Kullanıcı mesaj:Lighterside/Arşiv

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

9 Haziran 2005 - 30 Ağustos 2006

En miljon har inte råd med tandvård LO-rapport: Unga kvinnor särskilt utsatta

Var tredje ensamstående kvinna bland LO:s medlemmar har inte råd att gå till tandläkaren. I stort sett alla prisökningar på tandvård de senaste åren har lastats över på de enskilda patienterna. Det skriver LO i en ny rapport och kräver en omfattande tandvårdsreform. Mejla oss Hur har du drabbats av den dyra tandvården? Berätta din historia.


Ensamstående kvinnor, socialbidragstagare, arbetslösa, förtidspensionärer, utrikesfödda och andra med mycket ont om pengar har inte råd att gå till tandläkaren.

Det visar LO i en ny rapport som förbundet presenterade idag på torsdagen. 1999 släppte regeringen priserna på tandvård fria. Då ökade priserna kraftigt. Det första året blev det över 16 procent dyrare att gå till tandläkaren, sedan dess har det ökat varje år med mellan över tre procent till över åtta procent.

 Löständer

De enskilda patienterna har fått betala så gott som hela prisökningen. För dem som inte längre har råd att betala tandvården har priset varit dåliga tänder, värk, tandlossning.

I en artikel på DN Debatt skriver LO:s avtalssekreterare Erland Olauson idag: "Drygt en miljon avstår helt eller delvis från tandvård, de flesta för att de inte har råd. Nära 15 procent av den vuxna befolkningen i Sverige uppger att de under 2002-03 varit i behov av tandläkarvård utan att söka vård." För den som inte har råd att gå till tandläkaren kan konsekvenserna bli svåra och på längre sikt blir kostnaderna för att laga tänderna helt oöverkomliga.

Klasskillnader

Litet senare i debattartikeln beskriver Olauson ett typiskt sådant fall: ”En av dem som skrivit är Monika, en 43-årig kvinna som gått till tandläkaren och skött sina tänder hela sitt liv. Nu har hon drabbats av tandlossning. Tandläkarna säger att det bara finns en möjlighet om hon inte vill ha löständer, och det är att dra ut alla hennes tänder och sätta in titanimplantat. Det skulle kosta över 100 000 kronor och är som alla förstår en omöjlighet för henne och väldigt många andra.”

Erland Olausson liksom LO:s utredare som skrivit rapporten ”Laga hålen i tandvårdsförsäkringen”, Åsa Forssell, anser att tandvården i Sverige idag visar på tydliga klasskillnader.

Behovet ska styra

LO anser att samma avgiftssystem som gäller för övrig hälso- och sjukvård även ska gälla för tandvården.

Idag får unga gratis tandvård till och med det år de fyller 18 och 2002 införde regeringen vissa subventioner på tandvårdspriset för ålderspensionärer över 65.

Nu vill LO förändra reglerna för ersättning så behovet ska styra, inte åldern. Förbundet vill se en kraftig satsning på en tandvårdsreform som även om den kostar många skatteslantar, ska skapa lite rättvisa ifråga om tandstatus mellan de ekonomiskt svaga och andra.

// Sertab 12:08, 9 Haziran 2005 (UTC)


Selam Zeynep,

Valla konuya takintim yok, sadece bilgiyi korumaya calisiyorum. Bilmem eksi sozlugun tartisma bolumunu okududun mu? Ben genelde eski durumuna geri getirmeye casliyorum. Bazilari tumden silinmesinden yana. Senin de fikrini alamakta zarar yok tabii.

Saygilar, Citrat 17:56, 19 Haziran 2005 (UTC)

Sozluk tanimlari konusunda Ozgur ile ufak bir dialogtan sonra tanimlarin kalmasina ama deyimlerin yeni bir baslik altinda acilmamasini uygun gorduk. Tabii senin veya baska kisilerin de fikrini bekleriz.

Dolayisiyla vesveseye düşmek gibi deyimleri kendi basliklari altina alirsan iyi olur, (Vesile ve digerileri icin de oyle).

Saygilar, Citrat 17:05, 20 Haziran 2005 (UTC)

ayrica kelimelerin cumle icinde ornek kullanimi da makale yerine sozluk havasi veriyor. Sozluk formatinda girmek istedigin basliklari VikiSozluk'te girmeni oneririm. Boylece iki ansiklopedi ile sozluk arasindaki cizgiyi cekmis oluruz. --Özgürmesaj 14:29, 21 Haziran 2005 (UTC)


"Sozluk tanimlari konusunda Ozgur ile ufak bir dialogtan sonra tanimlarin kalmasina ama deyimlerin yeni bir baslik altinda acilmamasini uygun gorduk" demişşisinz. Ancak sözcüğün sonuna gelen ek/yardımcı fiil ya da başka bir kelime bazen o sözcüğün anlamını tamamen değiştirebilmektedir. Bu nedenle ayrı başlık halinde açılarak kök kelimeye link verilmesinde yarar olduğunu düşünüyorum. Nacizane fikrim tabi :)--Zeynep 14:28, 21 Haziran 2005 (UTC)

Zeynep, baglantilarla anlam kayabilir ama Kan orneginde oldugu gibi bir cok kelime de tureyebilir. Hepsine ayri baslik vermek bilgi daginikligina yol aciyor... Ancak, baglanti verdigin her bir ek icin bir iki satirdan daha cok bilgi gireceksen (tarihcesi, kullanim ornekleri, deyimin farkli anlamlari, grameri) ; o zaman herhalde kimse itiraz edemez. Ancak bu hali ile bir satir icin linklere bolmek dogru degil.

Citrat 14:45, 21 Haziran 2005 (UTC)

PS: Bu arada benim tanitim tanitim saydamin basina yazmissin mesaji, tartisma bolumune yazarsan sevinirim.

Zeynep, eline saglik guzel olmus. Yaptigin degisiklikler icin ufak bir aciklama yazarsan "ozet" bolumune geri donup incelerken herkes icin kolay olur. Bazen ben de unutuyorum ama sonradan yararli oluyor.

Ben hizini kesmeyeyim, 15:54, 24 Haziran 2005 (UTC)

Filozof ile Felsefeci'nin farki[kaynağı değiştir]

Sen bu konuya daha yakinsin. Filozof ile Felsefeci'nin farki nedir? Bu kategoriler birlestirelim mi?

http://tr.wikipedia.org/wiki/Category:Filozoflar
http://tr.wikipedia.org/wiki/Category:Felsefeciler

Citrat 14:48, 29 Haziran 2005 (UTC)

Duzeltme: Hmm ben sormusum, Ozgur'un sayfasinda cevaplamissin. Bu haberlesmeleri takip etmesi zor olmaya basladi.


O zaman Felsefecileri Filozof'larin alt kategorisi yapsak? mantikli degil mi?

Citratmesaj 15:10, 29 Haziran 2005 (UTC)

Yazina Imza atmamissin.

Silme protokolu[kaynağı değiştir]

Su "silme kriterleri" hakkinda fikir belirtmek ister misin? (benim ve Ozgur'un tartisma sayfalarinda yazismalar var).

Citratmesaj 15:42, 29 Haziran 2005 (UTC)


Vikipedi:Politikalar ve yönergeler ve Sayfa silme kriterleri tartışma sayfalarina katılırsanız sevinirim. Citratmesaj 5 Temmuz 2005 06:32 (UTC)

Cinsel tanimlamalar[kaynağı değiştir]

Cinsel tanimlamalara "aseksüel"i de ekleyip tamamla istersen ve onlara bir uygun gordugun kategori acalim. Degisik yazilimlarini #REDIRECT etmek mantikli olur makalelerin bulunmasi ve degisik izimlerele linklenleri acisindan.

Citratmesaj 13:39, 30 Haziran 2005 (UTC)

Cakcuku silmişsin tartişmada ornek gostermeme rağmen.

Ben senin yazilarina cesitli #REDIRECT ekliyorum, umarim sakincasi yoktur. Eksik gordugunu tamamlarsan sevinirim. Bu arada karsima Homoseksüel diye "ayri" bir baslik cikti, ilgine.
Citratmesaj

Yoneticilik basvurusu yaptigini gordum. Normal de o sayfaya eklemek yeterli ama kullanicilari yonetici yapma yetkisi burokratlara ait. Ve bizim de tek burokratimiz var o da Volkan. Volkan'da pek ugramiyor. O yuzden beklemeler oluyor. Eger beklemeye tahammul edemezsen meta.wikipedia.org ta basvuru yapabiliyorsun. Ben de zaten burokratlik almak icin basvurdum Volkanin yoklugunda isleri cevirebilmek icin.

Tabiki isin bir de kabul edilme yonu var. Basvurudugun sayfa da yazili oldugu gibi kisinin guvenilir oldugunu calismalariyla gostermesi ibaresi var. Ayrica wikipedia sistemine de iyice hakim olmasi diger kullaniclara yardim edebilmesi acisindan onemli. Kisisel onerim sen daha 1 aylik vikipedist olaraktan yoneticilik basvurusu icin biraz daha beklemendir. Tabiki bir de niye yonetici olmak istedigin sorusunun cevabi da onemli. Bol sans. --Dbl2010mesaj 17:37, 30 Haziran 2005 (UTC)

Bir bayanin yoneticiler arasinda bulunmasini cok isterim, degisik bir bakis acisi olacaktir ancak Ozgur'un dediklerine de katiliyorum. Bence makale katki sayisindan cok yaklasimin onemli. Kolay gelsin!

Citratmesaj 4 Temmuz 2005 15:44 (UTC)


  • Zvishavane'deki resimleri bir daha degerledir istersen (tartismaya bak)
  • Rastafarianizim'deki -izim son eki -izm olacak, degistirdim.
  • Antakya, Hatay'i Antakya'ya yonlendirmissin. Ilce, il seklinde bir format uyguluyorum. Kategori
  • Cinsel yönelim ve kimlik kategorisini "Cinsellik" seklinde ve onun altinda "Cinsel kimlik" altinda toplasak?

Citratmesaj 4 Temmuz 2005 15:44 (UTC)

  • Zvishavane'deki haritayi cikarmamissin, ben kaldirdim ve haritayi da silinecekler kategorisine koydum.
  • (İlçe,il) şeklinde bir formati'nda karsiklik yok. (ilce)->(İlçe,il)'e yonlendiriliyor zaten. Ayni isimde olan baska ilce yada kavramlar sozkonusu oldugunda da "Anlam_ayrim" sayfasi olusturuluyor. Yani Cankaya'ya bakan Cankaya'yi bulacak. Ilce'yi yazan yalin ilce ismi ile basladigindan, ilce'den (ilce, il) formatina yonlendiriyorum. Antakya'da ilce oldugu icin buna tabii. Daha iyi bir organizasyon fikrin varsa dinlemeye hazirim.
  • Fazlamesai.net'in reklam tanimlarina giren bir web sitesi oldugunu hatirlatmak isterim. Reklamlarin silinmesi kabul edilirse, sayfa silinip bir baska sayfaya baglanti olarak konabilir (bkz tartismalari). Her ne kadar Eksi Sozluk bence ayri bir kategori ise (web sitesinin tarihcesi, basarailari vs. icerdiginden) eger topluca karar verilirse o da gider.
  • Hemen silinmesini onerdigin Rastafarianizim'in bir zaman icinde hic bilgi olmadigini, ama biri isim yazdi diye bu sayfayi doldurdugunu hatirlatmak isterim. Keze Cak cuk benim ne ilk, ne de son ornegim bu tur yazilardan.

Citratmesaj 5 Temmuz 2005 15:26 (UTC)

Burokrat olmam konusunda destek verdigin icin tesekkurler. :) --Dbl2010mesaj 6 Temmuz 2005 14:06 (UTC)

Ansiklopedik[kaynağı değiştir]

Selam Zeynep, bir konuya dikkatini cekmek istedim. Girdigin bazi makaleler kisa da olsa sonucta bilgi icerdigi icin onemli. Fakat maddesel veya sadece kelime seklinde girmek yerine biraz daha cumle gibi girebilirsen daha iyi olur. Oyle cok buyuk degisiklikten bahsetmiyorum. Mesela kalem basligina Yazi yazmaya yarayan gerec yerine yazi yazmayi saglayan bir gerectir. demek gibi. Boylece sozluksel anlatimdan biraz kurtulmamizi saglar. Tabiki gonul isterki daha genis yazabilelim ama oldugu kadar simdilik. Iyi calismalar. --Dbl2010mesaj 8 Temmuz 2005 13:31 (UTC)


Tekrar merhaba. Gormedigin umuduyla bahsetmek istemedim ve bekledim. Ama goruyorum ki farketmissin hakkindaki asilsiz iddiayi. Gonul isterdiki boyle birseye adin karismamis olsun ama olan olmus. Vikipediye katilimlarinla cok yarali olan bir kisisin. Bu tur olaylarin uzucu oldugunu ve motivasyon kaybettirdigini biliyorum ama umuyorum ki bu seni etkilemez ve vikipedi ye katkilarina ayni hizda devam edersin. Bu ansiklopedi hepimizin. Boyle bir duruma maruz kaldigin icin uzgun oldugumu belirtmek istedim. Yeni katkilarini heyecanla bekliyorum. --Dbl2010mesaj 13:26, 11 Temmuz 2005 (UTC)

iller, ilçeler, kentler[kaynağı değiştir]

İl, ilçe ve kent makalelerinin ele alınışı ile ilgili görüşlerimi Tartışma:Türkiye'nin illeri sayfasında yazdım. Zamanınız olduğunda göz atabilirseniz sevinirim. Sevgiler. Allison connors 10:47, 17 Temmuz 2005 (UTC)

şair şiir edebiyat sanat[kaynağı değiştir]

Selam zeynep, şairlerden şiir ve edebiyat kategorilerini çıkardığımı görmüşsündür. Tekrar eklediğini görünce neden öyle yaptığımı açıklama ihtiyacı gördüm. Kategorilere bakarsan Edebiyat sanatın alt kategorisi. Şiir edebiyatın alt kategorisi. Şairler şiirin alt kategorisi. Türk şairler şairin. Ya da daha resimsel olarak:

Sanat--->Edebiyat--->Şiir--->Şairler--->Türk şairler
            |          |                    |
            --------------------------------------------- Ayten Mutlu

Sağdan sola gidildikçe küme büyüyor. Dolayısıyla eğer her şairi edebiyat şiir başlılarına da eklersek o kategoriler eklenecek diğer makalelerle birlikte çok büyük bir liste haline dönüşecektir. Ve de zaten üst kategorilere gitme imkanı da olduğu için o kategorileri eklemek gerekli değil diye düşündüm. Aksi taktirde Sanat kategorisini de eklememiz lazım. Benim fikrim bu. Sen ne düşünüyorsun?--Dbl2010mesaj 12:47, 18 Temmuz 2005 (UTC)

  • Kategorilerin açıklama yazılarının 1-2 satırı geçmemesi konusuna kesinlikle katılıyorum. Ayrıca ben listelemelere de karşıyım. Zaten makalesi olan başlıklar kategoriler altında otomatik listeleniyor. Makalesi olmayan başlıkların listelenmiş olması pek fazla fayda sağlamaz gibi geliyor. Ben bir kaç kere bir makale altında yazı olmadan listelenmiş maddeleri kategori yazısına kopyalamaştım. Bunu yaparken ki amacım şuydu. İlk olarak sadece listeden oluşan bir makale olamazdı bana göre ve onun kalkması lazımdı. Fakat listenin kaybolmasını da istemiyordum. Ben de tuttum kategorinin açıklama yerine koydum listeyi. Sonra da listede olan herhangi birinin makalesi yaratılırsa ve o kategoriye eklenirse adı aşağıda da belireceği için üst listeden silinir diye düşündüm. Böylece örnek olarak Türk şairler kategorisinin ilk (üst) kısmı Vikipedi'de makalesi olmayan şairleri alt kısmı makalesi olanları gösterecekti. Zaman ilerledikçe şairler ile ilgili makaleler yaratıldıkça üst liste küçülürken alt liste büyüyecek ve en sonunda sadece alt liste kalacak.
  • Ayten Mutlu'nun 3 kategoride de bulunması aslında dediğin gibi az bilgili kullanıcıya faydalı olabilir. Makale açısından bakınca haklısın. Ama kategori açısından bakınca; benim tek kaygım örnek olarak edebiyat kategorisinin ileride çok büyük bir listeye dönüşmesi. Mesela A harfine baktığında hem "Ayten Mutlu" olacak hem "aruz" olacak hem "anderson'dan masallar (kitap)" ve belkide onlarca daha başlık. O durumda biraz işler zorlaşabilir diye düşündüm. Bu konu da biraz daha fikir alışverişinde bulunabiliriz en doğrusunu bulmak için.
  • Ahh evet, kategorilerin dağınıklığı konusunda haklısın. Elimden geldiğince uğraşıyorum düzeltmeye. Malum kullanıcı geliyor 3-5 gün takılıp daha kategori yapısını görmeden ya da daha tam anlamamışken kategorilere ekliyor. O yüzden bir kategori karmaşası çıkıyor. Bizler düzeltecez yine. Başka çare yok.
İyi çalışmalar. --Dbl2010mesaj 15:08, 18 Temmuz 2005 (UTC)


selamlar.. ben de bu kategorilere taktım son 1-2 gündür..özgür'e katılıyorum bu konuda.. bence bir başlığı aynı kategorinin üst kategorisine de eklemek sadece karışıklık yaratıyor.. belki şu anda konu sayısı az diye gereksiz gözükebilir bu ama bu şekilde devam ederse ilerde çok daha büyük bir karmaşa yaratacak.. bunun dışında kolaylık sağlayacak başka yöntemler var, örneğin fizikçiler kategorisinin hem bilim adamları kategorisinin içinde hem de fizik kategorisinin içinde olabilmesi gibi.. tam hiyerarşik bir ağaç yapısı yok başka bir deyişle, onun yerine dalları birbiriyle kesişebilen ağaçlar olarak düşünülebilir.. şöyle açabilirim: bir başlığın bağlı olduğu ikinci/üçüncü kategorileri seçerken kategori ağacında sadece 'yukarı' çıkmak yeterli değil; başka bir yoldan 'aşağı' da inmek gerekiyor. verdiğim örnekteki gibi, her "fizikçi", "bilim adamı"dır (kategori ağacında yukarı hareket), her "bilim adamı" da "kişi"dir o yüzden "fizikçi"ye hem "bilim adamı" hem de "kişi"yi bağlamak gereksizdir, ancak "fizik" kategorisine gelmek için "fizikçiler"-->"bilim adamları"->"fen bilimleri" kategorisine çıkıp sonra "fen bilimleri"-->"fizik" şeklinde aşağı inmek gerekiyor.. bu geçerli bir yol.. kullanıcılar da bu şekilde navigasyona alışmalı bence, iki tıklamadan tasarruf etmek için biz ansiklopedinin yapısını bozmamalıyız, derim ben.. --Spas 05:23, 20 Temmuz 2005 (UTC)

Cinsel yönelim ve kimlik[kaynağı değiştir]

Merhaba gene ben. Category:Cinsel yönelim ve kimlik oldukça kapsamlı bir kategori oldu. Acaba o kategoriyi de bir üst kategoriye ekliyebilirmisin. Tüm ordaki makaleri yazan kişi olarak o kategorinin hangi kategoriye (ya da kategorilere) ait olması gerektiğini bileceğinden eminim. Bu arada Türkçe dosyamız artık kullanımda. category: yerine kategori: image: yerine resim: kullanabilirsin. kolay gelsin --Dbl2010mesaj 13:37, 19 Temmuz 2005 (UTC)

Merhabalar. Şu Christopher Street Day sayfasına bir şekil verirsin boş zamanında diye düşündüm. Ayrıca Türkçe bilinen bir adı var ise onu da düzeltirsen memnum olurum. İyi çalışmalar. --Dbl2010mesaj 10:16, 30 Eylül 2005 (UTC)

Lütfen Polonyalı sayfasının tartışma bölümünü inceleyiniz. Selkem 18:43, 11 Kasım 2005 (UTC)

Neden bu makaleden "AIDS'e karsi zafer bayragini" ayirdigini aciklarsan sevinirim. Buyuk Vikipediler'de bu bayrak basliklari tek cati altinda toplanmis; konun butunlugu ve okunabilirligi acisindan daha iyi bir duzenleme gibi duruyor. Saygilar, Citrat 04:09, 16 Kasım 2005 (UTC)

Tekrar hos geldin Vikipedi'ye. Bayrak konusunda haklisin, escinsellerle ayni baslikta olmasi yanlis bir kani verir. Firsatin olursa aktif olan Vikipedi:IRC kanalı kanalina gir derim, bugunler oldukca aktifiz. Citrat 05:48, 16 Kasım 2005 (UTC)

Merhaba. Yurtdışında olduğunu söylemiştin. Aktif olduğun saatlerden yerini tahmin etmeye çalıştım çünkü biraz değişik geldi. Tahmin ettiğim yer avustralya. söylemek zorunda değilsin. benim ki sadece merak. --Dbl2010 03:12, 29 Kasım 2005 (UTC)

Neyse benim tahmin zaten saat dilimi olaraktı, tutturdum hehe. Sağol teklifin için ABD'de Türkiye'ye göre baya ucuz. Bu arada mesajına koyduğun Güney Kore limkine basınca farkettim, yönlendirmeye yönlendirilimiş. Artık konunun uzmanı sen olduğuna göre bir çaresine bakarsın. :) --Dbl2010 03:28, 29 Kasım 2005 (UTC)
evet abd de yaşıyorum. sormanda bir sakınca yok elbette. Burda doktora yapıyorum, çalışıyorum aynı zamanda. --Dbl2010 03:39, 29 Kasım 2005 (UTC)


kusura bakmayin ancak sanirim ilgili sayfada bir sorun oldugu icin tartisma kisminda herhangi bir yorum goremedim. sonradan yanlislikla silinmis de olabilir. rica etsem tekrar yazabilir misiniz?

(ha bu arada, makale'nin edit'e ihtiyaci oldugu muhakkak. mesela turkce klavyem olmadigi icin ing. klavye ile yazmistim. bu ve bunun gibi bir suru problem var. gucenmek bi yana simdiden tesekkur ederim elestiri ve onerileriniz icin. )

saygilar..

Dini makaleler[kaynağı değiştir]

Şu an için yapılacak doğrudan birşey yok. 2 gün önce üst üste girmeye başlamıştı yine, uyarı yaptık yine devam etti, ip'sini yasaklamak zorunda kaldım ama hergün devam ediyor. Dün hatta mesaj sayfamda sizin yazdığınızın hemen üstünde bir kullanıcı ile konuştum, bunları ekleyenler ile ilgili birisi ama cevabıma cevap vermedi. Uzlaşmacı bir şekilde çözmek istediğimizi nelerin yanlış olduğundan bahsettim ama tekrar cevap yok. En azından bir süre böyle devam edecek gibi, çünkü anonim kullanıcıların değişik iplerden girmek gibi bir şansı var. Yapılacak en güzel şey makaleleri en azından izleme listemize almak, tarafsızlaştırabildiklerimizi ve ansiklopedik hale getirebildiklerimizide getirmek. Kolay gelsin --Ugur Basak 08:48, 7 Aralık 2005 (UTC)

Ahmet Piriştina[kaynağı değiştir]

Pardon :) Zeynep, Piriştina'ya eklediğin 'Türk siyasetçiler' kategorisini farkında olmadan sildim. 'Belediye başkanları' 'Türk siyasetçiler' kategorisinin altında zaten. Piriştina 'nın da (maalesef) ülke çapında bir siyasetçi olmaya ömrü yetmedi. --cretanforever 03:02, 12 Aralık 2005 (UTC)

yöneticilik[kaynağı değiştir]

Ben Vikipedi:Yöneticiler sayfasında başvurunu düzenledim. O sayfadan başka bir başka yere bir yazı yazmana gerek yok. Benim mesaj sayfamda yazdığın açıklamayı oraya taşıyabilirsin herkes görür böylece. Çünkü kararı tek verecek ben değilim. Bol şans :) --Dbl2010 06:44, 21 Aralık 2005 (UTC)


Merhaba arkadaşım araklı sayfasında değiştirmemi istediğn nedir açıklarsan sevinirim acemiyim daha :)


Sevgili zeynep şimdilik değişikliğe gerek yok sayfayı Araklı,Trabzona taşıyabilirsin gerçi onuda ben yazdım ama neyse son hali araklı--da yazılı olanıdır.saygılar


Ya kusura bakma dert oluyorum ama galiba yanlışlıkla değiştirdim kullanıcı adını nasıl eski haline alıcam yani yönlendirme nasıl olucak zeynep :)


Sağol zeynep :) Önce bi Güzel kavrıyım wikipedia`yı sonra kendimle ilgili bir şeyler yazıcam bu arada bende geceleri internette ve burda olduğum için senin başını sık sık ağrıtıcam galiba şimdiden kusura bakma

Merhaba Zeynep. Ben aslında telif ibaresi koymadım sadece sil kategorisine düzenlemeler yaparken hem telif hem de sil şablonunlarından sil şablonunu kaldırdım. Telifli oldukları önceden başkaları tarafından belirtilmiş. Ama onlara katıldığımı da belirtmeliyim. Sitelerden doğrudan kopyala yapıştır yapılmış.

Olaya makalelerin gerekliliği açısından bakarsak bence de bu makalelerin vikipedi'de olması çok önemli fakat copyrigtlı biryerden alınması maalesef ellerimizi bağlıyor. İnternette yaygınlaşmasının sebebi diğer sitelerin umursamadan kopyalaması ve kanunların eksiklikleri nedeni ile ceza alınmamasından. Eğer Vikipedi'nin ilerisi için "baş" bir kaynak olmasını hedefliyorsak bence bu tür konularda taviz vermemeliyiz. Kanunlara saygılı olmamız ileride taktir ile ödüllendirilecektir diye düşünüyorum. Bir gün birisi kendisi derleyerek maddeleri girer umarım. --Dbl2010 06:56, 23 Aralık 2005 (UTC)

Hoşbuldum Zeynep ve teşekkürler. :) Shubifhummy 20:35, 25 Aralık 2005 (UTC)

Atom Bombası konusu hakkında[kaynağı değiştir]

Merhaba tekrar :) Atom bombası konusuna göz atarken, http://www.zamandayolculuk.com/cetinbal/atombomb.htm
link'inden birebir kopyalandığını gördüm. Telif hakkı içerir mi bilmiyorum, copyright ibaresi yok mesela. Sadece kaynak olarak link belirtilmesi yeterli midir? Telif konusuna çok hakim olmadığım için bir şey yapmak istemedim. İyi sabahlar. Shubifhummy 03:18, 26 Aralık 2005 (UTC)


Uyarin icin sagol, hala yeniyim bazi prosedurleri yeni yeni ogreniyorum. Bu arada saat dilimlerimiz birbirine yakin, Avustralya, Yeni Zelanda, ya da Dogu Asya'da bir yerde misin?

Selamlar Gumus

Ben Avustralya'dayim. Guney Kore'ye gitmek aklina nereden geldi, pek fazla Turk yoktur herhalde orada.

Selamlar Gumus

Ben de master yapiyorum, part time calisiyorum. Selamlar --Gumus 02:35, 27 Aralık 2005 (UTC)


Teşekkür ederim Zeynep; henüz yeni geldiğim için kurallarla alakalı fazla bir bilgim yok. İşin aslın kurallar sayfasına bakmama rağmen çok fazla bir şey anlamadım. Yaptığın uyarı için de ayrıca teşekkür ederim...

Propaganda Yapan Anonim Kişi[kaynağı değiştir]

  • Söz konusu arkadaşı 2 saatliğine engelledim, makaleyi de 1 saatliğine kilitledim ki arkadaş başka bir IP'den girse de değişiklik yapamasın. 1 saat sonra makalenin kilidi kalkacak, haber verdiğin için çok teşekkür ederim. Selamlar... - Kubra 08:48, 3 Ocak 2006 (UTC)

Sessiz/konuşmasız...[kaynağı değiştir]

Vikipedi'nin ilkeleri doğrultusunda, yaptığın bir işlemi tartışarak yapman gerekiyor.

Ben "Konuşmasız fimler" kategorisini açtığımda, tartışma sayfasına imzasız da olsa bir soru geldi, "Sessiz film olsa daha iyi değil mi ?" diye; ben de ona görüşlerimle yanıt verdim.

Senin de yapman gereken, bu konudaki görüşlerini açıkça tartışmandı; tartışma sayfasına hiçbir şey eklemeden kategori/makale silmek pek yakışıklı değil.

Ayrıca, aynı tartışma sayfasında belirttiğim gibi, Atlantis "sessiz film" olarak değerlendirilen bir film değil. Bunun için Wikipedia'daki "Silent film" girişine bakman ve internette ileri araştırma yapman fikiri verecektir.

"Sessiz filmler" (yani, bizdeki bu terime köken olmuş "silent films") tamamen başka bir kategori olarak elbette var olacaktır ama ne Atlantis bu kategoriye dahildir, ne de "konuşmasız filmler" olarak adlandırılabilecek ayrı bir kategori külliyen saçmadır.

--Doruk Salancı 07:04, 4 Ocak 2006 (UTC)

Estağfurullah; ne bir şiddet, ne de bir celal...[kaynağı değiştir]

"Sil" şablonunun üzerinde, silme önerisinin tartışma sayfasında belirtilmesi gerektiğinden bahsediliyor da ben onun için biraz heyecanlanmış olabilirim. Onun dışında bir saldırganlık hali söz konusu değildir.

"Konuşmasız filmler" gibi bir kategoriye bir makale gibi davranıp, bu kavramın açıklaması yapılıp, kaynak gösterilerek ve tartışma sayfasına yönlendirilerek bir kavram kargaşası gelişmesinin önüne geçilebilir. Aslında, bugün için üzerinde uğraşacağım iş bu olacak.

Şüphesiz, kategorinin varlığı da adı da hala tartışmaya açık ama göstermiş olduğum kaynakdaki filmlerin hiçbiri "sessiz film" ya da "sessiz sinema" başlıkları altına sokulmuyor, internette görebildiğim kadarı ile.

--Doruk Salancı 08:29, 4 Ocak 2006 (UTC)

Yöneticilik[kaynağı değiştir]

İyi bir yönetici olacağınızdan eminim , başarılar dilerim. Selamlar ----Selkem 02:31, 5 Ocak 2006 (UTC)

Gramer teklifiniz icin tesekkur ederim. Simdi iki surum var, eskisini iptal etmek gerekecek.

Resid Gulerdem 07:47, 5 Ocak 2006 (UTC)

Atlantis (film, 1991)[kaynağı değiştir]

Teşekkürler.

Skuba aşkımdan mıdır, bilemedim, pek bir uğraştım; hala da bitmedi.

Belki bu kadarına gerek yoktu ama... :-|

...Sağlık olsun.

--Doruk Salancı 01:02, 6 Ocak 2006 (UTC)

yöneticilik[kaynağı değiştir]

Sevgili Zeynep, yöneticilik olayının her gün aklımda olduğunu söyleyebilirim. Şu ana kadar negatif oy ile pek karşılaşmamıştık. Daha tam bir Kuralımız olmadığından biraz beklemek istedim katılım artarsa diye veya başka arkadaşlar müdahele ederse diye. Kendimce koyduğum bitiş tarihi 10 Ocak. (Son 3 aydır tesadüfen yöneticileri 10 u gibi atadık) Artılar ve eksilere baktığımızda oyları %87.5 ı nı aldığını gösteriyor. ayında onunda olayı sonlandıralım. --Dbl2010 08:32, 6 Ocak 2006 (UTC)

Mısır Ordusundaki amerikalı subaylar makalesinde siz başlığı bile taraflı bulmuşsunuz. Ayrıca makalenin ilk sürümüne baktım ve taraflı bir şey göremedim. Zaten sonra telif konusu da açıklanmış. Ruzgar 20:05, 6 Ocak 2006 (UTC)

Boş sayfalar[kaynağı değiştir]

Boş sayfardan neyi kastettiğini bilemiyorum tam ama bugün bir vandal geldi. Ve bir sürü boş sayfa üretti. Aslında içeriğinde çaktırmadan reklam koymuş. Ama sayfaya bakınca bomboş beyaz gözüküyordu. Onu kastediyorsan eğer boşver derim. Ama bizzat senin yazdığın sayfalar kaydedilmeden boş çıkıyorsa o sorun çok teknik bir sorundur. Biz müdahele edemeyiz. Ama emin ol kısa zamanda düzeltirler. (ben de böyle bir sorun olmadı) --Dbl2010 09:19, 6 Ocak 2006 (UTC)

Demek istediğini anladım. Bazen kayıt biligisi geç gidiyor herhalde. ama kayıt oluyor sonuçta. en fazla 10 saniye sonra bakınca sayfayı görebiliyorsun. --Dbl2010 12:09, 6 Ocak 2006 (UTC)

Hoşbulduk, Zeynep... İlgin için teşekkür ederim. Aylar sonra cevap verdiğim için de özür dilerim. --Oktay Poçan 05:57, 8 Ocak 2006 (UTC)

Merhaba Zeynep. Olanları takip ediyorum. Hak geçirtmem. Merak etme. Üzme kendini. :) --Dbl2010 01:31, 9 Ocak 2006 (UTC)

  • Biraz abarttım galiba , kapatıyorum konuyu.----Selkem 01:43, 9 Ocak 2006 (UTC)

Bayramınız kutlu olsun[kaynağı değiştir]

Kurban bayramınız kutlu olsun, hayırlı bayramlar.--Ugur Basakmesaj 22:01, 9 Ocak 2006 (UTC)

* Kurban bayramınız kutlu olsun[kaynağı değiştir]

  • Kurban bayramınız kutlu olsun, hayırlı bayramlar, Tanrı sizi korusun.Zentuk 00:14, 10 Ocak 2006 (UTC)

Yöneticiliğin kutlu olsun[kaynağı değiştir]

  • Başlıkta yazdığı gibi. :) Artık yeni sorumlulukların var. Kolay gelsin. — Dbl2010 07:31, 10 Ocak 2006 (UTC)
  • Hem Kurban bayramını hem de yöneticiliğini kutlarım, esenlikler dilerim (: - Kubra 09:37, 10 Ocak 2006 (UTC)
  • Hayırlı olsun, iyi bayramlar--ormanbotanigi 09:47, 10 Ocak 2006 (UTC)
  • Yöneticiliğiniz hayırlı olsun. Sizi önceden tanımadığım için oylamanıza katılmamıştım, ama görüyorum ki güzel şeyler yapıyorsunuz. Başarılar. → denisutkumesaj 12:37, 11 Ocak 2006 (UTC)
  • Geç oldu ama, yöneticiliğin kutlu olsun.--Ugur Basakmesaj 01:48, 15 Ocak 2006 (UTC)
  • Yönetici olmanızdan ötürü tebrikler. Saygılar. Metal Militia 20:55, 15 Ocak 2006 (UTC)
  • Yöneticiliğin hayırlı ve kutlu olsun  :-) --Zentuk 00:51, 16 Ocak 2006 (UTC)

silinecek olan telif şablonları[kaynağı değiştir]

Bunu geçen gün Özgür ile konuşmuştuk. Ben silelim demiştim o da olur demişti. (İkimizin mesaj sayfalarına bakabilirsin.) Ben aslında ona hatırlatmak için sil koydum hepsine. Zaten sen de görmüşsündür, hepsi İngilizce ve yaratıldıktan sonra hiç kullanılmamışlar. → denisutkumesaj 03:35, 13 Ocak 2006 (UTC)

Lisans Şablonlarının Silinmesi[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,

Denisutku şu an İngilizce olan tüm lisans şablonlarına (sanırım hepsine) sil koymuş. Aslında o şablonların İngilizce olması uzun süreden beri beni de rahatsız ediyor ama sonuçta bu şablonlar bir dosyanın telif durumunu göstermek için çok yararlı ve en baştan yapması, İngilizce var olanlarını tercüme etmekten daha zor olabilir. Hâli hazırda uğraştığım taslak tiplendirmesi projesinin yükü biraz kalkınca bu şablonları tercüme etmeye başlamayı planlıyordum, ama ne yazık ki araya işler giriyor. Ama gönlüm bu şablonların silinmesine de el vermiyor. Ayrıca bu tür büyük değişiklikleri (aynı veya benzer değişikliğin onlarca makaleye aynı anda yapılmasını) tartışmamız lazım sanırım. Yani bu şablonların silinmemesini düşünen, veya "tercüme etmeye başlayalım" diyecek kişiler çıkabilir. Bu nedenle rica etsem içinde sil şablonu bulunan bu lisans şablonlarını bir karar belirleninceye kadar silmesen? Bilmiyorum bu konuda ne düşünüyorsun, ama ben sadece böyle bir rica da bulunmak istedim (: Selamlar... - Kubra 11:56, 13 Ocak 2006 (UTC)

Muhammed Fethullah Gülen Hakkında[kaynağı değiştir]

Muhammed Fethullah Gülen Makalesini Tarikatlar kategorisine koyduğunuzu farkettim, tek başına kişileri tarikat olarak adlandıramayız. Günümüzde Nur hareketindeki liderler arasında Gülen için söylenebilecek şey ise onun en popüler olduğu. --Nurs 01:33, 16 Ocak 2006 (UTC)

Tamam, oldu. Peki son eklediğim bölümü geri getirebilir miyim? --Nurs 01:44, 16 Ocak 2006 (UTC)

ombl sayfası hakkında[kaynağı değiştir]

sayfayı olması gerektiği hale getirdim sanırım. yorumlarınızı beklerim. --Terapi 16:23, 16 Ocak 2006 (UTC)

Merhaba,Diplamat olduğunuzu gördümde sizede danışmak istedim.sero ile Irak konusunda biraz görüş ayrılığımız var.Bi yorumda siz yaparsanız sevinirim.Erdem Şenol 16:47, 16 Ocak 2006 (UTC)

Sevgili Zeynep, Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Büyük Locası maddesine göre oldukça tarafsız olduğunu düşünmekteyim maddenin. Bana göre olduğu gibi kalması gerekli. Üstelik Hermes'in yaptığı eleştiriyi de oldukça hoşgörüden ve iyi niyetten uzak buluyorum. Sevgiler, teşekkürler.--Terapi 12:48, 17 Ocak 2006 (UTC)

Bir kez daha düşündüm de giriş cümlesini değiştirme konusunda sanırım haklısınız. Ufak bir düzeltme yaptım. Yorumunuzu bekliyorum. Sevgiler. --Terapi 13:33, 17 Ocak 2006 (UTC)

Kullanıcı:81.215.119.54'ın erişimi neden durduruldu?[kaynağı değiştir]

Kullanıcı:81.215.119.54 erişimini neden 1 hafta durdurdun? Yanlış birisini durdurmuş olma, kullanıcının hiç bir katkısı görünmüyor çünkü. Bu arada bu tür ipler türkiyede ortak olarak kullanılıyor. Yasaklama yapacağın zaman fazla uzatma. Yoksa farklı kullanıcıların erişimleri durdurulmuş olur.--Ugur Basakmesaj 01:32, 18 Ocak 2006 (UTC)

günün makalesi[kaynağı değiştir]

Merhaba Zeynep. Günün makalesini değiştirmek için Vikipedi:Günün makalesi sayfasından 3 tanesini seçip Şablon:Ana sayfa dinamik içerik içine aktarıyorsun. Bu kadar basit. İsmi konusuna gelince. İlk tasarım yapıldığında hergün değiştirilir diye günün makalesi adı kondu ama tabiki katılım azlığı sebebiyle günlük değiştirmek ve her gün 3 makale bulmak biraz uğraştırıcı olduğundan işler yavaşladı. Tahmini değişme süresi 3 ila 7 gün. Tam olarak haftalık olduğunu söyleyemem. Bir kuralımız yok. Günün makalesi yerine seçme sayfalar falan diyebiliriz belki. --Dbl2010 02:36, 18 Ocak 2006 (UTC)

Cenap Şahabettin[kaynağı değiştir]

Cenap Şahabettin mi yoksa Cenap Şehabettin mi? (Soyadındaki ikinci harf). Madde içerisinde başlığı ile tutmuyor ve google arattığımda ikisi de nerdeyse eşit sayıda sonuç veriyor. Bu konuda bir bilgin olabileceğini düşündüm. Ayrıca hangisi yanlış sa ondan doğrusuna yönlendirme vererek ileride doğabilecek muhtemel bu sorunu da ortadan kaldırmış oluruz. --Dbl2010 03:05, 18 Ocak 2006 (UTC)

Zeynep, verdiğin haber pek keyifli ama bana kısa bir süre daha lazım. Bikaç günün iş yoğunluğu nedeni ile çok bölük pörçük uğraşabildim ve makalenin metninin geri kalanını şu an Word'de yazıyorum; bitmesine de az kaldı.

Yani, bugün tamamen ona yoğunlaşarak, akşama bitirmiş olurum.

Teşekkürler.

--Doruk Salancı 07:01, 18 Ocak 2006 (UTC)

Atlantis'le ilgili "kopya hakkı" sorunu...[kaynağı değiştir]

Zeynep, kolay gelsin...

Ben bu makaleyi büyük hevesle ve deniz canlılarına ait bol görüntülü bir şekilde yazdım ama şöyle birşey var: o resimleri (en baştaki DVD kapağı hariç) "Kaynak" bölümünde bahsettiğim DVD'den kareler yakalayarak elde ettim. Bu işi yaparken de "kopya hakkı" meselesini hiç düşünemedim.

Resimlerin hepsi 720 piksel uzunluklu tam karelerden 250 piksel uzunluklu hallerine küçültüldüler ve öyle makaleye yüklendiler. Ticari amaçlı olarak kullanılmıyor ve hatta filmin tanıtımına katkıda bulunuyor olmaları ve kaynaklarının da gösterilecek olması gibi şeyler bu görüntüleri kullanılabilir yapar mı, yoksa bunlar benim boş avuntularım mı ?

Silmem gerekirse de silerim ama bu da pek üzücü olur...

--Doruk Salancı 00:21, 19 Ocak 2006 (UTC)

  • Desteğine teşekkürler. Umarım başka kullanıcılar da senin gibi desteklerler ve itiraz gelmez. Bu noktada birşey danışayım: Spirit of Baraka sitesinde Atlantis ile ilgili sayfaya bakarsan, orada da benzer bir yaklaşımla (DVD vb.'nden kare yakalama) bol miktarda görüntü kullanıldığını görürsün. Sitenin en sonunda ise "Spirit of Baraka"nın kopya hakkının 2001-2005 için siteye ait olduğunu ve tüm diğer kaynakların kopya hakkının da orijinal sahiplerine (originators) ait olduğunu yazar. Bu adamlar bu kadar görüntü yayınlamayı nasıl başarıyor: hak sahiplerinden izin mi alıyor, yoksa sadece kaynak mı gösteriyor ?

selam Zeynep hayvan haslıkları yazmışsın heralde hastalıkları soruyorsun aslında özel isim değil ama Hayvan Hastalıkları olsa daha iyi olur.Bir de bi soru sormuştum herhalde görmediniz ,Irak'ın ismi ile ilgili şu an çift makale durumunda.Bizi aydınlatırsan sevinirim.--Erdem Şenol 02:56, 19 Ocak 2006 (UTC)

[değiştir] cevap Zeynep özel isim onlar ama ben ikinci ve sonraki kelimeler küçük harfla başlasın diye bi tartışma vardı ilk yazmaya başladığımda,o yüzden öyle yazdım.Düzelteyim o zaman.--Erdem Şenol 03:10, 19 Ocak 2006 (UTC)

Şimdi onları araştırıyordumda,mesela kuru dönem hayvancılıkta bir terim ve bendeki bütün kaynaklarda büyük, dolayısı ile öyle yazılması gerekiyor gibi. --Erdem Şenol 03:41, 19 Ocak 2006 (UTC)

[değiştir] Vikipedi:Engelleme politikası Kullanıcı:81.215.119.54 erişimini neden 1 hafta durdurdun? Yanlış birisini durdurmuş olma, kullanıcının hiç bir katkısı görünmüyor çünkü. Bu arada bu tür ipler türkiyede ortak olarak kullanılıyor. Yasaklama yapacağın zaman fazla uzatma. Yoksa farklı kullanıcıların erişimleri durdurulmuş olur.--Ugur Basakmesaj 01:32, 18 Ocak 2006 (UTC)

Shit diye bir başlık açıp altına "Fuck the Turks, Fuck, fuck, fuck, Fuck Turkey. I am greek I will fuck you" gibi ve buna benzer ifadeler yazmış. Sildim ve engelledim. --Zeynep 01:35, 18 Ocak 2006 (UTC) Kullanıcı engelleme ile ilgili Vikipedi:Engelleme politikası'na bir bak istersen. 1 hafta engellemek buradaki kurallara aykırı oluyor. Bu arada bana yazdığın mesajda biraz tepki hissettim, umarım yanlış hissetmişimdir.Kolay gelsin--Ugur Basakmesaj 14:32, 19 Ocak 2006 (UTC) Sevgili uğur yok tepki falan göstermedim kusura bakma. Biraz tepkili gibi olmuş cevap. Engelleme politikasına bakmıştım önceden. Genelde insanları engellememeye çalışıyorum aslında ama burası küfür edilecek, insanların emeklerini boşa çıkartacak bir yer değil. Daha dikkatli olurum. Sevgiler--Zeynep 00:55, 20 Ocak 2006 (UTC) Aynı şekilde bende engellememek isterim ama bazı durumlarda kullanmamız gerekiyor. Özellikle bazı maddelerde ve bazı şekillerde vandalizm yapıldığı zaman insan uzun süreli yasaklamak istiyor ama bu kuralı koyduk (en:wiki'den temel aldık aslında) en azından uymaya çalışalım ki birisi gelip bize daha siz koyduğunuz kurallara uymuyorsunuz demesin. Kolay gelsin--Ugur Basakmesaj 01:02, 20 Ocak 2006 (UTC) [değiştir] Gülen Demin Özgür'e de yazdıgım gibi Dün M. Fethullah Gülen makalesini Muhammed Fethullah Gülen makalesine yönlendirip kitledim. Hocaefendi başlığını sildim. Bugün de Gulen yazarak yeni bir başlık açılmışmış. Şimdi o başlığı Muhammed Fethullah Gülen'e yönlendireceğim. Bu adam Herkesi huzursuz ve rahatsız ediyor. Bir şeyler yapılamaz mı?--Zeynep 01:09, 20 Ocak 2006 (UTC)

Lighterside, bir öneri olarak Rgulerdem'den çalışmasına burada Kullanıcı:Rgulerdem/Fethullah Gülen devam etmesini rica ettim. Orada çalışarak en azından diğer kullanıcılara gösterme şansı var. Kolay gelsin--Ugur Basakmesaj 01:22, 20 Ocak 2006 (UTC) [değiştir] Vandalizm ve iftiralar Zeynep Vikipedi'yi korumak için ben elimden geleni 2 haftardır yapmaya çalışıyorum. Herkesin rahatsız olduğunun farkındayım ama kimse bulaşmak istemiyor sanırım. Biraz da hak veriyorum uzak duranlara çünkü bu güne kadar ben Vikipedi nedir anlatamadım kendisine ve sadece hakaret yedim. Ve bana karşı o kadar hakerete bir şey diyen olmadıkça güç buluyor. Napalım. Ben Vikipedi için savaşmaya devam. Vikipedi'ye bu olağanüstü durum karşısında ilgi gösterdiğin için teşekkirler. Bir yolunu buluruz. --Dbl2010 01:28, 20 Ocak 2006 (UTC)

[değiştir] Görüş bildirmeye çağrı Köy çeşmesinde Kullanıcı:Rgulerdem'in yöneticiliği kötü kullanma ithamlarına karşı görüş bildirme talebi başlığı altında görüş bildirme talebinde bulundum. Talep mesaj orda da belirtildiği üzere şu şekilde.

... yöneticilik fonksiyonlarını taraflı kullandığına dair 2 haftadır bitmek bilmeyen şahsıma karşı karalamalar ve başlıklar açılmakta. Bu CİDDİ İTHAMLAR karşısında sizleri özellikle de kuralları iyi bildikleri ve konuyu takip ettikleri için YÖNETİCİLERİ gelişen bu olayda yöneticilik fonksiyonlarında kötüye kullanma var mı yok mu ve yan tutuluyor mu, konusunda görüşlerinizi özgürce vermenizi talep ediyorum. Aksi takdirde bu tür başlıklar açılmaya defam edecek gibi. Bu konuyu açıklığa kavuşturalım. Teşekkürler. Kısaca bu ithamların doğru olup olmadığı konusunda yöneticilik müessesini geleceği için gerekli bir adım olarak gördüm bu konuda görüş bildirmeni rica ediyorum. Ortaya çıkan tabloya göre bazı konularda belki de değişiklikler yapmamız gerekecek. Vikipediyi yapısını bildiğin ve kuralları tanıdığın için bu mesajı ayrıca yazmak istedim. Elbetteki görüş bildirip bildirmemekte özgürsün.

Not: mesaj bırakmak istersen lütfen başlığın altında kırmızı yazıyla yaptığım açıklamanın hemen üstüne yap. Çünkü başlıkta sorduğum soruyla olan cevapların bir arada durmasını istiyorum. --Dbl2010 03:16, 21 Ocak 2006 (UTC)

[değiştir] Uyarınız için Teşekkürler Zeynep hanım ilginize teşekkürler, Düşüncem şu; ilk önce açıklamları girip ardından (daha sonraki zamanlarda) varsa eksikleri tamamlamak ve örneklemeleri tamamlamak. Diğer türlü "yahu ben neyi düzeltecektim?" gibi bir kargaşa yaşamam hiç olmazsa. Çünkü

girdiğim tüm başlıkları izlemeye alıyorum dolaysıyla takip etmem daha kolay olacaktır. Kaldı ki harf sırasıyla kayıt ettiğim için zaman içersinde kontrol etmem daha kolay gibi geliyor bana. Sevgi ve saygılar.

Diren 02:15, 23 Ocak 2006 (UTC)

[değiştir] Kafam iyice karıştı:))) neyse bu gecelik bırakayım yarın gerekli düzeltmeleri yaparım. Saat 4:20 ve yarın işe gideceğim. Bu işi sevdim :)

teşekkürler. herkese iyi geceler.

[değiştir] Sağol Zeynep Sıcak ilgine ve desteğine teşekkürler. Ben zaten çok rahat ve kendimden eminim Zeynep. Muhakeme yeteneği olan, olayların nereye çekilmeye çalışıldığının farkında, ve bu art niyetli emelleri en demokratik yoldan nasıl hallederizin çarelerine bakmaktayım. Benim o mini referandumu başlatmamım nedeni, bunca zamandır beraber bu proje için birşeyler yapmaya çalıştığımız arkadaşların ortalıkta dönen karalama kampanyası karşısında tepkisiz kalıp, olayın bu aşamaya kadar gelmesine kadar leyte veya aleyte görüş bildirmemeleri. Yoksa birçokları gelip gidecek böyle. Bu olaydan toplum ve yöneticiler olarak ders çıkaralım ki, bundan sonra gelecek "troll'lere" hazırlıklı olalım diyerekten gözlerini kapatan herkesin ilgisini oraya çekmeye çalıştım. İyi gelişmeler elde edeceğiz diye umuyorum. --Dbl2010 04:10, 23 Ocak 2006 (UTC)

[değiştir] imza Zeynep, imzalarda şablon kullanımına dair bazı önlemler aldılar bu ay içerisinde. Artık otomatik olarak şablonu yazdıramıyoruz. Hiç bir ayar işe yaramıyor. Her imza attığında elle şablonun ismini yazman lazım. Tek çare bu. İmzalarda şablon kullanmanın hem teknik hem de güvenlik açısından problemleri varmış. O sebeple daha yolun başındayken şablon imza olayına hiç başlama derim. Ben de bugün itirbari ile bıraktım. Ama şablonumu silemiyorum çünkü bir sürü yerde imzam var. Senin anlıyacağın şablon başa dert. --Dbl2010 02:29, 24 Ocak 2006 (UTC)

[değiştir] oylama silme Zeynep oyların üstünü çizerken, çizdiğin oyun başında bulunan # işaretinin yanına bir yıldız eklersen bitişik olarak, bu sayı olarak da oyu silecektir.

Örnek:

Geçerli Geçersiz Geçerli


Geçerli Geçersiz Geçerli [değiştir] Oylarla keyfi oynamayin!

Bir oylama oylamada oylar, oylama sonuclaninca degerlendirilir. Gecersiz olanlar iptal edilir. Oylama bitmeden onu yapamazsiniz.. Tesekkurler. Resid Gulerdem 03:29, 24 Ocak 2006 (UTC)

[değiştir] Gecersiz oy! Tanimi geregi bir oyun gecerli olup olmamasi, netice ile ilgilidir. Sizin yaptiginza yetkiyi istirmar dense de benim yaptigim yanlis degil. Tesekkur. Resid Gulerdem 03:36, 24 Ocak 2006 (UTC)

[değiştir] Kural nerede?

Sizin yaptiginiz yetki istismari ve vandalliktir. Benim yaptigi gercekleri soylemekten ibaret. Konulmus kurallar? Nerye konulmus bir gosterseniz?

Gecerli gecersiz oy, netice ile ilgilidir. Oylama bitmeden karar verilemez.

Her ne ise, sizinle ugrasacak vaktim yok. Bildiginiz gibi yapin... Resid Gulerdem 03:42, 24 Ocak 2006 (UTC)



Luen vandalliklariniza bir soz verin. Onceki fikir belirtmeleri gormuyor musunuz ayni sayfada? Resid Gulerdem 03:58, 24 Ocak 2006 (UTC)



Bir makale uzerinde ugrasiyorum su anda... Sizinle ugrasmaya vaktimi ayirmak istemiyorum. Saygili olursaniz saygi gorursunuz. Kurallari ihlal etmekle saygi goreceginizi dusunuyorsaniz inkisar-i hayale ugrarsiniz. Ben sana oylama kurallarini sormadim ki, yazmissin. Oylamanin bitmeden oylarin gecersiz sayilamayacagini konusuyoruz.

Ayni sayfada o kadar gorus serdedilmis, Dbl2010'da dahil, siz benim gorusumu vandalliyorsunuz, ayip degil mi?

Her ne ise, kolay gelsin... Sabirli gunume rastladiniz... Resid Gulerdem 04:16, 24 Ocak 2006 (UTC)

[değiştir] Engelleme politikası Bunu gelişen bir an önce gelişen kural ihlalleri ile ilgili yazmıyorum baştan belirteyim. Çok daha evvel yazacaktım unuttum. Yeni yönetici olduğundan dolayı belki tam bilmiyor olabilirsin diye, başta Vikipedi:Engelleme politikası Vikipedi:Koruma politikası olmak üzere Vikipedi:İlkeler ve kurallar sayfası bookmarklarında durması iyi olur. Büyük ihtimalle biliyorsundur ama yine de ben yazayım dedim. Suç işlendiğinde o sayfada bulunan yapılan suçu bulup, karşısında istenen ceza süresini uyguluyoruz. Ve mutlaka sebebini yazıyoruz. Bazen yeni gelenler yanlışlıkla vandalizm gibi gözüken değişiklikler yapabiliyorlar, onları ayırt etmek ve acemiliğine vermek gerekiyor. Bu arada imza şablonunu da konusunda düşüncelerin nedir? --Dbl2010 04:24, 24 Ocak 2006 (UTC)

[değiştir] Güldürü ? Stephen Chow ? Selamlar...

Her ne kadar "komedi" yerleşik bir terim olsa da Türkçe'de en az onun kadar yerleşik, pek güzel bir karşılığı da var, "güldürü" diye:

TDK'da komedi. "Güldürü filmleri" kategorisini de "Güldürü (komedi) filmleri ile ilgili Vikipedi makaleleri..." diye bir açıklama ile açmıştım.

Hem bu kategoriyi ve bir de "Stephen Chow'un yönettiği filmler" kategorisini, herhangi bir tartışmaya gerek duymadan, niye sildiğini anlamadım.

--Doruk Salancı 06:29, 25 Ocak 2006 (UTC)

Stephen Chow'un "Kung fu" filmini de girecektim ama vakit yetmiyor ki. Lakin, "Güldürü filmleri"ni bence geri getirelim: yönlendirme sayfaları ile komedi ile güldürünün aynı şey olduğunu göstermek çok rahat. Hatta, bir "güldürü ne demektir ?" makalesi açıp, "komedi" aramalarını oraya yönlendiririz ki, sorun çözülür. Bir başka seçenek de "Güldürü (komedi) filmleri" başlıklı bir kategori açmak olabilir. Henüz bakmadım ama eğer yoksa, ben bir güldürü/komedi makalesi üzerinde uğraşmaya başlayayım... --Doruk Salancı 07:00, 25 Ocak 2006 (UTC)


  • 1907universiteli fenerbahceliler birligi yonetim kurulunda olduğum için siteden bazı kaynaklar aldım ve yeni olduğum için yavaş yavaş vikipedi hakkında bilgi ediniyorum.Bundan sonra imla hatalarıma ve yazım kılavuzuna dikkat edeceğim.Uyarı için teşekkur ederim . --Erdinç ZAMAN 08:29, 01 Şubat 2006 (UTC)

Gerçekten de bu dünya üzerinde varolan tüm alfabeleri (Piktogramlar ve İdeogramları alfabe saymazsak) okuyabilirim.

Şöyle bir örnek vermek gerekirse,

Latin, Yunan, Ermeni, Süryani, Keldani, İbrani, Arami, Devanagri, Kiril, Tamil, Arap (ve tabii türevleri Fars, Osmanlı, Urdu vs.), Orhun, Uygur okuduğum harflerden sadece ufak bir bölümü.

Aslına bakılacak olursa bu heralde bir yetenek çünkü İlkokul 2. sınıfta arkadaşlarım heceliye heceliye okurken ben daha o yaşta 5 alfabede okur yazardım :-)

Yukarıda saydıklarımın dışında da bildiğim bir çok alfabe var tabi Ayrıca yukarıda saydıklarımın varyasyonları var mesela sadece İbrani Alfabesi'nde beş farklı alfabe varki birini bilen diğerini okuyamaz. Aynı şey Arami ve Süryani lehçeleri için de geçerli.

Ayrıca aynı alfabe farklı dillerde farklı okunabilir "Ch" nin İngilizce'de "Ç", Fransızca'da "Ş", Almanca'da "H" okunması gibi. Yine Batı Ermenicesi'nde "B" okunan harf Doğu Ermenicesi'nde "P", Sefarad Musevilerin "T" olarak okuduğu "ת" "Tav" harfi Aşkenaz Musevilerince "S" okunabilir. Tabii bunları da ezberlemek gerekiyor.

Ayrıca yukarıda saydığım alfabelerin dillerinin yarısını biliyorum diğer yarısına da konu hakkında fikir sahibi olacak kadar anlayabiliyorum.

Bu tamamen bir merak, bazılarına boş geliyor ama benim koşuma gidiyor.

Saygılar Wisdom 01:09, 6 Şubat 2006 (UTC)

Vikipedi:Hızlı silme kurallarını okudunmu artık bu kurallara göre hareket edilecek --ormanbotanigi 01:12, 6 Şubat 2006 (UTC)

Ksk isimli kullanıcı üç geri dönüş kuralını ihlal ettiği için cezalandırılması gerekmektedir, lütfen gereğini yapınız. tr.wikipedia.org/wiki/Vikipedi:Üç_revert_kuralı --85.103.190.11 00:45, 7 Şubat 2006 (UTC)

Hayır ben ihlal etmedim, bir arkadaşımla msn ortamındayken durumu farkettik, dikkat ederseniz iki farklı IP adresi var, kontrol ettiğiniz taktirde farklı şehirlerden olduğunu göreceksiniz. --85.103.190.11 00:49, 7 Şubat 2006 (UTC)

Steganografi[kaynağı değiştir]

Merhaba

Steganografi hakkındaki yazıyı tamamladım, yalnız bir bölümünde Le manyak dergisinde yayınlanmış ve müstehcen bir içeriğe sahip olabilecek bir yazı koydum (zira veri gizleme kapsamaına giriyor)

Eğer insanları rahatsız edeceğini düşünüyorsanız lütfen kaldırınız

Teşekkürler

S. Ali Tokmen http://ali.tokmen.com


Merhaba Zeynep. Korece'yi nerde ve nasıl öğrendin? Ben de kendi kendime öğrenmeye çalışıyorum. Bildiğin güzel kaynaklar varsa benimle paylaşır mısın? --İcelaktan 15:15, 9 Mart 2006 (UTC)

Başın sağolsun[kaynağı değiştir]

  • Başın sağolsun Zeynep, kendine iyi bak. --Ugur Basakmesaj 10:29, 15 Mart 2006 (UTC)
  • Başın sağolsun, sana ve ailene sabır, babana rahmet dilerim. Ne kadar ağır bir durum olduğunu biliyorum. Vikipediyle uğraşmak belki iyi bile gelebilir, bana öyle olmuştu. Ama sen nasıl hissedersen. Sevgiler. Eşref 10:45, 15 Mart 2006 (UTC)
  • Allah rahmet eylesin... - Noumenon 10:51, 15 Mart 2006 (UTC)
  • Başınız sağolsun ... - Habib.ustun 22:12, 27 Mart 2006 (UTC)
  • Başınız sağolsun Zeynep hanım. 16 19:22, 27 Mart 2006 (UTC)
  • Senin ve ailene baş sağlığı dilerim. Bu sene birçok arkadaşımın akrabalarından vefat edenler oldu. Ve onlar gibi üzülmemenizi diliyorum. Çünkü ölenle ölünmez. Kendine çok dikkat et. En azından sen moralini yüksek tut ve aileninkini düzeltmeye çalış. Tekrar başınız sağolsun. Başını ağrıttığım için kusura bakma. Korhanes 05/nisan
  • Yazdığınız notu yeni gördüm. Ne diyebilirim ki bu konuda sıra bize gelinceye kadar yaşamaya , güzel şeyler yapmaya çalışmalıyız ve o an gelince huzur içinde gözümüz arkada kalmadan dünyaya veda etmeliyiz .Başın sağolsun --nosferatü 12:45, 20 Nisan 2006 (UTC)
  • Zeynep Hanım, başınız sağolsun, size ve ailenize sabır dilerim; Allah rahmet eylesin.--Erdemsenol 22:48, 23 Nisan 2006 (UTC)

Tekrar hoşgeldin Zeynep :) Eşref 13:18, 15 Nisan 2006 (UTC)


Baş Sağlığı[kaynağı değiştir]

Seni hiç tanımasamda bir vikipedist olarak sana baş sağlığı diliyorum.Zaten benim bu sonbahar babaannem ölmüştü.Ve daha altı yaşındayken anneannem.Ve sana üzülme diyemiyeceğim.Ama tüm canlılar ölümü tadacaktır.--Simon Bolivar 12:46, 21 Nisan 2006 (UTC)

kitap kapakları hakkında[kaynağı değiştir]

merhabalar Lighterside bende sizinle aynı şekilde düşünüyorum ama yine de özellikle benim yerleştirdiğim kitap kapaklarını etiketlemek bundan sonraki yerleştirecekleriminde etiketli olmasına özen göstermek istiyorum. Beni asıl düşündüren otomobil sayfalarına yerleştirdiğim logolar ve otomobil resimlerini etiketlemek bir günümü buna ayırmak istiyorum ama nasıl olacak diye düşünüyorum. Bir konuda bana yardımcı olursanız sevinirim marka logolarına nasıl bir etiket koymam gerekiyor? biliyorsanız lütfen bildirirmisiniz? Şimdiden teşekkür ederim kolay gelsin--nosferatü 14:11, 22 Nisan 2006 (UTC)

  • Merhabalar,

Kayıtları incelerken fark ettim. Lütfen, VP:KP 6. madde gereğince, kullanıcı sayfanızdaki korumayı kaldırır mısınız? Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon 09:48, 27 Nisan 2006 (UTC)

Olası Seçenek...[kaynağı değiştir]

  • Şahıs vandalizm yapmadığı, Vikipedi'nin ansiklopedik yapısına ters ama tanımlı maddeler girdiği için, yapılabilecek tek şey topluluğun genel şikayeti ile şahsın engellenmesi mümkün olabilir. Nosferatü'ye yazdığım mesajı okursan... şimdilik senin şikayetin dahil gelen 3 şikayeti Vikipedi:Şikayet'te belirtebiliriz sanırım, eğer topluluk da aynı fikirdeyse gereği yapılır. İyi çalışmalar... - Noumenon 12:18, 27 Nisan 2006 (UTC)
  • Merhabalar,

VP:HS Maddeler #8 ile madde silirken, eğer maddenin yazarı bir kayıtlı kullanıcı ise, kullanıcı haberdar edilmelidir. Ayrıca söz konusu kuralı refere ederek sildiğiniz maddeler aslında o kurala girmiyor. Daha çok {{sözlüğe taşı}} eklenmesi gereken maddeler. Lütfen o tür maddeler söz konusu kuralla silmeyiniz. Maddeler #8 ile bir maddenin silinmesi için taraflı, yanlış/yorumlar bir yöne de sahip olması gerekir. Oysa sildiğiniz maddelerde bu tür bir şey yok, hatta tanımlayıcılık dahi var, yani bir kısmı Maddeler #1 ile silinebilecek tarzda ama çoğu {{sözlüğe taşı}} gerektiriyor. Sizin buraya gelemediğiniz günlerde silme politikaları baya geliştirildi ve çeşitli kurallar getirildi, ayrıca VP:EP de yenilendi. Bunlara bir göz atarsanız iyi olur, zira İngilizce Vikipedi'deki kurallar ve yenilemeler çerçevesinde, buradaki bazı ihtiyaçları da göz önünde tutarak önemli iyileştirmeler yapıldı. Tekrar hoşgeldiniz, teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon 13:13, 27 Nisan 2006 (UTC)

Selam Zeynep, maddeye komik bir resim eklemissin (yanilmiyorsam) ama alakasini anlayamadim. Zahmet olmazsa nedenini ogrenebilirmiyim? Citrat 13:17, 27 Nisan 2006 (UTC)

Kusura bakma, resim gecmisinde Erencexor'un ismini goremedim de gecmise dogru takip edince seni gorunce sorayim dedim (herhangi birsey ima etmis degilim).Erencexor'un yaptiklarina bakiyorum, deminden beri. Yaptiklarinin cogu geri alinmis; bence vandalizme giriyor. Kibarca defalarca uyarilmis; inat ederse blok edilmesinden tarafim. Citrat 13:46, 27 Nisan 2006 (UTC)
  • Sadece check-user'ler ip-kullanıcı kontrolü yapabilirler ve ne yazık ki check-user'imiz yok :/ - Noumenon 13:30, 27 Nisan 2006 (UTC)
  • Hayır, toplamda 25 oy çıkması gerekiyor ve tabii çoğunluğun pozitif olması. Fakat biz o gerekli 25 toplam oyu da çıkartamamıştık kimseye. Bir de kişiler görevi biraz büyütüp şahsi oy kullanmışlardı... sonuçta şimdilik bir check-user'imiz yok. Ama her zaman tekrar oylama yapılabilir. Tekrar yapmamamızın nedeni 25 oy çıkaracak kadar yeni üye gelmemiş aksine eski bazı üyelerin terk etmiş olmasıydı. Yani 25 oy çıkaracak topluluk ne yazık ki mevcut değildi. Şimdiki duruma bakılırsa belki tekrar deneyebiliriz, zira trafik arttı ve birçok yeni aktif üye var. Ama sanırım öncelikle eldeki birkaç sorunu gidermemiz daha sağlıklı olacaktır... zira biliyorsun özellikle telif hakları ile başımız dertte. Belki gelecek aya doğru bir oylama açılır... tabii şimdi açılsın diyorsan, açabilirsin zaman kısıtlaması yok yani :). İyi çalışmalar... - Noumenon 13:39, 27 Nisan 2006 (UTC)
Bir de "basin sozcusu" secilecek ama once su yonetici oylamasi bitsin derim. Citrat 13:46, 27 Nisan 2006 (UTC)


Hoşgeldiniz[kaynağı değiştir]

Zeynep hanım. Öncelikle başınız sağolsun. Yakınınızı kaybetmişsiniz anladığım kadarıyla. Ayrıca hoş geldiniz.--Baylan 13:42, 27 Nisan 2006 (UTC)

bunca telif hakkı tartışması devam ederken yönetici olarak sizin yapmanızı en hafifinden "üzücü" bolduğumu belirtmek isterim, saygılar.. Tembelejderha 16:48, 28 Nisan 2006 (UTC)

Pek hatırlamasam da Goethe maddesine zamanında telif şablonu koymuşum, siz de daha sonra şablonu kaldırmışsınız (aradan 5 ay geçmiş :), alt tarafta Kaynakça bölümünde "Goethe, Salah Birsel 1972" yazıyor, bu bir kitap mıdır, yoksa Salah bey Goethe`nin hayatıyla ilgili bir yazı kaleme almıştır da o mu kopyalanmıştır? Yahut Amatorceedebiyat bu yazıyı nete taşımıştır da oradan mı Vikipedi`ye kopyalanmıştır? Kısacası maddenin telif durumuna biraz daha açıklık getirirseniz sevinirim. Teşekkürler, iyi çalışmalar. 16 17:53, 28 Nisan 2006 (UTC) =============================================================================== Merhaba Zeynep Hanım,

Maddelere imza atma konusunda beni uyardığınız için teşekkür ederim. İmza atmadaki nedenim bir kullanıcının hazırladığınız maddelere imza atın diye mesaj bırakmış olması. Ayrıca yeni bir kullanıcı olmama rağmen yazdıklarımın okunuyor, düzeltiliyor ve güzelleştiriliyor olması hoşuma gidiyor.

Bahar 17:03, 3 Mayıs 2006 (UTC)

Zeynep hanım tebrik ederim. Durdurmakta geç bilr kalındı. Amacı vandalizm ve hakaret olan IP ler limitsiz durdurulamaz mı? İyi çalışmalar--Baylan 14:33, 4 Mayıs 2006 (UTC)


İmza atmamam konusunda beni uyardığınız için teşekkür ederim............deermişim. Ne teşekkürü, teşekkür falan etmiyorum, zaten hiç sevemedim ben bu Vikipedi'yi, HTML'yi almış biraz bozmuşlar olmuş sana Viki yazma dili, saçmalık. Üstelik özgür falan da değil, bir sürü yöneticinin olduğu bi ortam nasıl özgür olabilir ki? Hem madem özgür niye yazdıklarımın sonunu imzalayamıyorum ki? (Hoşuma giden tek şey imza olayıydı.) Mesela ben -ya da bir başkası- bir yazı yazdı diyelim, sonra biri gelip o yazıyı tamamen silip kendine göre değiştirdi (Herkes her sayfasıyı değiştirebiliyo nasılsa) bu özgürlük mü oluyo yani? Neyse kısaca ben bu Vikipedi olayına hiç mi hiç ısınamadım......Yok imza falan Mangatic

Vikipedi (Wikipedia) tanımı[kaynağı değiştir]

Aşağıdaki cümleleri Vikipedi maddesine eklediğim için erişimimi 24 saat engellemişdsiniz. Bu cümlelerin neresinde olumsuzluk, saldırı, karalama ya da aşağılama var, anlayamadım. Satranç da bir oyundur. Oyun olması, ciddiyetsiz olduğu anlamına gelmez. Ben oyun diye, satranca saygı duymamazlık etmem.

Benim gibi Vikipedi'ye farklı yaklaşan kişilerin görüşlerine de saygılı olmanız gerekmez miydi? Sanıyor musunuz ki, ben Vikipedi'ye hiçbir katkıda bulunmadım? Vikipedi üzerine görüşlerimi belirtmek de hakkımdır, sanırım.

Vikipedi maddesine eklediğim cümleler şunlardı:

"Vikipedi wiki ile yapılmış bir ansiklopedicilik oyunudur. Oyunun amacı, katılımcılarının elbirliğiyle çağdaş ölçülerde bir ansiklopedi oluşturmaya çalışmalarıdır. Oyuncuların her biri kendi ilgi alanlarında ansiklopedi maddeleri oluşturabilecekleri gibi, başka oyuncular tarafından oluşturulan maddelere de katkıda bulunabilmektedirler. Ayrıca Vikipedi oyuncuları, maddelerin içeriklerini tartışmaya açarak düşünce alışverişinde de bulunabilmektedirler."

========[kaynağı değiştir]

Zeynep Hanım,

Eklediğimiz bir maddenin aslında bir taslak olduğunu nasıl gösteriyoruz? Teşekkürler Bahar 14:03, 6 Mayıs 2006 (UTC)

İyi pazarlar Zeynep hanım. Petronas kulelerine kat. eklemişsiniz. Rica etsem Eyfel Kulesi'ne de ekler misiniz. Ayrıca Gökdelenler için bir kat. açılırsa daha güzel olur diye düşünüyorum. İyi çalışmalar--Baylan 09:51, 7 Mayıs 2006 (UTC) Teşekkürler, iyi pazarlar--Baylan 10:01, 7 Mayıs 2006 (UTC)

Kategori eklemeyi aslında biliyorum. Ancak hangi kat. uygun olur ona emin olamıyorum. Yada açtığım kategori hangi kat. alt kategorisi olur karar veremiyorum. Geçenlerde mesela kat. Peru açtım. Cascavlak ortada kaldı. Sağolsun birisi geldi de başka bir kategoriye bağladı. Neyse tekrar iyi pazarlar.-))--Baylan 10:08, 7 Mayıs 2006 (UTC)

=================================[kaynağı değiştir]

Sevgili Zeynep Hanım, Merhabalar yine ben Bahar 19:56, 8 Mayıs 2006 (UTC) Size bir soru soracaktım. Yaptıklarımızın eski hallerini silme olanağımız var mı? Teşekkür ederim.

Telif Beyonce[kaynağı değiştir]

Sevgili Ugur Beyonce maddesini elimden geldigince degistirdim. kimkimdirdekiyle pek bi ilgisi kalmadi. Kisilerin hayati fazla degisik sekilde anlatilamaz zaten. biraz daha oynarim uzerinde. calisma var koyacagim. telif ibarsini kaldiriyorum. Bu arada F-16 maddesinden telif ibaresini kaldirmissin ama hala google da baska sitede cikiyor. Sevgiler--Zeynep 12:40, 10 Mayıs 2006 (UTC)

Merhaba Zeynep, bir yerden kopyalanmış maddelerin basit değişiklikler ile telif sorunu ne yazıkki gitmiyor, bu konu telif hakları ile ilgili son tartışmada çok fazla tartılıldı. Birde buradan kontrol edebileceğin gibi şu an için bile en azından 234 kelime 1-1 aynı duruyor:) Bu gibi maddelere yapılabilecek en güzel şey. 1 paragraflık genel bir bilgi verecek şekilde kısaltılması. Konu ile ilgilenen kullanıcılar ekleyecektir ayrıntıları. F-16 konusunda haklı olabilirsin, ben şu an için sadece telif şablonunun olduğu kısımları çıkarttım, ama üst taraflarda şüpheli gelmişti tekrar bir kontrol ediyorum şimdi. Bu telif konusunda kötü adam oldum zaten:) Sevgiler --Ugur Basakmesaj 13:02, 10 Mayıs 2006 (UTC)
Düzensiz olan kısmın tamamı telifli imiş zaten. Tümünü temizledim şu anki hali daha okunur oldu. İlgin için teşekkür ederim. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 13:08, 10 Mayıs 2006 (UTC)

Sayın Lighterside, anlam ayrımı yapmayı henüz öğrenemediğim için yapamadım ancak He'ye eklediğiniz yerel kültür binlerce yıllık Ön Türkçe'den beri kalmış türkçe bir kelimedir de. Bir uygarlığın çevre eşyası ile olan ilişkisinin de kanıtıdır... Yerel kültür değil antik bir uygarlığın mirasıdır günümüze... İsmin yanına ekledğiniz yerel kültür sözcüğünü kaldırabilirseniz sevinirim.Teşekkür ederim.--LandSCape 04:45, 11 Mayıs 2006 (UTC)

Vikipedi'nin kardeş projesi VikiKaynak'ta sizin desteğinize ihtiyaç var.
Gerekli uyarı şablonları oluşturulmalı,

Sayfalar düzenlenmeli,
Maddeler kategorilenmeli,
Madde sayısı arttırılmalı,
Amacımız VikiKaynak'ın da Vikipedi gibi başvuru kaynağı olmasıdır. Şu anki katkılar çok yetersiz ve kişiseldir. Lütfen VikiKaynak'ta da topluluk oluşumuna destek olalım

--AbSar 14:46, 12 Mayıs 2006 (UTC)


Rgulerdem konusunda duyarlı olmaya çağırıyorum[kaynağı değiştir]

[Şikayet sayfamızda] Kullanıcı:Rgulerdem hakkında detaylı bir suç duyurusunda bulundum. İlgili sayfadaki metni değerlendirip, Vikipedi'ye gönül veren herkesin bu konuda duyarlı olmaya ve doğru olanı yapmaya çağırıyorum. Çok teşekkürler. --Dbl2010 18:39, 12 Mayıs 2006 (UTC)

Checkuser...[kaynağı değiştir]

  • Tabii gösterebilirsiniz, zaten aday olmayı düşünüyorum. Yalnız sanırım 2 aday ve checkuser gerekiyor... Uğur Başak daha önce aday olmuştu sanırım onu aday göstermek yine iyi olur. Yalnız bu sefer checkuser tanımını iyice yapmalıyız sanırım - insanlar bu görevi büyütüyor, oysa checkuser'lik manipüle edilebilecek bir konum değil tek yapabilecekleri şey IP karşılaştırması... geçen sefer oy kaybının nedenlerinden biri de buydu sanırım. İlgin için teşekkürler, oylamayı açabilirsin, iyi çalışmalar. - Noumenon 12:54, 13 Mayıs 2006 (UTC)

Resim:Venusfinal.jpg görüntüsüyle ilgili telif sorunu[kaynağı değiştir]

Resim:Venusfinal.jpg görüntüsünü yüklediğiniz için teşekkür ederiz. Görüntü, telif sahibi belirlenemez ve telif durumu açıklığa kavuşturulamazsa yakında silinecektir. Wikimedia Vakfı, Vikipedi'ye yüklenen görüntüler konusunda telif kanunu dolayısıyla çok duyarlıdır. (bakınız: Vikipedi:telif hakları).

Telif, genellikle nesnenin yaratıcısına, yaratıcının işverenine ya da telif hakkına sahip olan en son kişiye aittir. Görüntülerin telif bilgisi genellikle çeşitli şablonlarla belirtilir. Vikipedi'de 3 temel lisans vardır: açık içerik, kamu malı ve adil kullanım. Lütfen uygun şablonu Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasında bulun ve {{ŞablonAdı}} görüntü sayfasına yerleştirin.

Yüklediğiniz veya yükleyeceğiniz görüntülerde telif bilgisini belirtmeye lütfen dikkat edin. Bu önemli bilgiden yoksun görüntüler bir süre sonra silinecektir. Eğer bir sorunuz olursa, Vikipedi:Medya telif soruları sayfasında veya yöneticilere sormaktan çekinmeyin. Teşekkürler ve iyi çalışmalar. --Ugur Basak Bot 13:13, 15 Mayıs 2006 (UTC)

Resim:Serena williams wimbledon 2002.jpg görüntüsünü yüklediğiniz için teşekkür ederiz. Görüntü, telif sahibi belirlenemez ve telif durumu açıklığa kavuşturulamazsa yakında silinecektir. Wikimedia Vakfı, Vikipedi'ye yüklenen görüntüler konusunda telif kanunu dolayısıyla çok duyarlıdır. (bakınız: Vikipedi:telif hakları).

Telif, genellikle nesnenin yaratıcısına, yaratıcının işverenine ya da telif hakkına sahip olan en son kişiye aittir. Görüntülerin telif bilgisi genellikle çeşitli şablonlarla belirtilir. Vikipedi'de 3 temel lisans vardır: açık içerik, kamu malı ve adil kullanım. Lütfen uygun şablonu Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasında bulun ve {{ŞablonAdı}} görüntü sayfasına yerleştirin.

Yüklediğiniz veya yükleyeceğiniz görüntülerde telif bilgisini belirtmeye lütfen dikkat edin. Bu önemli bilgiden yoksun görüntüler bir süre sonra silinecektir. Eğer bir sorunuz olursa, Vikipedi:Medya telif soruları sayfasında veya yöneticilere sormaktan çekinmeyin. Teşekkürler ve iyi çalışmalar. --Ugur Basak Bot 13:13, 15 Mayıs 2006 (UTC)

Resim:Lindsay Davenport.jpg görüntüsüyle ilgili telif sorunu[kaynağı değiştir]

Resim:Lindsay Davenport.jpg görüntüsünü yüklediğiniz için teşekkür ederiz. Görüntü, telif sahibi belirlenemez ve telif durumu açıklığa kavuşturulamazsa yakında silinecektir. Wikimedia Vakfı, Vikipedi'ye yüklenen görüntüler konusunda telif kanunu dolayısıyla çok duyarlıdır. (bakınız: Vikipedi:telif hakları).

Telif, genellikle nesnenin yaratıcısına, yaratıcının işverenine ya da telif hakkına sahip olan en son kişiye aittir. Görüntülerin telif bilgisi genellikle çeşitli şablonlarla belirtilir. Vikipedi'de 3 temel lisans vardır: açık içerik, kamu malı ve adil kullanım. Lütfen uygun şablonu Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasında bulun ve {{ŞablonAdı}} görüntü sayfasına yerleştirin.

Yüklediğiniz veya yükleyeceğiniz görüntülerde telif bilgisini belirtmeye lütfen dikkat edin. Bu önemli bilgiden yoksun görüntüler bir süre sonra silinecektir. Eğer bir sorunuz olursa, Vikipedi:Medya telif soruları sayfasında veya yöneticilere sormaktan çekinmeyin. Teşekkürler ve iyi çalışmalar. --Ugur Basak Bot 13:13, 15 Mayıs 2006 (UTC)















Commons resimleri[kaynağı değiştir]

Zeynep merhaba! Commons'taki resimleri buraya yüklemeden, sanki yüklüymüşler gibi kullanabilirsiniz. Zaten onun için adı Commons :) iki resmi oradan kopyaladığınızı görünce bilgilendireyim dedim. iyi çalışmalar. denisutku msj 16:01, 15 Mayıs 2006 (UTC)

Resim:Pmad.jpg görüntüsüyle ilgili telif sorunu[kaynağı değiştir]

Resim:Pmad.jpg görüntüsünü yüklediğiniz için teşekkür ederiz. Görüntü, telif sahibi belirlenemez ve telif durumu açıklığa kavuşturulamazsa yakında silinecektir. Wikimedia Vakfı, Vikipedi'ye yüklenen görüntüler konusunda telif kanunu dolayısıyla çok duyarlıdır. (bakınız: Vikipedi:telif hakları).

Telif, genellikle nesnenin yaratıcısına, yaratıcının işverenine ya da telif hakkına sahip olan en son kişiye aittir. Görüntülerin telif bilgisi genellikle çeşitli şablonlarla belirtilir. Vikipedi'de 3 temel lisans vardır: açık içerik, kamu malı ve adil kullanım. Lütfen uygun şablonu Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasında bulun ve {{ŞablonAdı}} görüntü sayfasına yerleştirin.

Yüklediğiniz veya yükleyeceğiniz görüntülerde telif bilgisini belirtmeye lütfen dikkat edin. Bu önemli bilgiden yoksun görüntüler bir süre sonra silinecektir. Eğer bir sorunuz olursa, Vikipedi:Medya telif soruları sayfasında veya yöneticilere sormaktan çekinmeyin. Teşekkürler ve iyi çalışmalar. --Ugur Basak Bot 08:51, 16 Mayıs 2006 (UTC)

Resim:Picnic.jpg görüntüsüyle ilgili telif sorunu[kaynağı değiştir]

Resim:Picnic.jpg görüntüsünü yüklediğiniz için teşekkür ederiz. Görüntü, telif sahibi belirlenemez ve telif durumu açıklığa kavuşturulamazsa yakında silinecektir. Wikimedia Vakfı, Vikipedi'ye yüklenen görüntüler konusunda telif kanunu dolayısıyla çok duyarlıdır. (bakınız: Vikipedi:telif hakları).

Telif, genellikle nesnenin yaratıcısına, yaratıcının işverenine ya da telif hakkına sahip olan en son kişiye aittir. Görüntülerin telif bilgisi genellikle çeşitli şablonlarla belirtilir. Vikipedi'de 3 temel lisans vardır: açık içerik, kamu malı ve adil kullanım. Lütfen uygun şablonu Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasında bulun ve {{ŞablonAdı}} görüntü sayfasına yerleştirin.

Yüklediğiniz veya yükleyeceğiniz görüntülerde telif bilgisini belirtmeye lütfen dikkat edin. Bu önemli bilgiden yoksun görüntüler bir süre sonra silinecektir. Eğer bir sorunuz olursa, Vikipedi:Medya telif soruları sayfasında veya yöneticilere sormaktan çekinmeyin. Teşekkürler ve iyi çalışmalar. --Ugur Basak Bot 08:51, 16 Mayıs 2006 (UTC)

Resim:Akun.jpg görüntüsüyle ilgili telif sorunu[kaynağı değiştir]

Resim:Akun.jpg görüntüsünü yüklediğiniz için teşekkür ederiz. Görüntü, telif sahibi belirlenemez ve telif durumu açıklığa kavuşturulamazsa yakında silinecektir. Wikimedia Vakfı, Vikipedi'ye yüklenen görüntüler konusunda telif kanunu dolayısıyla çok duyarlıdır. (bakınız: Vikipedi:telif hakları).

Telif, genellikle nesnenin yaratıcısına, yaratıcının işverenine ya da telif hakkına sahip olan en son kişiye aittir. Görüntülerin telif bilgisi genellikle çeşitli şablonlarla belirtilir. Vikipedi'de 3 temel lisans vardır: açık içerik, kamu malı ve adil kullanım. Lütfen uygun şablonu Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasında bulun ve {{ŞablonAdı}} görüntü sayfasına yerleştirin.

Yüklediğiniz veya yükleyeceğiniz görüntülerde telif bilgisini belirtmeye lütfen dikkat edin. Bu önemli bilgiden yoksun görüntüler bir süre sonra silinecektir. Eğer bir sorunuz olursa, Vikipedi:Medya telif soruları sayfasında veya yöneticilere sormaktan çekinmeyin. Teşekkürler ve iyi çalışmalar. --Ugur Basak Bot 09:03, 16 Mayıs 2006 (UTC)

Resim:Nilgun.jpg görüntüsüyle ilgili telif sorunu[kaynağı değiştir]

Resim:Nilgun.jpg görüntüsünü yüklediğiniz için teşekkür ederiz. Görüntü, telif sahibi belirlenemez ve telif durumu açıklığa kavuşturulamazsa yakında silinecektir. Wikimedia Vakfı, Vikipedi'ye yüklenen görüntüler konusunda telif kanunu dolayısıyla çok duyarlıdır. (bakınız: Vikipedi:telif hakları).

Telif, genellikle nesnenin yaratıcısına, yaratıcının işverenine ya da telif hakkına sahip olan en son kişiye aittir. Görüntülerin telif bilgisi genellikle çeşitli şablonlarla belirtilir. Vikipedi'de 3 temel lisans vardır: açık içerik, kamu malı ve adil kullanım. Lütfen uygun şablonu Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasında bulun ve {{ŞablonAdı}} görüntü sayfasına yerleştirin.

Yüklediğiniz veya yükleyeceğiniz görüntülerde telif bilgisini belirtmeye lütfen dikkat edin. Bu önemli bilgiden yoksun görüntüler bir süre sonra silinecektir. Eğer bir sorunuz olursa, Vikipedi:Medya telif soruları sayfasında veya yöneticilere sormaktan çekinmeyin. Teşekkürler ve iyi çalışmalar. --Ugur Basak Bot 10:08, 16 Mayıs 2006 (UTC)


Resim:Betultariman.jpg görüntüsüyle ilgili telif sorunu[kaynağı değiştir]

Resim:Betultariman.jpg görüntüsünü yüklediğiniz için teşekkür ederiz. Görüntü, telif sahibi belirlenemez ve telif durumu açıklığa kavuşturulamazsa yakında silinecektir. Wikimedia Vakfı, Vikipedi'ye yüklenen görüntüler konusunda telif kanunu dolayısıyla çok duyarlıdır. (bakınız: Vikipedi:telif hakları).

Telif, genellikle nesnenin yaratıcısına, yaratıcının işverenine ya da telif hakkına sahip olan en son kişiye aittir. Görüntülerin telif bilgisi genellikle çeşitli şablonlarla belirtilir. Vikipedi'de 3 temel lisans vardır: açık içerik, kamu malı ve adil kullanım. Lütfen uygun şablonu Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasında bulun ve {{ŞablonAdı}} görüntü sayfasına yerleştirin.

Yüklediğiniz veya yükleyeceğiniz görüntülerde telif bilgisini belirtmeye lütfen dikkat edin. Bu önemli bilgiden yoksun görüntüler bir süre sonra silinecektir. Eğer bir sorunuz olursa, Vikipedi:Medya telif soruları sayfasında veya yöneticilere sormaktan çekinmeyin. Teşekkürler ve iyi çalışmalar. --Ugur Basak Bot 10:29, 16 Mayıs 2006 (UTC)

Resim:Semiha.jpg görüntüsüyle ilgili telif sorunu[kaynağı değiştir]

Resim:Semiha.jpg görüntüsünü yüklediğiniz için teşekkür ederiz. Görüntü, telif sahibi belirlenemez ve telif durumu açıklığa kavuşturulamazsa yakında silinecektir. Wikimedia Vakfı, Vikipedi'ye yüklenen görüntüler konusunda telif kanunu dolayısıyla çok duyarlıdır. (bakınız: Vikipedi:telif hakları).

Telif, genellikle nesnenin yaratıcısına, yaratıcının işverenine ya da telif hakkına sahip olan en son kişiye aittir. Görüntülerin telif bilgisi genellikle çeşitli şablonlarla belirtilir. Vikipedi'de 3 temel lisans vardır: açık içerik, kamu malı ve adil kullanım. Lütfen uygun şablonu Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasında bulun ve {{ŞablonAdı}} görüntü sayfasına yerleştirin.

Yüklediğiniz veya yükleyeceğiniz görüntülerde telif bilgisini belirtmeye lütfen dikkat edin. Bu önemli bilgiden yoksun görüntüler bir süre sonra silinecektir. Eğer bir sorunuz olursa, Vikipedi:Medya telif soruları sayfasında veya yöneticilere sormaktan çekinmeyin. Teşekkürler ve iyi çalışmalar. --Ugur Basak Bot 10:34, 16 Mayıs 2006 (UTC)

Resim:Semiha2.jpg görüntüsüyle ilgili telif sorunu[kaynağı değiştir]

Resim:Semiha2.jpg görüntüsünü yüklediğiniz için teşekkür ederiz. Görüntü, telif sahibi belirlenemez ve telif durumu açıklığa kavuşturulamazsa yakında silinecektir. Wikimedia Vakfı, Vikipedi'ye yüklenen görüntüler konusunda telif kanunu dolayısıyla çok duyarlıdır. (bakınız: Vikipedi:telif hakları).

Telif, genellikle nesnenin yaratıcısına, yaratıcının işverenine ya da telif hakkına sahip olan en son kişiye aittir. Görüntülerin telif bilgisi genellikle çeşitli şablonlarla belirtilir. Vikipedi'de 3 temel lisans vardır: açık içerik, kamu malı ve adil kullanım. Lütfen uygun şablonu Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasında bulun ve {{ŞablonAdı}} görüntü sayfasına yerleştirin.

Yüklediğiniz veya yükleyeceğiniz görüntülerde telif bilgisini belirtmeye lütfen dikkat edin. Bu önemli bilgiden yoksun görüntüler bir süre sonra silinecektir. Eğer bir sorunuz olursa, Vikipedi:Medya telif soruları sayfasında veya yöneticilere sormaktan çekinmeyin. Teşekkürler ve iyi çalışmalar. --Ugur Basak Bot 10:35, 16 Mayıs 2006 (UTC)

telif etiketleri[kaynağı değiştir]

Merhaba Zeynep, son değişikliklerde resimlere koyulan telif etiketlerine göz atarken bu dikkatimi çektide, telif etiketlerini doğrudan şablonun ismi ile kullanmak daha iyi olabilir. İleride şablonun içeriğinin değişmesi gibi durumlar için. Bazılarına şablonların içeriğini yüklediğini gördüm:) Bilgine. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 10:39, 16 Mayıs 2006 (UTC)

Resim:Vajina.jpg görüntüsüyle ilgili telif sorunu[kaynağı değiştir]

Resim:Vajina.jpg görüntüsünü yüklediğiniz için teşekkür ederiz. Görüntü, telif sahibi belirlenemez ve telif durumu açıklığa kavuşturulamazsa yakında silinecektir. Wikimedia Vakfı, Vikipedi'ye yüklenen görüntüler konusunda telif kanunu dolayısıyla çok duyarlıdır. (bakınız: Vikipedi:telif hakları).

Telif, genellikle nesnenin yaratıcısına, yaratıcının işverenine ya da telif hakkına sahip olan en son kişiye aittir. Görüntülerin telif bilgisi genellikle çeşitli şablonlarla belirtilir. Vikipedi'de 3 temel lisans vardır: açık içerik, kamu malı ve adil kullanım. Lütfen uygun şablonu Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasında bulun ve {{ŞablonAdı}} görüntü sayfasına yerleştirin.

Yüklediğiniz veya yükleyeceğiniz görüntülerde telif bilgisini belirtmeye lütfen dikkat edin. Bu önemli bilgiden yoksun görüntüler bir süre sonra silinecektir. Eğer bir sorunuz olursa, Vikipedi:Medya telif soruları sayfasında veya yöneticilere sormaktan çekinmeyin. Teşekkürler ve iyi çalışmalar. --Ugur Basak Bot 11:05, 16 Mayıs 2006 (UTC)

Resim:Genel.jpg görüntüsüyle ilgili telif sorunu[kaynağı değiştir]

Resim:Genel.jpg görüntüsünü yüklediğiniz için teşekkür ederiz. Görüntü, telif sahibi belirlenemez ve telif durumu açıklığa kavuşturulamazsa yakında silinecektir. Wikimedia Vakfı, Vikipedi'ye yüklenen görüntüler konusunda telif kanunu dolayısıyla çok duyarlıdır. (bakınız: Vikipedi:telif hakları).

Telif, genellikle nesnenin yaratıcısına, yaratıcının işverenine ya da telif hakkına sahip olan en son kişiye aittir. Görüntülerin telif bilgisi genellikle çeşitli şablonlarla belirtilir. Vikipedi'de 3 temel lisans vardır: açık içerik, kamu malı ve adil kullanım. Lütfen uygun şablonu Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasında bulun ve {{ŞablonAdı}} görüntü sayfasına yerleştirin.

Yüklediğiniz veya yükleyeceğiniz görüntülerde telif bilgisini belirtmeye lütfen dikkat edin. Bu önemli bilgiden yoksun görüntüler bir süre sonra silinecektir. Eğer bir sorunuz olursa, Vikipedi:Medya telif soruları sayfasında veya yöneticilere sormaktan çekinmeyin. Teşekkürler ve iyi çalışmalar. --Ugur Basak Bot 11:05, 16 Mayıs 2006 (UTC)

Resim:Dışgenital.jpg görüntüsüyle ilgili telif sorunu[kaynağı değiştir]

Resim:Dışgenital.jpg görüntüsünü yüklediğiniz için teşekkür ederiz. Görüntü, telif sahibi belirlenemez ve telif durumu açıklığa kavuşturulamazsa yakında silinecektir. Wikimedia Vakfı, Vikipedi'ye yüklenen görüntüler konusunda telif kanunu dolayısıyla çok duyarlıdır. (bakınız: Vikipedi:telif hakları).

Telif, genellikle nesnenin yaratıcısına, yaratıcının işverenine ya da telif hakkına sahip olan en son kişiye aittir. Görüntülerin telif bilgisi genellikle çeşitli şablonlarla belirtilir. Vikipedi'de 3 temel lisans vardır: açık içerik, kamu malı ve adil kullanım. Lütfen uygun şablonu Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasında bulun ve {{ŞablonAdı}} görüntü sayfasına yerleştirin.

Yüklediğiniz veya yükleyeceğiniz görüntülerde telif bilgisini belirtmeye lütfen dikkat edin. Bu önemli bilgiden yoksun görüntüler bir süre sonra silinecektir. Eğer bir sorunuz olursa, Vikipedi:Medya telif soruları sayfasında veya yöneticilere sormaktan çekinmeyin. Teşekkürler ve iyi çalışmalar. --Ugur Basak Bot 11:06, 16 Mayıs 2006 (UTC)

Resim:Rahim.jpg görüntüsüyle ilgili telif sorunu[kaynağı değiştir]

Resim:Rahim.jpg görüntüsünü yüklediğiniz için teşekkür ederiz. Görüntü, telif sahibi belirlenemez ve telif durumu açıklığa kavuşturulamazsa yakında silinecektir. Wikimedia Vakfı, Vikipedi'ye yüklenen görüntüler konusunda telif kanunu dolayısıyla çok duyarlıdır. (bakınız: Vikipedi:telif hakları).

Telif, genellikle nesnenin yaratıcısına, yaratıcının işverenine ya da telif hakkına sahip olan en son kişiye aittir. Görüntülerin telif bilgisi genellikle çeşitli şablonlarla belirtilir. Vikipedi'de 3 temel lisans vardır: açık içerik, kamu malı ve adil kullanım. Lütfen uygun şablonu Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasında bulun ve {{ŞablonAdı}} görüntü sayfasına yerleştirin.

Yüklediğiniz veya yükleyeceğiniz görüntülerde telif bilgisini belirtmeye lütfen dikkat edin. Bu önemli bilgiden yoksun görüntüler bir süre sonra silinecektir. Eğer bir sorunuz olursa, Vikipedi:Medya telif soruları sayfasında veya yöneticilere sormaktan çekinmeyin. Teşekkürler ve iyi çalışmalar. --Ugur Basak Bot 11:06, 16 Mayıs 2006 (UTC)

Resim:Lalemuldur.jpg görüntüsüyle ilgili telif sorunu[kaynağı değiştir]

Resim:Lalemuldur.jpg görüntüsünü yüklediğiniz için teşekkür ederiz. Eğer telif sahibi belirlenemez ve telif durumu açıklığa kavuşturulamazsa görüntü yakında silinecektir. Wikimedia Foundation, Vikipedi'ye yüklenen görüntüler konusunda telif kanunu dolayısıyla çok duyarlıdır. (bkz. Vikipedi:telif hakları).

Telif, genellikle nesnenin yaratıcısına, yaratıcının işverenine ya da telif hakkına sahip olan en son kişiye aittir. Görüntülerin telif bilgisi genellikle çeşitli şablonlarla belirtilir. Vikipedi'de üç temel lisans vardır: açık içerik, kamu malı ve adil kullanım. Lütfen uygun şablonu Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasında bulun ve {{ŞablonAdı}} görüntü sayfasına yerleştirin. Lütfen yanlış bir şablonu eklemeyin; telif durumuna hangi şablon uyuyorsa onu ekleyin. Kastî olarak yanlış şablon koymanız hoş karşılanmayacaktır.

Yüklediğiniz veya yükleyeceğiniz görüntülerde telif bilgisini belirtmeye lütfen dikkat edin. Bu önemli bilgiden yoksun görüntüler bir süre sonra silinecektir. Bu konudaki sorularınızı danışma masasında veya hizmetlilere sormaktan çekinmeyin. Teşekkürler ve iyi çalışmalar. --Ugur Basak Bot 11:32, 16 Mayıs 2006 (UTC)

Resim:Holysmoke.jpg görüntüsüyle ilgili telif sorunu[kaynağı değiştir]

Resim:Holysmoke.jpg görüntüsünü yüklediğiniz için teşekkür ederiz. Eğer telif sahibi belirlenemez ve telif durumu açıklığa kavuşturulamazsa görüntü yakında silinecektir. Wikimedia Foundation, Vikipedi'ye yüklenen görüntüler konusunda telif kanunu dolayısıyla çok duyarlıdır. (bkz. Vikipedi:telif hakları).

Telif, genellikle nesnenin yaratıcısına, yaratıcının işverenine ya da telif hakkına sahip olan en son kişiye aittir. Görüntülerin telif bilgisi genellikle çeşitli şablonlarla belirtilir. Vikipedi'de üç temel lisans vardır: açık içerik, kamu malı ve adil kullanım. Lütfen uygun şablonu Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasında bulun ve {{ŞablonAdı}} görüntü sayfasına yerleştirin. Lütfen yanlış bir şablonu eklemeyin; telif durumuna hangi şablon uyuyorsa onu ekleyin. Kastî olarak yanlış şablon koymanız hoş karşılanmayacaktır.

Yüklediğiniz veya yükleyeceğiniz görüntülerde telif bilgisini belirtmeye lütfen dikkat edin. Bu önemli bilgiden yoksun görüntüler bir süre sonra silinecektir. Bu konudaki sorularınızı danışma masasında veya hizmetlilere sormaktan çekinmeyin. Teşekkürler ve iyi çalışmalar. --Ugur Basak Bot 11:37, 16 Mayıs 2006 (UTC)

Resim:Besieged.jpg görüntüsüyle ilgili telif sorunu[kaynağı değiştir]

Resim:Besieged.jpg görüntüsünü yüklediğiniz için teşekkür ederiz. Eğer telif sahibi belirlenemez ve telif durumu açıklığa kavuşturulamazsa görüntü yakında silinecektir. Wikimedia Foundation, Vikipedi'ye yüklenen görüntüler konusunda telif kanunu dolayısıyla çok duyarlıdır. (bkz. Vikipedi:telif hakları).

Telif, genellikle nesnenin yaratıcısına, yaratıcının işverenine ya da telif hakkına sahip olan en son kişiye aittir. Görüntülerin telif bilgisi genellikle çeşitli şablonlarla belirtilir. Vikipedi'de üç temel lisans vardır: açık içerik, kamu malı ve adil kullanım. Lütfen uygun şablonu Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasında bulun ve {{ŞablonAdı}} görüntü sayfasına yerleştirin. Lütfen yanlış bir şablonu eklemeyin; telif durumuna hangi şablon uyuyorsa onu ekleyin. Kastî olarak yanlış şablon koymanız hoş karşılanmayacaktır.

Yüklediğiniz veya yükleyeceğiniz görüntülerde telif bilgisini belirtmeye lütfen dikkat edin. Bu önemli bilgiden yoksun görüntüler bir süre sonra silinecektir. Bu konudaki sorularınızı danışma masasında veya hizmetlilere sormaktan çekinmeyin. Teşekkürler ve iyi çalışmalar. --Ugur Basak Bot 11:47, 16 Mayıs 2006 (UTC)

Resim:Cihand.gif görüntüsüyle ilgili telif sorunu[kaynağı değiştir]

Resim:Cihand.gif görüntüsünü yüklediğiniz için teşekkür ederiz. Eğer telif sahibi belirlenemez ve telif durumu açıklığa kavuşturulamazsa görüntü yakında silinecektir. Wikimedia Foundation, Vikipedi'ye yüklenen görüntüler konusunda telif kanunu dolayısıyla çok duyarlıdır. (bkz. Vikipedi:telif hakları).

Telif, genellikle nesnenin yaratıcısına, yaratıcının işverenine ya da telif hakkına sahip olan en son kişiye aittir. Görüntülerin telif bilgisi genellikle çeşitli şablonlarla belirtilir. Vikipedi'de üç temel lisans vardır: açık içerik, kamu malı ve adil kullanım. Lütfen uygun şablonu Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasında bulun ve {{ŞablonAdı}} görüntü sayfasına yerleştirin. Lütfen yanlış bir şablonu eklemeyin; telif durumuna hangi şablon uyuyorsa onu ekleyin. Kastî olarak yanlış şablon koymanız hoş karşılanmayacaktır.

Yüklediğiniz veya yükleyeceğiniz görüntülerde telif bilgisini belirtmeye lütfen dikkat edin. Bu önemli bilgiden yoksun görüntüler bir süre sonra silinecektir. Bu konudaki sorularınızı danışma masasında veya hizmetlilere sormaktan çekinmeyin. Teşekkürler ve iyi çalışmalar. --Ugur Basak Bot 11:59, 16 Mayıs 2006 (UTC)

Resim:Gulseli.jpg görüntüsüyle ilgili telif sorunu[kaynağı değiştir]

Resim:Gulseli.jpg görüntüsünü yüklediğiniz için teşekkür ederiz. Eğer telif sahibi belirlenemez ve telif durumu açıklığa kavuşturulamazsa görüntü yakında silinecektir. Wikimedia Foundation, Vikipedi'ye yüklenen görüntüler konusunda telif kanunu dolayısıyla çok duyarlıdır. (bkz. Vikipedi:telif hakları).

Telif, genellikle nesnenin yaratıcısına, yaratıcının işverenine ya da telif hakkına sahip olan en son kişiye aittir. Görüntülerin telif bilgisi genellikle çeşitli şablonlarla belirtilir. Vikipedi'de üç temel lisans vardır: açık içerik, kamu malı ve adil kullanım. Lütfen uygun şablonu Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasında bulun ve {{ŞablonAdı}} görüntü sayfasına yerleştirin. Lütfen yanlış bir şablonu eklemeyin; telif durumuna hangi şablon uyuyorsa onu ekleyin. Kastî olarak yanlış şablon koymanız hoş karşılanmayacaktır.

Yüklediğiniz veya yükleyeceğiniz görüntülerde telif bilgisini belirtmeye lütfen dikkat edin. Bu önemli bilgiden yoksun görüntüler bir süre sonra silinecektir. Bu konudaki sorularınızı danışma masasında veya hizmetlilere sormaktan çekinmeyin. Teşekkürler ve iyi çalışmalar. --Ugur Basak Bot 12:06, 16 Mayıs 2006 (UTC)

Resim:Dirty.jpg görüntüsüyle ilgili telif sorunu[kaynağı değiştir]

Resim:Dirty.jpg görüntüsünü yüklediğiniz için teşekkür ederiz. Eğer telif sahibi belirlenemez ve telif durumu açıklığa kavuşturulamazsa görüntü yakında silinecektir. Wikimedia Foundation, Vikipedi'ye yüklenen görüntüler konusunda telif kanunu dolayısıyla çok duyarlıdır. (bkz. Vikipedi:telif hakları).

Telif, genellikle nesnenin yaratıcısına, yaratıcının işverenine ya da telif hakkına sahip olan en son kişiye aittir. Görüntülerin telif bilgisi genellikle çeşitli şablonlarla belirtilir. Vikipedi'de üç temel lisans vardır: açık içerik, kamu malı ve adil kullanım. Lütfen uygun şablonu Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasında bulun ve {{ŞablonAdı}} görüntü sayfasına yerleştirin. Lütfen yanlış bir şablonu eklemeyin; telif durumuna hangi şablon uyuyorsa onu ekleyin. Kastî olarak yanlış şablon koymanız hoş karşılanmayacaktır.

Yüklediğiniz veya yükleyeceğiniz görüntülerde telif bilgisini belirtmeye lütfen dikkat edin. Bu önemli bilgiden yoksun görüntüler bir süre sonra silinecektir. Bu konudaki sorularınızı danışma masasında veya hizmetlilere sormaktan çekinmeyin. Teşekkürler ve iyi çalışmalar. --Ugur Basak Bot 12:06, 16 Mayıs 2006 (UTC)

  • Merhabalar,

Biçem el kitabındaki güzel çalışma sonrası birkaç çeviriyi daha toplulukça yapmamız, hem topluluk içi etkileşim ve katılım açısından hem çevirilerde karşılaşılabilecek perspektif kaynaklı önyargısal hataları bertaraf etmemiz hem de çevirileri daha çabuk tamamlamamız açısından iyi olabilir. Bu neden Vikipedi:Kişisel saldırı yok sayfasına bir göz atarsanız iyi olabilir. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon 07:48, 24 Mayıs 2006 (UTC)

nasılsın seninle görüşemiyoruz bana mesaj gönder kullanıcı mesaj:yeşil_ordu


Merhaba

Belki duymuşsunuzdur Pozitif PC diye bir elektornik dergi var. Dergin genel olarak bilgisayar ve internetten ağırlıklı olarak da Linux'dan bahsediyor. Derginin genel yayın yönetmeni ile görüştüm acaba dergide Vikipedi'ye yer verebilirler mi diye. Bana seve seve yer vereceklerini ve büyük bir yer ayırabileceklerini söylediler. Sizin de bildiğiniz gibi Vikipedi'yi bir çok kullanıcı forum olarak biliyor. Bu dergi sayesinde hem yeni kullanıcı çekebiliriz hem de Vikipedi'nin ne olduğunu insanlara anlatabiliriz.

Sorunumuz şu ki yazıyı perşembe'ye yetiştirmek zorundayız. Hemen yöneticiler ve tecrübeli vikipedistler bir araya gelip bir yazı hazırlamamız lazım. Ben diğer aya erteleyelim dedim ancak derginin diğer aya çıkacağı şüpheliymiş. Yardımcı olursanız sevinirim.

Bazı bağlantıları yazıyorum:

--Ruzgarmesaj 23:40, 5 Haziran 2006 (UTC)


Sayın Wikipedia Yöneticisi Lütfen Göreve[kaynağı değiştir]

Aşağıdaki yazı şikayet sayfasına aynen konulmuştur.



Sevgili wikiciler, tr.wiki de bana nesnellik yok gibi geliyor.

Ama varsa da bu nesnelliğe en yakın kişi selanikli ve kısmende Uğur Başak..

Farkındaysanız Sam uygulamalarında yine çılgınlıklar başladı.

Neden SAM uygulamalarında sadece hep aynı 10 kişi oy kullanır.

Bu işte çok ciddi suistimal var.

Taslaklardan feci halde neden korkuyoruz?

Ansiklopedimizde 20 000 kullanıcının yazdığı maddeleri neden hep aynı 10 kalem vandal siler? Buna izah getitebiliyor musunuz?

üstelik sam koydum diye maddeyi edit eden kullanıcılara mesaj koymadan sessizce vandalladıkları halde.

Diğer wikilerde mantık şöyle ;özür dileyerek sam koyduğunu maddeyi edit eden kullanıcılara mesaj yazıyor.

Yani iletişim kuruyor.

Ya bizim vandallar?

Kimseye haber vermeden bu 10 vandal hem siliyor,hem yok ediyor.

Bu on vandal kişinin acilen durdurulması lazım.

Bunların oy kullanmalarının yasaklanması lazım.

çünkü bunlaruygulamda refleksleşmişler.

Hiç birisinin wikipedide madde kurtarma yönünde kaygısı yok.

Çünkü kendileri yazmıyorlar.

Madde yazmadıkları içinde maddeleri kendi civcivleri olarak görmüyorlar.

Yabancıların wikilweinde neden taslak madde var? Biliyor musunuz..

Çünkü önce hangi maddelerin olması gerektiğini planlıyorlar.

Sonra o maddelere yarış halinde taslak koyuyorlar.Çünkü o yumurtalar zamanla ciciv olacak piliç olacak.

Elalem bizim samcıların sam koymalarına gülüyor ve gayrı ciddi buluyorlar.

Bilmem farkındamısınız?

Mesela Eyüp Sabri Kartal a birisi cesaretle sam koydu "muhtarlarımızada o zaman madde koyalım" diyerek.

Bu sam koyma girişiminine ing.wikipedidekiler neden güldüler dersiniz?

Yöneticilerimiz tarafından sam koyduğu maddeyi edit eden kullanıcılara mesaj atmayan bütün SAMCILARI oylamada engellenmesini istiyorum.

Umarım çok şey istemiyorumdur.

wiki Camiasını yeterli oranda bilgilendirerek bu yasaklamanın oylamaya açılmasını istiyorum.

Bu oylamaya en az 100 ün üzerinde aktif kullanıcının katılımına kadar oylamada kalmasını istiyorum.

Bu oylama neticelene kadar , mevcut sam uygulamalarının askıya alınmasını istiyorum.

Yöneticilerimiz haydi göreve...--3210mesaj 21:12, 7 Haziran 2006 (UTC)

WİKİ camiasına MERHABA. Köyler kategorisine Bulgaristan'daki köylerle ilgili bir düzenleme yaptım (bilgisayar konusunda fazla bilgim yok), fakat bir saat sonra tüm emeğimin boşa gittiğini görmek beni üzdü. Düzeltmeyi yapan arkadaş sayfaya girip, marifetini bir görsün - ondan fazla kayıtlı köy var iken iken, şimdi 2 köy kalmiş, o da birisini 3 defa yazılı. Ayrıca TÜRKLERİN YAŞADIĞI ŞEHİRLER ibaresi yerine OSMANLI ESERLERİ OLAN ŞEHİRLER da olabilir ...--2006efe 08:29, 9 Haziran 2006 (UTC)

merhaba Zeynep uzun zamandır görüşme fırsatımız olmadı. Nasıl gidiyor? --Özgür 05:28, 15 Haziran 2006 (UTC)

Zaman zaman hepimiz bunalıyoruz. İşte napalım.... Yok ben daha gitmedim tatile. İnşallah temmuz başı. Neyse görüşürüz. Benim çıkmam lazım. --Özgür 05:34, 15 Haziran 2006 (UTC)

Merhaba Lighterside, Borçalistan ve diğer benzer maddeler ile ilgili internette bir kaynak bulabilirmiyiz acaba, resmi kaynak olabilirse çok daha güzel olabilir. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 15:42, 16 Haziran 2006 (UTC)


Zeynep dilersen bu iki maddeyi birlestir keza, diger maddeler de ayni formati izliyoruz hem diger interwikilerde bu sekilde islemis. Mesela:

gibi.

Bilmiyorum aralarnda birlesmeyecek madde var mi ama genel format icin (bilginin ulasalabilrligi acisindan) daha iyi olabilir diye dusundum. Tesekkurler, Citrat 18:51, 17 Haziran 2006 (UTC)

Sevgili Citrat
Escinsel bireyi ifade ederken escinsellik genel bir politik ve sosyolojik bir kavrami ifade ediyor. Ingilizce vikipedi de ayri kullanilmis. Bisexual ve biseksualizsm gibi. Bence ayri kalsinlar. Gelistiririm zamanla. Sevgiler --Zeynep 13:29, 18 Haziran 2006 (UTC)
Merhaba Zeynep, sonucta kisi ve kavram ayni kapiya cikiyor; verdigin ornekte en:Bisexual ve {:en:Bisexuality]] de ayni madde dikkat edersen. Bence bizde de boyle olmali; birinin icerigi digerine rahatlikla tasinabilir . Istesen baskalarinin da fikirlerini alabiliriz; once senin fikirni anlayim dedim. Citrat 18:14, 18 Haziran 2006 (UTC)
  • Merhabalar,

Trafiğin arttığı bu günlerde hem kaynak konusunun önemini vurgulamak hem de kaynak bulmakta zorlanan arkadaşlara yardımcı olabilmek için kaynaklar bölümünü oluşturmaya başladık. Tabii çeviri işi çıktı fakat içeriklerin çoğunluğu liste halinde olduğu için çevirisi önceki çalışmalara göre daha kolay olacaktır. Bu konuya ilginizi ve yardımınızı bekliyor, tüm Vikipedist arkadaşları yardımcı olmaya çağırıyoruz.

Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 07:23, 19 Haziran 2006 (UTC)


Son yaptığınız silme hareketinin yanlış olduğunu düşünüyorum, maddeleri geri almanızda yarar var. Teşekkürler--Alperen 14:07, 19 Haziran 2006 (UTC)

Cevabınız için teşekkür ederim --Alperen 14:16, 19 Haziran 2006 (UTC)


  • Zeynep Hanım Merhaba. Abazistan, Güney Kıpçakya, Borçalistan ve Misketistan maddelirinin silinmesini öneren ve görüş bildiren ben olduğum için, oylama sürecinde konuya müdahil olmak istemedim. Siz, Dışişleri Bakanlığın'da çalışırken, Misketistan`a yardım gonderilmesiyle bizzat uğraştığınızı yazdınız. Merak ettim, hangi ülkeye bu yardımı gönderidiniz. Selamlar...--Parna 17:09, 19 Haziran 2006 (UTC)
  • Zeynep Hanım, gizli bir şeyi yazmayın tabii. Ben şu nedenle sordum. Ahıska Türkleri, Özbekistan'nın Fergana vadisinde kıyıma uğrayınca Batı basınından aktarılan haberlerde Misket Türkleri yazıldı. Çünkü Batı basını Meskhetians, Meskhetian Turks yazıyordu. Şimdi bu Misketistan adı, olmayan bir ad, yani böyle bir yer adı yok. Borçalistan ve Güney Kıpçakya da öyle. Bunu birilerinin daha söylemesi gerekiyor. Bakın, bunu ben söylediğim için ve Gürcülerle ilgili maddeler de eklediğim için suçlayıcı bir mesaj aldım: Tartışma:Güney Kıpçakya. Belki siz bunu yardım gönderdiğiniz ülkeyi söyler yanlışı düzeltiriz diye umdum. Selamlar.--Parna 19:47, 23 Haziran 2006 (UTC)


Adım Neandertal[kaynağı değiştir]

Merhaba Ve Gizli Bilgiler Hk.[kaynağı değiştir]

Merhaba Zeynep kardeşim;

Daha önce bir süredir dikkatimi çeken ve etik olmadığına dair şüphelerimin oluşmasına neden olan kullanıcı ile benimde olan yazışmalarım sırasında aşağıya da aldığım notunuzu gördüm. O notun altına da bu sabah bir sabah günaydını derken bir arkadaşımıza yazdıklarımı aynen size de ek bir yorum yapmadan aktarıyorum. Sadece bilgilenebilmeniz amacıyla.

  • Selam: Maalesef gizli bilgi oldugundan aciklayamam. O nedenle `yalnizca su kadarini soyleyeyim` yazmistim. Mail atarsan konusuruz, sevgiler. --Zeynep 15:44, 23 Haziran 2006 (UTC)


Kullanılmamız ve etik olmayan 'etik ayrılık' bahanesi

Günaydın Erdall, etik nedenlerin arkasından iyi niyetimizi suistimal eden arkadaşın kuklacı olduğu ortaya çıktı Uğur'a da yazdığım mesajda görüleceği gibi çok üzüldüm. İlgili sayfalar 1 ve ikinci sayfa ve şikayet ettiğim ilk zaman ve de denetçi için sayfaya aktarmama katkı veren Uğura yazdıklarım. İnsan kendini kandırılmış hissedince kötü oluyor be kardeşim zira şikayetten bağımsız olarak şahsını değerlendirmek istemekteydim. Çok üzüldüm.--LandSCape 04:06, 26 Haziran 2006 (UTC)


Saygılarımla.--LandSCape 04:39, 26 Haziran 2006 (UTC)

LandSCapein Citrat tarafından Engellenmesinde Usul ve Esas Hatası[kaynağı değiştir]

Kullanıcı:Citrat[kaynağı değiştir]

LandSCapein Engellenmesinde Usul ve Esas Hatası

Citrat adlı kullanıcı/yönetici tarafından, Kullanıcı:LandSCape şu mesajile süresiz uzaklaştırılmıştır.

Engellendiniz

Bu kullanci VP:EP madde 6 nedeni ile engellenmistir. Daha once ki engelenmeleri ve ayni nedenlerinin devami nedeniyle "suresiz" uzaklasitirilmistir. Citrat 04:12, 27 Haziran 2006 (UTC)

Madde 6

Vikipedi:Engelleme politikası MADDE 6:

Kullanıcıyı veya kullanıcıları tehlikeye sokan kişisel saldırılar - Vikipedi içerisinde ya da dışarısında, biri ya da birileri diğer bir Vikipedi yazarını siyasi, dini ya da devlet organları veya işvereni benzeri kurumlara karşı şikayet etmek yönünde tehdit eder ya da eylemde bulunursa, eylemi yapan kişi engellenir. Böyle bir durumu farkeden yönetici eylemi yapan kullanıcının erişimini anında engellemelidir.

Landscape kimi ne zaman tehlikeye sokmuştur==, kimi tehdit etmiş yada eylemde bulunmuştur?

SavunmaUsul ve Esas Hatası

Daha once ki engelenmeleri ve ayni nedenlerinin devami nedeniyle ifadesini kullanan Citrat şu hususları unutmuş herhalde;

net bir şekilde yazılmış; kullanıcıyı tehlikeye sokan ve tehdit eden

Bu işlemin geri alınması gerekiyor çünkü yöneticilik sıfatına uygun davranmayan ve bu görevi daha fazla taşıyamayacağı belli olan Citrat usul ve esas hatası yapmıştır.

Bu engellemenin nedeni olan hangi işlemleri yapmıştır LandSCape? Kullanıcı/yönetici Citrat 6. kurala giren eylemleri topluluğa göstersin ve ispat etsin haklılığını.

Engellemenin Kullanılamayacağı Durumlar

Bakınız--->Vikipedi:Engelleme politikası

1.Bir tartışmada avantaj kazanmak için engelleme fonksiyonun kullanılması yasaktır. Yöneticiler, herhangi bir tartışmada kendileriyle beraber bulunan herhangi bir kullanıcıyı engelleyemezler.

2.Ayrıca iyi niyet ile hareket edebilme ihtimali olan kullanıcılara karşı engelleme fonksiyonu kullanılmadan önce iki kez düşünülmelidir.

3.Vikitatil vb. nedeniyle yöneticinin kendi kendisini engellemesi veya yine aynı nedenle engelleme talep eden bir kullanıcıyı engellemesi yasaktır

Yukarıda 1. fıkradan anlaşılacağı üzere Citrat genel anlamda tartışmalardan mağlup çıkacağını anladığı için Landscape'i engelleme yoluna gitmiştir.

Başka bir yöneticinin olaya müdahale etmesini ve bu durum topluluk tarafından karar alınıncaya dek ertelenmsini talep etmekteyim.--Erdemsenol 12:03, 27 Haziran 2006 (UTC)

Uluslarası ilişkiler[kaynağı değiştir]

Merhaba, sanırım siz yardımcı olabilirsiniz. "Brinksmanship" ve "Détente" politikalarının Türkçe adlarını arıyorum. "Détenteé ılımlılık politikası olabilir. Her ikisi de enwiki de mevcut. Yardım eder misiniz? Mskyrider 17:54, 7 Temmuz 2006 (UTC)

Öneriler için teşekkürler, iki sözcüğüde yeni çevirdiğim Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği'nin Askerî Tarihi maddesinde kullanmak için sormuştum. Bu ikisi hakkında madde açmak ta iyi bir fikir ancak uluslarası ilişkiler de geçen kabul görmüş terinleri ya da deyimleri tam doğru çeviremeyebilirim. Bir el atarsanız mümkün olduğun da iyi olur. Teşekkürler. Mskyrider 14:34, 9 Temmuz 2006 (UTC)

Ana sayfadaki maddeler[kaynağı değiştir]

Merhabalar, Size bir sorum olacaktı. Ana sayfada olmasını istediğimiz bir maddenin daha önce anasayfada bulunup bulunmadığını nereden bilebilirim? Teşekkürler, Bahar mesaj 10:10, 18 Temmuz 2006 (UTC)

Yoneticiligin hayirli olsun. Cok sevindim. Tebrikler--Zeynep 14:00, 18 Temmuz 2006 (UTC)

Teşekkür ederim Zeynep, kolay gelsin.. Tembelejderha 14:02, 18 Temmuz 2006 (UTC)

Sayın kullanıcı bir yanlış anlaşılma olmuş galiba ben yaklaşık 2 haftadır herhhangibir kategoride olamayan sayfadaki maddeleri kategorilendiriyorum veya ansiklopedik olmayan içeriklere sil etiketi koyuyorum. Bu süre zarfında 1300 kadar maddeyi kategorilendirdim veya etiketlendirdim. Dolayısı ile o maddeler benim açtığım maddeler değildir ben sadece onları kategorilendirdim. Bu yakın zaman da açtığım madde sayısı fazla değildi. Bu durumu bilgilerinize arz ederim--Tarih 14:39, 18 Temmuz 2006 (UTC)

Kullanıcı sayfama anket sayfası açtım.Lütfen siz de soruları yanıtlarsanız bu ihtiyar sevinecek--Che 17:19, 20 Temmuz 2006 (UTC)

Selam tembelehderha, Koruma altına alma komutunu sıklıkla kullandığını gördüm. Sayfaları ciddi ve sürekli vandalizm yapılmadan veya büyük fikir ayrılıkları yaşanmadan koruma altına almıyoruz. Sayfaları koruma altına almak "özgür vikipedi" ilkesine ters düşüyor. Vandalizm yaptığını düşündüğün kişiyi önce bir kere uyar anlamazsa 24 saatliğine bloke et. İsrail ve Grup Hepsideki korumaları kaldıralım istersen. İsrail maddesini değiştireni 24 saat blokladım. --Zeynep 11:04, 1 Ağustos 2006 (UTC)

  • Grup Hepsi ye baktım koruma altına altına gerektirecek hiçbirsey yok. Maddeyi geri çevirmek yeterli. Korumasını kaldırdım o yüzden. Bir daha tekrarlarsa kişiyi uyar gene tekrarlarsa yasakla derim. --Zeynep 11:08, 1 Ağustos 2006 (UTC)
Selam Zeynep, şimdiye kadar birkaç madde kilitledim, bunları ve sebeplerini şöyle belirteyim:
Vikipedi:Koruma politikasını biliyorum ve kural ihlalinde bulunmadım. korumaların gerekmedikçe kullanılmamasının öneminin farkındayım ve sana katılıyorum, fakat gerekli görüyorum. Koruma politikasına ve sayfaların geçmişlerine bakarsan koruma koşullarının sağlanmış olduğunu farkedeceksin. Aslında Grup Hepsi için koyduğum korumada benim kaldırmamı (ya da itirazımı ve gerekçemi) beklemen daha güzel olurdu, fakat önemli değil. Niyetinin iyi olduğunu biliyor ve endişenin yerinde olduğunu düşünüyorum, yeni ve sık engelleme-koruma yapan bir yönetici ister istemez şüphe uyandırır. :) Kolay gelsin. Tembelejderha 11:22, 1 Ağustos 2006 (UTC)

Neden hiç araştırmadan, yapılan editler hemen silinip geriye döndürülüyor? "brahman" maddesinden bahsediyorum. Brahman nerede "dünya ruhu" olarak tanımlanmış bana bir ingilizce site gösterebilir misiniz? Yapılan yanlışlık düzeltilip vikipedi ye katkı yapılmaya çalışılıyor ama hemen hiç araştırmadan silinip yanlışa tekrar geri dönülüyor.

E tabi müslümanların egemen olduğu bir Türkçe vikipedi den ne kadar tutarlılık bekleyebiliriz ki? Şu sadece "hristiyanlık" ve "incil" maddelerinde yazılanlar bile vikipedi de Müslüman propogandası yapıldığının kanıtı.Çağırın bari Harun Yahya'yı bütün dinlerle ilgili bilgileri o yazsın.Böylece en "tarafsız(!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)" yazılar elde edilir!!

sil şablonu[kaynağı değiştir]

Merhaba Lighterside, Elbirliği derneği sayfasına sil şablonu koyduğunu gördüm. Fakat bir sorun var, VP:HS ile silinebilecekse senin sil şablonu koymak yerine silmen daha kolay değil mi? veya VP:HS'e uymuyorsa VP:SAM ile silinmesi için silinmeye aday göstermen daha iyi değil mi?. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 07:56, 7 Ağustos 2006 (UTC)

Sevgili Uğur madde hakkında karar veremedim silinmsei lazım mı değim mi diye. Bir de bilgisayar değişikliğinedeniyle VP:SAM'ı kaybetmiştim. Bookmarklarımın arasından çıkmıştı. Adresi belirttiğin için teşekürler. —Bu imzasız yorum Lighterside (tartışmakatkılar) isimli kullanıcı tarafından eklenmiştir.
Lighterside önemli değil sadece dikkatini çekmek istedim. VP:HS içinde bulunan kurallara uymadığını düşündüğümüz maddelere VP:SAM'e eklememiz daha hızlı silinmelerine yardımcı olacaktır. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 08:08, 7 Ağustos 2006 (UTC)

Renegade'in ananonim kullanıcıya yaptığı uyarıyı size hatırlatmak istedim --Zeynep 08:44, 7 Ağustos 2006 (UTC) Lütfen bu bağlantıyı inceleyin. Burası ansiklopedik bir oluşum. Özgeçmiş deposu değil.--renegademsj 08:41, 7 Ağustos 2006 (UTC)


Niçin bana böyle bir mesaj yolladınız o metinleri ben yazmadım sadece onlara {T.C. Dışişleri Bakanları} kategorisini ekledim. lütfen bir daha işin aslını araştırmadan Üstelik (uyarı) bilgi notlu mesaj atmayın uyarı bilgi notu engellenecek kullanıcılara son ikaz olarak gönderilir. Mesaj atarken lütfen daha dikkatli olun.--Tarih 08:55, 7 Ağustos 2006 (UTC)

Sevgili Uğur, tarihçi isimli kullanıcıdan yana şikayetim var. Yazdığı maddeler ya telifli, ya düzensiz ya da taslaktan öteye geçmiyor. Kişiyi uyardım birkaç kere ancak uyarıları da kaale almıyor. Onun yaptıklarını düzenlemekten başka iş yapmaya vakit kalmıyor nerdeyse. Birseyler yapılaz mı? Ya da ne yapılabilir. Başka yöneticilerin de bu kukllanıcıya ilişkin sıkıntılaru var. --Zeynep 08:53, 7 Ağustos 2006 (UTC)

Kullanıcı:Tarih isimli kullanıcının telifli veya düzensiz maddeleri hakkında bilgim yok, fakat kısa taslak maddeler girdiğini biliyorum. Fakat sanırım sen bu katkılardaki maddelerden bahsediyorsun. Bunları bir anonim kullanıcı ekliyor, tarih sadece şablon eklemiş. Telifli ve düzensiz madde ekleyen kullanıcıya bir uyarı attım. Uyarıyı dikkate almazsa engelleyecem. Tarih isimli kullanıcı eskiden de kısa maddeler girmişti, fakat sanırım şu an girdikleri stadyum bilgileri ve en azından yeterli bilgiyi sağlıyor o konuda. --Ugur Basakmesaj 08:58, 7 Ağustos 2006 (UTC)

Sevgili Uğur, tarihçi isimli kullanıcıdan yana şikayetim var. Yazdığı maddeler ya telifli, ya düzensiz ya da taslaktan öteye geçmiyor. Kişiyi uyardım birkaç kere ancak uyarıları da kaale almıyor. Onun yaptıklarını düzenlemekten başka iş yapmaya vakit kalmıyor nerdeyse. Birseyler yapılaz mı? Ya da ne yapılabilir. Başka yöneticilerin de bu kukllanıcıya ilişkin sıkıntılaru var. --Zeynep 08:53, 7 Ağustos 2006 (UTC)

yukarıda yazdıklarınızdan dolayı sizi kınıyorum hala ne yaptığımı anlayamamışsınız lütfen mesaj atarken doğru bilgi sahibi olun telifli bir tek yazımı gösterin ben bütün katkılarımı durduracağım ayrıca yazdıklarım düzensiz değil ben 17 yıllık bir tarih öğretmeniyim düzenin ne olduğunu çok iyi bilirim benim zanettiğiniz o düzensiz yazılara herhangibir kategoriye dahil olmadıkları için ben sadece kategori koydum. taslaklara gelince o stadyum taslaklarının tamamı ingilizce vikipediden tercüme edilmiştir. İngilizce vikipedide de bilgi o kadar kısadır.--Tarih 10:25, 7 Ağustos 2006 (UTC)

sayın kullanıcı lütfen şu surulara cevap verin

  • yazdığım hangi madde telili
  • ben ne zaman bu ansiklopediyi öz geçmiş deposu haline çevirdim.
  • yazdığım hangi madde düzensiz
  • benim yazdığım hangi maddeyi düzenlediniz de vaktiniz yetmedi

(Üstelik benim yazdığım tarihle ilgili maddeleri benimkinden daha düzenli hale getirmeye sizin bilginiz yeterli değildir.)

  • Kimin benimle ilgili sıkıntıları varmış (benimle sıkıntısı olan görüşür ve o mesele halledilir siz avukat falanmısınız)

Burası ansiklopedik bir oluşum diyorsunuz ben ansiklopedinin ne olduğunu biliyorum size önceki mesajımda söyledim belki iyi anlayamamışsınızdır diye tekrar ediyorum ben 17 yıllık bir tarih öğretmeniyim ansiklopedik oluşumu sizden öğrenecek değilim. önce siz ansiklopedik oluşumda olduğunuzun farkına varın işn aslını astarını öğrenmeden öteye beriye benim hakkımda asılsız mesajlar yollamayın ve yukarıdaki sorularıma cevap verin. lütfen bir daha bilgi sahibi olmadan asılsız iddialarla dolu mesaj yollamayın. Bu durum sizin yaptığınız şeyleri sağlam temellere daynmadığını göstermekten başka işe yaramaz. Ansiklpedik olmak her şeyden önce sağlam temellere dayalı bilgiden başlar. sizi her şeyden önce burada ansiklopedik olmaya davet ediyorum. --Tarih 11:04, 7 Ağustos 2006 (UTC)

stadyumlarla ilgili girdiğim bilgiler tamamen ingilizce vikipediden alınmıştır. ve orada bilgi bu kadardır. sizce ingilizce vikipedi bir bilgi çöplüğümüdür?.

Site istatistikleri Türkçe Vikipedi'de şu anda 28.468 geçerli madde var.

Bu sayıya; "yönlendirme", "tartışma", "resim", "kullanıcı", "yardım", "Vikipedi", "şablon" alanlarındakiler ve iç bağlantı içermeyen maddeler dahil değildir. Geçerli madde sayısına bu sayfaların sayısı eklendiğinde ise toplam 89.698 sayfamız mevcuttur, bunlardan 9.551 tanesini ise yüklenen dosyalar oluşturmaktadır.

Eğer yukarıdaki açıklamayı okumuş olsaydınız taslakların madde sayısına dahil olduğunu görürdünüz.Taslak şablonu alan madde ise toplam madde miktarımızı artırmıyor gibi bir ifade kullanmazdınız. Bu ifadeniz de bilgi eksikliğine dayanıyor. Sayfanızda birkaç yabancı dili belli ölçülerde bildiğinizi ifade ediyorsunuz. eğer o dilini bildiğiniz vikipedilere bir bakarsanız çok sayıda benim taslaklarımdan bile kısa maddeler olduğunu görürsünüz. bu ansiklopedide benim yazdıklarımdan daha kısa olan o kadar çok madde var ki benim yazdıklarımı tenkid edip şikayet edeceğinize onları geliştirmeye çalışın veya bildiğiniz dillerdeki vikipedilerden tercüme yapın bu ansiklopedi için daha faydalı olur.--Tarih 13:19, 7 Ağustos 2006 (UTC)


Tartışmanızın arasına daldığım için özür dilerim. Ama tam yeriyken merak ettiğim bir şeyi sormak istiyorum. Vikipedi'nin diğer Wiki versiyonlarıyla kıyaslandığında sıralamadaki yerin (şu an 27.lik), bu sıralamadaki yerin nasıl yükseltilebileceğinin ve bu konudaki projelerin konuşulduğu, tartışıldığı bir yer var mıdır? Varsa bana gösteren olur mu?

Teşekkürler, verimli teatiler...

Vito Genovese 13:24, 7 Ağustos 2006 (UTC)

Söylediklerimi niçin anlamak istemiyorsunuz bilemiyorum size diyorumki bu bilgilerin tamamı ingilizce vikipediden alınmıştır ve bu maddeler hakında ingilizce vikipedide bile başka bilgi yoktur. isterseniz açtığım stadyum maddelerinin yanında ingilizce bağlantı var oralara bakabilirsiniz. İngilizce vikipedi bu kadar bilgiyi kabul ediyor ve madde olarak alıyor fakat siz kabul etmiyorsunuz bu çok ilginç. Burada bu konuyu daha fazla uzatmak istemiyorum benim söylemek istediğim sadece eksik bilgiye dayalı şikayetnizle ilgiliydi. her kes kendi yaptığı işten sorumludur. burada benim girdiğim maddelerin hatalı bir tarafı yoktur. İngilizce de bile bu kadar bilgi mevcut iken benden bu maddeleri geliştirmemi nasıl beklersiniz diyorum o kadar Lütfen bana mesaj atarken gerçeğe dayalı olmayan iddiaları söz konusu etmeyin çalışmalarınızda başarılar dilerim--Tarih 13:38, 7 Ağustos 2006 (UTC)

  • Merhaba, kolay gelsin;

Haddim olmayarak bir konuya dikkatinizi çekmek istiyorum. Vikipedi:Silinmeye aday maddeler/Kayıt/2006 Ağustos sayfasına madde ismini yazı ile eklerseniz, bu sayfa ile bağımsız oluyor, yapılan değişiklikler birbirini etkilemiyor. Fakat {{Vikipedi:Silinmeye aday maddeler/Abdullah Önden}} şeklinde eklerseniz, bu sayfalar otomatikman beraber değişiyor. Tşk.--renegademsj 14:11, 7 Ağustos 2006 (UTC)

  • Evet tabiiki. Kullanıcı menünüzdeki tercihler sekmesine tıklayın; açılan sayfadaki kullanıcı bilgileri sayfasında, İmzalarda gözükmesini istediğiniz isim bölümüne [[User:Ligtherside|<font color="fuchsia">'''Zeynep'''</font>]]<sup>[[User_Talk:Ligtherside|<font color="red">''msj''</font>]]</sup> yazın; Renkleri ve "msj" yazısını istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.

Birde bunu yaptıktan sonra hemen altında bulunan "Ham imza" (İmzanız yukarda belirttiğiniz gibi görünür. Sayfanıza otomatik bağlantı yaratılmaz)" kısmını da mutlaka işaretlemelisiniz.--renegademsj 05:47, 3 Ağustos 2006 (UTC)

  • Merhaba, İmza ayarında Lighterside yerine Ligtherside yazmışsınız. İmzanızdan kullanıcı ve mesaj sayfanıza ulaşılamıyor.--renegademsj 09:20, 8 Ağustos 2006 (UTC)

Merhaba Zeynep, Kullanıcı:Tarih ile bugün gereksiz bir sıkıntı yaşadınız. Ben bunun temelinin yanlış anlamalara gittiğini düşünüyorum, sen onun telifli maddeleri eklediğini düşünmüşsün o da senin bana yazdığın mesajda kullanıcıya yazmak isterken kukllanıcıya şeklinde bir ifade kullanmış ifadeyi kukla olarak düşünmüş ve ortamı geren konular bunlar olmuş. Tarih'in ilk geldiği zamanlarda bazı eklediği maddeler gerçekten çok kısa ve bilgi içermiyordu o tarihlerde ben de uyarı yapmıştım fakat son eklediği stadyumlar ile ilgili maddeler taslak standartına uyuyor gibi. Umarım Tarih ile olan gereksiz yanlış anlaşılmalarınızın üstesinden gelebiliriz. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 17:01, 7 Ağustos 2006 (UTC)

Sağol uyarın için Uğur --Zeynepmsj 08:45, 8 Ağustos 2006 (UTC)
Zeynep uyarı amaçlı yapmamıştım, sadece gergin ortamı yumuşatmak için. Bu arada mesaj ve kullanıcı sayfa bilgilerin yanlış Ligtherside ham imzada t ve h harflerinin yerlerini karıştırmışsın, tercihler bölümünden düzeltebilirsin. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 08:55, 8 Ağustos 2006 (UTC)

Azerbaycan, Moldova ve Letonya Holodomor'u soykırım olarak tanır. Kanıt olarak Holodomor İngilizce Wikipedia sayfasına bakınız: en:Holodomor

  • Tesekkurler, ama aslinda zaten bir yere gitmemistim :) Sadece islerim dolayisiyla eskisi kadar aktif olamayacagimi belirtmistim o kadar... merak edersen: buradaki kisa notu okuyabilirsin. Ilgin icin tekrar tekrar tesekkur ederim, iyi calismalar. - Noumenon mesajkatkılar 14:30, 8 Ağustos 2006 (UTC)

[[1]] İşte burada. İyi çalışmalr--Baylanileti 08:12, 9 Ağustos 2006 (UTC)

Uğurcum Şükran Kurdakul'a telif ibaresi koymuşsun. Maddeyi edebiyat türk sitesinden aldım. Biliyorsun ki bu site vikipediye kaynak göstererek ya da göstermeden alıntı yapma izni vermilş olzn bir site. Dikkatine getireyim dedim.--Zeynepmsj 09:24, 9 Ağustos 2006 (UTC)

Telif konusunda hatırlarsan uzun tartışmalar oldu ve sayfanın yeni hali şu durumda Vikipedi:Araştırma kaynakları, ek olarak edebiyattürk gibi kaynakların diğer kaynaklardan kopyalama yapması nedeniyle telif açısından güvenli kaynaklar olmadığını tartışmalarda belirtmiştik. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 09:28, 9 Ağustos 2006 (UTC)
Evet biliyorum sevgili Uğur, ancak bir kişinin otobiyografisini çok fazla değiştiremezssin. aşağı yukuarı tüm ansiklopedilerde bir kişi için aynı kelimeler vb kullanılır. kişilerin hayatları aşıru yorum barındırmadığı sürece telif hakkı kapsamına girmez. kitaplarda da ansiklopedilerde de böyledir bu. telif hakları bölümünde uzun uzun yazacağım bu konuyu--Zeynepmsj 11:24, 9 Ağustos 2006 (UTC)
Zeynep söylediğinde haklısın bir kişinin hayatı değiştirilemez fakat Vikipedi:Araştırma kaynakları sayfasında belirtildiği gibi GFDL olmayan kaynaklardan 1-1 içerik kopyalaması yapmamamız telif hakları nedeniyle uygun değil. Ek olarak bir yönetici olarka bizim dikkat etmememiz mantıklı mı sence. Daha 1-2 gün önce telifli içerik eklemesinden dolayı bir kullanıcı için önlem alalım demiştin bana. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 13:06, 9 Ağustos 2006 (UTC)
Uğurcum biliyorum. Dediklerinde tamemn haklısın buna katılıyorum. Ancak biyografi olan bir maddede adamın yaşını, okuduğu okulları, eserlerini, eserlerine ilişkin eleştirileri vb. nasıl değiştireceğiz? Bu durumda biyografi olan tüm maddelerin silinmesi gerekiyor çünkü hepsi oradan buradan kopya. İnternet sitesinden olmasa ansiklopedilerden ya da daha da kötüsü kitaplardan alıntı. Şimdi Baktım. Gülriz Sururi maddesi ya da Müşfik Kenter maddesi birebir internet sitelerinden kopya mesela. Biyografileri nasıl değiştireceğiz? Bana kalırsa tarafsız olduğu sürece biyografilere dokunmamakta fayda var. Sen ne dersin? --Zeynepmsj 13:50, 9 Ağustos 2006 (UTC)
Şu anda düzeltilmekte olan maddelere bakıyorum: Pasolini, Küçük iskender ve Levent Kırca maddeleri de başka sitelerden kopyalanmış. Üstelik kullanım izni vermeyen siteler. Ne yapalım sevgili Uğur büyüm biyografileri silelim mi?--Zeynepmsj 14:15, 9 Ağustos 2006 (UTC)
Zeynep kitap arkalarında ki yazıların da telifli olduğunu düşünüyorum. Geçenler de özellikle ingilizce bir kitabın yazarı hakkında bilgi yazmak istemiştim, fakat kitabın ilk sayfalarında telif ile ilgili yazıyı okuduktan sonra bunun pek de mantıklı olmadığını düşündüm. En büyük sorunlarımızdan bir tanesi telifler, yeniden yazılabileceklerin yazılması fakat bunun zor olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle telif etiketini kullanmamız gerekiyor. Seninde belirttiğin gibi bir çok maddemiz telifli durumda, telifli olarak durdukça telifli olarak kalmaya devam edeceklerini düşünüyorum. Değişiklik yapılmış olanlara telif etiketini koymamız en uygunu. Adamın yaşamını, eğitimini değişitirmemiz gerekmiyor fakat cümle yapılarını değiştirmemiz yeterli. En kolay yoluda, konuyu bir kaç kaynaktan kendi cümlelerimizle yazmak olacak. Bu arada son günlerde yeni kullanıcılardan da telif konusunda hassas olanlar çıkmaya başladı, bu da sevindirici bir şey. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 14:20, 9 Ağustos 2006 (UTC)

Madde 7'de değişiklik isteği[kaynağı değiştir]

VP:HS madde 7'ye bir eklenti önerisi getirdim, bilgi ve ilginize sunulur.. Vikipedi tartışma:Hızlı silme#Madde 7'de değişiklik isteği -Tembelejderha 12:16, 9 Ağustos 2006 (UTC)

şikayet bölümündeki yorumunuz[kaynağı değiştir]

Size cok tesekkür ederim.Hakkımdaki görüşleriniz gercekten de ic acıcı.Saygılar--Chemsj 22:41, 9 Ağustos 2006 (UTC)

Japonya'nın teslim oluşu[kaynağı değiştir]

Selamlar Lighterside,

1945'teki düzeltmen sonunda net olmayan bir durum oluştu (Peah, cümleye bak). Resmi tarihlere göre;

10 Ağustos - Japonlar teslim olacaklarını Müttefiklere bildiriyorlar. 11 Ağustos - Müttefikler, imparatorun Müttefik orduları baş kumandanının yanına çırak olarak verileceğini Japonlara peşin peşin söylüyorlar. 15 Ağustos - İmparator radyoda teslim olduklarını duyuruyor. Amerikalılar bu günü zafer tarihleri kabul ediyorlar. 2 Eylül - Missouri gemisinde Japonlar resmi teslim antlaşmasını imzalıyorlar.

2 Eylül'ü 10 Ağustos'a çevirdin ama daha resmi tarihler olan 15 Ağustos veya 2 Eylül daha doğru gibi sanki.

Ne dersin?

Vito Genovese 08:03, 10 Ağustos 2006 (UTC)

Eyüp yönlendirmemde yaptığınız değişiklik asıl istenen sayfaya ulaşmayı geciktiren bir şekil almıştır. Ansiklopedi sayfalarında geçen eyüp isimlerinin tamamı İstanbul'un Eyüp ilçesi ile ilgilidir.Hacı Arif Bey, Kara Harp Okulu, Çarşamba Divanı, Zühtü Müridoğlu, Oyuncak, Gaziosmanpaşa, İstanbul, Gazi Mahallesi Olayları, Alibey Barajı, Hacı Arif Bey, Sokollu Mehmet Paşa maddelerinde geçen Eyüp kelimelerine bakabilirsiniz Buralarda Eyüp kelimelerinden hiçbiri Eyüp adındaki bir erkeği veya Eyüp sultan Camiini kasdetmemektedir. Üstelik Eyüp Sultan Camii hiçbir zaman Eyüp diye kısaca yazılmaz. Eğer cami kastedilecekse direk Eyüp Sultan Camii diye yazılır. Ben bu değişiklikleri kafama öyle estiği için veya öyle zannettiğim için yapmıyorum benim tarih konusunda yaptığım değişikliklerin tamamı bilgiye dayalı değişiklikler veya yönlendirmelerdir. Bilgiye direk ulaşmayı engelleyen bu değişikliğinizi izninizle geri alıyorum--Tarih 10:21, 10 Ağustos 2006 (UTC)

gerekçe belirtmeden kayıtlı kullanıcıların...[kaynağı değiştir]

geri almalarda en azından kayıtlı kullanıcıların yazdıklarını geri alırken bir gerekçe yazınız tartışma sayfasına lütfen. O olmazsa özet kutusunada minicik bir cümlede olabilir. saygılarımla.

not: gerekçe yazıp yazmayacağınızı mereak ediyorum--Kutu su 13:51, 10 Ağustos 2006 (UTC)

  • Lutfen telif sablonunu kaldirma... istersen maddedeki icerigi cikarip bir taslak birakabilirsin ama su anki icerigi ile kalacaksa telif sablonu konmak zorunda. Tartisma kisminda da detaylica acikladigim gibi, artik izin verilen materyal kullanmiyoruz - bir materyal PD veya GOBL olmadigi surece kullanmamiz mumkun degil; kaynakca belirtmek ne telif hakki ihlalini ne de intihali ortadan kaldirabiliyor... Bu konuda daha once yasanmis tartismalar icin VP:T sayfasina ve gecmisine (ayrica tartisma sayfasina) ve Koy Cesmesi arsivlerine goz atabilirsin. Biliyorsun ki israrla sistem uyari sablonu kaldirmak vandalizm olarak tanimlaniyor, yani cok ciddi bir konu. Eger noktan da israrciysan dahi sablonu kaldirman hos ve mesru degil. Tesekkurler, iyi calismalar... - Noumenon mesajkatkılar 14:46, 10 Ağustos 2006 (UTC)
  • Kaynakca koyman hicbir ise yaramaz. Materyalden yararlanarak bir metin yaratmak ayridir bir materyali dogrudan aktarmak ayridir. Cogu zaman kitaplarin cevirileri dahi ayri bir telif hakki elde edemez, sebep de sudur 'bu eser orijinal eserden ayrica telif hakkina sahip olabilecek kadar farkli degil'. Nitekim universitede kagit yazarken veya bir bilimsel makale yazarken de kaynakca ayridir yazi aktarmak ayridir: kaynakca bulundurmak zorunlulukken ve ifadelerimize kaynak gostermek zorunlulukken yazi aktarmak intihaldir, o kagidi veya makaleyi dogrudan intihal yapilmis kilar, hirsizlik urunu kilar. Ayrica 'sen de zamaninda girmistin' ifadeni siddetle kiniyorum, evet benim de zamaninda izin verilmis kaynaklardan bilgi aktardigim oldu, cogumuzun oldu, cunku telif haklarindan habersizdik. Ben bu durumu ogrendigimde hatirimdakileri hemen sildim, kalanlari ise arkadaslar telif ibaresi koydu ve sildik. Eger hala varsa eklemis oldugum ve telif sorunu iceren, telif ile etiketleyebilirsin; iclerinde gercekten birebir aktarilmis icerik varsa sileriz.
  • Kaynak gostermek faydalanilanlarin yani sira kisa alintilar icin de kullanilir. Ornegin bir felsefe kavrami acikliyorsam farkli unlu sozluklerin bu kavrama verdikleri tanimlari tirnak icinde ve dogru kaynak gosterme sablonlarini kullanarak belirtirim. Fakat gidip o sozluklerdeki tum metni buraya aktarip altta kaynakcada belirtmem. Arada cok buyuk bir fark var.
  • Eger biyografilerin tamami telifli sitelerdense, evet silecegiz. Zira bu ahlaki veya bizim belirleyebilecegimiz bir husus degil, bu hukuki bir gereklilik. Cok da uzun olmayan bir sure once, barindirdigimiz telifli resimler sebebiyle commons'daki bazi arkadaslardan tepki aldigimizi biliyor musun? Telif kucumsenemeyecek buyuk bir sorun. Istersen avukatlara danisabilirsin. Telif konusu bize metadan gelen bes temel tasta yer alan temel bir konu, kafamiza gore yorumlayamayiz, hele gercekleri ogrendikten sonra.
  • Cumle yapilarini degistirmeni emek sarf etmeni takdir etmedigimi sanma, gerek katkilarini gerek emeklerini tabii ki takdir ediyorum. takdir etmemem sacmalik olurdu; fakat telif ciddi bir konu. Ayrica burada bir degisikligi yapmadan once, konu tartismali olmadigi surece, hic kimseye aciklama yapmak zorunda degilim - kimse zorunda degil. Ozgur Ansiklopedi bu anlama geliyor, maddeyi senin acmis olman onda degisiklik yapmak icin senden izin almam gerektigi anlamina gelmez. Nitekim, aciklama yapmadigim hususu yanlistir, eger dikkat ederse geri aldiktan sonra tartisma kisimlarina detayli bir aciklama yazdim; yani zorunlu olmadigim halde konuyu acikladim.

Sonuc olarak senden telif konusunda daha dikkatli olmani rica ediyorum. Sadece kendin acisindan degil hepimiz acisindan. Kisilerin hayatlari degistirilemez, yorum vb. diyorsun ama eger oyle olsaydi dunyadaki binbir ansiklopedide hep ayni metinlerle karsilasirdik... ister 1000 olsun ister 5000 telif hakki ihlali barindiran her icerik silinecek. Iyi calismalar... - Noumenon mesajkatkılar 15:08, 10 Ağustos 2006 (UTC)

Merhaba Zeynep, telif konusunda dün seninle ayrıntılı olarak konuşmuştuk. Öncelikli olarak yönetici olarak bizim bu konuya çok hassas olmamız lazım, daha bir kaç gün önce telifli madde eklediğini söylediğin bir kullanıcıya nasıl bir yaptırım yapmamız gerektiğini sormuştun bana. Diğerlerine biz örnek olalım, bu konularda hassas olalımki diğer kullanıcıları zamanı geldiğinde uyarabilelim. Telifli maddelerin çokluğunu belirtmişsin, telifli olarak düşündüğün maddeleri telif şablonu ile işaretleyebilirsen en kısa sürede silinirler ve en kısa sürede yenilerinin yazılma şansı artar. Telifli içeriklerin durması gelişimimiz için bir engeldir. İyi çalışmalar. --Ugur Basakmesaj 15:17, 10 Ağustos 2006 (UTC)
  • Her seyden once, rica ediyorum, hangi tumcemi tehdit olarak algiladiniz? Size karsi bir tehditte bulundugum yok olamaz da... Nitekim karsisindakine "senin de telifli maddelerin oldugunu biliyorum" diyen ben degildim. Ek olarak, size karsi bir husumetim yok olamaz da. Zira ben burada bir kisi olarak degil dogrudan kurallara gore davranmaya calisan, ozen gosteren birisiyim, buradaki hickimseyle kotu veya iyi hicbir duygusal bagim, sempatim veya nefretim olamaz; katilimci olarak burdayim o kadar. Oyle sezinlemisseniz yanlis sezinlemissiniz sizinle bir sorunum yok. Ancak bir hata gordugumde uyaririm, sizin hatanizi gorduysem sizi bir baskasinin hatasini gorduysem bir baskasini.

Konuya donersek, degistirmek hakkinda cevap vermistim ama tekrarlayayim: sadece telif ihlali degil intihal de yasak. Yani bir icerigi alip birkac ifadeyi degistirerek telif sorununu bertaraf edemiyoruz. Icerigi ilki ile karsilastirildiginda tamamen farkli gozukecek bir hale sokup, intihal fikrini de bertaraf edecek sekilde degistirmisseniz o ayri. Kisacasi mahkemeye sundugunuzda eger yargic "hayir bu iki madde kesinlikle birbiriyle metinsel acidan iliskili degil, intihal soz konusu degildir" diyebilecekse sorun yok. Fakat tumcelerdeki basit degisiklikler ile metin yapisindaki koklu degisiklikler arasinda fark var. Sonuc olarak o cumleleri degistirerek ozgun bir sey ortaya koymuyoruz, eger koyuyorsak sorun olmazdi haklisiniz; ama yaptigimiz sadece ufak sozcuk degisikliklerinden ibaret.

Adamin hayatini degistirmenize veya iki uc sozcuk degistirmenize gerek yoktur. Sizden istenen konuyu kendi cumlelerinizle anlatmaniz o kadar, illa ki yani metin yapisi kalmayacaktir ki; tekrarliyorum eger oyle olsaydi biyografiler hep ayni olurdu. Ayni bilgileri sunmanin binlerce yolu vardir ama sizin de dediginiz gibi dogduyu dunyaya geldi yaparsak ayri bir sekilde sunmus olmayiz ve yaptigimiz sadece intihal olur - ozgun ve farkli bir metin ortaya cikmaz, cikamaz.

Sonuc olarak, konu bu, daha once avukatlarla konustuktan sonra alinmis karar bu, diyebilecegim cok sey yok. Sadece olayi kisisel bulmanizin beni uzdugunu belirtebilirim, daha once de defalarca tekrarlamistim ben burada kimseden nefret etmiyorum, etmeyecegim de zira kisilere degil yaptiklarina bakiyorum, kisilere degil yaptiklarina konusuyorum, kisilere degil yaptiklarina yorum yapiyorum; oyleyse kisilere karsi olumsuz his beslemem mumkun degil. Boyle hissettirdiysem ozur dilerim. Telif hakkinda Turkiyedeki uygulama icin Turk telif kanununa da goz atabilirsiniz eger aciklamalarim sizi tatmin etmediyse. - Noumenon mesajkatkılar 15:31, 10 Ağustos 2006 (UTC)

Zeynep bence bu tür şeyleri kişisel algılamamak gerekiyor. Ben zamanı geldiğinde Noumenon'uda uyarmıştım, fakat uyarıları olumlu düşünmek gerekiyor. Bir konuda yanlış gördüğümüzde ne kadar erken uyarırsak o kadar iyi diye düşünüyorum. Ali Yüce maddesinde senin de görebileceğin gibi çok büyük benzerlik var. Biyografileri vs. değiştirmenin zor olduğunu biliyorum fakat, yapılamayacak şeyler değil. Biyografi hakkında küçük bir öneri istiyorsa, bir kişinin hayatında ki ana hatları çıkarttığımız zaman o bilgilerle yeni bir madde çok kolay yazılabilir. Uzun olması veya eskisi kadar iyi olması şart değil. Umarım bu ve bunun gibi konuları kişisel olarak algılamıyorsundur. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 15:43, 10 Ağustos 2006 (UTC)
  1. Bana ozel ismimle hitap etmenizi hos karsilamiyorum, eger hos karsilasaydim ozel ismimi acikca belirtirdim, oysa kullanici sayfamda bu belirtilmiyor ve eski nickimi degistirdim; buna uygun davranarak nickimi kullanmanizi rica ederim.
  2. Daha once belirttigim gibi, diyebilecegim bir sey yok, isterseniz tartismaya acin durumu; sahsi olarak hicbir maddeyi duzeltme zorunlulugum yok, bu konuda istegim de yok, ben sadece yanlis oldugunu ifade ediyorum o kadar. Maddeye takilmadim, takilmam da, sadece ortadaki sorunu belirttim o kadar.
  3. Bugune kadar okudugum hicbir akademik biyografi konulu yazida sizin belirttiginiz sorunun bir sorun olarak belirtildigini gormedim, ama tekrarliyorum, eger telifli madde gorurseniz lutfen isaretleyin, biz de isaretleyelim; Vikipedi'nin hicbir telifli icerige ihtiyaci yoktur, telif hakki ihlali barindiran bir icerik ancak Vikipedi'ye ayak bagi ve utanc kaynagi olur. Konuyu daha fazla tartismaya luzum gormuyorum, yanit vermenize gerek yok, zira soru sormadim. Tesekkurler, iyi calismalar, iyi gunler/geceler... - Noumenon mesajkatkılar 15:49, 10 Ağustos 2006 (UTC)
  • Tek soyleyebilecegim sok oldugum... yazdigim metin gosterdiginiz metinden 2 kat uzunlukta. Ayrica bircok farkli metinden yararlandigim gibi bir edebiyatcidan da cesitli bilgiler almistim o metni yazarken. Gorebildigim tek bir ayni cumle o da 2. Abdulhamidin verdigi odul. Ne diyebilirim ki, dogrudan telif yakalarsaniz yapistirin, ben sahsen bulamadim, isterseniz baska arkadaslara da sorariz; hatta bir Vikiproje baslatip herkes katkilarimi didikleyebilir, sorun yok, her telif ihlalli icerigim silinebilir. Iyi calismalar... - Noumenon mesajkatkılar 15:59, 10 Ağustos 2006 (UTC)
Zeynep, hiç kimse birbirine kızmazsa en güzeli olur. Açık olarak söylememi istersen bir kulllanıcı uyarmak özellike bir yöneticiyi uyarmak bana çok güç geliyor. Diğer uyaran kişilerde aynı şekildedir sanırım. Fakat telif hakları vikipedinin en önemli kurallarından bir tanesi. Bildiğin gibi kasıtlı telifli bilgi ekleyenleri engelleme kuralımız bile var. Umarım kısa sürede tüm kullanıcılarımız telif konusunda daha hassas olabilirler:) Bu arada telifli gördüğün maddelere telif şablonunu koyabilirsen çok güzel olur bu sayede telifli maddelerimizden kurtulmuş oluruz. Uyarılmanın bir kişi içinde hoş olmadığını biliyorum fakat en güzeli bu tür şeyleri kişisel algılamadan sorunun çözümüne yönelik hareket etmemiz. Telifli maddeleri bulmak için http://www.copyscape.com sitesinden yararlanabilirsin. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 16:05, 10 Ağustos 2006 (UTC)
Selam Zeynep, geçen yazışmaları okudum ve affına sığınarak birşey söylemek istiyorum. Aranızdaki diyaloğa müdahale etmem pek hoş değil biliyorum, umarım anlayış ve hoşgörü ile karşılarsın..
Değinmek istediğim konu biyografilerin özgünlük sorunu. Sanırım aklına yapmayan nokta şu: Bir insanın bir tek hayatı var ve bu hayatında yaptıkları-yaşadıkları sabit, o halde biyografilerde nereye kadar içeriğe telifli denilebilir? Bunun bir ölçütü var bence. Sadece biyografiler değil, pek çok kurumun, topluluğun, mimari yapıların vs. tarihçesi biyografilere bu bağlamda çok benziyor ve hepsinin anlattıkları hemen hemen aynı.
Burada telif hakkı altına alınan şey eserin konusu değil, kendisidir. Bir örnekle açıklamak gerekirse, malum Atatürk'ün hayatını anlatan yüzlerce kitap var, hepsi aynı hayatı anlatıyor, söyledikleri şeyler tamamen aynı sayılır, ancak hepsinin telif hakkı saklı ve farklı eserler olarak özgünlükleri kanunlarca korunuyor. Konu aynı olabilir, ancak anlatış tarzı, seçilen kelimeler, sıralama, yazarın üzerinde durduğu bölümler vs. gibi şeyler oldukça farklı ve bu onları sanat eseri yapıyor, üzerlerinde hak iddia edilebiliyor.
Eminim sen birkaç kaynağı okuduktan sonra oturup kendi yazını yazsan, o yazı aynı şeyi anlatmasına rağmen çok farklı duracaktır. Başkasınınkini modifiye etmemeli, kendi eserimizi girmeliyiz. Telif problemi ancak bu yöntemle çözülebilir. Başka bir yerdeki içeriği kopyaladıktan sonra kelimeleri değiştirerek madde oluşturmanın problemi aşmaya yeterli olacağını hiç zannetmiyorum. Sonuçta yazarın cümlelerini ve kurgusunu alıp kullanmış oluyorsun, ki dediğim gibi kendin yazman durumunda kurgu ve cümleler eminim çok başka sonuçlanacaktır. (Zaten bu tip ufak değişiklikleri google da "yemiyor" ve eserin aslını bulmakta zorlanmıyor. Açık ki bu durum "modifiye edilen" telifli eserin "orjinal" olmadığını ispatlar.)
Kısacası kopyalayıp üzerinde oynamak yerine birkaç yerden okuyup kendin yazmak çok daha güzel bir yöntem, böyle yaparsan sorun çıkmayacaktır. Belki biraz daha zor olacak ama hem kanuni açıdan, hem de etik açıdan soru işareti bırakmayacaktır.
Son olarak, kimin, nasıl ne zaman girdiği önemli değil, eğer biyografilerimiz telifliyse sileceğiz. Zaten büyük çoğunluğunda bahsettiğin kelime değişiklikleri bile yapılmamış, aynen kopyalanmış. Madde kaybetmemiz ve boşa giden emekler üzücü, ancak başka çaremizin olduğunu sanmıyorum. İyi niyetini biliyor ve senden anlayış göstermeni rica ediyorum sevgili Zeynep, bunun sana yardımsever bir tavsiye olması amacıyla yazıyorum, suçlamak ya da yermek için değil. Vikipedi'yi sevdiğini görmemek imkansız, sanırım bunu sorgulayan da yok zaten. Tembelejderha 16:08, 10 Ağustos 2006 (UTC)

Sevgili Tembel, okudum yazdıklarını. Benim dediğim telif nereye kadar? Atatürk'ün hayatını örnek vermişsin. Doğum tarihi, anası babası, yaptıkları (ilk-orta-lise tarih kitaplarını hatırla) birbirinin aynı. değişken olam yorumlar. "Atatürk şapka debrimini yapmıştır" dersen telifli olmaz. Ama "Atatürk sapka devrini yapmakla iyi yapmıştır" dersen o zaman durum değişir. Yorum yapıldığı için bu cümle telif altında olabilir. Buna bir şey demiyorum zaten. Bak Şükran Kurdakul maddesine. Hayatı kısmında herhangi bir yorum var mı? Benim anlatmak istediğim bu. --Zeynepmsj 16:13, 10 Ağustos 2006 (UTC)

Retrieved from "http://tr.wikipedia.org/wiki/Kullan%C4%B1c%C4%B1_mesaj:Tembelejderha"

Bu sayfa son olarak 11:21, 10 Ağustos 2006 tarihinde güncellenmiştir. Metin GNU Özgür Belgeleme Lisansı kapsamındadır. (Telif hakkı detayları)

Zeynep, maalesef şimdi hiç vaktim yok ve bahsettiğin maddeyi inceleyemiyorum. Söz yarın inceleyip bir cevap yazacağım. Hatta bu tartışmayı telif tartışma sayfasında herkesin fikrine açarak topluluk olarak düşüncelerimizi belirtelim. Benim yazım bahsedilen madde üzerine değildi, sen söyleyene kadar bakmamıştım bile. Dediğim sadece şu: Okuyup kendimiz yazmamız sorun bırakmayacak. Devam ederiz, şimdi acil çıkmam lazım. Kolay gelsin. Tembelejderha 16:24, 10 Ağustos 2006 (UTC)
  • Konunun disina ciktigimizi dusunuyorum, istediginizi yazabilirsiniz daha fazla cevap vermeyecegim. - Noumenon mesajkatkılar 16:09, 10 Ağustos 2006 (UTC)

Telif şablonu[kaynağı değiştir]

Merhaba Zeynep,

Sanırım Fcn'nin yaptığı yeni düzenlemeyle telif şablonları birden fazla adres içerebilecek şekilde düzenlendi (Ya da hep öyleydi, ben algıda sıçıcıyım). Şu an örnekleri deneme tahtasına, detaylı bilgiyi de Şablon: Telif kısmına koymuş.

Tek şablonla da işini görebilesin diye bir el sallıyım dedim.

Sevgiler

Vito Genovese 13:25, 11 Ağustos 2006 (UTC)

) Tam da ona bakarken mesajın geldi. Fark şu olmuş:

Eskisi: ((telif|adres=))
Yenisi: ((telif|adres=|adres2))
veya ((telif|adres1=|adres2))

"Adres" yerine "URL" koyunca da oluyor.

) Ben de öğrenmiş oldum.

Vito Genovese 13:50, 11 Ağustos 2006 (UTC) kullanıcı:korkunç_kolemen seninle konusmam mumkunmü lütfen yarınki yazına naklet saygılarımla

                                                                                                               benim gerçek adım yusuf   sana çıkma teklifi etsem nedersin   hemde tanışmış oluruz  göz bebeklerinin gülümsemesiyle           kullanıcı mesaj  :korkunç_kolemen
                                                                                                                                                                                                                                                                      





                      niye mesajıma cevap vermiyorsun  yoksa bir hata mı yaptım  




                          zeynep       sevgilerimle   kullanıcı mesaj:korkunç_kolemen

telifle ilgili[kaynağı değiştir]

Fenerbahçe sayfasında yaptığım değişikliği geri almışsın. Bu nasıl düzeltilecek peki. Telif ihlali dediğiniz sayfa bir forum sayfası bu sitennin hiçbir şekilde telif hakkı yok yazılar üzerinde

Teşekkürler fakat bir sorum daha var. Peki ben kendi cümlelerimle tekrar yazdıktan sonra bu yazılar tekrar aynı forum siteleri tarafından kullanılırsa yine böyle bir durumla karşılaşma ihtimali varmıdır?

Ayrıca bir kısımda Atatürk'ün söylediği sözler var bunların birebir yazılması gerekiyor bu kelimeler değiştirilemez fakat bu satırlarda telif diye belirtilmiş.

-Patron



                     ne zaman boşsun   sana papatyalar hediye edebilirim    gamzelerinin gülmesiyle    seni seviyorum demem yeterli değilmi   zeynep    kullanıcı mesaj:korkunç_kolemen

İl plaka kodu[kaynağı değiştir]

Adı değiştirmişsin fakat o maddeye çok REDIRECT var, yani çift yönlendirme oldu. --88.226.230.149 07:18, 22 Ağustos 2006 (UTC)

Merhaba Lighterside ,Günün maddesi tartışma sayfasında aslında şöyle bir[[2]] düşünce vardı. Gün'lü maddelerin hepsi aynı tarihte ana sayfaya gelse iyi olacaktı. Yapmak mümkün mü? İyi çalışmlar--Baylanileti 07:50, 23 Ağustos 2006 (UTC)

Ben ona dikkat etmemiştim. O halde böyle daha iyi olmuş. Bu arada hepsi Gün ile başlıyor :-))İyi çalışmalar--Baylanileti 08:25, 23 Ağustos 2006 (UTC)

Milli yada ulusal[kaynağı değiştir]

Dünya Basketbol Şampiyonası 2006 münasebetiyle basketbol milli takımları maddeleri açılmaya başlandı. Maddenin ilk düzenlenmesine ben ulusal yerine milli ifadesini kullanıyordum zira Futbol Dünya Kupası sonrası açılan futbol milli takımları maddeleride milli futbol takımı kullanılmıştı. Fakat sonradan bazı arkadaşlar bunu ulusalla değiştirdi bende ses çıkarmadım. Sonra siz madde isimlerini değiştirince bir karar vermemiz gerektiğini düşünüyorum. Miili takım mı yoksa Ulusal mı buna kara verilip eskilerin düzenlenmesi ve yeni açılacak maddelerin buna göre açılması gerekir. TDK sözlüğüne göre millî şeklinde yazılır. Kolay gelsin iyi çalışmalar. --Absarileti 13:15, 23 Ağustos 2006 (UTC)

Benimde görüşüm aynı yönde eğer başka arkadaşlardan farklı bir düşünce gelmez ise maddeleri düzenleyelim. Yanlız önceden de söylediğim gibi TDK sözlüğüne göre millî şeklinde yazılır. Buna da dikkat etmek gerekli.--Absarileti 15:38, 23 Ağustos 2006 (UTC)

Düzeltme işareti[kaynağı değiştir]

Merhaba, düzeltme işareti ile ilgili olarak "...TDK'nın kendi aldığı kararla şapkalar kalktı..." diye bir yorumda bulunmuşsunuz. Benim bildiğim kadarıyla böyle bir şey yok. Daha önce Köy Çeşmesi'ne yazmıştım. İsterseniz bir göz atın. Çünkü, Absar'ın dediği gibi, ve hâlâ TDK'ya göre de doğru yazış biçimi : "Millî". Ancak bilgisayar kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte doğru kullanılmasına pek dikkat edilmiyor nedense. İyi çalışmalar. (Küçük bir not TDK hâlâ kâr ve kar sözcüklerini ayırıyor. ) --Mskyrider 07:04, 24 Ağustos 2006 (UTC)

Araya girmiş gibi oluyorum kusura bakmayın ama şapka işaretini (inceltme, düzeltme, ya da adı her ne ise) destekliyorum. Çünkü doğrusu o. Saygılar. Metal Militia 07:10, 24 Ağustos 2006 (UTC)

Dediğin gibi önemli olan doğru kullanım konusunda ısrarcı olmak. Okullar konusuna gelince, her ne kadar kurumun adı Millî Piyango İdaresi olsa da , herhalde sözünü ettiğin genelge neticesinde olacak okulun adı Nilüfer Milli Piyango Anadolu Lisesi olabiliyor. Vikipedi'de bence yapılması gereken, düzeltme işareti ile doğru olarak kullanmak, ancak düzeltme işareti olmadan yazılışları da yönlendirmeye koymak. Yani Millî Takım madde adına, Milli Takım, Ulusal Takım yönlendirmeye. Her ne kadar "Ulusal Takım"ı tercih etsem de, yaygın kullanım "Millî Takım". Bu şekilde yaratmak doğrudur diye düşünüyorum. --Mskyrider 07:45, 24 Ağustos 2006 (UTC)

Oh, my Goddess! sayfasının Türkçe karşılığını ben yazmadım, öyle açılmış diye altını doldurdum yalnızca, ama "Aman Tanrım" yerine "Aman Tanrıçam" mı olmalı acaba? Ana karakter bir Tanrıça ve anime ismini ondan alıyor çünkü... --anerka 11:26, 24 Ağustos 2006 (UTC)

Yav ablacım bırak bu eşcinsel mevzularını da güzel güzel Kore maddeleri yazsana. Yanlış anlama sakın, sadece gönlümden geçeni dillendirdim. :)) Saygılar, sevgiler ....

ah tanrıçam[kaynağı değiştir]

oh my godess sayfasını "ah tanrıçam" diye çevirmişsin. Oh my god Türkçeye "aman tanrım" diye çevrilir. Senin başlattığın maddeyi "aman tanrıçam" diye çevirmek daha mı doğru olur diye düşündüm. Sadece bir fikir benimkisi--Zeynepmsj 11:17, 24 Ağustos 2006 (UTC)

Selam, çeviriyi aslında ben yapmıştım. Aslinda bu olay uzerinde ingilizce cevirisi icin bile baya bir tartisma var. Ben "Aa! Megami-sama!" yi çevirmistim. Bence o dedigin icinde bir redirect yapilabilir.
Yakin zamanda en:Category:Oh My Goddess! deki ve alt kategorideki maddeler icin tr.wiki de taslak maddeler yaratmayi dusunuyorum. Yardimci olursaniz sevinirim. :)
--Cat out 13:40, 24 Ağustos 2006 (UTC)
Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışım ben de. Çeviri konusunda özellikle. Kolay gelsin. Başlayacağın zaman haber ver. --Zeynepmsj 13:45, 24 Ağustos 2006 (UTC)
Sayfayi yaratigim da baslamistim. Her an baslayabilirisin :)
Template/Sablonlari ben hallederim. Onlara kafani takma.
--Cat out 16:14, 24 Ağustos 2006 (UTC)

Ah! Tanrıçam bölümleri listesi ile basladim, ilgiliye. ;) --Cat out 00:23, 26 Ağustos 2006 (UTC)

Nasıl ulaşırım ben bu maddeye? Biraz önce yazdığım şeyi neden sildiğini öğrenmek istiyorum da...--Yolcu 14:21, 24 Ağustos 2006 (UTC)

Türkçe yazım kuralları[kaynağı değiştir]

Türkçe yazım kuralları[kaynağı değiştir]

Merhaba, Vikipedi tartışma:Türkçe yazım kurallarında görüşlerinize ihtiyacımız var.--Dağhan Özyılmaz 18:44, 24 Ağustos 2006 (UTC)

Merhaba, Kimono maddesi üzerinde çalışıyorum. "Düzenle" derken neyi kastettiğini pek anlayamadım. Düzeltme yapmak için ne yapmak gerekiyor? Söyleyebilirsen düzeltmeleri yapmaya çalışacağım. --Mskyrider 12:15, 25 Ağustos 2006 (UTC)

  • ben de yukardakinin aynısını söylemek üzere geldim buraya. nedir düzenlenmesi gereken? --kibele 13:02, 25 Ağustos 2006 (UTC)
  • Hmmm, acaba yazılım problemi mi? Ben MSIE ile açtığımda herhangi bir problem görmüyorum. Kullandığın browser farklı mı?

Resimleri başa özellikle koydum. İngilizce de de aynı şekilde yapmıştım. Çünkü sağ tarafta, yazıyı okudukça süreklilik arzeden bir şekilde kimono resimleri birbirini takip ediyor. Daha önce de buna benzer bir şekilde diğer browserlarda problem olduğunu okumuştum. Eğer öyle bir şey ise ben düzenleyebileceğimi sanmıyorum çünkü elimde başka browser yok. Aşırı sağa kayma olayını ise gözlemleyemedim. Resimleri bölümlerin arasına dağıttığımda problemle karşılaştım, bazen bölüm resimden kısa oluyor. O zaman alttaki bölüm ile arada anlamsız boşluklar kalabiliyor. Teknik olarak bu işten anlayan birisi yardım edebilir belki. --Mskyrider 13:40, 25 Ağustos 2006 (UTC)

Ne sakıncası canım, maddenin sahibi ben değilim ki :) Güzel duracak olduktan sonra... İlgilenirsen sevinirim. --Mskyrider 13:45, 25 Ağustos 2006 (UTC)

  • ben de düzgün görüyorum ve bu haliyle de son derece okunaklı ve güzel. ama eğer fotoğraflar dağınık bile olsa, bunun bir 'düzenle' şablonu gerektirdiğini düşünmüyorum. tartışma sayfasına ya da ağırlıklı uğraşan kullanıcıya bir mesaj meseleyi çözer. düzenle etiketi konulan diğer maddelerin yanına bu maddeyi yakıştıramıyorum. alt alta dizmek ya da sağlı sollu yerleştirmek resimlerin büyüklüğüyle ve maddeyle ilgili seçeneklerdir, olmazsa olmaz sayfa düzenleme kuralları olamaz, hele de ingilizce vikipedi de böyle olması bir örnek değil bence. --kibele 13:46, 25 Ağustos 2006 (UTC)
ingilizce kimono maddesine bir göz atar mısın lütfen? --kibele 14:03, 25 Ağustos 2006 (UTC)
  • Gereksiz tartışma yaratmak istemesem de, düzenle şablonunun üzerinde bir iç bağlantı var: Vikipedi:Vikipedi standartları diye. Burada yazılanlar aynen şöyle:
...
  • Sayfaların Wikipedi yazı diline göre yazılması ve iç bağlantılarının olması maddenin kalitesini arttırır.
  • Sayfaların dilbilgisi, yazım şekli, anlatım bozukluklarının düzeltilmesi gerekir.
  • Madde çok kısa olmadıkça bir giriş yazısının olması ve daha sonraki kısımların ==Başlık== şeklinde olması okunurluğu arttırır.
  • Gerekli iç bağlantıların olması okuyan kişinin ilgili bölümlere kolay erişimini sağlar.
  • Sayfada ilgili dış bağlantıların olması, yazılan metin ile ilgili referansların olması kalitesi açısından iyi olur.

Sana mesaj bırakıp neyi düzenlemek gerektiğini sormamdaki neden de burayı okuyup neyi istediğini anlamamamdı. Ne resimlerin en sağa yatmamasına dair, ne de en başa konmamasına dair bir standarttan, ne de farklı browserların farklı sonuçlar vereceğine dair dikkat çekici notlardan eser var bu verilen iç bağlantıda. Dolayısıyla böyle bir istek için düzelt şablonu koymanın, gerisinde bu açıklamalar olmadan bir anlamı yok. Ancak karşılıklı konuşup anlaştıktan sonra olayın ne olduğunu anladım. --Mskyrider 14:06, 25 Ağustos 2006 (UTC)

  • ikimize birden cevap yazdığın için üstüme alayım mı bilemedim, kızgınlık doğru laf mı ondan da emin değilim, ama kendi adıma öyle diyelim.
1.) ben de, düzenle şablonunu bugüne kadar yukarda yazılan kurallar çerçevesinde kullandım ve kullanıldığını gördüm. hepsini diyemem elbette ama çok fazla madde gördüm ve böyle bir kullanıma ilk kez rastladım
2.) hem ingilizce vikipedi'de de öyle deyip referans göstermek, hem de 'evet bizdeki gibi, ne var ki bunda demek' sence problem değil mi?
3.) resimlerin browser farkından öyle görünüyor olma ihtimalinin söylenmesine rağmen hala sağa sola kaçmış resimlerden bahsetmek diyaloğu zorlaştırıcı bir şey değil mi?
4:) madde resimle başlamıyor
vesaire, vesaire..--kibele 14:27, 25 Ağustos 2006 (UTC)
  • Öncelikle şu noktada anlaşalım, ne kızdım, ne kırıldım. Bu yazıları da dalaşmak için değil anlaşmak için yazıyorum. Ansiklopediler resimle başlamaz derken neyi kastettiğini anlamam mümkün değil. Çünkü eski hâlinde de maddedeki resimler benim kullandığım web browser'da sağda gözüküyor ve üstüne üstlük te en sağa kaçmış ve alt scroll barı kullanıp sağa almama gerek de duymuyordum. Anlatmaya çalıştığım noktalar basitçe şunlar. Herkes aynı teknik altyapıyı kullanmıyor olabilir dolayısıyla da benim problem görmediğim yerde başkası problem görüyor olabilir. Önemli olan kendi bakış açısının dışına çıkıp tarafsız bakabilmek. Bana göre problemsiz ve düzenleme gerektirmeyen sayfa sana göre düzenleme gerektiriyor olabilir. Üstüne üstlük saydığın noktalara aynen de katılıyorum. Yaklaşık 21 yıldır ansiklopedi okurum, dolayısıyla da mizanpaj hakkında biraz bilgim var ki buna gazetecilik yaptığım dönemi katmıyorum bile. Bu nedenle, sadece düzenle etiketini yapıştırmak yerine, tartışma sayfasına bir iki satır yazı bırakıp problemin ne olduğunu yazmanı tercih ederdim çünkü eninde sonunda madde ön sayfaya aday göstermiştim. Senin ekranda gördüğün problemleri benim de aynen gördüğümü varsayıp verdiğin öğütler ise bir sonraki kullanıcının işine yaramayacak. Yalnızca bunları söylemek istedim. İyi çalışmalar. --Mskyrider 14:33, 25 Ağustos 2006 (UTC)
  • Unutmuşum ekleyeyim, resimle başlayan bir çok ansiklopedi var. Örnek olarak Görsel Yayınlar'ın 1983-84 yıllarında yayımladığı Bilim ve Teknik Ansiklopedisi buna bir örnektir. Tam sayfa ve hatta iki sayfaya yayılan resimlerin üzerine kısa bir giriş yazısı kullanır ara sıra. Çok da sevdiğim bir ansiklopedidir. --Mskyrider 14:38, 25 Ağustos 2006 (UTC)
  • Tartışmadan sıkıldığınız için son olarak yazıyorum. 1. İngilizce vikipedi'de sizin düzelt şablonu koyduğunuz sırada olduğu gibi tüm resimler en başta. Şu anda değiştirdiğiniz gibi değil. Çünkü o değişkliği de ben yapmıştım. En sık kullanılan MSIE v.6 kullanıyorum ve kesinlikle sizin dediğiniz gibi bir problem yok. Niye sizin bilgisayarınızda problem çıkıyor bilmem mümkün değil ancak sorunlu olsa benimkinde de sorunlu olurdu. Artı eski hâliyle madde kesinlikle resimle başlamıyordu. Hâlâ ne demek istediğini anlamadım. Ama senin kadar ben de bu tartışmadan sıkıldım. --Mskyrider 14:46, 25 Ağustos 2006 (UTC)
  • madem sıkıldınız, buna bir cevap beklemiyorum. sadece bir yöneticinin bu şekilde konuşmasını ve 'sıkıldım' demesini 'ilginç' bulduğumu söylemek istiyorum. düzenle şablonuna itirazım da bunu eski bir kullanıcının ve üstelik bir yöneticinin yapmış olmasındandı. ama bütün bu konuşmaların hiç işe yaramadığını ve beni ve mskyrider'ı hiç anlamadığınızı görmek üzücü. --kibele 14:53, 25 Ağustos 2006 (UTC)

Silermisiniz[kaynağı değiştir]

Mönsch ve Mönsch Dağı maddelerini yanlış ismle açmışım. Siler misiniz--Baylanileti 14:37, 25 Ağustos 2006 (UTC)

81.215.207.132 IP[kaynağı değiştir]

81.215.207.132 IP li kullanıcının durdurulmasını talep ediyorum.

inatla vandalizm[kaynağı değiştir]

81.215.207.132 İP Lİ KULLANICI BÜYÜK İSKENDER SAYFASINDA İNATLA VANDALİ

ZM YAPIYOR UYARDIM AMA DEVAM ETTİ. AVİL ENGELLENMESİ LAZIM YARDIMCI OLABİLİRMİSİN Delamorena 15:03, 25 Ağustos 2006 (UTC)

DenizRC isimli kullanıcının himayesinde geliştirilen 2006 Danıştay Saldırısı maddesinin ilk cümlesi şöyle başlıyor 2006 Danıştay Saldırısı, 17 Mayıs 2006 tarihinde Danıştay 2. Dairesi'ne İslamcı terörist Alparslan Arslan'ın gerçekleştirdiği silahlı saldırıdır. burada islamın terörle birlikte kullanılması islama hakarettir. yanılmıyorsam bir süre önce teröristler kategorisini tarafsız olmadığı için silmiştiniz. şimdi nasıl oluyorda İslamı, terörle yanyana getiren bir ifadenin burada kullanılmasına izin veriyorsunuz. İslamı Terörle yanyana getirmek acaba tarafsızlızlığınıza uyuyormu. islama hakaret anlamına gelen bu ifadenin buradan çıkarılmasını talep ediyorum--85.106.136.46 05:08, 26 Ağustos 2006 (UTC)

  • birisi şu vandalın erişimini durdumayacak mı? --kibele 12:34, 26 Ağustos 2006 (UTC)


Kitap Üzerine[kaynağı değiştir]

Mrb,

Çalıntı yapmıyorum; alıntı yapıyorum. Lütfen makalelerimi silmeyiniz. --KIZILSUNGUR 13:55, 26 Ağustos 2006 (UTC)

Telifli maddeler[kaynağı değiştir]

Selam Zeynep, telifli maddeleri elden geciriyordum Ayten Durmuş ile karsilastim, verdigin baglantida telif bulamadim. Tek bir cumle var, onu da degistermek/ cikarmak cok kolay. Eger baska bir neden yoksa o sekilde bir degisiklige gidecegim. Bu tur maddelerde eger telifli icerigi cikarip birakirsan bazen maddenin silinmesine gerek kalmiyor. Tesekkurler, Citrat 18:19, 26 Ağustos 2006 (UTC)

Günaydin Lighterside. Ilk kez bir Sablon yaptim: Şablon:Arabesk sevmez. Henüz acemiyim bu konuda. Babil kuleme niye ekliyemiyorum bunu acaba? Unuttugum birseymi var? Kategorisini yapmadan Babile eklenmiyormu yoksa? Kategori de hic yapmadim simdiye kadar..:-/ --Erdall 08:32, 28 Ağustos 2006 (UTC)

Sorun cözüldü. Karduelis halletmis coktan. Kolay gelsin --Erdall 08:49, 28 Ağustos 2006 (UTC)
Hmm, senin anlattigina göre cok kolay gibi duyuluyor. Ozaman Yardim sayfalarindan Alt-Kategori nasil yapilir diye ögrenip Kategori:Dinledikleri müzik türlerine göre vikipedistler kategorisine alt-kategori yapmaya calisacam. Cok sagol. Iyi calismalar --Erdall 09:03, 28 Ağustos 2006 (UTC)

James LaBrie[kaynağı değiştir]

James LaBrie maddesini neden sildiniz* En azından taslak olacak kadar bilgi vardı. Tam taslak düzeni oluşturmak için tıkladığımda silindi çıktı. Daha ilkel maddeler taslak olabilirken bu maddede epeyi bilgi mevcuttu. İyi çalışmalar--Baylanileti 11:25, 28 Ağustos 2006 (UTC)

  • Ben sohbet tarzında olanlara şahsen sil koyuyorum. Fakat bu maddede böyle bir hava fark etmemiştim. Geri getirmeye gerek yok,sağlık olsun. Belki başka birisi tekrar daha kapsamlı yazar. İligine teşekkürler--Baylanileti 11:38, 28 Ağustos 2006 (UTC)

siz öncelikle kendinizi koruma altına alın--85.107.162.116 15:08, 28 Ağustos 2006 (UTC)

Vikipedide Hacker var[kaynağı değiştir]

Selam Zeynep, tekrar rahatsiz ettigim icin affet ama su an tek online Yönetici sensin galiba. Buraya bir göz atarmisin lütfen. Yönetici fonksiyonlarina el atabilen bir Hacker var gibime geliyor. --Erdall 15:25, 28 Ağustos 2006 (UTC)

Olumsuz oy kullanmadım, sadece o başlık altında yorumda bulundum, uyarın için teşekkür ederim.--Alperen 11:58, 29 Ağustos 2006 (UTC)

Çalışmalarım devam ediyor zaten hala, tam olarak bitirmiş değilim. İyi çalışmalar. The cat 12:48, 29 Ağustos 2006 (UTC)

Şu konuda yardımcı olurmusunuz? [3] ya da [4]. Sanırım telif sorunu olmaz değil mi, eğer öyleyse diğerlerini de upload edeceğim. İyi çalışmalar. The cat 13:03, 29 Ağustos 2006 (UTC)

İslam, terör vs.[kaynağı değiştir]

bakın normal şartlarada benim kimseye bir zararım yok fakat islam terörü bir araya getirme çbaları burada kimseye bir fayda getirmez dün akşamki durumu gördünüz iyi yöndeki çalışmalarınızda size başarılar dilerim.--85.101.215.126 14:46, 29 Ağustos 2006 (UTC)

dün akşamki durumda benim arzu ettiğim bir durum değildi fakat şunu düşünün bu kadar tartışma ve dün akşamki saatlerce süren mücadeleye ve çok sayıda IP'nin aralık bloğundan dolayı engellenmesine rağmen vito adlı kullanıcı yine islamcı terör deyip bir kışkırtma ve provakasyon yapıyar ben size ben bu ansiklopediye zarar vermek isteseydim ilk önce hiç kimseyle konuşmaz ve hemen her şeye müdahale edredim. dün olanlar beni haksız yere engellenme girişimlerinden ortaya çıktı. burada yanlış yönlendime yapıldı diyorsunuz ben bu konuyu kısa da olsa vito ile konuştum ayrıca dün akşam olanları bilmesine rağmen aynı kılkırtıcı ifadeleri kullandı siz burada yöneticisiniz şimdi bazı şahıslar kendilerine uygun olduğu için islamcı terörist ifadesini beğeniyorlar. o zaman size şunu sorarım mesela aziz nesin için ateist bir yazar veya geçmişte terör olaylarına katılmış çeşitli cezalara çarptırılmış veya idam edilmiş kişiler için komünist terörist turancı terörist faşist terörist devrimci terörist ifadelerini kullanan makaleler yazılırsa ne olacak terör terördür ve kınanmalıdır. şu cu bucu terör olmaz. neyse lafı fazla uzatmak istemiyorum. son söz olarak şunu söylemek istiyorum benim hiç kimse ile burada bir derdim yok fakat lütfen siz bir yönetici olarak deniz rc ve arkadaşlarını ikaz edin terörü islama maledici kelimeleri maddelere ilave edip burada tatsız olaylara sebebiyet vermesinler. bende isterim bu ansiklopedinin doğru bilgilerle gelişmesini başka dillerden daha fazla madde sayısına ulaşmasını hatta bu tartışmalar eğer noktalanırsa size katkılarım bile olabilir. çalışmalarınızda başarılar dilerim--85.101.215.126 15:12, 29 Ağustos 2006 (UTC)

Selam Zeynep,

Araya bir şey sıkıştırayım istedim. Yaptığım yönlendirme çifte yönlendirme düzeltmesiydi. Buraya not düşeyim, sen de yanlış bir fikir edinmemiş ol.

Vito Genovese 15:56, 29 Ağustos 2006 (UTC)

Bir şey değil...[kaynağı değiştir]

Bir şey değil. İyi çalışmalar... Muhammedcimci 11:55, 30 Ağustos 2006 (UTC)