Galatasaray yabancı futbolcuları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Galatasaray'da oynamış ve oynayan yabancı futbolcular listesi, Galatasaray futbol takımında forma giymiş tüm yabancı futbolcuların bulunduğu bir listedir.

Futbolcular[değiştir | kaynağı değiştir]

Fernando Muslera, 352 maçla Galatasaray formasıyla Süper Lig'de en çok forma giyen yabancı oyuncudur.
Gheorghe Hagi, 59 golle Galatasaray formasıyla Süper Lig'de en çok gol atan yabancı oyuncudur.

Aşağıdaki liste oyuncuların oynadıkları sezonları ve yalnızca Süper Lig'de oynadıkları maç sayıları ile attıkları golleri içermektedir. Diğer kupalar ve turnuvalarda oynanan maçlar istatistiklere dahil edilmemiştir.

# Adı Ülke Pozisyon Yıllar Maç Gol
1 Vladimir Nikolovski  Yugoslavya FV 1966-1968 4 8
2 Tatomir Radunović  Yugoslavya KL 1967-1968 5 0
3 Ahmet Celović1  Yugoslavya OS 1968-1970 11 3
4 Ljubomir Milić  Yugoslavya OS 1971-1972 0 0
5 Boško Kajganić  Yugoslavya KL 1977-1978 6 0
6 Jusuf Hatunić  Yugoslavya DF 1978-1979 4 0
7 Ešref Jašarević  Yugoslavya FV 1978-1979 23 9
8 Resad Kunovać  Yugoslavya DF 1978-1979 0 0
9 Tarik Hodžić  Yugoslavya FV 1981-1984 66 28
10 Mirsad Sejdić  Yugoslavya OS 1982-1984 52 24
11 Feriz Celovic  Yugoslavya FV 1984-1985 0 0
12 Rüdiger Abramczik  Almanya FV 1984-1985 30 9
13 Zoran Simović  Yugoslavya KL 1984-1990 188 1
14 Cevat Prekazi  Yugoslavya OS 1985-1991 185 40
15 Mirsad Kovačević1  Yugoslavya FV 1986-1989 87 28
16 Naser Sadeghi1  İran DF 1987-1988 1 0
17 Didier Six1  Fransa FV 1987-1988 22 2
18 Zijad Svrakic  Yugoslavya FV 1989 3 0
19 Ulrich Watson  Surinam OS 1990 0 0
20 Iosif Rotariu  Romanya OS 1990-1992 28 4
21 Roman Kosecki  Polonya FV 1990-1992 38 19
22 Marek Godlowski  Polonya DF 1991 0 0
23 Frank Berghuis  Hollanda FV 1991 0 0
24 Torsten Gütschow  Almanya FV 1992-1993 15 10
25 Dominic Iorfa  Nijerya FV 1992-1993 8 0
26 Elvir Bolić  Bosna-Hersek FV 1992 8 2
27 Falko Götz  Almanya DF 1992-1994 51 16
28 Reinhard Stumpf  Almanya DF 1992-1994 44 2
29 Roger Ljung  İsveç DF 1993-1994 15 2
30 Kubilay Türkyılmaz   İsviçre FV 1993-1995 43 16
31 Gintaras Staučė  Litvanya KL 1994-1995 27 0
32 Norman Mapeza  Zimbabve DF 1994-1995 26 2
33 Stevica Kuzmanovski  Yugoslavya DF 1994-1995 7 0
34 Barry Venison  İngiltere DF 1995 8 0
35 Mike Marsh  İngiltere OS 1995 3 0
36 Brad Friedel  ABD KL 1995-1996 30 0
37 Dean Saunders  Galler FV 1995-1996 24 15
38 Ulrich van Gobbel  Hollanda DF 1995-1996 25 2
39 Adrian Knup   İsviçre FV 1996 9 1
40 Pierre Esser1  Almanya KL 1996-1997 1 0
41 Adrian Ilie  Romanya FV 1996-1997 30 12
42 Gheorghe Hagi  Romanya OS 1996-2001 132 59
43 Gheorghe Popescu  Romanya DF 1997-2001 111 5
44 Iulian Filipescu  Romanya DF 1997-1999 59 5
45 Ion Ionuţ Luţu  Romanya OS 1998 3 0
46 Milan Pecelj  Bosna-Hersek OS 1998-1999 0 0
47 Cláudio Taffarel  Brezilya KL 1998-2001 89 0
48 Bruno  Brezilya DF 1999 0 0
49 Capone  Brezilya DF 1999-2002 67 4
50 Márcio  Brezilya FV 1999-2001 28 9
51 Mário Jardel  Brezilya FV 2000-2001 24 22
52 Mbo Mpenza  Belçika FV 2001 0 0
53 Robert Špehar  Hırvatistan FV 2001 1 0
54 Faryd Mondragón  Kolombiya KL 2001-2007 185 0
55 Sébastien Pérez  Fransa OS 2001-2002 18 3
56 Andrés Fleurquin  Uruguay OS 2001-2002 18 2
57 Gustavo Victoria  Kolombiya DF 2001-2002 21 1
58 João Batista1  Brezilya OS 2002-2004 49 2
59 Radu Niculescu  Romanya FV 2002 9 3
60 Pavel Horváth  Çek Cumhuriyeti OS 2002 3 0
61 Jersson González  Kolombiya DF 2002 0 0
62 Klodian Duro  Arnavutluk OS 2002 0 0
63 Mohamed Sarr  Senegal DF 2002-2003 7 1
64 Elvir Baljić1  Bosna-Hersek OS 2002-2004 34 3
65 Felipe  Brezilya OS 2002-2003 14 2
66 Fábio Pinto  Brezilya FV 2002-2003 20 1
67 Christian  Brezilya FV 2002-2003 11 3
68 Haim Revivo  İsrail OS 2002-2003 13 3
69 Sergio Almaguer  Meksika DF 2003 4 0
70 Abel Xavier  Portekiz DF 2003 11 0
71 Ali Lukunku  Kongo DC FV 2003-2004 14 6
72 Richard Kingson1  Gana KL 2003-2005 1 0
73 Frank de Boer  Hollanda DF 2003-2004 15 1
74 César Prates  Brezilya DF 2003-2004 28 3
75 Gabriel Tamaş  Romanya DF 2003-2004 6 0
76 Ovidiu Petre  Romanya OS 2003-2005 27 1
77 Florin Bratu  Romanya FV 2003-2004 25 6
78 Stjepan Tomas  Hırvatistan DF 2004-2007 98 1
79 Rigobert Song  Kamerun DF 2004-2008 118 4
80 Flávio Conceição  Brezilya OS 2004-2005 27 2
81 Hakan Yakın1   İsviçre OS 2004-2005 2 0
82 Alioum Saidou  Kamerun OS 2004-2006 29 0
83 Franck Ribéry  Fransa OS 2005 14 0
84 Saša Ilić  Sırbistan OS 2005-2007 59 22
85 Marek Heinz  Çek Cumhuriyeti OS 2005-2006 18 3
86 Marcelo Carrusca  Arjantin OS 2006-2008 15 1
87 Junichi Inamoto  Japonya OS 2006-2007 25 0
88 Tobias Linderoth  İsveç OS 2007-2010 13 0
89 Ismaël Bouzid  Cezayir DF 2007-2008 10 1
90 Lincoln  Brezilya OS 2007-2009 42 13
91 Shabani Nonda  Kongo DC FV 2007-2010 61 23
92 Ahmed Barusso  Gana OS 2008 2 0
93 Harry Kewell  Avustralya OS 2008-2011 63 22
94 Fernando Meira  Portekiz DF 2008-2009 21 0
95 Morgan De Sanctis  İtalya KL 2008-2009 31 0
96 Milan Baroš  Çek Cumhuriyeti FV 2008-2013 93 48
97 Leo Franco  Arjantin KL 2009-2010 26 0
98 Abdul Kader Keïta  Fildişi Sahili OS 2009-2010 27 5
99 Elano Blumer  Brezilya OS 2009-2010 33 3
100 Lucas Neill  Avustralya DF 2010-2011 39 1
101  Brezilya FV 2010 13 3
102 Giovani dos Santos  Meksika OS 2010 14 0
103 Lorik Cana  Arnavutluk OS 2010-2011 24 1
104 Juan Pablo Pino  Kolombiya OS 2010-2011 19 3
105 Zvjezdan Misimović  Bosna-Hersek OS 2010-2011 9 0
106 Emiliano Insúa  Arjantin DF 2010-2011 16 0
107 Emmanuel Culio  Arjantin OS 2011-2013 15 4
108 Bogdan Stancu  Romanya FV 2011 14 2
109 Róbinson Zapata  Kolombiya KL 2011 10 0
110 Johan Elmander  İsveç FV 2011-2014 52 16
111 Tomáš Ujfaluši  Çek Cumhuriyeti DF 2011-2013 41 1
112 Fernando Muslera  Uruguay KL 2011- 352 1
113 Felipe Melo  Brezilya OS 2011-2015 114 15
114 Emmanuel Eboué  Fildişi Sahili DF 2011-2015 77 4
115 Albert Riera  İspanya OS 2011-2014 60 3
116 Dany Nounkeu  Kamerun DF 2012-2015 30 0
117 Nordin Amrabat  Fas MF 2012-2015 34 1
118 Cris  Brezilya DF 2012-2013 10 1
119 Wesley Sneijder  Hollanda MF 2013-2017 124 35
120 Didier Drogba  Fildişi Sahili FV 2013-2014 37 15
121 Aurélien Chedjou  Kamerun DF 2013-2017 81 8
122 Bruma  Portekiz MF 2013-2017 57 12
123 Izet Hajrović  Bosna-Hersek MF 2014 8 0
124 Alex Telles  Brezilya DF 2014-2017 39 2
125 Lucas Ontivero  Arjantin MF 2014-2016 3 0
126 Guillermo Burdisso  Arjantin DF 2014 1 0
127 Goran Pandev  Makedonya FV 2014-2015 4 0
128 Blerim Džemaili   İsviçre MF 2014-2016 11 0
129 Lukas Podolski  Almanya FV 2015-2017 56 20
130 Lionel Carole  Fransa DF 2015-2018 44 0
131 José Rodríguez Martínez  İspanya OS 2015-2016 14 0
132 Jason Denayer  Belçika DF 2015-2016
2017-2018
39 0
133 Kevin Großkreutz  Almanya DF 2015-2016 0 0
134 Ryan Donk  Surinam OS 2016-2021 111 7
135 Martin Linnes  Norveç DF 2016-2021 101 2
136 Luis Pedro Cavanda  Belçika DF 2016-2018 7 0
137 Josue Pesqueira  Portekiz OS 2016-2017 25 2
138 Nigel de Jong  Hollanda OS 2016-2018 18 1
139 Kolbeinn Sigþórsson  İzlanda FV 2016 0 0
140 Eren Derdiyok1   İsviçre FV 2016-2019 63 20
141 Garry Rodrigues  Yeşil Burun Adaları OS 2017-2019 61 13
142 Younès Belhanda  Fas OS 2017-2021 99 18
143 Bafétimbi Gomis  Fransa FV 2017-2018
2022-
57 42
144 Maicon  Brezilya DF 2017-2020 45 6
145 Mariano  Brezilya DF 2017-2020 84 2
146 Badou Ndiaye  Senegal OS 2017-2019 40 4
147 Fernando  Brezilya OS 2017-2019 47 4
148 Sofiane Feghouli  Cezayir OS 2017-2022 126 25
149 Iasmin Latovlevici  Romanya DF 2017-2018 10 0
150 Cédric Carrasso  Fransa KL 2017-2018 1 0
151 Yuto Nagatomo  Japonya DF 2018-2020 47 2
152 Henry Onyekuru  Nijerya OS 2018-2019
2020
2021
55 20
153 Marcão  Brezilya DF 2019-2022 106 0
154 Mbaye Diagne  Senegal FV 2019-2022 44 21
155 Kostas Mitroğlu  Yunanistan FV 2019 7 1
156 Christian Luyindama  Kongo DC DF 2019- 53 1
157 Jimmy Durmaz1  İsveç OS 2019-2021 12 0
158 Ryan Babel  Hollanda OS 2019-2022 77 15
159 Valentine Ozornwafor  Nijerya DF 2019-2022 1 0
160 Jean Michaël Seri  Fildişi Sahili OS 2019-2020 27 2
161 Steven Nzonzi  Fransa OS 2019-2020 11 0
162 Radamel Falcao  Kolombiya FV 2019-2021 34 19
163 Mario Lemina  Gabon OS 2019-2020 20 0
164 Florin Andone  Romanya FV 2019-2020 9 2
165 Marcelo Saracchi  Uruguay DF 2020-2021 41 2
166 Jesse Sekidika  Nijerya OS 2020-2022 12 1
167 Omar Elabdellaoui  Norveç DF 2020-2022 17 0
168 Oghenekaro Etebo  Nijerya OS 2020-2021 24 0
169 Mostafa Mohamed  Mısır FV 2021- 43 15
170 DeAndre Yedlin  ABD DF 2021-2022 27 1
171 Gedson Fernandes  Portekiz OS 2021 17 0
172 Alexandru Cicâldău  Romanya OS 2021- 32 4
173 Sacha Boey  Kamerun DF 2021- 25 0
174 Patrick van Aanholt  Hollanda DF 2021- 42 2
175 Victor Nelsson  Danimarka DF 2021- 49 1
176 Olimpiu Moruțan  Romanya OS 2021- 26 3
177 Gustavo Assunção  Brezilya OS 2021-2022 2 0
178 Iñaki Peña  İspanya KL 2022 6 0
179 Erick Pulgar  Şili OS 2022 11 0
180 Sérgio Oliveira  Portekiz OS 2022- 13 1
181 Haris Seferović   İsviçre FV 2022- 8 0
182 Léo Dubois  Fransa DF 2022- 6 0
182 Fredrik Midtsjø  Norveç OS 2022- 8 0
183 Lucas Torreira  Uruguay OS 2022- 12 0
184 Dries Mertens  Belçika FV 2022- 12 2
185 Mauro Icardi  Arjantin FV 2022- 6 4
186 Yusuf Demir  Avusturya FV 2022- 2 0
187 Mathias Ross  Danimarka DF 2022- 0 0
188 Milot Rashica  Kosova FV 2022- 7 0
189 Juan Mata  İspanya OS 2022- 4 1

İstatistikler en son 16 Kasım 2022 tarihinde güncellenmiştir.

Not1: Eğik yazılan futbolcular Galatasaray'da Türk statüsünde oynamıştır.

Galatasaray'ın Süper Lig'de en çok forma giyen yabancı futbolcuları (1959-2023)[değiştir | kaynağı değiştir]

Ülkesi Oyuncu Maç Gol Yıllar
1 Uruguay Fernando Muslera 352 1 2011-
2 Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Zoran Simović 188 1 1984-1990
3 Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Cevad Prekazi 185 40 1985-1991
Kolombiya Faryd Mondragón 185 0 2001-2007
5 Romanya Gheorghe Hagi 132 59 1996-2001
6 Cezayir Sofiane Feghouli 126 25 2017-2022
7 Hollanda Wesley Sneijder 124 35 2013-2017
8 Kamerun Rigobert Song 118 4 2004-2008
9 Brezilya Felipe Melo 114 15 2011-2015
10 Surinam Ryan Donk 111 7 2016-2021
Romanya Gheorghe Popescu 111 5 1997-2001

Galatasaray'ın Süper Lig'de en çok gol atan yabancı futbolcuları (1959-2023)[değiştir | kaynağı değiştir]

Ülkesi Oyuncu Gol Maç Yüzdesi Yıllar
1 Romanya Gheorghe Hagi 59 132 0.45 1996-2001
2 Çek Cumhuriyeti Milan Baroš 48 93 0.52 2008-2013
3 Fransa Bafétimbi Gomis 50 74 0.79 2017-2018
2022-
4 Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Cevad Prekazi 40 185 0.22 1985-1991
5 Hollanda Wesley Sneijder 35 124 0.28 2013-2017
6 Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Tarik Hodžić 28 66 0.42 1981-1984
Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Mirsad Kovačević 28 87 0.32 1986-1989
8 Cezayir Sofiane Feghouli 25 126 0.2 2017-2022
9 Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Mirsad Sejdić 24 52 0.46 1982-1984
10 Kongo Demokratik Cumhuriyeti Shabani Nonda 23 61 0.38 2007-2010

Ülkelere göre oyuncu sayıları[değiştir | kaynağı değiştir]

Ülke Oyuncu sayısı İlk sezon
 Brezilya 22 1998-1999
 Yugoslavya 16 1966-1967
 Romanya 15 1990-1991
 Almanya 7 1984-1985
 Fransa 8 1987-1988
 Hollanda 7 1995-1996
 Kolombiya 6 2001-2002
 Arjantin 7 2006-2007
  İsviçre 6 1991-1992
 Bosna-Hersek 5 1992-1993
 Nijerya 5 1992-1993
 Portekiz 6 2003-2004
 Kamerun 5 2004-2005
 İsveç 4 1993-1994
 Çek Cumhuriyeti 4 2001-2002
 Fildişi Sahili 4 2009-2010
 Uruguay 4 2001-2002
 Belçika 4 2001-2002
 Senegal 3 2002-2003
 Kongo DC 3 2003-2004
 İspanya 4 2011-2012
 Surinam 2 1990-1991
 Polonya 2 1990-1991
 ABD 2 1995-1996
 İngiltere 2 1995-1996
 Hırvatistan 2 2001-2002
 Arnavutluk 2 2002-2003
 Meksika 2 2002-2003
 Gana 2 2003-2004
 Japonya 2 2006-2007
 Cezayir 2 2007-2008
 Avustralya 2 2008-2009
 Fas 2 2012-2013
 Norveç 3 2015-2016
 İran 1 1987-1988
 Litvanya 1 1994-1995
 Zimbabve 1 1994-1995
 Galler 1 1995-1996
 İsrail 1 2002-2003
 Sırbistan 1 2005-2006
 İtalya 1 2008-2009
 Makedonya 1 2014-2015
 Yeşil Burun Adaları 1 2016-2017
 İzlanda 1 2016-2017
 Yunanistan 1 2018-2019
 Gabon 1 2019-2020
 Mısır 1 2020-2021
 Danimarka 2 2021-2022
 Şili 1 2021-2022
 Avusturya 1 2022-2023
 Kosova 1 2022-2023

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]