Call of Duty: Modern Warfare III (2023)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Call of Duty: Modern Warfare III
GeliştiriciSledgehammer Games[a]
YayımcıActivision
Senaristler
  • Ashley Poprik
  • Shelby Carleton
SeriCall of Duty
MotorIW 9.0
Platformlar
Çıkış
  • AVR: 10 Kasım 2023
ModTek oyunculu ve çok oyunculu

Call of Duty: Modern Warfare III, Sledgehammer Games tarafından geliştirilen ve Activision tarafından yayımlanan birinci şahıs nişancı video oyunudur. Call of Duty serisinin yirminci, yeniden başlatılan Modern Warfare alt serisinin üçüncü oyunudur ve 2022 çıkışlı Modern Warfare II oyununun devamı niteliğindedir.

Oyunun 10 Kasım 2023'te Call of Duty HQ olarak bilinen tek bir çapraz oyun başlatıcısının bir parçası olarak PlayStation 4, PlayStation 5, Microsoft Windows, Xbox One ve Xbox Series X/S için piyasaya sürülmesi planlanıyor.[1]Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi; isim basit bir tamsayı olamaz. Açıklayıcı bir başlık kullanın (Bkz: Kaynak gösterme) Oyunun tam tanıtımı 17 Ağustos 2023'te gerçekleşti.Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi; isim basit bir tamsayı olamaz. Açıklayıcı bir başlık kullanın (Bkz: Kaynak gösterme)

Oynanış[değiştir | kaynağı değiştir]

Modern Warfare III, Modern Warfare II ve Call of Duty serisinin diğer oyunlarına benzer bir oynanışa sahip olacak. Modern Warfare III'te geri dönen mekanikler arasında kaydırma iptalinin geri dönüşü de yer alıyor.[2] Activision'a göre, oyunun senaryosunda doğrusal görevlere ek olarak, oyuncuların hedeflerine nasıl yaklaşmak istediklerini özgürce seçmelerine olanak tanıyan "Açık Savaş Görevleri" yer alacak.[3]

Çok oyunculu modda, Call of Duty: Modern Warfare 2'deki (2009) on altı haritanın tamamı lansmanda mevcut olacak, bunun yanı sıra eşleştirme lobisindeyken haritalara oy verebilme (bazı yeni oyunlarda yoktu) ve daha uzun "Öldürme Süresi (TTK)" için oyuncu sağlığını artırma özelliği de bulunacak.Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi; isim basit bir tamsayı olamaz. Açıklayıcı bir başlık kullanın (Bkz: Kaynak gösterme) Modern Warfare (2019) ve Modern Warfare II'de bulunmayan "Red Dot" mini haritası da geri dönecek ve düşmanlar süpresörsüz bir silahla ateş ettiklerinde oyuncuların düşmanları radarlarında görmelerini sağlayacak.[4] "Kill Confirmed" ve "Hardpoint" gibi klasik oyun modlarının yanı sıra üç oyuncudan oluşan üç takımın karşı karşıya geldiği "Cutthroat" adlı yeni bir oyun modu da geri dönecek. Buna ek olarak, "Kara Savaşı" modu da özel haritalarla ve son olarak Call of Duty: WWII'de görülen "Savaş" moduyla geri dönüyor.Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi; isim basit bir tamsayı olamaz. Açıklayıcı bir başlık kullanın (Bkz: Kaynak gösterme) Oyunda yapay zekâ tarafından desteklenen, oyun içi etkileşimleri dinleyen ve aşırı toksik davranışları anında bildiren moderasyon özelliği bulunacak.[5][6] Lansman sonrası en az on iki yeni çok oyunculu haritanın yayımlanacağı doğrulandı.Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi; isim basit bir tamsayı olamaz. Açıklayıcı bir başlık kullanın (Bkz: Kaynak gösterme)

Treyarch tarafından Sledgehammer Games iş birliğiyle geliştirilen bir açık dünya "PvE Zombies" modu da oyuna dâhil edilecek. Oyun modu, eski "Zombies" modlarındaki tur tabanlı hayatta kalma deneyimi yerine Call of Duty: Warzone 2.0'daki DMZ moduna benzer şekilde yapılandırılmıştır.[7] Warzone 2.0 için yeni bir battle royale haritası olarak da ayarlanan Urzikstan adlı büyük boyutlu bir haritada 24 oyuncuya kadar ayrı üç oyunculu takım olarak birlikte oynarlar. Her takım haritadaki hedefleri tamamlamak için zombilerin yanı sıra yapay zekâ kontrolündeki insan düşmanlarla da mücadele edebilir. Turlar yerine harita, zorluk derecesini gösteren farklı tehdit seviyelerine sahip "bölgelere" ayrılmıştır. 45 dakikalık maç süresinden sonra, bir "Aether Fırtınası" haritayı genişletmeye ve kaplamaya başlar, oyunculara ganimetlerini çıkarmak için 15 dakika verilir ve bu ganimetler sonraki maçlara taşınabilir. Modda anlatıyı daha da ilerleten hikâye görevleri de yer almaktadır.[8]

Pazarlama[değiştir | kaynağı değiştir]

7 Ağustos 2023'te, başlığı doğrulayan bir tanıtım fragmanı yayımlandı.[9] Bu sıralarda, Activision tarafından sosyal medya aracılığıyla paylaşılan bir telefon numarası oluşturuldu. Bu telefon numarası, katılımcılar birkaç şartı kabul ettikten sonra, katılımcılara "Al Mazrah'ta deneyimi olan sizin gibi birine ihtiyacımız var" gibi anonim mesajlar göndermeye başlayacaktı. Bu telefon numarasına "zombiler" kelimesi veya Call of Duty: Modern Warfare 2'deki çok oyunculu haritaların isimleri (örn. "Rust") gönderildiğinde alışılmadık yanıtlar verdiği kaydedildi.[10] 17 Ağustos 2023'te Call of Duty: Warzone 2.0 etkinliğinde tam bir tanıtım yapıldı ve bir tanıtım fragmanıyla sona erdi.Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi; isim basit bir tamsayı olamaz. Açıklayıcı bir başlık kullanın (Bkz: Kaynak gösterme) Ön siparişler de açıldı ve oyuncular bir hafta öncesine kadar senaryoyu oynayabildiler, ayrıca yeni operatör görünümlerine ve çok oyunculu mod için açık beta sürümüne erişebildiler.[11]

Modern Warfare III'ün 10 Kasım 2023 tarihinde piyasaya sürülmesi planlanıyor. Oyun için onaylanan platformlar PlayStation 4, PlayStation 5, Microsoft Windows, Xbox One ve Xbox Series X/S.Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi; isim basit bir tamsayı olamaz. Açıklayıcı bir başlık kullanın (Bkz: Kaynak gösterme)

Notlar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Treyarch, Modern Warfare III'ün "Zombies" modunu Sledgehammer Games ile ortaklaşa geliştirdi. Ek geliştirme çalışmaları Infinity Ward, Raven Software, Beenox, DemonWare ve High Moon Studios tarafından yapılmıştır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Modern Warfare III Comes Out In November, Brings Back Slide Canceling". Kotaku (İngilizce). 7 Ağustos 2023. 7 Ağustos 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Ağustos 2023. 
  2. ^ Yin-Poole, Wesley (7 Ağustos 2023). "Activision Confirms Call of Duty Modern Warfare 3 Slide Cancelling With Obvious Tease". IGN (İngilizce). 7 Ağustos 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Ağustos 2023. 
  3. ^ Bailey, Kat (18 Ağustos 2023). "Call of Duty: Modern Warfare 3 Lid Blown Off With New Screens, Open-World Zombies, and Gameplay". IGN. 17 Ağustos 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Ağustos 2023. 
  4. ^ Yin-Poole, Wesley (15 Ağustos 2023). "Modern Warfare 3 Brings Back Call of Duty's Classic Minimap". IGN (İngilizce). 15 Ağustos 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Ağustos 2023. 
  5. ^ Yin-Poole, Wesley (30 Ağustos 2023). "Call of Duty: Modern Warfare 3 Has an AI-Powered Voice Chat Moderation System". IGN (İngilizce). 30 Ağustos 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ağustos 2023. 
  6. ^ Donovan, Imogen (31 Ağustos 2023). "'Call Of Duty: Modern Warfare 3' will use AI to crack down on toxicity". NME (İngilizce). 31 Ağustos 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ağustos 2023. 
  7. ^ "Modern Warfare 3 is launching soon with open-world Zombies and tons of brand-new Call of Duty content". PCGamesN (İngilizce). 17 Ağustos 2023. 17 Ağustos 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Ağustos 2023. 
  8. ^ Warby, Nathan (5 Ekim 2023). "Modern Warfare 3 Zombies mode: Trailer, story, gameplay, more". Charlieintel.com (İngilizce). Erişim tarihi: 5 Ekim 2023. 
  9. ^ "Call Of Duty: Modern Warfare 3 Confirmed For November 10 Release". GameSpot (İngilizce). 7 Ağustos 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Ağustos 2023. 
  10. ^ "Modern Warfare 3 is bringing back every classic map from MW2 2009, and we have proof". PCGamesN (İngilizce). 16 Ağustos 2023. 16 Ağustos 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Ağustos 2023. 
  11. ^ "Call Of Duty: Modern Warfare 3 Preorders Are Live". GameSpot (İngilizce). 16 Ağustos 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Ağustos 2023. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]