Tartışma:Türkiye'nin illeri

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Eski SLA Türkiye'nin illeri, eski bir seçkin liste adayıdır. Aşağıdaki madde aşamaları listesindeki bağlantıda adaylığın neden başarısız olduğunu görebilirsiniz. İtiraz nedeni sorunlar çözüldükten sonra maddeyi tekrar seçkin liste statüsü için aday gösterebilirsiniz.
22 Temmuz 2013 Seçkin liste adayı Başarısız

Hangi yılın nüfus bilgilerin kullanılmalı bu makalede?[kaynağı değiştir]

Tabiiki en güncel nüfus bilgilerinin kullanılması mantıklı. Ancak daha önceki nüfus sayım bilgilerinin de makalede korunmasi önemli. Bu bağlamda, yeni nüfus bilgilerinin yanısıra eski nüfus bilgilerini için ayri bi sütun yaratılsın diyorum.Condmatstrel 23:45, 4 Ekim 2010 (UTC)

Bu sayfanın birinci görevi aslında nüfus değil, illerin listesini sunarak iller hakkında genel bilgiler vermek. İller hakkında sadece Nüfus yazılmış ama nüfus, verilmesi gereken konu alanlarından sadece biri. Eski nüfus bilgileri için Türkiye 1965 genel nüfus sayımı gibi maddelere bakılabilir.--Sadrettinmesaj 20:42, 29 Şubat 2012 (UTC)

Listede bölge sütunu olmalı mı acaba ? Örneğin Muğla'da Ege Bölgesi yazıyor ama Muğla'nın ilçesi olan Fethiye, Akdeniz bölgesinde. Bölge sınırları il sınırlarına göre belirlenmediği için bu sütuna gerek yok bence.--Emyilmesaj 11:19, 21 Haziran 2012 (UTC)

Bunu söylemekten dilimde tüy bitti :) Türkiye'nin coğrafi bölgeleriyle illerin "hiçbir alakası yoktur" (dediğin gibi). Coğrafi bölgeler dağa, bayıra, çayıra, iklime göre belirlenmiştir. İller veya yerleşim yerleriyle alakalı ne bir bölünme vardır, ne de bir ilin veya şehrin coğrafi bölgelerin belirlenmesine etkisi. Bunun en güzel örneği Bilecik ilidir, kendisi dört bölgenin de sınırları içerisinde yer alır.--RapsarEfendim? 11:34, 21 Haziran 2012 (UTC)
Katılıyoum. --Sadrettinmesaj 07:22, 23 Haziran 2012 (UTC)
Bölgelerin yazdığı sütun tablodan çıkarıldı.--Sadrettinmesaj 18:03, 5 Temmuz 2012 (UTC)

kusura bakmayın[kaynağı değiştir]

akasaray ın il olduğuna dair yazımda aceleci davrandım sizler alfebetik sırayı kuruluş tarihlerine göre sıralandırmışsınız ben bunu sonradan fark ettim bunun için sizlerden özür dilerim. diğer kullanıcılarınıza tavsiyem biraz daha araştırmacı ve sabırlı olmaları. isgd