Gündelik oyun

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sıradan bir video oyunu, sıradan oyunculardan oluşan çekirdek bir kitleyi hedefleyen video oyunu çeşididir.

Gündelik oyun, büyük gündelik oyuncu kitleleri hedeflenerek üretilen video oyunlarına verilen addır. Herhangi bir oyun türüne veya oynanış tarzına sahip olabilirler. Geleneksel oyunların aksine basit kuralları ile karmaşıklıktan uzak olup oynanırken özel beceriler gerektirmezler. Genellikle oyuncuya uzun vadeli süre taahhütleri vermezler ve geliştiricileri için üretim ve dağıtım maliyetleri nispeten düşüktür.

Oyun konsolları ve cep telefonları üzerinde popülerliği artmakta olsa da; genellikle kişisel bilgisayarlar üzerinden web tarayıcılar vasıtasıyla çevrimiçi olarak oynanır. Gündelik oyuncular genellikle geleneksel oyunculardan daha yaşlıdır ve büyük bölümünü kadın oyuncular oluşturmaktadır.

Tür olarak, Gündelik oyuna çok fazla zaman ayırmak istemeyen geniş, çeşitli bir kitleyi hedef alan video oyunu veya oyundur.[1]

Genel bakış[değiştir | kaynağı değiştir]

Gündelik oyunların benzer ve temel özellikleri:

  • Son derece basit oynanışa sahiptirler. Bulmaca türünde olduğu gibi tek tuşlu fare ya da cep telefonu tuş takımıyla kolaylıkla oynanabilirler.
  • Kısa zaman dilimlerinde, iş molaları ya da toplu taşıma araçlarında taşınabilir cep telefonları üzerinden dahi oynanabilirler.
  • Oyunun bölümleri hızlı bir şekilde sonlanır veya bölümler için kayıt seçeneği mevcuttur.
  • Bazı değişik reklam tabanlı iş modellerinde, oyunu satın almadan önce denemek mümkündür.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Gündelik Oyun Nedir?". www.netinbag.com. 11 Eylül 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Ağustos 2022.