Call of Duty: Warzone

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Call of Duty: Warzone
GeliştiriciInfinity Ward
Raven Software Bunu Vikiveri'de düzenleyin
YayımcıActivision Bunu Vikiveri'de düzenleyin
SeriCall of Duty Bunu Vikiveri'de düzenleyin
MotorIW engine Bunu Vikiveri'de düzenleyin
PlatformMicrosoft Windows
PlayStation 4
Xbox One Bunu Vikiveri'de düzenleyin
Çıkış10 Mart 2020 Bunu Vikiveri'de düzenleyin
TürBattle royale oyunu
birinci şahıs nişancı Bunu Vikiveri'de düzenleyin
ModÇok oyunculu oyun Bunu Vikiveri'de düzenleyin

Call of Duty: Warzone, Xbox One, PlayStation 4 ve PC için 10 Mart 2020'de piyasaya sürülen ücretsiz bir battle royale video oyunudur . Oyun 2019 daki Call of Duty: Modern Warfare'in bir parçasıdır, ancak satın alınmasını gerektirmez. Warzone Infinity Ward ve Raven Software tarafından geliştirildi ve Activision tarafından yayınlandı .[1] Warzone ''Verdansk'' adlı kurgusal bir şehirde geçmekte 150 oyuncular arasında çevrimiçi çok oyunculu mücadele sağlar ve hem de özellikleri çapraz platform oyun hem oyunlar arasında ve çapraz platform ilerlemesini.

Oyunda Plunder ve Battle Royale olmak üzere iki mod bulunuyor.Oyunun açılışında üç kişilik bir kapasiteye izin verildi. Bir hafta sonra 17 Mart 2020'de Warzone'a solo mod eklendi.[2]

14 Mart 2020'de Activision, Warzone'un ilk 4 günde 15 milyondan fazla indirmeyi aştığını duyurdu.

Oynanış[değiştir | kaynağı değiştir]

Warzone iki oyun moduna sahiptir: Battle Royale ve Plunder.[3] Savaş royale gibi oyunlar tarafından popüler bir tarz olmakla Fortnite, "yağma" oyun modu mekanik oyun para birimine ilişkin ve Warzone kişilere özeldir. Call of Duty serisinin "Blackout" modunu takiben Call of Duty serisindeki ikinci ana battle royale oyunudur. Warzone, donanımlı cihazlara olan bağımlılığı azaltarak ve bunun yerine Cash adlı yeni bir oyun içi para biriminin birikimini teşvik ederek Black Ops 4'ten farklıdır. Warzone, tek bir maçta 150 oyuncuya kadar destekliyor ve bu da diğer battle royale oyunlarında görülen 100 oyuncunun tipik boyutunu aşıyor.[4]

Battle royale modu, oyuncuların sürekli küçülen bir haritada kalan son oyuncu olmak için yarıştığı türdeki diğer oyunlara benzer. Oyuncular, diğer oyuncularla karşılaştıkları büyük bir oyun haritasına paraşütle atlar. Oyun ilerledikçe ve oyuncular elendikçe, oynanabilir alan daralır ve kalan oyuncuları daha dar alanlara zorlar. Warzone'da, oynanamayan alanlar sağlığı tüketen ve güvenli bir şekilde oynanabilir alana dönmezlerse oyuncuyu öldüren yeşil bir gazla kirlenir.[3] Warzone, diğer oyunların aksine yeni bir yeniden doğma mekaniği, araçlara daha fazla vurgu ve yeni bir oyun içi para mekaniği sunuyor.

Warzone'daki karakter ölümü, diğer oyunlarda olduğu gibi oyuncu yenilgisine dönüşmeyebilir. Bunun yerine Warzone, oyuncuların çeşitli şekillerde yararlanabileceği yeniden doğma mekaniği sunuyor. Öldürülen oyuncular "Gulag" bölgesine taşınır ve burada yenilmiş başka bir oyuncuyla bire bir mücadele ederler. Bu savaşın galibi oyuna yeniden doğdu. Diğer yeniden doğma yöntemleri oyun içi para birimi sistemi kullanılarak elde edilebilir. Oyuncular, Gulag tamircisi tarafından yeniden canlandırılmadıkları takdirde, oyun içi para birimini kendileri veya diğer oyuncular için yeniden doğma jetonları satın almak için kullanabilirler.[5]

Bunun üzerine, "Plunder" adında bir gamemode var,[6] ekiplerin 1 milyon dolar biriktirmek için haritanın etrafına dağılmış Nakit yığınlarını aramaları gerekiyor. Bir kez bulunduğunda, oyun fazla mesaiye girer, tüm Nakit toplamları iki katına çıkar ve saat bittiğinde en fazla parayı toplayan takım kazanan ilan edilir. Oyuncular oyun modunda otomatik olarak yeniden doğacaklar.

Duyurusu ve yayınlanışı[değiştir | kaynağı değiştir]

Warzone, bir önceki ay bir dizi aksaklık ve bağlantıdan sonra 10 Mart 2020'de çıkışını yaptı. Oyunun varlığı üzerinde postayla bir ay önce sızdırılmış olmuştu Reddit Aynı ay kısaca izin oyuncuların savaş haritasının erken versiyonunu incelemek için söz konusu ve bir yazılım aksaklık. 8 Mart 2020'de, YouTube yayıncısı Chaos yayınlanmadan iki gün önce yayınlanmamış Warzone unvanından oyun oynadığını iddia eden 11 dakikalık bir video yayınladı. Video kaldırılmaktadır ve 9 Mart tarihinde, Warzone ' yayıncısı Activision resmen oyunu 10 Mart tarihinde çıkaracağını duyurdu [4][5] 11 Mart 2020'de Activision, Warzone'un ilk 24 saatte 6 milyon kişi tarafından indirildiğini duyurdu.[7] 4 gün sonra Warzone'un 15 milyondan fazla kişi tarafından indirildiği ortaya çıktı.[8]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Notlar
Kaynakça
  1. ^ "'Call of Duty' sets its sights on 'Fortnite,' domination of battle royale video games". USA Today. 10 Mart 2020. 19 Mart 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Mart 2020. 
  2. ^ "42 Call of Duty: Warzone gameplay features and details that you need to know before jumping into Verdansk". GamesRadar. 10 Mart 2020. 18 Mart 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Mart 2020. 
  3. ^ a b "Call of Duty Warzone: Everything you need to know about the new battle royale mode". CNET. 9 Mart 2020. 18 Mart 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Mart 2020. 
  4. ^ a b "Call of Duty's free-to-play, cross-platform battle royale launches March 10". ArsTechnica. 9 Mart 2020. 18 Mart 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Mart 2020. 
  5. ^ a b "Activision confirms Call of Duty: Warzone, a new free-to-play battle royale game". Washington Post. 9 Mart 2020. 18 Mart 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Mart 2020. 
  6. ^ "Call of Duty: Warzone - Release date, modes, and everything we know". Dexerto.com. 18 Mart 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Mart 2020. 
  7. ^ Call of Duty [@CallofDuty] (11 Mart 2020). "What a day! 24 hours in and over 6 million of you have dropped into #Warzone. Thank you – we're just getting started. #FreeCallofDuty t.co/GpDKJw5QD4" (Tweet). Erişim tarihi: 22 Temmuz 2020Twitter vasıtasıyla. 
  8. ^ Call of Duty [@CallofDuty] (14 Mart 2020). "We crossed 15 million players earlier today, thank you #Warzone fans. #FreeCallofDuty t.co/6Xw7MyFk2C" (Tweet). Erişim tarihi: 22 Temmuz 2020Twitter vasıtasıyla. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]