16′58″K 111°51′18″B / 33.2829°N 111.8549°W / 33.2829; -111.8549 (Chandler)

77 Fort Wayne Indiana 260.326 253.691 7013261538643467840+2,62% &0000000000000286.500000286,5 km2 &0000000000000885.000000885 km−2

41°05′18″K 85°08′38″B / 41.0882°N 85.1439°W / 41.0882; -85.1439 (Fort Wayne)

78 Buffalo New York 258.071 261.310 −1,24% &0000000000000104.600000104,6 km2 &0000000000002498.0000002.498 km−2

42°53′33″K 78°51′35″B / 42.8925°N 78.8597°W / 42.8925; -78.8597 (Buffalo)

79 Durham Kuzey Karolina 257.636 228.330 7013128349318968160+12,83% &0000000000000278.100000278,1 km2 &0000000000000821.000000821 km−2

35°58′52″K 78°54′20″B / 35.9810°N 78.9056°W / 35.9810; -78.9056 (Durham)

80 St. Petersburg Florida 257.083 244.769 7013503086583676850+5,03% &0000000000000159.900000159,9 km2 &0000000000001531.0000001.531 km−2

27°45′43″K 82°38′39″B / 27.7620°N 82.6441°W / 27.7620; -82.6441 (St. Petersburg)

81 Irvine Kaliforniya 256.927 212.375 7013209779870512070+20,98% &0000000000000171.200000171,2 km2 &0000000000001240.0000001.240 km−2

33°40′42″K 117°46′17″B / 33.6784°N 117.7713°W / 33.6784; -117.7713 (Irvine)

82 Laredo Teksas 255.473 236.091 7013820954631900410+8,21% &0000000000000230.300000230,3 km2 &0000000000001025.0000001.025 km−2

27°32′52″K 99°29′13″B / 27.5477°N 99.4869°W / 27.5477; -99.4869 (Laredo)

83 Lubbock Teksas 249.042 229.573 7013848052689122850+8,48% &0000000000000317.000000317,0 km2 &0000000000000724.000000724 km−2

33°33′59″K 101°53′12″B / 33.5665°N 101.8867°W / 33.5665; -101.8867 (Lubbock)

84 Madison Wisconsin 248.951 233.209 7013675016830396770+6,75% &0000000000000198.900000198,9 km2 &0000000000001173.0000001.173 km−2

43°05′16″K 89°25′48″B / 43.0878°N 89.4301°W / 43.0878; -89.4301 (Madison)

85 Gilbert[20] Arizona 247.542 208.453 7013187519488805630+18,75% &0000000000000176.000000176,0 km2 &0000000000001184.0000001.184 km−2

33°18′37″K 111°44′32″B / 33.3102°N 111.7422°W / 33.3102; -111.7422 (Gilbert)

86 Norfolk[15] Virginia 246.393 242.803 7012147856492712200+1,48% &0000000000000140.200000140,2 km2 &0000000000001732.0000001.732 km−2

36°55′23″K 76°14′41″B / 36.9230°N 76.2446°W / 36.9230; -76.2446 (Norfolk)

87 Reno Nevada 241.445 225.221 7013720359113936980+7,20% &0000000000000266.800000266,8 km2 &0000000000000844.000000844 km−2

39°28′28″K 119°46′35″B / 39.4745°N 119.7765°W / 39.4745; -119.7765 (Reno)

88 Winston–Salem Kuzey Karolina 241.218 229.617 7013505232626504140+5,05% &0000000000000343.000000343,0 km2 &0000000000000669.000000669 km−2

36°06′12″K 80°15′38″B / 36.1033°N 80.2606°W / 36.1033; -80.2606 (Winston-Salem)

89 Glendale Arizona 240.126 226.721 7013591255331442610+5,91% &0000000000000155.300000155,3 km2 &0000000000001460.0000001.460 km−2

33°31′59″K 112°11′24″B / 33.5331°N 112.1899°W / 33.5331; -112.1899 (Glendale)

90 Hialeah Florida 237.069 224.669 7013551923051244270+5,52% &0000000000000055.60000055,6 km2 &0000000000004044.0000004.044 km−2

25°52′12″K 80°18′10″B / 25.8699°N 80.3029°W / 25.8699; -80.3029 (Hialeah)

91 Garland Teksas 236.897 226.876 7013441695022831860+4,42% &0000000000000147.800000147,8 km2 &0000000000001535.0000001.535 km−2

32°54′35″K 96°37′49″B / 32.9098°N 96.6304°W / 32.9098; -96.6304 (Garland)

92 Scottsdale Arizona 236.839 217.385 7013894909952388620+8,95% &0000000000000476.400000476,4 km2 &0000000000000456.000000456 km−2

33°40′07″K 111°49′25″B / 33.6687°N 111.8237°W / 33.6687; -111.8237 (Scottsdale)

93 Irving Teksas 236.607 216.290 7013939340699986130+9,39% &0000000000000173.600000173,6 km2 &0000000000001246.0000001.246 km−2

32°51′28″K 96°58′12″B / 32.8577°N 96.9700°W / 32.8577; -96.9700 (Irving)

94 Chesapeake[15] Virginia 235.429 222.209 7013594935398656220+5,95% &0000000000000882.700000882,7 km2 &0000000000000252.000000252 km−2

36°40′46″K 76°18′06″B / 36.6794°N 76.3018°W / 36.6794; -76.3018 (Chesapeake)

95 North Las Vegas Nevada 234.807 216.961 7013822544143878390+8,23% &0000000000000262.500000262,5 km2 &0000000000000827.000000827 km−2

36°16′59″K 115°05′21″B / 36.2830°N 115.0893°W / 36.2830; -115.0893 (North Las Vegas)

96 Fremont Kaliforniya 232.206 214.089 7012846236845424100+8,46% &0000000000000200.600000200,6 km2 &0000000000001067.0000001.067 km−2

37°29′40″K 121°56′28″B / 37.4944°N 121.9411°W / 37.4944; -121.9411 (Fremont)

97 Baton Rouge[21] Louisiana 228.590 229.493 −0,39% &0000000000000199.300000199,3 km2 &0000000000001152.0000001.152 km−2

30°26′55″K 91°07′33″B / 30.4485°N 91.1259°W / 30.4485; -91.1259 (Baton Rouge)

98 Richmond[15] Virginia 220.289 204.214 7013787164445140880+7,87% &0000000000000154.900000154,9 km2 &0000000000001318.0000001.318 km−2

37°31′53″K 77°28′34″B / 37.5314°N 77.4760°W / 37.5314; -77.4760 (Richmond)

99 Boise[22] Idaho 218.281 205.671 7012613115120751100+6,13% &0000000000000205.560000205,56 km2 &0000000000001001.0000001.001 km−2

43°35′55″K 116°13′52″B / 43.5985°N 116.2311°W / 43.5985; -116.2311 (Boise)

100 San Bernardino Kaliforniya 216.108 209.924 7013294582801394790+2,95% &0000000000000153.300000153,3 km2 &0000000000001369.0000001.369 km−2

34°08′21″K 117°17′43″B / 34.1393°N 117.2953°W / 34.1393; -117.2953 (San Bernardino)

101 Spokane Washington 213.272 208.916 7013208504853625380+2,09% &0000000000000153.400000153,4 km2 &0000000000001361.0000001.361 km−2

47°40′25″K 117°25′00″B / 47.6736°N 117.4166°W / 47.6736; -117.4166 (Spokane)

102 Birmingham Alabama 212.461 212.237 7013105542388933120+0,11% &0000000000000378.300000378,3 km2 &0000000000000561.000000561 km−2

33°31′39″K 86°47′56″B / 33.5274°N 86.7990°W / 33.5274; -86.7990 (Birmingham)

103 Modesto Kaliforniya 211.266 201.165 7013502125121169190+5,02% &0000000000000095.50000095,5 km2 &0000000000002107.0000002.107 km−2

37°39′39″K 120°59′21″B / 37.6609°N 120.9891°W / 37.6609; -120.9891 (Modesto)

104 Des Moines Iowa 210.330 203.433 7013339030540767720+3,39% &0000000000000209.500000209,5 km2 &0000000000000971.000000971 km−2

41°34′26″K 93°37′00″B / 41.5739°N 93.6167°W / 41.5739; -93.6167 (Des Moines)

105 Rochester New York 209.802 210.565 −0,36% &0000000000000092.70000092,7 km2 &0000000000002272.0000002.272 km−2

43°10′12″K 77°37′01″B / 43.1699°N 77.6169°W / 43.1699; -77.6169 (Rochester)

106 Tacoma Washington 207.948 198.397 7013481408489039650+4,81% &0000000000000128.800000128,8 km2 &0000000000001541.0000001.541 km−2

47°15′08″K 122°27′35″B / 47.2522°N 122.4598°W / 47.2522; -122.4598 (Tacoma)

107 Fontana Kaliforniya 207.460 196.069 7013580968944606230+5,81% &0000000000000109.900000109,9 km2 &0000000000001784.0000001.784 km−2

34°06′32″K 117°27′46″B / 34.1088°N 117.4627°W / 34.1088; -117.4627 (Fontana)

108 Oxnard Kaliforniya 207.254 197.899 7013472715880322790+4,73% &0000000000000069.70000069,7 km2 &0000000000002841.0000002.841 km−2

34°12′08″K 119°12′17″B / 34.2023°N 119.2046°W / 34.2023; -119.2046 (Oxnard)

109 Moreno Valley Kaliforniya 204.198 193.365 7013560235823442710+5,60% &0000000000000132.800000132,8 km2 &0000000000001456.0000001.456 km−2

33°55′24″K 117°12′21″B / 33.9233°N 117.2057°W / 33.9233; -117.2057 (Moreno Valley)

110 Fayetteville Kuzey Karolina 201.963 200.564 7012697532957061100+0,70% &0000000000000377.700000377,7 km2 &0000000000000531.000000531 km−2

35°05′06″K 78°58′49″B / 35.0851°N 78.9803°W / 35.0851; -78.9803 (Fayetteville)

111 Huntington Beach Kaliforniya 201.899 189.992 7013626710598340980+6,27% &0000000000000069.30000069,3 km2 &0000000000002742.0000002.742 km−2

33°41′26″K 118°00′33″B / 33.6906°N 118.0093°W / 33.6906; -118.0093 (Huntington Beach)

112 Yonkers New York 201.116 195.976 7013262277013511860+2,62% &0000000000000046.70000046,7 km2 &0000000000004201.0000004.201 km−2

40°56′45″K 73°52′03″B / 40.9459°N 73.8674°W / 40.9459; -73.8674 (Yonkers)

113 Glendale Kaliforniya 201.020 191.719 7013485137101695710+4,85% &0000000000000078.90000078,9 km2 &0000000000002431.0000002.431 km−2

34°10′53″K 118°14′45″B / 34.1814°N 118.2458°W / 34.1814; -118.2458 (Glendale)

114 Aurora Illinois 200.661 197.899 7013139566142325120+1,40% &0000000000000116.400000116,4 km2 &0000000000001700.0000001.700 km−2

41°45′49″K 88°17′24″B / 41.7635°N 88.2901°W / 41.7635; -88.2901 (Aurora)

115 Montgomery Alabama 200.602 205.764 −2,51% &0000000000000413.300000413,3 km2 &0000000000000498.000000498 km−2

32°20′47″K 86°16′07″B / 32.3463°N 86.2686°W / 32.3463; -86.2686 (Montgomery)

116 Columbus[23] Georgia 200.579 189.885 7012563182979171600+5,63% &0000000000000560.400000560,4 km2 &0000000000000339.000000339 km−2

32°30′37″K 84°52′30″B / 32.5102°N 84.8749°W / 32.5102; -84.8749 (Columbus)

117 Amarillo Teksas 198.645 190.695 7013416896090615910+4,17% &0000000000000257.600000257,6 km2 &0000000000000740.000000740 km−2

35°11′52″K 101°49′43″B / 35.1978°N 101.8287°W / 35.1978; -101.8287 (Amarillo)

118 Little Rock Arkansas 197.992 193.524 7013230875757012050+2,31% &0000000000000308.700000308,7 km2 &0000000000000627.000000627 km−2

34°43′31″K 92°21′31″B / 34.7254°N 92.3586°W / 34.7254; -92.3586 (Little Rock)

119 Akron Ohio 197.542 199.110 −0,79% &0000000000000160.700000160,7 km2 &0000000000001239.0000001.239 km−2

41°04′50″K 81°31′17″B / 41.0805°N 81.5214°W / 41.0805; -81.5214 (Akron)

120 Shreveport Louisiana 197.204 199.311 −1,06% &0000000000000272.900000272,9 km2 &0000000000000730.000000730 km−2

32°28′01″K 93°47′34″B / 32.4670°N 93.7927°W / 32.4670; -93.7927 (Shreveport)

121 Augusta[24] Georgia 197.182 195.844 7012683196830130100+0,68% &0000000000000783.400000783,4 km2 &0000000000000250.000000250 km−2

33°21′56″K 82°04′24″B / 33.3655°N 82.0734°W / 33.3655; -82.0734 (Augusta)

122 Grand Rapids Michigan 195.097 188.040 7013375292490959370+3,75% &0000000000000115.000000115,0 km2 &0000000000001635.0000001.635 km−2

42°57′40″K 85°39′20″B / 42.9612°N 85.6556°W / 42.9612; -85.6556 (Grand Rapids)

123 Mobile Alabama 194.288 195.111 −0,42% &0000000000000360.300000360,3 km2 &0000000000000542.000000542 km−2

30°40′06″K 88°06′01″B / 30.6684°N 88.1002°W / 30.6684; -88.1002 (Mobile)

124 Salt Lake City Utah 192.672 186.440 7013334263033683760+3,34% &0000000000000287.800000287,8 km2 &0000000000000648.000000648 km−2

40°46′43″K 111°55′53″B / 40.7785°N 111.9314°W / 40.7785; -111.9314 (Salt Lake City)

125 Huntsville Alabama 190.582 180.105 7013581716221093250+5,82% &0000000000000541.400000541,4 km2 &0000000000000333.000000333 km−2

34°47′03″K 86°32′20″B / 34.7843°N 86.5390°W / 34.7843; -86.5390 (Huntsville)

126 Tallahassee Florida 189.907 181.376 7013470348888496820+4,70% &0000000000000259.600000259,6 km2 &0000000000000699.000000699 km−2

30°27′18″K 84°15′12″B / 30.4551°N 84.2534°W / 30.4551; -84.2534 (Tallahassee)

127 Grand Prairie Teksas 187.809 175.396 7013707712832675770+7,08% &0000000000000186.800000186,8 km2 &0000000000000939.000000939 km−2

32°41′03″K 97°01′16″B / 32.6842°N 97.0210°W / 32.6842; -97.0210 (Grand Prairie)

128 Overland Park Kansas 186.515 173.372 7013758080889647690+7,58% &0000000000000193.800000193,8 km2 &0000000000000894.000000894 km−2

38°53′20″K 94°41′26″B / 38.8890°N 94.6906°W / 38.8890; -94.6906 (Overland Park)

129 Knoxville Tennessee 185.291 178.874 7013358744143922540+3,59% &0000000000000255.200000255,2 km2 &0000000000000701.000000701 km−2

35°58′15″K 83°56′47″B / 35.9709°N 83.9465°W / 35.9709; -83.9465 (Knoxville)

130 Worcester Massachusetts 184.815 181.045 7013208235521555420+2,08% &0000000000000096.80000096,8 km2 &0000000000001870.0000001.870 km−2

42°16′10″K 71°48′28″B / 42.2695°N 71.8078°W / 42.2695; -71.8078 (Worcester)

131 Brownsville Teksas 183.887 175.023 7013506447724013410+5,06% &0000000000000342.700000342,7 km2 &0000000000000511.000000511 km−2

26°01′06″K 97°27′14″B / 26.0183°N 97.4538°W / 26.0183; -97.4538 (Brownsville)

132 Newport News[15] Virginia 182.385 180.719 7012921873184335900+0,92% &0000000000000178.000000178,0 km2 &0000000000001015.0000001.015 km−2

37°04′34″K 76°31′18″B / 37.0760°N 76.5217°W / 37.0760; -76.5217 (Newport News)

133 Santa Clarita Kaliforniya 182.371 176.320 7013343182849364790+3,43% &0000000000000136.500000136,5 km2 &0000000000001291.0000001.291 km−2

34°24′18″K 118°30′17″B / 34.4049°N 118.5047°W / 34.4049; -118.5047 (Santa Clarita)

134 Port St. Lucie Florida 179.413 164.603 7013899740587960120+9,00% &0000000000000295.100000295,1 km2 &0000000000000558.000000558 km−2

27°16′52″K 80°23′02″B / 27.2810°N 80.3838°W / 27.2810; -80.3838 (Port St. Lucie)

135 Providence Rhode Island 179.207 178.042 7013654339987194040+0,65% &0000000000000047.70000047,7 km2 &0000000000003736.0000003.736 km−2

41°49′23″K 71°25′08″B / 41.8231°N 71.4188°W / 41.8231; -71.4188 (Providence)

136 Fort Lauderdale Florida 178.590 165.521 7013789567486904990+7,90% &0000000000000090.00000090,0 km2 &0000000000001838.0000001.838 km−2

26°08′29″K 80°08′38″B / 26.1413°N 80.1439°W / 26.1413; -80.1439 (Fort Lauderdale)

137 Chattanooga Tennessee 176.588 167.674 7013531626847334710+5,32% &0000000000000355.200000355,2 km2 &0000000000000472.000000472 km−2

35°03′59″K 85°14′50″B / 35.0665°N 85.2471°W / 35.0665; -85.2471 (Chattanooga)

138 Tempe Arizona 175.826 161.719 7013872315559705410+8,72% &0000000000000103.400000103,4 km2 &0000000000001564.0000001.564 km−2

33°23′18″K 111°55′54″B / 33.3884°N 111.9318°W / 33.3884; -111.9318 (Tempe)

139 Oceanside Kaliforniya 175.691 167.086 7013515004249308740+5,15% &0000000000000106.800000106,8 km2 &0000000000001565.0000001.565 km−2

33°13′29″K 117°18′22″B / 33.2246°N 117.3062°W / 33.2246; -117.3062 (Oceanside)

140 Garden Grove Kaliforniya 175.393 170.883 7013263923269137360+2,64% &0000000000000046.50000046,5 km2 &0000000000003677.0000003.677 km−2

33°46′44″K 117°57′38″B / 33.7788°N 117.9605°W / 33.7788; -117.9605 (Garden Grove)

141 Rancho Cucamonga Kaliforniya 175.236 165.269 7013603077407136250+6,03% &0000000000000103.200000103,2 km2 &0000000000001601.0000001.601 km−2

34°07′24″K 117°33′51″B / 34.1233°N 117.5642°W / 34.1233; -117.5642 (Rancho Cucamonga)

142 Cape Coral Florida 175.229 154.305 7013135601568322480+13,56% &0000000000000273.700000273,7 km2 &0000000000000564.000000564 km−2

26°38′35″K 81°59′50″B / 26.6431°N 81.9973°W / 26.6431; -81.9973 (Cape Coral)

143 Santa Rosa Kaliforniya 174.972 167.815 7013426481542174420+4,26% &0000000000000107.000000107,0 km2 &0000000000001569.0000001.569 km−2

38°26′48″K 122°42′22″B / 38.4468°N 122.7061°W / 38.4468; -122.7061 (Santa Rosa)

144 Vancouver Washington 172.860 161.791 7013684154248382170+6,84% &0000000000000120.300000120,3 km2 &0000000000001345.0000001.345 km−2

45°38′14″K 122°35′47″B / 45.6372°N 122.5965°W / 45.6372; -122.5965 (Vancouver)

145 Sioux Falls Güney Dakota 171.544 153.888 7013114732792680390+11,47% &0000000000000189.000000189,0 km2 &0000000000000814.000000814 km−2

43°32′18″K 96°43′55″B / 43.5383°N 96.7320°W / 43.5383; -96.7320 (Sioux Falls)

146 Peoria Arizona 171.237 154.065 7013111459448933890+11,15% &0000000000000451.700000451,7 km2 &0000000000000341.000000341 km−2

33°47′16″K 112°18′40″B / 33.7877°N 112.3111°W / 33.7877; -112.3111 (Peoria)

147 Ontario Kaliforniya 171.214 163.924 7013444718284082870+4,45% &0000000000000129.300000129,3 km2 &0000000000001267.0000001.267 km−2

34°02′22″K 117°36′32″B / 34.0395°N 117.6088°W / 34.0395; -117.6088 (Ontario)

148 Jackson Mississippi 170.674 173.514 −1,64% &0000000000000287.600000287,6 km2 &0000000000000603.000000603 km−2

32°18′57″K 90°12′46″B / 32.3158°N 90.2128°W / 32.3158; -90.2128 (Jackson)

149 Elk Grove Kaliforniya 166.913 153.015 7013908276966310490+9,08% &0000000000000109.300000109,3 km2 &0000000000001400.0000001.400 km−2

38°24′52″K 121°23′06″B / 38.4144°N 121.3849°W / 38.4144; -121.3849 (Elk Grove)

150 Springfield Missouri 166.810 159.498 7013458438350324140+4,58% &0000000000000211.700000211,7 km2 &0000000000000754.000000754 km−2

37°11′39″K 93°17′29″B / 37.1942°N 93.2913°W / 37.1942; -93.2913 (Springfield)

151 Pembroke Pines Florida 166.611 154.019 7013817561469688810+8,18% &0000000000000085.80000085,8 km2 &0000000000001804.0000001.804 km−2

26°01′16″K 80°20′25″B / 26.0212°N 80.3404°W / 26.0212; -80.3404 (Pembroke Pines)

152 Salem Oregon 164.549 154.637 7013640985016522570+6,41% &0000000000000124.000000124,0 km2 &0000000000001247.0000001.247 km−2

44°55′25″K 123°01′23″B / 44.9237°N 123.0231°W / 44.9237; -123.0231 (Salem)

153 Corona Kaliforniya 164.226 152.374 7013777822988173840+7,78% &0000000000000100.600000100,6 km2 &0000000000001515.0000001.515 km−2

33°51′45″K 117°33′50″B / 33.8624°N 117.5639°W / 33.8624; -117.5639 (Corona)

154 Eugene Oregon 163.460 156.185 7013465793770208410+4,66% &0000000000000113.200000113,2 km2 &0000000000001379.0000001.379 km−2

44°03′24″K 123°06′58″B / 44.0567°N 123.1162°W / 44.0567; -123.1162 (Eugene)

155 McKinney Teksas 162.898 131.117 7013242386570772670+24,24% &0000000000000161.100000161,1 km2 &0000000000000814.000000814 km−2

33°12′04″K 96°40′05″B / 33.2012°N 96.6680°W / 33.2012; -96.6680 (McKinney)

156 Fort Collins Colorado 161.175 143.986 7013119379661911570+11,94% &0000000000000140.600000140,6 km2 &0000000000001024.0000001.024 km−2

40°32′54″K 105°03′53″B / 40.5482°N 105.0648°W / 40.5482; -105.0648 (Fort Collins)

157 Lancaster Kaliforniya 161.103 156.633 7013285380475378750+2,85% &0000000000000244.200000244,2 km2 &0000000000000641.000000641 km−2

34°41′37″K 118°10′31″B / 34.6936°N 118.1753°W / 34.6936; -118.1753 (Lancaster)

158 Cary[25] Kuzey Karolina 159.769 135.234 7013181426268541930+18,14% &0000000000000140.800000140,8 km2 &0000000000000961.000000961 km−2

35°46′56″K 78°48′51″B / 35.7821°N 78.8141°W / 35.7821; -78.8141 (Cary)

159 Palmdale Kaliforniya 158.351 152.750 7013366677577741410+3,67% &0000000000000274.400000274,4 km2 &0000000000000557.000000557 km−2

34°35′29″K 118°06′32″B / 34.5913°N 118.1090°W / 34.5913; -118.1090 (Palmdale)

160 Hayward Kaliforniya 158.289 144.186 7013978111605842450+9,78% &0000000000000117.400000117,4 km2 &0000000000001228.0000001.228 km−2

37°37′41″K 122°06′23″B / 37.6281°N 122.1063°W / 37.6281; -122.1063 (Hayward)

161 Salinas Kaliforniya 157.380 150.441 7013461243942808140+4,61% &0000000000000060.00000060,0 km2 &0000000000002506.0000002.506 km−2

36°41′25″K 121°38′01″B / 36.6902°N 121.6337°W / 36.6902; -121.6337 (Salinas)

162 Frisco Teksas 154.407 116.989 7013319842036430780+31,98% &0000000000000160.100000160,1 km2 &0000000000000731.000000731 km−2

33°09′04″K 96°49′09″B / 33.1510°N 96.8193°W / 33.1510; -96.8193 (Frisco)

163 Springfield Massachusetts 154.341 153.060 7013836926695413550+0,84% &0000000000000082.50000082,5 km2 &0000000000001855.0000001.855 km−2

42°06′56″K 72°32′24″B / 42.1155°N 72.5400°W / 42.1155; -72.5400 (Springfield)

164 Pasadena Teksas 153.784 149.043 7012318096119911700+3,18% &0000000000000110.800000110,8 km2 &0000000000001346.0000001.346 km−2

29°39′30″K 95°09′02″B / 29.6583°N 95.1505°W / 29.6583; -95.1505 (Pasadena)

165 Macon[26] Georgia 153.515 91.351 7013680496108416980+68,05% &0000000000000661.000000661 km2 &0000000000000237.000000237 km−2

32°30′18″K 83°23′46″B / 32.505°N 83.396°W / 32.505; -83.396 (Macon)

166 Alexandria[15] Virginia 153.511 139.966 7013967735021362330+9,68% &0000000000000038.90000038,9 km2 &0000000000003596.0000003.596 km−2

38°49′06″K 77°04′55″B / 38.8183°N 77.0820°W / 38.8183; -77.0820 (Alexandria)

167 Pomona Kaliforniya 153.266 149.058 7013282306216372150+2,82% &0000000000000059.40000059,4 km2 &0000000000002508.0000002.508 km−2

34°03′31″K 117°45′41″B / 34.0586°N 117.7613°W / 34.0586; -117.7613 (Pomona)

168 Lakewood Colorado 152.597 142.980 7012672611554063500+6,73% &0000000000000111.100000111,1 km2 &0000000000001287.0000001.287 km−2

39°41′56″K 105°07′03″B / 39.6989°N 105.1176°W / 39.6989; -105.1176 (Lakewood)

169 Sunnyvale Kaliforniya 151.754 140.081 7011833303588638000+8,33% &0000000000000056.90000056,9 km2 &0000000000002460.0000002.460 km−2

37°23′09″K 122°01′35″B / 37.3858°N 122.0263°W / 37.3858; -122.0263 (Sunnyvale)

170 Escondido Kaliforniya 151.451 143.911 7013523934932006590+5,24% &0000000000000095.30000095,3 km2 &0000000000001509.0000001.509 km−2

33°08′01″K 117°04′24″B / 33.1336°N 117.0732°W / 33.1336; -117.0732 (Escondido)

171 Kansas City[27] Kansas 151.306 145.786 7013378637180524880+3,79% &0000000000000323.300000323,3 km2 &0000000000000451.000000451 km−2

39°07′21″K 94°44′30″B / 39.1225°N 94.7418°W / 39.1225; -94.7418 (Kansas City)

172 Hollywood Florida 149.728 140.768 7012636508297340300+6,37% &0000000000000070.90000070,9 km2 &0000000000001986.0000001.986 km−2

26°01′52″K 80°09′53″B / 26.0311°N 80.1646°W / 26.0311; -80.1646 (Hollywood)

173 Clarksville Tennessee 149.176 132.929 7013122223141677140+12,22% &0000000000000252.800000252,8 km2 &0000000000000526.000000526 km−2

36°33′59″K 87°20′43″B / 36.5664°N 87.3452°W / 36.5664; -87.3452 (Clarksville)

174 Torrance Kaliforniya 148.475 145.438 7013208817502990970+2,09% &0000000000000053.00000053,0 km2 &0000000000002742.0000002.742 km−2

33°50′06″K 118°20′29″B / 33.8350°N 118.3414°W / 33.8350; -118.3414 (Torrance)

175 Rockford Illinois 148.278 152.871 −3,00% &0000000000000158.200000158,2 km2 &0000000000000966.000000966 km−2

42°15′48″K 89°03′46″B / 42.2634°N 89.0628°W / 42.2634; -89.0628 (Rockford)

176 Joliet Illinois 147.861 147.433 7013290301357226670+0,29% &0000000000000160.900000160,9 km2 &0000000000000916.000000916 km−2

41°31′05″K 88°09′30″B / 41.5181°N 88.1584°W / 41.5181; -88.1584 (Joliet)

177 Paterson New Jersey 147.754 146.199 7013106361876620220+1,06% &0000000000000021.80000021,8 km2 &0000000000006697.0000006.697 km−2

40°54′53″K 74°09′46″B / 40.9147°N 74.1628°W / 40.9147; -74.1628 (Paterson)

178 Bridgeport Connecticut 147.629 144.229 7013235736225031030+2,36% &0000000000000041.40000041,4 km2 &0000000000003486.0000003.486 km−2

41°11′15″K 73°11′45″B / 41.1874°N 73.1957°W / 41.1874; -73.1957 (Bridgeport)

179 Naperville Illinois 147.100 141.853 7013369889956504270+3,70% &0000000000000100.400000100,4 km2 &0000000000001413.0000001.413 km−2

41°44′57″K 88°09′43″B / 41.7492°N 88.1620°W / 41.7492; -88.1620 (Naperville)

180 Savannah Georgia 145.674 136.286 7013688845516047140+6,89% &0000000000000267.200000267,2 km2 &0000000000000510.000000510 km−2

32°00′09″K 81°09′13″B / 32.0025°N 81.1536°W / 32.0025; -81.1536 (Savannah)

181 Mesquite Teksas 144.788 139.824 7013355017736583130+3,55% &0000000000000119.200000119,2 km2 &0000000000001173.0000001.173 km−2

32°45′50″K 96°35′33″B / 32.7639°N 96.5924°W / 32.7639; -96.5924 (Mesquite)

182 Syracuse New York 144.142 145.170 −0,71% &0000000000000064.90000064,9 km2 &0000000000002238.0000002.238 km−2

43°02′28″K 76°08′37″B / 43.0410°N 76.1436°W / 43.0410; -76.1436 (Syracuse)

183 Pasadena Kaliforniya 142.250 137.122 7013373973541809480+3,74% &0000000000000059.50000059,5 km2 &0000000000002305.0000002.305 km−2

34°09′38″K 118°08′23″B / 34.1606°N 118.1396°W / 34.1606; -118.1396 (Pasadena)

184 Orange Kaliforniya 140.992 136.416 7013335444522636640+3,35% &0000000000000064.20000064,2 km2 &0000000000002124.0000002.124 km−2

33°48′17″K 117°49′30″B / 33.8048°N 117.8249°W / 33.8048; -117.8249 (Orange)

185 Fullerton Kaliforniya 140.847 135.161 7012420683481181700+4,21% &0000000000000057.90000057,9 km2 &0000000000002335.0000002.335 km−2

33°53′09″K 117°55′41″B / 33.8857°N 117.9280°W / 33.8857; -117.9280 (Fullerton)

186 Killeen Teksas 140.806 127.921 7013100726229469750+10,07% &0000000000000138.800000138,8 km2 &0000000000000922.000000922 km−2

31°04′40″K 97°43′55″B / 31.0777°N 97.7320°W / 31.0777; -97.7320 (Killeen)

187 Dayton Ohio 140.599 141.527 −0,66% &0000000000000144.100000144,1 km2 &0000000000000982.000000982 km−2

39°46′39″K 84°11′59″B / 39.7774°N 84.1996°W / 39.7774; -84.1996 (Dayton)

188 McAllen Teksas 140.269 129.877 7013800141672505530+8,00% &0000000000000125.200000125,2 km2 &0000000000001037.0000001.037 km−2

26°13′07″K 98°14′46″B / 26.2185°N 98.2461°W / 26.2185; -98.2461 (McAllen)

189 Bellevue Washington 139.820 122.363 7013142665675081520+14,27% &0000000000000082.80000082,8 km2 &0000000000001478.0000001.478 km−2

47°35′52″K 122°09′23″B / 47.5978°N 122.1565°W / 47.5978; -122.1565 (Bellevue)

190 Miramar Florida 137.132 122.041 7013123655165067480+12,37% &0000000000000076.50000076,5 km2 &0000000000001596.0000001.596 km−2

25°58′37″K 80°20′09″B / 25.9770°N 80.3358°W / 25.9770; -80.3358 (Miramar)

191 Hampton[15] Virginia 136.454 137.436 −0,71% &0000000000000133.200000133,2 km2 &0000000000001032.0000001.032 km−2

37°02′53″K 76°17′50″B / 37.0480°N 76.2971°W / 37.0480; -76.2971 (Hampton)

192 West Valley City Utah 136.208 129.480 7013519616929255480+5,20% &0000000000000092.10000092,1 km2 &0000000000001406.0000001.406 km−2

40°41′19″K 112°00′42″B / 40.6885°N 112.0118°W / 40.6885; -112.0118 (West Valley City)

193 Warren Michigan 135.358 134.056 7013971235901414320+0,97% &0000000000000089.00000089,0 km2 &0000000000001505.0000001.505 km−2

42°29′34″K 83°01′30″B / 42.4929°N 83.0250°W / 42.4929; -83.0250 (Warren)

194 Olathe Kansas 134.305 125.872 7013669966314986650+6,70% &0000000000000154.500000154,5 km2 &0000000000000815.000000815 km−2

38°53′03″K 94°49′08″B / 38.8843°N 94.8188°W / 38.8843; -94.8188 (Olathe)

195 Columbia Güney Karolina 133.803 129.272 7013350501268642860+3,51% &0000000000000342.400000342,4 km2 &0000000000000378.000000378 km−2

34°01′47″K 80°53′48″B / 34.0298°N 80.8966°W / 34.0298; -80.8966 (Columbia)

196 Thornton Colorado 133.451 118.772 7013123589734954370+12,36% &0000000000000090.20000090,2 km2 &0000000000001316.0000001.316 km−2

39°55′05″K 104°56′43″B / 39.9180°N 104.9454°W / 39.9180; -104.9454 (Thornton)

197 Carrollton Teksas 133.168 119.097 7013118147392461610+11,81% &0000000000000094.00000094,0 km2 &0000000000001267.0000001.267 km−2

32°59′18″K 96°53′59″B / 32.9884°N 96.8998°W / 32.9884; -96.8998 (Carrollton)

198 Midland Teksas 132.950 111.147 7013196163639144560+19,62% &0000000000000186.700000186,7 km2 &0000000000000595.000000595 km−2

32°01′48″K 102°06′35″B / 32.0299°N 102.1097°W / 32.0299; -102.1097 (Midland)

199 Charleston Güney Karolina 132.609 120.083 7013104311184763870+10,43% &0000000000000282.300000282,3 km2 &0000000000000425.000000425 km−2

32°49′04″K 79°57′32″B / 32.8179°N 79.9589°W / 32.8179; -79.9589 (Charleston)

200 Waco Teksas 132.356 124.805 7013605023837186010+6,05% &0000000000000230.400000230,4 km2 &0000000000000542.000000542 km−2

31°33′36″K 97°11′10″B / 31.5601°N 97.1860°W / 31.5601; -97.1860 (Waco)

201 Sterling Heights Michigan 132.052 129.699 7013181420057209380+1,81% &0000000000000094.50000094,5 km2 &0000000000001372.0000001.372 km−2

42°34′52″K 83°01′49″B / 42.5812°N 83.0303°W / 42.5812; -83.0303 (Sterling Heights)

202 Denton Teksas 131.044 113.383 7013155764091618670+15,58% &0000000000000227.800000227,8 km2 &0000000000000498.000000498 km−2

33°12′54″K 97°08′30″B / 33.2151°N 97.1417°W / 33.2151; -97.1417 (Denton)

203 Cedar Rapids Iowa 130.405 126.326 7013322894732675780+3,23% &0000000000000183.400000183,4 km2 &0000000000000689.000000689 km−2

41°58′01″K 91°40′40″B / 41.9670°N 91.6778°W / 41.9670; -91.6778 (Cedar Rapids)

204 New Haven Connecticut 130.322 129.779 7013418403593801760+0,42% &0000000000000048.40000048,4 km2 &0000000000002683.0000002.683 km−2

41°18′39″K 72°55′30″B / 41.3108°N 72.9250°W / 41.3108; -72.9250 (New Haven)

205 Roseville Kaliforniya 130.269 118.788 7013966511768865540+9,67% &0000000000000093.80000093,8 km2 &0000000000001266.0000001.266 km−2

38°45′57″K 121°18′12″B / 38.7657°N 121.3032°W / 38.7657; -121.3032 (Roseville)

206 Gainesville Florida 130.128 124.354 7013464319603711980+4,64% &0000000000000158.800000158,8 km2 &0000000000000783.000000783 km−2

29°40′44″K 82°20′45″B / 29.6788°N 82.3459°W / 29.6788; -82.3459 (Gainesville)

207 Visalia Kaliforniya 130.104 124.442 7013454991080181930+4,55% &0000000000000093.90000093,9 km2 &0000000000001326.0000001.326 km−2

36°19′38″K 119°19′24″B / 36.3272°N 119.3234°W / 36.3272; -119.3234 (Visalia)

208 Coral Springs Florida 129.485 121.096 7013692756160401660+6,93% &0000000000000061.60000061,6 km2 &0000000000001965.0000001.965 km−2

26°16′15″K 80°15′33″B / 26.2708°N 80.2593°W / 26.2708; -80.2593 (Coral Springs)

209 Thousand Oaks Kaliforniya 129.339 126.683 7013209657175785230+2,10% &0000000000000142.500000142,5 km2 &0000000000000889.000000889 km−2

34°11′36″K 118°52′27″B / 34.1933°N 118.8742°W / 34.1933; -118.8742 (Thousand Oaks)

210 Elizabeth New Jersey 129.007 124.969 7013323120133793180+3,23% &0000000000000031.90000031,9 km2 &0000000000003917.0000003.917 km−2

40°39′59″K 74°11′37″B / 40.6663°N 74.1935°W / 40.6663; -74.1935 (Elizabeth)

211 Stamford Connecticut 128.874 122.643 7013508059978963330+5,08% &0000000000000097.50000097,5 km2 &0000000000001258.0000001.258 km−2

41°04′48″K 73°32′46″B / 41.0799°N 73.5460°W / 41.0799; -73.5460 (Stamford)

212 Concord Kaliforniya 128.667 122.067 7013540686672073530+5,41% &0000000000000079.10000079,1 km2 &0000000000001543.0000001.543 km−2

37°58′20″K 122°00′06″B / 37.9722°N 122.0016°W / 37.9722; -122.0016 (Concord)

213 Surprise Arizona 128.422 117.517 7012927950849664300+9,28% &0000000000000273.900000273,9 km2 &0000000000000429.000000429 km−2

33°40′14″K 112°27′10″B / 33.6706°N 112.4527°W / 33.6706; -112.4527 (Surprise)

214 Lafayette[28] Louisiana 127.657 120.623 7013583139202308020+5,83% &0000000000000127.500000127,5 km2 &0000000000000946.000000946 km−2

30°12′42″K 92°01′53″B / 30.2116°N 92.0314°W / 30.2116; -92.0314 (Lafayette)

215 Topeka Kansas 127.265 127.473 −0,16% &0000000000000155.800000155,8 km2 &0000000000000818.000000818 km−2

39°02′10″K 95°41′41″B / 39.0362°N 95.6948°W / 39.0362; -95.6948 (Topeka)

216 Kent Washington 126.952 92.411 7013373775849195440+37,38% &0000000000000074.10000074,1 km2 &0000000000001246.0000001.246 km−2

47°23′07″K 122°13′01″B / 47.3853°N 122.2169°W / 47.3853; -122.2169 (Kent)

217 Simi Valley Kaliforniya 126.788 124.237 7013205333354797690+2,05% &0000000000000107.400000107,4 km2 &0000000000001156.0000001.156 km−2

34°16′01″K 118°44′55″B / 34.2669°N 118.7485°W / 34.2669; -118.7485 (Simi Valley)

218 Santa Clara Kaliforniya 126.215 116.468 7013836882233746610+8,37% &0000000000000047.70000047,7 km2 &0000000000002443.0000002.443 km−2

37°21′53″K 121°58′04″B / 37.3646°N 121.9679°W / 37.3646; -121.9679 (Santa Clara)

219 Murfreesboro Tennessee 126.118 108.755 7013159652429773340+15,97% &0000000000000143.300000143,3 km2 &0000000000000759.000000759 km−2

35°51′08″K 86°24′58″B / 35.8522°N 86.4161°W / 35.8522; -86.4161 (Murfreesboro)

220 Hartford Connecticut 124.006 124.775 −0,62% &0000000000000045.00000045,0 km2 &0000000000002772.0000002.772 km−2

41°45′58″K 72°41′00″B / 41.7660°N 72.6833°W / 41.7660; -72.6833 (Hartford)

221 Athens[29] Georgia 122.604 115.452 7013619478224716770+6,19% &0000000000000301.400000301,4 km2 &0000000000000383.000000383 km−2

33°56′59″K 83°22′12″B / 33.9496°N 83.3701°W / 33.9496; -83.3701 (Athens)

222 Victorville Kaliforniya 122.225 115.903 7013545456114164430+5,45% &0000000000000189.500000189,5 km2 &0000000000000612.000000612 km−2

34°31′40″K 117°21′13″B / 34.5277°N 117.3536°W / 34.5277; -117.3536 (Victorville)

223 Abilene Teksas 121.721 117.063 7013397905401365080+3,98% &0000000000000276.600000276,6 km2 &0000000000000423.000000423 km−2

32°27′16″K 99°44′17″B / 32.4545°N 99.7381°W / 32.4545; -99.7381 (Abilene)

224 Vallejo Kaliforniya 121.253 115.942 7013458073864518470+4,58% &0000000000000079.40000079,4 km2 &0000000000001460.0000001.460 km−2

38°06′28″K 122°15′50″B / 38.1079°N 122.2639°W / 38.1079; -122.2639 (Vallejo)

225 Berkeley Kaliforniya 120.972 112.580 7013745425475217620+7,45% &0000000000000027.10000027,1 km2 &0000000000004152.0000004.152 km−2

37°52′00″K 122°17′57″B / 37.8667°N 122.2991°W / 37.8667; -122.2991 (Berkeley)

226 Norman Oklahoma 120.284 110.925 7013843723236421010+8,44% &0000000000000463.000000463,0 km2 &0000000000000240.000000240 km−2

35°13′K 97°26′B / 35.22°N 97.44°W / 35.22; -97.44 (Norman)

227 Allentown Pensilvanya 120.207 118.032 7013184272061813750+1,84% &0000000000000045.40000045,4 km2 &0000000000002597.0000002.597 km−2

40°35′38″K 75°28′42″B / 40.5940°N 75.4782°W / 40.5940; -75.4782 (Allentown)

228 Evansville Indiana 119.943 117.429 7013214086809902150+2,14% &0000000000000114.400000114,4 km2 &0000000000001027.0000001.027 km−2

37°59′16″K 87°32′05″B / 37.9877°N 87.5347°W / 37.9877; -87.5347 (Evansville)

229 Columbia Missouri 119.108 108.500 7013977695852534560+9,78% &0000000000000163.400000163,4 km2 &0000000000000664.000000664 km−2

38°56′52″K 92°19′34″B / 38.9479°N 92.3261°W / 38.9479; -92.3261 (Columbia)

230 Odessa Teksas 118.968 99.940 7013190394236541930+19,04% &0000000000000108.700000108,7 km2 &0000000000000920.000000920 km−2

31°52′49″K 102°20′36″B / 31.8804°N 102.3434°W / 31.8804; -102.3434 (Odessa)

231 Fargo North Dakota 118.523 105.549 7013122919212877430+12,29% &0000000000000126.400000126,4 km2 &0000000000000835.000000835 km−2

46°51′55″K 96°49′44″B / 46.8652°N 96.8290°W / 46.8652; -96.8290 (Fargo)

232 Beaumont Teksas 118.129 118.296 −0,14% &0000000000000214.500000214,5 km2 &0000000000000552.000000552 km−2

30°05′03″K 94°08′45″B / 30.0843°N 94.1458°W / 30.0843; -94.1458 (Beaumont)

233 Independence Missouri 117.255 116.830 7013363776427287510+0,36% &0000000000000200.900000200,9 km2 &0000000000000582.000000582 km−2

39°05′07″K 94°21′05″B / 39.0853°N 94.3513°W / 39.0853; -94.3513 (Independence)

234 Ann Arbor Michigan 117.070 113.934 7013275247072866750+2,75% &0000000000000072.10000072,1 km2 &0000000000001581.0000001.581 km−2

42°16′32″K 83°43′53″B / 42.2756°N 83.7313°W / 42.2756; -83.7313 (Ann Arbor)

235 El Monte Kaliforniya 116.732 113.475 7013287023573474330+2,87% &0000000000000024.80000024,8 km2 &0000000000004582.0000004.582 km−2

34°04′29″K 118°01′45″B / 34.0746°N 118.0291°W / 34.0746; -118.0291 (El Monte)

236 Springfield Illinois 116.565 116.250 7013270967741935490+0,27% &0000000000000154.100000154,1 km2 &0000000000000755.000000755 km−2

39°45′50″K 89°40′15″B / 39.7639°N 89.6708°W / 39.7639; -89.6708 (Springfield)

237 Round Rock Teksas 115.997 99.887 7012161282248941300+16,13% &0000000000000088.40000088,4 km2 &0000000000001131.0000001.131 km−2

30°31′25″K 97°40′03″B / 30.5237°N 97.6674°W / 30.5237; -97.6674 (Round Rock)

238 Wilmington Kuzey Karolina 115.933 106.476 7013888181374206390+8,88% &0000000000000133.400000133,4 km2 &0000000000000798.000000798 km−2

34°12′33″K 77°53′09″B / 34.2092°N 77.8858°W / 34.2092; -77.8858 (Wilmington)

239 Arvada Colorado 115.368 106.433 7013839495269324360+8,39% &0000000000000091.00000091,0 km2 &0000000000001169.0000001.169 km−2

39°48′35″K 105°06′24″B / 39.8097°N 105.1066°W / 39.8097; -105.1066 (Arvada)

240 Provo Utah 115.264 112.488 7013246781878955980+2,47% &0000000000000107.900000107,9 km2 &0000000000001042.0000001.042 km−2

40°14′43″K 111°38′41″B / 40.2453°N 111.6448°W / 40.2453; -111.6448 (Provo)

241 Peoria Illinois 115.070 115.007 7013547792743050390+0,05% &0000000000000124.300000124,3 km2 &0000000000000925.000000925 km−2

40°45′08″K 89°37′02″B / 40.7523°N 89.6171°W / 40.7523; -89.6171 (Peoria)

242 Lansing Michigan 115.056 114.297 7013664059424131860+0,66% &0000000000000093.40000093,4 km2 &0000000000001224.0000001.224 km−2

42°42′35″K 84°33′22″B / 42.7098°N 84.5562°W / 42.7098; -84.5562 (Lansing)

243 Downey Kaliforniya 114.219 111.772 7013218927817342450+2,19% &0000000000000032.10000032,1 km2 &0000000000003478.0000003.478 km−2

33°56′18″K 118°07′51″B / 33.9382°N 118.1309°W / 33.9382; -118.1309 (Downey)

244 Carlsbad Kaliforniya 113.453 105.328 7013771399817712290+7,71% &0000000000000097.70000097,7 km2 &0000000000001078.0000001.078 km−2

33°07′26″K 117°16′58″B / 33.1239°N 117.2828°W / 33.1239; -117.2828 (Carlsbad)

245 Costa Mesa Kaliforniya 113.204 109.960 7013295016369588940+2,95% &0000000000000040.50000040,5 km2 &0000000000002712.0000002.712 km−2

33°39′57″K 117°54′44″B / 33.6659°N 117.9123°W / 33.6659; -117.9123 (Costa Mesa)

246 Miami Gardens Florida 113.187 107.167 7013561740087900190+5,62% &0000000000000047.20000047,2 km2 &0000000000002270.0000002.270 km−2

25°56′56″K 80°14′37″B / 25.9489°N 80.2436°W / 25.9489; -80.2436 (Miami Gardens)

247 Westminster Colorado 113.130 106.114 7013661175716682060+6,61% &0000000000000081.70000081,7 km2 &0000000000001299.0000001.299 km−2

39°52′56″K 105°03′52″B / 39.8822°N 105.0644°W / 39.8822; -105.0644 (Westminster)

248 Clearwater Florida 113.003 107.685 7013493847796814780+4,94% &0000000000000066.20000066,2 km2 &0000000000001627.0000001.627 km−2

27°58′46″K 82°45′59″B / 27.9795°N 82.7663°W / 27.9795; -82.7663 (Clearwater)

249 Fairfield Kaliforniya 112.970 105.321 7013726255922370660+7,26% &0000000000000096.80000096,8 km2 &0000000000001088.0000001.088 km−2

38°15′24″K 122°02′23″B / 38.2568°N 122.0397°W / 38.2568; -122.0397 (Fairfield)

250 Rochester Minnesota 112.225 106.769 7013511009750021070+5,11% &0000000000000141.400000141,4 km2 &0000000000000755.000000755 km−2

44°00′55″K 92°28′38″B / 44.0154°N 92.4772°W / 44.0154; -92.4772 (Rochester)

251 Elgin Illinois 112.111 108.188 7013362609531556180+3,63% &0000000000000096.30000096,3 km2 &0000000000001124.0000001.124 km−2

42°02′23″K 88°19′18″B / 42.0396°N 88.3217°W / 42.0396; -88.3217 (Elgin)

252 Temecula Kaliforniya 112.011 100.097 7012119024546190200+11,90% &0000000000000078.10000078,1 km2 &0000000000001282.0000001.282 km−2

33°30′07″K 117°07′29″B / 33.5019°N 117.1246°W / 33.5019; -117.1246 (Temecula)

253 West Jordan Utah 111.946 103.712 7013793929342795430+7,94% &0000000000000084.10000084,1 km2 &0000000000001234.0000001.234 km−2

40°36′08″K 112°00′04″B / 40.6023°N 112.0010°W / 40.6023; -112.0010 (West Jordan)

254 Inglewood Kaliforniya 111.666 109.673 7013181722028211140+1,82% &0000000000000023.50000023,5 km2 &0000000000004670.0000004.670 km−2

33°57′22″K 118°20′39″B / 33.9561°N 118.3443°W / 33.9561; -118.3443 (Inglewood)

255 Richardson Teksas 110.815 99.223 7013116827751630170+11,68% &0000000000000074.00000074,0 km2 &0000000000001341.0000001.341 km−2

32°58′20″K 96°42′29″B / 32.9723°N 96.7081°W / 32.9723; -96.7081 (Richardson)

256 Lowell Massachusetts 110.699 106.519 7013392418254020410+3,92% &0000000000000035.20000035,2 km2 &0000000000003028.0000003.028 km−2

42°38′20″K 71°19′20″B / 42.6389°N 71.3221°W / 42.6389; -71.3221 (Lowell)

257 Gresham Oregon 110.553 105.594 7013469628956190690+4,70% &0000000000000060.10000060,1 km2 &0000000000001757.0000001.757 km−2

45°30′08″K 122°26′30″B / 45.5023°N 122.4416°W / 45.5023; -122.4416 (Gresham)

258 Antioch Kaliforniya 110.542 102.372 7013798069784706760+7,98% &0000000000000073.40000073,4 km2 &0000000000001394.0000001.394 km−2

37°58′39″K 121°47′51″B / 37.9775°N 121.7976°W / 37.9775; -121.7976 (Antioch)

259 Cambridge Massachusetts 110.402 105.162 7013498278845970980+4,98% &0000000000000016.50000016,5 km2 &0000000000006359.0000006.359 km−2

42°22′34″K 71°07′06″B / 42.3760°N 71.1183°W / 42.3760; -71.1183 (Cambridge)

260 High Point Kuzey Karolina 110.268 104.371 7013565003688764120+5,65% &0000000000000139.300000139,3 km2 &0000000000000749.000000749 km−2

35°59′08″K 79°59′25″B / 35.9855°N 79.9902°W / 35.9855; -79.9902 (High Point)

261 Billings Montana 110.263 104.170 7013584909282902950+5,85% &0000000000000112.400000112,4 km2 &0000000000000926.000000926 km−2

45°47′22″K 108°33′00″B / 45.7895°N 108.5499°W / 45.7895; -108.5499 (Billings)

262 Manchester New Hampshire 110.229 109.565 7013606032948478070+0,61% &0000000000000085.70000085,7 km2 &0000000000001278.0000001.278 km−2

42°59′05″K 71°26′38″B / 42.9847°N 71.4439°W / 42.9847; -71.4439 (Manchester)

263 Murrieta Kaliforniya 109.830 103.466 7013615081282740220+6,15% &0000000000000087.00000087,0 km2 &0000000000001190.0000001.190 km−2

33°34′19″K 117°11′27″B / 33.5719°N 117.1907°W / 33.5719; -117.1907 (Murrieta)

264 Centennial Colorado 109.741 100.377 7013932883030973230+9,33% &0000000000000074.40000074,4 km2 &0000000000001349.0000001.349 km−2

39°35′26″K 104°52′09″B / 39.5906°N 104.8691°W / 39.5906; -104.8691 (Centennial)

265-(T) Richmond Kaliforniya 109.708 103.701 7013579261530747050+5,79% &0000000000000077.90000077,9 km2 &0000000000001332.0000001.332 km−2

37°57′11″K 122°21′34″B / 37.9530°N 122.3594°W / 37.9530; -122.3594 (Richmond)

265-(T) Ventura[30] Kaliforniya 109.708 106.433 7013307705316959970+3,08% &0000000000000056.10000056,1 km2 &0000000000001898.0000001.898 km−2

34°16′05″K 119°15′18″B / 34.2681°N 119.2550°W / 34.2681; -119.2550 (Ventura)

267 Pueblo Colorado 109.412 106.595 7013264271307284580+2,64% &0000000000000138.900000138,9 km2 &0000000000000767.000000767 km−2

38°16′23″K 104°36′45″B / 38.2731°N 104.6124°W / 38.2731; -104.6124 (Pueblo)

268 Pearland Teksas 108.821 91.252 7013192532766405120+19,25% &0000000000000122.900000122,9 km2 &0000000000000740.000000740 km−2

29°33′16″K 95°17′45″B / 29.5544°N 95.2958°W / 29.5544; -95.2958 (Pearland)

269 Waterbury Connecticut 108.802 110.366 −1,42% &0000000000000073.90000073,9 km2 &0000000000001494.0000001.494 km−2

41°33′31″K 73°02′12″B / 41.5585°N 73.0367°W / 41.5585; -73.0367 (Waterbury)

270 West Covina Kaliforniya 108.484 106.098 7013224886425757320+2,25% &0000000000000041.50000041,5 km2 &0000000000002554.0000002.554 km−2

34°03′21″K 117°54′36″B / 34.0559°N 117.9099°W / 34.0559; -117.9099 (West Covina)

271 North Charleston Güney Karolina 108.304 97.471 7013111140749556280+11,11% &0000000000000119.500000119,5 km2 &0000000000000538.000000538 km−2

32°53′07″K 80°01′01″B / 32.8853°N 80.0169°W / 32.8853; -80.0169 (North Charleston)

272 Everett Washington 108.010 103.019 7013484473737854180+4,84% &0000000000000086.60000086,6 km2 &0000000000001189.0000001.189 km−2

48°00′12″K 122°10′27″B / 48.0033°N 122.1742°W / 48.0033; -122.1742 (Everett)

273 College Station Teksas 107.889 93.857 7013149504032730640+14,95% &0000000000000128.500000128,5 km2 &0000000000000764.000000764 km−2

30°36′05″K 96°18′52″B / 30.6013°N 96.3144°W / 30.6013; -96.3144 (College Station)

274 Palm Bay Florida 107.888 103.190 7013455276674096330+4,55% &0000000000000170.200000170,2 km2 &0000000000000606.000000606 km−2

27°59′08″K 80°39′45″B / 27.9856°N 80.6626°W / 27.9856; -80.6626 (Palm Bay)

275 Pompano Beach Florida 107.762 99.845 7013792929040012020+7,93% &0000000000000062.20000062,2 km2 &0000000000001606.0000001.606 km−2

26°14′33″K 80°07′44″B / 26.2426°N 80.1290°W / 26.2426; -80.1290 (Pompano Beach)

276 Boulder Colorado 107.349 97.385 7013102315551676340+10,23% &0000000000000066.50000066,5 km2 &0000000000001524.0000001.524 km−2

40°01′03″K 105°16′47″B / 40.0175°N 105.2797°W / 40.0175; -105.2797 (Boulder)

277 Norwalk Kaliforniya 107.140 105.549 7013150735677268380+1,51% &0000000000000025.10000025,1 km2 &0000000000004198.0000004.198 km−2

33°54′25″K 118°05′00″B / 33.9069°N 118.0834°W / 33.9069; -118.0834 (Norwalk)

278 West Palm Beach Florida 106.779 99.919 7013686556110449460+6,87% &0000000000000143.200000143,2 km2 &0000000000000698.000000698 km−2

26°44′54″K 80°07′36″B / 26.7483°N 80.1266°W / 26.7483; -80.1266 (West Palm Beach)

279 Broken Arrow Oklahoma 106.563 98.850 7013780273141122910+7,80% &0000000000000159.500000159,5 km2 &0000000000000620.000000620 km−2

36°02′11″K 95°46′52″B / 36.0365°N 95.7810°W / 36.0365; -95.7810 (Broken Arrow)

280 Daly City Kaliforniya 106.562 101.123 7013537859834063470+5,38% &0000000000000019.80000019,8 km2 &0000000000005095.0000005.095 km−2

37°42′03″K 122°27′54″B / 37.7009°N 122.4650°W / 37.7009; -122.4650 (Daly City)

281 Sandy Springs Georgia 105.330 93.853 7013122286980703870+12,23% &0000000000000101.000000101,0 km2 &0000000000001009.0000001.009 km−2

33°33′41″K 84°13′37″B / 33.5615°N 84.227°W / 33.5615; -84.227 (Sandy Springs)

282 Burbank Kaliforniya 105.319 103.340 7013191503773950070+1,92% &0000000000000044.90000044,9 km2 &0000000000002301.0000002.301 km−2

34°11′20″K 118°19′30″B / 34.1890°N 118.3249°W / 34.1890; -118.3249 (Burbank)

283 Green Bay Wisconsin 105.207 104.057 7013110516351614980+1,11% &0000000000000117.800000117,8 km2 &0000000000000884.000000884 km−2

44°31′15″K 87°59′03″B / 44.5207°N 87.9842°W / 44.5207; -87.9842 (Green Bay)

284 Santa Maria Kaliforniya 105.093 99.553 7013556487499121070+5,56% &0000000000000058.90000058,9 km2 &0000000000001689.0000001.689 km−2

34°56′00″K 120°26′38″B / 34.9332°N 120.4438°W / 34.9332; -120.4438 (Santa Maria)

285 Wichita Falls Teksas 104.710 104.553 7013150163075186740+0,15% &0000000000000186.800000186,8 km2 &0000000000000560.000000560 km−2

33°54′24″K 98°31′33″B / 33.9067°N 98.5259°W / 33.9067; -98.5259 (Wichita Falls)

286 Lakeland Florida 104.401 97.422 7013716367966167810+7,16% &0000000000000193.000000193,0 km2 &0000000000000661.000000661 km−2

28°02′28″K 81°57′32″B / 28.0411°N 81.9589°W / 28.0411; -81.9589 (Lakeland)

287 Clovis Kaliforniya 104.180 95.631 7013893956980477040+8,94% &0000000000000060.30000060,3 km2 &0000000000001695.0000001.695 km−2

36°29′35″K 119°25′16″B / 36.4931°N 119.4211°W / 36.4931; -119.4211 (Clovis)

288 Lewisville Teksas 104.039 95.290 7012918144611186900+9,18% &0000000000000110.000000110,0 km2 &0000000000001011.0000001.011 km−2

33°02′18″K 97°00′22″B / 33.0383°N 97.0061°W / 33.0383; -97.0061 (Lewisville)

289 Tyler Teksas 103.700 96.900 7013701754385964910+7,02% &0000000000000140.800000140,8 km2 &0000000000000688.000000688 km−2

32°21′K 95°18′B / 32.35°N 95.30°W / 32.35; -95.30 (Tyler)

290 El Cajon Kaliforniya 103.679 99.478 7013422304429120010+4,22% &0000000000000037.40000037,4 km2 &0000000000002661.0000002.661 km−2

32°48′06″K 116°57′38″B / 32.8017°N 116.9605°W / 32.8017; -116.9605 (El Cajon)

291 San Mateo Kaliforniya 103.536 97.207 7013651084798419870+6,51% &0000000000000041.10000041,1 km2 &0000000000003094.0000003.094 km−2

37°33′15″K 122°18′47″B / 37.5542°N 122.3131°W / 37.5542; -122.3131 (San Mateo)

292 Rialto Kaliforniya 103.132 99.171 7013399411118169630+3,99% &0000000000000057.90000057,9 km2 &0000000000001713.0000001.713 km−2

34°06′42″K 117°23′18″B / 34.1118°N 117.3883°W / 34.1118; -117.3883 (Rialto)

293 Edison[31] New Jersey 102.701 99.967 7013273490251783090+2,73% &0000000000000079.40000079,4 km2 &0000000000001289.0000001.289 km−2

40°30′14″K 74°20′58″B / 40.5040°N 74.3494°W / 40.5040; -74.3494 (Edison)

294 Davenport Iowa 102.582 99.685 7013290615438631690+2,91% &0000000000000163.000000163,0 km2 &0000000000000611.000000611 km−2

41°33′15″K 90°36′14″B / 41.5541°N 90.6040°W / 41.5541; -90.6040 (Davenport)

295 Hillsboro Oregon 102.347 91.611 7012117191166999600+11,72% &0000000000000062.80000062,8 km2 &0000000000001480.0000001.480 km−2

45°31′00″K 122°59′00″B / 45.5167°N 122.9833°W / 45.5167; -122.9833 (Hillsboro)

296 Woodbridge[31] New Jersey 102.105 99.585 7013253050158156350+2,53% &0000000000000063.50000063,5 km2 &0000000000001656.0000001.656 km−2

40°33′39″K 74°17′33″B / 40.5608°N 74.2926°W / 40.5608; -74.2926 (Woodbridge)

297 Las Cruces New Mexico 101.643 97.618 7013412321498084370+4,12% &0000000000000197.600000197,6 km2 &0000000000000494.000000494 km−2

32°19′11″K 106°45′55″B / 32.3197°N 106.7653°W / 32.3197; -106.7653 (Las Cruces)

298 South Bend Indiana 101.516 101.168 7013343982286889140+0,34% &0000000000000107.400000107,4 km2 &0000000000000942.000000942 km−2

41°40′37″K 86°16′08″B / 41.6769°N 86.2690°W / 41.6769; -86.2690 (South Bend)

299 Vista Kaliforniya 100.890 93.834 7013751966238250530+7,52% &0000000000000048.40000048,4 km2 &0000000000001900.0000001.900 km−2

33°11′37″K 117°14′28″B / 33.1936°N 117.2411°W / 33.1936; -117.2411 (Vista)

300 Greeley Colorado 100.883 92.889 7013860597056702090+8,61% &0000000000000077.70000077,7 km2 &0000000000001199.0000001.199 km−2

40°25′00″K 104°43′00″B / 40.4167°N 104.7167°W / 40.4167; -104.7167 (Greeley)

301 Davie[32] Florida 100.882 91.992 7012966388381598400+9,66% &0000000000000092.50000092,5 km2 &0000000000001018.0000001.018 km−2

26°04′53″K 80°16′49″B / 26.0814°N 80.2803°W / 26.0814; -80.2803 (Davie)

302 San Angelo Teksas 100.450 93.200 7013777896995708150+7,78% &0000000000000150.900000150,9 km2 &0000000000000633.000000633 km−2

31°27′K 100°27′B / 31.45°N 100.45°W / 31.45; -100.45 (San Angelo)

303 Jurupa Valley Kaliforniya 100.314 0 NA[33] &0000000000000112.700000112,7 km2 &0000000000000877.000000877 km−2

33°00′04″K 117°28′14″B / 33.0011°N 117.4706°W / 33.0011; -117.4706 (Jurupa Valley)

304 Renton Washington 100.242 90.927 7013102444818370780+10,24% &0000000000000061.00000061,0 km2 &0000000000001519.0000001.519 km−2

47°29′12″K 122°11′43″B / 47.4867°N 122.1953°W / 47.4867; -122.1953 (Renton)


Yayılım[değiştir | kaynağı değiştir]

100,000 ve daha fazla nüfusa sahip şehirler aşağıdaki şekildeki gibi yayılım gösterir. Daha küçük tüzel kişilik kazanmış yerleşimler dahil değildir.

Densityhisto.jpg

Ortalama yoğunluk 10692.01 km2'dir.

Medyan ise 8186.564 km2'dir.

Nüfus Belediye yönetimi sayısı[34]
1,000,000+ 10
300,000–999,999 54
200,000–299,999 52
100,000–199,999 188
Toplam 304
Eyalet Şehir sayısı
CA 73
TX 37
FL 22
CO 12
AZ 10
NC 9
IL, WA 8
GA, VA 7
MI, NJ, OH, TN 6
CT, KS, MA, MO, NY, OR 5
AL, IN, LA, NV, OK, UT 4
IA, MN, PA, SC, WI 3
KY, NE, NM 2
AK, AR, DC, HI, ID, MD, MS, MT, ND, NH, RI, SD 1
DE, ME, VT, WV, WY 0

Galeri[değiştir | kaynağı değiştir]

Porto Riko[değiştir | kaynağı değiştir]

Aşağıdaki tablo Porto Riko'nun 1 Temmuz 2015'te ABD Nüfus Sayım Bürosu tarafından tahmin edilen 100,000 ve üzeri nüfusa sahip beş belediyesini (municipios) listeler.

Aşağıdaki tablo bu bilgileri içerir:

  1. Municipio sırası ABD Nüfus Sayım Bürosu tarafından tahmin edilen 1 Temmuz 2014 nüfusuna göredir[35]
  2. Municipio[35]
  3. Municipio'nun ABD Nüfus Sayım Bürosu tarafından tahmin edilen 1 Temmuz 2015 nüfusu[35]
  4. 2010 ABD Nüfus Sayımına göre 1 Nisan 2010 nüfusu [35]
  5. 1 Nisan 2010'dan 1 Temmuz 2015'e şehrin nüfusunun değişimi
  6. 1 Ocak 2010 municipio yüzölçümü[4]
  7. 1 Nisan 2010 municipio nüfus yoğunluğu (Birim alana düşen kişi sayısı)[4]
  8. Municipio'nun enlem ve boylam koordinatları
2015 sırası Municipio 2015 tahmini 2010 Sayımı Değişim 2010 arazi alanı 2010 nüfus yoğunluğu Yer
1 San Juan 355.074 395.326 −10,18% &0000000000000102.300000102,3 km2 &0000000000003864.0000003.864 km−2

18°24′23″K 66°03′50″B / 18.4064°N 66.0640°W / 18.4064; -66.0640 (San Juan)

2 Bayamón 189.159 208.116 −9,11% &0000000000000069.90000069,9 km2 &0000000000002979.0000002.979 km−2

18°22′48″K 66°09′48″B / 18.3801°N 66.1633°W / 18.3801; -66.1633 (Bayamón)

3 Carolina 161.884 176.762 −8,42% &0000000000000053.50000053,5 km2 &0000000000003305.0000003.305 km−2

18°24′44″K 65°58′47″B / 18.4121°N 65.9798°W / 18.4121; -65.9798 (Carolina)

4 Ponce 149.028 166.327 −10,40% &0000000000000079.30000079,3 km2 &0000000000002098.0000002.098 km−2

17°59′15″K 66°36′35″B / 17.9874°N 66.6097°W / 17.9874; -66.6097 (Ponce)

5 Caguas 134.481 142.893 −5,89% &0000000000000028.30000028,3 km2 &0000000000005054.0000005.054 km−2

18°13′57″K 66°02′20″B / 18.2324°N 66.0390°W / 18.2324; -66.0390 (Caguas)


Sayım yerleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Aşağıdaki tablo ABD'nin 2010 sayımına göre nüfusu en az 100,000 olan sayım yerlerini listeler. Sayım yeri ABD Nüfus Sayım Bürosu tarafından istatistiksel amaçlar için belirlenen nüfus yoğunluklarıdır. Sayım yerleri her on sayımda bir şehir, kasaba ve köyler gibi tüzel kişilik kazanmış yerleşimlerin karşılığı olarak belirlenir. Sayım yerleri ayrı bir belediyeye sahip olmayan nüfuslu bölgelerdir. Ancak fiziki olarak tüzel kişilik kazanmış yerleşimlere benzer. Ana listedeki tüzel kişilik kazanmış şehirlerin aksine, ABD Nüfus Sayım Bürosu sayım yerleri için yıllık nüfus tahminleri yayınlamaz.

Aşağıdaki tablo bu bilgileri içerir:

  1. Şehir
  2. Eyalet
  3. 2010 ABD Nüfus Sayımına göre şehrin 1 Nisan 2010 nüfusu
  4. 2000 ABD Nüfus Sayımına göre şehrin 1 Nisan 2000 nüfusu
  5. 1 Nisan 2000'den 1 Nisan 2010'a kadar şehrin nüfusunun yüzdelik değişimi
  6. 1 Ocak 2010 şehir yüzölçümü[4]
  7. 1 Nisan 2010 şehrin nüfus yoğunluğu (birim alana düşen kişi sayısı)[4]
  8. Şehir ANSI INCITS 446–2008 coğrafik kodu
  9. Şehrin enlem ve boylam koordinatları
Şehir Eyalet 2010 Sayımı 2000 Sayımı Değişim 2010 yüzölçüm 2010 nüfus yoğunluğu ANSI Yer
Paradise Nevada 223.167 186.070 7013199371204385450+19,94% &0000000000000120.997000120,997 km2 &0000000000001844.0000001.844 km−2 02409023

36°04′51″K 115°08′12″B / 36.08073°N 115.1368°W / 36.08073; -115.1368 (Paradise)

Arlington Virginia 207.627 189.453 7013959288055612740+9,59% &0000000000003085.0000003.085 km2 &0000000000003100.0000003.100 km−2

38°52′48″K 77°10′59″B / 38.880°N 77.183°W / 38.880; -77.183 (Arlington)

Sunrise Manor Nevada 189.372 156.120 7012212990007686400+21,30% &0000000000000086.38200086,382 km2 &0000000000002192.0000002.192 km−2 02410035

36°10′43″K 115°02′56″B / 36.1785°N 115.0490°W / 36.1785; -115.0490 (Sunrise Manor)

Spring Valley Nevada 178.395 117.390 7013519677996422180+51,97% &0000000000000086.05600086,056 km2 &0000000000002073.0000002.073 km−2 02408797

36°05′55″K 115°15′43″B / 36.0987°N 115.2619°W / 36.0987; -115.2619 (Spring Valley)

Metairie Louisiana 138.481 146.136 −5,24% &0000000000000060.14400060,144 km2 &0000000000002302.0000002.302 km−2 02403282

29°59′52″K 90°10′40″B / 29.9978°N 90.1779°W / 29.9978; -90.1779 (Metairie)

East Los Angeles Kaliforniya 126.496 124.283 7013178061359960740+1,78% &0000000000000019.29100019,291 km2 &0000000000006557.0000006.557 km−2 02408711

34°01′53″K 118°10′07″B / 34.0315°N 118.1686°W / 34.0315; -118.1686 (East Los Angeles)

Enterprise Nevada 108.481 14.676 7013639172799127830+639,17% &0000000000000120.467000120,467 km2 &0000000000000901.000000901 km−2 02408084

36°01′06″K 115°12′55″B / 36.0182°N 115.2154°W / 36.0182; -115.2154 (Enterprise)

Brandon Florida 103.483 77.895 7013328493484819310+32,85% &0000000000000085.73100085,731 km2 &0000000000001207.0000001.207 km−2 02402711

27°56′10″K 82°17′57″B / 27.9360°N 82.2993°W / 27.9360; -82.2993 (Brandon)

Önceden 100,000'in üzerinde nüfusa sahip şehirler[değiştir | kaynağı değiştir]

Aşağıdaki tablo daha önceki sayımlarda en az 100,000 nüfusa sahip ancak daha sonra nüfusu azalan ya da başka bir şehirle birleştirilmiş ya da komşu şehire eklenmiş ABD şehirlerini listeler.

Aşağıdaki tablo bu bilgileri içerir:

  1. Şehrin adı
  2. Eyaletin adı
  3. ABD Nüfus Sayım Bürosu tarafından tahmin edilen 1 Temmuz 2015 nüfusu[3]
  4. Daha önceki sayımlara göre şehrin zirve nüfusu (ve sayım yılı)
  5. Zirve nüfustan 2015 sayımına nüfusun sayısal düşüşü.
  6. Zirve nüfustan 2015 sayımına nüfusun yüzdelik düşüşü.
  7. Öneme sahip ek notlar.
Şehir Eyalet 2015 tahmini nüfus Zirve nüfus (yıl) Zirve nüfustan
sayısal düşüş
Zirve nüfustan
yüzdelik düşüş
Notlar
Albany New York &0000000000098469.00000098.469 &0000000000134995.000000134.995 (1950) azalış-36,526 azalış-27.06% artış2.30% 2000'den 2010'a
Allegheny Pensilvanya N/A[36] &0000000000129896.000000129.896 (1900) 1907'de Pittsburgh'a eklendi
Brooklyn New York N/A[37] &0000000000806343.000000806.343 (1890) 1898'de New York City ile birleşti
Camden New Jersey &0000000000076119.00000076.119 &0000000000124555.000000124.555 (1950) azalış-48,436 azalış-38.89%
Canton Ohio &0000000000071885.00000071.885 &0000000000116912.000000116.912 (1950) azalış-45,027 azalış-38.51%
Dearborn Michigan &0000000000095171.00000095.171 &0000000000112007.000000112.007 (1960) azalış-16,836 azalış-15.03% artış9.93% 1990'dan 2010'a
Duluth Minnesota &0000000000086110.00000086.110 &0000000000107312.000000107.312 (1960) azalış-21,202 azalış-19.76%
Erie Pensilvanya &0000000000099475.00000099.475 &0000000000138440.000000138.440 (1960) azalış-38,965 azalış-28.15%
Fall River Massachusetts &0000000000088777.00000088.777 &0000000000120485.000000120.485 (1920) azalış-31,708 azalış-26.32%
Flint Michigan &0000000000098310.00000098.310 &0000000000196940.000000196.940 (1960) azalış-98,630 azalış-50.08%
Gary Indiana &0000000000077156.00000077.156 &0000000000178320.000000178.320 (1960) azalış-101,164 azalış-56.73%
Hammond Indiana &0000000000077614.00000077.614 &0000000000111698.000000111.698 (1960) azalış-34,084 azalış-30.51%
Kenosha Wisconsin &0000000000099858.00000099.858 &0000000000100150.000000100.150 (2012 tahmini)* azalış-292 azalış-0.29% *100,000'i aştığı tek kayıtlı örnek 1 Temmuz 2012 tahmini
Livonia Michigan &0000000000094635.00000094.635 &0000000000110109.000000110.109 (1970) azalış-15,474 azalış-14.05%
Lynn Massachusetts &0000000000092457.00000092.457 &0000000000102320.000000102.320 (1930) azalış-9,863 azalış-9.64% artış15.11% 1980'den 2010'a
New Bedford Massachusetts &0000000000094958.00000094.958 &0000000000121217.000000121.217 (1920) azalış-26,259 azalış-21.66% artış1.39% 2000'den 2010'a
Niagara Falls New York &0000000000048916.00000048.916 &0000000000102394.000000102.394 (1960) azalış-53,478 azalış-52.23%
Parma Ohio &0000000000079937.00000079.937 &0000000000100216.000000100.216 (1970) azalış-20,279 azalış-20.24%
Portsmouth Virginia &0000000000096201.00000096.201 &0000000000114773.000000114.773 (1960) azalış-18,572 azalış-16.18%
Reading Pensilvanya &0000000000087879.00000087.879 &0000000000111171.000000111.171 (1930) azalış-23,292 azalış-20.95% artış12.38% 1990'dan 2010'a
Roanoke Virginia &0000000000099897.00000099.897 &0000000000100220.000000100.220 (1980) azalış-323 azalış-0.32% artış2.23% 2000'den 2010'a
Scranton Pensilvanya &0000000000077118.00000077.118 &0000000000143333.000000143.333 (1930) azalış-66,215 azalış-46.20%
Somerville Massachusetts &0000000000080318.00000080.318 &0000000000103908.000000103.908 (1930) azalış-23,590 azalış-22.70%
St. Joseph Missouri &0000000000076596.00000076.596 &0000000000102979.000000102.979 (1900) azalış-26,383 azalış-25.62% artış6.86% 1990'dan 2010'a
Trenton New Jersey &0000000000084225.00000084.225 &0000000000128009.000000128.009 (1950) azalış-43,784 azalış-34.20%
Utica New York &0000000000061100.00000061.100 &0000000000101740.000000101.740 (1930) azalış-40,640 azalış-39.94% artış2.61% 2000'den 2010'a
Wilmington Delaware &0000000000071948.00000071.948 &0000000000112504.000000112.504 (1940) azalış-40,556 azalış-36.05%
Youngstown Ohio &0000000000064628.00000064.628 &0000000000170002.000000170.002 (1930) azalış-105,374 azalış-61.98%

En kalabalık 50 şehrin bulunduğu yerler[değiştir | kaynağı değiştir]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynaklar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Yeni İngiltere'deki kasabalar, diğer eyaletlerdeki şehirlere benzer tüzel kişilik kazanmışlardır. Nüfus Sayım Bürosu tarafından küçük sivil bölünmeler olarak göz önüne alınırlar ve tüzel kişilik kazanmış yerleşim listesinde yer almazlar.
  2. ^ a b Hawaiʻi eyaleti tüm Oʻahu adasını kapsayan Honolulu şehir ve kontluğu dışında tüzel kişilik kazanmış bir belediyeye sahip değil. Hawaii yasalarına uygun olarak, ABD Nüfus Sayım Bürosu eyaletin "şehirlerini" ve "kasabalarını" sayım yeri (CDPs) olarak tanımlar. Nüfus Sayım Bürosu Urban Honolulu CDP'yi Honolulu şehir ve kontluğunun bir parçası olarak tanımlıyor. Bu Honolulu yargı bölgesi ile aynı sınırlara sahip. Urban Honolulu CDP Honolulu "şehri" olarak düşünülür, ve nüfusu burda ve diğer nüfus karşılaştırmalarında kullanılır. Urban Honolulu CDP şu an ABD'deki en yüksek nüfusa sahip sayım yeri. Honolulu, HI Metropolitan Statistical Area tüm şehri ve Honolulu Kontluğunu kapsar.
  3. ^ a b c d e f "American FactFinder – Results" (İngilizce). ABD Nüfus Sayım Bürosu, Population Division. http://factfinder2.census.gov/bkmk/table/1.0/en/PEP/2015/PEPANNRSIP.US12A. Erişim tarihi: 21 Mayıs 2016. 
  4. ^ a b c d e f "2014 U.S. Gazetteer Files" (İngilizce). U.S. Gazetteer Files. ABD Nüfus Sayım Bürosu. https://www.census.gov/geo/maps-data/data/gazetteer2014.html. Erişim tarihi: 22 Mayıs 2015. 
  5. ^ Veya Washington, D.C. olduğunda Federal Bölge
  6. ^ 1898'den beri, New York Şehri, birleşik ilçe–kontluk yönetimi beş ilçe'yi kapsar:
       •Brooklyn İlçesi ve Kings Kontluğu
         (nüfus 2,636,735)
       •Queens İlçesi ve Queens Kontluğu
         (nüfus 2,339,150)
       •Manhattan İlçesi ve New York Kontluğu
         (nüfus 1,644,518)
       •Bronx İlçesi ve Bronx Kontluğu
         (nüfus 1,455,444)
       •Staten Island İlçesi ve Richmond Kontluğu
         (nüfus 474,558)
  7. ^ City wins census appeal; count adjusted – Houston Chronicle. Chron.com (3 Aralık 2012). 12 Temmuz 2013'te erişildi.
  8. ^ Philadelphia Şehri ve Philadelphia Kontluğu ayrıdır ancak birlikte birleşik şehir-kontluk yönetimini oluştururlar.
  9. ^ Jacksonville Şehri, Florida, ve Duval Kontluğu, Florida, beraber birleşik şehir-kontluk yönetimini oluştururlar. Jacksonville Şehri kontluktaki diğer tüzel kişiliği bulunan belediyeler dışındaki tüm Duval Kontluğunu kapsar.
  10. ^ San Francisco Şehri ve Kontluğu, Kaliforniya bir birleşik şehir-kontluk yönetimine sahiptir.
  11. ^ Indianapolis Şehri, Indiana, ve Marion Kontluğu, Indiana, birleşik şehir-kontluk yönetimini oluştururlar. Indianapolis Şehri kontluktaki diğer tüzel kişiliği bulunan belediyeler dışındaki tüm Marion Kontluğunu kapsar. Bakınız Indianapolis (balance).
  12. ^ Denver Şehri ve Kontluğu, Colorado, birleşik şehir-kontluk yönetimine sahiptir.
  13. ^ The Washington Şehri 1871'de District of Columbia ile konsolide edildi.
  14. ^ Nashville bir birleşik şehir-kontluk'tur. Nüfus diğer tüzel kişilik kazanmış yerler dışındaki tüm şehir-kontluğu kapsar. (Bakınız Nashville-Davidson (balance), Tennessee). 2010'da, şehir-kontluğun nüfusu diğer tüzel kişilik kazanmış yerleşimlerle beraber 626,681'dir.
  15. ^ a b c d e f g h i Herhangi bir kontluğun parçası olmayan bağımsız bir şehirdir.
  16. ^ The Louisville Şehri, Kentucky, ve Jefferson Kontluğu, Kentucky, beraber birleşik şehir-kontluk yönetimini oluşturur. Louisville Şehri kontluktaki diğer tüzel kişilik kazanmış belediyeler dışında Jefferson Kontluğunun tamamını kapsar. Bakınız Louisville/Jefferson County metro government (balance), Kentucky.
  17. ^ New Orleans Şehri, Louisiana, ve Orleans Parişi, Louisiana, ayrıdır ancak beraber birleşik şehir-pariş yönetimini oluştururlar.
  18. ^ The Lexington Şehri, Kentucky, ve Fayette County, Kentucky, ayrıdır ama birleşik şehir-kontluk yönetimini oluştururlar.
  19. ^ Anchorage Belediyesi, Alaska, hem şehir hem de ilçe olan birleşik belediye özerkliğidir.
  20. ^ Gilbert Kasabası, Arizona, şu anda Amerika Birleşik Devletlerindeki en kalabalık tüzel kişiliği olan kasaba'dır.
  21. ^ Baton Rouge Şehri, Louisiana, ve East Baton Rouge Parişi, Louisiana, ayrıdır ama birleşik şehir-pariş yönetimini oluşturur. Baton Rouge Şehri, East Baton Rouge Parişi içinde kendi şehir sınırlarını korudu.
  22. ^ Resmi olarak ABD Nüfus Sayım Bürosu kayıtlarında Boise City olarak listelenmiştir.
  23. ^ Columbus Şehri, Georgia, ve Muscogee Kontluğu, Georgia, ayrıdır ancak birleşik şehir-kontluk yönetimini oluşturur.
  24. ^ Augusta Şehri, Georgia, ve Richmond Kontluğu, Georgia, ayrıdır ancak birleşik şehir-kontluk yönetimini oluşturur. Augusta Şehri kontluktaki diğer iki belediye haricinde Richmond Kontluğunun tamamını kapsar.
  25. ^ Cary Kasabası, Kuzey Karolina, Amerika Birleşik Devletlerindeki şu anda en kalabalık ikinci tüzel kişilik kazanmış kasabadır.
  26. ^ 2012 referandumunda yerel seçmenlerin onayını aldıktan sonra, Macon Şehri, Georgia 1 Ocak 2014'te Bibb Kontluğu, Georgia ile birleştirildi. Yeni birleşik yönetim resmi olarak "Macon-Bibb Kontluğu"dur.
  27. ^ Kansas City, Kansas, ve Wyandotte Kontluğu, Kansas, ayrıdır ancak birleşik şehir-kontluk yönetimini oluşturur. Kansas Şehri kontluktaki diğer birleşik belediyeler haricinde Wyandotte Kontluğunun tümünü kapsar.
  28. ^ Lafayette Şehri, Louisiana, ve Lafayette Parişi, Louisiana, ayrıdır ancak birleşik şehir–pariş yönetimini oluşturur. Lafayette Şehri pariş içindeki diğer birleşik belediyeler hariç tüm Lafayette Parişini kapsar.
  29. ^ Athens Şehri, Georgia, ve Clarke Kontluğu, Georgia, ayrıdır ancak birleşik şehir-kontluk yönetimini oluştururlar. Athens Şehri kontluk içindeki diğer birleşik belediyeler hariç tüm Clarke Kontluğunu kapsar.
  30. ^ Resmi adı San Buenaventura'dır.
  31. ^ a b New Jersey eyaletinde, townshipler herhangi bir kasaba, şehir, borough, ya da köy ile eşit tam teşekküllü belediyelerdir.
    "Annual Estimates of the Resident Population for Minor Civil Divisions, by County: April 1, 2010 to July 1, 2015". 2015 Census Population Estimates. ABD Nüfus Sayım Bürosu, Population Division. Mayıs 2016. http://factfinder2.census.gov/bkmk/table/1.0/en/PEP/2015/PEPANNRES/0400000US34.06100. Erişim tarihi: 21 Mayıs 2016. 
  32. ^ Davie Kasabası, Florida, Amerika Birleşik Devletlerindeki şu anda en kalabalık üçüncü tüzel kişilik kazanmış kasabadır.
  33. ^ Jurupa Valley, Riverside Kontluğunun tüzel kişiliği olmayan çeşitli kısımlarıyla 1 Temmuz 2011'de şehir oldu. Bu nedenle resmi bir 2010 Nüfus Sayımı yoktur.
  34. ^ "Census of Governments" (İngilizce). Government Organization. ABD Nüfus Sayım Bürosu. Aralık 2002. http://www.census.gov/prod/2003pubs/gc021x1.pdf. Erişim tarihi: 30 Aralık 2010. 
  35. ^ a b c d "Annual Estimates of the Resident Population: April 1, 2010 to July 1, 2015". 2015 Census Population Estimates. U.S. Census Bureau, Population Division. Mayıs 2016. http://factfinder2.census.gov/bkmk/table/1.0/en/PEP/2015/PEPANNRES/0400000US72.05000. Erişim tarihi: 21 Mayıs 2016. 
  36. ^ The population of all North Side neighborhoods of Pittsburgh (41,120), plus Census Tract 4270 Blocks 2 & 3, which are the sections of Millvale, Pennsylvania that were formally part of Allegheny City. (an additional 2,301), which totals to 43,421. All data from the 2010 Census.
  37. ^ The population for Brooklyn in the 2010 Census was 2,504,700. However, since Brooklyn is now a borough of the City of New York and thus no longer its own separate city, for the purposes of this chart, its current population will be regarded as negligible.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Daha fazla bilgi için Vikipedi'nin kardeş projelerinde ara
Vikisözlük bu maddeyi Vikisözlük'te ara
Vikikitap bu maddeyi Vikikitap'ta ara
Vikisöz bu maddeyi Vikisöz'de ara
Vikikaynak bu maddeyi Vikikaynak'ta ara
Wikimedia Commons bu maddeyi Commons'da ara
Vikihaber bu maddeyi Vikihaber'de ara
Vikiversite bu maddeyi Vikiversite'de ara