Kullanıcı mesaj:Sezgin İbiş/Arşiv1

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikipedi sizi özledi!
Katkılarınızı ve Vikipedi'deki varlığınızı özledik.

Eski temponuz ile devam etmeniz dileğiyle...
Sizi Bekliyoruz!
Şubat 2011

Yüklediğiniz dosya[kaynağı değiştir]

yabancım 10:59, 29 Nisan 2011 (UTC)

  • Merhaba. Sorun şu ki Vikipedide telifli resimler ancak adil kullanım kurallarına uymak şartıyla kullanılabilir. Yaşayan kişilerin telifli resimleri de bu politikaya uymaz. Çünkü özgür lisanslı alternatiflerinin çekilebilmesi (kişi hayatta olduğundan) mümkündür. Ekran görüntüleri genellikle telifli olduğundan yüklemeden önce (VP:AKP, VP:RKP, VP:AKGY gibi) ilgili politikaları okumanız, dosyaların silinmesini önleyebilir. --yabancım 11:19, 29 Nisan 2011 (UTC)

Reality 23:25, 30 Temmuz 2011 (UTC)

Reality 13:13, 16 Ağustos 2011 (UTC)



Hala yanıtsız silmeniz ile ilgili.[kaynağı değiştir]

Çizelgedeki yasal hatalar ile ilgili

Bende çizelgeyi Emrahyilmaz isimli kullanıcı değiştirdi sandım. Tarihe bakmayı unutmuşum. :) Ona hemen bir yorum yazmıştım. İstersenizburadan okuyabilirsiniz.

Gösterdiğim yasal nedenlerden dolayı hatalı bilgilendirme içeren çizelgeyi değiştirmek istiyorum, müsaadenizle. İyi vikiler.İncelemeelemani 20:50, 6 Aralık 2011 (UTC)

Şimdi fark ettim de, biraz sertmi çıkmışım ne? :) (İmza atmayı da unutmuşum. Uzun zamandır vikilemiyordum.İncelemeelemani20:50, 6 Aralık 2011 (UTC)
Ayrıca Şablon:Askeri Rütbeler maddesinin mesaj bölümüne de gerekli açıklamayı yaptım. İzninizle eski sürüme geri getirmek istiyorum. İncelemeelemani 21:28, 6 Aralık 2011 (UTC)
Sanırım sorduğum soru ile ilgili inceleme yaptınız fakat muhtemelen ilginizi çekmediğini düşünüyorum. Çünkü bir sürü kendi GÖBL resimlerimi eklediğimde 15 saniye içerisinde onları bir güzel etiketlediniz, ellerinize sağlık. Fakat Şablon:Askerî_rütbeler'de yaptığım bir küçük değişikliğin ardından sizin yaptığınız geri alma ve benim itirazım ile ilgili, belirttiğim haklılığımın ardından bana henüz bir cevap gelmedi ve ben bugün size tekrar aynı soruyu soruyorum. (Belirteyim ben değişikliğimde (3466 sayılı Uzman Jandarma yasasının 9 ve 14 ncü maddelerinde açıkça belirtildiğinden dolayı değiştirildi) dedim. Siz ise geri alarak (Necessary Evil adlı kullanıcıya ait olan 10443918 sayılı sürüm geri getirildi. Gerekçe: Kanunun aksine bir şey görünmüyor şablonda. (Twinkle)) dediniz.) (Twinkle nedir bilmiyorum, öğrenirim ama şu anda vaktim yok)Haklı olarak TSK rütbelerini bugün tekrar değiştirdim. Bu konudaki fikrinizi merak ediyorum. Mesajıma cevap verme gereği hissetmez iseniz anlayış ile karşılarım ama cevap vermeme nedeninizi lütfen belirtiniz. Tüm bu açıklamalar vikipedide yasal bir anlam ifade etmektedir. Ya da ben sizi yanlış anlamış olabilirim. Ama lütfen benim yanlış anladığımı ortaya çıkarın. Bir mesajı doğrudan arşive atmak bence gereksiz. Vereceğiniz yanıt için şimdiden teşekkürler. (Kusura bakmayın yine imza atmayı unutmuşum.) İncelemeelemani 13:25, 7 Aralık 2011 (UTC)
[http://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=Kullan%C4%B1c%C4%B1_mesaj:Emrahyilmaz&oldid=10454309%7C Mesaj konunun devamı ile ilgilidir. Diğer yöneticilere sizi nasıl şikayet edeceğimi bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Emeğinize ve ellerinize sağlık.

(Bu mesaj yanıtsız olduğundan dolayı buraya taşınma gereği hissedilmiştir.)

  • Yaptığım işlem ile ilgili beni diğer "yöneticilere" (ki Vikipedi'de böyle bir kavram yoktur.) şikayet etmeniz yeterli olmaz. Uzman Jandarma Kanunu'na muhalefetten hakkımda yasal işlem başlatmanızı tavsiye ederim. İlgili şablonun tartışma sayfasında cevap yazdım. Görüşmeyi oradan sürdürmemiz, şablonla ilgilenen ve bundan sonra da değişiklik yapmak isteyebilecek diğer kullanıcılar açısından da faydalı olacaktır. Utku TanrıvereMesaj 17:41, 7 Aralık 2011 (UTC)
    • Diğer yandan vandalizm vs. dışında içeriksel olarak bir kere reddettiğim değişikliği, bir sonraki aynı değişiklikte başka bir yetkili arkadaşa bırakmayı tercih ediyorum. Böylece daha adil ve daha uyumlu bir süreç işliyor diye düşünüyorum. Utku TanrıvereMesaj 17:45, 7 Aralık 2011 (UTC)
      • Bir şey daha aklıma geldi, Vikipedi'de "silme" kavramı da yoktur. Utku TanrıvereMesaj 20:24, 7 Aralık 2011 (UTC)
        • Şurada gösterdiğiniz mesajı ne yazık ki şimdi okuyorum ve yazdıklarınız beni gerçekten üzdü. Öncelikle bilmenizi isterim ki ilk mesajlarınızı yanıtlamadan arşive kaldırmam tamamen benim unutkanlığım. Keza çeşitli sayfalarda iş birliği projesiyle ilgili aksaklıklar olduğuna denk gelmişsinizdir belki. Bir sorumlumuz görevinden ayrıldı, bir sorumlumuz iş seyahatinde. Ben de sınav ve sunumlarım arasında elimden geldiğince oradaki çalışmalara ve bununla beraber nispeten daha kısa zaman alan dosyalara zaman ayırdım; ama size cevap vermemem kesinlikle kasıtlı bir durum değildi. Vurgulamak isterim ki; 48. haftanın (geçen haftanın) işbirliği projesi ödülleri bugün dağıtıldı, puanlamalar bugün tamamlandı... Keza mesajınızı bilerek gözardı etmiş olsam, şu anda da bunları yazıyor olmazdım. Uzman Jandarmaların üstünlüğünün diğer Uzman Erbaşlar tarafından kabul edilmemesi vs. beni gerçekten hiç ilgilendiren şeyler değil; keza kanun ne diyorsa elbette değişikliğin o şekilde yapılması elbette daha doğrudur. Düşüncemi, önceki mesajımda değindiğim gibi, şablonun tartışma sayfasında yazdığımı hatırlatmak istiyorum. Yine dediğim gibi, daha sonra yapılmak istenecek değişiklikler için de yol gösterici olacaktır. Diğer yandan Vikipedi'de "yönetici" kavramının olmadığının altını çiziyorum. Kaldı ki eğer kastettiğiniz bir bürokrat veya hizmetliyse, değilim, editörüm. Bir şey "silmek" gibi bir yetkim de yok; yalnızca silinmesi isteğiyle işaretleyebilirim veya bir değişikliği geri alabilirim; diğer herkes gibi. Sizi engellemiş ve sonra kuklacı olduğu ortaya çıkmış yönetici kimdir, sizin kendisinden bahsederek kastettiğiniz ve benim de devam ettirdiğim sistem nedir; bilmem, anlamam. Ben sadece işimi iyi yapmaya çalışırım; kullanıcı sayfamda da bununla ilgili Atatürk'ten muhteşem bir alıntı durur; ancak işimi iyi yapamadığım tek nokta, mesajınıza cevap yazmayı unutmak olmuş, inanın bana. Bu konuda da üzgün olduğumu bilmenizi isterim; ancak beni daha çok üzen şey ise beni, "bir sistemi devam ettirmek" gibi şeylerle itham etmeniz. Şimdi eğer istiyorsanız, beni şu sayfadan şikayet edebilirsiniz elbet. Utku TanrıvereMesaj20:33, 7 Aralık 2011 (UTC)
          • Merhaba, sizi üzdüğüm için özür dilerim. Ancak ben mesajımda durumu yanlış anlamış olabileceğimi belirtmiştim. Bundan dolayı gönlünüzü ferah tutmanızı dilerim. İşleriniz zor gerçekten. Bu nedenle size başarılar diliyorum. İlgili şablon tartışma sayfasında konu hakkında yaptığınız yoruma yanıt verdim.[1] görebilirsiniz. İyi vikilemeler.

Anlayışınız için teşekkür ederim. O halde konuya oradan devam ederiz artık. :) İyi çalışmalar. Utku TanrıvereMesaj 01:16, 8 Aralık 2011 (UTC)

Çift Madde Uyarısı[kaynağı değiştir]

Merhaba, Mamuşa Belediyesi maddesine çift başlık etiketi eklemişsiniz. Sanırım bir yanlış anlaşılma söz konusu. Maddelerden ilki belediyeyi, ikincisi ise belediye merkezini belirtir. Maddeler içerik olarak da aynı değildir. Mamuşa Belediyesi maddesi, Mamuşa ile aynı olmadığı gibi, aynı maddede birleştirilmesi mantıksız olur. Çünkü o madde, zaten belediye kısmı için yeni açılmıştır. Belediye sınırları haritası yapılmadığı için, şablon kısmı aynı olduğu izlenimi vermektedir. Maalesef ki harita henüz yapılmamıştır. Birleştirme yanlış olacağı için ben çift başlık talebini geri alıp, sizin tarafınızdan herhangi bir yanlış anlaşılmaya mahal vermemek için size de açıklamasını yapmak istedim. İyi çalışmalar... taglıgalpileti 9:27, 20 Aralık 2011 (UTC)

Anladım, açıklama için teşekkür ederim. İncelemeelemani 05:14, 21 Aralık 2011 (UTC)

Merhaba. SDD'lik için teşekkürler. Yalnız sizden bir ricam olacak. Telif kontrolü yapmadığınız maddelere lütfen düzenle, vb. şablonlar koymayınız. Zira bu gibi etiketler telif gibi çok ağır bir ihlalin gözden kaçmasına yol açabiliyor. Hassasiyet göstereceğinizi sanıyorum. İyi çalışmalar. --yabancım 12:59, 20 Aralık 2011 (UTC)

  1. Dikkat edileceği, kullanıcının sayfasında belirtildi. i.e.msj 08:36, 25 Aralık 2011 (UTC)
Selam İncelemeelemani. Senin gibi deneyeimli bir kullanıcının editör olması gerekir bence. Vikipedi tartışma:Sürüm kontrolü sayfasına göz atabilirsin.--Reality 00:07, 25 Aralık 2011 (UTC)
  1. Düşünceniz için çok teşekkür ederim. Gerçekten çok eski bir web kullanıcısıyım. Ancak bir ara Levent isimli yöneticiyle aramızda sorunlar oluştu. Ben derdimi anlatamamıştım o zamanlar. Daha sonra sağolsunlar birisi engellemeyi kaldırdı. Son zamanlarda biraz daha fazla katkı sağlamaya çalışıyorum. Umarım ileride olur. i.e.msj 08:36, 25 Aralık 2011 (UTC)
  • Tekrar merhaba. Kastınız olduğunu kastetmemiştim, yalnızca bu adımı atlamanın önemli sorunlar doğurabileceğine dikkat çekmek istedim. Hassasiyetinize teşekkürler, iyi çalışmalar. --yabancım 16:38, 25 Aralık 2011 (UTC)

Merhaba İncelemeelemani, hizmetlilik oylamamdaki desteğiniz için çok teşekkür ediyorum. Hizmetlilik görevini en iyi şekilde yerine getirmeye özen göstereceğim. Kolay gelsin.---- Akhilleus ileti 16:52, 25 Aralık 2011 (UTC)

Teşekkür ederim. Aslında ileriki zamanlarda düşünüyordum ama şu anda başvurdum. i.e. msj 17:54, 28 Aralık 2011 (UTC)
Editörlük haklarınız verilmiştir. Kolay gelsin.--Reality 23:10, 29 Aralık 2011 (UTC)
Teşekkür ederim. i.e. msj 23:10, 29 Aralık 2011 (UTC)

yanıtınız için teşekkürler. iktisatçılarımızın ehlikeyifliği yüzünden bazı kavramların türkçesi henüz bulunmamaktadır ve türkçeye kazandırılması gerekmektedir. o yüzden çevirdiğim bazı terimleri başka hiçbir kaynakta bulamamanız normaldir. ingilizce bildiğinizi düşünüyorum ve asıl anlamıyla karşılaştırma yapabileceğinize inanıyorum. IOU (I Owe You) Amerikada çok kullanılan iktisadi bir terimdir ve türkçesi Sana Borcum Var'dır. Başka bir kaynakta yok diye çevirmeyelim mi bu terimleri Türkçeye? İngilizce bilmeyen birisi wikipekida da bu terimi aradığında bulamayacak mı yani? Aynı şekilde LETS diye bir terim vardır (Local Exchange Trading System) Bunların hepsi batıda var fakat TÜrkçede hem yok hem kullanılmıyor hem de pek çok insan anlamını bilmiyor. DOlayısıyla benim özellikle üzerinde durduğum konu TÜrkçede hiç olmayan ve iktisatçıların dahi çoğunun bilmediği kavramları türkçeye çevirmek. Öneriniz için teşekkürler fakat wikipedia'nın diğer sayfalarını veya kullanım sistemini öğrenmek için gerçekten ne vaktim var ne enerjim var. Ben elimden geldiğince vatandaşlarımıza hizmet olması için kavramları çevireceğim ve zamanla ufak ufak eklemeler yapacağım fırsat buldukça. Siz de bir hata yanlış varsa düzeltirsiniz. Saygılar. Bu imzasız yazı Ycllcy (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 22:41, 29 Aralık 2011 (UTC)

2011 yılının son değişikliği[kaynağı değiştir]

Kullanıcı ve Madde[kaynağı değiştir]

Nakliye İlanı adlı kullanıcı adını ve kullanıcı sayfasındaki reklam amaçlı yazılarını hala silmedi.--KarCet 14:53, 1 Ocak 2012 (UTC) KarCet

Haydi iş birliğine![kaynağı değiştir]

Yeni yıl, yeni iş birliği projesi!


Bu haftaki projenin amacı spor veya yapı maddeleri açmak!


İş birliği projesi yeni yılda yenilendi! Yeni projede kullanıcılar daha kolay bir şekilde katkıda bulunabilecek, kazanan Vikipedi olacak! Haydi, 2 Ocak günü başlayacak projeye katılarak hemen siz de birlikte başarma heyecanına ortak olun! Mutlu yıllar...
seksen 17:01, 1 Ocak 2012 (UTC)
Bundan sonraki haftalar için mesaj almak istemiyorsanız lütfen bu sayfada bildirin.

Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri ve birimlerinin bayrakları ve forsları hakkında hatalı değişiklikler yaptınız.[kaynağı değiştir]

Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri ve birimlerinin bayrakları ve forsları hakkında hatalı değişiklikler yaptınız.

İşte ordununun ve birimlerinin doğru forsları ve bayrakları:

Selamlar. O kadar değişikliği kontrol ettiğiniz için teşekkürler. Cesaret ister gerçekten bu iş :) Kontrol ettiğiniz maddelerde kaynaksız yapılan değişiklikleri/eklemeleri onaylayıp onaylamadığınızı soracaktım ben. İyi çalışmalar.--RapsarEfendim? 06:18, 3 Ocak 2012 (UTC)

Yok, yok uyamadım. Hay maşallah, sürekli buralardasınız sizde. Aslında bürokratlığı hak ediyorsunuz. :)i.e. msj 06:01, 3 Ocak 2012 (UTC)

IRC Kullanıyor musunuz? Şu anda oradayım. Sizi yakından tanımak ve kendimi tanıtmak isterim...Bu imzasız yazı İncelemeelemani (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
Teşekkürler :) Biraz sonra çıkmam gerek, sınavım var da :)--RapsarEfendim? 06:18, 3 Ocak 2012 (UTC)
Başka zamana inşallah, sınavınızda başarılar dilerim. Allah zihin açıklığı versin. i.e. msj 06:20, 3 Ocak 2012 (UTC)
  • merhaba, kullanıcı haklarına isteğiniz üzerine devriyelik de eklenmiştir. Kolay gelsin.--Mskyrider ileti 07:23, 3 Ocak 2012 (UTC)

Kızıl yanaklı su kaplumbağası[kaynağı değiştir]

Binbir emekle hazırladığım sayfayı gerekçesiz filan geri almanız beni üzdü. Bu hareketiniz Vikipedia'ya zarar verir. Anlatım bozukluklarından tutun akademik olamayan dile ve önemli eksikliklere kadar pek çok eksiği ve hatası olan bir maddeyi baştan aşağı yeniden yazdım. Daha da üstüne siliniyor emeklerim. Türkçe ve ingilizce Viki'de çok katkılarım vardır, prensip olarak kayıtlı bir üye olmak istemiyorum. Kendi elinizle bozduğunuz sayfayı kendinizin tekrar yayınlamanızı bekliyorum. 03 Ocak 2012

Sabah dikkatli okuyamamışım. Hatalı yaptığım değişikliği geri aldım. Kusura bakmayın...i.e. msj 23:02, 3 Ocak 2012 (UTC)

Editörlük hakkında[kaynağı değiştir]

Merhaba İncelemeelemanı. Periyot ve Dinamik sayfalarında değişiklikleri reddetmişsiniz, fakat bunlar gördüğüm kadarıyla yapıcı değişiklikler. Değişiklikleri reddederken biraz daha dikkatli olmanızı rica ediyorum. İyi çalışmalar.--Khutuckmsj 11:45, 3 Ocak 2012 (UTC)

Son değişiklikler devriyesi olmak istiyorum. Ne yapmalıyım? --KarCet 18:25, 3 Ocak 2012 (UTC)

https://tr.wikipedia.org/wiki/%C3%96zel:Katk%C4%B1lar/78.190.128.253 şuna bak değiştiriyorum ama durmuyor adam.--KarCet 00:14, 4 Ocak 2012 (UTC)

Durdu sonunda.Değiştir değiştir canım çıktı --KarCet 00:17, 4 Ocak 2012 (UTC)

yine başladı. --KarCet 00:18, 4 Ocak 2012 (UTC)

https://www.nic.tr sayfasının en altında ".tr Alan Adı Tahsis Hizmeti, belirlenen tahsis ve gizlilik politikaları çerçevesinde Orta Doğu Teknik Üniversitesi tarafından verilmektedir." yazıyor. Bir de burası var http://ccnso.icann.org/about/member-profiles/tr.htm --Kirov Airship 02:40, 4 Ocak 2012 (UTC)

Vaktim yok. Bir de düzensizim; 2 hafta wiki'de olurum 5 ay kaybolurum. --Kirov Airship 02:50, 4 Ocak 2012 (UTC)

  • Merhaba. Nasılsın? İncelediğin bir değişikliği geri aldım. Kaynaklarla doğrulanabilir olmayan bilgilerin maddelere eklenmemesine dikkat edelim lütfen. Kaynak Kolay gelsin. Mimar77 06:54, 4 Ocak 2012 (UTC)
  • Merhabalar efendim, teşekkür ederim iyiyim. Söz ettiğiniz madde onaylamasında elbette kaynak olarak haklısınız. Orada belirtilmiyor. Fakat KKTC'de askeri birliğimiz güvenlik sorunlarına ve krizlere uygun şekilde reaksiyon göstermek, belirsizliklere karşı hazır olmak, iç ve dış tehdit ve risklere karşı ülkenin güvenliğini sağlayabilmek için bulunuyor. Ben maddeyi onaylarken bunu ve askeri personel kimliğimle düşündüm yalnızca. Bilmenizi istedim. Teşekkürler, kolay gelsin. i.e. msj 11:22, 4 Ocak 2012 (UTC)
  • Anlayışın ve nazik cevabın için teşekkür ederim. Kolay gelsin. Mimar77 13:00, 4 Ocak 2012 (UTC)

Selamlar. Maddeleri incelerken kayda değerlik ve telif süzgeçlerinden geçirebilmeniz çok daha iyi olacaktır. İyi çalışmalar.--RapsarEfendim? 18:41, 4 Ocak 2012 (UTC)

İkişer defa okudum inanın. Fakat bazı maddelerde farkındasınızdır bu durum kişiye göre de biraz değişebiliyor. Tamamen iyi niyetli olduğumu bilmelisiniz. Ancak uyarınızı dikkate alıp, bir defa daha gözden geçireceğim. Teşekkürler. i.e. msj 18:44, 4 Ocak 2012 (UTC)
Mesajı bana atmayı unutmuşsunuz :) Bahsettiğim madde şuydu. Telif konusunda şüphelendiğiniz maddelerden bir cümle alıp, Google'dan aratabilirsiniz. Aynı içeriği içeren başka bir site varsa G9 gerekçesiyle sil şablonu koyabilirsiniz. Hatta sil şablonu eklediğiniz maddeleri onaylarsanız, o şablonun kaldırılma ihtimali de yok olur ;) İyi çalışmalar.--RapsarEfendim? 18:50, 4 Ocak 2012 (UTC)
Evet unutmuşum. :) O madde için biraz uğraşmayı düşünüyordum aslında, fakat hadi dedim şimdilik şunları ekleyeyim. O şablonun kullanılmasını da daha iyi anladım. İyi oldu benim için. Bir de şu var, bazen maddelerin kalması gerektiği kanısına kapılıyorum. Bu örnek özellikle şirketlerde daha fazla aklıma takılıyor. Bizim Türk şirketleri maalesef yeterli düzenleme yapsalar ve telifsiz, özeleştirisiz ve reklamsız yayınlasalar sorun olmayacak ama maalesef uygulamıyorlar. Yabancılar ise bu konuda çok iyiler. O anda aklıma gelenler tam anlamıyla bunlardı. Değişikliklerimiz çakıştığı esnada, biraz daha oynuyordum. Ama binlerce şirket maddesi var neredeyse hepsi telifli. Bu konuda siz haklısınız. İyi çalışmalar.(Birde unutmadan sorayım. Mesajları tamamı ile mesaj atan kullanıcı sayfasına alma lımıyız?. Sanırım yanıt hayır ama bazen bu durumu gördüğümden dolayı böyle yapıyorum. Sorayım istedim.) i.e. msj 19:00, 4 Ocak 2012 (UTC)
Şirket ve biyografi maddelerinde kayda değerlik sorunu çok yaşanıyor. Şüpheye düşülen durumlarda onay vermemek ve konu hakkında daha iyi fikir sahibi olabilecek birine pas atmak daha iyi. Yeterince kaynak bulunamayan maddeler ise zaten kayda değer olmadığından siliniyor ya da silinmeye aday gösteriliyor. Mesaj konusu ise benim tercihimdir. Sadece cevap atsanız da yeterli; ancak ben neyin neye karşı yazıldığını görmek, gerektiğinde de başkasına göstermek istiyorum :)--RapsarEfendim? 19:19, 4 Ocak 2012 (UTC)

Yönlendirme[kaynağı değiştir]

Euro D'nin sayfası var tamamda Kanal D sayfasında Euro D açılımı var bence yönlendirme daha iyi ne düşünüyorusunuz. ---- ■ ZErGoo mesaj 20:11, 6 Ocak 2012 (UTC)

Merhaba. Değişikliği geri almadaki sebebinizi öğrenebilir miyim ? Teşekkürler. --88.239.85.184 11:57, 7 Ocak 2012 (UTC)

Geri dönüş yaptığınız için teşekkür ederim. Sorun çözüldüğüne göre şikâyeti silebilirsiniz. İyi wikiler. --78.185.11.59 15:48, 7 Ocak 2012 (UTC)

Selamlar. Camii adlı maddeleri cami adına taşımışsınız. Ancak burada camii denilerek camisi kastediliyor. Süleymaniye Cami demek Süleymaniye Bina demek gibidir. Sonraki -i eki muhtemelen Arapçaya dayanarak cami kelimesine eklenir ve Süleymanıye Cami(s)i olur. Bu bağlamda yapılan değişikliklerin doğru olmadığını düşünüyorum.--RapsarEfendim? 21:51, 7 Ocak 2012 (UTC)

Hatta ek olarak bayi-bayii (Tekel Bayi(s)i), ve sanayi-sanayii (ilaç sanayi(s)i) örnekleri de verilebilir bu kullanıma.--RapsarEfendim? 21:53, 7 Ocak 2012 (UTC)
  • merhaba, TDK'ya dayanarak tüm cami adlarını değiştiriyorsunuz ama yanlış yapıyorsunuz. Türk Dil Kurumuna baktığınızda camii kullanımının da camisi kullanımının da doğru kabul edildiğini görürsünüz: TDK yazım kılavuzu:cami. Halbuki sizin değişiklikleriniz camii > cami. --Mskyrider ileti 21:56, 7 Ocak 2012 (UTC)
yanlış anlattım galiba, camii/camisi doğrudur tartışması yapmıyorum. Sizin yaptığınız değişikler yanlış, şu bakımdan Süleymaniye Camii > Süleymaniye Cami yapıyorsunuz. O zaman Dil, Tarih ve Coğrafya Fakültesi yerine Dil, Tarih ve Coğrafya Fakülte; Sıhhiye Meydanı yerine de Sıhhiye Meydan yapalım. Bilmem anlatabildim mi? Kolay gelsin--Mskyrider ileti 22:33, 7 Ocak 2012 (UTC)
cami Arapça kökenli evet, meydan da öyle. O zaman neden Süleymaniye Camisi değil de Süleymaniye Cami ? ama Sıhhiye Meydan değil de Sıhhiye Meydanı ? Oradaki isim, isim tamlaması yapıldığından ötürü camisi ya da camii, hangisini kullanmayı tercih ederseniz. İkisi de doğru yani. Ama "Süleymaniye Cami" kullanımı doğru isim tamlaması değil. isterseniz köy çeşmesinde bir kere daha açın konuyu başkalarının da fikrini alalım.--Mskyrider ileti 22:43, 7 Ocak 2012 (UTC)
  • camii ya da camisi, ikisi de doğru kullanım olduğu için benim açımdan farkmaz ama yorucu bir değişiklik olur, bir başkası da gelip camii diye çevirebilir.--Mskyrider ileti 22:44, 7 Ocak 2012 (UTC)

Selamlar. Nasılsınız? Şablon:Hıristiyanlık-taslak sayfasının adının değiştirilmesi şeklini onaylamışsınız, ancak şablonun geçmişi eski sayfada kalmış. Bu durumda şablonda emeği geçenlerin katkısı görünememekteydi. Böyle durumlarda {{geçmiş birleştir}} şablonu eklerseniz yönlendirme haline gelen sayfaya, en kısa zamanda geçmişler de birleştirilebilecektir. Geçmişte katkı sağlayan kullanıcıların görülmemesi, takdir edersiniz ki geçmiş sekmesinin amacına uygun değil. Bundan sonra bu konuya dikkat edebilirseniz çok sevinirim ve müteşekkir olurum diye belirtmek istemiştim naçizane. Şablonun geçmişini şimdi birleştiriyorum, benzer sayfaları gördüğünüzde ilgili şablonla işaretleyebilirseniz çok sevinirim. Saygılarımla--Merube 89msj 02:11, 8 Ocak 2012 (UTC)

Elbette efendim, ne demek. Muhakkak hatırlamaya çalışacağım. Çünkü şablonlar üzerinde çok fazla o şekilde oynama yapmıyorum aslında. Sadece bir yanlış anlaşılma nedeniyle gerçekleştirmiştim. Hatta kolay kolay şablon onaylaması yapmıyorum. Kolaylıklar gelsin. i.e. msj 02:14, 8 Ocak 2012 (UTC)
Çok teşekkür ederim, güzel yaklaşımınız ve anlayışlı tavrınız için. Aynı şekilde maddeler veya diğer alan adlarında da geçmişi arkada kalmış maddeler görürseniz onları da geçmiş birleştir diye işaretleyebilirseniz çok müteşekkir olurum. Tekrar çok teşekkür ederim, iyi vikiler--Merube 89msj 02:20, 8 Ocak 2012 (UTC)

Merhabalar, bu maddenin ilk haline bakmadınız sanırım. Bu web sitesini oluşturanları tanımam ve bilmem. Bende yeni keşfettim. Bize kaynak oluşturacak Üniversiteler arası bir topluluk olduğunu gördüğümde ise doğrudan üye oldum. Mükemmel bir içerik sitesi. Hiçbir beklentisi olmayan, eğitim amaçlı makale ve denemelerin yayınlandığı bu web sitesini yayınlanmalıdır. Çünkü Vikipedi'de Ekşi sözlük ve onun klonu İnci Sözlük gibi internet içerikleri bulunmasına rağmen bu web sitesinin olmaması beni üzer. Tüm maddeyi elden geçirdim. Telifli demişsiniz, ancak siz bir de önceki halini görseydiniz ki, alıntı yaptığım web sitesini anlatmak için başka kelimelerin bulunmayışıdır. Tekrar gözden geçirmenizi istirham ediyorum. İyi çalışmalar. i.e. msj 10:53, 8 Ocak 2012 (UTC)

Merhaba. İlk haline bakmadınız derken? Baktım da, siz sanırım silinme gerekçesine bakmadınız. Kayda değer olmayan, hakkında yeterince bağımsız kaynak bulunmayan maddelere yer vermiyoruz.--RapsarEfendim? 11:03, 8 Ocak 2012 (UTC)
Bakınız, bu gibi düşüncelerinizi elbette hoş görüyorum. Ancak sizinle ilgili bir irdeleme yapmanın kişisel sataşma olmayacağını söylemek istiyorum. O da şudur ki..! Sanırım siz herşeyde haklı olduğunuzu düşünüyorsunuz ve geri dönüş yapmayı sevmiyorsunuz :). Ancak bunun gibi bir çok maddeyi size gösterebilirim. Örneğin bu madde ile aynı tarihte açılan yeni madde olan Düğümküme, buna en küçük örnek. İsterseniz dağlar kadar örnekte gösterebilirim. Açık ve net her şey ortadadır ki maddeye taslak şablonunu da ekledim. Müsaadenizle bu maddeye tartışmalı sil eklemek istiyorum. Kolay gelsin.? i.e. msj 11:16, 8 Ocak 2012 (UTC)
Bunun benle ya da falancayla alakası yok. Bakınız politikamız ne der; Genel olarak bir konu, konudan bağımsız, güvenilir ve atfolunabilir bir şekilde kapsanmış, içerik edilmişse kayda değer sayılır. Kapsamın derinliği ve kaynakların kalitesi, kapsamın ve ihtiyaç duyulan kaynak sayısının kayda değerlik yaratıp yaratmadığı belirlenirken dikkate alınmalıdır. Bu site bunları karşılamamaktadır, Google aramasında yalnızca üç (rakamla 3) sonuç vermektedir. Buna rağmen ısrarla madde KD diyorsunuz. "Düğümküme" maddesiyle bu maddenin alakası nedir çözemedim. Dağlar kadar örneği de istiyorum, gösterin lütfen (ne örneği olduğunu anlamadım gerçi).--RapsarEfendim? 11:27, 8 Ocak 2012 (UTC)
Kusura bakmayın, gerçekten vaktim az ve bu tartışmayı daha fazla sürdürmek istemiyorum. Tamam siz haklısınız..! Teşekkür ederim. İyi Vikilemeler.i.e. msj 11:30, 8 Ocak 2012 (UTC)
Hayır, anlayamıyorum. Ben size soru soruyorum ve siz haklısınız diyerek tartışmaktan kaçıyorsunuz. Bir şey diyorsanız arkasında durun. Yok eğer verdiğim cevaplar sizi tatmin ettiyse belirtin.--RapsarEfendim? 11:35, 8 Ocak 2012 (UTC)

Merhaba. Hala Sultan Tekkesi maddesine eklediğiniz KKTC ile ilgili kategorileri çıkardım, zira tekke KKTC'de değil, güneyde. Kategori:KKTC'deki yapılar ve Kategori:KKTC'de bulunan yapılar sayfalarını da silinmesi için işaretledim; çünkü Kategori:Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki yapılar zaten mevcut. Bu gibi konularda biraz daha dikkatli olmanızı rica ediyorum. (Bu arada az önceki yanlışlıktan dolayı özür dilerim) İyi çalışmalar... --seksen 12:47, 8 Ocak 2012 (UTC)

Önemli değil. KKTC hakkındaki kategoriler tam olarak gelişmiş değil, yavaş yavaş gelişiyor işte, ilgilendiğiniz için ben teşekkür ederim. --seksen 12:57, 8 Ocak 2012 (UTC)

Ödül için teşekkür ederim. Futbol hakkında birçok madde olmasına rağmen, diğer sporlar hakkında çok az maddelerimiz var ne yazık ki. Elimden geldiğince alternatif sporlar hakkında da içerik eklemeye/geliştirmeye gayret ediyorum naçizane. Bu çalışmalarımın takdir görmesi de ekstra bir motivasyon sağlıyor elbet. Teşekkürler tekrardan :)--RapsarEfendim? 11:08, 11 Ocak 2012 (UTC)

  • İncelemeelemani merhaba. ATAKA maddesinde revizyonu doğruluk görüldü diye onaylamışsın. Konuyla ilgili bazı taramalar yaptım ve bilginin yanlış (en azından kaynaksız) olduğu gözüküyor. Dolayısıyla geri aldım. Gerçi, ATAKA'dan beklenir böyle bir çıkış, orası ayrı. Kısaca, sana haber vermiş olayım dedim. Sevgiler. --Vitruvian 23:13, 11 Ocak 2012 (UTC)
Teşekkür ederim. Ben bir araştırma yaptım ama detaylı değildi. İyi ki fark etmişsin. Sanırım izlediğin bir sayfaydı. Dikkatli olurum. İyi vikilemeler. i.e.
Peki, dalgınlıklar oluyor ister istemez, sana da iyi çalışmalar dilerim. --Vitruvian 13:16, 12 Ocak 2012 (UTC)

Merhaba. Yıldız için teşekkür ederim. Aslında sorumluluğu bıraktıktan sonra yerime yeni birini sorumlu yapmak benim için bir vicdan borcu niteliğindeydi, o yüzden öyle çok sözü edilecek bir şey değil. Ayrıca, Vikipedi'ye katkıda bulunmamız başlı başına karşılık beklemeden yaptığımız bir iyilik değil mi zaten? İyi çalışmalar... --seksen 15:55, 12 Ocak 2012 (UTC)

Yanıt da vermiyor ki yazdıklarımıza. Her ne olursa olsun bi yönetici olsa sayfayı koruma altına alıp kullanıcıyı engellese bizi bi dertten kurtaracaktı gecenin şu saatinde.--Veritasileti 01:53, 14 Ocak 2012 (UTC)

Merhaba. Onayladığınız 13. Cuma Bölüm 7: Yeni Kan, 13. Cuma 6. Bölüm Jason Yaşıyor, 13. Cuma 8.Bölüm: Jason Manhattanda ve 13. Cuma Son Bölüm maddelerini telif ihlalinden silinmeleri için işaretledim. Lütfen bundan sonra onaylamadan önce telif ihlali olup olmadığını kontrol edin. İyi akşamlar. -- Güzelonlu (mesaj) 23:36, 14 Ocak 2012 (UTC)

Merhabalar, teşekkür ederim diyerek söze başlayayım. Gerçekten fark etmemiştim, bu tür noksanlıklarımı bulanlara sürekli teşekkür ediyorum. Çünkü daha iyi bir kontrolör, devriye ve editör olmamı sağlıyorlar. Ancak mesajınızdaki bundan sonra kelimeleriniz nedeni kalbimin biraz kırıldığını ve bu nedenden dolayı size birkaç şey söylemeyi uygun gördüm. Burada önem verdiğim bir konudan bahsetmekle sanırım iyi yapmış olacağım. Vikipedi'de şu an itibari ile 606.934 madde bulunuyor. Ayrıca bu sayı içerisinde Viki'deki tüm sayfalar, tartışma sayfaları, yönlendirmeler vs. hariç. Bildiğiniz gibi yönlendirmeler de onaydan geçiriliyorlar. Sürüm kontrolü sanırım 2011 yılı Şubat ayında aktifleşti. (Diğer dillerde de konuyu biraz olsun araştırdığımı bilmenizi isterim.) Burada da konu tartışıldığı üzere, sürüm kontrolü ile ilgili sıkıntılar mevcut. Editörlük kavramı yeterli miktarda oturmuş değil. Zaten Vikipedi'nin bu tür konuları zamana yayması nedeniyle de hemen gerçekleşmesi beklenemez. Sıkıntılar oldukça açık bir şekilde gözüküyor. Bu arada Vikipedi'nin ülkemizde ki konumu da gittikçe büyüyor ve gelişiyor. Bu durum azımsanamaz, belirtmeden geçmemek gerekir. Gerçekten epey aktif ve sürüm kontrolünün geçmişini iyi şekilde bildiğini gördüğüm, Rapsar (2 Ocak 2012 08.21'deki mesajını katkılarında bile bulamadım) Vikipedi tartışma:Sürüm kontrolü sayfasındaki mesajında, iş yükünün giderek arttığını, bu nedenle editörlerin daha aktif olması gerektiğini ve bir müddet sonra bu işin faydalı olup olmadığını gözden geçirebileceğimizi belirtiyor ki, ben kendisini emin olun dikkate alıyorum ve anlıyorum. Fakat sürüm kontrolünün aslında en başından bu yana tüm maddelerde onaylı bir şekilde başlaması gerektiği fikrinde hala sadığım. Ayrıca burada yorumun ardından gelen yorumları ve yorumlarımı da okursanız sevinirim. (Yorumlarımı okuduysanız devam edelim.) Yani asıl olarak izah etmem gereken nokta şudur ki, konum olarak tam yerleşmemiş fakat faydası oldukça aşikar olan bir konu üzerinde, (editörlük ve ONAYLAMA) kesin ve net yargılar ile kelimeler kullanmış olmanız sorun olamaz. Önemli olan Vikipedi sürüm kontrolünün tam anlamıyla uygulamaya geçmesi için, maddelerde ki kontrollerin derhal yapılması gerektiğidir. Lütfen sözlerimi karşı argüman olarak algılamayın ve hatalı olduğunuzu düşünmeyin. Yalnızca yanlış kontrol yaptığımı belirtmeniz yeterliydi. Bundan sonrası biraz fazla olmuş gibi geldi bana. Belki sözlerim biraz ağır gelir gibi oldu ama umarım kırılmamışsınızdır. Çünkü ben kesinlikle topluluk adına konuşmuyorum, yalnızca kişisel fikirlerimi belirttim. Saygılar, iyi vikilemeler. i.e. msj 02:17, 15 Ocak 2012 (UTC)

Merhaba. Ben de tam olarak aynı konu için gelmiştim. Şu maddeyi de telifli olduğu halde onaylamışsınız.--RapsarEfendim? 08:54, 16 Ocak 2012 (UTC)