Galatasaray başkanları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Şuraya atla: kullan, ara

Bu madde, 1905'te kurulan Galatasaray'ın başkanlarının listesini içermektedir.

Amatör Dönem (1905-1957)
İsim (Üye no) Başlangıç tarihi Bitiş tarihi Turnuvalar (Kupa)
Ali Sami Yen (1) 30 Ekim 1905 15 Mayıs 1919 İstanbul Futbol Ligi (3)
Refik Cevdet Kalpakçıoğlu (7) 15 Mayıs 1919 10 Aralık 1922 İstanbul Futbol Ligi (1)
Yusuf Ziya Öniş (235) 10 Aralık 1922 23 Nisan 1925 Türkiye Atletizm Şampiyonası (2)
Ali Sami Yen (1) 23 Nisan 1925 17 Temmuz 1925 İstanbul Futbol Ligi (1)
Türkiye Atletizm Şampiyonası (1)
Ahmet Robenson (9) 17 Temmuz 1925 5 Eylül 1925 İstanbul Futbol Ligi (1)
Türkiye Atletizm Şampiyonası (1)
Ali Haydar Şekip (259) 5 Eylül 1925 25 Eylül 1926
Adnan İbrahim Pirioğlu (10) 25 Eylül 1926 1 Ocak 1928 İstanbul Futbol Ligi (2)
Türkiye Atletizm Şampiyonası (2)
Necmettin Sadık Sadak (350) 1 Ocak 1928 Ekim 1929 İstanbul Futbol Ligi (1)
Abidin Daver (8) 25 Ekim 1929 18 Temmuz 1930
Ahmet Kara (17) 18 Temmuz 1930 26 Haziran 1931 İstanbul Futbol Ligi (1)
Türkiye Atletizm Şampiyonası (1)
Tahir Kevkep (513) 26 Haziran 1931 15 Ocak 1932
Ali Haydar Barşal (30) 15 Ocak 1932 19 Şubat 1932 Türkiye Atletizm Şampiyonası (1)
Ahmet Kara (17) 19 Şubat 1932 11 Mart 1932 Türkiye Atletizm Şampiyonası (1)
Fethi İsfendiyaroğlu (40) 11 Mart 1932 3 Şubat 1933 İstanbul Erkekler Basketbol Ligi (1)
İstanbul Voleybol Ligi (1)
Türkiye Atletizm Şampiyonası (1)
Ali Haydar Barşal (30) 3 Şubat 1933 12 Ağustos 1934 İstanbul Erkekler Basketbol Ligi (1)
Türkiye Atletizm Şampiyonası (1)
Refik Cevdet Kalpakçıoğlu (7) 12 Ağustos 1934 8 Şubat 1935
Prof. Dr. Ethem Menemencioğlu (1185) 8 Şubat 1935 3 Nisan 1937 İstanbul Erkekler Basketbol Ligi (1)
İstanbul Voleybol Ligi (1)
Saim Gogen (380) 3 Nisan 1937 15 Aralık 1937 İstanbul Erkekler Basketbol Ligi (1)
Sedat Ziya Kantoğlu (1277) 15 Aralık 1937 8 Nisan 1939
Nazmi Nuri Köksal (1005) 8 Nisan 1939 27 Ağustos 1939 Millî Küme (1)
Adnan Akıska (437) 27 Ağustos 1939 21 Ekim 1939
Sedat Ziya Kantoğlu (1277) 21 Ekim 1939 10 Mayıs 1940
Tevfik Ali Çınar (1539) 10 Mayıs 1940 21 Kasım 1942 İstanbul Erkekler Basketbol Ligi (2)
Osman Dardağan (762) 21 Kasım 1942 1 Ocak 1944 İstanbul Futbol Kupası (2)
İstanbul Erkekler Basketbol Ligi (2)
Sedat Ziya Kantoğlu (1277) 1 Ocak 1944 23 Eylül 1944
Muslihittin Peykoğlu (416) 23 Eylül 1944 31 Ağustos 1946 Türkiye Atletizm Şampiyonası (1)
Suphi Batur (548) 31 Ağustos 1946 21 Kasım 1950 İstanbul Futbol Ligi (1)
İstanbul Erkekler Basketbol Ligi (4)
Türkiye Basketbol Şampiyonası (4)
İstanbul Voleybol Ligi (1)
Yusuf Ziya Öniş (235) 21 Kasım 1950 30 Mart 1953 İstanbul Erkekler Basketbol Ligi (3)
Türkiye Atletizm Şampiyonası (2)
Türkiye Kürek Şampiyonası (1)
Ulvi Yenal (835) 30 Mart 1953 30 Kasım 1954 İstanbul Erkekler Basketbol Ligi (1)
Türkiye Basketbol Şampiyonası (1)
Türkiye Kürek Şampiyonası (2)
Refik Selimoğlu (548) 30 Kasım 1954 11 Ocak 1957 İstanbul Futbol Ligi (2)
Türkiye Basketbol Şampiyonası (2)
İstanbul Voleybol Ligi (2)
Türkiye Kadınlar Voleybol Ligi (2)
Türkiye Sutopu Ligi (1)
Türkiye Kürek Şampiyonası (2)
Profesyonel Dönem (1957-günümüz)
Sadık Giz (1162) 11 Ocak 1957 2 Ocak 1960 İstanbul Futbol Ligi (1)
İstanbul Erkekler Basketbol Ligi (1)
Türkiye Sutopu Ligi (4)
Türkiye Kürek Şampiyonası (3)
Refik Selimoğlu (548) 2 Ocak 1960 27 Ocak 1962 Türkiye Futbol Ligi (1)
İstanbul Erkekler Basketbol Ligi (1)
Türkiye Basketbol Şampiyonası (1)
Türkiye Basketbol Ligi (1)
İstanbul Erkekler Voleybol Ligi (2)
Türkiye Kadınlar Voleybol Ligi (1)
Ulvi Yenal (835) 27 Ocak 1962 13 Şubat 1965 Türkiye Futbol Ligi (1)
Türkiye Kupası (1)
Türkiye Basketbol Şampiyonası (2)
İstanbul Erkekler Voleybol Ligi (3)
Türkiye Voleybol Şampiyonası (2)
İstanbul Kadınlar Voleybol Ligi (3)
Türkiye Kadınlar Voleybol Ligi (3)
Suphi Batur (548) 13 Şubat 1965 18 Ocak 1969 Cumhurbaşkanlığı Kupası (1)
Türkiye Kupası (2)
Türkiye Basketbol Şampiyonası (1)
İstanbul Erkekler Voleybol Ligi (2)
Türkiye Voleybol Şampiyonası (3)
Türkiye Atletizm Şampiyonası (7)
Türkiye Kürek Şampiyonası (2)
Selahattin Beyazıt (3597) 18 Ocak 1969 3 Şubat 1973 Türkiye Futbol Ligi (3)
Cumhurbaşkanlığı Kupası (2)
Türkiye Basketbol Ligi (1)
Erkekler Türkiye Kupası (basketbol)
Türkiye Kadınlar Voleybol Ligi (1)
Türkiye Atletizm Şampiyonası (10)
Türkiye Kürek Şampiyonası (3)
Türkiye Yelken Şampiyonası (10)
Mustafa Pekin (1747) 3 Şubat 1973 14 Haziran 1975 Türkiye Futbol Ligi (1)
Türkiye Kupası (1)
Türkiye Sutopu Ligi (2)
Türkiye Atletizm Şampiyonası (4)
Türkiye Kürek Şampiyonası (2)
Türkiye Yelken Şampiyonası (4)
Selahattin Beyazıt (3597) 14 Haziran 1975 27 Ocak 1979 Türkiye Kupası (1)
İstanbul Kadınlar Voleybol Ligi (1)
Türkiye Sutopu Ligi (1)
Türkiye Atletizm Şampiyonası (8)
Prof. Dr. Ali Uras (3098) 27 Ocak 1979 15 Mart 1986 Türkiye Kupası (2)
Cumhurbaşkanlığı Kupası (1)
Türkiye Basketbol Ligi (1)
Erkekler Türkiye Kupası (basketbol) (1)
Basketbol Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası (1)
Türkiye Yüzme Şampiyonası (5)
Türkiye Atletizm Şampiyonası (10)
Dr. Ali Tanrıyar (1765) 15 Mart 1986 17 Mart 1990 Türkiye Futbol Ligi (2)
Cumhurbaşkanlığı Kupası (2)
Alp Yalman (3660) 17 Mart 1990 16 Mart 1996 Türkiye Futbol Ligi (2)
Türkiye Kupası (2)
Cumhurbaşkanlığı Kupası (2)
Erkekler Türkiye Kupası (basketbol) (1)
Basketbol Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası (1)
Kadınlar Basketbol Süper Ligi (5)
Kadınlar Türkiye Kupası (basketbol) (3)
Basketbol Kadınlar Cumhurbaşkanlığı Kupası (3)
Faruk Süren (5269) 16 Mart 1996 14 Temmuz 2001 Türkiye Futbol Ligi (4)
Türkiye Kupası (3)
Cumhurbaşkanlığı Kupası (2)
UEFA Kupası (1)
UEFA Süper Kupası (1)
Kadınlar Basketbol Süper Ligi (4)
Kadınlar Türkiye Kupası (basketbol) (3)
Basketbol Kadınlar Cumhurbaşkanlığı Kupası (3)
Türkiye Sutopu Ligi (5)
Türkiye Yüzme Şampiyonası (2)
Türkiye Kürek Şampiyonası (1)
Türkiye Yelken Şampiyonası (2)
Mehmet Cansun (4697) 14 Temmuz 2001 23 Mart 2002 Türkiye Yüzme Şampiyonası (1)
Özhan Canaydın (4569) 23 Mart 2002 22 Mart 2008 Süper Lig (2)
Türkiye Kupası (1)
Basketbol Kadınlar Cumhurbaşkanlığı Kupası (1)
Türkiye Sutopu Ligi (4)
Türkiye Yüzme Şampiyonası (4)
Türkiye Kürek Şampiyonası (1)
Adnan Polat (7708) 22 Mart 2008 14 Mayıs 2011 Türkiye Süper Kupası (1)
Türkiye Sutopu Ligi (3)
Erkekler Türkiye Kupası (basketbol) (2)
Kadınlar Türkiye Kupası (basketbol) (2)
Basketbol Kadınlar Cumhurbaşkanlığı Kupası (1)
EuroCup Kadınlar (1)
Ünal Aysal (11629) 14 Mayıs 2011 25 Ekim 2014 Süper Lig (2)
Türkiye Kupası (1)
Türkiye Süper Kupası (2)
Türkiye Basketbol Ligi (1)
Basketbol Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası (1)
Kadınlar Basketbol Süper Ligi (1)
Kadınlar Türkiye Kupası (basketbol) (3)
EuroLeague Women (1)
Türkiye Sutopu Ligi (4)
Türkiye Yüzme Şampiyonası (2)
Türkiye Kürek Şampiyonası (2)
Duygun Yarsuvat (3666) 25 Ekim 2014 23 Mayıs 2015 Süper Lig (1)

Türkiye Kupası (1) Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi (1)

Dursun Aydın Özbek (6602) 23 Mayıs 2015 günümüz Türkiye Kupası (1)
Türkiye Süper Kupası (1)

EuroCup (1)