Lost'un kazandığı ve aday gösterildiği ödüller listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Şuraya atla: kullan, ara
Lost dizisinin kazandığı ve aday gösterildiği ödüller listesi
Lost chair.jpg

(soldan sağa) ALMA ödüllü oyuncu Jorge Garcia, Daniel Dae Kim ve Emmy ödüllü yürütücü yapımcılar Damon Lindelof, Carlton Cuse ve Bryan Burk.

Kazandıkları ve aday olduklarının sayısı
Toplamlar 57 246
Dipnotlar

Lost, Amerikan yapımı drama televizyon dizisidir. İlk kez 22 Eylül 2004'te yayınlandı ve altı sezon yayınlandıktan sonra 121. bölümü ile dizi, 23 Mayıs 2010 tarihinde sona erdi. 54 Primetime Emmy Ödülü (on bir kere kazandı), 32 Teen Choice Ödülü, 39 Saturn Ödülü (on kere kazandı), 11 Golden Reel Ödülü (beş kere kazandı), sekiz Satellite Ödülü (bir kez kazandı), yedi Altın Küre Ödülü (bir kez kazandı), dört Writers Guild of America Ödülü (bir kez kazandı), üç Directors Guild of America Ödülü, iki NAACP Image Ödülü (bir kez kazandı), iki Screen Actors Guild Ödülü (bir kez kazandı), bir BAFTA Ödülü ve bir Peabody Ödülü dâhil olmak üzere çok çeşitli ödüle aday gösterildi. Kazandığı ödüller arasında En İyi Drama Dizisi dalında bir Primetime Emmy Ödülü, En İyi Televizyon Dizisi - Drama dalında bir Altın Küre Ödülü ve Bir Drama Dizisinde En İyi Ansambl Performansı dalında Screen Actors Guild Ödülü bulunmaktadır.

Ansambl oyuncu kadrosuna sahip olan dizinin oyuncuları çeşitli oyunculuk ödüllerine aday gösterildiler. Matthew Fox on beş kişisel ödüle aday gösterilirken (üçünü kazandı) Terry O'Quinn bir Emmy Ödülü'ne sahip oldu. Evangeline Lilly ise on iki adaylık arasında iki ödül kazandı. "Pilot" bölümü on beş farklı ödüle aday gösterilerek dizinin en çok sayıda ödüle aday gösterilen bölümü oldu. "Pilot" bölümü dördü Emmy olmak üzere altı ödül kazandı. "Through the Looking Glass" ise dokuz adaylık ile dizinin en çok sayıda ödüle aday gösterilen ikinci bölümü oldu. Nisan 2009 itibarıyla Lost, 100'den fazla ödüle aday gösterildi ve 51'ini kazandı.

Emmy Ödülleri[değiştir | kaynağı değiştir]

2005'te dizi, on iki Primetime Emmy Ödülü'ne aday gösterildi ve dizinin yaratıcılarından J.J. Abrams'ın kazandığı Drama Dizilerinde En İyi Yönetmenlik ve pilot bölümünün kazandığı dört Emmy dâhil olmak üzere altı ödül kazandı. Ayrıca En İyi Drama Dizisi ödülünü de kazandı. Bu sürpriz bir kazanç olarak kabul edildi, zira bu kategoride Emmy'ler bilim kurgu ya da fantastik şovlara nadiren verilirdi.[1] Sonraki yıl dizi dokuz Emmy'ye aday gösterildi, ancak hiçbirini kazanamadı. Önceki yıl En İyi Drama Dizisi ödülünü kazanmış olmasına rağmen Lost, 2006'da bu kategorinin adayları arasında yer almadı. Bundan 2006 Emmy Ödülleri'nin sunucusu komedyen Conan O'Brien da bahsetti. Şovun açılış bölümünde O'Brien, bir plajda karaya çıkar ve Jorge Garcia'yı görür. O'Brien, Garcia'nın yanına gider ve onu törene davet eder. Garcia "biz aslında davet edilmedik ki" der. O'Brien ise şöyle yanıtlar: "ama geçen yıl kazandınız, artık hiçbir şey mantıklı değil!"[2] 2007'de Lost, altı Emmy'ye aday gösterildi ancak En İyi Drama Dizisi kategorisinin adayları arasında yine yer alamadı.[3] Terry O'Quinn, "The Man from Tallahassee" bölümündeki John Locke performansıyla Drama Dizilerinde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu kategorisinde ödülü aldı ve Emmy kazanan ilk Lost oyuncusu oldu.[4] 2008'de dizi, altısı Creative Arts Emmy'leri olmak üzere sekiz Emmy adaylığı kazandı.[5] Bunlar arasında En İyi Drama Dizisi ve Drama Dizilerinde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülleri de yer aldı.[5] Lost, o yıl Ses Miksajı dalında bir Emmy Ödülü kazandı.[6]

Primetime Emmy Ödülleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Kategori Aday(lar) Bölüm Sonuç
2005 Drama Dizilerinde En İyi Yönetmenlik J. J. Abrams "Pilot" Kazandı
Drama Dizilerinde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu[7] Terry O'Quinn "Walkabout" & "The Moth"[8] Adaylık
Drama Dizilerinde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu[7] Naveen Andrews "Solitary" & "The Greater Good"[8] Adaylık
En İyi Drama Dizisi J. J. Abrams, Damon Lindelof, Bryan Burk, Carlton Cuse, Jack Bender, David Fury, Jesse Alexander, Javier Grillo-Marxuach, Sarah Caplan, Leonard Dick & Jean Higgins "Pilot"[9] Kazandı
Drama Dizilerinde En İyi Yazarlık[7] J. J. Abrams, Damon Lindelof & Jeffrey Lieber "Pilot" Adaylık
Drama Dizilerinde En İyi Yazarlık[7] David Fury "Walkabout" Adaylık
2006 Drama Dizilerinde En İyi Yönetmenlik[10] Jack Bender "Live Together, Die Alone" Adaylık
Drama Dizilerinde En İyi Konuk Erkek Oyuncu[10] Henry Ian Cusick "Live Together, Die Alone" Adaylık
Drama Dizilerinde En İyi Yazarlık[10] Damon Lindelof & Carlton Cuse "The 23rd Psalm" Adaylık
2007 Drama Dizilerinde En İyi Yönetmenlik[11] Jack Bender "Through the Looking Glass" Adaylık
Drama Dizilerinde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu[12] Terry O'Quinn "The Man from Tallahassee"[4][13] Kazandı
Drama Dizilerinde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu[11] Michael Emerson "The Man Behind the Curtain"[13] Adaylık
Drama Dizilerinde En İyi Yazarlık[11] Damon Lindelof & Carlton Cuse "Through the Looking Glass" Adaylık
2008 En İyi Drama Dizisi[5] J. J. Abrams, Damon Lindelof, Carlton Cuse, Bryan Burk, Jack Bender, Edward Kitsis, Adam Horowitz, Drew Goddard, Stephen Williams, Jean Higgins, Elizabeth Sarnoff, Pat Churchill, Ra’uf Glasgow "The Constant"[14] Adaylık
Drama Dizilerinde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu[5] Michael Emerson "The Shape of Things to Come"[14] Adaylık
2009 En İyi Drama Dizisi[15] Adaylık
Drama Dizilerinde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu[15] Michael Emerson Kazandı
Drama Dizilerinde En İyi Yazarlık[15] Damon Lindelof & Carlton Cuse "The Incident" Adaylık
2010 En İyi Drama Dizisi Adaylık
Drama Dizilerinde En İyi Başrol Erkek Oyuncu Matthew Fox Adaylık
Drama Dizilerinde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Terry O'Quinn Adaylık
Drama Dizilerinde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Michael Emerson Adaylık
Drama Dizilerinde En İyi Konuk Kadın Oyuncu Elizabeth Mitchell "The End" Adaylık
Drama Dizilerinde En İyi Yönetmenlik Jack Bender "The End" Adaylık
Drama Dizilerinde En İyi Yazarlık Damon Lindelof & Carlton Cuse "The End" Adaylık

Creative Arts Emmy Ödülleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Kategori Aday(lar) Bölüm Sonuç
2005 Drama Dizilerinde En İyi Oyuncu Seçimi April Webster, Mandy Sherman, Alyssa Weisberg & Veronica Collins Rooney Kazandı
Drama Dizilerinde En İyi Tek Kamera Resim Düzenleme Mary Jo Markey "Pilot" Kazandı
Dizilerde En İyi Müzik Kompozisyonu (Dramatik) Michael Giacchino "Pilot" Kazandı
Dizilerde En İyi Ses Düzenleme[7] Thomas deGorter, Chris Reeves, Gabrielle Reeves, Trevor Jolly, Paul Menichini, Roland Thai, Marc Glassman, Maciek Malish, Troy Allen, Stephen M. Davis, Patrick Cabral & Cynthia Merrill "Pilot" Adaylık
Dizilerde En İyi Tek Kamera Ses Miksajı[7] Michael Moore, Scott Weber & Frank Morrone "Outlaws" Adaylık
Dizilerde En İyi Özel Görsel Efektler Kevin Blank, Mitch Suskin, Archie Ahuna, Spencer Levy, Benoit Girard, Laurent M. Abecassis, Kevin Kutchaver, Steve Fong & Bob Lloyd "Pilot" Kazandı
2006 Drama Dizilerinde En İyi Oyuncu Seçimi[10] April Webster, Veronica Collins Rooney & Mandy Sherman Adaylık
Tek Kamera Dizilerde En İyi Sinematografi[10] Michael Bonvillain "Man of Science, Man of Faith" Adaylık
Drama Dizilerinde En İyi Tek Kamera Resim Düzenleme[10] Sarah Boyd "One of Them" Adaylık
Drama Dizilerinde En İyi Tek Kamera Resim Düzenleme[10] Sue Blainey, Stephen Semel & Sarah Boyd "Live Together, Die Alone" Adaylık
Dizilerde En İyi Tek Kamera Ses Miksajı[10] David Barr Yaffe, Sean Rush, Frank Morrone & Scott Weber Adaylık
Dizilerde En İyi Özel Görsel Efektler[10] Kevin Blank, Mitch Suskin, Jay Worth, Scott Dewis, Steve Fong, Spencer Levy, Eric Chauvin, Archie Ahuna & Bob Lloyd Adaylık
2007 Drama Dizilerinde En İyi Tek Kamera Resim Düzenleme[11] Stephen Semel, Mark J. Goldman, Henk Van Eeghen and Christopher Nelson "Through the Looking Glass" Adaylık
Dizilerde En İyi Ses Düzenleme[11] Thomas deGorter, Paula Fairfield, Carla Murray, Maciek Malish, Joe Schultz, Geordy Sincavage, Jay Keiser, Alex Levy, Doug Reed and Cynthia Merrill "A Tale of Two Cities" Adaylık
2008 Bir Saatlik Dizilerde En İyi Sinematografi[5] John Bartley "The Constant" Adaylık
Dizilerde En İyi Müzik Kompozisyonu (Dramatik)[5] Michael Giacchino "The Constant" Adaylık
Drama Dizilerinde En İyi Tek Kamera Resim Düzenleme[5] Henk Van Eeghen, Robert Florio, Mark J. Goldman, Stephen Semel "There's No Place Like Home Parts 2 & 3" Adaylık
Dizilerde En İyi Ses Düzenleme[6] Thomas deGorter, Paula Fairfield, Carla Murray, Maciek Malish, Lloyd Jay Keiser, Joseph Schultz, Jim Bailey, Cynthia Merril, Alex Levy "The Shape of Things to Come" Adaylık
Komedi veya Drama Dizilerinde En İyi Ses Miksajı (bir saat)[5] Robert Anderson, Frank Morrone, Scott Weber "Meet Kevin Johnson" Kazandı
En İyi Özel Sınıf - Kısa Metraj Canlı Aksiyon Eğlence Programları[5] Damon Lindelof, Carlton Cuse, Barry Jossen Lost: Missing Pieces Adaylık
2009 Komedi veya Drama Dizilerinde En İyi Ses Miksajı (bir saat)[15] Robert Anderson, Ken King, Frank Morrone, Scott Weber "The Incident" Adaylık
Drama Dizilerinde En İyi Tek Kamera Resim Düzenleme[15] Mark J. Goldman, Stephen Semel, Chris Neilson "The Incident" Adaylık
İnteraktif Medyada En İyi Yaratıcı Başarı - Kurgu "The Dharma Initiative" - ABC.com Kazandı
2010 Tek Kamera Drama Dizilerinde En İyi Sanat Yönetmenliği "Ab Aeterno" Adaylık
Drama Dizilerinde En İyi Tek Kamera Resim Düzenleme "The End" Kazandı
Dizilerde En İyi Ses Düzenleme Adaylık
Komedi veya Drama Dizilerinde En İyi Ses Miksajı (bir saat) Adaylık
Dizilerde En İyi Müzik Bestesi Michael Giacchino Adaylık
En İyi Özel Sınıf – Kısa Format Canlı Kamera Eğlence Programları[5] Gregg Nations Dharma Girişimi Adaylık

Altın Küre Ödülleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Lost, Hollywood Foreign Press Association'ın dağıttığı Altın Küre Ödülleri'nde üç yıl üst üste En İyi Televizyon Dizisi - Drama dalında ödüle aday gösterildi ve 2006 yılında kazandı.[16] Evangeline Lilly, Naveen Andrews ve Matthew Fox da oyuncu kategorilerinde adaylıklar kazandılar. Dizi, 2008 yılında hiçbir Altın Küre'ye aday gösterilmedi.

Yıl Kategori Aday(lar) Sonuç
2005 En İyi Televizyon Dizisi - Drama[17] Adaylık
2006 En İyi Televizyon Dizisi - Drama[18] Kazandı
En İyi Erkek Oyuncu - Drama (TV)[18] Matthew Fox Adaylık
En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu – Televizyon[18] Naveen Andrews Adaylık
2007 En İyi Televizyon Dizisi - Drama[19] Adaylık
En İyi Kadın Oyuncu – Drama (TV)[19] Evangeline Lilly Adaylık
2010 En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Altın Küre Ödülü – Televizyon[20] Michael Emerson Adaylık

Golden Reel Ödülleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Golden Reel Ödülleri, her yıl Motion Picture Sound Editors tarafından dağıtılmaktadır. Lost, çeşitli kategorilerde ödüllere on iki kez aday gösterildi ve beşini kazandı.[21]

Yıl Kategori Aday(lar) Bölüm Sonuç
2005 Kısa Süreli Televizyonlarda En İyi Ses Düzenleme
Diyalog & ADR[21]
Thomas DeGorter, Trevor Jolly, Christopher B. Reeves
Gabrielle Gilbert Reeves & Troy Allen
"Pilot" Kazandı
Kısa Süreli Televizyonlarda En İyi Ses Düzenleme
Ses Efektleri & Foley[21]
Thomas DeGorter, Trevor Jolly, Paul Menichini
Roland N. Thai & Marc Glassman
"Pilot" Kazandı
2006 Kısa Süreli Televizyonlarda En İyi Ses Düzenleme
Diyalog & ADR[21]
Trevor Jolly, Thomas DeGorter, Maciek Malish & Lloyd Jay Keiser "The Other 48 Days" Adaylık
2007 Ses Efektlerinde En İyi Ses Düzenleme
ve Kısa Süreli Televizyon için Foley[21]
Thomas DeGorter, Paula Fairfield, Carla Murray
Cynthia Merrill & Doug Reed
"A Tale of Two Cities" Kazandı
Televizyonlarda En İyi Ses Düzenleme: Kısa Süreli
Diyalog & ADR[21]
Thomas DeGorter, Lloyd Jay Keiser & Maciek Malish "Further Instructions" Adaylık
2008 Televizyonlarda En İyi Ses Düzenleme: Uzun Süreli
Diyalog & ADR[22]
"Through the Looking Glass" Adaylık
Televizyonlarda En İyi Ses Düzenleme: Kısa Süreli
Diyalog & ADR[22]
"Greatest Hits" Adaylık
Televizyonlarda En İyi Ses Düzenleme: Uzun Süreli
Ses Efektleri ve Foley[22]
"Through the Looking Glass" Adaylık
Televizyonlarda En İyi Ses Düzenleme: Kısa Süreli
Ses Efektleri ve Foley[22]
"Left Behind" Kazandı
2009 En İyi Ses Düzenleme: Kısa Süreli
Televizyonlarda Diyalog ve ADR[23]
"Confirmed Dead" Kazandı
En İyi Ses Düzenleme: Kısa Süreli
Televizyonlarda Ses Efektleri ve Foley[23]
"The Shape of Things to Come" Adaylık
2010 En İyi Ses Düzenleme: Kısa Süreli
Televizyonda Diyalog ve ADR
"The Little Prince" Adaylık

Satellite Ödülleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Satellite Ödülleri, eski adıyla Golden Satellite Ödülleri, sinema ve televizyon alanındaki başarılara verilmektedir. Lost, 2004'te Matthew Fox'un sahibi olduğu bir ödül kazandı.[24]

Yıl Kategori Aday(lar) Sonuç
2004 En İyi Drama Televizyon Dizisi[24] Adaylık
Drama Televizyon Dizilerinde En İyi Kadın Oyuncu[24] Evangeline Lilly Adaylık
Drama Televizyon Dizilerinde En İyi Erkek Oyuncu[24] Matthew Fox Kazandı
2005 En İyi Drama Televizyon Dizisi[25] Adaylık
Bir TV Şovundan En İyi DVD Yayını[25] Lost – The Complete First Season Adaylık
2006 Drama Dizilerinde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu[26] Michael Emerson Adaylık
2007 Dizi, Mini Dizi veya Televizyon Filminde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu[27] Michael Emerson Adaylık
Bir TV Şovundan En İyi DVD Yayını[27] Lost – The Complete Third Season Adaylık

Saturn Ödülleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Saturn Ödülleri her yıl Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films tarafından başarılı bilim kurgu ve fantastik filmler ve televizyon şovlarına verilmektedir. Lost 19 ödüle aday gösterildi ve En İyi Dizi[28] ve Terry O'Quinn ve Matthew Fox'un oyunculuk ödülleri dâhil olmak üzere on ödül kazandı.

Matthew Fox, beş Saturn Ödülü'ne aday gösterildi ve ikisini kazandı.
Elizabeth Mitchell, üç Saturn Ödülü'ne aday gösterildi ve birini kazandı.
Adewale Akinnuoye-Agbaje, bir Saturn Ödülü'ne aday gösterildi.
Yıl Kategori Aday(lar) Sonuç
2004 En İyi Dizi[28] Kazandı
En İyi Aktör (TV)[29] Matthew Fox Adaylık
En İyi Aktris (TV)[29] Evangeline Lilly Adaylık
En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu (TV)[29] Dominic Monaghan Adaylık
En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu[28] Terry O'Quinn Kazandı
2005 En İyi Dizi[28] Kazandı
En İyi Aktör (TV)[28] Matthew Fox Kazandı
En İyi Aktris (TV)[30] Evangeline Lilly Adaylık
En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu (TV)[30] Adewale Akinnuoye-Agbaje Adaylık
En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu (TV)[30] Terry O'Quinn Adaylık
En İyi Yardımcı Aktris (TV)[30] Michelle Rodriguez Adaylık
En İyi Televizyon Yayını (DVD)[28] Lost – The Complete First Season Kazandı
2006 En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu (TV)[31] Matthew Fox Adaylık
En İyi Aktris (TV)[31] Evangeline Lilly Adaylık
En İyi Dizi[31] Adaylık
En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu (TV)[31] Michael Emerson Adaylık
En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu (TV)[31] Josh Holloway Adaylık
En İyi Yardımcı Aktris (TV)[31] Elizabeth Mitchell Adaylık
En İyi Televizyon Yayını (DVD)[31] Lost – The Complete Second Season Adaylık
2007 En İyi Aktör (TV)[32] Matthew Fox Kazandı
En İyi Aktris (TV)[33] Evangeline Lilly Adaylık
En İyi Dizi[32] Kazandı
En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu (TV)[32] Michael Emerson Kazandı
En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu (TV)[33] Josh Holloway Adaylık
En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu (TV)[33] Terry O'Quinn Adaylık
En İyi Yardımcı Aktris (TV)[32] Elizabeth Mitchell Kazandı
En İyi Televizyon Yayını (DVD)[33] Lost – The Complete Third Season Adaylık
2008 En İyi Dizi[34] Kazandı
En İyi Aktör (TV)[35] Matthew Fox Adaylık
En İyi Aktris (TV)[35] Evangeline Lilly Adaylık
En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu (TV)[35] Henry Ian Cusick Adaylık
En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu (TV)[35] Michael Emerson Adaylık
En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu (TV)[35] Josh Holloway Adaylık
En İyi Yardımcı Aktris (TV)[35] Yunjin Kim Adaylık
En İyi Yardımcı Aktris (TV)[35] Elizabeth Mitchell Adaylık
En İyi Konuk Oyuncu (TV)[35] Alan Dale Adaylık
En İyi Konuk Oyuncu (TV)[35] Kevin Durand Adaylık
En İyi Konuk Oyuncu (TV)[35] Sonya Walger Adaylık
En İyi Televizyon Yayını (DVD)[35] Lost – The Complete Fourth Season Adaylık
2009 En İyi Dizi[36] Kazandı
En İyi Aktör (TV)[36] Matthew Fox Adaylık
En İyi Aktör (TV)[36] Josh Holloway Kazandı
En İyi Aktris (TV)[36] Evangeline Lilly Adaylık
En İyi Konuk Oyuncu (TV)[36] Jeremy Davies Adaylık
En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu (TV)[36] Michael Emerson Adaylık
En İyi Yardımcı Aktris (TV)[36] Elizabeth Mitchell Adaylık
En İyi Konuk Oyuncu (TV)[36] Mark Pellegrino Adaylık
En İyi Televizyon Yayını (DVD)[36] Lost – The Complete Fifth Season Kazandı

Television Critics Association Ödülleri[değiştir | kaynağı değiştir]

TCA Ödülleri, Television Critics Association tarafından sunulmaktadır. Lost, ikisi Dramada En İyi Başarı ve biri En İyi Yeni Program kategorisinde olmak üzere üç ödül kazandı.[37]

Yıl Kategori Aday(lar) Sonuç
2005 En İyi Yeni Program[37] Kazandı
Dramada En İyi Başarı[37] Kazandı
Yılın Programı[38] Adaylık
Dramada Bireysel Başarı[38] Matthew Fox Adaylık
2006 Dramada En İyi Başarı[37] Kazandı
Yılın Programı[38] Adaylık
2007 Dramada En İyi Başarı[38] Adaylık
2008 Yılın Programı[39] Adaylık
Dramada En İyi Başarı[39] Adaylık
2009 Yılın Programı Adaylık
Dramada En İyi Başarı Adaylık

Teen Choice Ödülleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Teen Choice Ödülleri, gençler tarafından oylanmaktadır. Lost, 29 ödüle aday gösterildi, ancak hiç kazanamadı. Josh Holloway ve Jorge Garcia dörder ödüle aday gösterilirken Evangeline Lilly ve Matthew Fox yedişer ödüle aday gösterildi.

Evangeline Lilly, yedi kez Teen Choice Ödülü'ne aday gösterildi.
Michael Emerson, bir kez Teen Choice Ödülü'ne aday gösterildi.
Yıl Kategori Aday(lar) Sonuç
2005 Choice TV Aktör: Drama[40] Matthew Fox Adaylık
Choice TV Aktris: Drama[40] Evangeline Lilly Adaylık
Choice TV Çıkış Performansı – Kadın[40] Maggie Grace Adaylık
Choice TV Çıkış Performansı – Kadın[40] Evangeline Lilly Adaylık
Choice TV Çıkış Performansı – Erkek[40] Jorge Garcia Adaylık
Choice TV Çıkış Performansı – Erkek[40] Josh Holloway Adaylık
Choice TV Çıkış Performansı – Erkek[40] Ian Somerhalder Adaylık
Choice TV Çıkış - Şov[40] Adaylık
Choice TV Kimya[40] Evangeline Lilly & Matthew Fox Adaylık
Choice TV Şov: Drama[40] Adaylık
Choice TV Sidekick[40][41] Jorge Garcia Adaylık
Choice V-Cast[40] Adaylık
2006 Choice TV Aktör: Drama/Aksiyon Macera[42] Matthew Fox Adaylık
Choice TV Aktris: Drama/Aksiyon Macera[42] Evangeline Lilly Adaylık
Choice TV Kimya[42] Evangeline Lilly, Matthew Fox & Josh Holloway Adaylık
Choice TV Drama/Aksiyon Macera Şovu[42] Adaylık
Choice TV Sidekick[42] Jorge Garcia Adaylık
2007 Choice TV Aktör: Drama[43] Matthew Fox Adaylık
Choice TV Aktris: Drama[43] Evangeline Lilly Adaylık
Choice TV Şov: Drama[43] Adaylık
Choice TV: Sidekick[43] Jorge Garcia Adaylık
Choice TV: Kötü karakter[43] Michael Emerson Adaylık
2008 Choice TV: Aksiyon Macera[44] Adaylık
Choice TV Aktör: Aksiyon Macera[44] Josh Holloway Adaylık
Choice TV Aktör: Aksiyon Macera[44] Matthew Fox Adaylık
Choice TV Aktris: Aksiyon Macera[44] Evangeline Lilly Adaylık
2009 Choice TV: Aksiyon Macera[45] Adaylık
Choice TV Aktör: Aksiyon Macera[45] Josh Holloway Adaylık
Choice TV Aktör: Aksiyon Macera[45] Matthew Fox Adaylık
2010 Choice TV: Aksiyon Macera Adaylık
Choice TV Aktör: Aksiyon Macera Josh Holloway Adaylık
Choice TV Aktris: Aksiyon Macera Evangeline Lilly Adaylık

Writers Guild of America Ödülleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Dizinin yaratıcılarından J.J. Abrams, bir WGA Ödülü kazandı.

Writers Guild of America Ödülleri, her yıl Writers Guild of America tarafından sunulmaktadır. Lost, dört kez aday gösterildi ve bir kez 2006'da "Dramatik Dizi" ödülünün sahibi oldu.[46] Elizabeth Sarnoff ile Christina M. Kim ve Damon Lindelof ile Drew Goddard ikilileri de bireysel ödüllere aday gösterildi.

Yıl Kategori Aday(lar) Bölüm Sonuç
2006 Dramatik Dizi[46] J.J. Abrams, Kim Clements, Carlton Cuse, Leonard Dick, Paul Dini, Brent Fletcher, David Fury, Drew Goddard, Javier Grillo-Marxuach, Adam Horowitz, Jennifer M. Johnson, Christina M. Kim, Edward Kitsis, Jeffrey Lieber, Damon Lindelof, Lynne E. Litt, Monica Macer, Steven Maeda, Elizabeth Sarnoff, Janet Tamaro, Christian Taylor ve Craig Wright[46] 1. sezon & 2. sezon Kazandı
2007 Dramatik Dizi[47] J.J. Abrams, Monica Owusu-Breen, Carlton Cuse, Leonard Dick, Drew Goddard, Javier Grillo-Marxuach, Adam Horowitz, Dawn Lambertsen-Kelly, Christina M. Kim, Edward Kitsis, Damon Lindelof, Steven Maeda, Jeff Pinkner, Matt Ragghianti, Elizabeth Sarnoff and Alison Schapker[47] 2. sezon & 3. sezon Adaylık
Bölümlerden Oluşmuş Drama[47] Elizabeth Sarnoff & Christina M. Kim "Two for the Road" Adaylık
2008 Bölümlerden Oluşmuş Drama[48] Damon Lindelof & Drew Goddard "Flashes Before Your Eyes" Adaylık
2009 Dramatik Dizi[49] Carlton Cuse, Drew Goddard, Adam Horowitz, Christina M. Kim, Edward Kitsis, Damon L. Lindelof, Greggory Nations, Kyle Pennington, Elizabeth Sarnoff and Brian K. Vaughan[49] 4. sezon Adaylık
2010 Dramatik Dizi[50] Carlton Cuse, Adam Horowitz, Melinda Hsu Taylor, Edward Kitsis, Damon Lindelof, Greggory Nations, Kyle Pennington, Elizabeth Sarnoff, Brian K. Vaughan ve Paul Zbyszewski[49] 5. sezon Adaylık

Diğer ödüller[değiştir | kaynağı değiştir]

2005'te dizi ve oyuncuları Entertainment Weekly dergisinin "Yılın eğlendirenleri" listesinde yer aldı.[51] 2008'de oyuncu kadrosundan Yunjin Kim ve Daniel Dae Kim, aynı listede on yedinci sırada yer aldılar.[52] Lost, çeşitli lonca ve dernek ödüllerinde başarılı oldu ve aday gösterildiği bir düzine farklı ödül arasından sekizini kazandı. 2007'de Damon Lindelof, Carlton Cuse ve Jack Bender, Festival de Télévision de Monte-Carlo'da En İyi Drama Dizisi dalında Golden Nymph Ödülü kazandı.[53] 1 Nisan 2009'da Lost'un "televizyon kurgusunun kurallarını yeniden yazdığı" için bir Peabody Ödülü kazandığı duyuruldu.[54]

Yıl Ödül Kategori Aday(lar) Sonuç
2008 American Film Institute (AFI) Ödülleri En İyi Televizyon programları[55] 4. sezon Kazandı
2006 ALMA Ödülleri TV Dizilerinde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu[56] Jorge Garcia Kazandı
2006 ALMA Ödülleri TV Dizilerinde En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu[56] Michelle Rodriguez Kazandı
2007 ALMA Ödülleri TV Dizilerinde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu[57] Jorge Garcia Adaylık
2008 ALMA Ödülleri TV Dizilerinde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu[58] Jorge Garcia Kazandı
2004 Art Directors Guild Ödülleri Prodüksiyon Tasarımda Mükemmellik Ödülü
Tek Kamera Televizyon Dizisi[59]
Jim Spencer & William F. Matthews
"Pilot"
Adaylık
2005 Art Directors Guild Ödülleri Prodüksiyon Tasarımda Mükemmellik Ödülü
Tek Kamera Televizyon Dizisi[60]
Jim Spencer & William F. Matthews
"Orientation"
Adaylık
2007 Art Directors Guild Ödülleri Prodüksiyon Tasarımda Mükemmellik Ödülü
Tek Kamera Televizyon Dizisi[61]
Zack Grobler
"Through the Looking Glass"
Adaylık
2005 Artios Ödülleri En İyi Dramatik Pilot Casting[62] April Webster Kazandı
2005 Artios Ödülleri En İyi Dramatik Bölümlerden Oluşmuş Casting[62] April Webster & Mandy Sherman Adaylık
2006 Artios Ödülleri En İyi Dramatik Bölümlerden Oluşmuş Casting[62] April Webster, Mandy Sherman & Veronica Collins Adaylık
2008 Artios Ödülleri En İyi Dramatik Bölümlerden Oluşmuş Casting[63][64] April Webster & Veronica Collins Adaylık
2004 ASC Ödülleri Haftanın En İyi Film/Mini dizisi[65] Larry Fong
"Pilot"
Adaylık
2005 ASCAP Film & TV Müzik Ödülleri En İyi Televizyon Dizisi[66] J.J. Abrams & Michael Giacchino Kazandı
2006 ASCAP Film & TV Müzik Ödülleri En İyi Televizyon Dizisi[67] J.J. Abrams & Michael Giacchino Kazandı
2005 BMI Film & TV Ödülleri BMI Televizyon Ödülü[68] Michael Giacchino Kazandı
2007 BAFTA Ödülleri En İyi Uluslararası[69] J.J. Abrams, Damon Lindelof, Carlton Cuse & Jack Bender Adaylık
2005 Cinema Audio Society Ödülleri Televizyon Dizilerinde Ses Miksajında En İyi Başarı[70] Frank Morrone, Scott Weber & David Yaffe
"Pilot"
Adaylık
2007 Cinema Audio Society Ödülleri Televizyon Dizilerinde Ses Miksajında En İyi Başarı[71] Frank Morrone, Scott Weber & Robert J. Anderson Jr.
"I Do"
Adaylık
2009 Cinema Audio Society Ödülleri Televizyon Dizilerinde Ses Miksajında En İyi Başarı[72] Frank Morrone, Scott Weber & Robert J. Anderson Jr.
"Meet Kevin Johnson"
Adaylık
2005 Directors Guild of America Ödülleri Dramatik Dizilerde En İyi Yönetmenlik Başarısı - Gece[73] J.J. Abrams
"Pilot"
Adaylık
2008 Directors Guild of America Ödülleri Dramatik Dizilerde En İyi Yönetmenlik Başarısı - Gece[74] Jack Bender
"Through the Looking Glass"
Adaylık
2008 Directors Guild of America Ödülleri Dramatik Dizilerde En İyi Yönetmenlik Başarısı - Gece[74] Eric Laneuville
"The Brig"
Adaylık
2009 Directors Guild of America Ödülleri Dramatik Dizilerde En İyi Yönetmenlik Başarısı - Gece[75] Jack Bender
"The Constant"
Adaylık
2010 Directors Guild of America Ödülleri Dramatik Dizilerde En İyi Yönetmenlik Başarısı - Gece[76] Jack Bender
"The Incident"
Adaylık
2006 Eddie Ödülleri Ticarî Televizyon İçin En İyi Kurgulanmış Bir Saatlik Dizi[77] Stephen Semel
"Outlaws"
Kazandı
2007 Eddie Ödülleri Ticarî Televizyon İçin En İyi Kurgulanmış Mini Dizi[78] Sue Blainey, Sarah Boyd & Stephen Semel
"Live Together, Die Alone"
Adaylık
2008 Eddie Ödülleri Ticarî Televizyon İçin En İyi Kurgulanmış Bir Saatlik Dizi[79] Henk Van Eeghen, Mark Goldman, Stephen Semel & Chris Nelson
"Through the Looking Glass"
Adaylık
2009 Eddie Ödülleri Ticarî Televizyon İçin En İyi Kurgulanmış Film[80] Henk Van Eeghen, Robert Florio, Mark J. Goldman & Stephen Semel
"There's No Place Like Home"
Adaylık
2010 Eddie Ödülleri Ticarî Televizyon İçin En İyi Kurgulanmış Bir Saatlik Dizi[81] Christopher Nelson
"The Life and Death of Jeremy Bentham"
Adaylık
2004 Family Television Ödülleri En İyi Yeni Dizi Kazandı
2005 Family Television Ödülleri En İyi Drama Kazandı
2004 Hugo Ödüllleri En İyi Dramatik Tanıtım, Kısa[82] "Pilot" Adaylık
2009 Hugo Ödülleri En İyi Dramatik Tanıtım, Kısa[83] "The Constant" Adaylık
2007 Imagen Foundation Ödülleri En İyi Primetime Programı[84] Adaylık
2007 Imagen Foundation Ödülleri En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu – Televizyon[84] Jorge Garcia Adaylık
2009 Imagen Foundation Ödülleri En İyi Primetime ProgramI[85] Adaylık
2009 Imagen Foundation Ödülleri En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu – Televizyonn[85] Jorge Garcia Adaylık
2005 International Horror Guild Ödülleri En İyi Televizyon[86] Kazandı
2008 JC Penney Asian Excellence Ödülleri En İyi Kadın Televizyon Oyuncusu[87] Yunjin Kim Adaylık
2006 NAACP Image Ödülleri En İyi Drama Dizisi[88] Adaylık
2007 NAACP Image Ödülleri Dramatik Dizilerde En İyi Yönetmenlik[89] Karen Gaviola
"The Whole Truth"
Kazandı
2006 National Television Ödülleri En Popüler Erkek Oyuncu[90] Matthew Fox Adaylık
2006 National Television Ödülleri En Popüler Kadın Oyuncu[90] Evangeline Lilly Adaylık
2006 National Television Ödülleri En Popüler Drama[90] Adaylık
2005 People's Choice Ödülleri En Sevilen Yeni Televizyon Draması[91] Adaylık
2009 People's Choice Ödülleri En Sevilen Televizyon Draması[92] Adaylık
2009 People's Choice Ödülleri En Sevilen Bilim Kurgu/Fantastik Şov[92] Adaylık
2009 People's Choice Ödülleri En Sevilen Televizyon Draması Erkek Oyuncu[92] Matthew Fox Adaylık
2005 Prism Ödülleri Çok Bölümlü Hikâyeli TV Drama Dizisi[93] "Pilot", "House of the Rising Sun" & "The Moth" Kazandı
2005 Prism Ödülleri Drama Dizisi Hikâyesinde Performans[93] Dominic Monaghan Adaylık
2008 Prism Ödülleri Drama Bölümü[93] "Through the Looking Glass" Adaylık
2008 Prism Ödülleri Drama Dizisi Bölümünde Performans[93] Matthew Fox Adaylık
2006 Producers Guild Ödülleri Bölümlerden Oluşmuş Dramada Yılın TV Yapımcısı Ödülü[94] J.J. Abrams, Damon Lindelof, Bryan Burk, Jack Bender
Jean Higgins & Carlton Cuse
Kazandı
2007 Producers Guild Ödülleri Bölümlerden Oluşmuş Dramada Yılın TV Yapımcısı Ödülü[95] J.J. Abrams, Damon Lindelof, Carlton Cuse, Bryan Burk
Jack Bender, Jean Higgins, Edward Kitsis, Adam Horowitz & Liz Sarnoff
Adaylık
2008 Producers Guild Ödülleri Bölümlerden Oluşmuş Dramada Yılın TV Yapımcısı Ödülü[96] J.J. Abrams, Damon Lindelof, Carlton Cuse, Bryan Burk
Jack Bender, Jean Higgins, Edward Kitsis, Adam Horowitz, & Liz Sarnoff
Adaylık
2009 Producers Guild Ödülleri Bölümlerden Oluşmuş Dramada Yılın TV Yapımcısı Ödülü[97] Jack Bender, Carlton Cuse, Drew Goddard, Jean Higgins
Edward Kitsis, Adam Horowitz, Damon Lindelof, Liz Sarnoff
Stephen Williams & Ra’uf Glasgow
Adaylık
2010 Producers Guild Ödülleri Bölümlerden Oluşmuş Dramada Yılın TV Yapımcısı Ödülü Damon Lindelof, Carlton Cuse, Edward Kitsis, Adam Horowitz, Jack Bender, Jean Higgins, Elizabeth Sarnoff, Paul Zbyszewski, Stephen Williams & Ra'uf Glasgow Adaylık
2006 Screen Actors Guild Ödülleri Drama Dizilerinde En İyi Oyuncu Kadrosu Performansı[98] [d] Kazandı
2008 Screen Actors Guild Ödülleri Drama Dizilerinde En İyi Dublör Ansambl Performansı[99] Adaylık
2005 Visual Effects Society Ödülleri Yayımlanan Programda En İyi Yardımcı Görsel Efektler[100] Kevin Blank, Mitch Suskin, Benoit Girard & Jerome Morin
"Pilot"
Kazandı
2006 Visual Effects Society Ödülleri Yayımlanan Programda En İyi Yardımcı Görsel Efektler[100] Kevin Blank, Mitchell Ferm, Eric Chauvin & John Teska
"Exodus"
Kazandı
2010 Visual Effects Society Ödülleri Yayımlanan Programda En İyi Yardımcı Görsel Efektler Eric Hance, Samantha Mabie-Tuinstra & Sean M. Scott, Mitch Suskin
"The Incident"
Adaylık
2005 Young Artist Ödülleri TV Dizisinde En İyi Performans (Komedi veya Drama) – Genç Baş Aktör[101] Malcolm David Kelley Adaylık
2006 Young Artist Ödülleri TV Dizisinde En İyi Performans (Drama) – Genç Yardımcı Aktör[101] Malcolm David Kelley Kazandı

d "Drama Dizilerinde En İyi Ansambl Performansı": Adewale Akinnuoye-Agbaje, Naveen Andrews, Emilie de Ravin, Matthew Fox, Jorge Garcia, Maggie Grace, Josh Holloway, Malcolm David Kelley, Daniel Dae Kim, Yunjin Kim, Evangeline Lilly, Dominic Monaghan, Terry O'Quinn, Harold Perrineau, Michelle Rodriguez, Ian Somerhalder ve Cynthia Watros.[98]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Genel
Spesifik
  1. ^ Fonseca, Nicholas (2005-09-23). "We take shock (we mean stock) of this year's weird Emmy Awards". Entertainment Weekly. http://www.ew.com/ew/article/0,,1107908_2,00.html. Erişim tarihi: 2008-03-06. 
  2. ^ Wallenstein, Andrew (2006-08-28). "'24,' Sutherland win; 'Office' boss of comedies". The Hollywood Reporter. http://www.hollywoodreporter.com/hr/search/article_display.jsp?vnu_content_id=1003053738. Erişim tarihi: 2008-03-06. 
  3. ^ "Boo Emmys! Yay Emmys!". Entertainment Weekly. 2007. http://www.ew.com/ew/gallery/0,,20045108_20045120_20047384,00.html. Erişim tarihi: 2008-03-06. 
  4. ^ a b "'Lost': Season 3 Episode Guide". Entertainment Weekly. 2008-02-14. http://www.ew.com/ew/article/0,,20178279_13,00.html. Erişim tarihi: 2008-03-03. 
  5. ^ a b c d e f g h i j Academy of Television Arts & Sciences, (2008-07-17) "Complete 2008 Nominations List". 2008-07-17 tarihinde erişilmiştir.
  6. ^ a b "2008 Creative Arts Emmy winners" (PDF). Academy of Television Arts & Sciences. 2008-09-13. http://cdn.emmys.tv/downloads/2008/CTA08winners_pressrel.pdf. Erişim tarihi: 2008-09-13. 
  7. ^ a b c d e f "The 57th Primetime Emmy Awards and Creative Arts Emmys Nominations" (PDF). Academy of Television Arts & Sciences. http://www.emmys.tv/downloads/images/2005emmys/2005noms.pdf. Erişim tarihi: 2008-03-02. 
  8. ^ a b "EMMY AWARDS Previous Year Episode Submissions". The Envelope Forum, Los Angeles Times. 2005-09-19. http://goldderbyforums.latimes.com/eve/forums/a/tpc/f/1106078764/m/4121063191. Erişim tarihi: 2007-07-04. 
  9. ^ "ABC Television Netiş Scores Six Emmy Wins Sunday Night, More Than Any Other Broadcast Netiş, Bringing ABC'S Emmy Total to a Broadcast Betiş—Topping 16". The Walt Disney Company. 2005-09-19. http://www.ew.com/ew/gallery/0,,20045108_20045120_20047384,00.html. Erişim tarihi: 2008-03-06. 
  10. ^ a b c d e f g h i "The 58th Primetime Emmy Awards and Creative Arts Emmys Nominations". Academy of Television Arts & Sciences. http://www.emmys.org/downloads/images/2006emmys/PrimetimeNoms.php. Erişim tarihi: 2008-03-02. 
  11. ^ a b c d e "The 59th Primetime Emmy Awards and Creative Arts Emmy Awards Nominees are...". Academy of Television Arts & Sciences. http://www.emmys.org/awards/2007pt/59thnominations.php. Erişim tarihi: 2008-03-02. 
  12. ^ "Academy of Television Arts and Sciences 59th Primetime Emmy Awards" (PDF). Academy of Television Arts & Sciences. 2007-09-16. http://www.emmys.org/downloads/2007/pte59emmywinners.pdf. Erişim tarihi: 2008-03-02. 
  13. ^ a b "Emmy Awards Previous Year Episode Submissions". The Envelope Forum, Los Angeles Times. 2008-07-25. http://goldderbyforums.latimes.com/eve/forums/a/tpc/f/1106078764/m/4121063191/p/4. Erişim tarihi: 2008-10-23. 
  14. ^ a b "2008 EMMY AWARDS CAMPAIGNS & EPISODE SUBMISSIONS (PART 1)". The Envelope Forum, Los Angeles Times. 2008-03-25. http://goldderbyforums.latimes.com/eve/forums/a/tpc/f/1106078764/m/340102161. Erişim tarihi: 2008-10-14. 
  15. ^ a b c d e "The 61st Primetime Emmy® Awards and 2009 Creative Arts Emmy® Awards Nominees are...". Academy of Television Arts & Sciences. 2009-07-16. http://cdn.emmys.tv/awards/2009ptemmys/61stemmys_noms.php. Erişim tarihi: 2009-07-16. 
  16. ^ "Globes TV nominations: Drama Series". Variety. 2007-01-11. http://www.variety.com/awardcentral_article/VR1117957217.html?nav=news&categoryid=1985&cs=1&query=%22naveen+andrews%22. Erişim tarihi: 2008-03-03. 
  17. ^ "Golden Globe Nominations and Winners (2005)". Hollywood Foreign Press Association. http://www.goldenglobes.org/nominations/year/2004. Erişim tarihi: 2008-03-02. 
  18. ^ a b c "Golden Globe Nominations and Winners (2006)". Hollywood Foreign Press Association. http://www.goldenglobes.org/nominations/year/2005. Erişim tarihi: 2008-03-02. 
  19. ^ a b "Golden Globe Nominations and Winners (2007)". Hollywood Foreign Press Association. http://www.goldenglobes.org/nominations/year/2006. Erişim tarihi: 2008-03-02. 
  20. ^ "Golden Globes: Here are the nominations!". Entertainment Weekly. 2009-12-15. http://news-briefs.ew.com/2009/12/15/golden-globes-nominations/. 
  21. ^ a b c d e f "Past Golden Reel Awards". Motion Picture Sound Editors. http://www.mpse.org/goldenreels/pastawards.html. Erişim tarihi: 2008-03-06. 
  22. ^ a b c d "2008 Golden Reel Award Nominees: Television". Motion Picture Sound Editors. http://www.mpse.org/goldenreels/2008awards/2008tvnominees.html. Erişim tarihi: 2008-03-06. 
  23. ^ a b "2009 Golden Reel Award Nominees: Television". Motion Picture Sound Editors. http://www.mpse.org/goldenreels/2009awards/2009tvnominees.html. Erişim tarihi: 2009-02-19. 
  24. ^ a b c d "2005 9th Annual SATELLITE Awards". International Press Academy. http://www.pressacademy.com/satawards/awards2005a.shtml. Erişim tarihi: 2008-03-06. 
  25. ^ a b "2005 10th Annual SATELLITE Awards". International Press Academy. http://www.pressacademy.com/satawards/awards2005b.shtml. Erişim tarihi: 2008-03-06. 
  26. ^ "2006 11th Annual SATELLITE Awards". International Press Academy. http://www.pressacademy.com/satawards/awards2006.shtml. Erişim tarihi: 2008-03-06. 
  27. ^ a b "2007 12th Annual SATELLITE Awards". International Press Academy. http://www.pressacademy.com/satawards/awards2007.shtml. Erişim tarihi: 2008-03-06. 
  28. ^ a b c d e f "Saturn Awards - Past Winners". The Saturn Awards. http://www.saturnawards.org/past.html#television. Erişim tarihi: 2008-03-02. 
  29. ^ a b c Yvonne Puig (2005-02-09). "'Potter' tops Saturn nods". Variety. http://www.variety.com/article/VR1117917722.html?categoryid=13&cs=1. Erişim tarihi: 2008-03-22. 
  30. ^ a b c d ""Star Wars:Episode III - Revenge of the Sith" leads the nomination list for The 32nd Annual Saturn Awards from The Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films". Movie City News. 2006-02-15. http://www.moviecitynews.com/Notepad/2006/060219_npd.html. Erişim tarihi: 2008-03-22. 
  31. ^ a b c d e f g Martell, Erin (2006-02-20). "Lost receives seven Saturn Award nominations". TV Squad. http://www.tvsquad.com/2007/02/20/lost-receives-seven-saturn-Adaylıkinations/. Erişim tarihi: 2008-03-22. 
  32. ^ a b c d Gregg Kilday (2008-06-24). "'Enchanted' runs rings around Saturn Awards". The Hollywood Reporter. http://www.hollywoodreporter.com/hr/content_display/news/e3i39a618183fe30fd51e13541bc3fb7570. Erişim tarihi: 2008-06-24. 
  33. ^ a b c d David S. Cohen (2008-02-20). "WB, Paramount dominate Saturns". Variety. http://www.variety.com/index.asp?layout=awardcentral&jump=news&id=nominees&articleid=VR1117981190. Erişim tarihi: 2008-02-29. 
  34. ^ Cohen, David S. (2009-06-24). "'Dark Knight' wins big at Saturns". Variety. http://www.variety.com/article/VR1118005342.html?categoryid=13&cs=1&ref=bd_film. Erişim tarihi: 2009-06-25. 
  35. ^ a b c d e f g h i j k "Nominations for the 35th Annual Saturn Awards". Saturn Ödülleri. 2009-03-11. http://www.saturnawards.org/nominations.html. Erişim tarihi: 2009-03-29. 
  36. ^ a b c d e f g h i "Nominations for the 36th Annual Saturn Awards". Saturn Awards. 2010-02-24. http://www.saturnawards.org/nominations.html. Erişim tarihi: 2010-02-24. 
  37. ^ a b c d "Past winners of the TCA Awards". Television Critics Association. http://www.tvcritics.org/tca/node/154. Erişim tarihi: 2008-03-06. 
  38. ^ a b c d "The Television Critics Association Awards". Television Critics Association. http://www.tvcritics.org/tca/?q=view/tcaawards. Erişim tarihi: 2008-03-06. 
  39. ^ a b "The Television Critics Association Announces 2008 Award Nominees". Television Critics Association. 2008-06-03. http://www.tvcriticsassociation.com/tca/?q=node/387. Erişim tarihi: 2008-07-24. 
  40. ^ a b c d e f g h i j k l "The Teen Choice Awards - Nominees". 20th Century Fox. 2005. http://www.fox.com/tca2005/nominees.htm. Erişim tarihi: 2008-03-06. 
  41. ^ Türkçede tam karşılığı bulunmayan bu deyim, ana karakterin sağ kolu, yardımcısı, yakın arkadaşı ya da ortağı konumunda bulunan ikincil karakterleri ifade eder. Sherlock Holmes serisindeki Doctor Watson, Don Kişot'taki Sancho Panza, Batman'deki Robin, bu karakterlerin en bilinen örneklerindendir.
  42. ^ a b c d e "Teen Choice Awards: 2006". Internet Movie Database. http://www.imdb.com/Sections/Awards/Teen_Choice_Awards/2006. Erişim tarihi: 2008-03-06. 
  43. ^ a b c d e Finley, Adam (2007-07-03). "Teen Choice nominees announced". TV Squad. http://www.tvsquad.com/2007/07/03/teen-choice-nominees-announced/. Erişim tarihi: 2008-03-06. 
  44. ^ a b c d Hughes, Jason (2008-06-18). "2008 Teen Choice Awards TV nominees". TV Squad. http://www.tvsquad.com/2008/06/18/2008-teen-choice-awards-tv-nominees/. Erişim tarihi: 2008-06-22. 
  45. ^ a b c "Teen Choice Awards 2009 nominees". Los Angeles Times. 2009-06-15. http://latimesblogs.latimes.com/awards/2009/06/teen-choice-awards-2009-nominees.html. Erişim tarihi: 2008-06-25. 
  46. ^ a b c "Awards Winners". Writers Guild of America. http://www.wga.org/awards/awardssub.aspx?id=1517. Erişim tarihi: 2007-10-17. 
  47. ^ a b c "2007 Writers Guild Awards Television & Radio Nominees Announced". Writers Guild of America. http://www.wga.org/subpage_newsevents.aspx?id=2267. Erişim tarihi: 2007-12-06. 
  48. ^ "2008 Writers Guild Awards Television & Radio Nominees Announced". Writers Guild of America. http://www.wga.org/subpage_newsevents.aspx?id=2653. Erişim tarihi: 2007-12-13. 
  49. ^ a b c "2009 Writers Guild Awards Television, Radio, News, Promotional Writing, and Graphic Animation Nominees Announced". Writers Guild of America. 2008-12-09. http://www.wga.org/content/default.aspx?id=3410. Erişim tarihi: 2008-12-09. 
  50. ^ "2010 Writers Guild Awards Television, Radio, News, Promotional Writing, and Graphic Animation Nominees Announced". Writers Guild of America. 2009-12-14. http://www.wga.org/content/default.aspx?id=3888. Erişim tarihi: 2010-01-12. 
  51. ^ Jensen, Jeff (2005-12-20). "The Lost cast made our 2005 Entertainers of the Year list". Entertainment Weekly. http://www.ew.com/ew/article/0,,20152943_20153269_1142678_15,00.html. Erişim tarihi: 2008-03-06. 
  52. ^ Snierson, Dan (2008-11-14). "The Entertainers of the Year 17. Yunjin Kim and Daniel Dae Kim". Entertainment Weekly. http://www.ew.com/ew/gallery/0,,20152943_20153287_20239984_8,00.html. Erişim tarihi: 2008-11-21. 
  53. ^ "47th Monte-Carlo television festival announces winners of the prestigious golden numph awards" (PDF). Festival de Télévision de Monte-Carlo. 2007-06-14. http://www.tvfestival.mc/2008/pdf/47th-Monte-Carlo-Television-Festival-Awards.pdf. Erişim tarihi: 2008-03-07. 
  54. ^ Braxton, Greg (2009-04-01). "'Lost' picks up Peabody". Los Angeles Times. http://latimesblogs.latimes.com/awards/2009/04/lost-picks-up-peabody.html. Erişim tarihi: 2009-04-03. 
  55. ^ "AFI Awards 2008". American Film Institute. 2008. http://www.afi.com/tvevents/afiawards. Erişim tarihi: 2008-12-29. 
  56. ^ a b "2006 Award Winners". National Council of La Raza. http://www.almaawards.com/2006-winners.html. Erişim tarihi: 2008-03-04. 
  57. ^ "2007 Award Nominees". National Council of La Raza. http://www.almaawards.com/2007-nominees.html. Erişim tarihi: 2008-03-04. 
  58. ^ "2008 ALMA Winners". National Council of La Raza. 2008. http://www.almaawards.com/2008-winners.html. Erişim tarihi: 2008-09-13. 
  59. ^ "9th Annual Excellence in Production Design Awards". Art Directors Guild. http://www.artdirectors.org/incEngine/?art=2004_award. Erişim tarihi: 2008-03-05. 
  60. ^ "10th Annual Excellence in Production Design Awards". Art Directors Guild. http://www.artdirectors.org/incEngine/?art=2005_award. Erişim tarihi: 2008-03-05. 
  61. ^ "Nominations for 2007: Feature Film • Television & Commercial Awards". Art Directors Guild. http://www.artdirectors.org/incEngine/?art=nominations&section=7. Erişim tarihi: 2008-03-05. 
  62. ^ a b c "Artios Award Winners". Casting Society of America. http://www.castingsociety.com/component/content/article/42-artios-awards/80-previous-artios-awardr-winners. Erişim tarihi: 2008-12-01. 
  63. ^ "The Casting Society of America Announces the 24th Annual Artios Award Nominations for Outstanding Achievements in Casting". Casting Society of America. 2008. http://www.castingsociety.com/images/media/ArtiosVarietyAd2008.pdfrs. Erişim tarihi: 2008-12-01. 
  64. ^ "Casting Society of America Announces Winners of 24th Annual Artios Awards for Outstanding Achievements in Casting". Casting Society of America. 2008-11-10. http://www.castingsociety.com/images/media/ARTIOS%202008%20Post%20Release%20-%20FINAL.pdf. Erişim tarihi: 2008-12-01. 
  65. ^ "The ASC Awards for Outstanding Achievement in Cinematography - Complete Listing of Nominees and Winners from Past Awards (2004)". American Society of Cinematographers. http://www.ascmag.com/news/awards/awards_history.php#2005. Erişim tarihi: 2008-03-05. 
  66. ^ "List of Winners (2005)". American Society of Composers, Authors and Publishers. http://www.ascap.com/eventsawards/awards/filmtv/2005/winners.html. Erişim tarihi: 2008-03-05. 
  67. ^ "Top Television Series (2006)". American Society of Composers, Authors and Publishers. http://www.ascap.com/eventsawards/awards/filmtv/2006/tv.html. Erişim tarihi: 2008-03-05. 
  68. ^ "2005 BMI Film/TV Awards". Broadcast Music Incorporated. 2005-05-18. http://www.bmi.com/news/entry/534310. Erişim tarihi: 2008-03-06. 
  69. ^ "Television nominations 2006". İngiliz Sinema ve Televizyon Sanatları Akademisi. http://www.bafta.org/awards/television/nominations/?year=2006. Erişim tarihi: 2008-03-02. 
  70. ^ "The 41st C.A.S. Award Winners and Nominees for 2004". Cinema Audio Society. http://www.cinemaaudiosociety.org/casawards/cas2005nominees.php. Erişim tarihi: 2008-03-06. 
  71. ^ "The winners and nominees for the cinema aufio society awards for outstanding achievement in sound mixing for 2006". Cinema Audio Society. http://www.cinemaaudiosociety.org/casawards/cas2007nominees.php. Erişim tarihi: 2008-03-06. 
  72. ^ "The winners and nominees for the cinema aufio society awards for outstanding achievement in sound mixing for 2009". Cinema Audio Society. http://www.cinemaaudiosociety.org/casawards/cas2009nominees.php. Erişim tarihi: 2008-02-19. 
  73. ^ "Nominees for Outstanding Directorial Achievement in Television categories of Dramatic Series Night, Comedy Series, Musical Variety, Daytime Serials and Children's Programs for 2004". Directors Guild of America. Şubat 2005. http://www.dga.org/news/pr_expand.php3?401. Erişim tarihi: 2008-03-08. 
  74. ^ a b "Outstanding achievement in dramatic series - night (2007)". Directors Guild of America. Şubat 2007. http://www.dga.org/news/dgamonthly-0208/awrdsnews_dsn-noms-0208.php3. Erişim tarihi: 2008-03-08. 
  75. ^ "2009 nominees for Outstanding achievement in dramatic series - night". Directors Guild of America. Şubat 2009. http://www.dga.org/news/dgamonthly-0209/awrdsnews_tvcatsannounce-0209.php3. Erişim tarihi: 2009-02-19. 
  76. ^ "Nominees for Directorial Achievement in Movies for Television/Mini-Series, Dramatic Series Night, Comedy Series, Musical Variety, Reality Programs, Daytime Serials, Children’s Programs, Commercials". Directors Guild of America. 2010-01-08. http://www.dga.org/news/pr_expand.php3?635. Erişim tarihi: 2010-03-31. 
  77. ^ Marcus, Lawrence (2006-02-20). "'Crash,' 'Line' get Eddies". Variety. http://www.variety.com/index.asp?layout=awardcentral&jump=news&id=ace&articleid=VR1117938564. Erişim tarihi: 2008-03-03. 
  78. ^ McNary, Dave (2007-01-12). "Cinema Editors announce nominations". Variety. http://www.variety.com/index.asp?layout=awardcentral&jump=news&id=ace&articleid=VR1117957244. Erişim tarihi: 2008-03-03. 
  79. ^ Giardina, Carolyn (2008-01-12). "Editors unveil their Eddie noms". The Hollywood Reporter. http://www.hollywoodreporter.com/hr/content_display/film/news/e3i4707d81dca25b8474c8f705ef449812b. Erişim tarihi: 2008-03-02. 
  80. ^ Associated Press (2009-01-12). "ACE unveils nominees for Eddie Awards". The Hollywood Reporter. http://www.hollywoodreporter.com/hr/content_display/news/e3i6ae6fc5050e3cd8b6d3e69e7e0cdda32. Erişim tarihi: 2009-02-19. 
  81. ^ "ACE Awards". American Cinema Editors. http://www.ace-filmeditors.org/newace/eddieNominees.html. Erişim tarihi: 2010-03-31. 
  82. ^ "2005 Hugo Awards". Hugo Awards. http://www.thehugoawards.org/?page_id=12. Erişim tarihi: 2008-03-06. 
  83. ^ "2009 Hugo Award Nominations". Hugo Awards. 2009-03-19. http://www.thehugoawards.org/?p=260. Erişim tarihi: 2009-04-25. 
  84. ^ a b "2007 Imagen Awards Nominees List". Imagen Foundation. http://www.imagen.org/2007awards/nominees_list. Erişim tarihi: 2008-03-07. 
  85. ^ a b "Nominees for 24th Annual Imagen Awards Announced". Imagen Foundation. 2009-07-15. http://www.imagen.org/awards/2009/nominees. Erişim tarihi: 2010-01-13. 
  86. ^ "IHG Award Recipients". International Horror Guild. http://www.horroraward.org/prevrec.html#2005. Erişim tarihi: 2008-03-07. 
  87. ^ "Carrie Ann Inaba and Bobby Lee Announce the Nominees for the 2008 JC Penney Asian Excellence Awards". AsianConnections.com. http://www.asianconnections.com/a/?article_id=1252. Erişim tarihi: 2008-07-18. 
  88. ^ "Image Awards: 2006". Internet Movie Database. http://www.imdb.com/Sections/Awards/Image_Awards/2006. Erişim tarihi: 2008-03-06. 
  89. ^ "The 38th NAACP Image Awards" (PDF). National Association for the Advancement of Colored People. http://www.naacpimageawards.net/PDFs/38th_NAACP_Image_Awards_Winners_Release.pdf. Erişim tarihi: 2008-03-06. 
  90. ^ a b c "National Television Awards". TheCustard.tv. http://www.thecustard.tv/linksandlists/nationaltvawards.html. Erişim tarihi: 2008-03-07. 
  91. ^ "People's Choice Awards Past Winners: 2005". CBS. http://www.pcavote.com/pca/history.jsp?year=2005. Erişim tarihi: 2008-03-07. 
  92. ^ a b c "'Twilight' Among People's Choice Awards Nominees". ABC News. 2009-11-10. http://abcnews.go.com/Entertainment/WireStory?id=9044186&page=1. Erişim tarihi: 2009-12-28. 
  93. ^ a b c d "Prism Awards Winners". Entertainment Industries Council. http://prismawards.com/winners/. Erişim tarihi: 2008-04-12. 
  94. ^ "Producers Guild Awards 2006". Producers Guild of America. http://www.producersguild.org/pg/awards_a/awards2006.asp. Erişim tarihi: 2008-03-06. 
  95. ^ "Producers Guild Awards 2007". Producers Guild of America. http://www.producersguild.org/pg/awards_a/awards2007.asp. Erişim tarihi: 2008-03-06. 
  96. ^ "Producers Guild Awards". Producers Guild of America. http://www.producersguild.org/pg/awards_a/. Erişim tarihi: 2008-03-06. 
  97. ^ Rae (2009-01-26). "2009 Producers Guild Award Winners!". Producers Guild of America. http://www.producersguild.org/2009/01/26/2009-producers-guild-award-winners/. Erişim tarihi: 2009-02-19. 
  98. ^ a b "Screen actors guild honors outstanding film and television performances in 13 categories at the 12th annual SAG awards". Screen Actors Guild Awards. http://www.sagawards.org/PR_060129. Erişim tarihi: 2008-03-02. 
  99. ^ "Nominations Announced for the 14th Annual Screen Actors Guild Awards". Screen Actors Guild Awards. http://www.sagawards.org/PR_071220. Erişim tarihi: 2008-03-02. 
  100. ^ a b "3rd Annoual VES Awards recipients". Visual Effects Society. http://www.vesawards.com/history/3.html. Erişim tarihi: 2008-03-06.  Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi: "VES06" adı farklı içerikte birden fazla tanımlanmış. (Bkz: Kaynak gösterme)
  101. ^ a b "26th Annual Winners and Nominees". Youngartistawards.org. http://www.youngartistawards.org/noms26.htm. Erişim tarihi: 2008-03-06.  Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi: "YAA" adı farklı içerikte birden fazla tanımlanmış. (Bkz: Kaynak gösterme)

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]