Kullanıcı mesaj:Homonihilis/arşiv10

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Mesaj Arşivi
Ağustos 2010 - Aralık 2011 | Ocak 2012 - Temmuz 2012 | Ağustos 2012 - Ocak 2020

Bu bir arşiv sayfasıdır. Lütfen bu sayfayı değiştirmeyiniz. Mesajlarınızı Kullanıcı mesaj:Homonihilis sayfasına bırakabilirsiniz.


Ooo Ho, kimleri görüyorum :). Sizi buralarda aktif görmek ne kadar güzel. Hazır aktif görmüşken, bir selam vermek istedim :). Vikinin emin ellerde olduğunu görmek çok rahatlatıcı. Sevgiler, iyi vikiler--Merube 89msj 02:24, 8 Ocak 2012 (UTC)

  • Selam Merube, sen de hoş geri geldin :) Ben herşeye rağmen hâlâ inanıyorum bu ütopyaya. Sen de bir daha ortadan kaybolma, daha çok işimiz var :) İyivikiler... [ho? ni!] 09:37, 8 Ocak 2012 (UTC)
Aslında ben hala tam olarak geri döner miyim bilmiyorum. Bakalım belki bir gün. Çok haklısın yapılacak çok iş var da, işte... N'olursa olsun içimde hala hafif bir kırgınlığım var buralara karşı, daha zamana ihtiyacım var. Neyse, en azından ara ara uğrarım :). Seni buralarda görmek çok güzel, hep buralarda ol emi, hem ben geldikçe kolaylıkla selamlaşırız bu sayede :). Sevgilerimle --Merube 89msj 15:53, 11 Ocak 2012 (UTC)

Selamlar. Eski bir hizmetli ve tecrübeli bir kullanıcı olarak var olan hizmetli adaylığımda görüş bildirmenizi rica ediyorum. İyi çalışmalar.--RapsarEfendim? 20:06, 28 Ocak 2012 (UTC)

  • Selam Rapsar, aldığım karar gereği oylamalara katılmıyorum. Sana başarılar dilerim. İyivikiler... [ho? ni!] 20:07, 28 Ocak 2012 (UTC)
Kararınıza saygı duyuyorum elbet. Ancak oy istemedim :) Dediğim gibi tecrübeli ve eski bir hizmetlinin fikirlerini duymak isterim.--RapsarEfendim? 20:10, 28 Ocak 2012 (UTC)
Oylamalara katılmıyorum derken, sadece oy kullanmayı değil, fikir belirtmeyi ya da yorum yapmayı da kastetmiştim. Kaldı ki ben artık çok eskide kalmış bir hizmetliyim, Viki'nin bugünkü değerleri oldukça farklı. İyivikiler... [ho? ni!] 20:13, 28 Ocak 2012 (UTC)
Sonuçta halen aktifsiniz. Neyse, saygı duyarım ancak dediğim gibi. İyi çalışmalar.--RapsarEfendim? 20:15, 28 Ocak 2012 (UTC)

  • Selam KiBi. Şimdi de Takabeg olmuşsun İyivikiler... [ho? ni!] 11:44, 3 Şubat 2012 (UTC)
çoklu kişilik bozukluğu işte, ne edersin.. sevgiler :) --ki bl 11:48, 3 Şubat 2012 (UTC)

Selamlar ho, nasılsınız?. Rica etsem, Tabip sayfasına bakıp, isimlendirme konusundaki görüşlerinizi belirtebilir misiniz? Sevgilerimle --Merube 89msj 20:56, 3 Şubat 2012 (UTC)

Selam Merube, iyiyim. Umarım sen de iyisindir. Fikrimi ilgili tartışma sayfasında belirttim. Görüşmek üzere. İyivikiler... [ho? ni!] 19:20, 5 Şubat 2012 (UTC)
Çok teşekkür ederim, bakalım sonuçta ne karar çıkacak. Bu arada yabancı'yla konuşuyorduk da, Yaşayan Ölülerin Gecesi gibi eski SM projelerinden açıldı konu. Henry Moore maddesinin çok az kırmızısı kalmış gördüğüm kadarıyla, hem çevirisi de tamdı galiba. O ve Yaşayan Ölülerin kırmızılarını tamamlayıp çalışmaları nihayete erdirelim mi? Beraber hızlıca bitirebiliriz sanıyorum. Ne dersiniz? Sevgilerimle--Merube 89msj 20:26, 5 Şubat 2012 (UTC)

Eski çalışmalar[kaynağı değiştir]

Evet birkaç madde kaldı öyle, Yabancı'yla da beraber heveslendiğimiz yarım bıraktığımız maddeler var. Hepsini hızlıca bitirebiliriz ufak bir iş birliği sayesinde. Yaşayan Ölüleri ben bir süre önce tekrar ele almak istedim ama versiyon değişiklikleri ve yarım yamalak çeviri sebebiyle tekrar İngilizce ile karşılaştırmalı okuma gerekiyor. Bir de kırmızılar var. Belki aşağıdaki listeden yola çıkıp tek tek ele alıp bitiririz, ama kaçak Yabancı da yardım ederse tabi

Fermi paradoksu
Yaşayan Ölülerin Gecesi
Kuzgun (şiir)
Henry Moore
Monty Hall problemi
Virginia Eliza Clemm Poe

İyivikiler... [ho? ni!] 20:32, 5 Şubat 2012 (UTC)

Yapalım da bitsin artık bunlar, geceleri rüyalarıma girmesinler artık :)). Hangisinden başlayalım? Vikiproje:Sanat/İstenen maddelere kendime kolaylık açısından kırmızıları eklemeye başlamıştım :), hem belki birileri daha görüp çevirirler. Moore hem tamamlanmış hem de galiba en az kırmızıya ve Yaşayan Ölüler de tamamlanmaya en yakın maddelerden galiba. Öncelikle bu ikisinin kırmızıları mı halletsek? Bu arada Yetkin ing vikiden çevirmişti Man Enters the Cosmos maddesini, yetkin'le biraz üzerine çalışmıştık sonra o da yarım kaldı. Tabi o maddenin halen içeriğinin de gelişmesi gerekiyor... Ne kadar çok yarım madde var aslında.... Neyse, Moore'da mu Yaşayan Ölüler'de mi olsun öncelik? --Merube 89msj 20:45, 5 Şubat 2012 (UTC)
Ben önce Yaşayan Ölüler, sonra Henri Moore derim. İyivikiler... [ho? ni!] 20:49, 5 Şubat 2012 (UTC)
Tamam başlayalım o zaman Yaşayan Ölüler'e :). 30 civarında kırmızısı var sanıyorum, 3 kişi beraber hızlıca bitirebiliriz? --Merube 89msj 20:57, 5 Şubat 2012 (UTC)
Tamamdır. İstersen ufak bir tablo yapalım tartışma sayfasına. Eklenecek madde üzerinde kim çalışıyorsa adını yazsın ki kesişmeyelim, bittikçe işaretleriz. Ben de çeviriyi özgün metinle karşılaştırmaya ve kalan kısımları çevirmeye devam edeyim bir yandan. İyivikiler... [ho? ni!] 20:59, 5 Şubat 2012 (UTC)
Müthiş olur tablo. Tartışma sayfası da olabilir sanat projesi de. Aslında sanat projesini tercih ederim, proje işe yaramış olur uzun aradan sonra :). İstenen maddeler kısmına tablo yapabiliriz, ne dersiniz? --Merube 89msj 21:09, 5 Şubat 2012 (UTC)
Projeyi canlandırmak için iyi olabilir. Tartışmadan projeye link veririz öyleyse. İyivikiler... [ho? ni!] 21:16, 5 Şubat 2012 (UTC)
Harika. Hemen eklemeye başlayalım o zaman istenen maddelere. --Merube 89msj 21:24, 5 Şubat 2012 (UTC)
Resmen sataşma var. Sen gör bakalım yardım ediyor muyum, etmiyor muyum. (Saf kahramanımız kışkırtılıp oyuna getirilmiş, fakat ne yazık ki bunun farkına varamamıştır. Aynı anda ho "the master of FA" ni karanlık şatosunda kahkaha atarak ellerini ovuşturmaktadır. Olaylar gelişir.) --yabancım 12:49, 6 Şubat 2012 (UTC)
--yabancım 13:01, 6 Şubat 2012 (UTC)
  • Hemen değiştirdim. Teşekkürler. --xrazymesaj 22:27, 5 Şubat 2012 (UTC)

Yaşayan Ölüler[kaynağı değiştir]

Selamlar tekrardan Ho. Tablo için ellerinze sağlık, süper olmuş. Bu arada İng. vikide olan The Crazies (1973), Martin (1977) gibi filmler bizim sayfada bahsedilmiyor galiba? Yahut bunların Türkçe vizyon adları mı farklı olduğu için mi ctrl+f ile göremiyorum? Onları tabloya ekleyecektim de ne adla ekleyeceğimi bilemedim. Bir bakabilir misin sana zahmet?--Merube 89msj 23:11, 5 Şubat 2012 (UTC)

Muhemelen çevirinin eksik ya da eski versiyondan yapılmış olmasından kaynaklanıyordur. Örneğin giriş kısmı da ben çevirdiğimden beri değişmiş. Çeviriyi güncelleyince onlar da kızılbağ olarak ortaya çıkacaktır. İyivikiler... [ho? ni!] 07:13, 6 Şubat 2012 (UTC)
O zaman tabloyu yaparken önce bizdeki kızılları ekleyip, sonra ing. vikideki bağlı maddeleri kontrol etsek en iyisi. Bu arada "zombi felaketi" sayfasının ing vikideki maddede karşılığını göremedim. Goul ve zombie diyor? Yoksa eksilecek kırmızılarımız da olacak, tabi içimden ahh nerede diyorum :)--Merube 89msj 13:40, 6 Şubat 2012 (UTC)
Valla ben de anlayamadım tam. Ben çevirirken zombi felaketi vardı, ama artık yok, ya da ben kafamdan uydurdum . Galiba İngilizcesi en:Zombie apocalypse idi. İyivikiler... [ho? ni!] 13:47, 6 Şubat 2012 (UTC)
Ho bizde olup da İng sayfada olmayan başkalar da varmış: Ganja and Hess, Vampires (1986 film), Negatives (film), To Die For (film, 1989) ... Dahası da olabilir belki. Böyle olunca baya bir azalıyor kırmızılar, gözlerime inanamıyorum. İng vikiden bunlar niye çıkarılmış anlayamadım. Bunları muhafaza etmek daha iyi diye düşünüyorum. Bu arada İng. bağ için teşekkürler, onu da tabloya ekleyeyim. İng. maddede ciddi değişiklikler olmuş anladığım ama iyiye gitmemiş gibi, allah allah. Mesela cast kısmından baya bir bilgi çıkarılmış. Nasıl iş? SM'den bilgi çıkarmak da ilk defa rastladığım bir şey oldu, bir yaşıma daha girdim --Merube 89msj 13:54, 6 Şubat 2012 (UTC)
Yine ben :). "The Walter Reade Organization" kafama takıldı da, bu madde ing vikide en:Walter Reade sayfasında, sr., jr. ve organizasyon şeklinde ele alınmış. Çok kötü bir sayfa kabul ediyorum ama bunların birleşme nedeni KD'lik sorunları mı acaba diye kafama takıldı yine de. Aslında gördüğüm kadarıyla organizasyon kd gibi, jr veya sr ise kd şüpheli gibi ama bilemedim. Ne dersiniz? "The Walter Reade Organization" KD derseniz tabloya eklerken sadece en:Walter Reade sayfasının şu bölümü diye belirteceğim ama yine de ing sayfayı çevirirken bir elden geçirmek gerekiyor. Tabi interwiki de sıkıntı, kişilerden biri kd olsa o sayfadan organizasyona bağ veririz hem de interwiki kullanabilmiş oluruz ama kişiler kd mi işte sorun o?? --Merube 89msj 14:32, 6 Şubat 2012 (UTC)
İng. vikideki sayfada bağlantısı olup da tr. vikide maddesi olmayan tüm maddeleri de aktardım. Ancak bir kısmını çıkartsak olur bence. İng. vikide olup da bizde olmayanların türkçe karşılığını yazmadım. Onların bir kısmını eleyelim bence, ne alaka nasıl yani dediğim bağlantılar vardı. Kırmızı kalsalar da sorun olacağını düşünmüyorum. Mesela bir çim maddesi. Başkaları da var öyle. Size bıraksam olur mu temizleme işini? Şu anki haliyle 100'ün hayli üstünde kırmızı gözüküyor :((, şok olmasın diye söylemek istedim önceden :). Temizle yapmak lazım, birebir katkı sağlamayan içbağlar varsın kırmızı kalsın diyorum açıkçası.--Merube 89msj 22:26, 6 Şubat 2012 (UTC)
Eline sağlık. Ben maddeyi gözden geçirdikçe bu linklerde de temizlik işini hallederim. Sonrasında da açmaya başlarız. İyivikiler... [ho? ni!] 06:49, 7 Şubat 2012 (UTC)
Tamamdır. O zamana kadar belki bazılarını açarız -açıkçası ben birkaçını açtım, kendimi tutamayıp :)-, onları da temizlerken çıkarırız tablodan. Tablo da çok uzun görünüp korkutmaz insanı :). Şimdiden kolay gelsin ve iyi çalışmalar maddede. Bu arada, Moore'un çok az kırmızısı var gibi ama galiba içbağ gereken bazı maddelere içbağ verilmemiş. Maddedeki hali hazırdaki kırmızılar için de bir tablo ekleyebiliriz belki? Yaşayan Ölüler'den sonra sıra onda zaten, hazır olur elimizde tablonun başlangıcı. Belki bu arada başka vikipedistlerin de gözüne çarpan maddeler olur da mavileşir bazıları, çok pozitif bir bakış açısı oldu farkındayım :)). Kolaylıklar--Merube 89msj 18:00, 8 Şubat 2012 (UTC)
Liste ve maddeler için teşekkürler. Moore listesi de hazır olursa iyi olur tabii. Ben Moore için İngilizce maddede kullanılmayan Türkçe bir kaynak da bulmuştum. onu kullanarak içeriği biraz daha zenginleştirebilirim sanırım. İyivikiler... [ho? ni!] 07:27, 9 Şubat 2012 (UTC)
Tamam ona da bir tablo yapalım o zaman, başlıyorum en kısa zamdan. Moore konusunda çok sevindim. Elindeki Türkçe kaynakta Man Enters the Cosmos ile ilgili de bilgi var mı acaba? Bu arada Yaşayan Ölüler'in kırmızılarına göz atma şansın oldu mu? Kabaca ne kadarı azalır sence? Spekülatif bilgi istiyorum, ihtiyacım var :)). Sevgiler --Merube 89msj 17:31, 9 Şubat 2012 (UTC)
Moore için tabloyu ekledim. Bu arada, Henry Moore maddesinde geçen "Moore'dan etkilenen diğer sanatçılar arasında" olarak sayılan William Turnbull, Robert Adams ve Geoffrey Clarke isimlerine içbağ verilmemiş -bunlar örnek olarak verildiğine göre Tate sayfasında KD olsa gerek diye düşünüp aradım-. İng vikideki maddede de aynı şekilde bağlantı yok. Vaktiyle kırmızı oldukları için bağ verilmemiş sanıyorum, ilginç bir sm için. Neyse, George Clarke için İng vikide sayfa yok ama diğerleri galiba şunlar: en:Robert Adams (sculptor and designer) ve en:William Turnbull (artist). Yanılmamak adına danışmak istedim. Ona göre madde içine bağlantı da eklemek gerek. Robert Adams (heykeltıraş) / William Turnbull (sanatçı) diye düşündüm karşılıklarını ama ne dersiniz?--Merube 89msj 00:07, 10 Şubat 2012 (UTC)


Merhaba Docbaba,Yaşayan Ölülerin Gecesi'ni seçkin yapma niyetimiz var. Bu çerçevede birkaç yıl önce başladığım çeviriye devam ediyorum. Bir taraftan da Vikiproje:Sanat/İstenen maddeler#Yaşayan Ölülerin Gecesi başlığı altında açılması gereken diğer maddeleri listeledik. Burada birçok film maddesi var. Zamanınız olursa ve kaynaklarınızda varsa burada adı geçen filmlerin Türkçe adlandırmalarını ilgili satırlara ekleyebilir misiniz? Böylece bu maddeleri doğrudan Türkçe isimleriyle açmış oluruz. Tabii maddelerden birkaçını da halletmek isterseniz seviniriz Teşekkürler. İyivikiler... [ho? ni!] 19:23, 12 Şubat 2012 (UTC)

Sayın Homonihilis, listeden şimdilik sadece 1953 tarihli "House of Wax" filminin Türkiye'deki ilk gösterim adını bulabildim. Nijat Özön'ün 1964 baskı Sinema El Kitabı'nda filmin Mumyalar Müzesi (s.247) adıyla gösterildiğini belirtmiş (oysa IMDb'de "Canavarlar Sarayı" yazıyordu) İlki doğru olmalı, ben filmi 1960'lı yıllarda "Mumyalar Müzesi" adıyla izlediğimi hatırlıyorum. Proje sayfasına ekledim. Diğerlerini de tekrar araştıracağım. Saygılar.--docbaba 07:41, 13 Şubat 2012 (UTC)Docbaba mesaj

Adil kullanım[kaynağı değiştir]

Selam Homonihilis.

Kemal Sunal filmografisindeki dosyanın sayfasına dosyanın bu maddedeki kullanımı için adil kullanım gerekçesi eklemiştim. Neden uymadığını merak edip öğrenmek istedim. İyi çalışmalar. Emyilmesaj 09:15, 7 Şubat 2012 (UTC)

Kemal Sunal'ın oynadığı bir filmden alınan ekran görüntüsü sorun yaratır mı peki ? Emyilmesaj 09:52, 7 Şubat 2012 (UTC)

Selamlar tekrardan. Sayfaya yeni bir şeyler karaladım da, zahmet olmazsa tekrar bakabilirsenz çok müteşekkir olurum. Sevgiler--Merube 89msj 00:26, 10 Şubat 2012 (UTC)

Asıl koca SM'yi çevirmek suretiyle sen hakettin o öpücüğü ya, neyse. Bu arada ben hâlâ madde açabiliyormuşum, unutmamışım yani. Sevindirici bir gelişme. --yabancım 12:09, 10 Şubat 2012 (UTC)

Gençlerbirliği kulübü hakkında şablon oluşturmaya çalışıyordum, fakat çalışmam tamamlanmadan silindi, mesajı anlamakta zorluk çektiğim için daha önce irtibata geçip cevap aldığım size yazmaya karar verdim, yardımcı olabilir misiniz bu konuda? Önce yapılmış şablonları düzenlemek yoluyla bu işlemi yaptığım için sıkıntı yaşıyor olabilir miyim? Yoldassomsj 00:26, 10 Şubat 2012 (UTC)

Teşekkür ederim, sanırım yanlış anlamışım

SM çalışmaları[kaynağı değiştir]

Merhaba Merube,
Moore listesi için teşekkürler. O iki heykeltraş kaydadeğer gözüküyor ama biraz araştırıp sonra karar verelim, şimdilik listede dursunlar derim. Gerçi İngilizcedeki maddeleri de pek işe yarar değil. Ama bunları Türkçede açarken, aynı isimdeki diğer kişilerin maddeleri yoksa, direkt parantezsiz mi açsak? Cosmos ile ilgili olarak, bendeki kaynağı hızlıca inceledim, maalesef bahsetmemişler. Yaşayan ölülerle ilgili de bugün bir şeyler yapacağım, kırmızılar listesini de gözden geçiririm bu arada. İyivikiler... [ho? ni!] 07:04, 10 Şubat 2012 (UTC)

Yaşayan ölülerde cast ile ilgili birçok bilgiyi anladığım kadarıyla IMDB'nin güvenilir bir kaynak olmaması sebebiyle silmişler. Bazı bilgilerin kaynağı farklı, onları maddede tutacağım. Bazı bilgiler ise filmle ilgili "basic fact"ler, mesela kimin rol aldığını söylemişler ve IMDB linki vermişler, bunları da tutmakta sorun olmaz sanırım, ya da başka kaynak buluruz. Bizdeki madde eski ve yeni versiyonunun bir karışımı olacak sanırım, en son bir güvenilirlik okuması yaparız. İyivikiler... [ho? ni!] 08:07, 10 Şubat 2012 (UTC)
Selamlar ho. Bence 3 heykeltraş da kd olabilir, araştırmalı bence de. Diğer kişilerin maddeleri yoksa bile ana sayfayı anlam ayrımı yapalım bence. Hem ilerisi için de hazırlık olur hem de başka kişilerle ilgili de bilgi vermiş oluruz birazcık da olsa. Ne dersiniz? Cosmos için ilginize de çok teşekkür ederim. Maddeye ve kırmızılar listesine el atmışsınız ellerinize sağlık. Temel bilgilerin bulunmasında ben de sorun olmaz diye düşünüyorum. Ellerinize sağlık tekrar. Sevgilerimle--Merube 89msj 21:31, 11 Şubat 2012 (UTC)

Merhabalar. Kategori:Günün maddesi seçilen maddeleri kaldırıp, X yılında günün maddesi seçilen maddeleri doğrudan Kategori:Günün maddesine eklesek ana kategori daha düzenli ve erişim daha kolay olmaz mı ne dersiniz? Boş yere ara kategori var gibi.--Abuk SABUK msj 17:37, 12 Şubat 2012 (UTC)

Merhaba Abuk
Mantıklı bir öneri, arada bir kategori olması çok gerekli gelmedi bana da. İyivikiler... [ho? ni!] 18:04, 12 Şubat 2012 (UTC)

  • Tamam teşekkürler birazdan düzenlemeye çalışacağım.--Abuk SABUK msj 18:28, 12 Şubat 2012 (UTC)

Coen Şablonu[kaynağı değiştir]

Selam Rapsar,
Coen şablonuna " <includeonly>[[Kategori:Coen Kardeşler'in yönettiği filmler]]</includeonly> " kısmını geri eklesek mi? Ya da maddelere kategoriyi manuel mi ekleriz? İyivikiler... [ho? ni!] 14:07, 13 Şubat 2012 (UTC)

Selam. Açıkçası şahsen ben, bu şablonlara includeonly seçeneğiyle kategori eklenmesini doğru bulmuyorum. Bu şablon Coen kardeşler maddesinde de kullanılıyor ve bu sayede Coen kardeşler maddesi de bu kategoriye otomatik olarak eklenmiş oluyor :)--RapsarEfendim? 15:07, 13 Şubat 2012 (UTC)

İngilizce vikipedideki bir kısım resimlerin türkçe vikipedide sorun çıkarması[kaynağı değiştir]

Bu resimler ingilizce vikipedide olmasına karşın niye türkçe vikipedide kullanılamıyor.Nerede hata yapıyorum. İngilizce vikipedideki File:Serbian artillery Battle of Kumanovo.jpg resmi kumonovo savaşına aktardım çıkmıyor yeniden mi yükleyeyim? birde bu resim File:5t Dunavska pri Karagach dere.jpg lüleburgaz savaşı için ingilizce vikipediden yüklemeye çalıştım olmadı lisanlarını gösterip türkçe vikipediye tekrar yükledim ama paylaşım sorunu var dediler gerekçesini yazdım akibetinşi bekliyorum.Neden bu ingilizce vikipedideki resimlerin bir kısmı commons share lisansına karşın kullanılamıyor? hatam nerede? bir kontrol imkanın varmı? sagılar (46.196.199.213 00:42, 25 Şubat 2012 (UTC))

Özür dilerim resim için, ancak bu konuda ilk kez resim maddesi açtım :) Tottam|100 14:43, 2 Mart 2012 (UTC)

Evet, sonunda Commons'uda kullandım istersen Yellowstone Milli Park sayfasına bi bakabilirsin abicim :) --Tottam100mesaj 16:42, 2 Mart 2012 (UTC)

Neyse bunuda öğrendim, teşekkür ederim :) Tottam100mesaj 16:42, 2 Mart 2012 (UTC)

Çeviri kaynağı
Merhaba Çalıştay,
Vikipedi'nin lisansı gereği, bir vikide yer alan herhangi bir malzemeyi değiştirerek başka bir yerde kullanabilmemiz için, özgün hâline atıfta bulunmamız gerekiyor. Diğer vikilerden yapılan çeviriler de buna dahil. Yani İngilizceden bir madde çevirip Türkçe vikiye ekliyorsak, mutlaka İngilizce maddeye atıfta bulunmamız gerekiyor. Bunu sağlamak için, {{Çevrilmiş sayfa}} şablonunu ilgili maddenin tartışma sayfasına eklemek yeterli. Örneğin: Tartışma:31. Akademi Ödülleri'nde Yabancı Dilde En İyi Film Ödülü başvuruları. İş birliği kapsamında birçok maddenin çeviri yoluyla açıldığını görüyorum. Bu, vikimize madde kazandırmanın en hızlı yolu. Ancak telif şartını yerine getirmek de önemli. O yüzden belki değerlendirme kriterlerine çeviri maddeler için yukarıda bahsettiğim kaynaklandırma şartını eklemek iyi olabilir. İyivikiler... [ho? ni!] 13:50, 2 Mart 2012 (UTC)
Teşekkürler Homonihilis,

Uyarınız sayesinde bu İBP'nin ilkelerinden biri haline geldi. :)--Çalıştayileti 14:22, 9 Mart 2012 (UTC)

Teşekkürler. Vikiyi el birliğiyle ileriye taşımamız dileğiyle. --Superyetkinileti 18:52, 9 Mart 2012 (UTC)

Selamlar Homonihilis. [1], [2] ve daha çoğaltabileceğim örneklerde Sinem Kobal'ın resmi mevcut. Üstelik ilk linkteki post tarihi Flickr'da bulunan resimden daha eski. Flickr'daki resmi yükleyen hesapta görebileceğin diğer bütün resimler de telif ihlali bu arada. Bilgin olsun. İyi çalışmalar. Eldarion 14:13, 12 Mart 2012 (UTC)
Dosya silinmiş sanırım. Kolay gelsin. Eldarion 06:16, 13 Mart 2012 (UTC)

Çeviri kaynağı[kaynağı değiştir]

Merhaba,
Vikipedi'ye diğer dillerden çeviri yoluyla kazandırdığınız maddeler için teşekkürler. Önemli bir konudaki boşluğu dolduruyorsunuz. Bu çalışmalarınızı ilgiyle izliyorum. Ancak ufak bir hatırlatma yapmak istedim. Vikipedi'nin lisansı gereği, bir vikide yer alan herhangi bir malzemeyi değiştirerek başka bir yerde kullanabilmemiz için, özgün hâline atıfta bulunmamız gerekiyor. Diğer vikilerden yapılan çeviriler de buna dahil. Yani İngilizceden bir madde çevirip Türkçe vikiye ekliyorsak, mutlaka İngilizce maddeye atıfta bulunmamız gerekiyor. Bunu sağlamak için, {{Çevrilmiş sayfa}} şablonunu ilgili maddenin tartışma sayfasına eklemek yeterli. Örneğin: Tartışma:31. Akademi Ödülleri'nde Yabancı Dilde En İyi Film Ödülü başvuruları. İyivikiler... [ho? ni!] 06:25, 29 Mart 2012 (UTC)

Burada yapmış olduğunuz yorum sizce öznel değil mi? esc2003 (tartışma) 10:14, 31 Mart 2012 (UTC)

Neresi öznel? Viki kurallarına göre değerlendiriyorum ve kayda değer olmadığını söylüyorum. Kişi hakkında birkaç popüler haber dışında hiçbir ikincil kaynak, araştırma, değerlendirme, yorum mevcut değil. Saman alevi gibi parlayıp medyada ufacık yer almış birisi, açıkça kayda değer değil. İyivikiler... [ho? ni!] 13:02, 31 Mart 2012 (UTC)
"Saman alevi gibi parlayıp..." yok olduğunu nereden biliyorsunuz? Kendisini tanıyan belli bir kitle var. Bu yorumunuz da öznel. Hangi kriterleri yerine getiremiyor? esc2003 (tartışma) 13:09, 31 Mart 2012 (UTC)
"2007, 2011 ve 2012 yılında aynı gazetenin aynı köşesinde haber olmuş". Yani? Neyi başarmış? Neyle gündeme gelmiş? Nasıl tanınmış? 5 yıl içinde hakkında 3 haber çıkmış? Yani önce 2007'de sonra 2011'de sonra de 2012 saman alevi gibi parlamış ve sonra yokolup gitmiş. Beni tanısanız ve Türkiye genelinde yayımlanan gazeteleri inceleseniz, benim hakkkımda da 5 sene içinde en azından 10 haber çıktığını görürsünüz. Oysa ben sıradan bir şirkette çalışan sıradan bir insanım. Ama asla kayda değer değilim. Yapmayın, kayda değerlik bu kadar basit değil. İyivikiler... [ho? ni!] 13:14, 31 Mart 2012 (UTC)
Şurada düşüncelerimi belirttim. esc2003 (tartışma) 13:16, 31 Mart 2012 (UTC)

Nar Sanat İstanbul Eğitim ve Kültür Sanat Derneği Logosu[kaynağı değiştir]

Selamlar,

Uyarınız için teşekkürler. Yüklediğim Logo için uyarı yazmışsınız. Uzun süredir giriş yapmadığım değişen kuralları okumama rağmen zannediyorum hatalı yükleme yaptım.

Tüm yazıları inceledim, zannederim

ibaresini becerememişim. Tüm aramalarıma rağmen

nereden düzelteceğimi bulamadım. Rica etsem yardımcı olur musunuz? teşekkür ederim. Diren 07:10, 20 Nisan 2012 (UTC)DirenDiren 07:10, 20 Nisan 2012 (UTC)

Selamlar. Şöyle bir mesaj atmıştım Makedon'a. Cevap gelir muhtemelen kısa süre içerisinde ancak size de sormak isterim bu konuyu. Bilginiz var mıdır?--RapsarEfendim? 13:22, 20 Nisan 2012 (UTC)

Crysis 3 DVD kapağı resmi hakkında telif hakkı sorunu giderilmiştir. İncelemenizi rica ederim. Saygılarımla... erlik khan (mesaj) 21:12, 21 Nisan 2012 (UTC)

Teşekkürler![kaynağı değiştir]

Yardım için teşekkür ederim :) Sadece yardım değil birde olayı açıklayan sayfayı link vermen güzel olmuş çünkü başka türlü sayfalar arasında deli danalar gibi dolaşıyordum...şimdi hatırladım nasıl olduğunu. :) aslında bir yere gitmedim seyrekte olsa arada bir kullanıcı adı girmeden bazı düzeltmeler ve maddeler ekliyordum... Bundan sonra devam etmeye çalışacağım.. Tekrar Teşekkürler... Diren 19:26, 22 Nisan 2012 (UTC)DirenDiren 19:26, 22 Nisan 2012 (UTC)

Eksik adil kullanım gerekçesi[kaynağı değiştir]

Şu görsel Eksik adil kullanım gerekçesi ile silinmek üzere etiketlenmiş. Bu eksikliği tam olarak nasıl giderebilirim? Bu konuda yardımcı olur musun? Teşekkürler :) Wiki Wiki Baba (mesaj) 12:42, 24 Nisan 2012 (UTC)

-Teşekkür ederim :) Wiki Wiki Baba (mesaj) 16:59, 24 Nisan 2012 (UTC)

SR adaylığı[kaynağı değiştir]

Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Dosya:Cabiria 1914 poster restored.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Sİbot (mesaj) 23:05, 24 Nisan 2012 (UTC)

SR adaylığı[kaynağı değiştir]

Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Dosya:The Mummy 1932 film poster.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Sİbot (mesaj) 23:05, 24 Nisan 2012 (UTC)

Merhaba, Tiyatro ile ilgili makaleleri arttırmak istiyorum. Düzeltmeler için teşekkür ederim. İleride size sormam gereken şeyler olabilir. Henüz şablonları ve yazım biçimlerini yeni öğreniyorum. Çok teşekkür ederim tekrar. --Bradbury (mesaj) 21:12, 25 Mayıs 2012 (UTC)

Silinen kategori yönlendirmeleri[kaynağı değiştir]

Sabri merhaba,
Ben bazı durumlarda, ismi değişen kategorilerin silinmemesi gerektiğini düşünüyorum. {{kategori yönlendirme}} ile var olmaları daha iyi olacaktır. Örnekler: Kategori:Jerome David Salinger, Kategori:Janr tabloları ve Kategori:In-yer-face tiyatro oyunları. Bu üç kategori için durum şu: Bunlar bu silinen isimleriyle de açılmış olabilirlerdi, yani yanlış açılmış kategoriler değiller. Sadece isimlendirme standardı ya da daha yaygın isim sebebiyle değiştirilmiş kategoriler. Hangi kategorilerin mevcut olduğunu bilmeyen bir kullanıcı, ilk olarak örneğin In-yer-face tiyatro oyunları kategorisini arayıp, bulamadığında yeniden oluşturacaktır. Bu benim başıma geldi, gereksiz yere açtığım, sonra da diğer mevcut kategoriye maddeleri taşıdığım durumlar oldu. Dolayısıyla, bariz hatalar yoksa, alternatif olarak farklı isimlerde kategoriler olabilecekse bunların kategori yönelndirmesi olarak kalması gerektiğini düşünüyorum. Tıpkı maddelerde de In-yer-face'i silmediğimiz gibi. İyivikiler... [ho? ni!] 03:59, 3 Mayıs 2012 (UTC)

Tekrar merhaba, Yukarıda yazdıklarıma bakabildin mi? İyivikiler... [ho? ni!] 09:57, 14 Mayıs 2012 (UTC)
Geç cevap için özrü dilerim, haklısın, zaten sen bu mesajı yazdıktan sonra boş kategorileri silmeyi bile bıraktım. Şaka bir yana, bundan sonra silerken daha dikkatli olup motor gibi silmeyip öncesinde araştıracağım. Düzeltmen için teşekkürler, kolay gelsin...--вяí¢αи76ileti 17:25, 30 Mayıs 2012 (UTC)

Merhaba Homonihilis, şu maddede 20 günden uzun süredir değişiklik yapılmadığı için çalışma var şablonunu kaldırdım. Sanırım maddeyi SM yapmak istiyorsun, çok güzel bir iş çıkacağı kesin. Hatırlatayım dedim. Sevgiler.. --Berm@nyaİleti 12:08, 7 Haziran 2012 (UTC)

Selamlar. Şuraya bir göz atabilmeniz mümkün müdür acaba?--RapsarEfendim? 10:49, 16 Haziran 2012 (UTC)

Seni sevmeyen ölsün bre!

Vito Genovese 23:46, 13 Temmuz 2012 (UTC)

Siyaset VikiProjesi Sizi Çağırıyor![kaynağı değiştir]

VikiProje Siyaset davetiyesi
İyi günler.
Siyaset ile ilgili maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı, geliştirmeyi ve düzenlemeyi hedefleyen Siyaset VikiProjesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Detaylı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz.--Cano58 (mesaj) 16:06, 15 Temmuz 2012 (UTC)

Hizmetlilerin Görevleri[kaynağı değiştir]

Şikayet sayfasındaki cevabından dolayı soruyorum; e-posta ile ana avrat küfür etmek hizmetlilerin görevleri arasında mı? Bu edilen küfürleri vikipedide paylaştıktan sonra ilgili yazının tamamen silinmesi, geri bile alınamayacak duruma getirilmesi, küfürbaz hizmetlilerin kollanması da mı Vikipedi'nin gelişmesi için? Cidden merak ediyorum.

Çok istekliydin ya merakımı dindirmeye, ondan sordum.88.241.245.67 19:37, 18 Temmuz 2012 (UTC)


Yardımcı olmaya çalışayım: Vikipedi'deki kurallar ve yetkiler sadece ve sadece kullanıcıların Vikipedi'deki davranışları hakkındadır. Dolayısıyla mail yoluyla ya da başka mecrada yaptıkları hakkında buradaki kurallardan yola çıkarak bir yaptırım uygulanamaz. Başka sorularınız varsa yine yazabilirsiniz, bildiğim kadarıyla cevaplamaya çalışırım. (kullandığınız IP değişken olduğu için cevabımı buraya yazıyorum) İyivikiler... [ho? ni!] 19:47, 18 Temmuz 2012 (UTC)

İyi de adam vikipedi üzerinden göndermişti bana e-postayı?! Ayrıca adamın bana ettiği küfürleri burada paylaşmamdan sonra nedensizce engellenmem ve yaptığım değişikliğin tarihe karışması etik mi?88.241.245.67 12:49, 19 Temmuz 2012 (UTC)

Ayrıca güya kuralları çok iyi biliyorsun ama e-posta üzerinden küfür etmenin yasak olduğunu bilmiyorsun. Bu da ilginçmiş.88.241.245.67 12:52, 19 Temmuz 2012 (UTC)

  • Ben kuralları çok iyi bildiğimi söylediğimi hatırlamıyorum, hatta bildiğim kadarıyla yardımcı olacağımı da birkaç defa söylemiştim ama herhalde tam anlatamadım. Neyse, bak hepimiz bir şeyler öğreniyoruz, ne güzel değil mi? Öğrenmen gereken bir şey daha var aslında, onu da ekleyeyim: Yasaklıysan lütfen daha fazla değişiklik yapma, zaten değişiklik yapman sakıncalı olduğu için yasaklanmışsın. İyivikiler... [ho? ni!] 05:08, 20 Temmuz 2012 (UTC)

işte zurnanın zırt dediği yer. adam beni keyfen engelliyor sonra duyduğum şey "bir daha buraya gelme." kabadayılıktan başka bir şey değil bu yapılan.88.241.183.237 05:44, 20 Temmuz 2012 (UTC)

Soluğu burada aldım ama hâlâ peşimdeleeer![kaynağı değiştir]

Hortlayan SM çalışmalarının gecesi
Lanet olsun dostum! Sanırım... sanırım onları dün hortlattım. Çalışmayı tamamlayana kadar peşimdelermiş. Derhal harekete geçmezsen seni de öpeceklermiş. Yaklaştılar, kaçıyorum ben. Öyle durma tanrı aşkına, bir şeyler yap ho niiii... yabancım 21:32, 18 Temmuz 2012 (UTC)