Kullanıcı mesaj:Sezgin İbiş/Arşiv 2012 Ekim20

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
  • Mekatronik sayfasinda sildiginiz yazi yillardir mekatronik sayfasinda idi. Birileri silmis. benim kendi ekledigim icerik vikipediadan baska sayfalara kopyalandiktan sonra icerik oraya ait olmaz ki!

örnek olarak bu sayfaya bakabilirsiniz https://www.google.de/search?sugexp=chrome,mod=8&sourceid=chrome&client=ubuntu&channel=cs&ie=UTF-8&q=Mekatronik+genel+olarak%2C+bilgisayar+kontroll%C3%BC+sistemlerin+veya+elektromekanik+sistemlerin%2C+%C3%BCr%C3%BCn+tasar%C4%B1m%C4%B1nda+ve%2Fveya+%C3%BCretiminde+g%C3%B6rev+alan+akademik+kariyerli+m%C3%BChendisler+taraf%C4%B1ndan+uygulanmas%C4%B1d%C4%B1r.+Buna+ilave+olarak+m%C3%BChendis+stat%C3%BCs%C3%BCnde+olmayan+teknik+elemanlar+ve+bu+i%C5%9Fe+merak+ile+kendini+geli%C5%9Ftiren+ki%C5%9Filer+taraf%C4%B1ndanda+uygulanabilir.

belirttiginiz sayfada ne bir kaynak belirtilmis ne de yazar ismi. O yaziyi geri almanizi rica ediyorum. Mekatronik nedir konusunu en iyi sekilde aciklayan ilk türkce online icerik bu sayfaydi. ama simdi en zayif sayfalardan.

Bu arada o sayfada yazinin ilk kismini okursaniz yazinin vikipediadan alindiginin farkina varacaksiniz. http://mekatronik.nedir.com/ ---Mekatronik; İngilizce mechanics ve electronics kelimelerinin uygun bir şekilde birleştirilmesinden oluşmuştur ve ilk kez Japonya'da kullanılmıştır. Mekatronik, makine, elektronik, yazılım ve kontrol mühendisliğine dayanan; çok kontrollü bir mühendislik dalıdır. Mekanik ve elektronik bileşenlerden oluşan, verileri algılayıcıları (sensörler) yardımıyla çevre ortamdan algılayan, toplamış olduğu bu verileri kontrol donanımları (mikroişlemciler v.s.) ve hafızasındaki yazılımlar marifetiyle yorumlayan ve gerekli kararları alabilen, tahrik elemanları (aktüatörler) ile de gerekli tepkileri veren tüm makineler, cihazlar ve sistemler birer mekatronik sistemlerdir.--- CanerSengün (mesaj) 02:24, 14 Ağustos 2012 (UTC) CanerSengun

  • Tamamdır, teşekkürler...--inc.еle. vposta 06:48, 14 Ağustos 2012 (UTC)

"Osetya" maddesi[kaynağı değiştir]

Katkıları geri almaktaki gerekçenizi anlamadım. Maddenin içeriğini zenginleştirdiğini düşünüyordum bu katkıların. Farnag (mesaj) 07:51, 16 Ağustos 2012 (UTC)

  • Merhaba, Vikipedi'nin özgür felsefesi ve Telif hakkı politikası gereği; telif hakkı bulunan içeriği buraya ekleyemiyoruz. Osetya maddesine eklemiş olduğunuz içerik bu telif durumu kısmen belirsiz yerden kopyalanmış. Bu nedenle de değişikliğinizi geriye aldım.İyi çalışmalar.--inc.еle. vposta 09:31, 16 Ağustos 2012 (UTC)
Çok teşekkürler uyarınız için. Gerçi gösterdiğiniz Alan Vakfı bağlantısını açamadım; ancak alıntı yaptığım yer, 1998 tarihli Nart dergisiydi. Nart dergisi de, Kafkas Dernekleri Federasyonu'na bağlı bir süreli yayın. Federasyonun sitesinde derginin eski sayıları yayınlanıyor. Ve sitede bir "copyright" ifadesi var: "Her Hakkı Saklıdır. Yayımlanan Tüm Dokümanlar Kaynak Gösterilmek sureti ile iktibas edilebilir."
Site, kendi ifadesiyle, kaynak göstermek suretiyle alıntı yapılmaya izin verdiği için bir beis görmemiştim. Yazının tamamını kullanmayıp, sadece açtığım başlıklarla ilgili kısımlardan, sadeleştirerek alıntılar yaptım ve küçük değişikliklerle dili maddenin genel yapısına uyarladım. Sonunda kaynak göstererek yazar adını, ve yazıyı aldığım siteyi belirttim. Bunun bir sorun olmayacağını düşünmüştüm. Yapacak bir şey yok mu bu durumda? Farnag (mesaj) 09:48, 16 Ağustos 2012 (UTC)
Ben sadeleştirilmiş alıntılar göremedim. Zaten sıkıntı tamamen kopyala yapıştır yapmış olmanızda. Referans olarak kaynak gösterebilirsiniz elbette veya dipnot ya da bu bağlantıya dış bağlantılar bölümünde bir link. Fakat maddenin tamamını kopyalayıp yapıştırmamanız gerekiyor. Okuduktan sonra anladığınızı yazmanız ( Sayı bazlı veya fiziksel bir kural gibi bir şey değilse tabi) Vikipedi için oldukça yeterlidir. Kolay gelsin.--inc.еle. vposta 16:10, 16 Ağustos 2012 (UTC)
Alıntılar sadeleştirilmişti. Yazıdan kullandığım 4 paragrafta, 704 kelime (5160 karakter) bulunurken, ben açtığım başlığa aktarırken bunun 504 kelimesini (3682 karakter) kullandım. Ancak mesajınızdan sonra biraz araştırınca, Vikipedi'nin gerçekten, yazardan kendi cümlelerini kurmasını beklediğini gördüm. Burada, bu konuyla ilgili politikayı özetlemişler. Dolayısıyla benim yaptığım sadeleştirmeler yeterli olmamalı. Makalenin ilgili kısmını daha da özetleyip, kişisel ifademle yeniden yazarsam sanırım uygun olacaktır. Uyarınız için tekrar teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Farnag (mesaj) 12:47, 17 Ağustos 2012 (UTC)

Anadolu Ajansı Sayfası[kaynağı değiştir]

Merhabalar,

Anadolu Ajansı sayfasında tarihçe ve yayın ilkeleri başlıklarında internet sitesini kaynak göstererek yaptığım güncellemer geri alınmış, yöntem açısından eskik veya hatalı olan neydi acaba? 92.45.104.138 08:21, 16 Ağustos 2012 (UTC)erdemugur92.45.104.138 08:21, 16 Ağustos 2012 (UTC)

devriyelik hakkında[kaynağı değiştir]

merhaba, biliyorsunuz devriyelik vandalizme karşı kullanılan bir fonksiyon. kendimizi sadece vandalizmleri geçirmeyen bir süzgeç gibi değerlendirmeli, diğer katkıları editör yetkileri olmaksızın ele almalıyız. özellikle 'eski hâline getir' düğmesini çok dikkatli kullanmalıyız. oysa şu, şu, şu gibi durumlarda bunun aksine davrandığınızı görüyorum. bu konuda azami dikkati göstererek vikipedinin özgürce katkı yapılması ilkesine uygun davranmanızı bekliyoruz. kolay gelsin. --kibele 12:56, 18 Ağustos 2012 (UTC)

Raziye sultan[kaynağı değiştir]

Raziye sultan, Mahidevran nin kizi olamaz.

Kaynakça

1.^ Uluçay, M. Çağatay (1985). Padişahların Kadınları ve Kızları, sf. 39, Türk Tarih Kurumu.


http://www.zafersen.com/kanuni_donemi_detaylar.htm

Merhaba. Umarım çalışıyordur, sağ üstte günlük bağlantısının olması lazım. Düzenlemeyi düşündüğüm birkaç bağlantı daha olduğu için tercihlerim menüsüne şimdilik eklemedim. (Son değişiklikler bağlantısının altında bekleyen değişiklikler bağlantısının da olması gibi.) common.js sayfasına birkaç kod ekledim. İyi çalışmalar. Sadrettinmesaj 18:31, 20 Ağustos 2012 (UTC)

Ellerine sağlık dostum. Bu haliyle gayet güzel gözüküyor ve çalışıyor. Ben bunu biraz deneyeyim istiyorum. Tekrar teşekkürler.--inc.еle. vposta 19:45, 20 Ağustos 2012 (UTC)
  • Merhaba, Canan Arlı isimli Türk şarkıcının neden ansiklopedik olduğunu acaba maddeye buradaki yönerge ve politikalar dahilinde ekleyebilir misiniz? Ben bu sanatçının Kayda Değer olmadığına inanıyorum. Katkılar için teşekkürler ve sizi Vikipedi'nin başka alanlarında da görmek isteriz.--inc.еle. vposta 20:12, 20 Ağustos 2012 (UTC)

Raziye Sultan[kaynağı değiştir]

Raziye Sultan, Mahidevran kizi degil...

Niye yine yazdi ?


Raziye Sultan (1525 - 1570),[kaynak belirtilmeli] Osmanlı Padişahı Kanuni Sultan Süleyman 'nın kızı. Raziye Sultan'ın kabri Yahya Efendi Türbesi'nde yer almaktadır.[1]

  1. ^ Uluçay, M. Çağatay (1985). Padişahların Kadınları ve Kızları. Türk Tarih Kurumu. ss. sf. 39. 


İslam'da Dört Kitap[kaynağı değiştir]

Selamlar incelemeelemanı; İslam'da Dört Kitap maddesinin içeriksiz olarak hızlı silmek üzere işaretledim, zira "İslam inancına göre değiştirilmiş 3 kitap vardır. Tevrat (Yahudilik inancı tarafından değiştirilmiştir), Zebur (Yahudilik tarafından değiştirilmiştir), İncil (Hristiyanlık tarafından değiştirilmiştir). Değiştirilmeyen tek kitap ise Kur'an'dır." yazılı ilk satırdan sonrası her başlık altında yazılanlar bu ilk satırın tekrarı ve de madde başlığı ile ilintisiz. Ayrıca anlatımda TBA sorunu mevzu bahis. Kanımca bu hali ile taslak veya madde olması zor, taslak olması için uğraşmak gerekir.~Tarkovsky~ 10:13, 24 Ağustos 2012 (UTC)

Merhaba; Bilmeni isterim ki..! Ya da fark ettiysen. Genellikle çoğu kişinin uğraşmadığı sürüm kontrolü ile vaktimi geçiriyorum ve bu hoşuma da gidiyor açıkçası. Onun haricinde gördüğüm kadarıyla Vikipedi'ye oldukça fazla emek vermeye gayret gösteriyorsun. Ellerine sağlık. Sürüm kontrolünü sevdiğim için ilk önce ne dediğini anlayamadım. Daha sonra ise senin İslam'da Dört Kitap maddesine eklediğin sil şablonunu geriye aldığımı fark ettim. Buranın Rus Wikipedia'sına dönmemesi için oldukça fazla madde onaylıyor veya sürüm kontrolü yapıyorum. Genelde bu tür şeyler ile sürüm kontrolü bittikten sonra uğraşmak isterdim. Fakat söz konusu maddenin kalması bence daha mantıklı. Fakat burada yalnızca benim veya sizin yorumunuz önemini kaybeder. Asıl önemli olan topluluğun görüşüdür. Bu nedenle söz konusu sayfayı isterseniz Silinmeye Aday Sayfalara taşıyabilirim veya taşıyabilirsiniz diye düşünüyorum. Hızlı silinmesini gerektirecek bir durum göremiyorum. Yoksa görüşlerinize elbette saygım var. Umarım anlatabilmişimdir. Kolaylıklar gelsin.--inc.еle. vposta 17:58, 24 Ağustos 2012 (UTC)
Tekrar selam; belirttiğiniz gibi SAS sürecinden geçecek madde, burada değerlendirmelerinizi yansıtabilirsiniz.~Tarkovsky~ 19:03, 24 Ağustos 2012 (UTC)
Sanırım 1 önceki mesajda meramımı eksik anlatmışım. İnsan konuya odaklandığında sanki herkes aynı şekilde içinde imiş gibi geliyor. :) Umarım size sıkıntı yaratmadım. Kusuruma bakmayın ~Tarkovsky~ 19:06, 24 Ağustos 2012 (UTC)
Ne demek siz kurusa bakmayın. Belki yanlış anladım sizi. Adaylık sayfasında kalması yönünde oy kullandım. Bakalım beni de silinmesi yönünde ikna edebilecek misiniz? :)...--inc.еle. vposta 19:08, 24 Ağustos 2012 (UTC)

Çeviri yeri[kaynağı değiştir]

  • Öncelikle hoşgeldiniz. Sekülerite maddesinde şu çeviriniz ve çevirinizde geçen

    Laik Yahudi kültürü, özellikle dini olmasa da Yahudiliğin kültürlerini yansıtır.

    cümleyi gördüm. Diğerleri de buna benzer örnekte. Buna bir kaynak gösterebilir misiniz? Veya çevirdiğiniz yeri? Bu arada yapılan değişikliği geriye aldım. Bilginiz olması açısından size bir sormak istedim. Kolay gelsin.--inc.еle. vposta 09:02, 28 Ağustos 2012 (UTC)

http://en.wikipedia.org/wiki/Secularity burada ve geri aldığınız için üzüldüm çok uğraşmıştım :( MasterKarTaL (mesaj) 11:08, 28 Ağustos 2012 (UTC)

Düzeltildi,...Teşekkürler.Bu imzasız yazı MasterKarTaL (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Sorun kalmadığına sevindim. Şunu görünce üzülmüştüm. Kolay gelsin, iyi çalışmalar. --inc.еle. vposta 14:50, 28 Ağustos 2012 (UTC)
Teşekkürler... Size de iyi çalışmalar, anlaşmazlık olmuş. :) MasterKarTaL (mesaj) 14:55, 28 Ağustos 2012 (UTC)

Şehit Türk Askerleri Kategorisi[kaynağı değiştir]

PKK'nın kendi şehitlerini yazması mümkün değil. Çünkü şehitlik Türkiye Cumhuriye'ti devletinin kendi vatandaşlarına vermiş olduğu hukuki bir statüdür. Hukuki mirasçılarına TSK övünç nişanı verilmektedir. Bunun dışında maddi ve manevi bir çok imkan tanınmaktadır. İnsanların kendi vicdanları, ideolojileri veya dini inançları nazarında kazandırmış oldukları şehitlik ise çok farklı bir anlam taşımaktadır.

Bu nedenle Vikipedia Standartları gereği bu kategorinin bulunması uygundur diye düşünüyorum. --isimweb (mesaj) 09:10, 28 Ağustos 2012 (UTC)

Aslına bakarsınız, sizinle bu konu taraf olmakla birlikte; halihazırda online ansiklopedi olan Vikipedi'de bulunduğumuzu belirtmek isterim. Örneğin VP:MİLLİ politikamız var ve detaylı incelerseniz Şehit maddemiz var. Örneğin bu maddede iki kaynağı olan bir metin geçiyor;

Bunun haricinde bazen siyasi ve ideolojik görüşleri nedeniyle öldürülmüş kimseler de, yakınları, dava arkadaşları, meslek arkadaşları veya taraftarları tarafından "şehit" olarak nitelendirilirler; basın şehitleri, devrim şehitleri, PKK şehitleri vb. gibi.

. Yani sonuçta belki kategoriye TSK övünç nişanı almış askerler diyebiliriz. Fakat Şehit Türk Askerleri olarak adlandırmak MİLLİ politasına aykırı. Umarım anlatabildim. Kolay gelsin. --inc.еle. vposta 09:57, 28 Ağustos 2012 (UTC)
Ayrıca konuyu Köy çeşmesine taşıdım. Fikirlerini orada belirtmek isteyebilirsin diye düşündüm. Kolay gelsin. --inc.еle. vposta 10:06, 28 Ağustos 2012 (UTC)


Muhammed bin Abdullah[kaynağı değiştir]

1,000,000 dan fazla insan bu isme sahip iken bu başlık nasıl oluyor da uygun bunu başka bir başlık altına taşıyın öunkü çok özel bir ismi ifade etmiyor bu kanunı sultan suşleyman yada fatıh sultan menmet gibi ayırd edici bir baslık degıl bır cok ındsan bu ısmı tasıyor iken siz fatıh sultam mehmedde de MEHMET dayfası baslıüı atsanız nasıl olur iştre bu ayni yanlıs burada da yapılmıs uygun baska bır baslık bylsanıuz iyı olur72.192.208.80 22:41, 28 Ağustos 2012 (UTC)

Peygamberimizin adının önüne Hazreti ifadesi gelincede bence fark etmiyor. Öncelikli Hazreti kelimesinin tarihini araştırmanızı istirham ediyorum. Şu anda burada devam eden bir tartışma bulunuyor. Tartışmada Muhammed bin Abdullah'mı yoksa Muhammed olarak mı kalması tartışılıyor. Lütfen söz konusu tartışmada fikirlerinizi belirtiniz. --inc.еle. vposta 22:46, 28 Ağustos 2012 (UTC)
Hazreti uygun değilse böyle birşey olabilir. Türkçe de kullanılmayan bir ismin ısrarında yarar yok, size hangi Muhammed diye sorarlar. Fatih yerine MEHMET dense tarihte ne ifade eder. Sade Muhammed hiç birşey ifade etmez, araştırın tarihte nasıl ifade ediliyordu, bunu başlık yapın, fikrim bu, bu için dincilikle alakası da yok!! Aman övmeyelim derken , Yermenin de bir manası yok72.192.208.80 23:01, 28 Ağustos 2012 (UTC)
  • İnsan isimlerinden oluşan sayfalara direk olarak en meşhur şahsı koymayın

mesela Ali sayfasını ele alalım, bu sayfada tüm meşhur Aliler listelenmeli

Eğer bu Büyük İskender ise, bunlar da TÜRKÇEDE Hazreti Ali, Hazreti İsa, Hazreti Muhammed, Hazreti Hatice, Hazreti Ömer, OLARAK YAZILIRLAR, Kİ ONLARDAN BAHSEDİLDİĞİ ANLAŞILSIN Eğer biz baştan yanlış yaptık şimdi nasıl düzelteceğiz derseniz işiniz çok zor, çünkü yanlış yapılmış 72.192.208.80 05:08, 29 Ağustos 2012 (UTC)

Sanırım ben size durumu anlatamadım. Burada fevri kararlar alamıyoruz. Zaten Vikipedi'yi Vikipedi yapan en önemli özelliklik bence bu. Bu konunun başını bilmem. Ben yanlış yapabilirim, o veya siz yanlış yapabilirsiniz. Ancak topluluk kolay kolay yanlış yapmaz. Katkılarınızı genelde ben onaylıyorum ve oldukça güzel katkılarınız var. Ancak tekrar belirtiyorum. Mesaj sayfama bunları yazdığınız gibi, fikirlerinizi veya kaynaklarınızı halen süren buradaki tartışmada belirtmeniz dışında size yardımcı olamam. İyi çalışmalar. Kolay gelsin.--inc.еle. vposta 06:01, 29 Ağustos 2012 (UTC)

Merhaba İncelemeelamanı,

Önemli bir açı bulmuşsun. Hatta bunu yeni bir kullanıcı bulmuş ilginç bir şekilde. Konuyla ilgili gerekli temasları kurdum ama ne kadar sürede düzeltilebileceğini kestirmek güç.

Bu arada konunun konuşulduğu tüm sürümleri de gizlemek durumunda kaldım Developer'ların da onayıyla. Böyle durumlarda mesaj yerine e-posta atabilirsen harika olur :)

Çok teşekkürler ayrıca; önemli bir gözleme imza attın :)

Vito Genovese 08:41, 29 Ağustos 2012 (UTC)

Merhaba, Murat-boz-sans.jpg sayfasını kontrol edildi olarak işaretleyebilir misiniz ? :) Seyitahmetmrk (mesaj) 07:32, 30 Ağustos 2012 (UTC)

Elbette. Ayrıca bu güne kadar katkı yaptığınız tüm maddeler onaylandı. Teşekkürler. Kolay gelsin.--inc.еle. vposta 08:27, 30 Ağustos 2012 (UTC)
Ha bir de Maximum.jpg ve Murat-boz-ucurum.jpg vardı inceleme bekleyen. Bunlara da bir el atarsanız sevinirim :) Seyitahmetmrk (mesaj) 17:27, 31 Ağustos 2012 (UTC)

Merhaba İncelemeelemanı, şu geri aldığım değişikliği kabul etmişsiniz. Sanırım gözünüzden kaçtı, içeriğin büyük kısmı kopyala-yapıştır yöntemiyle şuradan alınmışa benziyor. İlgilenebilir misiniz? İyi akşamlar. -- esc2003 (mesaj) 20:26, 30 Ağustos 2012 (UTC)

Teşekkürler üstad. Bu gece yine bir aylık mola vermek zorunda kalacağım. 450'ye yakın incelenmeyi bekleyen değişiklik var. Hızlı yaptığım için bazen gözümden kaçabiliyor. Teşekkür ederim. Kolay gelsin.--inc.еle. vposta 20:30, 30 Ağustos 2012 (UTC)
Ben teşekkür ederim. Bir aylık mola ne için, anlamadım? esc2003 (mesaj) 20:32, 30 Ağustos 2012 (UTC)
İş gereği, Ankara ilinde kursa gidiyorum da...--inc.еle. vposta 20:33, 30 Ağustos 2012 (UTC)
He :) ben de Allah Allah benim yüz kere yaptığım yanlışın benzeri için kendi kendilerine ceza mı veriyorlar diye düşündüm bir an :)) İyi akşamlar esc2003 (mesaj) 20:37, 30 Ağustos 2012 (UTC)

Bir fincan kahve de sizin için![kaynağı değiştir]

Önermiş olduğun Nobel Ödülü sahipleri listesinin kırmızılıklarını giderme projesi şu anda İBP'de. Senin desteğine de ihtiyacımız var. Sargonileti 07:10, 11 Eylül 2012 (UTC)

Haydi iş birliğine![kaynağı değiştir]

İş birliği projesi çağrısı!
İş birliği projesi çağrısı!


Vikipedi'nin yardımlaşma projesi
iş birliği projesine katılın!

Bu haftanın konusu Yeni şehir maddeleri açmak


Hemen, şimdi projeye katılın! Pojede kullanıcılar daha kolay bir şekilde katkıda bulunabilecek, kazanan Vikipedi olacak!  

  Ayrıca özel önerilerinizle yeni iş birliği konuları aday gösterin veya mevcut adaylıkları sonuca bağlayın.


Bundan sonraki haftalar için mesaj almak istemiyorsanız lütfen bu sayfada bildirin.

Sargonileti 06:42, 3 Ekim 2012 (UTC)

Merhaba incelemeelemanı, sil etiketi eklediğimiz bazı maddelerin, geliştirilebilirse kalabileceğine dair seninde şurada yaptığın gibi kayda değerlik şablonu eklemekte bir sakınca yok değil mi?.. Bazı etiketlediğim maddelerin varolan haliyle kabul edilemez ancak, geliştirilirse kabul edilebilir olduğu kanısı taşıyorum.. Örnek vermek gerekirse bu madde sen biraz önce geliştirildiği için şablonu çıkartmışsın. Bu yolla maddeyi açanda hangi yolu izleyeceği konusunda bilgi sahibi olabilir diye düşünüyorum. Çoğu anonim kullanıcı olduğu için etiketlediğimde mesaj atmak gereği duymuyorum çünkü. Bilgilendirirsen sevinirim..--Garbino Merhaba 14:04, 6 Ekim 2012 (UTC)

Öncelikle bunu sorduğunu için teşekkür ederim. Bunu sürekli söylüyorum ve söylüyoruz zaten. Öncelikle bir madde geliştirilebilir ise ben geliştirmeye çalışıyorum. Ancak vaktim az ise ya dokunmuyorum, ya da KD veya başka bir şablon ekliyorum. Fakat kalması konusunda sıkıntı görmediğim bir maddede bulunması gereksiz etiket(ler)i çıkartmak hepimizin boynunun borcu diye düşünüyorum. İlk geldiğimde bu konuda sıkıntılar yaşamıştım. Özellikle yeni maddelerin pek çoğuna sil şablonu ekliyordum. Fakat daha sonra buradaki arkadaşların sayesinde bu fikrim değişti. Daha fazla madde kazanmak için gereken ne varsa yapmaya çalışıyorum. Ayrıca şu anda politikalar doğrultusunda vandalizm ve telif dışındaki tüm içeriği kabul ediyorum. Benim durumum bu. Kolaylıklar gelsin...--inc.еle. vposta 14:12, 6 Ekim 2012 (UTC)
O zaman ben de bundan sonra bariz şekilde, silinmesi için bir durum oluşturmayan maddelere dokunmayıp, vaktim varsa geliştirmeye çalışim yoksa, şablon yükleyerek geliştirilmesi adına ya da sonradan vaktim olursa kendimin gözlemlemesi adına maddeye gerekli şablonu ekleyim. Bu daha iyi olur gerçekten.. Bilgilendirdiğin için teşekkür ederim, iyi çalışmalar... --Garbino Merhaba 14:22, 6 Ekim 2012 (UTC)

Böyle daha iyi olmuş, teşekkürler.--inc.еle. vposta 18:53, 6 Ekim 2012 (UTC)

Bu hareketin patenti İnfoCan'a ait --Superyetkinileti 18:59, 6 Ekim 2012 (UTC)

Translation notification: Fundraising 2012/Translation/Donor information pages[kaynağı değiştir]

Hello İncelemeelemani,

You are receiving this notification because you signed up as a translator to Türkçe on Meta. The page Fundraising 2012/Translation/Donor information pages is available for translation. You can translate it here:

The priority of this page is high. The deadline for translating this page is 2012-10-18.

Your help is greatly appreciated. Translators like you help Meta to function as a truly multilingual community.

Thank you!

Meta translation coordinators‎, 18:50, 11 Ekim 2012 (UTC)

Düzlemler ülkesi[kaynağı değiştir]

  • Eklediğim sayfa reklam amaçlı değildi. Elif hakkı ihlali de bulunmamaktadır. Bu kitap ilgili siteden life+70 telif hakkına uygun olarak ücretsiz olarak pdf formatında indirilebilmektedir. Bu imzasız yazı 95.14.75.45 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. }
İlgi ve takibiniz için teşekkür ederim. Değişikliği geriye aldım.--inc.еle. vposta 08:36, 12 Ekim 2012 (UTC)

Diğer Vikipedilerden telif konusu[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar sevgili Aguzer, burada söylediğin

    İngilizce Viki'den almış olman hem burada, hemde kendi sitende telif ihlali yaptığını gösterir. Bu şekilde onaylanamaz.

    sözü tam olarak gerçeği yansıtmıyor. Tam olarak diyorum çünkü tüm Vikipediler CC BY-SA 3.0 lisansı ile lisanslanmıştır. Kullanıcılar söz konusu lisans kapsamında buralara katkıda bulunurlar. Bu nedenle; İngilizce Vikipedi'den Türkçe'ye çevrilen bir maddede, söz konusu dilin Vikipedisinden aldığı belirtilebilir veya belirtilmeyebilir. Belirtilecek ise, alıntı yapılan madde içerisinde kaynak olarak veya {{Çevrilmiş Sayfa}} şablonu kullanılarak maddenin tartışma sayfasında bu durum belirtilebilir. Bu konuya dikkatini çekmek istedim. Saygılar. İyi çalışmalar.--inc.еle. vposta 23:43, 12 Ekim 2012 (UTC)
Ben yanlış bir şey söylemedim, o kullanıcı maddeyi kendi sİtesine kopyalamış İNGİLİZCE VİKİDEN oradan da bizim vikiye. Yani geçmişine bakarsanız maddenin ilk halinde kaynak olarak kendi sitesini vermiş, yani telif ihlali ben onu söyledim adama.--Aguzer (mesaj) 12:54, 13 Ekim 2012 (UTC)
Anladım. Fakat anlatmak istediğim konu, Vikipedi'deki her maddenin özgür lisanslı olduğuydu. Yani sonuçta İngilizce Vikipedi'den çevrildiği apaçık belli olan bir maddenin nereden kopyalandığı çok önem arz etmiyor. Önemli olan çevrilmiş olması ve kullanıcının kendi iradesi doğrultusunda açık kaynak olarak buraya eklemesi. Yanlış anlaşılmadım umarım. Kolaylıklar gelsin. --inc.еle. vposta 13:06, 13 Ekim 2012 (UTC)
:) Yok yanlış anlaşılmadın, Ben sadece "Tamamen en.wikipedia'dan kopyala-yapıştır" yaptığı için kendi sitesine, oradan da tr'ye eklemesi sorundu onu dedim...:)--Aguzer (mesaj) 13:08, 13 Ekim 2012 (UTC)

Raziye sultan and Mahidevran[kaynağı değiştir]

Please stop the liars about our Family..

Raziye sultan was not born 1525, and she was not the daughter of Mahidevran...also Mahidevran was not of a native turkish or muslim family.

Also Hürrem got not a son who died...

I'm a female Member of Abdülaziz.

Kaynakça

1.^ Uluçay, M. Çağatay (1985). Padişahların Kadınları ve Kızları, sf. 39, Türk Tarih Kurumu.


http://www.zafersen.com/kanuni_donemi_detaylar.htm

sevgili posta böyle bir dizi yok http://tr.wikipedia.org/wiki/Leyla'n%C4%B1n_Evi_(dizi)asagdaki linkten görebilirsiniz sizlere yardim edip bu dizinin burdan silinmesini istiyorum böyle bir dizi projesi yok kim bunu eklemis bilmiyorum flickr sayfasinda coluk cocugun actigi gercekle alakasi olmayan bir proje bu böyle bir proje yok iste bakiniz cocuklarin kendi halinde yazdiklari bir proje bu bu asagdaki linkten kontrol ediniz yalan fake birsey bu,kimler yapmis bunu bende bilmiyorum ben sizlere yardim etmek istedim cünkü böyle bir proje yok http://www.flickr.com/photos/77984997@N04/7985895274 Kleberson (mesaj) 22:09, 17 Ekim 2012 (UTC)

gelelim sizin beyan ettiginiz nedim saban projesine evet böyle bir proje vardi fakat o bu konuyla alakali degildir o bambaska bir projedir o zülfü livaneli romanidir ve nedim saban onu dizi yapmak istemistir fakat projeden vazgecilmistir zaten Kleberson (mesaj) 22:09, 17 Ekim 2012 (UTC)

ama benim belirtmis oldugum zülfü livanelinin leylanin evi degildir bambaska ayni isimle olan yukarida tamamen cocuklarin senaryosunu yazdigidir bu yukarida belirttim linkten zaten anlasilirKleberson (mesaj) 22:09, 17 Ekim 2012 (UTC)

bu projenin yanlis bilgi oldugundan dolayi tamamen silinmesini rica ediyorum Kleberson (mesaj) 22:09, 17 Ekim 2012 (UTC)

Kontrol mü yoksa değil mi?[kaynağı değiştir]

  • İyi günler, 24 Mayıs 2012 sonrası yapılan değişiklikleri (bu tarihten öncesini öncesini demiyorum) kontrol edip onayladığınız şu maddeyi baştan sona okur musunuz? Yoksa okumadan mı kontrol ettiniz? Etimoloji zırvalanarak rezil edilmiş ve siz onaylamışsınız? Şimdi düşünüyorum aceba başka kaç madde böyle daha rezil oldu diye...

http://tr.wikipedia.org/wiki/Aykun

193.140.144.123 12:48, 18 Ekim 2012 (UTC)

İlginiz için teşekkür ederim ve dikkatiniz sayesinde sorunu iki saniye içerisinde düzelttim. Fakat şu son cümleniz beni derinden düşündürdü ve açıkçası canımı sıktı. Kolay kolay kızmam aslında ve kızğınlığım çabuk geçer. Elbette hatalarımız olabilir ve hiçbirimiz tam olarak doğru değiliz, değil mi? Buraya katkı için para almıyorum ve almıyoruz. Başkalarının yaptığı bir hata ile bana bu kadar saldırmanızın ardında (Herşeyi rezil eden birisi olduğumu ima ederek) başka nedenler olduğunu düşünüyorum ve son cümleniz nedeniyle sizi esefle kınıyorum. Lütfen silkinin ve kendinize gelin. İyi çalışmalar. Son bir söz daha ; Arayan bulur...--inc.еle. vposta 21:03, 18 Ekim 2012 (UTC)

Merhabalar, kolaylıklar gelsin. Acaba rica etsem şu şunu bir kapatabilir misin? --inc.еle. vposta 13:33, 20 Ekim 2012 (UTC)

4-5 saatlik bir süre kaldı. Bekleyelim mi? --Superyetkinileti 13:37, 20 Ekim 2012 (UTC)
Elbette..! --inc.еle. vposta 15:03, 20 Ekim 2012 (UTC)
Abi şimdi tam olarak kapatabilirsin. Kusura bakma. Teşekkür ederim. Saygılar. Fakat gerçekten soğumaya başladım artık. Kendine iyi bak. --inc.еle. vposta 17:01, 20 Ekim 2012 (UTC)

Telifli maddelerin gözden kaçması[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar, burada hizmetlilik başvurumda yapmış olduğunuz yorum bana çok ilginç geldiği için size bir danışmak istedim. Öncelikle benim sizinle nasıl bir diyaloğum oldu ki? Üslubum ile ilgili sıkıntılarım olduğunu söylediniz? Bunun yanı sıra acaba beni uyardınız mı hatırlamıyorum ama; katkılarıma sanırım doğru düzgün bakmadınız. Kaç özensizliğimi gördünüz de, beni uyardınız merak ediyorum. Lütfen, öncelikle doğruluğu kesinlikle şüpheli olan, açıkça bildiğim konularda bana karşı bu tür ithamda bulunmayınız. Aksi takdirde bunları ispatla yükümlü hale gelirsiniz. Kolay gelsin. --inc.еle. vposta 16:41, 20 Ekim 2012 (UTC)

Devriyelik ve telif[kaynağı değiştir]

Merhaba. Üslubunuzu değerlendirebilmem için sizinle doğrudan diyaloğa girmeme gerek dahi yok aslında, mesajlarınızı okumuş olmam yeterli. Size geçen Aralık'ta telifli maddelere başka etiketlerin eklenmemesi gerektiği konusunda mesaj yazmıştım. Buna karşı tavrınız olumlu olduysa da, sonradan telif nedeniyle sildiğim kimi maddelerde sizin kontrol etmeden koyduğunuz düzenle, vb. etiketlerle karşılaştım. Hatta şu başlık altındaki mesajı bunlardan biri üzerine yazdım. Sizin oraya yazdığınız mesajdan konuyu pek üzerinize alınmadığınızı anlıyorum. Hem bu tür değişikliklerine rastladığım tek kullanıcı siz olmadığınızdan, hem meseleyi kişiselleştiriyor gibi görünmemek için size yeniden bir mesaj yazmadım. Hangi maddeleri bu şekilde sildiğimi bulmam da takdir edersiniz ki pek mümkün değil. Sizden ricam, bunu size karşı yapılmış bir itham değil, Vikipedi kurallarının bir kez daha hatırlatılması olarak görmeniz. Meselenin sizinle ya da başka kullanıcılarla ilgisi yok. Telif kontrolü yapmaksızın maddelere böyle etiketler konulması önemli bir sorundur ve hepimizi rahatsız etmelidir. İyi çalışmalar. --yabancım 17:37, 20 Ekim 2012 (UTC)