Kullanıcı mesaj:Pragdon/2018 Mesaj Arşivi

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Bir yavru kedi de sizin için![kaynağı değiştir]

Merhaba, Yeni yılınız kutlu olsun. Harika bir yıl diliyorum. Sizden bir ricam olacak yeni yılda :-) https://tr.wikipedia.org/wiki/Crossroads_Uluslararas%C4%B1_K%C4%B1sa_Film_Festivali sayfasında “Bu maddede gösterilmiş kaynaklar, kaynak gösterme şablonları ile düzenlenmelidir.” İbaresi var kaynakları elimden geldiğince düzenledim şablonlara bakarak lütfen bir kontrol edip yardımcı olmanız mümkün mü acaba... Doğru yapabilmiş miyim...Çok teşekkür ederim. Sevgiler.

Oznurkazanci (mesaj) 17:57, 2 Ocak 2018 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Özgün Yıldız
Yardımınız için çok teşekkür ederim. Kaynaklar süper ve çalışmaya başladım. Çok yol gösterici ve harika olmuş. Kaynakça üzerinde bugün biraz çalışacağım. Umarım iyi olur. Bu yıldız sizin için... Tekrar çok teşekkür ederim. Öznur Oznurkazanci (mesaj) 18:27, 4 Ocak 2018 (UTC)

Bir yavru kedi de sizin için![kaynağı değiştir]

JCI Istanbul Crossroads maddesinde şablon düzenleme ve düzeltmelerini bitirdim :-) Ancak şablon uyarı yazısı nasıl kaldırılıyor bilmiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim. Umarım güzel olmuştur. Çok teşekkür ederim. Sevgiler. Öznur :-)

Oznurkazanci (mesaj) 16:33, 5 Ocak 2018 (UTC)

A Bigger Splash[kaynağı değiştir]

Merhaba. Beni Adınla Çağır'da sıkça bahsedilen Guadagnino'nun önceki filmi A Bigger Splash, Türkiye'de Sen Benimsin adıyla yayınlandı. (DVD kapağına buradan ulaşabilirsiniz.) Bunu düzeltmekte fayda var. Kolay gelsin. Jøe 12:15, 6 Ocak 2018 (UTC)

Merhaba @Sebastian James, bilgilendirme için teşekkür ederim. Gerekli düzeltmeleri gerçekleştirdim. İyi çalışmalar. --Pragdonmesaj 12:21, 6 Ocak 2018 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Özgün Yıldız
Beni projeye aldığınız ve yol gösterip yardımınız için çok teşekkür ederim. Çok sabırlı ve iyi bir hocasınız:-) tekrar vaktiniz ve sabrınız için çok teşekkürler... Sevgiler:-) Öznur Oznurkazanci (mesaj) 22:00, 9 Ocak 2018 (UTC)

Bir yavru kedi de sizin için![kaynağı değiştir]

Yardımınız için çok teşekkür ederim. Görsel ekleme üzerinde çalışıyorum. Gün geçtikçe daha iyi oluyorum sayenizde çok yardımcı oldunuz. Bu teşekkür süper bir hoca olduğunuz için... İyi bir viki olma yolunda emin adımlarla ilerliyorum sayenizde :-) Sevgiler. Öznur

Oznurkazanci (mesaj) 16:49, 10 Ocak 2018 (UTC)

Selamlar Ahmet hocam, buradaki değişikliğinizde "Konu" ve "çekim" başlıklarını ayırsak daha iyi olur sanırım. Çekim kısmı konudan bağımsız "Yapım" ile alakalı. Orada yeniden bir infial yaratmadan önce buradan fikrinizi alayım dedim :) --Pragdonmesaj 16:00, 11 Ocak 2018 (UTC)

Merhabalar. Belgesel "olanı" çektiği için, çekim aşamaları ve konunun birbirinden bağımsız olmadığını düşündüğüm için öyle birşey yaptım aslında. Yani iki yıllık çekimler neticesinde, olanlar aktarılarak bir konu belirlenmiş. O yüzden bence birbirinden bağımsız olmamalı bence. @Pragdon --Ahmet Turhan (mesaj) 16:02, 11 Ocak 2018 (UTC)
Belgesel de olsa yapılan çekimler bir yapım (prodüksiyon) sonucu ortaya çıkıyor. Çekimlerden sonra yapılan kurgu ve yayınlanma da tamamen yapıma dahildir. :) --Pragdonmesaj 16:07, 11 Ocak 2018 (UTC)
Konuda tecrübeli kişi ve uzmansizsiniz, ben sadece görüşümü söyledim :) Katkınızı yapın bakalım sonra üzerine geliştiririz. --Ahmet Turhan (mesaj) 16:11, 11 Ocak 2018 (UTC)


Cinema Journal[kaynağı değiştir]

Merhaba, https://tr.wikipedia.org/wiki/Cinema_Journal maddesinde Texas'da yayınlanan yayınlar ve 1967 yılı başlayan yayınlar dış bağlantılarını iptal ettim çünkü yanlış olmuş dış bağlantıda Pittsburgh'de yayınlanan yayınlar olmalı orada EMAJ Emerging Markets Journal ile CINEJ olmalı ancak bunun için gerekli bağlantıları yapamadım:( Birde dergi 2011 yılında başlamış ikisi de 2011 yılında başlayan dergiler olmalı bunun içinde dış bağlantı gerekiyor sanırım yardım lütfen çok teşekkür ederim. https://tr.wikipedia.org/wiki/Cinema_Journal maddesinde son yaptığım düzeltmeye bakarsanız ve yardımcı olursanız çok sevinirim umarım maddeye katkım olmuştur. Çok teşekkür ederim. Sevgiler. ÖznurOznurkazanci (mesaj) 17:43, 25 Ocak 2018 (UTC)

Yani Kategoriler kısmında demek istemiştim. Çok teşekkür ederim. Sevgiler. ÖznurOznurkazanci (mesaj) 17:46, 25 Ocak 2018 (UTC)

Yani KATEGORİLER kısmında demek istemiştim. Düzeltme Kategorilerde olacak lütfen. Ben yanlış bilgiyi sildim ancak yerine doğru kategoriyi yukarıda anlattığım gibi açamadım lütfen. Çok teşekkür ederim. Sevgiler:) ÖznurOznurkazanci (mesaj) 17:53, 25 Ocak 2018 (UTC)

Merhaba, Harika bir haftasonu diliyorum. CINEJ Cinema Journal maddesinde Kategoriler kısmında iki hatalı kategori vardı onları kaldırdım dergi Texas’ta değil Pittsburgh’de çıkıyor ve 1967 yılı başlayan değil 2011 yılında başlayan yayınlar kategorisinde olmalı. Bu yüzden CINEJ de iki yeni kategori açmak istedim bunlar Pittsburgh’de çıkan yayınlar (Buraya EMAJ Emerging Markets Journal maddesi de eklenebilir.) Birde 2011 yılında başlayan yayınlar yine buraya EMAJ maddesinide ekleyebiliriz ancak kategori açmayı beceremedim :( Alt ve Üst kategoriler beceri ve tecrübe istiyor elime yüzüme bulaştırmak istemedim. Yardım rica edebilirmiyim lütfen. Bu yeni kategoriler için yardımınızı rica ediyorum hocam. Çok teşekkür ederim :) Harika bir gün diliyorum. Sevgiler. ÖznurOznurkazanci (mesaj) 12:57, 27 Ocak 2018 (UTC)

12 eylül darbesinde ABD rolü bölümü hakkında[kaynağı değiştir]

Merhaba Pragdon. İlgili makalede ilgili bölümü geri koymuşsun ve gerekçe olarak tartışma sayfasında karar verilmeli demişsin. Her şeyden önce Vikipedideki bilgilerin dayanağı, kaynağı olması lazım ve ilgili makalenin ilgili bölümünde alımntı yapılan kaynaklarda bölümdeki konulara dair bir şey bulunmuyor. Bu da demek ki o yazılar dayanaksız, kaynak gösterilmemiş, dayanaksız şeyler de vikipedide gösterilmemeli. Şu anda bi kaynak yok o bölümde, silinmesi lazım ta ki kaynak belirtilene kadar. Kaynak belirttikten sonra kaynağın sağlamlığı veya alakalı olup olmadığı tartışma sayfası kararına kalabilir, an itibariyle hiç bir kaynak yok.

Alıntı yapılan kaynaklarda öyle (makalede denilen gibi) bişey bulamıyoruz akşam gazetesinin web sitesinin baş sayfasına erişiyoruz burdan. Ne darbeye dair ne de bahsi geçen konulara dair bir şey bulunuyor bu kaynakta.

bu kaynaktaysa forbidden mesajı beliriyor. İnternet geçmişinden bulduğumuzdaysa o kaynak makaleyi desteklemiyor ve dahası makalede o geçmiş bile alıntı yapılmamış. Şu an bu bölümde hiç bir kaynak yok.--Sir artur (mesaj) 13:57, 31 Ocak 2018 (UTC)

  • Merhaba @Sir artur, üzerine onlarca makale vs yazılmış bir konuyu komple çıkarmaktan bahsediyorsunuz. Bir kişinin başlı başına verebileceği bir karar değil maalesef bu. Tartışma sayfasında gerekli açıklamalarınızı yapmışsınız. İlgili olan arkadaşların tartışmaya katılmasını bekleyiniz. İyi çalışmalar. --Pragdonmesaj 14:01, 31 Ocak 2018 (UTC)
Vikipedi maddeleri güvenilir basılmış kaynaklara dayanmalıdırlar. Bu wikipedinin policy'sinden alıntı. Şu anda iligili bölümde bi kaynak yok, gösterilen kaynaklarda ise hiç bir şey yok konuya dair. Yani, yazıyı destekleyen kaynak yok bölümde. Dayanaksız yazılar her an silinebilir. Kaynağın temin edilmesi ise kaynağı ekleyenlerin yükümlülüğüdür (burden), bi yazı ekleyipte karşı tarafa "yanlış oldğunu ispat et" diyemeyiz.
Şu anki alıntısı yapılmış kaynakları kullanarak o darbede Tanzanianın rolü olduğunu yazıp bir bölüm eklesem o yazı da bulunacakmı makalenin bir parçası olarak? Muhtemelen hayır, peki niye? Kaynak yok diyeceksiniz, bu 2 kaynak Tanzanianın rolüne dair bir şey göstermediği gibi ABD-nin rolüne dair de bir şey göstermiyor. Akşam gazetesinin web sitesinin baş sayfası ve forbidden yazılı bir internet sayfası ABD ya da Tanzanianın 12 eylül rolüne dair birşeye dayanak olamaz.
Üzerine 10-larca makale yazılan bir konu ise maddeyi ekleyenler buyursunlar 10-larca makalenin kaynağından alıntı yapsınlar ama alıntı yapılana kadar da vikipedi ihlal edilmesin. Bu kadar ünlü bir konu diye bunu vikipedide barındırmak Çoğulculuk safsatasına (arguementum ad populum) benziyor, bir konu sırf ünlü diye dayanaksız bir şekilde vikipedide bulunmasına göz yumulmamalı.
TEKRAR EDİYORUM: Akşam gazetesinin internet sitesinin baş sayfası ve forbidden yazılı bir internet sitesi ABD-nin bir olaydaki rolünü ortaya koyan bir kaynak değildir, en azından kabul edilebilir ve sağlam bir kaynak değildir eğer bu 2 sayfa kaynak ise bile (inglizce: Even if they qualify to be a source). Gereğinin yapılmasını arz ederim.
Tartışma sayfasında Forbidden yazılı bir web sayfanın ve Akşam gazetesi web sitesinin ABD rolünü ortaya koyan bir kaynak olup olmadığını tartışalım ve eğer öyle bir kaynak ise o zaman bölüm eklensin
Saygılarla --Sir artur (mesaj) 14:23, 31 Ocak 2018 (UTC)
@Sir artur, itirazınızı bana değil tartışma sayfasına yapınız. Kaynak erişimleri şu an sorunlu diye ciddi bir iddiayı kaldıracak değiliz. Bu kadar ilgiliyseniz konuya scholar aramalarından gerekli makaleleri araştırıp gerekli kaynakları ekleyebilirsiniz. Vikipedi'den bilgi silmek yerine bilginin kalması yönünde çalışma yürütelim lütfen. Bu konuda söyleyeceğim son şey de bu olsun. İyi çalışmalar. --Pragdonmesaj 15:10, 31 Ocak 2018 (UTC)
Bu itiraz tartışma sayfasına değil de size (moderatör, devriyeci, editör, yetkili vs) yöneltilmesi gerekir çünkü düzeltebilecek olan da düzeltmesi gereken de sizlersiniz, tartışma sayfasındaki sıradan kullanıcılar değil. Kaynak erişimi sorunlu diye kaldırmayacaksanız ben oraya Tanzania hakkında yazıp aynı kaynaktan alıntı yapsam onu da tutacakmısınız sayfada? Ben araştırma yapıyorum bu konu da, henüz bulabilmiş değilim (bulduğumda buraya ekleyeceğimden de şüpheniz olmasın) ama kaynak ekleme yükümlülüğü maddeyi ekleyendedir, kaynaksız maddeye karşı çıkanlarda değil, iddası olan iddasını kanıtlamakla yükümlü. Vikipedide rasgele iddalar yer alması için değil doğru bilgiler yer alması için çalışma yürütelim lütfen. Gereğinin yapılmasını arz ederim.
Saygılarla --Sir artur (mesaj) 15:40, 31 Ocak 2018 (UTC)
Bu arada, bütün bunları ilgili makalenin tartışma sayfasına da ekleyeceğim. Ne kadar beklememiz lazım? --Sir artur (mesaj) 15:42, 31 Ocak 2018 (UTC)
@Sir artur, Türkiye'den vikipediye erişim yasağından kaynaklı katılımlar geç yapılabilmekte. Belli bir süre yok ortak konsensus oluşana kadar beklenecektir. Acele etmemeli. --Pragdonmesaj 16:09, 31 Ocak 2018 (UTC)
Vikipedi konsensüs veya oylama üzerine değil kaynaklar üzerinedir. Asılsız bilgiler için beklenmemeli. Gereğinin yapılmasını ve yahut yapılmaya yol verilmesini arz ederim. Dayanaksız bilgilerin silinmesini ve topluma yanlış bilgi verilmemesini önemle arz ederim.
İlgili sayfada yeni eklediğiniz kaynaği inceledim ve sorunları ilgili sayfanın tartışma sayfasına bildirdim.
Saygılarla --Sir artur (mesaj) 14:49, 1 Şubat 2018 (UTC)

CINEJ ve EMAJ Görsellerin telifi Hakkında[kaynağı değiştir]

Merhaba, Teşekkür ederim. Daha sonra ben maddeleri zenginleştirmek için bir kaç ekleme ve görsel (dergi kapak resmini) ekledim. EMAJ Emerging Markets Journal ve CINEJ Cinema Journal da özgür lisansla çıkan dergiler ve görselleri oradan aldım ve özgür lisans olduğunu belirttim ve yine de uyarı aldım. Yardımınızı rica ediyorum hocam :-) lütfen. Sevgiler :) ÖznurOznurkazanci (mesaj) 07:33, 1 Şubat 2018 (UTC)

Merhaba, https://cinej.pitt.edu/ojs/index.php/cinej/issue/archive ve https://emaj.pitt.edu/ojs/index.php/emaj/issue/archive dergilerin arşiv kısmından görselleri almıştım linkleri yazdım ancak hocam ben geri dönük işlemi nasıl ekleyecegimi bilmiyorum inceleme için yardımcı olursanız çok sevinirim lütfen. Çok teşekkür ederim:) Sevgiler. ÖznurOznurkazanci (mesaj) 08:00, 1 Şubat 2018 (UTC)

Merhaba,

Açıklama kısımlarına görsellerin linklerini yazdım acaba kontrol etmeniz mümkün mü lütfen. Çok teşekkür ederim. Sevgiler. ÖznurOznurkazanci (mesaj) 08:42, 1 Şubat 2018 (UTC)

Merhaba,

Yeni Şubat ayı projenize katılabilir miyim lütfen :) Vikiproje:Sinema/İş birliği projesi/2018/Şubat teşekkür ederim. Sevgiler:) ÖznurOznurkazanci (mesaj) 08:54, 1 Şubat 2018 (UTC)

Açıklama kısımlarına görsellerin linklerini ve açıklamasını yazdım acaba kontrol etmeniz mümkün mü lütfen. Çok teşekkür ederim. Sevgiler. ÖznurOznurkazanci (mesaj) 10:00, 1 Şubat 2018 (UTC)

Bana CINEJ ve EMAJ maddelerine eklediğim görsellerin telifleri konusunda yardımcı olursanız çok sevinirim. Görselleri dergilerin özgür lisanslı sayfalarından aldım. (arşiv sayfası) Gerekli tüm açıklama ve linkleri görsellere istendiği gibi ayrıca ekledim ancak halen silinmede görünüyorlar ve başka ne yapmam gerektigini bilmiyorum. yardım hocam lütfen:) teşekkür ederim. Sevgiler ÖznurOznurkazanci (mesaj) 08:34, 2 Şubat 2018 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Özgün Yıldız
Çok teşekkür ederim... İyi çalışmalar... Harika bir gün diliyorum... Sevgiler :) Öznur Kazancı Oznurkazanci (mesaj) 09:01, 2 Şubat 2018 (UTC)

Yeni projenize katılmayı çok isterim. Adımı proje için yazmıştım ama ismim silinmiş:( Projede yer alabilir miyim lütfen... Çok teşekkür ederim:) Sevgiler. ÖznurOznurkazanci (mesaj) 12:03, 2 Şubat 2018 (UTC)

Çok teşekkür ederim:) Harika haber... Çok sevindim. Proje çok güzel... bu arada diğer projede derece alabildim mi acaba sonuç ne oldu merak ettim. Benim Vikide ilk projemdi :) Tekrar çok teşekkür ederim:) Sevgiler. ÖznurOznurkazanci (mesaj) 12:38, 2 Şubat 2018 (UTC)

Tekrardan ABD rolü çarpıtması tartışması[kaynağı değiştir]

Tekrar Merhaba. Daha önce de sizinle bu konuyu konuştuk. 12 eylül darbesi sayfasındaki ABD rolü bölümünde alıntı yaptığınız kaynak bölümdeki iddaaları desteklemiyor, onun tam zıttını destekliyor. Böyle dezenfermasyon, yanlış bilgiler vs vs için değildir vikipedi. Sildim ama siz geri koydunuz, bunun için kaynak ta paylaşmıyorsunuz. Asılsız çarpıtma bilgileri barındırıyorsunuz vikipedide.

tartışma sayfasında Paul Henzenin röportajını koydum, o röportajla birlikte makaledeki bilgiler çürütülmüştür. Paul Henze orda "senin çocuklar başardı" gibi bir mesaj aldığını söylemiyor, aksine "Ankaradaki çocuklar başardı" gibi bir mesaj aldığını söylüyor.

O yazılar orda durmasını istiyorsanız pozisyonunuzu kanıtlayın. Asılsız, dayanaksız ve çarpıtma laflar için değildir vikipedi. Elinizde bilgi varsa kaynaklarınızı paylaşınız ve yahut yoksa bölümü siliniz, vikipedini çarpıtma bilgileri barındırmak için kullanmayın.

Asılsız ve çarpıtma bilgilerin vikipediden silinmesini talep ediyorum.

Saygılarla --Sir artur (mesaj) 21:46, 4 Şubat 2018 (UTC)

Taraflı davranıyorsunuz. Otantik Kaynaklı bilgileri siliyor ve kaynaksız bilgileri wikipedide barındırıyorsunuz.[kaynağı değiştir]

https://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=12_Eyl%C3%BCl_Darbesi&oldid=prev&diff=19509812 Her şey kaynaklı ve alıntı üzerine. Kaynaklarda sorun var ise onu bildirin, yorum dediğiniz nedir? Ne yorum içermiş benim katkım? Yorum varsa söyleyin, yorumu çıkartıp tekrar yükleyeyim. Ondan dışarı ise derhal çarpıtmaları wikipediden silmenizi ve otantik bilgilere yol açmanızı ve yahut önünü tıkamamanızı talep ediyorum.

Ben kaynaklarla ve şahıslardan alıntılarla katkı yapıyorum, rasgele iddaalardan değil. Silinmesi gerekeni silmeyip yer alması gereken bilgileri silmektesiniz. Yorum içermesinden dolayı sildiyseniz yorum hangi kısmı olduğunu gösterin, çıkartalım orasını. --Sir artur (mesaj) 00:35, 5 Şubat 2018 (UTC)

Bu size vereceğim son cevap. Orada bir kitap kaynağındaki bilgi verilmekte. Israrla bu bilgiyi kaldırmak istiyorsunuz. Doğruluğu veya yanlışlığı benim mesaj sayfamda tartışılacak bir şey değil. İlgili konunun tartışma sayfasına gerekli açıklamalarınızı fazlasıyla yazdınız. İlgili kullanıcıların gelip yazdıklarınızı okuması ve ona göre ortak bir karar alınması gerekmekte. Tek kişinin kararına göre işlemiyor vikipedi. İlgili arkadaşlar tartışmaya katılana kadar enerjinizi başka maddelere yönlendiriniz @Sir artur. İyi çalışmalar.--Pragdonmesaj 00:39, 5 Şubat 2018 (UTC)
Orada kitap kaynağından bilgi veriliyor ise kaynaqğınızı ona göre ayarlayın. Israrla bu çarpıtmaları sayfada tutmak istiyorsunuz, ben dezenformasyonu kaldırmak istiyorum. Sayfanızda kaynağın doğruluğunu veya yanlışlığını tartışmıyorum, sizin yapmakta olduğunuz abuse durumunu tartışıyorum. İlgili kullanıcıların karar alması değil kaynak gerekmekte. Vikipedi bir kaç kişinin oylamasına göre değil bilgilerin doğruluğuna göre çalışır. İlgili arkadaşlar dediğiniz her kimse gelir ve pozisyonunu belgelerse o zaman o kaynağa ve verilere göre sayfayı güncelleriz, o zamana kadar lütfen yanlış ve asılsız bilgileri wikipediden kaldırın ve doğru bilgilerin yerleşmesine engel olamyın. Benim katkımı silme nedeniniz olarak gösterdiğiniz "yorum" kısmını da lütfen tarafıma bildirin, yorum kattıysam hatamı anlayıp yorumsuz katkıda bulunayım. Eğer o bahsettiğiniz yorum kısmını göstermeyecek iseniz de o zaman otantik kaynaklara ve alıntılara dayalı katkımı yayınlayın.
Bu arada, merak etmeyin wikipedide bulunan aynı böyle asılsız bir iddaa üzerinde daha araştırma yapıyorum. Gereken şeyleri bulduğumda oraya da el atacağım. Yani enerjim başka yerlere de harcanmakta. Saygılarla --Sir artur (mesaj) 00:54, 5 Şubat 2018 (UTC)

Beni Adınla Çağır[kaynağı değiştir]

Katkılarınız için teşekkürler. :) Ben bu maddenin tamamının çevirisini artık bitirmeyi planlıyorum. Soundtrack maddesi de oluşturulacak daha, ödül listesini oluşturmaktan beni kurtardığınız için teşekkür ederim. Bu maddeden sonra en:Love, Simon filmine başlayacağım. İyi çalışmalar! ~ Z (m) 08:05, 8 Şubat 2018 (UTC)

Rica ederim @HastaLaVi2, elimden geldikçe destek atarım her zaman. Maddeyi şimdiden seçkin maddeye hazırlamakta fayda var tabi :) Ödül kısmını halledince soundtrack maddesine de geçerim, siz diğer kısımlar ile ilgilenin :) Size de iyi çalışmalar. --Pragdonmesaj 08:48, 8 Şubat 2018 (UTC)
Madde tamamen bitti, şimdi kırmızılıkları giderme zamanı. Bir de tabi tekrar okuyup incelemek de lazım. :) ~ Z (m) 21:09, 9 Şubat 2018 (UTC)
Elinize sağlık @HastaLaVi2, ben dünden itibaren başladım kırmızılıkları gidermeye. Bir kaç yerde cümle düşüklükleri falan var. Onları da kırmızılıklar bitince son defa check ederken düzeltiriz. Tabi bu arada henüz açıklanmamış ödülleri de takip etmekte fayda var. Onlar açıklanmadan bir SMA süreci başlatamıyoruz :) Afiş konusunda da teşekkürler, elinize sağlık. Normalde yeni sürümü kullanması lazım otomatik olarak ama şu an onu kullanmıyor sayfada. Köy çeşmesi tekniğe bir yazayım ben durumu. Tekrar elinize sağlık :) --Pragdonmesaj 09:48, 10 Şubat 2018 (UTC)

Afiş[kaynağı değiştir]

Merhaba HastalaVi2, şurada "Beni Adınla Çağır" filminin Türkçe afişi var. Mevcut dosyanın yenisini yüklemeye çalıştım ama anlamadığım bir şekilde olmadı. Ayrı bir dosya olarak da yüklemek istemedim. Sen de deneyebilir misin rica etsem? --Pragdonmesaj 19:35, 8 Şubat 2018 (UTC)

Bugün müsait olunca yüklemeyi bir deneyeceğim. ~ Z (m) 06:30, 9 Şubat 2018 (UTC)
Afişin yüklenmeme sebebi şuydu, bende de hata verdi ilk çünkü. Muhtemelen sizde de bu hatayı vermiştir. Bu dosya şu anda png uzantılı. Attığınız bağlantıdaki dosya ise jpg. Png olan bir dosyanın üzerine jpg yükleyemezsiniz. Ben şimdi resmi png'ye dönüştürüp üzerine yükledim. ~ Z (m) 17:50, 9 Şubat 2018 (UTC)

Fırat Çakıroğlu cinayeti[kaynağı değiştir]

Fırat Çakıroğlu cinayeti adlı sayfada dava süreci adlı bölümü belli sebeplerle silip "geliştirilmesi gerekiyor" ibaresi bırakmışsınız. Bakmadım ama herhalde bunu yapan sizsiniz veya değilsiniz bu o kadar önemli değil. Sonuçta bu sayfada bir çok kez değişiklik yaptınız ve takibiniz altında. Fırat Çakıroğlu, Ege Üniversitesi'nde PKK veya onun uzantılarına üye olan üniversite öğrencileri tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Bu mahkeme kararıdır ve siz bunu belli başlı sebeplerle siliyorsunuz. "Gerçekçi değil, taraflı, telif..". Bütün haberler ve hatta yargı da taraflı değil mi? PKK, Türkiye'nin istiklâline karşı kurulmuş silahlı terör örgütüdür. Karşıt görüşlü öğrenciler yerine PKK kullanabiliriz çünkü devletin yargısı yalan söyleyecek değil. Bunun için bir sürü kaynak var. En azından tarayıcınıza "Fırat Çakıroğlu cinayeti" yazarsanız PKK'lılar tarafından öldürüldüğünü açıkça görebilirsiniz. Bunu inatla kabul etmemek, bahaneler uydurup inatla silmek taraflıdır ve doğru değildir. Vikipedi standartlarına uygun olmayan davranışlarınızı lütfen bırakın. İyi günler. --HKN DRN MesajKatkılar 11:57, 10 Şubat 2018 (UTC)

İçerik telif haklarını ihlal ettiği için silindi. İyi çalışmalar.--Pragdonmesaj 11:59, 10 Şubat 2018 (UTC)
Bakınız: Vikipedi:Telif hakları @Hakan Duran --Pragdonmesaj 12:00, 10 Şubat 2018 (UTC)
Tamam ama radikal, hürriyet, milliyet gibi bir çok haber sitesi de PKK uzantısı tarafından öldürdüğünü dile getirmiş. Savcılık iddianamesinde de yer alıyor. Bu sitelerin kullanımına izin var diye biliyorum. Arda Turan maddesinde bile kullanılmışsa bu maddede kullanmak sakıncalı değil. misal bu --HKN DRN MesajKatkılar 12:37, 10 Şubat 2018 (UTC)
Arda Turan maddesinde nerede kullanılıyor? Ayrıca maddede kullanmak sakıncalı demiyorum. Zanlının politik bağlantıları maddede işlenebilir bunda herhangi bir sakınca yok kaldı ki "terör örgütü üyeliği" sebebiyle tutuklandığı maddede işleniyor. Bunu direkt "bunlar yaptı" diye biz diyemeyiz, mevcut olanları yazar geçeriz. Türkiye devleti bunu böyle kabul ediyor olabilir ama biz Türkiye'nin vikipedisi değiliz. Olabildiğince tarafsız vermek durumundayız bilgileri. Ege Üniversitesindeki mesele PKK/TSK çatışması değil, karşıt görüşlü öğrencilerin saçma siyasi kavgası. Maddeyi PKK ile doldurmak anlamsız o yüzden. --Pragdonmesaj 13:02, 10 Şubat 2018 (UTC)
Arda Turan maddesinin kaynakça bölümüne daha iyi göz atmalısınız. Aynı zamanda Nurullah Semo bu devletin yargısına göre YDG-H üyesi olarak belirtilmiş. Saçma siyasi kavga olsa bile Vikipedi'de böyle bir madde var ve teröristler ile ülkücüler arasındaki kavga olarak nitelendiriliyor. Tarafsızız, evet. Ancak bu siyasi kavgayı diğer devletlerin umursadığı yok. Ayrıca tüm devletler tarafından tanınan bir devletimiz var. Bizim yargımızı ve hükümetimizi tanıyan. Eğer yanlış bir yargı olsaydı neticesinde tepki görürdü.--HKN DRN MesajKatkılar 13:35, 10 Şubat 2018 (UTC)
Kaynaklar bizi bağlamaz. Maddede ne anlatıldığına bakarız. Kaynağın başlığına vs. değil. Nurullah Semo veya adı her neyse, herhangi bir devletin yargısına göre bilmem neyin üyesi olabilir diğer başka ülkeler de bunu hiç ama hiç umursamıyor olabilir. Bu devlet bağlantısı Vikipediyi hiç ama hiç alakadar etmez. "Terörist" diye sınıflandırdığınız kişi veya kişiler dağdan gelmediler sonuçta oranın öğrencileriydi veya ülkücü denen güruh topyekün silahlı bir savaşa girişmedi sonuçta. Misal ülkücüler de kimine göre terörist. Biz hangisini baz alacağız? İkisini de yani tarafsızlık politikasını baz alacağız. Dediğim adı geçen şahısların örgüt bağlantılarını yazabiliriz bunda bir sakınca yok. Ancak iddia olarak belirtmeliyiz. "Devletinizin", "hükümetinizin" veya "yargınızın" kararı ne olursa olsun bu iddia olarak yer alabilir sadece. Vikipedi olarak hiç kimseye ama hiç kimseye kesin yargılı bir cümle kuramayız. @Hakan Duran --Pragdonmesaj 13:56, 10 Şubat 2018 (UTC)

Uyarlama başlığındaki Words are part of what's going on, but it's not necessarily what's going on underneath. I think this film celebrates the underneath cümlesinin çevirisinde ben tam olarak ne diyeceğimi bulamamıştım. Siz alt metin demişsiniz. Ben bu cümlede underneath diye bahsedilen şeyin cinsel organ olduğunu düşünmüştüm. Ama alt metin tam olarak ne demek? ~ Z (m) 14.28, 16 Şubat 2018 (UTC)[yanıtla]

Selam @HastaLaVi2, paragraf genel olarak filmin içeriğine/tarzına dair bilgiler veriyor. "Alt metin" kavramı da ilgili içeriğin metaforlarla vs atılması olayıdır. Filmi izlediyseniz hatırlarsınız bir şeftali meselesi var. Misal bu sahnenin alt metni aslında ergenliğin getirdi "cinsel açlık". Ekranda basit bir mastürbasyon olarak gösterilse de bu durum içerisinde ergenlikten cinselliği keşfetmeye kadar çok farklı anlamlar barındırmakta. Bu gibi şeyler genel olarak alt metin olarak geçiyor. Şimdi net kelime karşılığı bulmak için baktım da şöyle bir tanımlama getirmişler; "alt metin, karakterler tarafından açıkça dile getirilmeyen ancak dolaylı olarak söyledikleri ve yaptıkları şeyler ile bunu anlatmalarına verilen bir isim." --Pragdonmesaj 15.23, 16 Şubat 2018 (UTC)[yanıtla]

Kayda Değer Kabul Edilmemek[kaynağı değiştir]

Evet. Ben de problemin ne olduğunu anlamaya çalışıyorum.

  • Akredite edilmiş EP ve Albümümüz var.
  • Uluslar arası yayın öncülerinden RTVE de sürekli şarkılarımız çalıyor.
  • Konumuz 6. Madde gereğince hızlı silme kriterlerine uymuyor.
  • 10. Madde gereği yeterlilik de göstermiyor muyuz?

Bu maddelerden hepsini teker teker inceledik. Wikipedia politikasına göre 6. madde uygulanmasının sebebini anlayamıyorum. Çünkü madde madde incelediğimizde Wikipedia politikasına uygun olduğunu görüyoruz. Lütfen silinen metni inceleyiniz. Eğer mümkün değilse biz de metnin yedeği mevcut. Size gönderebiliriz. Saygılarımızla. Vonband (mesaj) 10.52, 18 Şubat 2018 (UTC)[yanıtla]

@Vonband maddenin sizdeki kopyasını mesaj sayfama bırakabilir misiniz? Silinen maddeyi hizmetliler dışında göremiyoruz zira. --Pragdonmesaj 11.02, 18 Şubat 2018 (UTC)[yanıtla]

Merhaba. Tam sayfa düzeni ile yeni bir başlık mı açmamızı istersiniz? Çünkü bizim tek bildiğimiz Kayda Değer Olmadığı için konunun silinmesi o kadar? Vonband (mesaj) 11.15, 18 Şubat 2018 (UTC)[yanıtla]

Yo hayır elinizdeki metni bana ulaştırsanız yeter. @Vonband --Pragdonmesaj 11.35, 18 Şubat 2018 (UTC)[yanıtla]

Not: Maddeler sırasıyla incelendiğinde -ki Kabul Edilebilirlik ilkesine göre, en azından bir maddenin geçerliliği zorunluluğu göz önüne alındığında, 9. madde ve 10. madde göz önünde bulundurularak uyumluluğumuz Kabul Edilebilirlik açısından uygun gibi görünmektedir. (Pek tabi göremediğimiz ya da yanlış anlamış olabileceğimiz gerçeğini de göz önünde bulunduruyoruz.)

  • 9.Madde: Ulusal radyolarda eserlerinin düzenli olarak yayınlanıyor olması.
  • 10. Madde: Müzisyenin veya grubun ulusal bir televizyon veya radyo yayınında en az yarım saat işlenmiş olması.

9. maddeye göre şarkılarımız İspanya'da uluslar arası yayın yapan RTVE (Radyo ve Televizyon) tarafından ara ara yayınlanmakta. Tabi bunu kaynakça göstermek pek mümkün değil. Ancak 10. madde gereğince, metinde de kaynakça gösterdiğimiz gibi (bu link), Mediterraneo Von İstanbul Post-Progresiva etiketiyle 59.2 dakikalık bir yayın kaydı arşivlerinde mevcut.

Bunun dışında silinmesi için hala bir gerekçe varsa lütfen bildiriniz.

Bilginize Sunarım. Vonband (mesaj) 14.40, 18 Şubat 2018 (UTC)[yanıtla]

@Vonband Maddeyi inceledim. Yanlış anlamadıysam radyo yayını Türkiye'deki/Türkiyeli müzik grupları ile ilgili. 59 dakikanın tamamını dinleme imkanım yok şu aşamada tabi. Şu aşamada kişisel görüşüm vikipedide yer almak için yeterli değil. Daha net ve sağlıklı kaynaklara ihtiyaç var. RTVE tarafından ara ara yayınlanması maalesef yeterli gelmiyor. Politikada düzenli olarak diyor zira. Bu da yayınlanan ülkenin müzik listelerine girdiği anlamına geliyor aslında bir noktada. Özellikle 10. maddede aranılan tam olarak şöyle bir şey; "Şeffaf Oda programında Karsu Dönmez. ve Karsu Dönmez NTV Radyo'da". --Pragdonmesaj 15.10, 18 Şubat 2018 (UTC)[yanıtla]


Tekrar merhaba. Hayır. Paylaştığım RTVE radio programı tamamen Grubumuza ayrılmış özel bir program. Programı dinleyememenizi tamamen anlıyorum. Zira uzun da. Başlangıç olarak Barış Manço nun tercih edilmesi yayıncının önerdiğimiz bir şarkıyı çok sevmesi ve insiyatifi ile bu şarkıyla başlaması. Program özetle bizim röportajımızı içeriyor. Sonrasında Avrupa Turnemizi konuşuyoruz ve nerelerde Konserler vereceğimizi, katıldığımız festivallerin bilgilerini vererek 50 küsür dakikanın sonunda bitiyor. Wikipedia maddelerinde yer alan 10. Madde tam olarak nedir? Bunu kapsamıyor mu?

Ben hala yanıt alamadım. Bir konuda uzlaşamadığımızı düşünüyorum. Bu konuda beni anlayıp anlamadığınızı merak ediyorum.

  • Radyo programı içeriği: Von (başka bir şey değil)
  • Programın Gidişatı: Biraz sohbet, 1 şarkı şeklinde gitmektedir. Konuşmalarda Von' dan başka bir şey konuşulmamıştır. Önceki turneler ve içerisinde bulunduğumuz turne konuşulmuştur. Festivaller konuşulmuştur. Hayat hikayelerimize kadar konuşulmuştur. Başka bir gruptan (türkiye li gruplar) bahsedilmemiştir.
  • 10. maddeye örnek verdiğiniz linkten farklı hiç bir şey yok.

Bu durumda adı geçen maddeye uymadığımızı söylüyorsanız o ayrı. Ama 10. madde açık bir şekilde belirtilmiş. (Müzisyenin veya grubun ulusal bir televizyon veya radyo yayınında en az yarım saat işlenmiş olması.)

Bu durumda problemin ne olduğunu söylerseniz çok sevinirim. Bana açıklayıcı bir şekilde izah ederseniz önümüzdeki planları ona göre belirleriz. 

Vonband (mesaj) 16.58, 18 Şubat 2018 (UTC)[yanıtla]

@Vonband Kusura bakmayın dönüş yapmayı unuttum size. Sizin söylediklerini çok iyi anladım kesinlikle. Şu durumda yapacak tek şey kalıyor. Maddenin geri getirilmesi rica edip Vikipedi topluluğuna sunarak bir karar verilmeli. Ancak maddenin üslup açısından temizlenmesi gerekiyor ciddi anlamda. Zira yazılanlar grubun resmi internet adresindeymiş hissi yaratıyor. Çok fazla grubu öven cümleler var. Bu tarz şeyler reklama girdiği için vikipedi izin verilmiyor. Olabildiğince tarafsız verilmeli bilgiler. Maddeyi silen kullanıcıya maddeyi SAS'a taşımasını rica ederseniz topluluğa sunulup ortak karar alınacaktır. --Pragdonmesaj 17.07, 18 Şubat 2018 (UTC)[yanıtla]

Ayrıntılı lig durumu[kaynağı değiştir]

Selam Rapsar, futbol takımlarının sezon maddelerinde yer alan "Ayrıntılı lig durumu" kısmını nasıl güncelliyoruz? Parametreleri kavrayamadım bir türlü. Parametrelerin ne anlama geldiğini açıklayan bir yere de denk gelemedim. Var mı senin bilgin? --Pragdonmesaj 15.33, 18 Şubat 2018 (UTC)[yanıtla]

Selamlar. Gözümden kaçmış bu mesaj, şimdi gördüm :) hw>içerideki galibiyet, hd>içerideki beraberlik, hl>içerideki mağlubiyet, hgf>içeride attığı gol, hga>içeride yediği gol; h yerine a'lı olanlar ise deplasman bilgileri. Budur :)--RapsarEfendim? 22.17, 20 Şubat 2018 (UTC)[yanıtla]
Teşekkürler Rapsar sayende çözebildim. Bu açıklamayı şablonun bir köşesine eklemekte fayda var sanırım :) --Pragdonmesaj 09.26, 25 Şubat 2018 (UTC)[yanıtla]

selam, Türk Sinema Tarihi (Scognamillo) kaynaklandırabilir misin? kibele 21.24, 24 Şubat 2018 (UTC)[yanıtla]

Selam Kibele, bugün çalışırım üzerine elbette :) --Pragdonmesaj 09.25, 25 Şubat 2018 (UTC)[yanıtla]

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Yorulmaz Katılımcı Yıldızı
Bu yıldız sinema alanındaki büyük boşluğumuzu doldurmaya çalıştığın için. Günceli takip edip buraya işlemen çok güzel. Devamını diliyorum. Kolay gelsin. Kingbjelica (mesaj) 21.29, 25 Şubat 2018 (UTC)[yanıtla]
Çok teşekkür ederim @Kingbjelica, elimizden geldiğince koşturuyoruz işte :) --Pragdonmesaj 21.33, 25 Şubat 2018 (UTC)[yanıtla]

Selamlar, bu kategorideki maddelerin Vikiveri'de IMDb bilgisi eksik. Ben ekliyordum ama tek başıma bitirmem uzun sürecek. Belki Vikiproje:Sinema/İş birliği projesi kapsamında değerlendirilebilir diye size söyleyeyim dedim. Yapılacak işlem çok basit. İlgili maddenin Vikiveri sayfasına gidip IMDb bilgisini eklemek: https://prnt.sc/il8qgv --Selahattin ilhan (mesaj) 07.20, 1 Mart 2018 (UTC)[yanıtla]

Selamlar @Selahattin ilhan, bugün itibarı ile yeni aylık proje başladı öneri kısmına yazıyorum bu teklifi, önümüzdeki ay için yapılabilir. Tek başına yapılarak bitirilecek madde sayısını geçmiş çoktan :) --Pragdonmesaj 07.34, 1 Mart 2018 (UTC)[yanıtla]
Tamamdır. Ek not: Bazı maddelerin Vikiveri sayfası olmayabilir. Bunlar için yeni sayfa oluşturmak gerekiyor. Onlar isteniyorsa atlanabilir, ben daha sonra hallederim onları. Bazılarınınsa IMDb'de sayfası olmayabilir. Onlar da atlanabilir. Daha sonra IMDb sayfası oluştururuz onlar için. --Selahattin ilhan (mesaj) 07.36, 1 Mart 2018 (UTC)[yanıtla]
Buraya ekledim öneriyi yakında proje sayfasını da hazırlarım. Oraya da Vikiveri sayfası olmayanlar için not düşerim @Selahattin ilhan. --Pragdonmesaj 07.40, 1 Mart 2018 (UTC)[yanıtla]

Tevafuklu Kuran[kaynağı değiştir]

Merhaba. Bu sahifede onaylamış olduğun eklemelerimi anlaşılmaz olarak Nushirevan11 geri aldı. Her nedense bu sahifede tarafsızlık ilkesini bir türlü üstlenemedi. Bence bu sahife kaldırılmamalı, nitekim Osmanlının matbaacılık, özellikle dini eserler konusunda, hasasiyetlede Kuranın otomatik basımı konusundaki tutumu nedeniyle tarihde çok önemli bir olay oluşturmaktadır. Lütfen görüşünüzü belirtirmisiniz ? Saygılarla. [1]Nariai (mesaj) 15.38, 1 Mart 2018 (UTC)[yanıtla]

Vikiproje Afrika Davetiyesi

İyi günler, iyi çalışmalar,
Sizi Afrika ile ilgili tarih, eğitim, kişi, toplum, ekonomi gibi konularda maddeler açmayı ve var olan maddeleri düzenleyerek kaliteli hale getirmeyi amaçlayan Vikiproje Afrika'ya davet ediyorum.

Projeye katkıda bulunmak için katılımcılar listesine isminizi ekleyin. Bununla birlikte bu ayın iş birliği projesine katılarak projenin gelişmesine katkıda bulunun. İş birliği projesinde pek çok ödül sizi beklemekte.

Ayrıca istenen maddeleri ve açılan maddeleri inceleyebilir veya anket ve oylamalara katılarak görüş bildirebilirsiniz.

Proje hakkında daha fazla bilgi ve katılım için TIKLAYIN.
--TmѰ e12 17.48, 5 Mart 2018 (UTC)[yanıtla]

Şu tartışma sayfasında görüşlerinizi belirtebilir misiniz? İyi Vikiler --SarvSarv 00:15, 9 Mart 2018 (UTC)

Tartışma sayfası[kaynağı değiştir]

Selam Ahmet Turhan, Tartışma:Zeytin Dalı Harekâtı sayfası baya bir yoğunlaştı malum. Arşiv şablonu ekledim ama hangi tartışma devam ediyor hangisi sonlandı çözemedim açıkçası. Çözebildiğim sadece madde adı başlığı. :) Bu tarz başlıklar varsa arşive taşısak fena olmaz sanki. Yeni veya devam eden tartışmaların takibini kolaylaştırmış oluruz böylece. Siz de bir göz atabilir misiniz rica etsem? İyi çalışmalar. --Pragdonmesaj 09.03, 10 Mart 2018 (UTC)[yanıtla]

Çözüldüğünden emin olduğumuz sorunları arşivlesek bence başlangıç için iyi olur, ama çözülmeyen veya konsensüs oluşmayan epey bir altbaşlık var @Pragdon :) --Ahmet Turhan (mesaj) 09.05, 10 Mart 2018 (UTC)[yanıtla]
Tabi tabi hala muallakta olanlar varsa ki var, onlar durmalı ama katılımcıların hemfikir olduğu. İstenen işlemlerin gerçekleştirildiği başlıklar varsa taşıyalım hep birlikte. Maurice Flesier'a da ilettim bu durumu. Arşivlemeyi de bir konsensüs ile gerçekleştirmek gerekecek malum hassas bir madde :) --Pragdonmesaj 09.09, 10 Mart 2018 (UTC)[yanıtla]
Çözüldüğünü gördüğüm 6 altbaşlığı arşive koydum, kaldı 31 :)) --Ahmet Turhan (mesaj) 09.21, 10 Mart 2018 (UTC)[yanıtla]
Elinize sağlık Ahmet hocam. Ne kadar azalsa o kadar kârdır. İnsanın gözü korkuyor tartışma sayfasına girmeye :) --Pragdonmesaj 09.32, 10 Mart 2018 (UTC)[yanıtla]
Öyle düşünmeyin, ben başından beri içerisindeyim ve tartışmalardan pek çok şey öğrendim, size de katılmanızı öneririm :) --Ahmet Turhan (mesaj) 09.33, 10 Mart 2018 (UTC)[yanıtla]
Son dönemde sadece takip etmeyi seviyorum tartışmaları :) Bunun dışında siyaset veya ülkelerin güncelini takip etmekten pek hoşlanmıyorum. Bu süreçlerde onu öğrendim. O yüzden olabildiğince uzak kalmaya çalışıyorum. Dahil olduğumda da genelde bu tarz temizlik gibi işlerle ilgileniyorum. Sinemanın günceli benim kutsalım haline gelmiş durumda artık :)
Bir yerden youtube açık şu parça denk geldi ilginç bir şekilde bunları yazarken. Keyifli dinlemeler diliyorum :)) --Pragdonmesaj 09.40, 10 Mart 2018 (UTC)[yanıtla]
O zaman benden de size Sovyet Kara Gözlü Kazak Kızı parçası gelsin. Söyleyen Leonid Haritonov'un geçen sene öldüğü gün epey üzülmüştüm.. --Ahmet Turhan (mesaj) 10.05, 10 Mart 2018 (UTC)[yanıtla]

Yetkiyi kötüye kullanmayın[kaynağı değiştir]

Bakın, size daha önce de dedim bunları. Paul henze öyle bir şey dediğine dair kaynağınız yok ise de oranın silinmesini ve asıl röportajın yayınlanmasını engellemektesiniz. Ya gelin ilgili sayfada pozisyonunuzu belirtiniz yada Vikipediden o iftiranın silinmesini engellemeyin. Vikipedi ifitralar, çarpıtmalar sayfası değildir. Dayanağınız yoksa, ki yok, silinmesine engel olmayın.

Kendi kullandığınız kaynağı ben kullanınca niye engelliyorsunuz? Aynı kaynağı siz kullanınca oluyor ben kullanınca olmuyormu? https://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=12_Eyl%C3%BCl_Darbesi&diff=prev&oldid=19509810 Tahsin Şahinkaya hakkındaki yazımı sizin eklediğiniz kaynaktan aldım, aynı kaynağı siz kullanabiliyorsunuz ama ben kullanamıyorum, öylemi?

Konsensüs bahanesine sığınmeyın, vikipedi oylama üzerine değil kaynak üzerinedir ve elimizdeki kaynak Paul Henzenin öyle bir şey demediğini gösterir. Yetkiyi kötüye kullanmayın, vikipedi sizin görüşlerinizin bulunması için oluşturulan site değildir. Vikipedide İfitra barındırmayın, iftiraların silinmesini engellemeyin. Ben zorluklarla girebiliyorum vikipediye --Sir artur (mesaj) 07.24, 15 Mart 2018 (UTC)[yanıtla]

Doğum günü[kaynağı değiştir]

Çok teşekkür ederim @Sakhalinio :) --Pragdonmesaj 11.48, 19 Mart 2018 (UTC)[yanıtla]
Teşekkürler @Kingbjelica :) --Pragdonmesaj 13.00, 19 Mart 2018 (UTC)[yanıtla]

Gecikme ile nice mutlu yaşlar @Pragdon --SarvSarv 18:05, 20 Mart 2018 (UTC)

Çok teşekkür ederim @Sarv :) --Pragdonmesaj 18.07, 20 Mart 2018 (UTC)[yanıtla]

Madde ricası[kaynağı değiştir]

Selamlar. İlgi alanına girdiğinden yazıyorum, Next Goal Wins maddesini kazandırabilir misin? Teşekkürler ve iyi günler :)--RapsarEfendim? 08.26, 23 Mart 2018 (UTC)[yanıtla]

Selam Rapsar, birazdan hallederim. Kahvemi tazeleyip geleyim önce :) --Pragdonmesaj 08.29, 23 Mart 2018 (UTC)[yanıtla]

Hatalı etiketlendirmeler[kaynağı değiştir]

Selamlar, Ankara'ya gunubirlik bir seyahatte bulunmustum ama pek bilmem, Manisa'yı da Yusuf Atılgan ekseninde kucuk capli arastirmalarim icin arastirdim, Yunan isgali donemine hakim sayilirim. Ama Istanbul'u biliyorum. Son etiketlendirmeleriniz o kadar yanlis ki.. Uzuldum, ve de sasirdim. Vatan Caddesi, Ordu Caddesi, hele hele Bankalar Caddesi... Bir Istanbullu Vikipedi'de bu maddeleri etiketli gorse emin ol o maddenin konusundan cok Vikipedi'nin kayda degerligini dusunurdu.. Demem o ki Vikipedi maddelerinin hepsi ust duzey yazarlarca yazilmiyor, cogunu tecrubesiz/anonim kisiler yazmis. Bir maddenin kotu yazilmis olmasi o maddenin kayda deger olmadigi anlamina gelmiyor. Kayda deger oldugu anlamina da gelmez fakat en azindan etiketi koyan kisi yeterli arastirmayi yaptigini taahhüt etmeli, ki samimi olsun. Bazı zevatlar ile cok tartistim bunlari. Yakin tarihli senin kd tartismalarini da uzulerek takip ettim. Cunku cogu insan bilgisi dahilinde olmayan seyi yok saymaya meyilli. Velhasil son etiketlemelere goz atmanda fayda var, en azindan kaynaksiz sablonu ekleyebilirsin. Inan vaktim olsa hepsini elden gecirmek istiyorum, maalesef.. Sevgiler kolay gelsin... Kingbjelica (mesaj) 23.13, 14 Nisan 2018 (UTC)[yanıtla]

Selamlar @Kingbjelica, siteminde haklısın. İstanbul'u çok bilmediğim için İstanbullular için ne derece önemli/bilinen/KD emin olamadım. Yaptığım bu tarz "hatalı" "yanlış değerlendirmeleri" geri alabilirsiniz çekinmeden :) Kategoriye denk gelmiştim, orada maddeler arasında dolaşırken de KD'liğinde emin olmadığım maddelere bu şablonu ekledim. Dediğim gibi tamamen kişisel "bilgisizlikten" oldu aslında :) Belki ilgili bir arkadaş çıkar ve KD'liği ispatlanır, ispatlanmazsa da şu kategoride dursun vaktim olduğunda ben bakarım niyeti vardı. Tabi bunu yaparken, söylediğin "Bir Istanbullu Vikipedi'de bu maddeleri etiketli gorse emin ol o maddenin konusundan cok Vikipedi'nin kayda degerligini dusunurdu" kısmını hiç düşünmedim. En kısa sürede gözden geçirip, uygun etiketler ile değiştiririm. :) --Pragdonmesaj 16.50, 15 Nisan 2018 (UTC)[yanıtla]

Öyle bir tanımlama olabilir mi sayın Pragdon. Bari geri almaktansa düzeltseydiniz. Hasmetlihasmet--Msj✔ 15.23, 20 Nisan 2018 (UTC) [yanıtla]

Merhaba @Hasmetlihasmet, gerekli düzeltme yapıldı. --Pragdonmesaj 15.24, 20 Nisan 2018 (UTC)[yanıtla]

Turkish Movie Poster[kaynağı değiştir]

Merhaba, bu twitter hesabından haberdar mısınız? Yabancı filmlerin Türkiye’de vizyona girdiği dönemde yapılan afişleri paylaşıyorlar. Bu da facebook sayfası. --Selahattin ilhan (mesaj) 22.08, 16 Mayıs 2018 (UTC)[yanıtla]

Merhaba @Selahattin ilhan, haberdar değildim ama hemen takibe aldım. Çok teşekkür ederim bilgilendirme için iyi bir kaynak :) --Pragdonmesaj 08.35, 17 Mayıs 2018 (UTC)[yanıtla]

Merhaba Pragdon. Nasılsınız görüşmeyeli? Bakur (film) maddesinde hatırlarsan bir içerik anlaşmazlığı olmuştu geçmişte. Seksen, OdaTV kaynağının kayda değer olduğunu, siz de Akşam'ın eleştirisinin yer alabileceğini ifade etmiştiniz. Ben de tartışmadaki içerik başlığı altındaki konsensusa istinaden Akşam'ın gazete eleştirisini ve ölüm(ler) bilgisini birleştirerek eleştiriler kısmına ekledim. Fakat içerik sansürlendi. Bu konuyu ilgili başlıkta açıklığa kavuşturabilirmisiniz. Öldürülen PKK'lılar'dan birinin boğularak öldüğüne dair bir iddia var. Elbette bu bilgi de yer alabilir fakat eleştiriler kısmında alakasız durur sanki. Mesaj sayfanı yine işgal ettiğim için üzgünüm. Böyle artık ;) --Maurice Flesier message 16.00, 25 Mayıs 2018 (UTC)[yanıtla]

Merhaba @Maurice Flesier, problemsiz nefes almaya devam ediyoruz hala :) Sen de iyisindir umarım?
Tartışmayı hatırlıyorum. Son gelişmeden de haberim var. İlk bulduğum vakitte görüşümü yazmayı planlıyorum ben de. Bu gece veya yarın yazarım. Mesaj sayfaları bu tarz işgaller için var her zaman beklerim. :) --Pragdonmesaj 19.00, 26 Mayıs 2018 (UTC)[yanıtla]

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Nezaket Yıldızı
Yeni olmamdan kaynaklanan eksik Vikipedi kurallarını, bana uygun bir dille hatırlattığı ve yardımcı olduğu için teşekkür ediyorum. Mehmet Ali Acar 23.51, 9 Haziran 2018 (UTC)

İş Birliği Projesi ödülü[kaynağı değiştir]

Selamlar, Diadoki ve Diadok'u Diadokhlar maddesine, Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı'nı ALES'e, İpsus Savaşı ve Ipsos Savaşı'nı da İpsos Savaşı'na yönlendirebilir misin rica etsem.. İyi tatiller diliyorum.--Kingbjelica (mesaj) 14.58, 23 Haziran 2018 (UTC)[yanıtla]

İstek yapıldı Yapıldı @Kingbjelica, iyi tatiller iyi çalışmalar :) --Pragdonmesaj 11.34, 24 Haziran 2018 (UTC)[yanıtla]
Teşekkür ederim, sağlıcakla...--Kingbjelica (mesaj) 13.22, 24 Haziran 2018 (UTC)[yanıtla]


İsrail maddesi[kaynağı değiştir]

Selam Cobija, buradaki değişikliğin henüz yasalaşmadı. İlgili yasanın 2 farklı meclisten daha geçmesi gerekmekte diye biliyorum ben. Yanlış biliyor olabilirim tabi ama biraz önce haber kanalında da benzer bir şey duydum sanki. --Pragdonmesaj 13.01, 19 Temmuz 2018 (UTC)[yanıtla]

Şurada yasalaştığı yazıyor. Bilmiyorum, dediğin gibiyse geri alalım değişikliği. --Cobija (mesaj) 14.11, 19 Temmuz 2018 (UTC)[yanıtla]
İngilizce vikide de değiştirilmiş. Şimdilik kalsın olmazsa. Benim iddiama bir kaynak bulamadım. Haber kanalının o yayını da aradım ama şimdilik online olarak erişemedim.--Pragdonmesaj 15.58, 19 Temmuz 2018 (UTC)[yanıtla]
Kaynağı buldum. Burada. --Pragdonmesaj 16.07, 19 Temmuz 2018 (UTC)[yanıtla]

Malum trol arkadaşa Meta’ya şikayet etmeyi mi öğretsem diyorum ciddi ciddi ne dersin? chanseyMesajYaz 11.00, 20 Temmuz 2018 (UTC)[yanıtla]

Örgütlere veya saldırı maddelerine terörizm şablonu ekleme arasındaki fark[kaynağı değiştir]

Selamlar. Örgüt maddelerine terörizm taslak şablonu veya terörizm portalı'nın eklenmesine karşı çıkıyorsunuz, fakat yine örgütler tarafından yapılan saldırılara eklenmesini kabul ediyorsunuz. Neden birtakım saldırı maddelerine ekleniyor da diğer maddelere eklenmiyor sizce? Tüm saldırı maddelerine terör şablonu veya portalı mı eklemeliyiz? Neticede saldırı yapılan kuruluşça hepsi terör saldırısı olarak nitelendiriliyor? Hepsini ayrı listesi oldupu gerçeğine dayanarak; Vikipedi olarak hangi hükûmetin terör nitelendirmesini dikkate alacağız? --Ahmet Turhan (mesaj) 23.32, 6 Ağustos 2018 (UTC)[yanıtla]

Selamlar Ahmet hocam, tüm bu saldırılar bir şeyleri terörize etmek için gerçekleştirilmişlerse eklenebilir. Neden eklemeyelim ki? Kendileri dahil birileri bu meseleye terörizm diyor/diyebiliyor sonuçta. Kategorik olarak bu başlığın altında da sıralanmasında hiç bir sakınca yok bence. Halk direnişleri, ulusal direnişler başlıklarının altında da sıralanabilir bunlar. Kesinlikle sıralanmalılar da zaten.
Neden seçmece başlıklara ekleniyor diye soruyorsunuz sanırım (yanlış anlamadıysam soruyu)? Ben bunun bilinçli yapıldığını düşünmüyorum. Denk geldikçe, akıla geldikçe ekleniyor izlenimi yaratıyor bende. Kaldı ki bilinçli yapılıyor olsa bile diğer maddelere de siz/biz/başkaları eklesin. Elimize yapışmaz sonuçta. :)
Örgüt maddelerine eklenmesine karşı çıkmıyorum. Örgütlere de pek ala eklenebilir. Bu örgütler vikipedi nezdinde terörist olmuyor bunları yapınca. @Maurice Flesier'ın değişikliğini geri almamdaki sebep karşı çıkmak değil. Sadece öncesinde sağlıklı bir tartışma yürütüp net bir karara vararak değişiklik savaşlarının önüne geçmek. Net bir karara varırsak ne değişiklik savaşları yaşanır ne de kişisel atışmalara sebebiyet veririz.
Maddeleri bu kategorilerin altına almak belli bir devletin veya hükûmetin nitelemesi altına almak anlamını taşımaz. Tıpkı ulusal direnişler başlığı altına alınınca o halk hareketinin tahakkümü altına girmeyeceği gibi.
Portal ve kategoriler vikipedideki içeriklerin düzeni ve kolay erişimi için var. Onları tanımlamak, yaftalamak veya övmek için değil. Bu şekilde algılanıyorsa orada bir hata var düzeltmek gerek.--Pragdonmesaj 10.20, 7 Ağustos 2018 (UTC)[yanıtla]
Pinglemeyi unutmuşum :) @Ahmet Turhan --Pragdonmesaj 10.25, 7 Ağustos 2018 (UTC)[yanıtla]
"Neden eklemeyelim ki" sorusunu ben söyledim zaten :) Örneğin saldırı maddesi olarak; Yunan İç Savaşı, Libya İç Savaşı veya Suriye İç Savaşı'nda hükûmetlerin terörizm suçlaması olmasına rağmen buradaki tonlarca saldırıyı terörizm adı altında vermiyoruz, grupları da terör yaftasına almıyoruz. Ya da kuruluş maddesi olarak; Yunan Halk Kurtuluş Ordusu, Türkiye Halk Kurtuluş Partisi-Cephesi, Filistin Kurtuluş Örgütü veya YPJ maddeleri arasında fark gözetmek, tarafsızlık ilkesine göre hareket edilmediğini gösterir. Peki ya devlet terörü konusu? Bu konu iktidardaki hükûmetleri kapsıyor zira. Devlet destekli terörizm (en:State-sponsored terrorism) ise ayrı bir konu zaten; paramiliter güçlerle benzenmiş Arjantin Antikomünist İttifakı ile Kızıl Kmerler hükûmetleri gibi mesela. Muhattabı olan hükûmet maddelerini mi ekleyeceğiz bu şablonları böyle bir tanımlama var diye.
Sanırım şununla karıştırılıyor: "Terör yöntemlerini kullandığını deklare etmek" ile "devletlerin grupları terörist ilan etmesi" durumu birbirinden farklı. Jakobenler açıkça biz terör yöntemleri kullanıyoruz diyordu, bunda sorun yok, ama günümüzde gruplarca böyle bir kabullenme söz konusu değil (gerilla savaşında olduğu gibi). Karşılıklı eklensin söyleminize yönelik olarak ise direniş hareketleri ve ulusal hareketler gibi kategoriler, buna yönelik katkılar, tanımlamalardaki karşıtlık nedeniyle maddelerden çıkartılmıştı, hatırlarsanız. Birinin dediğini diğeri kabul etmiyor, nasıl olacak bu :) IŞİD'e karşı direniş gösteren YPJ'ye "Direniş hareketleri-taslak" eklesek, altına da "Terörizm-taslak yapsak" bu doğru mu olur? Ne okuyucuyu yönlendirmeye gerek var ne de böyle tartışmalara. --Ahmet Turhan (mesaj) 10.53, 7 Ağustos 2018 (UTC)[yanıtla]
Devlet terörizmi hakkındaki görüşüm nettir @Ahmet Turhan. Bu örgütlerin eylemlerine eklenebiliyorsa onlara da eklenebilir. Bu arada kesinlikle yapılmalı/eklenmeli olarak algılanmasın sözlerim. Sadece ihtimal dahilinde demek istedim. Bu ihtimalleri de tartışarak, fikir alışverişinde bulunarak netleştirebiliriz.
Direniş hareketleri/ulusal hareketler kategorilerine ne zaman karşı gelindi/çıkarıldı? Hatırlayamadım ben. Onların çıkarılmasına "evet denip" bu kategorizasyon ekleniyorsa ortada ciddi bir sorun var demektir. --Pragdonmesaj 14.52, 7 Ağustos 2018 (UTC)[yanıtla]

Selamlar. Geçen bahsettiim sayfa şuydu, lazım olursa bakarsın :)--RapsarEfendim? 02.59, 12 Ağustos 2018 (UTC)[yanıtla]

Teşekkür ettim. İş görecek gibi bu ama bir bakmak lazım tabi :) --Pragdonmesaj 09.04, 13 Ağustos 2018 (UTC)[yanıtla]

KB1 İngilizce kaynakları (en)[kaynağı değiştir]

Selamlar HastaLaVi2, aklıma takılan ve çözemediğim bir kısım var bu son kategoriler ile ilgili. Senin açtığın bu "Kategori:KB1 İngilizce kaynakları (en)" gibi çeşitli dillerin de olduğu kategoriler tam olarak hangi sorunu kategorilendiriyor? Çalıştığım maddeler bir kısmında çıkıyor ama ne olduğunu bir türlü çözemedim :) --Pragdonmesaj 14.51, 17 Ağustos 2018 (UTC)[yanıtla]

Bu aslında bir sorun değil, sadece istatistik. Ne kadar hangi dilde kaynaklar olduğunu listeliyor. İngilizce vikide kullanıyorlar bu özelliği, buraya da aktarayım dedim. :) ~ Z (m) 14.52, 17 Ağustos 2018 (UTC)[yanıtla]
Ahh tamamdır o halde. Bende bir sorunun kategorisi zannetmiştim. Neyse merakımı giderdim. Şimdi sessizce uzaklaşabilirim. İyi çalışmalar :) --Pragdonmesaj 15.01, 17 Ağustos 2018 (UTC)[yanıtla]

Altınordu FK[kaynağı değiştir]

Selam Cobija, aklıma takılan ve çözemediğim bir mesele var. Altınordu U21 takımı Ocak 2017'de ligden çekilmiş. Resmî sitelerine baktığımda U19 takımlarının bu yıl U21 liginde yer alacağını söylüyorlar ve bu U19 takımı bu yıl da (daha önce de katılmış) UEFA Gençlik Ligi'nde yer alıyor. Sence bu takımların hangisi kayda değer? Veya ikisi de kayda değerler mi? U21 için bir kaç sağlıklı kaynak var gibi aslında. U19'da UEFA'ya katılıyor. Bunlar takımları KD yapar mı bilemedim. --Pragdonmesaj 15.06, 18 Ağustos 2018 (UTC)[yanıtla]

Selam. İçeriğe sahip olmadıklarından 21 yaş altı takımları ana maddeleriyle birleştirmiştim. Yalnızca şampiyon olan takımları bırakmıştım. Onun haricinde Avrupa'da oynaması hasebiyle bahsettiğin 19 yaş altı takım kayda değer gibi görünüyor. Bana kalırsa ayrı ayrı diş kovuğunu doldurmayacak içerikte maddeler açmak yerine Beşiktaş Özkaynak gibi bir içerikte tüm takımlar toplanabilir. Altınordu gibi bir takımın altyapı organizasyonu da kesinlikle kayda değer. --Cobija (mesaj) 15.23, 18 Ağustos 2018 (UTC)[yanıtla]
"Beşiktaş Özkaynak" formülü makul bir çözüm gibi geldi bana da. Vakit bulduğumda üzerinde çalışırım diye umut ediyorum. Bu arada şimdi farkettim Altınordu U21 takımı 2015-16 U21 1.lig sezonunu şampiyon olarak kapatmış. Neyse bir ara el atayım ben bu meseleye. :) --Pragdonmesaj 15.35, 18 Ağustos 2018 (UTC)[yanıtla]
Bu mesele bana baya mantıklı geldi. Bence bunu tüm kulüplere yaymalı @Cobija.--Pragdonmesaj 08.53, 31 Ağustos 2018 (UTC)[yanıtla]

Burada da şöyle bir mesele var, gerçi maddeyi taşıyan da benmişim ama :) Şu an uyguladığımız usulde takımlar için kullanıyoruz mevcut parantezli adlandırmayı. Altyapı takımlarını bu şekilde parantezli kullanıma taşımak yerine (bu adlandırmayı takımlar için kullandığımızdan tüm altyapı düzeni kendi başına takımmış intibaı -bu kelimenin kaynaştırma harfi olmaması beni üzüyor- uyandırabilir diye düşünüyorum) Beşiktaş Futbol Akademi adı gibi kulüplerin kendi kullandıkları adları kullanalım. Galatasaray da aynı adı kullanıyormuş mesela.[2] Buradaki ana odak olan Altınordu da aynı tabiri kullanıyor. Zaten neredeyse tüm kulüpler bunu kullanıyor. --Cobija (mesaj) 09.03, 31 Ağustos 2018 (UTC)[yanıtla]

İncelerken gözünüzden kaçanlar[kaynağı değiştir]

Eski bir tarihte de olsa şimdi fark ettiğim için uyarayım dedim şu değişikliği kabul etmişsiniz o günden beri böyla kalmış şablon hatası gözünüzden kaçtı diye umuyorum. Saygılar --By erdo can • msj 14.25, 19 Ağustos 2018 (UTC)[yanıtla]

Pragdon Merhaba,

"Tercihlerim"- "Görünüm" kısmındaki CSS ve Javascript sayfalarının işlevi kullanıcının imzasını özelleştirmek sanırım-pek detaylı bir anlatım bulamadım bağlantılı sayfalarda. Poohclaps (mesaj) 21.57, 23 Ağustos 2018 (UTC)[yanıtla]

Merhaba @Poohclaps, açıkçası ben de ne işe yaradıklarını bilmiyorum. Belki @HakanIST ne işe yaradıklarını ve buna dair bilgilerin yer aldığı bir bağlantıyı verebilir bize vakti olursa. --Pragdonmesaj 22.02, 23 Ağustos 2018 (UTC)[yanıtla]

İş Birliği Projesi ödülü[kaynağı değiştir]

12 eylül sayfası[kaynağı değiştir]

Kukla olan kullanıcının anonim katkısı. Sayfa korumadan çıkar çıkmaz başlamış. bu onun PROTESTO şekli. özellikle büyük yazdım sayfanın geçmişine atıfta bulunarak. Bakarsak görebiliriz.--Pragdonmesaj 15.17, 28 Ağustos 2018 (UTC)[yanıtla]

Bu şekilde içerik kaldırılarak bir şey çözülmez. Kukladır, değildir, görüşünde haklıdır, yazdıkları saçmadır yahut madde içerisinde vandalizm yapıyor olabilir ve hatta tartışma sayfasının geçmişinde de onaylanmayacak şeyler yazmış olabilir. Son kertede yazdığı şeye bakıyorum ve meramını kendince anlatmış. Cevap verilir ya da verilmez ayrı konu ancak ortada hakaret vb. yokken onun oradan kaldırılması yanlış. Zaten kayıtlı kullanıcı olsaydı bu içeriği kimse kaldırmazdı, anonimlere karşı garip tutum var, anlamıyorum. --Cobija (mesaj) 15.27, 28 Ağustos 2018 (UTC)[yanıtla]
Daima aynı mesele olduğu için (önce sakince meram anlatılıyor. Cevap gelmeyin ard ardına aynı şey yazılıp sayfa dolduruluyor ve ardından Brad pit sayfasına kadar aynı şeyi yapıyor.) müsamma gösterilmemeli. Bu sebeple sayfa anaonim katkıya bir süredir kapalıydı. Tartışma sayfası dahil. Kayıtlı kullanıcı olsaydı da kaldırılacaktı. Zira kim olduğunu biliniyor. aynı kişi. kukla. --Pragdonmesaj 15.33, 28 Ağustos 2018 (UTC)[yanıtla]
Ek olarak diğer vikilerden, metadan vs ben dahil bir çok kullanıcıya yaptığı taciz bildirimleri de cabası tabi. Vandal olduğunu kendisi kabul edip kendisi söylüyor zaten. --Pragdonmesaj 15.35, 28 Ağustos 2018 (UTC)[yanıtla]
  • Kullanıcıyı bilmiyorum, doğru olabilir lâkin belirttiğim gibi içeriğe baktığımızda hiçbir sorun yok. İşin komik yanı adam haklı da. Maddenin belirttiği kısmının düzgün şekilde birincil kaynaktan yazılması lazımdı. --Cobija (mesaj) 15.46, 28 Ağustos 2018 (UTC)[yanıtla]
Adam bunu söylemiyor ki :/ yani şimdilik ben, rapsar, chansey, vikiçizer, Sakhalinio olarak bizim anladığımız bu. O adamın tam olarak ne istediğini bir türlü çözemedik. Sayfa geçmişine vaktin olur da bakarsan anlarsın sanırım. Neyse aramıza hoş geldin diyerek bu vandalizm gerçeğiyle birebir yüzleşmeni bekleyeceğim şu an :) Her birimiz teker teker tane tane bilale anlatır gibiden daha ince ve anlaşılır anlatmaya, konuşmaya çalıştık ama olmadı. illa "benim dediğim olacak benim yaptığım değişiklik kalacak" demekten başka bir şey demiyor yazdıklarının özünde. Neyse, bir iki güne gelip senin yaptığın değişikliği de değiştirip yine kafasına göre içerik sildiğinde anlarsın ne demek istediğimi. Tabi bunları söylerken bir yandan da bu yaptığın değişikliğin meseleyi sonlandıracağını umut ediyorum. :))--Pragdonmesaj 15.58, 28 Ağustos 2018 (UTC)[yanıtla]
  • "haberi ulaştıran diplomatın konuşması olduğuna dair bir esas yok. Var ise buyrunuz alıntı yapınız" diye kaynak istemiş, eklediğim kaynakta haberi ulaştıran diplomatın konuşması olduğuna dair bilgi var, yani istediği bilgiyi almış oldu. Buna ek olarak sadece diplomatın konuşmasının içeriğinin farklı olduğuna dair bir düzeltme yaptım. Bahaneyle madde biraz daha düzelmiş oldu. Win-win. Haklısın, madde geçmişinde değişik değişik şeyler var ama yine de içeriğin silinmemesi gerektiğini savunuyorum. Diyorsun ya bütün Vikipedi seferber olduk her yazdığına cevap verdik diye, eğer kaldırılmasaydı senin burada özellikle belirtmene gerek kalmadan bilecektim neler konuştuğunuzu, o nedenle tartışmanın uzayın sonsuz boşluğuna gitmemesi lazımdı. Eğer bu cevabı beğenmeyip yine aynı konuya dair ipe sapa gelmez şeyler söylerse cevap vermeyiz olur biter. Tartışma sayfasına bakan hiç değilse laf anlatılmaya çalışılmış olduğunu görür. Hakaret olmadığı müddetçe bu son cümlede yazdığım sebep uyarınca tartışmaların saklanması gerektiğini düşünüyorum. --Cobija (mesaj) 16.11, 28 Ağustos 2018 (UTC)[yanıtla]

Çiçerin maddesi kontrol[kaynağı değiştir]

Selamlar, nasılsın? Diğer ilgilendiğin maddeler nedeniyle pek zamanın olmayabilir ama SM için aday göstereceğim Georgiy Çiçerin maddesinde çeviriyi, yazımı ve cümle düzeltme işlerini bitirdim, ufak teknik kısımlar ve kırmızı bağlantılı maddelerin açılması kaldı. Sonrasında adaylık önerisinde bulunacağım, ufak tefek işleri hallederken sen de kontrol edebilir misin? Belki madde listesinden biraz madde de açarsın :) --Ahmet Turhan (mesaj) 09.05, 5 Eylül 2018 (UTC)[yanıtla]

Selam @Ahmet Turhan, iyiyim çok teşekkür ederim. Sen de iyisindir umarım. Öncelikle eline sağlık, ilk fırsatta maddeye uğrayacağım çorbada benim de tuzum olsun diye kırmızı bağlantılardan bir kısmına da göz atarım tabi ki :) --Pragdonmesaj 13.10, 5 Eylül 2018 (UTC)[yanıtla]

Samsun 19 Mayıs Stadyumu görselleri[kaynağı değiştir]

Selam Cobija, Flickr'da dolaşırken Samsun 19 Mayıs Stadyumu'nun çok iyi fotoğraflarına denk geldim. Flickr fotoğrafları bildiğim kadarıyla commonsa yüklenebiliyor istersen bir göz gezdir. Burada. --Pragdonmesaj 16.03, 5 Eylül 2018 (UTC)[yanıtla]

Cidden güzel çekmiş ama haklarını saklamış maalesef. Fotoğraflara tek tek bakınca lisans etiketleri görülebiliyor. --Cobija (mesaj) 17.13, 5 Eylül 2018 (UTC)[yanıtla]
Evet ben de sana yazdıktan sonra farkettim. Belki iletişime geçilip en azından bir ikisinin telifini serbest bırakması rica edilebilir. Flickr yüklenen her fotoyu telif hakkı saklı olarak kaydediyor. Serbest bırakmak için ayarlamak gerekiyor. Belki yükleyen kullanıcı bu kısmı çok umursamayıp direkt yüklemiştir ve rica üzerine serbest bırakabilir. Vaktin olduğunda şansını bir dene derim :) --Pragdonmesaj 17.17, 5 Eylül 2018 (UTC)[yanıtla]

Yardım Lütfen[kaynağı değiştir]

Merhaba,

TOYP Türkiye Birincileri sayfasında https://tr.wikipedia.org/wiki/TOYP_T%C3%BCrkiye_%C3%96d%C3%BClleri Kaynakça kısmında şu uyarı yazıyor "Tarih değerini gözden geçirin: |tarih= (yardım)" ben bu konuda ne yapacağımı bilemedim bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim lütfen. Teşekkür ederim. SevgilerOznurkazanci (mesaj) 14.12, 7 Eylül 2018 (UTC)[yanıtla]

Merhaba Öznur hocam, iyisinizdir umarım görüşmeyeli? Kaynak şablonlarında yapılan bir yenileme çalışması sonrası kaynak şablonlarında noktalı veriler kabul edilmiyor. Yani; 7.9.2018, 7/9/2018 yerine 7 Eylül 2018 gibi yazılması gerekiyor. Bu konu ile ilgili bir bot çalışması var şu an görüşülen. Görüşme olumlu sonuçlanırsa bu tarz hataları bir bot hesabı otomatik olarak düzeltecek. Ben şimdilik manuel düzelttim. @Oznurkazanci :) --Pragdonmesaj 14.23, 7 Eylül 2018 (UTC)[yanıtla]

Teşekkür ederim[kaynağı değiştir]

Merhaba,

Tatilden yeni döndüm. İstanbul dışında olmak çok güzeldi. Malum bu yaz çok sıcak geçti. Yardımınız için çok teşekkür ederim. Tekrar sinema projelerine katılmayı çok isterim. Sevgiler,Oznurkazanci (mesaj) 19.44, 7 Eylül 2018 (UTC)[yanıtla]

Umarım keyifli geçmiştir tatil :) Sinema projeleri her ay yenileniyor bildiğiniz gibi ve her ay katılımcılara açık. Her zaman bekleriz :) --Pragdonmesaj 09.28, 10 Eylül 2018 (UTC)[yanıtla]

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Özgün Yıldız
Yardımınız için çok teşekkür ederim. Bu yıldız sizin için... Sevgiler. Oznurkazanci (mesaj) 19.49, 7 Eylül 2018 (UTC)[yanıtla]

Dardenne kardeşler[kaynağı değiştir]

Selam Cobija, Dardenne kardeşler özel bir ad değil adlandırma bu haliyle doğru mu gerçekten? --Pragdonmesaj 08.19, 11 Eylül 2018 (UTC)[yanıtla]

Bunun gibi durumlarda büyük yazılıyor Abdullah Biraderler ve Taylan Biraderler gibi. Detayını hatırlayamadım ama "Ahmet ve Mehmet Beyler" kalıbındaki büyük harfli kullanımla ilintili bir kuraldı sanırım. --Cobija (mesaj) 08.30, 11 Eylül 2018 (UTC)[yanıtla]

İBP'de Papalar şablonu[kaynağı değiştir]

Merhaba Pragdon. İBP'ye alınmasını önermiş olduğunuz konu bu hafta projenin konusu olarak seçildi. Öneren olarak sizden de bir iki papa maddesi ile katkıda bulunmanızı bekliyoruz. Katılımınız ve desteğiniz için şimdiden teşekkürler. Mukaddimeileti 12.36, 11 Eylül 2018 (UTC)[yanıtla]

Bilgilendirdiğin için çok teşekkür ederim @Mukaddime. İşe koyuluyorum hemen. :) --Pragdonmesaj 12.38, 11 Eylül 2018 (UTC)[yanıtla]

Yardım Lütfen[kaynağı değiştir]

Merhaba,

Üzerinde daha önce çalıştığım aşağıdaki iki madde uyarı almış bir göz atıp beni yönlendirmeniz mümkün mü ben bu maddelerde bir sorun göremedim. https://tr.wikipedia.org/wiki/Beykent_%C3%9Cniversitesi_Sosyal_Bilimler_Dergisi https://tr.wikipedia.org/wiki/Emerging_Markets_Journal Teşekkür ederim. Sevgiler. Oznurkazanci (mesaj) 16.47, 12 Eylül 2018 (UTC)[yanıtla]

Merhaba Öznur hocam, verdiğiniz bağlantıları inceledim. Açtığımız maddeler Vikipedi:Kayda değerlik kriterlerine uymak zorunda yoksa silinirler. Bu maddelere baktığımda da bu kriterlere uymadığını görüyorum. Bu sebeple maddeler silinecektir. Ama bunun bir çözüm yolu olarak; bu bilgileri Vedat Akman'ın sayfasına aktararak orada bunlardan bahsetmek daha sağlıklı olabilir. İnternette bu dergileri arayan kullanıcılar da Vedat Akman'ın sayfasına yönlendirilir. Sizin için de uygunsa oraya taşımayı ben gerçekleştireyim. --Pragdonmesaj 09.46, 13 Eylül 2018 (UTC)[yanıtla]

Teşekkür ederim[kaynağı değiştir]

Merhaba,

Taşımayı yaparsanız çok memnun olurum lütfen. Harika olur. Belki CINEJ Cinema Journal içinde aynısı olabilir aktarım yani çünkü o madde de aynı sorunu yaşayabilir. Bu arada Vedat hoca bu dergilerin kurucusu kaynakça da KHAS haber "http://www.khas.edu.tr/news/244" içeriği var. Faydası olur mu? Harika bir fikir. Çok teşekkür ederim. SevgilerOznurkazanci (mesaj) 15.21, 13 Eylül 2018 (UTC)[yanıtla]

Teşekkür ederim[kaynağı değiştir]

Merhaba,

Taşımayı yaparsanız çok memnun olurum lütfen. Belki CINEJ Cinema Journal içinde aynısı olabilir aktarım yani çünkü o madde de aynı sorunu yaşayabilir. Bu arada Vedat hoca bu dergilerin kurucusu kaynakça da KHAS haber "http://www.khas.edu.tr/news/244" içeriği var. Faydası olur mu?https://tr.wikipedia.org/wiki/Cinema_Journal Çok teşekkür ederim. Harika bir fikir. Sevgiler, Oznurkazanci (mesaj) 15.27, 13 Eylül 2018 (UTC)[yanıtla]

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Özgün Yıldız
Yardımınız ve taşıma işlemi için tekrar çok teşekkür ederim. Harika bir fikir. Bu yıldız sizin için... Sevgiler. Oznurkazanci (mesaj) 16.44, 13 Eylül 2018 (UTC)[yanıtla]

Teşekkür ederim[kaynağı değiştir]

Teşekkür ederim. Sevgiler :-) Oznurkazanci (mesaj) 15.48, 14 Eylül 2018 (UTC)[yanıtla]

Bir düşünce :-)[kaynağı değiştir]

Merhaba,

Harika bir haftasonu diliyorum. Umarım çok güzel bir gün olmuştur. Yardımcı olabilir miyim diyeceğim ama daha önce hiç taşıma işlemi yapmadım. Ama bir fikrim vardı acaba diyorum taşımayı "Dergi çalışmaları" başlığında hocanın dergi kurucusu olduğu dergileri taşıyarak yapmak iyi bir fikir olabilir mi? Daha önce hiç taşıma tecrübem olmadığından nasıl olur ya da madde nasıl toparlanır bilmiyorum. Ancak siz ne yaparsanız benim yapabileceğimden kat ve kat iyi olacağını biliyorum :-) Bilgi ve tecrübe farkı büyük katma değer. Benimle bilgi ve tecrübelerinizi paylaştığınız için minnettarım. Şimdiden çok teşekkür ederim Sevgiler:-) Oznurkazanci (mesaj) 18.57, 15 Eylül 2018 (UTC)[yanıtla]

Sinema Projeleri Katılımı Hakkında[kaynağı değiştir]

Merhaba,

Sinema projelerine nazik davetiniz için teşekkür ederim. Bu seferki projeler daha öncelerine göre daha ileri seviye sanırım. Bir şey yapıp katılmak istiyorum ama kayboldum. Ne yapacağımı anlamadım? Bana yol gösterirseniz katılımcı olmayı çok isterim. Örneğin madde nasıl silinir ve poster çalışmaları telif hususlarında bilgim yok. Belki daha basit sinema projelerini beklemem daha iyi olabilir. Bu projeler için fazla acemi kaldım :-) Ama yinede bir şeyler öğrenmeyi çok isterim. Sevgiler:-)Oznurkazanci (mesaj) 20.18, 15 Eylül 2018 (UTC)[yanıtla]

İş Birliği Projesi ödülü[kaynağı değiştir]

Bir yavru kedi de sizin için![kaynağı değiştir]

Tekrar Merhaba,

Sizden bir kaç gündür haber alamayınca merak ettim. Umarım iyisinizdir... Harika bir hafta dileğiyle... Sevgiler.

Oznurkazanci (mesaj) 18.01, 18 Eylül 2018 (UTC)[yanıtla]

Merhaba Öznur hocam, bu hafta ofisteki iş yoğunluğu bir hayli fazla. Malum film festivalleri için yoğun bir dönem bu dönem :) O sebeple pek aktif olamıyorum. İlk fırsatta bahsettiğim işlemleri gerçekleştireceğim. Sevgiler. :) --Pragdonmesaj 19.22, 18 Eylül 2018 (UTC)[yanıtla]

Teşekkür ederim. Sevgiler :-)Oznurkazanci (mesaj) 08.09, 22 Eylül 2018 (UTC)[yanıtla]

Pittsburgh Üniversitesi maddesi hk.[kaynağı değiştir]

Merhaba,

Ben taşıma işleminde faydası olur diye Pittsburgh Üniversitesi maddesini açtım ve epeyce yol aldım. Çok etkileyici bir üniversite madde güzel oldu. İlginizi çekeceğini ümit ediyorum. Kontrol ederseniz çok sevinirim. Umarım faydalı olur. Çok teşekkür ederim. SevgilerOznurkazanci (mesaj) 21.38, 25 Eylül 2018 (UTC)[yanıtla]

  • Merhaba Öznur Hocam, üniversite maddesini açmanız çok isabetli olmuş elinize sağlık. Gerekli taşımaları gerçekleştirdim. Yayınların hepsini yazmaya gerek yok o sebeple bir kısmını kaldırdım. Bunun haricinde üniversite maddesindeki Türkçe biraz sıkıntılı. Bir bütün olarak okuduğumuzda cümleler arası geçişler ve anlamlar baya sıkıntılı duruyor. Çeviri yaptığınız programlar sağlıklı bir çeviri yapamadığı için baştan sona yeniden bir düzenleme gerektiriyor. Bu konuda bir düzenleme gerçekleştirebilirseniz çok iyi olur. Yapmanız gereken tek şey çeviri dilinden bağımsız bir Türkçe ile maddedeki cümleleri toparlamak olacak :) İyi çalışmalar. Sevgiler. --Pragdonmesaj 09.52, 26 Eylül 2018 (UTC)[yanıtla]

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Özgün Yıldız
Tecrübe ve birikimlerinizi benimle paylaştığınız ve emeğiniz için çok teşekkür ederim. Sayenizde öğrenme sürecim keyifli ve verimli geçiyor. Sevgiler :-) Oznurkazanci (mesaj) 21.42, 25 Eylül 2018 (UTC)[yanıtla]

Teşekkür ederim[kaynağı değiştir]

  • Merhaba,

Çok teşekkür ederim. Madde'nin metni üzerinde düzenlemelere başladım. Maddeye üniversite görseli eklemek istedim ama görsel konusunda pek başarılı değilim. Taşıma işlemi için tekrar teşekkür ederim. Bir gün umarım bende böyle şeyler yapabilirim. Metin üzerinde düzenlemelerim bitince sizden ricam bir göz atmanız lütfen. Sevgiler :-)Oznurkazanci (mesaj) 15.13, 26 Eylül 2018 (UTC)[yanıtla]

Pittsburgh Üniversitesi maddesi hk.[kaynağı değiştir]

Tekrar Merhaba, Madde üzerinde ki düzenlemeleri bitirdim. Sizden rica etsem bir göz atar mısınız lütfen. Teşekkür ederim. Maddeye üniversite resmini eklemek istedim ama beceremedim:-) Taşıma işlemi sanırım halen yürürlükte link bekliyor. Linkte şöyle yazıyor "Bu sayfa, Pittsburgh Üniversitesi ile tek başlık altında birleştirilmiştir. Sayfa geçmişinin de hizmetliler tarafından Pittsburgh Üniversitesi sayfasının geçmişine aktarılması gerekmektedir." Ben taşıma işleminde çok acemi olduğumdan tam olarak nasıl olduğu konusunda hiç bilgim yok. Sevgiler:-)Oznurkazanci (mesaj) 17.40, 26 Eylül 2018 (UTC)[yanıtla]

  • Merhaba,

Yazımda belirtilen işlemler biraz önce yapılmış. Artık EMAJ linkini Pittsburgh Üniversitesine veriyor. Sanırım böylece EMAJ için taşıma işlemi tamamlanmış oldu. Sanırım CINEJ Cinema Journal linkinin taşınmasına gerek kalmadı. Bu da güzel haber :-) Çok teşekkür ederim. Sevgiler :-) Oznurkazanci (mesaj) 18.18, 26 Eylül 2018 (UTC)[yanıtla]

Selam, şurada ilgini çeken madde var mı? Varsa açabilirsen sevineceğim :) --Ahmet Turhan (mesaj) 17.05, 23 Ekim 2018 (UTC)[yanıtla]

Yanıt vermedin ama listedeki şu maddeler sinema/tv vb. görsel görüntü konularıyla ilgili, belki ilgilenirsin.

--Ahmet Turhan (mesaj) 15.11, 1 Kasım 2018 (UTC)[yanıtla]

Pittsburgh Üniversitesi ve Hong Kong University of Science and Technology maddesi hk.[kaynağı değiştir]

Merhaba her iki maddeye görsel eklemek istiyorum ancak yardıma ihtiyacım var. Bu maddelere görsel bulmamda yardımcı olursanız çok sevinirim lütfen. Çok teşekkür ederim. Bu arada sizden epeydir haber alamadım umarım iyisinizdir. Güzel haberlerinizi almak dileğiyle. Sevgiler. Oznurkazanci (mesaj) 20.57, 28 Ekim 2018 (UTC)[yanıtla]

Teşekkür ederim[kaynağı değiştir]

Merhaba, Çok teşekkür ederim hocam. Sizden haber almak harika büyük moral oldu:-) Bu hafta üç yeni madde açtım. Pittsburgh Üniversitesi, Hong Kong University of Science and Technology (Hong Kong Bilim ve Teknoloji Üniversitesi) ve Prof. Dr. David Zweig maddeleri. Bu maddelere görsel eklemek istedim ancak başarılı olamadım. Bu maddeler için görseller Google media ve wikimedia’da mevcut ancak ben eklemeyi beceremedim :-( Bu konuda biraz daha pratiğe ihtiyacım var. Şanslıyım ki sizin gibi bir guru bana hep yardımcı oluyor. Sizden çok şey öğrendim öncelikle bu süreçte harika bir öğretmen olduğunuz için minnettarım. Yoksa çoktan kaybolmuştum. İyi bir yardım (hoca) bulmak çok zor hocam insan kiymetini bilmeli diyorum. Sizin için böyle yoğun olduğunuz bir süreçte bana vakit ayırdığınız için ayrıca çok teşekkür ederim. Aşağıdaki hususlarda bana değerli vaktinizi ayırırsanız minnettar olurum hocam.

Prof. Dr. David ZWEIG maddesi hızlı silinme sürecinde görünüyor. Diğer iki maddede kayda değerlik hususunda bir sorun görünmüyor. Gayet iyi durumdalar ancak bir kontrol ederseniz süper olurdu. Onlara resim veya görsel ekleyebilirsek (uygun gördüğünüz şekilde) çok sevinirim hocam. Birde üzerinde uzun zamandır çalıştığım ve emek verdiğim Vedat Akman hocanın maddesine bir iki çok küçük eklemem ve düzeltmem oldu kontrol edip onaylarsanız ayrıca minnettar olurum. Son olarak CINEJ maddesi halen üzerinde uyarı ile duruyor acaba onu Pittsburgh maddesine taşımamız mümkün mü lütfen. Biliyorum çok uzun bir istek listesi oldu ancak affınıza sığınarak yardımınızı rica ediyorum hocam. Bu arada film veya sinema projeleri varsa yakın zamanda katılmak isterim. Bu aralar vaktim müsait hem de bir şeyler öğrenmiş olurum. Benim için çok iyi olur. Çok teşekkür ederim. Sevgiler.:-)Oznurkazanci (mesaj) 22.42, 29 Ekim 2018 (UTC)[yanıtla]

Estağfurullah elimden geldikçe yardımcı olmaya çalışıyorum sadece :) David ZWEIG ile ilgili şu aşamada yapılacak bir şey yok. Vikipedi yönergelerine göre vikipedide maddesi yer alacak kadar kaynağa ulaşılamıyor. CINEJ maddesine gelirsek de gerekli noktaların taşımasını gerçekleştirdim zaten. Ancak o madde özelinde diğer üyeler ile bir tartışma yürütülmesi gerekiyor. O sebeple şimdilik orası için de bir işlem yapmaya gerek yok. Hong Kong ve Pittsburgh üniversitelerini de inceledim. Bir sıkıntısı yok şimdilik. Hong Kong maddesine bir görsel ekledim ancak daha ayrıntılı bir zamanda bir kaç görsel daha ekleyebilirim. Ve tabi Pittsburgh üniversitesi için de.
Sinema ile ilgili projeye de [Vikiproje:Sinema/İş birliği projesi/2018/Ekim Buradan] katılabilirsiniz. :) --Pragdonmesaj 11.50, 30 Ekim 2018 (UTC)[yanıtla]

Çok teşekkür ederim:-) SevgilerOznurkazanci (mesaj) 15.21, 30 Ekim 2018 (UTC)[yanıtla]

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Özgün Yıldız
Bu yıldız sizin için. Yardımınız için çok teşekkür ederim. Oznurkazanci (mesaj) 15.27, 30 Ekim 2018 (UTC)[yanıtla]

Dil maddeleri[kaynağı değiştir]

Merhaba Pragdon, İBP'de bu hafta ilgini çekeceğini sandığım bir proje var. Bir göz atarsan sevinirim. Mukaddimeileti 11.04, 5 Kasım 2018 (UTC)[yanıtla]