Kullanıcı:ANADOLU/MesajArşivi2012

Vikipedi, özgür ansiklopedi

==

Mutlutopuz 21:05, 30 Ocak 2012 (UTC) ==

Mutlutopuz 21:07, 30 Ocak 2012 (UTC)

Güzelonlu (mesaj) 10:57, 2 Şubat 2012 (UTC)

Güzelonlu (mesaj) 10:57, 2 Şubat 2012 (UTC)

Güzelonlu (mesaj) 10:57, 2 Şubat 2012 (UTC)

Merhaba. Yukarıdaki üç dosya da telif hakkı olan kitaplara ait olduğundan lisanslamalarında da bir sıkıntı var. Bu lisanları da düzeltebilir misiniz? İyi günler. -- Güzelonlu (mesaj) 10:57, 2 Şubat 2012 (UTC)

  • Merhaba. Resimleri silme yetkim yok ama lisanlama bilgisi hatalı olduğu için işaretleyeceğim. Bir hizmetli sonrasında silecektir. Bilginize, iyi günler. -- Güzelonlu (mesaj) 07:32, 12 Şubat 2012 (UTC)

Deve[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba, şuna bir bakabilir misiniz, resim değişikliğini az önce geriye aldığınız madde. Böyle olunca maddenin içinde epey boşluk kalıyor. Bunu düzeltmek amacıyla yapmıştım o değişikliği, ama doğru yaptığımdan emin değilim.Bu imzasız yazı Azadagaoglu (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba. Normalde resimlerde çerçeve olması gerekiyor. Bende bir sorun gözükmüyor ayrıca. Sizde varsa bir sorun fazla ve gereksiz olan bir resmi (sonuncusu mesela) kaldırabilirsiniz.--RapsarEfendim? 13:05, 15 Nisan 2012 (UTC)
Zamanınızı alıyorum. Resimlerde sorun gözükmüyor, ama makale içinde ÜREME bölümüyle YAŞAM ŞEKLİ VE BESLENMESİ bölümü arasında koca bir boşluk var benim bilgisayarda. Azadagaoglu (mesaj) 13:10, 15 Nisan 2012 (UTC)
Estağfurullah. Bende öyle bir sorun yok dediğim gibi. İnternet tarayıcılarının, kullanılan çözünürlüklerin veya monitör boyutlarının farklılık göstermesinden kaynaklanıyordur muhtemelen. Ancak dediğim gibi olması gereken şey çerçeveli ve bilgilendirici bir altyazıya sahip olmasıdır.--RapsarEfendim? 13:13, 15 Nisan 2012 (UTC)

Juhan Liiv[değiştir | kaynağı değiştir]

İyi akşamlar, Açtığınız Juhan Liiv maddesinde bu adamın Azericeden çevirileri olduğunu yazmışsınız, dikkatimi çekti. Aynı kişiye ait Azerice viki maddesinde kendisinin Vazeh'ten 2 şiir çevirdiği yazılı. Muhtemelen buradan aldınız. Fakat Vazeh pek çok Avrupa diline çevrilmiş ve bir dönem epey ünlü olmuş bir Azeri şairdir. Emin olmamakla beraber, diyeceğim şu ki, Liiv'in şiirleri doğrudan Azericeden çevirmiş olma ihtimali çok düşük. Oysa "Azericeden çevirileri var" denince, adamın Azerice bildiği ve bu dilden çeviri yaptığı anlaşılmakta. İyi çalışmalar, Azadagaoglu (mesaj) 22:40, 4 Mayıs 2012 (UTC)

Merhabalar Sevgili Azadagaoglu,

Evet, bence de Azericeden çevrilmesi olasılığı oldukça az :) Ama yapıtın hangi dilden çevrildiğini bilmiyoruz, onun için orijini esas almak lazım diye düşünmüştüm. İfadeyi biraz değiştirdim. Anımsatmanız için teşekkürler...--Çalıştayileti 07:05, 7 Mayıs 2012 (UTC)

Sultan Abdülhamid[değiştir | kaynağı değiştir]

Şuradaki değişikliğimi geri almışsınız, umarım mısraların (özellikle 1. mısraın) anlamını da biliyorsunuzdur. :) Azadagaoglu (mesaj) 18:49, 24 Mayıs 2012 (UTC)

"Yâd" anlamını biliyorum. Değişiklik özeti girseydiniz emin olun daha dikkatli olurdum. esc2003 (mesaj) 20:50, 24 Mayıs 2012 (UTC)
Haklısınız, üşengeçlik yaptım. :) Azadagaoglu (mesaj) 21:01, 24 Mayıs 2012 (UTC)

Kutlarım[değiştir | kaynağı değiştir]

VikiProje Siyaset'e Davet Edildiniz ![değiştir | kaynağı değiştir]

VikiProje Siyaset davetiyesi
İyi günler...
Siyaset ile ilgili maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı, geliştirmeyi ve düzenlemeyi hedefleyen Siyaset VikiProjesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Detaylı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz.

~--~ AtakanCanileti 10:32, 15 Haziran 2012 (UTC)

Gizli Danışman[değiştir | kaynağı değiştir]

Şuradaki değişikliğinizle ilgili olarak söylemek isterim ki "Gizli Danışman" askeri değil, sivil bir rütbedir. Azadagaoglu (mesaj) 09:40, 15 Haziran 2012 (UTC)

Ben o değişikliği Kategori:Rütbeler kategorisi, Kategori:Askeri rütbeler kategorisine taşındığı için yaptım. --BilalOkms[o.O] 09:42, 15 Haziran 2012 (UTC)
Anladım, sorun orada demek. Biri ilgilenir de düzeltirse iyi olur ama. Nihayetinde "Gizli Danışman" askeri rütbe değil çünkü. Azadagaoglu (mesaj) 10:14, 15 Haziran 2012 (UTC)

VikiProje Siyaset[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba Azadagoğlu.Üye olmak isterseniz İstediğiniz vakit buyrun... ~--~ AtakanCanileti 15:05, 15 Haziran 2012 (UTC)

VikiProje Siyaset[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba ANADOLU/MesajArşivi2012!VikiProje Siyaset'e katıldığınız için teşekkürler.Ancak ne yazıkki çalışma düzeni belirsiz.Yani Çalışma Odası. Çalışma Odası'nı bir düzene sokmak gerek.Nasıl bir durum düşünüyorsunuz? Maddeler nasıl sınıflanmalı? Çalışmalar nasıl yapılmalı? Çalışma Odası nasıl işler?...Sizin fikrinizi almak istedim.Çalışma Odası'nın işleyişi ve düzeni hakkında yorum yapmak için buraya bakınız.

Bu Arada: VikiProje Siyaset'in bir üyesisiniz.Alttaki şablonu kullanmanızı öneririm.Teşekkürler, iyi çalışmalar...

Bu kullanıcı VikiProje Siyaset'in bir üyesidir.


AtakanCanileti 09:05, 18 Haziran 2012 (UTC)

Yuri Nikulin[değiştir | kaynağı değiştir]

Selam Azadagaoglu.

Yuri Nikulin maddesini açıp çalışma var şablonu eklemişsiniz ancak madde taslak kriterlerini sağlamıyor. O nedenle sil şablonu koyuyorum. Bu durumla tekrar karşılaşmamanız için açtığınız maddelere taslak kriterlerini sağlayacak şekilde maddeyi anlatan cümleler eklemenizi öneririm. Bu mesajı gördüğüzde maddenin silinmiş olabileceğini ve maddeyi tekrar açmak isteyebileceğinizi düşünerek madde içeriğini de mesaja ekliyorum. İyi çalışmalar. --Emyilmesaj 05:49, 17 Haziran 2012 (UTC)

[[:Dosya:Могила Никулина.JPG|thumb|right|240px|Yuri Nikulin'in Moskova'da Novodeviçye Mezarlığı'ndaki mezarı]]

Yuri Nikulin anısına posta pulu, Rusya, 2011

Oluşturduğunuz sayfa hızlı silinmeye aday![değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba Azadagaoglu,

Oluşturmuş olduğunuz Yuri Nikulin adlı sayfa, Vikipedi'nin hızlı silme kriterlerinden m1 uyarınca silinmeye aday gösterilmiştir.

Sayfanın silinmeye neden aday gösterildiği ile ilgili daha fazla bilgi almak için, ilgili kriterde verilen açıklamaları okumanız önerilir.

Bu uyarıyı gördüğünüzde sayfa silinmiş olabilir. Eğer sayfanızı bulamıyorsanız silme kayıtlarını kontrol edebilir ve sayfayı silen hizmetli ile irtibata geçebilirsiniz.

Emyilmesaj 05:49, 17 Haziran 2012 (UTC)


IBP Proje sorumluları[değiştir | kaynağı değiştir]

IBP'nin yürütülmesi işini desteklemeye ve güçlendirmeye adayım. Şuraya ilgi gösterebilir misiniz? Desteğinizi bekliyorum. Sargon (mesaj) 08:38, 18 Haziran 2012 (UTC)

VP:KSY[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba Azadagaoglu,

Şuradaki yorumların ne yazık ki VP:KSY politikasının ihlali niteliğinde. Politikayı okumanı ve bundan sonraki yorumlarında burada gözetilen hususlar konusunda dikkatli olmanı rica ediyorum.

Vito Genovese 19:38, 23 Haziran 2012 (UTC)


Sanıyorum ki, politikayı okuman halinde demek istediğim netleşecektir.

Vito Genovese 19:48, 23 Haziran 2012 (UTC)


Peki şöyle yapalım:

Bu politikanın özü şudur: "Kişiler üzerine değil, içerik üzerine yorum yapın." Bu öz bağlamında bağlantısını verdiğim yorum da buradaki mesajlar da politika açısından sorun teşkil ediyor.

Bu nedenle kişi üzerine yorumdan kaçınmanı rica ediyorum son kez. Devamı halinde VP:EP engellenme ihtimalin olduğunu da belirtiyorum.

Vito Genovese 19:57, 23 Haziran 2012 (UTC)


Karşındaki kişi yorumun kişi ile ilgili olduğunu anlamıyorsa, ikna etmek için açıklayabilirsin.

Engellemeyi denemem ise söz konusu değil. Tartışma içinde olunan kişinin engellenmesi de başka bir politikanın ihlali zira.

Vito Genovese 20:08, 23 Haziran 2012 (UTC)

Haydi iş birliğine![değiştir | kaynağı değiştir]

İş birliği projesi çağrısı!
İş birliği projesi çağrısı!


Wikipediye kolektif katkı
İş birliği projesine katılın!

Bu haftanın konusu:Kaynakları eksik maddelerin kaynaklandırılması


İş birliği projesini büyütmeyi hedefliyoruz. Yeni İBP ile kullanıcılar daha kolay bir şekilde katkıda bulunabilecek, kazanan Vikipedi olacak!

İBP yeni kullanıcılar için en iyi tecrübe kazanma yerlerinden biridir. Çekinmeyin, bir taraftan kolektif çalışma sayesinde tecrübenizi artırıp diğer taraftan wikipedinin gelişmesine katkıda bulunun!

Haydi, 25.06.2012 günü başlayacak projeye katılarak hemen siz de birlikte başarma heyecanına ortak olun!  

 


Bundan sonraki haftalar için mesaj almak istemiyorsanız lütfen bu sayfada bildirin.

Sargon (mesaj) 05:47, 25 Haziran 2012 (UTC)

Şeyyad Hamza[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba, verdiğiniz link maddenin tamamen copy/paste yapılmış olduğunu gösteriyor. Telif hakkı ihlali söz konusu yani. Bu yüzden maddeyi daha eski bir versiyonuna çevirip sizin kaynak linkinizi ekledim. sevgilerle Sargon (mesaj) 06:59, 26 Haziran 2012 (UTC)

Vandalizm[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba, Ahmetkutluhan61 adlı kişi galiba bilinçli, ısrarlı ve sinsi bir şekilde vandalizm yapıyor. Katkıları şuradadır. Azadagaoglu (mesaj) 18:43, 3 Temmuz 2012 (UTC)

  • Merhaba, bendeniz yardımcı olamıyorum. Sanırım hizmetli Vito şu anda aktif. Şuradan ona yazarsanız ilgilenecektir. İyi çalışmalar...Vikiçizer (mesaj) 19:22, 3 Temmuz 2012 (UTC)

Merhaba Azad,

Kasıtlı olarak doğru olmayan bilgilerle madde oluşturma ve telif ihlali niteliğinde içerik ekleme örneklerine rastladım ve şimdilik bir telif uyarısı gönderdim. Bundan sonrası için de takipte olmaya çalışacağım.

Sevgiler

Vito Genovese 20:07, 3 Temmuz 2012 (UTC)

Selam![değiştir | kaynağı değiştir]

Çalışma Odası hakkında tartışma vardır. Birkaç fikir var. Üye olduğun için sende fikrini söyle ~--~ Cano58ileti 18:33, 5 Temmuz 2012 (UTC)

Oylama sizi bekliyor[değiştir | kaynağı değiştir]

VikiProje Siyaset Oylama
İyi günler...
Siyaset Projesi'nde önemli bir oylama vardır. Oylarınızı belirlemek için TIKLAYIN .Cano58 (mesaj) 11:23, 12 Temmuz 2012 (UTC)

?[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba, şunun gibi resimleri siz mi çektiniz? Kaynağı tam olarak nedir?--Berm@nyaİleti 14:42, 14 Temmuz 2012 (UTC)

Merhaba, Ben çektim dersem, inandırıcı olamam sanıyorum. Bunları çeşitli kitaplardan kopyaladım. Maddeyi haftanın işbirliği projesine yetiştirebilmek için teker teker kaynak göstermedim. Fakat kaynakları ve resim açıklamalarını ekleyeceğim. Umarım resimler daha önce silinmez. Azadagaoglu (mesaj) 15:33, 14 Temmuz 2012 (UTC)
Anlıyorum. 7 gün içinde resimlerin kaynak kısmına, resmi aldığınız kitabın bilgilerini ve hangi sayfadan aldığınızı eklemeniz, bir de lisans bilgisi eklemeniz gerekiyor. 7 gün sonra lisans - kaynak eksik olan dosyalar siliniyor ne yazık ki. Kolay gelsin. --Berm@nyaİleti 17:27, 14 Temmuz 2012 (UTC)

Ramazan Bayramınız kutlu olsun![değiştir | kaynağı değiştir]

  Ramazan Bayramınız Kutlu Olsun!


Sevgili vikipedist arkadaşım,

Ramazan Bayramını kutlarım.

İyi vikilemeler, sevgiler... ~--~ Cano58ileti 08:41, 4 Mayıs 2012 (UTC)

Ramazan'da Vikipedi'de olamayacağım. Şimdiden bayramını kutlarım!

+[değiştir | kaynağı değiştir]

?[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba, İçinde tek doğru ve anaşılır bir cümlenin geçmediği Daniel Pacheco maddesini nasıl onayladığınızı merak ettim doğrusu. Azadagaoglu (mesaj) 20:41, 17 Temmuz 2012 (UTC)

Gerçi futbol bilgim anlamaya da yetmiyor, fakat İngilizce sayfasından çevrildiği için maddedeki cümlelerin kuruluş şekli oldukça problemli. Maddenin bilgilerinde pek sorun yok, sil etiketi koymak yerine ilgilenmeni tavsiye ederim, şayet ilgi alanınsa. Bana ise ders olsun, futbol ile ilgili maddelerden uzak duracağım :) Dikkatine sağlık. --Vitruvian 21:53, 17 Temmuz 2012 (UTC)
Benim takıldığım nokta da bilgilerin doğruluğu değil zaten, cümleler. Bir tek doğru cümle bile yok. Memnuniyetle ilgilenirdim, fakat sorun şu ki aynı kişi bir sürü böyle madde açmış. Yani diğer vikilerdeki maddeleri bilgisayara çevirtip çevirtip yeni maddeler olarak Türkçe vikiye eklemiş. Bu durumda maddeleri koruyarak düzeltmeye çalışmak, ya da düzeltilmesini önermek, şahsı ve benzer kişileri yanlış yönde teşvik etmek olacaktır diye düşünüyorum. Üstelik, bunları kim düzeltecek? Maddeleri ingilizce ya da diğer vikilerden yeni baştan doğru düzgün bir şekilde çevirmek, bunlarla uğraşmaktan çok daha kolaydır. Yıllardır çevirmenlik yaptığım için bu iki iş arasındaki farkın ne kadar büyük olduğunu iyi bilirim. Kısası, böyle eylemlerin teşvik edilmemesi adına, benzer maddelerin silinmesi doğru olur diye düşünüyorum. Bilmem siz ne dersiniz.Azadagaoglu (mesaj) 10:03, 18 Temmuz 2012 (UTC)
Maddenin olduğu gibi, herhangi bir düzeltme yapılmadan Google Translate vasıtasıyla oluşturulmuş olduğunu düzenlerken özet kısmında yazıp maddeyi en azından silinmemesi için kısaltarak taslak şeklinde bıraktım, eğer ilgilenenler olursa zaten gerekeni yaparlar. Şimdiki hali şöyle. Benim hiç anladığım konular değil yanlış olsun istemem, fakat diğer maddelere de zaman bulunca ben de bir el atarım, istersen diğerlerine böyle kısaltmalar uygulayıp maddeleri kazandırabilirsin. Bir de sizli/bizli yerine sen dersen çok sevinirim. Siz/biz gibi ifadeler garip geliyor bana. :) Kolaylıklar diliyorum. --Vitruvian 12:59, 18 Temmuz 2012 (UTC)

Türkolog-Doğubilimci[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba, şu değişikliğinizin, Türkologla Doğubilimcinin aynı kişi olmaması cihetiyle yanlış olduğunu düşünüyorum. Kategoriyi ben açmıştım ve Türkoloji'nin uzmanlık alanım olduğunu da ekleyerek, yaptığınız değişikliğini nedenini öğrenebilir miyim? Saygılarımla, Azadagaoglu (mesaj) 09:51, 20 Temmuz 2012 (UTC)

Türkler doğu medeniyetindendir yanlış olduğu zannetmiyorum. "Milletlerine göre Türkologlar" kategorisinin yanında yine "Türkologlar" kategorisi tutmak gereksiz. esc2003 (mesaj) 09:55, 20 Temmuz 2012 (UTC)
İşin aslı şu ki Türkoloji Doğubilimi'nin bir alanı. Yani Doğubilimi içinde daha dar bir alan. Her Türkolog aynı zamanda Doğubilimcidir, ama her Doğubilimci Türkolog olmayabilir. İlgili kategorideki kişiler özellikle Türkologlardı ve tüm dünyada Türkolog olarak ünlenmişlerdir. "Milletlerine göre Türkologlar" kategorisi ise "Türkologlar" kategorisinin bir alt bölümüydü. Örneğin "Yönetmenler" ve "Milletlerine göre yönetmenler" kategorilerinde olduğu gibi. Azadagaoglu (mesaj) 10:08, 20 Temmuz 2012 (UTC)
Hassasiyetiniz için teşekkür ederim. Azadagaoglu (mesaj) 16:56, 20 Temmuz 2012 (UTC)
Başlangıçta bir yanlış anlaşılma oldu sanırım. Anlattıklarınız benim anlattığımla örtüşüyor, aynı şeyler. Diğer kategorilere de bu anlattığımız düzeni getirdim. Bazı yeni kategoriler açmam gerekti ve diğer Viki dillere bağlantıları eklemek gerekiyordu. Yaptığım bundan ibaret, memnun edebildiysem ne mutlu bana :) esc2003 (mesaj) 17:32, 20 Temmuz 2012 (UTC)

Hande Yener[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba Azad,

Bu tür bir durumda çok da kesin olarak tüm kullanıcıların ilgili sanatçı ve/veya yapım şirketi tarafından görevlendirildiğini söylemek mümkün değil kanımca. Zira bir sanatçının hayran sitesinde toplu bir çalışma da başlatılmış olabilir. Orada organize olunmuş ya da oradan tanışan arkadaşlar böyle bir çalışmaya kalkışmış da olabilir. İşler kurallara uygun olarak yapıldığında (yani zaten kişi ansiklopedik olduğu için) çok sorun olacağını sanmıyorum.

Kurallara uygun olarak hareket eden 100 tane Tarkan hayranı gelip tüm ilgili maddelerini seçkin yapana kadar rahat etmese, Vikipedi kazanır, fena da olmaz hani :)

Ancak aynı kişinin birden fazla hesap alması ve tartışmalarda üstünlük sağlaması durumları sakıncalıdır. O yüzden dilersen bir mesaj at da sor durumu "Siz tanışıyor musunuz?" gibi bir biçimde.

Sevgiler

Vito Genovese 08:10, 24 Temmuz 2012 (UTC)

Merhaba. Bizler aynı kullanıcılar değil, aynı fan clube mensup insanlarız. Şüpheleriniz yersizdir. Hiç kimse tarafından tutulmadık, sadece bir sohbet esnasında ben kendilerine vikipedi'de sanatçı maddelerini geliştirdiğimi söyledim ve onlarda yardım edebileceklerini söylediler. Sayın Azadagaoglu, Wikipedi'yi bir çöplük yapma gibi bir girişimimiz yok. Sadece öne çıkan şarkılara ait sayfalar oluşturuldu ve bu sayfalar albüm sayfalarında kullanılmak için oluşturuldu. Bunun bir örneği de Lady Gaga'ya ait şablonda bulunmaktadır. Sanatçının reklam falan yaptırdığı yok, katkılarımda da sadece Hande Yener yok. Reklamda yaptığım yok fakat reklam içerikli bir bölüm gördüyseniz lütfen bana bildirmekten çekinmeyin ki onları kaldırayım. İyi çalışmalar.Seyitahmetmrk (mesaj) 08:14, 24 Temmuz 2012 (UTC)

evet[değiştir | kaynağı değiştir]

Dediğin gibi olmuş evet uyarın için sağol. Milesbroke (mesaj) 16:23, 26 Temmuz 2012 (UTC)

Merhaba[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Merhaba :) Katkılarınızı beğenerek onaylıyorum :) Ufak bir ricam olacak. Çok önemli değil ancak "200px" yazmak yerine "200pik" yazar mısınız? Türkçe olsun hani... ;) Teşekkürler! :) امپريان-ileti 00:38, 3 Ağustos 2012 (UTC)

Merhaba. Seve seve. Bu arada Vito'ya benimle ilgili attığınız mesajı gördüm, teşekkür ederim. Belki çoğu kişi gibi ben de Vikipedi'ye "vandalizm" yapmakla başlamıştım. Ama gitgide mesele başka bir boyut kazandı. Tekrar teşekkürler. Azadagaoglu (mesaj) 09:17, 3 Ağustos 2012 (UTC)

  • Rice ederim :) Maksat iş yükünü azaltmak. Sizi de ileride editör olarak görürüz inşallah :) İlk başlarda ben de vandalizm yapardım merak etmeyin :) Anneler biz bebekken "neden altına yaptın?" demiş mi? :) امپريان-ileti 12:40, 3 Ağustos 2012 (UTC)

Merhaba Azadagaoglu. Babam Zakir Memmedov hakkında mekale hazırladığınız için size teşekkür edirem.--Orxan Zakir (mesaj) 14:50, 5 Ağustos 2012 (UTC)

Tebrikler![değiştir | kaynağı değiştir]


İBP adaylığı[değiştir | kaynağı değiştir]

Şuradaki İBP adaylığında oy kullanmıştınız. Siz oy kullandıktan bir hafta sonra, adaylığın konusu değiştirildi. Oyunuzu tekrar gözden geçirirseniz iyi olur. İyi çalışmalar. -- Supermæn (mesaj) 19:23, 10 Ağustos 2012 (UTC)

Merhaba[değiştir | kaynağı değiştir]

Tekrar merhaba. Şu konuya açıklık getirmek istiyorum. Yener, bizi parayla tutmadı ve reklam gibi bir amacım yok. Ben kendisinin fanıyım ve değişiklikleri onun için yapıyorum. Fan club konusunda kesinlikle saçmalıyorsunuz. Fan clublerin eş-dosttan oluşturulduğu nerede görülmüş ? Ya siz konu hakkında bilgi sahibi değilsiniz yada ben yanlış anladım. HYFC, yılların en güçlü fanclubüydü. Fakat son birkaç yılda zayıfladı. "Hayranlık" nedeniyle böyle bir işe giriştim. Reklam olsun diye eklediğim bir yer asla yok. Fakat reklam olduğunu gördüğünüz bir yeri lütfen bana bildirin. Biraz ansiklopedik dilden uzak oldu farkındayım fakat yeniden düzenleyeceğim. Kaynak sıkıntısı olmadığı için o kısımlara kaynak girilmedi. Sizin olaya fazla önyargılı baktığınızı düşünüyorum. Lütfen bir daha Yener tarafından tutulduğumuz konusunda ısrarcı olmayın, çünkü bu beni rahatsız ediyor, teşekkürler. Seyitahmetmrk (mesaj) 13:34, 11 Ağustos 2012 (UTC)

VP:İÜYYKÜD[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba. Şu mesajınızda çoğunlukla kişiler üzerine yorum yaptığınızı gördüm. Maddelerin tartışma sayfaları onları geliştirmek için vardır ve burada doğrudan bu amaca hizmet etmeyen yorumların yapılmaması gerekir. Ayrıca Vikipedinin hangi sayfasında olursa olsun, kişilere yönelik yorum yapılmamalı, konulara odaklanılmalıdır. Hatta bu konuda bir Vikipedi resmi politikası da mevcuttur. Bunca farklı kullanıcının yan yana çalışmasını sağlayan, biraz da onun gibi ya da bunun gibi politikalardır. Lütfen kurallara uymaya özen gösteriniz ve kişilere değil, konuya odaklanınız. Hassasiyet göstereceğiniz sanıyorum. Şimdiden teşekkürler. --yabancım 17:59, 11 Ağustos 2012 (UTC)

Azadagaoglu[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba Azad,

Ben teşekkür ederim son değişikliklerde kuş uçurtmadığın için :)

Kayda değerliği tartışmaya açık, zira o konuda net bir yönergemiz yok. Belki SAS'a çıkarabiliriz tartışma adına. Gerçi çok da tartışma olmuyor ama, bir umut benimkisi.

Vito Genovese 18:35, 11 Ağustos 2012 (UTC)


Sâmânizade/Summanizade[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhabalar:

Gönderdiğiniz 11 Ağustos 2012 tarihli mesajda benim Osmanlı şeyhülislamları listesi'ndeki "Summanizade Ömer Hulusi Efendi" adı ile yazdığım madde hakkında yazdıklarınız için çok çok teşekkürler. Hazırladığım bu maddenin içinde hatalar olduğunu özürlerimi sunarak kabul ediyorum. İlk araştırmalarımdan sonra topladığım kaynak bilgi notlarını hatalı kullanmışım. Bundan sonra madde isimlerini tekrar tekrar kontrol etmem ve kaynak not dosyalarımı daha dikkatli kullanmam gerekiyor! Tekrar özürlerimi sunarım... Hatamı yaşıma bağlamak istemekteydim ama sonunda hatalarımin yaşta değil başta olduğunu kabul etmekteyim!!!!

Gönderdiğiniz çok nazik mesaj dolayısıyla notlar dosyama ve notlarımın orijinal referans kaynaklarıma baktım ve hatam (söylediğiniz gibi) ortaya çıktı. İsmi birkaç maddede değiştirdim ve ana kaynağımı "Sicill-i Osmani"'den alarak maddenin içeriğini de değiştirdim. Ne yazık ki İngiltere'de oturduğum için Tahsin Özcan'ın DİA referansını bulamıyorum. Bunun maddede bazı eksiklikler doğurabileceğini düşünmekte olduğum için yine "taslak" yaftasını değiştirmedim.

Hatalarımı keşke siz düzeltseydiniz ve bunu işaret ettiğiniz maddenin "geçmişi gör" kısmında kalırdı. Ama yine de gayet nazik olarak hatalarıma işaret ettiğiniz için çok teşekürler. Saygılarımla. 12:59, 12 Ağustos 2012 (UTC)

çalışma[değiştir | kaynağı değiştir]

merhaba, Grigori Skovoroda maddesindeki çalışma yarım kalmış. etiketleri temizlerken dikkatimi çekti. bir iki cümle giriş yaparsanız silinmekten kurtulacaktır. kolay gelsin. --kibele 13:08, 16 Ağustos 2012 (UTC)

soru[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba, bir konuda yardımınıza ihtiyacım var. 1923 yılına ait bir dergide Atatürk'ün ve Latife Hanım'ın Adana Türk Ocağı'nı ziyaretleri sırasında hatıra defterine yazdıkları notların resmi var. (Gayet güzel ve okunaklı; eski harfli.) Bunları dergiden kopyalayarak jpeg formatında Viki'ye yüklesem telif sorunu olur mu? Resimlerden birini Türk Ocakları, diğerini Latife Uşşaki maddelerinde kullanmak istiyorum. Azadagaoglu (mesaj) 21:41, 16 Ağustos 2012 (UTC)

sorun olmaz sanırım, ama lisans konularında yabancı, homonihilis gibi deneyimli vikipedistlere ulaşırsanız size yardımcı olacaklardır. kolay gelsin. --kibele 21:47, 16 Ağustos 2012 (UTC)
  • Merhaba. Söz konusu not görüntülerin telif hakları, yüksek olasılıkla dergiyi çıkartan gerçek ya da tüzel kişilere aittir. Dergide bununla ilgili bir ibare var mı acaba? Sonuç olarak tahminin bu görüntülerin Fikir ve Sanat Eserleri Kanununun 27. maddesi gereği kamu malı haline geldiğidir. Bu durumda resimleri {{Alenileşmiş eser}} ile etiketleyip kullanmak mümkün olacaktır. Hızlıca bir araştırma yaptım, umarım gözden kaçırdığım bir şey olmamıştır. Siz dergideki ibareyle ilgili yanıt verebilirseniz sevinirim. İyi çalışmalar. --yabancım 14:28, 17 Ağustos 2012 (UTC)
  • Dergilerde telife ilişkin ibareler künyede oluyor genellikle. Ancak sorumlu müdürün telif haklarıan sahip olması pek olası değil. Derginin sahibinin kim olduğu önem taşır bu noktada. Teknik anlamda bir eser sayılmasa da, dergide basılmış olduğu için görüntüler sıkıntı yaratabilirdi. Ancak gözden kaçırdığım bir şey yoksa, o sorunun da basımının üzerinden 70 yıl geçmesiyle ortadan kalktığını varsayabiliriz. Bu bilgiler ışığında bence yüklemenizde sakınca yok. Biraz daha araştırma yapacağım. Bu arada yeni bir bilgiye rastlarsam size de iletirim. Kolay gelsin. --yabancım 10:01, 18 Ağustos 2012 (UTC)
  • Evet, telif sorunu yoksa iyi olacak. Teşekkürler, size de iyi bayramlar dilerim. --yabancım 11:17, 18 Ağustos 2012 (UTC)

GAPPELLA[değiştir | kaynağı değiştir]

Teşekkürler Azad, engellendi.

Vito Genovese 17:11, 17 Ağustos 2012 (UTC)

Uygunsuz KA[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba. Superyetkin engellemiş, teşekkürler. --yabancım 10:10, 21 Ağustos 2012 (UTC)

Uygunsuz kullanıcı adı[değiştir | kaynağı değiştir]

Engellendi, teşekkürler. --Superyetkinileti 13:23, 22 Ağustos 2012 (UTC)

Keyfi ve nezaket dışı bir uygulama değil mi?[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba, lütfen şuna bir göz atarak gereğinin yapılması için girişimde bulunabilir misiniz? Azadagaoglu (mesaj) 19:27, 22 Ağustos 2012 (UTC)

  • Üstünü çizmeyi geri aldım, teşekkürler. -— heddagabler 19:57, 22 Ağustos 2012 (UTC)

Rica[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba, şurada görüş bildirebilir misiniz? esc2003 (mesaj) 18:22, 23 Ağustos 2012 (UTC)

Merhaba, karaladım birşeyler. Azadagaoglu (mesaj) 19:14, 23 Ağustos 2012 (UTC)
Zaman ayırdığınız için çok teşekkürler. İyi çalışmalar. esc2003 (mesaj) 19:16, 23 Ağustos 2012 (UTC)

Bajerli (Murat KARAHAN-Mazrup Maddesi)[değiştir | kaynağı değiştir]

Merahaba,Mazrup maddesi tam olarak kaydadeğerlik kriterlerini karşılamıyor gibi geldi demekle neyi kast ediyorsunuz.?Yazım hataları olabilir,veya içerik olarak eksik veya eklemem gereken şeyler olabilir,bunları bana bildirirseniz sevinirim.Maddenin silinmesi için tam olarak var olan nedeni anlamış değilim.Saçma sapan ve düzensiz gerçeklik ifşa etmeyen bir çok maddeye izin varilmiştir.! Mazrup Maddesinde eksiklik veya düzensizlik var ise bildirin düzeltelim.Aksi takdirde ("kaydadeğerlik kriterlerini karşılamıyor gibi geldi") demeniz kafamda soru işaretleri oluşturmaktadır. elbette ansiklopedik bir bilgi oluşturma niyetindeyim ama var olan bir sistemin kayda değer değil diye tabir etmenizi gerçeklik dışı olarak bulmaktayım. Murat KARAHAN (mesaj) 13:22, 24 Ağustos 2012 (UTC)

Tolga (film)[değiştir | kaynağı değiştir]

Evet, gördüm. Bir mesaj attım buna benzer bir değişiklik için zaten.

Bu arada senden ricam, kişiler hakkında yorumdan kaçınman. Denk gelmişsindir eminim ki bunun yarattığı nice soruna. İçerikten konuşalım, işlemden konuşalım ama kişiden konuşmayalım.

Sevgiler

Vito Genovese 14:04, 24 Ağustos 2012 (UTC)

Mazrup[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba, Mazrup işi kullanıcı sayfamda ve daha önce bir işbirliği projesi çerçevesinde açtığım maddede vandalizm yapmaya vardırdı. İlgileneceğinizi umuyorum. Azadagaoglu (mesaj) 13:29, 24 Ağustos 2012 (UTC)

vito ilgilenmiş konuyla. kolay gelsin. --kibele 08:37, 25 Ağustos 2012 (UTC)

Tartışma:Mazrup[değiştir | kaynağı değiştir]

Sayın Azad Bey niyetim herheangi bir şekilde vandalizim veya teorik bir saldırı değil.Burada Söz Konusu olan eğer ansiklopedik bilgi dışında ve gereksiz olduğunu düşündüğünüz maddeleri ifşa ediyorsa elbetteki müsadenizle inceleyip bu konularda fikir beyan etmem gerekir.Çok uzun zamandan beri wikipedia kullanıcısı olarak az da olsa wiki nin ana taslaklarını ve yönetim şeklini öğrenmiş bulumaktayım.Kitlesel ve herhangi bir şekilde ticari işler arz etmeyecek her türlü teorik bilgi Ansiklpedik bilgidir. Vandalizim yapmam için ne gibi bir sebep olabilirki.? bajerli (bajerli) 16:41, 24 Ağustos 2012 (UTC) (Not: Kullanıcı:Bajerli tarafından size hitaben yazılan bu mesaj Tartışma:Mazrup sayfasından buraya aktarılmıştır. — Pınar (mesaj) 09:53, 25 Ağustos 2012 (UTC))

Tartışma[değiştir | kaynağı değiştir]

Tartışma köy çeşmesine taşındı. İyi vikiler. --Superyetkinileti 08:07, 26 Ağustos 2012 (UTC)

Zafer Bayramınız kutlu olsun![değiştir | kaynağı değiştir]

  Zafer Bayramınız Kutlu Olsun!


Sevgili vikipedist arkadaş,

Zafer Bayramını kutlarım!

Daha nice bayramlar görmek dileğiyle, ~--~ Cano58ileti 08:41, 27 Ağustos 2012 (UTC)

Alp Eren Khamis ve Devriyelik[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba Azad,

Madde silindi ve uyarı mesajı gönderildi.

Devriye başvurularını ise (reddetmiyorsam) en az 2 gün açık tutmaya gayret ediyorum görüşler için. Muhtemelen yarın kapatırım, başka müdahale eden olmamışsa.

Sevgiler

Vito Genovese 21:28, 27 Ağustos 2012 (UTC)

Bizans İmparatorluğu'ndaki Yahudilerin tarihi[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba, açmış olduğunuz maddenin adının "Bizans İmparatorluğu'nda Yahudiler" ya da "Bizans İmparatorluğu'ndaki Yahudiler" şeklinde düzeltilmesi gerekmiyor mu sizce de? Şimdiki haliyle bir ansiklopedisi maddesi adı gibi değil, herhangi bir maddenin bir bölümünün adı gibi durmaktadır. Zaten madde Bizans İmparatorluğu'ndaki Yahudiler hakkında değil mi? Azadagaoglu (mesaj) 20:58, 27 Ağustos 2012 (UTC)

Selam Azadagaoglu, oncelikle ilgin icin tesekurler. Aslinda degindigin noktanin cevabi ne evet ne hayir... biraz gri boglede kaliyor. Nasil aciklayabilirim bilmiyorum ama bir ornek vererek deniyim. İran Yahudileri ve İran'daki Yahudilerin tarihi iki farkli maddedir. Ilki daha cok topluluk uzerine yogunlasirken ikincisi daha cok cografi bolgedeki tarihi anlatmaktadır. Yani biri dunyadaki genel Iran Yahudilerini digeri ise Iran ulkesi sinirlari icindeki Yahudi gecmisini anlatmaktadir. Illa ki iki madde arasinda bircok benzerlik bulunabilir ama maddeye olan yaklasım farkli. Ayrıca, Türkiye'de Yahudilik sayfasinin altındaki ilk uc sablona bakarsan butun baglantılar o ulkedeki Yahudilerin tarihiyle ilgilidir ve maddelerin adı "X'deki Yahudilerin tarihi" diye gecmektedir. Umarim aciklayabilmisimdir. Saygilar. -- Iggydarsamesaj 21:28, 27 Ağustos 2012 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![değiştir | kaynağı değiştir]

Ekip Çalışması Yıldızı
Almanya'nın birleşmesi maddesindeki kırmızılıkların giderilmesi konulu İBP'ye katılımınız için teşekkür ederim. Katkılarınızın devamını bekliyorum. Sargonileti 08:22, 28 Ağustos 2012 (UTC)

Devriyelik ve telif hakları[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba Azad,

Devriyeydin zaten sen; son derece iyi bir devriye hem de. Geriye bana iki tane düğmeye tıklamak kaldı. Ben teşekkür ederim çalışmaların için. Haziran sonunda yaptığımız konuşmadan bugünlere gelmiş olmamız da mutluluk verici.

Dosyalar için belirli özgür lisansları tek başına kabul ediyor ve dosyalara yer veriyoruz ama metinler konusunda çok daha katı kurallar var. Bir metni kullanabilmemiz için hem GÖBL hem de Creative Commons BY veya BY-SA ile lisanslanmış olması gerekiyor. Biri de yetmiyor yani.

Bir sitede telif hakkı durumu ile ilgili hiçbir şey görmüyorsan, bu bizim için "Telif hakları saklıdır" ile eşdeğer sayılıyor. Yani bir arama moturu aramasında karşına çıkıyorsa daha eski tarihli bir metin, %99,999 ihtimal silinmesi gerekiyordur :)

Şimdi siliyorum VP:HS#G9'dan. Dikkatin için çok teşekkürler.

Vito Genovese 16:12, 28 Ağustos 2012 (UTC)

??[değiştir | kaynağı değiştir]

http://tr.wikipedia.org/wiki/Kur%27an%C4%B1_Kerim_ve_%C3%9C%C3%A7l%C3%BC_birlik

Evet Müslüman olabilirsin bende müslümanım fakat neden işaretliyosun ki , Sadece VikiTR'de sayfa Çoğalsın ve halkımız bilgilensin amaç bu vandalizm değil .

İyi akşamlar (İyi vikiler)

Not
  • Bu Kurana bir ihanet değil ! Sayfayı okursan anlayacaksın sadece bazı bilgisiz Müslümanların yanlışlarını düzeltiyor.

Good Wikky :)

merhaba[değiştir | kaynağı değiştir]

merhaba
beni devriye yaparmısın lütfen bir şans verin Haluk (mesaj) 19:53, 30 Ağustos 2012 (UTC)

Tamamdır. --Sadrettin (mesaj) 16:03, 31 Ağustos 2012 (UTC)

Uygunsuz KA[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba. Hesaplardan ilki engellendi. İkincisi için ise benzer kullanımların varlığından ötürü net bir şey söyleyemeyeceğim. Bu kararı diğer hizmetli arkadaşlara bırakalım. --Superyetkinileti 16:31, 31 Ağustos 2012 (UTC)

Haydi bu ayın işbirliğine![değiştir | kaynağı değiştir]

VikiProje Siyaset Ayın işbirliği
İyi günler...
VikiProje Siyaset bünyesinde bu ayın iş birliği belirlenmiştir.

Daha fazla bilgi ve katılım için için TIKLAYIN Cano58 (mesaj) 08:04, 1 Eylül 2012 (UTC)

Uygunsuz KA[değiştir | kaynağı değiştir]

Engellendi, teşekkürler. --Superyetkinileti 17:15, 1 Eylül 2012 (UTC)

Tebrikler![değiştir | kaynağı değiştir]



Uygunsuz KA[değiştir | kaynağı değiştir]

Engellendi, teşekkürler. --Superyetkinileti 10:36, 5 Eylül 2012 (UTC)

Haydi tartışmaya katılın![değiştir | kaynağı değiştir]

VikiProje Siyaset Tartışma
İyi günler...
VikiProje Siyaset içerisinde önemli bir tartışma başlamıştır. Lütfen fikrinizi ve düşüncelerinizi söyleyiniz..

Daha fazla bilgi ve katılım için için TIKLAYIN Cano58 (mesaj) 11:42, 5 Eylül 2012 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![değiştir | kaynağı değiştir]

Ekip Çalışması Yıldızı
36 hafta İş Birliği Projesi olan İntervikisiz maddelere interviki (dil bağlantısı) eklenmesi ile ilgili işbirliğine katılımınız için teşekkürler. Bu hafta Nobel Ödülü sahipleri listesini seçkin liste yapmaya çalışacağız. Katılımınızın devamını umuyorum. Sargonileti 07:39, 10 Eylül 2012 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![değiştir | kaynağı değiştir]

Özel Yıldız
Ermeni soykırımı yalanına inanmayarak Müslüman-Türk kimliğinizin gereğini yerine getirdiğiniz, benim aktif bir şekilde mücadele ettiğim Ermeni safsatalarına karşı çıktığınız ve yaptığım düzeltmeyi onayladığınız için teşekkür ederim... Kalpkocak (mesaj) 21:55, 10 Eylül 2012 (UTC)

Uygunsuz KA[değiştir | kaynağı değiştir]

Engellendi, teşekkürler. --Superyetkinileti 12:48, 11 Eylül 2012 (UTC)

Andre Geim[değiştir | kaynağı değiştir]

SElam dostum gördüm ve farkettim ama tamamen boş bir madde diye sil etiketi koydum. beş on dakikaya kadar sayfayı hazırlarım. Kusura bakma hacı :D--Tadiranscopus (mesaj) 19:24, 11 Eylül 2012 (UTC)

Değişiklik çakışmaları ve çoklu hesap[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba Azad,

Öncelikle değişiklik çakışması konusunda ufak bir bilgi vereyim. Çakışma yaşandığı zaman, sana bunu bildiren pencerede üstte gördüğün metin güncel metin. Lakin bir de sayfanın en altında senin yapmaya çalıştığın değişikliğin metni yer alıyor. Yani çalışmaların boşa gitmiyor. Çakışma yaşadığında üzülmene gerek yok. Hemen sayfanın altına inip kendi sürümünü kopyalayabilirsin.

Erdem'in alternatif hesabı olabilir o diğer hesap. Bir tartışmada üstünlük sağlama, oy verme ya da engel atlatma gibi durumlar söz konusu olmadığı müddetçe, birden fazla hesap kullanma konusunda sıkıntı yok. Bu bahsettiğim durumlar da geçerli değil gördüğüm kadarıyla zaten.

Hani öyle bir durum yok ama, varsayalım bir değişiklik savaşına girdiniz. İkiniz de birbirinizi geri alıyorsunuz ve diyelim ki Erdem iki farklı hesap kullandı bunun için. İşte o zaman uygunsuz bir kullanım olur ve tek hesapla yapmış gibi bir işlem görür 3 geri dönüş ihlali gibi durumlarda.

Sen yap düzenlemeni. Çakışırsan da al sayfanın en altından sana ait olan sürümü. Kaybolmaz kolay kolay bir şey :)

Sevgiler

Vito Genovese 20:14, 11 Eylül 2012 (UTC)

imza[değiştir | kaynağı değiştir]

Azadagaoglu (mesaj) 09:49, 16 Eylül 2012 (UTC) Azadagaoglu (mesaj) 09:50, 16 Eylül 2012 (UTC)

telif, emek :([değiştir | kaynağı değiştir]

selam, Ülgür GÖKHAN maddesi telifli olduğu için silindi. yeni maddelerde telif araştırması yapmadan verdiğiniz emekler ne yazık ki böyle uçup gidebiliyor. önce telifebakalım, sonra etiketleyelim, üzerinde çalışalım. kolay gelsin. --kibele 09:31, 20 Eylül 2012 (UTC)

Telif[değiştir | kaynağı değiştir]

Ben de tam size bu konuda mesaj yazmak üzereydim ki önce bana gelen mesaja bakayım dedim ve mesajınızı gördüm. Fazla emek vermemiştim, yani o sorun değil de, gösterdiğiniz sayfayı gördüm ben. Yani telifli mi diye taramıştım onaylamadan. Fakat aynen almamış dikkat ederseniz, cümleleri değiştirmiş az da olsa. O nedenle onayladımdı. Yani emeğin boşa gitmesinden ziyade, hata yapmama üzülürüm. AZADagaOgLU 09:35, 20 Eylül 2012 (UTC)

küçük değişiklikler telif sorununu ortadan kaldırmıyor. hata demeyelim, telif biraz çetrefilli bir konu. teşekkürler, kolay gelsin. --kibele 09:40, 20 Eylül 2012 (UTC)

Kullanıcı adı[değiştir | kaynağı değiştir]

Engellendi, teşekkürler. --Superyetkinileti 19:42, 23 Eylül 2012 (UTC)

Tebrikler![değiştir | kaynağı değiştir]



Merhaba[değiştir | kaynağı değiştir]

E-postanızı kontrol edebilir misiniz? esc2003 (mesaj) 17:06, 26 Eylül 2012 (UTC)

Hergün birkaç kez kontrol ederim normalde. Yazdığınız gün gördümdü. Fakat bir yanıt vermedim. Ne diyeydim, haklısınız. O nedenle yazmadım yani. Azadagaoglu (mesaj) 17:21, 26 Eylül 2012 (UTC)

Tamam, teşekkürler. esc2003 (mesaj) 17:24, 26 Eylül 2012 (UTC)

vandal[değiştir | kaynağı değiştir]

Engellendi. Bildirim için teşekkürler. --Superyetkinileti 19:21, 29 Eylül 2012 (UTC)

Tebrikler![değiştir | kaynağı değiştir]



Haydi iş birliğine![değiştir | kaynağı değiştir]

İş birliği projesi çağrısı!
İş birliği projesi çağrısı!


Vikipedi'nin yardımlaşma projesi
iş birliği projesine katılın!

Bu haftanın konusu Yeni şehir maddeleri açmak


Hemen, şimdi projeye katılın! Pojede kullanıcılar daha kolay bir şekilde katkıda bulunabilecek, kazanan Vikipedi olacak!  

  Ayrıca özel önerilerinizle yeni iş birliği konuları aday gösterin veya mevcut adaylıkları sonuca bağlayın.


Bundan sonraki haftalar için mesaj almak istemiyorsanız lütfen bu sayfada bildirin.

Sargonileti 06:42, 3 Ekim 2012 (UTC)

Gerekçeniz[değiştir | kaynağı değiştir]

Burada belirttiğiniz durum kişinin yaşı dolayısıyla mı? Bir açıklama yaparsanız çok iyi olur. İyi günler esc2003 (mesaj) 08:27, 12 Ekim 2012 (UTC)


  • Merhabalar, madem burada böyle bir yazışma vaki olmuş, o zaman mesajınıza da buradan cevap vereyim. Yorumumun gayet açık olduğunu sanıyorum. Kurallarda buna ilişkin birşey olmayabilir, ama kimse beni 11 yaşında bir hizmetliye sahip olan ansiklopedinin ciddiyeti konusunda ikna edemez. Ayrıca bu, iddia ettiğiniz gibi "küçümseme" de değildir. 11 yaşındaki bir kişinin 11 yaşında olduğunu söylemek neden bir küçümseme olsun ki? (Yoksa "terörist" ve "terör örgütü" tartışmalarında olduğu gibi, "Kişi size göre 11 yaşında olabilir, ama başkalarına göre 11 yaşında değildir" denerek, bunun da göreceli olduğu mu iddia edilecektir?) "Vikipedi özgür ansiklopedidir" diyorsunuz. Gayet tabii. Fakat Vikipedi'nin hep "şöyle", hep "böyle" olduğu vurgulanır nedense; bir ansiklopedi olduğu gözardı edilir genellikle. "Özgürlüğüne" bir diyeceğimiz yok, ama nihayetinde bir "ansiklopedi" mi, değil mi? Evet, kişinin yaşı benim nazarımda önemlidir. "Benim için hiç farketmez" diyenin de samimiyetinden şüphe ederim. Hizmetlilik oylamasına gelince, neden böylesine önemli bir oylama iki oyla kapanıyor, diye de sormak isterim. Bu kadar önemsiyorsanız durumu, keşke olumlu oy kullansaydınız geç olmadan. Fakat isterseniz gerekçemi şu şekilde dallandırıp budaklandırayım: Hizmetli adayının şu an sahip olduğu devriye sıfatıyla onayladığı son sürüme bakalım: Tümüyle telif ihlali olan 4.348 baytlık bir metin kopyala yapıştır yöntemiyle eklenmiştir Azadagaoglu (mesaj) 09:40, 12 Ekim 2012 (UTC)
Evet, bu son söylediğiniz geçerli bir gerekçedir ama bu tür kabul edilmemesi gereken değişiklikleri kullanıcı sık olarak mı kabul ediyor diye size sorulmasına da engel değildir. Ama tekrar edeyim bu geçerli bir gerekçe. Yaş konusuna gelecek olursak yaş ile ciddiyet doğrudan bağlantılı değildir. Diğer bir değişle yaşı küçük olanların hepsi ciddiyetsizdir diye bir esas yoktur. Karşınızdaki kişi üstün zekalı olabilir. Bunları geçtim kişi yaşını belirtmemiş olabilirdi. O zaman yaşı gerekçe göstermek yerine son yorumunuzda belirttiğiniz türden gerekçeleri sunmayı tercih edecektiniz. Bu tür ayrıntıları görmezden gelerek değerlendirme yaparsak ancak o zaman sağlıklı bir karar alınabilir. Benim itirazım bunun yapılmaması ve geçerli bir karar gibi sayılmasınadır. esc2003 (mesaj) 09:52, 12 Ekim 2012 (UTC)
Kişi yaşını belirtmemiş olsa, belki hiç karşı çıkmayacaktım. İtiraf edeyim ki, dört dörtlük bir aday olarak gördüğüm bir kişinin bile yaşının küçük olduğunu son anda öğrenirsem, fikir değiştiririm. Oy kullanmışsam, oyumu da değiştiririm. Ben önyargılarımdan kurtulamamış biri olayım haydi. Fakat eğer önyargılarından kurtulabildiğini iddia eden biri varsa, beri gelsin. (Bu arada ben, kişinin öyragılarından tamamen kurtulabileceğinin mümkünsüzlüğü konusundaki önyargımdan da kurtulamadığımdan, böyle birinin var olduğunu kabul etmem mümkün değil. Yani birilerinin çıkıp da "Ben önyargılarımdan tamamen kurtulmuş biriyim" diyerek beni ikna etmesi mümkün değildir. Ha, insanların böyle bir derdi var mıdır, yok mudur, o ayrı tabii.) Azadagaoglu (mesaj) 10:08, 12 Ekim 2012 (UTC)
Çok açık sözlüsünüz, bu kadar açık sözlü olmayın :) Her söz burada aleyhimize kullanılabiliyor. Bu konuda en azından burada önyargınızdan kurtulabileceğinizi umuyorum. 25 yaş bile kimimize göre olgunluk için yeterli olmuyor, yaşa göre olgunluk biraz göreceli bir kavram. En iyisi buna kafa yormamak ve katkılara, kişinin tarafsızlığına odaklanmak. Sevgiler... esc2003 (mesaj) 10:20, 12 Ekim 2012 (UTC)

Ana sayfamız[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba. Ana sayfanın tasarımı tartışılıyor. Şurada bir tartışma başladı. Orada topluluk görüşlerini belirtiyor. Senin görüşüne de ihtiyacımız var.~--~ Cano58ileti 08:41, 15 Ekim 2012 (UTC)

sevgili Azadagaoglu leylanin evi adli proje asilsizdir benim ilgilenmeme gelince ben sadece kendi hatami düzeltmeye calisiyorum cünkü bende bu projenin ilk dogru oldugunu sandim gercekten bir dizi basliyacagini sandim hatta oyunculari dogru sanip oyuncu ekledim fakat arastirinca öyle olmadigini gördüm fakat projenin asilsiz oldugunu ögrendim arastirinca ve oyuncularin tamamen uydurma oldugunu ögrendim bazi kisiler tarafindan vikipede yanlis bilgiler verilmekte oldugunu gördüm ve size yardim etmek istedim bu yüzden bu sayfanin silinmesini rica ediyorum

bu asagdeki linki kopyaliyip koyuyorum sizde görebilirsiniz

sevgili vikipedi böyle bir dizi yok http://tr.wikipedia.org/wiki/Leyla'n%C4%B1n_Evi_(dizi) linkten görebilirsiniz sizlere yardim edip bu dizinin burdan silinmesini istiyorum böyle bir dizi projesi yok kim bunu eklemis bilmiyorum flickr sayfasinda coluk cocugun actigi gercekle alakasi olmayan bir proje bu böyle bir proje yok iste bakiniz cocuklarin kendi halinde yazdiklari bir proje bu bu asagdaki linkten kontrol ediniz yalan fake birsey bu,kimler yapmis bunu bende bilmiyorum ben sizlere yardim etmek istedim cünkü böyle bir proje yok http://www.flickr.com/photos/77984997@N04/7985895274 Kleberson (mesaj) 22:09, 17 Ekim 2012 (UTC) gelelim sizin beyan ettiginiz nedim saban projesine evet böyle bir proje vardi fakat o bu konuyla alakali degildir o bambaska bir projedir o zülfü livaneli romanidir ve nedim saban onu dizi yapmak istemistir fakat projeden vazgecilmistir zaten Kleberson (mesaj) 22:09, 17 Ekim 2012 (UTC) ama benim belirtmis oldugum zülfü livanelinin leylanin evi degildir bambaska ayni isimle olan yukarida tamamen cocuklarin senaryosunu yazdigidir bu yukarida belirttim linkten zaten anlasilirKleberson (mesaj) 22:09, 17 Ekim 2012 (UTC) bu projenin yanlis bilgi oldugundan dolayi tamamen silinmesini rica ediyorum Kleberson (mesaj) 22:09, 17 Ekim 2012 (UTC)Kleberson (mesaj) 23:51, 17 Ekim 2012 (UTC)

Kurban Bayramınız kutlu olsun![değiştir | kaynağı değiştir]

  Kurban Bayramınız Kutlu Olsun!


Sevgili vikipedist arkadaş,

Senin ve tüm müslüman aleminin Kurban Bayramını kutlarım, bayramınız kutlu olsun!

İyi vikiler, sevgiler, ~--~ Cano58ileti 08:41, 23 Ekim 2012 (UTC)

Asıf Ali Serdari[değiştir | kaynağı değiştir]

"Serdari" kullanımı azımsanmayacak düzeyde olduğundan bu bağlantının yönlendirme olarak kalması olağan. İyi bayramlar. --Superyetkinileti 10:09, 26 Ekim 2012 (UTC)

Cumhuriyet Bayramınız kutlu olsun![değiştir | kaynağı değiştir]

  Cumhuriyet Bayramınız Kutlu Olsun!


Sevgili vikipedist arkadaş,

Cumhuriyet Bayramını kutlar, seni Ata'nın emanetine sahip çıkmaya çağırırım!

Daha nice bayramlar görmek dileğiyle, ~--~ Cano58ileti 08:41, 28 Ekim 2012 (UTC)

Tebrikler![değiştir | kaynağı değiştir]

uygunsuz KA[değiştir | kaynağı değiştir]

Evet, ancak bunu açık bir ihlal olarak değerlendiremeyiz. Kullanıcı adlarının seçim alanını çok daraltmamamız gerekiyor. --Superyetkinileti 13:09, 4 Kasım 2012 (UTC)

Kategori tartışmaları[değiştir | kaynağı değiştir]

Evet, konuyu topluluk gündemine taşıyıp görüş isteğinde bulunabilirsiniz. --Superyetkinileti 13:42, 4 Kasım 2012 (UTC)

Meriç Soylu[değiştir | kaynağı değiştir]

Bahsi geçen kişiyi tanımadığınız belli burada İş Sanat geçip kaydadeğer olurken bu güzide kuruluşun Genel Sanat Yönetmenliği'ni yapmış Meriç ablayı yok sayıp silmeniz sizin kayda değer olmadığınızın göstergesidir; onu tanıyan bilen her insan için Meriç abla her zaman asilliğiyle, güleryüzlü olmasıyla, iyi niyetli samimi sağlam duruşuyla, bilgili ve güzel konuşmasıyla hep hatırlanacak ve unutulmayacaktır. Sizin saçma sapan kayıt kriterleriniz yerin dibine batsın Ağaoğlu'musun, Dayıoğlu'musun nesin kendini sil sen Meriç Soylu kaydadeğerdir... Her zaman... Siz kimi kimden koruma altına alıyorsunuz ne hakla saldırı yok sadece içerik eklenmiş saygıdeğer Meriç ablamız siz engelleyerek onun aziz duruşunu, hatırasını gölegeleyen ve yakışmayan davranış içerisinde olursunuz böyle yaparak bilginize...

sorun[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba, şöyle birşey gördüm ve nasıl davranacığımı bilemedim. Lütfen ilgilenebilir misiniz? Azadagaoglu (mesaj) 10:30, 12 Kasım 2012 (UTC) Bu arada, kullanıcı sayfanızdan anladığım kadarıyla klasik edebiyatla ilgilisiniz ki buna çok memnun oldum. fakat belirtmeden geçemeyeceğim, "rencide"nin imlası hatalı çıkmış. Azadagaoglu (mesaj) 10:34, 12 Kasım 2012 (UTC)

merhaba, kibele belirttiğiniz sorunla ilgilenmiş, imlâ hatasını düzelttiğiniz için de teşekkürler. --Mskyrider ileti 11:23, 12 Kasım 2012 (UTC)

Merhaba, Neopol girdisinin neden silineceği hususunu net olarak algılayamadım. Girdide, nette grubun kullandığı tanım aşağı yukarı aynen yazıyor. Eğer mevzu buysa, zaten halihazırda çeşitli sayfalardaki tanımı da kendimin kaleme aldığını belirtmek isterim. İngilizcesi için en: Neopol kodunu denedim ancak sanırım beceremedim. O yüzden ayrıca bi ingilizce sayfa daha oluşturdum. Belki de onu yapmamalıydım. Bilginize.

Selam. Öncelikle sitenin kullanımı çok kaotik olduğundan derdimi burada anlatacağım. (bir hızlı sil etiketini kaldıramadım mesela) Neopol ile ilgili çok hızlı gelişmeler olduğundan bir kısmını da yazamamıştım zaten. İlk singleları arpej yapım etiketiyle çıktı ki 15 single'lık bir anlaşma bu. Ttnet, turkcell, avea, vodafone'un müzik platformlarında ve orjinalindir'de şarkı mevcut. Yaptıkları remiksin yer aldığı plak HMV gibi büyük bir mağazalar zincirinin Kuzey Amerika kolunda ve Archambault'ta (Kanada)raflardaki yerini aldı. Buraya kadar sanırım Neopol "asgarî bir tanınmışlık gereksinimi"ni karşılıyor ve "bilinmeye veya farkına varılmaya değer". Ayrıca ilk Türkçe progressive house şarkısını yapmış olmaları da dikkate değer bir mevzu. Tekrar tüm detayları ile yazmak istiyorum aslında ama hala uygunsuzsa sanırım bir süre sonra zaten kendiliğinden uygun bir başlık haline gelecektir. Teşekkürler. «««»»»

Destek[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba ANADOLU/MesajArşivi2012 , kardeş projelerimiz olan Vikikitap ve Vikihaber ilgisizlikten dolayı güncelliğini ve dinamikliğini kaybetmektedir. Bu projelerin yeni ve gönüllü kullanıcılara ihtiyacı var.

Bu projelere de destek vermeniz dileğiyle..

---Aguzer#Cx|14|Kasım|2012|14:08|

madde kontrolleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhabalar. Şuradaki gibimadde kontrolünde kategorisi olmayan sayfayı kontrol edip "kategorisiz" etiketi koymaman yanlış. Umarım bu hatalardan daha çok yapmamışsındır. Kolay gelsin --вяí¢αи76ileti 23:27, 29 Kasım 2012 (UTC)

Baktım da...[değiştir | kaynağı değiştir]

Mesaj sayfanızda güzel konuşmalarımız da varmış. esc2003 (mesaj) 21:48, 7 Aralık 2012 (UTC)

200,000 maddemiz kutlu olsun![değiştir | kaynağı değiştir]

  200,000 maddemiz Kutlu Olsun!


Sevgili vikipedist arkadaş,

Vikipedi'nin 200,000 maddeye ulaşması bayramınız kutlu olsun! Bu sayının artması ve daha nice yüzbinler görmemiz dileğiyle

İyi vikiler, sevgiler! --- Cano58mesaj at |9 Aralık 2012, 12:13 (UTC)|


Lütfen kişisel yorum yapmayınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba. Bu gibi yorumların bildiğiniz gibi tartışmaya olumlu bir katkısı olmuyor. Herkes buraya gönüllü olatak katkıda bulunuyor, dolayısıyla onları buradan soğutabilecek ve tartışmayı sonuçlandırmaya yaramayacak bu tarz ifadelerden kaçınmak gerekiyor. Bu nedenle lütfen katılımcı üzerine değil, içerik üzerine yorum yapınız. Hassasiyet göstereceğinizi sanıyorum. İyi çalışmalar. --yabancım 15:01, 9 Aralık 2012 (UTC)

Yeni Yılınız kutlu olsun![değiştir | kaynağı değiştir]

  Yeni Yılınız Kutlu Olsun!


Sevgili vikipedist arkadaş,

Yeni Yılını kutlar, tüm vikipedistler ve Vikipedimiz çin mutlu yıllar dilerim...

İyi vikiler, sevgiler, --- Cano58mesaj at |30 Aralık 2012, 14:34 (UTC)|