Call of Duty: Modern Warfare Remastered

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Call of Duty: Modern Warfare Remastered
GeliştiricilerRaven Software
(yeniden düzenleme)
YayımcıActivision
YönetmenlerDavid Pellas
YapımcıMark Rubin
TasarımcıAmos Hodge
SenaristJesse Stern
BestecilerStephen Barton
Harry Gregson-Williams
SeriCall of Duty
MotorIW engine (değiştirilmiş)
PlatformlarMicrosoft Windows, PlayStation 4, Xbox One
Çıkış
  • : 4 Kasım 2016
TürBirinci şahıs nişancı
ModlarTek oyunculu, çok oyunculu

Call of Duty: Modern Warfare Remastered, Raven Software tarafından geliştirilen ve Activision tarafından yayımlanan 2016 yapımı birinci şahıs nişancı oyunudur. Oyun, 2007 yapımı Call of Duty 4: Modern Warfare oyununun yeniden düzenlenmiş bir versiyonudur ve ilk olarak Call of Duty: Infinite Warfare oyununun özel sürüm paketlerinin bir parçası olarak Kasım 2016'da PlayStation 4, Microsoft Windows ve Xbox One için piyasaya sürülmüştür.[1][2] Bu platformlar için 2017 yılının ortalarında bağımsız bir sürüm yayımlandı.[2] Oyunun hikâyesi, Orta Doğu'da ayrılıkçı bir gruba ve Rusya'da aşırı milliyetçi bir gruba karşı savaşmak için görevler üstlenen Amerika Birleşik Devletleri Deniz Piyadeleri (USMC) ve Özel Hava Kuvvetleri'ni (SAS) konu alıyor.

Olay örgüsü[değiştir | kaynağı değiştir]

Call of Duty: Modern Warfare Remastered, orijinal oyunla aynı olay örgüsüne sahiptir. Oyuncu esas olarak İngiliz Özel Hava Kuvvetleri (SAS) üyesi Çavuş John "Soap" MacTavish'i 22. SAS Alayına katılmasından itibaren kontrol eder. Ayrıca birinci kısmın beş bölümü boyunca Birleşik Devletler Deniz Piyadeleri (USMC) üyesi Çavuş Paul Jackson'ı da kontrol eder. SAS subayı Yüzbaşı John Price, teğmen olduğu 1996 yılından iki geriye dönüş görevinde oynanabilir. Oyuncu ayrıca bir bölümde Lockheed AC-130 savaş uçağında Amerikalı bir termal görüntüleme TV operatörünü ve başka bir bölümde de VIP'yi kurtarmak için kaçırılan bir uçağa sızan İngiliz ajan rolünü üstlenir. Son olarak, oyuncu idam edilmeden önce isimsiz bir Orta Doğu ülkesinin başkanı olan Yasir Al-Fulani'yi kontrol eder, ancak başını çevirmenin ötesinde hiçbir hareket özgürlüğü sağlanamamaktadır.

Amerika Birleşik Devletleri, aşırılık yanlısı Khaled Al-Asad'ın darbesinin ardından petrol zengini küçük bir Orta Doğu ülkesini işgal ederken,[3] İngiliz SAS timi nükleer bir silah taşıdığı tespit edilen kargo gemisine sızar. Düşman helikopterleri gemiyi batırır, ancak SAS ekibi aldıkları manifestoyla birlikte kaçar ve kod adı "Nikolai" olan muhbirlerini aşırı milliyetçi partiden kurtarmak için Rusya'ya gider. Bu operasyonlardan elde edilen istihbarat, Al-Asad'ın elinde bir Rus nükleer silahı olduğunu göstermektedir. ABD ordusu, sarayına bir saldırı düzenler ancak nükleer silah patlatılarak şehrin büyük bir kısmı ve içindeki herkes yok edilir.[4]

SAS ekibi Azerbaycan'da Al-Asad'ın izini sürer ve onun aşırı milliyetçi partinin lideri Imran Zakhaev ile birlikte çalıştığını keşfeder. Görev daha sonra 15 yıl öncesine döner ve o dönemler teğmen olan Yüzbaşı Price, komutanı Yüzbaşı MacMillan ile birlikte Ukrayna'nın Pripyat kentinde Zakhaev'e yönelik başarısız bir suikast girişimine gönderilir.[5] Al-Asad'ı öldürdükten sonra SAS ekibi, ABD Deniz Kuvvetleri Keşif birlikleri ve Rus yanlılarının desteğiyle Zakhaev'in oğlu Victor'ı yakalamaya ve nerede olduğunu öğrenmeye çalışır. Victor'ı pusuya düşürürler ama Victor eder. Buna karşılık olarak Zakhaev bir nükleer fırlatma tesisinin kontrolünü ele geçirir. Tesisi geri almak için ortak bir operasyon başlatılır, ancak Zakhaev Amerika Birleşik Devletleri'nin Doğu Sahili'ne kıtalar arası balistik füzeler fırlatılır.[6] Ortak ekipler tesise girmeyi başarır ve bölgeden kaçmadan önce füzeleri uzaktan imha eder.[7]

Zakhaev'in kuvvetleri kaçan ortak operasyon ekiplerini bir köprüde kıstırır ve çatışma sırasında birçok kişi öldürülür. Zakhaev gelir ancak Kamarov'un helikopteri onun dikkatini dağıtır. Oyuncu, Kamarov'un askerleri tarafından tedavi edilmeden önce Zakhaev'i tabancasıyla vurur ve öldürür.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Scammell, David (2 Mayıs 2016). "Modern Warfare Remastered is developed by Raven; first multiplayer maps confirmed" [Modern Warfare Remastered Raven tarafından geliştirildi; ilk çok oyunculu haritalar onaylandı] (İngilizce). VideoGamer.com. 5 Ağustos 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Şubat 2018. 
  2. ^ a b "Activision confirms Modern Warfare Remastered needs Infinite Warfare disc to run" [Activision, Modern Warfare Remastered'ın çalışması için Infinite Warfare diskine ihtiyaç duyduğunu doğruladı] (İngilizce). Polygon. 7 Aralık 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Şubat 2018. 
  3. ^ Raven Software; Beenox; Certain Affinity; High Moon Studios (4 Kasım 2016). Call of Duty: Modern Warfare Remastered. Activision. Bölüm/seviye: Blackout (Karartma). Kyle "Gaz" Garrick: Yüzbaşı Price, Al-Asad az önce Başkan Al-Fulani'yi ulusal kanalda idam etti. Yüzbaşı Price: Amerikalıların Al-Asad için planları var. Ve Al-Fulani'yi kurtarmak için çok geç. 
  4. ^ Raven Software; Beenox; Certain Affinity; High Moon Studios (4 Kasım 2016). Call of Duty: Modern Warfare Remastered. Activision. Bölüm/seviye: Shock and Awe (Şok ve Dehşet). Komuta merkezi: Outlaw, burası komuta merkezi. Başkentte olası bir nükleer tehdit var. NEST ekibi tarafından temiz emri verilene kadar en güvenli noktaya ilerleyin. [...] Tüm ABD güçlerinin dikkatine, şehirde doğrulanmış bir nükleer tehdidimiz var. NEST ekipleri sahada ve etkisiz hâle getirmeye çalışıyorlar. Tekrar ediyorum, teyit edilmiş bir nükleer– Teğmen Vasquez: Herkes, sıkı tutunsun! 
  5. ^ Raven Software; Beenox; Certain Affinity; High Moon Studios (4 Kasım 2016). Call of Duty: Modern Warfare Remastered. Activision. Bölüm/seviye: All Ghillied Up (Tümüyle Saklanmış). Yüzbaşı Price: Eskiden "teğmen" olduğum zamanlardı... Bana verilen bazı işleri yapıyordum. Çernobil. Kötü adamlar için noelin yaşandığı yer. Birçok radyasyonlu materyalin bulunduğu nokta. Orada bir görevim vardı... O görevden bir taneside Imran Zakhaevdi. Devletin II. Dünya Savaşından bu yana birine suikast düzenlemek için verdiği ilk görevdi. 
  6. ^ Raven Software; Beenox; Certain Affinity; High Moon Studios (4 Kasım 2016). Call of Duty: Modern Warfare Remastered. Activision. Bölüm/seviye: Ültimatom. Yüzbaşı Price: Delta 1 X-Ray, bir füze fırlatıldı. Tekrar ediyorum, bir füze var. – Astsubay Çavuş Griggs: Bir tane daha var! Yüzbaşı Price: Delta 1 X-Ray - havada iki füzemiz var! Komuta merkezi: Bravo Altı, uydularımız şu anda onları takip ediyor. Ekibinizi tesise sokun ve fırlatma kontrol merkezini geri alın. Şu anda Ruslardan iptal kodlarını almaya çalışıyoruz. 
  7. ^ Raven Software; Beenox; Certain Affinity; High Moon Studios (4 Kasım 2016). Call of Duty: Modern Warfare Remastered. Activision. Bölüm/seviye: No Fighting In The War Room (Savaş Odasında Dövüşmek Yok. Yüzbaşı Price: Soap, kodları gir! Düşman takviyelerini izleyeceğiz. Komuta merkezi: Onay için bekleyin. Beklemede kalın... beklemede kalın... Bravo Altı, tüm savaş başlıklarının uçuş sırasında imha edildiği doğrulandı. Bir ton enkaz var, ama çoğu okyanusa iniyor. [...] Kyle "Gaz" Garrick: Yüzbaşı Price, ben güvenlik istasyonundan Gaz. Kamyonlarla geldiler. Buradan çıkmak için onları kullanabileceğimizi düşünüyorum. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]