Kullanıcı mesaj:Farnag

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoşgeldiniz Farnag![kaynağı değiştir]

Vikipedi
Vikipe-tan
Vikipe-tan

Herkesin katkıda bulunabildiği özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoşgeldiniz !

Burası, tamamen gönüllü katılımcıların çabalarıyla, 250'den fazla dilde oluşturulmaya çalışılan özgür ansiklopedi Vikipedi'nin Türkçe sürümüdür. Burada, yazar kadrosu gibi kavramlar yoktur; sizin de içinde bulunduğunuz Vikipedi kullanıcıları, yani Vikipedi'den yararlanan herkes, Vikipedi'nin yazarıdır.

Beş temel ilke üzerinde şekillenen bu projeye katkıda bulunmadan önce, Vikipedi'nin politikalarının özetlerini okumanızı öneririz. Ayrıca Vikipedi'nin işleyişi ve içeriğiyle ilgili bilgileri yardım bölümünden alabilirsiniz. Vikipedi hakkındaki sorularınızı Danışma Masası'na iletebilirsiniz.

Küçük bir hatırlatma: Ansiklopedi maddeleri hariç olmak üzere, tartışma ve kullanıcı mesaj sayfalarındaki yazılarınıza, (~~~~) işaretlerini koyarak ya da yandaki yeşil el işaretinin gösterdiği değiştirme panelinin sol üst onuncu sekmesini tıklayarak imza atmayı ihmal etmeyiniz.

Unutmayın; burası, okuyucuların katkısıyla gelişen özgür ansiklopedi Vikipedi ve siz de buranın bir yazarısınız. Vikipedi'ye katkıda bulunmaktan lütfen çekinmeyin. İyi Vikilemeler... --Muratsahinileti 20:59, 5 Kasım 2008 (UTC)


Deutsch: Sprechen Sie kein Türkisch? Klicken Sie hier.
English: Don't speak Turkish? Click here.
español: ¿No hablas turco? Cliquea aquí.
français: Vous ne parlez pas turc ? Cliquez ici.
русский: Не говорите по-турецки? Нажмите сюда.
中文: 你不会说土耳其语吗?点击这里
Andere Sprachen   Other languages   Otros idiomas   Autres langues   Другие языки   其他語言


Lütfen telif hakkı sahibinin izni ve onayı olmaksızın Vikipedi'ye telif hakkı saklı içerik eklemeyiniz!
Daha fazla bilgi için Vikipedi:Telif hakkı ile ilgili SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarına bakabilirsiniz. Telif hakkı ihlalleri kabul edilemez ve ısrarla ihlal edenler engellenirler. --inc.еle. vposta 16:11, 15 Ağustos 2012 (UTC)

"Osetya" maddesi[kaynağı değiştir]

Katkıları geri almaktaki gerekçenizi anlamadım. Maddenin içeriğini zenginleştirdiğini düşünüyordum bu katkıların. Farnag (mesaj) 07:51, 16 Ağustos 2012 (UTC)

  • Merhaba, Vikipedi'nin özgür felsefesi ve Telif hakkı politikası gereği; telif hakkı bulunan içeriği buraya ekleyemiyoruz. Osetya maddesine eklemiş olduğunuz içerik bu telif durumu kısmen belirsiz yerden kopyalanmış. Bu nedenle de değişikliğinizi geriye aldım.İyi çalışmalar.--inc.еle. vposta 09:31, 16 Ağustos 2012 (UTC)
Çok teşekkürler uyarınız için. Gerçi gösterdiğiniz Alan Vakfı bağlantısını açamadım; ancak alıntı yaptığım yer, 1998 tarihli Nart dergisiydi. Nart dergisi de, Kafkas Dernekleri Federasyonu'na bağlı bir süreli yayın. Federasyonun sitesinde derginin eski sayıları yayınlanıyor. Ve sitede bir "copyright" ifadesi var: "Her Hakkı Saklıdır. Yayımlanan Tüm Dokümanlar Kaynak Gösterilmek sureti ile iktibas edilebilir."
Site, kendi ifadesiyle, kaynak göstermek suretiyle alıntı yapılmaya izin verdiği için bir beis görmemiştim. Yazının tamamını kullanmayıp, sadece açtığım başlıklarla ilgili kısımlardan, sadeleştirerek alıntılar yaptım ve küçük değişikliklerle dili maddenin genel yapısına uyarladım. Sonunda kaynak göstererek yazar adını, ve yazıyı aldığım siteyi belirttim. Bunun bir sorun olmayacağını düşünmüştüm. Yapacak bir şey yok mu bu durumda? Farnag (mesaj) 09:48, 16 Ağustos 2012 (UTC)
Ben sadeleştirilmiş alıntılar göremedim. Zaten sıkıntı tamamen kopyala yapıştır yapmış olmanızda. Referans olarak kaynak gösterebilirsiniz elbette veya dipnot ya da bu bağlantıya dış bağlantılar bölümünde bir link. Fakat maddenin tamamını kopyalayıp yapıştırmamanız gerekiyor. Okuduktan sonra anladığınızı yazmanız ( Sayı bazlı veya fiziksel bir kural gibi bir şey değilse tabi) Vikipedi için oldukça yeterlidir. Kolay gelsin.--inc.еle. vposta 16:10, 16 Ağustos 2012 (UTC)
Alıntılar sadeleştirilmişti. Yazıdan kullandığım 4 paragrafta, 704 kelime (5160 karakter) bulunurken, ben açtığım başlığa aktarırken bunun 504 kelimesini (3682 karakter) kullandım. Ancak mesajınızdan sonra biraz araştırınca, Vikipedi'nin gerçekten, yazardan kendi cümlelerini kurmasını beklediğini gördüm. Burada, bu konuyla ilgili politikayı özetlemişler. Dolayısıyla benim yaptığım sadeleştirmeler yeterli olmamalı. Makalenin ilgili kısmını daha da özetleyip, kişisel ifademle yeniden yazarsam sanırım uygun olacaktır. Uyarınız için tekrar teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Farnag (mesaj) 12:46, 17 Ağustos 2012 (UTC)