Kürtler listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Kürtler listesi, belli kategorilerde hazırlanmış, Türkçe Vikipedi'de maddesi yazılan Kürtleri içermektedir.

Şair ve yazarlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Bilim insanları[değiştir | kaynağı değiştir]

Müzisyenler[değiştir | kaynağı değiştir]

Ana madde: Kürt Müziği

Dini kişilikler[değiştir | kaynağı değiştir]

Politikacılar ve liderler[değiştir | kaynağı değiştir]

Yönetmenler ve oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

Sporcular[değiştir | kaynağı değiştir]

Diğer[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ ^ http://encyclopedia2.thefreedictionary.com/Abdullah+Goran
  2. ^ ^ http://www.rojava.net/index.2044.mamoste.hejar.htm
  3. ^ http://www.kurdishacademy.org/?q=node/81
  4. ^ ^ "Kürtçe’nin devlet kanalıyla imtihanı". Radikal. Erişim tarihi: 3 Mart 2009.
  5. ^ a b "Arşivlenmiş kopya". 25 Şubat 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Aralık 2015. 
  6. ^ "Arşivlenmiş kopya". 22 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Aralık 2015. 
  7. ^ "Arşivlenmiş kopya". 18 Temmuz 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Aralık 2015. 
  8. ^ Galip, Özlem Belçim (2014). "Re-visioning "Kurdistan" and "Diaspora" in Kurdish novelistic discourse in Sweden" (PDF). Nordic Journal of Migration Research 4 (2): 82–90.
  9. ^ "Arşivlenmiş kopya". 22 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Aralık 2015. 
  10. ^ "Arşivlenmiş kopya". 22 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Aralık 2015. 
  11. ^ "Arşivlenmiş kopya". 10 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Aralık 2015. 
  12. ^ "Arşivlenmiş kopya". 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Aralık 2015. 
  13. ^ "Arşivlenmiş kopya". 8 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Aralık 2015. 
  14. ^ "Arşivlenmiş kopya". 17 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Aralık 2015. 
  15. ^ "Arşivlenmiş kopya". 8 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Aralık 2015. 
  16. ^ "Arşivlenmiş kopya". 22 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Aralık 2015. 
  17. ^ The Kurds did face actual punishment. Kurdish nationalist Musa Anter in his memoirs., Hugh Poulton, Top Hat, Grey Wolf, and Crescent: Turkish Nationalism and the Turkish Republic, Hurst, 1997, s. 122.
  18. ^ "Arşivlenmiş kopya". 22 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Aralık 2015. 
  19. ^ "Arşivlenmiş kopya". 14 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Aralık 2015. 
  20. ^ "Arşivlenmiş kopya". 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Aralık 2015. 
  21. ^ "Arşivlenmiş kopya". 22 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Aralık 2015. 
  22. ^ "Tolerance for the tolerant," Signandsight.com, August 9, 2005. Article originally appeared in German in Perlentaucher, September 2, 2005. Retrieved January 29, 2010
  23. ^ a b "Arşivlenmiş kopya". 4 Mayıs 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Aralık 2015. 
  24. ^ "RAHA Poetry, Sherko Bekes, Kurdistan, Iraq". Rahapen.org. 1 September 2003. Retrieved 2013-08-05.
  25. ^ "Arşivlenmiş kopya". 2 Şubat 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Şubat 2008. 
  26. ^ Wafaei in The history of the Kurdish Literature, pp. 347-379, By: Dr. Marouf Khaznadar, Aras
  27. ^ "Arşivlenmiş kopya". 22 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Aralık 2015. 
  28. ^ "Arşivlenmiş kopya". 17 Kasım 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Aralık 2015. 
  29. ^ Hakan Özoglu, Kurdish Notables and the Ottoman State: Evolving Identities, Competing Loyalties, and Shifting Boundaries, SUNY Press, 2004, ISBN 0791485560, s. 101.
  30. ^ The Kurds: A Concise Handbook, p. 45, at Google Books
  31. ^ Dursun Gümüşoğlu: Tâcü’l Arifîn es-Seyyid Ebu’l Vefâ Menâkıbnâmesi - Yaşamı ve Tasavvufi Görüşleri, Can Yayınları, 2006, s. 38.
  32. ^ 1-http://www.ehlisunnetbuyukleri.com/Islam-Alimleri-Ansiklopedisi/Detay/IBN-I-SALAH/2442
  33. ^ Abdüsselam Uygur. "Kanun-i Şehinşâhî" Tercümelerinde Rastlanan Bazı Çeviri Hataları ve Bunların Tashihi. Türkiyat Araştırmaları Dergisi. Tam metin
  34. ^ "Arşivlenmiş kopya". 17 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Aralık 2015. 
  35. ^ ^ http://www.kabalci.com.tr/mele-mahmude-bazidi-w143186.html
  36. ^ "Arşivlenmiş kopya". 26 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2020. 
  37. ^ Ian S. Markham; Suendam Birinci; Suendam Birinci Pirim (2011). An Introduction to Said Nursi: Life, Thought and Writings. Ashgate Publishing, Ltd, p 194.ISBN 978-1-4094-0770-6.
  38. ^ ^ http://www.ithacapress.co.uk/creator/ibn-al-salah-al-shahrazuri
  39. ^ "Arşivlenmiş kopya". 22 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Aralık 2015. 
  40. ^ Jaimey Fisher, Barbara Mennel, Spatial Turns: Space, Place, and Mobility in German Literary and Visual Culture, Rodopi, 2010, ISBN 978-90-420-3001-5, p. 357.
  41. ^ "Arşivlenmiş kopya". 8 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Aralık 2015. 
  42. ^ "Arşivlenmiş kopya". 22 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Aralık 2015. 
  43. ^ "Arşivlenmiş kopya". 1 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Aralık 2015. 
  44. ^ "Arşivlenmiş kopya". 10 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Aralık 2015. 
  45. ^ "Arşivlenmiş kopya". 20 Aralık 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Aralık 2015. 
  46. ^ "Arşivlenmiş kopya". 22 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Aralık 2015. 
  47. ^ "Arşivlenmiş kopya". 22 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Aralık 2015. 
  48. ^ "Arşivlenmiş kopya". 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Aralık 2015. 
  49. ^ http://www.zara.ru, "Zara[ölü/kırık bağlantı] (Zarif) Pashaevna Mgoyan", Last.fm, 13-12-2015
  50. ^ ^ http://yenisafak.com.tr/yazarlar/MufitYuksel/islam-tarihinde-kurt-ulemasi-ve-gunumuze-bakis/31192
  51. ^ ^ Nejat Birdoğan, Anadolu ve Balkanlarda Alevi yerleşmesi: Ocaklar, Dedeler, Soyağaçları, Alev Yayınları, 1992, s. 143.
  52. ^ Sadık Albayrak, Meşrutiyetten Cumhuriyete Meşihat Şeriat Tarikat Kavgası, Mizan Yayınevi, 1994, sayfa 323. 
  53. ^ Minorsky Vladimir, The Turks, Iran and the Caucasus in the Middle Ages. Preface by J.A. Boyle. Variorum Reprints, London 1978; page 517-51
  54. ^ ^ www.bhutto.org "An Iranian Kurd by origin tracing her ancestry to the legendary Islamic hero, statesman and a great soldier Salahuddin Ayubi..."
  55. ^ "Arşivlenmiş kopya". 25 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Aralık 2015. 
  56. ^ "Arşivlenmiş kopya". 22 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Aralık 2015. 
  57. ^ "Arşivlenmiş kopya". 25 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Aralık 2015. 
  58. ^ "Arşivlenmiş kopya". 24 Şubat 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Aralık 2015.