Demiryolu uzunluğuna göre ülkeler listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara
Demiryolu ağına göre ülkeler haritası
Demiryolu yoğunluğu, demiryolu ağının yüzölçümüne bölünmesiyle bulunur.
Ülke Demiryolu uzunluğu
(km)
Bilginin tarihi Açıklama
Amerika Birleşik Devletleri ABD 226,706 (2006) Dünyanın en uzun demiryolu uzunluğu
Avrupa Birliği AB 209,895 (2007) Tüm AB ülkeleri toplamı
HindistanHindistan 90,569 (2007) Asya'nın en büyük demiryolu merkezi
Rusya Rusya 84,158 (2007)
Çin Halk Cumhuriyeti Çin 78,000 (2007) [1]
Kanada Kanada 57,042 (2006)
Arjantin Arjantin 35,753 (2005) G.Amerika'nın en uzun demiryolu uzunluğu
Almanya Almanya 33,897 (2007) En yoğun demiryolu
Avustralya Avustralya 33,819 (2006)
Fransa Fransa 29,488 (2007)
Brezilya Brezilya 29,487 (2005)
Meksika Meksika 26,662 (2005)
Güney AfrikaGüney Afrika Cumhuriyeti 24,487 (2007)
Ukrayna Ukrayna 21,891 (2006)
Japonya Japonya 20,050 (2006) Yalnız "Japon Tren Yolları grubu" nun trenyolu ağı
PolonyaPolonya 19,419 (2007)
İtalyaİtalya 16,668 (2007)
Birleşik Krallık Birleşik Krallık 16,658 (2007)
İspanya İspanya 14,832 (2007)
KazakistanKazakistan 14,205 (2006)
Türkiye Türkiye 12,097 (2013) [2]
RomanyaRomanya 10,646 (2007)
İsveçİsveç 9,821 (2007)
Çek Cumhuriyeti Çek Cumhuriyeti 9,491 (2006)
Pakistan Pakistan 7,791 (2006)
Macaristan Macaristan 7,960 (2007)
İran İran 7,265 (2006)
Endonezya Endonezya 6,458 (2006)
Finlandiya Finlandiya 5,899 (2007)
Şili Şili 5,898 (2005)
AvusturyaAvusturya 5,818 (2007)
Beyaz Rusya Belarus 5,494 (2007)
Sudan Sudan 5,478 (2005)
Kuzey Kore Kuzey Kore 5,235 (2006) [kaynak belirtilmeli]
MısırMısır 5,195 (2005)
Küba Küba 4,226 (2006) [kaynak belirtilmeli]
Yeni ZelandaYeni Zelanda 4,128 (2006) [kaynak belirtilmeli]
Norveç Norveç 4,087 (2007)
Tayland Tayland 4,044 (2005)
Bulgaristan Bulgaristan 4,027 (2007)
Özbekistan Özbekistan 4,005 (2006)
Myanmar Myanmar 3,955 (2006) [kaynak belirtilmeli]
Sırbistan Sırbistan 3,809 (2007)
Kongo Cumhuriyeti Kongo 3,641 (2007)
Slovakya Slovakya 3,629 (2007)
İsviçre İsviçre 3,619 (2007)
CezayirCezayir 3,572 (2007)
Nijerya Nijerya 3,528 (2005)
BolivyaBolivya 3,504 (2006) [kaynak belirtilmeli]
Güney Kore Güney Kore 3,399 (2007)
Belçika Belçika 3,374 (2007)
Vietnam Vietnam 3,147 (2007)
Zimbabve Zimbabve 3,077 (2006) [kaynak belirtilmeli]
Mozambik Mozambik 3,070 (2005)
Türkmenistan Türkmenistan 3,069 (2006)
Uruguay Uruguay 2,993 (2003)
Azerbaycan Azerbaycan 2,918 (2009) [3] [4]
Portekiz Portekiz 2,838 (2007)
HollandaHollanda 2,776 (2007)
Angola Angola 2,761 (2006) [kaynak belirtilmeli]
Bangladeş Bangladeş 2,855 (2005)
Tanzanya Tanzanya 2,722 (2006)
Hırvatistan Hırvatistan 2,722 (2007)
Yunanistan Yunanistan 2,551 (2007)
Namibya Namibya 2,382 (2006) [kaynak belirtilmeli]
Letonya Letonya 2,269 (2007)
Tunus Tunus 2,218 (2007)
Peru Peru 2,177 (2004)
KolombiyaKolombiya 2,137 (2004)
Danimarka Danimarka 2,133 (2007)
Suriye Suriye 2,043 (2007)
İrlanda İrlanda 1,919 (2007)
Kenya Kenya 1,917 (2004)
Fas Fas 1,907 (2007)
Irak Irak 1,898 (2005)
Moğolistan Moğolistan 1,810 (2006)
Litvanya Litvanya 1,766 (2007)
Malezya Malezya 1,667 (2007)
Gürcistan Gürcistan 1,513 (2007)
Sri Lanka Sri Lanka 1,449 (2006) [kaynak belirtilmeli]
Suudi Arabistan Suudi Arabistan 1,412 (2007)
Zambiya Zambia 1,237 (2006)
Slovenya Slovenya 1,228 (2007)
MoldovaMoldova 1,154 (2006)
Bosna-Hersek Bosna-Hersek 1,103 (2007)
Çin Cumhuriyeti Tayvan 1,093 (2007)
Gana Gana 977 (2003)
Kamerun Kamerun 974 (2007)
Ekvador Ekuador 966 (2006) [kaynak belirtilmeli]
EstonyaEstonya 962 (2006)
İsrail İsrail 958 (2007)
Senegal Senegal 906 (2004)
Botsvana Botsvana 888 (2007)
Guatemala Guatemala 885 (2004)
Madagaskar Madagaskar 883 (2002)
Gine Gine 837 (2006) [kaynak belirtilmeli]
Gabon Gabon 810 (2006)
Malavi Malavi 797 (2006) [kaynak belirtilmeli]
Kongo Cumhuriyeti Kongo 795 (2006)
Cibuti Cibuti 781 (2005)
Benin Benin 758 (2006)
Mali Mali 733 (2002)
Ermenistan Ermenistan 732 (2004)
MoritanyaMoritanya 717 (2006) [kaynak belirtilmeli]
Honduras Honduras 699 (2006) [kaynak belirtilmeli]
Makedonya Cumhuriyeti Makedonya 699 (2007)
EtiyopyaEtiyopya 699 (2006) [kaynak belirtilmeli]
Kamboçya Kamboçya 650 (2003)
Fildişi Sahili Fildişi Sahili Cumhuriyeti 639 (2007)
Burkina Faso Burkina Faso 622 (2006)
Tacikistan Tacikistan 616 (2004)
FijiFiji 597 (2006) [kaynak belirtilmeli]
TogoTogo 568 (2006) [kaynak belirtilmeli]
El Salvador Salvador 562 (2007)
Dominik Cumhuriyeti Dominik Cumhuriyeti 517 (2006) [kaynak belirtilmeli]
ÜrdünÜrdün 508 (2005)
Filipinler Filipinler 491 (2006)
Liberya Liberya 490 (2006) [kaynak belirtilmeli]
Arnavutluk Arnavutluk 423 (2007)
Kırgızistan Kırgızistan 417 (2004)
LübnanLübnan 401 (2006) [kaynak belirtilmeli]
Panama Panama 355 (2006) [kaynak belirtilmeli]
Venezuela Venezuela 336 (2006)
Eritre Eritre 306 (2006) [kaynak belirtilmeli]
Svaziland Svaziland 301 (2006) [kaynak belirtilmeli]
Kosta RikaKosta Rika 278 (2007) [kaynak belirtilmeli]
Lüksemburg Lüksemburg 275 (2007)
Jamaika Jamaika 272 (2003) [kaynak belirtilmeli]
Uganda Uganda 259 (2002)
Karadağ Karadağ 248 (2006)
Guyana Guyana 187 2001 est. [kaynak belirtilmeli]
Singapur Singapur 177 (2006)[kaynak belirtilmeli]
Surinam Surinam 166 (2001)
Porto Riko Porto Riko 96 (2006) [kaynak belirtilmeli]
Sierra Leone Sierra Leone 84 (2001) [kaynak belirtilmeli]
Antigua ve Barbuda Antigua ve Barbuda 77 (2001 est.) [kaynak belirtilmeli]
Nepal Nepal 59 (2006) [kaynak belirtilmeli]
Saint Kitts ve Nevis Saint Kitts ve Nevis 50 (2006) [kaynak belirtilmeli]
Haiti Haiti 40 (2001 est.) [kaynak belirtilmeli]
ParaguayParaguay 36 (2006) [kaynak belirtilmeli]
Afganistan Afganistan 24 (2004) [kaynak belirtilmeli]
Brunei Brunei 13 (2001 est.) [kaynak belirtilmeli]
Lihtenştayn Lihtenştayn 9 (2006) [kaynak belirtilmeli]
Nikaragua Nikaragua 6 (2006) [kaynak belirtilmeli]
Nauru Nauru 5 (2001) [kaynak belirtilmeli]
Laos Laos 4 (2005) see Friendship Bridge
Lesotho Lesotho 3 (1995) [kaynak belirtilmeli]
Monako Monako 2 (2002)
Vatikan Vatikan 1 (2001 est.) [kaynak belirtilmeli]
Dünya 1,370,782 (2006) [kaynak belirtilmeli]

Kaynak[değiştir | kaynağı değiştir]

Ana kaynak: UIC data

Demiryolu olmayan ülkeler[değiştir | kaynağı değiştir]