Kullanıcı mesaj:Docbaba/Arşiv 1

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş geldin![kaynağı değiştir]

Gönüllü katılımcıların çabalarıyla 250 dilde oluşturulmaya çalışılan ansiklopedinin Türkçe bölümü olan Vikipedi'ye hoş geldin!

Katkıda bulunurken cesur ol! Hadi kolay gelsin. - Yardım gönüllüleri.



neskafefincanındatürkkahvesi 16:31, 11 Aralık 2007 (UTC)


Docbaba merhaba ve hoş geldin : )) Genelde film maddeleri açtığını ve onlarla ilgilendiğini görüyorum. Tabii çok mutlu oluyorum çünkü benimde genelde ilglendiğim konu bu. Portal:Sinema ve Vikiproje:Sinema'yı tavsiye ederim. Bu vikiproje ve portalda sinema ile ilgili maddelerle ilginen diğer vikipedistlerle iletişin kurabilirsin. Bende yardımcı olmak isterim. Neyse görüşmek üzere --Berfu 21:48, 12 Aralık 2007 (UTC)

Öncelikle özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz ! Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemeniz çok güzel, fakat ne yazık ki Vikipedi'ye özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) olmayan hiçbir kaynaktan içerik aktaramayız; yani (telif hakkı saklı) başka web sitelerinden veya kitaplardan buraya doğrudan içerik taşımanız mümkün değildir. Telif hakları hakkında daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. İçerik aktarabileceğiniz bazı GÖBL kaynaklar için GÖBL kaynaklar sayfasına, bazı kamu malı kaynaklar içinse kamu malı kaynaklar sayfasına göz atabilirsiniz. Tekrar hoşgeldiniz, iyi değişiklikler!

kibelemesaj 07:59, 14 Aralık 2007 (UTC)

Resim- Kaynak[kaynağı değiştir]

Selamlar, lütfen yüklediğiniz resimlere kaynak gösteriniz. Kaynağı belirtilmemiş resimler silinirler. Ayrıca eğer kaynak internet ise bağlantı URL bağlantısı şeklinde olmalı. Yani kaynağa tıkladığımız zaman resme ve telif bilgisine ulaşmalıyız. Kolaylıklar.--Machiavelli' msj 00:06, 15 Aralık 2007 (UTC)

"wikipedia" da yeniyim(1 hafta filan oldu)açtığım maddelerin nitelikli olmasına gayret ediyorum.Resim ekleme hususu sitenin yardım sayfalarıda çok açık değil.Bakış açısına göre neredeyse hiçbir materyal eklemek mümkün olmayacak.Eklediğim resimler zaten başka web sayfalarından alınmış.Onlar nasıl eklemişler? Örneğin evlerdeki 24-30 ciltlik ansiklopedilerde milyonlarca resim var,bunların tek tek teliflerinin ödenmiş olduğunu sanmıyorum (Olsaydı ansiklopedilerin fiyatları onbinlerce dolar olurdu!)Yazılar da öyle.Kesip yapıştırırsanız "copyright infringement" oluyor.Tercüme eder ya da kelimeleri değiştirerek yazarsanız birşey olmuyor gibi algıladım. Resim-grafik vb eklenmezse site sürekli linklerle dolu bir nevi portal görünümünde olacak.(Ya da görsellikten yoksun bir sözlük görünümü de denebilir) Sitenin yönergesindeki etiketleri uyguladım.Çoğu "fair use" kapsamında.iYine de link vermek zorunda mıyım? Link url'si resmi gösterecek şekilde olmalı demişsiniz,bu linkleri ekledim bu yeterli mi? Mesajınızda "...yani kaynağa tıkladığımız zaman resme ve telif bilgisine ulaşmalıyız" demişsiniz.Bir linkte hem fotoğraf hem telif bilgisi nasıl olabilir? Linkleri ekledim ama bu linklerde telif bilgisi yok ancak resim yüklerken etiketlerini dikkatlice seçmiştim(fair use) Özetle sizden ricam benim eklediğim maddeler bir göz atarsanız kurallara aykırı bir durum var mı? Mevcutlar silnebilir mi? Önerileriniz nedir (örneğin mesajınızdan sonra daha temkinli olup İngilizce ve diğer dillerdeki wikipedi'lerden resim yüklüyorum). Resim ekleme hususunda sizden site'nin yardım linklerinden farklı olarak, daha doğrudan bir tiyo alabilir miyim? Yönetici ve tecrübeli bir kullanıcı olarak birkaç satırla da olsa önerileriniz benim için yol gösterici olacaktır. Açıkçası maddeler için şimdilik sayıları az da olsa çok zamanımı ayırıyorum,emeklerim boşa gideceğinden endişeleniyorum.Yol yakınken bazı tedbirler almak isterim. Önerilerinizi bekliyorum Saygılar docbaba
Öncelikle hoşgeldiniz. Yeni kullanıcılar genellikle tavsiye almak ve öğrenmek yerine tekrar tekrar yüklemeyi seçerler, öğrenmeye ve politikalara uyum sağlamaya çalıştığınız için teşekkürler. Resim konusunda yardım sayfalarımız eksik gerçekten. Güncellemeyi ve geliştirmeyi düşünüyorum ancak hem gerçek hayattaki hem de Vikipediki işlerimin yoğunluğu sebebiyle fırsat bulamıyorum. Evlerdeki ansiklopediler genellikle tarihi resimler, şemalar ve kamu malı sayılacak resimler kullanılıyor. En azından benim incelerdiklerimde bunun telif hakları saklıdır kesin dediğim çok az resim olmuştur. Olanlar varsa da bunlar ya o yayın kuruluşuna aittir ya da telif haklarını satın almışlardırki sanatsal resimler olmadığı için çok değerli yani düşündüğünüz gibi binlerce dolar ödenerek alınacak resimler değiller. Herneyse, diğer internet sitelerine gelince; Vikipediyi onlarla karşılaştırmak uygun olmaz. Telif hakları konusunda ülkemizde zaten yeterli bir bilinç olmadığı gibi yasalarıda da pekçok açık olduğu bilinen birşey. Kaldıki "internette telif hakları konusu" tüm dünyada var olan bir sorun. Vikipedi telif hakları konusunda ABD yasalarına göre işliyor ve olabildiğince uymaya çalışıyoruz ayrıca olabildiğince özgür bilgiyi sunmaya çalışıyoruz. Yani telif hakları saklı çalışmaları sadece ve sadece Adil kullanım politikası uyması halinde kullanıyoruz bunun dışında kullandığımız resimler özgür lisanslı.
Resim-grafik vb eklenmezse site sürekli linklerle dolu bir nevi portal görünümünde olacak şeklindeki endişenize katılmıyorum. Vikilerin resim deposu olan commonsta an itibariyle 2.247.557 özgür lisanslı resim bulunmkta. Ayrıca sadece en wikide hem adil kullanıma girebilecek hem de özgür lisanslı resim olarak 744,752 görüntü bulunmakta. Buna Almanca, Fransızca, İtalyanca, Çince gibi büyük vikipedilerde bulunan ve henüz commonsa atılmamış özgür lisanslı resimleri ve flickr gibi resim paylaşım sitelerinde ki özgür lisanslı resimleri ekleyecek olursak devasa boyutta bir resim arşivimizin olduğunu görebilirsiniz. Her gün binlercesi de ekleniyor buna.
Bu temel bilgilerden sonra biraz ayrıntıya ineyim. İlk olarak her resime kaynak göstermelisiniz. Özellikle "fair use"larda kaynak gösterilmesi önemli. İkinci olarak evet hem resim ile ilgili telif bilgilerine hem de resme ulaşmamız lazım. Ancak bunu tek bir bağlantıda vermke zorunda değilsiniz. Gerekiyorsa 4-5 bağlantı bile verilebilir yeterki resmi ve resmin telif durumunu öğrenebilelim. Bir bağlantıya remin bulunduğu sayfa başka bir bağlantıya da sitenin telif hakları ile ilgili açıklaması. genellikle kitap kapakları ve film posterleri yüklediğinizi görüyorum bunlar için sitenin telif politikasına çokta gerek yoktur. Örneğin o posterin bulunduğu sayfayı vermeniz yeterli olur. Diğer vikilerden yüklediğiniz resimler için bu daha kolaydır. Çünkü resim dosyasında hem resmi hem de bilgiyi bulabiliriz. Örneğin şu yüklediğiniz resmi ele alalım. Resim:Lolitarussiancover.jpg rusça viki yazmak yeterli değildir, http://upload.wikimedia.org/wikipedia/ru/2/20/Lolita_poster.jpg şeklindeki bir bağlantı da hatalıdır. Bağlantı resim dosyasına, sayfasına olmalıdır. bunun gibi (Bu resimde kaynak göstermediğiniz için, rusça vikide resmi bulamadım ve başka bir resimle karşılaştırdım ama önemli olan kaynağın veriliş şekli). Yine bu yüklediğiniz resimde telif durumuda hatalı sanıyorum. cc-by sürümlerinden değilde {{Kapak-Kitap}} etiketi kullanılmalıydı. VP:RTE sayfasında sıklıkla kullanılan telif etiketlerini ve hangi durumlarda kullanılması gerektiği anlatılıyor.
Yüklediğiniz resimlerin birçoğu şu anda sorunlu ve silinmeye aday gözüküyor. Ancak bu emeklerinizin heba olduğu anlamına gelmiyor. Çünkü bunlarda, birkaçı hariç, düzeltilemeyecek bir hata yok. Biraz zaman vererek bütün resimleri düzeltebilirisiniz. Yüklediğiniz bütün resimler bu sayfada. Kaynakları söylediğim gibi gösterirseniz ve etiket olarak doğrusunu seçerseniz ki çoğunlukla {{Kapak-Kitap}} ve {{Poster-Film}} etiketleri lazım olacak, bir sorun kalmayacaktır. Bir tek Resim:Eardic.jpg resmi silinecektir. Vikipedi'de adil kullanımın en önemli kuralı özgür lisanslı bir resmin oluşturulmasının imkansız olması gerektiğidir. Bu da, yaşayan kişilerin fotoğrafını çekebileceğiniz için bu kişilerin telifli resimlerinin kullanılmasını imkansız kılar. Yani kişilerin adil kullanım resimlerini kullanabilmek için vefaat etmiş olması gerekir.
Eğer bir konu hakkında resim yükleyecekseniz önceliğiniz özgür lisanslı resimler olsun (Kamu malı, GÖBL veya cc-by sürümleri). Bunları bulmak için commons ve diğer vikileri gezinebilirsiniz. Benim kullanıcı sayfamda bulabileceğiniz bir bağlantıyla flickr gibi sitelerde creative commons lisanslı resim arayabilirsiniz. Eğer bir müzik, kitap kapağı türü veya poster, afiş türü şeyler ekleyecekseniz özgür lisanslı bir resim aramanıza zaten gerek yoktur. Kaynakla, doğru lisansla ve sadece kendi maddesinde kullanılmak koşouluyla yüklendiyse Vikipedide bulunabilir. Bir diğer ve asıl tavsiyem vikipediyi kendi çektiğiniz fotoğraflarla güzelleştirmenizdir. Ayrıntılarda takıldığınız noktalar olursa lütfen sormaktan çekinmeyin, bazen geçte olsa mutlaka cevaplarım.
Bu arada mesaj ve tartışma sayfalında değiştire bastıktan sonra, yazı yazdığımız bölümün hemen yukarısında soldan onuncu olan mavi kutuya tıklarsanız "~~~~" işareti çıkacaktır. Bu şekilde imzanız gözükmüş olur. Saygılar iyi çalışmalar.

--Machiavelli' msj 16:08, 16 Aralık 2007 (UTC)

Tekrar merhaba, yardımcı olabildiğime sevindim. Sonradan yüklediğiniz resimler daha iyi gene de bir iki nokta var Resim:Harold and maude afiş.jpg bu remi düzelttim. Resim:Woman in Red album.jpg buda sizin yazdığınız. İlk olarak iki tane etiket kullanılmasına gerek yok. İkinci olarak bağlantıyı kaynak bölümüne yazmalısınız. Son olarakta "Açıklama" bölümüne kullanılacağı maddenin iç bağlantısını yazdım (kimi zaman vandallar resimleri maddeden çıkarır ve nadirende olsa bu değişiklik gözden kaçabilir. Kullanılmayan telif hakkı saklı resimler bir hafta sonra silinir. Bunu engellemek için resimde kullanılacağı maddenin bir iç bağlantısını yazmanız yeterli olacaktır) Bunlar küçük ayrıntılar ancak, bunlarada dikkat ederseniz yüklemeleriniz sorunsuz olacaktır. Bir diğer ayrıntıda gene diğer vikilerden alınan resimler konusunda... Örnek: Resim:Lolitarussiancover.jpg bu resimde rusça vikideki maddeye bağlantı vermişsiniz Rusça vikideki resim dosyasına bağlantı vermeniz daha sağlıklı olacaktır. Bazı yüklediğiniz dosyaları kaynaksız bırakıp kaynağı maddeye yazmışsınız ancak kaynak, resim dosyasında olmalı. Son olarak en zorlu konu olan Adil kullanım politikamızdan bahsetmek istiyorum. Telif hakaları saklı resimleri olabildiğince kullanmamaya özen göstermelisiniz, ayrıca sadece resmin kendi maddesinde kullanmalısınız. Örneğin Lolita (film, 1962) maddesindeki kitap kapaklarının bu maddede kullanılması uygun değil. Lolita (Kitap) maddesinde biri kullanılabilir. O da sadece bir tane... Misal Rusya'da bu kitap ansiklopedik sayılabilecek, büyük olaylara vesile olduysa ve maddede anlatılıyorsa o zaman kitabın Rusyadaki kapağını kullanabilirsiniz ikinci resim olarak. Resim:Iguanagecelerilobbycards.jpg resmide adil kullanım kriterlerimize uymuyor. amacımız özgür bilgi bu sebeple özgür olmayan resimleri olabildiğince az kullanmalıyız. Resim:Potemkinmerdivensahnesi.jpg bu resimde film zaten Rus yasalarına göre artık kamu malı sayıldığı için en:The Battleship Potemkin maddesindeki resimlerde görebileceğiniz üzerine commonsta var ve buraya tekrar yüklemeye gerek yoktur. Adil kullanım kriterlerine uymayanlar zamanla maddelerden çıkarılacaktır.

Sorularınıza gelince Wikipedide arama yapma kimi yerlerde gördüğüm kadarıyla eleştirilen bir nokta. bunun için sisteme ve kategorizasyona biraz alışık olmanız gerekir. Vikilerde madde ismini arayarak, o maddede resmin kullanılıp kullanılmadığını bulabilirsiniz. "David Lean" örneğini ele alalım. en:David Lean maddesinde kullanılan resim adil kullanım resmi önceliğimiz özgür lisanslı olduğu için diğer vikilere bakıyoruz de:David Lean (Almanca vikide adil kullanım resimleri yüklemek yasak olduğu için özgür lisanslı resimler kullanılır) es:David Lean (İspanyolca vikide resim yüklemek tümden yasaktır, sadece commonstaki resimleri kullanırlar), ilgili olabilecek diğer vikilere baktıktan sonra commonsa bakılmalıdır. Burada arama yapmak daha zordur. Ben genelde commonsta kategori araması yaparak ulaşıyorum. Örneğin David Lean için commonsa "Category:Film directors" yazar ve o kategori içinde araştırırdım. Diğer paylaşım sitelerindede arama yaptıktan sonra özgür lisanslı bir resim bulunmayacağını görürseniz işte o zaman en wikideki adil kullanım resmini kullanabilirsiniz. Diğer vikilerdeki resimleri kullanabilmek için tr wikiye tekrar yüklemeniz gerekmektedir. Ancak resim commonstaysa tekrar yükleme yapmanız gerekmez sadece resmin adını burada yüklü olan diğer resimlerde kullanılan kodlar ne ise aynı şekilde yazmanız yeterli olacaktır. Saygılar, iyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 15:53, 17 Aralık 2007 (UTC)

Merhaba, actiginiz maddelere interwiki eklerseniz (ornek), diger dillerdeki Vikipedi'lerle gecisleri ve guncellemeyi kolaylastirirsiniz. Tabii istatistiki olarak da Vikipedi'ye oldukca yarari olur. Bir tek interwiki eklemniz dahi, botlarin digerlerini bu sayede bulmasini saglar. Kolay gelsin, Citrat 21:43, 25 Aralık 2007 (UTC)

Anlam ayrım[kaynağı değiştir]

Merhabalar. anlam ayrım sayfalarında başlığı "abc (anlam ayrım)" şeklinde yapıyoruz. Anlam ayrımı:fahişe başlığını düzeltirseniz sevinirim. Daha fazla bilgi için Vikipedi:Anlam ayrım. Teşekkürler.--Machiavelli' msj 13:46, 28 Aralık 2007 (UTC)

Bahsettiğiniz değişikliği, iyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 15:07, 28 Aralık 2007 (UTC)
2008 hepimize kutlu olsun (İyi yıllar). Selim Elmas Uğur 18:04, 30 Aralık 2007 (UTC)

Aslında şu anki hali doğru yapılmış.Vikipedi:Anlam ayrım: Irak terimi üzerinden örneklendirilebilir. Irak denince, ülke olan Irak öbür anlamlardan daha çok tanındığı için ana anlamdır ve Irak başlığı altında ülke olan Irak anlatılacaktır. Anlam ayrım sayfası olarak da yeni bir makale açılacaktır ve adı da Irak (anlam ayrım) olacaktır. Bu sayfa yukarıda anlatılan tarz ile yazılacaktır.Sonuçta ırak denince aklımıza ilk olarak uzak anlamı gelmez. Yani başlık ana anlama gitmelidir. Sizin örneğinizde de ilk aranacak olan madde Türk Sinema Tarihi maddesidir (ana anlamdır), Türk Sinema Tarihi (kitap) değildir.Bu sebeple "ara" bölümünde Türk Sinema Tarihi yazıldığında Türk Sinema Tarihi maddesi gelmelidir. "Diğer anlamı" eklemişsiniz zaten eğer kitabı arayana olacaksa o bağlantıdan gitmelidirler. Yani şu anki hali doğrudur. Verdiğiniz örnek ikili bir örnek (Türk Sinema Tarihi ve Türk Sinema Tarihi (kitap)) eğer bunlara aynı isimde 3. bir madde eklenecek olursa Türk Sinema Tarihi maddesinde bulunan {{Diğer anlamı|Türk Sinema Tarihi (kitap)}} yazısını {{Diğer anlamı|Türk Sinema Tarihi (anlam ayrım)}} şeklinde değiştirlmelidir. Biraz karışık oldu galiba ama umarım açıklayabilmişimdir. Saygılar, iyi çalışmalar. --Machiavelli' msj 14:36, 3 Ocak 2008 (UTC)

Merhaba Docbaba. Açtığın maddeleri takip ediyorumda kaynaklar için Şablon:Kaynak wiki ve Şablon:Kaynakça dış bağlantılar içinse Şablon:IMDb'de film, Şablon:IMDb'de kişi şablonları var. Bunları kullanabilirsin. kaynakça şablonunu maddeye eklediğinde

 <ref> </ref> 

arasına yazdıkların kaynakça bölümünde görülüyor ve maddede 1,2 diye (şöyle: <ref> </ref>)numaralandırılıyor. birde film maddeleri açarken o kadar fazla alt başlık açmana gerek yok. her maddede filmle ilgili görüşler ya da notlar gibi bölümler olmasına gerekmiyor. (Örneğin: Hustle & Flow) bunların altında bişey yoksa ya da çok kısa ise ben kaldırıyorum mesela. Fazlaca yer kaplıyorlar çünkü. Çok fazla işine karışmış gibi görünmemişimdir umarım :)) sana kolay gelsin. : )) --Berfu 13:15, 6 Ocak 2008 (UTC)

Uygunsuz bağ[kaynağı değiştir]

Merhaba. Hergé maddesindeki bağ gerçekten uygunsuzdu, sildim. Uyardığınız için teşekkürler. Elbette bunun gibi ansiklopediyi bozma amaçlı içeriği siz de silebilirsiniz, hatta görür görmez silin, çünkü vahşiler o kadar çok ki, sizin gibi iyi niyetli ansiklopedistlerin katkıları çok önem taşıyor. İyi günler, Filanca 20:37, 11 Ocak 2008 (UTC)

Tebrik ve teşekkür[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Bir süredir çok güzel katkılarınıza rastlıyorum... sanırım görece yenisiniz. Sizi bu harika katkılarınızdan dolayı tebrik etmek; size teşekkür etmek istedim. Güzel katkılarınızın devamını dilerim. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 15:56, 23 Ocak 2008 (UTC)
Evet, ben de sizi tebrik ve teşekkür etmek isterim. Özellikle açmış olduğunuz eski tarihli filmler insanı çocukluğuna götürüyor. İyi çalışmalar--88.239.149.230 21:43, 23 Ocak 2008 (UTC)
Sinema maddelerine yaptığı katkılardan dolayı Docbaba'ya teşekkürlerle bu küçük ödülü sunuyorum. Levent Abi ileti 11:58, 25 Ocak 2008 (UTC)


  • Tekrar Merhaba;

Vikipedi'de genellikle, (varsa) öncelikle filmin Türkçe adını kullanıp, orijinal adını ya maddenin içinde, ya da film bilgi kutusundaki yerinde kullanıyoruz. Örnek olması açısından eklediğiniz maddelerden birinde bu tür bir değişiklik yaptım: Çalışan Kız (film). Gerçi muhtemelen izleme listenizde vardır, farkedersiniz ama yine de bir haber vereyim dedim. Sevgiler, iyi çalışmalar. Levent Abi ileti 19:29, 25 Ocak 2008 (UTC)

Kore Savaşı[kaynağı değiştir]

Selam. Elinize sağlık. 'Kore ile ilgili Türk filmleri' piyasada bulunur mu? Kore savaşıyla alakalı değil mi? Vallah izlemek istiyorum. Eğer nette varsa beni bilgilendirir misiniz? Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg 12:37, 27 Ocak 2008 (UTC)

Tekrar selam. Mesejınızı okudum. Teşekkür ederim. Acaba TRT'nin arşivinde var mıdır? Önce eMule'ye bakacağım. Cidden izlemek istiyorum. Bir de 'Kutup Yıldız' adlı belgeseli TRT'de izlemiştim. Kaydetmedim pişmanım...eMule'de de yoktu. Tarih maddelerine filmler ve fragmanları yapıştırmıştım. İlgilenirseniz sevineceğim. Görüşmek üzere...İyi çalışmalar. Takabeg 13:13, 27 Ocak 2008 (UTC)

Sinema ile ilgili katkılarınızı zevkle takip ediyorum. Belki yeni eklediğiniz maddeleri sinema portalındaki eklenen maddeler kısmına yazmak istersiniz. Teşekkürler, kolay gelsin--Gökhan 16:28, 28 Ocak 2008 (UTC)

doc baba nasil futbol biyofrafisi eklecem söylermisin acaba

Merhaba. Sinema alanındaki katkılarınız müthiş, ne kadar çok madde kazandırdınız Vikipediye! Hazır sizi SD'de görmüşken bundan dolayı size teşekkür etmek istedim, aynı alanda kendince katkıda bulunmaya çalışan bir kullanıcı olarak. --Yabancımsj 12:29, 28 Şubat 2008 (UTC)

selam ve teşekkür[kaynağı değiştir]

Girdiğiniz filmleri ve katkılarınızı gördümde size bu çalışmalar için kolay gelsin diyip teşekkür etmek istedim. --Manco Capac 13:25, 29 Şubat 2008 (UTC)

Merhabalar elbette kaynak şart. Link olarak gösterme durumu sadece kaynak eğer internettense gereklidir. Ama tarayıcıdan geçirerek ekliyorsanız bunu tarayıcıdan geçirdiğinizi belirterek, yayıncı veya dağıtımcı şirketleri yazarakta bir nevi kaynak göstermiş olursunuz. Film afişleri gibi resimleri bu şekilde de yükleyebilirsiniz. Silinen resimi inceledim. Yükleme tarihi: 26 Ocak, kaynak göstermişsiniz ancak lisans etiketi koymayı unutmuşsunuz. 9 Şubat tarihinde lisanssız olarak etiketlenmiş. Yeni yüklediğiniz Resim:Lonely are the Brave afiş.jpg'ne koyduğunuz {{Kapak-DVD}} lisans etiketi eklenmediği için silinmiş. Yeni yüklediğinizde bir sorun gözükmüyor. Saygılar, iyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 11:55, 28 Mart 2008 (UTC)

Yazım hataları[kaynağı değiştir]

Merhaba,
Eklemekte olduğunuz pek çok film maddesi için teşekkür ederim. Türkçe vikideki önemli bir eksikliği dolduruyorsunuz. Ancak bir küçük hatırlatma yapmak istedim. Üzerinde çalıştığınız maddelerde genelde tekrarlanan bazı yazım hataları var. Örneğin:

  • Vigrüllerden önce bir boşluk bırakıyorsunuz.
  • Cümle sonundaki noktalardan sonra boşluk bırakmıyorsunuz.
  • Özel isimlerden sonraki kesme işaretinden sonra boşluk bırakıyorsunuz.

Ben zaman buldukça bunları düzeltiyorum, az önce Ölüm Tarlaları (film) sayfasında bazı düzeltmeler yaptım.
Size naçizane önerim Vikipedi:Türkçe yazım kuralları#Noktalama İşaretleri sayfasına bir göz atmanızdır. İyi çalışmalar.
homonihilis ileti 13:59, 1 Nisan 2008 (UTC)

Kabare (film) maddesine şu bilgileri ekledim:
Dormen Tiyatrosu tarafından 1956'da sahnelenen oyunda başrolleri Gülriz Sururi, Metin Serezli ve Yılmaz Gruda üstlenmişti. (Kömürlük Penceresi Gözlü Güçük Hanfendü). Hatta şu sayfada da oyunun fotoğrafı var. Sanırım ayaktaki Metin Serezli. Gülriz Sururi'nin sağındaki oturan da Yılmaz Gruda olsa gerek. Bunları ben de bilmiyordum, böylece öğrenmiş oldum. Teşekkürler.
İyivikiler... homonihilis ileti 18:35, 7 Mayıs 2008 (UTC)


  • Uzunca bir süre aradan sonra yeniden merhaba. Çok sevdiğim eski bir şarkıyı eklemişsiniz, sağolun, elinize sağlık.. (Aslında bu arada yaşım ortaya çıkıyor neredeyse ama neyse ) Ben Ertan Anapa değil ALpay'ın söylediğini sanıyordum.. Peki acaba elinizde Türkçe versiyonu mp3 haliyle var mıdır? Levent Abi ileti 19:22, 7 Mayıs 2008 (UTC)
  • Bilgi verdiğiniz için, teşekkür ederim. Ayrıca insanı tutkuyla bağlayan Vikipedi'ye, çok güzel sinema/film maddeleri eklediğiniz için de teşekkürler. Emeğinize sağlık. Sevgiler. Levent Abi ileti 19:53, 7 Mayıs 2008 (UTC)
  • Bağlantı ~için de teşekkürler; bir de Nana Mouskouri söylüyor If You go away'i.. Belki bilmek istersiniz. İyi geceler. Levent Abi ileti 20:17, 7 Mayıs 2008 (UTC)

Şarkı sözleri[kaynağı değiştir]

Merhaba. Şarkı sözlerinin en.wiki'de yer aldığını ben de gördüm ve şaşırdım açıkçası. Ancak orada gözden kaçtığını sanıyorum. Çünkü şarkı sözleri, bildiğim kadarıyla ABD hukukunda da telif haklarıyla korunuyor. Ancak orada yer alması bende de biraz terddüt yarattı. Biraz araştıralım isterseniz, herhangi bir sebeple bu sözlerin özgür lisansa sahip olduğuna ilişkin bir bilgiye rastlarsanız, siz de yaptığım değişikliği geri alabilirsiniz. Aslında değişikliği size mesajla da haber verecektim; ancak atlamışım, kusura bakmayın. İyi çalışmalar. --Yabancımsj 06:35, 8 Mayıs 2008 (UTC)

Bağlantılarını verdiğiniz platformları bilmiyordum. Şarkı sözlerini maddeye tekrar ekledim. Genel olarak bu gibi eserler telifli olduğu için o değişikliği yapmıştım. Şarkı sözleri, telif ve verdiğiniz bağlantılarla ilgili bir araştırma yapacağım. Kusura bakmayın, teşekkür ederim. --Yabancımsj 09:14, 8 Mayıs 2008 (UTC)
Tekrar merhaba. Eklediğiniz müzik maddelerini Portal:Müzik sayfasındaki "Yeni eklenen maddeler" kısmına eklerseniz, takip kolaylığı açısından iyi olur. Hem de katılımcı sayısı az olan bu portala biraz hareket gelir. Teşekkürler. --Yabancımsj 11:12, 8 Mayıs 2008 (UTC)

merhaba, If You Go Away (şarkı) maddesindeki şarkı sözlerini telif hakları ihlali nedeniyle kaldırdım. Şarkı sözleri, eğer telif hakları serbest bırakılmadıysa yazarının ölümünden 70 yıl sonraya kadar telif hakları saklıdır. Telif hakları saklı içerik Vikipedi'de barındırılmamaktadır. en:If You Go Away maddesinde şu anda şarkı sözlerinin bulunduğunun farkındayım. O madde daha önce silinmeye aday gösterildiğinde içindeki şarkı sözleri telifli olmaları nedeniyle çıkarılmış ancak daha sonra tekrar eklenmiş. Oradan da çıkarılacaktır diye düşünüyorum. Lyricwiki.org Vikipedinin daha doğrusu Wikimedia Foundationın bir projesi değil, yalnızca MediaWiki yazılımını kullanan bir sitedir. Bu sayfadan da göreceğiniz üzere Motive Force LLC adlı bir şirketin bir projesidir. Wikimedia Foundationa ait olan projeleri Meta'da bulunan bu sayfadan görebilirsiniz. Eğer çıkardığım şarkı sözlerinin telif haklarının serbest bırakıldığına dair bir bilginiz var ise bunu da ekleyerek değişiklikleri geri alabiliriz. Kolay gelsin --Mskyrider ileti 16:01, 8 Mayıs 2008 (UTC)

Önce verdiğiniz bağlantı için teşekkür ederim, sonra da silinme için üzüntümü belirtiyorum. Ne yazık ki kurallar.. Ama üzülmeyin, biz o şarkıyı andık ya, o da bize yeter :) İyi çalışmalar. Levent Abi ileti 17:26, 8 Mayıs 2008 (UTC)

Selam fimler ile ilgili maddeler açıyorsunuz acaba Canavarlar Takımı(orjinal adı The Monster Squad) adlı filmide ekleyebilir misiniz vikipediye teşekkürlerRpcky 18:28, 4 Haziran 2008 (UTC)

Docbaba merhaba, siz Death Proof maddesini yeni oluştuyormuşsunuz, bu arada ben de en interviki'yi ekledim. Filmi izlediğim için söylemek istedim, yüklediğiniz görüntü sanırım Death Proof'tan değil. Verdiğiniz adresin index'ine baktım, başta Death Proof görüntüleri var, sonra başka filmlere geçiyor. Filmde böyle bir sahne hatırlamıyorum. Söylemek istedim. Bu arada türünün çok iyi bir filmi bence. Kolay gelsin. --temaileti 19:08, 14 Mayıs 2008 (UTC)

Tekrar merhaba örneğin şu resim[1] filmdeki ölüm geçirmez araba. Baştaki resimlerden biri. Filmi iyi hatırlatıyor. Net hatırlayamıyor da olabilirim. İyi çalışmalar. --temaileti 19:17, 14 Mayıs 2008 (UTC)

Resim Planet Terror'den bir sahne olarak geçiyor kaynakta, iki film birden şeklinde gösterilmişler Death Proof ile ama aynı film değiller. ) Ben durumu anlamamış olmalıyım. Kolay gelsin. --temaileti 22:17, 14 Mayıs 2008 (UTC)

Eline sağlık, bir haftadır şu maddeyi gireyim diye düşünüyordum. Kafama takılmıştı sağolasın :) --Mskyrider ileti 18:49, 16 Mayıs 2008 (UTC)

  • Sanırım düzeltilmiş, bilgi verdiğiniz için teşekkürler. Levent Abi ileti 13:04, 20 Mayıs 2008 (UTC)


  • Yanıt yazamadım, son günlerdeki vandallıklar size de yanıt vermemi geciktirdi, bağışlayın. Sadece şunu söylemek istiyorum: Galat-ı meşhur değilse bile, ona benzer bir durumdur bu. Siz de takdir edersiniz ki; gerek orijinal adı, gerekse olması gereken adı Atları da Vururlar'dır. Açıklama için olan uğraşınıza teşekkürler, iyi çalışmalar. Levent Abi İleti 22:00, 4 Haziran 2008 (UTC)

"Son Gerçek" filmi ile ilgili[kaynağı değiştir]

Merhaba, Son Gerçek filminin adlandırılması ile ilgili bazı kuşkularınız olmuş tartışma sayfasından da okudum. Ama galiba biraz hızlı davranılmış, maddede verdiğim referans linklerini kontrol etmemişsiniz. Bu linklere baksaydınız zaten bu filmin sinemalarda "Son Gerçek" TRT TV'de ise (çok sonraları) "Atları da Vururlar" adı ile gösterildiğini görecektiniz. Örneğin IMDb'de Türkçe isim yer almaz diye yazmışsınız. Oysa sadece Türkçe değil birçok dünya ülke dilinde filmin isimlerinin sıralandığı bir sayfa var (release info sayfası veya AKA names sayfası) zaten ayrıca Atilla Dorsay'ın kitabını da referans olarak verdim. Belki DVD'lerda farklı bir isim bile verilmiş olabilir (şayet Türkiyede DVD'si çıktıysa!) Burada önemli olan hangi isim kabul edilecek, sinemalarda gösterildiği ismi mi yoksa TV'de veya DVD'de kullanılan ismi mi? Mantıklı olan sinemalardaki ismi olmalı (ne kadar saçma bir isim olsa bile) Zaten IMDb'de Türkiyede'ki hem sinema hem de TV ismi her ikisi birden verilmiş. Ayrıca şu linkte olduğu gibi [2] dünyanın birçok farklı ülkesinde tıpkı bizde olduğu gibi hep farklı isimlerle gösterime sunulmuş- Maddenin tartışma sayfasına da buna benzer bir not yazdım. Ben sinemalarda "Son Gerçek" isimiyle seyrettiğimi hatırlıyorum. Zaten Atilla Dorsay'ın Mitos ve Kuşku (kitap) kitabının 93.sayfasında da belirtiliyor. Televizyonda gösterildiğinde de gazete kupürünü saklamıştım, TV'de "Atları da vururlar" adıyla gösterilmişti (Bu kupürde de sinemalarda farklı bir isimle yani "Son Gerçek" ismiyle gösterildiği belirtilmiş [3] ). Bu mesajın bir benzerini Sayın "Levent Abi"'ye de gönderdim ve tartışma sayfasına da koydum. Saygılar. --docbaba 17:08, 4 Haziran 2008 (UTC) Docbaba mesaj

  • hızlı davrandığım doğrudur.. biraz zor bir gündü, sadece bu başlık değişikliğinde kaldığına şükretmek gerek..:) imdb'deki türkçe başlıkları sonra gördüm, ama bir de literatüre bakıp geri döneyim derken unuttum. sonuç olarak, meseleyi özetleyen bu isimle yazılmış bir roman söz konusuyken bu filmi bu başlık altında görmekten pek hoşlanmasam da, evet filmin ilk gösterimi sizin dediğiniz gibi oynamış. ayrıntılı açıklamanız için teşekkürler, kolay gelsin. --kibelemesaj 22:19, 4 Haziran 2008 (UTC)

Bir teşekkür daha[kaynağı değiştir]

  • Nasıl gözümden kaçmış? Doğan Kardeş elinize sağlık.. Çocukluğumun ilk dergisiydi. O zamanlar bilmiyorduk tabii, Türk kültür-sanat hayatına neler katmış değil mi? Varolun eklediğiniz için..
  • Demek bugün ikinci defa yazmak varmış size; birşeylerin peşindeyken şu filmi keşfettim, bence ansiklopedik bir madde; eklenemeli. Ama bana ağır gelecek, zaman sorunum var çünkü. Düşünürseniz, buyrun, kolay gelsin.. Levent Abi ileti 21:26, 20 Haziran 2008 (UTC)


  • Merhaba Sevgili Docbaba; O gün size yazdıktam sonra bugün tekrar bir baktığımda "Son" filminin o kadar da özelliği olmadığını görüp pişman oldum, aslında çok sayıda ve tanınmış oyuncuları kadrosunda içeriyor olması ilgimi çekmişti. Yapılacak maddeler sıralamanızda dilediğiniz yerde değerlendirip, sonlarda da yer verseniz bunu anlarım. Türkçe Aranjmanlar sitesinde herhangi bir telif uyarısı görmemiş olmamla birlikte, bu gibi durumlarda o sitenin © yasalarıyla korunduğunu varsayıyoruz. Önerim şu; iste ilgililerine bir e-posta yazarak telif konusunda izinlerini alıp, kaynak da belirterek tabloyu almamız mümkün olur sanıyorum. Dilerseniz ben de iletişime geçebilirim. İlginize teşekkürler, iyi çalışmalar. Levent Abi ileti 15:40, 21 Haziran 2008 (UTC)
  • Sayın Docbaba;
  • Türkçe Aranjmanlar sitesine yazalı dört gün olmasına karşın, henüz oradan bir yanıt alamadım. Biraz daha beklemekten başka yapacak birşey yok. Kolqay gelsin, iyi çalışmalar. Levent Abi ileti 18:46, 25 Haziran 2008 (UTC)

şarkı sözleri[kaynağı değiştir]


Bu sayfada görüş belirtirseniz, konunun sürüncemede kalma süresinin kısalmasına katkıda bulunabilirsiniz. Teşekkür ederim. (Bu kopya bir iletidir. Lütfen bana yanıt yazmayın.) Levent Abi ileti 20:16, 4 Temmuz 2008 (UTC)

  • Ne yazık ki o siteden hiçbir yanıt alamadık. Bu arada yıllardır unutamadığım İrlandalı Kız maddesini de sizin eklediğinizi gördüm; ellerinize sağlık. Levent Abi ileti 20:16, 4 Temmuz 2008 (UTC)

Does the Turkish Wikipedia have a page for redundancy cases? Seemingly, there are two movie categories for the year 1934: "Kategori:1934 Filmleri" and "Kategori:1934 filmleri". One of them should be deleted. Thank you very much and greets, --Darev 14:14, 11 Temmuz 2008 (UTC)

Teksas Testere Katliamı[kaynağı değiştir]

Selam. Teksas Testere Katliamı Bölüm 2 maddesi bayağı zenginleştirilmiş. Yakında kaliteli madde adayı ya da seçkin madde adayı olabileceğini düşünüyorum. Uzmana sorayım dedim. Siz de göz atarsanız ve gereken tenkitlerde bulursanız sevineceğim. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 01:55, 18 Temmuz 2008 (UTC)

Tekrar selam Docbaba. Uzun ve aytıntılı yanıtınız için çok teşekkür ederim. Gerçekten filmle ilgili maddelere verdiğiniz emekleriniz için teşekkür borçlu olduğumuzu hissediyorum. Elinize sağlık. Özellikle İthal filmlerin Türkçe adlandırılması maddesinden istifade ediyorum (gerçek hayatımda da). Lord'a yönlendirmezsek de kendisi okuyacaktır ve görüşlerinizden faydalanacaktır:) Resimlerin "Fair use" konusuna gelince ben de aynı sorun yaşıyorum arada bir. Aslında hepimiz yaşamıştır. Bazen ne hakla "Fair use" dediğimizi de düşünüyorum :) Yine de riske girmemek için temkinli davranırsak iyi olacağını düşünüyorum. Viki maddeleri olarak değil de gerçek filmleri değerlendirirsem Teksas Testere Katliamı Bölüm 2'e göre daha çok seviyorum. Tabi bu aryı konu:) Türkçe Vikipedi'nin madde sayısına gelince, bizdeki KM ve SM kriterleri bence oldukça yüksektir. Niteliği de korunarak madde sayısı da zamanla artacaktır. Çok sıcak ve nedense uykum var... İyi çalışmalar. Görüşmek üzere. Takabeg ileti 11:25, 18 Temmuz 2008 (UTC)
Selamlar Docbaba. Takabeg ile Teksas Testere Katliamı Bölüm 2 hakkında yazdığınız yazıları okudum. Sayfanın adını Texas Chainsaw Massacre Part 2 'den çevirerek yaptım. Ama Türkiye de en yaygın adı bu günlerde Teksas Katliamı 2. Zaten tüm seri Teksas Katliamı+Bölüm adı ile yayınlanıyor. Filmin adını Teksas Katliamı 2 yapabiliriz. Aslında tanınmışlık açısından da uygun olur. Filmi SM yapmak için başka önerileriniz var mıdır? Saygılar.--Lord Lєəthєrfəcє ileti 12:42, 18 Temmuz 2008 (UTC)
Bende filmin sinemaya girdiği zamana ait afişi var. Orada da Katliam yazıyor.Teksas Katliamı 2 ismi ise bugünlerde en çok kullanılan. Bu konu hakkında tartışma başlatsak olur mu? Ayrıca elinizde film hakkında bilgi var mıdır?--Lord Lєəthєrfəcє ileti 14:04, 18 Temmuz 2008 (UTC)
Selam Docbaba. Texas Chainsaw Massacre filmi Türkiye de Teksas Kasabı adı ile mi sinemya girdi? Hani şu ilk film. 1974 tarihili olan. Bir kitap tarif etmiştiniz orada tam olarak öyle mi yazıyor? Ayrıca serinin 1995 tarihli dördüncü filmi Texas C. Massacre: Next Generation acaba sinemaya hangi adla girdi? Bahsettiğiniz kitapta acaba yazıyor mu?--Lord Lєəthєrfəcє ileti 20:10, 21 Temmuz 2008 (UTC)

Vikipedi:Adlandırma kuralları (filmler)[kaynağı değiştir]

Merhaba, Vikipedi:Adlandırma kuralları (filmler) sayfasına bir göz atabilir misin? Değişiklik önerilerin varsa teklifi geliştirmeye yardımcı olabilir. Kolay gelsin. --Mskyrider ileti 17:14, 22 Temmuz 2008 (UTC)

Galiba Vikipedi'de bir "Yönetmen Bilgi Kutusu Şablonu" yok[kaynağı değiştir]

Merhaba Mskyrider,
Blake Edwards maddesini girerken farkettim, Vikipedi'de bir Oyuncu bilgi kutusu şablonu var ama "Yönetmen Bilgi Kutusu Şablonu" yok. Mecburen yerine onu kullandım ama pek uygun olmuyor, örneğin "Yönettiği Filmler" satırı yerine "Önemli Rolleri" satırı pek uygun düşmüyor.
Vikipedi'de bir "Yönetmen" şablonu var mı? Yoksa oluşturulabilir mi?
Saygılar.--docbaba 12:15, 23 Temmuz 2008 (UTC)Docbaba mesaj

Merhaba, yönetmen bilgi şablonu elbette oluşturulabilir, şu an için oyuncu şablonuna "Yönettiği Filmler" satırı ekledim. Blake Edwards'tan kontrol edebilirsiniz. Yönetmen bilgi şablonu için oyuncu bilgi şablonundan farklı olarak hangi bilgilerin girilmesini istiyorsanız o bilgileri de aynı şablona girebiliriz, ya da şablonu tamamen farklılaştırabiliriz. Adlandırma kurallarına yorumunuz için teşekkürler, farklı örnekleri yönerge teklifine ekleyeceğim. Bir de Vikipedi:Kayda değerlik (film) yönerge teklifi var, orası için de görüşleriniz olabilir. Kolay gelsin. --Mskyrider ileti 16:20, 23 Temmuz 2008 (UTC)
Tekrar merhaba,
Şablonu çabucak düzeltmişsiniz. Teşekkürler. Aslında ödüllerle ilgili satırlar da çeşitlendirilebilir. Örneğin Akademi,Altın Küre ve Emmy vb ödülleri satırlarının yanısıra mesela "diğer ödüller" gibi bir satır da eklenebilir. Ben Blake Edwards örneğinde olduğu gibi yönetmenin César ve David di Donatello ödüllerini uygun satır bulamadığım için Emmy Ödülleri satırına yazmıştım, bu da pek şık durmamıştı.
Şimdiden teşekkürler.Kolay gelsin.--docbaba 16:51, 23 Temmuz 2008 (UTC) Docbaba mesaj
Şimdilik BAFTA, César, Yeşilçam ve Diğer Ödülleri olarak ekledim. Daha geniş bir zamanda şablonu biraz daha geliştirmeye çalışırım. --Mskyrider ileti 17:57, 23 Temmuz 2008 (UTC)

yeni gerçekçilik[kaynağı değiştir]

  • mskyrider'a yazdığınız mesajı görüp durumdan vazife çıkartarak madde geçmişlerini birleştirdim. kolay gelsin. :) --kibelemesaj 08:09, 26 Temmuz 2008 (UTC)
kibele durumu düzeltmiş.--Mskyrider ileti 08:58, 26 Temmuz 2008 (UTC)

Yadi Samuyay[kaynağı değiştir]

Merhaba Sayın Takabeg
Herhalde bir yanlışlık oldu,ben aslında "Film Hakkında Notlar" kısmını edit ediyordum herhalde sizin değişikliklerinizle çakışmış. Sizin yaptığınız editleri değiştirmem söz konusu olmaz, zaten Japonca ile ilgim yok. Herhalde internet browser'ımın back tuşuna filan basıp sonra sayfayı kaydetmişimdir. Şu "ronin" terimini ben de kullanmayı düşünüyordum ama siz daha önce eklemişsiniz, elinize sağlık. Kolay gelsin.--docbaba 15:56, 28 Temmuz 2008 (UTC)Docbaba mesaj

Selam. Öncelikle elinize sağlık. Aslında katakterinin adların Japoncası o kadar önemli değildir. Bir nevi Hobbyim olarak eklemiştim:) Rōnin ve Nobushi bu filmi anlatmak için anahtar kelimelerindendir. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 15:59, 28 Temmuz 2008 (UTC)

Dün Mskyrider ile konuşmuştuk ve birazcık araştırdım. Size de aktarıyorum. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 07:22, 29 Temmuz 2008 (UTC)

野伏/野臥 Nobushi: en az 4 anlamı var da bizimki ikincisidir. Yahoo Dai Ji Sen sözlülü Yahoo Dai Ji Rin sözlüğü

  • (「野武士」とも書く)中世、山野に隠れて、追いはぎや強盗などを働いた武装農民集団。のぶせり。Yedi Samuraidaki 野武士 yazıldığı için ikinci anlam: Orta Çağda dağ ve arazide gizlenek haydutluk ve soygunculukla uğraşan silahlı çiftçi topluluğu. (eş anlam) Nobuseri.
  • (「野武士」とも書く)南北朝・室町時代、農民の武装集団。山野に潜伏し、物資を略奪し戦闘にも参加した。戦国時代に大名などが徴発し、戦闘に参加させた者をもいう。のぶせり。Nanboku-Muromachi dönemlerinde çiftçilerin silahlı topluluğu. Dağ ve arazide gizlenerek malzemeleri yağamalayarak çatışmalara da katıldılar. Sengoku döneminde (savaşan efendiler döneminde) Daimyōlar tarafından mükellefiyete tabi tutularak çatışmalara katılanlar. (eş anlam) Nobuseri


浪人 rōnin: bunun da en az 3 anlamı var. Birimki ikincisi. Yahoo Dai Ji Sen sözlüğü

  • (「牢人」とも書く)中世・近世、主家を自ら去ったり、あるいは失ったりした武士。江戸時代には幕府の大名取りつぶし政策などにより著しく増加し、政治・社会問題となった。浪士。Orta Çağ ve Yakın Çağ efendisini terketmiş ya da kaybetmiş 'bsshi'. Edo döneminde bakufu (hükûmeti)nin Daimyōlara karşı uyguladıkları "Toritsubushi" (müsadere) politikası v.s ile aşırı derecede çoğalıp siyasal ve toplumsal sorun olmuştur. (eş anlam) rōshi.

Japonca harfler browser'da gözükmüyor[kaynağı değiştir]

Merhaba sayın Takabeg
Japonca ile ilgili olduğunuz için sorayım dedim. Benim kullandığım internet browser'ında (Firefox) vikipedideki Japonca sözcükler soru işaretleri şeklinde gözüküyor. "Karakter kodlaması" yarlarından tüm Japonca seçeneklerini denediğim halde bu hiç değişmedi. Oysa Kiril alfabesi vb gibi değişik alfabelerde bu sorun yok. Bu konuda bir bilginiz/öneriniz var mı acaba? Saygılar,iyi çalışmalar.Docbaba mesaj

Selam. Ben de Firefox (da) kullanıyorum ve Unicode (UTF-8) ile Japon harfleri gözüküyor. Bu sorun yaşanmadığından hiç düşünmemiştim. Yani bilgim yok. Mskyrider belki biliyordur. Ben de araştıracağım. Umarım en kısa zamanda halledilecektir. İyi çalışmalar. Görüşmek üzere. Takabeg ileti 09:38, 29 Temmuz 2008 (UTC)

Selam. Yine size danışacağım.

Türkiye'de vizyona girmiş midir? Girdiyse adı neydi? Takabeg ileti 12:06, 6 Ağustos 2008 (UTC)

Japon karakteri meselesi için şu sayfada Kullanıcı:Mskyrider'in açıklaması var. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 12:08, 6 Ağustos 2008 (UTC)

Merhaba Takabeg
Elimdeki tüm kaynaklara baktım, önce hiçbir bilgiye rastlamadım. Tam umutsuzluğa kapılmıştım ki bir de Devir dergisi koleksiyonuna bir göz atayım dedim. 1972-1974 yılları arasında çıkmış bir haber dergisiydi (Nokta, Tempo gibi). Bu derginin sinema sayfalarını Biltin Toker yazıyordu. Ağustos 1973 sayılarından birinde Delmer Daves'in tüm filmlerini etüd etmiş.
1949 Tarihli Task Force filminin Türkçe adının da Deniz Ejderleri olduğunu belirtmiş. Umarım işinize yarar. Kolay gelsin.--docbaba 12:37, 6 Ağustos 2008 (UTC) Docbaba mesaj

Vay bee. Deniz Ejderleri. Nereden akllarına gelmiş? Ön bilgi olmadan bunu bulmamız cidden zordur. Sayın Docbaba gerçekten çok teşekkür ederim. Elbette işimize yarayaraktır. İyi çalışmalar. Görüşmek üzere. Takabeg ileti 12:44, 6 Ağustos 2008 (UTC)

Fengyun Ernu (1935)[kaynağı değiştir]

Selam Docbaba Fengyun Ernu (Sons and Daughters in a Time of Storm) Türkiye'de vizyona girdi mi? Yine tuhaf filmi soruyorum:) Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 12:05, 10 Ağustos 2008 (UTC)

Selam Docbaba. 1978 tarihili Cadılar Bayramı filmini biliyorsunuzdur herhalde. O sayfayı geliştirmekteyim. Elinizde o filme ait bilgi varsa eklyebilir misiniz? Ayrıca o film Türkiyede sinemaya Yabancı adı ile girdi. Fakat bu ad bugün hiçbir yerde kullanılmamakla birlikte Vikipedi kuralları gereği sayfanın adını Yabancı yaparsak kimse bu filmin Halloween filmi olduğunu düşünmeyecek.--Lord Lєəthєrfəcє mesaj 15:18, 10 Ağustos 2008 (UTC)

Sizin gösterdiğiniz Halloween 2 değildir efendim. Buda yine Türkçe isimlendirmeden kaynaklanıyor. Sizin Halloween 2 diye gösterdiğiniz film Halloween Resurection. Bu film Korku Bayramı 2 adı ile sinemaya girdi. 2003 tarihli. Serinin 8. bölümü. Halloween 2 ise serinin ikinci bölümü olup 1981 tarihli. Türkiye de ne adı ile sinemaya girdiğini bilmiyorum. Ayrıca Giovanni Scognamillo'nun Canavarlar Yaratıklar Manyaklar adlı kitabında da Halloween filminin adı Yabancı diye geçiyor. Ama Vikipedi kuralları gereği galiba Yabancı yapacağız. Ne yazık ki. İyi akşamlar.--Lord Lєəthєrfəcє mesaj 20:24, 10 Ağustos 2008 (UTC)
Uyarı
Uyarı
Hatalı yönlendirme yaptınız.

Merhaba,

Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemenizi takdir ve teşekkürle karşılıyoruz; çünkü sayısız kişiye karşılıksız bilgi sunan bu ansiklopedi, gönüllülük kavramıyla ayakta durabilmektedir.
Vikipedi sayfalarında yönlendirmeler belirli kurallara göre yapılmaktadır. Bu anlamda, yönlendirme yapmak için gerekli bilgileri bu sayfada bulabilirsiniz. Yapacağınız işlemden emin değilseniz, gözden kaçma olasılığına karşın, sayfayı kaydetmeden önce; Son değişiklikler sayfasında görebileceğiniz herhangi bir vikipedist'ten yardım alabilirsiniz.

Tekrar hoşgeldiniz, iyi çalışmalar.

Wikipedia 12:36, 12 Haziran 2009 (UTC)