Kullanıcı mesaj:Reality006/Arşiv7

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
  • Takabeg sence şu SM olmayı hakediyor mu? SM ihraç oylaması açıp KM yapmak daha uygun değil midir?--Reality 15:05, 16 Temmuz 2010 (UTC)
KM olabilir bence. Takabeg ileti 15:11, 16 Temmuz 2010 (UTC)
  • Yani ne diyorsun o tarz bir ihraç oylaması açabilir miyiz? SM'den kmye düşürme diye.--Reality 15:12, 16 Temmuz 2010 (UTC)
Önce SM incelemesine eklenebilir. Takabeg ileti 15:27, 16 Temmuz 2010 (UTC)

2008 Avrupa Futbol Şampiyonası[kaynağı değiştir]

İng. Wiki'deki karşılığı olan maddede daha fazla bilgi olduğu dikkatimi çekti. O bilgilerin kolaylıkla buraya aktarılabileceğini düşünürsek maddenin "Vikipedi topluluğunun en iyi ürünü" olma noktasında henüz ulaşmadığı öne sürülebilir. Bence maddenin seçkin olmaya uygunluğunu Vikipedi:Madde incelemesi sayfasında sormalısınız, o sayfanın amacı bu zaten. --İnfoCan 16:58, 16 Temmuz 2010 (UTC)

Kaynaktan söz ediyosunuz sanıyorum. Zaten kayda değer olmadığına karar verilmiş bir maddeydi. Bu durum kararı ancak destekler. Yine de dikkatiniz için teşekkürler. --yabancım 17:56, 16 Temmuz 2010 (UTC)

Silinmeye aday gösterdiğiniz Gmail MobileGmail'e yönlendirebilirseniz, oluşan fikir birliği gereği sayfayı silebilirim. Şimdiden teşekkürler. --yabancım 18:36, 16 Temmuz 2010 (UTC)
Söz ettiğiniz ilk bağlantı hatalıydı, onu düzelttim. İkinci hata ise şahaneymiş. Onca SAS arasında böyle şeyler yapabileceğimi tahmin ediyordum, başarmışım sahiden de :) Gmail Mobile da halloldu, teşekkürler. --yabancım 09:25, 17 Temmuz 2010 (UTC)

Bu resim SRİA gösterebilir misin ? Renkleri orijinal tabloyla farklıdır. Burda da SR'liği iptal edildi. Takabeg ileti 07:53, 17 Temmuz 2010 (UTC)

PKK ile mücadele için özel koordinatörlük SAS'lık mi ? Takabeg ileti 13:39, 17 Temmuz 2010 (UTC)

Aynen öyle Reality. Teşekkürler. --yabancım 22:56, 19 Temmuz 2010 (UTC)

Sadece son değişikliklerde değil hep peşime düşüyor maalesef. Türklere aittir herhalde. Zira Ergenekon kelimesi diğer milletlerde görmedim. Aynı zamanda Eski Türkçede de Ergenekon kelimesi görmedim. Mümtaz'er hocanın yazdıklrını ciddiye almamız lazım bence. Cami’üt-Tevarih 'te de bulamıyorum. Çin kaynaklarında bulamadım. Çin kaynaklarda Aşina ailesinin atası başta olmak üzre 10 çocuk 北山 (Bogda)'daki mağrada doğdu ve sonra ordan çıkıp Cucenlerin egemenliğine girmiş. Ergenekon adı geçmiyor. Belki Oral tradition olabilir. Ama öyle ise ne zaman icat edildiğini öğrenmemiz de çok güç. Takabeg ileti 00:51, 20 Temmuz 2010 (UTC)
  • Sence şu uygulama doğru mu?--Reality 00:12, 20 Temmuz 2010 (UTC)
Bence gerek yok. Mesela burda Vikipedi:Destpêk -> Vikipedi:Ana sayfa yönlendirmesi lazım mı ? Bence bu da gerek yok. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 00:51, 20 Temmuz 2010 (UTC)
  • Bence gerekli. Bak ingilizler yapmış.--Reality 02:16, 20 Temmuz 2010 (UTC)
Hmm. Öncelikle İngilizce Vikide çalışan kullancılara İngilizler denmez :) Hepsini halledersen o zaman itiraz gelmeyecektir. Ama Kürtçe Vikidekilere sorman lazım. Takabeg ileti 02:25, 20 Temmuz 2010 (UTC)
  • Biliyorum.) Aslında Amerikalılar daha çok giriyor. Acelesine yazdım. 10 dilde daha oluşturdum. Biraz daha oluştururum az sonra sorarım birilerine zaten Türkçe bilen çok orada.--Reality 02:28, 20 Temmuz 2010 (UTC)
Vikipedi:Destpêk -> Vikipedi:Ana sayfa halletmeyecek misin ? Yani burdaki yönlendirmeleri. Takabeg ileti 02:33, 20 Temmuz 2010 (UTC)

Vikipedi:Destpêk'e gerek yok. Destpêk'i açmak yeterli bence. Orada da öyle yapıyorum zaten. Birde Burdaki şunlardan hangisine giriyor interwiki eklicem de?--Reality 02:35, 20 Temmuz 2010 (UTC)

Türkçe Vikide Dêrsim (herêm) maddesinin interwikisi henüz açılmadı. İl için parêzgeh kelimesini kullanıyorlar. Herêm ise daha kapsamlı bir bölgenin adıdır. Takabeg ileti 02:42, 20 Temmuz 2010 (UTC)

Bir tartışma var[kaynağı değiştir]

Merhaba Reality,


Kontrol ve düzeltme[kaynağı değiştir]

Rica etsem şu cümleyi anlaşılabilecek hale getirebilir misin ?

Türk (Göktürk), aslı ikametgahı Batı Deniz (Aral Denizi)'nin sağında, bir kabile oldu. Muhtemelen Hiung-nu'nun alt türüdür. Soyadı Aşina'dır. Daha sonra komşu tarafından yenilip yok edildi. Bir çocuk vardı. 10 yaşında. Asker bunun küçük olduğunu görünce öldürmekten kaçındı. Bacağı kesip bozkıra bıraktı. Bir dişi kurt etle besledi. Büyünce kurtla birlikte oldu. Sonuçta (kurt) hamile kaldı. Komşu ülkenin kralı çocuğun hâlâ yaşamakta olduğunu duyunca katili göndererek bunu öldürttü. Katil dişi kurtu da öldürmeye kalkıştı. O zaman tanrının eseri varmış ki kurtu Batı Deniz'in doğusuna, Karahoca Ülkesinin batısındaki Kuzey Dağı (Bogda Dağı)'na atmış. Dağda mağara varmış. Mağranın içinde (sık) otlu düz toprak varmış. Etrafı yüzlerce mil. Dört tarafı hepsi dağ. Kurt içine gizlenip on erkek (çocuğu) doğurdu. On erkek büyüdü. Dışarıda (evlenip) eşleri hamile oldular. Ondan sonra birer soyadı aldılar. Aşina bunlardan biridir. En zeki olan reis oldu. O yüzden karargâhında kurt başlı tuğ dikti, aslını unutmamak için. Zamanla yüzlerce aile oldu (ulaştı). nesirler geçti ve Ağan Şad ? (阿賢設) kabileye önderlik edip mağradan çıkarak Cücen'e itaat etti.

Takabeg ileti 15:39, 20 Temmuz 2010 (UTC)

  • Türkçe mi bu? Hiçbir halt anlamadım. Ama destanlardan birinde geçtiğine eminim. Eski Türkçe'den günümüze çevirirken böyle saçma sapan çeviriler oluyor arada.--Reality 15:41, 20 Temmuz 2010 (UTC)
Çinceden çevirmeye çalıştım ama. Takabeg ileti 15:43, 20 Temmuz 2010 (UTC)
  • Çincen var mı?--Reality 15:46, 20 Temmuz 2010 (UTC)
Biraz. Takabeg ileti 15:47, 20 Temmuz 2010 (UTC)


  • Yardımcı olmak isterdim ama gerçekten hiçbirşey anlaşılmıyor. Belki sana yardımcı olacak olan olur şurda.--Reality 15:49, 20 Temmuz 2010 (UTC)
Sağol. Ama o kadar da gerek yok. Hallettim. Maddeye eklenince hatalar (varsa) görenler düzelteceklerdir. Birde ders kitaplarında bu metin kullanılıyor mu ? Takabeg ileti 15:55, 20 Temmuz 2010 (UTC)

Selam Reality. Teşekkür ederim. Ancak bir sorum var; portal adaylık arşivlemesini kimler yapıyor? O tartışmalar sonucu ne oldu? Ben o sırada yoktum, haberim yok onun için. Bilgilendirirsen mutlu olurum . İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 16:11, 20 Temmuz 2010 (UTC)


  • Nerdeyse aynı ufak farklar var. Ama Tarih kitaplarında ben pek rastlamadım. Genellikkle Edebiyat ve Dil Anlatım (İlköğretim'de iki ders birlikteydi ve Türkçe'ydi) kitaplarında kullanılıyor. Destan yazı türüne örnek olarak--Reality 15:56, 20 Temmuz 2010 (UTC)
Ergenekon Destanı deforme edildi mi yoksa sıfırdan icat edildi mi ? Bu tür deforme veya uydurmanın örnekleri bayağı var da. Takabeg ileti 16:12, 20 Temmuz 2010 (UTC)

Teşekkürler. Fakat bir hafta süreyle seyahat nedeniyle aktif olamayacağım için portalı şimdilik açamayacağım. Lefkoşa'ya dönünce Vikideki ilk işim açmak olur, tabii başkası açarsa da minnet duyarım :) İyi çalışmalar. --82 ~145 ileti 19:56, 20 Temmuz 2010 (UTC)

Enerji Portalı[kaynağı değiştir]

  • Portal başvurunuz yeterli desteği görmüş ve açılmasına onay verilmiştir. Portalınızı oluşturabilirsiniz. Teşekkürler.--Reality 16:04, 20 Temmuz 2010 (UTC)
Bilgilendirme için teşekkürler. Vikipedimize hayırlı olsun.--a[.]med»»ileti 20:59, 20 Temmuz 2010 (UTC)
Onu ben de biliyorum, teşekkürler. Sadece "Portal arşivleme sorumlusu" tartışması ne oldu demek istedim. --Berm@nyaİleti 21:50, 20 Temmuz 2010 (UTC)
Devriyeler portal arşivleme sorumluluğunu aldı mı? --Berm@nyaİleti 21:53, 20 Temmuz 2010 (UTC)

Wikipedia kaynak?[kaynağı değiştir]

"Wikipedia kaynak olmaz. Ama kullandigi kaynak, kaynak olarak yazilabilir" Ben genel olarak WP kaynak olmaz demek istememistim, ama sanirim oyle anlasilmis. Sozkonusu durum icin demistim.Kaynak olarak verilen WP maddesi 150 kusur devletin ordusunun kalabaliklik listesi. Oyle bir sayfa referans olamaz. Yani belki "Türk Silahlı Kuvvetleri, NATO'nun Amerika Ordusu'dan sonra 2.kalabalık ordusudur" tarzi bir ifadeye kaynak olabilir. Cunku kalabaliklik ile büyüklük esit degildir. Yakamozlar 15:25, 21 Temmuz 2010 (UTC)

Selamlar. Göz misafiri oldum da ben de bir iki şey söyleme ihtiyacı duydum. Öncelikle, bu mesajınızın ilkini farkedip düzeltmişsiniz, ancak sizin gibi deneyimli bir kullanıcı hiç yazmamalı onları, bir anlık heyecan diyorum tekrarlanmamasını dilerim. ama daha dikkatli olmanızı rica ediyorum naçizane, böyle durumlarda hemen cevap yazmak yerine biraz beklemek daha iyi olabilir sanıyorum. Sizin bunları yazdığınızı görünce çok üzüldüm açıkçası. Sorunuza gelince, Vikipedi sayfalarının güvenilir kaynaklar olmadığı dolayısıyla kaynak olarak kabul edilemeyeceklerini vikipedi:güvenilir kaynaklar sayfasından çıkarılabileceği gibi Vikipedi:Vikipedi'yi kaynak gösterme sayfasındaki Aklınızda olsun: Vikipedi sadece yetkin araştırmacılar tarafından yazılmıyor (herkesçe yazılabiliyor). Çoğu durumda Vikipedi kabul edilebilir bir kaynak olmayabilir. Özellikle bazı okullar, Vikipedi'yi öğrencilere verdikleri ödev ve tezler için (hele bağımsız bir kaynakça doğrulanmadıkça) muteber bir kaynak olarak kabul etmez. Biz de Vikipedi'nin bilhassa ciddi araştırmalar için kaynak olarak kullanılırken temkinli davranılmasını tavsiye ediyoruz. ifadesi ile yer almakta. Sonuç olarak vikinin kaynak olarak gösterilmesinin sakıncalarına dikkat çekiliyor. Diğer dillerden madde çevirirken o maddeyi yazanların emeklerine saygı amacıyla şu vikinin şu maddesinin şu sürümünden çevrilmiştir diye not düşüyoruz. Ancak bunun dışında hiçbir şekilde vikipediyi kaynak olarak kullanamayız -tabi vikipedi hakkında bir madde yazıyorsanız ayrı. Zira vikipedi güvenilir bir kaynak olarak görülemez; o sürümün sinsi vandalizm olup olmadığı yahut o yazıda yararlanılan kaynağın halen geçerli olup olmadığı vs. bilinemez. Bu nedenlerden ötürü -hele hele mesela almanya dünyanın en büyük ordusuna sahiptir tarzı- ciddi kaynak isteyen yerlere vikiyi kaynak gösteremeyiz. Umarım açıklamalarım yeterli olmuştur. Daha başka vikipedi sayfalarında da yazıyor olması lazım bu konu. Güvenilir kaynaklar sayfasını tekrar okumanızı rica ediyorum bilhassa. Saygılarımla--Merube 89msj 00:19, 25 Temmuz 2010 (UTC)
  • Evet sert yazdığımı sonradan farkettim bazen böyle sert yazıyorum sonra geri alıyorum kusura bakma sabah sabah yazınca öyle olmuş. Birde verebileceğim başka kaynak yoktu aslında hasta ve yorgun olduğumdan pek de bakmadım. Hallettiydim ilk dakikadan geri alarak ama gene de hatırlattığın için sağol.--Reality 02:34, 25 Temmuz 2010 (UTC)
Geçmiş olsun, hastalığınızı atlatmışsınızdır umarım. Başka kaynak verebilemiyorsanız, vikiyi kaynak göstermektense fact şablonu kullanmanız daha iyi olur aslında. Böylece kaynaklandırılmış diye esgeçilmesi önlenmiş olur. Yaklaşımınız için çok teşekkür ederim, tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletirim. Sevgiler--Merube 89msj 18:53, 25 Temmuz 2010 (UTC)

Hastalanmışsın. Geçmiş olsun. Arada bir dinlemek lazım. Benim de başım ağrıyor. Hoşçakalın. Takabeg ileti 16:02, 25 Temmuz 2010 (UTC)




Selam Reality. Şu mesajını gördüm. Ancak Kullanıcı:LandSCape engellenmişti. Mesaj atmak anlamsız olur diye düşündüğüm için, mesajını geri siliyorum. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 18:59, 26 Temmuz 2010 (UTC)

Biliyorum, bilgilendirmek istedim. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 19:01, 26 Temmuz 2010 (UTC)

Selam Vikiçizer. Şu kullanıcı engellenmelidir. Küfürlü değişiklik yaptı. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 19:03, 26 Temmuz 2010 (UTC)
  • Koruma hiç fena olmaz.--Reality 19:45, 26 Temmuz 2010 (UTC)
    • Merhaba, kullanıcıyı Merube engellemiş. Diğer madde ise halihazırda yarı korumada, tam korumaya mı alalım...Vikiçizer 19:49, 26 Temmuz 2010 (UTC)
Kararsız kaldığın kategori mi ? Başlık mı ? KD'lik mi ? Takabeg ileti 21:34, 26 Temmuz 2010 (UTC)

İnci vandalları[kaynağı değiştir]

Liste için elinize sağlık. Engellemediklerim ya vandalizmlerinde inci belirtisi görmediklerim ya da vandalizm yapmadığı halde araya karışanlar. Gözden kaçan varsa tekrar bakabilirim tabii. Çeşmeye de not düştüm. Teşekkürler. --yabancım 18:41, 28 Temmuz 2010 (UTC)

O kişileri başka bir hizmetli engellemiş. Aynı kullanıcı olduklarına ilişkin yeterli iz olduğu kanısındaysanız, engelleyen hizmetliden bakmasını rica edebilirsiniz. Şüpheli bir durumsa kukla davası açılabilir. İnanın incelemeye vaktim yok. Bir süre GM adayı maddelerle ilgilenip çıkacağım. --yabancım 18:47, 28 Temmuz 2010 (UTC)
  • [1] Küfür etmemiş küfrü kaldırmış. Yanlış oldu yani.--Reality 18:49, 28 Temmuz 2010 (UTC)
  • [2] İnci beyfendi.--Reality 18:51, 28 Temmuz 2010 (UTC)
    • Ben yanlışlık göremedim. Küfürlü değişiklik yapmış...
    • Diğer kullanıcı ismi de büyük olasılıkla inci trendinden ama histerik olmamalıyız, kelime bazında uygun bir isimse değişikliğini görmeliyiz...Teşekkürler, iyi çalışmalar...Vikiçizer 18:57, 28 Temmuz 2010 (UTC)

slm. ben sadece bu bilgiyi bulabildim. o da en wikipedide zaten.yunanistan'ın rodosunda bir köy daha ne yazılsın ki!!!--caracas 20:40, 28 Temmuz 2010 (UTC)


  • Bak ne buldm? Beni sen karşılamışssın. Geçmişi kurcalıyordum da.--Reality 15:20, 29 Temmuz 2010 (UTC)
Sayende yeni öğrendim. Bir zamanlar hoş geldin meseajını rastgele atıyordum da :) Bence MGSB Vikikaynağa ekleyebilirsin. Yenisinin tamamı (tam metni) var mı net ortamında ? İyi çalışmalar. Takabeg ileti 15:47, 29 Temmuz 2010 (UTC)
  • Yok konu başlıkları altında bahsediliyor. Ayrıca eskisinin doğru olduğundan emin misin? Ben o tarihleri pek hatırlamıyorum da.--Reality 15:49, 29 Temmuz 2010 (UTC)
Eminim değilim ben de bilemiyorum. Birçok kitap ve makalelerde aynı metin kullanıldı. Aslen Hürriyet gazetesinde yayımlanmış bir metindi. Karar sende. Takabeg ileti 15:51, 29 Temmuz 2010 (UTC)

  • Zamanında tartışmamız şurada. 2 Temmuz'da mı yapmışız bir onu? Ben çok daha eski sanıyordum :)--Rapsar 16:22, 29 Temmuz 2010 (UTC)
Yok, yorumlar benim için her zaman önemlidir. Öyle bir şey asla düşünmem. Ben tartışmayı çok daha eski sanıyordum (Mayıs gibi). Daha 1 ay olmamış ya :)--Rapsar 16:24, 29 Temmuz 2010 (UTC)
Tamam, gördüm.--Rapsar 16:28, 29 Temmuz 2010 (UTC)

SAS sonuçları[kaynağı değiştir]

Fünye ve Jeffi Medina'ya bakar mısın ? Birincisi karara rağmen silinmedi. Yani unutulmuş. İkincisi ise tekrar açıldı. Takabeg ileti 17:22, 29 Temmuz 2010 (UTC)

  • Geçmişleri birleştirdim Reality, kolay gelsin.--Gökhan 00:51, 30 Temmuz 2010 (UTC)
  • Şu silinmeli mi kalmalı mı? Tam kestiremedim.--Reality 18:12, 30 Temmuz 2010 (UTC)
GPL olarak işaretlenmiş bu durumda kalmasında bir sakınca yok. Sevgiler--Merube 89msj 18:20, 30 Temmuz 2010 (UTC)
  • Birde vaktin varsa yabancının mesaj sayfasına birşey yazdım. Sanırım şuan burada değil. Vaktin varsa bir bakabilir misin onlara. Teşekkürler.--Reality 18:22, 30 Temmuz 2010 (UTC)
Sayfa 5 günlüğüne yarı korumaya alındı, devamında tekrar değerlendiririz. Sevgilerimle--Merube 89msj 18:25, 30 Temmuz 2010 (UTC)
  • Aslında benim dediğim o değil ya neyse o da iyi oldu.) Benim dediğim SAS kararına rağmen silinemeyen bir sayfa ve silindikten sonra tekrar oluşturulan başka bir sayfaydı. Bu arada özür dilerim Yabancıya değil Gökhan'a yazmışım.--Reality 18:26, 30 Temmuz 2010 (UTC)
İkisi de çıkmış olmuş oldu böylece :). Fünye silindi, yalnız Jeffi Medina maddesine bu sefer kaynak eklenmiş ilk sürümde olmayan. Zaten SAS kararında silinsin çıkmasının nedeni de KD'liğini ortaya koyan kaynak eksikliğiymiş. Referanslar ortaya konulduğundan tekrar değerlendirilmesi daha yerinde olur kanaatindeyim. Bu haliyle direkt silinmesinin uygun olmadığını düşünüyorum. Dikkatiniz için de çok teşekkürler, iyi yakalamışsınız maddeleri. Sevgiler--Merube 89msj 18:32, 30 Temmuz 2010 (UTC)
  • İkincinin bende kalması taraftarıyım. Fakat silinen içeriği göremediğim için size sordum. İyi çalışmalar.--Reality 18:33, 30 Temmuz 2010 (UTC)
Tamamdır o halde :), tekrar teşekkürler. Sevgiler, iyi vikiler--Merube 89msj 18:39, 30 Temmuz 2010 (UTC)
  • Gökhan'a söyledim o halleder.--Reality 17:50, 30 Temmuz 2010 (UTC)
Gördüğüm kadarıyla Merube halletmiş. Takabeg ileti 20:03, 30 Temmuz 2010 (UTC)
Bu oy geçersiz değil mi ? Takabeg ileti 22:38, 30 Temmuz 2010 (UTC)

Haftanın iş birliği için katılım çağrısı!

Haftanın iş birliği projesine katılın!
2010'un 31 ve 32. haftaları için proje olarak Vikipedi:VikiProje Ana Sayfa/SM Oluşturma sayfasındaki bazı maddeleri, kırmızı bağlantılarını gidererek Seçkin Madde yapmak seçilmiştir.
Projeye katılmak için buraya tıklayın.
Bundan sonraki haftalar için bilgi mesajı almak istemiyorsanız lütfen bunu size mesajı atan kullanıcıya bildirin.

Proje 2 Ağustos Pazartesi günü başlıyor. Bu projede kendi alt sayfanızı sorumluyu beklemeden oluşturabilirsiniz. --82 ~145 ileti 18:11, 1 Ağustos 2010 (UTC)

  • Bilgilendirme için teşekkürler. Hemen ilgileniyorum. İyi geceler... --— Kerem 233 18:23, 3 Ağustos 2010 (UTC)
  • [3] Kullanıcı silinmesini istiyor sanırım.--Reality 20:48, 3 Ağustos 2010 (UTC)
    • Merhaba Reality, madde silindi. İyi çalışmalar...Vikiçizer 21:01, 3 Ağustos 2010 (UTC)


Staff'ın Türkçesi Kurmay. General Staff'ın Türkçesi Genelkurmay. Almanca Generalstab'dan geliyor herhalde. Ancak İngilizce'nin Staff (military) maddesinde Genelkurmay anlatılıyor. Takabeg ileti 21:05, 3 Ağustos 2010 (UTC)

  • Genelkurmay maddesine birkaç kelime ekleyebilir misin İngilizce'den:) Anlamadığım birçok terim var Türkçesini çıkaramıyorum.--Reality 21:07, 3 Ağustos 2010 (UTC)
Britanica'dan Takabeg Türkçesi'ne çevirdim. Sen Reality Türkçesi olarak düzeltirsin artık. Takabeg ileti 21:47, 3 Ağustos 2010 (UTC)
  • Takabeg Türkçesi iyi düzeltilcek bişi göremedim ben pek:)--Reality 21:49, 3 Ağustos 2010 (UTC)
İyi o zaman. Birde denim açtığın Türkiye Cumhuriyeti Genelkurmay Başkanları listesi maddesi sanki daha önce Vikide görmüşüm. Çift madde olmasın. Bi kontorl edeceğim. Takabeg ileti 21:51, 3 Ağustos 2010 (UTC)
  • Tamamdır sen bi kontrol et.--Reality 21:52, 3 Ağustos 2010 (UTC)
Yox bulamadım. Şimdiye kadar yok muydu ? İlginç. Takabeg ileti 21:58, 3 Ağustos 2010 (UTC)
  • Ben monobook'umu kullanamıyorum.Niçin böyle oluyor olabilir.--Drlp ileti 21:52, 3 Ağustos 2010 (UTC)
  • Monobook sayfam var ama özelliklerinden örneğin HotCat'ten yararlanamıyorum.--Drlp ileti 21:57, 3 Ağustos 2010 (UTC)
  • Hala olmuyor.--Drlp ileti 22:02, 3 Ağustos 2010 (UTC)


  • Bitirdim listeyi bi de bişey dikkatimi çekti. 5. ve 6. genelkurmay başkanları. 5. görevi bırakmadan 6. göreve başlamış:)--Reality 22:12, 3 Ağustos 2010 (UTC)
Katıldıkları savaşlar rütbeler filan da eklersen daha güzel olacak bence. Takabeg ileti 22:17, 3 Ağustos 2010 (UTC)

Bu kadarını yapalım. Takabeg ileti 22:53, 3 Ağustos 2010 (UTC)

Kenan Evren 1917 doğumlu mu yoksa 1918 ? Takabeg ileti 08:41, 4 Ağustos 2010 (UTC)

Çıldırmış olmalıyım, çok teşekkür ederim. --Boyalikus 18:27, 4 Ağustos 2010 (UTC)

Şablon:Türkiye konuları[kaynağı değiştir]

Selam Reality. Şablon:Türkiye konuları. bu şablonun başlığı yanlış gözüküyor. ilgisiz bişey yazıyor. anlamadım. çözebilir misiniz--Szoszvmesaj 20:36, 4 Ağustos 2010 (UTC)

peki, teşekkürler.--Szoszvmesaj 20:43, 4 Ağustos 2010 (UTC)
  • Bahsi geçen sayfa korumaya alınsa iyi olur sanki. Birde şu Ahmet adlı kullanıcı vandallık yapmakta.--Reality 20:47, 4 Ağustos 2010 (UTC)
Sayfa 3günlüğüne yarı-korumaya alındı, küfürlü sürümler gizlendi, kullanıcılar engellendi. Ahmet adlı kullanıcıyı da vikiçizer engellemiş benden önce sağolsun. İyi vikiler--Merube 89msj 21:03, 4 Ağustos 2010 (UTC)

Türkiye'deki adalar listesi[kaynağı değiştir]

Türkiye'deki adalar listesi biraz değişiklik yaptım ancak Kategori:Türkiye'deki adalar görüleceği gibi çok fazla kırmızı kalacak.. Bir de aynı isimden 3-4 ada var onların da (X adası , filanca il ) ayarlanması lazım.. Tabi hepsinin sonuna daa Ada ya da Adası getirmek lazım çünkü ilçeye ya da başka bir şeye denk gelip kırmızılar mavi olarak yanıltıcı olabili.--Boyalikus 21:10, 4 Ağustos 2010 (UTC)

  • Farkındayım bazı şeyleri bozuyorum, ancak bir süre geçici rahatsızlık yaşanabilir :) daha sıkı kontrol ederim. --Boyalikus 21:27, 4 Ağustos 2010 (UTC)


  • Takabeg şu ne listesi tam anlayamadım? Ona göre çevirmeyi ya da çevirmemeyi düşünüyorum da.--Reality 21:33, 4 Ağustos 2010 (UTC)
KKK listesi. Takabeg ileti 21:41, 4 Ağustos 2010 (UTC)

1950'de mi kuruldu?--Reality 21:42, 4 Ağustos 2010 (UTC)

Teşkilat olarak 1949. TSK da öyle. Daha önce ayrım mayrım yoktu ondan. Takabeg ileti 21:45, 4 Ağustos 2010 (UTC)
Sen Gnkur. ile aynı formla aktarsan ben formu dolduracağım. Takabeg ileti 21:47, 4 Ağustos 2010 (UTC)
Teşkilat var ve ona komuta eden komutanlığı var. Komutanlığı dediğimiz zaman madde içeriği de daha dar olacaktır. Jandarma Adalet Bakanlığı ve TSK. Savaş v.s. durumlarında Kara Kuvvetleri'nin komutası altına girecek. Takabeg ileti 21:52, 4 Ağustos 2010 (UTC)
  • KKK yı mı aktarayım?--Reality 21:48, 4 Ağustos 2010 (UTC)
Evet. Takabeg ileti 21:52, 4 Ağustos 2010 (UTC)
Son günlerde niye askeriyeyle ilgileniyorsun ? Asker olmayı mı düşünüyorsun acaba ? Takabeg ileti 21:53, 4 Ağustos 2010 (UTC)
  • Yok canım ne askeri:) Ama askerlik doğuya da çıkarsa yani gözümü kırpmadan giderim orası ayrı konu. İnşallah ODTÜ Mühendisliği(İnşaat,elektronik,bilgisayar vs.) kazanırım. İlgilenmemin nedeni XXX komutanlığı komutanları listesi tarzı maddelerin kolay açılıyor olması.--Reality 21:55, 4 Ağustos 2010 (UTC)
Türk Kara Kuvvetleri Komutanları listesi varmış :)

Artik 1. Ordu (Türkiye) komutanlar listesi, 2. Ordu (Türkiye) komutanlar listesi, 3. Ordu (Türkiye) komutanlar listesi v.s. açarsın. Takabeg ileti 22:02, 4 Ağustos 2010 (UTC)

Ve Türkiye dışındaki ülkelerinin komutan listeleri açabilirsin. Takabeg ileti 22:04, 4 Ağustos 2010 (UTC)


  • Olduğunu bilmiyor muydun? Bende şimdi üzerinde revizyon yapacaktım. İstersen sana bırakayım istersen ben yapayım farketmez. 2. Ordu komutanları vs. listesine gerek yok kategori varsa yeterli. Kaldıki buna bile resmi referans bulamadım kkk sitesinde yok.--Reality 22:04, 4 Ağustos 2010 (UTC)
Yeni öğrendim. Sen revizyon yap. Sonra ilgileneceğim. Kaynaklar var. Gnkur. dekiyle aynı bilgilere girebiliriz. Takabeg ileti 22:06, 4 Ağustos 2010 (UTC)
  • Tamam madde üzerinde oynama yapmıyorum. Katkılarını sende şuraya yap sonra maddeye aktarırız.--Reality 22:08, 4 Ağustos 2010 (UTC)

Hikmet Köksal, Atilla Ateş, Aytaç Yalman, Işık Koşaner'nin sicili bulamadım. Arayıp sorabilir misin ? Gerç Işık Koşaner'inki bir ay içerisinde sitede olacak. Takabeg ileti 01:37, 5 Ağustos 2010 (UTC)

Evet 2 Takabeg ileti 03:58, 5 Ağustos 2010 (UTC)

Sahil Güvenlik kolay değil. Ziyaret edip öğrenirsen güzel olacak. Takabeg ileti 04:16, 5 Ağustos 2010 (UTC)
  • merhaba, II. Felipe'yi II. Filip yapma nedenini merak ettim de, açıklayabilirsen sevinirim. Teşekkürler. --Mskyrider ileti 16:57, 5 Ağustos 2010 (UTC)
    • çok uzun zaman önce papa adlarının yazılış ile ilgili başlayıp, hükümdarların adlarının yazılışı ile başlayan bir tartışma vardı. Aranırsa bulunur köy çeşmesi arşivlerinde. Şimdi bu hükümdarın maddesinin adının II. Felipe olmasının nedeni kendisinin öncelikle İspanyol hükümdarı olması ve İspanyolca'da adının II. Felipe olarak yazılması. II. Filip kullanımının Türkçede yaygın olduğunu sanmıyorum. Aksi kanıtlanana kadar II. Felipe olarak kalması kabul edilen yazıma daha uygun düşüyor. Bilginize. --Mskyrider ileti 17:04, 5 Ağustos 2010 (UTC)
  • Takabeg buralardaysan şu haberi kaliteli birşey yapalım mı? Ayrıca tarafsız.--Reality 13:22, 5 Ağustos 2010 (UTC)
Vikihaberde mi yoksa Vikipedide mi ? Birde bu bilgi nereden aktardılar ? Resmi gazete ? Ayın Tarihi ? Takabeg ileti 22:18, 5 Ağustos 2010 (UTC)
Yukarıdaki konuşmanızı okudum. II. Felipe uygundur. II. Filip olunca sanki Fransız kral Philippe gibi. Aslında I. Petro (Rusya) da tuhafıma geliyor. Ama çok yaygınmış. Gerçekten mi yaygın ? Bi bakalım. Takabeg ileti 22:22, 5 Ağustos 2010 (UTC)

Petro yerleşmiş :( Takabeg ileti 22:28, 5 Ağustos 2010 (UTC)

Filip de kullanılıyormuş ama Petro kadar da yerleşmemiş :) Takabeg ileti 22:32, 5 Ağustos 2010 (UTC)

Eninde sonunda Çok uzun zaman önce tartışma varmış ya yokmuş ile iş yapılması zor. Vikipedi:Adlandırma kuralları zenginleştirelim ve netleştirelim. Ne dersin ? Takabeg ileti 22:39, 5 Ağustos 2010 (UTC)
Vikipedi tartışma:Adlandırma anlaşmazlığı#İlave ekledim. Sen de yukarıda konuşulan hükümdar adları eklersen faydalı olacağını düşünüyorum. en:Wikipedia:Naming conventions (royalty and nobility) mi ? İyi çalışmalar. Takabeg ileti 23:10, 5 Ağustos 2010 (UTC)

havaalanları[kaynağı değiştir]

  • merhaba, maddeyi geliştirmeye devam edebilirsin istersen. DHMİ nin sitesinde kaynak var. harita da yapabilirsin elbette. Kolay gelsin. --Mskyrider ileti 14:23, 7 Ağustos 2010 (UTC)

Reality biraz ciddi ol filan deme bence. O gayet ciddidir. Takabeg ileti 14:43, 7 Ağustos 2010 (UTC)

  • Takabeg sende bende Türkçeyi gayet iyi biliyoruz. Sence %2nin altı mı %2nin üstümü? Sen karar ver.--Reality 14:44, 7 Ağustos 2010 (UTC)
Bu konuda kesinlik yoktur. Yani göreceli bir konu. Takabeg ileti 14:53, 7 Ağustos 2010 (UTC)
  • Acill bir konuda yardım lazım Takabeg. Havaalanını ingilizcesi ne. Havalimanının ingilizcesi gene. İkisini de airport buldum ama mutlaka farklıdır.--Reality 15:01, 7 Ağustos 2010 (UTC)
Havaalanı için Airfield (İngilizce Vikide Airport maddesine yönlendiriliyor), Airdrome (Aerodrome), Havalimanı için Airport. Ancak Airport'a da Airfield denebilir. Takabeg ileti 15:04, 7 Ağustos 2010 (UTC)

Dünkü konuyla ilgili olarak Makedonyalı III. Aleksander mi Makedonyalı III. Aleksandros mu başka III. Aleksandros yoksa III. Aleksandros mu daha uygun ? Takabeg ileti 15:22, 7 Ağustos 2010 (UTC)


  • Birde Türk sayfasının Türkiye Türkleri maddesine yönlendirilmesi gerekmez mi? Benim ilk anladığım anlamı o. Muhtemelen birçok kişinin de öyledir zaten.--Reality 17:30, 7 Ağustos 2010 (UTC)
  • Arama yaptırdım Türk daha çok kullanılıyor. (Google Books'ta ve Google'da) Anlam ayrımı sayfasını koruyacağız gene fakat Türk yazıldığı zaman Türkiye Türkleri maddesine gidecek.--Reality 19:20, 7 Ağustos 2010 (UTC)
Belki olabilir. Ancak Türk kelimesinin ne anlamla kullandığını anaştırmak bayağı zor. Bence ayrıntılı ve dikkatli incelenmelidir. Takabeg ileti 20:56, 7 Ağustos 2010 (UTC)
  • Takabeg Sence Yozgat merkez maddesinden KM olur mu? Yada SM?--Reality 13:00, 8 Ağustos 2010 (UTC)
    • Bu haliyle değil tabii:) Kapasite var mı diyorum yani?--Reality 13:00, 8 Ağustos 2010 (UTC)
KD ise her maddenin KM, SM olma ihtimali vardır. Takabeg ileti 13:03, 8 Ağustos 2010 (UTC)


  • Yok bu 2007 denedim üsteki html kodunda ığdırın vardı 76 onu 66 yaptım baktım bu çıktı 2007 yani bu.--Reality 13:10, 8 Ağustos 2010 (UTC)
Anladım bi bakacam. Takabeg ileti 13:12, 8 Ağustos 2010 (UTC)

Yupik Kuluçkası[kaynağı değiştir]

İlgin için teşekkürler Reality. Mokşa (Мокшень [4]) Vikipedisinde admin olan iki arkadaş (Jarmanj Turtash ve Numulunj pilgae) Incubator'daki mesaj sayfama şu([5]) mesajları çekmiş ve şu ([6]) sayfayı hazırlamış ve buraya ([7] ) da alfabetik (Central Yup'ik Language) kaydetmiş. Ben, Picard Vikipedisi anasayfasından biraz kopyalayarak Yupikçe (=Yugtun) anasayfayı ([8]) "tasarladım" Buradaki gibi çok çok basit olmalı, zira bu dil yeni ve yabancı olan kelimeleri İngilizceden olduğu gibi alıp kullanıyorlar. Çoğu, Alaska'da iki dillidir ve İngilizceyi Yupikçeye tercih edenlerin oranı genç yaştakilerde daha fazladır. Yani diyeceğim terimler ancak anasayfada belirttiğim ve Facebook'da tanıştığım bir Yupik öğretmene çevirttiğim tablodakilerle sınırlanacak, geriye kalanlar İngilzce olur büyük ihtimalle. Bu çevirilerin nereye nasıl yapılacağını açıkça bilmiyorum. Vikipedi'de çok açıldım; 80 dil olunca kafam da bazen zorlanıyor .-). Elimizde, tek tek toparladığım Yupikçe Sözlük ([9]) var. Yupikçe sayfasını açarak dil üzerene kısa sayılabilecek bilgi verdim. Yupikçeyi cümle-zaman tarzında çeviremem; bunu Vikipedi'de çevirecek bir babayiğit de yok zaten. Mokşa adminlerine de cevap veremedim, çeviriyi ikiniz yapın diyorlar. Facebook'tan tanıştığım bayan öğretmen sıkıldı bir haftadır benle "konuşmuyor". Ne yapacağımı şaşırdım ve beklemedeyim. .-) --Kmoksy 13:11, 8 Ağustos 2010 (UTC)

  • Takabeg SL adaylarına bi baksana:) SL seçilirse o Genelkurmay başkanları listesi XXXSL olur heralde:)--Reality 21:29, 8 Ağustos 2010 (UTC)
Güzelyurt ilçesi mi ? O bir liste mi ? Gnkur. Bşk. listesinin SL olabilmesi için güzelce kaynaklandırılması lazım. Takabeg ileti 21:40, 8 Ağustos 2010 (UTC)


Evet 2 tane belediyesi varmış. Yani 1 .. 2. Liste olmuş:)--Reality 21:42, 8 Ağustos 2010 (UTC)

Vikipedi:Seçkin liste adayları/Dağılma Dönemi Osmanlı Donanması'nın SL seçilmesi de ilginç. İyi incelenmemiştir. Kaynaklar da web siteleriydi. Şimdi düzeltmeye çalışıyorum. Takabeg ileti 21:49, 8 Ağustos 2010 (UTC)

She's The One-Bekletmeli Sil[kaynağı değiştir]

Lütfen "bekletmeli-sil" şablonunu koyduğunuz maddenin yazarını ve maddeye önemli katılımları olmuş diğer katılımcıları durumdan haberdan edin. Her ne kadar gerekli olmasa da.--koc61mesaj 22:17, 8 Ağustos 2010 (UTC)

  • O şablonu pek kullanmadığımdan nasıl kullanıldığını bilmiyordum açıkcası. Ben genellikle sil şablonunu kullanıyorum.--Reality 22:20, 8 Ağustos 2010 (UTC)

flickr fotoğraflarınız güzelmiş=) --koc61mesaj 22:24, 8 Ağustos 2010 (UTC)

  • Sağolun. Ankara'yı geldiniz mi hiç?--Reality 22:25, 8 Ağustos 2010 (UTC)

Yok hiç Ankara'da bulunmak kısmet olmadı=) --koc61mesaj 22:33, 8 Ağustos 2010 (UTC)

muhteşemcocuk[kaynağı değiştir]

yardım gemilerindeki masum, silahsız insanlara karşı İsrail askerlerinin yaptığı ve 9 Türk'ün şehit olduğu saldırıyı şiddetle kınıyor ve İsrail ürünleri kullanmıyor. demiş... Aslında bu tür ifadeler kullanılmıyor.. Taa ilk başlardayken bende filanca ülkenin malını protesto etmiştim :) Aslında bu tür şablonlarda ben pek sakınca görmüyorum. Çok yaşa Filistin ile bu kullanıcı Filistinlidir arasında büyük bir fark yok. Yani kişilerin politik tavırları olabilir. Ancak tarafsızlığa aykırı bulunuyor vs.. Oysa tarafsızlık sadece maddeler için geçerlidir ...Mesela ben daha önce X kişinin sayfasında İncil'den ayetler görmüştüm bunun hoş karşılanmadığını bildiğim halde sırf aram limoni diye seslenmemiştim. Ya da Y kişinin sayfasında mizansende olsa 10 emir diye bir şablon var... Bu çocuk sünger Bob'u da seviyor, Filistin'i de, yani eğer babil şablonları kişiselse bence bu da kişisel.. Umarım anlatabildim.. Bu arada IP güzel incelemiş :) --Boyalikus 22:52, 8 Ağustos 2010 (UTC)

Levent'in kuklası olduğu için daha önce IP'ye bir şablon eklenmişti. Buna da ekleyebilirsin dilersen. Kolay gelsin :)--Boyalikus 23:02, 8 Ağustos 2010 (UTC)


  • Takabeg birşey sorcam. 2 tane hesap düşün bunlar kukla engellendi. Sonradan kullanıcı yeni hesap açarsa engellenir mi? Ki engellenirse bu çok saçma değilmi? IP ile girse bile engelleniyormuş daha yeni öğrendim de saçma geldi.--Reality 22:58, 8 Ağustos 2010 (UTC)
Kukla olarak engellenmiş bir kişi yeni hesap açarsa engellenir, tabi. Takabeg ileti 23:04, 8 Ağustos 2010 (UTC)
  • Yani sen kuklacılık yapsan hesabın ve kukla hesaplar engellense dahi vikipediye dönemiyorsun öylemi? Öyle ise bunu değiştirmek lazım bence herkez hata yapabilir değil mi?--Reality 23:06, 8 Ağustos 2010 (UTC)

Vikipedi tartışma:Kukla'da yeni düzenleme ile ilgili teklif var ve tartışma devam ediyor. Takabeg ileti 23:13, 8 Ağustos 2010 (UTC)

Elimdeki X kitaptan Y resmini tarayıp yüklediğimde telif olarak ne yapıyoruz ve kaynak olarak ? Vikipedideki resim konusundan nefret ediyorum. --Boyalikus 23:37, 8 Ağustos 2010 (UTC)

İyi geceler. Kararname onaylanmış --Superyetkinileti 23:15, 8 Ağustos 2010 (UTC)

  • sorun nedir? bende normal görünüyor.. --ki bl 16:35, 9 Ağustos 2010 (UTC)
  • Ana sayfadaki sorunun çözülmüş olması gerek, bakabilir misiniz? --yabancım 17:06, 9 Ağustos 2010 (UTC)

Olur, orada bürokrat var mı? Bot basvurusu yapim önce :). --Gökhan 17:04, 9 Ağustos 2010 (UTC)