Kullanıcı mesaj:Khutuck/Eski Mesajlar 1

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Selamlar Khutuck[kaynağı değiştir]

Maddelerin tartışma bölümüne ingilizceden çevrildiğini yazmak yerine [1] linkteki şablonu kullanmak daha uygun olur. Stasi maddesinde nasıl kullanıldığını görebilirsin. Kolay gelsin--Paris 20:15, 20 Ekim 2006 (UTC) Ben nerde maddelere imza eklemişim söylersen sevirim.Sağol--edebiyataşığı 12:54, 31 Ocak 2007 (UTC)

Merhaba Khutuck,

Resimlerle ilgili yardım istemişsin resmin sayfasında. Ben de elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışayım sana.

Şimdi... Resmi aldığın sayfanın linki burda. Sorunun kökeninde İngilizce'ye yüklenen bu resmin telif sorunlu olması yatıyor Khutuck, yoksa sorunsuz bir resmi rahatlıkla yükleyip kullanabilirdin. İlk önce diğer dillerdeki Vikilerden resim alma konusunda akılda tutulması gerekenleri anlatayım, sonra Eddie abimiz için nasıl bir resim kullanabiliriz, o konuya geçeriz.

Diğer Vikilerde bir resim gördün diyelim. İlk dikkat etmeni tavsiye edeceğim konu, resmin altında olması muhtemel bir "Bu dosya Wikimedia Commons'ta yüklüdür" uyarısı. Wikimedia Commons tüm Wiki projeleri için ortak resim deposudur ve Commons'taki resimleri kullanmak için tr.wiki'ye ayrıca yüklememize gerek yoktur. Zaten en.wiki'de de yüklü değildir. Bu tür resimlerin bilgisayara indirilip sonra tekrar tr.wiki'ye yüklenmesi sık yapılan bir hata olduğu için bu konuyu araya sıkıştırayım istedim. Bu uyarının bir örneğini şu sayfada görebilirsin. Tahmin edersin ki; resmi aldığın Viki hangi dildeyse, bu uyarı da o dilde olacaktır. Şu resim de bizden bir örnek mesela...

Bu arada şu an Commons'ta yüklü bir Pearl Jam resmi var, İngilizce ve Türkçe dışında Eddie Vedder maddesinde resim kullanan tek Viki olan Fransızca da bu resmi kullanmış, ancak oldukça küçük boyutlu, Vedder'in yüzü bile seçilmiyor. Resim şu bağlantının ucunda, istersen (ki isteyeceğini sanmıyorum) bu resmi de sorunsuzca kullanabilirsin.

Bahsettiğim uyarı yoksa resimlerde; resmin telif etiketine (Kategori:Resim telif etiketlerinde bu etiketleri tek tek görebilirsin.) dikkat etmen gerekiyor. Resmi alacağın Viki'nin dilini bilmiyor olabilirsin, böyle bir durumda resmin "değiştir" sekmesine (her zaman yukarıdaki üçüncü sekmedir) basarsan şablonun kodunu ({{Promosyon}} şeklinde mesela) görebilirsin. İngilizce'den aldığın kodlar Vikipedi'de sorunsuz çalışacaktır, sorun olursa da bana mesaj sallayıp sorabilirsin.

Vedder'in resmindeki gibi diğer Viki'de telif ihlali söz konusuysa (Özellikle kaynak olarak Google'un resim arama bölümünün verilmiş olması kullanıcının espri anlayışının enfesliğine delalettir, aklında olsun.), diğer Viki'yi de konuyla ilgili uyarırsan süper olur, onlar da kardeşimiz, onlar da şeker yiyebilsinler.

Şimdi daha önemli bir konuya, telif haklarına geçeyim ve sana resimler arasındaki ayrımı nasıl yapabileceğin hakkında bir iki tüyo vereyim:

Vikipedi'ye iki tür resim yükleyebilirsin. Özgür lisanslı resimler, adil kullanım resimleri. Özgür lisanslı resimler telif hakkı saklı olmayan ve isteyenin istediği gibi kullanabildiği resimlerdir. Türleri arasında Kamu malı, GÖBL (Tüm Wikipedia projelerindeki metinler GÖBL lisanslıdır mesela) ve Creative Commons (Wikimedia Commons'la karıştırma bunu, bu bir lisanslama formatı, tesadüfen isimleri benziyor. Dikkat etmen gereken bir nokta da bu lisansta sadece by ve by-sa türlerini kullanabildiğimiz). Adil kullanım resimleri ise ABD telif hakkı kanunlarında tanımlanan ve resmin telif hakkı sahibinden izin almadan kullanılabilmesini sağlayan bir olgu ve belirli kapsamları var. Örnek olarak kitap, DVD, albüm, dergi kapakları; posta pulları; ekran görüntüleri ve logoları sayabilirim.

Vikipedi'ye bir resim yükleyeceğin zaman her zaman önceliği özgür lisanslı resimlere vermeye çalış. Amacımız bilginin kısıtlanmadan özgür kalması ve adil kullanım resimleri konusunda oldukça fazla kısıtlama var.

Adil kullanım etiketlerinin kapsamlarını açıklamak şu ana kadar yazdığım karmaşanın iki katı süreceği için sadece Vedder.jpg'nin neden adil kullanıma girmediğini açıklamakla yetineyim, diğerlerini sordukça anlatırım elimden geldiğince.

Müzisyenlerin resimleri genelde {{Promosyon}} kapsamında kullanılıyor. Ancak bunun da kısıtlamaları var dediğim gibi. Bir resmin promo resim olabilmesi için tanıtım amaçlı, grubun/sanatçının kendisi tarafından (Resmi web sitede veya başka bir ortamda) dağıtılan resimler olması gerekiyor. Sanatçıların sitelerinde galerilerinde bulduğun resimleri bu etiketle rahatlıkla kullanabilirsin yani.

Ama Vedder.jpg bir konserde çekilmiş, fotoğrafı çeken belli değil, kaynak doğru düzgün verilmemiş. Resmin telif hakkı saklı olması kuvvetle muhtemel (Bilmen gereken bir nokta da üretilmiş her eserin otomatik olarak teliflendiğidir ABD kanunları gereğince, bir sitede telif hakkı uyarısı görmediğin zamanlarda aklında olsun). O yüzden alternatif bir resim bulmamız gerekiyor.

Bunun için ilk olarak Pearl Jam'in resmi sitesine baktım, ancak rockstar olmayı feci şekilde reddeden adamlar oldukları için promo resme rastlayamadım (Belki de ben göremedim, varsa bir galerileri falan haberdar etmeyi unutma beni de). Google'dan eski promo resimler bulurum umuduyla bakındım, onda da temiz bir sonuç alamadım. Son çare olarak Flickr'a başvurdum, oradan bir şeyler çıktı Allahtan.

Flickr'da resim aramak istersen şu detaylı arama sayfasına girip alttaki 3 adet Creative Commons kutusunu tıklarsan, Vikipedi'de kullanıma uygun lisanslı resimleri listeletebilirsin. Ben de öyle yaptım ve Eddie Vedder'le ilgili 6 sonuç çıktı, sonuçları şurdan görebilirsin. Tabi ki telif hakları saklı olan onlarca enfes resim kadar kaliteli değiller ama yine de telif açısından sorunsuzlar, pir paklar, cilloplar. Konser resimlerinde Eddie az yer kaplıyor; kesip Eddie'yi merkeze alan yeni bir resim oluşturalım desek, tam boyut hallerine baktığımızda da yine küçük oluyor resim. Bu 6 resim arasında en uygunu güneş gözlüklü "Eddie Vedder arriving" resmi sanırım, yüzü gözükse daha iyi olurmuş elbet ama diğer Vikilerde bile olmadığını düşünürsen, daha ne isteyelim artık eheh.

Eğer resim içine sinerse, istersen sen, istersen ben, resmi yükleyebiliriz ve rahat rahat kullanabilirsin. Bu 6 resimden hiçbirini beğenmediysen alternatif aramaya devam ederiz, bir yerlerde belki bir şey bulunur. Ama şu an için enfes bir çözüm diyorum ben güneş gözlüklü resim için.

Umarım bu laf kalabalığının içinde işine yarayacak bir şeyler bulabilirsin, kafana takılan başka konular olduğunda da mesaj atıp sormaktan çekinme.

Sevgiler

Vito Genovese 03:45, 21 Ekim 2006 (UTC)


Tekrar merhaba Khutuck,

Dediğim gibi sadece serbest lisanslı resimler yüklenebiliyor Commons'a. İstersen Common'a, istersen de buraya yükleyebilirsin Flickr'dan bulduğun CC resimlerini. Ancak ikisinden birine mutlaka yüklemen gerekli, zira Flickr bir Wikimedia projesi değil, oradaki resimleri yüklemeden kullanamayız.

İkinci soruna cevaben; Commons'ta bulduğun tüm resimleri kullanabilirsin. Zaten oranın denetimini yapanlar arı gibi çalışıyorlar, resimlerde bir sorun olursa ya da silinmesi gerekirse de "Check Usage" denen fasiliteleri sayesinde hangi projede kullanıldığını görüp tüm sayfalardan tek tek çıkartıyorlar. Eğer resmi eklediğin sayfa izleme listendeyse hemen haberin olur bu durum değişikliğinden zaten.

Özgür lisanslı resimlerin yerel Vikiler yerine Commons'a yüklenmesi tavsiye edilen bir hareket. Çünkü buraya yüklersen sadece biz (Vikisözlük, Vikikaynak falan da değil, sadece Vikipedi), Commons'a yüklersen herkes kullanabilecek. O açıdan Commons'a yüklemen tavsiyem. O konuda da yardıma ihtiyacın olursa bir mesaj salla, çekinme.

Sevgiler

Vito Genovese 17:12, 21 Ekim 2006 (UTC)

Gecikmeli olarak hoş geldin.[kaynağı değiştir]

Katkılarını yeni fark ettim. Böyle güzel katkılarla başlangıç yapan bir wikipediste gecikmeli olarak da olsa hoş geldin demek isterim. Teşekkürler--Atacameñoileti 13:22, 25 Ekim 2006 (UTC)

Ditto! Hosgeldin ve eline saglik. Citrat 15:14, 25 Ekim 2006 (UTC)

Khutuck merhaba yazdığın maddeyi Cansız çok önceden yazmış, bende oraya taşıdım senin katkılarını, haberin olsun.--Alp Er Tunga 19:25, 26 Ekim 2006 (UTC)

Selam, Evet denk geldi aynı anda, ben de tam kaydederken gördüm 'çalışma var'ı senin tanımını da en üste ekledim... --Berque 18:16, 28 Ekim 2006 (UTC)

Haftanın işbirliği katılımlarınız...[kaynağı değiştir]

Çalışkan Barnstarı
23 Ekim/30 Ekim tarihleri arasındaki haftanın işbirliği projesini katkıları ile , 2. sırada tamamladığı için bu ödül Vikipedi adına verilmiştir. 30 Ekim 2006 Renegade

Yönlendirmeler[kaynağı değiştir]

Merhaba Khutuck,

Bir şey soracağım izninle. Bu olmayan maddelere yönlendirmeyi neden yapıyorsun? Yani plan nedir, onu bileyim de; ona göre normalde hızlı bir biçimde silinmesi gereken bu tür yönlendirmelerin silinmemesi için bir formül bulayım gerekiyorsa.

Vito Genovese 11:03, 31 Ekim 2006 (UTC)


Hah tamam o zaman, eyvallah. Zira boş yönlendirmeler VP:HS#Yönlendirmeler 1 kuralı gereği siliniyorlar, bitirdikten sonra yapmak daha sağlıklı ve uzun ömürlü o açıdan.

Sevgiler

Vito Genovese 11:15, 31 Ekim 2006 (UTC)


Valla geçen gün aynı soruyu IRC'de sordular, hiç bir fikrim yok ne yazık ki. Tarayıcı ayarlarından kaynaklanıyor olabilir.

Keşke yardım edebilseydim ama edemiyorum.

Vito Genovese 14:18, 31 Ekim 2006 (UTC)

VikiBuluşma[kaynağı değiştir]

İlginize, bilginize: Vikipedi:Buluşma/İstanbul (17 Kasım 2006).

Tartışılacak konular: "21 Aralık Wikipedia paneli", "Wikimania 2008"

--Cat out 20:52, 9 Kasım 2006 (UTC)

İstanbul (17 Kasım 2006)[kaynağı değiştir]

Beşiktaş mı, Taksim mi olsun. Bakınız: Vikipedi:Buluşma/İstanbul (17 Kasım 2006) --Cat out 02:53, 13 Kasım 2006 (UTC)

İspanya botopedisi[kaynağı değiştir]

http://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=%C3%96zel:Contributions&target=85.96.125.5 Tam gaz "ispanyol belediyeleri bot-o-pedisi" olmaya yol alıyoruz. Vikipedistlerin ispanya'nın yerleşim birimleri takıntısı nereden kaynaklanıyor? Sebebi varsa ben de takayım, İspanya'nın köyleri hakkında en çok yazanı İspanya'ya mı yolluyoruz? Bu imzasız yazı Khutuck (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • haklısın Khutuck, hoş bir durum değil. Ama yaratılan maddelerin çoğu taslak tanımına uygun. denisutku msj 13:21, 2 Aralık 2006 (UTC)

Uyarın için teşekkür ederim . Bu günlerde biraz dalgınım ;)euthygenes 14:33, 2 Aralık 2006 (UTC)

hayırlı uğurlu olsun abi, tek cümlelik maddelerle kıs a sürede yakalarız o 1,5 milyonu hiç merak etme sen, :)Delamorenamesaj 15:08, 2 Aralık 2006 (UTC)

estonyanın köylerini yazacam ben fırlıcaz ama aslında amerikanın köy ve kasabalarını yazmak lazım direk 1,5 milyon yaparız :) Delamorenamesaj 15:19, 2 Aralık 2006 (UTC)

Merhaba Khutuck,

Dediğin doğru tabi de bahsettiğin şablonu göremedim ortalıkta. "adını değiştir" sekmesini kullanarak taşıyabilirsin olması gereken isme.

Sevgiler

Vito Genovese 23:48, 11 Aralık 2006 (UTC)


Kategori ismini [[:Kategori şeklinde değil de [[Kategori şeklinde yazdığın için ben metin olarak görememişim yazdığını ve mesaj sayfam o kategoriye eklenmiş. Cümlenin sonuna şablon yazdığın için ben de şablon aramıştım orda burda :)

Doğrusu var olduğuna göre böyle bir durumda sil şablonu koyabilirsin kategori. Bunu sildim gerçi, teşekkür ederim gösterdiğin için.

Sevgiler

Vito Genovese 23:59, 11 Aralık 2006 (UTC)

El alttığın için teşekkürler Khutuck! Ben de "keşke biri şunu taslak yapsa" diyordum.. :) -Tembelejderha 13:14, 12 Aralık 2006 (UTC)

Bu resim kullanılabilir mi?[kaynağı değiştir]

http://en.wikipedia.org/wiki/Image:Seanmcnamara.jpg Dylan Walsh'ın resmini koymaya takmış durumdayım. Commons'da resim yok ama en.wiki'de var. Bunu kullanmak için ne yapmalı? Khutuck 22:13, 12 Aralık 2006 (UTC)

Khutuck, o fotoğraf kullanılabilir mi emin değildim ama senin için bir fotoğraf yükledim, umarım beğenirsin. Adil kullanımın belirli kısıtlamaları var ve İngilizce Vikipedi bu konuda iyi sayılmaz, bu yüzden onları pek örnek almamak lazım. Ben Doğrudan diziyi çıkaran firmanın sitesinde sağlanan bir wallpaper buldum, ondan kesip koydum. Sanırım bu adil kullanıma girer. (promosyonel, tanıtım amaçlı) -Tembelejderha 22:42, 12 Aralık 2006 (UTC)

http://www.muri.iupui.edu/images/akaysmall.jpg resmi Hasan Akay maddesinde kullanılabilir mi? Kişilerin (vesikalık) resimleri özgür lisanslı sayılabilir mi?

Bir fikrim yok. İsterseniz bir yöneticiye (misal, şu an online olan Dbl2010'a) bu sorunuzu iletebilirsiniz. --Metal Militia 19:06, 27 Aralık 2006 (UTC)
Web sayfasında bir telif ibaresi göremedim. Bir resmi özgür lisansa alabilmemiz için resim sahibinin bunu söylemiş olması gerekiyor ya da bulunduğu sitede lisans bilgisinin özgür olarak belirtilmiş olması. Bu iki durumda olmadığına göre, özgür lisans ile buraya aktaramayız. --Dbl2010 19:13, 27 Aralık 2006 (UTC)

Ben burayı biliyodum da nedense? ilgimi çekmemişti. Ama baktım Khutuck yapıyo bişeyler burda, dedim "ben niye yapmayayım?" :) Teşekkürler Fırat.. Ahmet Umut ÜNAL 23:57, 28 Aralık 2006 (UTC)

==Coverlar==[kaynağı değiştir]

'Coverlar' gibi dandik ötesi bir Türkçemsi anlatım yerine kullanayı tavsiye ettiğin kelime var mı :) Welcome Home başlığında? Khutuck 20:39, 29 Aralık 2006 (UTC)

Merhaba Khutuck. Cover, kelime itibariyle bilinen eski şarkıların yeniden yorumlanması demek. Sanırım Türkçe karşılığı da tam olarak yok. Yani çoğu yerde bizde de cover albüm diye kullanılıyor. --Dreamer 20:44, 29 Aralık 2006 (UTC)
Peki ne yazalım oraya??? "Yorumlamalar" yeterince anlaşılır olur mu? Khutuck 20:48, 29 Aralık 2006 (UTC)
Yorumlamalar yazmak pek açıklayıcı bir bilgi olmaz. Fakat, biraz uzun da olsa cover yerine Yeniden yorumlanan şarkıları yazılabilir. --Dreamer 20:57, 29 Aralık 2006 (UTC)

Mutlu yıllar[kaynağı değiştir]

Sevgili Khutuck sağlık ve esenlik dileğiyle mutlu yıllar ve iyi bayramlar.--Erdem Şenol 21:06, 29 Aralık 2006 (UTC)


Güzellik, birlik, beraberlik dolu, mutlu ve huzurlu bir Kurban Bayramı ve yeni yıl dilerimlerimle... --Bahar (yine ben!) 21:22, 29 Aralık 2006 (UTC)

SAM ve sil şablonları[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,

Vikipedi'de iki tür silme işlemi vardır: hızlı silme ve oylamalı silme (yani SAM - Silinmeye Aday Maddeler). Eğer bir madde aslında madde sayılamayacak durumdaysa (örneğin sadece "ronjepocfwgwerğo" gibi bir içerik barındırıyorsa) veya bir diğer sebepten rahatlıkla eklendiği anda silinebilecek durumdaysa, hızlı sil uygulanır. Hızlı silinmesi gerektiğini düşündüğünüz maddelere {{sil}} şablonunu koyarız. Bu şablon ile daha fazla bilgi için Şablon:Sil sayfasına ve orada bağlantı verilen Vikipedi:Sil şablonu sayfasına göz atabilirsiniz. Vikipedi Hızlı Silme Politikası'ndaki herhangi bir kurala uyan herhangi bir sayfa hızlı silme ile silinebilir. Eğer bir maddenin hızlı sil ile silinmesi mümkün değilse, belirtilen politikadaki hiçbir kurala denk düşmüyorsa, ama temel bir sorunu varsa (örneğin özgün bir çalışmaysa) SAM şablonları ile silinmeye aday gösterilir, bir oylama yapılır ve oylama sonrasında silinip silinmeyeceğine karar verilir (oylar doğrultusunda). Birkaç maddeye yanlışlıkla SAM şablonu koyduğunuz fark ettim, isterseniz belirttiğim hızlı silme sayfalarına bir göz atın; kullanıcıların silme işlemiyle ilgilenmesi ve sil şablonu koyması hayatî bir önem taşıyor, bu işle ilgilendiğiniz için teşekkürlerimi sunarım. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 17:42, 30 Aralık 2006 (UTC)

Metallica albimlerinde bir yerlerde çift yönlendirme yaptım sanki, ama nerede yaptım bulamıyorum. Arada bakıyorken görüp de düzeltirsen haber ver lütfen :)

Bayramın ve yeni yılın da kutlu olsun :))Khutuck 21:54, 30 Aralık 2006 (UTC)

Birlikte güzel güzel gidiyoruz, ellerine sağlık diyeyim öncelikle.. Az önce Sanitarium da bir yönlendirmeyi düzelttim. Bilmiyorum kastettiğin o muydu, ama sorun değil, uzun soluklu bir proje olacak gibi nasılsa. Devamını 2007'de getiririz :) Sana da iyi bayramlar, mutlu yıllar diliyorum Khutuck.. --Metal Militia 21:59, 30 Aralık 2006 (UTC)
Kill 'Em All (albüm)'daymış sorun, 4 yönlendirme yapmışım :P sırayla kontrol edeyim dedim, ilk denememde çıktı. Şu albüm infobox'larını bitireyim bari, Metallica portalımızı da açarız bir ara :) Khutuck 22:04, 30 Aralık 2006 (UTC)
Evet, ben de şimdi farkettim :) çok fazla sayıda Kill 'em All versiyonları var ortada, ondan oluyor. "Metallica Portal" süper fikir ! Sevgiler. --Metal Militia 22:07, 30 Aralık 2006 (UTC)

Selamlar,

Sayfaları adlandırırken mümkün mertebe orjinal ismi kullanmamız güzel olur. Yanlarına özellikle kitap, film vs. diye belitmemiz gerekmiyor. Yani eğer Kill 'Em All isimli başka bir şey yok ise adını Kill 'Em All (albüm) yapmamıza gerek yok. Sadece anlam karmaşası oluyorsa açıklama kullanalım: Yüzüklerin Efendisi (kitap), Yüzüklerin Efendisi (film) gibi. Deniz Arcak (şarkıcı), Benim Adım Kırmızı (kitap) diye özellikle konunun ne olduğunu belirtmemize gerek yok, bunun sonu da yok zaten. (Bu arada Benim Adım Kırmızı (kitap), Cevdet Bey ve Oğulları (kitap) vs. hep varmış.. :)) Kolay gelsin! -Tembelejderha 16:24, 31 Aralık 2006 (UTC)

Diskografyaya ek[kaynağı değiştir]

Garage Inc., No Life 'Til Leather ve "The $5.98 E.P.: Garage Days Re-Revisited" albümleri metallica diskografyasında yok, bunları her sayfayı tekrar tekrar editlemekle uğraşmadan koymanın bir yolu var mı? Portal olayına taktım çünkü, Star Wars portalı varsa Rock portalı da olmalı :) Khutuck 21:24, 1 Ocak 2007 (UTC)

Maalesef bu konularda pek fazla bir bilgim yok, ama gördüğüm kadarıyla alttaki {{Metallica}} kutusuna Garage Inc. ve No Life 'Til Leather'ı sorunsuz eklemişsin bile. Aynı şey sağdaki infobox'lara otomatik nasıl eklenir, inan bilmiyorum. Korkarım elle tek tek yapacağız :) Bir başka konu da şarkılarla albümlerde kullandığımız infobox ların aynı oluşu (şimdilik). Oysa İng wikide ayrı ayrı box lar var, dikkatini çekmiştir. O işi de bir ara düşünelim derim. Sevgiler.. --Metal Militia 21:38, 1 Ocak 2007 (UTC)
O zaman ben ufaktan bir şarkı infobox'ı hazırlayayım, infobox'ı eklerken dikografyayı da düzelteyim. Aslıdna diskografya için de bir infobox hazırlasak daha iyi olur, her hatamızda 10 küsür albümü teker teker düzeltmek zorunda kalmayız. Yardımlaşmayı seven birisini bulup sorayım en iyisi :) Khutuck 23:06, 1 Ocak 2007 (UTC)
Kullanıcı:Farukahmet/şablon albüm şablonu bu, bunu modifiye edip şarkı şablonu olarak kullanalım. Şablon:Şarkı sayfasında denedim ama beceremedim, online olanlar arasında da becereceğini düşündüğüm kimse yok. Yapabilirsen iyi olur, olmazsa yardım isteyelim milletten :) Khutuck 00:43, 2 Ocak 2007 (UTC)
Selam Khutuck, gördüğüm kadarıyla Densiutku, şablon olayını çözmüş. Ellerinize sağlık. Bu sayfadaki şablon buradakinden daha kapsamlı ve daha güzel görünüyor. Üstelik vaktiyle bu sayfada hayli faydalı tartışmalar olmuş konu üzerine. Buradaki albüm şablonları harika bence. Şarkılar için de standart bir infobox ımız var mı? varsa hangisidir/nerededir? Amerika'yı yeniden keşfetmeyelim :) --Metal Militia 14:28, 2 Ocak 2007 (UTC)
[2] en.wiki'deki gibi bir şarkı şablonu yapsak/bulsak/oluştursak içim rahat edecek. Farukahmet'in albüm şablonları çok iyi, zaten kullandıklarımız da onlardı, ama tek bir şarkı şablonumuz hala yok. İkinci verdiğin linkteki şablonu ben yapmaya çalıştım, gördüğün gibi pek başarılı olamadım :) Akşam vaktim olunca birilerinden en.wiki'deki gibi bir şablon için yardım isteyeceğim. Khutuck 15:27, 2 Ocak 2007 (UTC)

Kill 'Em All (albüm) sayfasında sağdaki infobox'ın en altında Metallica Diskografisi diye bir bölümü var. Yaklaşık 10 albüm sayfasında geçecek, ayrıca şarkıların sayfalarına da koymak istiyorum. Onu {{Metallica diskografya}} vs. gibi daha kısa bir kullanımla, sağ sütunun altına, düzeni bozmayacak bir şekilde eklemek istiyorum. Nasıl bir şablon yapmak lazım? Khutuck 23:09, 1 Ocak 2007 (UTC)

  • Kill 'Em All (albüm) sayfasında yaptığım gibi yapabilirsin. (İlgili şablonun alt-sayfası olarak Metallica diskografisini yarattım ve onu da iç şablon gibi kullandım) denisutku *:!? 23:31, 1 Ocak 2007
Teşekkür ederim. Gerekli maddelerde düzenlemeleri yaptım. Khutuck 00:36, 2 Ocak 2007 (UTC)

CF-105 Arrow'un telifsiz fotoğrafını bulmanız çok iyi olmuş, çok sevindim.--UA 09:00, 5 Ocak 2007 (UTC)

Fritz Leonhardt sayfasinda guc bela duzenleyebildigim resimleri Dbl2010 duzeltmis ama baska bir problem olusmus, en alttaki dis kaynaklar hizadan cikmis. Nasil duzenleyecegimi bilemiyorum. Birkac dakikani ayirabilir misin?

Bu haftanın işbirliği projesi için katılım çağrısıdır.

Vikipedi'de yapılacak düzenlemeler için insan gücüne ihtiyacımız var. Lütfen bu projeye katılarak bize yardımcı olun.

Khutuck msj 20:54, 15 Ocak 2007 (UTC)

Nasıl öyle rengarek yapıyorsun, merak ettim :)) Khutuck 20:56, 15 Ocak 2007 (UTC)

*:!? 21:17, 15 Ocak 2007 (UTC)

Haftanın işbirliği[kaynağı değiştir]

Merhaba Khutuck,

Kusura bakma, sürekli araya bir şey girdiği için hemen cevap veremedim.

Haftanın işbirliğinde sıra, senin de dediğin gibi, Osmanlı Devleti kategorisinin.

Tansu Çiller resminde ise en.wiki'dekiler yanlış etiket seçmişler. Telif ihlali söz konusu şu durumda.

Sevgiler

Vito Genovese 21:22, 15 Ocak 2007 (UTC)

Bu güne kadar hangisi yanında bu kadar mutlu olmamı sağladı?
Hangisi kendimi bu kadar özel ve önemli hissettirdi?...
Hangisi dizlerimi böyle titretti, ayaklanmı yerden kesti?
Hangisini yanımdayken bile özledim?
Hangisine saatlerce sadece dokunmak istedim?
Hangisi bu kadar hızlıydı?
Hangisi benim tüm hırçınlığımı anladı?
Hangisinin sorunlarıyla günlerce uğraşmak beni bu kadar mutlu etti?
Hangisi aradan yıllar geçtiğinde bile bana 'sen aşıksın arkadaş!' dedirtebildi?
Hangisi beni saatlerce dinledi?
Hangisiyle 'hadi gidiyoruz' deyip ansızın basıp gidebildim uzaklara?
Hangisi bu kadar ait oldu bana?
Hangisi düştüğümde bile yanımdaydı?
Hangisi ruhumu bu kadar özgür bırakabildi?
Hangisi? Sanırım hiçbiri! Seviyorum ulan, aşığım işte motoruma!
Khutuck msj 21:46, 22 Ocak 2007 (UTC)

haftanın işbirliğine davet[kaynağı değiştir]

Bu haftanın işbirliği projesi için katılım çağrısıdır.

Vikipedi'de yapılacak düzenlemeler için insan gücüne ihtiyacımız var. Lütfen bu haftanın projesine katılarak bize yardımcı olun.

denisutku *:!? 11:44, 23 Ocak 2007

Gulet resimleri[kaynağı değiştir]

İzin ne demek:) Ben onları Alman wiki'sinden almıştım zaten. Adres: http://de.wikipedia.org/wiki/Bild:Gulet.jpg.JPG. Burada da yüklemiştim ama sonra bir eksiği çıktı herhalde, ben de takip edemedim. Yükleyelim. cretanforever 18:18, 25 Ocak 2007 (UTC)


şarkı sözleri türkçe tercüme[kaynağı değiştir]

yönetici kim acaba ben daha yeniyimde pek bilgim yok ?

Şablon:Porsche[kaynağı değiştir]

Merhaba Khutuck,

Bir bak bakalım, olmuş mu istediğin gibi. Rengi de değiştirmen mümkün.

Vito Genovese 00:24, 28 Ocak 2007 (UTC)

Batı'nın hızlı kovboyu benden önce davranmış ne edek :) --Mskyrider ileti 00:26, 28 Ocak 2007 (UTC)
Var mı kara listeme eklemem gereken biri? Resim kesmeyip kafa keseyim mi?--Vito Genovese 00:52, 28 Ocak 2007 (UTC)
Citrat demek, biliyordum. Bekle engeli dayıyorum hemen!--Vito Genovese 00:57, 28 Ocak 2007 (UTC)
Yalan! Yalan söylüyorsun! Yalaaağğnnn!!!--Vito Genovese 01:31, 28 Ocak 2007 (UTC)
Ahah, gördüğün gibi bırakamıyorum herhangi bir yana arkadaşı. Beni böyle sev seveceksen.--Vito Genovese 01:32, 28 Ocak 2007 (UTC)

Yeterli bilgiye sahip değilim ama madde içinde gizlenenleri diyorsan sanırım onlar birden fazla şablon olunca bir maddede gizli hale geliyorlar.Yani bir maddede bir tane şablon olupta gizli hale geldiğini görmedim.--Mach 00:25, 28 Ocak 2007 (UTC)

paguçev kobra[kaynağı değiştir]

evet kutucuk ben de farkettim gecenlerde biri benden once davranmış anlaşılan :) naapalim yazacak madde cok birazdan yenisine basliyorum bende, uyarın için saolasın yine de :) Delamorenamesaj 12:11, 31 Ocak 2007 (UTC)

VikiHayat 2006





VikiHayat




Yıllık VikiGazete



Yıl 1, Sayı 1 2006 Vikipedi:VikiHayat

Herkese merhabalar. VikiHayat'ın ilk sayısı hepimize hayırlı uğurlu olsun.
VikiHayat başta Vikipedi olmak üzere tüm kardeş projelerde olan gelişmeleri anlatan VikiGazete'dir. Deneme aşamasında olan gazetemizin ilk sayısı 2006 yılı bazında olacaktır. Bundan sonraki baskılar aylık olup ismini tartışma sayfasına yazdıran kullanıcılarımıza ücretsiz olarak gönderilecektir. İlk sayımız olması hasebiyle acil ve basit kalıplar üzerine hazırlandı. Lütfen bu sayı ve gelecek sayılar hakkındaki görüşlerinizi tartışma sayfasında belirtiniz.


VikiHaberler


Vikipedi

Portallar

VikiProjeler

Diğer

Kardeş Projeler


Başvurular


Yöneticilik

Denetçilik

Bürokratlık

--Absarileti 11:52, 1 Şubat 2007 (UTC)

Evet TDK'ya göre e-posta demek. Gerçi TDK'nın ürettiği kelimelere pek rağbet edilmiyor ama ben sevdim kullanıyorum. :) --Ruzgarmesaj 16:26, 1 Şubat 2007 (UTC)

E-posta attım ama sanırım bakmıyorsun. Ortalıktan bir gerçek faşo siteyi algılamıyorsan, evet ortalıktayım. :) --BIYIKLI 22:57, 1 Şubat 2007 (UTC)

Biliyorum iki gün evvel st_erdoğan söyledi msn'den. Yazık, üzüldüm tabi, toprağı bol Allah'ın rahmeti üzerine olsun. Karşılıklı konuştuğum, tartıştığım seviyeli bir arkadaştı hatırımda kaldığıyla. Kullanıcı adını değiştirdiğini, tabirimle 'özüne döndüğünü' ilk olarak hatırlıyorum. Böyle adamlar hayatını yitiriyor Türkiyenin petrollerini güle oynaya peşkeş çeken zihniyete hiçbir şey olmuyor hatta cumhurluk yolunda ilerliyorlar(cevizkabuğunu dinliyorum şu anda). Bu tür üzücü haberleri duymak ister istemez insanı motorlardan soğutuyor. Ben sürekli artçı olarak biniyorum hatta bu aralar soğuk felan dinlemeden birazda abartıyoruz. Kendime küçük çaplı bir motor almadan motosiklet sitelerine girmeyi de düşünmüyorum (mt'yi hiçbir durumda düşünmüyorum). Her yönden moralim bozuluyor, yine çok yazdım, kal sağlıcakla... --BIYIKLI 23:45, 2 Şubat 2007 (UTC)

Taziye mesajınızla acımı paylaştığınız için çok teşekkürler. Saygılar, sevgiler. --Metal Militia 12:29, 4 Şubat 2007 (UTC)

Allah sözcüğü için[kaynağı değiştir]

selam

Yazdıklarınız yanlış, öncelikle "Allah" sözcüğü Kur'an'dan önce herhangi bir dilde, herhangi bir zaman ya da yerde kullanılmış ya da bilinen sözcük değil. İkinci olarak " abd Allah >>> abd Ullah" tamlaması da "Allah'ın kulu" demeye gelir "Allah'ın oğlu" anlamına gelmez.

Birinci yanlışınız için şunu yazayım, Kur'an'dan önce herhangi bir yerde ya da dilde "Allah" yazan bir metin bulmazsınız, olduğunu da kimse savlayamaz. Yalnızca Kur'an; iniş sırasında 5. Sure olan şimdi Fatiha Suresi denen asıl adı Hamdele Suresi'nden sonra, geçmişteki toplulukları anlatırken, birebir konuşmayı aktarmadığı yerlerde, o toplulukların "Allah"'ı inkar ettiklerini yazar. Ama Kur'an; birebir konuşmalarda Kur'an öncesi toplulukların ağzında "Allah" yerine "Rahman" sözcüğü kullanılır. Bu şunun gibidir, bir Amerikalı "In God we trust" diyorsa, bunun çevirisibi soran birine " Biz God'a inanırız" diye çevirmeyiz de "Biz Allah'a inanırız" diye çeviririz ya işte öyle. Bunun açık örneği Kur'an'da Neml Suresi 29 ile 30. ayetinde geçer; Süleyman Nebi, Saba Ecesi Belkıs'a bir "kitap" gönderir. Belkıs bu "kitab"ı yönetici meclisine anlatırken "bana bir kitap gönderildi o Rahman Rahim Allah'ın adı ile başlıyor" der. Oysa ne Süleyman'ın ne de Belkıs'ın dili Arapça değildir, böyle bir şey yazması da mümkün değildir, yalnızca Süleyman Nebi'nin gönderdiği "kitap"ın dili ile yazılan metnin Arapça'ya çevirilmesinden ibarettir.

İkinci yanlışınız için HİÇBİR YAZILI KAYNAK bulamazsınız, yalnızca orientalistlerin ( müsteşrık ya da şarkiyyatçı) tahminlerini bulursunuz.

Bu konudaki en büyük yanlış "ALlah" sözcüğü için Aramice/Süryanice ya da İbranice "lah, laha..." ya da Arapça "ilah" sözcüğünü köken saymaktır.

Bir de dilbilgisi yönüyle hatayı yazayım; Kur'an'a göre "ALlah'ın kulu" demek için "Apt al ALlah" ya da Kureyçe "abd al ALlah" demek gereklidir ama Araplar daha önce bilmedikleri "ALlah" sözcüğünü duyunca bunu kendi dillerine göre hecelmek istediler ve sanki "lah" diye bir sözcüğün artikelli durumu gibi yorumladılar.

İlahiyatçılar'ın bu konudaki hatasının sebebi ise Kur'an'ın "müşrik مشرك " sözcüğü için yaptığı tanımı reddedip, kendi inançalarına göre yeni bir tanım yapmaları yüzündendir.

Kur'an'da "müşriklere sorsan Gökler ile Yer'i kim yarattı? Allah yarattı, derler" ayetlerini YALNIZCA Araplar'a atfettikleri, Araplar'ında putperest(pagan) olamları yüzünden, müşrik = pagan demişlerdir, oysa "pagan" sözcüğünün Arapça'daki karşılığı "şârik شارك" sözcüğüdür. Kur'an'a göre, "Müşrik مشرك" sözcüğü Allah'ın varlığını kabul edip, Allah yanına başka kimse ya da nesneler katana denir, bu kavram için İlahiyatçılar "şirk-i hafi, gizli şirk" derler.

Kur'an'a göre "müşrik" tanımına örnekler yazalım;

Allah + Muhammed Allah + Muhammed + Ashap ( Muhammed'in arkadaşları) Allah + Muhammed + Ashap + Tabiin ( Muhammed'in arkadaşlarının arkadaşları) Allah + Muhammed + Ashap + Tabiin + Evliya ... ...


adrianinos, 5 Şubat 2007

"http://tr.wikipedia.org/wiki/Kullan%C4%B1c%C4%B1_mesaj:Adrianinos"'dan alındı

genç, * maddesine SAM açmışsın ama tam olarak olmamış? yönlendirmeyi geri alayım diyosum bi sana sorayım dedim?Delamorenamesaj 09:30, 7 Şubat 2007 (UTC)

Referans Verme[kaynağı değiştir]

Honda NSR125 maddesinde bir ref verdim ama altta çıkmadı, onu nasıl yapıyoruz? Khutuck msj 13:23, 4 Mart 2007 (UTC)

==Kaynakça== ve altına {{kaynakça}} - Erhan 13:25, 4 Mart 2007 (UTC)

Şuradaki açıklamaların için çok teşekkürler, ama ikinci sorumda "kullanıcı y tarafından X tarihli sürümü geri getirildi" türünden geri almaları nasıl yapabileceğimi sormuştum, normal kullanıcılar da yapabiliyor sanırım.--Çağatay 17:25, 5 Mart 2007 (UTC)

Tekrar teşekkürler, iyi çalışmlaar...--Çağatay 20:51, 9 Mart 2007 (UTC)
  • Merhabalar, Ben şablonlardan pek anlamıyorum ama Şablon tartışma:KKK'nın kullandığı silah sistemlerine yazdığınız mesajdan sonra aklıma şablonların belki enine doğru genişletip uzun tarafları kısaltılabilmesi geldi. (imzayı unuttuk) --Bahar (yine ben!) 21:37, 10 Mart 2007 (UTC)
  • Tekrar merhaba, şablonun değiştirine tıklarsanız göreceğiniz ilk yazılı olan 'width' i %100 yaptım, eni genişledi ama boyu kısaltamadım. --Bahar (yine ben!) 21:49, 10 Mart 2007 (UTC)

Haftanın işbirliği[kaynağı değiştir]

Bu haftanın işbirliği projesi için katılım çağrısıdır.

Vikipedi'de yapılacak düzenlemeler için insan gücüne ihtiyacımız var. Lütfen bu projeye katılarak bize yardımcı olun.

--Absarileti 10:23, 13 Mart 2007 (UTC)

seckin maddeler[kaynağı değiştir]

selamlar Khutucuk,

seckin maddeler konusunda Metalmilita ile baglanti kurman yerinde olacaktir.Bahsettigin maddeye bakamadim henüz ama saniyorum ilk is kirmizi baglantilarin mavilestirilmesi, bu tür baglantilar azsa gerekli kavram ve terimlere baglanti verilmesi gerekiyor.icerik olarak zengin, biicimsel olarak düzgün maddeler hedefleniyor sonucta.bir ara ben de bakarim maddeye.ama konu ile ilgili ayrinti aciklamalar icin Metal, Myskrider ve Baylan ile irtibatta olman iyi olacaktir.kolay gelsin.sevgiler.--alibazmesaj 21:21, 14 Mart 2007 (UTC)

Seçkin Madde[kaynağı değiştir]

Hocam Porsche 911 maddesini seçkin yapmak istiyorum, boş vaktinizde bir göz atıp neler yapmam gerektiğini söylerseniz sevinirim. Khutuck msj 19:19, 17 Mart 2007 (UTC)

Merhaba Khutuck, şu sayfadaki kriterlere uyması gerek öncelikle. Hiç kırmızı link içermemeli, resimler düzenli, göze hoş gelecek şekilde ve maddeyi tamamlar nitelikte olmalı, vs vs. Aslında şöyle hızlıca bir baktım da fena görünmedi gözüme. Dili, imlası, vs ben bakarım vakit bulunca. Sen kırmızıları mavilt :) Sevgiler. --Metal Militia 19:28, 17 Mart 2007 (UTC)
Teşekkür ederim, birkaç sattir kırmızıları düzeltiyordum ben de, 15 gitti 10 falan kaldı :) Khutuck msj 19:37, 17 Mart 2007 (UTC)

Ölçünleştirme[kaynağı değiştir]

Ölçünleştirme ne demek?Khutuck msj 22:50, 17 Mart 2007 (UTC)

"Ölçün":standart (tdk), "ölçünlendirme" veya "ölçünleştirme": standardizasyon - Erhan 22:53, 17 Mart 2007 (UTC)

1-desert eagle önceki sayfasınıda ben hazırlamıştım,ancak o zaman üye değildim 2-m-16'nın AR-15 ,XM16E1, M16A1, M16A2, M16A3, M16A4 ayrıca özel varyasyon olarakda 655-656(keskin nişancı),[ XM177, M4 Carbine(yani m4 bile bu silahın versiyonudur), Colt Model 733, mk mod 4 isimli birçok varyasyonu vardır,yani sadece m16a2 değil. 3-dragunov svd ise 7.62 x 54 mm R mermi kullanır.ve sonunda kesinlikle R bulunur. lütfen bu konularda biraz araştırma yaparsan çok sevinirim,hem benim hatam varsa düzeltirsin hemde daha güzel bi sayfa yapmış oluruz.çocukça inatlara filan hiç gerek yok burda hepimiz yetişkin insanlarız,değil mi?

Öncelikle Viki'ye hoşgeldin. Yaptığım geri almaların sebebi özel isimlerde küçük harf kullanman ve bir iki ufak hata. Zamanla alışacaksın, viki'de hemen hemen kimse kötü niyetle geri alma yapmaz ;). 7.62 x 54mm'nin sonundaki R, radius (çap) anlamında kullanılıyor diye biliyorum. Mesaj sayfalarındaki yazıalrının sonuna da ~~~~ koyup imzanı atarsan sevinirim. iyi çalışmalar. Khutuck msj 15:46, 18 Mart 2007 (UTC)
Evet yarıçap anlamına geliyor ancak özellikle yazmamın sebebi 7.62x39'la karıştırılmaması içindi.Özel isimleride düzeltiyorum hemen:)Teşekkür ederim.valentine 15:56, 18 Mart 2007 (UTC)
Dragunov'u düzelttim ben. Desert Eagle'da da imla düzelttim biraz. Khutuck msj 15:59, 18 Mart 2007 (UTC)

Teşekkürler:)[kaynağı değiştir]

Teşekkürler:)valentine 16:00, 18 Mart 2007 (UTC)


Silivri'nin Köyleri[kaynağı değiştir]

Silivri, İstanbul ilçesinin köylerini ve beldelerini yazabileceğimi düşünüyorum, bu konuda bana bir şablon uyarlayabilir misin? Şablonlarla aram pek iyi değil maalesef.Khutuck msj 02:07, 11 Mart 2007 (UTC)

Bizim köyler tartışma sayfasına bıraktığın mesajı az önce okudum. O sayfayı kullanmadığım için oluşan gecikmeden dolayı özür dilerim. İsteğini bugün, gün içinde yerine getirmeye çalışacağım. Saygı ve sevgilerimle.--Etrüsk 04:33, 19 Mart 2007 (UTC)
Evet az önce yaptım; ancak şu notuma dikkat etmende yarar var. Şablonda adı mahalle olanlar; 23.07.2004 tarihli 25531 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanununun 2. maddesinin 3. fıkrası gereğince mahalle olmuştur. Bilgi olarak yer almasında yarar görüldüğü için şimdilik çıkarılmasın. Mahalle olrak eklenirken en azından tarihçesi elimizde olacaktır. Şablonu ekeleyceğin sayfaya {{Silivri belde ve köyleri}} şeklinde bir ekleme yeterli olacaktır. Sayfa altyapısı olarak ise örneğin şu sayfayı köyler için kullanabilirsin; Şükriye aynı sayfa yapısını madde içi ara başlıklar aynı olmak kaydıyla belde açacaksan Toklumen maddesinde yer alan bilgi kutusu ile değiştirip belde maddesi de açabilirsin (senin için Celaliye de belde sayfa uygulaması yaptım onu referans alabilirsin). Eğer köy taslak açacaksan ayrıca {{köy-taslak}} , belde açacaksan {{belde-taslak}} ayrıca eklenmelidir. Kolay gelsin iyi çalışmalar.--Etrüsk 04:56, 19 Mart 2007 (UTC)
Teşekkür ederim. En kısa zamanda köyleri ve beldeleri doldurmaya başlıyorum, memleketim %50 orası sayılır :)Khutuck msj 13:45, 19 Mart 2007 (UTC)

Merhaba, eğer yapacağın sayfalara koordinatta eklemek istersen şu web sitesinden derece, dakika ve saniye cinsinden değerleri alıp ekleyebilirsin. Fallingrain iyi çalışmalar.--Etrüsk 13:52, 19 Mart 2007 (UTC)


Hocam helal olsun, tek başına sırtladın götürüyorsun Viki'yi ilk 15'e doğru. Sırf köylerle değil, herşeyle uğraşıyorsun bir de! Depth fln çok kafaya takmamak lazım, her kullanıcıya selam versek depth 75'e gelir zaten :) Neyse, fazla oyalamayayım, iyi çalışmalar :)) Khutuck msj 19:47, 20 Mart 2007 (UTC)

:) az önce saçlarımı çekiyordum, bunca vandal varken neden devriye yok diye ortalıkta. Sözde moladayım şu an, ve yarından itibaren iyice yokum. Son değişiklikler sayfasına göz kulak olun. Köylere gelince, ben sadece aracıyım, tasarıları hazırlayanların kalıplarını doldurup yerleştiriyorum. Yaşlandık artık, sıra gençlerde ;). Kolay gelsin. - Erhan 19:50, 20 Mart 2007 (UTC)

Posters licensing as fair use. Please, upload it into Wikipedia, not Commons. ~ putnik 01:05, 23 Mart 2007 (UTC)

Tablo yardımı[kaynağı değiştir]

Çanakkale Savaşları maddesine toplam kayıplar kutusu koydum (en.wiki'den arakladım :P) ama düzgün olmadı, tablolama konusunda da pek başarılıd eğilim. Bir el atar mısın? Khutuck msj 15:10, 10 Nisan 2007 (UTC)

Karaladım birşeyler. Çevresine yeterince metin yerleşirse <br>'lere de gerek kalmaz. - Erhan 15:18, 10 Nisan 2007 (UTC)


Haftanın işbirliği[kaynağı değiştir]

Bu haftanın işbirliği projesi için katılım çağrısıdır.

Vikipedi'de yapılacak düzenlemeler için insan gücüne ihtiyacımız var. Lütfen bu projeye katılarak bize yardımcı olun.

--Absarileti 10:50, 16 Nisan 2007 (UTC)

slm kutucuk.beceremedimde şu bayraklar listede bulunan ırak bayrağına bi el atarmısın batstyle gene karıştırmış etrafı--uanniS 19:50, 18 Nisan 2007 (UTC)

  • bayrak demnişken Portal:Türk Devletlerindeki bayraklar taşmış onları nasıl topluyoduk bole alt alta falan yapıoduk ya hani :::)))(((:::--uanniS 19:57, 18 Nisan 2007 (UTC)
    • bende:D, neyse portal nasıl olmuş?--uanniS 20:00, 18 Nisan 2007 (UTC)
      • zaten yardım istememiştim:D maddeni gördüm önceden ama türkçesine bakmam lazım englişce benim için fazla bişi ifade etmiyor ama türkçesinin güzel bişi olacağını tahmin ediyorum.--uanniS 20:09, 18 Nisan 2007 (UTC)
        • bende aliyevlerle ilgili bişiler yazıyordum azerbaycanda yaşayan arkadaşım küfürleri saydı haydar ve ilham aliyeve bende bıraktım aliyevleri içimden gelmedi:D ne alıp veremedikleri var aliyevle--uanniS 20:15, 18 Nisan 2007 (UTC)

arif susam ile ilgili[kaynağı değiştir]

arif susam maddesindeki değişikliğin sebebi nedir ?

Onu İngilizcesinde bulmuştum, değiştirdim zaten.İyi geceler--Çağatay 23:33, 22 Nisan 2007 (UTC)

İşlem tamam Khutuck, sevgiler. --Metal Militia ileti 17:52, 26 Nisan 2007 (UTC)


Selamlar, iyi geceler :) Bayağı uzun bir zamandır Porsche 911 maddesi üzerinde çalışıyorum, bir ara göz atıp SMA statüsüne adaylığını koymam için eksiklerini bildirirsen sevinirim. Viki'yi en kapsamlı Türkçe Porsche sitesi yaptım galiba :P Porsche Türkiye sitesinde olmayan çok şey var artık burada :) Khutuck msj 23:35, 29 Nisan 2007 (UTC)

Selamlar commons'ta biraz işim var.Onları halledince bakıp, okuyacağım mutlaka:).Biraz göz gezdirdim sadece istersen bazı teknik özellikler için küçük bilgi kutuları yapabilrsin.Örneğin her serinin genel özelliklerini anlatan bir kutu.resim olarak oldukça zengin zaten.1-2 şablon, kutu eklenirse görünüş açısından güzel olabilir.Ne dersin?--Machiavelli' msj 23:45, 29 Nisan 2007 (UTC)
Alta tüm modellerin teknik özelliklerini vs. eklenecek bir tablo yapmayı düşündüm, ama hem sığmayacak hem de aşırı kalabalık olacak gibi geldi. Neyse, bu hafta hep buralardayım; vaktin olduğunda bakar, daha spesifik örnekler verirsin, bol bol düzeltirim :) iyi akşamlar, iyi çalışmalar. Khutuck msj 23:51, 29 Nisan 2007 (UTC)

Nice work man, i've done the same thing in tr:Porsche 911 article :) If you want to expand the article more, i recommend you to use QV500 site. It has quite much info about many cars. Keep workin' :) Khutuck of the Turkish wiki! 85.101.101.106 23:57, 29 Abril 2007 (UTC)

Thanks man, consider it "favorited"... if, by any chance, you drop by in the Porsche Museum, try to take some pics of the first 911 prototype (the sedan looking one) :-)

[]'s 201.19.93.113 Jack O'Neill, from the Portuguese Wiki 02:50, 30 Nisan 2007 (UTC)

I guess you're considering this one. It may be possible to use this picture under fair use license as a "Historic photo" or promotional photo? Khutuck of the Turkish wiki!Khutuck msj 12:26, 30 Nisan 2007 (UTC)
Yes, that one. I believe that WikiCommons will not accept this picture because it don't allow fair use images. So, as the first international Porsche fan that I "met", I asked about the photo, hehehe...

[]'s Jack O'Neill, from the Portuguese Wiki 201.19.66.71 03:44, 1 Mayıs 2007 (UTC)

Selamlar.Maddeyi gözden geçirdim.Öncelikle bu kadar çok model varken iç bağlantılar az gibi geldi, birde mesela çok yukarılarda bahsetmiş olduğun bir serinin aşağı kısımda içbağlantı vermemişsin, okuyucunun "yaf nerde bu serini iç bağlantısı" diye sayfanın yukarılara çıkıp içbağlantı araması, okuyucu zor duruma sokar.İçbağlantılarda çok gerilerde kaldıysa bir daha iç bağlantı verirsen güzel olur.İkinci olarak bazı övgü cümlelerini çıkartmalı ya da yumuşatmalı.İlla ki bahsedeceğim diyorsan bu konuda önemli bir yer etmiş dergilerden cümleyi aynen geçirerek; xxx dergisi "porsche var ya manyak araba ha" demiştir şeklinde bir kullanım yapabilirsin . Üçüncü olarak ralli, modifiye gibi bazı kelimelerin Türkçe karşılığını kullanman, gönüllerde taht kurmanı sağlayacaktır.Bir de ilk yorumumda bahsetmiştim.Serileri karşılaştırma ve gelişimi göstermek için her seri için kendi alt başlıklarında bulunacak 4-5 özelliği, motor gücü, 100km çıkmsa vb gibi, kapsayan küçük kutucuklar maddeyi güzelleştirecektir.Madde bilgi açısından çok doyurucu, zaman ayırdığın için teşekkür ederim.--Machiavelli' msj 18:46, 30 Nisan 2007 (UTC)

Belki biraz renklendirme yapılabilir istersen.--Machiavelli' msj 20:14, 1 Mayıs 2007 (UTC)
Bu tip bir renklendirmeye ne dersin?--Machiavelli' msj 22:07, 1 Mayıs 2007 (UTC)
Belki şablon içindeki araba modellerine bağlantı verebilirsin.Ellerine sağlık.Mesaj sayfamıda arşivliyim hemen.Bu kadar büyük sorun yarattığını bilmiyordum.--Machiavelli' msj 22:51, 1 Mayıs 2007 (UTC)
Ben sadece yılları renklendirmeyi bahsetmiştim aslında ama öyle istiyorsan öyle olsun tabi:) web renkleri

--Machiavelli' msj 22:24, 1 Mayıs 2007 (UTC)

vikide o kadar uzman değilim:)--uzbek:)(: 19:32, 1 Mayıs 2007 (UTC)

Sözüm sana değildi:) --maderibeyzamsj 08:00, 2 Mayıs 2007 (UTC)

Kızım sana söylüyorum, gelinim sen anla. Birileri var her tartışmada herkese muhalefet. Tutamadım kendimi. Aslında böyle trollerle uğraşacak vaktim de yok sabrım da. Ama napalım. Bi yazman seçimi altı üstü. Olayı nerelere getirdiler. --maderibeyzamsj 08:07, 2 Mayıs 2007 (UTC)

Baktım abi, Türkiye gündemiyle benzer şekilde seyrediyoruz şaka maka.

Nasıl keyifler? --Sigaraci 05:10, 3 Mayıs 2007 (UTC) Vito Genovese 11:42, 2 Mayıs 2007 (UTC)


İşler güçler Viki filan dinlemiyor be abi. Pazar günlerimi bile etkisini altına alan parçalı bulutlu bir telaş, bir tantana söz konusu. Pestil misali eve geliyor, tavuk misali uyuyorum. Allahtan şu aralar biraz daha rahat tempodayım da biraz biraz gelebildim buralara.

Vito Genovese 16:34, 2 Mayıs 2007 (UTC)


Sen olmaz dersen, o olmaz derse atama da olmaz, yasama da. Merak etmeyesin.

Vito Genovese 16:37, 2 Mayıs 2007 (UTC)


Ölüm yılı[kaynağı değiştir]

  • Teşekkürler, sorularımın arkası kesimlezse lütfen sitem etmeyiniz:)--Sigaraci 04:08, 3 Mayıs 2007 (UTC)

Merhaba bir sorum olacak. Zannedersem kişilerin öldüğü yıllara göre listeleri vardı. Bu listedekileri teker teker yıllara girmeyi düşünüyorum. O ölüm yılı listelerini nereden bulabilirim?--Sigaraci 05:10, 3 Mayıs 2007 (UTC)

Ölüm yıllarına göre listeler [[Kategori:1986 yılında ölenler]] lşeklinde var, ama o kategorler yeterince dolu değil. Khutuck msj 05:12, 3 Mayıs 2007 (UTC)

Tamam, buldum:) Çok teşekkür ediyorum. Artık ne kadar varsa onları yazarım bende. Olmadı ingilicze vikipedi ya da diğer kaynaklarada bakarım. En büyük hayalim büyük bir almanak oluşturmak idi. Sanırım burası tam yeri..--Sigaraci 05:14, 3 Mayıs 2007 (UTC)

O kategoriler yerine yılların maddelerine(1985 gibi) gidip, Sayfaya bağlantılar'ı tıklayabilirsin. Biraz fazla sayıda madde çıkar karşına, hepsi de ölüm tarihi olmaz, ama daha sağlıklı çalışılır. Khutuck msj 05:16, 3 Mayıs 2007 (UTC)

Ben senden bir yardım istedim, sen bana hepsini verdin:) Çok teşekkürler, bu daha da faydalı olacak. --Sigaraci 05:20, 3 Mayıs 2007 (UTC)

Tükkan senin :)) Khutuck msj 05:21, 3 Mayıs 2007 (UTC)

Doğum kategorilerini de buldum:). Dediğiniz yönteme baktım ama inanılmaz kargaşa var. Elbet sıra onlarada gelir. --Sigaraci 05:25, 3 Mayıs 2007 (UTC)

Bombacı seni....[kaynağı değiştir]

Yani sabah sabah nerden girdin şu bombalara. Bak ben de girdim şimdi çıkamıyorum. Ayıptır kardeşim be:) --maderibeyzamsj 05:54, 4 Mayıs 2007 (UTC)

Nejat Eczacıbaşı maddesine fotoğraf ekledim: http://tr.wikipedia.org/wiki/Nejat_Eczac%C4%B1ba%C5%9F%C4%B1 ve altına açıklama yaptım. ama hazır lisans-yetki şablonlarından birini koymam gerekiyor mu bilmiyorum, yardımcı olur musun?--Levent Abi 17:22, 4 Mayıs 2007 (UTC)

Evet sevgili Khutuck ancak bu bayraklar yine dert olacak, çünkü olimpiyatlarda ayrı futbolda ayrı isimlendirme var şimdide burda tek tek çevirmek adamı öldürüyor. Sence bi çaresi var mıdır?

Hadi bakalım kolay gelsin:)))--Erdem Şenol 23:19, 4 Mayıs 2007 (UTC)
Bende tersten başlıyorum ozaman.--Erdem Şenol 23:27, 4 Mayıs 2007 (UTC)
Bu naçizane ödül Khutuck'a Dünya Ralli Şampiyonası düzenlemelerinde kısa sürede gösterdiği üstün çabadan dolayı Erdem Şenol tarafından verilmiştir.

slm ben cvp atmaya çalıştım ama beceremedim tam olarak:)evet otomobillerle baya ilgiliyim genel olarak, arada bir ufak tefek bişeyler yapmaya çalısıorum..bu arada birden fazla tablo ekleyemedim onu yapmasını biliyormusun..porsche cayenne ve boxster için ek tablo yapamadım gitti--Bakıcı 18:51, 5 Mayıs 2007 (UTC)..

yani tablodan kastım "Otomobil modeli tanıtım kutusu" demek istedim..ingilizce alt yapısından baktım denedim falan ama olmuyor..boxster sayfasında iki model içinde ayrı kutu yapmaya calıştım sonucta model 2004-2005te yenilendi..az önce farkettim imzasız attım pardon :)--Bakıcı 18:59, 5 Mayıs 2007 (UTC)

yok o şekilde de olmuyo..ingilizce sayfaya bakarsan görürsün nası kutucuk yapıldını..;)--Bakıcı 19:17, 5 Mayıs 2007 (UTC)

daha dogrusu şöyle diyim solediğin gibi yapılır tabi ama benim amacım ayrı kutuk olduğu için taktım kafayı :D --Bakıcı 19:18, 5 Mayıs 2007 (UTC)

hmm anladım tamam artık bakıcaz ozmn ona saolasın :) --Bakıcı 19:29, 5 Mayıs 2007 (UTC)

Politikalarla ilgili çeviri yardım[kaynağı değiştir]

Selam Khutuck, rabuluculuk, Hakemler Kurulu ve Yöneticiliğin düşürülmesi talepleri sayfalarının çevrilmesinde yardımlarınızı esirgemeyeceğiniz için şimdiden teşekkür ederim.--Erdem Şenol 23:07, 5 Mayıs 2007 (UTC)

Hakemlik politikası[kaynağı değiştir]

Arkadaşlar bir çok kullanıcı bu tür bir kuruma ihtiyaç olduğundan bahsediyor. İnsanlardan ziyade buradaki yaşam da bu tür bir ihtiyaca işaret ediyor. Zaman kaybetmeden bu tartışmanın başlatılması gerektiğini düşünüyorum. Bu konuda açılan tartışmaya katılmak isterseniz sevinirim. İyi çalışmalar. Vikipedi tartışma:Hakemlik politikası ----devrimdptmesaj 14:53, 8 Mayıs 2007 (UTC)

Olmamalı, Faşo ağa gibi bir şey. Khutuckmsj

Gülmekten gözlerimden yaş geldi. Varolasın...:):)----Ddenkelmesaj 21:58, 8 Mayıs 2007 (UTC)
Bende vatmana yaptığın yoruma çok güldüm :)) Neyse bu tür oylamaların ve tepeye konulan uyarı mesajının gündem oluşturma ihtiyacı olduğunu hissettiğim için kendi çapımda eğleniyordum :)yoksa ha yönetici ha mopçu tr.wikide pek farkeden bişey değil. Mantık yönetici ismi için gündem meşgul etmek önemsetmek vs. olunca .. Sağol yorumun için :P iyi çalışmalar -Boyalikus 03:48, 10 Mayıs 2007 (UTC)

Tiananmen Maddesi[kaynağı değiştir]

Teşekkürler. İyi gidiyordu gitmesine de, okulda tez yazmak gibi bir dert var başımda. Azıcık rahatlasam döneceğim tekrar! Sevgiler--mustafa 13:35, 9 Mayıs 2007 (UTC)

Hehehe Açık mavi pelerin, içinde devasa V harfi olan taytlı kostümleri kafamda canlanmıştı. Öyle daha eğlenceli oluyor :) -Boyalikus 17:55, 10 Mayıs 2007 (UTC)

"Yönetici" teriminin değiştirilmesine yönelik tartışma[kaynağı değiştir]

Buraya bir göz atın lütfen İyi çalışmalar Üst mevki bildiren yönetim sıfatları karşıtları --Lorem Ipsumileti 22:50, 10 Mayıs 2007 (UTC)

İçimizde Bir Yer maddesinde küfürlü bir söz vardı, sildim. ama son değişikliklere tıkladığımda orada yine görüyorum. bir bakarmısınız? --Levent Abi 09:34, 11 Mayıs 2007 (UTC)

Haftanın işbirliği[kaynağı değiştir]

Bu haftanın işbirliği projesi için katılım çağrısıdır.

Vikipedi'de yapılacak düzenlemeler için insan gücüne ihtiyacımız var. Lütfen bu projeye katılarak bize yardımcı olun.

TOBB ETÜ 17:27, 14 Mayıs 2007 (UTC)

aaaa robot musun sen? --maderibeyzamsj 16:01, 16 Mayıs 2007 (UTC)

Selamlar Khutuck, dediğin gibi Kara Kuvvetleri şablonu çok yer kaplıyor, şablonun başlık kısmını küçültebilirsin.Şablonun yapılmasına emek vermişsin, kimsenin bir şey diyeceğini sanmam.İyi akşamlar--Çağatayileti 19:12, 18 Mayıs 2007 (UTC)

Evet daha iyi olmuş, böyle kalabilir. --Çağatayileti 19:47, 19 Mayıs 2007 (UTC)

Teşekkürler ve yeni haftanın işbirliği[kaynağı değiştir]

Bu haftanın işbirliği projesi için katılım çağrısıdır.

Vikipedi'de yapılacak düzenlemeler için insan gücüne ihtiyacımız var. Lütfen bu projeye katılarak bize yardımcı olun.

14 Mayıs 2007 haftasının işbirliği projesindeki katkılarınızdan dolayı teşekkür eder, bu haftanın projesine de aynı istekle katılmanızı rica ederim. --TOBB ETÜ 06:57, 21 Mayıs 2007 (UTC)


Teşekkür ve yeni haftanın işbirliği[kaynağı değiştir]

Bu haftanın işbirliği projesi için katılım çağrısıdır.

Vikipedi'de yapılacak düzenlemeler için insan gücüne ihtiyacımız var. Lütfen bu projeye katılarak bize yardımcı olun.

21 Mayıs 2007 haftasının işbirliği projesindeki katkılarınızdan dolayı teşekkür eder, bu haftanın projesine de aynı istekle katılmanızı rica ederim. TOBB ETÜ 08:46, 28 Mayıs 2007 (UTC)

Seçkin madde[kaynağı değiştir]

Vikipedi:Seçkin madde adayları/Porsche 911 gerçekten çok beğendim, eline sağlık.. İçinde birkaç kırmızı bağlantı gördüm.. Boş madde yani.. Onları da taslak yapsan tam süper olacak.. :) Yapmasan nazar boncuğu olur öyle de olur :)) kolay gelsin--Boyalikus 16:03, 28 Mayıs 2007 (UTC)

Porsche 911 maddesi süper olmuş. Elinize sağlık. --Abuk SABUK 22:14, 4 Haziran 2007 (UTC)

Selam Khutuck, {{tartışma}} şablonu forum-vari gereksiz tartışmaların olduğu sayfalara konuyor, boş sayfalara konmasına gerek yok. --İnfoCan 20:19, 29 Mayıs 2007 (UTC)

Rakam gire gire kafam karıştı sende işler ne almde?? :) --Elmacenderesi E=mc2 23:33, 29 Mayıs 2007 (UTC)

son gelişmeler[kaynağı değiştir]

[5]--Hiro Nakamura 09:49, 4 Haziran 2007 (UTC)

Haftanin isbirligi oylamaniz hk.[kaynağı değiştir]

Merhaba, haftanin isbirligi oylamalari listenin sonuna eklendigi icin, actiginiz oylamayi asagi tasidim. Bilginize... BrechtProscenium 00:12, 5 Haziran 2007 (UTC)

kanatlandınız!!![kaynağı değiştir]

Havacılık Portalına olan katkılarından ötürü bu vikibröve 06/06/2007 de Erkan tarafından verilmiştir.

Havacılık seninle gurur duyuyor. Son gaz devam etrmen dileğiyle. --Erkan 06:52, 6 Haziran 2007 (UTC)

Evet, o da güzel bir proje , yardımcı olurum orda da. Benimse asıl ilgi alanım daha ziyade havacılığın, taşıma amaçlı havacılığın gelişimi. Douglaslar bir efsaneydi bu konuda. Boeingle birleşmesi hakkında tek bir söz yeterlidir; boynuz kulağı geçti. Benim bir sonraki projem Lockhead uçakları olacak. Avrupa havacılığının önemli mihenk taşlarından olduğu için...Kolay gelsin--Tanyel 20:55, 8 Haziran 2007 (UTC)

Seçkin madde[kaynağı değiştir]

Seçkin madde için tebrik ederim.Aynı zamanda tebrik mesajını Metal'den önce atmanın gururu içindeyim--Machiavelli' msj 19:40, 9 Haziran 2007 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Sevgili Khutuck, Seçkin Madde olması için önerdiğin Porsche 911 maddesi, Vikipedi topluluğunca Seçkin Madde olmaya layık görüldü.

Güzel katkılarının devamı dileğiyle, teşekkürler, iyi çalışmalar. --Metal Militia ileti 19:49, 9 Haziran 2007 (UTC)

çok saol kutu bigün yunanistan maddelerimin başarısının görüleceğini biliyodum:)))).bu ödül iyi oldu bayadır ödül almıyordum.teşekkürler--Uannismsj 12:14, 20 Haziran 2007 (UTC)


Merhaba, buluşmanın kaçta olacağı ve birbirimizi nasıl tanıyacağımız belli mi? Bu ayrıntıları aldıktan sonra bizimkilere bir sorabilirim. Teşekkürler, --Bahar (yine ben!) 12:15, 20 Haziran 2007 (UTC)

İyi olur, çünkü buradan kimsenin yüzünü görmedim. Bir de kaçta buluşulacağı... Kolay gelsin, --Bahar (yine ben!) 12:38, 20 Haziran 2007 (UTC)

Gelerem tabii ne demek. Men çok şad olaram:) (Cep telefonu vs... iletişim bilgileri konusunda mailleşmek lazım) maderibeyzamsj 13:39, 20 Haziran 2007 (UTC)

Şu an Datça'dayım ama 7 Temmuz'a kadar dönersem mutlaka geleceğim, teşekkür ederim. Selamlar. --Arinna'l Water Nymphs 02:03, 21 Haziran 2007 (UTC)

Valla belli olmuyor nerede ekmek orada sabah.İyi eğlenin:)--Machiavelli' msj 02:05, 21 Haziran 2007 (UTC)

Bahsettiğin sornun sebebini bulamadım maalesef.Eski usüle göre değiştirdim şablonu.Bakarkende başka şablonlara takıldım, oradan yönergeler çıktı karşıma falan uzun sürdü o yüzden :) of, off çook yolumuz var daha.--Machiavelli' msj 16:58, 21 Haziran 2007 (UTC)


evet formula 1 e ilgim var Yardım edebilirim.--Aycan 19:29, 21 Haziran 2007 (UTC) e-mail adresini versene daha kolay ortak çalışabiliriz(dediklerini yapmaya çalışçam).--Aycan 20:10, 21 Haziran 2007 (UTC)

eline sağlık çok güzel olmuş.--Aycan 09:18, 22 Haziran 2007 (UTC)

Haftanın İşbirliği[kaynağı değiştir]

Bu haftanın işbirliği projesi için katılım çağrısıdır.

Vikipedi'de yapılacak düzenlemeler için insan gücüne ihtiyacımız var. Lütfen bu projeye katılarak bize yardımcı olun.

--Uannismsj 13:20, 22 Haziran 2007 (UTC)

Marie Antoinette[kaynağı değiştir]

Fırsat buldukça tamamlanmasına yardımcı olmaya çalışırım. Bu arada "motor bisiklet" diyenlerine de rastladım şahsen :) Kendine iyi bak. --Abuk SABUK 20:44, 22 Haziran 2007 (UTC)

Ad Değiştirme[kaynağı değiştir]

Hocam Halley kuyruklu yıldızı maddesinin adının Halley kuyrukluyıldızı olması gerekli, ikinci isimdeki maddenin içeriğiyle kendi tercümemi birleştirdim, şimdi isim değişikliği lazım, yönetici yardımı gerekli. Şimdiden teşekkürler :) Khutuckmsj 01:12, 30 Haziran 2007 (UTC)

Bir de Kuyruklu yıldız maddesinin de adının Kuyrukluyıldız olması gerekli zannımca :) Ona da yetemedim... Khutuckmsj 01:14, 30 Haziran 2007 (UTC)
Sevgili Khutuck, TDK ya göre "kuyruklu yıldız" ayrı yazılıyor. Dolayısıyla, maddelerin bu hali yazım açısından doğru. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --Metal Militia ileti 06:21, 30 Haziran 2007 (UTC)

istanbul buluşması[kaynağı değiştir]

şimdi saat 16:00 da buluşsak hepimiz.sıcakta saat 14:00 de buluşmak zor olur dimi?TK 14:09, 2 Temmuz 2007 (UTC)

Buradan Devam![kaynağı değiştir]

Adamım,

Birkaç foto yükledim.

Bu arada fotoları ne zaman yükler bizimkiler?

Buluşma için seçtiğin café mükemmel bir café'ydi bence. Özellikle mekân ve müzikler.

Son olarak buluşma ile ilgili yorumlara nereden ulaşabiliriz?

İyi çalışmalar.

MSN: kizilsungur@hotmail.com

kızılsungur®©ileti 22:05, 7 Temmuz 2007 (UTC)

http://www.bethsoft.com/bgsforums/index.php?act=idx http://www.tessource.net/files/index.php

Bak bi ara. 193.140.194.117 09:43, 11 Temmuz 2007 (UTC)

Ekonomi portalı açmak istiyorum. Yardımcı olabilir misin adamım?

kızılsungur®©ileti 21:22, 14 Temmuz 2007 (UTC)

Teşekkürler![kaynağı değiştir]

Carl Friedrich Gauss maddesiyle ilgili desteğiniz için teşekkürler. Kırmızı bağlantılar üzerinde çalışılıyor. -- Oekaki 16:57, 17 Temmuz 2007 (UTC)

Merhaba hepsini yapmıyorum tabi değiştirdiğğim sayfalara bakarsanız çoğunun içinde daha 2-3 tane ABD kelimesi geçiyor. Saygılar--A-4 kağıt 16:47, 19 Temmuz 2007 (UTC)

Kandiliniz mübarek olsun--A-4 kağıt 20:00, 19 Temmuz 2007 (UTC)

Altı Gün Savaşı[kaynağı değiştir]

Elbette Gazze Savaşı maddesini bitiriyim geliyorum.OnurRC 22:50, 19 Temmuz 2007 (UTC)

-- EkledimOnurRC 23:31, 19 Temmuz 2007 (UTC)

6 gün savaşı[kaynağı değiştir]

İyi geceler, ~konuyla ilgili bişeyler okumuştum; bir dönem kitaplarımın arasında vardı, ama bu saatte evdekileri uyandırmam anlamına gelir kitapları karıştırıp gürültü yapmak . Bir de İngilizcem o kadar iyi değil, yarın ilgilenmeye çalışacağım. Eklenecek o kadar çok madde var ki.. Sevgiler, iyi çalışmalar. Levent Abi ileti 22:52, 19 Temmuz 2007 (UTC)

Merhaba..Bugün kitapları karıştırdım ama ne yazık ki bulamadım. Bu durumda kaynak olmaksızın katkıda bulunamıyorum, üzgünüm. Levent Abi ileti 12:51, 20 Temmuz 2007 (UTC)

Ağustos ayında yapılması düşünülen İstanbul Buluşması[kaynağı değiştir]

Ben maalesef tam da o gün(7 Temmuz) yurtdışına çıkmıştım, o yüzden o buluşmaya katılamadım. Ağustos ayında bir buluşma olabilir mi? Bu durumla ilgili son gelişmeleri çok merak ediyorum.

Saygılarımla, Sallapattias 1 Ağustos 2007 12:56 (UTC+3)

Thanks! that would be awesome, I also tried to use a dictionary :P but didn't work. Some articles if you can make a stub please [6], [7], [8], Thanks again! --Yegoyan 20:03, 1 Ağustos 2007 (UTC)

Cool thanks again! :) --Yegoyan 08:48, 2 Ağustos 2007 (UTC)
Merhabalar. Menderes Özel daha sonra hak iddia etmez değil mi? --Atacameñoileti 19:00, 7 Ağustos 2007 (UTC)
Kibele resmi eklemiş bile günahı Kibele'nin boynuna--Atacameñoileti 19:02, 7 Ağustos 2007 (UTC)
  • vallahi benim için bir sakıncası yok. sık sık bir dünya şampiyonu görmediğimize göre.. ana sayfa maddeleri baylan'dan soruluyor daha çok. gündemde başka şeyler olur da değiştirirse bilemem. selamlar. --kibelemesaj 21:14, 8 Ağustos 2007 (UTC)
Thanks! --Yegoyan 23:42, 9 Ağustos 2007 (UTC)
Weird enough I have random people translating stuff for me on my userpage lol maybe if I add a article they would translate it! generous people :) --Yegoyan 06:01, 12 Ağustos 2007 (UTC)

Kolay gelsin Khutuck. Dersim İsyanı maddesine eklediğin {{yanlış}} şablonunun açıklamasını tartışma saydasında yaparsan (mesela hangi kelimeler/cümleler yanlış) maddenin geliştirilmesi daha da kolaylaşmış olur. Teşekkürler --Pinar 07:18, 23 Ağustos 2007 (UTC)

Seçkin madde oylaması[kaynağı değiştir]

Kondansatör maddesi seçkin madde adayı olmuştur. Teknik maddelerin kapsamlı olması gerektiği düşüncesiyle başlayıp sona erdirdiğim çalışmamda, oylamaya katılmanız beni sevindirecektir. flaWless - furKanileti 22:56, 30 Ağustos 2007 (UTC)

Merhaba Khutuck. Hem desteğin hem de övgün için teşekkür ederim :) Filanca 03:03, 2 Eylül 2007 (UTC)

Çok sağolun.[kaynağı değiştir]

Çok geçmiş olsun,çabuk iyileşip döndün umarım :) Bir ara vaktin olursa msne ekle beni. kutuksson@yahoo.com Khutuckmsj 15:32, 2 Eylül 2007 (UTC)

Çok sağolun, şimdi iyiyim ama çok zor günlerdi gerçekten. Döndüm,dödüm bu sefer. Seni de msnye ekledim. Görüşmek üzere. Hoşçakal.--TOBB ETÜ 17:31, 3 Eylül 2007 (UTC)

Güzel çalışmalarınız var tebrikler. Kolay gelsin...--Mehmet Baran 18:34, 3 Eylül 2007 (UTC)

Msn' e eklemek için e-posta adresinizi verdiğiniz için teşekkür ederim. Bir ara elbette eklerim ancak ben msn'i çok çok az kullanıyorum, bilmenizde yarar var. İyi çalışmalar, sevgiler. Levent Abi ileti 18:36, 3 Eylül 2007 (UTC)

Bu arada dikkatimi çekti, kullanıcı sayfanızdaki Portekiz bayrağı neden sürekli değişiyor? Valla araştıracak gücüm ve zamanım yok :) bu sıralar fiziksel olarak çok yoruluyorum.. Levent Abi ileti 19:44, 3 Eylül 2007 (UTC)

Yanıt için teşekkürler. Bu arada gerçekten yazı niye öyle devleşti? Levent Abi ileti 19:53, 3 Eylül 2007 (UTC)

kondansatör[kaynağı değiştir]

Saol arkadaşım ben de beğendim valla sayfayı hehe flaWless - furKanileti 21:08, 3 Eylül 2007 (UTC)

İZİNSİZ BOT KULLANMA![kaynağı değiştir]

İZİNSİZ BOT KULLANMA!

Babil kutuları sayfasına yazdığınız yorum için teşekkür eder alnınızdan öperim.--A-4 18:41, 4 Eylül 2007 (UTC)

İsyan etmemek elde mi. Küçük bir problem olarak görünse de babil kutuları meselesi çok önemli. Burada vikipedistlerin, yöneticilerin vs fikirlerini iyice anladım. Adamlar ismim tarkan olsa telif hakkı ihlali git adını değiştir diyecek hale gelmiş.--A-4 18:44, 4 Eylül 2007 (UTC)

Kolaysa ingilizcedeki babillleri silsinler. kaç yüz tane olumsuz oy alırlar merak ediyorum. hele 1 kullanıcı var isim vermiyim sırf yöneticilik başvurusu var diye yöneticilere yalakalık olsun diye silinsin demiş gibi geldi bana--A-4 18:52, 4 Eylül 2007 (UTC)

Sayın Khutuck, Kullanıcı:Kağıt'ın mesaj sayfasında "işine gelen en.wiki'den tercüme politikalarla istediğini banlıyor" demişsiniz. KIZILSUNGUR'u engellediğim ve Nezaket politikasını çevirdiğim için bu yorumu yazdığınızı düşündüm ve size bu mesajı yazma gereği duydum. Vikipedi:Nezaket'i (şimdi Vikipedi:Terbiye olmuş) ben 22 Nisan 2005'te çevirmeye başlamıştım. Daha o vakit siz dahil birçok aktif kullanıcımız Vikipedi'de kayıtlı değildi. Hatta o zamanlar daha politikalarımızın hiçbirisi yoktu. Sonra o zamanki kullanıcılar bazı politikaları İngilizce Wikiden çevirmeye karar verdiler. Bunun nedeni ise İngilizce Wiki kullanıcı ve madde sayısında bütün Wikileri geride bırakmıştı ve yeni oluşan Vikipedi'nin oradaki deneyimlerden faydalanacağı düşünülmüştü. İşte ben de çorbada tuzum bulunsun diye Vikipedi:Nezaket'i çevirdim. Aradan neredeyse 2.5 yıl geçmesine rağmen siz bu politikanın birdenbire ortaya çıkartılıp uygulandığını ima ediyorsunuz. Eğer politikanın içeriğinde bir sorun varsa bunu neden şimdiye kadar tartışma sayfasında dile getirmediniz? Bizim politikalarımızın çoğu İngilizce Wiki'den çevirildi ve halen çeviriliyor. Neden bu politika bu kadar ayrıcalık taşıyor anlam veremiyorum. Yoksa politikayı çeviren kişi ben olduğum için onu uygulamam yasak mı? --Pinar 07:27, 5 Eylül 2007 (UTC)

Selam Kütük, varmışsın eve, her şey için teşekkürler. Gelecek sefer koşuda seni geçeceğim, ben senin kadar uzun değilim unutma! Tekrar görüşmek üzere, --Bahar (yine ben!) 17:32, 5 Eylül 2007 (UTC)

  • merhaba, pınarla olan yazışmanızdaki kuralları uygulayan, ancak Kızılsungur'u küstürmemeye çalışan başka bir kişi ibaresini görünce, engellemeden bir gün önceki yazışmalarımızı hatırlatmak istedim size. şu mesajı gönderdim ve karşılığında bu mesajı aldım. sonra bu ve bu geldi. pınar'ın engellemeden sonra sabırla yazdıklarına verilen cevapları da görmüşsünüzdür sanırım. karşınızdaki kullanıcıların sadece birer kullanıcı adı veya ip numarası değil birer insan olduğunu unutmayın. demişsiniz. haklısınız. unutmamamız gerek. selamlar. --kibelemesaj 18:06, 5 Eylül 2007 (UTC)
  • İnsiyatif öznel/sübjektif bir kavramdır. Siz bu hususta benim yerimde olsaydınız insiyatif kullanmayı tercih ederdiniz, onu anlayabiliyorum. Fakat "Pınar keşke insiyatif kullansaydı" demek başka, "Pınar insiyatif kullanmadığı için engellenmeli" demek başka. İnsiyatif kullanmadığım için beni eleştirmenize itirazım yok ama şimdiye kadar hiçbir kullanıcıyı engellerken "aman o kullanıcı bana küsmesin" diye engel süresini azaltarak kimseye öncelik tanımadım. Duygularımı bir yana bırakarak, kullanıcının ister 1 katkısı ister 1000 katkısı oldun, kurallar gereğince ne gerekliyse onu uygulamaya çalışırım. Verdiğim engel haberi sert olsa bile sizin söylediğiniz gibi "kitaba uygun" davranıldıysa, engellenen kullanıcının Vikipedi'ye ve Vikipedistlere zarar vermeye, hakaret ya da tehdit etmeye hiçbir hakkı yok. Konuya tarafsız biri olarak yaklaştığını düşündüğüm Sayın Hasan Sami'ye bile bu mesajı göndermesine anlam veremiyorum. Yinede bilmenizi isterim ki, kullanıcının bana karşı yöneltmiş olduğu çirkin hakaretleri şikayet etmeyi düşünmüyorum. Bu vakitten sonra tek isteğim diğer kullanıcılara saldırmaması ve sinirlerine daha iyi hakim olması. Arkadaşı olduğunuzu bildiğim için bunu kendisine iletmenizi rica ediyorum. Teşekkürler --Pinar 05:42, 6 Eylül 2007 (UTC)

son değişiklikler sayfasından izliyorum :))) --Kutu su 21:11, 5 Eylül 2007 (UTC)

Kolluk kuvveti göndereceklermiş. Muhahahhaa. Ağlıcam gülmekten. :D --kızılsungur

Vikpedi: Denetçi

Burda öyle yazıyor... :D Devlet bir şahsı ararsa göndereblir miş

aq ben sızıyorum

hadi bye


Yıkarrrrr masayıııı!!!!

Sıçramalı kesme[kaynağı değiştir]

  • Siz benim randevuma geç kalmamdan istifade beni sepetleyip yemeklere giderseniz sonra da karanlığa kalmayalım diye koşarsınız öyle metro steyşınlarda. Yorulana da yenilene de acımadım walla oh olsun:) --maderibeyzamsj 06:16, 6 Eylül 2007 (UTC)
  • söyleşi için teşekkürler khutuck. bir şey söylemek istiyorum. fonda o kadar yüksek bir müzik sesi var ki özellikle ikinci videoda sizin sesinizi duymakta zorluk çekiliyor. belki site yönetimine iletebilirsin bu konuyu diye düşündüm. selamlar. --kibelemesaj 16:27, 6 Eylül 2007 (UTC)

severek izliyoruz[kaynağı değiştir]

Saygılar :)) euthygenes 18:53, 6 Eylül 2007 (UTC)

Sağlık Olsun :),İyi çalışmalar.

euthygenes 20:40, 6 Eylül 2007 (UTC)

..dibin kara" diye başlayan bir atasözü vardır ama onu burada anımsatmıyayım şimdi İşe gitmeden önce bir göz atayım dedim. Sevgiler Levent Abi ileti 05:20, 8 Eylül 2007 (UTC)

İş olmadığında ben de öyleydim bir ara. Bu arada "iş" deyince geç kalmaya başladığımı farkettim, "hoşçakal" deme zamanı. İyi uykular, tatlı rüyalar. Levent Abi ileti 05:26, 8 Eylül 2007 (UTC)

Tamamdır halledildi.--Machiavelli' msj 19:30, 10 Eylül 2007 (UTC)



Merhaba dostum. Tarafsizlik konusunda haklisin, sanirim asiri paranoyaya kapildim. Aralara bazilarinin alakasiz bilgiler serpistirdigini fark ettim bugun. Ornegin biyolojik evrim maddesine "Ancak çoğu kaynak evrimi yalanlamaktadır." gibilerinden sacma sapan seyler eklenmis. Yada kel alaka linkler. O an kesin bir sekilde wikici olmaya karar verdim :). Ekledigim bolumu de ayri bir maddeye koymayi dusunmustum. Daha sonra ingilizcesinden cevirip genisletmeyi dusunuyorum vs. Ayrica uyarin icin tesekkur ederim. Fark ettigin gibi ortamda yeni sayilirim, arada danisirim yani. kolay gelsin ;)Bluesyboymsj 20:04, 12 Eylül 2007 (UTC)

Mesaj sayfana göz atayım dedim mesajım var zannetim meğer mesajım yokmuş. İlahi..--GK ® 20:52, 12 Eylül 2007 (UTC)

Kondansatör maddesi[kaynağı değiştir]

Kondansatör maddesinde Varyabl kondansatör kullanmışsın, bu Türkçe'de sürekli böyle kullanıldığı için mi? Değişken kondansatör terimi kullanılmıyor mu? Bir yerlerden duymuştum ama emin değilim, bir sorayım dedim. --Khutuckmsj 19:12, 12 Eylül 2007 (UTC)

Hocam o konuyu yazarken de düşünmüştüm, ancak değişken eleman olarak 3 farklı kondansatör var. Değişken kondansatör ismi genel oluyor. Hatta varyabl kondansatör kısmının içeriğini okursan halk arasında büyük boy ayarlanabilir kondansatör dendiğini göreceksindir. Ancak ne yalan söyleyeyim bu isim biraz zorlama gibi geldi bana ve varyabl ı kullandım, - ki bu isim de gayet yaygın flaWless - furKanileti 22:45, 12 Eylül 2007 (UTC)
  • ok arkadaşım merak ettiğin birşeyler olursa ve yardım edebileceğim bir konuysa yardımı esirgemem. ayrıca senin sayfana gelince büyük hayal kırıklığı yaşıyorum üstteki yeni mesajınız yok yazısını okuyunca. ümit verip yıkıyosun ayıp oluyo =p -- flaWless - furKanileti 00:29, 13 Eylül 2007 (UTC)

Sildiler işte ferrari kesin şampiyon, casusluğuun sonu böyle ...

--Tercüman ileti 23:10, 13 Eylül 2007 (UTC)

Selam Khutuck, şu "kaliteli madde incelemesi" işinde kafam karıştı da biraz, sana danışacaktım.Şimdi madde kaliteli madde adaylarında fikir birliğine varılıp kaliteli seçildikten sonra KMİ'de incelemeye mi alınacak?Ya da kaliteli madde incelemesi ne aşamada olacak diye sorayım.Çünkü seçkin madde için de var aynı durum ve seçkin'lerde o sayfanın çalıştığını görmedim.İyi çalışmalar --Çağatayileti 20:24, 13 Eylül 2007 (UTC)

  • Merhaba Khutuck , nasılsın, kolay gelsin. Şu toplantılara artık bir organizatör gerektiğini düşünüyorum, senin gibi.Görüşmek üzere...

Noumenon bakmıyor herhalde ben hallettin Khutuck uyarın için teşekkürler.--Eldarionmesaj 01:10, 14 Eylül 2007 (UTC)

  • Merhabalar,

Biraz çıkmıştım, geç kalmışım, düzeltilmiş bile ^_^ Aslında bu ayın resim listesindeki tüm resim alt yazılarını çevirmiştim ama sanırım bu arada kaynamış; olmazsa tekrardan göz atayım başka kaynayan çıkmasın. Haber verdiğiniz için teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 01:13, 14 Eylül 2007 (UTC)