Demiryolu uzunluğuna göre ülkeler listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Şuraya atla: kullan, ara
Demir yolu ağına göre ülkeler haritası
Demir yolu yoğunluğu, demir yolu ağının yüzölçümüne bölünmesiyle bulunur.

Demir yolu uzunluğuna göre ülkeler listesi, ülkeleri demir yolu varlıklarına göre sıralar. Rakamlara yolcu taşıma amaçlı olan ya da olmayan, şehir içi veya şehirlerarası tüm hatlar dahildir.

Liste[değiştir | kaynağı değiştir]

Ülke Demir yolu uzunluğu
(km)
Veri tarihi Not
Amerika Birleşik Devletleri Amerika Birleşik Devletleri 226.706 2006 Dünyanın en uzun demir yolu uzunluğu
 Avrupa Birliği 209.895 2007 Tüm AB ülkeleri toplamı
 Hindistan 90.569 2007 Asya'nın en büyük demir yolu merkezi
 Rusya 84.158 2007
 Çin 78.000 2007 [1]
 Kanada 57.042 2006
 Arjantin 35.753 2005 G. Amerika'nın en uzun demir yolu uzunluğu
 Almanya 33.897 2007 En yoğun demir yolu
 Avustralya 33.819 2006
 Fransa 29.488 2007
Brezilya Brezilya 29.487 2005
Meksika Meksika 26.662 2005
Güney AfrikaGüney Afrika Cumhuriyeti 24.487 2007
Ukrayna Ukrayna 21.891 2006
Japonya Japonya 20.050 2006 Yalnız "Japon Tren Yolları grubu" ağı
PolonyaPolonya 19.419 2007
İtalyaİtalya 16.668 2007
Birleşik Krallık Birleşik Krallık 16.658 2007
İspanya İspanya 14.832 2007
KazakistanKazakistan 14.205 2006
Türkiye Türkiye 8.699 2015 [2]
RomanyaRomanya 10.646 2007
İsveçİsveç 9.821 2007
Çek Cumhuriyeti Çek Cumhuriyeti 9.491 2006
Pakistan Pakistan 7.791 2006
Macaristan Macaristan 7.960 2007
İran İran 7.265 2006
Endonezya Endonezya 6.458 2006
Finlandiya Finlandiya 5.899 2007
Şili Şili 5.898 2005
AvusturyaAvusturya 5.818 2007
Beyaz Rusya Belarus 5.494 2007
Sudan Sudan 5.478 2005
Kuzey Kore Kuzey Kore 5.235 2006 [kaynak belirtilmeli]
MısırMısır 5.195 2005
Küba Küba 4.226 2006 [kaynak belirtilmeli]
Yeni ZelandaYeni Zelanda 4.128 2006 [kaynak belirtilmeli]
Norveç Norveç 4.087 2007
Tayland Tayland 4.044 2005
Bulgaristan Bulgaristan 4.027 2007
Özbekistan Özbekistan 4.005 2006
Myanmar Myanmar 3.955 2006 [kaynak belirtilmeli]
Sırbistan Sırbistan 3.809 2007
Kongo Cumhuriyeti Kongo 3.641 2007
Slovakya Slovakya 3.629 2007
İsviçre İsviçre 3.619 2007
CezayirCezayir 3.572 2007
Nijerya Nijerya 3.528 2005
BolivyaBolivya 3.504 2006 [kaynak belirtilmeli]
Güney Kore Güney Kore 3.399 2007
Belçika Belçika 3.374 2007
Vietnam Vietnam 3.147 2007
Zimbabve Zimbabve 3.077 2006 [kaynak belirtilmeli]
Mozambik Mozambik 3.070 2005
Türkmenistan Türkmenistan 3.069 2006
Uruguay Uruguay 2.993 2003
Azerbaycan Azerbaycan 2.918 2009 [3][4]
Portekiz Portekiz 2.838 2007
HollandaHollanda 2.776 2007
Angola Angola 2.761 2006 [kaynak belirtilmeli]
Bangladeş Bangladeş 2.855 2005
Tanzanya Tanzanya 2.722 2006
Hırvatistan Hırvatistan 2.722 2007
Yunanistan Yunanistan 2.551 2007
Namibya Namibya 2.382 2006 [kaynak belirtilmeli]
Letonya Letonya 2.269 2007
Tunus Tunus 2.218 2007
Peru Peru 2.177 2004
KolombiyaKolombiya 2.137 2004
Danimarka Danimarka 2.133 2007
Suriye Suriye 2.043 2007
İrlanda İrlanda 1.919 2007
Kenya Kenya 1.917 2004
Fas Fas 1.907 2007
Irak Irak 1.898 2005
Moğolistan Moğolistan 1.810 2006
Litvanya Litvanya 1.766 2007
Malezya Malezya 1.667 2007
Gürcistan Gürcistan 1.513 2007
Sri Lanka Sri Lanka 1.449 2006 [kaynak belirtilmeli]
Suudi Arabistan Suudi Arabistan 1.412 2007
Zambiya Zambiya 1.237 2006
Slovenya Slovenya 1.228 2007
MoldovaMoldova 1.154 2006
Bosna-Hersek Bosna-Hersek 1.103 2007
Tayvan Tayvan 1.093 2007
Gana Gana 977 2003
Kamerun Kamerun 974 2007
Ekvador Ekuador 966 2006 [kaynak belirtilmeli]
EstonyaEstonya 962 2006
İsrail İsrail 958 2007
Senegal Senegal 906 2004
Botsvana Botsvana 888 2007
Guatemala Guatemala 885 2004
Madagaskar Madagaskar 883 2002
Gine Gine 837 2006 [kaynak belirtilmeli]
Gabon Gabon 810 2006
Malavi Malavi 797 2006 [kaynak belirtilmeli]
Kongo Cumhuriyeti Kongo Cumhuriyeti 795 2006
Cibuti Cibuti 781 2005
Benin Benin 758 2006
Mali Mali 733 2002
Ermenistan Ermenistan 732 2004
MoritanyaMoritanya 717 2006 [kaynak belirtilmeli]
Honduras Honduras 699 2006 [kaynak belirtilmeli]
Makedonya Cumhuriyeti Makedonya 699 2007
EtiyopyaEtiyopya 699 2006 [kaynak belirtilmeli]
Kamboçya Kamboçya 650 2003
Fildişi Sahili Fildişi Sahili Cumhuriyeti 639 2007
Burkina Faso Burkina Faso 622 2006
Tacikistan Tacikistan 616 2004
FijiFiji 597 2006 [kaynak belirtilmeli]
TogoTogo 568 2006 [kaynak belirtilmeli]
El Salvador Salvador 562 2007
Dominik Cumhuriyeti Dominik Cumhuriyeti 517 2006 [kaynak belirtilmeli]
ÜrdünÜrdün 508 2005
Filipinler Filipinler 491 2006
Liberya Liberya 490 2006 [kaynak belirtilmeli]
Arnavutluk Arnavutluk 423 2007
Kırgızistan Kırgızistan 417 2004
LübnanLübnan 401 2006 [kaynak belirtilmeli]
Panama Panama 355 2006 [kaynak belirtilmeli]
Venezuela Venezuela 336 2006
Eritre Eritre 306 2006 [kaynak belirtilmeli]
Svaziland Svaziland 301 2006 [kaynak belirtilmeli]
Kosta RikaKosta Rika 278 2007 [kaynak belirtilmeli]
Lüksemburg Lüksemburg 275 2007
Jamaika Jamaika 272 2003 [kaynak belirtilmeli]
Uganda Uganda 259 2002
Karadağ Karadağ 248 2006
Guyana Guyana 187 2001 tahmini [kaynak belirtilmeli]
Singapur Singapur 177 2006 [kaynak belirtilmeli]
Surinam Surinam 166 2001
Porto Riko Porto Riko 96 2006 [kaynak belirtilmeli]
Sierra Leone Sierra Leone 84 2001 [kaynak belirtilmeli]
Antigua ve Barbuda Antigua ve Barbuda 77 2001 tahmini [kaynak belirtilmeli]
Nepal Nepal 59 2006 [kaynak belirtilmeli]
Saint Kitts ve Nevis Saint Kitts ve Nevis 50 2006 [kaynak belirtilmeli]
Haiti Haiti 40 2001 tahmini [kaynak belirtilmeli]
ParaguayParaguay 36 2006 [kaynak belirtilmeli]
Afganistan Afganistan 24 2004 [kaynak belirtilmeli]
Brunei Brunei 13 2001 tahmini [kaynak belirtilmeli]
Lihtenştayn Lihtenştayn 9 2006 [kaynak belirtilmeli]
Nikaragua Nikaragua 6 2006 [kaynak belirtilmeli]
Nauru Nauru 5 2001 [kaynak belirtilmeli]
Laos Laos 4 2005 Dostluk Köprüsü
Lesotho Lesotho 3 1995 [kaynak belirtilmeli]
Monako Monako 2 2002
Vatikan Vatikan 1 2001 tahmini [kaynak belirtilmeli]
Dünya 1.370.782 2006 [kaynak belirtilmeli]

Demir yolu olmayan ülkeler[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Genel
Özel